en-su-English-Prophet Muhammad Speaks on 61 Topics reported by Imam Nawawi-Anne Khadiejah

www.Allah.com
www.Muhammad.com
Nabi Muhammad Speaks dina 61 Topik
ku Imam Nawawi-Anne Khadiejah
Free méré jauh
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 001
Otentik Hadits pertaining ka
Nikah, Kinanti, yatim & isu tatangga
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2014 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 1
Lahirna malaikat, jin jeung manusa
Malaikat, jin jeung manusa
| H taun 1898
"Malaikat dijieun ti cahya, jin ti blazing seuneu, jeung Adam ieu dijieun ti nu nu geus aya informed."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Proposal nikah
QUALITIES TO neangan IN A pamajikan
| H 365
"Wanoja Hiji sought di nikah dina akun opat hal: pakaya nya, pangaruh nya, kageulisan nya atawa agama nya. Makmur jeung salah sahiji agama, disebutkeun anjeun bakal diaku euweuh tapi lebu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nu keur ditangguhkeun proposal
| H 1828
"Euweuh anjeun kudu nyieun hiji tawaran meuli lamun tawaran sejen ieu ngadagoan status, sareng teu kudu Anjeun nyieun proposal nikah lamun proposal ti adi hiji ngadagoan status, iwal jeung idin ti kiwari dimungkinkeun."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Proposal prior
| H 1829
"Percaya A nyaéta adi of percaya sarta teu permissible pikeun percaya ka nyieun hiji tawaran pameseran bari hiji tawaran adi hiji pending. Atawa eta permissible nu saurang kudu nyieun proposal nikah bari proposal ti lanceukna nu ngadagoan status kajaba dimungkinkeun méré up. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ukbah putra 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
AN kaayaan UNACCEPTABLE
| H 1827
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade hiji dweller dayeuh ti keur hiji agén komisi pikeun muhrim unaware ti luar kota jeung tawaran jieunan. Manéhna ogé forbade hiji jalma ti nyieun hiji tawaran sedengkeun tawaran lanceukna ieu ngadagoan status atawa manéhna kudu nyieun proposal nikah sedengkeunproposal ti lanceukna nu pending. Manéhna ogé forbade hiji awewe ka nyobian ari adina nya (dina Islam) jadi cerai dina pilihan manéhna bisa lumangsung nya.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade pasamoan (dagang) caravans sateuacanna atawa nu sacara dweller dayeuh kudu meta salaku hiji agén komisi pikeun Badui Arab. Manéhna ogé forbade nu hiji awewe kudu make hiji kaayaan nikah nu adina nya (dina Islam) kudu cerai atawa yén hiji jalmakudu nyieun hiji nawar jieunan tanpa intending meuli guna ngumpulkeun harga. Manéhna ogé forbade akumulasi susu di udder sato ka nyobian misrepresentation. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hak A pamajikan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min,
henteu dibeunangkeun pikeun para Anjeun pikeun inherit awewe forcefully,
ayakeun Nyegah eta dina pilihan nu rék off
jeung bagian naon nu ku anjeun dibikeun ku maranehna,
iwal ti basa aranjeunna ngalakukeun kajahatan hiji indecency jelas.
Hirup sareng maranehna honorably .... "4:19 Koran
"Anjeun moal bisa jadi ngan antara awewe Anjeun,
sanajan anjeun hayang pisan.
Ulah jadi sakabehna parsial ku kituna anjeun ninggalkeun nya
lamun manéhna anu digantung.
Lamun reformasi sarta cautious,
Allah nyaeta Forgiver, nu Maha Asih "4:. 129 Koran
Perlakuan awéwé
| H 274
"Perlakukan awewe kindly. Woman ieu dijieun tina tulang iga hiji jeung bagian paling ngagulung tina tulang rusuk nu uppermost teh. Lamun nyoba ngalempengkeun Anjeun bakal beulah, tapi lamun ninggalkeun éta sorangan bakal tetep ngagulung. Jadi ngubaran awewe kindly.
Awéwé A geus jiga iga hiji; lamun nyoba ngalempengkeun Anjeun bakal beulah dinya. Mun hayang nepi ka kauntungan tina dirina Anjeun bisa ngalakukeunana mandang bending anak.
Woman geus dijieun tina tulang iga hiji sarta anjeun teu bisa ngalempengkeun nya. Mun hayang nepi ka kauntungan tina dirina ngalakukeunana mandang ngalipet teh. Lamun nyoba ngalempengkeun nya Anjeun bakal beulah nya, jeung megatkeun nya hartina talak. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pamajikan nyiksa
| H 275
"I (Abdullah putra Zam'a) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nganterkeun hiji khotbah di mana manéhna disebutkeun manéhna-onta Nabi Salih jeung hiji nu hamstrung nya. Manéhna recited: 'Lamun anu pang jahat di antarana peupeus mudik' (91:12 Koran) jeung ngécéskeun yén ieu disebut hiji dibédakeun, jahatjeung kapala pangkuatna tina jalma nu ucul up.
Sanggeus ieu disebutkeun awewe jeung ngomong: '! Sababaraha Anjeun ngéléhkeun istri Anjeun jadi lamun éta budak, terus saré sareng maranehna di ahir poé'
Saterusna batur diliwatan angin jeung manéhna admonished di urang keur ketawa nyebutkeun: '? Naha Anjeun seuri di batur lamun lakonan hal nu sarua'
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Zam'a nu patali ieu.
Néangan pangalusna di salaki anjeun
| H 276
"Teu aya salaki percanten kudu tega hatred ka pamajikanana percanten. Lamun manéhna henteu janten hiji kualitas dina dirina, manéhna kudu néangan kualitas sejen nu pleasing. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Salaki jeung pamajikan hubungan
| H 277
"Perlakukan awewe kindly sipatna kawas captives di leungeun Anjeun. Anjeun teu owed nanaon ku maranéhna iwal (manéhna ngajaga hak salakina di sorangan jeung dina pakaya nya). Lamun nu kaliru tina indecency jelas Anjeun bisa ninggalkeun eta sorangan di ranjang maranéhanana jeung nyabok eta gently. Saterusna lamun nurut Anjeun, eusinateu boga recourse nanaon sejenna ngalawan maranehna. Anjeun ngabogaan hak Anjeun ngeunaan istri jeung maranéhanana ngabogaan hak maranéhanana ngeunaan anjeun. Katuhu Anjeun nu teu kudu diturutan saha nu daek nuliskeun asal Anjeun atawa linggih dina parabotan lemes Anjeun. Katuhu nyéta nu kudu berehan kana éta hal dinapakean maranéhanana jeung kadaharan. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ngirut putra Ahwas Jashmi nu patali nu sanggeus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus muji Allah jeung Maha Agung Anjeunna salila-Na hutbah pamit Ziarah manéhna ngadéngé manéhna nyebutkeun ieu.
Nu ngahalangan hiji nu pamajikan dina raray
| H 278
"Mu'awiah nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Naon nu hak pamajikan ti salakina?' Manéhna ngawaler: 'Gebang nya lamun eupan sorangan; clothe nya lamun clothe sorangan, teu nyerang nya dina raray, teu nyiksa nya jeung teu abandon nya iwal di jero imah. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Mu'awiah putra Haidah nu patali ieu.
Percaya sampurna
| H 279
"Dina kapercayaan, nu percaya paling sampurna nyaeta hiji nu behaves pangalusna, sarta pangalusna di antara anjeun aya jelema anu kalakuanana pangalusna ka arah istri maranéhanana."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Aduan SPOUSAL
| H 280
"Ulah ngéléhkeun nyembah berhala bikangna Allah. Sawatara waktu saterusna Omar datang ka manéhna nyebutkeun: 'awewe kami geus jadi pohara audacious ka arah husbands maranéhanana.' Jadi manéhna diijinkeun eta jadi smacked. Saterusna angka nu gede ngarupakeun awewe datang ka istri Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, jeung neluhngalawan husbands maranéhanana. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngumumkeun: 'Loba awewe geus datang ka istri mah complaining ngalawan husbands maranéhanana. Lalaki saperti henteu anu pangalusna di antara anjeun! '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Iyas putra Abdullah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, warned ieu.
Ganjaran for ku salaki PLEASING hiji nu
| H 286
"Lamun hiji awewe mati jeung salakina geus pleased jeung nya manehna bakal asup Paradise."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
AROUSING THE Anger hiji nu salaki
| H 287
"Iraha wae awewe angers salakina, Companion-Na ti antara nu houris of Paradise nyebutkeun ka dirina: 'Nu kitu Allah uing anjeun, teu anger manéhna alatan manéhna ngan tamu jeung bakal geura-giru ninggalkeun anjeun datang ka Kami.'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Mu'az putra Jabal nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai wanoja alus
| H 281
"Dunya ieu tapi hiji enjoyment jeung enjoyment pangalusna di dunya hiji awewe alus."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hak salaki
Allah, nu Maha Agung, nyebutkeun:
"Lalaki nyaéta maintainers awéwé
pikeun nu Allah geus dipilih di bounty
salah sahijina leuwih séjén,
jeung nu maranéhanana geus spent harta maranéhanana.
Awewe bener anu taat,
guarding di rusiah anu Allah geus dijaga .... "4:34 Koran
Kutuk malaikat
| H 282
"Lamun salaki Télépon pamajikanana ka bed sarta manéhna henteu datang sarta manéhna spends peuting ambek jeung dirina, malaikat kutuk nya sakuliah peuting."
Urang informed: "Lamun pamajikan hiji spends peuting jauh tina ranjang salakina Kang, malaikat kutuk nya sakuliah peuting."
"Ku Anjeunna di nu leungeun anu hirup, lamun salaki Télépon pamajikanana ka bed sarta manéhna refuses manéhna, Anjeunna anu aya di sawarga téh ambek jeung nya kantos salakina anu pleased jeung nya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Idin diperlukeun A pamajikan gancang sukarela
| H 283
"Eta mah teu permissible pikeun hiji awewe kanggo ngamajukeun sukarela lamun salakina geus di imah, kacuali manehna mere idin nya. Manéhna atawa kudu ngidinan saha nuliskeun imahna tanpa idin-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Akuntabilitas
| H 284
"Unggal salah sahiji maneh mah hiji wali sarta dilaksanakeun akuntabel pikeun anu mana kang ieu dipercayakeun. A pupuhu nyaéta hiji wali sarta dilaksanakeun akuntabel pikeun nu nu aya di perawatan-Na. Manusa mangrupakeun hiji wali di kaitannana tina rumah tangga, hiji awewe nyaeta wali di kaitannana imah jeung barudak salakina urang. Ku sabab unggal hijianjeun nyaeta wali akuntabel pikeun naon bae aya dina perawatan Anjeun. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Omar nu patali: Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaperluan hiji nu salaki
| H 285
"Lamun manusa hiji sauran pamajikanana ka puas kahayang-Na, manéhna kudu indit manéhna sanajan manéhna téh nyieun roti. Lamun mah nya éta kana tatanan jalma ka sujud ka nu sejen, bakal tatanan awéwé ka sujud ka salakina. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu Nisai nu boga rantay nepi ka Abu Ali Talq putra Ali nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Alesan SPOUSAL
| H 69
"Manusa A teu bisa ngajak (ku batur) naha perang-perangna jeung pamajikanana."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Omar nu patali yen Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pangadilan
| H 288
"Kuring keur teu ninggalkeun sidang leuwih ngabahayakeun pikeun lalaki tibatan awewe."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Osama bin Zaid nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Gambaran wanoja ka hiji nu salaki
| H 1791
"Ulah ingkeun hiji awewe ngarasa awéwé séjén terus ngagambarkeun nya ka salakina di jéntré saperti lamun manéhna nempo nya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pipisahan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
Awewe Lamun anjeun geus cerai
jeung maranehna geus nepi ka di ahir periode dago maranéhanana,
boh tetep dina kahadean atawa ari eta buka bareng kahadéan.
Tapi teu kudu tetep, keur ngabahayakeun, guna transgress.
Saha teu nu wrongs sorangan.
Ulah nyokot ayat Allah dina ageung.
Inget kana ni'mat Allah kana anjeun,
jeung naon Manéhna dikirim ka handap ka anjeun ti
Kitab jeung Hikmah ka exhort anjeun.
Sieun Allah jeung terang yen Mantenna geus pangaweruh sadayana. 2: 231 Koran
Rekonsiliasi
| H 250
"Whosoever brings ngeunaan rekonsiliasi antara jelema jeung attains alus atawa nyebutkeun yen nu alus teu tukang bohong a.
I (Ummu Kulthum, putri Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya), teu ngadéngé manéhna approve naon paling urang nyebutkeun (basa aranjeunna ngabohong) iwal ti tilu kaayaan: perang, reforming antara urang, jeung obrolan antara salaki jeung pamajikan. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Kulthum, putri Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, patali manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Salaki jeung pamajikan SUCKLED ku cara anu sarua SUCKLING ibu
| H 596
"Ukbah nikah hiji putri Abu Ihab, putra Abdul Aziz. Saterusna hiji awewe datang ka manéhna jeung ceuk manéhna sempet suckled duanana. Ukbah ka dirina, 'mah teu boga pangaweruh nu suckled kuring, ayakeun teu nyaritakeun kuring.' Jadi manéhna rode ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di Madinah teras nahan zat saméméhmanéhna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Ayeuna nu nyaho ieu, kumaha nu bisa neruskeun?' Jadi Ukbah cerai nya manehna nikah batur nu sejenna. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Ukbah anak Harith nu patali hadits ieu.
Pilihan
| H 248
"Ngeunaan Burairah jeung salakina Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka nya: 'Duh leuwih hade nu balik ka manéhna.' Manéhna ngawaler: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naha anjeun Runtuyan kuring 'Manéhna ngawaler:'?. kuring ngan intercede 'Manehna ngomong:' Kuring teu kudu diturutan '".
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Pamajikan Omar
| H 333
Nu putra Omar kungsi pamajikan saha manéhna dipikacinta tapi ramana disliked. Bapana nanya ka manéhna cerai nya tapi manehna nolak. Omar disebutkeun matéri ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna ka anjeunna: ". Cerai nya"
Urang hoyong ngagambar perhatian anjeun ka catetan tina catetan Dr Subhi Al Salih dituturkeun ku maranéhanana tina Syaikh Ahmad Darwish
Dr Subhi ngomong, "Perlu dipikanyaho yén Rosululloh, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hated cerai jeung cenah nu" akta halal Nu hated saméméh Allah geus cerai. " Tapi, dina hal ieu manéhna hayang pituduh putra Omar jadi alus ka bapana. Di sisi séjén Omar teu bakal maréntahkeun putranaka cerai pamajikanana geus manéhna teu takwa nu manéhna tangtu nuju manéhna cilaka hirupna jeung di agama Islam. "
Syaikh Ahmad Darwish ngadawuh: Hiji teu kudu poho rengking rohani jeung imamship tina Omar jeung kumaha Iblis teu leumpang di jalan nu sarua nu Omar walked, sarta yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maréntahkeun urang pikeun turutan khalifah dipandu jeung saterusna saterusna. Hadits ieu di no way ka dicokot kaluar ti kontekssalaku geus prakték di sababaraha kulawarga Asian mana ibu atawa baraya lianna, group babarengan pikeun ngabalukarkeun cerai for lantaran teu Islam sah.
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ibnu Omar nu patali ieu.
Nangtayungan ATAWA DEMOLISH
| H 334
"Manusa A datang ka Abu Darda 'jeung ngomong:'. Kuring boga pamajikan jeung indungna mah ngabejaan kuring cerai nya 'Abu Darda' ka manéhna yén anjeunna ngalaman kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun: 'bapa A nyaeta panto median of Paradise. Mun hayang anjeun bisa demolish, atawa lamun nu hayang anjeun bisa nangtayungan dinya. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali ieu.
Barudak
Konsépsi AND PREDESTINATION
| H 397
"Unggal salah sahiji Anjeun; nyiptakeun-Na ditangtukeun basa anjeunna aya di kandungan indungna Kang, opat puluh poe salaku lungsur, mangka janten clot for sami (opat puluh poé) mangka janten chewed (sapotong daging) pikeun sarua (opat puluh poé), mangka Malaikat dikirim nu breathes kana eta jiwa saterusna manéhna maréntahkeun jeung opatkecap: rezeki-Na, apan hirupna, AMAL-Na, jeung naha manéhna apes atawa senang. Tuluy ku Anjeunna nu teu aya nu disembah iwal Anjeunna, salah sahiji anjeun (conto munafik teh) behaves kawas dweller of Paradise nepi ka aya nu tinggaleun antara manéhna jeung jarak ngan panjang hiji panangan terus nu nunyaéta direkam overtakes manéhna sarta manéhna mimiti bertingkah jiga nu pangeusi of Fire jeung pamustunganana asup kana eta. Teras aya hiji di antarana wae (nu teu munafik a) nu behaves kawas pangeusi of Fire nepi ka aya anu ngan kenca antara manéhna jeung panjang hiji panangan; mangka naon anu direkamovertakes manéhna sarta manéhna mimiti bertingkah jiga nu dwellers of Paradise sarta ahirna asup kana eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu dikonfirmasi, nu truthful, ka urang ieu.
Pilih kasih
H 1822
"I (Bashir) nyandak putra mah (Nu'man) ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ka manéhna, 'kuring geus dibikeun salah sahiji budak mah putra ieu.' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi sanggeus manéhna, ngajak, 'Naha anjeun méré kado sarua jeung unggal barudak anjeun?' Whereupon mah ngawaler, 'No' The Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Saterusna nyokot kurnia ieu deui.' "
Urang ogé informed:
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Naha anjeun lakukeun deui kanggo sadaya barudak anjeun?' Mah dijawab, 'No' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tuluy ka kuring, 'Kudu mindful tina kawajiban Anjeun ka Allah jeung kudu saukur di kalangan barudak anjeun. 'Whereupon bapa nyandak deui kurnia-Na.
Urang ogé informed:
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Bashir, naha anjeun boga budak lian ti hiji ieu?' Pikeun ieu mah ngawaler, Sumuhun. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ku kuring ditanya , 'Naha anjeun mere kabeh hadiah kawas ieu?' mah ngawaler, 'No'
Whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Mangka ulah make kuring saksi sabab kuring mah teu bakal jadi saksi ka salah hiji.' Saterusna manehna nanyakeun, 'teu Rék upami unggal salah sahiji eta behaved oge nuju Anjeun? 'mah ngawaler,' Mémang. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, disarankan, 'Saterusna kunaon anjeun teu?' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man, putra Bashir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaasih
| H 226
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dicium putu-Na Hasan, putra Ali. Aqr'a bin Habis ieu sareng maranehna dina waktu éta jeung ngomong: '. Kuring geus sapuluh putra jeung geus kungsi dicium mana wae di antarana' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, melong manéhna jeung ngomong: 'Anjeunna anu ngabogaan no piwelas bakal nampananaon. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Kiss anak anjeun
| H 227
"Sababaraha badui Arab datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya 'Naha anjeun teu cium barudak anjeun?' Manéhna ngajawab: '. Sumuhun' Tuluy maranehna ngomong: '. Urang kungsi cium ours' Manéhna ngomong: 'Dupi abdi tiasa mantuan upami Allah geus dicokot piwelas ti hate anjeun? '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Kagagas
| H 356
"Whosoever ayakeun ngabogaan karep dina barudak urang atawa honors sesepuh urang teu urang."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ngirut anak Shuaib nu patali dina wewenang bapana jeung akina nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna-Na, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun belanja ON anak anjeun
| H 291
"Galuh (Lady Ummu Salamah, bisa Allah jadi pleased jeung nya), nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Mamah mah narima ganjaran hiji lamun kuring méakkeun dina barudak mah ti heula salaki kuring? . Kuring teu bisa ninggalkeun eta ngajalankeun ngeunaan di ditu di dieu dina pilarian hirup hiji '"Manéhna ngajawab:' Enya, anjeun bakal nampa ganjaran pikeunnaon bae nu méakkeun dina maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya patali ieu.
Pengobatan putri
| H 269
"Wanoja A datang sareng nya dua putri ka kuring (Lady Ayesha) begging. Kuring kungsi nganggur méré iwal hiji tanggal tunggal nu kuring méré ka kabogohna. Manéhna dibagi eta antara awéwé nya tapi teu dahar nu mana wae nu eta sorangan. Saterusna manéhna bangun jeung ka kenca. Basa keur Rasullullah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang mah ka manéhna ngeunaan hal éta.Manéhna ngomong: 'Hiji anu usaha raising awéwé jeung Ngaruwat eta oge bakal manggihan nu maranéhanana baris jadi tameng ti Seuneu teh.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Kabebasan tina seuneu THE
| H 270
"A awéwé goréng datang ka kuring jeung dua putri nya. I (Lady Ayesha) méré nya tilu kaping. Manéhna méré hiji ka unggal putri jeung ieu ngeunaan dahar katilu lamun awéwé nya dipénta dinya. Jadi manéhna peupeus kana dua jeung méré satengah ka unggal awéwé nya. Mah keuna kana ku aksi nya jeung disebutkeun naon manéhna geusdipigawé pikeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah: 'Allah geus diangkat Paradise pikeun nya alatan ieu.' Atawa manehna ngomong: '. Allah geus dibébaskeun nya ti Fire alatan ieu' "
Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Ridho RAISING putri
| H 268
"Whosoever raises dua putri ti budak leutik ka kematangan bakal nembongan dina Poé kiamat ngagabung ka kuring kawas dua ramo leungeun a. Saterusna manéhna ngagabung dua jari-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO ngamandian A anak
| H 730
"Sabot maranéhanana nya éta ngeunaan ka ngamandian saeutik Lady Zainab, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun ka dimimitian ku sisi katuhu nya dituturkeun ku bagian nu dikumbah dina wudhu teh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Atiyyah nu patali ieu.
Barudak solat
| H 301
"Salaku pas barudak Anjeun ngahontal umur tujuh, mesen ka sholat, jeung ngahukum lamun éta teu. Sabot maranéhanana ngahontal umur sapuluh nunda eta dina ranjang misah. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ngirut putra Shuaib nu patali ti akina ngaliwatan ramana nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun ieu.
A anak TEN taun heubeul WHO teu tahajud
| H 302
"Lamun budak hiji ngahontal umur tujuh ngajarkeun manéhna kumaha sholat, jeung ngahukum manéhna lamun manéhna nepi ka umur sapuluh jeung teu solat."
"Budak ngawangun hiji susunan shalat sabot ngahontal tujuh taun umur."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Sabrah putra Ma'abad Juhni nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Yatim
"Ulah ngandeg yatim teh,
atawa ngajalankeun jauh hiji nu naroskeun "93:. 9-10 Koran
THE istighfar OF miara yatim
| H 263
"Whosoever nyokot anu ngurus anak yatim, manéhna jeung kuring bakal kawas ieu babarengan dina Paradise. Pikeun demonstrate closeness, manéhna diangkat fore sarta jari tengah ngagabung babarengan. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Sahl bin Sa'ad nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Yatim jeung Cendrawasih
| H 264
"Whosoever nyokot anu ngurus anak yatim, patali atawa lain, manéhna jeung kuring bakal kawas dua ieu di Paradise. Pikeun demonstrate, manéhna diangkat fore sarta ramo tengah ngagabung babarengan. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tujuh hal bahaya
| H 1658
"Aya tujuh hal pohara picilakaeun anu kudu Anjeun nyingkahan. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, '? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu maranéhna' Manéhna ngajawab: Associating nanaon jeung Allah. Sorcery. Unjustly killing hiji nyatakeun suci hirup ku Allah. Consuming dipikaresep.Consuming hak milik yatim teh. Cowardice dina perangna. Calumniating chaste, awewe percanten polos. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kinanti pengeluaran
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"... Eta for jeung bapana nu nyadiakeun maranehna
jeung clothe poto eta sareng kahadéan ... "2: 233 Koran
"Sasambat ka méakkeun beunghar nurutkeun pakaya-Na
jeung manéhna nu rezeki anu saeutik,
mugi Gusti méakkeun ti naon Allah geus dibikeun manéhna.
Allah teu ngecas jiwa hiji
iwal jeung nu Manéhna geus dibikeun manéhna.
Pasti, Allah bakal mawa betah sanggeus kasusah "65:. 7 Koran
"..... Jeung sama sekali Anjeun expend Manéhna bakal ganti deui ....." 34:39 Koran
Ganjaran nu pangluhurna pikeun infaq
| H 289
"Ti teh dinar (koin emas) nu méakkeun dina Cukang lantaranana Allah; dinar nu méakkeun ka procure kabebasan budak; teh dinar Anjeun méré di sedekah ka nu miskin jeung dinar Anjeun méakkeun dina pamajikan anjeun jeung anak, nu pangluhurna di ganjaran pikeun salah sahiji nu Anjeun méakkeun dina pamajikan anjeun jeung anak. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Bentuk Best amal
| H 290
"The dinars pangalusna spent nu maranéhanana spent dina hiji sacara pamajikan jeung anak, dinar nu spent dina kuda di nu Cukang lantaranana Allah, jeung dinar nu spent dina Sahabat di nu Cukang lantaranana Allah."
Muslim nu boga rantay nepi ka Thauban putra Buhdud nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun néangan Tempat pelesir Allah
| H 292
"Dina mangsa paguneman panjang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka Sa'ad, 'Naon bae nu méakkeun néangan kukituna nu pelesir Allah bakal ganjaran anak, komo nu nu Anjeun nunda di muara pamajikan anjeun.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad putra Abi Waqqas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sedekah ka hiji nu Kinanti
| H 293
"Lamun hiji jalma spends dina pamajikan jeung barudak-Na hoping pikeun ganjaran, nya eta kalakuan amal."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DENYING A DEPENDANT
| H 294
"Geus dosa pikeun hiji jalma pikeun kufur ka katuhu hiji gumantung. Ieu téh mang dosa pikeun hiji jalma ka withhold naon alatan ti hiji nu hirup gumantung ka manéhna. "
Abu Daud jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Méakkeun ON tanggungan Anjeun
| H 511
"O putra Adam, lamun éta méakkeun naon bae anu kenca leuwih mah bakal leuwih alus pikeun anjeun. Lamun withhold eta, bakal jadi jahat pikeun anjeun. Anjeun moal bisa blamed pikeun ngajaga nu nu perlu. Dimimitian ku belanja kana tanggungan Anjeun. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION malaikat
| H 295
"Sapopoé dua malaikat descend. Salah sahijina ngomong: 'Nu kitu Allah, ningkatkeun maranéhanana anu méakkeun.' Nu séjén nyebutkeun: '. Dupi Allah, uing miser nu' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sedekah dimimitian AT HOME
| H 296
"The leungeun luhur (donor nu) leuwih hade ti handap (panarima) jeung dimimitian ku tanggungan anjeun; jeung amal pangalusna ti surplus Anjeun. Whosoever abstains ti nanyakeun bakal shielded ku Allah; sarta manéhna nu teu tanpa bakal dilakukeun euyeub ku Allah. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PATERNITY PALSU
Hukuman pikeun meunangkeun PATERNITY PALSU
| H 1853
"Whosoever atribut paternity pikeun batur lian ti ramana nyaho yen manehna teu ramana bakal kaasup ti Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad bin Abi Wakkas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tampikan OF bapa anjeun
| H taun 1854
"Ulah nampik founding Anjeun. Whosoever robah warna ka warna jauh ti bapana nyaéta dosa tina disbelief. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kutuk Allah
| H 1855
"Dina mangsa khutbah dikirimkeun ti mimbar, kuring (Yazeed, putra Shareek) kadéngé Imam Ali ngomong, 'Demi Allah, urang teu boga Book séjén iwal Qur'an Suci nu urang maca jeung catetan ieu.' Saterusna manéhna sumebar eta kabuka sarta di eta aya anu huntu onta (dipaké salaku tulisan media), jeung sababaraha ordo ngeunaan aturan ngeunaantatu. Ogé ngandung anu nyebutkeun Rosululloh Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, yén Kota dilarang antara gunung Ayr nepi ka gunung Thawr. Ku sabab saha nawarkeun hiji inovasi di ieu wewengkon, atawa méré panyumputan ka hiji innovator nunut ka kutuk Allah,Malaikat-Na, sareng sadaya umat manusa. Allah moal narima nu mana wae nu expiation atawa kompensasi ti manehna dina Poé Kiamat.
Sadaya muslim boga hiji covenant jeung saeutik di antara eta ngagambarkeun eta. Saha anu ngalanggar covenant hiji Muslim sacara bakal dila'nat ku Allah, malaikat-Na jeung sagala manusa. Allah bakal narima ayakeun expiation atawa kompensasi ti manehna dina Poé Kiamat.
Whosoever atribut paternity palsu ka dirina, atawa budak anu ngalir jauh ti master pikeun batur nu sejenna, la'nat ti Allah, malaikat sareng sadaya umat manusa bakal beristirahat kana manéhna jeung insya Allah moal narima ayakeun expiation atawa kompensasi ti manehna dina Poé Kiamat. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Yazeed, putra Shareek, putra Tariq nu patali ieu.
Klaim PALSU
| H 1856
"Whosoever ngahaja ngidinan dirina jadi katelah putra lian ti ramana anu kaliru tina disbelief, jeung whosoever nyebutkeun hiji hal anu teu milik manéhna teu salah urang. Mugi Gusti nyiapkeun tempat diuk di Gasibu! Lamun saha Télépon sejen hiji unbeliever atawa musuh Allah jeung manéhna mah, waragadbakal dibalikkeun ka accuser teh. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Janda
Tingali Sanggeus janda AND malarat THE
| H 266
"Manéhna anu hade pikeun ngarojong janda jeung malarat nyaeta kawas hiji nu strives dina Cukang lantaranana Allah." (Narator ogé ngomong yén manéhna ngira yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditambahkeun :) "jeung kawas hiji anu nangtung solat sadaya peuting, kungsi stopping, sarta kawas anu salah fasts jeung kungsi ngarecah eta. "
Hormat jeung HONORING Kolot
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ibadah Allah jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna.
Jadi nanaon ka kolot jeung deukeut kinsmen,
ka yatim jeung ka malarat,
ka tatangga Anjeun anu kindred Anjeun,
jeung ka tatangga di sisi jauh Anjeun,
jeung pendamping di sisi Anjeun,
jeung ka traveler malarat,
jeung ka nu nu leungeun katuhu Anjeun owns.
Allah teu bogoh ka manéhna anu reueus jeung struts. "4:36 Koran
"Fear Allah, ku saha Anjeun nanyakeun hiji nu sejen,
jeung (sieun) nu wombs (lest Anjeun mutuskeun hubungan anak) "4:. 1 Koran
"... Anu ngiluan babarengan naon nu Manéhna bidden jadi ngahiji;
nu sieun ku Gusti maranéhanana jeung dread nu reckoning jahat. "13:21 Koran
"Kami geus boga muatan manusa
jadi nanaon ka kolotna "29:. 8 Koran
"Gusti anjeun geus maréntahkeun Anjeun
ibadah nanaon iwal ti Anjeunna,
jeung jadi alus pikeun kolotna Anjeun.
Lamun boh atawa duanana attain umurna kolot jeung anjeun,
teu ngomong, "Fie dina Anjeun", sareng teu rebuke eta,
tapi ngomong ka poto eta sareng kecap hormat.
Jeung handap kana éta hal jangjang tina humbleness
kaluar ti rahmat sarta nyebutkeun:
'Gusti abdi, jadi welas asih ka maranehna,
sabab diangkat kuring saprak kuring saeutik '"17:. 23-24 Koran
"Jeung Kami muatan manusa ngeunaan kolotna,
pikeun indungna bore manéhna di lemah kana kalemahan,
jeung weaning nya ieu dina dua taun.
Jadi thankful ka Me
jeung ka bapa anjeun,
ka Kuring téh datangna teh. "31:14 Koran
Naon Allah likes paling
| H 312
"Manéhna (Abdullah bin Mas'ud) ditanya: 'Nu aksi teu Allah kawas paling?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawab: '. Nu ngadegkeun shalat pas waktu anak husus' kuring nanya: ' nu saterusna 'Manéhna ngawaler:'?. némbongkeun kahadéan ka kolotna hiji sacara 'mah nanya deui:'? Saterusna nu saterusna 'Anjeunna ngawaler: 'tarung dina Cukang lantaranana Allah.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud nu patali nu manehna nanya Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
CARA TO REPAY hiji nu bapana
| H 313
"Teu aya putra bisa repay ramana kajaba manéhna manggih budak, mundut anjeunna terus frees manéhna."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna Dasi Kinanti
| H 315
"Allah asalna nyiptakeun teh. Sanggeus, rahim ngadeg nepi jeung ngomong: 'Dupi ieu tempat manusa miwarang panyalindungan anjeun ti keur severed?' Allah ngawaler: 'Enya, anu anjeun wareg lamun kuring bestow ka whosoever associates sareng anjeun, sarta kuring mutuskeun whosoever severs Anjeun? 'Duh ngadawuh:'. Kami wareg 'Alloh ngadawuh:'. Ieu mangka nyaéta tempat Anjeun' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'ngadugikeun lamun anjeun bakal ayat nu:
Bisa eta jadi, lamun Anjeun munggahan jauh,
Anjeun bisa nyieun korupsi di tanah jeung
megatkeun dasi tina kekerabatan?
Saperti anu maranéhanana saha Allah geus dila'nat nyieun eta
pireu jeung blinding panon maranéhanana '"47:. 22-23 Koran
Allah, nu High ceuk (ka wombs dina Quotation Ilahi): associates Whosoever sareng anjeun mah bakal bestow kana manéhna, jeung whosoever severs anjeun mah bakal mutuskeun manehna ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Sedengkeun pikeun maranéhanana anu megatkeun covenant Allah
sanggeus narima eta,
nu bagian naon nu Manéhna paréntah pikeun ngahiji
jeung digawé korupsi di darat,
kutukan bakal diteundeun dina eta,
jeung maranehna bakal boga abode jahat. "13:25 Koran
"Gusti anjeun geus maréntahkeun Anjeun
ibadah nanaon iwal ti Anjeunna,
jeung jadi alus pikeun kolotna Anjeun.
Lamun boh atawa duanana attain umurna kolot jeung anjeun,
teu ngomong: "Fie dina Anjeun", sareng teu rebuke eta,
tapi ngomong ka poto eta sareng kecap hormat.
Jeung handap kana éta hal jangjang tina humbleness
kaluar ti rahmat sarta nyebutkeun:
'Gusti abdi, jadi welas asih ka maranehna,
sabab diangkat kuring saprak kuring saeutik '"17:. 23-24 Koran
Dosa utama
| H 336
"Kami mah ngabejaan ka maneh naon dosa utama? (Manéhna terus-terusan ieu tilu kali). Urang ngomong, 'Tangtu bae, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah, "Association batur jeung Allah Disobeying kolotna anjeun;. (Nepi ka titik yén anjeunna ngalaman geus condong kana bantal, tuluy ujug-ujug manehna diuk nepi) , sangkanbohong, jeung mere kasaksian palsu. Manéhna terus-terusan ieu tukang (dosa) jadi sababaraha kali yen urang wished manéhna baris eureun. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Bakarah Nufai'the putra Harith nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dosa utama MORE
| H 337
"Dosa utama nyaéta: Association of nanaon jeung Allah. Disobeying kolotna hiji urang. Rajapati. Bearing saksi palsu. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ABUSING hiji Kolot nu
| H 338
"Abusing kolotna hiji nyaéta hiji dosa utama. Manéhna nanya: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa hiji jalma nyiksa kolotna nya?' Manéhna ngajawab: 'Sumuhun' lamun manéhna abuses bapana batur nu sejenna sacara, kiwari dimungkinkeun bakal mangka nyiksa bapana. Lamun manehna abuses batur nu sejenna sacara ibu, kiwari dimungkinkeun mangka bakal nyiksa-Naibu. '
Salah sahiji dosa paling heinous pikeun batur kutuk kolotna. Manéhna nanya, "O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kumaha batur bisa kutuk kolotna nya? Manéhna ngawaler, 'Lamun manéhna abuses batur nu sejenna sacara bapana, nu robah warna ka warna saterusna jadi kasar ka bapana. Lamun manehna abuses batur sejenna nu indung,dimungkinkeun nu robah warna ka warna jadi kasar ka indungna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
FORBIDDING Allah
| H 340
"Allah geus dilarang Anjeun: Disobedience ka kolotna Anjeun. Miserliness. Saksi palsu. Burying hirup lana orok. Jeung Anjeunna anu disapproves omongan nganggur. Questioning kaleuleuwihan jeung wastefulness. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mughirah anak Shu'bah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna indung anjeun
| H 316
"Manusa A dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kabéh jelema anu ngarupakeun bagéan nu dijudulan ka kahadéan jeung pausahaan alus ti kuring?' Anjeunna ngawaler, 'ibu anjeun.' Manusa ditanya deui, 'Sarta sanggeus nya? 'Anjeunna ngawaler,' ibu anjeun. '' Sarta sanggeus nya? 'Anjeunna ngawaler,' ibu anjeun. '' Saterusna sanggeus nya? 'Manéhnatanya, 'bapa anjeun.' "
Urang ogé informed; "A man ditaros: '? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anu pangalusna dijudulan ka pausahaan alus ti kuring' Manéhna dijawab, 'ibu anjeun, terus indung anjeun, terus ibu Anjeun, teras ramana Anjeun, Hubungan Anjeun deukeut, sarta hubungan deukeut anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu hiji manusa datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya ieu.
DISOBEDIENCE ka hiji nu ibu
| H 1831
"Mughirah anak Shu'bah didikte surat ka kuring (Warrad) ditujukan pikeun Mu'awiah nu kitu ceuk nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipaké pikeun supplicate di ahir unggal solat fardhu, 'Teu aya teu disembah iwal Allah, anu Hiji jeung teu boga gaul. Téh nya Karajaan jeung maksudna-Nanu muji jeung Manéhna boga kakuatan ngalakonan sagala nu Manéhna Wills. O Allah teh, taya bisa nyegah naon Anjeun méré jeung ngaping bisa mere naon Anjeun withhold. Lineage teu avail ngalawan Anjeun. '
Hurup-Na terus ngomong yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade ngobrol nganggur, runtah harta jeung nanyakeun pengkuh. Manéhna ogé forbade disobedience ka ibu, burying tina babies hirup awéwé, pencegahan iklas, sarta nyokot pengkuh. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Warrad, nu Priyayi tina Mughirah, nu patali ieu.
Tingali Sanggeus Kolot sepuh Anjeun
| H 317
"Sep irung-Na jadi rubbed di lebu, meureun irung-Na jadi rubbed di lebu, meureun irung-Na jadi rubbed di lebu nu jalma - jalma anu manggihan kolotna, hiji atawa duanana, ngahontal umur kolot (jeung teu ngawula ka eta) jeung lantaran ieu teu asup Paradise. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean ka hiji nu Kolot Komo lamun maranehna mumusuhan
| H 318
"Ceuk si lalaki A, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, baraya mah kawas nu ku maneh kudu patali jeung eta tapi mutuskeun mah, nanaon kana éta hal tapi gering-ngubaran kuring mah, sabar tapi maranehna kurang ajar. 'Anjeunna ngawaler,' Upami Anjeun geus ngomong, anjeun nyoco eta lebu panas salami terusanjeun bakal sok boga Allah pikeun mantuan Anjeun ngalawan maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu hiji manusa ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu.
Ciracas, Jakarta Timur PARENTAL
| H 321
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'kuring rek nyokot hiji sumpah sareng anjeun, pikeun emigrate jeung ngalawan dina Cukang lantaranana Allah, néangan ganjaran mah ti Anjeunna.' The Nabi, muji jeung karapihan jadi kana manéhna, ngajak, 'Ieu aya boh kolot Anjeun hirup?' manusa ngawaler: '. Enya, boh' MangkaNabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak manéhna, 'Dupi anjeun néangan hiji ganjaran ti Allah?' Pikeun ieu manusa teh ngawaler: '. Sumuhun' Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Teras mulang ka Anjeun kolot jeung ngawula ka eta oge '"
Urang ogé informed:
"Manusa A datang menta idin pikeun ilubiung dina tarung teh. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak manéhna, 'Ieu aya kolotna Anjeun hirup?' Manusa ngawaler, 'Sumuhun.' Jadi manéhna ka manéhna, 'Saterusna striving Anjeun dina porsi eta, jasa nu sarua jeung tarung.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali ieu.
Babaturan hiji Kolot nu
Babaturan bapa urang
| H 341
"Ti nu virtues pangluhurna nyaeta anu kudu nanaon ka babaturan bapana Anjeun."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hormat keur ka babaturan indung urang
| H 342
"Abdullah bin Omar papanggih hiji Badui Arab lamun manéhna usaha asup jalan ka Mekah. Abdullah dipapag manéhna jeung ditaros upami anjeunna hoyong numpang jeung manéhna dina kalde-Na; manéhna ogé eweh nu sorban manéhna maké. Abdullah bin Dinar ngomong, 'Dupi Allah mere ka anjeun alus, Badui ieu sacara nu pleased jeung ngansaeutik. 'Abdullah bin Omar ngomong,' bapa nu manusa ieu babaturan bapa sarta kuring ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Ti nu virtues pangluhurna nyaeta hiji jalma kudu nanaon ka arah babaturan bapana jeung anggota kulawarga maranéhanana. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Dinar ceuk ieu.
Kahadean ka babaturan hiji nu indung urang
| H 343
"Abdullah bin Omar ieu iinditan ka Mekah sarta jadi capé tunggang onta-Na; jadi manéhna tatu sorban hiji di sakuliah sirah sarta rode kalde-Na eta.
Salaku manéhna tunggang manéhna papanggih jeung hiji Badui Arab sarta nanya manéhna, 'Ieu aya teu kitu jeung kitu, putra nu of kitu jeung kitu?' Manusa ngawaler, 'Enya, memang.' Thereupon Abdullah eweh kalde jeung ngomong, ' numpak eta 'jeung manéhna eweh nu nyebutkeun sorban-Na,' angin eta kira-kira sirah anjeun. 'Sababaraha para sahabatna Isa ka manehna,' Dupi Allahngahampura anjeun, anjeun geus dibikeun Badui ieu Anjeun kalde tunggang gampang jeung sorban Anjeun tatu buleud sirah anjeun. 'Manéhna ngomong,' kuring ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Ti nu kahadéan pangluhurna nyaeta hiji jalma kudu jadi nanaon ka anggota kulawarga anu geus jadi babaturan ramana hiji sacara saméméhpupusna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka putra Dinar narrates carita Abdullah bin Omar
Meta DESIRABLE keur saurang nu Kolot jenatna
| H 344
"Malik jeung sababaraha Sahabat anu diuk jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lamun manusa tina Bani Salamah datang sarta nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya nu mana wae nu kahadéan bisa mah ulah pikeun jeung kolot mah sanggeus maot maranéhanana? '
Manéhna dijawab, 'Enya, berdoa maranehna jeung ménta panghampura maranéhanana. Minuhan janji maranéhanana, jadi nanaon ka baraya maranéhanana jeung ngahargaan para sahabat. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Malik bin Rabi'a Sa'idi nu patali ieu.
Réncang Lady Khadijah
| H 345
I, (Lady Ayesha), teu ngarasa jadi wishful ka salah sahiji istri Nabi salaku mah teu ka Lady Khadijah (dina porsi Allah jeung Nabi Rasul), bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, sanajan kuring geus kungsi katempo nya. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebutkeun nya mindeng. Lamun kambing hiji ieu dibantai, manéhna ngalakukeunananeukteuk kana lembar jeung ngirimkeunana ka babaturan Khadijah urang. Sakapeung mah bakal disebut ka manehna, 'Anjeun nyarita ku dirina salaku lamun aya kungsi ieu nu mana wae nu awéwé séjén di dunya gigireun Khadijah.' Nya tangtu ngawalon, 'Biasana ieu saperti jeung saperti, jeung kuring kungsi barudak ti dirina.' "
Urang ogé informed:
"Lamun manéhna dibantai kambing anjeunna bakal ngirim saloba potongan daging salaku hadiah nu manéhna bisa keur ka babaturan nya."
Urang ogé informed:
"Lamun kambing hiji ieu dibantai manéhna baris ngomong, 'Kirimkeun sababaraha ka babaturan Khadijah urang.' Dina hiji kasempetan, Halah putri
Khuwailad, adina Lady Khadijah ditanya idin Nabawi diasupkeun ku anjeun. Ieu (santun) mannerism ngingetkeun manéhna tina Lady Khadijah jeung manéhna deeply dipindahkeun. Manéhna exclaimed, 'O Allah, hayu eta jadi Halah putri Khuwailad.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali ieu.
IMITATING tata krama alus
| H 346
"Anas nuluykeun lalampahan jeung Jarir bin Abdullah Bujali. Jarir dilayanan Anas sanajan manéhna leuwih kolot ti dirina. Anas Isa ka manehna, 'Ulah ngalakonan ieu.' Anjeunna ngawaler, 'mah nempo Ansar ngawula ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung bakti saperti anu dilakukeun hiji sumpah nu iraha wae Kami di pausahaannu mana wae di antarana mah, tangtu ngawula ka maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas bin Malik nu patali ieu.
Kulawarga
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Anjeun teu kudu attain amal soleh
nepi ka Anjeun méakkeun naon anjeun bogoh ...... "3:92 Koran
"Mu'min,
méakkeun tina alus anjeun geus earned
jeung ieu anu mana Kami geus dibawa kaluar
bumi pikeun anjeun.
Jeung teu diniatkeun nu goréng tina eta kanggo belanja anjeun;
bari Anjeun kungsi bakal nyokot eta yourselves,
iwal anjeun ditutup hiji panon dina eta ...... "2: 267 Koran
Taman Abu TALHA
| H 297
"Abu Talha ieu jalmi wealthiest ti suku Ansar di Madinah. Manéhna milik groves mutahir palem padahal sipat manéhna dicinta pangalusna ieu taman disebut "Bairaha" anu ieu tibalik Masjid. Ieu aya nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal muka nginum cai murni anak. Lamun ayat ieudikirim ka handap, 'Anjeun teu kudu attain amal saleh nepi méakkeun naon anjeun bogoh ...' 3:92 Abu Talha indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Allah geus ngutus ka handap pikeun maraneh, 'Anjeun teu kudu attain amal saleh nepi méakkeun tinanaon anjeun bogoh ... 'jeung sipat I love paling nyaeta "Bairaha". Ku alatan éta mah nawarkeun dina sedekah demi Allah, hoping pikeun ganjaran anak ti Allah. (Mangga) dispose eta O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina cara Allah bakal langsung anjeun. 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, ngawaler, "Mémang, ieu téh sipat pohara alus, sipat pohara alus. kuring geus kadéngé naon ceuk anjeun, sarta ngarasa aya nu kudu ditilik eta antara baraya anjeun. 'Abu Talha ngomong,' kuring bakal ngalakukeun eta, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. 'Jadi manéhna dibagi eta antara cousins ​​jeung baraya-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna baraya maternal
| H 319
"Whosoever kahayang hiji kanaékan rezeki sarta pikeun poé pikeun jadi dipanjangan mugi Gusti nyambung jeung baraya maternal-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Status Bibi maternal Anjeun
| H 335
"Adina ibu anjeun sacara warrants status nu sarua indung anjeun."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Bra'a bin 'Azib nu patali ieu.
Dasi OF kekerabatan
| H 322
"Hiji nu reciprocates ku ngalakonan alus teu aya hiji anu upholds nu dasi tina kekerabatan. Mending, eta teh salah sahiji anu reconciles eta lamun pihak séjén ngarecah jauh. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna kekerabatan
| H 323
"The kandungan (nu dasi hubungan getih) ieu ditunda ti Arasy Allah jeung proclaims, 'Allah bakal nyambung jeung whosoever nyambung jeung kuring, jeung insya Allah moal mutuskeun (Dirina) ti whosoever severs diri tina kuring.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
UNCLES maternal
| H 324
"Lady Maimunah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, dibébaskeun hiji hamba nu kabeungkeut tanpa nanyakeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Lamun lamun ieu waktu for mun manehna nganjang nya manéhna ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sugan aya nu apal yén kuring geus dibébaskeun babu kabeungkeut mah? "Manéhna nanya, 'Mémang?' Manéhnangawaler, 'Sumuhun.' Saterusna manéhna ka dirina, 'Jol Anjeun dibikeun nya ka uncles maternal Anjeun eta geus tangtu leuwih alus keneh.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Maimunah pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, putri Harith patali ieu.
Kahadean ka arah hiji nu musyrik ibu
| H 325
"(Lamun) ibu Lady Ayesha sacara ieu hiji unbeliever manéhna indit ka nganjang nya jadi Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, jeung nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'indung kuring geus datang ka tempo kuring jeung hayang kuring méré hiji hal nya, kudu mah mangga nya? 'Anjeunna ngawaler,' Enya, jadi nanaon ka indung anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Asma'a putri Abu Bakar, bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, nu patali ieu.
Soal HERACLIUS, Kaisar Roma
| H 327
(Heraclius, Kaisar Roma dipénta), 'Naon teu manéhna (Nabi,) ngajar Anjeun?' Jawab Abu Sufyan: 'Anjeunna teaches urang ibadah Allah sorangan jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna. Pikeun abandon naon karuhun urang nyarios sareng anjeunna paréntah urang ngadegkeun sholat, nepi ka bisaeun bebeneran, nepi ka bisa chaste jeung pikeun nguatkeunnu dasi tina kekerabatan. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sufyan nu patali nu salila kursus pasamoan-Na jeung Heraclius dimungkinkeun di tanya manéhna ieu.
Ngalalaworakeun OF baraya jauh
| H 328
"Nyaan anjeun bakal nalukkeun hiji tanah (Mesir) nu aya qirat (a koin tina saeutik nilai)."
Urang informed, "Nyaan anjeun bakal nalukkeun Mesir, dina sababaraha bagian qairat hiji dipaké. Cas silih pikeun ngubaran nya basa kindly, sabab ngabogaan hak jeung hubungan getih (Lady Haggar, garwana nabi Ibrahim, ibu Ismail, ogé Mary, ibu Ibrahim, putra Nabi Muhammad,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna.) "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tanggung jawab ka hiji nu sorangan
| H 329
"Lamun ayat ieu wangsit, 'ngingetkeun suku jeung kinsmen deukeut anjeun.' 26: 214 Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngondang bangsa Koraysh jeung maranéhanana kabéh datang. Anjeunna ngadawuh ka maranehna, 'Children of Abd Syams, anak ti Ka'ab putra Lu'ayy nyalametkeun yourselves ti Api. Bani Murrah putraKa'ab, nyalametkeun yourselves ti Seuneu teh. Bani Abd Manat, nyalametkeun yourselves ti Seuneu teh. Bani Hasyim, nyalametkeun yourselves ti Seuneu teh. Bani Abdul Muthalib, nyalametkeun yourselves ti Seuneu teh. O Fatimah, nyalametkeun diri anjeun ti Seuneu, sabab kuring teu gaduh hiji hal jeung Allah pikeun anjeun.Kuring keur nu berhubungan ka Anjeun, sarta kuring baris terus minuhan kawajiban teh mah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Kawajiban Anjeun
| H 330
"The anak kitu jeung kitu teu babaturan mah. Babaturan kuring nu Allah jeung Muslim sholeh. Tapi kuring Kami patali ka eta jadi mah bakal terus minuhan kawajiban teh mah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun sacara kabuka tanpa aya usaha conceal.
Kaayaan Cendrawasih
| H 331
"Ceuk si lalaki A, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring hiji hal nu bakal ngabalukarkeun kuring jadi ngaku ka Paradise jeung nyalametkeun kuring ti Seuneu teh.' Manéhna dijawab, 'Jang ibadah Allah jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna; ngadegna shalat; pamayaran tina amal wajib,jeung dikaitkeun jeung baraya getih anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Ayub Khalid, putra Zaid Ansari nu patali ieu.
Zakat jeung kahadean
| H 332
"Lamun anjeun megatkeun puasa, megatkeun eta jeung titimangsa sabab aya anu ridho di jerona, tapi lamun Anjeun teu bisa manggihan tanggal hiji, tuluy cai kusabab murni." Manéhna terus, "Jokowi zakat ka jalma anu goréng nyaéta amal, tapi ka dulur geus boh zakat jeung kahadean. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Salman bin 'Amir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kulawarga WHO gering-ngubaran hiji jeung nu séjénna
| H 652
"Ceuk si lalaki A, 'O Rasul Allah, baraya mah kawas anu ngahubungkeun sareng maranehna tapi mutuskeun. Kami nanaon kana éta hal tapi gering-ngubaran kuring mah, sabar tapi maranehna kurang ajar. 'Anjeunna ngawaler,' Upami Anjeun geus ngomong, anjeun nyoco eta lebu panas salami terus anjeun bakal sok boga Allah kamantuan Anjeun ngalawan maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu hiji manusa nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu.
Megatkeun Dasi OF kekerabatan
SEVERING THE Dasi OF kekerabatan
| H 339
"Sing saha anu severs nu dasi tina kekerabatan moal nuliskeun Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jubair putra Muti'm nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SEVERING kekerabatan
| H 1911
"Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ieu ka nu Abdullah bin Zubair geus ceuk ngeunaan dijual atawa kado manéhna geus dibikeun manéhna, 'Lamun Lady Ayesha, teu refrain ( ti kabéh generosity ieu) mah bakal nempatkeun pakaya nya dina guardianship. 'Manéhna nanyakeun,'Tadi manéhna bener nyebutkeun yén?' Sarta ieu ka nu manéhna. Thereupon manéhna nyatakeun, 'sumpah di Ngaran Allah mah kungsi bakal ngomong ka ibn Zubair.'
Periode jadi lila, jadi ibn Zubair ditanya batur pikeun pindah ka dirina jeung intercede atas nama-Na. Tapi manéhna turun nyebutkeun, 'mah bakal narima no syafaat atas nama-Na, ayakeun mah bakal rescind sumpah mah.'
Geus lila diliwatan jeung ibn Zubair ditilik Miswar bin Makhramah jeung Abdur Rahman bin Aswad, putra Abd Yaghuth jeung ceuk maranehna, 'mah menta Anjeun dina Ngaran Allah pikeun nyokot kuring Lady Ayesha, sabab éta téh teu halal manéhna geus vowed ka mutuskeun hubungan urang. '
Ngarah nyandak manéhna sareng maranehna katutupan di lambaran sarta indit ka Lady Ayesha, sarta disebut kaluar, 'Peace jadi dina anjeun jeung Mercy Allah jeung rahmatan lil' alamin Na. Nu kitu urang boga idin Anjeun nuliskeun? 'Manehna ngomong,' Anjeun bisa jadi diasupkeun ku anjeun. 'Maranéhanana nanya,' Sadaya urang? 'Manéhna ngawaler,' Enya, sodara 'teu nyaho nu ibn Zubair ieusareng maranehna. Waktu maranehna diasupkeun, ibn Zubair indit balik layar terus nyekel asup pikeun Lady Ayesha, bibi maternal-Na, mimiti ceurik manéhna pleaded jeung nya. Dua sahabatna ogé pleaded manéhna kudu ngobrol jeung manehna jeung narima apology-Na. Maranéhanana ménta nya, 'Naha anjeun sadar yen Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus dilarang nu severing hubungan sarta geus ceuk nu henteu dibeunangkeun pikeun para Muslim hiji cicing jauh ti sasama Muslim leuwih ti tilu poe? 'Maranéhanana pengkuh dina plea maranéhanana jeung manéhna ogé ngingetkeun aranjeunna tina hak kekerabatan jeung dimimitian ceurik. Saterusna manéhna ngomong,'I: boga supir hiji sumpah anu pohara parna.' Tapi masih maranéhanana terus ngabela nepi ka manéhna relented jeung di tukang spoke ka ibn Zubair.
Salaku expiation tina sumpah nya manéhna dibébaskeun opat puluh budak. Iraha wae kajadian ieu disebutkeun ka dirina saterusna, manéhna bakal keur ceurik jadi loba anu scarf nya jadi soaked jeung lawon. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Auf bin Malik, putra Tufail nu patali ieu.
Kinanti Kawajiban & tata krama
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Kulawarga Anjeun Orde shalat jeung kudu sabar di jerona." 20: 132 Koran
"Mu'min,
penjaga yourselves jeung hansip kulawarga Anjeun ngalawan Seuneu nu
BBM ti nu urang jeung batu ..... "66: 6 Koran
Dahar ngaran Allah jeung Leungeun katuhu Anjeun
| H 299
"Omar, putra Ummu Salamah ieu di lembaga anu ngurus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Manéhna disebutkeun, 'Lamun kuring ate mah, tangtu nunda leungeun mah di jero mangkuk, mangka Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kuring nyabit Ngaran Allah jeung dahar naon bae ieu di hareup kuring jeung leungeun katuhu mah. 'Ti waktu éta onward ieu jadi watek-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar putra Abi Salamah nu patali ieu.
Ganjaran ganda pikeun kahadéan jeung amal
| H 326
"Ladies, méakkeun di amal, komo ti perhiasan Anjeun."
Zainab indit ka salakina jeung Isa ka manehna, 'Anjeun teu weleh dipareuman jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus disarankeun urang méakkeun di zakat. Jadi indit manéhna terus nanya manéhna lamun kuring mere Anjeun hal bakal eta kaétang salaku amal, lamun teu mah bakal mere ka batur nu sejenna. 'Abdullah ngawaler,' Anjeun kudu inditsorangan. 'Jadi manéhna indit jeung kapanggih wanoja ti suku Ansar ogé nungguan di panto anu geus datang kusabab alesan sarua jeung sorangan.
Maranéhanana saraf pikeun muka dina akun tina nu hebat pisan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Geuwat Bilal datang kaluar jeung maranéhna dipénta manéhna, 'Pindah ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung nyaritakeun manéhna dua awewe di panto hayang nyaho naha éta bakal sedekah lamun maranehna spent dina husbands maranéhananajeung dina yatim dina miara maranéhanana, tapi teu bisaeun manéhna ngaran urang. 'Bilal indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya manéhna. Manéhna inquired nu maranéhanana jadi Bilal ngomong, 'A awéwé ti Ansar jeung Zainab.' Manehna nanya: 'Nu Zainab?' Bilal ka manéhna: Asal pamajikan Abdullah. 'Nabi, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Maranehna bakal nampa hiji ganjaran ganda, sabab éta téh kahadéan ka baraya jeung amal.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zainab istri hiji Abdullah, putra Mas'ud, nu patali ieu.
Tatanggana
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ibadah Allah jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna.
Jadi nanaon ka kolot jeung deukeut kinsmen,
ka yatim jeung ka malarat,
ka tatangga Anjeun anu kindred Anjeun,
jeung ka tatangga di sisi jauh Anjeun,
jeung pendamping di sisi Anjeun,
jeung ka traveler malarat,
jeung ka nu nu leungeun katuhu Anjeun owns.
Allah teu bogoh ka manéhna anu reueus jeung struts. "4:36 Koran
Kawajiban NEIGHBORLY
| H 303
"Jibril ka kuring (Nabi) jadi sababaraha kali ngeunaan (kawajiban nu nuju hiji sacara) tatangga nu kuring sangka manéhna ogé bisa jadi di antarana poto eta sareng ahli waris hiji urang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Omar jeung, Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tingali sanggeus tatangga Anjeun
| H 304
"Abu Dharr, lamun nyiapkeun sup ka nambahkeun cai tambahan ka dinya jeung jaga tatangga Anjeun."
Abu Dharr ceuk "babaturan kuring disarankan kuring:. Lamun anjeun nyiapkeun sup ka nambahkeun cai tambahan ka eta, terus nanya tatanggana Anjeun upami maranehna hoyong sababaraha jeung ngabagikeunana sasuai"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr, nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MISCHIEF ngalawan hiji nu tatangga
| H 305
"Demi Allah manéhna teu percaya! Demi Allah manéhna teu percaya! Demi Allah manéhna teu percaya! Manéhna nanya: '? Saha anu henteu percaya, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna' Anjeunna ngawaler, 'Jang hiji nu tatangga geus teu aman ti mischief-Na! Nu hiji anu ngajadikeun mischief ngalawan tatangga maranéhanana baristeu nuliskeun Paradise. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Méré ka tatangga Anjeun sanajan IT, saeutik
| H 306
"Ladies O Muslim, teu bisa mikir eta hina pikeun ngirim komo shank hiji domba pikeun tatangga Anjeun."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadéan TO tatangga Anjeun
| H 307
"A tatangga teu kudu nyegah tatangga pikeun nempatkeun Undak dina tembok-Na."
Abu Hurairah nu ditambahkeun: "Kumaha eta mah nempo anjeun ngarobah jauh ngeunaan eta (nu instruksi Prophetic). Demi Allah, kuring baris terus ngingetan! "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
INCOVENIENCING tatanggana
| H 308
"Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang teu kudu kasulitan tatangga-Na. Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu ngahargaan kana tamu-Na; jeung whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu nyarita oge atawa nu sejenna tetep jempé. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean ka hiji nu tatangga
| H 309
"Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu nanaon ka tatangga-Na. Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu ngahargaan tamu-Na; jeung whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu nyarita oge atawa tetep jempé. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Shuraih Khuza'i nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tatanggana Deukeut
| H 310
"Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ngajak, 'kuring geus dua tatanggana; nu salah sahijina kudu mah ngirim hadiah 'Manéhna ngawaler:'? Pikeun hiji nu panto téh nearer ka Hormat '".
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali manéhna nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu.
Tatangga Best
| H 311
"The pendamping pangalusna dina tetempoan Allah nyaeta hiji nu behaves pangalusna ka arah para sahabatna, jeung tatangga pangalusna nyaéta hiji nu behaves pangalusna ka arah tatanggana-Na."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nyarita ogé ATAWA tetep jempé
| H 314
"Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu nanaon ka tatangga-Na. Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu ngahargaan tamu-Na; jeung whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang kudu nyarita oge atawa tetep jempé. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Conto THE WINNERS
| H 1877
"Manusa A dibeuli sapotong taneuh ti nu lian teras kapanggih di jerona wadah ngeusi emas. Jadi indit ka hiji anu geus dijual manéhna lahan jeung ngomong, 'Candak emas, kuring dibeuli lahan ti henteu jeung maneh emas teh.' Seller Nu Isa ka manehna, 'mah dijual Anjeun lahan jeung sagala rupa nu eta nu aya.' ngarah nyandak maranéhananaléma ka pihak katilu nu nanya, 'Naha anjeun teu boga wae anak?' Salah sahijina ngomong, 'mah boga lalaki,' na teh lain ngomong, 'Kuring geus putri.' Jadi manusa teh mutuskeun, 'karamat budak ka gadis jeung méakkeun duit dina maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DERIDING LINEAGE jalma
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana anu ngadek percanten lalaki
jeung percaya awewe undeservedly,
bakal nanggung kasalahan tina fitnah jeung dosa utama. "33:58 Koran
Tanda DISBELIEF
| H 1619
"Aya dua perkara nu ngaliwatan nu urang jadi kafir:. Taunting hiji jalma alatan lineage sarta weeping loudly ngaliwatan paéh"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu diriwayatkan nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
....
Indéks
Nikah, Kinanti, yatim & isu tatangga
Lahirna malaikat jin
Jeung manusa
Malaikat, jin jeung manusa
Proposal nikah
QUALITIES TO neangan IN A pamajikan
Nu keur ditangguhkeun proposal
Proposal prior
AN kaayaan UNACCEPTABLE
Hak A pamajikan
Al Qur'an
Perlakuan awéwé
Pamajikan nyiksa
Néangan pangalusna di salaki anjeun
Salaki jeung pamajikan hubungan
Nu ngahalangan hiji nu pamajikan dina raray
Percaya sampurna
Aduan SPOUSAL
Ganjaran for ku salaki PLEASING hiji nu
AROUSING THE Anger hiji nu salaki
Nilai wanoja alus

Hak salaki
Al Qur'an
Kutuk malaikat
Idin diperlukeun A pamajikan gancang sukarela
Akuntabilitas
Kaperluan hiji nu salaki
Alesan SPOUSAL
Pangadilan
Gambaran wanoja ka hiji nu salaki

Pipisahan
Al Qur'an
Rekonsiliasi
Salaki jeung pamajikan SUCKLED ku sarua SUCKLING ibu
Pilihan
Pamajikan Omar
Nangtayungan ATAWA DEMOLISH
Barudak
Konsépsi AND PREDESTINATION
Pilih kasih
Kaasih
Kiss anak anjeun
Kagagas
Ganjaran pikeun belanja ON anak anjeun
Pengobatan putri
Kabebasan tina seuneu THE
Ridho RAISING putri
CARA TO ngamandian A anak
Barudak solat
THE TEN taun heubeul anak WHO teu tahajud

Yatim
Al Qur'an
THE istighfar OF miara yatim
Yatim jeung Cendrawasih
Tujuh hal bahaya
Kinanti pengeluaran
Al Qur'an
Ganjaran nu pangluhurna pikeun infaq
Bentuk Best amal
Ganjaran pikeun néangan Tempat pelesir Allah
Sedekah ka hiji nu Kinanti
DENYING A DEPENDANT
Méakkeun ON tanggungan Anjeun
SUPPLICATION malaikat
Sedekah dimimitian AT HOME

PATERNITY PALSU
Hukuman pikeun meunangkeun PATERNITY PALSU
Tampikan OF bapa anjeun
Kutuk Allah
Klaim PALSU

Janda
Tingali Sanggeus janda AND malarat THE


Hormat & HONORING Kolot
Al Qur'an
Naon Allah likes paling
CARA TO REPAY hiji nu bapana
Pentingna Dasi Kinanti
Dosa utama
Dosa utama MORE
FORBIDING Allah
ABUSING hiji Kolot nu
Pentingna indung anjeun
DISOBEDIENCE ka hiji nu ibu
Tingali Sanggeus Kolot sepuh Anjeun
Kahadean ka hiji nu Kolot Komo lamun maranehna mumusuhan
Ciracas, Jakarta Timur PARENTAL
Babaturan hiji Kolot nu
Babaturan bapa urang
Hormat keur ka babaturan indung urang
Kahadean ka babaturan hiji nu indung urang
Meta DESIRABLE keur saurang nu Kolot jenatna
Réncang Lady Khadijah
IMITATING tata krama alus
Kulawarga
Al Qur'an
Taman Abu TALHA
Pentingna baraya maternal
Status Bibi maternal Anjeun
Dasi OF kekerabatan
Pentingna kekerabatan
UNCLES maternal
Kahadean ka arah hiji nu musyrik ibu
Soal HERACLIUS, Kaisar Roma
Ngalalaworakeun OF baraya jauh
Tanggung jawab ka hiji nu sorangan
Kawajiban Anjeun
Kaayaan Cendrawasih
Zakat jeung kahadean
Kulawarga WHO gering-ngubaran hiji jeung nu séjénna

Megatkeun Dasi OF kekerabatan
SEVERING THE Dasi OF kekerabatan
SEVERING kekerabatan


Kinanti Kawajiban & tata krama
Al Qur'an
Dahar ngaran Allah jeung Leungeun katuhu Anjeun
Ganjaran ganda pikeun kahadéan jeung amal
Tatanggana
Al Qur'an
Kawajiban NEIGHBORLY
Tingali sanggeus tatangga Anjeun
MISCHIEF ngalawan hiji nu tatangga
Méré ka tatangga Anjeun sanajan IT, saeutik
Kahadéan TO tatangga Anjeun
INCOVENIENCING tatanggana
Kahadean ka hiji nu tatangga
Tatanggana Deukeut
Tatangga Best
Nyarita ogé ATAWA tetep jempé
Conto THE WINNERS
DERIDING LINEAGE jalma
Al Qur'an
Tanda DISBELIEF
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 002
Otentik Hadits pertaining ka
Iinditan
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 2
SUPPLICATIONS kana naon miang, datangna AND kana mulang
SUPPLICATION lamun setelan OFF ON A lalampahan
| H 722
"Lamun hiji jalma ieu ngeunaan nangtukeun off dina lalampahan hiji, Abdullah, putra Omar bakal disebut ka manehna, 'Hayu deukeut jadi nu kitu mah ngawar pamit ka anjeun dina cara nu sarua jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pake pikeun ngawar pamitan ka urang. 'Mah entrust ka lembaga anu ngurus Allah Agama Anjeun, amanah jeung ahir Anjeunlampah. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Salim, putra Abdullah putra Omar nu patali ieu.
Salam papanggihan kana datangna AND miang
| H 882
"Lamun geus sumping di gathering nu Anjeun kudu salam maranéhanana ayeuna, jeung ngalakukeun hal nu sarua lamun indit. Nu ucapan kahiji teu leuwih hade ti nu tadi. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
A SUPPLICATION keur lalampahan
| H 724
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna mah, ngeunaan pikeun nyetél off dina lalampahan hiji, kindly bestow sababaraha rezeki (solat) kana kuring . 'Manéhna supplicated nyebutkeun,' Dupi Allah nyadiakeun Anjeun sareng amal saleh. 'manusa dipenta,' Mangga tambahkeunka éta 'Jadi manéhna supplicated nyebutkeun,' Sarta bisa Manéhna ngahampura dosa anjeun 'manusa ditanya deui,' Mangga tambahkeun sawatara leuwih 'Jadi manéhna supplicated:'... Sarta bisa Manéhna nyieun gampang for nu maneh mun alus, dimana wae meureun jadi. '"
Tirmidzi - Anas nu patali ieu.
SUPPLICATION pikeun panangtayungan Allah Swt
| H 985
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pakakas leutik dina lalampahan manéhna supplicated néangan panangtayungan Allah Swt ngalawan hardships perjalanan teh, encountering nanaon grievous kana mulang, incurring nu mana wae nu leungitna sanggeus gain, nu supplication tina manéhna anu harmed, jeung jahat kasampak kanakulawarga atawa harta. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Sarjis nu patali ieu.
SUPPLICATION ti ngarugikeun
| H 994
"Iraha wae Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sensed jahat ti urang, manéhna supplicated: 'O Allah, urang anggap kaamanan anjeun nyorong maranéhanana plotting kana chests maranéhanana jeung ngungsi jeung Anjeun ti Dedemit maranéhanana.'"
Abu Daud jeung Nisa'i nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Neangan panangtayungan ti ngarugikeun OF A TEMPAT
| H 995
"Whosoever ngahontal titik datangna jeung supplicates, 'mah neangan panangtayungan Kecap lengkep Allah ti jahat éta nu dijieun,' moal kakurangan ti naon wae bentuk ngarugikeun nepi ka manéhna departs ti eta tempat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Khaulah putri Hakim nu patali manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun
Setelan nu OFF ON A lalampahan ON A isuk Kemis
| H 969
"Kuring, (Abdullah, putra Ka'ab, panungtun tina Ka'ab, putra Malik anu blind) kadéngé manéhna ngomong, 'I (Ka'ab) dipirig Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina unggal kampanye iwal Tabuk. Kuring teu marengan Rasul Allah di Badar jeung dina waktu yen manehna teu ngalepatkeun sahanu teu marengan manéhna. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Sahabat-Na geus observasi nu dagang Koraysh lamun Allah ordained hiji clash terduga kajadian antara maranéhna sarta musuh maranéhanana.
Kusabab kitu, kuring ieu hadir kalawan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, salila sapeuting teh Aqabah iraha urang pledged sumpah simkuring ngeunaan adherence lengkep ka Islam, si kuring teu bakal nukerkeun Aqabah pikeun Badar sareng sadaya Kinérja anak.
Salaku for gagal mah marengan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina kampanye tina Tabuk mah bisaeun anjeun. Dina waktu éta kuring kuat jeung leuwih makmur ti iraha wae séjénna. Kuring kungsi dua onta kuda - saméméh waktu éta mah geus kungsi milik dua. Mimitina mah ieu praktek utusanAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu iraha wae manéhna megatkeun pikeun naek kapal kana kampanye teu nyingkab obyéktif nyata-Na, malah manéhna baris imply nu sabalikna nepi nepi ka momen panungtungan. Tapi, dina kasempetan ieu, sabab ieu usum panas sengit jeung lalampahan ieu bade jadi lila di peuntasgurun, jeung musuh ieu gede di kakuatan. Manéhna warned Sahabat-Na jelas jeung ka eta tina obyéktif-Na ambéh maranéhanana éta bisa nyieun olahan nyukupan. Jumlah maranéhanana anu disiapkeun nyieun sorangan siap marengan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu ogebadag jeung register anu can diadegkeun pikeun daptar sadaya maranehna. Teu aya manusa horéam Go imagined nu henteuna-Na bakal balik unnoticed kacuali ieu diungkabkeun ku Allah. Ieu hiji waktu buah dina tangkal anu ripened jeung ngiuhan di maranéhanana ieu padet - ieu teuing meuntas pikiran mah.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Sahabat saha éta ka marengan manéhna di jajah diri kalayan olahan maranéhanana. Mah, tangtu balik kaluar isuk-isuk intending ka lakonan hal nu sarua sapanjang jeung maranehna, sarta ngan bisa mulangkeun saterusna tanpa accomplishing nanaon, nyebutkeun ka kuring sorangan, 'Aya nyatuwaktu. Abdi tiasa siap iraha wae mah keukeuh. 'Time diliwatan jeung para sahabat anu réngsé olahan maranéhanana. Saterusna hiji poé, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pakakas kaluar sareng maranehna dina Maret-Na. Kuring kungsi dipigawé nganggur nyiapkeun diri. Mah tetep di nagara indecisive mah, tanpa accomplishingnanaon, sedengkeun para sahabat diatur off dina Maret maranéhanana. Teu sangka bakal nangtukeun off ku kuring sorangan jeung nyusul eta - kumaha kahayang mah kuring geus dipigawé kitu, tapi kuring henteu.
Salaku mah indit ngeunaan di alun eta grieved kuring mere nyaho nu di antara maranéhanana anu tetep di imah, jiga kuring, nya éta ngan jalma anu boh disangka tina hypocrisy atawa excused dina akun umur atawa hal anu sarupa.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijieun teu nyebut kuring nepi ka sanggeus manéhna nepi Tabuk. Hiji poé waktu manéhna linggih jeung Sahabat-Na manéhna inquired, 'Naon anu geus lumangsung ka Ka'ab bin Malik?' Aya ti antara nu Bani Salimah ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhnateu datang alatan dua-Na cloaks jeung ngarasa reueus tina finery-Na! 'kana dédéngéan putra Mu'az ieu Jabal ngomong,' Jahat nyaeta naon nu ku anjeun cenah. O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang nyaho nanaon ngeunaan manéhna iwal alus. 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu mairan.
Ieu dina waktu ieu nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, watekna batur dina jarak di padang pasir clad di bodas jeung exclaimed, 'Dupi eta jadi Abu Khaisamah', sarta ramalanna bener - Abu Khaisamah geus dicokot keur baramaen ku munafik dina akun eta anjeunna méré kuantitas leutiktina balik dina amal.
Lamun alim nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dina jalan balik ti Tabuk mah ngeusi kahariwang jeung mimitian fabricate excuses palsu dina pikiran kuring nanya ka kuring nyalametkeun diri ti anger-Na. Oge, kuring consulted anggota kulawarga mah nu judgment mah dipercanten. Waktu kadéngé nuNabawi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datangna ieu caket mah sadar yen no munasabah palsu bakal mantuan kuring Ku lantaran kitu megatkeun pikeun ngabejaan ka bebeneran. Manéhna anjog di isuk saterusna.
Lamun manéhna balik ti lalampahan hiji ieu adat pikeun balik lempeng ka Masjid jeung nawarkeun dua unit sukarela sholat (Raka sacara), terus minuhan urang. Nya naon sarua dina kasempetan ieu saha jalma anu teu partake di kampanye datang gancang sareng mimiti, dina sumpah, méré excuses maranéhanana.
Maranéhanana leuwih dalapan puluh urang jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditarima excuses maranéhanana jeung renewed Sumpah maranéhanana. Saterusna manéhna ngado'a ampun maranehna jeung komitmen pikeun Allah naon bae maranehna geus di pikiran maranéhanana.
Lamun datang ka turn mah jeung kuring dipapag manéhna; manéhna smiled, tapi displeasure ieu katingali dina seuri-Na, jeung cenah, 'Hayu gancang.' Kang, abdi stepped gancang sareng diuk turun samemeh manehna. Manéhna nanya, 'Naon terus balik, geus teu dibeuli Gunung anjeun?' Mah ngawaler, 'O Rasul Allah, lamun kuring geus confronted kubatur lian ti diri anjeun; saperti manusa di dunya, kuring bisa gampang luput displeasure-Na jeung sababaraha musabab, sabab Kami gifted jeung skill tina plausibility. Kusabab kitu, kuring terang yen lamun kuring éta ka concoct carita palsu ka anjeun ayeuna, nu komo bisa ngayakinkeun anjeun, tanpa ragu Allah geura-giru bakal dihudangkeun Anjeunanger ngalawan kuring leuwih hal sejenna. Tapi, lamun kuring ngabejaan ka Anjeun bebeneran jeung nu keur ambek jeung kuring, kuring bisa kénéh asa rahmat ti Allah, nu Maha Agung. Ku Allah mah teu boga munasabah. Kuring pernah kuat atawa leuwih makmur ti basa kuring ngayakeun balik ti nu dibéré bareng jeung anjeun. ' Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna, ngomong, 'hiji ieu geus ka kaleresan, ayeuna mundur, nepi ka Allah megatkeun kasus anjeun.'
Sababaraha lalaki barudak tina Salimah dituturkeun kuring kaluar ti Masjid jeung ceuk, 'Kami geus kungsi dipikawanoh Anjeun bunuh dosa samemeh ieu, naha anjeun teu nawarkeun hiji musabab ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kawas batur nu teu nyokot bagian dina kampanye - dosa anjeun bakal geus dihampurangaliwatan supplication tina Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna! 'Maranehna kuat di reproaching kuring jadi harshly eta mah ampir indit deui ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun narik syahadat mah. Saterusna, kuring nanya, 'Dupi aya kasus jiga milik urang?' Maranehna ngawaler,'Putra Murarah tina Rabi'a' Amiri jeung Hilal bin Umayyah Waqifi. 'Sabot maranéhanana disebutkeun dua lalaki ieu bener anu geus milu dina perang Badar, jeung nu kasurupan loba qualities alus, kuring strengthened di kaputusan mah.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun Sahabat nya teu nyarita ka tilu urang. Jalma teu merlukeun dibedah urang salaku lamun urang éta strangers, sarta kuring ngarasa jadi lamun kuring ieu dina taneuh aneh. Ieu nagara urusan terus pikeun lima puluh poé. Mah dua Sahabat anu jadi nungkulan ku kasusahan sarta éra numaranéhanana indit kana seclusion, shutting sorangan jauh di imahna. Keur anak bungsu jeung toughest ti tilu mah, tangtu balik kaluar jeung ngiluan sasama umat Islam mah solat jeung leumpang di jalan, sanajan teu saurang bakal nyarita ka kuring.
Mah, tangtu ngadagoan saméméh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna diuk di Masjid sanggeus solat jeung salam manéhna wondering naha anjeunna ngalaman pindah biwir pikeun mulang sapaan mah.
Mangsa solat mah, tangtu nangtung deukeut manéhna jeung kuring noticed anjeunna ngalakukeunana glance arah mah lamun kuring solat jeung kasampak jauh pas kuring kokotéténgan arah-Na.
Rarasaan anguish jeung deeply ngadek ku harshness muslim nuju kuring, hiji poé kuring indit jeung naek leuwih ti dinding taman milik dulur misan mah Abu Khatadah tina saha pisan ieu mah gemar. Kuring dipapag manéhna, tapi manéhna teu mulang sapaan mah. Ceuk kuring ka manéhna, 'Abu Khatadah, aya nu nanya di Ngaran Allah, manehteu terang yen Abdi bogoh Allah jeung Rasul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Tapi manéhna tetep jempé. Kuring terus-terusan Patarosan earnest mah, tapi manehna tetep teu dibales. Kuring nanya ka nu katilu kalina jeung anjeunna ngawaler, 'Allah jeung Rasul nyaho pangalusna.' Lamun kuring ngadéngé ieu mah burst kana lawon sarta malik deui imah.
Hiji poé ieu mah di pasar-tempat Madinah basa kuring ngadéngé tani Syrian, nu geus dibawa sisikian ka ngajual, ménta, 'Naha batur langsung kuring ka Ka'ab bin Malik?' The urang adzab arah mah jeung manéhna datang ka kuring jeung dibikeun kuring surat ti Raja Ghassan. Keur melek mah maca eta. Eta maca,'Kami geus kadéngé nu master Anjeun geus diperlakukeun Anjeun unjustly. Allah geus teu dijieun Anjeun bisa dihina jeung maltreated. Hayu leuwih ka urang jeung urang bakal narima Anjeun graciously. ' Kana ieu, ceuk kuring ka kuring sorangan, 'Ieu sidang séjén,' jeung threw hurup kana oven.
Sanggeus opat puluh poe tina jumlah lima geus nu tos dilakonan tanpa aya indikasi di Wahyu nu ngeunaan urang, utusan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka ceuk si 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngarahkeun Anjeun teu dikaitkeun jeung pamajikan anjeun. 'mah inquired,' Kudu mahcerai nya atawa naon atuh? 'Anjeunna ngawaler,' Teu aya, ngan teu dikaitkeun jeung nya. 'mah dipikaharti nu dua sahabat mah geus diarahkeun Kitu ogé, kuring jadi ka pamajikan mah indit kolotna jeung tetep sareng maranehna nepi ka Allah ditangtukeun matéri. Nu pamajikan Hilal putra Umayyah indit ka Nabi, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Hilal bin Umayyah geus kolot jeung teu bisa kasampak sanggeus dirina, manéhna teu boga babu a. ? Bakal eta displease Anjeun lamun kuring éta ka ngawula ka manehna 'Manéhna ngawaler:'. Teu aya, tapi manéhna teu kudu dikaitkeun jeung nu 'Manéhna ka Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Pernah saprak hal ieu kajantenan, anjeunna boga minat, jeung weeps terus.'
Sababaraha urang mah ngusulkeun ka kuring mah kudu oge neangan ijin Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sahingga pamajikan mah bisa ogé kasampak sanggeus kuring salaku pamajikan Hilal bin Umayyah teu, tapi kuring teu ménta utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur ieu kusabab kuring henteu apalnaon bisa jadi manéhna ngomong, jeung sajaba ti kitu, aya ngora.
Sapuluh poe jeung peuting diliwatan kawas ieu. Dina isuk lima puluh kahiji, sanggeus solat subuh, kuring linggih di rarasaan imah sedih jeung sanajan dunya anu jembar, Allah, nu Maha Agung ngajelaskeun, eta seemed geus jadi heureut jeung sunda kecil pikeun kuring. Ujug-ujug mah ngadéngé batur ngagorowok di luhur sora-Na tiluhur Gunung Sala'ah: 'O Ka'ab bin Malik warta alus!'
Geuwat kuring turun tumurun sujud jeung sadar yen relief geus datang. Dina solat subuh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, informed para sahabat nu Allah, nu Maha Agung geus graciously ditarima tobat urang, jeung kana dédéngéan ieu sababaraha urang nangtukeun off pikeun nepikeun warta nu sae pikeunurang.
Sababaraha indit ka dua sahabat mah sejen hastened dina kuda di arah imah mah. Hiji lalaki ti suku Aslam raced ka gunung jeung sora-Na nepi ka kuring samemeh datangna horseman teh. Lamun hiji nu sora mah sempet ngadéngé anjog ka congratulate kuring, kuring nyandak off garments mah jeungméré ka manéhna - I teu boga susunan sejenna garments mun teu ngagem jadi mah injeuman sababaraha jeung indit améh salam Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
Di sisi jalan mah ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, encountered kelompok jeung panongton tina jalma nu congratulated kuring, nyebutkeun, 'Maha Agung nyaéta ditampa ku Allah tobat anjeun.' Lamun kuring asup ka Masjid mah kapanggih utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, seated dikurilinganku urang. Di antarana eta ieu Talha, putra Ubaidullah nu bangun jeung bergegas ka arah kuring, shook leungeun mah congratulated kuring. Manéhna ngan saurang ti tina Emigrants nu bangun, na mah geus kungsi poho gesture-Na.
Lamun mah dipapag Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, beungeutna shone jeung kabagjaan jeung cenah, 'Kudu senang jeung ieu, anu pangalusna poé saprak ibu Anjeun ngababarkeun anjeun!' Kuring nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu ti Anjeun atawa ti Allah? 'Manéhna dijawab,' Duh memangti Allah. '
Waktu éta manéhna bagja, ieu dawam pikeun kabagjaan kana beungeutna ka caang jadi lamun éta hiji bagian ti bulan - lamun hal ieu kajantenan we terang manéhna pleased.
Pikeun ngalengkepan tobat mah, kuring ditawarkeun méré Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kabéh possessions mah salaku sedekah dina Cukang lantaranana Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Manéhna ka kuring, 'ngaropéa bagian tina hal -. Nu leuwih hade keur anjeun' Jadi ceuk kuring, 'mah bakal nahan bagian nu nuaya dina Khaybar. 'Saterusna mah, cenah,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Allah nu Maha Agung, geus dikirimkeun kuring ngan alatan kuring anut ka bebeneran, sarta salaku bagian tobat mah bakal nyebutkeun euweuh tapi kaleresan pikeun sesa hirup kuring. '
Pernah saprak kuring nyatakeun ieu samemeh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Allah, nu Maha Agung, geus teu usaha tah saha oge dina perkara truthfulness sakumaha Mantenna geus usaha kuring. Nepi ka poé ieu, saprak deklarasi mah, kuring geus pernah ngalaman nu mana wae nu inclination pikeun nyaritakeun bohong, jeung Insya Allah, kuring baris terusngajagi sorangan ngalawan dina mangsa poé sésana mah.
Allah, nu Maha Agung, anu kaungkap:
'Dina jam adversity,
Allah tos (dina rahmat) ka Nabi,
nu Emigrants (Mekah)
jeung ngarojong (Madinah),
nu dituturkeun manéhna
lamun sababaraha hate maranéhanana
nya éta ngeunaan ka ngawula ka jauh.
Manéhna ngahurungkeun kana éta hal,
memang, Mantenna anu lembut, Nu Maha Asih.
Jeung ka tilu anu geus ditinggalkeun balik
(Di Battle of Tabuk) nepi ka bumi
jadi heureut sareng sadaya vastness anak,
Jeung jiwa maranéhanana jadi heureut maranehna,
maranéhanana terang aya no panyumputan
ti Allah iwal Anjeunna.
Saterusna Anjeunna tos kana éta hal (dina rahmat)
ambéh maranéhanana ogé bisa jadi ngahurungkeun (dina tobat).
Allah nyaeta Turner, Nu Maha Asih.
Mu'min, sieun Allah jeung nangtung jeung truthful '9:. 117-119 Koran
Ka'ab terus, 'Sanggeus Allah geus dipandu kuring Islam, berkah greatest mah basa kuring ka kabeneran ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung bohong manéhna kawas batur lied tangtu ngan geus disababkeun ruination mah. Dina Wahyu-Na, Allah condemns maranéhanana anu indulge di bohong nyebutkeun:
'Lamun anjeun mulang, maranéhanana baris ngahaturkeun ka anjeun.
Ucapkeun: Jieun no excuses; urang moal percaya anjeun.
Allah geus ka urang tina warta Anjeun.
Pasti, Allah jeung Rasul baris nempo karya anjeun;
maka anjeun bakal dipulangkeun ka Knower
tina gaib jeung katempo,
jeung Anjeunna bakal nginpokeun ka Anjeun naon anjeun ngalakonan.
Lamun anjeun mulang, maranéhanana baris sumpah ka anjeun ku Allah
nu bisa ngahurungkeun kumisan ti maranehna.
Anggap eta sorangan sipatna najis.
Gehenna bakal jadi ngungsi maranéhanana,
hiji recompense pikeun earnings maranéhanana '9:. 94-95 Koran
Ka'ab ngomong, 'The zat ti tilu urang geus ditinggalkeun di baki; leupas tina perkara maranéhanana anu geus dijieun excuses dina sumpah samemeh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung nu manéhna ditarima renewing covenant maranéhanana jeung saha manéhna supplicated pikeun panghampura.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus zat urang ngadagoan status nepi ka Allah ditangtukeun make:
'Sarta ka tilu anu geus ditinggalkeun balik (di Madinah),
nepi ka bumi jadi heureut sareng sadaya vastness anak,
jeung jiwa maranéhanana jadi heureut maranehna,
maranéhanana terang aya no panyumputan ti Allah iwal Anjeunna.
Saterusna Anjeunna tos kana éta hal (dina rahmat)
ambéh maranéhanana ogé bisa jadi ngahurungkeun (dina tobat).
Allah nyaeta Turner, Nu Maha Asih '9:. 118 Koran
Teu mean nu urang lagged balik ti jihad, tapi hartina Allah nunggak kasus urang nepi ka sanggeus kasus maranéhanana anu geus pleaded dina sumpah samemeh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna geus ditarima excuses maranéhanana. '"
Narration séjénna nambihan:
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pakakas kaluar pikeun Tabuk dina Kemis. Leuwih sering dipake tinimbang Nya éta pikeun nyetél leutik dina lalampahan dina Thursdays. "
Narration séjénna ngabejaan urang yen:
"Bener ieu prakték pikeun mulang ti lalampahan hiji mangsa poé-lampu, saméméh beurang. Kana datangna-Na manéhna baris balik geura-giru ka Masjid jeung nawarkeun dua unit sukarela sholat (Raka sacara), mangka manéhna baris diuk turun sareng nampa urang. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Ka'ab putra Malik, - anu ogé Ka'ab sacara pituduh lamun manéhna jadi buta nu - ngadawuh: I kadéngé Ka'ab putra Malik méré hiji akun pinuh ku kajadian nu disababkeun manéhna tetep balik lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, proceededka kampanye di Tabuk. Ka'ab nyebutkeun ieu.
SUPPLICATION nalika TAMAT hiji nu lalampahan IS IN Sight
| H 1000
"Kami balik ti hiji lalampahan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta lamun Madinah datang kana tetempoan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Urang balik repentant, worshiping, jeung praising Gusti urang.' Anjeunna bakal malikan ieu nepi ka urang asup ka kota. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATIONS kana TAMAT lalampahan sacara
| H 984
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipasang onta pikeun nangtukeun leutik dina lalampahan manéhna baris didugikeun: 'Allah Maha Agung' tilu kali. Saterusna manéhna bakal supplicate, 'Exaltations ka Anjeunna anu geus subjected ieu pikeun urang disebutkeun, urang diri urang sorangan teu gableg eta, memang, ka Gusti urang urang ngarobah. O Allah,urang nanyakeun Anjeun di lalampahan urang keur amal saleh jeung dijauhkeun dosa, jeung pikeun amal soleh nu sila Anjeun. O Allah, nyieun lalampahan ieu gampang pikeun urang jeung shorten panjang anak keur urang. O Allah, Anjeun téh Companion dina lalampahan ieu jeung wali maranéhanana urang ninggalkeun balik. O Allah mah neangan panyalindungan anjeun tihardships perjalanan jeung nu kitu mah teu sapatemon nanaon grievous dina mah mulang ngeunaan pakaya mah, kulawarga sareng anak. '
On-Na mulang manéhna baris malikan supplication jeung bakal nambahan, 'Kami mulang aman jeung teu kaganggu, péngkolan ka Gusti urang, worshiping Anjeunna jeung praising Anjeunna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
TAMAT lalampahan sacara
| H 1001
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mulang ti lalampahan anjeunna bakal balik lempeng ka Masjid jeung nawarkeun dua unit (Raka ') shalat sukarela."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ka'ab putra Malik nu patali ieu.
Tilu solat anu sok ditarima
| H 993
"Tilu rupa solat nu tanpa ragu assured tina ditampa: punden tertindas; punden traveler, sarta punden bapana pikeun putrana."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kauntungan balik cara beda
Rute beda
| H 726
"Dina kasempetan dua festival Idul Fitri, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal neruskeun ka solat sapanjang hiji trayek, jeung mulang ti dinya ku nu lian."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
Nabi indit gawe, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 727
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal balik ku cara Shajarah jeung mulang ku cara Mu'arras. Manéhna asup Mekah ku lulus leuwih luhur jeung margi kitu ku lulus leuwih handap. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra Omar nu patali ieu.
THE kahadean OF iinditan di perusahaan OF A pamingpin
Iinditan sorangan peuting
| H 970
"Lamun urang terang nu hazards mah nyaho iinditan sorangan, taya rider bakal nangtukeun leutik dina lalampahan hiji sorangan peuting."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iinditan IN A dagang
| H 971
"Hiji rider nyaeta Iblis, dua pengendara dua satans jeung tilu pengendara nu dagang hiji."
Abu Dawud, Tirmidzi jeung Nisa'i nu boga rantay nepi ka ngirut, putra Shuaib nu patali dina otoritas ramana via akina nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pengangkatan A pamingpin lamun iinditan
| H 972
"Lamun tilu urang nangtukeun leutik dina lalampahan hiji maranéhanana kudu nunjuk hiji di antara maranehna minangka pamingpin maranéhanana."
Abu Dawud nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri jeung Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tata titi OF iinditan AND ALL nu diperlukeun anu teu
Camp nu ngahalangan
| H 974
"Lamun anjeun ngarambat ngaliwatan taneuh subur, méré onta babagi maranéhanana ti lahan jeung pas ngarambat ngaliwatan taneuh mandul hasten Pace Anjeun sareng conserve énergi maranéhanana. Upami anjeun nuju camp for geus peuting ninggalkeun lagu eta, sabab salila peuting geus tapak lacak beasts jeung réptil ngabahayakeun. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Perjalanan nu peuting
| H 976
"Anjeun kudu sok ngarambat ku peuting sabab bumi shrinks salila peuting."
Abu Dawud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Basa keur Rasullullah STRUCK Camp
| H 975
"Dina lalampahan hiji, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal jurus camp di kiwari dimungkinkeun bagian peuting jeung ngagolér di sisi nya kan. Lamun manehna halted saeutik saméméh Subuh manéhna baris manteng kaluar, ngumpulkeun panangan-Na bakal beristirahat sirah-Na dina lontar-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Khatadah nu patali ieu.
Nilai kémping deukeut ka hiji jeung nu séjénna
| H 977
"Kana ngahalangan camp we dipaké pikeun bubarkeun antara keusik jeung lembah saacan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'dispersing anjeun di antara keusik kasebut sarta lembah ti Iblis.' Saterusna nalika urang struck camp we terus deukeut ka hiji jeung nu séjénna ".
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Tha'labah Khushini nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sato hak
| H 978
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku onta nu beuteung ampir keuna kana nya balik jeung ngomong, 'Kudu mindful tina tugas Anjeun ka Allah dina kaitannana sato ieu. Numpak eta bari maranéhna aya dina kaayaan alus, meuncit eta jeung dahar daging maranéhanana basa aranjeunna keur aya dina kaayaan alus. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Sa'ad putra ngirut nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Akuntabilitas pikeun kaayaan sato
| H 979
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hayu atuh (Abdullah, putra Ja'far) numpak pillion sareng anjeunna hiji poe jeung confided hal ka kuring nu kuring kungsi bakal nyingkab ka saha. Mah bangga sorangan yen manehna teu conceal dirina ti kuring balik tembok atawa kalapa tina palem tanggal. "
Pikeun ieu Barqani geus ditambahkeun:
"Tuluy Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, asup hiji taman milik manusa hiji ti antara nu ngarojong jeung nempo onta a. Lamun onta saw manéhna, eta groaned jeung panon anak mimitian dijalankeun. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditilik eta jeung patted eta dina punuk jeung kana dua tulang balikCeuli anak; jeung inquired: 'Saha nu boga onta ieu? Pikeun saha teu eta milik? A nonoman ti ngarojong datang gancang sareng ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus milik urang.' Manéhna nanya, 'Naha anjeun teu sieun Allah dina perkara beasts ieu nu Manéhna geus nyieun boga Anjeun ? Onta ieucomplains ka kuring nu kalaparan eta jeung beramal, eta teuas. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Ja'far nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngurus sato Anjeun
| H 980
"Kapan Kami struck camp we unsaddled mounts urang saméméh nyebutkeun solat urang."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
ASSISTING A Companion lamun ON A lalampahan
Kaleuwihan
| H 981
"Abu Sa'id Khudri ceuk bari maranéhanana éta dina lalampahan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lalaki hiji datang tunggang Gunung sarta mimiti nempo katuhu jeung kenca, whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk , 'Saha bisa luang hiji Gunung kudu nawarkeun ka salah saurang anu teu boga nanaon, jeung saha baegeus nu mana wae nu dahareun suku kudu nawarkeun ka salah saurang anu teu boga nanaon. 'Manéhna terus mentioning unggal jenis rezeki nepi ka urang pikiran nanaon urang geus nu mana wae nu katuhu pikeun nanaon di kaleuwihan pangabutuh urang. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngabagikeun
| H 982
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu Nyiapkeun pikeun perang, anjeunna kajawab urang nyebutkeun, 'O pausahaan tina Emigrants jeung ngarojong, aya diantara anjeun jalma nu geus ngayakeun duit atawa séké, saba kitu ari unggal Anjeun ngiluan dirina sareng dua atanapi tilu di antarana, mangka jelema iyeuboga kasempetan naek sato ku turn. '
Jadi I (Jabir) ngagabung sareng dua atanapi tilu di antarana jeung dibagi onta mah sarua, balikkeun ku turn sareng maranehna. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean
| H 983
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sok rode di pungkur jadi manéhna bisa mantuan ngajalankeun sato leuwih lemah, sarta méré naek ka maranéhanana anu teu boga Gunung jeung shalat keur maranehna."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
SUPPLICATIONS Pikeun tunggang A Gunung ON
A lalampahan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Jeung (nya éta He), anu geus nyiptakeun sagala pasangan
jeung diangkat pikeun anjeun kapal jeung sapi
dina nu numpak, ku kituna anjeun bisa diuk kana bék maranéhanana
terus nyebut nikmat Alloh, Gusti nu terus ucapkeun:
'Exaltations ka Anjeunna anu geus subjected ieu pikeun urang
disebutkeun, urang diri urang sorangan nya teu gableg eta,
memang, ka Gusti urang urang ngarobah '"43:. 12-14 Koran
Ngan Allah FORGIVES dosa
| H 986
"Ali bin Rab'ia ieu jeung Ali putra Abu Thalib lamun Gunung ieu dibawa ka manéhna. Lamun manéhna nunda suku di nu stirrup cenah, 'Dina Ngaran Allah' jeung lamun anjeunna tos netep dirina dina balik deui anak manéhna affirmed, 'Exaltations ka Anjeunna anu geus subjected ieu pikeun urang, sabalikna urang diri urang sorangan nya teu gablegeta, memang, ka Gusti urang urang ngarobah. ' Saterusna manéhna ngomong, 'Puji jadi ka Allah' tilu kali, terus cenah, 'Allah Maha Agung' tilu kali, terus cenah, 'Maha Agung nu Anjeun, kuring geus wronged jiwa mah, ngahampura kuring, sabab euweuh forgives dosa iwal Anjeun. '
Saterusna manéhna smiled jeung nu nanya, 'O Panglima satia, naha teu Anjeun seuri?' Manéhna dijawab, 'mah nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngalakonan salaku kuring geus dipigawé jeung saterusna manéhna smiled. Jadi kuring nanya manéhna: O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kunaon anjeun ngalakukeun seuri? Sarta manéhna dijawab kuring nyebutkeun, 'AnjeunGusti, Maha Agung Anjeunna, nyaéta pleased jeung worshiper-Na sabot nyebutkeun dihampura dosa mah percanten yén aya taya lian ti Anjeunna saha nu bisa ngahampura dosa. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ali putra Rabi'a nu patali ieu.
TAKBIR lamun naek AND sortir
Naek AND sortir
| H 987
"Kapan Kami naek hiji jangkungna we memproklamirkan, 'Allah Maha Agung' jeung iraha urang diturunkeun ti jangkungna urang memproklamirkan, 'Maha Agung nyaéta Allah.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
EXALTATION lamun CLIMBING
| H 988
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung gaya-Na naek hiji jangkungna maranéhanana memproklamirkan, 'Allah Maha Agung' jeung basa aranjeunna diturunkeun maranéhanana memproklamirkan, 'Maha Agung nyaéta Allah.'"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
EASEMENT ON A lalampahan
| H 991
"Ceuk Aya ka Nabi, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maksudna mah ku anjeun dina lalampahan hiji, kumaha bakal mamatahan kuring?' Ka Anjeunna manéhna, 'Sieun Allah, sarta iraha wae nu nanjak hiji ngumumkeun jangkungna Allah Maha Agung. 'Sanggeus manusa nu ditinggalkeun, manéhna supplicated,' O Allah, shorten jaraklalampahan pikeun manéhna jeung nyieun lalampahan-Na gampang. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nurunkeun hiji nu sora lamun PROCLAIMING THE nu hebat pisan Allah
| H 992
"Kami éta jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina lalampahan hiji jeung iraha urang naek hiji jangkungna urang tangtu loudly ngumumkeun, 'Teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung Allah Maha Agung!' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, admonished urang, 'O urang, teu haseup yourselves. Manéhna dina saha nu nelepon teu ngayakeunpireu atawa bolos. Manéhna nyaéta sareng anjeun, Sadaya dédéngéan jeung deukeut. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION Nabi kana balik ti Haji ATAWA umroh
| H 989
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mulang ti Haji atawa umroh, sarta geus nanjak pasir hiji (dina jalan) manéhna baris malikan tilu kali, 'Allah Maha Agung' terus ngumumkeun, 'Teu aya nanaon pantes ibadah iwal Allah, Dzat, tanpa gaul. Téh nya Karajaan jeung Nya eta pujian. Manéhna geusdaya leuwih sagala hal. Urang balik deui aman jeung teu kaganggu, péngkolan ka Gusti urang, worshiping Anjeunna, prostrating diri urang sorangan saméméh Anjeunna jeung praising Anjeunna. Allah geus kaeusi jangji-Na jeung Manéhna geus mantuan worshiper-Na jeung sorangan vanquished nu confederates. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Balik gancang sanggeus parantosan OF Misi Anjeun
Balik deui HOME gancang
| H 997
"Lalampahan mangrupakeun bagian ti chastisement. Eta deprives jalma dahareun, inuman jeung sare. Lamun anjeun geus dilakonan kaperluan imah mulang lalampahan Anjeun gancang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Balik deui salila terangan
| H 998
"Lamun nu mana wae nu anjeun geus jauh ti imah sometime, manéhna teu kudu anjog imah peuting ka kulawargana."
Manéhna ogé ngomong:
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade jalma pikeun mulang imah peuting."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Balik deui boh dina isuk ATAWA soré
| H 999
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu anjog imah tina lalampahan ku peuting. Manéhna balik imah salila isuk atawa sore. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Larangan wanoja iinditan sorangan
Awewe iinditan
| H 1002
"Eta mah teu permissible keur awewe anu percaya Allah jeung Poé Judgement nu diperlukeun keur indit keur beurang peuting hiji kajaba manéhna ieu dipirig ku batur anu patali jeung nya dina confines dilarang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lalaki séjén nu teu patali jeung awéwé
| H 1003
"Teu aya manusa kudu sorangan jeung hiji awewe kajaba aya hadir salah sahiji baraya nya manéhna teu bisa kawin, sareng teu kudu manéhna indit iwal di pausahaan tina relatif saperti a."
Aya dipenta,
"'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pamajikan kuring téh rék ninggalkeun dina ibadah haji na mah geus enlisted dina perang saperti kitu-jeung-.' Manéhna ka manéhna, 'Buka jeung nawarkeun jarah jeung pamajikan anjeun . '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Ékspédisi
SUPPLICATION Pikeun tentara AN
| H 723
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bade pamit ka hiji tentara manéhna baris supplicate, 'I entrust ka lembaga anu ngurus Allah Agama Anjeun, amanah jeung lampah ahir anjeun.'"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Yazid Khatmiy nu patali ieu.
GROUPINGS
| H 973
"Pausahaan Hadé pisan opat, pihak reconnaissance Hadé pisan opat ratus tentara Hadé pisan opat rébu; jeung tentara welas rebu moal vanquished for jeung hayang wilangan. "
Abu Dawud jeung Tirmidzi jeung hiji rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mulang ti perang ATAWA ekspedisi
| H 990
"Lamun manéhna balik ti perang atawa hiji ekspedisi atawa Haji atawa umroh."
Muslim nambihan ieu.
Indéks
SUPPLICATIONS kana naon miang,
Datangna AND kana mulang
SUPPLICATION lamun setelan OFF ON A lalampahan
Salam papanggihan kana datangna AND miang
A SUPPLICATION keur lalampahan
SUPPLICATION pikeun panangtayungan Allah Swt
SUPPLICATION ti ngarugikeun
Neangan panangtayungan ti ngarugikeun OF A TEMPAT
Setelan nu OFF ON A lalampahan ON A isuk Kemis
SUPPLICATION nalika TAMAT hiji nu lalampahan IS IN Sight
SUPPLICATIONS kana TAMAT lalampahan sacara
TAMAT lalampahan sacara
Tilu solat anu sok ditarima
Kauntungan balik cara beda
Rute beda
Nabi indit gawe, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
THE kahadean OF iinditan di perusahaan OF A pamingpin
Iinditan sorangan peuting
Iinditan IN A dagang
Pengangkatan A pamingpin lamun iinditan
Tata titi OF iinditan AND ALL nu diperlukeun anu teu
Camp nu ngahalangan
Perjalanan nu peuting
Basa keur Rasullullah STRUCK Camp
Nilai kémping deukeut ka hiji jeung nu séjénna
Sato hak
Akuntabilitas pikeun kaayaan sato
Ngurus sato Anjeun
ASSISTING A Companion lamun ON A lalampahan
Kaleuwihan
Ngabagikeun
Kahadean
SUPPLICATIONS Pikeun tunggang A Gunung ON
A lalampahan
Al Qur'an
Ngan Allah FORGIVES dosa
TAKBIR lamun naek AND sortir
Naek AND sortir
EXALTATION lamun CLIMBING
EASEMENT ON A lalampahan
Nurunkeun hiji nu sora lamun PROCLAIMING THE nu hebat pisan Allah
SUPPLICATION Nabi kana balik ti Haji ATAWA umroh
Balik gancang sanggeus parantosan OF Misi Anjeun
Balik deui HOME gancang
Balik deui salila terangan
Balik deui boh dina isuk ATAWA soré
Larangan wanoja iinditan sorangan
Awewe iinditan
Lalaki séjén nu teu patali jeung awéwé
Ékspédisi
SUPPLICATION Pikeun tentara AN
GROUPINGS
Mulang ti perang ATAWA ekspedisi
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 003
Otentik Hadits pertaining ka
Konsumsi kadaharan jeung inuman
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 3
Diet saimbang
| H 517
"Teu aya manusa ngeusi pembuluh hiji goréng dibandingkeun burih-Na. Sababaraha mouthfuls nu cukup pikeun nyimpen nya balik orientasi tegak, tapi lamun manéhna kudu beuki dahar, tuluy hayu jadi salah katilu keur dahareun-Na, jeung hiji katilu pikeun inuman sarta katilu pikeun engapan-Na. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Miqdad, putra Ma'dikarib nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Penyediaan Suci Kinanti
| H 502
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal supplicate: 'O Allah, nyieun penyediaan kulawarga Muhammad nu nu suffices.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali hadits ieu.
Pamakéan hiji nu bener jeung leungeun kénca
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Tuluy, manéhna anu dibikeun buku di leungeun nya kan
bakal nyebutkeun: 'Di dieu, nyokot jeung maca buku mah .....' "69:19 Koran
"Sahabat Katuhu,
Aya naon jeung Sahabat nu Katuhu
Sahabat nu ka kenca,
Aya naon jeung Sahabat Kénca nu "56:. 8-9 Koran
Pamakéan Leungeun katuhu Anjeun jadi loba AS mungkin
| H 728
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikaresep ngagunakeun leungeun nya kan for sadayana; pikeun wudhu-Na, combing rambut sarta pikeun putting dina sapatu-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Pake katuhu leungeun Lamun dahar
| H 729
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipaké leungeun katuhu pikeun nyieun wudhu sarta keur dahar kadaharan-Na. Leungeun kénca nya éta dipaké dina toilet sarta pikeun tujuan séjén nu sarupa. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
CARA dahar, nginum AND pakéan
| H 732
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipaké leungeun nya kan keur dahar, nginum jeung putting asup ageman-Na. Manéhna dipaké leungeun kénca-Na pikeun tujuan lian ti ieu. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Lady Hafsah, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali ieu.
CARA dahar
| H 735
"Omar, putra Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ieu di lembaga anu ngurus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Omar ngomong, 'I dipaké pikeun nunda leungeun mah di jero mangkuk basa kuring ate, mangka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kuring nyabit Ngaran Allah jeungdahar naon bae ieu di hareup kuring jeung leungeun katuhu mah. "Ti waktu éta onward ieu jadi kabiasaan dahar mah.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar putra Abi Salamah nu patali ieu.
CARA TO dimimitian dahar
| H 751
"Rahmatan lil 'alamin descend kana kadaharan di tengah, sahingga teu dahar ti sisi piring jeung teu dahar ti tengah anak (nepi ka ahir narima berkah anak ngaronjat)."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu dahar jeung leungeun kénca anjeun
| H 1679
"Ulah dahar jeung leungeun kénca anjeun sabab Iblis, nu stoned jeung dila'nat, eats jeung leungeun kénca-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iblis EATS AND inuman jeung HIS kénca leungeun
| H 1680
"Ulah dahar jeung leungeun kenca atawa inuman jeung éta, sabab Iblis, nu stoned jeung dila'nat, eats jeung leungeun kénca sarta inuman leungeun kénca-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dahar ngaran Allah
| H 740
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dahar jeung genep Sahabat-Na lamun Badui Arab datang jeung ate dua mouthfuls dahareun. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Lamun manehna geus dibaca Ngaran Allah, nya bakal sufficed sodara.' "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Puji Allah sawaktos Anjeun dahar jeung nginum
| H 437
"Allah Maha pleased jeung worshiper Nya saha eats saeutik jeung praises Allah for eta jeung inuman sahuap hiji mangka praises Allah for eta."
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk hadits ieu
THANKING Allah pikeun Provision HIS
| H 741
"Kana pagawean makan a, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal disebut, 'Puji jadi ka Allah, muji loba pisan, alus sarta barakah, Gusti urang teu mibanda sufficer jeung Anjeunna urang merlukeun.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali ieu.
Panghampura ngaliwatan THANKING
| H 742
"Whosoever eats makan sarta nyebutkeun di ahir:. 'Sagala puji disababkeun ku Allah, nu geus dibikeun kuring ieu dahar jeung disadiakeun eta keur kuring tanpa aya usaha dina bagian mah atawa kakawasaan' bakal sadaya dosa nya harita dihampura"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Mu'az, putra Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Naon anu kudu dipigawé upami anjeun poho nyebutkeun 'bismillah'
| H 736
"Lamun anjeun ngawitan dahar anjeun kudu ngucapkeun Ngaran Allah, nu Maha Agung. Lamun poho ka maneh eta awal, anjeun kudu ngomong, 'Dina Ngaran Allah, dina mimiti nya jeung di ahir anak.' "
Abu Daud Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jalan NABI ngeunaan dahar
| H 756
"Ka'ab nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dahar jeung tilu ramo. Lamun anjeunna jadi manéhna licked maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ka'ab, putra Malik nu patali ieu.
LICKING ramo Anjeun
| H 755
"Lamun anjeun geus réngsé dahar teu kudu usap ramo Anjeun tanpa kahiji licking ramo Anjeun atawa mibanda eta licked."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ridho dahar
| H 752
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, miboga hiji pot masak kacida gedena disebut gharra hiji; eta diperlukeun opat lalaki mawa éta. Sanggeus para sahabat anu réngsé solat sukarela maranéhanana saméméh solat beurang, pot bakal dibawa pinuh ku kuah jeung roti jeung bakal diuk turun kira-kira dinya. Lamun nomer maranéhananajadi gede Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal diuk kana tuur-Na. Ditanya A Badui Arab, 'nanaon Naon tina diuk kitu?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler, 'Allah geus nyieun kuring worshiper oge mannered sarta geus teu dijieun kuring hiji mairan sombong.' Saterusna cenah, ' dahar tisisi pot jeung ninggalkeun bagian digedékeun di puseur alatan bagian nu bakal rahayu. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Busr nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
Néangan berkah
| H 757
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, wanti nu licking tina ramo jeung beberesih tina pelat nyebutkeun, 'Anjeun teu nyaho bagean mana dina dahareun boga berkah leuwih gede.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nu bagian ti kadaharan anu Maha Agung?
| H 760
"Sanggeus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus réngsé dahar manéhna baris ngaletak tilu ramo sarta ngomong, 'Lamun hiji sahuap dahareun kudu turun ti leungeun Anjeun, Anjeun kudu nyokot eta nepi, miceun kokotor nu mana wae nu ti dinya jeung dahar eta . Ulah ninggalkeun eta kanggo Iblis. 'Manéhna ogé ka urang usap nu nyebutkeun plat urang,' Anjeun teunyaho bagean mana dina dahareun Anjeun rahayu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kadaharan anu geus turun
| H 758
"Lamun saha pakait (komo) saeutik saeutik dahareun manéhna kudu nyokot eta nepi, miceun lebu ti eta jeung saterusna, tuluy dahar eta jeung teu ninggalkeun eta kanggo Iblis. Sanes kang kudu hiji ngusap leungeun maranéhna jeung napkin tanpa licking dahareun ti nu leuwih ramo - anjeun teu nyaho bagean mana dina dahareun boga berkah leuwih gede '".
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu buang dahareun jauh
| H 612
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, rengse dahar makan-Na manéhna baris ngaletak tilu ramo. Cenah, 'Lamun dahareun kudu turun ti leungeun nu mana wae anjeun manéhna kudu nyabut bagian kotor jeung dahar sesa, jeung teu ninggalkeun eta kanggo Iblis. Anjeun kudu ngusap piring dahar ti, sabab teunyaho bagean mana dina dahareun Anjeun rahayu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali hadits ieu.
Wudhu sanggeus dahar
| H 761
"Sa'id ditanya Jabir naha ieu fardhu ka deui ngumbah-for bongan sanggeus dahar kadaharan asak. Anjeunna ngawaler, 'Teu aya, salila waktu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang jarang geus dahareun saperti, sareng teu urang boga napkins. Lamun urang ate dahareun urang we musnah ramo urang dina palem urang, forearms atawa suku. Ieu téhteu perlu ka malikan wudhu hiji pikeun solat dina akun eta. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Sa'id, putra Harith nu patali ieu.
Teu Wadul ngeunaan dahareun Anjeun
| H 743
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi kapanggih sesar tina dahareun. Lamun manehna nu dipikahoyong eta anjeunna ate eta, jeung lamun manéhna disliked eta manehna ninggalkeun eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah dilaporkeun hadits ieu.
Idin Companion anjeun
| H 749
"Kami éta jeung Abdullah, putra Zubair salila teu kalaparan sarta unggal urang dibere hiji titimangsa pikeun dahar. Salaku kami dahar Abdullah, putra Omar diliwatan ku jeung ngomong: 'Ulah dahar dua kaping dina hiji sahuap sabab Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilarang eta kajaba ijin ti pendamping hiji sacaranu geus ditangtukeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabalah, putra Suhaih nu patali ieu.
Kali lapar
| H 750
"Sababaraha Sahabat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Kami dahar tapi lapar urang teu puas.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditanya maranehna. 'Teu dahar sorangan?' Maranehna ngawaler, 'Sumuhun.' Jadi manéhna ka eta, 'dahar babarengan jeungngucapkeun Ngaran Allah leuwih ti dahareun Anjeun. Eta bakal kaberkahan pikeun anjeun. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Wahshi, putra Harb patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Daun THE HUBLAH AND SAMOR tangkal
| H 501
"I (Sa'ad, putra Abi Wakkas) am kahiji Arab ka némbak tanda panah di ngabalukarkeun Allah. Urang perang babarengan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Daun nu Hublah jeung Samor tangkal éta ngan dahareun urang. Nu stools sawatara urang éta kawas droppings tina embé. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad, putra Abi Wakkas nu patali ieu.
Cuka
| H 744
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak keur sababaraha dahareun tapi ka nu aya nanaon iwal ti cuka. Manéhna dipénta eta sarta mimiti nginum exclaiming, 'cuka ieu alus teuing, cuka ieu téh alus teuing.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECLINING
| H 753
"Kuring teu dahar reclining ngalawan bantal."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Wahl, putra Abdullah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA NABI THE ATE A tanggal
| H 754
"Anas nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung bohong dina nya balik jeung tuur-Na diangkat dahar tanggal hiji."
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Ngaronjatkeun nomer nu rék jadi FED
Dua lempeng anu cukup salila tilu
| H 762
"The dahareun dua nyaéta kacukupan keur tilu jeung kadaharan tilu nyaeta kacukupan keur opat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HALVE dahareun Anjeun
| H 763
"The dahareun hiji nyaeta kacukupan keur dua, kadaharan dua nyaéta kacukupan keur opat, jeung kadaharan opat nyaéta cukup pikeun dalapan."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dahareun dua
| H 567
"The dahareun dua nyaéta kacukupan keur tilu jeung kadaharan tilu nyaeta kacukupan keur opat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Bagikeun dahareun Anjeun
| H 568
"The dahareun hiji nyaeta kacukupan keur dua, kadaharan dua nyaéta kacukupan keur opat, jeung kadaharan opat nyaéta cukup pikeun dalapan."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dibekelan for ti beurang
| H 512
"Pikeun saha wakes aman di awal poé dina kasehatan alus, possessing penyediaan pikeun poé éta, geus jadi lamun dunya jeung sagala ngandung geus dibikeun ka manéhna."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ubaidullah, putra Mohsin Ansari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE terduga nganjang AT MEALTIME
| H 746
"Manusa A nyiapkeun sababaraha dahareun pikeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngondang manéhna babarengan jeung opat jalma sejen, tapi lain baé anu geus teu geus ngondang dipirig maranehna. Sabot maranéhanana anjog di panto, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka nu boga imah: 'jalma ieu geus dipirigurang bakal Anjeun diturutan ngagabung urang, lamun henteu manéhna bakal mulang. 'inangna Nu ngawaler,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, memang manehna diondang. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tata titi OF inuman
Puji Allah Lamun dahar AND nginum
| H 141
"Ieu pleases Allah nu hiji worshiper tina praises-Na ka Anjeunna sabot eats jeung praises Anjeunna sabot inuman."
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali: Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
| H 764
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, drank manéhna baris sip tilu kali saterusna nyokot tilu breaths hawa."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Ulah inum kawas onta
| H 765
"Ulah inum di hiji gulp kawas onta, tapi dina dua atawa tilu sips. Ngucapkeun Ngaran Allah sawaktos Anjeun ngamimitian minum jeung muji ka Anjeunna lamun rengse. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu ngambekan kana Piala
| H 766
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade engapan jadi cup lamun nginum."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali hadits ieu.
Katuhu geus leuwih sering dipake tinimbang
| H 767
"Susu dicampurkeun jeung cai dibawa ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Dina nya kan aya diuk hiji Badui Arab jeung di-Na kenca Abu Bakar. Anjeuna (Rosul) drank sababaraha jeung dibikeun sesa ka Badui Arab nyebutkeun, 'katuhu boga leuwih sering dipake tinimbang.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ridho narima hal anu dibikeun ku NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 768
"Inuman A dibawa ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna drank sababaraha eta. Di sisi katuhu nya ieu budak hiji jeung nu beulah kénca-Na nya urang leuwih kolot. Manéhna nanya budak, 'Badé dipikiran lamun kuring méré sesa inuman ieu ka maranéhanana dina kenca mah?' Budak Nu ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna mah, tangtu pasti teu mere leuwih sering dipake tinimbang saha wae leuwih sorangan dina sagala hal anu bisa datang ka kuring ti Anjeun. 'Jadi manéhna eweh sesa inuman teh. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl bin Sa'ad nu patali ieu.
Minum WHILST ngadeg
| H 774
"Ibnu Abbas méré Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sababaraha cai Zam-Zam nginum jeung manéhna drank eta bari jumeneng."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Ngadeg
| H 779
"Teu salah deui kudu inum jumeneng."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Inuman
| H 775
"Ali anjog di Bab-ar-Rahbrah (Kufah) jeung drank cai bari nangtung jeung ngomong, 'kuring nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngalakonan naon nempo kuring ngalakukeun.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Nazal, putra Sabrah nu patali ieu.
Dahar jeung leumpang
| H 776
"Salila waktu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang ate bari leumpang jeung drank bari jumeneng."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali hadits ieu.
CARA THE NABI DRANK, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 777
"Lurah: ngirut sacara nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, inuman ngadeg jeung diuk."
Tirmidzi - ngirut, putra Su'aib nu patali ieu.
Minum dahar
| H 778
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade jalma nginum cai jumeneng. Katadah dipenta, 'Anas naon ngeunaan dahar?' Anjeunna ngawaler, 'Nu tangtu bakal goréng.'
'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, admonished maranéhanana anu drank bari jumeneng.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Nu boga imah IS The Last nginum
| H 780
"Whosoever fungsi hiji inuman ka batur kudu panungtungan nginum."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nginum tina wadahna atawa cai kulit
Cai-kulit
| H 769
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade nu mana wae nu hiji nginum lempeng tina cai-kulit."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali ieu.
Nginum tina cai-kulit
| H 770
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade nginum langsung ti cai-kulit."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali hadits ieu.
SPOUT OF A cai-kulit
| H 771
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok kuring (Kabashah) jeung drank ti spout tina nongkrong cai-kulit. Kabashah ngadeg nepi sarta motong off spout nu pikeun ngawétkeun eta. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Kabashah, putri Thabit nu patali ieu.
Ngajaga diri ti Iblis
| H 1700
"Panutup nepi bubuka peti. Dasi nu spout cai-kulit. Ngonci panto jeung extinguish lanterns, sabab Iblis ayakeun raises nu nutupan tina pembuluh hiji, unloosens nu spout tina cai-kulit, sareng muka hiji panto kakonci. Komo lamun Anjeun ngan boga sapotong kai
ka nutupan bubuka pembuluh hiji maké éta, atawa ngucapkeun Ngaran Allah leuwih ti éta.
Aya kalana, beurit nu ayana tanggung jawab setelan cahya ka hiji imah jeung ngabalukarkeun eta tumiba dina pangeusi anak. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE Babah caina
| H 781
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu di Zaura lamun waktu for bongan ditilik. Maranéhanana nu imah éta deukeutna indit ka nyieun wudhu jeung sésana tetep jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
A jug batu ieu dibawa pikeun manéhna nu aya sababaraha cai. Jumlah ieu ngan ukur cukup keur manéhna ka tuang leuwih leungeun-Na. Manéhna nyieun wudhu sarta cai sufficed sakabéh batur ogé. Anas ditanya, 'Kumaha loba anjeun aya?' Anjeunna ngawaler, 'dalapan puluh atawa leuwih.' "
Urang ogé informed:
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ménta hiji wadah tina cai. Manéhna dibawa hiji plato deet-rupa nu aya ngan cai saeutik. Manéhna nunda ramo di dinya. Anas ngomong, 'mah tetep nempo cai tuang ti antara ramo-Na. Kuring estimasi jumlah maranéhanana anu dipigawé maranéhananawudhu jeung éta salaku mahluk antara tujuh puluh jeung dalapan puluh. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Peti Kuningan
| H 782
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka urang jeung urang dituang cai pikeun manéhna jadi wadahna kuningan nyieun wudhu."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Zaid nu patali ieu.
Kénca leuwih cai
| H 783
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit jeung Companion ka imah lalaki ti Ansar jeung ngomong, 'Upami Anjeun gaduh mana wae cai kenca dina cai-kulit Anjeun ti tadi peuting mere ka urang nginum disebutkeun we bakal inuman ti stream a. '"
Bukhori via Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan TO Blow leuwih cai
Jarami kapanggih dina hiji nu cai inuman
| H 772
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade niupan leuwih inuman a. Manusa A dipenta, 'Kumaha upami straws ngambang dina beungeut cai nya?' Anjeunna ngawaler, 'Tuang eta kaluar.' Manusa ngomong, 'haus abdi teu quenched ku hiji gulp.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Anjeun bisa jadi butuh napas hiji terus nyabutcup ti sungut anjeun. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Engapan ATAWA Tiupan liwat hiji inuman
| H 773
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade engapan jadi atawa niupan leuwih cangkir ti nu hiji ieu nginum."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Emas jeung pérak kapal
| H 784
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade para sahabat mun teu ngagem sutera atawa brocade jeung nginum ti emas atawa cangkir pérak nyebutkeun, 'ieu nyaéta pikeun maranéhna (kafir) di dunya ieu pikeun anjeun di langgeng Kahirupan.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Huzaifah yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Inuman ti wadah SILVER
| H 785
"Whosoever inuman ti wadah pérak kindles seuneu Apan dina beuteung-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahuruan naraka
| H 786
"Sing saha anu eats atawa inuman tina emas atawa pembuluh pérak; sarta manéhna nu inuman tina cup emas atawa pérak kindles seuneu Apan dina beuteung-Na. "
Muslim nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
Kagiatan SATANIC AT makan waktu
Iblis IN Utama Anjeun
| H 737
"Lamun hiji jalma emut ka Allah sabot asup kana imahna jeung sabot eats, Iblis nyebutkeun ka para sahabatna: '. Anjeun bakal manggihan ayakeun pamondokan atawa dahareun di dieu' Lamun anjeun ngasupkeun tanpa zikir Allah, Iblis nyebutkeun, 'Anjeun geus aman Anjeun pamondokan. 'Saterusna lamun anjeun teu inget Allah dina waktu dahar, Iblisnyebutkeun, 'Anjeun geus aman boh pamondokan Anjeun jeung kadaharan.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bray Iblis
| H 738
"Iraha wae para sahabat diajak ka dine jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maranéhanana henteu kungsi baris ngahontal keur dahareun saméméh anjeunna dimimitian dahar.
Dina hiji kasempetan basa aranjeunna éta sareng anjeunna ngalamun bergegas di, saolah-olah manéhna ieu didorong, jeung nepi ka keur dahareun, tapi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditahan bray dirina ku leungeun nu panglaunna. Tuluy jadi Badui Arab datang di saolah-olah manéhna disetir jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bray manéhna ku leungeun-Naogé jeung ngomong, 'Iblis ngarasa boga nu geus teu kagungan Ngaran Allah dibaca leuwih eta salaku mahluk halal.' Manéhna dikirim gadis ieu nyieun kadaharan halal manéhna ngaliwatan nya, tapi kuring bray nahan leungeun nya. Saterusna manéhna dikirim Badui ieu make halal ngaliwatan manéhna, tapi kuring bray nahan leungeun nya oge. Ayeuna,ku Anjeunna di nu leungeun anu hirup kuring, kuring geus leungeun Iblis di keupeul mah ogé bareng jeung leungeun maranéhanana. 'Saterusna manéhna dibaca nu Ngaran Allah sarta mimiti dahar. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Huzaifah nu patali ieu.
Lamun Iblis EATS Jeung Anjeun
| H 739
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diuk jeung saurang lalaki anu ieu dahar. Anjeunna teu ngucapkeun Ngaran Allah nepi ka ngan sahuap pangan ieu kenca. Salaku manéhna diangkat ka sungut-Na cenah, 'Dina Ngaran Allah, dina mimiti nya jeung di ahir anak.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, smileddi ieu cenah, 'Iblis ieu dahar jeung manéhna, tapi waktu anjeunna dibaca Ngaran teh Allah, Iblis vomited sadaya manéhna geus didahar.' "
Abu Daud jeung Nisai nu boga rantay nepi ka Umayyah, putra Makhsi nu patali ieu.
Paripolah takabur
| H 748
"Manusa A ate jeung leungeun kénca di ayana Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana Pangeran, jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disarankan manéhna dahar jeung leungeun nya kan. Arrogantly anjeunna ngawaler, 'Kami teu bisa ngalakukeunana.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Dupi anjeun teu bisa kitu.'Saterusna manusa teu bisa ngumpulkeun leungeun pikeun sungut-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Salamah putra ngirut putra Akwa 'nu berhubungan nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iblis IS kungsi hadir
| H 759
"Iblis, nu stoned jeung dila'nat, nyaéta hadir kalawan Anjeun sepanjang waktos, komo sawaktos Anjeun keur dahar. Lamun sapotong leutik dahareun ragrag ti leungeun Anjeun, Anjeun kudu nyokot eta nepi, cleanse lebu ti eta jeung saterusna, tuluy dahar eta jeung teu ninggalkeun eta kanggo Iblis. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Konsumsi
Diet saimbang
Penyediaan Suci Kinanti
Pamakéan hiji nu bener jeung leungeun kénca
Al Qur'an
Pamakéan Leungeun katuhu Anjeun jadi loba AS mungkin
Pake katuhu leungeun Lamun dahar
CARA dahar, nginum AND pakéan
CARA dahar
CARA TO dimimitian dahar
Teu dahar jeung leungeun kénca anjeun
Iblis EATS AND inuman jeung HIS kénca leungeun
Dahar ngaran Allah
Puji Allah sawaktos Anjeun dahar jeung nginum
Hatur Allah pikeun Provision HIS
Panghampura ngaliwatan THANKING
Naon anu kudu dipigawé upami anjeun poho nyebutkeun 'bismillah'
Jalan NABI ngeunaan dahar
LICKING ramo Anjeun
Ridho dahar
Néangan berkah
Nu bagian ti kadaharan anu Maha Agung?
Kadaharan anu geus turun
Teu buang dahareun jauh
Wudhu sanggeus dahar
Teu Wadul ngeunaan dahareun Anjeun
Idin Companion anjeun
Kali lapar
Daun THE HUBLAH AND SAMOR tangkal
Cuka
RECLINING
CARA NABI THE ATE A tanggal
Ngaronjatkeun nomer nu rék jadi FED
Dua lempeng anu cukup salila tilu
HALVE dahareun Anjeun
Dahareun dua
Bagikeun dahareun Anjeun
Provision for ti beurang
THE terduga nganjang AT MEALTIME
Tata titi OF inuman
Puji Allah Lamun dahar AND nginum
Ulah inum kawas onta
Teu ngambekan kana Piala
Katuhu geus leuwih sering dipake tinimbang
Ridho narima hal anu dibikeun ku NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Minum WHILST ngadeg
Ngadeg
Inuman
Dahar jeung leumpang
CARA THE NABI DRANK, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Minum dahar
Nu boga imah IS The Last nginum
Nginum tina wadahna atawa cai kulit
Cai-kulit
Nginum tina cai-kulit
SPOUT OF A cai-kulit
Ngajaga diri ti Iblis
THE Babah caina
Kuningan wadahna
Kénca leuwih cai
Larangan TO Blow leuwih cai
Engapan ATAWA Tiupan liwat hiji inuman
Emas jeung pérak kapal
Inuman ti wadah SILVER
Kahuruan naraka
Kagiatan SATANIC AT makan waktu
Iblis IN Utama Anjeun
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bray Iblis
Lamun Iblis EATS Jeung Anjeun
Paripolah takabur
Iblis IS kungsi hadir
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 004
Otentik Hadits pertaining ka
Atraksi Sekuler,
Nilai WORLD THE
AND CONTENTMENT
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 4
Nilai ieu hirup Sekuler
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun,
"Hirup hadir Ieu kawas cai
Urang ngirim turun ti langit.
Pepelakan tina campuran bumi jeung éta
jeung ti dinya umat manusa jeung sapi dahar;
mangka waktos bumi geus jadi subur
jeung adorned, pangeusi anak mikir
maranéhanana geus daya leuwih eta,
Paréntah urang asalna kana eta ku peuting atawa poé,
jeung Kami ngabalukarkeun eta jadi tunggul,
sagampil najan geus teu flourished maranéhanana poé saméméhna.
cara ieu Bisa dibédakeun ayat kami
pikeun maranéhanana anu ngagambarkeun. "10:24 Koran
"Pasihan kana éta hal hiji pasemon ngeunaan kahirupan hadir ieu.
Ieu téh kawas cai Urang geus dikirim turun ti langit
jeung nu pepelakan tina mingle bumi,
jeung isuk-isuk geus jarami nu scatters angin.
Allah téh taméng leuwih sagala hal.
Kabeungharan jeung barudak nyaéta ornamén
hirup hadir ieu.
Tapi hal nu pangahirna jeung amal soleh
anu leuwih alus jeung Gusti nu di ganjaran jeung harepan "18:. 45-46 Koran
"Apal yen kahirupan di dunya ieu
ieu tapi ulin jeung hiji raramean, sarta adornment,
jeung ngabalukarkeun pikeun boasting diantara anjeun,
hiji sihungan pikeun riches jeung barudak leuwih gede.
Ieu téh kawas hujan nu végétasi di pleases kafir,
tapi mangka Withers jeung robah warna ka warna konéng,
jadi rusak tunggul.
Dina langgeng Hirup nyaéta hukuman dahsyat
jeung hampura, si pelesir gede ti Allah.
Kahirupan dunya ieu
aya sia aya iwal kabagjaan delusion. "57:20 Koran
"Dipapaésan pikeun jalma nu kahayang awéwé,
turunan, jeung tina heaped nepi nimbun emas jeung pérak,
tina silsilah kuda, sapi jeung widang sown.
Di handap ieu mangrupakeun enjoyments kahirupan duniawi,
tapi jeung Allah nyaeta mulang pangalusna. "3:14 Koran
"Jalma, jangji Allah bener,
jadi teu ngantep hirup hadir ieu delude anjeun,
jeung teu ngantep deluder nu (Iblis)
delude Anjeun tentang Allah "35:. 5 Koran
"The gathering kaleuleuwihan
(Kanaékan jeung boasting)
di jajah anjeun (ti worshiping jeung henteu maliré)
nepi ka nu dianjangan nu haq.
Tapi taya, mang, anjeun kudu geura-giru nyaho.
Sakali deui, memang, Anjeun kudu geura-giru nyaho.
Mémang, teu nyaho jeung pangaweruh nu tangtu
nu pasti bakal tempo Apan "102: 1-5 Koran
"Kahirupan di dunya ieu
aya sia aya tapi diversion jeung muter.
Memang, langgeng tinggal
nyaeta langgeng Kahirupan, lamun maranehna tapi terang. "29:64 Koran
Atraksi WORLD THE
| H 458
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim Abu Ubaidah, putra Jarrah ka Bahrain pikeun ngumpulkeun polling-pajeg jeung manéhna balik ti Bahrain mawa duit. Nu Ansar ngadéngé warta basa aranjeunna dikumpulkeun babarengan pikeun solat subuh jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
Sanggeus solat geus réngsé jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nya éta ngeunaan ninggalkeun maranéhanana dibere sorangan samemeh manehna. Lamun manéhna nempo maranehna, Anjeunna smiled jeung ngomong, 'kuring mikir anjeun kudu geus kadéngé nu Abu Ubaidah geus mulang ti Bahrain jeung hal.' Maranehna ngawaler, 'Anu kitu, O RasulAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Kudu bagja, jeung asa nu nu bakal sila anjeun. Teu kamiskinan mah sieun pikeun anjeun. Naon atuh nu sieun for teu aya kabar yén di dunya ieu dimekarkeun pikeun Anjeun nya éta pikeun jalma samemeh anjeun, sarta anjeun bakal berlaga salakumaranéhanana competed, mangka baris ngancurkeun Anjeun sabab ancur maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ngirut, putra Auf Ansari nu patali hadits ieu
DISTRACTIONS
| H 459
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diuk kana mimbar jeung urang (para sahabat) diuk di sakuliah manéhna jeung cenah, 'mah sieun pikeun anjeun sanggeus kuring geus musna, nu ornamén jeung embellishments di dunya nu bisa dialungkeun saméméh anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali hadits ieu
THE PITFALLS uji gain Sekuler
| H 98
"Lolobana jalma jadi losers gede dina akun dua bounties - kaséhatan sarta affluence. Ieu téh alatan ieu maranéhanana teu ibadah Allah salaku loba sabab kudu dipigawé. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah Maha Nagri WATCHFUL
| H 460
"Dunya ieu héjo jeung pikaresepeun jeung Allah appoints Anjeun salaku khalifah di jerona jeung jam tangan kumaha ngalirkeun yourselves. Ku alatan éta, nangtayungan yourselves ngalawan dunya jeung nangtayungan yourselves ti (daya tarik tina) awéwé. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
THE REAL hirup
| H 461
"O Allah, teu aya hirup iwal langgeng Kahirupan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
Paling jalma jegud Nu Maha dicoba
| H 463
"Sing paling jegud di dunya Linggarjati pikeun Apan bakal dibawa ka hareup dina Poé Judgement jeung dipped sakali ka Fire tuluy nanya, 'O putra Adam, teu Anjeun kungsi ngarasakeun nanaon alus, teu Anjeun kungsi ngalaman kabagjaan nu mana wae nu?' walonan-Na bakal, 'Ulah, O Gusti.' Mangka hiji nu ngalamanadversity harshest di dunya sarta Linggarjati pikeun Paradise bakal dibawa gancang sareng dipped sakali kana Paradise tuluy nanya, 'O putra Adam, geus kungsi ngalaman adversity, tuh nu kungsi ngalaman kanyeri?' walonan-Na bakal, 'Teu, ayakeun adversity ngalaman atawa kanyeri. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai WORLD THE
| H 464
"Dina ngabandingkeun ka langgeng Kahirupan nilai dunya nyaeta sagampil lamun salah sahiji Anjeun dipped ramo kana sagara, nolak eta jeung nalungtik sabaraha cai tetep di dinya."
Muslim nu boga rantay nepi ka Mustaurid, putra Shaddad nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
WORLD THE ngabogaan ajén saeutik
| H 478
"Lamun dunya miboga nilai sarua jeung jangjang tina reungit dina Sight Allah, Anjeunna bakal teu geus diidinan hiji unbeliever nginum hiji sahuap cai ti dinya."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Sahl, putra Sa'ad Sa'idi nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk hadits ieu.
USELESSNESS OF WORLD THE
| H 465
"The Sahabat anu leumpang di boh sisi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sapanjang jalan lamun manéhna nempo hiji kambing paéh nu tadi sesela Ceuli anak. Manéhna bray nahan eta ku ceuli sarta ngomong, 'Nu anjeun hoyong boga ieu pikeun dirham hiji?' Maranehna ngawaler, 'Kami teu hoyong eta kanggo jumlah, naonbakal urang pigawe jeung kitu? 'Manéhna tuluy nanya,' Rék boga eta kanggo euweuh? 'Maranehna dijawab,' Lamun eta geus hirup eta bakal geus disfigured dina akun eta sacara Ceuli keur sesela, jeung naon dipake nya eta ayeuna yén éta téh paéh? 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Mémang, dunya malah leuwihgunana dina Sight Allah ti ieu aya dina panon anjeun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali hadits ieu.
Daya tarik OF WORLD THE
| H 1912
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit antara makam maranéhanana syahid di perang Uhud jeung supplicated leuwih eta dalapan taun sanggeus perang sagampil lamun manéhna nyebutkeun pamitan ka hirup jeung ka almarhum.
Saterusna manéhna ascended mimbar jeung ngomong, 'Kami fore-runner jeung Kami saksi leuwih anjeun. Pasamoan urang bakal jadi di kolam renang (Al Kawthar) jeung Kuring keur nempo ka arah eta ayeuna. Kami teu sieun nu bakal jadi dosa tina associating nanaon jeung Allah kitu, Kami sieun nu bisa jadi katarikka ieu dunya. '
Ukbah commented nu salila ieu waktu manéhna kasempetan nu nempo Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Urang ogé informed,
"I am sieun nu bisa jadi katarik ku dunya tur mimitian pajoang antara yourselves kukituna keur ruined salaku maranéhanana anu indit saméméh anjeun ruined."
Ukbah commented nu salila ieu waktu manéhna kasempetan nu nempo Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
Urang ogé informed,
"I am cikal bakal Anjeun sareng saksi leuwih anjeun, sarta kuring Kami nempo renang mah. Kuring geus dibikeun kenop khasanah bumi, atawa kenop bumi. Sanggeus kuring geus musna, Kami teu sieun nu bakal ngahubungkeun nanaon jeung Allah, tapi Kami sieun nu bisa jadi katarik dunya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ukbah bin 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ABANDONMENT mahluk hargana
| H 68
"Ieu téh bagian ti kaunggulan Islam jalma nu manéhna discards nu nu teu boga kauntungan pikeun manéhna boh di dunya ieu atawa di langgeng Kahirupan."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE wijaksana AND THE FOOLISH
| H 67
"A jalma nu wicaksana hiji anu guards jeung restrains dirina ti nu nu ngabahayakeun jeung strives pikeun nu nu bakal nguntungkeun manéhna sanggeus maot. Nu hiji foolish dia anu mere kana kahayang sarta nyiar ti Allah minuhan kahayang sia sia-Na. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Shaddad putra Aus nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nabawi DISREGARD pikeun kabeungharan hirup
| H 466
"Abu Dharr ieu leumpang jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sapanjang polos stony Madinah basa aranjeunna nempo (gunung) Uhud di hareup maranehna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebut Abu Dharr jeung anjeunna ngawaler, 'taat ka anjeun, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna. 'Manéhna ngomong,' Lamun kuring geus jadi loba emas salaku (beurat) Uhud teu bakal sila kuring boga dinar tunggal ti dinya salila tilu poé, kajaba kitu sotéh ka repay hutang. Mah, tangtu ngadistribusikaeun eta antara nyembah berhala Allah saperti kieu jeung nu; ieu ka katuhu, jeung ka kenca jeung balik. '
Saterusna, manéhna walked dina nyebutkeun, 'Jelema nu geus nyatu pakaya bakal leuwih anu miboga saeutikna dina Poé Judgement, kacuali maranéhanana méakkeun pakaya maranéhanana kawas ieu jeung nu; ieu ka katuhu, jeung nu ka kenca jeung balik, tapi urang kawas nu saeutik.
Saterusna manéhna ka Abu Dharr, 'tetep di dieu jeung teu pindah nepi ka kuring datang deui ka anjeun.' Sarta manéhna walked jauh kaluar ti tetempoan kana poék. Geura-giru afterwards Abu Dharr kadéngé sora pisan sarta jadi sieun yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa jadi geus encountered hal untoward. Manéhna hayang bukamanéhna tapi inget instruksi pikeun tetep mana manéhna nepi ka manéhna mulang. Jadi manéhna tetep aya nepi ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun, lajeng ngadawuh, 'mah ngadéngé sora anu ngabalukarkeun kuring sieun tapi kuring inget instruksi Anjeun ka kuring.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak ,'Naha anjeun ngadangu manéhna?' Abu Dharr ngawaler, 'Sumuhun.' Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, informed manéhna, 'Duh ieu Jibril, manéhna datang ka kuring sarta ngomong, Whosoever tina pengikut Anjeun mati, sarta ngabogaan teu nanaon patali jeung Allah, bakal nuliskeun Paradise. ' Abu Dharr dipenta, 'Komo lamun geus komitmen zinah atawa maling? "Anjeunna ngawaler, 'Komo lamun manéhna geus komitmen zinah atawa maling.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali hadits ieu.
ABSTINENCE
| H 467
"Lamun kuring (Rosul SAW) geus emas sarua jeung (beurat gunung) Uhud, nya tangtu sila kuring mah geus euweuh kenca eta sanggeus tilu peuting kajaba mah dipikagaduh sababaraha ka repay hutang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Halal jeung haram
| H 592
"Boh nu halal jeung haram anu jelas. Antara dua nyaeta nu éta diragukeun jeung paling jalma teu nyadar eta. Whosoever refrains ti nu nu éta diragukeun secures iman jeung ngahargaan maranéhanana, tapi whosoever partakes di naon partakes diragukeun dina haram.
Kasus sapertos hiji Samalah nu hiji angon nu grazes flock deukeut pikeun hiji barung ditangtayungan jeung kukituna ngalir résiko sawatara flock-Na straying ka dinya. Jaga diri, unggal raja ngabogaan pola barung saperti a. Awas, nu barung Allah nyaeta nu Manéhna geus dilarang. Nengetan, dina awak anjeun ayalump daging, lamun sehat, sakabeh awak anu sehat sarta lamun unwell sakabeh awak nyaéta unwell, sarta anu jantung. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man bin Bashir nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Harta jeung DISPLEASURE
| H 469
"Ruined nyaéta nyembah berhala tina dinars jeung dirham (duit), cloaks hideung cloaks belang. Lamun aya nu dibikeun maranehna pleased tapi lamun maranehna teu dibikeun maranehna jadi displeased. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE panjara OF percaya
| H 471
"Dunya ieu hiji panjara pikeun percaya can nu paradise tina unbeliever teh."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Muhrim IN WORLD THE
| H 472
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyandak nyekel ibn Omar ku taktak sarta ngomong, 'Kudu di dunya saolah-olah anjeun muhrim atawa traveler.'"
Ibnu Omar bakal ngomong, "Lamun peuting datang teu kasampak maju ka isuk jeung lamun isuk datang teu kasampak maju ka tunggang gunung. Salila kaséhatan nyiapkeun gering, bari jeung anjeun hirup nyiapkeun maot."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali hadits ieu.
CARA TO meunang CINTA Allah sarta masarakat
| H 473
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring hiji hal anu bisa kuring pigawé ambéh meunang nu cinta Allah jeung nu cinta . urang 'ka Anjeunna manéhna,' Ulah mikahayang dunya, jeung insya Allah moal cinta anjeun; jeung teu mikahayang anujalma lianna mibanda sarta maranéhanana baris cinta anjeun. '"
Ibnu-i-Majah - Abu Abbas Sahl, putra Sa'ad Sa'idi, ibn-i-Majah ogé batur patali hadits ieu.
Zikir Allah,
Jalmi diajar jeung murid THE
| H 479
"'Dunya ieu dila'nat sarta jadi sagala rupa nu aya di dinya iwal zikir Allah teh High jeung nu nu deukeut ka dinya, sarta jalmi diajar jeung mahasiswa.'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun hadits ieu
TEMPTATIONS OF WORLD THE
| H 480
"Ulah nyobaan acquire teuing sipat bisi jadi tempted ku dunya."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Mas'ud nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nyiapkeun poé JUDGEMENT
| H 481
"Abdullah jeung sajabana anu repairing thatch dina hateup lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Naon anu anjeun lakukeun?' Maranehna ngawaler, 'thatch geus ngaruksak jeung urang repairing eta.' Manéhna ngomong, ' Kuring tempo perkara (nu Poé Judgement) approaching sooner ti ieu. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut, putra Al 'Salaku nu patali hadits ieu.
Umat ​​Islam aya diusahakeun ku pakaya maranéhanana
| H 482
"Unggal bangsa ieu subjected ka cobaan; sidang bangsa mah bakal ngaliwatan kabeungharan. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ka'ab, putra Iyaz nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
ENTITLEMENT
| H 483
"The putra Adam anu dijudulan ka tilu hal, hiji tempat ka tempat hirup, garment ka nutupan nakedness-Na, jeung sapotong roti jeung cai."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Othman, putra Affan nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sipat
| H 484
"Abdullah, putra Shikir indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lamun manéhna reciting bab Dina-Takathor - Nu ngumpul kaleuleuwihan mangka cenah, 'umat manusa nyebutkeun, sipat My, sipat, tapi O putra Adam, ti sipat-Na aya ngan naon anu eats jeung dihakan; naon anu ageman jeungnaon anu geus manéhna dipaké kaluar, belanja amal sarta naon anu payun (pikeun sorangan dina langgeng Kahirupan). '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Shikir nu patali hadits ieu.
Nyiapkeun kamiskinan
| H 485
"Ceuk si lalaki A ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, I love you.' Manéhna ngomong, 'Tingali naon anu anjeun nyebutkeun!'
Waktu manusa ngomong, 'Mémang, I love you' jeung ngulang eta tilu kali. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Lamun bener cinta kuring, nyiapkeun kamiskinan, sabab kamiskinan kamajuan leuwih gancang ka arah hiji anu mikanyaah kuring ti banjir hiji rushes ka arah ahir anak.' "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Mughaffal nu patali hadits ieu.
Harta jeung status
| H 486
"Lamun dua srigala lapar nu bengong antara hiji flock domba maranehna moal ngabalukarkeun salaku loba karuksakan salaku manusa ngabalukarkeun ka agama Islam ngaliwatan karanjingan-Na pikeun pakaya jeung status."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ka'ab, putra Malik nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jadi transient IN WORLD THE
| H 487
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angon dina mat sarta sabot jengkar nu gambaran tina mat ieu nu katempo dina awakna. Urang ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kudu we nyiapkeun kasur lemes keur anjeun?' Anjeunna ngawaler, 'Naon geus mah keur teu jeung dunya ieu? Dina dunya Kami kawashiji rider nu eureun di handapeun ngiuhan di hiji tangkal bari, tuluy pas dina, ninggalkeun eta balik. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Mas'ud nu patali hadits ieu.
Kasombongan
| H 491
"Hal truest pujangga tos kungsi ceuk nyaeta anu nyebutkeun tina Labid, 'Sagala iwal Allah anu euweuh hartina.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Atraksi OF THE pasar
Best AND awon tempat di kota
| H 1892
"The bagian dearest dayeuh ka Allah anu masjid sarta sésa paling karasa aya pasar na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iblis nu HIVE aktivitas
| H 1893
"Lamun bisa mantuan eta, teu jadi ti heula nuliskeun pasar hiji atawa tacan anu pamungkas ninggalkeun eta sabab mangrupa tempat ka Iblis (dina stoned jeung dila'nat) aktip jeung nu mana anjeunna hoists bandéra-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Salman Farisi nu ceuk ieu.
Trik OF Iblis
| H 1894
"Ulah jadi ti heula nuliskeun pasar jeung panungtung ninggalkeun alatan ka Iblis (dina stoned jeung dila'nat) ngaluarkeun endog sarta megar eta aya."
Barqani ogé diriwayatkan nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sujud malaikat
| H 407
"Kuring nempo naon teu rame. Nu creaks sawarga sarta diyakinkeun dina ngalakonan kitu. Di jerona aya rohangan sarua jeung opat ramo nu teu dikawasaan ku malaikat nu dahi prostrates saméméh Allah. Lamun terang naon kuring nyaho anjeun bakal seuri saeutik jeung ceurik pisan. Anjeun teu bakal ngarasakeun sanggama jeungistri Anjeun - Anjeun bakal balik kaluar ka jalan jeung jalan kabuka néangan ngungsi jeung Allah ".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CONTENTMENT
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun,
"Aya teu crawling (mahluk) dina bumi
rezeki nu teu ku Allah ..... "11: 6 Koran
"(Amal nyaéta) pikeun miskin
anu kaampeuh dina jalan Allah,
jeung nu teu bisa lalampahan di tanah.
Nu goblog dicokot jadi beunghar
alatan abstinence maranéhanana.
Tapi anjeun bisa mikawanoh eta ku tanda maranéhanana.
Maranéhanana teu persistently beg urang.
Naon bae alus Anjeun méré dipikanyaho Allah "2:. 273 Koran
"Nu basa aranjeunna méakkeun
anu ngayakeun boros atawa miserly,
antara nu hiji saukur nangtung. 25:67 Koran
"Kuring geus teu dijieun umat manusa jeung jin
Iwal ti pikeun ibadah ka Kami.
Kuring teu mikahayang rezeki ti maranehna,
atawa maneh mah mikahayang nu maranéhanana kudu eupan SUNDA "51:. 56-57 Koran
Realitas pakaya
| H 523
"Richness teu hiji kaayaanana aset. Mending richness nyaéta contentment diri hiji urang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Prosperity BENER
| H 524
"Whosoever embraces Islam, jeung dirumuskeun rezeki cukup for teu kudu-Na, sarta eusi naon bae Allah geus dibikeun manéhna geus kahontal karaharjaan bener."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
NO berkah IN karanjingan
| H 525
Hakim nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, (pikeun hiji hal) jeung manéhna méré eta ka manehna; manehna nanya deui jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, méré eta ka manehna, mangka manéhna nanya sakali beuki Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, eweh nyebutkeun, "Hakim, kabeungharan mangrupa héjo sarta amis. Whosoeveracquires jadi hiji perkara tangtu, geus sumber rohmat pikeun manéhna; tapi teu aya berkah di jerona pikeun hiji nu nyiar ngaliwatan karanjingan. Jalma nu kitu teh ibarat hiji nu eats, tacan teu replete. Leungeun luhur leuwih hade tinimbang handap. 'Hakim ngomong,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, ku Anjeunna anu geus dikirim Anjeun jeung Bebeneran mah bakal kungsi ménta saha wae iwal anjeun for teu nanaon pikeun salami mah hirup. '"
(Nu khalifah kahiji) Abu Bakar bakal ngirim pikeun Hakim guna méré manéhna hiji hal, tapi dina unggal kasempetan manéhna turun pikeun nampa. Dina waktu Daulah Khilafah Omar Kang, Omar bakal lakonan hal nu sarua tapi Hakim terus nampik. Omar ka rahayat, 'Kuring nanya Muslim ka tega saksi anu ditawarkeun Hakim babagi panemunu spoils nu Allah geus diangkat pikeun manéhna tapi manéhna geus turun pikeun nyokot eta. 'Komo nepi ka pupus Hakim Kang, manéhna kungsi dipikanyaho geus ditarima nanaon ti saha sanggeus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Hakim, putra Hizam nu patali ieu.
Generasi sanggeus Sahabat
| H 510
"'Nu paling anjeun nyaeta jalma anu aya Sahabat mah, mangka maranéhanana anu nuturkeun langsung sanggeus, teras maranéhanana anu nuturkeun langsung sanggeus maranehna.' Ieu cenah dua atawa tilu kali. 'Tuluy maranehna bakal dituturkeun ku maranéhanana anu baris nanggung saksi tapi teu bakal dipenta pikeun mere kasaksian.
Maranehna bakal embezzle jeung teu tetep trusts maranéhanana; maranéhanana baris sumpah jeung teu minuhan, sarta obesitas bakal ilahar dipimilik ku maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim - Imran, putra Husain nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dorongan ngaliwatan sedekah
| H 527
"Aya éta sababaraha spoils perang atawa sugan captives dibawa ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur sebaran. Anjeunna masihan ka sababaraha Sahabat tapi ulah nepi ka batur. Saterusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu ka nu boga pamadegan saha anjeunna tos teu dibikeun nanaon éta displeased. Lamun manéhnakadéngé ieu, manéhna muji Allah jeung Maha Agung ka Anjeunna, tuluy ngadawuh, 'Memang bener mah mere ka sababaraha jeung teu batur. Maranéhanana ka saha kuring henteu méré anu dearer ka kuring ti maranéhanana ka saha kuring méré. Kuring méré ka maranéhanana di nu jantung kuring ngarasa ieu kahariwang atawa unease; batur aya nu tinggaleun di pamahaman maranéhanana jeung reliance nu Allahgeus instilled di hate maranéhanana. 'Di antara Sahabat ieu ieu ngirut, putra Taghlib nu commented,' On no akun bakal mah kungsi tukeur ieu kecap Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur onta beureum berharga. '(onta Beureum dianggap jadi onta pangalusna).
Bukhori nu boga rantay nepi ka ngirut, putra Taghlib nu patali hadits ieu.
Janji
| H 530
"Aya éta boh tujuh, dalapan atawa salapan Sahabat jeung Nabi lamun manehna nanya, 'Dupi anjeun jangji Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hal?" Maranehna ngan dibikeun manéhna jangji hiji ngarah (willingly) ngingetkeun manéhna eta. Manehna nanya deui, 'Dupi anjeun jangji Rasul Allah hal?'Ngarah ngalegaan leungeun maranéhanana nyebutkeun, 'Kami geus dibikeun Anjeun jangji urang O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Rék urang jangji 'Manéhna ngawaler,' Tuh Anjeun ibadah Allah jeung kungsi ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna?; nu ngadoa lima (poean) solat, nurut Allah - di titik nu manéhnaceuk hiji hal dina nada handap sora terus bakal ditambahkeun, jeung moal menta saha for teu nanaon. 'Ti waktu éta onwards Auf, salah sahiji Sahabat, noticed lamun hiji pecut tunggang kajadian tumiba ti salah sahijina, maranéhanana teu kungsi ménta saha ka nyokot eta up. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Auf, putra Malik Ashj'ai nu patali hadits ieu.
Relief ti lapar jeung kamiskinan
| H 535
"Whosoever miboga lapar jeung kamiskinan, sarta nyiar relief ti lalaki moal lega, tapi whosoever nyiar relief ti Allah bakal bungangang sooner atawa saterusna."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu.
Kudu syukur kituna nu geus ditangtukeun
| H 468
"Tingali hiji anu ngabogaan kurang ti wae jeung maneh mah kasampak di hiji anu ngabogaan leuwih ti anjeun. Ieu baris mantuan Anjeun pikeun ngahargaan nu bounties nu Allah geus dibikeun ka anjeun. Lamun nu mana wae nu anjeun kasampak di batur richer jeung leuwih kasep ti dirina, manéhna ogé kudu kasampak di hiji nu geus dibikeun kurang ti dirina. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Waktu AUSTERITY
| H 474
"Omar, putra Khattab ngingetkeun masarakat Muslim hirup austere sakali dipingpin saméméh maranéhna jadi beunghar jeung makmur (salila Daulah Khilafah sélér) jeung ngomong, 'kuring geus dipikawanoh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pas poe di lapar, komo poe waktu manehna teu bisa meunangkeun sababaraha kaping rotten ka puas-Nalapar. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man, putra Bashir nu patali ieu.
Syahid awal
| H 477
"The Sahabat hijrah jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, néangan nu pelesir Allah jeung néangan ngan ka Anjeunna pikeun ganjaran maranéhanana. Sababaraha di antarana maot tanpa ngarasakeun naon (duniawi) recompense. Di antara saperti ieu Mus'ab, putra Umair anu syahid di perang Uhud; manéhna ninggalkeun nganlambaran leutik. Sabot maranéhanana katutupan sirah-Na jeung eta suku-Na anu kakeunaan, jeung basa aranjeunna katutupan suku-Na sirah nya éta kenca uncovered. Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka urang jang nutupan sirah sarta pikeun nunda sawatara jukut seungit leuwih suku-Na, padahal, batur di antara maranehna ngarasakeun nu bounties tinahirup. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Khubaib, putra Arat nu patali hadits ieu.
THE MERITS diri kurban
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun,
"..... Jeung milih eta di luhur sorangan,
sanajan maranéhanana sorangan boga kudu ...... "59: 9 Koran
"Saha anu mere dahareun, pikeun nu cinta ka Anjeunna (Allah) ka malarat,
nu yatim, jeung captive nu "76:. 8 Koran
Jokowi sedekah dina kaayaan hésé
| H 566
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun, 'Kami pisan lapar.' Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngirimkeun surat ka salah sahiji istri sarta manéhna dikirim deui talatah, 'Ku Anjeunna anu geus dikirim Anjeun sareng bebeneran, kuring nganggur tapi cai.' Jadi manéhna ngirimkeun surat ka nu lian dinaistri sarta katarima di walonan sarua. Manéhna dikirim talatah ka unggal salah sahiji istri di turn jeung maranéhanana kabéh méré walonan sarua. Saterusna manehna nanyakeun, 'Saha nu bakal mawa jalma ieu jadi tamu nya?' Salasahiji Ansar ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, moal.' Jadi manéhna nyokot manéhna imah jeung ceukka pamajikanana, 'ngahargaan tamu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.'
Manéhna nanya pamajikanana, 'Dupi anjeun nanaon?' Manéhna ngawaler, 'sia, iwal kadaharan saeutik pikeun anak.' Manéhna ngomong, 'ngaganggu poto eta sareng hiji hal, jeung basa aranjeunna ménta dahareun nunda ka ranjang. Lamun tamu urang asalna extinguish cahaya, sarta mugi Gusti ngarasa yén urang ogé dahar. '
Ngarah diuk handap, tamu maranéhanana ate sarta indit ka bed lapar. Dina isuk manéhna (nu Ansar) indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anu ceuk manéhna, 'Allah, nu Maha Agung pisan pleased jeung paripolah Anjeun ka arah tamu Anjeun tadi peuting.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali hadits ieu
Kabutuhan sapopoé
| H 569
"Abu Sa'id Khudri ceuk bari maranéhanana éta dina lalampahan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lalaki hiji datang tunggang Gunung sarta mimiti nempo katuhu jeung kenca, whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk , 'Saha bisa luang hiji Gunung kudu nawarkeun ka salah saurang anu teu boga nanaon, jeung saha baegeus dahareun luang kudu nawarkeun ka salah saurang anu teu boga nanaon. 'Manéhna terus mentioning unggal jenis rezeki nepi ka urang pikiran nanaon urang geus nu mana wae nu katuhu pikeun nanaon di kaleuwihan pangabutuh urang. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali hadits ieu.
Indéks
Atraksi Sekuler,
Nilai WORLD THE
AND CONTENTMENT
BUKU 4
Nilai ieu hirup Sekuler
Al Qur'an
Atraksi WORLD THE
DISTRACTIONS
THE PITFALLS uji gain Sekuler
Allah Maha Nagri WATCHFUL
THE REAL hirup
Paling jalma jegud Nu Maha dicoba
Nilai WORLD THE
WORLD THE ngabogaan ajén saeutik
USELESSNESS OF WORLD THE
Daya tarik OF WORLD THE
ABANDONMENT mahluk hargana
THE wijaksana AND THE FOOLISH
Nabawi DISREGARD pikeun kabeungharan hirup
ABSTINENCE
Halal jeung haram
Harta jeung DISPLEASURE
THE panjara OF percaya
Muhrim IN WORLD THE
CARA TO meunang CINTA Allah sarta masarakat
Zikir Allah,
Jalmi diajar jeung murid THE
TEMPTATIONS OF WORLD THE
Nyiapkeun poé JUDGEMENT
Umat ​​Islam aya diusahakeun ku pakaya maranéhanana
ENTITLEMENT
Sipat
Nyiapkeun kamiskinan
Harta jeung status
Jadi transient IN WORLD THE
Kasombongan
Atraksi OF THE pasar
Best AND awon tempat di kota
Iblis nu HIVE aktivitas
Trik OF Iblis
Sujud malaikat
CONTENTMENT
Al Qur'an
Realitas pakaya
Prosperity BENER
NO berkah IN karanjingan
Generasi sanggeus Sahabat
Dorongan ngaliwatan sedekah
Janji
Relief ti lapar jeung kamiskinan
Kudu syukur kituna nu geus ditangtukeun
Waktu AUSTERITY
Syahid awal
THE MERITS diri kurban
Al Qur'an
Jokowi sedekah dina kaayaan hésé
Kabutuhan sapopoé
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 005
Otentik Hadits pertaining ka
Pakean & sato HIDES
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 5
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Anak Adam,
Urang geus dikirim ka handap pikeun pakean Anjeun
nu nyertakeun nakedness Anjeun, tur bulu.
Tapi pakean kaagamaan - nu leuwih hade "7:26 Qur'an.
"He he he ... geus dibikeun Anjeun garments
ngajagi Anjeun ti panas,
jeung garments ngajagi Anjeun
ti kekerasan Anjeun sorangan ... "16:81 Koran
Pakean Nabawi
Maké RED
| H 789
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu tina jangkungna sedeng. I (Bra'a) nempo manéhna ngagem cloak beureum. Kuring geus kungsi katempo saha nu leuwih elegan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a nu patali ieu.
RED CLOAK
| H 790
"Wahb nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di Mekah di Batha di tenda dijieun tina kulit beureum. Bilal dibawa sababaraha cai pikeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyieun wudhu. Sababaraha urang narima sababaraha tetes eta jeung sababaraha kungsi jadi eusi ku narima dampness ti batur, mangkaNabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang kaluar ngagem cloak beureum - Wahb recalled noticing nu whiteness téh nya anak sapi (Nabawi) - seratan anjeunna wudhu sarta Bilal dijieun telepon sholat.
Wahb diawaskeun gerak beungeutna (Bilal sacara) ka katuhu jeung ka kénca sabot diondang: '. Hayu ka shalat, datang ka kasuksésan' Tuluy jadi tumbak pondok ieu disimpen di hareup Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, (salaku garis demarkasi) jeung manéhna indit gancang sareng dipingpin sholat. Anjing jeung donkeys diliwatan di hareupmanéhna (di sisi séjén tumbak nu) tanpa halangan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Wahb, putra Abdullah nu patali ieu.
NABI THE ngagem agama héjo
| H 791
"I (Abi Ramtha) nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maké dua garments hejo."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abi Ramtha Rita'a Tamimi nu patali ieu.
NABI THE ngagem agama A sorban BLACK
| H 792
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diasupkeun Mekah dina poe eta dibuka ngagem sorban hideung."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
THE sorban Nabi THE
| H 793
"Abu Sa'id ngirut recalled ningali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngagem sorban hideung ends nu murag leuwih taktak-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id ngirut, putra Hurais nu patali ieu.
Panjang sorban Nabawi
| H 794
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, méré khutbah sarta ngagem hiji sorban hideung ends nu murag leuwih taktak-Na."
Urang ogé informed:
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, méré khutbah sarta ngagem hiji sorban hideung."
Muslim
NABI THE ngagem agama lawon kasar
| H 796
"Dina hiji poé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit kaluar ngagem cloak dijieun tina bulu hideung nu bore nu imprint tina saddle tina onta hiji."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Hiji jaket lila WOOLEN
| H 797
Mughirah ieu jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hiji peuting salila lalampahan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Dupi anjeun nu mana wae nu cai sareng anjeun?' Jawab Mughirah nu manéhna. Saterusna manéhna dismounted jeung walked jauh kana gelap. Lamun manéhna balik manéhna dituang cai ti hijipembuluh jeung dikumbah beungeutna. Manéhna maké hiji jaket lila woolen jeung teu bisa gulung nepi sleeves pikeun uncover leungeun nya kitu manéhna ditarik ka leungeun-Na ngaliwatan sleeves kana jero jas jeung dikumbah leungeun-Na. Saterusna manéhna diliwatan leungeun ka sakuliah sirah-Na. Mughirah nepi kaluar leungeun pikeun nyabut kaos suku, tapicenah, 'Tinggalkeun maranehna mah, nunda éta kontak dina saurna mah geus dikumbah suku mah' jeung manéhna musnah leungeun ka sakuliah (di luhur) eta. "
Urang ogé informed:
"Nya éta mah maké hiji jaket lila Syrian ketat-sleeved, jeung kajadian lumangsung salila kampanye tina Tabuk."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mughirah, putra Shu'bah nu patali ieu.
Kaos NABI dipikaresep A
| H 798
"Ti sakumna garments Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikaresep, manéhna pikaresep baju hiji paling."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
NABI THE ngagem agama SLEEVES lila
| H 799
"The sleeves baju Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nepi ka handap pikeun wrists-Na."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Asma 'putri Yazid nu patali ieu.
THE SHROUD Nabi THE
| H 795
Nu shroud Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dijieun ti tilu potong kapas Yemeni bodas jeung teu kaasup baju atawa sorban hiji. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nu patali ieu.
Pakéan tata titi
Baju bodas
| H 787
"Maké baju bodas sabab nu pangalusna jeung make poto eta jadi shrouds for paeh Anjeun."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pamakéan bodas lawon Pikeun SHROUDING
| H 788
"Maké bodas for nu geus purest jeung paling elegan, jeung shroud paéh anjeun dina eta".
Nisai jeung Hakim - Samurah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Baju dipaké demi sombong
| H 800
"Whosoever lengthens lawon loin-Na demi bangga bakal manggihan nu dina Poé Judgement Allah moal kasampak di manéhna. Kana dédéngéan ieu Abu Bakar ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lawon loin mah apt ka dieunakeun turun kajaba mah ngadatangan ka éta.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna, ngawaler, 'Maneh teu of maranéhanana handap ngaliwatan bangga.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panjang kaen LOIN
| H 801
"Dina Poé Judgement Allah moal kasampak kana hiji anu geus dipanjangan loin-lawon-Na demi sombong."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Baju seuneu THE
| H 802
"Bagian tina lawon loin dipaké di handap ankles ieu dikutuk ka Fire teh."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilu WHO Allah NOT bakal nyarita TO dina hari JUDGEMENT
| H 803
"Aya tilu ka saha Allah moal ngomong dina Poé Judgement, sareng bakal Manéhna kasampak di antarana atawa purify maranehna. Manéhna terus-terusan ieu tilu kali. Abu Dharr ngomong, 'Maranehna leungit jeung ruined! Anu maranéhanana, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Anjeunna ngawaler,' Hiji nu lengthens garments-Na dina akunkareueus, hiji nu boast tina nikmat dipigawé pikeun sejen jeung hiji nu promotes nu dijual ti merchandize-Na ku sumpah palsu. '"
Urang informed:
"Hiji nu lengthens lawon loin-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu maké baju demi sombong
| H 804
"Dina Poé Judgement Allah moal kasampak kana hiji nu lengthens-Na lawon loin, baju atawa sorban demi sombong."
Abu Daud jeung Nisai nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panjang kaen LOIN
| H 805
"Jabir nempo hiji lalaki nu pamadegan anu diturut ku sarerea; teu aya anu teu lian ti nu nu cenah. Ditanya Jabir. '? Saha manéhna' Sarta ieu ka, 'Manéhna nyaéta utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Dua kali Jabir ngomong, 'Dina Anjeun bisa karapihan O Rasul Allah.' Anjeunna ngawaler, 'Ulah ngomong: On Anjeun jadi tentrem.Ieu ucapan tina paéh, nu dimaksud nyebutkeun, aman damai jadi dina anjeun. ' Jabir dipenta, 'Naha anjeun Rasul Allah?' Manéhna dijawab, 'Kami utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta terus,' Saha, sawaktos Anjeun keur afflicted jeung nélépon dina Anjeunna bakal nyabut afflictions anjeun; saha, iraha anjeun afflictedjeung kalaparan jeung télépon nu keur Anjeunna bakal ngabalukarkeun dahareun tumuwuh pikeun anjeun; jeung saha, lamun leungit Gunung anjeun dina sababaraha tanah tandus jeung gurun jeung nélépon dina Anjeunna bakal mulangkeun eta ka anjeun. 'Jabir ngomong,' ngalatih kuring. 'Anjeunna ngawaler,' Ulah nyiksa hiji mana waé. 'Sanggeus éta Jabir geus kungsi abused saha, ayakeun hiji Freeman, budak, onta,atawa kambing a.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus: 'Ulah kasampak turun kana ngalakonan jumlah saeutikna tina alus; jeung ngomong ka lanceukna Anjeun sareng hiji sora riang. Nu mangrupa bagian ti kahadean. Maké lawon loin Anjeun ka pertengahan anak sapi atawa sahenteuna luhureun ankles sabab lengthening geus alatan sombong jeung harga diri,jeung Allah henteu janten kebanggaan. Lamun batur swears jeung teases Anjeun sareng hiji hal manéhna weruh ngeunaan Anjeun - teu ngagoda manéhna jeung naon nyaho ngeunaan manéhna sabab hasil kasalahan bakal kana manéhna '".
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Jabir, putra Sulaim nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panjang anu bener kaen LOIN
| H 808
"The lawon loin tina Muslim kudu ka pertengahan anak sapi, tapi teu aya nu cilaka lamun geus luhureun ankles. Nu nu hangs handap ankles aya dina Fire teh. Allah moal kasampak di hiji nu lengthens lawon loin ngaliwatan sombong. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pertengahan Pedet LOIN lawon
| H 809
"Ibnu Omar ieu leumpang deukeut Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung lawon loin nya ieu lila. Anjeuna (Rosul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna) ceuk kuring mah, 'Abdullah, shorten lawon loin anjeun.' Jadi kuring tucked eta up. Cenah, 'A saeutik deui.' Jadi kuring tucked nepi leuwih saeutik jeung saterusna mah sok ngagem agamaeta leuwih luhur. Aya ti suku-Na dipenta, 'Kumaha luhur?' Anjeunna ngawaler, 'Pikeun nu pertengahan anak sapi.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun Allah teu narima A solat
| H 806
"Aya ngado'a maké kaén loin dipanjangan, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna, 'Buka jeung diaransemén wudhu anjeun.' Manusa naon ieu sarta malik deui. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna deui, 'Buka jeung diaransemén wudhu anjeun.' A Companion anu hadir ngadawuh ka Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu dipénta ku anjeun manéhna diaransemén wudhu sarta mangka tetep jempé.' Anjeunna ngawaler, 'Manéhna nyebutkeun sholat maké kaén loin dipanjangan. Allah teu narima punden saurang lalaki anu lengthens lawon loin-Na. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panjang bulu A manusa
| H 807
"Aya hiji lalaki di Damaskus nu jadi Companion Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngaranna ibn al-Hanzaliyyah. Manéhna liked katiisan jeung teu méakkeun loba wayah di pausahaan urang. Kalolobaan waktu nya éta spent di sholat, jeung lamun anjeunna jadi solat manéhna di jajah dirina jeung zikir nu(Zhikr) Allah jeung glorifying (tasbih) jeung pembesar (takbir) Allah, arek manéhna indit imah. Hiji poé salaku kami diuk jeung Abu Darda 'manéhna diliwatan ku jeung Abu Darda' dipénta manéhna, 'Bejakeun urang hal nu bakal mangpaat pikeun urang jeung ku anak nétélakeun moal harmed.' Anjeunna ngawaler, 'Jang Nabi, muji jeungkarapihan jadi kana manéhna, dispatched hiji pihak reconnaissance. Sanggeus maranéhanana balik salah sahijina indit ka grup di mana manéhna kapanggih Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ceuk ka tatangga-Na salila kursus paguneman, 'mah keukeuh Anjeun geus katempo urang lamun urang keur musuh. Salah sahijina (kafir)nyandak tumbak sarta struck salah sahiji urang jeung manéhna balik serangan-Na nyebutkeun, 'Candak ieu ti kuring jeung terang yen Kami ngan budak Ghifari. Ayeuna naon anu anjeun mikir éta? 'Tatangga-Na ngawaler,' Teu nyangka manéhna leungit istighfar-Na alatan boasting-Na. 'Manusa ngomong,' kuring nempo aya ngarugikeun di nu! 'Jeung maranehna mimiti ngabantahnepi ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kadéngé maranéhna jeung ngomong, 'Nu Maha Suci jadi ka Allah, teu aya nu cilaka ka Anjeunna keur recompensed (dina langgeng Kahirupan) jeung praising manéhna (di dunya ieu).' Abu Darda 'seemed pleased jeung ieu, raising sirah-Na mimiti malikan:
'Naha anjeun ngadangu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu?' Sarta bin al Hanzaliyyah terus ngawalon, 'Enya, memang', saacan ceuk kuring ka Abu Darda '' Naha Anjeun nyimpen nanyakeun manéhna? '
Ibnu al-Hanzaliyyah diliwatan ku maranéhna poé nu séjén jeung Abu Darda 'dipénta manéhna,' Bejakeun urang hiji hal anu bakal mangpaat pikeun urang jeung ku anak nétélakeun moal harmed. 'Anjeunna ngawaler,' Jang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna , ka urang yén manéhna nu spends dina upkeep tina kuda téh saperti hiji nu ngalegaan leungeun-Nadi zakat jeung teu ngandalikeun éta. '
Manéhna diliwatan ku maranéhna poé nu séjén jeung Abu Darda 'dipénta manéhna,' Bejakeun urang hiji hal anu bakal mangpaat pikeun urang jeung ku anak nétélakeun moal harmed. 'Anjeunna ngawaler,' Jang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sakali ceuk , Khuraim Usaidi bakal jadi jalma alus teuing lamun éta teu for jeung buuk panjang sarta lila-Nalawon loin. ' Warta nepi ka Ceuli tina Khurain jeung di rurusuhan manéhna neukteuk rambut pikeun Ceuli-Na jeung péso jeung shortened lawon loin pikeun pertengahan anak sapi.
Ibnu al-Hanzaliyyah diliwatan ku maranéhna dina kasempetan nu lian teras Abu Darda 'dipénta manéhna,' Bejakeun urang hiji hal anu bisa jadi mangpaat pikeun urang jeung ku anak nétélakeun moal harmed. 'Anjeunna ngawaler,' mah ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong basa balik ti hiji ekspedisi, 'Anjeun balik ka anjeunbaraya ku kituna nyieun saddles Anjeun jeung baju beberes sahingga penampilan Anjeun santun. Allah teu betah untidiness. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Kais, putra Bishr Taghlibi nu patali nu ramana, nu terus pausahaan jeung Abu Darda 'anu ka manéhna yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SAFFRON warna pakean anu dilarang
| H 1849
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade hiji jalma ka maké pakean saffron berwarna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
SAFFRON warna pakean pikeun kafir
| H 1850
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nempo kuring (Abdullah, putra ngirut) maké dua garments saffron-warna jeung inquired, 'Naha indung anjeun maréntahkeun Anjeun pikeun maké ieu?' Kuring nanya, 'Kami mah ngumbah eta?' Anjeunna ngawaler, 'kaduruk maranehna. Di handap ieu mangrupakeun garments tina kafir Ku kituna teu maké maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pakean awewe
Baju awewe
| H 810
"Dina Poé Judgement Allah moal kasampak di Sing saha anu trailed lawon loin ngaliwatan bangga. Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nanyakeun, 'Naon anu kudu wanoja teu jeung rok maranéhanana?' Manéhna ngomong, 'Maranehna bisa handap eta ku bentang leungeun nu panglaunna.' Manéhna ngomong,'Suku maranéhanana bakal uncovered.' Manéhna ngomong, 'Anggap eta handap blus ku cara panjang hiji panangan, tapi euweuh deui.' "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sutra jeung emas nu halal awewe
| H 817
"Maké sutera atawa emas geus dijieun dibeunangkeun pikeun para lalaki antara pengikut mah tapi maranehna halal ka bikang."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sapatu
Sapatu
| H 731
"Lamun anjeun ditunda sapatu Anjeun kudu mimitian ku leumpang katuhu, terus pas poto dicokot off anjeun kudu mimitian ku kénca; dina raraga sapatu katuhu kudu kahiji jadi ditunda jeung panungtung ka dicokot off. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ulah maké hiji hoé
| H 1695
"Anjeun teu kudu jalan maké ngan hiji hoé; Anjeun boh kudu maké boh atawa nanaon pisan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maké dua sapatu
| H 1696
"Lamun tali tina salah sahiji sapatu Anjeun ngarecah teu jalan di tempat séjén nepi ka anjeun geus repaired hiji pegat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu dasi sapatu anjeun nuju ngadeg
| H 1697
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade jalma ka dasi nepi hoé bari jumeneng."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pakean mahal jeung sandang MODEST
Pahala pakean dipaké ON rekening HUMILITY
| H 811
"Sing, saha, sanajan kagungan sarana pikeun maké baju mahal abstains ti maké sahijina ngaliwatan humility bakal samemeh disebut Allah dina Poé Judgement leuwih sering dipake tinimbang sakabeh batur jeung dibikeun pilihan whichever cloak iman manéhna prefers."
Tirmidzi - Mu'az, putra Anas patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE BOUNTY Allah
| H 812
"Allah diaku ningali tanda tina bounty-Na dina worshiper-Na."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ngirut, putra Shuaib nu patali dina wewenang bapana jeung akina nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna-Na, ceuk ieu.
Emas jeung pérak kapal, sutra AND BROCADE
| H 818
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade urang dahar atawa nginum ti cangkir emas atawa pérak, mun teu ngagem sutera jeung brocade jeung threads emas atawa pérak atawa diuk kana maranehna."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Huzaifah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sutra pakean
Sutra IS PERMISSIBLE Keur MAN jeung SCABIES
| H 819
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diijinkeun Zubair jeung Abdur Rahman, putra Auf mun teu ngagem sutera sabab ngalaman ti scabies."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Larangan pikeun lalaki mun teu ngagem Sutra
| H 813
"Ulah maké sutera, alatan manéhna nu ageman eta dina kahirupan ieu moal maké eta dina langgeng Kahirupan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar, putra Khattab patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sing saha anu teu mibanda Bagikeun IN THE langgeng hirup
| H 814
"Sutra ieu dipaké ku manéhna anu aya boga babagi dina langgeng Kahirupan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar, putra Khattab patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Sutra dipaké ku lalaki
| H 815
"Sing saha anu ageman sutera dina kahirupan ieu teu kudu maké éta dina langgeng Kahirupan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Manusa kudu maké Sanes kang Sutra atawa emas
| H 816
"Ali, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyandak sapotong sutra di leungeun katuhu sarta sapotong emas di kénca sarta kadéngé manéhna ngomong, 'Nu ngagem dua ieu dibeunangkeun pikeun para unggal jalu antara pengikut mah. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Ali, bisa Allah jadi pleased sareng anjeunna, nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
SUPPLICATION TO dilakukeun dina ngagem baju anyar
SUPPLICATION dina ngagem baju anyar
| H 822
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngagem agama nu anyar manéhna disebut ku ngaranna, contona, sorban, baju atawa cloak sarta bakal supplicate, 'O Allah, Hormat nyaeta muji nu Anjeun dibikeun ka kuring maké. Kuring beg tina Anjeun anak alus jeung hade tujuan nu geus dilakukeun, jeungneangan panyalindungan anjeun ngalawan jahat sarta nu jahat tina tujuan nu geus dijieun. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan jeung kalakuanana ATAWA pakéan salaku sabalikna Seks
IMITATING awéwé atawa lalaki
| H 1676
"Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dila'nat lalaki effeminate jeung awewe maskulin. Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dila'nat lalaki anu niru awewe jeung awewe anu niru lalaki. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
GAYS AND lesbi nu dila'nat
| H 1677
"Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lalaki dila'nat nu pakéan kawas awewe jeung awewe dila'nat nu pakéan kawas lalaki."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Dua sahiji jenis jalma nu teu bakal asup surga
| H 1678
"Aya dua jenis golongan dwellers tina Fire saha kuring geus teu katempo: Lalaki anu tahan whips kawas buntut tina sapi nu maranéhanana pake pikeun ngahukum urang. Awéwé anu bakal dipakena tapi mucunghul taranjang, nyieun batur ngahurungkeun jeung leumpang provocatively. Gaya rambut maranéhanana bakal kawas humps tina manéhna-onta. Maranéhanana baristeu nuliskeun Paradise atawa ngarasa Haruman anak sanajan Haruman nyaeta atra ti éta jeung jarak saperti a. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan diuk ATAWA tunggang ON THE HIDES OF hewan liar
SADDLES sutra ATAWA Macan kulit
| H 820
"Ulah numpang dina saddles dijieun tina sutra atawa kulit maung tutul."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Mu'awiah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HIDES OF hewan liar
| H 821
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilarang digunakeunana hides sato liar."
Urang ogé informed:
"Manéhna forbade nu hides sato liar anu dipaké salaku coverings floor."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Malih nu patali ieu dina otoritas bapana.
Indéks
Pakean & sato HIDES
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
BUKU 5

Pakean Nabawi
Al Qur'an
Maké RED
RED CLOAK
NABI THE ngagem agama héjo
NABI THE ngagem agama A sorban BLACK
THE sorban Nabi THE
Panjang sorban Nabawi
NABI THE ngagem agama lawon kasar
Hiji jaket lila WOOLEN
Kaos NABI dipikaresep A
NABI THE ngagem agama SLEEVES lila
THE SHROUD Nabi THE
Pakéan tata titi
Baju bodas
Pamakéan bodas lawon Pikeun SHROUDING
Baju dipaké demi sombong
Panjang kaen LOIN
Baju seuneu THE
Tilu WHO Allah NOT bakal nyarita TO dina hari JUDGEMENT
Teu maké baju demi sombong
Teu nyiksa saha
Panjang kaen LOIN
Panjang anu bener kaen LOIN
Pertengahan Pedet LOIN lawon
Lamun Allah teu narima A solat
Panjang bulu A manusa
SAFFRON warna pakean anu dilarang
SAFFRON warna pakean pikeun kafir
Pakean awewe
Baju awewe
Sutra jeung emas nu halal awewe
Sapatu
Sapatu
Ulah maké hiji hoé
Maké dua sapatu
Teu dasi sapatu anjeun nuju ngadeg
Pakean mahal jeung sandang MODEST
Pahala pakean dipaké ON rekening HUMILITY
THE BOUNTY Allah
Emas jeung pérak kapal, sutra AND BROCADE
Sutra pakean
Sutra IS PERMISSIBLE Keur MAN jeung SCABIES
Larangan pikeun lalaki mun teu ngagem Sutra
Sing saha anu teu mibanda Bagikeun IN THE langgeng hirup
Sutra dipaké ku lalaki
Manusa kudu maké Sanes kang Sutra atawa emas
SUPPLICATION TO dilakukeun dina ngagem baju anyar
SUPPLICATION dina ngagem baju anyar
Larangan jeung kalakuanana ATAWA pakéan salaku sabalikna Seks
IMITATING awéwé atawa lalaki
GAYS AND lesbi nu dila'nat
Dua sahiji jenis jalma nu teu bakal asup surga
Larangan diuk ATAWA tunggang ON HIDES OF hewan liar
SADDLES sutra ATAWA Macan kulit
HIDES OF hewan liar
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 006
Otentik Hadits pertaining ka
Bismillah Ir Rahman Ir Raheem
CINTA keur saurang nu sasama umat Islam
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 6
Sosobatan
Milih Companion bener
| H 364
"The ngabandingkeun antara hiji Companion bener jeung Companion jahat bisa Samalah hiji nu mawa wangi jeung lain anu blows dina seuneu di hawu a. Nu hiji nu mawa wangi bisa méré Anjeun sababaraha salaku hadiah, atawa Anjeun bisa meuli sababaraha ti manehna, atawa sahenteuna Anjeun bisa bau parfum anak. Sedengkeun pikeun nu sejen,manéhna bisa nangtukeun baju anjeun dina seuneu, atawa di pisan kurangna Anjeun bisa inhale nu fumes tina tungku teh. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pilihan Companion
| H 367
"Candak ngan percaya pikeun pendamping Anjeun, sarta anggap dahareun Anjeun dihakan ngan ku bener."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kade IN dipikahoyong babaturan
| H 368
"Hiji jalma anu paling dipikaresep turutan kapercayaan tina babaturan, ku kituna kudu ati jeung saha nu Anjeun jieun babaturan."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Salah sahiji nu Anjeun LOVE
| H 369
"Hiji jalma bakal jeung hiji manéhna mikanyaah ka. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Naon nu kaayaan hiji jalma anu mikanyaah ka sababaraha urang tapi teu bisa mun jadi jeung eta?' Manéhna dijawab, 'Hiji jalma bakal kalayan maranéhanana manéhna mikanyaah ka.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CINTA
| H 371
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon anu anjeun nyebutkeun ngeunaan hiji anu mikanyaah jalma nu tangtu tapi teu bisa jadi kawas eta?' Anjeunna ngawaler, 'Hiji jalma bakal kalayan maranéhanana manéhna mikanyaah ka.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra Mas'ud nu patali ieu.
Karakter Anjeun
| H 372
"Jalma nu jiga mineral emas jeung pérak. Tétéla maranéhanana anu aya pangalusna salila Age jahiliah (samemeh Islam) aya anu pangalusna di Islam, lamun maranehna pinuh ngarti (agama). Arwah nu jiga pasukan dikumpulkeun jadi jalma anu nyaho silih anu deukeut, sarta maranéhanana anu ditampik anu béda. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RESPECTING Muslim, hak jeung keur welas asih ka eta
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Sadaya nu; jeung whosoever venerates nu rites suci Allah
eta bakal leuwih alus pikeun manéhna jeung Gusti-Na. "22:30 Koran
"Sadaya nu; na, inyana nu venerates nu waymarks Allah,
pasti geus ti amal shaleh tina hate maranéhanana. "22.32 Koran
".... Sarta nurunkeun jangjang Anjeun ka mu'min." 15:88 Koran
"Tuh ieu naha Urang wrote pikeun Bani Israil
nu nu kungsi ditelasan jiwa hiji,
iwal hiji slain jiwa, atawa pikeun sedition di bumi,
kudu dianggap
salaku sanajan anjeunna tos maot sakabeh umat manusa;
jeung nu nu kungsi disimpen eta
kudu dihargaan salaku sanajan
anjeunna tos disimpen sakabeh umat manusa ..... "5:32 Koran
Kawajiban hiji Muslim TO sejen
| H 235
"Muslim anu baraya ka hiji sarua séjén. Manéhna ayakeun kudu curang, bohong, sareng qolbu manéhna. Sagala milik Muslim hiji dilarang ka Muslim séjén; sipat sarta getih-Na. (Nu nunjukkeun ayana jantungna cenah,) 'amal shaleh di dieu. Ieu téh jahat pikeun hiji jalma ka kasampak turun kana lanceukna Muslim. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nguatkeun silih
| H 223
"The hubungan antara hiji percaya jeung sejen geus jiga bagian wangunan, unggal bagian strengthens séjénna." Tuluy manéhna gripped ramo hiji leungeun antara pamadegan nu sejen ka demonstrate.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngatur pakarang
| H 224
"Saha ngaliwatan masjid atawa jalan mawa hiji hal urang sarta ngabogaan tanda panah jeung manehna, kudu dieureunkeun atawa nutupan titik anak jeung leungeun di kasus eta harms hiji Muslim."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Merhatikeun keur muslim LAIN
| H 225
"Dina basa sunda maranéhanana silih, kahadéan, jeung asih ka arah nu séjén, Muslim bisa dibandingkeun jeung awak manusa; lamun salah sahiji anggota awak anak ieu afflicted sakabéhna hasil eta geus kapangaruhan di bangun sarta muriang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man putra Bashir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA narima rahmat ti Allah
| H 228
"Allah teu boga rahmat kana hiji anu aya boga rahmat kana batur."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jarir putra Abdullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panjang solat
| H 229
"Lamun nu mana wae nu anjeun ngabalukarkeun solat manéhna teu kudu make lila, sabab moal aya jalma di jamaah anu lemah, gering atawa heubeul. Lamun anjeun ngadoa sorangan Anjeun bisa ngadoa salami anjeun resep. "
Narration séjénna nambihan:
"Jeung jelema nu boga urusan hadir."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat nalika Barudak anu hadir
| H 232
"Kuring nangtung nepi ka mingpin solat intending ka lila. Saterusna mah ngadenge ceurik orok jadi mah shorten solat fearing mah kudu make burdensome for ku indung na. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Katadah Harith putra Ribi 'anu patali yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RESTRAINT
| H 230
"Dina kaayaan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tangtu ngalakonan hiji hal manéhna hayang teu fearing nu sanesna bisa jadi turutan manéhna jeung nu bisa jadi mangka jadi fardhu."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Disiplin Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 231
"Out asih, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade Sahabat pikeun gancang terus tanpa istirahat. Maranéhanana commented, 'Tapi anjeun gancang terus.' Anjeunna ngawaler, 'Kuring keur teu kawas anjeun. Dina peuting Gusti mah méré kuring dahareun jeung inuman. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Panangtayungan Allah Swt
| H 233
"Whosoever prays solat Fajar ditangtayungan ku Allah. Jadi mugi Gusti balik ngeunaan salila poé dina cara nu Allah moal nyokot manéhna ka akun pikeun nu nu alatan ti manehna dina panyalindungan ieu. Lamun manéhna disebut kana jeung kapanggih wanting, manéhna baris dialungkeun kana Apan. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jundab putra Abdullah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
BROTHERHOOD
| H 234
"A Muslim nyaéta adi ka Muslim nu séjén. Manéhna ayakeun wrongs manéhna atawa teu manéhna leungeun manéhna leuwih ti ka musuh-Na. Whosoever occupies dirina relieving perlu of adi bakal manggihan nu Allah bakal ngeusian Dirina relieving kudu-Na.
Whosoever ngaluarkeun hiji kasusah tina Muslim bakal boga kasusah dihapus ku Allah dina Poé Judgement.
Whosoever conceals lepat tina Muslim bakal faults-Na concealed ku Allah dina Poé Judgement. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sirik
| H 236
"Ulah sirik unggal séjénna. Ulah inflate nu Panawaran di auctions, teu tega grudge, teu ngahurungkeun jauh ti nu séjén, sarta ulah make hiji tawaran salila (sacara sejen) ngadagoan status urus. Jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna. Umat ​​Islam aya baraya ka unggal séjénna. Manéhna ayakeun wrongs manéhna, Sigana turunsanggeus manéhna, sareng teu humiliates manéhna. Kaagamaan téh ngarupakeun matéri jantung. "Manéhna terus-terusan thrice ieu.
"Eta jahat pikeun hiji jalma ka kasampak turun kana adi Muslim-Na.
Sagala milik Muslim hiji dilarang ka Muslim séjén; getih-Na, sipat, jeung ngahargaan-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
LOVE hiji jeung nu séjénna
| H 237
"Teu salah deui sabenerna percaya nepi ka manéhna kahayang pikeun lanceukna anu mana kang kahayang keur dirina."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nyegah hiji jeung nu séjénna ti WRONGDOING
| H 238
"Pindah ka bantuan adi anjeun sanajan manéhna teu salah atawa wronged. A Companion dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, bisa mantuan manéhna lamun manehna wronged, tapi ngabejaan ka kuring kumaha kuring bisa mantuan manéhna lamun manéhna teu salah?' Manéhna dijawab, 'nyegah manéhna ti ngalakonan naon salah; nu teu nulungan manéhna. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kawajiban
| H 239
"Aya lima kawajiban nu owed ku Muslim pikeun sejen: nu mulang tina ucapan-Na, ngadatangan manéhna di panyakit, attending pamakaman-Na, narima ondangan-Na, jeung paribasa, 'Dupi Allah geus rahmat dina Anjeun' sanggeus manéhna geus ngomong, 'Sagala puji disababkeun ku Allah 'sabot sneezed.
Dina narration séjén:
"Aya genep kawajiban nu owed ku hiji Muslim ka nu sejenna. Kana pasamoan manéhna manéhna nyebutkeun, 'Peace jadi kana anjeun.' Lamun manéhna, Ujang anjeun narima uleman. Lamun manéhna nanyakeun nasihat Anjeun Anjeun mamatahan manéhna, Lamun manéhna sneezes jeung praises Allah, nyebutkeun ka manehna, 'Dupi Allah geus rahmat dina anjeun.' Waktu manehna gering Anjeun ngadatangan manéhna. Lamunmanéhna mati Anjeun ngadatangan pamakaman-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tujuh hal anu penting
| H 240
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, enjoined tujuh hal kana urang jeung forbade tujuh. Manéhna maréntahkeun urang pikeun: Ngalongok ka nu gering. Ngadatangan pamakaman teh. Mana nu dipake dina Mercy Allah dina hiji nu sneezes. Minuhan janji. Pitulung maranéhanana anu wronged. Narima hiji uleman. Ngaronjatkeun ucapan tina tentrem.
Manéhna forbade urang ka: maké cingcin emas (lalaki). Inuman ti kapal pérak. Linggih dina sutera cushioned saddles beureum. Maké garments dijieun tina campuran sutera jeung benang kapas. Maké sutera murni. Sutera beurat jeung brocade. "
"Pengumuman tina sipat leungit - téh kaasup kana kahiji tujuh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a putra 'Azib nu patali ieu.
CONCEALMENT OF THE SHORTCOMINGS
Muslim
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana sunda anu aya indecency nu
kudu disiarkeun ngeunaan maranéhanana anu percaya -
theirs nyaeta hukuman nyeri di dunya ieu
jeung di langgeng Kahirupan .... "24:19 Koran
CONCEAL SHORTCOMINGS
| H 241
"Dina Poé Judgement, Allah bakal conceal nu shortcomings maranéhanana anu conceal nu shortcomings sejen di dunya ieu."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna CONCEALING THE SHORTCOMINGS batur
| H 242
"Dulur di bangsa mah bakal dihampura iwal maranéhanana anu ngalaan nu shortcomings batur.
Nampa cahaya nu rada ngawengku jalmi nu discloses shortcoming sorangan komitmen salila peuting nu geus concealed Allah. Dina isuk manéhna nyebutkeun, 'Jadi jeung saterusna, ku naon hal saperti hiji tadi peuting.' Dina mangsa peuting Allah concealed eta can dina isuk manéhna sorangan diungkabkeun eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah, Rasulullah saw karapihan jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
DO NO mantuan Iblis, THE STONED AND dila'nat
| H 244
"A drunkard dibawa ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta cenah, 'Beat manéhna.' Sababaraha urang ngéléhkeun manéhna jeung leungeun urang, batur jeung sapatu, jeung sababaraha jeung potongan lawon. Lamun manehna balik ka urang nya ceuk batur, 'Dupi Allah aeb anjeun!' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,'Ulah mantuan Iblis ngalawan manéhna ku cara nyebutkeun kecap saperti.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Teu nulungan hiji jeung nu séjénna
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ibadah Gusti anjeun, jeung ulah alus,
dina pilihan nu makmur. "22:77 Koran
Rahmatan lil 'alamin
| H 246
"Sing saha anu ngaluarkeun beban tina percaya di dunya ieu bakal beungbeurat-Na dihapus ku Allah dina Poé Judgement.
Whosoever eases kesempitan sejen, tinangtu bakal betah ku Allah di dunya ieu sarta dina langgeng Kahirupan.
Whosoever conceals nu faults tina Muslim bakal faults-Na concealed di dunya ieu sarta dina langgeng Kahirupan.
Allah terus mantuan worshiper hiji salami terus manehna teu nulungan lanceukna.
Whosoever treads jalur hiji dina pilarian pangaweruh, jalur pikeun Paradise dijieun gampang pikeun manéhna ku Allah. Iraha wae urang kumpul di hiji House Allah maca Kitab Allah sarta babagi maca anak antara maranéhna, aman damai descends kana eta, jeung rahmat nyertakeun maranehna. Malaikat outspread jangjang maranéhanana leuwih eta jeungAllah nyebutkeun eta pikeun jelema di sakuliah Anjeunna.
Whosoever lalaunan dina (alus) laku moal boga kakurangan-Na dijieun alus alatan priyayi tina lahir. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan NOT TO hubungan parna leuwih ti tilu poe
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Percaya memang baraya,
Ku kituna nyieun hal katuhu
antara dua baraya jeung sieun Allah. "49:10 Koran
"... Jeung cooperate di amal soleh
jeung warding off (jahat),
jeung teu cooperate di sinfulness jeung transgression "5:. 2 Koran
Anu pangalusna Salah hiji WHO mangrupakeun nu munggaran RECONCILE
| H 1634
"Eta mah teu permissible pikeun Muslim hiji cicing jauh ti lanceukna leuwih ti tilu poe jeung lamun maranehna lumangsung papanggih ngahurungkeun jauh ti unggal séjénna. Nu leuwih alus sahijina nyaeta hiji nu greets séjénna kahiji. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EMNITY
| H 1635
"The Gates of Paradise nu dibuka dina Mondays jeung Thursdays jeung sakabeh nu dihampura anu henteu ngahubungkeun nanaon jeung Allah iwal ka hiji nu ngasuh enmity ka arah adi a. Jeung hal kana éta hal geus decreed; tahan ieu dua deui nepi ka maranéhanana geus dijieun babaturan. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iblis nyoba mawa DISCORD ngaliwatan kurangna komunikasi
| H 1636
"Iblis geus despaired muslim worshiping manéhna di Semenanjung Arab, jadi manéhna nyoba mawa ngeunaan discord jeung kurangna komunikasi antara maranehna."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hal ieu imperatif TO nyusun béda Anjeun jeung lanceukna Anjeun
| H 1637
"Eta mah teu permissible pikeun Muslim hiji cicing jauh ti lanceukna leuwih ti tilu poe. Whosoever tetep jauh ti lanceukna leuwih ti tilu poe jeung mati di kaayaan nu bakal nuliskeun Apan. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sasaruaan tina hiji WHO DELIBRATELY AVOIDS lanceukna pikeun warsih A
| H 1638
"Whosoever tetep jauh ti lanceukna pikeun sataun aya lamun manéhna geus maot manéhna."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Khirash Hadrad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Istighfar OF rekonsiliasi
| H 1639
"Eta mah teu permissible pikeun percaya ka tinggal jauh ti percaya leuwih ti tilu poe.
Sanggeus Selang mangsa ieu, anjeunna kudu indit, nepungan manehna jeung salam manéhna. Lamun manehna mulih deui ucapan maranéhanana bakal boh ngabagikeun istighfar tina rekonsiliasi. Lamun anjeunna henteu mulang ucapan manéhna bakal kaliru dosa jeung urut bakal ngabukti tina tanggung jawab pikeun pamisah antara maranehna. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kacurigaan
| H 1633
"Awas kacurigaan sabab kacurigaan nyaeta bathil gede. Ulah milarian masing-masing faults, ayakeun nenjo atawa mikahayang naon milik batur. Sanes kang ngahibur gering-bakal atawa indifference tapi jadi nyembah berhala Allah, jadi baraya antargugusna, anjeun geus ngutus. "
Urang ogé informed:
"A Muslim nyaéta adi ka Muslim nu séjén. Manéhna ayakeun wrongs atawa humiliates manéhna, sareng teu manéhna kasampak turun kana manéhna. Nunjukkeun ayana dada-Na cenah, 'amal shaleh dwells dieu takwa dwells di dieu.' "
Urang ogé informed:
"Geus, cukup jahat keur Muslim ka kasampak di lanceukna jeung disdain. Sagala nu milik Muslim hiji dilarang ka sejen Muslim, getih-Na, ngahargaan sarta sipat-Na. "
Urang ogé informed:
"Allah henteu neuteup ka awak Anjeun atawa ka fitur Anjeun atawa komo ka éléh Anjeun, Manéhna kasampak di jantung Anjeun."
Urang ogé informed:
"Ulah palabuhan dengki atawa gering-bakal jeung teu nénjo atawa neangan faults, ayakeun nyieun tawaran jieunan rada, jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna."
Urang ogé informed:
"Sanes mutuskeun hubungan, jadi acuh, ngahibur gering-bakal atawa dengki. Jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna. "
Urang ogé informed:
"Ulah Boikot silih atawa bari deal sejen urang."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan dua urang ngawangkong CONFIDENTIALLY ku ayana pihak katilu
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Hihihi babarengan maliciously di rusiah ti Iblis,
jadi nu percaya kudu duka. "58,10 Koran
Dua teu kudu nyarita IN rusiah di hareupeun a katilu
| H taun 1640
"Dina hiji grup tilu urang, dua teu kudu nyarita di rusiah ka pangaluaran tina katilu. I (Abu Saleh), ngajak putra nu of Omar, 'Naon bakal kasus lamun aya kajadian jadi opat?' Pikeun ieu anjeunna ngawaler, 'Dina maranéhanana kaayaan teu aya ngarugikeun.' "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EXLUDING katilu pihak paguneman
| H 1641
"Ibnu Omar jeung Abdullah, putra Dinar éta babarengan di imah Khalid, putra Ukbah, lamun saurang lalaki datang konsultasi jeung putra Omar. Salaku I (Abdullah) ieu hijina jalma hadir séjén, putra Omar disebut manusa sejen di, nu dijieun urang opat jeung ceuk ka dua urang, 'Pindah jauh saeutik,alatan kuring ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Dua teu kudu nyarita confidentially babarengan jeung ngaluarkeun katilu.' "
Malik diriwayatkan dina Mutawatir nya éta Abdullah bin Dinar patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Karusiahan
| H 1642
"Dina acara ngan aya tilu anjeun, dua teu kudu nyarita confidentially nepi ka jumlah nambahan Anjeun, dina hal pihak katilu bakal saddened."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ajip Rosidi KINDLY
| H 251
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kadéngé dua lalaki debating loudly ku karana luar panto-Na. Salah sahijina begged séjénna pikeun satuju ngurangan jumlah hutang manéhna owed manéhna jeung nungkulan kindly jeung manehna. Nu séjén ngomong, "Demi Allah, kuring teu kudu ngalakukeun hal eta." Nabi, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna, indit kaluar kana éta hal sarta nanya, 'Nu salah sahiji anjeun nya eta nu swears ku Allah nu teu bakal meta kindly?' ceuk si lalaki éta, 'Duh I, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, (mangka Kami agreeable ka) naon kungsi manéhna hayang. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Pentingna minuhan hiji Kawajiban nu
| H 211
"Lamun hiji Muslim boga kawajiban ka arah lanceukna ngeunaan ngahargaan kasebut hiji hal sejenna, mugi Gusti minuhan eta ayeuna saméméh hiji waktu asalna lamun manehna geus ngayakeun dinars atawa dirham. Sabab, lamun manéhna teu ngalakukeun kitu, jeung manéhna geus kaala sababaraha amal soleh, nu saimbang maranéhanana amal soleh bakal dicokot ti manehnasarua jeung nya pasti. Tapi, lamun manéhna henteu boga amal soleh manéhna baris burdened proportionately jeung amal soleh jahat jalma nu saha manéhna wronged. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Karakteristik Muslim
| H 212
"A Muslim hiji anu teu ngarugikeun Muslim sejen ku basa kasebut leungeun. A migran hiji anu abandons nu nu Allah geus dilarang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngabagikeun
| H 569
"Abu Sa'id Khudri ceuk bari maranéhanana éta dina lalampahan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lalaki hiji datang tunggang Gunung sarta mimiti nempo katuhu jeung kenca, whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk , 'Saha bisa luang hiji Gunung kudu nawarkeun ka salah saurang anu teu boga nanaon, jeung saha baegeus dahareun ka suku kudu nawarkeun ka salah saurang anu teu boga nanaon. 'Anjeunna terus mentioning unggal jenis rezeki nepi ka urang pikiran nanaon urang geus nu mana wae nu katuhu pikeun nanaon di kaleuwihan pangabutuh urang. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali hadits ieu.
Ulah nyarita gering OF sasama umat Islam
| H 1606
"A Muslim nyaéta saurang ti nu basa jeung leungeun Muslim nu sejenna mangrupakeun aman, jeung emigrant hiji anu abandons nu nu Allah geus dilarang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pangrojong A adi
| H 85
"Aya dua baraya salah sahiji saha dihadiran Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung nu séjénna ieu riweuh dina profesi-Na. Dina hiji kasempetan kiwari dimungkinkeun Teluh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngalawan mantan (anjeunna mayar teu perhatian ka earning tetep sélér). Nabi, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, commented, 'Ieu bisa Anjeun keur disadiakeun pikeun alatan manéhna.' "

Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Indéks
CINTA keur saurang nu sasama umat Islam
BUKU 6
Sosobatan
Milih Companion bener
Pilihan Companion
Kade IN dipikahoyong babaturan
Salah sahiji nu Anjeun LOVE
CINTA
Karakter Anjeun
RESPECTING Muslim, hak jeung keur welas asih ka eta
Al Qur'an
Kawajiban hiji Muslim TO sejen
Nguatkeun silih
Ngatur pakarang
Merhatikeun keur muslim LAIN
CARA narima rahmat ti Allah
Panjang solat
Solat nalika Barudak anu hadir
RESTRAINT
Disiplin Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Panangtayungan Allah Swt
BROTHERHOOD
Sirik
LOVE hiji jeung nu séjénna
Nyegah hiji jeung nu séjénna ti WRONGDOING
Kawajiban
Tujuh hal anu penting
CONCEALMENT OF THE SHORTCOMINGS
Muslim
Al Qur'an
CONCEAL SHORTCOMINGS
Pentingna CONCEALING THE SHORTCOMINGS batur
DO NO mantuan Iblis, THE STONED AND dila'nat
Teu nulungan hiji jeung nu séjénna
Rahmatan lil 'alamin
Larangan NOT TO hubungan parna leuwih ti tilu poe
Al Qur'an
Anu pangalusna Salah hiji WHO mangrupakeun nu munggaran RECONCILE
EMNITY
Iblis nyoba mawa DISCORD ngaliwatan kurangna komunikasi
Hal ieu imperatif TO nyusun béda Anjeun jeung lanceukna Anjeun
Sasaruaan tina hiji WHO DELIBRATELY AVOIDS lanceukna pikeun warsih A
Istighfar OF rekonsiliasi
Kacurigaan
Larangan dua urang ngawangkong CONFIDENTIALLY ku ayana pihak katilu
Al Qur'an
Dua teu kudu nyarita IN rusiah di hareupeun a katilu
EXLUDING katilu pihak paguneman
Karusiahan
Ajip Rosidi KINDLY
Pentingna minuhan hiji Kawajiban nu
Karakteristik Muslim
Ngabagikeun
Ulah nyarita gering OF sasama umat Islam
Pangrojong A adi
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 007
Otentik Hadits pertaining ka
Tilar dunya
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 7
Pupusna AND RESTRAINING hiji nu kahayang for eta
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Unggal jiwa bakal secukupnya maot.
Anjeun kudu dibayar gajih anjeun dina full
dina Poé Kiamat.
Saha tos dipiceun tina Apan
sarta ngaku ka Paradise bakal makmur,
pikeun hirup duniawi
aya sia aya tapi enjoyment tina delusion. 3: 185 Koran
"Teu aya jiwa weruh naon anu bakal manéhna earn isukan;
jeung no jiwa weruh di naon tanah bakal maot.
Pasti, Allah nyaeta Knower, nu Sadar. "31:34 Koran
"..... Lamun istilah maranéhanana anu datang,
maranéhanana ngayakeun bakal reureuh eta
ku jam tunggal,
sareng teu tiasa maranéhanana hasten dinya. "16:61 Koran
"Mu'min, teu ngantep boh possessions Anjeun
atawa barudak Anjeun mindahkeun Anjeun
ti zikir Allah.
Jalma anu teu nu bakal jadi losers.
Jadi méakkeun éta jeung nu Urang geus disadiakeun Anjeun
saméméh maot asalna kana naon anjeun
jeung anjeunna tuluy nyebutkeun:
'O Gusti mah, lamun ngan Geus tangtu defer kuring istilah deukeut,
kitu mah bisa méré di sedekah
jeung kudu di antara alus-doers '"63:. 9-11 Koran
"Nepi ka, nalika maot datang ka salah sahijina manéhna nyebutkeun:
'Gusti mah, hayu atuh urang balik deui
mah kudu ngalakukeun amal saleh dina mah forsook. '
Teu aya! Ieu ngan hiji kecap nu manéhna bakal nyarita.
Balik eta aya bakal nangtung panghalang
saacan Poé nu maranéhanana bakal resurrected.
Jeung lamun Lawas ieu ditiup,
dina Poé yén dasi tina kindred bakal jadi euweuh deui,
maranéhanana atawa baris ménta unggal séjénna.
Maranéhanana nu skala nu beurat bakal makmur,
tapi maranéhanana nu skala nu caang bakal forfeit jiwa maranéhanana
jeung hirup di Gehenna (Gasibu) anu langgeng.
Seuneu sesah rupa maranéhanana
jeung therein nu shriveled biwir.
(Urang wajib nyebutkeun), 'éta ayat Abdi mah teu recited ka anjeun,
jeung teu teu belie eta? '
'Gusti,' maranéhanana baris ngawalon, 'adversity prevailed leuwih urang
jeung kami erring.
Gusti urang mawa urang kaluar ti dinya.
Lamun urang mulang (dosa), mangka urang bakal memang jadi harmdoers. '
Manéhna bakal ngomong,
'Slink aya di jerona jeung ulah nyarita ka Kami.
Di antara nyembah berhala My aya hiji pihak anu ngomong,
'Gusti, urang percaya.
Ngahampura urang jeung geus rahmat dina urang:
Anjeun téh Best tina welas asih. '
Tapi Anjeun nyandak poto eta pikeun ketawa-stock, mocking di antarana,
nepi ka maranehna disababkeun ku anjeun poho zikir kuring.
Poé ieu kuring kudu recompense sahijina keur kasabaran maranéhanana,
for deui nyaeta maranehna anu geus meunang.
Jeung Anjeunna baris ménta,
'Sabaraha taun teu anjeun hirup di bumi? "
Maranehna bakal ngawalon, 'A poé, atawa bagian ti hiji poé;
ménta maranéhanana anu geus diteundeun count. '
Manéhna bakal ngomong, 'Anjeun geus tarried saeutik, teu nyaho?
Teu Anjeun mikir yén Kami geus nyiptakeun anjeun ngan for teu ulin,
jeung nu bakal kungsi jadi balik ka Kami '"23: 99-115 Koran
"Is, teu waktu éta hate tina iman
jadi humbled ka zikir Allah
jeung bebeneran nu nu Manéhna geus dikirim ka handap?
Maranéhanana kudu jadi teu kawas
nu dibere Kitab saméméh ieu,
nu waktu jadi pohara panjang
sahingga hate maranéhanana jadi hardened?
Loba sahijina nya éta impious. "57:16 Koran
Naon Nabi SAW ngadawuh AS maot ditilik
Pupusna Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 924
"Biasana, (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya), kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, manéhna rested ngalawan nya di geringna panungtungan-Na, 'O Allah , dihampura sarta mibanda rahmat dina kuring jeung gabung jeung Companion Maha Agung. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION Nabi lamun maot ditilik
| H 925
"Biasana, (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya), nu ditempo Nabi waktu manehna di throes tina pupusna. Manéhna nunda leungeun di hiji cup cai nu ieu deukeut jeung manéhna jeung musnah beungeutna jeung éta, nyebutkeun, 'Allah, mantuan kuring leuwih kesempitan jeung agony pati.' "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilar dunya
| H 583
"Inget mindeng terminator of pleasures (maot)".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panyakit jeung kaséhatan, hirup jeung maot
| H 577
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyandak nyekel ibn Omar ku taktak sarta ngomong, 'Kudu di dunya saolah-olah anjeun muhrim atawa traveler.'"
Ibnu Omar bakal ngomong, "Lamun peuting datang teu kasampak maju ka isuk jeung lamun isuk datang teu kasampak maju ka tunggang gunung. Salila kaséhatan nyiapkeun gering, bari jeung anjeun hirup nyiapkeun maot."

Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali hadits ieu.
Baju Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 500
"Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, némbongkeun urang hiji lambar jeung hiji loin-lawon kasar jeung ka urang yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu maké eta waktu anjeunna diliwatan jauh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali ieu.
Pentingna bakal
| H 578
"Lamun hiji Muslim geus hal ninggalkeun salaku warisan manéhna teu kudu ngantep komo dua peuting pas tanpa executing hiji bakal ditulis."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jieun anjeun bakal aya gunana
| H 579
"A Muslim teu kudu ngaliwatan leuwih ti tilu peuting tanpa sanggeus ditulis bakal-Na."
Ibnu Omar ngomong, 'Pernah saprak kuring ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu mah geus teu ngantep peuting lolos tanpa ngabogaan bakal mah ku kuring. "
bagian kadua kapanggih dina Muslim
SHORTNESS hirup
| H 580
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Drew sababaraha lini, terus nu nunjukkeun ayana garis ngomong, 'garis Ieu manusa, sarta ieu téh apan hirupna, sedengkeun manéhna kawas kitu garis pangdeukeutna overtakes manéhna."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali hadits ieu.
Percobaan hirup
| H 581
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Drew hiji bentuk rectangular jeung di tengah anak manéhna Drew garis ngajalankeun ngaliwatan lengthwise meh bisa protruded. Manéhna Drew sababaraha garis nangtung leuwih leutik di tengah garis handap. Saterusna manéhna ngomong, 'garis Ieu manusa jeung sagi opat ieu téh apan hirupna jeungnu nu protrudes nyaéta nya asa jeung ieu jalur nu leutik nu percobaan, lamun ieu escapes manéhna, nu saurang duka manéhna, sarta lamun ieu misses manéhna nu hiji duka manéhna. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud nu patali hadits ieu.
Tujuh MISFORTUNES
| H 582
"Hasten ulah alus saméméh anjeun overtaken ku salah sahiji tujuh (misfortunes). Dupi anjeun nungguan perplexing adversity, corrupting kamakmuran, nganonaktipkeun panyakit, senility, maot dadakan, atawa penampilan teh Al Masih palsu - hiji jahat bolos ngadagoan - Sajam, sarta Sajam bakal pisan teuas jeungpaling pait. "

Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE ENDORSEMENT ajén REPEATING Antara Do'a ON THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 584
"Lamun hiji katilu peuting geus lulus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal hudang jeung nelepon kaluar, 'O urang, inget Allah, nu Call kahiji geus ditiup, sarta sanggeus ieu asalna nu Call kadua. Pupusna geus dipirig eta sareng sadaya nu ngandung. '
Aya hiji kasempetan nalika Ubayy ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, supplicate berkah pikeun anjeun sababaraha kali, sabaraha waktu mah bakal bakti ka Anjeun?' Anjeunna ngawaler , 'Salaku loba anjeun bakal keukeuh.' dipénta Ubayy, 'saparapat A?' Manéhna dijawab, 'Lamunnu hayang; tapi bakal leuwih alus pikeun anjeun upami Anjeun ngaronjat eta. 'dipénta Ubayy,' Satengah? 'Anjeunna ngawaler,' Naon bae nu hayang, tapi bakal leuwih alus pikeun anjeun upami Anjeun ngaronjat eta. 'dipénta Ubayy deui,' Dua per tilu? 'Anjeunna ngawaler,' Salaku nu hayang; tapi bakal leuwih alus pikeun anjeun upami Anjeun ngaronjat eta. 'Ubayy ngomong,' KamiKuring bakti sakabeh supplications mah berkah kana Anjeun? 'Manéhna ngomong,' Dina hal nu bakal jaga sadaya worries Anjeun sareng dosa anjeun bakal dihampura. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ubayy bin Ka'ab nu patali hadits ieu.
THE UNDESIRABILITY OF SUPPLICATION for teu mangkat
Keukeuh teu for teu mangkat
| H 589
"Euweuh anjeun kudu hayang for teu mangkat, alatan lamun manéhna éléh kasebut nyaéta dimungkinkeun nu manéhna bisa tambahkeun ka karya alus-Na, jeung lamun manéhna mangrupa migawe jahat manéhna oge bisa pikeun ubar katukang-Na. Taya anjeun kudu hayang atawa ngadoa for eta (maot) samemeh eta datang ka manéhna. Lamun manéhna mati AMAL-Na nu terminated. Kahirupan hijipercaya teu ningkatkeun iwal di alus (maranehna). "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Keukeuh teu for teu mangkat ON rekening MISFORTUNE
| H 590
"Euweuh anjeun kudu hayang for teu mangkat alatan hiji misfortune nu datang ka manéhna. Lamun saha ieu parah afflicted, manéhna kudu ngomong, 'Allah hayu atuh urang hirup salami hirup mah leuwih hade keur kuring, sarta ngabalukarkeun kuring tilem lamun maot leuwih hade keur kuring.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngadatangan gering
| H 591
"Kais indit ka nganjang Khubaib anak Arat anu gering jeung manggihan yén manéhna geus subjected ka tujuh incisions getih-letting. Cenah, 'Sahabat kami nu dibikeun saméméh kaleungitan nganggur di hal di dunya urang geus manggihan yén hijina tempat for deui nyaeta di bumi. Jol Nabi, muji jeungkarapihan jadi kana manéhna, teu dilarang urang supplicate for teu mangkat mah bakal supplicated for eta. '
Kais dilongok manéhna deui jeung kapanggih manéhna repairing tembok a. Cenah, 'Aya ganjaran keur Muslim di kaitannana sadaya dina nu manéhna spends duit iwal lamun manéhna commits ka liat.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Kais, putra Hazum nu patali ieu.
Préparasi Pupusna
Préparasi Pupusna
| H 960
"Kami éta hadir kalawan ngirut putra Al 'Salaku sabot di throes tina pupusna. Manéhna wept for lila na tos diaktipkeun beungeutna ka tembok. Putrana usaha kanyamanan manéhna, nyebutkeun, 'Bapa, teu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, méré Anjeun warta alus? Teu manéhna teu mere Anjeun warta alus? 'Saterusna manéhna ngahurungkeun beungeutnaka arah urang jeung ngomong, 'préparasi pangalusna kami nyaéta witnessing yén teu aya nu disembah iwal Allah sareng Nabi Muhammad éta-Na Rasul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
Kuring geus dialirkeun tilu hambalan. Mah ngelingan lamun teu saurang ieu musuh bitterer Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ti I, jeung sia geus tangtu dearer ka kuring ti lamun kuring geus daya sono ka manéhna. Kungsi kuring maot dina kaayaan kitu, aya geus tangtu salah sahiji pangeusi of Fire teh.
Lamun Allah nempatkeun Islam di manah, kuring indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'Pasihan abdi leungeun katuhu Anjeun, jadi anu bisa sumpah kasatiaan ka anjeun.' Manéhna stretched kaluar leungeun katuhu, tapi kuring nolak jadi leungeun mah. Manéhna nanya, 'Naon matéri, ngirut?' Kuring jawab nu kuring kungsi kaayaan nyieun.Manéhna nanya ka kuring naon kaayaan ieu, kuring jadi ka manéhna kaayaan ieu nu sagala dosa mah bakal dihampura. Cenah, 'Naha anjeun teu nyaho yén (embracing) Islam wipes kaluar sagala rupa nu geus Isro saméméh eta, hijrah nu wipes kaluar sagala rupa nu geus Isro saméméh eta, jeung soal anu Ziarah wipes kaluar sagala rupa nu geus Isro saméméhkitu? '
Saterusna, teu saurang ogé ieu leuwih tercinta ka kuring ti Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sareng ieu saha nu leuwih pohara disegani ti manéhna di panon kuring. Kamulyaan Nya éta saperti mah teu bisa nempo beungeutna keur unggal panjang waktu, sahingga lamun kuring anu dipenta pikeun ngajelaskeun manehna mah bakal teu bisa alatan kuring kungsi kokotéténgandi manéhna cukup panjang.
Kungsi kuring maot dina nu kaayaan mah bisa geus ngaharepkeun pikeun jadi salah sahiji dwellers of Paradise. Sanggeus éta kami dijieun tanggung jawab loba hal, sarta ayeuna kuring teu nyaho naon kaayaan mah aya dina kaitannana éta. Lamun mah tilem teu ngantep nu mana wae nu mourner atawa api ngadatangan bier mah. Lamun anjeun ngubur kuring buang bumi gently leuwihkuring jeung cicing deukeut makam mah salami waktu nu diperlukeun nepi ka meuncit onta sarta ngadistribusikaeun daging, sahingga mah kudu tarik kanyamanan ti ayana Anjeun sareng mertimbangkeun naon jawaban kuring kudu jieun ka malaikat. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Shamasah nu patali ieu.
Dihukum Pati HOPING pikeun Best ti Alloh
| H 442
"Tilu poé saméméh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibikeun jauh manéhna ka Sahabat-Na, 'Mari Kita nanaon anjeun maot iwal hoping pikeun pangalusna ti Allah, nu Mighty, nu Maha Agung.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir, putra Abdullah nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
URGING DYING THE TO ngeceskeun ONENESS Allah
Hiji nu kecap Kamari
| H 930
"Manéhna nu kecap pamungkas téh, 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah', bakal nuliskeun Paradise."
Abu Dawud jeung Hakim nu boga rantay nepi ka Mu'az nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kecap Anjeun Kamari
| H 931
"Pangjurung dying Anjeun ka tega saksi ka: 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong:
Naon tiasa nyarios lamun Hiji jalma mati
Lamun malaikat nyebutkeun AMEEN
| H 933
"Lamun Anjeun ngadatangan batur anu gering atawa hiji anu geus saukur maot ngan nu nu alus ngomong, sabab malaikat nyebutkeun 'Ameen' pikeun naon bae nu nyebutkeun.
Galuh, Lady Ummu Salamah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ditambahkeun, 'Lamun Abu Salamah maot mah indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Abu Salamah kaliwat jauh. 'Anjeunna (Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna) diarahkeun kuring,' Supplicate,O Allah, ngahampura kuring jeung manéhna jeung méré ka kuring di mulang pergantian alus. 'Mah supplicated salaku anjeunna ngalaman diarahkeun, jeung Allah méré ka kuring hiji leuwih alus ti manehna "(anu Nabi Muhammad).
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Basa of mu'min, nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION IN kali marabahaya
| H 934
"Kuring, (Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Lamun hiji jalma anu afflicted ku misfortune jeung supplicates,' Pikeun Allah we milik jeung Anjeunna bakal we balik, O Allah ngimbangan kuring di misfortune mahjeung méré ka kuring leuwih hade tinimbang nu nu kuring geus leungit, 'Allah compensates manéhna pikeun misfortune sarta méré manéhna leuwih alus batan manéhna geus leungit.
(Lady Ummu Salamah terus) 'Lamun Abu Salamah maot mah supplicated salaku Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun jeung memang Allah méré kuring leuwih hade tinimbang manéhna saha kuring leungiteun, nu nu ngomong, kuring ménta di nikah ku Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi Basa of mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Nutup mata almarhum AND solat Keur manéhna ATAWA nya
SUPPLICATION kana pupusna Muslim
| H 932
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka Abu Salamah sanggeus panon-Na geus jadi set. Manéhna ditutup eta jeung ngomong, 'Lamun jiwa tina hiji jalma dicokot jauh, visi panon oge nu kieu eta.' Thereupon anggota kulawarga Abu Salamah sacara dimimitian ceurik. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, admonished eta nyebutkeun, 'neneda pikeun ngan nu nu hadé pikeun yourselves, pikeun malaikat nyebutkeun' Ameen 'pikeun supplications anjeun.'
Saterusna manéhna supplicated, 'O Allah, ngahampura Abu Salamah jeung exalt rank-Na di antara maranéhanana anu terpimpin, sarta dijadikeun wali maranéhanana manéhna geus ditinggalkeun balik. O Rabb teh tina alam, ngahampura manéhna jeung sakabéh urang, tur jieun makam-Na lega jeung illumine eta kanggo anjeunna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, patali ieu.
Kahadean ka Dzat Nyanghareupan nu maot maot hukuman
THE UNDETERED PENITENT
| H 926
"Aya wanoja ti suku Juhainah nu kungsi committed zinah sarta jadi hamil. Manéhna datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ka manéhna dosa nya jeung dipénta manéhna administer hukuman.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim pikeun wali nya jeung Isa ka manehna: '. Perlakukan nya kindly, sarta sanggeus manéhna geus dikirimkeun anak teh, mawa nya balik deui ka'
Ieu manéhna, jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ménta hukuman ka bisa dilaksanakeun. Baju nya éta dihijikeun aman kira-kira nya manehna ieu stoned. Sanggeus, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus mingpin solat pamakaman leuwih nya, Omar Farooq ngomong, 'O Rasul Allah, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna kaliru tina zinah can Anjeun dipingpin solat pamakaman nya. '' Enya, 'manehna ngajawab,' manéhna repented saperti dina jauh lamun tobat nya éta pikeun nyebarkeun leuwih tujuh puluh urang Madinah eta bakal sufficed mal. Moal aya nu bisa jadi sarjana leuwih alus atawa nu leuwih luhur tobat ti ieu;manéhna milih pikeun nyarita bebeneran di biaya hirup nya demi unggul nu pelesir Allah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Imran putra Husain Khua'ai ieu.
Duka héd kana A maot tanpa SOBBING
Rahmat antargugusna,
| H 938
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok Sa'ad putra Ubadah salila geringna-Na. Manéhna dipirig ku Abdur Rahman putra Auf, Sa'ad, putra Abi Wakkas jeung Abdullah putra Mas'ud.
Sanggeus manéh Sa'ad, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mimiti ceurik jeung Sahabat nya oge wept. Manéhna ka eta, 'Dengekeun, Allah teu ngahukum nu shedding tina lawon atawa duka jantung, tapi Anjeunna punishes atawa forgives nu utterances ieu' jeung manéhna nunjuk ka nya anu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ulah ceurik LOUDLY leuwih almarhum
| H 1703
"Mayit Hiji dihukum di kubur anak dina akun tina sobbing leuwih dinya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar bin Khattab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mintonkeun duka kaleuleuwihan nyaéta dilarang
| H 1704
"Whosoever ketukan beungeutna, duka di baju sarta bewails nasib alatan hiji misfortune sabab ieu dipigawé dina Days jahiliah (poé pre-Islam) teu urang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
TEARING baju
| H 1705
"Abu Musa murag gering sarta jadi teu eling. Sirah-Na rested dina pangkonan tina salah sahiji wanoja di kulawargana. Manéhna cried kaluar dina sora pisan. Lamun Abu Musa pulih eling cenah, 'I detest naon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, detested. Manéhna detested hiji awewe anu cried kaluar kalawan tarik, dicukur nyasirah, atawa tore di baju nya. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Burdah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jenatna nu dihukum alatan MOURNERS WEEPING pisan
| H 1706
"Hiji jalma anu wept leuwih loudly bakal dihukum alatan eta dina Poé Judgement."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mughirah anak Shu'bah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Janji para sahabat
| H 1707
"Sedengkeun nyokot ikrar urang Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijieun urang jangji salaku bagian ti covenant, anu urang teu bakal keur ceurik loudly ngaliwatan paéh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Atiyyah Nusaibah nu patali ieu.
WEEPING OF A adina
| H 1708
"Lamun Abdullah, putra Rawahal jadi teu eling salila geringna-Na adi dimimitian ceurik leuwih manéhna jeung ngomong, 'O Anjeun gunung antara lalaki', jeung saterusna. Lamun manéhna pulih eling cenah, 'Naon bae ceuk anjeun kuring ditanya,' Naha anjeun siga kieu? '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man bin Bashir nu patali ieu.
Sedeng nangis IS PERMISSIBLE
| H 1709
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok Sa'ad putra Ubadah salila geringna-Na. Manéhna dipirig ku Abdur Rahman putra Auf, Sa'ad, putra Abi Wakkas jeung Abdullah putra Mas'ud.
Sanggeus manéh Sa'ad, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mimiti ceurik jeung Sahabat nya oge wept. Manéhna ka eta, 'Dengekeun, Allah teu ngahukum nu shedding tina lawon atawa duka jantung, tapi Anjeunna punishes atawa forgives nu utterances ieu' jeung nunjuk ka nya anu.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Posisi hiji awewe anu WEEPS LOUDLY
| H 1710
"Lamun hiji awewe anu dibikeun ka weeping loudly teu ménta panghampura for eta samemeh pupus, manéhna bakal diangkat dina Poé Judgement maké hiji jaket tina pitch jeung scarf tina karat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Malik Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jangji awéwé TO Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1711
"A wanita anu geus dicokot sumpah nya tina kasatiaan di leungeun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Di antara urusan nu urang jangji Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nya éta urang teu ngalakukeunana henteu patuh manéhna, ngeruk rupa urang, ceurik loudly, cimata garments urang atawa unloosen urangrambut. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka USAID bin Abi USAID nu patali ieu.
Hukuman kangge almarhum sabab tunggara kaleuleuwihan
| H 1712
"Lamun hiji jalma mati jeung mourner hiji weeps loudly leuwih manéhna nyebutkeun, 'O gunung antara lalaki, O chieftain, jeung saterusna,' Allah appoints dua malaikat anu pon kitu manéhna jeung fists maranéhanana terus nanya, 'éta nu kawas ieu?'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dua tanda DISBELIEF
| H 1713
"Aya dua perkara nu ngaliwatan nu urang jadi kafir:. Taunting hiji jalma alatan lineage sarta weeping loudly ngaliwatan paéh"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu diriwayatkan nu Rasul Allah, Puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Non panyingkepan OF kaayaan almarhum
Cuci awak almarhum
| H 941
"Whosoever washes awak almarhum jeung ngajaga rusiah anak ieu dihampura ku Allah opat puluh kali."
Hakim nu boga rantay nepi ka Abi Rafi 'Aslam, hiji hamba dibébaskeun Nabi, nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Partisipasi dina solat Duka
Solat Duka
| H 431
"Lamun hiji Muslim mati jeung opat puluh urang anu henteu ngahubungkeun nanaon Allah, berdoa solat pamakaman leuwih manéhna, Allah nampa solat maranéhanana pikeun manéhna."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun hadits ieu.
Ganjaran pikeun ATTENDING A Duka
| H 942
"Whosoever nyaéta hadir salila pamakaman nepi ka solat anak geus menyimpulkan bakal nampa hiji qirat (dina ganjaran) jeung whosoever nyaéta hadir nepi ka astana bakal narima dua qirats - eta nu nanya, Anjeunna ngawaler, 'Dua' Naon nu dua qirats? ' qirats anu jadi gede salaku dua gunung. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurariah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun ATTENDING A Duka AND kakubur
| H 943
"Whosoever nuturkeun pamakaman tina Muslim ngaliwatan iman, gumantung kana Allah pikeun ganjaran, sarta tetep jeung eta nepi ka solat ieu dijieun tur kakubur nu menyimpulkan bakal mulang ka jeung ganjaran dua qirats unggal salah kitu badag salaku gunung Uhud. Whosoever nawarkeun solat pamakaman leuwih almarhumjeung mulih saméméh kakubur bakal mulang jeung ngan hiji qirat. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Prosesi Duka
| H 944
"Kami (Ladies) teu diidinkeun marengan processions pamakaman, tapi larangan teu ketat enforced."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Atiyyah nu patali ieu.
Kahadiran badag dina solat Duka
A ratus urang AT THE Duka solat
| H 945
"Lamun saloba saratus Muslim ilubiung dina layanan pamakaman tina almarhum, sareng sadaya di antarana supplicate keur manehna, syafaat maranéhanana bakal dibérékeun."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu ceuk nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Opat puluh percaya AT THE Duka solat
| H 946
"Lamun hiji Muslim mati jeung opat puluh urang anu henteu ngahubungkeun nanaon jeung Allah, berdoa solat pamakaman leuwih manéhna, Allah nampa solat maranéhanana pikeun manéhna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilu baris CONGREGATIONAL mangsa Duka
| H 947
"Lamun Malik putra Hubairah dipigawé hiji ladénan pamakaman jeung aya ukur sababaraha pamilon manéhna baris ditilik kana tilu jajar, dijelaskeun ku yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus ngomong, 'Lamun tilu jajar suppliants berdoa pikeun deliverance nu tina jalma nu almarhum anjeunna bakal ngaku kaParadise. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Marthad putra Abdullah Yazni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat pikeun dibaca AT A Duka
SUPPLICATION Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, leuwih ti almarhum
| H 948
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipingpin solat pamakaman liwat hiji jalma almarhum jeung aku (Abu Abdur Rahman Auf, putra Malik) dilestarikan solat di memori mah. Manéhna supplicated, 'O Allah, ngahampura manéhna sarta mibanda rahmat asup manehna jeung manehna make ngamankeun, jeung hampura manéhna; méré manéhna hiji tempat ngahormatan diParadise, tur jieun lawang-Na lega, jeung ngumbah manéhna cai, salju jeung és, jeung purify manéhna sakabéh dosa salaku salembar lawon bodas cleansed ti kokotor, jeung méré manéhna imah leuwih hade tinimbang imahna jeung kulawarga leuwih alus ti kulawargana jeung salaki hiji leuwih hade tinimbang suami isteri-Na, jeung ngaku manéhna kana Paradise,jeung tameng manéhna ti siksa kubur jeung hukuman of Fire teh. '
Abu Abdur Rahman Auf ngomong, 'Dina sidang manehna mah, wished mah tadi geus mayit éta.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Abdur Rahman Auf putra Malik nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ASK Allah ngahampura hirup kami jeung paéh urang
| H 949
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, supplicated dina pamakaman nyebutkeun, 'O Allah, ngahampura hirup urang jeung paéh, nu leuwih ngora urang urang jeung manula urang, jeung lalaki urang jeung bikang urang, jeung pamadegan urang anu hadir, jeung pamadegan urang anu bolos. O Allah, manéhna saha Anjeun dibikeun hirup ti antara urang anggapmanéhna hirup luyu jeung Islam jeung manéhna saha Anjeun disababkeun tilem ti antara urang ngabalukarkeun manéhna maot di kapercayaan. O Allah, ulah nyabut urang tina ganjaran hiji anu geus maot jeung teu coba urang sanggeus manéhna. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi jeung ranté nepi ka Abu Hurairah, Abu Katadah, Abu Ibrahim Asy'ari nu boga rantay nepi ka otoritas ramana nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tahajud tulus pikeun jenatna
| H 950
"Lamun anjeun ngadoa ngaliwatan do almarhum sahingga jeung kajembaran."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
SUPPLICATION Duka
| H 951
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, supplicated dina solat pamakaman, 'O Allah, Anjeun Gusti-Na, jeung Anjeun dijieun manéhna jeung dipandu manéhna ka Islam. Anjeun geus nyokot nilik kana jiwa-Na, jeung Anjeun nyaho oge AMAL rusiah jeung jelas-Na. Urang kaanggo Anjeun kituna ka intercede keur manehna, jadi (punten) ngahampura manéhna. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
TAKBIRS AT A Duka
| H 953
"Lamun manéhna (Abdullah, putra Aufa) dipigawé solat pamakaman tina putri-Na manéhna disebut opat 'takbirs'. Sanggeus 'takbir' kaopat manéhna tetep nangtung pikeun salami waktu spent antara dua takbirs néangan panghampura for nya jeung solat keur dirina. Lamun anjeunna jadi cenah, 'Jang Nabi dipaké pikeunngalakonan ieu. '"
Urang ogé informed:
"Manéhna dijieun opat takbirs jeung tetep ngadeg di solat bari nepi ka kuring sangka manéhna bakal Nélépon takbir kalima. Saterusna manehna nyieun ucapan ka katuhu jeung ka kénca. Lamun manéhna datang jauh we nanya ka manéhna, 'Naon ieu téh?' Manéhna dijawab, 'mah tangtu nambahkeun nganggur anu kuring kungsi katempo Rasul Allah, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, ngalakonan. 'Atawa cenah,' Jang Rasul Allah naon ieu. '"
Hakim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Aufa nu patali ieu.
Kahadean OF A kakubur KUMIS
MERITS OF A kakubur gancang
| H 954
"Hasten nyokot Coffin (ka kuburan teh) sabab lamun Coffin teh nya eta tina jalma nu bener, Anjeun hastening ka alus. Upami anjeunna disebutkeun anjeun kudu iklas turun jahat ti necks Anjeun. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sora BIER THE
| H 955
"Lamun bier ieu diangkat asup pikeun pundak nu pall-bearers, lamun mayit teh nya eta tina jalma nu bener eta nyorong, 'Maju jeung kuring, indit ka hareup jeung kuring.' Lamun eta nu hiji jalma unrighteous, eta nyebutkeun, 'Alas, di mana anjeun nyokot eta?' Sora na kadenge ku sadayana iwal manusa, jeung lamun manusakadéngé eta anjeunna bakal struck paéh. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Khutbah AT ka kubur
Istighfar OF EXCELLING IN amal soleh
| H 958
"Kami éta di kuburan tina Baqi'ah attending pamakaman pas Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang sarta diuk turun jadi we dikumpulkeun buleud manéhna. Anjeunna kagungan iteuk nunjuk dina leungeun-Na. Manéhna Bent handap sarta mimitian kerok taneuh jeung iteuk sarta ngomong, 'Dulur anjeun geus tempat-Na allottedboh dina Fire atawa dina Paradise. 'The Sahabat dipenta,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu kudu urang ngandelkeun kana naon anu ditulis dina catetan urang? 'Manéhna dijawab,' Jaga dina gawe, lantaran dulur ieu dipandu jeung nu nu manéhna dijieun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ali bisa Allah ngahargaan kana beungeutna - nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Éléh Anjeun
| H 462
"Tilu marengan almarhum, anggota kulawargana, kaduh-Na jeung amal soleh-Na. Dua Kahiji cuti tapi sésa-sésa katilu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat pikeun jenatna Sanggeus kakubur
QUESTIONING IN THE kubur
| H 959
"Sanggeus kakubur tina almarhum Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngeureunkeun keur bari deukeut makam jeung pangjurung urang nyebutkeun, 'neangan panghampura for jeung adi anjeun sarta berdoa pikeun steadfastness keur manéhna, alatan manéhna keur questioned ayeuna. '"
Abu Dawud nu boga rantay nepi ka Othman putra Affan nu patali ieu.
Percobaan kubur
| H 952
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipingpin urang dina solat pamakaman keur Muslim almarhum. I (Wathilah) kadéngé manéhna supplicate, 'O Allah, kitu jeung kitu, putra kitu jeung kitu sahandapeun covenant anjeun jeung aman di nearness anjeun. Tameng manéhna ti sidang kubur jeung siksa Apan. Anjeun nu bogatina pemenuhan jeung Puji. O Allah, ngahampura manéhna sarta mibanda rahmat dina manéhna. Mémang Anjeun nu Maha Forgiving, Nu Maha Asih. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Wathilah putra Aska'a nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Companion IN THE kubur
| H 105
"Tilu marengan almarhum: anggota kulawargana, kaduh-Na jeung amal soleh-Na. Dua Kahiji cuti jeung sésa-sésa katilu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
QUESTIONING di kubur
| H 428
"Lamun Muslim hiji questioned di kubur manéhna testifies yén teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad nyaéta-Na Rasul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Ieu dikonfirmasi dina ayat nu: 'Allah bakal nguatkeun iman jeung Word steadfast, boh dina kahirupan ieu sareng di langgeng Kahirupan ....' "14:27Al Qur'an
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a, putra 'Azib nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
PRAISING almarhum
WITNESSING karakter jenatna
| H 963
"Sababaraha Sahabat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibikeun pamakaman sarta muji jalmi anu geus maot, sanggeus nu Nabi ngandika, 'Ieu geus jadi incumbent.' Tuluy maranehna diliwatan pamakaman sejen tur spoke gering jalma anu geus maot sarta Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,'Duh geus jadi incumbent.' Omar putra Khattab inquired ti Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Naon geus jadi incumbent?' Manéhna dijawab, 'Jang salah sahiji nu Anjeun muji, Paradise geus jadi incumbent pikeun manéhna. Sedengkeun pikeun nu sejen saha Anjeun spoke gering nu Seuneu geus jadi incumbent pikeun manéhna. Anjeun saksiAllah kana bumi. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Karakter ATTESTATION
| H 964
"I (Abu Aswad) dilongok Madinah jeung linggih jeung Omar bin Khattab lamun pamakaman hiji diliwatan jeung hadir maranéhanana muji nu goodness of almarhum. Kana Omar ieu ngomong, 'Duh geus jadi incumbent.' Saterusna pamakaman sejen diliwatan jeung hadir maranéhanana muji nu goodness of almarhum. Deui Omar ngomong,'Duh geus jadi incumbent.' Tuluy jadi pamakaman katilu diliwatan jeung hadir maranéhanana dikutuk nu wickedness tina almarhum. Omar ngomong deui, 'Duh geus jadi incumbent.' Kana ieu mah inquired, 'Panglima satia, naon nya anu geus jadi incumbent?' Manéhna dijawab, 'mah terus-terusan ngan nu nu Nabi Suci,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong jeung cenah, 'Allah bakal ngaku kana Paradise nu mana wae nu Muslim nu aduh ieu attested ku opat urang.' Urang dipenta, 'Kumaha mun aya ngan tilu?' Manéhna dijawab, 'Komo lamun aya ngan tilu. 'Saterusna urang dipenta,' Kumaha mun aya ngan dua? 'Manéhna dijawab,' Komo lamun ayangan aya dua. 'Urang refrained ti nanyakeun ka anjeunna perkawis hiji. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Aswad nu patali ieu.
Ulah nyarita gering OF THE paéh
| H 1605
"Naha teu reproach atawa nyiksa nu paeh sabab geus nepi ka nu nu maranéhanana diteraskeun."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Periode PERMISSIBLE tunggara
Periode tunggara
| H 1823
"I (Zainab) dilongok Lady Ummu Habibah, (pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) kana pupus ramana nya Abu Sufyan. Manéhna dikirim keur wangi konéng jeung rubbed eta dina salah sahiji maids nya terus rubbed eta dina kadua tina pipi nya sorangan jeung cenah. 'Mah teu boga nafsu pikeun parfum anuiwal kuring ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ti mimbar, 'Duh teu permissible keur awewe anu percaya Allah jeung Poé Tukang ka milu sedih almarhum leuwih ti tilu poe iwal mun nya salaki, dina kasus periode tunggara anu opat bulan jeung sapuluhpoé. '"
Zainab terus, 'Kuring oge kungsi Zainab, putri Jahash lamun adi nya dibikeun jauh. Manéhna dikirim pikeun parfum anu jeung rubbed sababaraha eta dina sorangan jeung ngomong, 'mah teu boga kudu pikeun parfum anu iwal kuring ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,
nyebutkeun ti mimbar: Geus teu permissible keur awewe anu percaya Allah jeung Poé Tukang ka milu sedih almarhum leuwih ti tilu poe iwal mun salakina, dina kasus periode tunggara anu opat bulan jeung sapuluh poé '. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zainab putri Abu Salamah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Idin nganjang kuburan
| H 585
"Kuring geus dilarang Anjeun nganjang ka kuburan; tapi ayeuna anjeun bisa nganjang maranehna. Manéhna nu wishes bisa nganjang kuburan sabab ngingetkeun urang tina langgeng Kahirupan. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION NABI di kuburan THE
| H 586
"Lamun ieu giliran Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cicing jeung Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, manéhna baris indit kaluar salila kiwari dimungkinkeun bagian peuting ka Baqi'ah (kuburan) jeung ucapan nya ieu, '' Peace jadi dina Anjeun dwellers ieu ngarep satia. Bisa Anjeun dibikeun dinanu Poé Judgement nurutkeun istilah diangkat nu nu geus jangji. Urang wajib, Insya Allah, gabung anjeun. O Allah, dihampura, nu dwellers tina Baqi'ah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali hadits ieu.
Ngadatangan kuburan Pakarangan
| H 587
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diajarkeun ka urang yén nalika urang dilongok hiji makam urang kudu ngomong, 'Peace jadi dina Anjeun dwellers ieu ngarep percaya jeung Muslim, sarta Kami, lamun Allah Wills, kudu ngiluan anjeun. Kuring supplicate pikeun kaamanan pikeun anjeun jeung diri urang sorangan. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali ieu.
THE kuburan Madinah
| H 588
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku sababaraha kuburan di Madinah. Manéhna ngahurungkeun ka arah eta jeung ngomong, 'Peace jadi dina Anjeun dwellers tina kuburan. Bisa Allah ngahampura anjeun jeung urang. Anjeun advancers urang jeung urang di handap ieu anjeun. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali hadits ieu.
Teu linggih dina kuburan
| H 1815
"Ieu téh leuwih hade keur anjeun linggih dina hiji batubara ngaduruk jeung geus baju anjeun teu sampurna, jeung panas nya scorch kulit Anjeun tinimbang Anjeun linggih dina hiji kuburan."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan wangunan liwat hiji makam
Graves
| H 1816
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade nu hiji kuburan kudu cemented atawa nu sakuduna jadi diuk kana atawa sabab boga wangunan erected leuwih dinya."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
REPAYMENT KUMIS OF THE hutang OF THE jenatna
Pentingna REPAYING hutang OF THE jenatna
| H 956
"The jiwa tina percaya almarhum anu dilaksanakeun deui dina akun hutang-Na kantos utang geus discharged."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pupusna TALHA
| H 957
"Talha putra Bra'a anak Hazib murag gering, jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka inquire sanggeus manéhna. Sanggeus anjeunna ngalaman ditempo manéhna cenah, 'Aya rasa nu ahir Talha nyaéta deukeut. Hayu atuh nyaho lamun asalna jeung nyieun rurusuhan jeung pamakaman-Na, sabab teu pas nu layon Muslim hiji kudutetep di antara kulawargana. '"
Abu Dawud nu boga rantay nepi ka Husain putra Wuhuh nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
WHO kudu mayar hutang OF A jenatna
| H 1910
"Lamun batur mati owing nu kawajiban kagungan nyieun nepi hiji kakurangan tina gancang ahli waris-Na kudu nyieun nepi jumlah fasts leungit atas nama-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
REPAYMENT OF hutang
| H 203
"Lamun Zubair ngadeg nepi disusun tarung dina poé perangna tina Jamal, manéhna disebut kitu mah kuring, (Abdullah, putra Zubair) indit sarta pinunjul di sisi-Na. Cenah, 'putra mah, saha bae anu ditelasan ayeuna bakal boh hiji wrongdoer atawa hiji anu wronged. Kuring yakin mah bakal jadi salah sahiji jalma ditelasan poé ieu anu wronged.Patalina jeung masalah greatest mah utang mah. Ulah Anjeun mikir yén nanaon bakal ditinggalkeun leuwih ti sipat urang sanggeus repayment tina hutang mah? Putra mah, ngajual sipat urang jeung mayar hutang mah. Lamun nanaon tetep sanggeus repayment nu méré hiji kasalapan eta ka putra anjeun. '
Manéhna terus ngalatih kuring ngeunaan hutang-Na mangka ngawaleur jibril, 'putra abdi, kudu neangan nu sorangan teu bisa repay mana wae bagian hutang mah tuluy indit ka Master mah neangan pitulung-Na.' Mah teu ngartos naon dimaksud jadi kuring nanya, 'Bapa, anu Master Anjeun' Manéhna ngawaler: 'Allah'. Jadi iraha wae mah Nyanghareupan kasusahdina repayment tina bagian mana wae hutang-Na, kuring supplicated nyebutkeun, 'O Master of Zubair, repay utang-Na; jeung Anjeunna repaid éta. '
Lamun Zubair ieu syahid, manehna ninggalkeun euweuh duit, tapi manehna ninggalkeun sababaraha darat; hiji sapotong di Ghabah, sabelas imah di Madinah, dua di Basra, hiji di Kufah jeung sejen di Mesir.
Alesanana bisa indebtedness nya ieu nu lamun batur datang ka manéhna sarta nanya manéhna tetep hiji hal dina kapercayaan pikeun manéhna. Zubair, fearing eta bisa jadi leungit, tangtu satuju pikeun nampa jadi kapercayaan, jadi manéhna nyokot jadi injeuman a.
Manéhna ayakeun bakal narima governorship, kantor sharing, sareng nu mana wae nu kantor publik. Perang-perangna babarengan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Abu Bakar, Omar jeung Othman.
Kuring disiapkeun pernyataan hutang sarta maranéhanana diitung. Hizam papanggih jeung aing tanya, 'ganteng, sabaraha hutang téh alatan ti adi kuring?' Mah concealed kaayaan nu sabenerna urusan jeung ngomong, 'A ratus rébu.' Hakim ngomong, 'Ku teu sangka aset anjeun bakal nutupan nu jauh. 'mah, cenah,' Rék mikir lamunjumlah ieu dua juta, dua rébu? 'Manéhna ngomong,' Ku teu sangka nu ieu dina kapasitas Anjeun. Mun anjeun teu bisa repay mana wae bagian eta nelepon kana kuring tulung. '
Zubair geus dibeuli lahan di Ghabah pikeun saratus tujuh puluh rébu. Abdullah dijual eta kanggo hiji juta, genep ratus rébu, jeung ngumumkeun yén whosoever kungsi ngaku ngalawan Zubair kudu nepungan manehna di Ghabah. Abdullah putra Ja'far datang ka manéhna jeung ngomong: 'Zubair owed kuring opat ratus rébu,tapi kuring bakal ngaleupaskeun manéhna ti hutang lamun keukeuh. 'Abdullah ngawaler,' No 'Ibnu Ja'far ngomong,' Upami bade pikeun panundaan atuh bakal nunda nu recovery hutang teh. 'Abdullah ngomong,' No ' Jadi Ibnu Ja'far ngomong, 'Dina eta kasus ukuran kaluar hiji plot pikeun kuring.' Jadi Abdullah ditandaan kaluar plot sarta dijual lahan pikeunrepay utang bapana. Sanggeus repayment aya tetep opat sixteenths taneuh.
Saterusna, manéhna dilongok Mu'awiah, anu geus sareng anjeunna wanoh, ngirut anak Othman, Munzir bin Zubair, jeung putra Zam'ah. Mu'awiah ditanya Abdullah, 'Naon harga teu Anjeun ménta lahan di Ghabah?' Anjeunna ngawaler, 'Hiji ratus rebu pikeun sixteenth a.' Mu'awiah inquired, 'Sabaraha eta beulah kenca teu?'Abdullah ngomong, 'Opat jeung satengah sixteenths.' Munzir putra Zubair ngomong, 'mah bakal mawa hiji sixteenth pikeun saratus rébu.' Ngirut putra Othman ngomong, 'kuring oge bakal mawa hiji sixteenth pikeun saratus rébu.' Ibnu Zam 'ah ngomong,' mah teuing bakal mawa hiji sixteenth pikeun saratus rébu. 'Saterusna Mu'awiah dipenta,'Sabaraha eta ayeuna tinggaleun?' Abdullah ngawaler, 'Hiji satengah sixteenths.' Jadi Mu'awiah ngomong, 'mah bakal nyokot eta kanggo saratus lima puluh rébu.' Engké, Abdullah putra Ja'far dijual ka Mu'awiah babagi-Na salila genep ratus rébu. Lamun Abdullah putra Zubair geus réngsé Mayar hutang-Na barudaktina Zubair dipenta, 'Ayeuna ngadistribusikaeun warisan antara urang.' Anjeunna ngawaler, 'mah moal bisa ngalakonan ieu nepi ka sanggeus kuring geus ngumumkeun: Anggap saha anu ngabogaan ngaku ngalawan Zubair datang ka hareup jadi aplikasi eta bisa repaid nepi ka lulus nu opat musim jarah successive geus réngsé. '
Sanggeus manehna nyieun pengumuman ieu salila opat musim manéhna sebaran warisan antara ahli waris tina Zubair nurutkeun arah-Na. Zubair geus opat istri, unggal eta narima hiji juta, dua ratus rébu. Nu total estate Zubair sacara amounted ka lima puluh juta, dua hunndred rébu. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Zubair nu patali ieu.
Jokowi sedekah OF nama almarhum
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana anu datang sanggeus eta nyebutkeun:
'Maafkan urang Gusti urang, sarta ngahampura baraya urang
anu aya iman samemeh urang ..... "59:10 Koran
Sedekah dibikeun atas nama jenatna
| H 961
"Manusa A ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'indung kuring ujug-ujug maot. Kuring percaya lamun manéhna miboga kasempetan pikeun nyarita manéhna bakal dibikeun jauh hal di zakat. Bakal eta diitung salaku polah berjasa pikeun nya lamun kuring méré jauh hal di sedekah atas nama nya? 'Manéhna dijawab,' Sumuhun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Basa teh perkara nu percaya patali ieu.
Tilu lampah alus kontinyu
| H 962
"Lamun hiji jalma mati mreun nya datang ka hiji ahir iwal dina tilu urusan nu manéhna daun balik: sedekah Kontinyu. Pangaweruh ti nu benefit bisa diturunkeun. A putra berbudi nu prays pikeun manéhna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Kawajiban pikeun minuhan jangji almarhum
| H 697
'Lamun revenues Bahrain ditampa, Siti (Nabi) bakal méré anjeun (Jabir) ieu, ieu, ieu teh. Tapi manéhna diliwatan jauh saméméh revenues anu ditampa. Sabot maranéhanana anjog Abu Bakar ngumumkeun, 'Lamun aya saha ka saha Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus dijieun jangji atawa owed nanaonmaranéhanana kudu datang ka hareup. 'Jadi I (Jabir) indit ka manéhna jeung Isa ka manehna,' Jang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu jeung ieu ka kuring. Jadi Abu Bakar ngawasa dua handfuls duit jeung méré ka manéhna. Diitung mah eta jeung kapanggih eta amounted ka lima ratus dirham. Abu Bakar ka kuring, 'Candak salaku loba deui.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali hadits ieu.
Pupusna A anak
Pupusna A anak
| H 935
"Lamun hiji anak hiji worshiper Allah mati, Allah inquires ti malaikat-Na, 'Dupi anjeun dicokot kana hak asuh Anjeun jiwa tina anak worshiper kuring?' Maranéhanana ngajawab, 'Sumuhun.' Saterusna Anjeunna inquires: 'Dupi anjeun dicokot kana hak asuh kembang jantung nya?' Maranéhanana ngajawab, 'Sumuhun.' Saterusna Anjeunna inquires, 'Saterusna naon teu worshiper Mynyebutkeun? ' Maranéhanana ngajawab. 'Manéhna muji Anjeun jeung bore Nyaksikeun yen ka Allah urang milik jeung Anjeunna we lah mulang.' Sanggeus Allah bakal ngomong, 'Bangun nu keur worshiper My agam di Paradise sarta ngaranan eta DPR Puji.' "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran for sabar THE
| H 936
"Allah, nu Maha Agung nyebutkeun, 'mah tos teu aya ganjaran leuwih hade tinimbang Paradise pikeun worshiper My percanten anu sabar pas kuring nyokot jauh hiji dicinta-Na anu antara nu paling cherished ku anjeunna di sakuliah dunya.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun Sabar ON BEREAVEMENT
| H 937
"Salah sahiji putra Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim hiji talatah nanyakeun manéhna datang ka dirina sabab putra nya ieu dina verge tina pupusna. Manéhna dikirim nu salam ka dirina ku talatah nyebutkeun, 'Sagala nu Allah geus dibikeun milik Anjeunna, jeung sama sekali Manéhna nyokot deui milik Anjeunna. Tuhaya sia aya nu teu boga istilah dibenerkeun ku Anjeunna. Ku alatan éta, jadi sabar jeung asa nikmat jeung Mercy Na. '
Manéhna terus-terusan paménta nya imploring manéhna di Ngaran Allah datang, jadi manéhna nyetél kaluar dipirig ku Sa'ad putra Ubadah, Mu'az putra Jabal, Ubayy putra Ka'ab, Zaid putra Thabit jeung sajabana nempo nya . Kana datangna-Na anak nu diwakilan ka manehna, jeung Anjeunna nyandak anak jeung nempatkeun manéhna dina pangkonan-Na. IrahaAnjeunna ningali kumaha distressed anak ieu, panon-Na héd lawon. Sa'ad dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ieu?' Anjeunna ngawaler, 'Ieu karep nu Allah geus ditempatkeun dina hate tina nyembah berhala-Na, jeung Allah geus piwelas dina maranéhanana tina nyembah berhala-Na anu ruku '.' "
Dina narration sejen eta berbunyi:
".. Di hate tina maranéhanana nyembah berhala-Na saha Anjeunna Wills."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Osama bin Zaid, dipikacinta ku Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung putra hiji dipikacinta ku anjeunna nu patali ieu.
Leungitna tilu budak
| H 965
"Lamun tilu barudak tina paraeh Muslim saméméh attaining umur pubertas, Allah bakal mugi Gusti nuliskeun Paradise ku Grace-Na dina akun barudak ieu."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun Allah nyokot tilu Barudak
| H 966
"The Fire moal noél Muslim anu ngabogaan tilu urang anak nu maot, iwal salaku token pikeun minuhan sumpah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
A tameng ngalawan seuneu
| H 967
"Wanoja A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu lalaki pakait nu nu maranéhanana ngadangu ti anjeun. (Mangga,) nunjuk pikeun urang ogé sapoé lamun urang bisa datang ka anjeun diajar ieu anu mana Allah geus diajar anjeun. 'Manéhna ngomong,' Hayu babarengan dinasaperti jeung poé saperti a. '
Aranjeunna ngumpul bareng jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diajarkeun eta tina nu nu Allah geus ngajarkeun ka manusa mangka ngawaleur jibril, 'Lamun nu mana wae nu anjeun leungiteun tilu barudak Anjeun bakal shielded ku maranéhna ti Seuneu teh.' A awewe nanya, 'Naon upami mung aya dua.' Manéhna dijawab, 'Komo upami mung aya dua.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Inget Allah di jaman Britania marabahaya
| H 940
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka putrana Ibrahim nalika manéhna dying, jeung panon-Na mimiti mudal jeung lawon, whereupon Abdur Rahman putra Auf ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna , komo nu? 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Ibnu Auf ieungan tenderness jantung. 'Manéhna wept deui sarta ngandika,' panon Nu sheds lawon sarta jantung nyaéta sorrowful, tapi urang ngan saukur nyebutkeun yén nu bisa mangga Gusti urang. Urang memang sedih, O Ibrahim, ku lulus anjeun. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sieun LAMENTATION ngaliwatan makam WRONGDOERS
Duka
| H 968
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nepi ka Hijr, tanah Thamood, manéhna warned Sahabat-Na, 'Ulah maot ku ieu nu ayeuna keur dihukum, iwal jeung lawon. Lamun panon anjeun nu garing teu lulus deukeut eta, lest Anjeun kudu afflicted jeung nu nu afflicted maranehna. '"
Urang ogé informed:
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku Hijr, manéhna warned Sahabat-Na: 'Ulah asup ka dwelling-tempat maranéhanana anu wronged sorangan iwal jeung duka di panon anjeun lest Anjeun afflicted ku affliction sarua.' Thereupon manéhna katutupan sirah sarta hastened nu Pace tina Gunung-Nanepi ka manéhna geus meuntas lebak. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Tilar dunya
BUKU 7

Pupusna AND RESTRAINING hiji nu kahayang for eta
Al Qur'an
Naon Nabi SAW ngadawuh AS maot ditilik
Pupusna Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
SUPPLICATION Nabi lamun maot ditilik
Tilar dunya
Panyakit jeung kaséhatan, hirup jeung maot
Baju Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Pentingna bakal
Jieun anjeun bakal aya gunana
SHORTNESS hirup
Percobaan hirup
Tujuh MISFORTUNES
THE ENDORSEMENT ajén REPEATING Antara Do'a ON THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
THE UNDESIRABILITY OF SUPPLICATION for teu mangkat
Keukeuh teu for teu mangkat
Keukeuh teu for teu mangkat ON rekening MISFORTUNE
Ngadatangan gering
Préparasi Pupusna
Préparasi Pupusna
Dihukum Pati HOPING pikeun Best ti Alloh
URGING DYING THE TO ngeceskeun ONENESS Allah
Hiji nu kecap Kamari
Kecap Anjeun Kamari
Naon tiasa nyarios lamun Hiji jalma mati
Lamun malaikat nyebutkeun AMEEN
SUPPLICATION IN kali marabahaya
Nutup mata almarhum AND solat Keur manéhna ATAWA nya
SUPPLICATION kana pupusna Muslim
Kahadean ka Dzat Nyanghareupan nu maot maot hukuman
THE UNDETERED PENITENT
Duka héd kana A maot tanpa SOBBING
Rahmat antargugusna,
Ulah ceurik LOUDLY leuwih almarhum
Mintonkeun duka kaleuleuwihan nyaéta dilarang
TEARING baju
Jenatna nu dihukum alatan MOURNERS WEEPING pisan
Janji para sahabat
WEEPING OF A adina
Sedeng nangis IS PERMISSIBLE
Posisi hiji awewe anu WEEPS LOUDLY
Jangji awéwé TO Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Hukuman kangge almarhum sabab tunggara kaleuleuwihan
Dua tanda DISBELIEF
Non panyingkepan OF kaayaan almarhum
Cuci awak almarhum
Partisipasi dina solat Duka
Solat Duka
Ganjaran pikeun ATTENDING A Duka
Ganjaran pikeun ATTENDING A Duka AND kakubur
Prosesi Duka
Kahadiran badag dina solat Duka
A ratus urang AT THE Duka solat
Opat puluh percaya AT THE Duka solat
Tilu baris CONGREGATIONAL mangsa Duka
Solat pikeun dibaca AT A Duka
SUPPLICATION Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, leuwih ti almarhum
ASK Allah ngahampura hirup kami jeung paéh urang
Tahajud tulus pikeun jenatna
SUPPLICATION Duka
TAKBIRS AT A Duka
Kahadean OF A kakubur KUMIS
MERITS OF A kakubur gancang
Sora BIER THE
Khutbah AT ka kubur
Istighfar OF EXCELLING IN amal soleh
Éléh Anjeun
Solat pikeun jenatna Sanggeus kakubur
QUESTIONING IN THE kubur
Percobaan kubur
Companion IN THE kubur
QUESTIONING di kubur
PRAISING almarhum
WITNESSING karakter jenatna
Karakter ATTESTATION
Ulah nyarita gering OF THE paéh
Periode PERMISSIBLE tunggara
Periode tunggara
Idin nganjang kuburan
SUPPLICATION NABI di kuburan THE
Ngadatangan kuburan Pakarangan
THE kuburan Madinah
Teu linggih dina kuburan
Larangan wangunan liwat hiji makam
Graves
REPAYMENT KUMIS OF THE hutang OF THE jenatna
Pentingna REPAYING hutang OF THE jenatna
Pupusna TALHA
WHO kudu mayar hutang OF A jenatna
REPAYMENT OF hutang
Jokowi sedekah OF nama almarhum
Al Qur'an
Sedekah dibikeun atas nama jenatna
Tilu lampah alus kontinyu
Kawajiban pikeun minuhan jangji almarhum
Pupusna A anak
Pupusna A anak
Ganjaran for sabar THE
Ganjaran pikeun Sabar ON BEREAVEMENT
Leungitna tilu budak
Lamun Allah nyokot tilu Barudak
A tameng ngalawan seuneu
Inget Allah di jaman Britania marabahaya
Sieun LAMENTATION ngaliwatan makam WRONGDOERS
Duka
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 008
Otentik Hadits pertaining ka
GOVERNING
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 8
Kakara pupuhu
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Allah pemesanan kaadilan,
jeung amal soleh, sarta mere ka hiji sacara kindred,
Manéhna forbids indecency, dishonor jeung insolence.
Manéhna admonishes Anjeun dina pilihan nu Anjeun nyandak heed. "16:90 Koran
".... Reformasi di antara kalawan adil,
jeung beuratna kalawan adil ...... "49: 9 Koran
Panangtayungan THE ngiuhan di OF THE rahmat Allah
| H 664
"Aya bakal tujuh (tipe) anu bakal dilindungan di sahadé tina Mercy Allah dina Poé Judgement; aya keur teu sahadé séjén iwal Mercy Na. (Éta :) A saukur pupuhu. A budak ngora nu nempatan dirina worshiping Allah, nu Mighty, nu Maha Agung. Hiji jalma anu dipikacinta sejen demi Allah,maranéhanana papanggih babarengan pikeun demi-Na jeung parted pikeun demi Na. Hiji jalma anu enticed ku wanoja geulis, menawan tapi declines nyebutkeun, 'mah sieun Allah.' Hiji jalma nu jantung dipasang ka masjid. Hiji jalma anu spends cicingeun di amal, sahingga leungeun kénca-Na teu nyaho naon spends leungeun nya kan.Hiji jalma anu emut ka Allah lamun manéhna sorangan jadi nu panon-Na mudal jeung lawon. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pahala kakara
| H 665
"The ngan bakal ditempatkeun di kolom cahaya dina ayana Allah. Maranehna bakal jadi jelema nu acted justly jeung kaputusan maranéhanana, kulawarga jeung urusan dipercayakeun ka maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pupuhu DISLIKED
| H 666
"Pamingpin pangalusna anjeun bakal maranéhanana saha anjeun bogoh jeung nu love you, jeung saha nu sholat, jeung anu taqwa pikeun anjeun. Nu pamingpin awon bakal maranéhanana saha hate anjeun jeung nu hate anjeun, jeung saha nu kutuk jeung nu kutuk anjeun. Urang nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kudu we peupeus diri urang soranganti ieu 'Anjeunna ngawaler,' Teu salami maranéhanana ngajaga solat?; teu salami maranéhanana ngajaga solat! '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Auf, putra Malik nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
THE DWELLERS cendrawasih
| H 667
"The dwellers of Paradise bakal tilu tipe: Nu saukur pupuhu, nu keur bisa, spends di zakat. Nu manusa anu welas asih jeung lembut ka arah sadaya baraya jeung Muslim-Na. Lalaki soleh jeung kulawarga anu refrains ti nanyakeun. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Iyah, putra Himar nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
THE penyajian sengketa
| H 220
(Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk) "Kami ngan mahluk manusa. Sengketa nu dibawa ka kuring pikeun hiji kaputusan. Ieu mungkin nu hiji pihak bisa jadi leuwih sanggup presenting kasus-Na ti nu sejen mah bisa jadi mutuskeun dina kahadean-Na luyu jeung naon kuring ngadenge. Tapi lamun kuring mutuskeun dina kahadean hiji sabaliknaka katuhu nu séjénna, kuring geus dibéré hiji brand seuneu manéhna. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaamanan
| H 221
"Percaya A terus jadi aman dina iman nya kitu salami manéhna teu héd getih unjustly."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pajabat kudu nungkulan KINDLY jeung umum
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Jeung handap jangjang Anjeun ka mu'min nu nuturkeun anjeun." 26: 215 Koran
"Allah pemesanan kaadilan,
jeung amal soleh, sarta mere ka hiji sacara kindred,
Manéhna forbids indecency, dishonor jeung insolence.
Manéhna admonishes Anjeun dina pilihan nu Anjeun nyandak heed. "16:90 Koran
Akuntabilitas keur saurang nu tindakan
| H 657
"Unggal salah sahiji Anjeun nyaeta wali jeung dilaksanakeun akuntabel pikeun anu mana kang ieu dipercayakeun. A pupuhu nyaeta wali jeung dilaksanakeun akuntabel pikeun anu mana kang aya dina perawatan. Manusa mangrupakeun hiji wali di kaitannana tina rumah tangga. Awéwé mangrupakeun hiji wali di kaitannana imah jeung barudak salakina urang. Ku sabab unggal salah sahiji Anjeunnyaeta wali, akuntabel pikeun naon bae aya dina perawatan Anjeun. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Beungbeurat Otoritas
| H 658
"Hiji jalma anu diangkat ka posisi otoritas leuwih urang moal tilem iwal salaku curang dina akun ieu anu mana kang geus dipercayakeun. Keur manéhna, Allah forbids Paradise. "
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditambahkeun:
"Komo seungit of Paradise moal ngahontal anjeunna, upami anjeunna henteu kasampak sanggeus poto eta sareng goodwill jeung kajembaran."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ma'kil, putra Yasam nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Kantor umum, EMBEZZLEMENT
| H 216
"Lamun kuring nunjuk salah sahiji Anjeun pikeun kantor publik jeung nu conceal jarum atawa komo kurang, nu embezzlement, jeung dina Poé Judgement manéhna baris disebut kana pikeun ngahasilkeun dinya.
Tuluy jadi manusa jeung complexion poék ti suku Ansar ngadeg up - I (Adiyy putra Umairah) ngelingan manéhna salaku lamun kuring nempo manéhna hareupeun kuring ayeuna - jeung ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyandak balik ti kuring ngerjakeun anjeun. 'Manéhna nanya,' Naon naon? 'manusa ngawaler,' mah kakarék kadéngéAnjeun nyebutkeun ieu jeung ieu. 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' kuring malikan deui, saha atuh nunjuk ka kantor publik kudu render hiji akun sadaya nu euweuh urusan naha nya gede atawa leutik. Anu dirumuskeun manéhna bisa jadi kudu, tapi naon anu manéhna dilarang kudu merlukeun dibedah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Adiyy putra Umairah, nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Karaharjaan Muslim
| H 659
"Lamun baé di muatan tina urusan muslim teu narékahan rajin pikeun ngamajukeun Karaharjaan maranéhanana, manéhna moal nuliskeun Paradise sareng maranehna."
Muslim.
THE SUPPLICATION Nabi THE keur jalma IN Otoritas
| H 660
"O Allah, nalika hiji disimpen dina otoritas leuwih urang mah teuas dina eta, jadi teuas asup manehna oge, lamun manehna geus lemah lembut sareng maranehna jadi lemah lembut jeung manéhna ogé."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu di imah nya.
Loyalitas TO sang khalifah
| H 661
"Otoritas di antara Bani Israil ieu exercised ku nabi. Lamun nabi, maot manéhna junun ku nabi sejen. Mah, moal hasil ku nabi, tapi baris aya khalifah sanggeus kuring, angka nu gede ngarupakeun maranehna.
Manéhna nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon mangka ulah marentah urang?' Manéhna ngomong, 'Kudu satia kana éta hal nurutkeun kasatiaan Anjeun dina suksesi, jeung render kana éta hal anu disababkeun ku eta , sarta ménta Allah pikeun nu nu alatan anjeun. Allah bakal dicokot ka akun di kaitannanaéta nu committed ka maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nanaon awon OF pupuhu
| H 662
"Putra mah ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'The pupuhu awon nyaeta hiji anu ngurus harshly jeung urang. Awas, bisi jadi salah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Hasan Basri nu patali nu A'aih putra ngirut dilongok putra Ubaidullah tina Zaid jeung ceuk ieu manéhna.
Kawajiban maranéhanana di Otoritas
| H 663
"'Lamun Allah tempat batur di otoritas leuwih Muslim jeung manéhna gagal pikeun ubar grievances jeung kamiskinan maranéhanana, Allah bakal ngayakeun minuhan kabutuhan-Na atawa bakal Manéhna nyabut kamiskinan-Na dina Poé Judgement.' Jadi, Mu'awiah dilantik jadi manusa ka kasampak sanggeus kaperluan urang. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Maryam Azdi nu patali nu cenah ieu ka Mu'awiah.
Pahala A Hakim
| H 1908
"Kuring, (ngirut, putra Al 'Salaku) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun,' Lamun hakim nganggo judgment sarta datang ka hiji kaputusan katuhu manéhna narima ganjaran nu ganda. Lamun manehna ngagunakeun judgment sarta ngajadikeun kasalahan manéhna narima ganjaran nu tunggal. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ta'at ka pamadegan dina Otoritas
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, nurut Allah jeung taat utusan
jeung pamadegan di otoritas diantara anjeun. "4:59 Koran
Kawajiban kana sakumna umat Islam
| H 668
"Muslim Hiji wajib ngadenge jeung taat naha manéhna diaku atawa henteu, iwal ti lamun manehna dipenta pikeun ngalakukeunana hal sinful, dina kasus aya kawajiban ngadangu atawa nurut."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nurut TO THE UTMOST pangabisa Anjeun
| H 669
"Kapan Kami nyandak sumpah urang tina kasatiaan jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun ngadéngé jeung taat, anjeunna bakal ditambahkeun, 'Salaku loba anjeun bisa.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali hadits ieu.
Kasatiaan TO sang khalifah
| H 670
"Whosoever withdraws ti taqwa (ka sang khalifah) bakal minuhan Allah dina Poé kiamat nu teu mibanda argumentasi. Sarta manéhna nu mati tanpa ngabogaan disumpah kasatiaan bakal paeh pupus jahiliah (salaku saméméh Islam). Whosoever mati sanggeus dipiceun pakaitna-Na jeung masarakat mati di kasalahan. "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Nurut anu anu anu saha IN Otoritas leuwih YOU
| H 671
"Ngadéngé jeung taat sanajan hiji budak Abyssinian nu sirah geus jiga kismis hiji disimpen dina otoritas leuwih anjeun."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nurut sepanjang waktos
| H 672
"Maneh keur wajib ngadenge jeung taat dina kamakmuran sarta adversity,
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nungkulan batur dina sarua cara AS nu hayang jadi diurus
| H 673
"Kami éta dina lalampahan jeung Rosululloh, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta kungsi struck camp. Sababaraha éta riweuh putting nepi anjir maranéhanana, batur di jajah diri kalayan olahraga sedengkeun nu sejenna tended sapi maranéhanana nalika panelepon ka Do'a Nabi Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngumumkeun ieuwaktu solat.
Urang dikumpulkeun buleud Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna kajawab urang, nyebutkeun, 'Aya hiji kawajiban kana unggal Nabi saméméh kuring ngalatih bangsa di anu mana kang terang ieu alus sarta ngingetkeun aranjeunna ngalawan nu nu manéhna terang jadi jahat. Sedengkeun pikeun bangsa Anjeun kaamanan nyaeta di anakawal jeung ahir anak bakal sapatemon misfortune jeung urusan nu bakal kufur.
Saterusna, hiji misfortune baris nyieun miheulaan anak mucunghul cahaya. Hiji calamity bakal sumping jeung percaya bakal ngomong, 'Ieu uing mah', sarta bakal maot jeung sejen bakal kaanggo jeung manéhna baris ngomong, 'Ieu teh salah, ieu teh salah.' Ku sabab whosoever kahayang dihapus ti Seuneu sareng nuliskeun Paradisekudu nyanghareupan pupusna percanten di Allah jeung Poé kamari, jeung kudu nungkulan batur dina cara nu sarua manéhna wishes jadi dicinta.
Whosoever geus disumpah kasatiaan ka hiji pamingpin jeung komitmen leungeun sarta jantungna manéhna kudu nurut manéhna salaku loba manéhna bisa. Lamun sejen kudu kontes kawenangan nu pamingpin manehna kudu dipancung. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Omar nu patali hadits ieu.
Akuntabilitas keur saurang nu soleh
| H 674
"Manéhna (Salamah, putra Yahid Jo'ffi) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Bejakeun kuring, lamun pamingpin urang kudu kawas nu maranéhanana kudu merlukeun ti urang alatan maranéhanana tapi nolak render naon alatan urang, naon nu bakal matak instruksi Anjeun ka urang? 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,tos jauh ti manéhna. Manéhna terus-terusan Patarosan-Na, whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Ngadenge jeung taat maranehna. Maranehna akuntabel pikeun kawajiban teh maranéhanana jeung anjeun akuntabel pikeun Hormat. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Wail, putra Hujr nu patali nu Salamah, putra Yahid Jo'ffi nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hal ieu.
Minuhan Kawajiban Anjeun komo dina kali marabahaya
| H 675
"Sanggeus kuring baris aya diskriminasi sarta hal nu daek. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu bakal matak nasihat Anjeun ka maranéhanana urang nu ngarempak hal ieu?' Manéhna dijawab, 'minuhan kawajiban nu Anjeun sareng supplicate ka Allahhak asasi anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Mas'ud nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nurut sang khalifah
| H 676
"Sing saha anu luyu jeung kuring luyu jeung Allah sarta manéhna nu disobeys kuring disobeys Allah, sarta manéhna nu luyu jeung nu hiji di otoritas luyu jeung kuring tapi manéhna nu disobeys baé di otoritas disobeys kuring."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kasabaran
| H 677
"Lamun hiji jalma hates hal ti pangeran-Na manéhna kudu tega eta jeung kasabaran, sabab whosoever daun sultan ku komo bentang leungeun hiji mati pupus jahiliyah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DISHONORING A pupuhu
| H 678
"Whosoever dishonors pupuhu ieu dishonored ku Allah."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Bakar nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Larangan Nyuhungkeun A posisi di Otoritas
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Tuh nya nu Abode pengker,
Urang wajib milih ka maranéhanana
nu mikahayang exorbitance ayakeun di bumi,
atawa korupsi.
Nu pamungkas nyaeta pikeun cautious. "28:83 Koran
Ulah neangan AN posisi resmi
| H 679
'Ulah ménta kantor publik. Upami Anjeun keur dibikeun eta tanpa nanyakeun Anjeun bakal mantuan dina ngurangan tina tanggung jawab, tapi upami anjeun dibikeun eta sabab nu dipénta ku anjeun anjeun bakal captive anak. Lamun sumpah pikeun ngalakukeun hal terus manggihan alternatif leuwih alus mengadopsi kiwari dimungkinkeun jeung nyieun up for sumpah anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdur Rahman bin Samurah ngalaporkeun yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu manéhna.
A posisi Otoritas
| H 681
"Abu Dharr nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Dupi anjeun teu nunjuk kuring kantor publik?' Manéhna patted manéhna dina taktak jeung ngomong, 'Abu Dharr, anjeun anu lemah jeung kantor nyaéta kapercayaan hiji sarta ngarupakeun sumber watesan dina Poé Judgement ogé, eta bisa jadi sumber remorse iwal maranéhananaanu nyokot eta nepi ka rasa pinuh ku tanggung jawab jeung minuhan kawajiban teh anak. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu manehna nanya Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hal ieu.
Nyaho watesan Anjeun
| H 680
"Abu Dharr mah, manggihan anjeun lemah jeung mikahayang pikeun anjeun naon mah giji keur kuring sorangan. Ulah neangan otoritas malah dua urang, sareng teu mawa kana diri anjeun nu guardianship tina sipat anak yatim urang. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu manéhna.
Beungbeurat kantor publik
| H 682
"Anjeun bakal hayang jadi di kantor publik, tapi inget yen bakal jadi sumber humiliation dina Poé Judgement."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Néangan A posisi Otoritas
| H 685
"Abu Musa Asy'ari dilongok Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung dua cousins ​​sarta salah sahijina Isa ka manehna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nunjuk urang ka hiji kantor nu Allah geus dibikeun ka anjeun. 'Nu séjén ogé ngomong hiji hal ka pangaruh sarua. Nabi, muji jeungkarapihan jadi kana manéhna, ngomong, 'teu nunjuk saha ka kantor publik nu naroskeun pikeun atawa kahayang éta.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali hadits ieu.
Pentingna ADVISORS alus
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Dina Poé nu babaturan deukeut baris jadi musuh
ti nu séjén, iwal ti maranéhanana anu sieun (Allah). "43:67 Koran
Pituah
| H 683
"Iraha wae Allah diangkat batur jadi nabi, atawa appoints khalifah anjeunna ngabogaan dua advisors, hiji counsels manéhna kalayan alus sarta ngarojong manéhna di jerona, sarta counsels séjén manéhna jeung jahat jeung entices manéhna ka dinya. Ngan baé polos disimpen ti putra-Na ku Allah. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri jeung Abu Hurairah nu pakait nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE ngadukung A pupuhu alus
| H 684
"Lamun Allah Wills kahadéan pikeun pupuhu hiji Manéhna ngarojong manéhna jeung panaséhat rido nu reminds manéhna sabot poho jeung assists manéhna sabot emut. Lamun Allah Wills hal lian ti alus Manéhna ngirimkeun manéhna hiji panaséhat jahat anu henteu ngingetkeun manéhna lamun manéhna poho jeung henteu mantuan manéhna lamun manéhna emut. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung saha nya patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Paribasa TRUTH TO pamadegan dina Otoritas
| H 1663
"Ceuk Sababaraha urang mah (ibn Omar), 'Lamun urang jeung pamadegan di otoritas Kami ngabejaan eta hal beda jeung nu biasana urang ngomong sanggeus kami ninggalkeun.' Ibnu Omar dijawab, 'Kami dipaké mertimbangkeun hypocrisy ieu dina waktu utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Kapamingpinan tanpa pangaweruh
| H 1421
"Allah moal mundur pangaweruh ku snatching ti urang, tapi bakal dibawa kabur ngaliwatan maot jalma boga pangaweruh. Jadi lamun aya no jalma boga pangaweruh kénca, urang bakal elect nu goblog jadi pamingpin maranéhanana, nanyakeun sahijina keur hidayah sarta maranéhanana baris ngaluarkeun edicts maranéhanana tanpapangaweruh. Maranéhanana bakal sesat sorangan jeung bakal ngahasilkeun batur sesat. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan judul raja raja, ATAWA Kaisar
Paling judul ngerakeun
| H 1773
"Judul paling ngerakeun dina estimasi Allah pikeun hiji jalma disebut raja raja."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan Mere munafik ATAWA AN INNOVATOR hiji judul terhormat
Alamat A munafik
| H taun 1774
"Ulah alamat munafik ku nyebutkeun, 'O master' sabab sanajan manéhna master, Anjeun bakal ngahudangkeun anger Alloh, Gusti nu, nu Mighty, nu Maha Agung."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaamanan
| H 221
"Percaya A terus jadi aman dina iman nya kitu salami manéhna teu héd getih unjustly."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
GOVERNING
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
BUKU 8

Kakara pupuhu
Al Qur'an
Panangtayungan THE ngiuhan di OF THE rahmat Allah
Pahala kakara
Pupuhu DISLIKED
THE DWELLERS cendrawasih
THE penyajian sengketa
Kaamanan
Pajabat kudu nungkulan KINDLY jeung umum
Al Qur'an
AOUNTABILITY keur saurang nu tindakan
Beungbeurat Otoritas
Kantor umum, EMBEZZLEMENT
Karaharjaan Muslim
THE SUPPLICATION Nabi THE keur jalma IN Otoritas
Loyalitas TO sang khalifah
Nanaon awon OF pupuhu
Kawajiban maranéhanana di Otoritas
Pahala A Hakim
Ta'at ka pamadegan dina Otoritas
Al Qur'an
Kawajiban kana sakumna umat Islam
Nurut TO THE UTMOST pangabisa Anjeun
Kasatiaan TO sang khalifah
Nurut anu anu anu saha IN Otoritas leuwih YOU
Nurut sepanjang waktos
Nungkulan batur dina sarua cara AS nu hayang jadi diurus
Akuntabilitas keur saurang nu soleh
Minuhan Kawajiban Anjeun komo dina kali marabahaya
Nurut sang khalifah
Kasabaran
DISHONORING A pupuhu
Larangan Nyuhungkeun A posisi di Otoritas
Al Qur'an
Ulah neangan AN posisi resmi
A posisi Otoritas
Nyaho watesan Anjeun
Beungbeurat kantor publik
Néangan A posisi Otoritas
Pentingna ADVISORS alus
Al Qur'an
Pituah
THE ngadukung A pupuhu alus
Paribasa TRUTH TO pamadegan dina Otoritas
Kapamingpinan tanpa pangaweruh
Larangan judul raja raja, ATAWA Kaisar
Paling judul ngerakeun
Larangan Mere munafik ATAWA AN INNOVATOR hiji judul terhormat
Alamat A munafik
Kaamanan
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 009
Otentik Hadits pertaining ka
Gering
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 9
Ngadatangan gering
Kawajiban ngadatangan gering
| H 907
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, enjoined tujuh hal kana urang jeung forbade tujuh. Manéhna maréntahkeun urang pikeun: Ngalongok ka nu gering. Ngadatangan pamakaman teh. Supplicate pikeun Mercy Allah dina hiji nu sneezes. Minuhan janji. Pitulung maranéhanana anu wronged. Narima hiji uleman. Ngaronjatkeun ucapan nutina tentrem.
Manéhna forbade urang ka: maké cingcin emas (lalaki). Inuman ti kapal pérak. Linggih dina sutera cushioned saddles beureum. Maké garments dijieun tina campuran sutera jeung benang kapas. Maké sutera murni. Sutera beurat jeung brocade. "
Urang ogé informed:
"Pengumuman tina sipat leungit - téh kaasup kana kahiji tujuh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a putra 'Azib nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lima Kawajiban
| H 908
"Aya lima kawajiban nu owed ku Muslim pikeun sejen: nu mulang tina ucapan-Na, ngadatangan manéhna di panyakit, attending pamakaman-Na, narima ondangan-Na, jeung paribasa, 'Dupi Allah geus rahmat dina Anjeun' sanggeus manéhna geus ngomong, 'Sagala puji disababkeun ku Allah 'sabot sneezed. "
Urang ogé informed:
"Aya genep kawajiban nu owed ku hiji Muslim ka nu sejenna. Kana pasamoan manéhna manéhna nyebutkeun, 'Peace jadi kana anjeun. 'Lamun manéhna, Ujang anjeun narima uleman. Lamun manéhna nanyakeun nasihat Anjeun Anjeun mamatahan. Lamun manéhna sneezes jeung praises Allah, nyebutkeun ka manehna, 'Dupi Allah geus rahmat dina anjeun.' Waktu manehna gering Anjeun ngadatangan manéhna. Lamun manéhnamati Anjeun ngadatangan pamakaman-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngadatangan gering
| H 363
"Sawaktos sasaurang kadatangan hiji jalma gering atawa adi demi Allah, manéhna disebut ku Herald nu nyebutkeun, 'Anjeun alus sarta leumpang Anjeun sacara alus sarta anjeun bakal nuliskeun tinggal di Paradise.'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun malaikat nyebutkeun AMEEN
| H 933
"Lamun Anjeun ngadatangan batur anu gering atawa hiji anu geus saukur maot ngan nu nu alus ngomong, sabab malaikat nyebutkeun 'Ameen' pikeun naon bae nu nyebutkeun.
Galuh, Lady Ummu Salamah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ditambahkeun, 'Lamun Abu Salamah maot mah indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Abu Salamah kaliwat jauh. 'Manéhna diarahkeun kuring,' Supplicate, O Allah, ngahampura kuring jeung manéhna jeung méré kakuring di mulang hiji pergantian alus. 'mah supplicated salaku anjeunna ngalaman diarahkeun, jeung Allah méré kuring hiji leuwih alus ti manehna "(anu Nabi Muhammad).
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngadatangan gering THE AND nyadiakeun pikeun malarat
| H 909
"Dina Poé Judgement, Allah, nu Mighty nu Maha Agung bakal ngomong, 'Putra Adam mah, gering sarta anjeun teu nganjang Me.' Manusa bakal exclaim, 'Gusti, kumaha atuh bisa nganjang Anjeun lamun Anjeun teh PANGERAN tina alam!' Allah bakal ngomong, 'Naha anjeun teu nyaho, yen worshiper My kitu jeung kitu ieu gering tapi anjeun teu nganjangmanéhna. Naha anjeun teu nyadar yén lamun geus dilongok manéhna Anjeun bakal kapanggih Me sareng anjeunna? '
'Putra Adam, kuring nanya Anjeun for dahareun jeung nu teu eupan Me.' Manusa bakal exclaim, 'Gusti, kumaha atuh bisa eupan Anjeun lamun Anjeun teh PANGERAN tina alam!' Allah bakal ngomong, 'Naha anjeun teu nyaho, yen worshiper abdi, kitu jeung kitu nanya ka nu keur dahareun tapi anjeun teu eupan manéhna? Naha anjeun teu nyadar yén lamun geus fed manéhnaAnjeun bakal kapanggih ganjaran Anjeun sareng Me? '
'Putra Adam, kuring nanya Anjeun pikeun inuman sarta anjeun henteu méré Me nginum. Manusa bakal exclaim, 'Gusti, kumaha atuh bisa méré Anjeun inuman lamun Anjeun teh PANGERAN tina alam!' Allah bakal ngomong, 'worshiper My kitu jeung kitu nanya ka nu keur nginum tapi anjeun henteu méré manéhna inuman a. Naha anjeun teu nyadar yén lamun geusdibikeun manéhna inuman nu Anjeun bakal kapanggih ganjaran anak jeung Me? '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Miara hiji jeung nu séjénna
| H 910
"Tingali gering. Gebang nu lapar jeung procure kabebasan captives. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO dipimilik ku KHURFAH cendrawasih
| H 911
"Lamun hiji kunjungan Muslim anu sasama Muslim anu gering, manéhna di antara Khurfah of Paradise nepi ka manéhna mulih ti nya neng. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon Khurfah of Paradise?' Manéhna dijawab, 'Hal ieu dipanén buah.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Thauban nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA narima tujuh puluh rebu rahmatan lil 'alamin
| H 912
"Manéhna (Ali) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Sawaktos hiji kunjungan Muslim hiji Muslim gering isuk-isuk, tujuh puluh rebu malaikat ngajaga supplicating pikeun berkah kana manéhna kantos tunggang gunung. Lamun manehna kadatangan manéhna salila magrib, tujuh puluh rebu malaikat ngajaga supplicating pikeun berkahsanggeus manéhna kantos isuk, sarta dina Paradise manehna nangtukeun hiji dusun tangkal buah. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ali nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA budak Yahudi ieu disalametkeun ti seuneu
| H 913
"A budak Yahudi nu dilayanan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jadi gering jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka nganjang manéhna jeung diuk turun deukeut sirah sarta Isa ka manehna, 'Narima Islam. 'budak Nu melong ramana anu deukeut jeung manehna jeung bapana ka manéhna,' taat, nuBapana Al Qasim 'whereupon budak jadi Muslim.
Basa keur Rasullullah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kénca manéhna cenah, 'Sagala puji disababkeun pikeun Alloh anu geus dikirimkeun manéhna ti Seuneu teh.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA shalat keur gering THE
Doa keur nu gering
| H 914
"Lamun saha Teluh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tina nyeri atawa ngalaman ti kulub atawa tatu manéhna baris toél bumi jeung forefinger-Na, tuluy ngumpulkeun eta jeung ngomong, 'Dina Ngaran Allah mah neangan berkah ti lebu bumi urang nu ngandung ciduh sawatara urang whereby uranggering nu healed ku Urutan Allah. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
SUPPLICATION keur gering THE
| H 915
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok anggota gering kulawargana manéhna baris toél jalmi gering jeung leungeun katuhu sarta supplicate, 'O Allah, Gusti tina umat manusa, miceun affliction jeung bestow penyembuhan, Anjeun téh dukun tina affliction, sabab teu aya penyembuhan iwal penyembuhan anjeun,hiji penyembuhan nu daun no panyakit balik. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
SUPPLICATION Pikeun Pamulihan
| H 916
"Manéhna (Anas) ceuk ka Thabit, 'Kami mah supplicate pikeun recovery Anjeun jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pake pikeun supplicate pikeun ailments?' Manéhna ngomong, 'Mangga sugan.' Whereupon Anas supplicated, 'O Allah, Gusti tina umat manusa, Remover tina affliction, bestow penyembuhan, pikeun Anjeun dukun, aya no dukuniwal ti Anjeun, hiji penyembuhan nu daun no geringna balik. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Geringna OF Sa'ad
| H 917
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok manéhna (Sa'ad bin Abi Waqqas) salila geringna sarta supplicated, 'O Allah, bestow penyembuhan dina Sa'ad; O Allah, bestow penyembuhan dina Sa'ad; O Allah, bestow penyembuhan dina Sa'ad. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad putra Abi Waqqas nu patali ieu.
CARA TO SUPPLICATE for cageur
| H 918
"Manéhna (Osman bin Abdul 'Salaku) Teluh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hiji ache nu afflicted awakna, sarta ka,' Teundeun leungeun anjeun dina bagian awak anjeun nu aches disebutkeun ' Bismillah 'tilu kali, terus malikan tujuh kali: mah neangan panangtayungan ngahargaan jeung bisaAllah ti nu jahat afflicting kuring jeung nu nu kuring sieun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Osman putra Abul 'Salaku nu patali ieu.
SUPPLICATION for cageur
| H 919
"Lamun hiji jalma kadatangan hiji jalma anu gering jeung teu asup titik maot jeung supplicates tujuh kali: I beseech Allah nu Glorious, Rabb teh tina Arasy Glorious, pikeun waras anjeun. Allah bakal waras panyakit-Na. '"
Abu Dawud jeung Tirmidzi jeung hiji rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
INSH'ALLAH, nu gering IS A purifikasi
| H 920
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok hiji Badui Arab anu gering. Lamun manéhna dilongok batur anu gering manéhna baris ngomong, 'Geus euweuh sieun. Gering anu purifikasi, lamun Allah Wills. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
SUPPLICATION Malaikat Jibril
| H 921
"Jibril datang ka kuring jeung inquired, 'O Muhammad, naha anjeun di nyeri?' Mah dijawab, 'Sumuhun.' Whereupon Jibril nyarios, 'Dina Ngaran Allah mah cleanse Anjeun sakabeh nu troubles anjeun jeung ti mischief unggal jalma jeung unggal panon sirik. Bisa Allah cageur anjeun. Bismillah, kuring cleanse anjeun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Geringna terminal jeung CARA TO disalametkeun ti seuneu
| H 922
"Lamun hiji jalma ngomong: Teu aya nu disembah iwal ti Allah, Allah nyaeta Greatest, Gusti-Na responds manéhna jeung affirms: Teu aya nu disembah iwal ti Me jeung Kami nu Greatest. Lamun manéhna nyebutkeun: Teu aya nu disembah iwal ti Allah, nu Hiji; Manéhna teu boga gaul. Allah, nu Maha Agung affirms: Teu aya nu disembah iwal ti Me anu soranganjeung teu boga gaul. Lamun manéhna nyebutkeun: Teu aya nu disembah iwal ti Allah. Téh nya Karajaan jeung muji-Na teh. Allah affirms: Teu aya nu disembah iwal ti Me; Milik urang nyaeta muji jeung milik urang nyaéta Karajaan. Lamun manéhna nyebutkeun: Teu aya nu disembah iwal ti Allah; jeung aya teu ngayakeun kakuatan atawa kakawasaan iwal nu mibandaAllah. Manéhna affirms: Teu aya nu disembah iwal ti SUNDA, jeung teu aya kakuatan atawa kakawasaan iwal nu mibanda Me '' Whosoever nyebutkeun ieu dina geringna sarta mati saterusna moal dikonsumsi ku Api. '".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri jeung Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cageur for jeung panon anjeun
| H 1921
"Kuring, (Sa'id, putra Zaid) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Cam'at ngarupakeun spésiés manna sarta cairan nyaeta cageur pikeun panon.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'id bin Zaid nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HEADACHES
| H 929
"I, Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong, 'Oh, nyeri sirah mah' whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Mending mah bakal disebut , oh, nyeri sirah mah. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Qasim putra Muhammad nu patali nu Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Basa of mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ceuk ieu.
INQUIRING ngeunaan gering ti anggota Kinanti
Geringna ahir NABI THE
| H 923
"Lamun Ali putra Abu Tholib, datang kaluar ti kamar Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, salila gering harita pupusna sarta jelema dipenta, 'Bapa Hasan, kumaha utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, isuk ieu? 'Manéhna dijawab,' Anjeunna awoke jeung pujian jadi ka Allah,kapok. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Sabar IN geringna jeung pati
| H 29
"Lamun geringna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jadi kitu serius nu nalangsara-Na disababkeun manéhna turun alam bawah sadar, Lady Fatimah exclaimed, 'Oh, sangsara ramana mah dear.' Anjeunna ngadawuh ka dirina, 'Sanggeus dewasa , euweuh leuwih nalangsara for jeung bapana anjeun. 'Sarta sabot manéhna geus lulus jauh manéhna ngomong,'O bapa mah, manéhna geus dijawab telepon ti Gusti-Na. O bapa mah, nu Kebon of Paradise geus jadi imah Anjeun. O, bapa mah, ka Jibril we condole. 'Lamun manéhna dikubur manéhna ngomong,' Kumaha Anjeun bisa reconcile jeung yourselves tuang lebu leuwih Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Kasabaran
Sabar salila geringna
| H 34
"Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ngajak Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ulah kitu ieu. Anjeunna ngawaler: 'Duh hiji hukuman nu Allah ngirimkeun kana saha Anjeunna Wills; tapi keur muslim Manéhna geus dijieun jadi rahmat a. Lamun hiji worshiper Allah geusafflicted ku ulah kitu jeung tetep sabar di kota-Na hoping jadi recompensed ku Allah, kalawan realisasi nu ngan nu nu ditangtukeun ku Allah bakal kajadian manéhna, manéhna memang bakal nampa hiji recompense sarua jeung syahid hiji. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha nu patali ieu.
Sabar IN lolong
| H 35
"Allah, nu Mighty, nu Maha Agung nyebutkeun, 'Lamun kuring afflict dua fakultas tercinta (panon) tina worshiper tina tambang, sarta manéhna tetep sabar jeung affliction ieu, di tempat kuring bakal méré manéhna Paradise.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk di luhur.
Sabar lamun AFFLICTED ku kasakit
| H 36
"'Bakal I mintonkeun Anjeun hiji awewe anu bakal di antara dwellers of Paradise?' Tanya ibn Abbas. 'Pasti' ceuk Ata putra Abi Rabah. Ibnu Abbas mangka nunjuk ka hiji nona skinned poék jeung ngomong, 'nona Nu datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong: Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanehna mah, kakurangan ti epilepsy, basa kuring geus jadi fit awak mah kakeunaan. Mangga taqwa ka Allah pikeun kuring. Anjeunna ngawaler, 'Upami Anjeun milih jadi sabar jeung affliction ieu, anjeun bakal meunang Paradise, tapi lamun nu hayang, kuring baris ngadoa ka Allah cageur anjeun.' Wanoja milik ngawaler, 'mah bakal sabar, tapi mangga ngadoa nu mahawak moal bisa kakeunaan. ' Jeung nu sasuai manéhna ngado'a pikeun nya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ata putra Abi Rabah nu patali nu putra Abbas ka manéhna ieu.
Jalan ngaleupaskeun dosa
| H 38
"Naon wae gangguan, gering, kahariwang, duka, ngadek atawa duka KJRI anu afflicts hiji Muslim, komo prick tina Thorn a, Allah ngaluarkeun di tempatna sababaraha dosa nya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id sareng Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sangsara jeung jalan ngaleupaskeun dosa
| H 39
"I (Abdullah putra Mas'ud) ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Anjeun gaduh muriang kacida luhurna.' Anjeunna ngawaler, 'Mémang, muriang mah saluhur nu dua anjeun . 'ceuk kuring,' Anu sabab anjeun bakal nampa dua kali ganjaran. 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler,' Tuhkitu téh. A Muslim teu kakurangan ti nanaon, malah ti hiji (saeutik) Thorn prick atawa leuwih gede, kacuali Allah ngaluarkeun (ti manehna) dina stead anak sababaraha dosa nya, jeung dosa nya digolongkeun salaku daun digolongkeun ti hiji tangkal. '"
Abdullah putra Mas'ud patali anjeunna dilongok Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna geus muriang jeung nu cenah ieu.
WEEPING OF A adina
| H 1708
"Lamun Abdullah, putra Rawahal jadi teu eling salila geringna-Na adi dimimitian ceurik leuwih manéhna jeung ngomong, 'O Anjeun gunung antara lalaki', jeung saterusna. Lamun manéhna pulih eling cenah, 'Naon bae ceuk anjeun kuring nu nanya: Dupi anjeun saperti kieu' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man bin Bashir nu patali ieu.
Panyakit jeung kaséhatan, hirup jeung maot
| H 577
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyandak nyekel ibn Omar ku taktak sarta ngomong, 'Kudu di dunya saolah-olah anjeun muhrim atawa traveler.'"
Ibnu Omar bakal ngomong: ".. Lamun peuting datang teu kasampak maju ka isuk jeung lamun isuk datang teu kasampak maju ka sore Salila kaséhatan nyiapkeun gering, bari jeung anjeun hirup nyiapkeun maot"

Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali hadits ieu.
TIDINGS alus
| H 1721
"Aya teu catching tina panyakit (Allah nyiptakeun panyakit) teu aya omen, tapi, tidings alus sila kuring. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Naon nu tiding alus?' Anjeunna ngawaler, 'A kecap alus.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CURSING A muriang
CLEANSING demam
| H 1775
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok Ummu Saib sarta nanya nya, 'Naon matéri jeung anjeun, Ummu Saib, Anjeun shivering.' Manéhna dijawab, 'Duh muriang hiji, bisa Allah teu ngaberkahan éta.' Manéhna ka dirina, 'Ulah nyiksa muriang, sabab cleanses dosa salaku tungku hiji cleanses kokotor ti beusi.' "

Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Muriang IS ti panas naraka
| H 1909
"Muriang nyaéta ti panas Apan. Eta kudu extinguished cai. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
UNDESIRABILITY OF ninggalkeun ATAWA bade A TEMPAT IN kang keur aya A bala
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Dimana wae anjeun, maot bakal nyusul anjeun,
sanajan upami Anjeun kudu jadi ngarupakeun pertahanan, munara luhur. "4,78 Koran
"..... Jeung teu tuang kana karuksakan
jeung leungeun anjeun sorangan "2:. 195 Koran
Ulah kitu STRICKEN wewengkon
| H 1841
"(Khalifah) Omar, putra Khattab diatur off pikeun pindah ka Syria. Lamun manéhna anjog di Sargh manéhna papanggih ku Abu Ubaidah, putra Jarrah, nu Panglima tentara Muslim, jeung pajabat saha ka manéhna nu bala hiji geus rusak kaluar di nagara Syrian.
Ibnu Abbas nyarios nu Omar ka manéhna pikeun ngumpulkeun nu Emigrants kahiji babarengan jeung informed eta tina ulah kitu di Syria. Maranéhanana counseled sareng anjeunna tapi differed antara sorangan. Sababaraha ngomong, 'Anjeun dimimitian leutik dina misi kituna anjeun kudu neruskeun.' Séjénna ngomong, 'Anjeun boga Sahabat RasulAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kitu ogé loba jalma nu sejen sareng anjeun, jeung urang teu mikir geus katuhu pikeun ngalaan ka bala ieu. '
Sanggeus éta manéhna dipénta ka mundur jeung ngajak kuring pikeun nélépon Helpers (Al Ansar). Jadi kuring disebut eta sarta manéhna consulted eta tapi teuing dibagi dina pamadegan maranéhanana. Jadi manéhna dipénta ka mundur jeung ngajak kuring pikeun nélépon Emigrants menonjol ti antara bangsa Koraysh anu aya hadir salilanu Muka Mekah. Jadi kuring disebut eta jeung maranehna di kasapukan lengkep. Maranéhanana disarankan manéhna, 'Kami mikir anjeun kudu balik deui sarta teu mingpin urang kana ulah kitu.' Thereupon Omar geus eta ngumumkeun yén anjeunna bakal ngamimitian tukang isuk saterusna.
Nu isuk saterusna sanggeus kabéh olahan geus dijieun, Abu Ubaidah, putra Jarrah ceuk ka Umar, 'Ulah Anjeun ngajukeun ngahurungkeun jauh ti SK Allah?' Omar ngawaler, 'Abu Ubaidah, kahayang mah batur nu sejenna geus ceuk ieu '- sabab Omar hate nu dipake pikeun béda jeung anakna - Omar terus,' Enya, urang. ngarobahna jauh ti SK Allah ka SK nu lian dina Allah 'Saterusna cenah,' Bejakeun kuring, lamun ngalaman herd tina onta di lebak sarta lebak miboga dua sisi; hiji subur jeung héjo sarta nu séjén garing jeung mandul, lamun ari eta graze kana bagian héjo teu bakal anu jadi ku SK Allah, atawa lamunAnjeun ngantep eta graze kana bagian garing, tangtu teu éta ogé jadi ku SK Allah? 'Saterusna Abdur Rahman, putra Auf nu kungsi bolos dina sababaraha errand tina sorangan datang gancang sareng ngomong,' Kuring geus sababaraha pangaweruh ngeunaan ieu perkara. Kuring ngadéngé Rasul Allah ngomong, 'Lamun anjeun ngadangu hiji wabah di darat hijiteu asup eta, jeung lamun lumangsung jadi di tanah lamun hiji wabah ngarecah kaluar, teu ngaji diri ti dinya. '"
Kana dédéngéan Omar ieu muji Allah jeung mulang.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Wabah bala
| H 1842
"Lamun anjeun ngadangu tina ulah kitu di tanah, teu nuliskeunana. Tapi, lamun aya wabah di lahan di nu lumangsung jadi, ulah ninggalkeun eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Osama bin Zaid nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Gering
BUKU 9
Ngadatangan gering
Kawajiban ngadatangan gering
Lima Kawajiban
Ngadatangan gering
Lamun malaikat nyebutkeun AMEEN
Ngadatangan gering THE AND nyadiakeun pikeun malarat
Miara hiji jeung nu séjénna
CARA TO dipimilik ku KHURFAH cendrawasih
CARA narima tujuh puluh rebu rahmatan lil 'alamin
CARA budak Yahudi ieu disalametkeun ti seuneu
CARA shalat keur gering THE
Doa keur nu gering
SUPPLICATION keur gering THE
SUPPLICATION Pikeun Pamulihan
Geringna OF Sa'ad
CARA TO SUPPLICATE for cageur
SUPPLICATION for cageur
INSH'ALLAH, nu gering IS A purifikasi
SUPPLICATION Malaikat Jibril
Geringna terminal jeung CARA TO disalametkeun ti seuneu
Cageur for jeung panon anjeun
HEADACHES
INQUIRING ngeunaan gering ti anggota Kinanti
Geringna ahir NABI THE
Sabar IN geringna jeung pati
Kasabaran
Sabar salila geringna
Sabar IN lolong
Sabar lamun AFFLICTED ku kasakit
Jalan ngaleupaskeun dosa
Sangsara jeung jalan ngaleupaskeun dosa
WEEPING OF A adina
Panyakit jeung kaséhatan, hirup jeung maot
TIDINGS alus
CURSING A muriang
CLEANSING demam
Muriang IS ti panas naraka


UNDESIRABILITY OF ninggalkeun ATAWA bade A TEMPAT IN kang keur aya A bala
Ulah kitu STRICKEN wewengkon
Wabah bala
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 010
Otentik Hadits pertaining ka
RAMADA N &
Puasa Sukarela
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 10
Ramadan, puasa fardhu AND VIRTUES ANAK
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, puasa decreed pikeun anjeun
sabab ieu decreed pikeun maranéhanana samemeh anjeun;
perchance anjeun bakal cautious.
(Fast) sababaraha poé,
tapi lamun nu mana wae nu salah sahiji maneh nu gering atawa dina lalampahan hiji
mugi Gusti (gancang) angka sarua poé saterusna asup;
jeung for jalma anu teu bisa (ka gancang),
aya Mekah hiji,
nu dahar tina jalma nu malarat.
Whosoever sukarelawan alus,
eta anu alus pikeun manéhna;
tapi pikeun gancang leuwih hade keur anjeun,
lamun tapi terang.
Bulan Ramadan
nyaéta bulan nu Qur'an dikirim ka handap,
hiji hidayah pikeun jalma,
jeung ayat nu jelas ti hidayah jeung kriteria.
Ku alatan éta, saha bae anjeun saksi bulan nu, mugi Gusti gancang meunangkeunana.
Tapi manéhna anu gering atawa dina lalampahan hiji
wajib (gancang) angka sarua poé saterusna dina.
Allah hayang betah pikeun anjeun
jeung teu hayang kesempitan pikeun anjeun.
Jeung nu minuhan jumlah poé
jeung exalt Allah anu geus dipandu Anjeun
dina pilihan nu jadi thankful "2:. 183-185 Koran
Anu teu kudu DO lamun puasa
| H 1238
"Allah, nu Mighty nu Maha Agung nyebutkeun, 'Sadaya amal soleh tina putra Adam anu keur dirina, tapi puasa téh nya pikeun Me jeung kuring bakal ganjaran manéhna for eta. Puasa nyaéta tameng a. Lamun nu mana wae nu anjeun fasts manéhna kudu forsake swearing jeung nois. Lamun saha anu kasar atawa nyiar ka nyokot hiji pasea jeung manéhna, manéhna kudu tanggapjeung: Kuring keur shaum '.
Ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta kahirupan Muhammad, napas hiji anu puasa leuwih hade jeung Allah ti seungit tina kasturi. Whosoever fasts pangalaman dua joys: manéhna galumbira sabot ngarecah gancang-Na, jeung manehna galumbira alatan puasa-Na sabot meets Gusti-Na ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jangji Allah TO jalma anu puasa
| H 1239
"Allah nyebutkeun, 'Sing saha anu abstains tina dahareun, inuman jeung ti harep pikeun demi abdi, puasa keur Kuring jeung kuring bakal méré ganjaran for eta. A akta alus ieu recompensed sapuluh kali. '"
Diriwayatkan Bukhari yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk nu
Kumaha mun tos dosa anjeun dihampura
| H 131
"Solat lima waktu, Jumaah ka Jumaah jeung (nu puasa) Ramadan ka Ramadan ngabatalkeun naon bae (dosa) bisa jadi antara eta jadi salami dosa utama nu teu merlukeun dibedah."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun amal soleh
| H 1240
"Sakumna (sae) nu soleh tina putra Adam anu dikalikeun. Ganjaran anu sapuluh kali nepi ka tujuh ratus kali. Allah nyebutkeun: '... iwal saum sabab pikeun Me jeung recompense dinya. Pikeun manéhna daun harep sarta kadaharan-Na pikeun demi kuring. '
Pikeun manéhna nu fasts aya dua joys; hiji waktu manéhna ngarecah eta (nu Festival of Idulfitri) jeung kabagjaan lamun manéhna meets Gusti-Na. Nu ngarobah bau sungut nya éta leuwih alus jeung Allah ti seungit tina kasturi. "
Muslim
Gerbang Cendrawasih
| H 1241
"Whosoever spends dua pasang nanaon di Cukang lantaranana Allah bakal disebut ti Gates of Paradise, 'O worshiper Allah, ieu téh alus pikeun anjeun.' Dina cara nu sarua, urang shalat bakal disebut ti Gate of Shalat; jeung rahayat Jihad bakal disebut ti Gate of Jihad. JelemaShaum bakal disebut ti Gate of Watering; jeung jalma amal bakal disebut ti Gate of Amal. '
Abu Bakar ngomong, 'Dupi bapa jeung ka indung mah jadi Mekah Anjeun, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maranéhanana anu disebut ti gerbang ieu bakal hoyong pikeun sia, tapi bakal hiji nu mana wae nu disebut tina sakabeh gerbang ieu? 'Manéhna dijawab,' Enya, jeung asa ku anjeun bakal salah sahijina. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Puasa rido IN Ramadan
| H 1244
"Whosoever observes puasa salila Ramadan ngaliwatan kajembaran tina kapercayaan, jeung dina harepan earning istighfar bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Gates cendrawasih anu dibuka salila Ramadan
| H 1245
"Lamun Ramadan datang nu Gates of Paradise nu dibuka jeung Gates tina Apan nu dibui jeung satans nu nunda dina ranté."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mayar THE fardhu sedekah Ramadan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ngadegkeun solat Anjeun,
mayar amal wajib,
jeung ruku jeung jelema nu ruku. "2:43 Koran
"Tapi maranéhanana maréntahkeun pikeun ibadah Allah waé,
nyieun Agama-Na tulus, orientasi tegak,
jeung pikeun nyieun solat maranéhanana
jeung mayar amal wajib.
Nu memang Religion of Straightness "98:. 5 Koran
"Candak sedekah ti pakaya maranéhanana,
dina pilihan nu sipatna kukituna cleansed jeung dimurnikeun,
jeung berdoa pikeun maranéhna;
for bongan anjeun hiji rahmat comforting keur maranehna.
Allah téh dédéngéan, nyaho "9:. 103 Koran
Ramadan IS salah sahiji tina lima prinsip Islam
| H 1229
"Islam dumasar kana lima prinsip: Bearing Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Ngadegkeun sholat. Pamayaran tina amal wajib. Ziarah ka DPR Allah, jeung saum bulan Ramadan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kumaha mun sejahtera
| H 1230
"A manusa tina Najd jeung bulu disheveled datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Sora-Na nepi ka Ceuli urang tapi urang teu bisa ngartos naon anu diucapkeunana nepi ka manéhna Drew nearer ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus we dipikaharti nu manéhna inquiring ngeunaanIslam.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna, 'Aya lima solat fardhu salila beurang jeung peuting. Nu lalaki nanya, 'Aya leuwih ti eta?' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler, 'Teu aya, kacuali nu hayang nawarkeun solat sukarela. Saterusna saum salilabulan Ramadan. 'The manusa dipenta,' Aya leuwih ti eta? 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler,' Teu aya, kacuali nu hayang nengetan puasa sukarela. 'Mangka utusan Allah, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna ngeunaan pamayaran tina amal wajib (zakat) jeungmanusa di tanya sual sarua jeung maneh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jawab dina cara nu sami.
Saterusna manusa teh tos jauh nyebutkeun, 'Salaku Allah nyaeta saksi mah, kuring teu kudu nambahkeun nanaon ka ieu, sareng teu kudu mah detract nanaon ti dinya.'
Kana ieu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Anjeunna bakal makmur lamun manéhna truthful.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Talha anak Ubaidullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Punden NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1195
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi ditawarkeun leuwih ti sabelas unit shalat salila peuting Ramadan atawa iraha wae séjénna.
Nya tangtu nawarkeun opat unit shalat lila jeung sampurna, terus opat ampir sarua, mangka tilu. I (Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya) ditanya manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naha anjeun saré saméméh ngalamar hiji unit sholat (witr)?' Dijawab Manéhna, 'Ayesha, mah panon sare tapijantung mah henteu. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO ngajak jalma golongan BUKU TO ISLAM
| H 1231
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diangkat kuring (Mu'az) jadi gubernur nyebutkeun, 'Hiji grup Rakyat tina Kitab bakal datang ka anjeun. Ngajak ka tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Kami Rasul. Sakali maranéhna geus ditarima ieu, béjakeun ka eta nu Allah geusprescribed maranehna lima solat sapanjang beurang jeung peuting. Saterusna basa aranjeunna geus nyerah ka ieu, béjakeun ka eta nu Allah geus nyieun eta wajib mayar pajak sedekah (zakat) nu bakal dikumpulkeun ti nu jegud di antara maranehna jeung sebaran antara miskin. Sanggeus maranéhanana geus sapuk pikeun ieu teu butuhpossessions paling berharga maranéhanana keur kaperluan ieu. '
'Hansip sorangan ngalawan ceurik hiji anu wronged, sabab antara nu ceurik jeung Allah Henteu aya panghalang!' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mu'az nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kawajiban Islam
| H 1232
"Kuring geus paréntah pikeun nuluykeun tarung nepi ka saksi biruang musuh yén teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad nyaéta Rasul, pikeun nawarkeun solat poean jeung mayar amal wajib. Sakali maranéhna geus ditarima ieu kahirupan jeung harta maranéhanana bakal aman ti kuring, jeung maranéhanana geus jadinurutkeun ka kawajiban teh Islam maranéhanana keur akuntabel ka Allah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Abu Bakar perang maranéhanana anu nampik BAYAR THE fardhu sedekah
| H 1233
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibikeun jauh jeung Abu Bakar jadi khalifah sababaraha Arab Malikkeun ka disbelief.
Omar ditanya manéhna, 'Kumaha Anjeun bisa ngalawan eta sanggeus Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' kuring geus maréntahkeun tarung jalma nepi ka maranehna tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah. Saterusna whosoever ngasuh saksi ka ieu, hirup jeung harta-Na bakal aman da kuring mah iwal ti lamun-Nakasus nyaeta tina hak jeung akuntabilitas téh nya ka Allah? '
Abu Bakar ka manéhna, 'Mémang kuring bakal tarung maranéhanana anu nyieun Béda antara doa jeung amal wajib. Sedekah Ieu fardhu di kaitannana harta. Allah anu saksi mah nu lamun maranehna withhold ti kuring komo irung-tali tina onta nu maranéhanana mayar ka Rasul Allah, muji jeung perdamaianjadi kana manehna mah, bakal ngalawan ngalawan sahijina keur withholding maranéhanana. '
Afterwards Omar ngomong, 'Saterusna mah dipikaharti nu Allah geus dijieun perkara pajoang jelas ka Abu Bakar jeung kuring nyadar manéhna katuhu.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Kumaha carana bisa nepi TO Cendrawasih
| H 1234
"Manusa A nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Bejakeun kuring naon atuh jadi ngaku ka Paradise.' Anjeunna ngawaler, 'ibadah Allah, sarta teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna. Ngadegkeun sholat. Mayar amal wajib. Nguatkeun dasi kulawarga. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Ayoub nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Opat léngkah anu Cendrawasih
| H 1235
"A Badui Arab datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring naon kudu mah nuliskeun Paradise.' Dijawab Manéhna, 'ibadah Allah, jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna. Ngadegkeun sholat. Mayar amal wajib jeung puasasalila Ramadan. 'manusa ngomong,' Ku Anjeunna di nu leungeun anu hirup mah moal nambahan nanaon ka ieu. '
Salaku manéhna mimiti ninggalkeun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka Sahabat, 'Anjeunna nu bakal pleased ka kasampak di batur ti pangeusi of Paradise kudu kasampak di nu saurang.' Nya "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Karaharjaan Muslim AT jantung
| H 1236
"I (Jarir) jangji Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun ngadegkeun sholat, mayar amal wajib jeung boga karaharjaan unggal Muslim di jantung."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jarir bin Abdullah nu patali ieu.
Hukuman dina hari JUDGEMENT for nya henteu Mayar THE fardhu sedekah di ahir Ramadan
| H 1237
"Whosoever ngabogaan emas atawa pérak jeung teu mayar amal wajib nu alatan dina kudu terang, yen dina Poé Judgement emas jeung pérak-Na bakal dilebur jadi slabs nu bakal tuluy jadi dipanaskeun dina Fire tina Apan, mangka sisi-Na, dahi sarta balik bakal branded sareng maranehna. Lamun slabs jaditiis maranéhanana bakal ulang dipanaskeun deui jeung branding bakal neruskeun sakuliah poé panjang nu nu bakal sarua jeung lima puluh rebu taun nepi ka urang geus judged, mangka manéhna bakal dipidangkeun jalan boh ka Paradise atawa pikeun Seuneu teh.
A Companion dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan onta?' Manéhna dijawab, 'Dina cara nu sarua, nu boga onta nu teu mayar naon alatan dina kaitannana di antarana jeung naon sabab ngawengku susu maranéhanana dina poe aranjeunna keur dicandak ka cai, bakal dialungkeun dina beungeutna dina rupatingkat polos dina Poé Judgement jadi trampled kana ku onta. Onta ieu bakal kuat jeung lemak, teu salah sahijina, komo anak sapi tina onta bakal leungit. Maranehna bakal trample manéhna dina suku maranéhanana jeung cimata manéhna eta jeung huntu maranéhanana. Lamun panungtung di antarana kaliwat leuwih manéhna kahiji di antaranabaris dimimitian prosés leuwih deui sakuliah sapoé panjang nu bakal sarua jeung lima puluh rebu taun nepi ka sadaya lalaki geus judged jeung manéhna baris dipintonkeun jalan ka boh Paradise atawa pikeun Seuneu teh. '
Saterusna manéhna ditanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan sapi jeung embé?' Manéhna dijawab, 'Jang sarua bakal panawaran ka hiji nu owns sapi jeung embé jeung teu mayar zakat fardhu masing-masing-Na dina eta . Dina Poé Judgement manéhna baris dialungkeun dina beungeutna dina tingkat polos-rupajeung euweuh sahiji sato leungit jeung ngaping bakal tanpa surak. Maranehna bakal Gore manéhna jeung surak maranéhanana jeung trample manéhna dina hooves maranéhanana jeung lamun hiji sisi rengse sisi séjén baris dimimitian, sapanjang sapoé, panjang nu bakal sarua jeung lima puluh rebu taun nepi ka sadaya lalaki geus judgedjeung manéhna baris dipintonkeun jalan ka boh Paradise atawa ka Api. '
Saterusna manéhna ditanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan kuda?' Manéhna dijawab, 'Kuda bakal dibagi kana tilu golongan: maranéhanana nu mangrupa beungbeurat pikeun boga maranéhanana, maranéhanana nu mangrupa tameng pikeun manéhna jeung maranéhanana nu nyieun boga maranéhanana pantes ganjaran. Sedengkeun pikeun jalma anu aya beungbeurat hijipikeun boga maranéhanana, maranéhanana mangrupa leuwih jawa for manah atawa for sombong, atawa salaku ngabalukarkeun tatu anu Muslim. Maranehna bakal jadi ngabalukarkeun hukuman pikeun boga maranéhanana. Nu leuwih nu mangrupa tameng pikeun nu boga disebut maranéhanana nu anu jawa ku anjeunna pikeun Cukang lantaranana Allah sarta manéhna teu poho nu nu alatan Allahdina kaitannana tina bék maranéhanana jeung necks maranéhanana. Maranehna tameng-Na. Kuda ieu nyieun boga maranéhanana pantes ganjaran jeung nu leuwih nu digedékeun di lapangan jukut jeung kebon keur dipake dina Cukang lantaranana Allah ku umat Islam. Naon bae maranehna dahar ti lapangan jukut jeung kebon dirékam éléh salaku hade boga maranéhanana, jadi lobajadi nu komo droppings jeung cikiih maranéhanana count salaku jumlah sarua tina amal soleh pikeun manéhna. Unggal tali anu digunakeun (basa aranjeunna keur keur broken in), jumping maranéhanana jeung unggal gundukan ti nu maranéhanana luncat jeung unggal mark hoof maranéhanana nyieun diitung salaku jumlah sarua tina amal soleh pikeun manéhna. Lamun boga maranéhanana ngabalukarkeun etaka stream sarta maranéhanana inuman ti dinya - naha boga maranéhanana maksud eta pikeun ngalakukeunana atawa teu - unggal sahuap maranéhanana inuman diitung salaku akta nu hadé pikeun manéhna '.
Para sahabat dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan donkeys?' Manéhna dijawab, 'Teu aya pesenan husus geus dikirim ka handap pikeun kuring jeung hal ka donkeys tapi ayat ieu téh komprehensif:' Whosoever geus dipigawé hiji beurat atom ngeunaan alus kudu Tuh, nya, jeung whosoever geus dipigawé hiji atom sacarabeurat jahat bakal tempo ogé '"99:. 7-8 Koran
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE SIGHTING Bulan
SIGHTING THE NEW sabit Ramadan
| H 1246
"Teruskeun kana manéh eta (nu sabit anyar) jeung megatkeun eta sanggeus manéh éta. Mun anjeun teu bisa nempo sia (samemeh Ramadan), ngalengkepan bulan Shaban jeung 30 poé. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nangtukeun panjang Ramadan
| H 1247
"Mun anjeun teu bisa nempo sabit anyar (di ahir Ramadan), mangka ari puasa jadi 30 poé."
Muslim diriwayatkan
THE SUPPLICATION kana THE SIGHTING OF THE NEW sabit
| H 1254
"Dina sighting hiji sabit anyar, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal supplicate, 'O Allah, hayu eta mucunghul leuwih urang jeung kaamanan, iman, aman damai jeung kaluman. (Saterusna alamat nu sabit anyar manéhna baris ngomong), abdi PANGERAN jeung Gusti Anjeun Allah, nu sabit anyar amal saleh jeung kahadean. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Talha anak Ubaidullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan puasa A poé atawa dua samemeh Ramadan
Dua poé saméméh Ramadan
| H 1250
"Ulah gancang dina dua poé ti harita Ramadan, kumaha ieu teu dilarapkeun ka jelema nu prakték éta téh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE sabit Ramadan
| H 1251
"Ulah antisipasi Ramadan. Mimiti gancang jeung sighting tina sabit anyar jeung nungtungan eta jeung sighting anak. Lamun langit geus mendung ari bulan ngalampahkeun ka tilu puluh poé. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Puasa dina SHA'BAN
| H 1252
"Sakali tengah Sha'ban datang teu gancang salila sesa eta."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DO teu puasa ON poé diragukeun
| H1253
"Whosoever fasts dina hiji poé diragukeun disobeys Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ammar bin Yasir anu nyebutkeun ieu.
Kahadean OF dahar kadaharan Sateuacan ngawitan gancang SO salami Fajar teu deukeut
Dahar kadaharan Saméméh waktu puasa dimimitian
| H 1255
"Dahar sababaraha dahareun saméméh puasa dimimitian, aya berkah di partaking anak."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun eureun dahar
| H 1256
"Kami partook di 'sahri' (dahareun saméméh commencement puasa) salila bulan Ramadan jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus ngadeg nepi for bongan. Manéhna nanya ka naon ieu interval waktu antara dua. Anjeunna ngawaler, 'Jang waktu waktu nu diperlukeun didugikeun lima puluh ayat (tina Qur'an).' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid, putra Thabit nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Interval ANTARA telepon TO doa ku Bilal AND THE Call of Putra Ummu MAKTUM
| H 1257
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diangkat dua nelepon pikeun solat; Bilal jeung putra Ummu Maktum. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Bilal Télépon nu (warning) adzan bari masih peuting. Jadi neruskeun dahar nepi ka ibn Ummu Maktum Télépon eta (sholat). 'Ayangan ieu hiji interval ringkes antara dua. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Béda puasa muslim
| H 1258
"Beda antara observance urang tina saum sareng nu ti Jalma tina Kitab nyaéta kadaharan saméméh mimitian gancang meunangkeunana."
Muslim nu boga rantay nepi ka ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean OF nyadiakeun Pikeun pegatna saum sareng THE SUPPLICATION OF tamu THE
Ngajak batur pikeun megatkeun gancang sareng YOU
| H 1291
"Whosoever nyadiakeun pikeun pegatna puasa sejen earns nu istighfar sarua jeung hiji anu saum tanpa diminishing sagala cara nu recompense tina jalmi puasa."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Zaid bin Khalid Juhni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE SUPPLICATION malaikat
| H 1292
"'Sawaktos sasaurang eats di hareup jalma puasa, malaikat supplicate pikeun manéhna nepi ka manéhna geus réngsé.'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ummu Ammarah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun malaikat SUPPLICATE pikeun anjeun
| H 1293
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka nganjang Sa'ad bin Ubadah nu ditawarkeun manéhna sababaraha roti jeung minyak zaitun. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, partook eta jeung ngomong, 'Jelema nu éta puasa geus rusak gancang maranéhanana jeung anjeun, jeung jalma bener geus didahardahareun Anjeun sedengkeun malaikat anu supplicating pikeun anjeun. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Uleman lamun puasa
SUPPLICATION Pikeun nu boga imah
| H 745
"Lamun keur Anjeun keur ngondang pikeun kadaharan, Anjeun kudu narima uleman. Tapi, lamun keur puasa anjeun kudu neneda pikeun hosta anjeun, tapi lamun anjeun teu puasa mangka anjeun kudu dahar. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iraha bade megatkeun saum sareng THE kahadean OF pegatna IT, secara langsung
AND SUPPLICATION ANAK
Tatakrama gancang Anjeun giru
| H 1259
"Bangsa kuring bakal tetep aya dina kahadéan salami maranéhanana megatkeun puasa pas eta disababkeun."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl putra Sa'ad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu reureuh pegatna gancang Anjeun
| H 1260
"Masruq jeung aku (Abu Atiyyah) dilongok Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, jeung Masruq ceuk ka dirina, 'Aya dua Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ayakeun ti saha anu hesitant ulah pantangan alus; salah sahijina hastens pikeun megatkeun gancang sarta pikeun nawarkeun soredoa jeung Nepi séjén boh 'Manéhna nanyakeun,'. Saha eta nu hastens pikeun megatkeun gancang sarta nawarkeun solat peuting? 'Manéhna dijawab,' Abdullah bin Mas'ud. 'Manéhna commented,' Jang Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu sarua. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Atiyyah nu patali ieu.
Allah mikanyaah ka maranéhanana anu nu gancang bisa megatkeun puasa
| H 1261
"Allah, nu Mighty, nu Maha Agung nyebutkeun: 'Ti sadaya nyembah berhala abdi, maranéhanana I love kudu aya maranéhanana anu kahiji pikeun megatkeun maranéhanana gancang paling'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun pikeun megatkeun puasa
| H 1262
"Lamun sore ngadeukeutan ti sisi ieu (wetan) jeung poé retreats ti sisi ieu (kulon) jeung panonpoé geus disetel, hiji anu puasa ngarecah gancang-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar bin Khattab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tatakrama gancang lamun Tempo peuting APPROACHING ti wetan
| H 1263
"Kami éta jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina lalampahan lamun manéhna observasi hiji gancang sukarela. Lamun panonpoé nangtukeun cenah ka batur, 'Jadi jeung kitu, dismount jeung nyiapkeun taneuh jeung manggang sa'ir pikeun urang.' Manéhna dijawab, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mangga... hayu jadi poek 'Manéhna terus-terusan,' Dismount jeung nyiapkeun sa'ir pikeun urang 'manusa ngomong,' Aya kénéh terangan 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk nu katilu kalina:' Dismount jeung nyiapkeun sa'ir pikeun urang. 'kana ieu manusa teh dismounted jeung nyiapkeun dahareun. Utusan Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ate jeung nu nunjukkeun ayana di wétan ngomong, 'Lamun anjeun ngarasa peuting approaching ti arah nu ngantep whosoever nyaéta puasa megatkeun gancang maranéhanana.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Aufa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tatakrama gancang Anjeun sareng hiji kaping atawa cai
| H 1264
"Tatakrama gancang Anjeun sareng titimangsa, atawa jeung cai kusabab murni."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Salman bin 'Amir Dhabi nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pegatna gancang saméméh ngalamar THE MAGRIB solat
| H 1265
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal megatkeun-Na gancang jeung kaping seger saméméh ngalamar solat magrib. Lamun aya no kaping seger, tuluy kaping garing, gagal nu manéhna baris sip sababaraha mouthfuls cai. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Nangtayungan gancang Anjeun ku CURBING basa Anjeun
Puasa téh Allah
| H 1266
"Lamun salah sahiji Anjeun fasts salila sapoé, manéhna teu kudu sumpah. Atawa kudu manéhna jadi ribut, saba kitu lamun saha swears di manéhna atawa draws manéhna kana perang, mugi Gusti ngomong, 'Mémang, Kuring keur puasa.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yén manéhna Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun Allah moal ngeunaan miara gancang Anjeun
| H 1267
"Lamun saurang lalaki teu refrain ti accusation palsu jeung praktek na Allah teu ngeunaan miara manéhna refraining ti dahareun jeung inuman-Na."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela salila Ramadan
Panghampura dosa IN Ramadan
| H 1210
"Whosoever nawarkeun solat sukarela salila Ramadan di kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela salila Ramadan
| H 1211
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nyorong Sahabat pikeun nawarkeun solat sukarela salila Ramadan tapi teu mesen maranehna. Cenah, 'Whosoever nawarkeun solat sukarela salila Ramadan di kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela salila sapeuting teh ngahargaan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Kami dikirim ieu (Koran Suci) ka handap dina peuting nu ngahargaan.
Naon bisa ari nyaho naon peuting tina ngahargaan nya!
Nu peuting tina ngahargaan leuwih hade tibatan sarebu bulan,
di jerona malaikat jeung roh (Jibril) descend
ku idin ti Gusti maranéhanana kana unggal paréntah.
Peace nya kitu, saacan break subuh. Bab 97, Koran
"Éta Urang dikirim ka handap dina mangsa peuting rahayu.
Urang kungsi ngamuat "44:. 3 Koran
Solat Sukarela ditawarkeun salila sapeuting teh ngahargaan
| H 1212
"Whosoever nawarkeun solat sukarela salila peuting tina ngahargaan kaluar ti kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura manéhna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
LOCATING sapeuting teh ngahargaan
| H 1213
"Sababaraha Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, miboga visi nu peuting tina ngahargaan ieu di antara tujuh peuting panungtungan Ramadan, whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'kuring nempo yén visions Anjeun kabeh satuju kana tujuh peuting panungtung. Saha bae,mangka, nyiar nu peuting tina ngahargaan kudu néangan éta di antara tujuh peuting panungtungan Ramadan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kamari TEN peuting Ramadan
| H 1214
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal balik kana seclusion di Masjid salila sapuluh poé panungtung Ramadan sarta ngandika, 'Tingali pikeun peuting tina ngahargaan antara sapuluh peuting panungtungan Ramadan.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nu ganjil peuting di ahir Ramadan
| H 1215
"Tingali pikeun peuting tina ngahargaan antara peuting ganjil sapuluh peuting panungtungan Ramadan."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tahajud kulawarga Anjeun salami The Last TEN peuting Ramadan
| H 1216
"Lamun sapuluh poé panungtung Ramadan mimiti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ari ngahudangkeun sakabeh peuting sarta bakal awaken anggota kulawargana, jeung ieu nu paling getol dina ibadah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
STRIVING HARDER salila Kamari sapuluh poé Ramadan
| H 1217
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, strove harder dina ibadah-Na salila Ramadan ti iraha wae séjén sarta manéhna strove harder dina sapuluh poé panungtung Ramadan ti manéhna strove salila bagian nya baheula."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
SUPPLICATION for keur peuting OF ngahargaan
| H 1218
"I (Lady Ayesha) nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, béjakeun ka kuring, lamun kuring kudu sadar nu ti peuting nyaéta peuting tina ngahargaan, kumaha mah kudu supplicate?' Manéhna dijawab, ' Supplicate: O Allah, Anjeun téh Sadaya Pardoning, jeung Anjeun sunda pardoning, jadi hampura kuring '".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SECLUSION
SECLUSION salila Kamari sapuluh poé Ramadan
| H 1294
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal balik kana seclusion di Masjid salila sapuluh poé panungtung Ramadan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SECLUSION OF THE istri Nabi THE
| H 1295
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal balik kana seclusion salila sapuluh poé panungtung Ramadan nepi ka Allah, nu High nyandak manéhna. Saterusna istri-Na pake pikeun terus ngalaksanakeun seclusion. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Basa keur Rasullullah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angkat ka SECLUSION salila dua puluh poé
| H 1296
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angkat ka seclusion pikeun sapuluh poé salila bulan Ramadan tapi dina taun di mana manéhna maot Isa angkat ka seclusion salila dua puluh poé."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Umroh salila Ramadan
| H 1304
"Umroh (haji Lesser) dilaksanakeun salila Ramadan sarua jeung Umroh teh."
Atawa, "sarua jeung Umroh di pausahaan mah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
GENEROSITY ngaronjat jeung amal soleh berbudi salila Ramadan
GENEROSITY Nabi salila Ramadan
| H 1248
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu nu paling berehan lalaki jeung manéhna di-Na paling berehan salila Ramadan lamun Jibril dilongok manéhna unggal peuting jeung recited Qur'an manéhna. Salila ieu generosity hade Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngaronjatleuwih gancang batan angin gusty. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Perkara LAIN ngeunaan puasa
Pegatna gancang Anjeun ku kasalahan
| H 1268
"Lamun salah sahiji dahar atawa nginum forgetting manéhna puasa, manéhna kudu neruskeun gancang-Na nepi ka ahir, sabab Allah geus fed manéhna sarta dibikeun manéhna nginum."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kade Upami anjeun nuju wudhu salila puasa
| H 1269
"I (Laqit anak Sabarah) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun ngabejaan ka kuring ngeunaan nyieun wudhu. Manéhna dijawab, 'Jieun wudhu Anjeun lengkep dina sagala ngahormat, jeung inget pikeun ngabersihan di antara ramo Anjeun tur ka ngumbah irung Anjeun kaluar oge, tapi kudu ati dina ieu panungtungan lamun anjeun ayapuasa. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Laqit anak Sabarah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mandi sanggeus sapatemon Saméméh COMMENCING puasa
| H 1270
"Sanggeus Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus consorted jeung pamajikan hiji manéhna baris nyokot mandi samemeh mimitian gancang meunangkeunana."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Nagara IMPURITY Saméméh puasa
| H 1271
"Iraha wae Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nepi ka subuh dina kaayaan impurity, Anjeunna nyandak mandi sarta observasi puasa."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ladies Ayesha, sarta Ummu Salamah istri Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased sareng sadaya di antarana, nu patali ieu.
THE kahadean puasa ON kahiji Genep poe proses SHAWAL
Nilai puasa genep poé sanggeus Ramadan IN SHAWAL
| H 1280
"Whosoever observes puasa sakuliah Ramadan terus nuturkeun eta ku saum genep poé Shawal ieu lamun manéhna geus fasted sapanjang taun."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Ayoub nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Gapura Husus pikeun Cendrawasih Pikeun jalma anu puasa rutin
| H 1242
"Aya gapura ka Paradise disebut Gate of Watering ngaliwatan nu ngan jalma anu puasa rutin bakal nuliskeun dina Poé Judgement jeung teu aya hiji nu sejenna. Telepon A bakal balik mudik, 'Dimana aya jalma anu fasted rutin?' Sarta maranéhanana baris lengkah gancang sareng teu aya hiji lian ti maranéhanana bakal nuliskeun ngaliwatan Gate éta.Sanggeus maranéhanana geus asup kana Gate bakal ditutup jeung teu saurang nu sejenna bakal nuliskeun ngaliwatan eta.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad bin Sahl nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai puasa Ngan hiji poé
| H 1243
"Lamun hiji worshiper Allah observes puasa pikeun sapoé demi Allah, Anjeunna drive Seuneu nu jarak tujuh puluh taun perjalanan jauh ti manéhna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean puasa salila Muharam, SHA'BAN & suci bulan
Puasa dina Muharam
| H 1272
"The bulan pangalusna pikeun ngamajukeun di sanggeus Ramadan nyaéta Muharram, jeung solat pangalusna sanggeus solat fardhu nyaéta solat peuting."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Puasa salila SHA'BAN
| H 1273
"Kadang, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu nitenan gancang sukarela salila bulan Sha'ban, tapi kadang manéhna observasi puasa terus sakuliah Sha'ban."
Urang ogé informed:
"Manéhna observasi puasa salila bagian leuwih gede ti Sha'ban."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
DO teu puasa terus
| H 1274
"Manéhna (boh bapa atawa Mamang Mujibata Al-Bahiliyah sacara) dilongok Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta malik deui kana nganjang manéhna deui sataun saterusna.
Dina mangsa éta penampilan jeung kaayaan-Na geus robah. Lamun manéhna dilongok manéhna nu kadua waktu manehna nanyakeun manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sugan aya nu ngakuan kuring?' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Saha anu?' Manéhna dijawab, 'Kami nu Bahili nu dilongokAnjeun taun ka tukang. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Anjeun éta cukup ganteng, naon geus ngabalukarkeun Anjeun pikeun ngarobah jadi loba? 'Manéhna dijawab,' "Saprak mah parted anjeun, kuring geus teu didahar iwal ti peuting. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Anjeun geus dihukum soranganneedlessly. Anjeun kudu nitenan gancang salila bulan kasabaran (Ramadan) jeung dina hiji poé dina saban bulan séjén. 'Manéhna dipénta,' diturutan keur maneh mah leuwih sabab Kami kuat. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Saterusna gancang dua poe di unggal bulan.' deui manéhna dipénta, 'Surat ijinkeur maneh deui. 'Jadi Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Fast tilu poe unggal bulan. 'Manéhna pleaded for jeung beuki. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler, 'Anu sadaya, sarta salila bulan suci saum sareng abstain ti puasa.' The Rasul Allah, muji jeungkarapihan jadi kana manéhna, terus-terusan ieu tilu kali jeung nunjukkeun eta ku ngahijikeun tilu ramo sarta saterusna ngaleupaskeun eta, kukituna hartina manéhna kudu gancang salila tilu poé terus abstain ti puasa tilu poe. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Mujiba Bahiliyah nu patali dina wewenang bapana atawa mamang nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean puasa kahiji TEN poé DHUL HIJA
Puasa salila Kahiji TEN poé DHUL HIJA
| H 1275
"Aya teu poe salila tindakan berbudi leuwih pleasing ka Allah ti sapuluh poé kahiji Dhul Hija. Manéhna nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sanajan teu striving dina Cukang lantaranana Allah?' Manéhna dijawab, 'komo Teu striving dina Cukang lantaranana Allah iwal dina kasus hijinu mana anu mudik jeung hirupna jeung harta sarta teu mulang jeung boh. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean puasa dina poé Arafah AND ON THE 9 & 10 poé Muharam
Puasa dina poe Arafah
| H 1276
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya ngeunaan saum dina Poé Arafah. Manéhna ngawaler, 'Duh atones pikeun dosa Sataun ti harita jeung taun saterusna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Puasa ON THE-10 Poé Muharam
| H 1277
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, fasted dina poe kasapuluh Muharram jeung exhorted nu sakuduna dititenan salaku gancang meunangkeunana."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai puasa ON THE-10 Poé Muharam
| H 1278
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya ngeunaan saum dina poe kasapuluh Muharram jeung dijawab, 'Duh atones pikeun dosa Sataun ti harita.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Puasa ON THE 9 Poé Muharam
| H 1279
"Lamun kuring salamet nepi ka taun hareup mah kudu gancang dina poe kasalapan Muharram."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
VIRTUES puasa ON MONDAYS AND THURSDAYS
Puasa Senén
| H 1281
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya ngeunaan saum dina Senén jeung ngawaler, 'Anu poé sanggeus nu abdi lahir jeung poé sanggeus nu kuring dikirim atawa eta dikirim ka handap kana kuring (hartina Jibril jeung Qur'an). '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Éléh dibere ka Allah ON MONDAYS AND THURSDAYS
| H 1282
"AMAL Hiji jalma panarima dilaporkeun dina Mondays jeung Thursdays Ku lantaran kitu milih mah gancang lamun éléh mah nu dilaporkeun."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Poe THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, FASTED
| H 1283
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu getol di saum dina Senén jeung Kemis."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Kahadean puasa tilu poe bulan Unggal
DESIREABLITY puasa tilu poe bulan Unggal
| H 1284
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun kuring (Abu Hurairah) kanggo ngamajukeun salila tilu poé dina saban bulan sarta pikeun nawarkeun dua unit shalat salila pertengahan isuk jeung nawarkeun Witr (a unit tunggal) solat saméméh saré. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Praktek para sahabat
| H 1285
"Babaturan dearest Abu Darda sacara disarankan manéhna tilu hal nu cenah manéhna henteu kungsi bakal abandon pikeun salami mondok. Anu kahiji nyaéta pikeun ngamajukeun tilu poe di unggal bulan, nu kadua pikeun nawarkeun dua unit shalat sanggeus panonpoé geus risen (dhuhaa) jeung katilu teu bisa sare nepi ka manéhna sempet ditawarkeun solat Witr. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali ieu.
Puasa Nabi David mah aya Best
| H 1286
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu ka eta mah (Abdullah bin ngirut) kungsi nyarios, 'mah bakal gancang unggal poé jeung méakkeun sakabeh peuting dina sholat sukarela salami mah hirup.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kuring nanya, 'Naha anjeun anu salah ceuk ieu?' mah ngawaler, 'Mémang, ceuk kuring maheta O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa bapa jeung ka indung mah jadi Mekah anjeun. 'Manéhna ngomong,' Anjeun moal bisa ngadukung éta. Anjeun tiasa gancang tapi jeung ngarecah di antara, sarta anjeun bisa meunangkeun nepi for bongan sukarela, tapi Anjeun ogé kudu sare. Gancang tilu poe hiji bulan, jeung salaku nilai aakta hade tenfold ieu sarua jeung shaum for geus pernah. 'mah, cenah,' Kami cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alus batan eta. 'Manéhna ngomong,' Saterusna gancang hiji poe kaluar ti saban tilu. 'ceuk kuring. 'Kami cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alus tinimbang ti eta.' Manéhna ngomong, 'Muhun, gancang hiji poe jeung teu aya di gigireun. Ieu puasa Daud jeung geusnu paling rupa. 'mah, cenah,' Kami cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alus batan eta. 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler,' Aya aya sia aya leuwih hade tinimbang ieu. 'Ayeuna mah keukeuh mah geus ditarima nasihat nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, yén kuring gancang tilu poe sabulan. Ieu bakal dearer kakuring ti mah jeung barudak pakaya mah. "
Urang ogé informed:
"Kuring geus ka nu nitenan gancang unggal poé jeung nangtung for bongan sukarela sakuliah peuting? Cenah mah, 'Anu kitu, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Manéhna ngomong, 'Ulah ngalakonan ieu. Gancang terus ninggalkeun eta; saré terus nangtung di doa. Awak anjeun boga hak, panon Anjeun toshak, pamajikan Anjeun gaduh hak jeung tamu Anjeun gaduh hak. Ieu téh cukup lamun gancang salila tilu poé bulan sabab unggal akta alus ngabogaan nilai tenfold jeung jalan ieu puasa sarua jeung shaum for geus pernah. 'Tapi ieu mah teuas dina diri jeung jadi kesempitan ieu ditumpukeun kana kuring. Cenah mah, 'O Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya rasa anu kuat. 'Manéhna ngomong,' Saterusna nitenan gancang Daud, Nabi Allah, jeung teu nambahan ka éta. 'kuring nanya,' Naon ieu puasa Daud? ​​'Anjeunna ngawaler , 'Satengah waktu.' Lamun Abdullah jadi heubeul manéhna baris ngomong: 'Alas, kumaha kuring keukeuh mah geus ditarima jeung waiver kahiji Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna. '"
Urang ogé informed:
"Kuring geus ka nu gancang unggal poé sarta ngadugikeun sakabéh Koran salila unggal peuting? Mah ngawaler, 'Anu kitu, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung maksudna mah ngan alus dina ngalakonan kitu.' Manéhna ngomong, 'Fast kawas puasa Daud Nabi Allah, manéhna dipuja leuwih ti nu mana wae nu manusa séjén,jeung réngsé nu recitation tina Qur'an dina sabulan. 'mah ngawaler,' O Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna mah, cukup kuat pikeun ngalakukeun leuwih ti kitu. 'Manéhna ngomong,' Saterusna ngalengkepan eta unggal dua puluh poé. 'mah, cenah,' O Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya rasa cukup kuat ka leuwih tiéta. 'Manéhna ngomong,' Saterusna ngadugikeun eta tiap sapuluh poé. 'mah, cenah,' O Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, geus kakuatan ka leuwih ti éta. 'Manéhna ngomong,' Nah mangka, ngadugikeun eta unggal tujuh poé teu nambahan ka recitation ieu. 'Jadi ieu teuas dina diri jeung kesempitan ieu ditumpukeun kana kuring. Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kuring mah, 'Anjeun teu nyaho, Anjeun bisa jadi kudu panjang umur.' Saterusna kuring nepi ka nu di antarana Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus diucapkeun. Lamun kuring jadi heubeul mah wished mah geus ditarima jeung waiver Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Urang ogé informed:
"Putra anjeun boga hak."
Urang ogé informed:
"Whosoever fasts for geus pernah, dianggap kungsi geus fasted. Ieu terus-terusan thrice. Puasa paling bisa ditarima ka Allah nyaeta puasa Daud, jeung solat paling bisa ditarima ka Allah nyaeta doa Daud. Manéhna angon satengah peuting, tuluy ngadeg di solat katilu, terus angon deui hiji kagenep.Anjeunna bakal gancang hiji poe jeung teu aya di gigireun. Manéhna kungsi mundur dina nyanghareupan musuh. "
Urang ogé informed:
"Bapa mah geus nikah kuring wanoja ti kulawarga alus sarta bakal inquire ti minantu hukum ngeunaan atuh nya. Manéhna bakal disebut: 'A man rupa memang. Saprak kuring geus datang ka manéhna manéhna geus teu lain ka handap dina bedding urang atawa geus manéhna ditarik panutup a. 'Nalika hal ieu terus pikeun sawatara waktu bapa disebutkeun zat kaNabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Anjeunna ka bapa kuring, 'Kirimkeun manéhna ka kuring.' Jadi kuring indit ka manéhna. Manéhna nanyakeun ka kuring, 'Kumaha mindeng teu Anjeun puasa?' Mah ngawaler, 'Unggal poé.' Saterusna manéhna nanyakeun ka kuring, 'Kumaha mindeng teu Anjeun disimpulkeun nu reciting tina Qur'an?' Mah ngawaler, 'Sanggeus peuting a.' Saterusna ieu nuturkeun yen nu geus kungsipatali. Lamun Abdullah jadi heubeul manéhna recited hiji VII recitation nightly pikeun sababaraha anggota kulawargana salila poé ka lighten tugas-Na peuting. Lamun manéhna diperlukeun relief ti puasa, manéhna bakal gancang poé séjén salila sawatara poé ku jeung nyieun nepi jumlah fasts anjeunna tos lasut saterusna dina saeutiknamanéhna kudu ninggalkeun prakték nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kénca manéhna ngalakonan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali ieu.
Gancang iraha wae salila bulan THE
| H 1287
"I (Mu'azah Adawiah ditanya Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya), 'Naha Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, gancang dina tilu poe unggal bulan?' Manéhna ngawaler, 'Sumuhun.' kuring nanya nya, 'Salila bagean mana bulan teu manéhna puasa?' Manéhna dijawab, 'Anjeunnateu dipikiran nu bagian ieu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Mu'azah Adawiah nu patali ieu.
Puasa sasaena ON 13th, 14 & 15
| H 1288
"Lamun gancang salila tilu poé dina sabulan, hayu eta jadi poé nu 13th, 14 jeung peuting 15 bulan.
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HALF Kahiji bulan
| H 1289
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngalatih urang kanggo ngamajukeun dina tilu poe bodas unggal bulan, hartina poe ti 13th, 14 jeung 15 (bulan lunar)."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Katadah anak Milhan nu patali ieu.
Poe SHINNING
| H 1290
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi lasut saum dina poé shinning, euweuh urusan naha manéhna di imah atawa iinditan."
Nisa'i nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Larangan nyieun sumpah OF Ngajempékeun
Teu boga nilai IN Ngajempékeun puasa
| H 1851
"I (Ali) dilestarikan dina mémori mah nu nyebutkeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'hiji No nyaéta anak yatim sanggeus manéhna geus datang umur. Teu aya nilai di sésana jempé ti isuk nepi ka peuting.'"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Ali patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sumpah OF Ngajempékeun nyaéta dilarang
| H 1852
"Abu Bakar papanggih wanoja ti suku Ahas nu ngaran ieu Zainab sarta manéhna noticed manéhna teu ngomong. Manéhna inquired, 'Naha teu manéhna nyarita?' Manéhna informed, 'Manehna geus disumpah hiji sumpah tina tiiseun.' Kana dédéngéan ieu manéhna ka dirina, 'degung, tiiseun teu permissible. Ieu hiji amalan dina Days jahiliah(Poé pre-Islam). 'Thereupon manéhna spoke. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Kais putra Abu Hazim nu patali ieu.
Puasa On a Friday
Jumaah
| H 1809
"Sanes milih peuting saméméh Jumaah isuk jeung doa sukarela husus atawa poé Jumaah husus keur puasa iwal mun nu lumangsung antara fasts yén salah sahiji Anjeun observasi."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PREREQUSITES puasa On a Friday
| H 1810
"Euweuh nu kudu gancang On a Friday ngan, kacuali manéhna ngagabungkeun eta jeung gancang poé saméméh atawa poé sanggeus."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
FORBIDING puasa Sukarela On a Friday
| H 1811
"Kuring (Muhammad, putra Abbad) ditanya Jabir, 'Naha Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaram puasa On a Friday?' Anjeunna ngawaler, 'Sumuhun'."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Muhammad bin Abbad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun PERMISSIBLE gancang sukarela On a Friday
| H 1812
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok kuring (Lady Juwairiah, pamajikan Nabi, Ibu tina iman bisa Allah jadi pleased jeung nya) dina a Friday jeung kapanggih kuring puasa. Manéhna nanya, 'Naha Anjeun gancang kamari?' Mah ngawaler, 'No' Manéhna nanya, 'Naha anjeun maksudna pikeun nitenan isukan puasa?' Mahngawaler, 'No' Jadi manéhna ka kuring, 'Dina kasus eta nyerah gancang ayeuna anjeun.'
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Juwairiah, putra Al Harith, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan kontinyu puasa leuwih ti poé tanpa megatkeun IT,
Buka puasa
| H 1813
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade mangrupa tuluyan tina gancang tanpa megatkeun eta di ahir unggal poé."
Bukhori jeung Muslim jeung ranté nepi ka Abu Hurairah jeung Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
NABI ieu beda ti urang
| H 1814
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade mangrupa tuluyan tina gancang leuwih hiji poé. Cenah mah ieu ka manehna, 'Tapi anjeun ngalakukeun hal eta.' Anjeunna ngawaler, 'Kuring keur teu kawas anjeun. Kuring keur dibikeun ka dahar jeung nginum. '"

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
RAMADA N &
Puasa Sukarela
BUKU 10
Ramadan, puasa fardhu AND VIRTUES ANAK
Al Qur'an
Anu teu kudu DO lamun puasa
Jangji Allah TO jalma anu puasa
Kumaha mun tos dosa anjeun dihampura
Ganjaran pikeun amal soleh
Gerbang Cendrawasih
Puasa rido IN Ramadan
Gates cendrawasih anu dibuka salila Ramadan
Mayar THE fardhu sedekah Ramadan
Al Qur'an
Ramadan IS salah sahiji tina lima prinsip Islam
Kumaha mun sejahtera
Punden NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
CARA TO ngajak jalma golongan BUKU TO ISLAM
Kawajiban Islam
Abu Bakar perang maranéhanana anu nampik BAYAR THE fardhu sedekah
Kumaha carana bisa nepi TO Cendrawasih
Opat léngkah anu Cendrawasih
Karaharjaan Muslim AT jantung
Hukuman dina hari JUDGEMENT for nya henteu Mayar THE fardhu sedekah di ahir Ramadan
THE SIGHTING Bulan
SIGHTING THE NEW sabit Ramadan
Nangtukeun panjang Ramadan
THE SUPPLICATION kana THE SIGHTING OF THE NEW sabit
Larangan puasa A poé atawa dua samemeh Ramadan
THE sabit Ramadan
Puasa dina SHA'BAN
DO teu puasa ON poé diragukeun
Kahadean OF dahar kadaharan Sateuacan ngawitan gancang SO salami Fajar teu deukeut
Lamun eureun dahar
Interval ANTARA telepon TO doa ku Bilal AND THE Call of Putra Ummu MAKTUM
Béda puasa muslim
THE kahadean OF nyadiakeun Pikeun pegatna saum sareng THE SUPPLICATION OF tamu THE
Ngajak batur pikeun megatkeun gancang sareng YOU
THE SUPPLICATION malaikat
Lamun malaikat SUPPLICATE pikeun anjeun
Uleman lamun puasa
Iraha bade megatkeun saum sareng THE kahadean OF pegatna IT, secara langsung
AND SUPPLICATION ANAK
Tatakrama gancang Anjeun giru
Teu reureuh pegatna gancang Anjeun
Allah mikanyaah ka maranéhanana anu nu gancang bisa megatkeun puasa
Lamun pikeun megatkeun puasa
Tatakrama gancang lamun Tempo peuting APPROACHING ti wetan
Tatakrama gancang Anjeun sareng hiji kaping atawa cai
Pegatna gancang saméméh ngalamar THE MAGRIB solat
Nangtayungan gancang Anjeun ku CURBING basa Anjeun
Puasa téh Allah
Lamun Allah moal ngeunaan miara gancang Anjeun
Solat Sukarela salila Ramadan
Panghampura dosa IN Ramadan
Solat Sukarela salila Ramadan
Solat Sukarela salila sapeuting teh ngahargaan
Al Qur'an
Solat Sukarela ditawarkeun salila sapeuting teh ngahargaan
LOCATING sapeuting teh ngahargaan
Kamari TEN peuting Ramadan
Nu ganjil peuting di ahir Ramadan
Tahajud kulawarga Anjeun salami The Last TEN peuting Ramadan
STRIVING HARDER salila Kamari sapuluh poé Ramadan
SUPPLICATION for keur peuting OF ngahargaan
SECLUSION
SECLUSION salila Kamari sapuluh poé Ramadan
SECLUSION OF THE istri Nabi THE
Basa keur Rasullullah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angkat ka SECLUSION salila dua puluh poé
Umroh salila Ramadan
GENEROSITY ngaronjat jeung amal soleh berbudi salila Ramadan
GENEROSITY Nabi salila Ramadan
Perkara LAIN ngeunaan puasa
Pegatna gancang Anjeun ku kasalahan
Kade Upami anjeun nuju wudhu salila puasa
Mandi sanggeus sapatemon Saméméh COMMENCING puasa
Nagara IMPURITY Saméméh puasa
THE kahadean puasa ON kahiji Genep poe proses SHAWAL
Nilai puasa genep poé sanggeus Ramadan IN SHAWAL
Gapura Husus pikeun Cendrawasih Pikeun jalma anu puasa rutin
Nilai puasa Ngan hiji poé
THE kahadean puasa salila Muharam, SHA'BAN & suci bulan
Puasa dina Muharam
Puasa salila SHA'BAN
DO teu puasa terus
Kahadean puasa kahiji TEN poé DHUL HIJA
THE kahadean puasa dina poé Arafah & 9 & 10 poé Muharam
Puasa dina poe Arafah
Puasa ON THE-10 Poé Muharam
Nilai puasa ON THE-10 Poé Muharam
Puasa ON THE 9 Poé Muharam
VIRTUES puasa ON MONDAYS AND THURSDAYS
Puasa Senén
Éléh dibere ka Allah ON MONDAYS AND THURSDAYS
Poe THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, FASTED
Kahadean puasa tilu poe bulan Unggal
Praktek para sahabat
Puasa Nabi David mah aya Best
Gancang iraha wae salila bulan THE
Puasa sasaena ON 13th, 14 & 15
HALF Kahiji bulan
Poe SHINNING
Larangan nyieun sumpah OF Ngajempékeun
Teu boga nilai IN Ngajempékeun puasa
Sumpah OF Ngajempékeun nyaéta dilarang
Puasa On a Friday
Jumaah
PREREQUSITES puasa On a Friday
FORBIDING puasa Sukarela On a Friday
Lamun PERMISSIBLE gancang sukarela On a Friday
Larangan kontinyu puasa leuwih ti poé tanpa megatkeun IT,
Buka puasa
NABI ieu beda ti urang
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 011
Otentik Hadits pertaining ka
Jiarah
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 11
PILGRMAGE
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ziarah ka Déwan nyaéta kawajiban pikeun Allah
for sadayana anu bisa nyieun perjalanan.
Jeung whosoever disbelieves,
Allah téh Beunghar,
Bebas sakabéh alam. "3:97 Koran
Dasar OF ISLAM
| H 61
"Kami (para sahabat) anu diuk jeung Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hiji poe, lamun inquirer teu dipikanyaho mecenghul ka Kami. Baju-Na nya brilliantly bodas, nya bulu jet hideung tapi aya no tanda iinditan kana manéhna. Manéhna diuk turun di hareup Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,jeung tuur maranéhanana dijamah. Nempatkeun leungeun-Na dina thighs-Na manehna ngomong: 'Nabi Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring ngeunaan Islam.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: 'Islam nyaeta anu ngabedakeun Nyaksikeun yen teu aya tuhan iwal Alloh, jeung yen Muhammad nyaéta Rasul, jeung nuAnjeun ngadegkeun shalat, mayar amal wajib, gancang bulan Ramadan jeung nyieun Ziarah ka Déwan (nu Ka'bah di Mekah) lamun can mampuh eta. 'Saterusna ka heran urang manusa teh dikonfirmasi nu correctness tina jawaban nyebutkeun : 'Anu bener'.
Saterusna inquirer nu nyarios: 'Bejakeun kuring ngeunaan iman.' Pikeun ieu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: 'Duh nu percaya Allah, Malaikat-Na, Buku-Na, rasul-Na, nu Poé kamari, jeung nu Anjeun percaya predestination (nu nu Allah geus decreed) 'deui inquirer nu ngomong:'. Maksudna. bener, ayeuna nitah kuring ngeunaan kasampurnaan 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler:' Duh nu ibadah Allah saolah-olah anjeun nu ku manéh ka Anjeunna, jeung lamun teu nempo Anjeunna, terang yen Anjeunna ningali anjeun. 'inquirer Nu nanya deui:' Bejakeun kuring ngeunaan Sajam tina Judgement 'The Nabi, muji jeung perdamaian.jadi kana manéhna, ngawaler: 'Anjeunna nu keur ditanya weruh teu leuwih ngeunaan eta ti hiji nu naroskeun.' Jadi inquirer nanya: '. Bejakeun kuring ngeunaan sawatara tanda pendekatan anak' Pikeun ieu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: 'The budak awéwé bakal méré lahir ka master nya, jeung bulistir-footed, taranjang,penniless kambing-herders bakal hirup arrogantly di mansions luhur. '
Saterusna manusa teh undur, sarta kuring tetep bari. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ku kuring ditanya: 'Umar, sugan aya nu apal nu inquirer ieu?' Mah ngawaler: 'Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaho pangalusna.' Jadi manéhna ka kuring: 'Duh ieu Jibril
anu datang ka ngajarkeun Anjeun Agama anjeun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Omar putra Khattab nu patali ieu.
Lima prinsip Islam
| H 1297
"Islam dumasar kana lima prinsip: Bearing Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad utusan Allah. Ngadegkeun sholat. Pamayaran tina amal wajib. Ziarah ka DPR Allah. Puasa bulan Ramadan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ziarah ku proxy
| H 1305
"Wanoja A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu Ziarah geus dijieun fardhu ku Allah kana nyembah berhala-Na dina hiji waktu lamun bapa geus nepi umurna kolot ekstrim jeung geus teu kakuatan numpang sato. Dupi abdi tiasa ngalaksanakeun Ibadah Hajiatas nama nya? 'Manéhna dijawab,' Sumuhun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Haji jeung umroh ku proxy
| H 1306
"I (Laqit, putra 'Amir) indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong,' Bapa mah hiji lalaki kolot pisan sarta ngabogaan ayakeun kakuatan pikeun ngalakukeun nu Ibadah Haji, atawa umroh, atawa can migawe perjalanan. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Ngalakukeun nuZiarah sarta umroh atas nama bapa anjeun. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Laqit bin 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jihad awewe
| H 1302
"Kuring, (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang terang yen pajoang dina Cukang lantaranana Allah nyaeta konsep SH pangalusna, kudu we mangka teu balik mudik diCukang lantaranana Allah? 'Manéhna dijawab,' Jang tarung pangalusna di Cukang lantaranana Allah pikeun anjeun anu bade di Ziarah. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Berkah TREMENDOUS OF THE Poé Arafah
| H 1303
"Teu aya ari lain dina nu Allah frees sajumlah badag tina nyembah berhala-Na ti Fire tina Apan ti dina Poé Arafah."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Puasa dina poe Arafah
| H 1276
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya ngeunaan saum dina Poé Arafah. Manéhna ngawaler, 'Duh atones pikeun dosa Sataun ti harita jeung taun saterusna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lumangsungna nyantai
| H 712
"Salila mulang ti Arafat dina Poé Ziarah teh, ibn Abbas dipirig Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngadéngé noise tina shouting, ngéléhkeun jeung nyetir tina onta datang ti tukangeun manéhna. Manéhna nunjuk ka arah eta jeung iteuk sarta ngomong,'O urang, terusna kalem. Teu aya kahadéan dina rushing ka hareup. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali hadits ieu.
Motong hiji nu bulu ATAWA paku
| H 1755
"Whosoever intends ngalamar kurban di Festival kurban (Idulfitri ul Ad-ha) kudu boga ayakeun rambut-Na atawa paku neukteuk salila poé kahiji bulan Dhul Hijja nepi ka manéhna parantos masihan kurban-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nagara PURITY sanggeus jarah
| H 1300
"'Whosoever ngalaksanakeun Ibadah Haji nu tanpa swearing atawa committing dosa nu mana waé, mulih (tina Ibadah Haji) jadi murni salaku manéhna dina poe indungna bore manéhna.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Ziarah JIEUNAN ON CAMELBACK
| H 1309
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngalaksanakeun Ibadah Haji dina onta nu ogé dibawa dibekelan-Na."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Laku lampah THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ON jarah
| H 734
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, balik ka Mina (di sisi Ziarah) manéhna indit ka Jamra (tina Aqabah) jeung threw batu di dinya. Saterusna manéhna balik ka camp sarta ditawarkeun kurban a. Saterusna manehna nanyakeun tukang cukur ka nyukur sirah-Na dimimitian di sisi katuhu jeung pagawean di sisi kénca. Terusmanéhna sebaran rambut-Na di antara urang.
Sanggeus manéhna batu dialungkeun di Jamarah jeung ditawarkeun kurban manéhna siap dicukur, manéhna dituduhkeun ka tukang cukur ka nyukur sisi katuhu sirah sarta jadi manéhna dicukur dina waktu sisi éta. Saterusna manéhna disebut Abu Talha Ansari jeung méré bulu pikeun manéhna. Saterusna manéhna dituduhkeun pikeun sisi kénca sirah pikeunjadi dicukur jeung sakali deui méré rambut ka Abu Talha nyebutkeun, 'ngadistribusikaeun eta di antara urang.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
QUESTIONING pengkuh
| H 1298
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kajawab urang nyebutkeun, 'O urang, Allah geus nyieun Ziarah fardhu pikeun anjeun, jadi Anjeun kudu ngalakukeun eta.' Manusa A dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kitu fardhu unggal taun? 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaianjadi kana manéhna, tetep modeu jempe jeung manusa nu ditanya-Na tilu kali. Saterusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, commented, 'Lamun kuring geus ceuk enya, eta bakal jadi fardhu jeung teu bisa mampuh ngalakukeunana.' Saterusna manéhna ditambahkeun, 'Tinggalkeun kuring lamun kuring teu mairan ngeunaan hiji hal. Aya sababarahajalma samemeh anjeun nya éta ruined ku watek maranéhanana tina nanyakeun loba teuing patarosan jeung béda jeung nabi maranéhanana. Ku alatan éta, basa kuring langsung Anjeun pikeun ngalakukeun hiji hal ngalakonan arah mah sajauh Anjeun bisa, tapi pas kuring nyaram nanaon ka anjeun ninggalkeun eta sorangan sakabehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lampah Best
| H 1299
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Nu aksi anu pangalusna?' Manéhna dijawab, 'Pikeun percaya Allah jeung Rasul.' Saterusna manéhna ditanya, 'Sarta saterusna?' Anjeunna ngawaler, ' Pikeun percaya Allah jeung Rasul. 'Manéhna satuluyna dipenta,' Sarta saterusna? 'Manéhna direspon,' patempurannu Cukang lantaranana Allah. 'Manéhna nanyakeun sakali deui,' Sarta sanggeus éta? 'Anjeunna ngawaler,' Umroh haratis keji jeung cacad. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dagang jeung padagangan dina mangsa munggah haji
| H 1310
"Okaz, Mejannat jeung zu Al Majaz éta pasar salila poé pre-Islam jahiliyah. Sanggeus Advent jalma Islam mikir eta bakal sinful mawa dina dagang jeung dagang salila musim (Haji) thereupon ayat anu dikirim ka handap: 'Duh bakal jadi no ngalanggar kanggo Anjeun pikeun neangan nu bounty anjeunGusti. Lamun anjeun surge dina ti Arafat, inget Allah Anjeun kaanggo Gunung Suci tina Mash'ar. ' 2: 198 Koran
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Pamit jarah
| H 214
"Waktu keur ngajalankeun di ragam sarua jeung ieu dina poe Allah nyiptakeun langit jeung bumi.
Sataun geus dua belas bulan, opat nu suci, tilu anu padeukeut; Dhul Qa'ad, Dhul Haji jeung Muharram. Rajab ragrag antara Jumadi jeung Sha'aban. Saterusna manehna nanyakeun: '? Naon bulan ieu' Kami ngawaler: 'Allah jeung Rasul nyaho pangalusna.' Manéhna tetep jempé jeung pikiran urang manéhna baris ngaganti ngaran eta. Saterusna manéhnangadawuh: 'Teu acan eta Dhul Haji?' Urang ngajawab: '. Enya, memang' Saterusna manehna nanyakeun: 'Nu dayeuh ieu?' Urang ngajawab: '. Allah jeung Rasul nyaho pangalusna' Manéhna tetep jempé jeung pikiran urang manéhna bakal ngaganti ngaran eta. Saterusna manehna ngomong: 'Teu acan eta Kota Haram?' Kami ngawaler: '. Enya, memang' Saterusna manehna nanyakeun: '? Poé Naon ieu'Urang ngawaler: 'Allah jeung Rasul nyaho pangalusna.' Manéhna tetep jempé jeung pikiran urang manéhna baris ngaganti ngaran eta. Saterusna manéhna ngomong: '? Teu acan eta nu Poé kurban' Kami ngawaler: 'Enya, memang.' Saterusna manehna ngomong: 'getih anjeun, possessions jeung ngahargaan Anjeun geus jadi suci salaku poé ieu suci, Kota ieu jeung bulan ieu. Lami Anjeunmoal papanggih Gusti jeung Anjeunna baris ngagero anjeun akun pikeun éléh Anjeun. Jadi teu mulang ka disbelief sanggeus Kuring keur musna, slaying unggal séjénna. Anggap hadir maranéhanana nepikeun ka jalma anu aya bolos. Sugan, manéhna anu ka bisa inget eta leuwih alus ti hiji nu hears eta ayeuna. Saterusna manehna nanyakeun: 'Kudu mah conveyed nuparéntah Allah; ? geus mah conveyed paréntah Allah 'Kami ngawaler:' Sumuhun 'Saterusna manéhna supplicated:'.. Allah, biruang saksi '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra Nufai 'tina Harith nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Umroh
THE Lesser jarah
| H 1301 tepi
"Umroh (haji Lesser) dituturkeun ku umroh sejen atones pikeun nu nu aya di antara dua jeung recompense tina Ibadah Haji geus Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai THE Lesser jarah salila Ramadan
| H 1304
"Umroh (haji Lesser) dilaksanakeun salila Ramadan sarua jeung Umroh teh."
Atawa, "sarua jeung Umroh di pausahaan mah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Barudak
Barudak ON jarah
| H1307
"I (Saib bin Yazid) yuswa tujuh taun basa kuring dicandak dina Ziarah di waktu nu sami lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipigawé Ziarah teh."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Saib bin Yazid nu patali ieu.
Ganjaran for ngalakukeun barudak ON jarah
| H1308
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, encountered hiji pihak lalaki dipasang di Rauha sarta nanya eta, 'Saha anu?' Maranehna dijawab, 'Muslim' jeung maranéhanana inquired nu manéhna. Anjeunna ngawaler, 'Jang Rasul Allah.' A nona di antara maranehna diangkat budak hiji nepi ka manéhna sarta nanya, 'Bisa ieu anak nyokot bagiandi Ziarah teh? 'Anjeunna ngawaler,' Enya, anjeun bakal boga ganjaran. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
PILGRMAGE
BUKU 11
PILGRMAGE
Al Qur'an
Dasar OF ISLAM
Lima prinsip Islam
Ziarah ku proxy
Haji jeung umroh ku proxy
Jihad awewe
Berkah TREMENDOUS OF THE Poé Arafah
Puasa dina poe Arafah
Lumangsungna nyantai
Motong hiji nu bulu ATAWA paku
Nagara PURITY sanggeus jarah
Ziarah JIEUNAN ON CAMELBACK
Laku lampah THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ON jarah
QUESTIONING pengkuh
Lampah Best
Dagang jeung padagangan dina mangsa munggah haji
Pamit jarah
Umroh
THE Lesser jarah
Nilai THE Lesser jarah salila Ramadan
Barudak
Barudak ON jarah
Ganjaran for ngalakukeun barudak ON jarah
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 012
Otentik Hadits pertaining ka
Silihtanya
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 12
Gumelar salam THE
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, teu asup imah lian ti imah anjeun
nepi ka anjeun menta ijin
jeung salam jeung karapihan jelema, nu tujuanana. "24:27 Koran
"..... Lamun anjeun ngasupkeun imah,
salam (jeung karapihan) hiji jeung nu séjénna
jeung salutation ti Allah, rahayu jeung alus. "24:61 Koran
"Jeung sawaktos Anjeun keur dipapag jeung ucapan hiji,
salam jeung leuwih alus ti eta, atawa mulang eta. "4:86 Koran
"Dupi anjeun kadéngé carita
tina sémah Abraham sacara ngahormatan?
Maranéhanana ngasupan manéhna jeung ngomong:
'Peace.' Jeung anjeunna ngawaler: 'Peace' ..... "51: 24-25 Koran
Tujuh Kawajiban alatan Muslim sasama anjeun
| H 858
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, enjoined ieu tujuh hal kana urang: Ngalongok ka nu gering. Leumpang di prosesi pamakaman. Supplicate pikeun Mercy Allah kana hiji nu sneezes. Ngarojong lemah. Mantuan tertindas. Kalikeun nu salam ti tentrem. Jieun vows Anjeun. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a, putra 'Azib nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lampah Best
| H 856
"Manusa A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Naon aksi anu pangalusna dina Islam?' Manéhna dijawab, 'Dahar urang jeung salam everyone jeung ucapan tina karapihan naha nyaho eta atawa henteu.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut putra Al 'Salaku nu patali ieu.
THE salam OF nabi Adam
| H 857
"Lamun Allah dijieun (Rosul) Adam Manéhna ngomong ka manehna, 'Buka jeung méré salutation tina karapihan jeung nu pausahaan malaikat diuk aya terus ngadangukeun ucapan maranehna mulang ka anjeun. Nu walonan nu maranéhanana méré bakal walonan Anjeun tur nu turunanana anjeun. 'Adam nyarios ka malaikat,' Peace jadi kana Anjeun 'jeung maranehna direspon: 'Peace jadi dina anjeun jeung Mercy Allah.' Nabi Adam ditambahkeun nya ucapan 'nu Mercy Allah' ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
LOVE hiji jeung nu séjénna
| H 859
"Ku Anjeunna di nu leungeun anu hirup mah, anjeun moal asup Paradise iwal mun percaya, jeung anjeun moal sabenerna percaya kajaba anjeun bogoh ka hiji sarua séjén. Kudu atuh ngabejaan Anjeun hal whereby anjeun bakal dipikanyaah hiji jeung nu séjénna? Ngaronjatkeun ucapan tina karapihan antara yourselves. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cara nuliskeun Cendrawasih
| H 860
"O urang, kalikeun nu ucapan tina salam, eupan urang, nguatkeun dasi tina kekerabatan jeung berdoa lamun batur saré anjeun bakal nuliskeun Paradise di tentrem."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Salam nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Salam Jalma dina Perang TEMPAT pasar
| H 861
"Tufayl bakal datang dina Abdullah, putra Omar isuk-isuk jeung marengan manéhna ka pasar. Abdullah bakal salam unggal shopkeeper jeung ucapan jeung unggal padagang, jeung jalma goréng. Hiji poé lamun Tufayl indit ka manéhna jeung Abdullah nanya ka manéhna marengan manéhna ka pasar. Tufayl ditanya manéhna: 'Naon nubade maneh mun di pasar? Anjeun teu eureun meuli nanaon, sareng teu Anjeun inquire ngeunaan widang naon waé artikel atawa harga anak, sareng teu Anjeun diuk turun jeung salah sahiji maranehna. Marilah urang diuk turun di dieu jeung obrolan 'Abdullah direspon:'. O manusa tina beuteung nu (Tufayl kungsi beuteung badag) urang kudu pindah ka tempat pasar ka salam everyoneurang papanggih jeung salutation tina tentrem. '"
Malik - Tufayl, putra Ubayy putra Ka'ab nu patali ieu.
Ragam nu saurang kudu salam
Jumlah MERITS EARNED ku salam
| H 862
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'Peace jadi dina Anjeun -. Salaku Salaamu alaykum' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun ucapan sarta bangsa manusa diuk handap. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Sapuluh.'
Manusa sejen datang sarta ngomong, 'Peace jadi dina anjeun jeung Mercy Allah.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun ucapan sarta bangsa manusa diuk handap. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Dua puluh.' A man katilu datang sarta ngomong: '. Peace jadi dina anjeun, jeung Mercy Allah jeung rahmatan lil' alamin-Na 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun ucapan sarta manéhna diuk handap. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Tilu puluh.' "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Imran, putra Husain nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Salam Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 864
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal malikan frasa barang-Na tilu kali jadi nu ayeuna teh hartina ieu pinuh dipikaharti, sarta lamun manéhna papanggih jeung sakumpulan jalma manéhna baris salam eta tilu kali jeung salutation teh."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Salam jelema lamun aya ogé Saré
| H 865
"Salila tangtu tina hutbah lengthy ieu prakték urang pikeun tetep babagi Nabawi susu dina hiji sisi. Dina peuting manehna bakal datang sarta nawarkeun sapaan di sunda nu teu ngaganggu sare maranéhanana tapi kadéngé ku jelema nu éta hudang. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sok datang sarta méréucapan-Na nurutkeun prakték-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Miqdad nu patali ieu.
Awewe salam
Jibril GREETS Lady Ayesha
| H 863
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, 'Jibril di dieu. Manéhna greets Anjeun jeung salutation tina tentrem. 'Lady Ayesha ngawaler,' Peace jadi kana manéhna jeung Mercy Allah jeung rahmatan lil 'alamin Na.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Awewe salam
| H 866
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku grup awewe jeung dipapag ku maranehna."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Asma 'putri Yazid nu patali ieu.
RAISING hiji nu leungeun TO salam awewe
| H 867
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, walked ngaliwatan masjid nu ngandung gugus awéwé diuk, jeung dibéré ucapan ka eta ku raising leungeun-Na."
Tirmizi
Lalaki salam awewe
| H 875
"Aya hiji nona antara urang anu tangtu nunda beetroot di pot hiji, nambah sababaraha sa'ir taneuh jeung masak duanana babarengan. Lamun urang balik ti solat Jumaah urang tangtu salam nya manehna bakal nawarkeun ka urang. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Sahl, putra Sa'ad nu patali ieu.
Mandi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 876
"Ummu Hani indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina poe nu Muka Mekah. Manéhna nyokot mandi jeung Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, diayakeun lawon ka layar manéhna. Ummu Hani ditawarkeun manéhna nu salam ti tentrem. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Hani, putri Abu Thalib nu patali ieu.
THE NABI dipapag awewe
| H 877
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku grup awewe jeung dipapag ku maranehna."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Asma 'putri Yazid nu patali ieu.
THE salam dua urang antargugusna,
ETIQUETE OF salam
| H 869
"A rider kudu salam pedestrian a. A pedestrian kudu salam hiji anu diuk jeung pihak leutik kudu salam hiji pihak badag. Jalma Younger kudu salam sesepuh maranéhanana kahiji. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hiji pangdeukeutna ka Allah
| H 870
"Jalmi nu pangdeukeutna ka Allah hiji anu anticipates batur dina ucapan. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nalika dua jalma minuhan anu kudu nu mimiti salam?' Manéhna dijawab, 'Jang hiji anu leuwih deukeut ka Allah . '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pengulangan salam
Ngalamar solat Anjeun bener
| H 871
"Dina petik anu patali jeung jalmi nu ieu lepat dina ngajalankeun solat-Na urang ka anjeunna datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta dipapag manéhna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun ucapan sarta ngomong, 'Uih deui jeung ulang doa Anjeun sabab geus teuditawarkeun eta bener. 'Manéhna indit deui, sarta ditawarkeun sholat mangka balik ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta dipapag manéhna. Ieu kajadian tilu kali. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RENEWING salam Anjeun
| H 872
"Lamun anjeun minuhan adi hiji salam manéhna. Saterusna lamun anjeun dipisahkeun ku hiji tangkal, tembok atawa batu gede, Anjeun kudu salam silih deui sawaktos Anjeun nepungan. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Barudak salam
Salam barudak
| H 874
"Anas diliwatan ku sababaraha barudak dipapag poto eta sareng karapihan jeung ngomong, 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipaké pikeun ngalakukeun hal nu sarua.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas.
Kagagas
| H 906
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dicium putu-Na Hasan, putra Ali. Aqr'a, putra Habis ieu sareng maranehna dina waktu ieu ngomong, 'Kuring geus sapuluh putra jeung kungsi dicium mana wae nya.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, melong manéhna jeung ngomong, 'Anjeunna anu ngabogaan no piwelas bakal nampananaon. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Salam non-Muslim
Rapat Yahudi ATAWA Kristen
| H 879
"Anjeun teu kudu kahiji ka salam Yahudi atawa Kristen. Ku sabab iraha wae Anjeun asalna di sakuliah eta ulah make cara pikeun maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO salam jalma golongan BUKU
| H 880
"Lamun rahayat Kitab salam anjeun, anjeun kudu tanggap jeung, 'Sarta sanggeus anjeun.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Salam TO Muslim di hiji pausahaan dicampurkeun
| H 881
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku sakelompok jalma nu kaasup kana Muslim, idolaters, sarta Yahudi, jeung dipapag sareng ucapan tina tentrem."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Osama, putra Zaid nu patali ieu.
Salam kana datangna AND miang
Salam papanggihan kana datangna AND miang
| H 882
"Lamun geus sumping di gathering nu Anjeun kudu salam maranéhanana ayeuna, jeung ngalakukeun hal nu sarua lamun indit. Nu ucapan kahiji teu leuwih hade ti nu tadi. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Salam lamun ngasupkeun A HOME
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"..... Lamun anjeun ngasupkeun imah,
salam (jeung karapihan) hiji jeung nu séjénna
jeung salutation ti Allah. "24:61 Koran
Salam Kinanti Anjeun
| H 873
"Anaking, lamun Anjeun nuliskeun asal Anjeun salam urang Anjeun sareng ucapan tina tentrem. Mah bakal sumber rohmat pikeun anjeun jeung anggota kulawarga anjeun ".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk manéhna ieu.
Nanyakeun idin ka Tulis
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, teu asup imah lian ti imah anjeun
nepi ka anjeun menta ijin
jeung salam jeung karapihan jelema, nu tujuanana ..... "24:27 Koran
"Jeung lamun barudak ngahontal umurna ti pubertas,
ari eta menta ijin
jeung pamadegan saméméh maranéhna dipénta idin ...... "24:59 Koran
Ménta idin ka Tulis
| H 883
"Idin nuliskeun nyaéta pikeun sought tilu kali. Saterusna lamun idin nu dibérékeun anjeun bisa nuliskeun; disebutkeun balik. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Alesanana bisa nanyakeun idin ka Tulis
| H 884
"Nyuhungkeun idin geus prescribed guna ngandalikeun panon."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl, putra Sa'ad nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA menta idin ka Tulis
| H 885
"A man tina Bani A'amir ka urang yén manéhna ménta Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur idin nuliskeun waktu manehna di imah, nyebutkeun, 'Dupi abdi nuliskeun?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka rencang-Na, 'Buka kaluar jeung nginpokeun jalma ieu kumaha menta ijin. Ngabejaan ka manéhna ngomong, 'Peacejadi dina anjeun, nu kitu mah nuliskeun? ' Waktu manusa kadéngé ieu ngomong, 'Peace jadi kana anjeun, nu kitu mah nuliskeun?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, méré idin jeung manehna asup. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Ribi ', putra Hirash nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MENTIONING ngaran Anjeun terus nanyakeun idin ka Tulis
Méré ngaran anjeun Lamun ditanya
| H 887
".... Saterusna Jibril ascended jeung kuring (Rosul SAW) ka sawarga pangdeukeutna jeung dipénta gerbang ka dibuka. Manéhna nanyakeun, 'Saha aya?' Anjeunna ngawaler, 'Jibril.' Manéhna nanyakeun, 'Saha sareng anjeun?' Manéhna dijawab, 'Muhammad.' Saterusna manéhna ascended ka sawarga kadua teras dipénta gerbang ka dibuka . Manehnanu nanya, 'Saha aya?' Anjeunna ngawaler, 'Jibril.' Manéhna nanyakeun, 'Saha sareng anjeun?' Manéhna dijawab, 'Muhammad.' The hal anu sarua lumangsung di unggal gapura jeung di unggal gapura manéhna ditanya, ' Saha aya 'jeung Anjeuna ngawaler. 'Jibril.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali - salila tangtu hadits ieu oge-dipikawanoh ngarujuk ka pisan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah ieu.
Jawab jeung ngaran anjeun
| H 889
"Ummu Hani indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, (dina Poé nu Muka Mekah) jeung kapanggih manéhna nyokot mandi bari Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, screened manéhna. Manéhna nanya, 'Saha aya?' Ummu Hani ngawaler, 'Duh I, Ummu Hani.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Hani nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngasupkeun tanpa salam THE
| H 886
"Kildah dilongok Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ngasupkeun tanpa ucapan. Whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'Uih deui terus ucapkeun:. Peace jadi dina anjeun, nu kitu mah nuliskeun' "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Kildah, putra Hanbal nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA NOT TO ngembarkeun datangna Anjeun
| H 890
"Jabir indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung knocked dina panto. Manéhna nanya, 'Saha aya?' Jabir ngawaler, 'Kami.' Manéhna terus-terusan, 'SUNDA, SUNDA?' Lamun manéhna disliked eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA para sahabat direspon TO NABI THE
| H 888
"Abu Dharr indit kaluar hiji peuting jeung nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, leumpang sorangan. Manéhna mimitian leumpang di kalangkang bulan, mangka manéhna katingali arah mah nempo kuring sarta nanya, 'Saha aya?' Abu Dharr dijawab, 'Abu Dharr.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali.
Leungeun oyag
THE adat OF THE Sahabat
| H 898
"Abu Khattab ditanya Anas, 'ieu eta adatnya ka ngocok leungeun antara para sahabat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' Anjeunna ngawaler, 'Sumuhun.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Khattab Katadah nu patali ieu.
Jalma Yaman
| H 899
"Lamun rahayat nu Yaman anjog, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk, 'Jang urang Yaman geus datang ka anjeun.' Maranéhanana kahiji nu practiced handshaking. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
HANDSHAKING nyaéta diganjar
| H 900
"Lamun dua muslim minuhan jeung ngocok leungeun maranéhna téh dihampura dosa maranéhanana saméméh maranéhanana bagian."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Bra'a nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu ruku ka lanceukna Anjeun atawa babaturan
| H 901
"Manusa A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, lamun salah sahiji urang meets adi atawa babaturan nu kudu manéhna ruku manéhna?' Anjeunna ngawaler, 'No' The manusa dipenta, 'Kudu manéhna keupeul leungeun sarta ngocok kitu? 'Anjeunna ngawaler,' Sumuhun. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
KISSING leungeun
Yahudi biruang saksi TO THE PROPHETHOOD Nabi Muhammad
| H 902
"A Yahudi ditanya Companion pikeun nyokot manéhna ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Ngarah indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya manéhna ngeunaan salapan ayat jelas (dibikeun ka Musa - jeung di dieu hadits nu sasuai ieu dikutip - mangka ieu menyimpulkan) ... .. jeung maranéhanana diciumNabawi leungeun jeung suku jeung nyebutkeun, 'Kami tega Nyaksikeun yen anjeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Safwan, putra Assal nu patali ieu.
KISSING leungeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 903
"Kami datang deukeut ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung dicium leungeun-Na."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali sahiji kagiatan dina nu ieu cenah.
HUGGING AND KISSING
| H 904
"Zaid, putra Harithah datang ka Madinah nalika Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu di imah Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya. Zaid datang ka panto jeung knocked. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hurried ka manehna, jeung labuh cloak-Na. Manéhna hugged jeung dicium manéhna. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Salam Mati
Salam OF THE paéh
| H 868
I (Juray al Hujaymi) datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'Dina Anjeun bisa karapihan O Rasul Allah.' Anjeunna ngawaler, 'Ulah ngomong: On anjeun, salam, ieu téh salam ti nu maraot. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Juray al Hujaymi patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Silihtanya
BUKU 12
Gumelar salam THE
Al Qur'an
Tujuh Kawajiban alatan Muslim sasama anjeun
Lampah Best
THE salam OF nabi Adam
LOVE hiji jeung nu séjénna
Cara nuliskeun Cendrawasih
Salam Jalma dina Perang TEMPAT pasar
Ragam nu saurang kudu salam
Jumlah MERITS EARNED ku salam
Salam Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Salam jelema lamun aya ogé Saré
Awewe salam
Jibril GREETS Lady Ayesha
Awewe salam
RAISING hiji nu leungeun TO salam awewe
Lalaki salam awewe
Mandi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
THE NABI dipapag awewe
Salam Awewe di masjid
THE salam dua urang antargugusna,
ETIQUETE OF salam
Hiji pangdeukeutna ka Allah
Pengulangan salam
Ngalamar solat Anjeun bener
RENEWING salam Anjeun
Barudak salam
Salam barudak
Kagagas
Salam non-Muslim
Rapat Yahudi ATAWA Kristen
CARA TO salam jalma golongan BUKU
Salam TO Muslim di hiji pausahaan dicampurkeun
Salam kana datangna AND miang
Salam papanggihan kana datangna AND miang
Salam lamun ngasupkeun A HOME
Al Qur'an
Salam Kinanti Anjeun
Nanyakeun idin ka Tulis
Al Qur'an
Ménta idin ka Tulis
Alesanana bisa nanyakeun idin ka Tulis
CARA menta idin ka Tulis
Ngasupkeun tanpa salam THE
MENTIONING ngaran Anjeun terus nanyakeun idin ka Tulis
Méré ngaran anjeun Lamun ditanya
Jawab jeung ngaran anjeun
Ngasupkeun tanpa salam THE
CARA NOT TO ngembarkeun datangna Anjeun
CARA para sahabat direspon TO NABI THE
Leungeun oyag
THE adat OF THE Sahabat
Jalma Yaman
HANDSHAKING nyaéta diganjar
Teu ruku ka lanceukna Anjeun atawa babaturan
KISSING leungeun
Yahudi biruang saksi TO THE PROPHETHOOD Nabi Muhammad
KISSING leungeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
HUGGING AND KISSING
Salam Mati
Salam OF THE paéh
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 013
Otentik Hadits pertaining ka
Pra-REQUISITES shalat & telepon TO solat
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 13
THE kahadean OF wudhu
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, lamun naek shalat ngumbah rupa Anjeun
jeung leungeun Anjeun jadi sajauh siku,
jeung ngusap huluna Anjeun
jeung (ngumbah) suku Anjeun ka ankle teh.
Lamun anjeun aya dina kaayaan impurity, cleanse yourselves.
Tapi lamun anu gering atawa perjalanan,
atawa, upami lamun anjeun boga yourselves saukur bungangang
atawa geus sapatemon jeung awewe,
sarta anjeun teu bisa manggihan cai,
toél beungeut bersih bumi
jeung rub Anjeun leungeun jeung nyanghareup eta.
Allah teu hayang beungbeurat Anjeun;
Manéhna nyiar ngan ka purify Anjeun
jeung pikeun ngarengsekeun sorangan-Na ka anjeun
dina pilihan nu bisa ngapak "5:. 6 Koran
Rohmat wudhu OF THE Poé JUDGEMENT
| H 1039
"Bangsa kuring bakal disebut dina Poé Judgement bermuka caang, bodas-limbed, ngaliwatan prakték maranéhanana nyieun wudhu. Ku sabab whosoever wishes nambahan kacaangan maranéhanana ari eta ngalakukeunana. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
ADORNMENT OF A percaya
| H 1040
"'The adornment tina percaya di Paradise bakal ngalegaan jadi sajauh cai ngahontal sabot ngalaksanakeun wudhu-Na.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Wudhu ngaluarkeun dosa
| H 1041
"Whosoever ngajadikeun wudhu-Na rajin bakal dosa nya dipiceun tina awakna, malah ti underneath paku-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Othman bin 'Affan nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MERITS OF REPLICATING lampah Nabawi
| H 1042
"I (Othman, putra Affan) nempo Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyieun wudhu-Na, jeung wudhu mah geus jiga-Na. Cenah, 'Whosoever ngajadikeun wudhu di manner ieu bakal geus dosa nya saméméhna dihampura; jeung nya leumpang ka masjid jeung sholat bakal jadi recompense tambahan. '"
Sareng hiji ranté nepi ka Othman bin Affan anu anu anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Istighfar OF wudhu
| H 1043
"Lamun hiji Muslim ngajadikeun wudhu sarta washes beungeutna, cai mawa jauh sagala dosa komitmen ku panon-Na. Lamun manéhna washes leungeun-Na, cai mawa jauh sagala dosa komitmen ku leungeun sarta sabot washes suku-Na cai mawa jauh sagala dosa anjeunna ngalaman walked ka, ku kituna manéhna emergescleansed sakabeh dosa nya. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngakuan pengikut HIS
| H 1044
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka hiji makam (Jannat-ul-Baqi) jeung ngomong, 'Peace jadi dina Anjeun residences tina percanten urang. Urang wajib ngiluan anjeun, lamun Allah Wills. '"
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'mah tangtu dearly cinta ka bisa nempo baraya urang.' Maranehna inquired, 'Ieu aya mah urang baraya anjeun, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Anjeunna ngawaler,' Anjeun Sahabat mah. Baraya urang nyaeta jalma anu can anjog (di dunya ieu). '
Manéhna nanyakeun, 'Kumaha anjeun bakal ngakuan pengikut Anjeun, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu can anjog?' Manéhna dijawab, 'Bejakeun kuring; lamun hiji manusa ngabogaan kuda jeung foreheads bodas bodas luhureun hooves jeung nu dicampurkeun jeung kuda hideung murni, bakal manéhna teu tiasa ngakuansorangan? 'dijawab Maranéhanana. 'Tangtu, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Manéhna ngomong, 'Muhun, bangsa mah bakal datang jeung rupa caang, jeung anggota badan bodas dina akun tina wudhu, sarta kuring baris sumping di kolam renang (Al Kawthar ) dihareupeun maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, patali ieu.
CARA pikeun ngangkat rengking Anjeun
| H 1045
"Kami mah Bejakeun ku anjeun tina hiji hal jeung nu Allah bakal mupus dosa anjeun jeung ngumpulkeun status anjeun? Hadir maranéhanana ngomong, 'Tangtu bae, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Manéhna ngomong, 'Jieun wudhu (cuci ritual) bener, indit ka masjid remen for bongan, komo dina hésé atawa distressingkaayaan, jeung nungguan solat saterusna sanggeus hiji rengse. Ieu striving Anjeun dina ngabalukarkeun Allah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
BARTERING keur saurang nu jiwa
| H 1046
"Kebersihan sarua jeung satengah iman .Saying, 'Sagala puji disababkeun ku Allah' ngeusi skala nu lega jeung amal soleh. Lamun 'Maha Agung nyaéta Allah' ieu ngungkabkeun, pihakna suffices pikeun ngeusian kakosongan antara langit jeung bumi. Solat anu terang, amal buktina iman. Sabar oge cahaya sareng Qur'an boh intercedespikeun anjeun atawa ngalawan anjeun. Unggal isuk, dulur dimimitian bartering jeung jiwa hiji sacara nyaéta stake éta boh ransomed atawa ruined. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Malik Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai BEARING saksi
| H 1047
"Sadaya anjeun nu make wudhu Anjeun rajin jeung tega saksi nyebutkeun, 'mah tega Nyaksikeun yen aya nanaon pantes disembah iwal ti Allah, Hiji, tanpa gaul; jeung kuring tega Nyaksikeun yen Muhammad nyaéta Worshiper-Na jeung Rasul 'bakal manggihan sakabeh dalapan Gerbang Paradise dibuka pikeun manéhna. Manéhna baris sanggupnuliskeun ku whichever manéhna prefers. '"
Muslim jeung Tirmidzi jeung hiji rantay nepi ka Omar putra Khattab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Taubah AND purifikasi
| H 1048
"Jeung supplicates, 'Allah, nyieun kuring di antara maranéhanana anu giliran Anjeun di tobat jeung nyieun kuring di antara maranéhanana anu purify sorangan.'"
Tirmidzi ogé diriwayatkan ieu.
THE kahadean OF BRUSHING hiji nu huntu
BRUSHING hiji nu huntu Saméméh solat
| H 1219
"Lamun kuring geus teu takwa eta bakal burdensome kana bangsa mah, kuring bakal obligate ka sikat huntu maranéhanana saméméh unggal solat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Naon anu kudu dipigawé sanggeus bangun
| H 1220
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, woke nepi ti sare, manéhna brushed huntu-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Hudaifah nu patali ieu.
Préparasi solat
| H 1221
"Kami bakal nyiapkeun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, miswak nya naha (toothbrush) jeung cai pikeun wudhu nya kitu nu iraha wae Allah awakened manéhna salila peuting manéhna bisa sikat huntu-Na, nyieun wudhu sarta nawarkeun solat-Na ".
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Uyut huntu Anjeun
| H 1222
"Kuring geus impressed kana Anjeun sababaraha kali pentingna brushing huntu Anjeun."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pamakéan MISWAK THE
| H 1224
"I (Abu Musa Asy'ari) indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung noticed sapotong babakan miswak nya naha (toothbrush) dina nya anu."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali ieu.
Istighfar OF BRUSHING hiji nu huntu
| H 1225
"Brushing huntu nu purifies sungut sarta ngarupakeun agreeable ka Gusti."
Nisa'i jeung ibn Khuzaimah nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu percaya nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngaleupaskeun PUBIC bulu & UNDER THE kelek, paku motong
| H 1226
"Pamadegan hiji alam orientasi tegak geus lima lila-: Sunat. Lengser rambut pubic. Motong kuku. Lengser tina bulu dina kaayaan kélék. Trimming si kumis teh. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
TEN lila-
| H 1227
"Sifat orientasi tegak sapuluh lila-: trimming sungut teh, letting janggot tuwuh, brushing huntu. Meresihan nostrils. Motong kuku. Ngumbah nu cuticles. Lengser tina bulu dina kaayaan kélék. Lengser rambut pubic. Ngumbah jeung cai bagian ema sanggeus relieving muka diri. "
Narator tina petik Prophetic ceuk yén anjeunna ngalaman poho kasapuluh tapi nyangka yen eta bisa jadi jigana geus rinsing muara.
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu percaya nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean OF THE telepon kumplit solat
Kahadean OF THE telepon kumplit solat
| H 1049
"Lamun urang terang naon (ganjaran) aya dina telepon kumplit solat sareng di baris kahiji for bongan, bakal neangan ngagambar kavling pikeun ngamankeun tempat ieu. Lamun terang nu istighfar tina datang awal ka solat bakal bersaing jeung nu séjén, hastening ka dinya; jeung lamun maranehna direalisasikeun nilai subuh (fajr) jeungahir peuting (Isya) solat bakal datang ka eta komo lamun maranehna geus ngorondang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
NECKS pangpanjangna dina hari JUDGEMENT
| H 1050
'The nelepon ka solat bakal ngabogaan necks pangpanjangna dina Poé Judgement.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Mu'awiah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ulang telepon TO solat
| H 1054
"Mun anjeun ngadangu aya telepon ka ulang deui solat sanggeus panelepon ka Solat naon anu nyebutkeun".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai nelepon TO solat sanajan anjeun sorangan
| H 1051
"Ceuk Abu Sa'id Khudri manéhna (Abdullah, putra Abdur Rahman), 'mah mere nyaho yén anjeun gemar embé jeung tanah gurun. Lamun keur jeung embé anjeun dina gurun na di jieun na telepon for bongan ngumpulkeun sora anjeun, sabab sing saha bae antara golongan jin, manusa atawa lain nanaon hears baris nanggung saksi pikeun anjeun dinanu Poé Kiamat. Kuring ngadéngé ieu ti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Abdur Rahman, putra Abi Sa'sah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
WHISPERING OF Iblis, THE STONED AND dila'nat mangsa solat
| H 1052
"Lamun telepon kumplit solat dijieun, Iblis bakal robah deui sarta rushes jauh noisily (ngalirkeun angin) ku kituna manéhna teu ngadéngé kecap nelepon. Sakali sauran tos réngsé manéhna mulih deui nepi ka télépon nu kadua ka solat dijieun, mangka manéhna ngalir jauh deui jeung mulih sanggeus tos rengse ka ngaganggu benaktina nyembah berhala, whispering, 'Inget ieu, inget yen', putting dina pikiran tina percaya urusan nyimpang, nepi ka manehna teu nyaho sabaraha unit shalat manéhna geus ngado'a. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun kurban A SUPPLICATION kana THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1053
"Mun anjeun ngadangu aya telepon ka shalat, malikan naon panelepon ka solat nyebutkeun, mangka supplicate pikeun ridho Allah kana kuring, sabab whosoever supplicates pikeun ridho Allah kana kuring, Allah ngirimkeun sapuluh berkah kana manéhna. Saterusna, supplicate ka Allah pikeun pangkat 'wasila' (syafaat) pikeun kuringnu hiji rank di Paradise ditangtayungan for ngan urang tina nyembah berhala Allah jeung Mugi mah bakal jadi jalma éta. Pikeun maranéhanana anu supplicate pikeun Katégori 'wasila' (syafaat) pikeun kuring janten incumbent kana kuring intercede keur maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
SUPPLICATION berjasa Sanggeus nelepon for bongan
| H 1055
"Whosoever hears telepon for bongan jeung supplicates, 'O Allah, Gusti télépon nu ieu sampurna jeung tina solat ngeunaan ka ditawarkeun, méré ka Muhammad (pangkat) wasila (syafaat) jeung exaltation jeung ngumpulkeun manéhna pangkat praiseworthy nu Anjeun geus jangji manéhna 'janten incumbent kana kuring intercedepikeun manéhna dina Poé Judgement. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION séjén pikeun ditawar Sanggeus telepon kumplit solat
| H 1056
"Whosoever, sanggeus pamariksaan nélépon ka solat ngasuh saksi, 'mah tega Nyaksikeun yen aya nanaon pantes disembah iwal ti Allah, Hiji, tanpa gaul jeung nu Muhammad nyaéta worshiper jeung Rasul; Kami pleased jeung Allah salaku Gusti mah, jeung Muhammad salaku Rasul teras mawa agama Islam salaku mah Ageman, 'bakal ngabogaan dosa nya dihampura. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad bin Abi Waqkkas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sawaktos hiji SUPPLICATION teu ditampik
| H 1057
"A supplication dijieun antara adzan (heula) nelepon ka solat jeung Iqamah (kadua) nelepon ka solat teu ditampik."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Pra-REQUISITES shalat & telepon TO solat
BUKU 13
THE kahadean OF wudhu
Al Qur'an
Rohmat wudhu OF THE Poé JUDGEMENT
ADORNMENT OF A percaya
Wudhu ngaluarkeun dosa
MERITS OF REPLICATING lampah Nabawi
Istighfar OF wudhu
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngakuan pengikut HIS
CARA pikeun ngangkat rengking Anjeun
BARTERING keur saurang nu jiwa
Nilai BEARING saksi
Taubah AND purifikasi
THE kahadean OF BRUSHING hiji nu huntu
BRUSHING hiji nu huntu Saméméh solat
Naon anu kudu dipigawé sanggeus bangun
Préparasi solat
Uyut huntu Anjeun
Pamakéan MISWAK THE
Istighfar OF BRUSHING hiji nu huntu
Ngaleupaskeun PUBIC bulu & UNDER kelek, motong paku
TEN lila-
THE kahadean OF THE telepon kumplit solat
Kahadean OF THE telepon kumplit solat
NECKS pangpanjangna dina hari JUDGEMENT
Ulang telepon TO solat
Nilai nelepon TO solat sanajan anjeun sorangan
WHISPERING OF Iblis, THE STONED & dila'nat mangsa solat
Ganjaran pikeun kurban A SUPPLICATION kana THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
SUPPLICATION berjasa Sanggeus nelepon for bongan
SUPPLICATION séjén pikeun ditawar Sanggeus telepon kumplit solat
Sawaktos hiji SUPPLICATION teu ditampik
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 014
Otentik Hadits pertaining ka
Solat
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 14
THE kahadean shalat
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Solat forbids indecency jeung dishonor ..... 29:45 Koran
Lima prinsip Islam
| H 1092
"Islam dumasar kana lima prinsip: Bearing Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad utusan Allah. Ngadegkeun sholat. Pamayaran tina amal wajib. Ziarah ka DPR Allah. Puasa bulan Ramadan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kakawasaan solat
| H 436
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong: 'O Rasul Allah mah, geus komitmen hiji dosa nu dihukum. Mangga ngahukum kuring. 'Duh ieu waktu for bongan jadi lalaki ngado'a balik Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Lamun solat ieu leuwih tuluy nanya Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, deui: '! O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna mah, geus dosa, mangga ngahukum kuring' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak manehna: "Naha anjeun ngadoa jeung urang ? " Manéhna ngawaler: "Sumuhun." Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Satuluyna anjeun geus dihampura.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali hadits ieu
Lampah Allah likes paling
| H 1091
"Manéhna (Abdullah bin Mas'ud) dipenta, 'Nu aksi teu Allah kawas paling?' Manéhna dijawab, 'Performance shalat salila waktu nu spesipik anak.' Kuring nanya, 'Nu aya sabeulah?' Anjeunna ngawaler, 'ieu némbongkeun kahadean ka kolotna hiji sacara 'kuring nanya deui,'. Saterusna nu sabeulah? 'Anjeunna ngawaler,' Striving dina Cukang lantaranana Allah. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud nu patali nu manehna nanya Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu.
Sasaruaan tina aliran ngajalankeun
| H 1058
"Bejakeun atuh, lamun salah sahiji Anjeun geus stream hiji ngajalankeun di panto sarta bathed di jerona lima kali unggal poe, bakal kokotor nu mana wae nu ditinggalkeun kana manéhna? Para sahabat jawab nu teu kokotor bakal ditinggalkeun dina jalma maranéhanana. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tuluy ka maranéhna, 'Ieu mangrupa conto tina lima (fardhu)solat jeung nu Allah wipes kaluar dosa. '
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Solat lima waktu
| H 1059
"Conto tina solat lima poean nyaéta salaku conto walungan ngajalankeun di panto Anjeun nu hiji bathes lima kali sapoé ka ngaluarkeun kokotor hiji urang. Nu hiji nu prays nu Solat lima waktu geus bersih kawas ieu. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Amal soleh nyieun AMENDS dosa
| H 1060
"Manusa A dicium hiji awewe jadi manéhna indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ka manéhna. Saterusna, Allah dikirim ka handap ayat 'Sarta ngadegkeun solat Anjeun di dua edges of poé sarta dina bagian peuting. Amal soleh bakal ngusir éléh jahat ... '(11: 114 Koran). Manusa di tanya, 'O RasulAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu keur kuring? 'Manéhna dijawab,' Duh pikeun sakabéh bangsa mah, dulur sahijina. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun dosa anu dihampura
| H 1061
"The solat poean lima, Jumaah ka Jumaah jeung (nu puasa) Ramadan ka Ramadan ngabatalkeun naon bae (dosa) bisa jadi antara eta jadi salami dosa utama nu teu merlukeun dibedah."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO Mekah dosa anjeun
| H 1062
"Keur satiap Muslim anu ngajadikeun wudhu-Na rajin nalika solat fardhu datang jeung perfects anak alatan di humility jeung bowing, ieu bakal Mekah dosa saméméhna-Na salami manéhna geus teu komitmen hiji dosa utama; jeung ieu téh anu langgeng. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Othman putra Affan nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO meunang CINTA Allah
| H 96
"Allah nyebutkeun: 'Saha anu di enmity sareng salah sahiji saha kuring befriend aya dina perang jeung Me. Sawaktos hiji worshiper tina milik urang nyiar ka kaanggo Me ngaliwatan hiji kawajiban nu mah kawas pangalusna jeung terus maju ka arah Me ngaliwatan solat sukarela, kuring mimiti ka sunda manéhna. Lamun kuring boga rasa cinta manehna mah jadi Ceuli-Na ku Anjeunna hears,jeung panon-Na jeung nu manéhna nilik, jeung leungeun-Na jeung nu manéhna grasps, jeung suku-Na jeung nu manéhna walks. Lamun manéhna nanyakeun Kuring mah méré manéhna jeung sabot nyiar panyalindungan abdi mah nangtayungan manéhna. "

Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean OF ngalamar Fajar peuting solat berjamaah
CARA nambahan solat Sukarela Anjeun
| H 1087
"Whosoever nawarkeun peuting (Isya) solat berjamaah anu saolah-olah anjeunna ngalaman spent satengah peuting di doa sukarela, jeung whosoever nawarkeun nu solat subuh berjamaah geus jadi lamun manéhna geus spent sakabeh peuting dina sholat sukarela."
Muslim nu boga rantay nepi ka Othman putra Affan nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Ganjaran OF THE CONGREGATIONAL peuting Fajar solat
| H 1089
"Lamun urang terang naon (ganjaran) nyaéta malem ahir (Isya) solat, sarta subuh (fajr) solat bakal datang ka eta komo lamun maranehna geus ngorondang ..."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Munafik jeung Fajar peuting solat
| H 1090
"Munafik manggihan no solat jadi burdensome salaku subuh jeung peuting solat jeung can lamun terang mangpaat maranéhanana bakal datang ka eta komo lamun maranehna geus ngorondang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai maturan dua unit Sukarela shalat Saméméh Fajar solat
Solat Sukarela THE NABI kungsi lasut
| H 1119
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi disingkahkeun pikeun nawarkeun opat unit shalat saméméh solat pertengahan poé sarta dua unit shalat saméméh solat subuh."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, jeung Basa Daerah percaya nu patali ieu.
Perhatian husus TO solat Sukarela Saméméh Fajar
| H 1120
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibayar perhatian leuwih ka maturan dua unit shalat sukarela saméméh Subuh ti ka nu sejen."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Nilai THE Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1121
"Dua unit shalat saméméh solat subuh nu leuwih hade tinimbang dunya jeung sagala ngandung."
Urang ogé informed:
"Naha dearer ka kuring ti sakabeh dunya."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna NABI disimpen dina ngalamar THE Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1122
Bilal indit pikeun nginpokeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, saencan nelepon nu adzan pikeun solat Fajar tapi ditanya pertanyaan ku Lady Ayesha, Basa teh perkara nu percaya.
Sanggeus jawab ka nu nanya Bilal mangka indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, saha, proceeded pikeun nawarkeun-Na sukarela dua unit shalat di imah, saterusna manéhna datang kaluar jeung mingpin solat fardhu. Afterwards, Bilal ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna geus nyangsang tinelepon doa jeung disebutkeun alesanana. Thereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, "Jol Anjeun datang sanajan lampu isuk geus jadi caang mah, tangtu masih ngado'a dua unit sukarela mah sholat, jeung kuring bakal do'a eta nicely jeung beautifully."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Bilal nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO tawaran Sukarela solat Saméméh Fajar
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditawiskeun teh Sukarela Fajar solat
| H 1123
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawujud dua unit pondok shalat antara adzan jeung Iqamah tina solat subuh.
Manéhna ditawarkeun dua unit shalat jadi gancang mah wondered naha anjeunna ngalaman recited Al Fatihah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Basa of percaya nu patali ieu.
Singket solat Sukarela Saméméh Fajar
| H 1124
"Manéhna bakal nyieun dua unit sukarela shalat sabot ngadéngé adzan jeung dilakukeun ku maranehna singket."
Oge
"Kalayan cahya subuh teh."
Muslim diriwayatkan ieu.
Solat Saméméh Fajar solat
| H 1125
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilakukeun dua unit ringkes shalat sanggeus panelepon ka solat geus nyieun adzan pikeun solat subuh sarta mimiti jadi cahaya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Hafsah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Dua unit singket shalat
| H 1126
"Sanggeus éta mimiti pikeun meunangkeun terang Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu nyieun nanaon lian ti dua unit ringkes sholat."
Muslim diriwayatkan ieu.
Panjang Sukarela Pra-Fajar solat
| H 1127
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditawarkeun-Na sukarela dua unit shalat peuting mangka menyimpulkan sareng salah sahiji unit shalat kukituna nyieun jumlah ganjil (witr).
Nya tangtu nawarkeun dua unit shalat saméméh solat subuh jadi gancang yén télépon nu kadua ka solat coincided jeung panjang sholat. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Ayat THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, RECITED IN THE Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1128
"Dina dua unit-Na shalat saméméh solat subuh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngadugikeun: 'Ucapkeun:' Urang percaya Allah jeung anu dikirim ka handap pikeun urang, sarta dina naon dikirim ka handap pikeun Ibrahim, Ismail, Ishak, Yakub jeung suku; ka Musa jeung Isa jeung nabi ti maranéhananaGusti. Kami henteu kalan antara di antarana, jeung ka Anjeunna urang patuh (Muslim) '"(2: 136) dina unit munggaran solat jeung'. Waktu Isa dirasakeun unbelief maranéhanana, cenah: Saha nu bakal jadi helpers mah dina jalan Alloh? ' Murid ngawaler:. Kami teh anu helpers Allah Urang percaya saksi Bear Allah.yen urang submitters (Muslim). ' (3:52) di unit kadua sholat. "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Ayat MORE THE NABI RECITED salila Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1129
"Dina unit kadua solat manéhna baris didugikeun, 'Ucapkeun: Urang Kitab, hayu urang datang ka hiji kecap ilahar antara urang jeung yén urang bade ibadah nanaon iwal ti Allah, nu bakal ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna, sarta nu ngaping tina urang nyokot batur minangka lords gigireun Allah. ' Lamun ngahurungkeun jauh, nyebutkeun: 'Bear Nyaksikeun yen uranganu Muslim. '"(3:64)
Muslim diriwayatkan
Bab THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, RECITED salila Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1130
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, recited bab 'kafir' (Bab 109 Al Kafiroon) jeung surah 'Oneness Nu' (Bab 112 Al Ikhlas) di dua unit shalat saméméh solat subuh."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Pengulangan bab salila Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1131
"I (ibn Omar) observasi Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, reciting nu bab 'kafir' jeung 'The Oneness' dina dua unit shalat saméméh solat subuh salila sabulan.
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Leuwih sering dipake tinimbang OF peletakan Dina hiji nu katuhu sisi Sanggeus dua solat Sukarela Saméméh Fajar
Peletakan ka handap dina sisi katuhu Anjeun
| H 1132
"Sanggeus maturan dua unit-Na shalat sukarela Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngagolér di sisi nya kan."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Sabelas unit shalat Sanggeus peuting solat
| H 1133
"Antara solat peuting jeung subuh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nawarkeun sabelas hijian solat, sapuluh di antarana ditawarkeun dina pasangan, sarta salila ditawarkeun ku sorangan.
Lamun panelepon ka solat dijieun telepon pikeun solat subuh sarta sempet jadi cahya manéhna baris nginpokeun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu for bongan. Anjeunna tuluy bakal meunangkeun luhur jeung ka nawarkeun dua unit ringkes shalat terus ngagolér di sisi nya kan nepi ka panelepon ka solat dijieunnu télépon nu kadua. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Naon anu kudu dipigawé sanggeus ngalamar THE Sukarela solat Saméméh Fajar
| H 1134
"Saanggeus ditawarkeun Anjeun dua unit shalat saméméh solat Subuh ngagolér di sisi katuhu Anjeun."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela OF THE pertengahan poé solat
Dua unit Sukarela shalat saméméh jeung sanggeus THE fardhu pertengahan poé solat
| H 1135
"I (ibn Omar) ditawarkeun dua unit shalat saméméh pertengahan poé doa jeung dua sanggeus di pausahaan tina Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar patali ieu.
Opat unit Sukarela shalat Saméméh pertengahan poé solat
| H 1136
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi disingkahkeun pikeun nawarkeun opat unit shalat saméméh solat pertengahan poé."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali ieu.
Hijian solat Saméméh pertengahan poé, sore peuting solat
| H 1137
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu mah (Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya) imah manéhna baris nawarkeun opat unit shalat saméméh solat pertengahan poé. Saterusna manéhna bakal balik mingpin solat, datang deui jeung nawarkeun dua unit sholat. Sanggeus manéhna dipingpin malem (magrib) shalat,manéhna baris mulang jeung nawarkeun dua unit sholat. Sanggeus anjeunna ngalaman dipingpin peuting (Isya) solat manéhna baris mulang jeung nawarkeun dua unit sholat. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Panangtayungan ti seuneu
| H 1138
"Whosoever teu mirosea ka nawarkeun opat unit shalat saméméh solat pertengahan poé jeung opat sanggeus bakal shielded ngalawan Seuneu teh."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Habibah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Basa Gerbang anu terbuka
| H 1139
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditawarkeun opat unit shalat sanggeus panonpoé geus mimiti descend saméméh solat pertengahan poé sarta ngandika, 'Ieu mangrupa jam lamun Gerbang sawarga nu dibuka jeung mikahayang nu sababaraha aksi bener dina bagian mah kudu naek ka sawarga salila jam ieu. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Sa'ib nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Saméméh jeung sanggeus pertengahan poé solat
| H 1140
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu teu bisa nawarkeun opat unit shalat saméméh solat pertengahan poé manéhna baris nawarkeun eta sanggeus."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
THE kahadean OF THE Fajar jeung sore solat
Kahadean OF THE Fajar jeung sore solat
| H 1063
"Whosoever prays dua 'bardayn' solat (Subuh jeung sore) bakal nuliskeun Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jelema nu teu bakal asup seuneu
| H 1064
"Whosoever nawarkeun solat saméméh sunrise (Fajr) jeung doa saméméh Panonpoé Tilelep (asar) moal nuliskeun Seuneu teh."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Zuhair Umarah anak Ruwaibah nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Kasalametan Allah
| H 1065
"Sing saha anu prays nu solat subuh dijamin kasalametan Allah. Jadi ulah ganggu manéhna (iwal di kabeneran) sabab, lamun Allah nyokot nu mana wae nu anjeun keur kaliru tina breaching kaamanan-Na Allah ngahontal pikeun manéhna jeung jalma anu ngalungkeun ka Fire dina beungeutna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jundab, putra Abdullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
QUESTIONING malaikat
| H 1066
"A kasuksesan malaikat nganjang Anjeun salila peuting sarta ogé salila poé. Maranéhanana papanggih babarengan salila solat subuh jeung doa soré. Saterusna tétéla maranéhanana anu geus spent peuting diantara anjeun ascend ka sawarga jeung Allah inquires ti eta (padahal Manéhna weruh leuwih alus ti maranéhanana): 'Naon kaayaan teuAnjeun ninggalkeun nyembah berhala My di? 'Maranehna ngajawab,' Tembok solat nalika urang datang ka eta jeung maranéhanana solat nalika urang kenca maranehna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun anjeun baris nempo Allah
| H 1067
"Kami éta jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna melong bulan, dina peuting nu purnama jeung ngomong, 'Anjeun pasti baris nempo Gusti Anjeun jadi Anjeun tempo bulan ieu sarta anjeun bakal kungsi ban ti manéh Anjeunna, disadiakeun Anjeun pastikeun Anjeun teu luput solat saméméh sunrise jeung saméméh Panonpoé Tilelep. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jarir putra Abdullah Bajali nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun amal anu batal
| H 1068
"Whosoever misses solat soré AMAL-Na nu teu meunang dipake."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Isya solat
Saré saméméh Isya solat
| H 1795
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disapproved tina jalma nu keur sare langsung saméméh Isya (peuting) doa jeung ngawangkong sanggeus."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Barzah nu patali ieu.
Waktu di bumi anu pendék
| H 1796
"Nuju ahir hirupna, sanggeus Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus menyimpulkan solat peuting ahir, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal disebut, 'mapay perhatian ka peuting ieu Hormat sabab dina ratus taun ti ayeuna teu salah sahiji urang masih bakal hirup di bumi. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jumaah CONGREGATIONAL solat
Lamun nilai solat ngaronjat
| H 1080
"Solat ditawarkeun dina jamaah ngarupakeun dua puluh tujuh kali leuwih mangpaat ti solat dipigawé sorangan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat téh leuwih berharga di Masjid
| H 1081
"Antara Do'a Nabi jalma nu ditawarkeun ku jamaah nu dua puluh lima kali leuwih (berharga) ti sholat di imah atawa di pasar. Hal ieu sabab waktu anjeunna ngalaksanakeun wudhu-Na rajin terus proceeds ka masjid pikeun kaperluan budi shalat, saban lengkah anu manéhna nyokot raises rank sartawipes kaluar dosa. Sedengkeun manéhna milu dina shalat, malaikat terus supplicate pikeun rahmat kana manéhna, ieu teh terus jadi salami manéhna tetep di tempat-Na shalat jeung wudhu. Malaikat supplicate nyebutkeun, 'O Allah, ngirim turun berkah asup manehna; O Allah, boga rahmat dina manéhna. ' Anjeunna dianggap jadi dikaayaan shalat bari manéhna waits pikeun solat congregational. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jalma buta
| H 1082
"Hiji jalma blind datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah teu boga hiji pikeun panduan kuring ka masjid,' terus sought idin ka nyebutkeun solat-na di imah. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ewehidin, tapi salaku manéhna ngeunaan ninggalkeun, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebut manéhna nanyakeun, 'Bisa Anjeun ngadenge telepon kumplit solat?' Anjeunna ngawaler, 'Sumuhun.' Thereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Saterusna ngabales eta.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jalma buta WHO ngadéngé telepon kumplit solat
| H 1083
"Manéhna (ibn Ummu Maktum anu blind) ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di Madinah aya loba réptil jeung beasts liar.' Manéhna ngomong, 'Lamun Anjeun bisa ngadéngé kecap tina nelepon: Hayu ka solat; datang ka kasuksésan, ngabales maranehna. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Ummu Maktum panelepon for bongan, anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ABSENTEES da bongan THE
| H 1084
"Ku Anjeunna di nu leungeun anu hirup kuring, kuring geus kadang sok ngira yén mah tangtu ménta suluh pikeun dikumpulkeun terus pikeun telepon kumplit solat dilakukeun, jeung nunjuk batur mingpin solat. Tuluy indit ka maranéhanana anu bolos diri tina doa jeung susunan seuneu ka imah maranéhanana saméméh panon maranéhanana. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat téh bagian tina hidayah
| H 1085
"Maranéhanana anu bakal cinta ka minuhan Allah isukan salaku Muslim kudu ngurus solat nalika manéhna disebut ka maranehna.
Allah geus expounded ka Nabi Anjeun, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cara hidayah jeung solat anu hiji bagian ti maranehna. Lamun éta disebutkeun solat Anjeun di imah, sakumaha laggard ieu prosés, anjeun indit ti jalan Anjeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta lamun indit ti dinya anjeun bakal muka sesat.
Kuring geus dipikawanoh waktu lamun ngan munafik hiji bakal tetep jauh ti maranehna. Sababaraha urang anu dibawa ka Masjid dirojong antara dua lalaki kantos maranéhanana ngancik tempat di baris. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diajarkeun urang cara hidayah jeung bagian ti hidayah ieu doa ditawarkeun dinamasjid da nu di telepon kumplit solat dijieun. "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu ceuk ieu.
Lamun Tilu Mojang teu tahajud babarengan
| H 1086
"Lamun aya tilu jalma di hiji désa, atawa gurun sarta maranéhanana teu ngadoa babarengan, Iblis pasti bakal nungkulan maranehna. Jadi sok kumpul babarengan for bongan, pikeun ajag hiji devours hiji domba lone. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Ngarobah TO ISLAM
Akuntabel ka Allah
| H 1093
"Kuring geus paréntah pikeun nuluykeun tarung nepi ka saksi biruang musuh yén teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad nyaéta Rasul, pikeun ngadegkeun solat jeung mayar amal wajib. Sakali maranéhna geus dipigawé ieu kahirupan maranéhanana jeung harta bakal disimpen ti kuring, jeung maranéhanana geus jadi subjékka kawajiban teh Islam maranéhanana - keur akuntabel ka Allah ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA pikeun ngubaran jalma golongan BUKU
| H 1094
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diangkat kuring (Mu'az) jadi gubernur nyebutkeun, 'Hiji grup rahayat Kitab bakal datang ka anjeun. Ngajak ka tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Kami Rasul. Sakali maranéhna geus ditarima ieu, béjakeun ka eta nu Allah geusprescribed maranehna lima solat salila beurang jeung peuting. Saterusna basa aranjeunna geus nyerah ka ieu, béjakeun ka eta nu Allah geus nyieun eta wajib mayar pajak sedekah (zakat) nu bakal dikumpulkeun ti nu jegud di antara maranehna jeung sebaran antara miskin. Sanggeus maranéhanana geus sapuk pikeun ieu teu butuhpossessions paling berharga maranéhanana keur kaperluan ieu. Penjaga sorangan ngalawan ceurik hiji anu wronged, pikeun antara nu ceurik jeung Allah Henteu aya panghalang! "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mu'az nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
NEGLECTING solat
FORSAKING solat
| H 1095
"Naon aya di antara hiji lalaki, disbelief jeung idolatry ieu forsaking sholat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
ABANDONING solat
| H 1096
"The perjangjian antara Kami jeung maranehna (munafik teh) aya doa. Whosoever abandons nya éta hiji unbeliever. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Jeung nyieun sarta solat jeung solat tengah
jeung nangtung taat ka Allah "2:. 238 Koran
"Lamun maranehna tobat jeung ngadegkeun solat
jeung mayar amal wajib kitu, ari eta balik jalan .... "9: 5 Koran
Act of DISBELIEF
| H 1097
"The Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu mikirkeun abandonment tina kawajiban nu mana wae nu jadi disbelief iwal abandonment sholat."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Shaqiq putra Abdullah ceuk ieu.
Kahiji hal percaya A nu nanya dina hari JUDGEMENT
| H 1098
"Nu kahiji hiji jalma bakal dipenta ngeunaan dina Poé Judgement bakal solat. Lamun sholat kapanggih dina pilihan manéhna baris suksés jeung makmur. Tapi, lamun nu teu guna manéhna baris ruined jeung pecundang a. Lamun shortcomings kapanggih dina kawajiban teh-Na,
Allah, nu Mighty, nu Maha Agung bakal ngomong, 'Tempo lamun worshiper My ngabogaan sababaraha solat sukarela dina akun nya eta bisa jadi nyieun nepi pikeun shortcomings di kaitannana kawajiban-Na.' Sadaya kawajiban teh-Na bakal nalungtik di manner ieu. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
VIRTUES anu kahiji baris AND ngadeg raket babarengan
CARA malaikat nangtung Saméméh maranéhanana PANGERAN
| H 1099
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang nepi ka urang sarta ngomong, 'Naha teu nangtung dina baris jadi malaikat teu saméméh Gusti maranéhanana?' Urang inquired, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kumaha malaikat ngatur sorangan saméméh Gusti maranéhanana? 'Manéhna dijawab,' Maranehna eusian unggal baris dimimitianjeung mimiti jeung nangtung deukeut babarengan. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir bin Samurah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Manula AND THE wijaksana
| H 1100
"Pikeun solat, hayu maranéhanana anu manula jeung wijaksana jadi pangcaketna pikeun kuring. (Manéhna terus-terusan ieu tilu kali). Saterusna manéhna ditambahkeun, 'Awas, ulah indulge dina kabingungan tempat pasar.' "
| Urang Sunda 1100
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Best baris pikeun lalaki jeung awewe ngalamar solat
| H 1101
"The baris best of lalaki di solat nyaéta leuwih kahiji jeung saeutikna aya nu pamungkas.
Nu baris pangalusna awéwé dina sholat anu ahir na jeung saeutikna aya heula. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DELAYING
| H 1102
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditanggap kacenderungan nu hiji di antara Sahabat pikeun nangtung di jajar deui. Manéhna ka eta, 'Hayu gancang sareng jadi deukeut ka mah hayu maranéhanana anu datang sanggeus jadi deukeut ka anjeun. Lamun urang terus reureuh, Allah bakal reureuh maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Préparasi solat
| H 1103
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal ngajalankeun leungeun-Na di sakuliah taktak urang samemeh doa jeung ngomong, 'Kudu lempeng jeung teu béda, dina urutan nu hate anjeun teu béda-béda, jeung ngantep wijaksana jeung sages di antarana anjeun, kuring balik, mangka maranéhanana anu Lesser datang sanggeus maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Masood ceuk nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tetep jajar solat lempeng
| H 1104
"Jaga baris Anjeun lempeng sabab ngajaga eta lempeng mangrupa bagian ti jalan anu bener sholat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Galur lempeng
| H 1105
"Ngajaga garis lempeng téh mangrupa bagian tina ngadegkeun shalat."
Bukhori ogé narrates ieu.
THE Babah Nabi nu keur bisa nempo ti tukang HIS
| H 1106
"Doa ieu nu disebut Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngancik beungeutna ka arah urang jeung ngomong, 'Jieun baris Anjeun lempeng jeung nangtung taktak ka taktak alatan kuring bisa nempo anjeun ti deui mah.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Taktak TO taktak, Foot TO suku
| H 1107
"Kami bakal nangtung taktak ka taktak jeung suku ka leumpang."
Bukhori ogé diriwayatkan ieu.
Hindarkeun DISSENSION
| H 1108
"Jaga baris Anjeun lempeng salila solat, lamun anjeun teu Allah bakal nyieun dissension diantara anjeun. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maksa urang jaga baris kami lempeng ka extent nu maranéhanana nya éta salaku lempeng salaku panah. Manéhna terus ngantebkeun ieu kantos manéhna ngarasa pasti we geus diakuanpentingna anak.
Hiji poé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna ,, datang ka Masjid mingpin solat jeung ieu ngeunaan ka ngucapkeun takbirs lawang (Allahu Akbar) lamun manéhna noticed dada salah sahiji nyembah berhala protruding kaluar ti garis, manéhna ngomong, 'nyembah berhala Allah, tetep baris Anjeun lempeng atawa nu sejenna Allahbakal nyieun dissension diantara anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Nu'man putra Bashir nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Berkah kana hareup baris
| H 1109
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal lancar antara barisan ti hiji tungtung ka nu sejen ka ngalempengkeun chests jeung taktak dina barisan, nyebutkeun, 'Ulah bakal kaluar garis, atawa nu sejenna hate anjeun bakal di dissension. 'Manéhna ogé bakal ngomong,' Allah jeung malaikat-Na ngirim turun berkah kana nubaris hareup. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Bra'a bin 'Azib nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean OF nutup nepi sela IN Antara Do'a baris
| H 1110
"Susun baris Anjeun, jadi anu jurang antawis taktak anjeun kaeusi. Ulah pencét teuas dina leungeun tina baraya Anjeun tapi henteu ninggalkeun jurang pikeun Iblis. Whosoever nutup nepi gap sakaligus Allah bakal ngagabung manéhna deukeut, jeung whosoever severs sakaligus, Allah bakal mutuskeun manéhna. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panto asup OF Iblis, THE STONED AND dila'nat
| H 1111
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun, 'Tutup urutan Anjeun, jadi deukeut ka hiji jeung nu séjénna, sarta ngajaga necks anjeun dina garis; sabab ku Anjeunna di nu leungeun ieu hirup kuring, kuring ningali Iblis ngasupkeun ngaliwatan sela dina baris kawas embe hideung leutik. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mimiti jeung panungtung baris pikeun solat
| H 1112
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, marentahkeun, 'Eusian ku baris payun, mangka hiji digigireunana. Lamun aya kakurangan nu mana wae nu kudu di baris panungtung. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean OF THE katuhu sisi baris
| H 1113
"Allah jeung malaikat-Na ngirim turun berkah dina maranéhanana anu aya di sisi katuhu ti jajar."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Basa of mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION Nabi sanggeus solat
| H 1114
"Lamun kami solat balik Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang liked jadi di sisi katuhu, ku kituna nu di ahir solat anjeunna bakal seated nyanghareup urang. Dina hiji kasempetan kuring kadéngé manéhna supplicate: '. O Gusti, nangtayungan kuring ti hukuman Anjeun di Poé dina nu Anjeun bakal ngumpulkeun nyembah berhala anjeun' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a bin 'Azib nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Posisi Imam
| H 1115
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, marentahkeun, 'Mari Kita Imam nu jadi di tengah jeung nutup sela dina jajar.'"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean OF ngalamar solat Sukarela
Kahadean welas unit Sukarela shalat
| H 1116
"Galuh (Lady Ummu Habibah, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Allah, nu Maha Agung, prepares hiji imah di Paradise keur unggal Muslim nu nawarkeun dua belas hijian solat sukarela unggal dintenna leuwih nu nunyaeta fardhu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Habibah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iraha bade tawaran Sukarela solat
| H 1117
"Dina pausahaan tina Rasul AlIah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, I (Ibnu Omar) ditawarkeun dua unit sukarela sholat (rak'a) saméméh solat pertengahan poé sarta dua unit sukarela shalat saurna deui, jeung dua Hijian solat sukarela sanggeus solat Jumaah; dua sanggeus solat Panonpoé Tilelep jeung dua sanggeuspeuting (Isya) solat.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Solat ANTARA nu mimiti jeung télépon nu kadua TO solat
| H 1118
"Antara unggal adzan (sauran nu kahiji ka solat) jeung Iqamah (sauran nu kadua pikeun solat) aya doa hiji; antara unggal adzan jeung Iqamah aya doa hiji; antara unggal adzan jeung Iqamah aya shalat, pikeun whosoever hawa nafsu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mughaffal nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat soré Sukarela
Solat Sukarela Saméméh asar
| H 1141
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nawarkeun opat unit shalat saméméh asar jeung nyieun kacindekan eta sareng salam ka malaikat di katuhu sarta kénca jeung ka maranéhanana percaya jeung Muslim sanggeus maranehna."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ali, bisa Allah jadi pleased sareng anjeunna, putra Abi Tholib nu patali ieu.
SUPPLICATION Pikeun rahmat kana maranéhanana anu nawarkeun opat unit shalat saméméh soré solat
| H 1142
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, supplicated, 'Dupi Allah geus rahmat dina whosoever nawarkeun opat unit shalat saméméh solat soré.'"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dua unit shalat Saméméh asar
| H 1143
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nawarkeun dua unit shalat saméméh solat asar."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Ali, bisa Allah jadi pleased sareng anjeunna, putra Abi Tholib nu patali ieu.
Solat Sukarela ditawarkeun Saméméh Panonpoé Tilelep solat
Solat Sukarela JIEUNAN Sanggeus telepon kumplit THE MAGRIB solat
| H 1144
"Tawarkeun dua unit shalat saméméh Magrib (solat peuting). Manéhna terus-terusan ieu mangka ngawaleur jibril, 'Jelema nu desiring pikeun ngalakukeunana bisa nawarkeun dua unit shalat saméméh solat magrib.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mughaffal nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HASTEN TO masjid shalat THE MAGRIB solat
| H 1145
I, (Anas) noticed para sesepuh di antarana para sahabat Rosululloh Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hastening ka Masjid dina waktu solat Panonpoé Tilelep (magrib). "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Hijian solat saméméh jeung sanggeus MAGRIB
| H 1146
"Dina waktu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang bakal nawarkeun dua unit shalat sanggeus Panonpoé Tilelep saméméh solat magrib. Anjeunna (Anas) ditanya, '? Naha Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nawarkeun eta' Manéhna dijawab, 'Anjeunna ningali urang ngalamar maranéhna; tapi ayakeun maréntahkeun atawaforbade urang. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Inténsitas THE Sukarela solat Saméméh MAGRIB
| H 1147
"Kapan Kami éta di Madinah jeung panelepon ka solat nyieun adzan pikeun solat magrib di nyembah berhala hastened ka Masjid jeung ditawarkeun dua unit sholat. Lamun hiji traveler noticed jadi loba ngalakonan ieu individual manéhna baris sugan boga pikir solat fardhu geus menyimpulkan. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Solat Sukarela saméméh jeung sanggeus peuting solat
Imam Nawawi elucidated topik ieu ku recalling nu ibn Omar Hartina, manéhna ditawarkeun dua unit sukarela shalat sanggeus solat peuting jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, (tempo 1102). Oge, Abdullah bin Mughaffal dikirimkeun hiji petik nyarios Rasul Allah, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk nu antara dua télépon for bongan aya doa sukarela sakumaha disebut di luhur saméméhna.
Solat sukarela dina Jumaah (JUMMAH)
Dua solat Sukarela
| H 1148
"I (ibn Omar) ditawarkeun, dina pausahaan tina Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dua unit sukarela sholat (rak'a) saméméh solat pertengahan poé sarta dua unit sukarela shalat saurna deui, jeung dua unit shalat sukarela sanggeus solat Jumaah, dua sanggeus solat Panonpoé Tilelep jeung dua sanggeuspeuting (Isya) solat. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Solat Sukarela Sanggeus JUMMAH
| H 1149
"Sanggeus Jumaah (Jummah) shalat, nawarkeun opat unit sholat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngalamar THE Sukarela solat AT HOME
| H 1150
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu nawarkeun solat sukarela di Masjid sanggeus Jumaah (Jummah) shalat, tinimbang manéhna balik ka imahna di mana anjeunna ditawarkeun dua unit sholat."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Leuwih sering dipake tinimbang OF ngalamar THE Sukarela solat AT HOME
Best solat Sukarela
| H 1151
"O urang nawarkeun solat sukarela Anjeun di imah Anjeun sabab iwal solat fardhu, solat Hadé pisan nu nu ditawarkeun di imah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid bin Thabit nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu ngahurungkeun imah Anjeun ka kuburan
| H 1152
"Anjeun kudu nawarkeun solat sukarela di lembur ogé. Ulah ngahurungkeun imah Anjeun ka kuburan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA narima berkah kana Utama Anjeun
| H 1153
"Lamun anjeun geus rengse (fardhu) doa Anjeun dina masjid anjeun kudu nawarkeun sesa Anjeun (sukarela) solat di imah alatan Allah bakal ngaberkahan lembur alatan ieu."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA pikeun nawarkeun solat Sukarela Anjeun saatos THE JUMMAH solat
| H 1154
"Nafi 'bin Jubair dikirim manéhna (Amro anak Ata) pikeun Sa'ib, putra adina Namir nanyakeun ka manéhna naon Mu'awiah geus ceuk ngeunaan sholat.
Saib ka manéhna, 'I ditawiskeun teh Jumaah (Jummah) doa jeung anakna di Al-Maqsoora jeung lamun Imam kungsi réngsé solat sarta ceuk salams pikeun disimpulkeun solat, kuring nangtung nepi di tempat mah jeung ditawarkeun solat sukarela.'
Lamun Mu'awiah asup manéhna dikirim keur kuring jeung ka kuring: 'Ulah deui ngalakukeun naon teu kakara ayeuna. Saatos réngsé solat Jumaah teu neruskeun langsung jeung doa sukarela Anjeun nepi ka anjeun geus boh diucapkeun ka batur atawa pindah ti tempat Anjeun, sabab Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna, maréntahkeun urang nu urang teu kudu turutan solat congregational jeung doa sukarela kajaba kami sempet boh diucapkeun ka batur atawa geus pindah ti tempat urang. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Amro anak Ata nu patali ieu.
Pentingna ngalamar THE WITR solat
Allah mikanyaah ka THE WITR solat
| H 1155
"Witr (unit tunggal) solat teu wajib salaku nu solat obligated tapi Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sok ditawarkeun solat Witr jeung ngomong, 'Allah anu Hiji (Witr) jeung Anjeunna mikanyaah ka single doa unit. Jadi nawarkeun unit tunggal (Witr) shalat, O rahayat Qur'an. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ali, bisa Allah ngahargaan kana beungeutna, ceuk nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk
Iraha bade tawaran WITR solat
| H 1156
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditawarkeun solat Witr di boh bagian kahiji peuting, tengahna eta, atawa di ahir anak dina kasus anjeunna jadi doa Witr-Na deukeut wanci subuh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, jeung Basa Daerah mu'min, nu patali ieu.
Nyieun kacindekan jeung WITR solat
| H 1157
"Nyieun kacindekan solat sukarela Anjeun peuting jeung doa Witr (unit tunggal shalat)."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Saméméh Fajar
| H 1158
"Tahajud doa Witr Anjeun saencan subuh."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Wake salaki Anjeun pikeun WITR solat
| H 1159
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nawarkeun solat sukarela bari manéhna (Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya) angon di hareup manéhna jeung iraha waktuna nu datang for bongan Witr nya naha (unit tunggal doa) manéhna baris bisa hudang nya luhur jeung ka neruskeun jeung doa Witr-Na.
Lamun waktu datang ka nawarkeun solat Witr, manéhna bakal disebut ka kuring: (Lady Ayesha), bangun jeung nawarkeun solat Witr anjeun ".
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Saméméh datangna subuh
| H 1160
"Anjeun kudu nawarkeun solat Witr saméméh subuh asalna."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun tunggal unit solat téh pangalusna
| H 1161
"Whosoever takwa nu manéhna bisa jadi teu tiasa pikeun meunangkeun nepi di kiwari dimungkinkeun bagian peuting kudu nawarkeun Witr nya naha (hiji unit of) solat salila bagian awal peuting, tapi whosoever nyaéta hayang pisan pikeun meunangkeun nepi di bagean saterusna kudu nawarkeun doa Witr-na di waktu éta sabab salila kiwari dimungkinkeun bagian peutingéta dihadiran (ku malaikat) jeung solat dina waktu nu pangalusna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean solat ditawarkeun dina pertengahan isuk
Pertengahan isuk solat Sukarela
| H 1162
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun kuring (Abu Hurairah) kanggo ngamajukeun salila tilu poé dina saban bulan sarta pikeun nawarkeun dua unit shalat salila pertengahan isuk jeung nawarkeun Witr (unit tunggal) solat saméméh saré ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Sedekah OF THE anggota awak
| H 1163
"Lamun Anjeun meunang nepi di amal isuk disababkeun ti unggal salah sahiji anggota awak Anjeun. Unggal exaltation Allah (ku cara nyebutkeun Subhan Allah) nyaeta zakat. Unggal praising Allah nyaeta sedekah (ku cara nyebutkeun Al Hamdu Lillah). Encouraging hade zakat jeung forbidding jahat ogé amal. Dua unit sholat (Raka ') ditawarkeundina pertengahan isuk sarua jeung sakabeh ieu. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pertengahan isuk Doa si NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1164
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nawarkeun opat unit shalat salila pertengahan isuk jeung tos nambahkeun kana éta hal naon bae Allah wished."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Solat pertengahan isuk dina poé bubuka Mekah
| H 1165
"I (Ummu Hani) indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina poe nu Muka Mekah jeung manggihan yén manéhna nyokot mandi. Sanggeus anjeunna tos réngsé manéhna ditawarkeun dalapan hijian solat sukarela. Ieu salila pertengahan isuk. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Hani, putri Abu Thalib nu patali ieu.
Waktu ngalamar THE Sukarela
Pertengahan isuk solat nalika panonpoé geus ilahar luhur
Waktu ngalamar THE Sukarela
Pertengahan isuk solat
| H 1166
"Manéhna (Zaid) nempo sababaraha urang ngalamar solat sukarela dina isuk awal jeung ngomong, 'dupi nu maranéhanana terang yén éta téh leuwih alus pikeun nawarkeun solat sukarela saeutik saterusna, sabab Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk, 'Jang waktu solat pertengahan isuk pikeun maranéhanana anu ngahurungkeundiri ka Allah nyaeta nalika anak sapi tina onta nu warmed, nu lamun panonpoé geus risen anu cukup luhur. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid bin Arqam nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean OF ngalamar A solat Sukarela kana ngasupkeun A masjid
Saméméh linggih di masjid
| H 1167
"Lamun salah sahiji anjeun ngasupkeun masjid manéhna teu kudu diuk nepi ka manéhna parantos masihan dua unit sholat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dua unit shalat
| H 1168
"I (Jabir) indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu manehna di Masjid jeung cenah mah, 'Tawarkeun dua unit shalat.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maturan dua unit shalat Sabada nyieun wudhu
FOOTSTEPS IN Cendrawasih
| H 1169
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka Bilal, 'Bejakeun kuring, Bilal, sanggeus Anjeun nganut Islam nu peta Hormat ieu nu paling berjasa, sabab kuring geus ngadéngé bahana tina footsteps anjeun dina Paradise di hareup kuring 'Bilal ngawaler,' mah nganggap teu salah sahiji tindakan mah leuwih berjasa.lian ti iraha wae atuh make wudhu mah salila poe ieu atawa peuting mah sok nawarkeun hiji doa nu Allah geus decreed pikeun kuring. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
THE kahadean OF THE Jumaah solat sarta nyokot pancuran saméméh
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Tuluy, nalika solat nu réngsé,
bubarkeun di tanah jeung neangan kana ni'mat Allah,
jeung, inget Allah mindeng, ku kituna anjeun makmur. "62:10 Koran
Poé nabi Adam digawé
| H 1170
"The pangalusna poé dina nu panonpoé naék nyaéta Jumaah; dina poé nu Adam ieu dijieun, dina poé nu manéhna ngaku ka Taman jeung dina poe ieu manéhna diusir therefrom. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dengekeun ka khotbah di Ngajempékeun
| H 1171
"Pikeun whosoever ngajadikeun wudhu-Na sacara saksama terus attends nu congregational Jumaah doa jeung listens ka khotbah di tiiseun nyaeta panghampura tina dosa nya saprak Jumaah saméméhna ditambah tilu poe lainna. Tapi whosoever occupies dirina jeung pebbles salila misbehaves hutbah. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kabebasan ti hiji nu dosa
| H 1172
"The lima (fardhu) solat poean antara solat Jumaah ka solat Jumaah saterusna jeung observance hiji Ramadan ka atone saterusna pikeun sadaya dosa di antara salami teu dosa utama geus komitmen."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngalalaworakeun OF THE Jumaah solat
| H 1173
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ti mimbar kai-Na: 'bangsa Abdi mah teu kudu maranéh ngalalaworakeun kana solat Jumaah, disebutkeun Allah bakal nangtukeun segel hiji kana hate maranéhanana sarta maranéhanana baris diitung antara hilap teh.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah jeung ibn Omar nu patali nu maranéhanana ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Jumaah mandi
| H 1174
"Lamun salah sahiji Anjeun prepares pikeun solat Jumaah mugi Gusti nyokot pancuran a. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Fardhu JUMMAH mandi
| H 1175
"Nyandak pancuran dina Jumaah nyaéta fardhu kana unggal sawawa."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mandi Islam pangalusna dina Jumaah
| H 1176
"Whosoever ngajadikeun wudhu-Na pikeun Jummah (Jumaah) doa jeung adopts nu tangtu leuwih gampang, geus alus, tapi (ritual Islam) pancuran leuwih hade."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Samurah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Préparasi THE Jumaah solat
| H 1177
"Lamun hiji jalma nyokot an (Islam) pancuran dina Jumaah, cleanses dirina jeung baju, minyak rambut-Na, maké minyak wangi saperti geus sadia terus susunan kaluar pikeun masjid, teu maksakeun diri antara dua urang (diuk aya), prays nu solat fardhu jeung listens ka naon pamingpin solat nyebutkeun,dosa manéhna bunuh saprak Jumaah saméméh nu dihampura. "

Bukhori nu boga rantay nepi ka Salman Farisi nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MERITS OF ATTENDING THE Jumaah solat
| H 1178
"Whosoever nyokot pancuran lengkep; nu mandi sarua jeung sanggeus ngabogaan hubungan, On a Friday jeung mana anu awal ka masjid téh lamun manéhna geus berkurban hiji onta demi Allah.
Whosoever proceeds ka masjid saterusna ti manéhna geus jadi lamun manéhna geus berkurban hiji sapi, jeung whosoever mana anu saterusna ti manéhna geus jadi lamun manéhna geus berkurban hiji hayam; jeung whosoever mana anu pamungkas geus jadi lamun manéhna geus berkurban hiji endog.
Lamun Imam nu datang malaikat datang ka ngadangukeun hutbah-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Waktu husus salila Jumaah solat
| H 1179
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebutkeun solat Jumaah jeung ngomong, 'Teu aya di jerona periode, lamun worshiper Muslim jumeneng di perchances doa ka coincide jeung eta jeung nanyakeun Allah for teu nanaon Manéhna bakal méré ka manéhna. '
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditunjukkeun ku leungeun-Na nu shortness tina periode. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun waktu husus di Jumaah solat lumangsung
| H 1180
"Abdullah bin Omar kuring ngajak (Abu Burdah), 'Naha anjeun ngadangu bapa anjeun QUOTE nanaon ti Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngeunaan hiji momen husus salila solat Jumaah?" Kuring ngawaler,' Enya, kuring ngadéngé manéhna nyebutkeun yén manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,'Moment nu lumangsung antara pisan Imam nepi ka mimbar ka ahir dilayanan.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Burdah putra Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun SUPPLICATIONS Anjeun ditarima ku para NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1181
"The pangalusna poé Anjeun Jumaah, ku kituna kudu getol dina sapoe di supplicating keur kuring sabab supplications Anjeun conveyed ka kuring."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Aus anak Aus nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sujud syukur pikeun nikmat Ilahi
Rahmatan lil 'alamin Urang narima ngaliwatan NABI tercinta urang, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1182
"Kami nangtukeun off ti Mekah ka Madinah dina pausahaan tina Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Sakumaha urang ditilik Azwara, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dismounted sarta digedékeun leungeun di supplication bari, tuluy prostrated jeung tetep kawas ieu for lila.Saterusna manéhna nangtung nepi sarta digedékeun leungeun di supplication jeung do'a bari terus prostrated. Nya naon ieu tilu kali terus terangna keur urang bandung: 'mah supplicated Gusti mah di syafaat pikeun mah bangsa jeung Anjeunna teges kuring katilu eta, thereupon mah murag sujud samemeh Gusti mah, thanking Anjeunna. TerusKuring diangkat sirah mah supplicated Gusti mah mah bangsa, jeung Manéhna teges kuring katilu sejen di antarana, whereupon mah murag sujud samemeh Gusti mah, thanking Anjeunna. Deui mah diangkat sirah mah supplicated Gusti mah mah bangsa jeung Anjeunna teges kuring nu katilu panungtung di antarana, sanggeus nu kuring murag sujud samemeh Gusti mah. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Sa'ad bin Abi Wakkas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean OF solat Dina mangsa peuting
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Sedengkeun pikeun peuting aya akta sukarela pikeun anjeun
pikeun tetep vigil sabagian eta.
Sugan Gusti nu bakal ngumpulkeun Anjeun
ka stasion praiseworthy. "17:79 Koran
"Sisi nu forsake couches maranéhanana
sabab supplicate ka Gusti maranéhanana di sieun jeung harepan;
anu méré di sedekah ieu anu mana Kami geus dibikeun maranehna. "32:16 Koran
"Maranéhanana angon tapi saeutik peuting." 51:17 Koran
Sukur SINCEREST
| H 1183
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nangtung lila mangsa solat sukarela-na di peuting éta kulit suku-Na bakal rengat; jadi Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ngajak, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kunaon anjeun ngalakukeun nangtung lila di solat nalika Allah geusdihampura Anjeun dina jaman baheula jeung di mangsa nu bakal datang? 'Manéhna dijawab,' Bisa teu jadi mah bakal cinta ka jadi worshiper thankful. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Dina mangsa peuting
| H 1184
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok Fatimah jeung sorangan (Ali, bisa Allah jadi pleased jeung duanana) hiji peuting jeung inquired, 'Naha anjeun teu ngadoa salila peuting?'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ali - mudahan Allah ngahargaan kana beungeutna - nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sukarela peuting solat
| H 1185
"Abdullah bakal jadi manusa unggulan lamun ngan manéhna ditawarkeun solat sukarela-Na peuting." Salim commented nu sanggeus Abdullah ieu angon ngan saeutik peuting.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Salim bin Abdullah, putra Omar nu patali dina otoritas ramana nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ABANDONING THE Sukarela peuting solat
| H 1186
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun kuring, 'Abdullah, teu jadi kawas kitu jeung kitu. Manéhna dipaké pikeun meunangkeun nepi salila peuting pikeun solat sukarela tapi méré nepi cara eta engkena. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun Iblis, THE STONED AND dila'nat, URINATES dina hiji Ceuli nu
| H 1187
"Aya disebutkeun manusa ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu angon ngaliwatan peuting jeung woke sanggeus subuh. Kana dédéngéan ieu cenah. 'Manéhna hiji lalaki dina nu Ceuli (atawa ceuli) Iblis geus urinated.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Laku lampah Iblis, THE STONED AND dila'nat
| H 1188
"Lamun hiji jalma saré Iblis Dasi tilu knots di nape sirah-Na, muttering leuwih unggal, 'peuting ieu lila, saré dina.' Lamun manéhna wakes luhur jeung ka emut ka Allah, salah sahiji knots ieu loosened. Saterusna lamun manéhna meunang luhur jeung ka ngajadikeun wudhu-Na hiji éjén loosened. Lamun manehna nyebutkeun solat, manéhna geus leupas tina sagala di antaranasarta manéhna dimimitian isuk di hiji waspada, suasana haté berjiwa alus. Lamun heunteu manéhna timbul dina berjiwa jeung teu puguh mood jahat. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cara nuliskeun Paradise IN nabina
| H 1189
"O urang, nambahan ucapan tina salam, eupan urang, nguatkeun dasi tina kekerabatan jeung berdoa lamun batur saré anjeun bakal nuliskeun Paradise di tentrem."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Salam nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Best Sukarela solat
| H 1190
"The bulan pangalusna nu kanggo ngamajukeun sanggeus Ramadan nyaéta Muharram, jeung solat pangalusna sanggeus solat fardhu anu solat peuting."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sukarela peuting solat
| H 1191
"Antara Do'a peuting diwangun ku dua unit shalat ditawarkeun hiji sanggeus unggal séjénna. Lamun anjeun ngaharepkeun pendekatan subuh ngalengkepan eta nu mibanda unit tunggal shalat nyieun eta ka nomer ganjil. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditawiskeun teh Sukarela peuting solat
| H 1192
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditawarkeun kasuksesan dua unit shalat peuting dituturkeun ku hiji unit sholat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Kalenturan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1193
"Sakapeung, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu gancang salila sabulan nepi ka urang pikiran manéhna teu kamana kanggo ngamajukeun sakabehna salila bulan éta. Dina kali séjén manéhna baris gancang terus jeung pikiran urang manéhna teu bakal ngeureunkeun saum sakabehna salila bulan éta. Lamun hiji hayang nempo manéhna ngalamarsolat-Na salila peuting hiji bisa ngalakukeun nu atawa lamun hiji wished nempo manéhna saré salila peuting manéhna bisa ngalakonan éta ogé. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Sujud Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1194
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ditawarkeun sabelas unit shalat peuting. Unggal sujud lumangsung salami eta bakal mawa hiji jalma didugikeun lima puluh ayat.
Samemeh solat subuh manéhna baris nawarkeun dua unit pondok shalat terus ngagoler di sisi nya kan nepi ka panelepon ka solat datang pikeun nelepon manéhna pikeun solat subuh. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Sare Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1195
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi ditawarkeun leuwih ti sabelas unit shalat salila peuting Ramadan atawa iraha wae séjénna.
Nya tangtu nawarkeun opat unit shalat lila jeung sampurna, terus opat ampir sarua, mangka tilu. I (Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya) ditanya manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naha anjeun saré saméméh ngalamar hiji unit sholat (witr)?' Dijawab Manéhna, 'Ayesha, mah panon sare tapijantung mah henteu. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Basa of percaya nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Basa keur Rasullullah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angon
| H 1196
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angon salila bagian awal peuting sarta pinunjul di doa salila bagian saterusna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nu patali ieu.
Panjang Nabawi Sukarela peuting solat
| H 1197
"Hiji peuting ibn Mas'ud ngagabung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina solat sukarela-Na. Manéhna berkepanjangan Nu ngadeg jadi loba anu ibn Mas'ud panginten hal impertinent. Manéhna nanyakeun, 'Naon bu?' Manéhna dijawab, 'Pikeun diuk handap sarta ngeureunkeun di handap ieu manéhna.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali ieu.
Cara numana NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, do'a
| H 1198
"Hiji peuting mah (Huzaifah) ngagabung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina solat sukarela-Na. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mimiti nu recitation tina "Sapi" surah. Kuring sangka manéhna bakal neruskeun ka posisi nu bowing sanggeus reciting saratus ayat tapi tuluy manéhna jeung recitation anak.Saterusna kuring sangka manéhna bakal ngalengkepan recitation anak dina hiji unit shalat tapi manéhna réngsé recitation sarta saterusna mimitian ngadugikeun "Wanita" surah jeung saterusna bab ngeunaan "Imran." Recitation Nya éta unhurried.
Lamun manéhna recited hiji ayat nu disebutkeun glorification Allah, manéhna muji ka Mantenna, lamun supplication hiji ieu disebutkeun manéhna supplicated, jeung mana panyalindungan néangan ieu disebutkeun manéhna sought panyalindungan. Sanggeus manéhna proceeded ka posisi nu bowing sarta mimiti repeating, 'Suci nyaéta Gusti mah, Tembok' jeungbowing nya ieu ampir salami ngadeg-Na.
Saterusna manéhna recited, 'Allah hears anu salah praises Anjeunna. Hormat nyaeta muji O Gusti. 'Anjeunna tuluy ngadeg luhur jeung ka ngadeg nya ieu salami bowing-Na. Manéhna dituturkeun ieu kalawan sujud sarta recited, 'Maha Agung nyaéta Gusti mah, nu High;' jeung sujud nya ieu kawas ngadeg-Na ".
Muslim nu boga rantay nepi ka Huzaifah putra Yaman nu patali ieu.
Ngadeg di doa
| H 1199
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya nu solat téh pangalusna? Manéhna dijawab, 'Jang hiji dimana worshiper nangtung for lila.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MODERATION
| H 1200
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu ka eta mah (Abdullah bin ngirut) kungsi nyarios, 'mah bakal gancang unggal poé jeung méakkeun sakabeh peuting dina sholat sukarela salami mah hirup.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kuring nanya, 'Naha anjeun anu salah ceuk ieu?' mah ngawaler, 'Mémang, ceuk kuring maheta O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa bapa jeung ka indung mah jadi Mekah anjeun. 'ceuk Manéhna. 'Anjeun moal bisa ngadukung ieu. Anjeun tiasa gancang tapi jeung ngarecah di antara, sarta anjeun bisa meunangkeun nepi for bongan sukarela, tapi Anjeun ogé kudu sare. Gancang tilu poe hiji bulan, jeung salaku nilai aakta hade tenfold ieu sarua jeung shaum for geus pernah. 'mah, cenah,' Kami cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alus batan eta. 'ceuk Manéhna. 'Saterusna gancang hiji poe kaluar ti saban tilu.' Mah, cenah, 'Kami cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alus tinimbang ti eta.' Manéhna ngomong, 'Muhun, gancang hiji poe jeung teu aya di gigireun. Ieu puasa Daud jeung geusnu paling rupa. 'mah, cenah,' Kami cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alus batan eta. '
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler, 'Aya aya sia aya leuwih hade tinimbang ieu.' Ayeuna mah keukeuh mah geus ditarima nasehat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, yén kuring gancang tilu poe hiji bulan. Ieu bakal dearer ka kuring ti mah jeung barudak pakaya mah. "
Urang ogé informed:
"Kuring geus ka nu nitenan gancang unggal poé jeung nangtung for bongan sukarela sakuliah peuting? Mah, cenah, 'Anu kitu, Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Manéhna ngomong, 'Ulah ngalakonan ieu. gancang terus ninggalkeun eta;. sare terus nangtung di doa awak anjeun boga hak, panon anjeun bogakatuhu, pamajikan Anjeun gaduh hak jeung tamu Anjeun gaduh hak. Ieu téh cukup lamun gancang salila tilu poé bulan sabab unggal akta alus ngabogaan nilai tenfold jeung jalan ieu puasa sarua jeung shaum for geus pernah. 'Tapi ieu mah teuas dina diri jeung jadi kesempitan ieu ditumpukeun kana kuring. Cenah mah, 'O Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya rasa anu kuat. 'Manéhna ngomong,' Saterusna nitenan gancang Daud, Nabi Allah, jeung teu nambahan ka éta. 'kuring nanya,' Naon ieu puasa Daud? ​​'Anjeunna ngawaler , 'Satengah waktu.' Lamun Abdullah jadi heubeul manéhna baris ngomong, 'Alas, kumaha kuring keukeuh mah geus ditarima jeung waiver kahiji Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, "
Urang ogé informed:
"Kuring geus ka nu gancang unggal poé sarta ngadugikeun sakabéh Koran salila unggal peuting? Mah ngawaler, 'Anu kitu, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung maksudna mah ngan alus dina ngalakonan kitu.' Manéhna ngomong, 'Fast kawas puasa Daud, Nabi Allah, manéhna dipuja leuwih ti nu mana wae nu lalaki séjén,jeung réngsé nu recitation tina Psalms dina sabulan. 'mah ngawaler,' O Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna mah, cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih hade tinimbang ieu. 'Manéhna ngomong,' Saterusna ngalengkepan eta unggal dua puluh poé. 'mah, cenah,' O Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya rasa cukup kuat pikeun ngalakonan leuwih alusti eta. 'Manéhna ngomong,' Saterusna ngadugikeun eta tiap sapuluh poé. 'mah, cenah,' O Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, geus kakuatan pikeun ngalakukeun leuwih alus batan eta. 'Manéhna ngomong,' Nah mangka, ngadugikeun eta unggal tujuh poé teu nambahan ka recitation ieu. 'Jadi ieu teuas dina diri jeung kesempitan ieu ditumpukeun kana kuring. NuNabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kuring: 'Anjeun teu nyaho, Anjeun bisa jadi kudu panjang umur.' Saterusna kuring nepi ka anu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus diucapkeun. Lamun kuring jadi heubeul mah wished mah geus ditarima jeung waiver Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Urang ogé informed:
"Putra anjeun boga hak."
Urang ogé informed:
"Whosoever fasts sadaya waktu, dianggap kungsi geus fasted." Ieu terus-terusan thrice.
"The gancang paling bisa ditarima ka Allah nyaeta puasa Daud, jeung solat paling bisa ditarima ka Allah nyaeta doa Daud. Manéhna angon satengah peuting, tuluy ngadeg di solat katilu eta terus angon deui hiji kagenep. Anjeunna bakal gancang hiji poe jeung teu aya di gigireun. Manéhna kungsi mundur dina nyanghareupan musuh. "
Urang ogé informed:
Bapa mah geus nikah kuring wanoja ti kulawarga alus sarta bakal inquire ti minantu hukum ngeunaan atuh nya. Manéhna bakal ngomong, 'A man rupa memang. Saprak kuring geus datang ka manéhna manéhna geus teu lain ka handap dina bedding urang atawa geus manéhna ditarik panutup a. 'Nalika hal ieu terus pikeun sawatara waktu bapa disebutkeun zat kaNabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Anjeunna ka bapa kuring, 'Kirimkeun manéhna ka kuring.' Jadi kuring indit ka manéhna. Manéhna nanya ka kuring: 'Kumaha mindeng teu Anjeun gancang' mah ngawaler, 'Unggal poé.' Saterusna manéhna nanya ka kuring. 'Kumaha mindeng teu Anjeun disimpulkeun nu reciting tina Qur'an?' Mah ngawaler, 'Sanggeus peuting a.' Saterusna dituturkeun nu nu geus kungsinu patali. Lamun Abdullah jadi heubeul manéhna recited hiji VII recitation nightly pikeun sababaraha anggota kulawargana salila poé ka lighten tugas-Na peuting. Lamun manéhna diperlukeun relief ti puasa, manéhna bakal gancang poé séjén salila sawatara poé ku jeung nyieun nepi jumlah fasts anjeunna tos lasut saterusna dina saeutiknamanéhna kudu ninggalkeun prakték nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna ngalakonan.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku patali ieu.
Waktu husus salila peuting keur THE ditampa OF SUPPLICATIONS
| H 1201
"I (Jabir) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Di unggal peuting aya periode pondok nu lamun supplicates Muslim pikeun hiji hal mangpaatna dina hirup ieu atawa eta saterusna nu dibérékeun ka manéhna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu manéhna ngadéngé ieu.
CARA TO surup solat THE Sukarela peuting solat
| H 1202
"Whosoever bakal jadi nepi pikeun solat peuting kudu ngamimitian make dua unit pondok ti solat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Peuting solat
| H 1203
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, commenced solat peuting-Na sareng dua unit pondok sholat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali ieu.
Ganti pikeun leungit Sukarela peuting solat
| H 1204
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lasut peuting tahajud ngaliwatan gering atawa kawas anak, manéhna ditawarkeun dua belas unit shalat salila poé."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
CARA pikeun ngimbangan A solat Sukarela lasut
| H 1205
"Lamun saha anu teu bisa nawarkeun sagala atawa bagian ti nu nu adatnya for mun manehna nawarkeun salila peuting jeung manéhna nawarkeun eta iraha wae antara subuh jeung doa pertengahan poé ganjaran ditulis pikeun manéhna saolah-olah anjeunna tos ditawarkeun eta salila peuting. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Omar bin Khattab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE rahmat Allah keur WHOSOEVER WAKES salaki maranéhanana pikeun Sukarela peuting solat
| H 1206
"Allah bakal rahmat dina manusa anu meunang nepi peuting for bongan sukarela sarta awakens pamajikanana keur kaperluan sarua jeung lamun manéhna ngungun manéhna sprinkles cai leuwih beungeut nya ngahudangkeun nya.
Allah oge bakal boga rahmat dina wanoja anu meunang nepi peuting pikeun nawarkeun solat sukarela jeung awakens salakina keur kaperluan sarua jeung lamun manéhna ngungun sprinkles cai leuwih beungeutna ngahudangkeun manéhna. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maranéhanana anu inget ka Allah
| H 1207
"Lamun manusa hiji awakens pamajikanana peuting jeung nu ditawarkeunana dua unit shalat aranjeunna boh direkam di antara maranéhanana anu inget Allah."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah sareng Abu Sa'id nu pakait nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu tahajud Mun anjeun ngarasa tunduh
| H 1208
"Lamun nu mana wae nu anjeun karasaeun tunduh dina tangtu shalat, Anjeun kudu sare nepi ka tiredness Anjeun departs. Lamun ngadoa bari anjeun tunduh teu bisa dipastikeun yen sanajan karsa Anjeun ka neangan hampura nu anjeun (ngahaja) kutuk eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECITATION Qur'an
| H 1209
"Lamun salah sahiji Anjeun nangtung nepi for bongan peuting jeung manggih hésé didugikeun Qur'an ngagambarkeun jeung bisa jadi teu nyaho naon nu diucapkeunana, manéhna kudu balik ka sare."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela salila Ramadan
Panghampura dosa IN Ramadan
| H 1210
"Whosoever nawarkeun solat sukarela salila Ramadan di kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela salila Ramadan
| H 1211
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nyorong Sahabat pikeun nawarkeun solat sukarela salila Ramadan tapi teu mesen maranehna. Cenah, 'Whosoever nawarkeun solat sukarela salila Ramadan di kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat Sukarela salila sapeuting teh ngahargaan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Kami dikirim ieu (Koran Suci) ka handap dina peuting nu ngahargaan.
Naon bisa ari nyaho naon peuting tina ngahargaan nya!
Nu peuting tina ngahargaan leuwih hade tibatan sarebu bulan,
di jerona malaikat jeung roh (Jibril) descend
ku idin ti Gusti maranéhanana kana unggal paréntah.
Peace nya kitu, saacan break subuh. Bab 97, Koran
"Éta Urang dikirim ka handap dina mangsa peuting rahayu.
Urang kungsi ngamuat "44:. 3 Koran
Solat Sukarela ditawarkeun salila sapeuting teh ngahargaan
| H 1212
"Whosoever nawarkeun solat sukarela salila peuting tina ngahargaan kaluar ti kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura manéhna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
LOCATING sapeuting teh ngahargaan
| H 1213
"Sababaraha Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kadatangan numana peuting tina ngahargaan ieu di antara tujuh peuting panungtungan Ramadan, whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk , 'mah nempo yén visions Anjeun kabeh satuju kana tujuh peuting panungtung. Saha bae,mangka, nyiar nu peuting tina ngahargaan kudu néangan éta di antara tujuh peuting panungtungan Ramadan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kamari TEN peuting Ramadan
| H 1214
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal balik kana seclusion di Masjid salila sapuluh poé panungtung Ramadan sarta ngandika, 'Tingali pikeun peuting tina ngahargaan antara sapuluh peuting panungtungan Ramadan.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nu ganjil peuting di ahir Ramadan
| H 1215
"Tingali pikeun peuting tina ngahargaan antara peuting ganjil sapuluh peuting panungtungan Ramadan."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tahajud kulawarga Anjeun salami The Last TEN peuting Ramadan
| H 1216
"Lamun sapuluh poé panungtung Ramadan mimiti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ari ngahudangkeun sakabeh peuting sarta bakal awaken anggota kulawargana, jeung ieu nu paling getol dina ibadah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman jeung nya, nu patali ieu.
STRIVING HARDER salila Kamari sapuluh poé Ramadan
| H 1217
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, strove harder dina ibadah salila Ramadan ti iraha wae séjén sarta manéhna strove harder dina sapuluh poé panungtung Ramadan ti manéhna strove salila bagian nya baheula."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali ieu.
SUPPLICATION for keur peuting OF ngahargaan
| H 1218
"I (Lady Ayesha) nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, béjakeun ka kuring, lamun kuring kudu sadar nu ti peuting nyaéta peuting tina ngahargaan, kumaha mah kudu supplicate?' Manéhna dijawab, ' Supplicate: O Allah, Anjeun téh Sadaya Pardoning, jeung Anjeun sunda pardoning, jadi hampura kuring '".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan harita Imam
Dina sholat
Turutan Imam
| H 1800
"Naha teu sieun lamun nu mana wae nu anjeun raises sirah-Na ti sujud-Na saméméh Imam, Allah bakal ngajadikeun sirah-Na kawas éta ti kalde atawa baris nyieun bentuk nya eta tina kalde hiji?"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sikep mangsa solat
| H 1801
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade putting leungeun hiji ngeunaan ninggang hiji sacara mangsa solat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Lamun solat téh NOT PERMISSIBLE
| H 1802
"Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman ceuk manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Shalat teu permissible lamun dahareun geus dilayanan ayakeun éta permissible lamun hiji jalma perlu nulungan sorangan. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Larangan Ningali ka luhur mangsa solat
Leungitna Sight
| H 1803
"Naha nya eta nu urang ngumpulkeun panon maranéhanana ka arah langit mangsa solat? Manéhna cautioned eta nyebutkeun, 'Refrain ti ieu atawa nu sejenna anjeun bakal leungit tetempoan anjeun.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu daek usaha Ningali kira-kira mangsa solat
DISTRACTION dina sholat
| H 1804
"I (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kira glancing ka katuhu atawa ka kenca mangsa solat. Cenah, 'Ieu mangrupa maling Iblis nu manéhna lila-dina worshiper salila sholat.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ningali di sakuliah INVALIDATES solat fardhu
| H 1805
"Awas tina glancing di arah berlawanan mangsa solat alatan ieu téh ruinous. Lamun geus bisa nyingkahan, eta bisa jadi permissible pas keur solat sukarela tapi teu salila solat fardhu. "

Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan Nyanghareupan kuburan mangsa solat
Solat Nyanghareupan A alam kubur AND diuk kana eta
| H 1806
"Ulah nyanghareupan hiji kuburan mangsa solat atawa diuk kana maranehna."

Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Marthad Kannaz anak Hussain nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan lulus di hareupeun a WORSHIPER solat
Teu lulus di hareup A solat jalma
| H 1807
"Lamun ngan hiji jelema anu pas di hareup hiji kalibet dina solat bakal ngawujudkeun enormity eta manéhna baris ngadagoan opat puluh tinimbang pas di hareup."
Narator ieu unsure naha Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk opat puluh poé, opat puluh bulan atawa opat puluh taun.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Harith, putra Simnah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu daek usaha ngalamar A solat Sukarela sakali kadua telepon kumplit solat geus dijieun
Solat sanggeus kadua telepon kumplit solat
| H 1808
"Lamun télépon nu kadua ka solat geus dijieun, taya solat téh permissible iwal solat fardhu."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun WORSHIPING IN kali UPHEAVAL
| H 1395
"Worshiping salami periode nu of lawlessness jeung karusuhan sarua jeung migrasi ka kuring."

Muslim nu boga rantay nepi ka Ma'qail, putra Yasir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai sujud
| H 108
"Balikeun prostrations Anjeun. Unggal sujud ka Allah raises status Anjeun hiji tingkat jeung mupus salah sahiji dosa anjeun. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Thauban nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Tata titi OF THE Jumaah solat
| H 129
"Pikeun manéhna anu ngajadikeun wudhu-Na sacara saksama terus attends solat Jumaah jeung listens ka khotbah di tiiseun nyaeta panghampura tina dosa nya saprak Jumaah saméméhna ditambah tilu poe lainna. Tapi manéhna nu occupies dirina jeung pebbles salila misbehaves hutbah. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ridho nyieun wudhu
| H 130
"Lamun hiji Muslim ngajadikeun wudhu sarta washes beungeutna, cai mawa jauh sagala dosa komitmen ku panon-Na. Lamun manéhna washes leungeun-Na, cai mawa jauh sagala dosa komitmen ku leungeun sarta sabot washes suku-Na cai mawa jauh sagala dosa anjeunna ngalaman walked ka, ku kituna manéhna emergescleansed sakabeh dosa nya. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Is, teu waktu éta hate tina iman
jadi humbled ka zikir Allah
jeung bebeneran nu nu Manéhna geus dikirim ka handap?
Maranéhanana kudu jadi teu kawas
nu dibere Kitab saméméh ieu,
nu waktu jadi pohara panjang
sahingga hate maranéhanana jadi hardened
Loba sahijina nya éta impious. "57:16 Koran
"Nuturkeun eta Kami dikirim ka handap
Urang (lianna) messenger,
Jeung Kami dikirim handap dina footsteps maranéhanana,
Yesus, putra Maryam
jeung eweh Injil,
teras nahan tenderness
jeung rahmat dina hate tina pengikut-Na.
Sedengkeun pikeun monasticism, maranéhanana geus jadian eta,
kukituna néangan nu pelesir Allah.
Urang teu nulis eta kanggo eta,
jeung maranehna teu nalungtik jadi kudu ditempo. "57:27 Koran
"Ulah jadi kawas awewe anu ngarecah thread nya,
sanggeus sing kuat dipintal jadi serat,
ku cara nyokot Sumpah Anjeun jadi silih deceit mere,
hiji bangsa keur leuwih loba ti nu sejen ..... "16:92 Koran
"Ibadah, Gusti nu kantos
katangtuan (maot) overtakes anjeun. "15:99 Koran
Konsisten
| H 154
"Ti lampah agama Allah diaku nu mana nu lila-terus.
Hiji jalma anu misses solat sukarela kasebut nyangkokkeun sabagian eta peuting alatan sare bakal credited jeung istighfar sarua lamun manéhna nyusun for eta wae antara subuh jeung doa pertengahan poé. "
Basa tina mu'min, Lady Ayesha nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu. Muslim nu boga rantay nepi ka Omar putra Khattab nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
| H 155
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun kuring: 'Abdullah, teu jadi kawas kitu jeung kitu. Manéhna dipaké pikeun meunangkeun nepi salila peuting pikeun solat sukarela tapi méré nepi cara eta engkena. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali ieu.
| H 156
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lasut solat sukarela-Na salila peuting alatan hiji hal saperti geringna manéhna baris nawarkeun dua belas unit shalat salila poé."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha nu patali ieu.
Katuhu IS bener jeung salah IS SALAH
| H 1889
"Pamingpin anjeun bakal ngabalukarkeun Anjeun dina sholat, mangka lamun maranehna balik aright ieu bakal berjasa for jeung urang jeung keur maranehna. Tapi lamun maranéhanana balik salah, anjeun bakal nampa istighfar tapi maranéhanana baris nanggung salah teh. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"..... Nu maranéhanana sarua,
teu nyaho eta saha saha jalma anu teu ngarti?
Ngan maranéhanana jeung pikiran inget "39:. 9 Koran
WHO kudu diterangkeun solat
| H 349
"Lamun urang nu dikumpulkeun for bongan, whosoever nyaéta pang alusna versed dina recitation tina Qur'an di antara maranehna kudu ngabalukarkeun sholat. Tapi, lamun maranehna sarua dina kaitannana éta, mangka hiji anu pang alusna versed dina sunnah (cutatan Prophetic jeung cara) di antara maranehna. Lamun maranehna sagalasarua dina kaitannana éta, mangka kudu aya hiji anu hijrah pangheubeulna; kitu, lamun maranehna sarua dina unggal hormat, mangka pamingpin kudu munggaran di antara maranehna. Teu aya anu kudu mingpin solat tanpa nanyakeun ijin nu lain, sareng teu kudu maranéhanana ngeusian korsi sejen di imahna tanpaidin-Na. "
Urang informed:
"Kahiji hiji di antara maranehna pikeun nampa Islam. (Ieu gaganti munggaran di antara maranehna.) "
"The pamingpin solat kudu hiji anu pang alusna versed dina Kitab Allah antara jamaah. Tapi, lamun maranehna sarua dina kaitannana éta, lain eta nu kudu migran paling senior di antara maranehna. Saterusna, lamun maranehna nu sarua dina count nu sakuduna jadi munggaran di antara maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Uqbah putra ngirut nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Baris lempeng
| H 350
"Kapan Kami ngadeg di garis for bongan, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nempatkeun leungeun-Na kana taktak urang jeung ngomong: 'Tetep dina baris lempeng sarta teu beda antara yourselves, disebutkeun hate anjeun bakal béda. Nu leuwih nu kudu nangtung pangcaketna pikeun kuring nyaeta jalma anu aya manula jeung wijaksana. Teraskana éta hal kudu maranéhanana pangcaketna pikeun maranehna dina kaitannana nu jeung saterusna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Uqbah putra ngirut nu patali ieu.
Manula AND wijaksana
| H 351
"Pikeun solat, hayu maranéhanana anu manula jeung wijaksana jadi pangcaketna pikeun kuring. (Manéhna terus-terusan ieu tilu kali). Saterusna manéhna nu ditambahkeun: 'Awas, ulah indulge dina kabingungan tempat pasar.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat CLEANSES hiji tina dosa
| H 430
"Solat lima waktu bisa dibandingkeun jeung walungan ngajalankeun luar panto Anjeun nu hiji bathes lima kali sapoé jang ngaleupaskeun kokotor. Nu hiji nu prays nu Solat lima waktu geus bersih kawas ieu. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
Shalat, ANAK REQUISITES AND MERITS
| H 439
"Dina Days jahiliah, pamadegan Abu Najih ngirut sacara ieu boga urang sacara leungit. Maranéhanana nyembah berhala sok nyembah jeung aya no bebeneran di naon maranéhanana dituturkeun. Hiji poé, manéhna ngadéngé aya manusa di Mekah nyebutkeun hiji hal nu beda, manehna jadi dipasang onta sarta diatur off nempo manéhna. Manéhna pelajari yen Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, cicing di seclusion sarta persecuted ku rahayatna.
Antukna, sanggeus nyieun sababaraha inquiries manéhna papanggih jeung manéhna. Manéhna nanya nu manéhna jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: '. Kami hiji Nabi' Jadi Abu Najih ditanya manéhna hartina nabi, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: '. Allah geus ngutus kuring salaku Rasul' Manéhna ditanya nahaAllah geus dikirim manéhna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, informed manéhna nu: 'Anjeunna geus dikirim kuring pikeun nguatkeun dasi tina kekerabatan, ngancurkeun berhala, ngumumkeun yen Allah teh Hiji jeung sia nu jadi patali jeung Anjeunna.'
Abu Najih tuluy nanya nu pengikut-Na nya. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: 'A Freeman jeung budak.' (Dina waktu éta ngan Abu Bakar jeung Bilal éta sareng anjeunna). Abu Najih ka manéhna yén manéhna hayang jadi follower-Na tapi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna: 'Duh teu sasaenadi momen 'jeung ménta manéhna' 'geus katempo mah kaayaan jeung sikep rahayat? Balik deui ka urang Anjeun tapi sakali Anjeun ngadenge warta anu ngabalukarkeun mah geus triumphed, datang ka kuring. 'Abu Najih balik ka rahayatna, jeung dina mangsa éta Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hijrah ka Madinah.
Abu Najih terus nanya ka jalma lamun aya nu mana wae nu warta tina manéhna. Saterusna hiji poé sababaraha urang nya nu geus didatangan ku Madinah mulang. Manéhna nanya eta kumaha lalaki ti Mekah geus ditarima di Madinah. Maranéhanana ka manéhna yén urang sacara hastening ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeungnu urang sorangan geus plotted sono ka manéhna tapi gagal.
Kana dédéngéan ieu Abu Najih diatur off ka Madinah jeung indit langsung ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ulah ulah poho kuring?' Manéhna ngawaler: 'Sumuhun ., anjeun teh salah saurang anu papanggih kuring di Mekah 'Abu Najih ditanya:' O Rasul Allah, muji jeungkarapihan jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring hiji hal mah teu terang yen Allah geus diajar Anjeun; . ngabejaan ka kuring ngeunaan solat 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawab: "berdoa solat isuk, mangka teu ngadoa deui nepi ka panonpoé geus risen ka jangkungna tumbak, sabab naék antara dua tanduk tina Iblis(Eloquence metaphoric keur nandaan golongan maneuvering tina Iblis jeung pengikut sélér) jeung geus di waktu nu kafir sujud sorangan saméméh éta. Sanggeus waktu nu bisa neneda jeung doa bakal dihadiran ku malaikat anu tega saksi ka eta nepi ka kalangkang tina tumbak nyaéta dihandapeunana. Dina waktu éta teuteu ngadoa kusabab kitu mangka nu Apan ieu refueled. Sakali kalangkang nu lengthens Anjeun bisa ngadoa deui jeung doa keur dihadiran ku malaikat anu tega saksi ka eta nepi ka waktu keur soré (asar) solat. Saanggeus ngado'a solat soré teu ngadoa deui nepi ka panonpoé geus disetel, sabab susunanantara dua tanduk tina Iblis jeung éta ogé dina waktu nu kafir sujud sorangan saméméh éta.
Sanggeus ieu Abu Najih nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bejakeun ka manéhna kumaha cleanse dirina for bongan. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna: 'Sawaktos sasaurang dimimitian wudhu maranéhanana manéhna dimimitian ku ngumbah sungut-Na, tuluy irung sarta dosa sungut jeung irung nu dikumbah jauh.Nu salajengna anjeunna washes beungeutna Allah geus ngutus jeung dosa beungeutna nu dikumbah jauh ti sisi janggot-Na jeung cai. Sanggeus manéhna washes leungeun-Na nepi ka (jeung kaasup) nu elbows jeung dosa leungeun-Na nu dikumbah jauh ngaliwatan ramo-Na ku cai. Di handap ieu manéhna pas-Naleungeun baseuh leuwih sirah sarta dosa sirah nu dikumbah jauh ngaliwatan ends rambut-Na ku cai. Saterusna manéhna washes suku-Na nepi ka ankles jeung dosa suku-Na nu dikumbah jauh ngaliwatan toes-Na ku cai.
Pas anjeunna nangtung di shalat, praises jeung exalts Allah mangka proclaims nu hebat pisan-Na nurutkeun Worthiness-Na devoting jantungna sagemblengna ka Allah, manéhna emerges ti dosa nya dina kaayaan murni sarua indungna bore manéhna. 'Lamun Abu Najih nu patali ka Abu Umamah, hiji Companion Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, Abu Umamah disarankan Abu Najih ka kudu ati ngeunaan patali naon anu geus dibikeun di hiji tempat nu tangtu. Pikeun ieu Abu Najih ngomong: 'Kuring geus nepi ka umur kolot, tulang mah geus jadi garing, ngadeukeutan maot mah jeung teu aya kudu ngabohong ngeunaan Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaianjadi kana manéhna. Sempet mah teu kadéngé ti Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sakali, dua kali, tilu kali (jeung manéhna diitung nepi ka tujuh) mah kungsi bakal pakait dinya. Padahal mah, geus kadéngé ieu komo leuwih sering. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Najih ngirut, putra Abasah nu patali hadits ieu
Panjang solat
| H 653
"Manusa A datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'kuring geus nyangsang ku doa isuk alatan kitu jeung kitu, nu sabot ngabalukarkeun sholat, prolongs eta.' Ceuk Ukbah, 'Kuring geus kungsi katempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana Pangeran, jadi kesel salaku manéhna saterusna. 'Manéhna ngomong,' Sababaraha nu Anjeun jieunurang daek nu Agama. Whosoever ngabalukarkeun solat kudu nyimpen eta ringkes keur antara jamaah nu aya di sakabéh rupa, kolot, ngora jeung jelema nu boga hadir ka urusan. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ukbah, putra ngirut nu patali hadits ieu.
Ngajar batur
| H 720
"Malik jeung grup pamuda séjén umur sarua indit ka tinggal jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur dua puluh poé. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu jalmi paling nanaon jeung considerate. Ceuk pikir maranehna bisa jadi hayang pisan balik ka jalma maranéhanana jeung inquired ngeunaan maranéhanana maranéhanananu ditinggalkeun balik, ngarah ka manéhna. Sanggeus éta cenah, 'Ayeuna mulang ka jalma Anjeun, tetep jeung maranehna, ngalatih eta, terus nanya ka tetep, sarta berdoa di kali maranéhanana diangkat. Lamun waktu for bongan datang salah sahiji anjeun kudu nélépon adzan (telepon ka solat) jeung munggaran di antarana anjeun kudu ngabalukarkeunbongan. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Malik, putra Huyairis nu patali ieu.
Tawaran doa Anjeun dina sarua cara AS NABI THE
| H 721
"Tawarkeun nu pangeran dina cara nu sarua jeung nu geus katempo kuring neneda."
Bukhori bagian kadua
Solat peuting Sukarela
| H 825
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal nawarkeun sabelas unit (Raka ') tina solat sukarela di kiwari dimungkinkeun bagian ti peuting. Dina liburan subuh manéhna ditawarkeun dua unit sukarela pondok (Raka ') shalat terus rested di sisi nya kan nepi ka muezzin datang ka bisaeun manéhna nu jamaah mibogadirakit. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Jumaah solat
| H 837
"Lamun hiji jalma nyokot mandi dina Jumaah, cleanses dirina jeung baju, minyak rambut-Na, maké minyak wangi saperti geus sadia terus susunan off pikeun masjid, teu maksakeun diri antara dua urang (diuk aya), prays solat fardhu jeung listens lamun imam nu speaks, dosa manéhna bunuh saprakJumaah saméméhna nu dihampura. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Salman Farisi nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION pikeun palindungan
| H 1452
"Lamun - di ahir solat - anjeun geus ngalaksanakeun supplication witnessing anjeun kudu neangan nu ngungsi Allah ti opat hal ku cara nyebutkeun: 'O Allah mah neangan panyalindungan anjeun tina hal hukuman ti Apan, tina hal hukuman ti kubur, ti percobaan hirup jeung pati jeung ti mischief jeungpercobaan tina anti-Masih. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATIONS mangsa solat
| H 1453
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu solat, manéhna bakal supplicate antara supplication tina witnessing jeung pronouncement concluding tina salam, 'O Allah ngahampura kuring nu kuring geus diteraskeun jeung nu nu can datang,
pikeun nu nu kuring geus dipigawé cicingeun, jeung nu mana kuring geus dipigawé sacara kabuka sarta yen nu geus kaliru lobana jeung jelema dosa mah nu Anjeun boga kanyaho leuwih hade tinimbang I. Anjeun Advancer jeung Anjeun téh Delayer. Teu aya nu disembah iwal ti Anjeun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Ali nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATIONS salila BOWING AND PROSTRATING
| H 1454
"Dina bowing jeung sujud-Na Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal disebut sababaraha kali, 'Maha Agung anu Anjeun, O Allah Gusti urang, sarta Hormat nyaéta Puji teh. Ngahampura kuring, O Allah. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATIONS MORE salila BOWING AND PROSTATING
| H 1455
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus-terusan di bowing jeung sujud-Na: 'Nu Maha Maha Agung, Nu Maha murni, Gusti tina Malaikat jeung Jibril.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean OF SUPPLICATING lamun BOWING AND PROSTRATING
| H 1456
"Dina bowing exalt Gusti, sarta dina sujud exert sorangan di supplication. Salaku saperti anjeun bakal dijawab. "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATE paling Lamun anjeun sujud
| H 1457
"A worshiper nyaéta pangdeukeutna ka Gusti-Na sabot prostrates, jadi balikeun supplications anjeun dina sujud."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATIONS MORE salila sujud
| H 1458
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal supplicate di sujud-Na: 'O Allah, dihampura sagala dosa mah leutik jeung gede, mimiti jeung panungtung, kabuka sarta concealed.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO SUPPLICATE lamun solat
| H 1459
"Hiji peuting mah (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Basa of percaya) lasut Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tina ranjang nya kitu kuring ngarasa ngeunaan jeung manggihan yén manéhna ieu boh bowing atawa prostrating nyebutkeun, 'Maha Agung anu Anjeun jeung Hormat nyaéta Puji, ayaaya nu disembah iwal ti Anjeun. 'leungeun kuring keuna kana suku bari manéhna prostrating jeung suku-Na anu ngadegkeun salaku manéhna supplicated,' O Allah mah neangan panangtayungan Paloh anjeun ngalawan Anger anjeun, sarta perlindungan Panghampura anjeun ngalawan hukuman anjeun jeung kuring ngungsi ti Anjeun pikeun Anjeun. Kami henteu mampuh tinacacah puji anjeun. Anjeun salaku Anjeun digambarkeun sorangan. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nilai pertengahan isuk solat
| H 1461
"Lamun Anjeun meunang nepi di amal isuk disababkeun ti unggal anggota awak Anjeun. Unggal exaltation Allah (ku cara nyebutkeun Subhan Allah) nyaeta zakat. Unggal praising Allah nyaeta sedekah (ku cara nyebutkeun Al Hamdu Lillah). Encouraging hade zakat jeung forbidding jahat ogé amal. Dua unit sholat (Raka ') ditawarkeun dinapertengahan isuk sarua jeung sakabeh ieu. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Solat
BUKU 14
THE kahadean shalat
Al Qur'an
Lima prinsip Islam
Kakawasaan solat
Lampah Allah likes paling
Sasaruaan tina aliran ngajalankeun
Solat lima waktu
Amal soleh nyieun AMENDS dosa
Lamun dosa anu dihampura
CARA TO Mekah dosa anjeun
CARA TO meunang CINTA Allah
Kahadean OF ngalamar Fajar peuting solat berjamaah
CARA nambahan solat Sukarela Anjeun
Ganjaran OF CONGREGATIONAL peuting & Fajar solat
Munafik jeung Fajar peuting solat
Nilai maturan dua unit Sukarela shalat Saméméh Fajar solat
Solat Sukarela THE NABI kungsi lasut
Perhatian husus TO solat Sukarela Saméméh Fajar
Nilai THE Sukarela solat Saméméh Fajar
Pentingna NABI disimpen dina ngalamar THE Sukarela solat Saméméh Fajar
CARA TO tawaran Sukarela solat Saméméh Fajar
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditawiskeun teh Sukarela Fajar solat
Singket solat Sukarela Saméméh Fajar
Solat Saméméh Fajar solat
Dua unit singket shalat
Panjang Sukarela Pra-Fajar solat
Ayat THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, RECITED IN THE Sukarela solat Saméméh Fajar
Ayat MORE THE NABI RECITED salila Sukarela solat Saméméh Fajar
Bab THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, RECITED salila Sukarela solat Saméméh Fajar
Pengulangan bab salila Sukarela solat Saméméh Fajar
Leuwih sering dipake tinimbang OF peletakan Dina hiji nu katuhu sisi Sanggeus dua solat Sukarela Saméméh Fajar
Peletakan ka handap dina sisi katuhu Anjeun
Sabelas unit shalat Sanggeus peuting solat
Naon anu kudu dipigawé sanggeus ngalamar THE Sukarela solat Saméméh Fajar
Solat Sukarela OF THE pertengahan poé solat
Dua unit Sukarela shalat saméméh jeung sanggeus THE fardhu pertengahan poé solat
Opat unit Sukarela shalat Saméméh pertengahan poé solat
Hijian solat Saméméh pertengahan poé, sore peuting solat
Panangtayungan ti seuneu
Basa Gerbang anu terbuka
Saméméh jeung sanggeus pertengahan poé solat
THE kahadean OF THE Fajar jeung sore solat
Kahadean OF THE Fajar jeung sore solat
Jelema nu teu bakal asup seuneu
Kasalametan Allah
QUESTIONING malaikat
Lamun anjeun baris nempo Allah
Lamun amal anu batal
Isya solat
Saré saméméh Isya solat
Waktu di bumi anu pendék
Jumaah CONGREGATIONAL solat
Lamun nilai solat ngaronjat
Solat téh leuwih berharga di Masjid
Jalma buta
Jalma buta WHO ngadéngé telepon kumplit solat
ABSENTEES da bongan THE
Solat téh bagian tina hidayah
Lamun Tilu Mojang teu tahajud babarengan
Ngarobah TO ISLAM
Akuntabel ka Allah
CARA pikeun ngubaran jalma golongan BUKU
NEGLECTING solat
FORSAKING solat
ABANDONING solat
Al Qur'an
Act of DISBELIEF
Kahiji hal percaya A nu nanya dina hari JUDGEMENT
VIRTUES anu kahiji baris AND ngadeg raket babarengan
CARA malaikat nangtung Saméméh maranéhanana PANGERAN
Manula AND THE wijaksana
Best baris pikeun lalaki jeung awewe ngalamar solat
DELAYING
Préparasi solat
Tetep jajar solat lempeng
Galur lempeng
THE Babah Nabi nu keur bisa nempo ti tukang HIS
Taktak TO taktak, Foot TO suku
Hindarkeun DISSENSION
Berkah kana hareup baris
Kahadean OF nutup nepi sela IN Antara Do'a baris
Panto asup OF Iblis, THE STONED AND dila'nat
Mimiti jeung panungtung baris pikeun solat
Kahadean OF THE katuhu sisi baris
SUPPLICATION Nabi sanggeus solat
Posisi Imam
THE kahadean OF ngalamar solat Sukarela
Kahadean welas unit Sukarela shalat
Iraha bade tawaran Sukarela solat
Solat ANTARA nu mimiti jeung télépon nu kadua TO solat
Solat soré Sukarela
Solat Sukarela Saméméh asar
SUPPLICATION Pikeun rahmat kana maranéhanana anu nawarkeun opat unit shalat saméméh soré solat
Dua unit shalat Saméméh asar
Solat Sukarela ditawarkeun Saméméh Panonpoé Tilelep solat
Solat Sukarela JIEUNAN Sanggeus telepon kumplit THE MAGRIB solat
HASTEN TO masjid shalat THE MAGRIB solat
Hijian solat saméméh jeung sanggeus MAGRIB
Inténsitas THE Sukarela solat Saméméh MAGRIB
Solat sukarela dina Jumaah (JUMMAH)
Dua solat Sukarela
Solat Sukarela Sanggeus JUMMAH
Ngalamar THE Sukarela solat AT HOME
Leuwih sering dipake tinimbang OF ngalamar THE Sukarela solat AT HOME
Best solat Sukarela
Teu ngahurungkeun imah Anjeun ka kuburan
CARA narima berkah kana Utama Anjeun
CARA pikeun nawarkeun solat Sukarela Anjeun saatos THE JUMMAH solat
Pentingna ngalamar THE WITR solat
Allah mikanyaah ka THE WITR solat
Iraha bade tawaran WITR solat
Nyieun kacindekan jeung WITR solat
Saméméh Fajar
Wake salaki Anjeun pikeun WITR solat
Saméméh datangna subuh
Lamun tunggal unit solat téh pangalusna
Kahadean solat ditawarkeun dina pertengahan isuk
Pertengahan isuk solat Sukarela
Sedekah OF THE anggota awak
Pertengahan isuk Doa si NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Solat pertengahan isuk dina poé bubuka Mekah
Waktu ngalamar THE Sukarela
Pertengahan isuk solat nalika panonpoé geus ilahar luhur
Waktu ngalamar THE Sukarela
Pertengahan isuk solat
THE kahadean OF ngalamar A solat Sukarela kana ngasupkeun A masjid
Saméméh linggih di masjid
Dua unit shalat
Maturan dua unit shalat Sabada nyieun wudhu
FOOTSTEPS IN Cendrawasih
THE kahadean OF THE Jumaah solat sarta nyokot pancuran saméméh
Al Qur'an
Poé nabi Adam digawé
Dengekeun ka khotbah di Ngajempékeun
Kabebasan ti hiji nu dosa
Ngalalaworakeun OF THE Jumaah solat
Jumaah mandi
Fardhu JUMMAH mandi
Mandi Islam pangalusna dina Jumaah
Préparasi THE Jumaah solat
MERITS OF ATTENDING THE Jumaah solat
Waktu husus salila Jumaah solat
Lamun waktu husus di Jumaah solat lumangsung
Lamun SUPPLICATIONS Anjeun ditarima ku para NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Sujud syukur pikeun nikmat Ilahi
Rahmatan lil 'alamin Urang narima ngaliwatan NABI tercinta urang, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
THE kahadean OF solat Dina mangsa peuting
Al Qur'an
Sukur SINCEREST
Solat Dina mangsa peuting
Sukarela peuting solat
ABANDONING THE Sukarela peuting solat
Lamun Iblis, THE STONED AND dila'nat, URINATES dina hiji Ceuli nu
Laku lampah Iblis, THE STONED AND dila'nat
Cara nuliskeun Paradise IN nabina
Best Sukarela solat
Sukarela peuting solat
CARA THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditawiskeun teh Sukarela peuting solat
Kalenturan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Sujud Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Sare Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Basa keur Rasullullah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angon
Panjang Nabawi Sukarela peuting solat
Cara numana NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, do'a
Ngadeg di doa
MODERATION
Waktu husus salila peuting keur THE ditampa OF SUPPLICATIONS
CARA TO surup solat THE Sukarela peuting solat
Peuting solat
Ganti pikeun leungit Sukarela peuting solat
CARA pikeun ngimbangan A solat Sukarela lasut
THE rahmat Allah keur WHOSOEVER WAKES salaki maranéhanana pikeun Sukarela peuting solat
Maranéhanana anu inget ka Allah
Teu tahajud Mun anjeun ngarasa tunduh
RECITATION Qur'an
Solat Sukarela salila Ramadan
Panghampura dosa IN Ramadan
Solat Sukarela salila Ramadan
Solat Sukarela salila sapeuting teh ngahargaan
Al Qur'an
Solat Sukarela ditawarkeun salila sapeuting teh ngahargaan
LOCATING sapeuting teh ngahargaan
Kamari TEN peuting Ramadan
Nu ganjil peuting di ahir Ramadan
Tahajud kulawarga Anjeun salami The Last TEN peuting Ramadan
STRIVING HARDER salila Kamari sapuluh poé Ramadan
SUPPLICATION for keur peuting OF ngahargaan
Larangan harita Imam
Dina sholat
Turutan Imam
Sikep mangsa solat
Lamun solat téh NOT PERMISSIBLE
Larangan Ningali ka luhur mangsa solat
Leungitna Sight
Teu daek usaha Ningali kira-kira mangsa solat
DISTRACTION dina sholat
Ningali di sakuliah INVALIDATES solat fardhu
Larangan Nyanghareupan kuburan mangsa solat
Solat Nyanghareupan A alam kubur AND diuk kana eta
Larangan lulus di hareupeun a WORSHIPER solat
Teu lulus di hareup A solat jalma
Teu daek usaha ngalamar A solat Sukarela sakali kadua telepon kumplit solat geus dijieun
Solat sanggeus kadua telepon kumplit solat
Ganjaran pikeun WORSHIPING IN kali UPHEAVAL
Nilai sujud
Tata titi OF THE Jumaah solat
Ridho nyieun wudhu
Konsisten
Al Qur'an
Katuhu IS bener jeung salah IS SALAH
Al Qur'an
WHO kudu diterangkeun solat
Baris lempeng
Manula AND wijaksana
Solat CLEANSES hiji tina dosa
Shalat, ANAK REQUISITES AND MERITS
Panjang solat
Ngajar batur
Tawaran doa Anjeun dina sarua cara AS NABI THE
Solat peuting Sukarela
Jumaah solat
SUPPLICATION pikeun palindungan
SUPPLICATIONS mangsa solat
SUPPLICATIONS salila BOWING AND PROSTRATING
SUPPLICATIONS MORE salila BOWING AND PROSTATING
Kahadean OF SUPPLICATING lamun BOWING AND PROSTRATING
SUPPLICATE paling Lamun anjeun sujud
SUPPLICATIONS MORE salila sujud
CARA TO SUPPLICATE lamun solat
Nilai pertengahan isuk solat
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 015
Otentik Hadits pertaining ka
Patempuran THE ngabalukarkeun Allah & MARTYRDOM
& Larangan panyiksaan
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 15
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
".... Sarta ngalawan ngalawan kafir sadaya babarengan
sabab sorangan ngalawan ngalawan sadaya babarengan,
terang yen Allah anu jeung bener. "9:36 Koran
"(Karasa) tarung nyaéta wajib keur anjeun,
sanajan geus hateful ka anjeun.
Tapi anjeun bisa hate hal sanajan anu alus pikeun anjeun,
sarta bisa asih hal sanajan jahat pikeun anjeun.
Allah weruh, tur Anjeun teu "2:. 216 Koran
"Naha enteng atawa beurat,
Maret dina gelut jeung pikeun Jalan Allah,
jeung pakaya jeung jalma Anjeun.
Ieu bakal pangalusna keur anjeun, lamun tapi terang. "9:41 Koran
"Allah geus dibeuli ti mu'min selves maranéhanana
jeung possessions, sarta maranehna geus Paradise.
Maranéhanana ngalawan dina Jalan Allah, slay, sarta slain.
Téh mangrupa jangji mengikat kana Allah
dina Taurat, Injil sareng Qur'an;
jeung anu aya nu leuwih truthfully
fulfills covenant-Na ti Allah?
Ku alatan éta, bingah di nawar nu
anjeun geus dijieun jeung Anjeunna.
Ieu unggul perkasa "9:. 111 Koran
"Percaya nu tinggal balik, nu teu mibanda tatu,
teu sarua jeung jelema nu ngalawan dina Jalan Allah
jeung harta maranéhanana jeung jiwa maranéhanana.
Allah geus dipilih maranéhanana anu ngalawan
jeung harta maranéhanana jeung jiwa maranéhanana gelar di luhur
maranéhanana anu cicing di tukangeun (alatan panyakit).
Tapi ka unggal, Allah geus jangji nu paling
alus teuing (Paradise).
Jeung Allah geus dipilih maranéhanana anu perang
leuwih ti maranéhanana anu tinggal balik jeung upah anu gede.
Jajaran ti Anjeunna, hampura jeung rahmat.
Allah nyaeta Forgiver, Nu Maha Asih "4:. 95-96 Koran
"Percaya! Kami mah langsung Anjeun ka commerce
nu bakal nyalametkeun anjeun tina hukuman nyeri?
Anjeun kudu percaya Allah jeung Rasul
jeung bajoang pikeun Jalan-Na jeung possessions Anjeun sareng yourselves.
Nu leuwih hade keur anjeun, lamun tapi terang.
Anjeunna bakal ngahampura Anjeun dosa anjeun
jeung ngaku Anjeun pikeun Kebon
underneath nu walungan ngalir,
jeung rupa dwelling tempat di Kebon Eden.
Ieu nu disebut triumph perkasa.
Sarta hal séjén nu nu bandung,
meunangna ti Allah jeung lawang nu deukeut.
(O Nabi Muhammad) méré tidings bungah mu'min "61:. 10-13 Koran
Patempuran THE ngabalukarkeun Allah
| H 1311
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Nu aksi anu pangalusna?' Manéhna dijawab, 'Pikeun percaya Allah jeung Rasul.' Saterusna manéhna ditanya, 'Sarta saterusna?' Anjeunna ngawaler, ' Pikeun percaya Allah jeung Rasul. 'Manéhna satuluyna dipenta,' Sarta saterusna? 'Manéhna direspon,' patempurannu Jalan Allah. 'Manéhna nanyakeun sakali deui,' Sarta sanggeus éta? 'Anjeunna ngawaler,' Umroh haratis keji jeung cacad. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cendrawasih ari keur golongan nu ngalawan IN jihad
| H 1324
"A Companion ti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang kana hiji lebak nu aya cinyusu cai amis nu greatly pleased manéhna. Anjeunna ngadawuh ka dirina: 'Abdi hoyong mundur ti urang jeung settle di lebak ieu; tapi kuring bakal ngalakukeun hal eta ngan jeung idin RosulullohAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. '
Manéhna disebutkeun ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anu ceuk manéhna, 'Ulah milampah hal ieu, sabab saha nangtung di kesiapan di Jalan Allah leuwih hade tinimbang tujuh puluh taun solat ditawarkeun dina imahna. Teu Badé hayang pikeun panghampura Allah sarta yen anjeun bakal ngakuka Paradise? Ngalawan mangka dina Jalan Allah. Paradise jadi incumbent pikeun maranéhanana anu ngalawan dina Jalan Allah for malahan jeung waktu shortest. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Beurat jihad
| H 1325
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon séjén alus akta sarua jeung pajoang dina Jalan Allah?' Anjeunna ngawaler, 'Anjeun henteu mampuh ka ngalakukeun hal eta. '
Para sahabat-terusan pertanyaan dua atawa tilu kali, sarta unggal waktu manehna ngajawab: '. Anjeun henteu mampuh ka ngalakukeun hal eta' Anjeunna tuluy ngomong, 'Conto hiji gelut di Jalan Allah geus jiga nu hiji jalma anu fasts jeung prays peuting taat ka ayat Allah jeung ayakeun rests da bongan atawa puasanepi ka hiji anu pajoang dina Jalan Allah mulih. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECOMPENSE
| H 1326
"Manusa A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring naon sarua dina recompense ka tarung.' Manéhna dijawab, 'Kuring henteu weruh nu mana waé.' Saterusna manéhna ngomong, 'Sawaktos sasaurang mana off ka Jihad demi Allah anu anjeun bisa nuliskeun masjid hijijeung berdoa terus tanpa gangguan, jeung puasa terus tanpa megatkeun eta nepi ka manéhna mulih ti Jihad? 'manusa ngawaler,' Saha anu boga kakuatan cukup ngalakonan ieu. '"
Bukhori diriwayatkan ieu
Leumpang di THE ngabalukarkeun Allah
| H 1314
"Mimiti leumpang isuk di Jalan Allah atawa ahir peuting leumpang leuwih hade tinimbang dunya jeung nu aya di dinya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Anu pangalusna percaya
| H 1315
"Manusa A datang ka Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya, 'Saha anu pangalusna tina umat manusa?' Dijawab Manéhna. 'A percaya nu gelut jeung jalma-Na, jeung harta di nu Jalan Allah.' The manusa dipenta, 'Sarta sanggeus manéhna?' Manéhna ngomong, 'A percaya nu worships Allah dina seclusion tina lebak gunungjeung teu ngarugikeun urang. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pahala maranéhanana disusun tarung
| H 1337
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngutus ekspedisi ka Bani Lahyan jeung diarahkeun nu ngan hiji kaluar ti unggal dua lalaki kudu ngiluan ekspedisi jeung ka eta nu recompense maranéhanana bakal sarua jeung antargugusna, ogé jeung ngomong, 'Mari Kita hiji kaluar ti unggal dua lalaki balik saterusna. ' Saterusna manéhna ditambahkeun, 'Maranéhananaanu tetep balik jeung kasampak sanggeus kulawarga jeung harta maranéhanana anu geus ngagabung ekspedisi bakal nampa hiji recompense sarua jeung satengahna pahala anu salah mana anu saterusna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kawani
| H 92
"'Saha nu bakal mawa ieu pedang ti kuring?' Dulur stretched kaluar leungeun-Na nyebutkeun: '. Me' Mangka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'Saha nu bakal nyokot tanggung jawab full nya?' Sarta para sahabat hesitated Saterusna. Abu Dujanah ngomong: 'Kuring bakal nyokot eta' jeung eta anjeunna retak nu skulls tina kafir ".
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ngajemput pedang dina poé perangna Uhud jeung ceuk ieu.
Salah sahiji tanda HYPOCRISY
| H 1369
"Whosoever mati tanpa sanggeus perang di Jalan Allah jeung tanpa kahayang mana wae pikeun ngalakukeunana mati sareng salah sahiji sahiji ciri hypocrisy."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE INCAPACITATED
| H 1370
"I (Jabir) ngadawuh: Kami (para sahabat) nya jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sanggeus hiji ekspedisi kapan cenah, 'Aya di Madinah lalaki anu sareng anjeun - ku kituna sajauh istighfar nyaéta prihatin - dimana wae Anjeun lalampahan jeung di whichever lebak Anjeun meuntas. Maranéhanana geus dicegah ku geringna(Atawa ku sababaraha sabab sah lianna) ti keur jeung anjeun, tapi maranehna mitra anjeun dina ganjaran. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jalur ka Allah
| H 1371
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya anu antara ieu nyaeta kana nu Path Allah: A lalaki anu perang kaluar ti kawani. Hiji lalaki nu perang for sombong tribal. Atawa saurang lalaki anu perang demi mintonkeun-off. Anjeunna ngawaler, 'gelut Whosoever
guna ngantep Word Allah jadi nu pangluhurna nyaeta dina Path Allah. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Musa) Abdullah putra Kays al-Asha'ri patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran jihad dina ieu kahirupan
| H 1372
"Teu aya pausahaan atawa tentara nu gelut di Jalan Allah jeung gathers nu spoils sarta geus dikirimkeun aman nu geus teu narima dua per tilu tina ganjaran anak dina kahirupan ieu. Jeung teu aya tentara atawa perusahaan nu miboga sarta ngelehkeun iwal ganjaran full anak ieu tunggu. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lalampahan
| H 1373
"Manusa A nanya ka idin ti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, (salila waktu perang) nu diperlukeun keur indit tapi manéhna ka manéhna, 'Travel pikeun jalma mah Jihad (tarung) di Jalan Allah teh Mighty, nu Maha Agung. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO gelut jeung narékahan
| H 1378
"Ngalawan ngalawan kafir jeung kaduh anjeun, jalma jeung tongues Anjeun."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kali tempur
| H 1379
"Nu'man, putra Muqarrin noticed Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu dimimitian pajoang dina bagian awal poé, manéhna ditunda eta nepi ka nyirorot panonpoé lamun angin ngahiliwir datang. Saterusna bantuan bakal asalna ti Allah, nu Maha Agung. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Nu'man, putra Muqarrin nu patali ieu.
Ulah kahayang hiji patepungan jeung musuh
| H 1380
"Ulah giji hiji patepungan jeung musuh, rada, lamun papanggih musuh jadi sabar."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Harti perang
| H 1381
"Acan téh ngarupakeun matéri strategi."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah jeung Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kawani
| H 1907
"Salila perang Mauta tujuh pedang peupeus mah (Khalid, putra Walid) leungeun; sagala rupa nu tetep dina leungeun mah pedang Yemeni leutik. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Khalifah Khalid bin Walid nu patali ieu.
Belang AND THE ditelasan
| H 395
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngirim pasukan Muslim ngalawan hiji masarakat musyrik, sarta maranéhanana perang ngalawan unggal séjénna. Aya nu salah unbeliever hususna anu pohara skillful. Salah sahiji Muslim - ieu nyebatkeun yén ieu paling dipikaresep Osama, putra Zaid - ieu néangan hiji kasempetanmaehan unbeliever ieu. Lamun manéhna diangkat pedang ka sakuliah manéhna, unbeliever nu cried kaluar: 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah.' Tapi nu Muslim ditelasan manéhna. Lamun warta tina meunangna nepi ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna ogé informed kajadian ieu. Manéhna dikirim pikeun Muslim jeung inquired:'? Naha teu Anjeun sono ka manéhna' Manéhna ngawaler: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna dijieun havoc di antara Muslim, killing sababaraha di antarana, kitu jeung kitu, kitu jeung kitu, jsb Waktu maju ngalawan manéhna sarta manéhna nempo pedang abdi he exclaimed: 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah.' Nabi, muji jeung perdamaianjadi kana manéhna, ditanya: 'Naha anjeun sono ka manéhna?' Manéhna ngawaler: 'Sumuhun.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'Dina Poé Judgement, naon nu bakal Anjeun ulah nepi ka witnessing-Na: Teu aya nu disembah iwal Allah? ' Manéhna nanya: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, supplicate ampun pikeun kuring.'Tapi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus repeating tanpa ngarobah: 'Naon nu baris ngalakonan ka witnessing-Na: Teu aya nu disembah iwal ti Allah dina Poé Judgement' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jundab, putra Abdullah nu patali ieu.
Judgment Sekuler
| H 396
"Omar, putra Khattab ngomong: 'Dina waktu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang sacara disebut akun ngaliwatan Wahyu teh. Ayeuna yen wahyu geus ceased, Anjeun bakal dicandak ka akun jang lampah nu katempo Anjeun. Na ari ayeuna whosoever mendemonstrasikan hiji hal alus we lah nyokotjadi saperti jeung mertimbangkeun manéhna jadi jujur. Kami teu kudu inquire kana motif rusiah-Na; Allah bakal mawa manéhna ka akun pikeun éta. Tapi, whosoever mendemonstrasikan jahat bakal ngayakeun uphold eta atawa narima eta, sanajan manéhna nu protes nu karsa-Na nya alus. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Utbah putra Mas'ud nu patali nu manéhna ngadéngé putra Khalifah Omar tina Khattab nyebutkeun ieu.
Duka jeung na getih
| H 456
"Aya aya sia aya dearer ka Allah ti dua tetes jeung dua tanda. Nu tetes nu hiji cimata nu pakait sieun Allah, jeung tetes héd getih dina Cukang lantaranana Allah. Nu tanda nyaéta tanda ditarima di Cukang lantaranana Allah, jeung tanda a kaala discharging hiji kawajiban maréntahkeun ku Allah. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Umamah Sudayy, putra Ajalan Bahili nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
Saméméh konflik
Teu SUPPLICATE for pasea
| H 1352
"Dina salah sahiji kali nalika Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, encountered musuh manéhna waited pikeun nolak panonpoé. Dina mangsa éta manéhna nangtung luhur jeung ka kajawab Sahabat-Na nyebutkeun, 'Ulah hayang for pasea jeung musuh rada, supplicate ka Allah pikeun kasalametan. Tapi lamunAnjeun minuhan musuh jadi sabar jeung inget yen Paradise perenahna dina kaayaan kalangkang tina pedang 'Saterusna manéhna supplicated:'.. O Allah, ngirim Kitab, Dila tina awan, Defeater tina sarwa, bisa ngelehkeun eta sareng masihan urang meunangna leuwih eta ' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Abi Aufa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dua SUPPLICATIONS
| H 1353
"Aya dua supplications anu henteu nampik atawa jarang nolak; hiji supplication sedengkeun telepon for bongan keur disebut jeung supplication salila panas perangna hiji. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Sahl bin Sa'ad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION Saméméh perang
| H 1354
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, angkat ka medan perang, manéhna bakal supplicate: 'O Allah Anjeun Rojongan mah Anjeun nulungan mah. Mah giliran Anjeun jeung bertarung jeung kakuatan Anjeun dibikeun ka kuring. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Néangan ngungsi jeung Allah
| H 1355
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sensed mischief, manéhna supplicated: 'O Allah, urang neangan fatwa anjeun kana necks maranéhanana jeung ngungsi anjeun ti jahat maranéhanana.'"

Abu Daud jeung Nasa'i nu boga rantay nepi ka Abu Musa Ashari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EQUIPING A COMBATANT
Sedekah Best
| H 1335
"The sedekah pangalusna nyadiakeun nu sahadé tina tenda di Jalan Allah, atawa nyadiakeun hiji hamba pikeun whosoever gelut di Jalan Allah, atawa nyadiakeun manéhna-onta ngora pikeun hiji tarung di Jalan Allah."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Umarah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Istighfar OF EQUIPING A COMBATANT
| H 1336
"Hiji lalaki ngora ti anak Aslam datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Isa ka manehna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kuring rek nyokot bagian dina kampanye tapi mah nganggur jeung nu pikeun ménta alat. 'Manéhna ngomong,' Buka kitu jeung kitu, manéhna boga alattapi geus dicokot gering. 'Jadi lalaki ngora indit ka manéhna jeung ngomong,' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngirimkeun Anjeun salam jeung nanyakeun Anjeun pikeun leungeun leuwih ka kuring alat Anjeun. 'Anjeunna nyebut kaluar nya pamajikan nyebutkeun, 'pasihkeun ka manusa sagala rupa parabot mah geus kumpul jeung teu withhold nanaon - rameteu withhold nanaon. Allah bakal make sumber rohmat keur urang. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Ngarojong jihad
| H 1359
"Manusa A datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung manéhna-onta nu kungsi tali ngaliwatan irung sarta ngomong, 'Ieu pikeun Jalan Allah.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler, 'Dina Poé Judgement anjeun bakal tos di mulang for eta tujuh ratus manéhna-onta unggal jeunghiji tali ngaliwatan irung anak. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECOMPENSE Pikeun belanja IN THE ngabalukarkeun Allah
| H 1366
"Whosoever spends di Jalan Allah ieu recompensed tujuh ratus kali."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Yahya Kharaim, putra Fatik nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PERHATOSAN
| H 1377
"Whosoever teu nyokot bagian dina tarung atawa digitus bajoang atawa kokotéténgan sanggeus kulawarga hiji bajoang oge, bakal afflicted ku misfortune parna saméméh Poé Judgement."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun EQUIPING A PACARAN JEUNG Ningali Sanggeus tanggungan HIS
| H 1334
"Sing saha anu equips hiji bajoang dina Jalan Allah (jihad) nyaéta lamun perang-perangna sorangan. Oge, manéhna nu kasampak sanggeus tanggungan nu bajoang dina henteuna nya éta saolah-olah perang-perangna sorangan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid putra Khalid Juhni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
GUARDING demarkasi THE
GUARDING demarkasi THE
| H 1316
"Guarding demarkasi pikeun sapoé leuwih hade tinimbang dunya jeung nu nu aya di jerona. Jeung panjang hiji teh pecut di Paradise leuwih hade tinimbang dunya jeung sama sekali aya di jerona. Nu isuk leumpang awal hiji worshiper di Jalan Allah teh High atawa ahir mulang téh nya leuwih hade tinimbang sakabéh dunya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl putra Sa'ad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Keur ON hansip
| H 1317
"'Guarding demarkasi teh, poé jeung peuting leuwih hade tinimbang saum bulan jeung doa ngadeg anak. Lamun manehna slain salila eta, ganjaran-Na baris terus for aya naon manéhna dipaké pikeun ngalakonan babarengan jeung rezeki-Na. Anjeunna bakal jadi aman ti Tempter (nu inquisition tina kubur). '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Salman nu ceuk nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
GUARDING IN jihad leuwih hade tinimbang puasa A bulan
| H 1318
"Manéhna (Salman) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Guarding nu demarkasi for beurang jeung peuting hiji leuwih hade tinimbang saum bulan jeung doa ngadeg anak. Lamun manehna slain salila eta, ganjaran keur amal-Na baris terus pikeun anu mana kang dipaké ka maneh, jeung sarua pikeun sasadiaan-Na.Anjeunna bakal jadi aman ti inquisition tina kubur. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Salman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panangtayungan ti sidang kubur
| H 1319
"Aéh anjing laut nu soleh unggal almarhum, iwal keur dina hansip di Jalan Allah, pikeun amal-Na terus ngaronjat nepi ka Poé Judgement sarta manéhna ieu ditangtayungan tina sidang tina kuburan."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Fadalah anak Ubaid nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE istighfar OF GUARDING
| H 1320
"Manéhna (Othman) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Guarding demarkasi pikeun poé di Jalan Allah ieu leuwih hade tinimbang sarébu poé amal soleh séjén.'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Othman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maranéhanana saha seuneu NOT bakal narampa
| H 1333
"The Fire moal toél dua pasang panon:. Hiji nu sheds lawon kaluar sieun Allah jeung anu séjénna nu ngajaga lalajo ngaliwatan peuting di Jalan Allah"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MARTYRDOM
MARTYRDOM
| H 1321
"Whosoever mana dina Klausul Jalan-Na: 'Munculna ngan tarung di Cukang lantaranana mah jeung percaya di Me jeung ku percanten di para utusan, kuring baris ngajamin, nu mungkinkeun manéhna nuliskeun Paradise atawa eweh ka imah ti nu manéhna datang babarengan jeung ganjaran atawa spoils. ' Ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta kahirupan Muhammad,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu aya tatu endured di Jalan Allah iwal ti bakal nembongan dina Poé Judgement dina kaayaan nu sarua nu ieu dina poe lamun ieu endured, warna na bakal warna tina getih can ambu nya bakal kawas seungit tina kasturi. "
"Ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta kahirupan Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, upami ieu teu nu itu bakal teuas kana Muslim mah teu bakal tahan deui tentara nu mana wae nu sama sekali nu mana mudik tarung di Jalan Allah; tapi kuring teu boga teu sarana pikeun nyadiakeun rides maranehna atawa ngalakukeun maranéhanana, sarta ngalakukeunanajadi teuas dina eta tetep balik bari indit saterusna. "
"Ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta kahirupan Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna mah, tangtu hayang ngalawan dina Jalan Allah jeung jadi syahid, sarta tarung deui jeung jadi syahid jeung tarung deui jeung jadi syahid."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun tatu bakal bau kawas kasturi
| H 1322
"Dulur anu wounded di Jalan Allah bakal nembongan dina Poé Judgement jeung perdarahan tatu-Na. Warna nya éta warna getih can ambu nya bakal kawas seungit tina kasturi. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE MERITS jihad
| H 1323
"Paradise jadi incumbent ka Muslim nu gelut pikeun Jalan Allah komo pikeun (waktu anu singget) nu onta hiji milked.
Whosoever narima hiji tatu atawa bruise di Jalan Allah, bakal nembongan dina Poé Judgement jeung jadi nya éta; warna na bakal nu of saffron jeung ambu nya kawas seungit tina kasturi. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Mu'az nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Anu pangalusna hirup
| H 1327
"The hirup pangalusna nyaeta hiji jalma anu geus siap tur béjaan grasping nu reins kuda di nu Jalan Allah, jeung ongkos mudik dina balik deui -na pikeun tempat di mana manéhna geus ngadéngé sora perang, anxiously néangan maehan (nu musuh) atawa jadi syahid. Atawa, nu tina jalma nu jeung embé di luhureun ieupasir atawa di lebak di antara lembah kasebut, anu prays, bayaran amal wajib jeung worships Gusti-Na saacan manehna overtaken ku katangtuan maot sarta geus teu paduli dirina jeung urusan saha iwal ku ngalakonan alus. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jajaran maranéhanana anu perang IN jihad
| H 1328
"Allah geus nyiapkeun hiji ratus urutan di Paradise pikeun maranéhanana anu ngalawan (atawa narékahan) di Jalan Allah sarta jarak antara dua tina urutan ieu téh saperti jarak antara langit jeung bumi."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cendrawasih ari keur golongan nu ngalawan IN jihad
| H 1329
"Paradise jadi incumbent pikeun hiji jalma anu pleased jeung Allah salaku Gusti sarta jeung Islam salaku agama Islam jeung jeung Muhammad salaku-Na Rasul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna." Abu Sa'id ieu pleased jeung ieu dipénta Rasul Allah , muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun malikan deui. Jadi manéhna terus-terusaneta jeung tos nambahkeun: "Aya hiji hal nu sejenna ku nu Allah exalts worshiper hiji saratus urutan di Paradise, jarak antara dua jajaran keur jarak antara langit jeung bumi." Abu Sa'id dipenta, 'Naon éta, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' Dijawab, "patempuran Jalan nuAllah. Pajoang dina Jalan Allah. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Gerbang Cendrawasih
| H 1330
"Manéhna (Abu Bakar, putra Abu Musa Asy'ari) kadéngé ramana nyebutkeun dina nyanghareupan musuh: Asal Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'The Gates of Paradise bohong dina kaayaan bayangan tina pedang. ' Thereupon hiji manusa tina maké baju heubeul ngadeg nepi jeung inquired. 'Abu Musa, naha anjeun memang ngadéngéUtusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebutkeun yen? 'Manéhna dijawab,' Sumuhun. 'Thereupon manusa teh tos nuju Sahabat sarta dipapag poto eta sareng pamit. Manéhna ngéléhkeun scabbard tina pedang sarta threw eta jauh jeung walked jeung pedang-Na kana jajaran musuh jeung perang nepi ka manéhna syahid. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Bakar, putra Abu Musa Asy'ari nu patali ieu.
Panangtayungan ti seuneu
| H 1331
"The Fire moal toél hiji nu suku nu ditutupan ku tarung lebu dina Jalan Allah."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Jubair patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
WEEPING sieun Allah
| H 1332
"Whosoever weeps kaluar sieun Allah moal nuliskeun Seuneu nu kajaba susu recedes ka breasts atawa lebu diaduk di Jalan Allah ngagabung jeung haseup Apan."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran for gelut saeutik
| H 1338
"Hiji lalaki di armor datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, baris kuring indit sarta ngalawan; atawa kudu mah jadi Muslim? "Manéhna dijawab, 'Janten hiji Muslim jeung ngalawan.' Manéhna jadi Muslim, perang jeung ieu syahid, sanggeus nu Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Anjeunna perang saeutik sarta greatly diganjar.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngahargaan syuhada
| H 1339
"Teu salah nu asup Paradise bakal hayang mulang ka ieu dunya sanajan manéhna éta bisa dibéré sagala rupa nu dunya ngandung, iwal hiji syahid nu yearns nu manéhna bisa balik deui ka dunya bakal syahid sapuluh kali leuwih dina akun tina ngahargaan manéhna dirumuskeun ku kahadéan tina martyrdom-Na. "
Urang ogé informed:
"Dina akun ieu anu mana kang pangalaman tina kaunggulan tina martyrdom."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mayar hutang Anjeun
| H 1340
"Allah forgives hiji syahid sagalana iwal utang-Na."
Urang ogé informed:
"Keur syahid di Jalan Allah atones for sadayana iwal utang."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna REPAYING hutang
| H 1341
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngadeg nepi jeung méré khutbah sarta ceuk nu kapercayaan di Allah jeung pajoang (striving) dina Way-Na nya tina kategori pangluhurna éléh.
Manusa A ngadeg nepi jeung ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring, lamun kuring Kami syahid di Jalan Allah, bakal sagala dosa mah jadi dipiceun tina kuring?' Dijawab Manéhna. 'Enya, upami anjeun syahid di Jalan Allah jeung anu sabar, néangan maju ka ganjaran Anjeun, marching onward; teu retreating. '
Mangka utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak manéhna, 'Ulang anjeun nyarios naon.' Jadi manusa teh ngulang, 'Bejakeun kuring, lamun kuring Kami syahid di Jalan Allah, bakal sagala dosa mah jadi dipiceun tina kuring ? 'Manéhna dijawab,' Enya, upami anjeun syahid lamun keur sabar, néangan maju ka ganjaran Anjeun, marchingonwards teu retreating. Tapi lamun ngahutang hutang nu teu bakal remitted, Jibril saukur informed kuring ieu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah Harith putra Ribi 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sawarga
| H 1342
"A Companion nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di Poé Uhud, 'Bejakeun kuring, di mana kuring kudu jadi lamun kuring Kami ditelasan dina perangna ayeuna?' Manéhna dijawab, 'Dina Paradise.' Mangka manusa threw turun sababaraha kaping manéhna diayakeun di leungeun-Na, plunged kana perang jeung perang dina nepi ka manéhna syahid. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pahala jihad
| H 1343
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pakakas kaluar jeung Sahabat sarta anjog di Badar nyanghareupan idolators jeung marentahkeun: '. Hiji No kudu indit saméméh kuring' Salaku kafir ditilik, utusan Allah, muji jeung karapihan jadi kana manéhna, ngomong, 'Ayeuna nangtung jeung neruskeun ka arah Paradiseextent anak ngawengku langit jeung bumi. 'Thereupon Umair, putra Hamam inquired,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, henteu Paradise ngawengku langit jeung bumi? 'Manéhna dijawab,' Sumuhun. 'Umair exclaimed, 'Muhun, ogé.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajakmanéhna, 'Naon geus ngadesek Anjeun pikeun nyebutkeun oge, sumur?' Manéhna dijawab, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ku Allah mah uttered kecap pikeun nganyatakeun harepan mah bisa jadi hiji nu nyicingan of Paradise. 'Whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, informed manéhna,' Anjeun hijipangeusi anak. 'Sanggeus éta manéhna nyokot sababaraha kaping ti quiver sarta mimitian dahar eta jeung ngomong,' Lamun kuring éta ka salamet nepi ka rengse dahar kaping ieu nu bakal jadi interval panjang. 'Jadi manéhna threw turun kaping sésana, bergegas kana perang jeung ieu syahid. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE tujuh puluh ANSARS
| H 1344
"Sababaraha urang datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta dipénta manéhna pikeun ngirim sababaraha lalaki sareng maranehna ngajar Qur'an jeung cara Prophetic.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim tujuh puluh lalaki ti suku Ansar nu anu katelah Reciters jeung di antara maranehna ieu (Anas ') Mamang maternal mah, Haram. Ieu urang dipaké pikeun ngadugikeun Qur'an sarta nalukkeun sorangan peuting pangajaran jeung diajar eta. Salila poé, maranéhanana dibawa cai kaMasjid jeung kai dikumpulkeun pikeun bahan bakar nu maranéhanana tuluy dijual. Jeung earnings maranéhanana maranéhanana meuli dahareun keur rahayat Suffa (jelema malarat nu tetep dina hadir di Masjid) jeung masarakat miskin séjénna.
Nu tujuh puluh Ansari sacara nu anu dikirim jeung urang kasebut syahid. Salaku maranéhanana keur syahid maranéhanana supplicated nyebutkeun, 'O Allah, nepikeun ti urang urang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, yén urang geus papanggih Anjeun jeung nu pleased jeung Anjeun jeung nu Anjeun pleased jeung urang.'
Manusa A datang ka Haram ti tukangeun manéhna jeung tumbak jeung dorong ngaliwatan awakna, whereupon Haram exclaimed, 'Ku Gusti tina Ka'ba Kami meunangna a.'
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, informed Sahabat-Na: 'brethren anjeun geus ditelasan sarta supplicated: O Allah, nepikeun ti urang urang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, yén urang geus papanggih Anjeun jeung nu pleased jeung Anjeun jeung nu Anjeun pleased jeung urang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
MARTYRDOM OF Anas, Putra NADHR AT perang Uhud
| H 1345
"Mamang mah, Anas bin Nadhr ieu teu hadir di Battle of Badar. Anjeunna ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, ieu mah absen salila perang kahiji Anjeun sareng kafir. Lamun Allah brings kuring pikeun nyanghareupan kafir dina perangna sejen Allah bakal (ngaktifkeun kuring ka) demonstratekinerja mah. 'Dina poé perang Uhud lamun muslim anu kakeunaan. Cenah, 'Allah mah ngabela jeung Anjeun ngeunaan nu mana Muslim geus rengse, jeung dissociate sorangan ti nu nu kafir geus perpetrated.' Saterusna manéhna indit gancang sareng papanggih Sa'ad bin Mu'a jeung Isa ka manehna,'Paradise! Ku Gusti tina Ka'ba mah ngarasa seungit of Paradise ti saluareun Uhud. '
Saterusna Sa'ad ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, geus teu boga kakawasaan pikeun ngagambarkeun naon manéhna.' Anas (nu ganteng) patali, 'Jang tatu inflicted kana awakna ku pedang, tumbak jeung panah leuwih ti dalapan puluh. Saterusna manéhna syahid jeung kafir neukteuk off irung jeung Ceuli-Na. Henteu aya saurang ogébisa nangtukeun manéhna iwal adi nu diakuan manéhna ku tips ramo-Na. Urang pikiran yen ayat ieu lumaku manéhna jeung pamadegan jiga manéhna: 'Di antara mu'min aya lalaki nu geus bener covenant maranéhanana jeung Allah. Sababaraha geus kaeusi dying sumpah maranéhanana, jeung sajabana await, unyielding ngaganti. '"33:23
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Imah syuhada
| H 1346
"Tadi peuting kuring nempo dua urang (dina visi a). Maranéhanana datang ka kuring jeung ngajak kuring sareng maranehna. Urang naek tangkal, mangka, maranéhanana ngajak kuring di hiji imah nu ieu leuwih endah ti hiji ieu. Dua jalma ka kuring, 'Inget, ieu téh DPR syahid.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Samurah, putra Jundab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Best pangkat MARTYRDOM
| H 1347
"Ummur-Rubaie putri Al Bara'a (ibu Haritha, putra Surakoh) indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya, 'O Rasul Allah, bakal nyaritakeun kuring ngeunaan Haritha (nu kungsi geus maot dina poé Badar). Upami anjeunna di Paradise kuring bisa endure eta jeung kasabaran tapi lamun teu mah wajib. keur ceurik 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, consoled nya nyebutkeun,' Ummu Haritha, aya loba urutan di Paradise jeung putra anjeun geus kahontal anu pangalusna -. Firdous '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Malaikat ngajaga syuhada
| H 1348
"The awak bapa geus irung sarta Ceuli severed ku musuh jeung dibawa jeung ditempatkeun saméméh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, I (Jabir bin Abdullah) jengkar ka uncover beungeutna lamun para sahabat dieureunkeun kuring jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,'The malaikat terus nutupan manéhna jeung nangtayungan manéhna jeung jangjang maranéhanana.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir bin Abdullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION Pikeun MARTYRDOM
| H 1349
"The hiji nu tulus supplicates ka Allah pikeun martyrdom ieu diangkat ku Anjeunna ka pangkat hiji syahid sanajan jalma nu mati di bed-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl putra Hunaif nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION rido
| H 1350
"Whosoever supplicates tulus pikeun martyrdom nu dibérékeun eta, sanajan anjeunna nu sanes nyaeta syahid."
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
A MARYTR miboga kacida SLIGHTY Waktu manehna syahid
| H 1351
"Lamun syahid hiji slain, manéhna miboga henteu leuwih ti lamun manéhna anu bitten ku hiji sireum."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Malaikat, JEUNG THE WINNERS cendrawasih
| H 1880
"Jibril datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya, 'Naon estimasi ku anjeun maranéhanana diantara anjeun nu perang di Badar?' Manéhna dijawab, 'Maranehna nyaeta pangalusna muslim', atawa kecap ka pangaruh éta. Jibril nyarios, 'Jang malaikat anu éta hadir dina Badar boga status nu sarua.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Rifa'a bin Rafi 'Zarqi nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maling
| H 217
"Dina poé perangna tina Khaybar, grup para sahabat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang nyebutkeun: '. Jadi jeung saterusna geus jadi martir hiji, kitu jeung kitu geus jadi martir hiji' Tuluy maranehna diliwatan ku mayit sarta ngomong: '. Manéhna ogé syahid hiji' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong:'Mémang euweuh, ku geus katempo manéhna di Seuneu dina cloak manéhna salempang.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Omar putra Khattab nu patali ieu.
Rupa-rupa MARTYRDOM, RECOMPENSE, RITES Duka
Lima rupa MARTYRDOM
| H 1382
"The klasifikasi syuhada anu lima: Whosoever mati ti ulah kitu. Whosoever mati ti kasakit burih. Whosoever mati ku drowning. Whosoever ieu ditelasan ku panguasaan tembok. Whosoever ieu ditelasan di Cukang lantaranana Allah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Syahid LAIN
| H 1383
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'saha teu Anjeun mertimbangkeun syahid hiji?' Maranehna ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, whosoever ieu slain di Jalan Allah nyaeta syahid. ' Pikeun nu cenah, 'Saterusna, baris aya sababaraha syahid di antara bangsa mah.' The Sahabattanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu sejenna mangka geus syahid hiji?' Manéhna dijawab, 'Whosoever ieu slain di Jalan Allah nyaeta syahid a. Whosoever mati bari di Jalan Allah nyaeta syahid a. Whosoever mati ti ulah kitu téh syahid a. Whosoever mati ti kasakit burih nyaéta syahid a.Whosoever mati ngaliwatan drowning nyaéta syahid a. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DEFENDING sipat hiji nu
| H 1384
"Whosoever ieu ditelasan defending sipat nya éta syahid hiji."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Perlindungan hiji nu Harta, mandiri, AGAMA JEUNG Kinanti
| H 1385
"Whosoever mati defending tina sipat nya éta syahid a. Whosoever mati defending sorangan nyaéta syahid a. Whosoever mati dina mertahankeun Agama nya éta syahid a. Whosoever mati mayungan kulawargana anu syahid hiji. "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Sa'id, putra Zaid, putra ngirut, putra Nufail nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mertahankeun sipat
| H 1386
"Manusa A datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya, 'O Rasul Allah, lamun hiji jalma asalna intending ka ngarampog kuring tina sipat mah naon kudu atuh?' Manéhna dijawab, 'Ulah ngidinan manéhna mawa éta. 'manusa dipenta,' Kumaha atuh lamun manéhna gelut kuring? 'The Rasul Allah, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk, Tuluy ngalawan manéhna. 'manusa dipenta,' Kumaha upami anjeunna maéhan kuring? 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler,' Satuluyna anjeun bakal syahid a. 'manusa tanya, 'Tapi naon lamun kuring maot manéhna?' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawab, 'Anjeunna bakal jadi diSeuneu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kakubur OF syuhada
| H 353
"Sanggeus perang Uhud, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disusun pikeun syahid dikubur di pasang. Di tiap interment manéhna baris inquire mana dina dua terang teh lolobana Qur'an ku jantung, whereupon hiji anu ngaranna ieu disimpen di kubur heula. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
Awak syahid
| H 1544
"My (Jabir, putra Abdullah) bapana disebut kuring malem saméméh Uhud jeung ngomong, 'Kuring percaya mah kudu dipimilik ku munggaran ngeunaan Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nepi ka bisa syahid; sarta sanggeus Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anjeun teh hiji paling dearka kuring. Ngurangan utang mah jeung ngubaran sadulur Anjeun ogé. '
Nu isuk saterusna bapak ieu mah di antara munggaran syahid jeung kuring dikubur manéhna babarengan jeung nu séjénna dina alam kubur sarua. Sanggeus éta mah ieu bagja nu aya nu tinggaleun manéhna ngabagikeun alam kubur jeung nu sejen, kuring jadi exhumed awakna sanggeus genep bulan jeung manggihan yén manéhna di kaayaan nu sami dina poe ieu mah dikubur manéhna, iwalpikeun ceuli-Na. Saterusna kuring dikubur manéhna dina alam kubur misah. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir bin Abdullah nu patali ieu.
Kakubur OF MUS'AB, Putra UMAIR
| H 455
"Kadaharan ieu dibawa ka Abdur Rahman bin Auf pikeun megatkeun-Na gancang, kapan cenah: 'Mus'ab, putra Umair ieu syahid, sarta manéhna hiji lalaki leuwih hade tinimbang I. Aya nganggur di nu ka shroud manéhna iwal keur lambar nu jadi leutik nu lamun sirah nya éta katutupan suku-Na tetep uncovered, sarta lamun-Nasuku anu katutupan sirah-Na tetep uncovered. Urang geus generously dibere bounties di dunya ieu, jeung kuring sieun yén ganjaran keur amal soleh urang bisa geus hastened pikeun urang. 'Dina ieu manéhna mimitian sob jeung dieureunkeun dahar. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Ibrahim, putra Abdur Rahman, putra Auf nu patali hadits ieu
Kuda
Kuda
| H 1356
"Aya alus dina beuheung kuda nepi nepi ka Poé Judgement."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MERITS OF OWNING kuda
| H 1357
"Aya alus dina necks kuda nepi ka Poé Judgement jeung pahala, jeung spoils."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Urwah Bariqi nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pahala RAISING kuda pikeun jihad
| H 1358
"Whosoever raises kuda pikeun Jihad demi Allah, percaya di Allah jeung gumantung jangji-Na, bakal manggihan nu fodder anak, nginum, droppings jeung cikiih bakal sadaya jadi credited manéhna kana skala nu lega dina Poé Judgement."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaahlian perang
Kakuatan
| H 1360
"Dengekeun! Muster ngalawan eta daya naon bae nu nu bisa. Mémang, daya shooting, mang daya shooting, mang daya shooting. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Uqbah bin 'Amir Juhani nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cabang olahraga BOWMANSHIP
| H 1361
: "Nyaan, loba lahan bakal dibuka ka anjeun jeung insya Allah moal suffice anjeun, jadi ari teu aya hiji ngalalaworakeun cabang olahraga bowmanship."
Muslim nu boga rantay nepi ka Uqbah, putra 'Amir Juhni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna keur disusun
| H 1362
"Whosoever ieu maréntahkeun di panahan jeung neglects teu urang, atawa anu kaliru tina disobedience."
Muslim nu boga rantay nepi ka Uqbah, putra 'Amir Juhni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panahan
| H 1363
"Allah bakal ngaku tilu urang ka Paradise dina akun hiji panah: Kahiji, hiji anu ngajadikeun eta néangan kahadéan. Kadua, Archer nu pucuk eta. Katilu, anu salah leungeun ka Archer pikeun shooting. 'Jadi diajar bowmanship jeung kuda. Mah leuwih resep nu diajar bowmanship tinimbang tunggang. Whosoeverméré nepi panahan sanggeus sanggeus geus maréntahkeun di jerona ngaliwatan tina kurangna minat forsakes hiji bounty '. Atawa, cenah 'geus ungrateful.' "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Uqbah bin 'Amir Juhni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tradisi panahan
| H 1364
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku golongan anu anu practicing panahan jeung ceuk maranehna, 'Praktek panahan, anak buah Ismail, sabab karuhun Anjeun ieu hiji Archer.'"

Bukhori nu boga rantay nepi ka Sulama anak Akwa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECOMPENSE OF AN Archer
| H 1365
"Whosoever pucuk tanda panah di Jalan Allah geus istighfar sarua jeung freeing budak hiji."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ngirut anak Abusah nu patali ieu.
Puasa salila perang
Lamun seuneu apan disetir jauh
| H 1367
"Lamun hiji worshiper Allah observes puasa pikeun sapoé demi Allah, Anjeunna drive jauh ti manehna nu Fire jarak tujuh puluh taun iinditan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran puasa salila jihad
| H 1368
"Whosoever observes puasa for beurang salila Jihad demi Allah bakal manggihan nu Allah geus ngalawan ku ngali moat antara manéhna jeung Fire salaku-rupa salaku jarak antara langit jeung bumi."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sanggeus perang
Balik ti jihad
| H 1374
"The mulang ti hiji ekspedisi sanggeus parantosan nyaeta salaku berjasa salaku tarung teh."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu berhubungan nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Salam Sanggeus patepungan AT TABUK
| H 1375
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun ti patepungan tina Tabuk, di urang Madinah indit kaluar papanggih manéhna jeung kuring ogé papanggih manéhna jeung budak lalaki séjén di Thaniyyat-al-Wadah'ah."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Saib, putra Yazid nu patali ieu.
Salam OF THE Kacida
1376
"Kami indit ka Thaniyyat-al-Wadah'ah jeung budak lalaki séjén papanggih Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna."
Diriwayatkan Bukhari
Larangan TO panyiksaan
UNDER ALL kaayaan panyiksaan nyaéta dilarang
| H 1649
"I (Hisham, putra Hakim) diliwatan ku sababaraha tani musyrik di Damaskus nu geus maréntahkeun ngadeg di panonpoé sarta leuwih ti nu huluna zaitun minyak geus dituang. Kuring inquired, 'Naha ieu,' sarta ka, 'Maranehna ayeuna keur dihukum guna cageur pajak.' Kana dédéngéan ieu mah, cenah, 'mah tega saksinu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngadawuh: Allah baris ngahukum jelema nu panyiksaan urang dina kahirupan ieu '. Saterusna manéhna indit ka Gubernur jeung ka manéhna ieu, nu maréntahkeun lalaki jadi dileupaskeun. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Hisham bin Hakim, putra Hizam nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pupusna ku jalan ngaduruk nyaéta dilarang
| H 1653
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngutus Kami dina hiji ekspedisi jeung ka urang, 'Lamun manggihan kitu jeung kitu, sarta kitu jeung kitu ti Koraysh ngalakukeun kajahatan ka seuneu.' Ngan sakumaha nu ayeuna urang nya éta ngeunaan ka Nyetél kaluar cenah ka urang '' Kuring maréntahkeun Anjeun pikeun kaduruk kitu jeung kitu, sarta kitu jeung kitu. Tapi eta Allah sorangan nu chastisesjeung Seuneu. Jadi upama neangan nu eta, hajar maranehna. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah sorangan PUNISHES jeung seuneu
| H 1654
"Kami éta jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina lalampahan nalika manéhna ninggalkeun urang bari. Dina henteuna we nempo manuk beureum jeung dua fledglings. Urang nyanggap nu fledglings jeung ibu anu bisa flapped jangjang nya dina taneuh.
Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun jeung exclaimed, 'Saha geus distressed manuk ieu dina akun tina anak ngora - mulang ka nya!' Manéhna ogé noticed hiji pasir sireum we geus disetel dina seuneu jeung dipenta, ' anu geus diatur seuneu ka ieu? 'Kami ngawaler,' Kami teu. 'Saterusna manéhna ka urang,' Duh teu katuhuka siksa jeung seuneu ieu ngan pikeun PANGERAN ka ngahukum jeung Seuneu. '"
Abu Daud putra bin Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
FORBIDDING OF KILLING saha biruang saksi TO THE ONENESS Allah
| H 394
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngutus Kami leutik dina hiji ekspedisi ka Huraqah, hiji lebak di Juhainah. Urang nepi ka cinyusu cai taun isuk. Hiji Ansari jeung aku (Osama) bray salah sahiji lalaki maranéhanana jeung overcame manéhna sarta manéhna cried kaluar: 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah.' Lamun Ansari kadéngé manéhnakaampeuh sorangan, tapi kuring (Osama) ditelasan manéhna jeung tumbak mah 'Sabot maranéhanana balik ka Madinah, kajadian ieu dibawa ka perhatian Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya ka kuring:'. Osama, tuh nu sono ka manéhna sanggeus manéhna sempet ngomong: 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah?' Kuring ngawaler: 'O Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna ngan bore saksi pikeun nyalametkeun hirupna 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nanya deui:'. Naha anjeun sono ka manéhna sanggeus manéhna sempet ngomong:? Teu aya nu disembah iwal ti Allah ' jeung terus-terusan pertanyaan leuwih jeung leuwih deui nepi wished mah geus teu nganut Islam saméméh sapoe. "
Urang ogé informed:
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditanya:"? Naha manéhna tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung can Anjeun ditelasan manéhna "mah (Osama) ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna , cenah eta fearing leungeun urang 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak manéhna:'. Saterusna naha teuAnjeun neukteuk kaluar jantungna pikeun manggihan naha atawa teu anjeunna ngalaman ceuk ti jantung nya? 'Manéhna terus-terusan eta jadi loba kali mah wished mah geus ngan saukur nganut Islam dina sapoe. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Osama bin Zaid nu patali ieu.
Akuntabilitas ka Allah
| H 391
"Kuring geus paréntah pikeun nuluykeun tarung nepi ka saksi biruang musuh yén teu aya nu disembah iwal Allah sareng Nabi Muhammad éta-Na Rasul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngadegkeun solat jeung mayar amal wajib. Sakali maranéhna geus ditarima kahirupan jeung harta maranéhanana bakal salamet, jeung maranéhanana bogajadi poko keur kawajiban teh Islam maranéhanana keur akuntabel ka Allah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
OCCURENCES salila jihad
| H 393
"Miqdad, putra Aswad nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Bejakeun kuring, lamun kuring Kami pajoang hiji unbeliever sarta manéhna motong off salah sahiji leungeun mah jeung pedang sarta saterusna nyokot ngungsi balik tangkal (fearing dendam) jeung nyebutkeun: I ngalebetkeun ka Allah, kudu mah sono ka manéhna sanggeus manéhna geus ceuk ieu '?Anjeunna ngawaler: 'Teu, teu sono ka manéhna.' Miqdad inquired: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, komo sanggeus manéhna geus neukteuk off salah sahiji leungeun mah mangka ngawaleur jibril ieu?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terangna: 'Ulah maehan manéhna, alatan lamun anjeun ngalakonan manéhna baris nganggap posisi Anjeun dilaksanakeun saméméhAnjeun ditelasan manéhna, tur Anjeun bakal nganggap posisi anjeunna ngayakeun saméméh anjeunna dibaca maranéhanana kecap. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Miqdad, putra Aswad nu patali ieu.
Akuntabel ka Allah
| H 95
"I (Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna) bakal nawarkeun banner ieu ka hiji anu mikanyaah Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa Allah mere meunangna ngaliwatan manéhna. Omar nu patali: 'Kuring geus kungsi dipikahoyong paréntah tapi ari kitu mah ngaharepkeun mah bisa disebut. Tapi, Nabi, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, disebut Ali jeung dibikeun spanduk manéhna nyebutkeun: '. Pindah kaluar jeung teu nengetan lain nanaon nepi ka Allah bestows meunangna kana Anjeun' Ali proceeded cara saeutik mangka dieureunkeun sarta nanya dina sora tarik tanpa ngarobah: Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur naonKami mah ngalawan eta 'Manéhna ngajawab:?. "ngalawan dina saacan maranéhanana tega Nyaksikeun yen aya nanaon pantes disembah iwal ti Allah jeung nu Muhammad utusan Allah Lamun maranehna ngalakukeun ieu kahirupan jeung harta maranéhanana bakal tetep aman dina amanat Islam hukum, sarta maranéhanana baris jadi akuntabel ka Allah. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu dina poé perangna tina Khaybar Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Patempuran THE ngabalukarkeun Allah & MARTYRDOM
& Larangan panyiksaan
BUKU 15
Al Qur'an
Patempuran THE ngabalukarkeun Allah
Cendrawasih ari keur golongan nu ngalawan IN jihad
Beurat jihad
RECOMPENSE
Leumpang di THE ngabalukarkeun Allah
Anu pangalusna percaya
Pahala maranéhanana disusun tarung
Kawani
Salah sahiji tanda HYPOCRISY
THE INCAPACITATED
Jalur ka Allah
Ganjaran jihad dina ieu kahirupan
Lalampahan
CARA TO gelut jeung narékahan
Kali tempur
Ulah kahayang hiji patepungan jeung musuh
Harti perang
Kawani
Belang AND THE ditelasan
Judgment Sekuler
Duka jeung na getih
Saméméh konflik
Teu SUPPLICATE for pasea
Dua SUPPLICATIONS
SUPPLICATION Saméméh perang
Néangan ngungsi jeung Allah
EQUIPING A COMBATANT
Sedekah Best
Istighfar OF EQUIPING A COMBATANT
Ngarojong jihad
RECOMPENSE Pikeun belanja IN THE ngabalukarkeun Allah
PERHATOSAN
Ganjaran pikeun EQUIPING A PACARAN JEUNG Ningali Sanggeus tanggungan HIS
GUARDING demarkasi THE
GUARDING demarkasi THE
Keur ON hansip
GUARDING IN jihad leuwih hade tinimbang puasa A bulan
Panangtayungan ti sidang kubur
THE istighfar OF GUARDING
Maranéhanana saha seuneu NOT bakal narampa
MARTYRDOM
MARTYRDOM
Lamun tatu bakal bau kawas kasturi
THE MERITS jihad
Anu pangalusna hirup
Jajaran maranéhanana anu perang IN jihad
Cendrawasih ari keur golongan nu ngalawan IN jihad
Gerbang Cendrawasih
Panangtayungan ti seuneu
WEEPING sieun Allah
Ganjaran for gelut saeutik
Ngahargaan syuhada
Mayar hutang Anjeun
Pentingna REPAYING hutang
Sawarga
Pahala jihad
THE tujuh puluh ANSARS
MARTYRDOM OF Anas, Putra NADHR AT perang Uhud
Imah syuhada
Best pangkat MARTYRDOM
Malaikat ngajaga syuhada
SUPPLICATION Pikeun MARTYRDOM
SUPPLICATION rido
A MARYTR miboga kacida SLIGHTY Waktu manehna syahid
Malaikat, JEUNG THE WINNERS cendrawasih
Maling
Rupa-rupa MARTYRDOM, RECOMPENSE, RITES Duka
Lima rupa MARTYRDOM
Syahid LAIN
DEFENDING sipat hiji nu
Perlindungan hiji nu Harta, mandiri, AGAMA JEUNG Kinanti
Mertahankeun sipat
Kakubur OF syuhada
Awak syahid
Kakubur OF MUS'AB, Putra UMAIR
Kuda
Kuda
MERITS OF OWNING kuda
Pahala RAISING kuda pikeun jihad
Kaahlian perang
Kakuatan
Cabang olahraga BOWMANSHIP
Pentingna keur disusun
Panahan
Tradisi panahan
RECOMPENSE OF AN Archer
Puasa salila perang
Lamun seuneu apan disetir jauh
Ganjaran puasa salila jihad
Sanggeus perang
Balik ti jihad
Salam Sanggeus patepungan AT TABUK
Salam OF THE Kacida
Larangan TO panyiksaan
UNDER ALL kaayaan panyiksaan nyaéta dilarang
Pupusna ku jalan ngaduruk nyaéta dilarang
Allah sorangan PUNISHES jeung seuneu
FORBIDDING OF KILLING saha biruang saksi TO THE ONENESS Allah
Akuntabilitas ka Allah
OCCURENCES salila jihad
Akuntabel ka Allah
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 016
Otentik Hadits pertaining ka
Al Qur'an
AND ayat husus ANAK
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 16
Dingawitan Qur'an
RECITATION Qur'an
| H 1015
"Teruskeun reciting Qur'an, sabab ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta kahirupan Muhammad, eta escapes leuwih gancang batan onta ti tali anak."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hiji WHO MEMORIZES Qur'an
| H 1016
"The conto hiji anu geus memorized Qur'an ku jantung nyaéta kawas éta hiji anu ngabogaan onta aman ku tali a. Lamun manehna jam tangan eta, manéhna nahan eta; tapi lamun manéhna neglects eta, eta wanders jauh. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECITATION para nabi
| H 1017
"Allah listens leuwih ka recitation tina Nabi, saha, sanggeus geus dirumuskeun hiji sora alus, recites Qur'an kalawan tarik leuwih ti nanaon sejenna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
NABI David
| H 1018
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk kuring (Abu Musa Asy'ari), 'Anjeun geus dibikeun salah sahiji tunes tina (Rosul) David.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECITATION
| H 1019
"Lamun ngan saukur Anjeun nu bisa geus katempo kuring lamun kuring dengekeun recitation Anjeun kamari!"
Muslim ogé diriwayatkan
Kaendahan RECITATION Nabi
| H 1020
"I (Bra'a bin 'Azib) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngadugikeun bab" Di pameget "(Ch. 95) salila Isya (ahir peuting) solat. Kuring geus kungsi kadéngé saha ngadugikeun eta ku sora nu leuwih geulis ti-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a putra 'Azib nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nada sora
| H 1021
"Whosoever teu ngadugikeun Qur'an melodiously teu ti urang."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Bashir putra Abd al-Munzir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Saksi ti unggal bangsa
| H 1022
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak ibn Mas'ud didugikeun Qur'an manéhna. Cenah, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kudu mah ngadugikeun Qur'an ka anjeun, lamun anjeun saha geus wangsit?' Anjeunna ngawaler, 'mah kawas ka ngadenge eta recited ku nu lian.' Jadi manéhnarecited manéhna bab Hiji Nisa (Wanita) nepi ka manéhna nepi ka ayat nu: '! Kumaha mangka bakal jadi lamun Urang mawa maju ti unggal bangsa saksi, sarta mawa anjeun (Nabi Muhammad) pikeun jadi saksi ngalawan maranéhanana' (Ch.4: 41 Koran) lamun cenah, 'Tuh cukup pikeun ayeuna.' Ibnu Mas'ud melong manéhna jeung nempo lawonoverflowing ti panon-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RECITATION OF bab husus tambahan AND ayat
AL Fatihah
| H 1023
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk kuring (Abu Sa'id Rafi '),' Dupi abdi tiasa ngajarkeun Anjeun samemeh indit kaluar ti Masjid nu bab greatest tina Qur'an? 'Saterusna manéhna grasped nyekel leungeun mah.
Salaku kami ninggalkeun Masjid mah Isa ka manehna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk anjeun Anjeun bakal ngajarkeun kuring nu bab greatest tina Qur'an.' Anjeunna ngawaler, 'Puji jadi ka Allah, nu Rabb teh tina alam ... "(Ch.1 Al Fatihah) eta anu tujuh ayat duaan jeung nu Great Koran nuMah ieu dibikeun. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Rafi 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
AL-'IKHLAS - BAB 112
| H 1024
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ngeunaan recitation tina bab Al-'lkhlas (Nu Oneness Ch.112): 'Ku Anjeunna di nu leungeun ieu hirup kuring, eta sarua jeung recitation hiji katilu Qur'an. '
Urang ogé informed:
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, inquired tina Sahabat-Na, 'Naha nu mana wae nu anjeun manggihan eta burdensome didugikeun katilu Qur'an salila peuting?' Maranéhanana dianggap hésé jeung ngomong, 'Nu urang geus bisa ngalakukeun éta, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Manéhna ngomong,' BabAl-lkhlas sarua jeung hiji katilu Qur'an. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
BAB sarua jeung hiji katilu Qur'an
| H 1025
"Aya saurang lalaki anu kadéngé sejen ngadugikeun Bab Al-lkhlas (Nu Oneness Ch.112) sababaraha kali. Nu isuk saterusna pangdéngé nu indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung disebutkeun eta tempo eta jadi nu ajén Lesser. Rasul Allah ka manéhna, 'Ku Anjeunna di nu leungeun mahkahirupan, eta sarua jeung hiji katilu Qur'an. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ridho BAB 112
| H 1026
"Sura Al-'lkhlas (Bab 112) sarua jeung hiji katilu Qur'an."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CINTA OF THE BAB AL-'IKHLAS
| H 1027
"Manusa A ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, atuh sunda teh Bab Al-'lkhlas.' Manéhna ka manéhna, 'Cinta eta bakal ngaku Anjeun pikeun Paradise.'"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna RECITING BAB AL Ikhlas AND nu salajengna dua bab
| H 1488
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk kuring (Abdullah, putra Khubaib), 'ngadugikeun bab" Al-Ikhlas "(Ch.112 Nu Oneness) jeung dua bab ngawengku tilu kali dina isuk jeung sore, sarta maranéhanana baris suffice Anjeun dina sagala ngahormat. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Khubaib nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Bab 113 AND 114
H 1028
"Naha anjeun teu nyaho, ayat tadi peuting anu dikirim ka handap pikeun kuring teh siga nu teu di dipikawanoh saméméh Maranehna nyaeta Sura 'Al Falaq' (Bab 113: Daybreak). Jeung Sura 'Al-nas' (Bab 114: Jalma ). "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ukbah bin 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Saméméh wahyu bab AL FALAQ AND AL-Nas
H 1029
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal supplicate néangan ngungsi ti golongan jin jeung panon manusa nepi ka bab dual pangungsian (Al Falaq: Bab 113, Daybreak jeung Al-nas: Bab 114: Jalma) anu kaungkap saterusna manéhna dipiceun sagalana lain jeung dipaké ku maranehna. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali ieu.
BAB nu bakal INTERCEDE jeung Allah
| H 1030
"Aya nyaéta surah di Qur'an nu diwangun ku tilu puluh ayat nu terus intercede atas nama hiji jalma saacan Anjeunna (Allah) forgives manéhna. Ieu téh bab 'Al-Mulk' (Bab 67: Nu Raya). "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kamari dua ayat OF THE sapi BAB
| H 1031
"Lamun hiji jalma recites dua ayat ahir Sura 'Al-Baqarah' (Bab 2: Sapi Nu) peuting, maranéhanana baris suffice manéhna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Perlindungan hiji nu HOME
| H 1032
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, warned, 'Ulah ingkeun imah Anjeun jadi kuburan. Mémang, Iblis ngalir jauh ti imah nu Sura Al-Baqarah (Bab 2: Sapi Nu). Ieu recited '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ayat GREATEST Qur'an
| H 1033
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak kuring 'Abu Mundhir, sugan aya nu apal nu ayat Kitab Allah nyaeta leuwih gede?' Mah dijawab, 'Jang Arasy ayat' (Bab 2: 255). Manéhna patted kuring dina dada jeung ngomong, 'gening kana pangaweruh Anjeun Abu Mundhir!' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ubayy bin Ka'ab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna RECITING THE ayat Arasy saméméh saré
| H 1034
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diangkat kuring (Abu Hurairah) salaku custodian tina 'Sadqa Fitr' (sedekah dibikeun di ahir Ramadan saméméh festival tina Idulfitri).
Dina mangsa peuting hiji intruder asup jeung usaha maok ti amal. Mah bray nyekel manéhna jeung ngomong, 'mah bakal mawa anjeun ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,' tapi manéhna pleaded nyebutkeun, 'Kami merlukeun mah boga kulawarga ulin jeung urang aya di kudu gede. 'Jadi atuh hayu manéhna balik. Nu isuk saterusnautusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kuring nanya, 'Abu Hurairah, naon teu captive Anjeun ngalakukeun tadi peuting?' mah dijawab, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna pleaded sangkan kuring tina kudu gede dirina jeung kulawargana, jadi mah ngajak jeung karunya asup manehna jeung mugi Gusti balik. 'The RasulAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Anjeunna lied ka anjeun; manéhna bakal mulang. 'Ku sabab mah emang nu manéhna baris balik deui jadi utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus ngomong kitu mah terus nonton pikeun manéhna.
Maling dipulangkeun deui jeung mimiti maok ti amal sakali deui. Ceuk kuring ka manéhna, 'mah bakal mawa anjeun ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Tapi deui manéhna pleaded, 'Kuring keur di kudu mah boga kulawarga ulin jeung urang aya di kudu gede, hayu atuh urang jeung kuring teu bakal mulang. 'Jadi deui mah ngajakjeung karunya asup manehna jeung mugi Gusti balik. Nu isuk saterusna Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk kuring, 'Abu Hurairah, naon kajadian jeung captive tadi peuting anjeun?' Mah ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna pleaded jeung kuring jeung ka kuring ti kudu gede dirina na nyakulawarga, jadi mah ngajak jeung karunya asup manehna jeung mugi Gusti rék 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Anjeunna lied ka anjeun.; manéhna bakal mulang. 'Jadi kuring diawaskeun pikeun manéhna katilu kalina.
Sakali deui manéhna balik jeung usaha maok ti amal. Mah bray manéhna jeung ngomong, 'mah bakal mawa anjeun ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu nya éta waktu katilu jeung final. Anjeun jangji teu bakal mulang can Anjeun datang deui! 'Manéhna pleaded sakali leuwih nyebutkeun,' Hayu atuh urang, sarta bakal bisaeunAnjeun sawatara kecap nu bakal aya mangpaatna pikeun anjeun saméméh Allah. 'kuring nanya ka anjeunna,' Aya naon kitu? 'Manéhna dijawab,' Mun anjeun buka bed ngadugikeun ayat tina Arasy (Bab 2. 255) sabab bakal wali Anjeun jeung Allah, jeung Iblis geus teu bisa kaanggo Anjeun nepi ka isuk. 'Jadi atuh hayu manéhna balik.
Nu isuk saterusna Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kuring nanya, 'Naon teu maneh jeung captive tadi peuting anjeun?' Mah dijawab, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah manéhna baris Bejakeun ka abdi sababaraha kecap nu bakal mangpaat pikeun kuring saméméh Allah swt, tah atuh hayu manéhna balik. 'Manéhna nanya,'Naon nu maranéhanana kecap?' Mah dijawab, 'Anjeunna ka kuring basa kuring indit ka bed, ngadugikeun ayat Arasy ti mimiti nepi ka ahir. Manéhna ka kuring nu ieu bakal wali mah jeung Allah sarta yen Iblis bakal teu bisa kaanggo kuring nepi ka isuk. 'The Rasul Allah ngandika,' Ayeuna manéhna kaAnjeun bebeneran, tapi manéhna tukang bohong a. Abu Hurairah, sugan aya nu apal jeung saha nu spoke salila tilu peuting? 'Mah dijawab,' No 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawab,' Duh ieu Iblis. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panangtayungan ti THE PALSU Al Masih teh
| H 1035
"Whosoever commits ka memori kahiji sapuluh ayat tina Sura Al-Kahf (Ch. 18 Nu Gua) bakal ditangtayungan tina Al Masih teh palsu."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Makkiyah AL-KAHF
| H 1036
"The sapuluh ayat ahir Sura Al-Kahf."
Muslim ogé informs urang ieu.
Ridho Ngan kecap
| H 1037
"Sedengkeun Jibril linggih jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya hiji sora ti luhur. Jibril diangkat sirah sarta ngomong, 'Kiwari, hiji panto sawarga duniawi geus dibuka pikeun kahiji kalina.'
Saterusna malaikat diturunkeun ti eta jeung Jibril nyarios, 'Kiwari, malaikat ieu diturunkeun ka bumi nu mimiti.' Manéhna dipapag Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'Nampa nu tidings bungah nu dua lampu geus bestowed kana Anjeun nu teu acan bestowed kana naon Nabisaméméh anjeun. Anu kahiji nyaéta Sura Al Fatihah (Nu Opener, Bab 1) jeung lain mangrupa ayat ahir Sura Al-Baqarah (Sapi Nu: Bab 2). Komo upami Anjeun ngadugikeun saukur Kecap tina eta Anjeun bakal recompensed. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
AL BAYYINA
| H 452
"Allah, nu Mighty, nu Maha Agung, geus maréntahkeun kuring didugikeun ka anjeun (Ubayy) bab 98, Al-Bayyina: Buktina Nu. Ubayy ditanya: 'Tadi Manéhna ngaran kuring?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler:. 'Sumuhun', whereupon Ubayy sobbed deeply "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu ka Ubayy, putra Ka'ab
CINTA Qur'an
Naha Ummu AIMAN WEPT
| H 453
"Sanggeus maot Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Abu Bakar ceuk ka Omar 'Hayu, hayu urang jeung nganjang Ummu Aiman ​​sabab Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipaké pikeun nganjang nya.' Sabot maranéhanana anjog manéhna dimimitian weeping, ngarah ditanya: 'Naha anjeun nangis? Teu nyaho nu mana Allahgeus leuwih hade pikeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna 'Manéhna ngajawab:'? Mémang kuring nyaho yen nu Allah geus leuwih hade pikeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, ceurik alatan Wahyu geus dieureunkeun datang turun ti sawarga. 'Ieu pindah dua jeung maranéhanana mimitian ceurik jeung nya. "

Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali hadits ieu
Abu Bakar geus maréntahkeun mingpin solat
| H 454
"Lamun geringna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jadi parna manéhna ditanya ngeunaan solat jadi manehna ngomong: '. Bejakeun Abu Bakar mingpin solat' Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, overheard ieu jeung ngadawuh: 'Abu Bakar pisan lembut-hearted, manéhna geus pasti jadi nungkulan sabot recites. Qur'an 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus-terusan:' Bejakeun manéhna mingpin solat '".
Urang ogé informed:
"Lamun Abu Bakar nangtung (solat) dina jelema tempat anjeun moal bisa ngadéngé manéhna alatan weeping-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ceuk ieu.
VIRTUES OF A RECITATION grup Qur'an
Rohmat Grup RECITATION di Masjid
| H 1038
"Iraha wae urang kumpul babarengan di salah sahiji Imah Allah pikeun recitation tina Qur'an jeung ngajar ka salah sejen, aman damai descends kana eta, rahmat nyertakeun maranehna jeung malaikat outspread jangjang maranéhanana leuwih eta jeung Allah nyebutkeun eta pikeun jelema di sakuliah Anjeunna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Musuh Téritori
| H 1844
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade saha mawa Qur'an kana wilayah musuh."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Conto Nabi THE ON jalan TO Cendrawasih
| H 1899
"The ngalaksanakeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu persis luyu jeung Qur'an."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Lamun meunangna Alloh sarta muka asalna
| H 114
"Omar dipaké pikeun nelepon ibn Abbas ka déwan-Na bareng jeung para sesepuh anu geus perang dina perang Badar. Sigana eta sawatara di antarana resented ieu jeung ditanya: ". Naha teu manéhna di antarana manéhna antara urang, putra urang anu umurna nya" Omar ka eta: "Manéhna milik sumber pangaweruh Anjeun." Hiji poé manéhna disebut kuring (ibn Abbas)ka déwan-Na bareng jeung eta jeung kuring ngarasa yén anjeunna ngalaman disebut kuring guna expound ieu ka maranehna. Manéhna nanya eta: "Naon hartina:
'Lamun meunangna Allah jeung lawang asalna.' "110: 1 Qur'an.
Sababaraha di antarana ngadawuh:
'Dina ayat ieu urang geus paréntah muji ka Allah jeung supplicate ampun-Na lamun Anjeunna mantuan jeung mere urang meunangna.' Séjénna tetep tenang sarta ceuk nganggur. Saterusna Omar kuring nanya: 'Naha anjeun nyebutkeun sarua, ibn Abbas?' Mah ngawaler:? 'No' 'Saterusna naon anu anjeun nyebutkeun' Manéhna nanya. Kuring ngawaler: 'Lamun Alloh ngadawuh:Lamun meunangna Allah jeung lawang asalna jeung anjeun ningali jalma embracing nu Religion of Allah di throngs, exalt jeung muji Alloh, Gusti nu jeung ménta hampura ti Anjeunna. Pikeun memang, Manéhna nyaéta akséptor teh. ' (110 Koran) Éta indikasi tina pendekatan Majapait ka Nabi
pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna '. Omar ngomong: 'Teu salah deui weruh leuwih hade tinimbang nu geus cenah.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
Tanda
| H 115
"Sanggeus Wahyu tina: 'Lamun meunangna Allah jeung lawang asalna.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, recited dina saban solat: 'Maha Agung anu Anjeun, Gusti urang, sareng sadaya muji nyaeta Hormat. Ngahampura kuring, O Allah. 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sababaraha kali recited di bowing-Najeung sujud: 'Maha Agung anu Anjeun, O Allah, Gusti urang, sareng sadaya muji disababkeun ku Anjeun. Ngahampura kuring, O Allah. 'Ieu recited luyu jeung Qur'an. "Sateuacan pupusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mindeng recited: 'Maha Agung anu Anjeun jeung sagala pujian nyaéta alatan Anjeun mah neangan panghampura anjeunjeung giliran Anjeun. '
I (Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya) ditanya manéhna: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu ieu kecap anyar mah ngadenge Anjeun repeating?' Manéhna ngawaler: 'A tanda geus diangkat keur kuring ngeunaan mah bangsa jeung basa kuring tempo tanda mah kudu ngomong. '' Lamun meunangna Allah jeunglawang asalna, tur Anjeun nempo jalma embracing nu Religion of Allah di tantara, exalt jeung muji Alloh, Gusti nu jeung ménta hampura ti Anjeunna. Pikeun memang, Manéhna nya éta Nurjanah (pikeun penitent). ' Ch.110 "
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mindeng recited: 'Maha Agung nyaéta Allah jeung Nya sagala pujian mah neangan hampura Allah jeung giliran Anjeunna..' Mah ceuk manéhna: 'O Rasul Allah, muji jeung karapihan jadi kana manéhna mah, geus mindeng kadéngé Anjeun ngadugikeun: 'Maha Agung nyaéta Allah jeung Nya eta sadaya muji; mah neanganhampura Allah jeung giliran Anjeunna 'Manéhna ngomong:'. Gusti mah ka kuring geura-giru mah tangtu tempo tanda ngeunaan mah bangsa jeung nu basa kuring nempo eta mah kudu exalt jeung muji ka Anjeunna, jeung ménta hampura-Na jeung giliran Anjeunna. Ayeuna kuring geus katempo tanda éta. 'The Kemenangan sarta bubuka Allah ieu bubuka Mekah,jeung tanda ieu ku manéh jalma nangkeup agama Allah dina jumlah badag. "
Urutan ieu: 'Exalt jeung muji Alloh, Gusti nu jeung ménta hampura ti Anjeunna. Pikeun memang, Manéhna nyaéta akséptor teh. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Nambahanana wahyu
| H 116
"Frékuénsi tina ngirim turun tina Wahyu Allah teh Mighty, nu Maha Agung ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngaronjat leuwih ti iraha wae samémeh pupusna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Kahadean OF RECITING Qur'an
Syafaat Qur'an
| H 1004
"Jaga reciting Qur'an sabab bakal intercede pikeun reciters anak dina Poé Judgement."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna bab kadua jeung katilu Qur'an
| H 1005
"The Koran bakal summoned dina Poé Judgement babarengan jeung nya basa nu practiced eta dina kahirupan duniawi. Eta bakal heralded ku bab kadua jeung katilu jeung ieu bakal ngajawab atas nama maranéhanana anu terus pausahaan sareng maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Nawas putra Sama'an nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Best di antarana AS
| H 1006
"The best of anjeun maranéhanana anu diajar Qur'an jeung ngajar eta."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Othman putra Affan nu patali Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dorongan pikeun jalma anu manggihan RECITATION Qur'an hésé
| H 1007
"Whosoever recites Qur'an fluently bakal di pausahaan tina taat, nu bener jeung malaikat bener, sarta whosoever recites nu stumbling Qur'an jeung jeung kasusah bakal boga ganjaran ganda."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sasaruaan tina THE RECITERS Qur'an
| H 1008
"The sasaruaan hiji Muslim nu recites Qur'an nyaeta jeruk nu aromatik sarta lezat; jeung sasaruaan hiji percaya nu teu ngadugikeun Qur'an nyaeta hiji tanggal nu teu mibanda ambu tapi manis.
Nu sasaruaan hiji munafik nu recites Qur'an nyaeta tina tutuwuhan seungit tapi pait kana rasa nu; jeung sasaruaan munafik anu teu ngadugikeun Qur'an téh kawas nu hiji colocynth nu teu mibanda ambu jeung raos pait. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali ieu.
EXALTATING AND ABASEMENT
| H 1009
"Allah bakal exalt loba jalma ngaliwatan Book ieu (Qur'an Suci), sarta bakal abase loba sabab eta."
Muslim nu boga rantay nepi ka Omar putra Khattab nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dua jadi ENVIED
| H 1010
"Aya ngan dua rupa jelema anjeun kudu sirik. Jalmi ka saha Allah geus dibere (pangaweruh) Qur'an jeung manéhna nangtung maca dina solat salila beurang jeung peuting; sarta manéhna ka saha Allah geus pakaya dibikeun jeung spends eta dina Cukang lantaranana Allah salila jam peuting jeung beurang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kauntungan sato deukeut RECITER Qur'an
| H 1011
"Hiji jalma ieu reciting Sura Al-Kahf (Bab 18) sarta kungsi aman kuda-Na padeukeut jeung dua tali. A awan drifted ka arah kuda jeung shaded eta jadi kuda jadi frisky.
Dina isuk manusa datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung disebutkeun kajadian manéhna. Cenah, 'Ieu ieu kanyamanan nu diturunkeun ku kahadéan tina recitation tina Qur'an.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a putra 'Azib nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Aksara dina Qur'an
| H 1012
"Lamun hiji jalma recites hiji surat ti Kitab Allah anu mangrupa salah sahiji akta alus sarua jeung kawas sapuluh amal soleh. Kuring teu disebutkeun yen AlifLaamMeem nyaéta aksara, Alif nyaéta aksara, Laam nyaéta hurup sarta Meem nyaéta surat. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Koran di salah nu jantung
| H 1013
"Whosoever geus euweuh tina Qur'an dina jantungna geus kawas hiji imah di uing."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pangkat THE RECITER Qur'an
| H 1014
"The reciter tina Qur'an Suci bakal ka dina Poé Judgement: 'Baca jeung ascend sarta ngadugikeun. Ngadugikeun anjeun naon di dunya, sabab rank Anjeun bakal jeung ayat panungtungan anjeun ngadugikeun. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut, putra Al 'Salaku nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jibril
| H 366
"'Naon nyegah anjeun (Jibril) ti ngadatangan urang leuwih mindeng ti eusina?' Whereupon ayat ieu wangsit: 'Kami henteu descend iwal di paréntah Alloh, Gusti nu. Pikeun Anjeunna milik sagala rupa nu aya saméméh urang jeung sagala rupa nu aya di tukangeun urang, jeung sagala rupa nu perenahna antara ......, '"
19:64 Koran
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka Jibril ieu.
Indéks
Al Qur'an
AND ayat husus ANAK
BUKU 16
Dingawitan Qur'an
RECITATION Qur'an
Hiji WHO MEMORIZES Qur'an
RECITATION para nabi
NABI David
RECITATION
Kaendahan RECITATION Nabi
Nada sora
Saksi ti unggal bangsa
RECITATION OF bab husus tambahan AND ayat
AL Fatihah
AL-'IKHLAS - BAB 112
BAB sarua jeung hiji katilu Qur'an
Ridho BAB 112
CINTA OF THE BAB AL-'IKHLAS
Pentingna RECITING BAB AL Ikhlas AND nu salajengna dua bab
Bab 113 AND 114
Saméméh wahyu bab AL FALAQ AND AL-Nas
BAB nu WIILL INTERCEDE jeung Allah
Kamari dua ayat OF THE sapi BAB
Perlindungan hiji nu HOME
Ayat GREATEST Qur'an
Pentingna RECITING THE ayat Arasy saméméh saré
Panangtayungan ti THE PALSU Al Masih teh
Makkiyah AL-KAHF
Ridho Ngan kecap
AL BAYYINA
CINTA Qur'an
Naha Ummu AIMAN WEPT
Abu Bakar geus maréntahkeun mingpin solat
VIRTUES OF A RECITATION grup Qur'an
Rohmat Grup RECITATION di Masjid
Musuh Téritori
Conto Nabi THE ON jalan TO Cendrawasih
Lamun meunangna Alloh sarta muka asalna
Tanda
Nambahanana wahyu
Kahadean OF RECITING Qur'an
Syafaat Qur'an
Pentingna bab kadua jeung katilu Qur'an
Best di antarana AS
Dorongan pikeun jalma anu manggihan RECITATION Qur'an hésé
Sasaruaan tina THE RECITERS Qur'an
EXALTATING AND ABASEMENT
Dua jadi ENVIED
Kauntungan sato deukeut RECITER Qur'an
Aksara dina Qur'an
Koran di salah nu jantung
Pangkat THE RECITER Qur'an
Jibril
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 017
Otentik Hadits pertaining ka
SERVITUDE
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 17
THE kahadean OF FREEING budak
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Tapi manéhna geus teu scaled jangkungna.
Naon bisa ari nyaho naon jangkungna téh!
(Geus) nu freeing budak hiji. 90: 11-13 Koran
Ganjaran pikeun FREEING budak percanten
| H 1387
"Whosoever frees beuheung percaya a, Allah bakal ngosongkeun ti Seuneu nu dahan hiji keur unggal dahan, komo rarangan-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Di antara pangalusna AMAL
| H 1388
"I (Abu Dharr) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'amal soleh Nu anu pangalusna?' Anjeunna ngawaler, 'Jang kapercayaan di Allah jeung pajoang dina Jalan Allah.' Kuring nanya, 'Jang freeing tina nu budak anu pangalusna? 'Anjeunna ngawaler,' Jang hiji saha master-Na diaku pangalusna jeung nyaeta nilai anu pangluhurna. 'kuring nanya,'Kumaha upami hiji nyaeta teu bisa ngalakukeun éta?' Anjeunna ngawaler, 'Saterusna mantuan batur jeung karyana, atawa ngalakukeun hiji hal keur ka batur anu teu bisa ngalakukeun hal eta sorangan.' Kuring nanya, 'Kumaha upami hiji teu ngabogaan kakuatan teh?' Anjeunna ngawaler, 'Saterusna ngandalikeun sorangan ti harming saha sabab éta ogé mangrupa sedekah pikeun diri.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean ka arah maranéhanana anu Leungeun katuhu Anjeun OWNS
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ibadah Allah jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna.
Jadi nanaon ka kolot jeung deukeut kinsman,
ka yatim jeung ka malarat,
jeung ka tatangga nu kindred Anjeun,
jeung ka tatangga di sisi jauh Anjeun,
jeung pendamping di sisi Anjeun,
jeung ka traveler malarat,
jeung ka nu nu leungeun katuhu anjeun sorangan.
Allah teu bogoh ka manéhna anu reueus jeung struts. "4:36 Koran
Perlakuan nu adil
| H 1389
"I (Ma'arur anak Su'ud) nempo Abu Dharr maké cloak jeung oge noticed babu-Na ngagem hiji ampir sarua. Kuring nanya ka anjeunna perkawis ieu sarta manéhna ngécéskeun yén dina waktu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna kungsi argumen jeung hiji manusa jeung Nu Ngahina manéhna ku nyieun rujukan ka indungna.Thereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk kuring (Abu Dharr) 'Anjeun masih boga ngambah nu disposition pre-Islam di anjeun. Pagawé Anjeun geus baraya Anjeun saha geus Gusti nu disimpen dina otoritas Anjeun. Whosoever ngabogaan adi dina otoritas-Na kudu eupan manéhna kaluar ti nuAnjeunna eats dirina jeung kudu clothe manéhna salaku manéhna baju sorangan. Manehna teu kudu milih hiji tugas manéhna leuwih kakuatan, tapi lamun eusina, mantuan manéhna jeung éta. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ma'arur anak Su'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nyampurkeun babu Anjeun sareng THOUGHTFULNESS
| H 1390
"Lamun saurang hamba di antara Hormat brings Anjeun dahareun Anjeun, upami anjeun teu ménta manéhna diuk turun sareng anjeun, anjeun kudu sahenteuna mere manéhna sababaraha ti dinya, lantaran manéhna geus digawé di préparasi anak."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Babu berbudi WHO DISCHARGES Kawajiban HIS TO Alloh sarta Master HIS
Islam ngabogaan loba aturan ka budak bébas. Sedengkeun pikeun perbudakan di kulon, nya éta nu haram sabab jalma bebas dicandak captive jeung dijual kana perbudakan, prakték ieu dimimitian ku Yahudi Portugis.
Pahala hiji hamba alus
| H 1391
"A babu nu boga fungsi ogé master sarta worships Allah oge bakal boga ganjaran ganda."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran ganda pikeun hiji hamba percanten
| H 1392
"A soleh, kaula getol narima ganjaran nu ganda."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE taqwa OF hiji hamba percanten
| H 1393
"A babu nu worships oge Sustainer sarta discharges kawajiban teh-Na rajin jeung obediently ka master-Na bakal boga ganjaran ganda."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilu kategori jalma WHO bakal nampa hiji ganjaran dua kali
| H 1394
"Aya tilu (rupa urang) anu bakal nampa hiji ganjaran ganda. Whosoever di antara Jalma tina Kitab percaya nabi-Na, terus percaya Muhammad. A babu nu discharges nya pasti alatan Allah jeung kawajiban manéhna owes ka master-Na. A lalaki anu owns hiji hamba bikangna, teachestata krama alus nya, didik jeung Wéb nya oge, jeung marries nya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hukuman kangge ACCUSATION PALSU OF zinah
| H 1604
"Whosoever falsely accuses babu awéwé-Na jeung zinah bakal subjected ka siksa zinah dina Poé Judgement kajaba naon cenah ieu bener."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Zinah
| H 243
"Lamun budak-gadis commits zinah sarta dibuktikeun kaliru manéhna kudu dihukum tapi teu bisa ditegor. Lamun manéhna commits eta kadua kalina manéhna kudu dihukum Kitu ogé, tapi lamun manéhna commits eta nu katilu kalina manéhna kudu dijual komo keur jadi saeutik salaku tali rambut. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jadi nanaon TO pamadegan dina Ciracas, Jakarta Timur Anjeun
| H 1646
"I (Abu Ali Su'ud) ieu salah sahiji tujuh ti Bani Muqrin; antara urang tadi urang ngan hiji budak awewe. Nu bungsu di antarana urang slapped nya whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, maréntahkeun yén Aisyah disetél bébas. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Ali Su'ud anak Muqrin nu patali ieu.
Waspada OF teunggeulan
| H 1647
"I (Abu Mas'ud Badri) ieu nu ngahalangan budak jeung pecut hiji basa kuring ngadéngé sora ti tukangeun kuring ngomong, 'Awas Abu Mas'ud. Dina waktu éta kuring jadi kesel mah teu ngakuan sora nepi ka jalma nu Drew deukeut jeung kuring kapanggih ieu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ieu manéhna anunyebutkeun, 'Awas Abu Mas'ud, Allah boga kakuatan leuwih leuwih ti Anjeun ti geus leuwih ti budak ieu.' Thereupon mah direspon, 'mah moal nyerang ka budak deui.' Mecut murag ti leungeun mah di angen tina Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Cenah mah, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,Mah diatur manéhna bébas néangan nu pelesir Allah. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, commented, 'Mun anjeun geus henteu dipigawé jadi Anjeun bakal geus teu sampurna ku Api.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu ngéléhkeun ATAWA nyabok pamadegan dina Ciracas, Jakarta Timur Anjeun dina nyanghareupan
| H 1648
"The atonement pikeun ngéléhkeun atawa slapping budak dina rupa kanggo hal manéhna geus teu dipigawé nyaéta nu tetep kudu diatur bébas."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Budak RUNAWAY
| H 1817
"Lamun budak ngalir jauh ti master-Na kasalametan nguntungkeun jeung covenant jadi batal."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Taqwa saurang budak percanten
H 1818
"Lamun budak ngalir jauh ti master-Na, sholat teu ditarima."
Urang ogé informed:
"Nya geus kaliru tina disbelief."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
SERVITUDE
BUKU 17
THE kahadean OF FREEING budak
Al Qur'an
Ganjaran pikeun FREEING budak percanten
Di antara pangalusna AMAL
Kahadean ka arah maranéhanana anu Leungeun katuhu Anjeun OWNS
Al Qur'an
Perlakuan nu adil
Nyampurkeun babu Anjeun sareng THOUGHTFULNESS
Babu berbudi WHO DISCHARGES Kawajiban HIS TO Alloh sarta Master HIS
Pahala hiji hamba alus
Ganjaran ganda pikeun hiji hamba percanten
THE taqwa OF hiji hamba percanten
Tilu kategori jalma WHO bakal nampa hiji ganjaran dua kali
Hukuman kangge ACCUSATION PALSU OF zinah
Zinah
Jadi nanaon TO pamadegan dina Ciracas, Jakarta Timur Anjeun
Waspada OF teunggeulan
Teu ngéléhkeun ATAWA nyabok pamadegan dina Ciracas, Jakarta Timur Anjeun dina nyanghareupan
Budak RUNAWAY
Taqwa saurang budak percanten
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 018
Otentik Hadits pertaining ka
Ahir WORLD THE, ayeuna teh tanda & THE PALSU Al Masih teh
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 18
Dadaran ngeunaan anti Kristus
Kafir ditulis ANTARA panon anti Kristus
| H 1868
"Unggal nabi, aman damai jadi kana eta, warned bangsa ngalawan urang tukang bohong hiji-eyed. Dengekeun, anjeunna minangka salah-eyed jeung Gusti nu teu salah-eyed. Antara panon tina anti-Kristus bakal ditulis aksara KFR ('Kafir' nu hartina unbeliever). "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dadaran ngeunaan anti Kristus
| H 1870
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebutkeun anti-Masih ka urang nyebutkeun, 'Allah mah teu salah-eyed - ngadangukeun, nu anti-Masih is blind di panon katuhu sarta bakal katémbong kawas ngabareuhan anggur. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dadaran ngeunaan PALSU Al Masih teh AND CARA ngajaga diri ngalawan ka Anjeunna
| H 1859
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebutkeun anti-Masih hiji isuk sarta ngagambarkeun manéhna, nurunkeun ekspektasi urang, mangka raising eta, nepi ka pikiran urang nu manéhna bisa jadi geus hadir dina deukeutna rungkun tanggal-kalapa sawit.
Lamun urang balik ka manéhna sarta manéhna noticed patalina jeung masalah urang prior manehna nanyakeun urang, 'Naon troubles Anjeun?' Kami ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Anjeun spoke ngeunaan anti-Masih isuk ieu lowered ekspektasi , tuluy diangkat eta nepi ka urang pikiran manéhna bisa hadir di salah sahiji tanggal-palmgroves. 'Manéhna nyebutkeun,' Ieu ieu hal lian ti anti-Masih nu ngajadikeun kuring sieun pikeun anjeun. Kuring teu sieun pikeun anjeun ngeunaan anti-Masih. Lamun manehna mucunghul bari Kami diantara anjeun mah bakal bek Anjeun ngalawan ka anjeunna, tapi lamun manéhna teu ditempokeun pas kuring am mah tara anjeun unggal salah sahiji Anjeun kudu bela diri. Allahbakal wali unggal Muslim di tempat mah.
Manéhna (nu anti-Kristus) hiji lalaki ngora jeung bulu kasar jeung hiji panon nu floats kawas anggur a. Jigana manéhna bisa nyarupaan Abdul Uzza bin Tatan. Whosoever encounters manéhna ti antara anjeun kudu didugikeun ka manéhna ayat-ayat nu muka tina bab Al-Kahf (Bab 18 Nu Gua 1-10). Manéhna bakal muncul tijalan antara Suriah jeung Irak jeung bakal ngabalukarkeun karuksakan jeung getih-héd kenca sareng ka katuhu. O nyembah berhala Allah tetep teguh! '
Urang ménta manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sabaraha lila manéhna baris tetep di bumi?' Manéhna dijawab, 'Opat puluh poé. Hiji poé-Na bakal kawas taun, salah bakal saperti bulan, salah bakal kawas minggu jeung sesa poé-Na bakal kawas poé anjeun. '
Urang nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina poe nu bakal kawas sataun, bakal eta suffice pikeun urang nengetan solat tina hiji poe?' Manéhna dijawab, 'Teu aya, Anjeun kudu nga-estimasi tina nu petikan waktu. '
Urang nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu bakal jadi laju gerakan di bumi?' Manéhna dijawab, 'Kawas hiji awan kenca balik angin (nubuat lalampahan udara).'
Manéhna bakal kaanggo urang jeung ngajak maranehna, sarta maranehna bakal ngabales ku percanten ka Anjeunna. Manéhna bakal marentah langit jeung bakal ngirim turun (jieunan) hujan dina urang. Manéhna bakal marentah bumi (seluler, téhnologi hydroponic jeung bakeries) jeung bakal ngahasilkeun herbage héjo pikeun maranéhna; sapi bakal mulang ka dinamalem jeung humps teguh, udders lengkep sareng sisi fattened.
Mangka manéhna baris datang ka urang sejen tur ngajak ka nurut ka anjeunna, tapi maranéhanana baris Nampik télépon sarta manéhna baris ngahurungkeun jauh ti maranehna. Maranéhanana bakal stricken jeung halodo jeung kalaparan terus jadi malarat.
Manéhna (nu anti-Kristus) bakal ngaliwatan tempat gurun jeung baris ngagero dina eta pikeun mawa mudik khasanah maranéhanana jeung harta karun maranéhanana baris nuturkeun manéhna kawas wasps.
Manéhna baris ngagero manusa di perdana nonoman sarta (magically) nyerang ka manéhna jeung pedang-Na motong manéhna jadi dua lembar. Nu eces moal leupas tina unggal jarak sejenna tanda panah. Mangka manéhna baris summon manéhna jeung si budak ngora bakal ngabales datang jeung riang, muka mesem.
Sedengkeun manéhna (nu anti-Kristus) nyaéta ngalakonan ieu, Allah, nu Maha Agung, bakal ngirim Al Masih teh, (Yesus) anak Maryam nu bakal descend deukeut minaret bodas nepi ka Wétan tina Damsik, maké dua garments dyed konéng, leungeun-Na istirahat dina jangjang dua malaikat. Salaku manéhna bends sirah-Na, ogé titik-titik cai baris turun tieta jeung sabot raises eta baris aya tetes kawas mutiara ragrag ti dinya. Hal ieu teu diijinkeun keur unggal unbeliever pikeun manggihan seungit tina napas-Na iwal manéhna mati, sarta napas-Na bakal ngahontal salaku sajauh tetempoan-Na ngahontal.
Manéhna bakal ngadesek pasukan anti-Kristus jeung bakal manggihan manéhna di Gate of Lud jeung sono ka manéhna. Yesus mangka bakal datang ka urang saha Allah geus shielded ti anti-Masih. Manéhna bakal ngusap jauh lebu ti rupa maranéhanana jeung nginpokeun eta tina urutan maranéhanana di Paradise.
Dina waktu éta Allah, nu High bakal nembongkeun ka Yesus: 'Kuring geus dibawa kaluar sababaraha nyembah berhala My jeung saha teu saurang anu bisa tahan. . Ku sabab ngabalukarkeun ieu, nyembah berhala abdi, ka Gunung Tur (Sinai) 'Allah mangka bakal ngumpulkeun gog jeung Magog jeung nu ngantep leupas tur geser ka handap kaluar ti unggal lamping (tempo Koran Ch.21: 96).Grup maju maranéhanana bakal maot leuwih Lake Tabariah jeung meakeun sadaya cai sarta lamun gugus ngagedekeun anak maot deukeut eta maranéhanana baris ngomong, 'Dina hiji waktu aya cai di dieu.'
Nabi Allah, Yesus, sarta para sahabatna bakal dikepung nepi ka sirah hiji bula baris mucunghul leuwih alus kana éta hal ti saratus dinars mucunghul ka anjeun ayeuna.
Mangka Rosul Alloh, Yesus Al Masih teh, jeung para sahabatna bakal ngadoa ka Allah, nu Maha Agung, sarta supplicate ka Anjeunna jeung Anjeunna bakal nyieun cacing dina necks rahayat gog jeung Magog ti nu maranéhanana kabéh bakal paeh di isuk kawas korban singa.
Sanggeus Yesus ieu, Nabi Allah, sarta para sahabatna bakal descend ti Gunung tapi moal tiasa mendakan komo rohangan tina bentang leungeun nu bébas di antara corpses tina pengikut gog jeung Magog - jeung stench maranéhanana!
Saterusna Yesus, Nabi Allah, sarta para sahabatna bakal supplicate ka Allah, nu Mighty, nu High, jeung Manéhna bakal ngirimkeun manuk salaku badag salaku necks tina onta nu bakal mawa ati-corpses jeung leupaskeun eta dimana wae Allah Wills.
Sanggeus éta Allah, nu Mighty, nu Maha Agung, bakal ngirim turun hujan whereby unggal dwelling, naha éta diwangun tina taneuh liat atawa bulu, bakal cleansed sarta jadi kawas eunteung.
Saterusna bumi bakal paréntah pikeun ngahasilkeun buah sarta balik berkah anak, dina cara saperti nu hiji pihak jalma bakal sufficed ku babagi ngan hiji dalima jeung panyumputan bakal kapanggih dina kaayaan sahadé tina kulit anak.
Allah bakal ngaberkahan nu onta karek birthing di susu na nu bakal suffice koneng gede jalma jeung susu sapi bakal suffice suku bangsa nu jeung susu kambing bakal suffice cabang suku a.
Sedengkeun maranéhna aya dina kaayaan ieu Allah SWT, High, bakal ngirim angin ngahiliwir murni nu bakal nyokot Muslim dina kélék maranéhanana whereby jiwa unggal percaya jeung unggal Muslim bakal maot jauh.
Sanggeus éta ngan urang awon bakal ditinggalkeun nu bakal copulate jeung awewe sacara kabuka, unabashed kawas donkeys. Ieu téh dina siga batur Sajam bakal commence.
Muslim nu boga rantay nepi ka Nawas anak Sam'an nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Al Masih teh PALSU
| H 206
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu jeung urang kami nyawalakeun makna" pamit Ziarah ", urang geus teu dipikaharti babasan nepi ka manéhna nangtung luhur jeung ka muji Allah, sarta dikaitkeun panjang lebar ngeunaan anti-Masih.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka urang: 'Unggal Nabi dikirim ku Allah geus warned bangsa ngalawan-Na mischief (nu anti-Masih sacara). Nuh warned jeung saterusna teu sakabeh nabi sanggeus manéhna. Lamun manehna mucunghul diantara anjeun, penampilan-Na moal teu dipikanyaho ka anjeun.
Hal ieu oge dipikawanoh yén Gusti teu salah-eyed, tapi anti-Kristus hiji-eyed. Panon katuhu téh nya kawas anggur ngambang.
Awas, Allah geus dilarang Anjeun ti shedding getih masing-masing jeung maling hiji possessions sejen kang, kawas syi'ar poé ieu jeung bulan ieu. Dengekeun, boga mah conveyed nu pesen Allah 'The Sahabat ngawaler:'?. Sumuhun 'Saterusna manéhna supplicated:' Bear saksi, O Allah 'jeung ngulang eta tilukali. Manéhna menyimpulkan: 'Woe ka anjeun, nyandak heed jeung teu balikkeun ka disbelief sanggeus Kuring keur Isro, sababaraha anjeun slaying batur.' "
Bukhori jeung bagian dina Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Omar nu patali ieu.
Wanayasa OF THE anti Kristus jeung THE poé saméméh The Last poé
| H 1860
"Kuring, (Ribi 'bin Hirash) sasarengan jeung Abu Mas'ud ka Huzaifah jeung Abu Mas'ud ditaros:'. Katakan urang naon kadéngé ti Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngeunaan anti-Masih ' Manéhna ka urang, 'Jang anti-Kristus bakal mucunghul tur sareng anjeunna bakal boh cai jeung seuneu. Nu nu urang ngarasa jadi caibakal seuneu nu nundutan jeung nu nu urang ngarasa jadi seuneu bakal cai tiis sarta amis. Lamun nu mana wae nu diantara anjeun sapatemon manéhna, Anjeun kudu luncat kana anu mana kang perceives jadi seuneu sabab bakal cai amis jeung palatable. '
Abu Mas'ud commented, 'mah teuing ogé ngadéngé ieu ti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,' ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ribi 'bin Hirash nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kadua datang Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna
| H 1861
"The anti-Masih bakal némbongan di antara bangsa mah bakal tetep pikeun opat puluh; I, (Abdullah, putra ngirut) teu nyaho lamun ieu, opat puluh poé, opat puluh bulan atawa opat puluh taun.
Saterusna Allah bakal ngirim Yesus, putra Maryam, saha nu bakal ngudag jeung sono ka manéhna. Sanggeus ieu urang bakal tetep salila tujuh taun sarta baris aya no enmity antara dua. Saterusna Allah, Gusti tina ngahargaan jeung Maha Suci, baris ngirim angin ngahiliwir tiis ti arah Suriah jeung teu aya hiji ngabogaan partikel tunggal alusatawa kapercayaan di jantung maranéhanana bakal tetep dina muka bumi, jiwa maranéhanana bakal dicokot ti maranehna. Komo lamun saha anjeun lumangsung jadi di hiji guha gunung, angin ngahiliwir bakal ngahontal anjeun, jeung nyokot nilik kana jiwa Anjeun. Sanggeus waktu nu ngan urang awon bakal tetep nu bakal unsettled kawas manuk jeunglicik kawas foxes. Maranéhanana ayakeun bakal nyaho nu mana wae nu alus, sareng teu refrain ti jahat nu mana waé. Saterusna ka Iblis (dina stoned jeung dila'nat) bakal mucunghul di antara maranehna disguised salaku manusa jeung nanya eta, 'Dupi anjeun teu nurut kuring?' Maranéhanana baris ménta manéhna, 'Kumaha saur anjeun parentah urang atuh?' Saterusna manéhna bakal marentah ka ibadah berhala. Margikitu, rezeki maranéhanana bakal plentiful jeung kahirupan maranéhanana nyaman. Ieu téh dina waktu ieu Tanduk bakal ditiup sarta unggal hiji nu hears bakal ngahurungkeun beuheung-Na raising eta ka arah dinya. Kahiji pikeun ngadenge eta bakal jadi manusa repairing onta-Na sacara minum trough; manéhna baris turun alam bawah sadar jeung pamadegan di sakuliah manéhna.Saterusna Allah bakal ngirim hujan nu bakal kawas ibun jeung awakna bakal tumuwuh alatan éta. Tanduk bakal ditiup kadua kalina jeung urang bakal nangtung, néangan dina. Mangka bakal ngomong, 'Jalma, datang maju ka Gusti anjeun.' Saterusna baris aya paréntah hiji, 'Jieun eta nangtung, maranéhanana bakal disebut akun!'Mangka bakal ngomong, 'Pisahkeun ti eta maranéhanana pikeun dikirim ka Fire teh.' Duh bakal dipenta, 'Sabaraha?' Duh bakal ngomong, 'Salapan ratus jeung salapan puluh-salapan kaluar ti unggal sarébu (pikeun Apan). 'Tuh bakal Poé nu bakal ngahurungkeun barudak abu-haired jeung Poé lamun calamity nu overtakes nu kaliru.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mekah jeung Madinah bakal ditangtayungan tina anti Kristus
| H 1862
"Unggal jeung unggal kota bakal diasupkeun ku anti-Masih iwal Mekah jeung Madinah. Nu domes di maranéhanana dua kota bakal dijaga ku malaikat ngadeg di jajar. Nu anti-Kristus bakal sumping di Sabakhah jeung Madinah bakal shaken tilu kali -. Unggal unbeliever jeung munafik bakal tuang out "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mukmin bakal kabur ti anti Kristus
| H1864
"Kuring, (Ummu Shariq) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Jalma bakal kabur ka gunung néangan panyumputan ti anti-Masih.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Shariq nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Gedena jahat OF THE anti Kristus
| H taun 1865
"Kuring, (Imran, putra Hussain) kadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Ti kreasi Adam ka Poé Judgement aya selingkuhan leuwih gede dibandingkeun mischief tina anti-Masih."
Muslim nu boga rantay nepi ka Imran, putra Hussain nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE percaya WHO bakal tangtangan anti Kristus
| H 1866
"Lamun anti-Masih nembongan, percaya bakal nangtukeun kaluar ka arah manéhna jeung sapatemon guards-Na. Maranéhanana baris ménta manéhna, 'mana, Kang?' Manéhna bakal ngawalon, 'Kuring keur bade ka hiji anu geus mucunghul.' Maranéhanana baris ménta manéhna, 'Naha teu percaya lord urang?' Manéhna bakal ngawalon, 'Gusti kami teu boga rasiah.' Sababaraha bakal nyebutkeunka batur, 'Marilah urang sono ka manéhna' tapi batur bakal ngomong, 'Geus teu lord Anjeun dilarang Anjeun pikeun maehan saha tanpa Urutan nya?' Jadi maranéhanana baris nyokot manéhna ka anti-Masih.
Lamun percaya nu nilik manéhna (nu anti-Kristus) manéhna baris ngagero kaluar: 'O urang, ieu teh anti-Kristus disebutkeun ku Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna!' Kana ieu anti-Masih (teh Al Masih palsu) bakal marentah eta sono ka manéhna, sarta inflate deui jeung burih-Na. Mangka manéhna baris ménta ka manusa,'Ulah Anjeun masih teu percaya kuring?' Manéhna bakal ngomong, 'Anjeun téh anti-Masih.' Mangka anti-Kristus bakal mesen manéhna jadi sawn di satengah ngaliwatan tangkorak pikeun luhur suku-Na. Sanggeus ieu, anti-Kristus bakal lengkah antara dua bagian awak sarta alamat eta nyebutkeun, 'naek ka luhur.' Whereupon manusa bakal jadisakabeh jeung nangtung.
Nu anti-Kristus bakal jadi tanda tanya manéhna deui, 'Naha anjeun teu percaya kuring?' Tapi manusa teh bakal ngajawab: 'Kuring geus ngan diajar deui ngeunaan maraneh,' jeung manéhna baris giliran urang jeung nyebutkeun: '. Kiwari manéhna bakal teu bisa ngalakukeun nanaon ka saha' Mangka anti-Kristus bakal nangkep manéhna dina pilihan sono ka manéhna tapi Allah bakal ngajadikeun beuheung-Nati dasarna luhur saolah-olah ieu dijieun tina kuningan jeung anti-Masih bakal rendered henteu mampuh tina killing manéhna. Anjeunna tuluy bakal nyokot nyekel leungeun jeung suku-Na, jeung maledog manéhna. Jalma bakal mikir yén anti-Kristus geus dialungkeun manéhna kana seuneu, tapi gantina manéhna baris dialungkeun kana Paradise.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditambahkeun, 'manusa ieu bakal jadi greatest dina pangkat martyrdom saméméh Rabb teh tina alam.' "
Muslim jeung Bukhori nu patali nu Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PLOYS OF THE anti Kristus
| H 1867.
"Teu salah deui nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngeunaan anti-Kristus leuwih ti I (Mughirah, putra Shu'bah). Manéhna ka kuring, 'Anjeunna bakal cilaka anjeun.' Kuring nanya ka anjeunna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk anu bakal aya sareng anjeunna gunung roti jeungstream cai. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' selingkuhan ieu leuwih gampang Allah. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mughirah, putra Shu'bah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun Paradise eta nembongan jadi naraka jeung naraka eta nembongan jadi Cendrawasih
| H 1869
"Kuring kudu ngabejaan ka Anjeun hal ngeunaan anti-Masih nu teu nabi geus ka urang sarta nu anjeunna mangrupakeun salah-eyed. Manéhna bakal sareng anjeunna naon eta nembongan jadi Paradise jeung Apan. Tapi anu mana kang Télépon Paradise bakal Apan, jeung anu mana kang Télépon Apan geus Paradise. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Wanayasa, nyanghareupan ahir WORLD THE
| H 1607
"Kami éta dina lalampahan jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta kungsi struck camp. Sababaraha éta riweuh erecting anjir maranéhanana, batur di jajah diri kalayan olahraga sedengkeun nu sejenna tended sapi maranéhanana nalika panelepon ka Do'a Nabi Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngumumkeunieu waktu solat.
Urang dikumpulkeun di sakuliah Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna kajawab urang, nyebutkeun, 'Unggal Nabi hareupeun kuring ieu wajib ngalatih bangsa di anu mana kang terang ieu alus sarta ngingetkeun aranjeunna ngalawan anu mana kang terang ka jadi jahat. Sedengkeun pikeun bangsa Anjeun, kaamanan nyaeta di awal anakjeung ahir anak bakal sapatemon misfortune jeung urusan nu bakal kufur. Dina waktu éta, hiji misfortune baris nyieun miheulaan anak mucunghul cahaya. Hiji Musibah bakal sumping jeung percaya bakal nyebutkeun: 'Ieu uing mah', tapi bakal maot jeung sejen bakal kaanggo jeung manéhna baris ngomong, 'Ieu mangrupa hiji, ieu téh salah.'Ku sabab whosoever kahayang dihapus ti Fire jeung nuliskeun Paradise kudu nyanghareupan pupusna percanten di Allah jeung Poé kamari, jeung kudu nungkulan batur dina cara nu sarua manéhna wishes jadi dicinta.
Whosoever geus disumpah kasatiaan ka hiji pamingpin jeung komitmen leungeun sarta jantungna manéhna kudu nurut manéhna salaku loba manéhna bisa. Lamun sejen kudu kontes kawenangan nu pamingpin manehna kudu dipancung. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Alatan leungit Amanah
| H 201
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka urang dua hal, salah sahiji nu kuring (Huzaifah) geus katempo kaeusi, jeung nu lain mah Kami masih nungguan.
Manéhna ka urang kapercayaan anu study dina hate umat manusa. Saterusna Qur'an dikirim ka handap sarta maranéhanana diajar ngeunaan ti Qur'an jeung ti prakték-Na.
Saterusna manéhna ka urang ngeunaan alatan leungit kapercayaan nu nyebutkeun: 'manusa A bakal nuju bobo jeung amanat-Na bakal diangkat ti jantungna ngan nyésakeun mark dina jantungna kawas blister nu sarupa jeung tanda ditinggalkeun ku hiji narik seuneu dina kulit suku Anjeun. Eta inflates tapi kosong jero. '
Saterusna manéhna nyokot karikil sarta dimimitian lempar eta ka arah suku sarta terus: 'Jalma bakal ku anjeun dina dibeuli jeung jual, tapi teu salah sahijina bakal jadi manusa dipercaya, ka extent nu bakal ngomong: Di antara nu aya jeung suku saperti hiji aya hiji manusa anu dipercaya. Tina manusa di dunya mah bakalceuk kumaha pinter, kasep jeung calakan manéhna; can manéhna moal boga sisikian iman jantungna nu bakal jumlah ka siki mustard. "
Huzaifah nu ditambahkeun: "Aya waktu nu pas kuring teu dipikiran jeung saha atuh naon bisnis, lamun manéhna hiji Muslim mangka iman nya ieu jaminan cukup, sarta lamun manéhna hiji Yahudi atawa Kristen wali-Na sufficed salaku guarantor Tapi, kiwari. kuring teu ngalakukeun usaha iwal jeung kitu jeung kitu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Huzaifah, putra Yaman nu patali ieu.
DISAPEARANCE OF THE bener AND berbudi
| H 1879
Nu éléh bener jeung bakal indit hiji-hiji sarta ngan jalma hargana bakal tetep kawas husk tina sa'ir atawa kaping pikeun saha Allah moal paduli.
Bukhori nu boga rantay nepi ka Mirdas Aslam nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SEVERITY percobaan
| H 1872
"Ku Anjeunna di nu leungeun ieu hirup kuring, dunya ieu bakal teu tamat nepi ka manusa jalan ngalirkeun hiji kuburan bakal mulang ka dinya jeung ngomong, 'Kumaha kuring keukeuh ieu mah di tempat nu hiji di ieu kuburan.' Eta moal ceuk kaluar iman tapi dina akun tina percobaan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kasabaran
| H 93
. "Kami indit ka Anas putra Malik jeung neluh manéhna tina kasulitan nu disababkeun ka urang ku Hajjaj (hiji gubernur Umayyah) Manéhna counseled urang jadi sabar jeung ngomong: 'Unggal periode bakal dituturkeun ku nu hiji anu goréng, arek Anjeun minuhan Gusti. ' I (Zubair) kadéngé ti Nabi Anjeun, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna. "
Bukhori - Zubair putra Adiyy nu patali ieu.
SNEAK sawangan jaman baheula jeung nu bakal datang
| H 1913
"Sanggeus Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus mingpin solat subuh manéhna ascended mimbar jeung kajawab urang nepi ka waktu solat beurang. Saterusna manéhna datang turun ti mimbar jeung dipingpin sholat. Sanggeus solat manéhna ascended mimbar deui jeung kajawab urang nepi ka waktu ka soresolat di mana waktu manehna datang ka handap sarta dipingpin sholat. Sanggeus concluding solat manéhna ascended kitu deui nu sanesna mimbar sarta dituluykeun ka alamat urang nepi ka set panonpoé. Salila alamat-Na manéhna spoke ngeunaan nu nu geus geus kajadian jeung nu nu bakal kajadian dina mangsa nu bakal datang. Nu boga pangaweruh di antaraSahabat inget ku jantung. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Zaid 'ngirut anak Akhtab nu patali ieu.
Waspada gunung emas IN EUPHRATES THE
| H 1873
"The Poé Judgement moal lumangsung nepi ka hiji gunung emas muncul di sisi walungan Euphrates leuwih nu urang bakal ditelasan dina jumlah badag - saloba salapan puluh-salapan kaluar ti saratus - masing hiji nyebutkeun, 'Sugan mah bakal hiji pikeun disalametkeun. '
Urang ogé informed:
'Nyaan, banda emas ti Euphrates bakal muncul. Whosoever nilik eta kudu bisa mawa nanaon ti dinya. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
VACATING Madinah
| H 1874
"Jalma bakal ninggalkeun Madinah dina kaayaan alus; jeung teu saurang bakal nyicingan eta iwal beasts liar jeung manuk. Saterusna dua shepherds ti suku Muzainah bakal datang hoping nuliskeun Madinah kalawan embé maranéhanana tapi sanggeus manggihan eta pinuh ku beasts liar maranéhanana baris ngahurungkeun jauh. Sabot maranéhanana sumping di Thaniat al Wada (nuTempat pamit) maranéhanana baris turun dina rupa maranéhanana (paraeh). "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaayaanana kabeungharan nyanghareupan ahir waktu
| H 1875
"Ti khalifah Anjeun, baris aya hiji di poé saterusna, saha nu bakal ngadistribusikaeun pakaya tanpa cacah."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaleuwihan emas, lobana awéwé
| H 1876
"A waktu bakal datang lamun manusa bakal boga emas ka ngadistribusikaeun di sedekah can manéhna bakal teu bisa manggihan saha mawa éta. Oge, manusa bakal dituturkeun ku opat puluh awewe desiring manéhna alatan scarcity lalaki jeung kaleuwihan awéwé. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Diangkat nurutkeun Niat
| H 1881
"Lamun Allah afflicts jalma nu hukuman-Na eta envelops sadaya di antarana tapi bakal diangkat nepi nurutkeun paripolah maranéhanana dina kahirupan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Yahudi
Anti Kristus bakal dituturkeun ku 70.000 Yahudi ti ISFAHAN
| H 1863
"The anti-Masih bakal dituturkeun ku tujuh puluh rebu Yahudi ti Isfahan nu bakal maké robes satin."
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Ngalindur Yahudi
| H 1871
"The Poé kiamat moal ngamimitian nepi ka Muslim geus perang Yahudi jeung urang Yahudi ngungsi balik batuan atawa tangkal jeung batu atawa tangkal nelepon kaluar: 'O Muslim, aya anu Yahudi nyumput di balik kuring, datang jeung maehan manéhna. ' Tapi tangkal Gharqad thorny moal nelepon kaluar
sabab ieu tangkal Yahudi. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Ahir WORLD THE, ayeuna teh tanda & THE PALSU Al Masih teh
BUKU 18
Dadaran ngeunaan anti Kristus
Kafir ditulis ANTARA panon anti Kristus
Dadaran ngeunaan anti Kristus
Dadaran ngeunaan PALSU Al Masih teh AND CARA ngajaga diri ngalawan ka Anjeunna
Al Masih teh PALSU
Wanayasa OF THE anti Kristus jeung THE poé saméméh The Last poé
Kadua datang Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna
Perlindungan Mekah jeung Madinah
Mukmin bakal kabur ti anti Kristus
Gedena jahat OF THE anti Kristus
THE percaya WHO bakal tangtangan anti Kristus
PLOYS OF THE anti Kristus
Lamun Paradise eta nembongan jadi naraka jeung naraka eta nembongan jadi Cendrawasih
Wanayasa, nyanghareupan ahir WORLD THE
Alatan leungit Amanah
DISAPEARANCE OF THE bener AND berbudi
SEVERITY percobaan
Kasabaran
SNEAK sawangan jaman baheula jeung nu bakal datang
Waspada gunung emas IN EUPHRATES THE
VACATING Madinah
Kaayaanana kabeungharan nyanghareupan ahir waktu
Kaleuwihan emas, lobana awéwé
Diangkat nurutkeun Niat
Yahudi
Anti Kristus bakal dituturkeun ku 70.000 Yahudi ti ISFAHAN
Ngalindur Yahudi
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 019
Otentik Hadits pertaining ka
SUPPLICATIONS
Kana NABI THE
Puji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 19
BALESAN
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Allah jeung malaikat-Na
pujian jeung venerate Nabi.
Mu'min, muji jeung venerate manéhna
jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana. "33:56 Koran
Pahala SUPPLICATING Pikeun berkah kana NABI THE
| H 1426
"Whosoever supplicates pikeun berkah kana kuring, Allah ngirimkeun turun berkah asup manehna sapuluh kali."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA bakal leuwih nujul ka TO NABI THE dina hari JUDGEMENT
| H 1427
"The pangcaketna pikeun kuring dina Poé Judgement bakal maranéhanana anu supplicate mangpaat panggedena ka berkah kana kuring."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATIONS nu CONVEYED TO THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, unggal Jumaah
| H 1428
"The pangalusna poé Anjeun Jumaah, jadi supplicate pikeun berkah kana kuring remen dina poé éta, sabab supplications Anjeun conveyed ka kuring. Manéhna nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kumaha bakal supplication urang jadi conveyed ka anjeun basa anjeun bakal geus dicampurkeun jeung bumi?' Dijawab,'Allah geus dilarang bumi ka meakeun awak tina nabi.' "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Aus, putra Aus nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HUMILATION Niagara kana golongan nu teu SUPPLICATE lamun ngaran Nabawi anu disebutkeun
| H 1429
"Sep humiliation jadi kana baé di nu nyebutkeun ayana dijieun tina kuring jeung manehna teu supplicate pikeun berkah kana kuring."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATE Pikeun rahmatan lil 'alamin ON THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna AT Makam HIS
| H 1430
"Naha make teu kubur mah tempat festivity tapi supplicate pikeun berkah kana kuring sabab berkah anjeun bakal ngahontal kuring, dimana wae Anjeun meureun."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kanjeng Nabi Muhammad saw, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, RESPONDS TO SUPPLICATION Anjeun
| H 1431
"Iraha wae saha supplicates pikeun berkah kana kuring Allah bakal mulangkeun jiwa mah kuring jadi mah bakal ngabales supplication-Na."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
A Definisi A MISER
| H 1432
"A miser hiji anu teu supplicate pikeun berkah kana kuring basa kuring Kami disebutkeun dina datangna."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ali nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION berjasa Sanggeus nelepon for bongan
| H 1055
"Whosoever hears telepon for bongan jeung supplicates, 'O Allah, Gusti télépon nu ieu sampurna jeung tina solat ngeunaan ka ditawarkeun, méré ka Muhammad (pangkat) wasila (syafaat) jeung exaltation jeung ngumpulkeun manéhna pangkat praiseworthy nu Anjeun geus jangji manéhna 'janten incumbent kana kuring intercedepikeun manéhna dina Poé Judgement. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EXALT Allah, mangka SUPPLICATE pikeun NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sanggeus solat
| H 1433
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kadéngé batur supplicate di sholat tanpa exalting Allah jeung tanpa supplicating pikeun berkah kana manéhna, manéhna commented, 'Nu saurang ieu puguh a.' Saterusna manéhna disebut manéhna jeung ceuk ka manéhna, atawa ka batur gigireun manéhna, 'Lamun salah sahiji Anjeun ieu supplicatingmanéhna kudu dimimitian ku praising jeung exalting Gusti-Na, maka anjeun kudu supplicate pikeun berkah kana Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus supplicate salaku manéhna wishes. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Fuzala, putra Ubaid nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO SUPPLICATE pikeun NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1434
"Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka urang jeung urang ditanya manéhna: '? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang nyaho kumaha salam Anjeun tapi kumaha carana urang kudu muji ka Anjeun' Dijawab , 'Ucapkeun: O Allah, muji Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun muji kulawarga Abraham.Anjeun memang muji, nu Glorious. O Allah, ngaberkahan Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun rahayu kulawarga Abraham, pikeun Anjeun nu muji, nu Glorious. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Muhammad Ka'ab, putra Ujrah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat kana THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1435
"Manéhna (Abu Mas'ud Badri) ngomong, 'Kami indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta kami dipirig ku Sa'ad, putra Ubadah jeung Bashir bin Sa'ad nu nanya Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang paréntah kuAllah ka supplicate pikeun berkah kana anjeun, urang kudu kumaha supplicate pikeun berkah kana Anjeun? 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tetep jempé nepi ka urang wished anjeunna tos teu ngajak manéhna patarosan ieu.
Sanggeus sedengkeun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Ucapkeun: O Allah, muji Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun muji kulawarga Abraham. Anjeun memang muji, nu Glorious. O Allah, ngaberkahan Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun rahayu kulawarga Ibrahim,pikeun Anjeun nu muji, nu Glorious. Sedengkeun pikeun nanyakeun karapihan éta téh anjeun geus diajar (jeung ménta karapihan abundantly).
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
A SUPPLICATION ON THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1436
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Kumaha we kudu dipake berkah kana Anjeun?' Anjeunna ngawaler, 'Ucapkeun: O Allah, muji Muhammad, istri sarta turunan diangkat jadi Anjeun muji Abraham jeung ngaberkahan Muhammad , istri sarta turunan diangkat jadi Anjeun rahayu Abraham. Mémang Anjeun nu muji,nu Glorious. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Humaid Sa'idi nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
SUPPLICATIONS
Kana NABI THE
Puji jeung perdamaian jadi kana manéhna
BUKU 19
BALESAN
Al Qur'an
Pahala SUPPLICATING Pikeun berkah kana NABI THE
CARA bakal leuwih nujul ka TO NABI THE dina hari JUDGEMENT
SUPPLICATIONS nu CONVEYED TO THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, unggal Jumaah
HUMILATION Niagara kana golongan nu teu SUPPLICATE lamun ngaran Nabawi anu disebutkeun
SUPPLICATE Pikeun rahmatan lil 'alamin ON THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna AT Makam HIS
Kanjeng Nabi Muhammad saw, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, RESPONDS TO SUPPLICATION Anjeun
A Definisi A MISER
SUPPLICATION berjasa Sanggeus nelepon for bongan
EXALT Allah, mangka SUPPLICATE pikeun NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sanggeus solat
CARA TO SUPPLICATE pikeun NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Solat kana THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
A SUPPLICATION ON THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 020
Otentik Hadits pertaining ka
BACKBITING, ngomongkeun, kritik, bathil, bukti PALSU
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 20
HARMFULNESS OF BACKBITING
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Sanes nenjo, sareng teu backbite hiji sarua séjén.
Bakal salah sahiji nu dipikaresep ku dahar daging nu
tina adi paéh nya?
Pasti nu bakal loathe dinya.
Sieun Allah, tanpa ragu Allah bakal robah (dina Mercy)
jeung Manéhna nyaéta nu Maha Asih. "49:12 Koran
"Ulah nuturkeun naon anjeun teu nyaho.
Nu dédéngéan, tetempoan jeung hati -
ngeunaan sagala ieu bakal questioned. "17:36 Koran
"Naon wae frase manéhna utters,
hiji observer anu hadir. "50:18 Koran
Ucapkeun alus atawa jadi sepi
| H 1549
"Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang, mugi Gusti nyebutkeun alus atawa jadi tenang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Muslim kudu ngarugikeun hiji jeung nu séjénna
| H 1550
"I (Abu Musa) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anu pangalusna di kalangan umat Islam?' Manéhna ka kuring, 'A Muslim hiji anu teu ngarugikeun Muslim sejen ku basa kasebut leungeun. A migran hiji anu abandons nu nu Allah geus dilarang. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Penjaga Indung jeung LUSTS Anjeun
| H 1551
"Whosoever guards perkara antara rahang nya naha (basa) jeung hal antara dua suku nya naha (rarangan), kuring ngajamin lawang pikeun Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl bin Sa'ad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kade naon nyebut
| H 1552
"Hiji jalma anu nyebutkeun kecap tina thoughtlessness slips ka Fire leuwih tebih ti jarak antara wetan jeung kulon."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PLEASING AND DISPLEASING ucapan
| H 1553
"Sakapeung hiji jalma nyebutkeun hiji hal anu pleases Allah ngaliwatan nu manehna digedékeun di rank; sarta kadangkala hiji jalma nyebutkeun hiji hal nu displeases Allah jadi waktu nu diperlukeun manéhna ka Gasibu. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Neangan Tempat pelesir Allah
| H 1554
"Manusa A nyebutkeun hiji hal, teu merealisasikan significance anak nu pleases Allah, sarta alatan éta Allah direkam pelesir Nya keur manéhna nepi ka Poé lamun manéhna moal papanggih Anjeunna. Tuluy aya saurang lalaki anu nyebutkeun hiji hal, teu merealisasikan significance anak, nu displeases Allah jeung alatan eta Allah decrees displeasure-Napikeun manéhna nepi ka Poé lamun manéhna moal papanggih Anjeunna. "
Malik jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Bilal bin Harith Muani nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kontrol basa Anjeun
| H 1555
"I (Sufyan, putra Abdullah) ngadawuh ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring hiji hal nu kuring kudu tahan gancang meunangkeunana.' Manéhna nyebutkeun, 'Ucapkeun:. Gusti abdi Allah, tuluy jadi lempeng' Saterusna mah, cenah, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna, naon nya nu mertimbangkeun paling injurious ka kuring? 'Saterusna manéhna nyokot nyekel basa sarta ngomong,' Ieu. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Sufyan, putra Abdullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HARDENING jantung
| H 1556
"Ulah indulge di ngawangkong pisan tanpa zikir Allah, sabab loba ngobrol tanpa zikir Allah hardens jantung sareng jalmi farthest ti Allah bakal hiji anu ngabogaan jantung teuas."
ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MISCHIEF awak
| H taun 1557
"Whosoever Allah ngaheéat ti mischief naon aya di antara rahang jeung thighs-Na bakal nuliskeun Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl putra Sa'ad nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Definisi Kasalametan
| H 1558
"I (Uqbah, putra 'Amir) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon kaamanan? 'Manéhna dijawab,' Refrain basa Anjeun, cicing di imah Anjeun ceurik jeung leuwih dosa anjeun. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ukbah putra 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Biantara THE anggota awak
| H 1559
"Lamun putra Adam bakal jadi nepi isuk-isuk unggal anggota awak-Na implore nya anu nyebutkeun, 'Sieun Allah ngeunaan urang, alatan urang nuturkeun anjeun, upami anjeun balik ka katuhu urang ogé balik ka katuhu tapi lamun balik salah urang ogé rék salah.' "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panén OF Indung
| H 1560
"I (Mu'az) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, béjakeun ka kuring hiji akta nu bakal ngabalukarkeun kuring nuliskeun Paradise sarta tetep kuring jauh ti nu Api. 'Manéhna dijawab,' Anjeun geus ditanya ngeunaan hiji perkara nu beurat gede tapi gampang pikeunhiji saha Allah ngajadikeun eta gampang: Ibadah Allah jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna. Ngadegkeun sholat. Mayar amal wajib. Gancang bulan Ramadan. Ngalakukeun ibadah haji ka House. '"
Saterusna manéhna nu ditambahkeun:
?... "Wajib mah ka anjeun ngeunaan nu Gates tina kahadéan Nu gancang nyaéta tameng hiji Amal mitigates dosa jadi cai extinguishes seuneu Sarupa oge, pangeran dina tengah peuting Saterusna manéhna recited: 'nu sisi forsake couches maranéhanana sabab supplicate ka maranéhanana Gusti dina sieun jeung harepan; anu méré di sedekah ieu anu manaUrang geus dibikeun maranehna. Teu aya jiwa weruh naon pleases panon aya dina nyimpen maranehna salaku recompense for aya naon maranéhanana dipaké pikeun ngalakukeunana. ' 32: 16-17
Saterusna manéhna nu ditambahkeun:
'Kudu atuh ngabejaan Anjeun sirah zat jeung tina kutub, sarta punuk anak pangluhurna?' Mah, cenah, 'Tangtu bae, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "Ceuk manehna,' The sirah zat nu nyaeta Islam. kutub Die nu solat jeung punuk anak nu pangluhurna nyaeta Jihad di Jalan Allah. '
Saterusna manehna nanyakeun:
'Kudu atuh ngabejaan Anjeun yen nu nu boga ieu kabéh?' Ceuk kuring. 'Tangtu bae, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "Thereupon Anjeunna nyandak nyekel basa sarta ngomong,' Jaga ieu dina kontrol. 'Mah inquired,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, wajib urang disebut akunfor naon urang tadi? 'Manéhna dijawab,' Dupi ibu Anjeun leungit anjeun, urang bakal dialungkeun beungeut ka handap kana Apan ukur dina akun tina panén tina basa nu! '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Mu'az nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
BACKBITING AND CALUMNY
| H 1561
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Naha anjeun teu nyaho naon backbiting ieu?' The Sahabat ngawaler, 'Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaho pangalusna.' Manéhna ngomong, 'nyebutkeun hiji hal ngeunaan adi Anjeun anu manéhna baris daek. 'Salah sahijina dipenta,' Tapi lamun adi kuring kudujadi ayeuna mah sakumaha tadi? 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Lamun manéhna kudu sasuai jeung nu Anjeun nyebutkeun maka anjeun geus kaliru tina backbiting jeung lamun manéhna teu kudu sasuai jeung nu Anjeun nyebutkeun Anjeun nu kaliru tina calumny hiji . '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE pamit hutbah
| H 1562
"Waktu keur ngajalankeun di ragam sarua jeung kumaha dina poe Allah nyiptakeun langit jeung bumi.
Sataun geus dua belas bulan, opat nu suci, tilu anu padeukeut; Dhul Qa'ad, Dhul Haji jeung Muharram. Rajab ragrag antara Jumadi jeung Sha'aban. Saterusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tanya, 'Naon bulan ieu?' Kami ngawaler, 'Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyahopangalusna. 'Manéhna tetep jempé jeung pikiran urang manéhna baris ngaganti ngaran eta. Saterusna manéhna ngomong, 'Teu acan eta Dhul Haji?' Kami dijawab, 'Enya, memang.' Saterusna manehna nanyakeun, 'Nu dayeuh ieu?' Kami dijawab, 'Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaho pangalusna. 'Manéhna tetep jempé jeung pikiran urang manéhna baris ngaganti ngaran eta. Teruscenah, 'Teu acan eta Kota Haram?' Kami ngawaler, 'Enya, memang.' Saterusna manehna nanyakeun, 'poé Naon ieu téh?' Kami ngawaler, 'Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaho pangalusna. 'Manéhna tetep jempé jeung pikiran urang manéhna baris ngaganti ngaran eta. Saterusna manéhna ngomong, 'Teu acan eta nu Poé kurban?' Kami ngawaler, 'Enya, memang.'Saterusna cenah. 'Getih anjeun, possessions jeung ngahargaan nu jadi suci salaku Poé ieu Haram, Kota ieu jeung Bulan ieu. Geura-giru anjeun bakal minuhan Gusti jeung Anjeunna baris ngagero anjeun akun pikeun éléh Anjeun. Jadi teu mulang ka disbelief sanggeus Kuring keur musna, slaying unggal séjénna. Anggap hadir maranéhanana nepikeun ka jalma anu ayabolos. . Sugan, manéhna anu ka bisa inget eta leuwih alus ti hiji nu hears eta ayeuna 'Saterusna manehna nanyakeun:' 'Boga mah conveyed paréntah Allah; geus mah conveyed parentah Allah? 'Kami ngawaler,' Sumuhun. 'Saterusna manéhna supplicated,' Allah, biruang saksi. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra Nufai 'tina Harith nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
IF teu bisa ngomong alus ngeunaan Hiji jalma teu ngomong
| H 1563
"I (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) ngadawuh ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Geus, cukup pikeun anjeun ngeunaan Safia nu baé éta jeung saperti . 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Anjeun geus uttered frasanu hartina suffice ka ngotoran mangrupa sagara. '
Lady Ayesha, patali, 'I disebutkeun hal pikaresepeun ngeunaan batur ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Cenah, 'mah siga teu jadi ka nanaon pikaresepeun ngeunaan saha komo di mulang for teu jadi loba jeung jadi loba.' "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaayaan BACKBITER THE
| H 1564
"Dina peuting nu pisan mah diliwatan ku sababaraha urang nu paku anu dijieun tina tambaga jeung maranéhanana scratching rupa jeung chests maranéhanana sareng maranehna. Kuring inquired ti Jibril, 'Saha anu maranéhanana?' Anjeunna ngawaler, 'ieu jalma nu ate daging lalaki jeung calumniated ngahargaan maranéhanana.' "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Muslim NOT WAJIB USURP sipat HIS adi nu
| H 1565
"Sagala milik Muslim hiji henteu dibeunangkeun pikeun para Muslim séjén; getih-Na, ngahargaan jeung harta-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
.
Larangan dengekeun ngomongkeun
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Anu ngahurungkeun jauh ti ngobrol dianggurkeun ..." 23: 3 Koran
"..... Nu dédéngéan, tetempoan jeung hati -
ngeunaan sagala ieu bakal questioned. "17:36 Koran
"Lamun anjeun ningali maranéhanana anu terjun (scoffing) kana ayat Kami,
mundur ti eta kantos maranéhanana terjun kana sababaraha ngobrol séjénna.
Lamun Iblis ngabalukarkeun Anjeun ka poho,
ninggalkeun urang wrongdoing pas ulah poho. "
6:68 Koran
Pencegahan DISHONORING sasama umat Islam
| H 1566
"Whosoever eureun nu nu dishonors lanceukna, Allah bakal tameng beungeutna ngalawan Seuneu dina Poé Judgement."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sareng jalmi Dituduh HYPOCRISY
| H 1567
"Bener ieu mah (Itban, putra Malik) prakték ngagabung suku kuring, Bani Salim dina doa kitu, di antara éta lebak hiji rawan banjir, nu, sakali banjir jadi hésé pikeun kuring nyieun pameuntasan ka Masjid . Jadi kuring indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'Myeyesight goréng jeung kuring manggihan hésé meuntas leuwih lebak nu misahkeun kuring ti suku mah keur banjir. Kuring hoyong eta pisan upami Anjeun bakal datang ka gelut jeung berdoa di jero eta jadi nu kitu mah milih bagian minangka tempat mah sholat. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,sapuk. Poé saterusna, lamun panonpoé geus risen luhur Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka imah mah jeung Abu Bakar jeung ménta idin diasupkeun ku anjeun, nu kuring méré. Manéhna nanyakeun ka kuring, 'mana teu nu hayang kuring solat?' Jadi mah adzab kaluar tempat ka manéhna. Manéhna nangtung for bongan jeung commenced jeungAllah Maha Agung (nu Takbir) jeung maranéhanana dijejeran nepi balik manéhna. Manéhna ngado'a dua unit (rak'a) shalat jeung maranéhanana ngado'a balik manéhna. Sanggeus anjeunna tos réngsé solat, kuring ditawarkeun manéhna sababaraha dahareun disusun tina gula, susu jeung tipung finely taneuh. Lamun tatanggana mah ngadéngé nu Rasul Allah, muji jeung perdamaianjadi kana manéhna, ieu mah di imah maranéhanana dikumpulkeun aya dina jumlah badag. Aya dipenta, 'Naon anu geus lumangsung ka Malik, putra Dakhsahm?' Séjénna ngomong, 'Manéhna teu di dieu.' Saterusna sejen nyebutkeun, 'Manéhna nyaéta munafik a. Manéhna teu bogoh ka Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. 'Kana dédéngéan ieu utusanAllah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Ulah ngomong yen, teu nyaho yén manéhna geus ngadawuh: Teu aya nu disembah iwal ti Allah; néangan ngan pelesir Allah? 'manusa ngomong,' Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaho pangalusna, tapi salaku pikeun urang urang nempo yen silaturahim jeung paguneman-Nanu dipasrahkeun ka munafik. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Allah bakal nangtayungan whosoever ngasuh Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah, néangan jeung jerona ngan saukur pelesir Allah ti Seuneu teh. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Itban putra Malik nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun PERMISSIBLE TO nyempad
Sorangan kritik
| H 1788
"Euweuh anjeun kudu ngomong, 'jiwa kuring geus jadi jahat.' Mending, manéhna kudu ngomong, 'jiwa kuring geus jadi hardened.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Status
| H 1569
"Manusa A ditanya idin pikeun nempo Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Mari Kita manéhna datang di manéhna téh nu awon kulawargana.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hitungan IMAN
| H 1570
"Kuring teu mikir nu kitu jeung kitu, sarta kitu jeung kitu, understands nanaon iman urang."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Saran konstruktif
1571
"I (Fatimah putri Kais) indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Isa ka manehna, 'Abu Jahm jeung Mu'awiah geus diusulkeun nikah ka kuring.' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Mu'awiah, goréng jeung teu boga hak milik, sebutan pikeun Abu Jahm, manéhna sok ngajaga-Nalengket dina taktak-Na. '"
"Abu Jahm dibikeun ka ngéléhkeun awéwé; sarta ogé geus ngomong yén manéhna spent lolobana nya waktu iinditan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Fatimah putri Kais nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu. Ayat Tukang dikirimkeun ku Muslim Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Munafik anu kaungkap
| H 1573
"I (Zaid, putra Arqam) ngomong, 'Kami nuluykeun hiji ekspedisi jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ieu teuas dina urang. Dina mangsa eta Abdullah, putra Ubayy ngomong, 'Ulah méakkeun dina maranéhanana anu jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina hal maranéhanana bubarkeun.'Manéhna ogé ngomong, 'Lamun urang mulang ka Madinah, tempat nu hiji paling menak bakal ngajalankeun kaluar hiji anu pang mean.' Mah indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung informed manéhna ieu sarta manéhna dikirim pikeun Abdullah putra Ubayy, nu nolak dina sumpah sanggeus kitu cenah. Jelema mimiti ngomong, 'Zaidgeus lied ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. 'pisan ieu mah ngaganggu ku ieu nepi sura Al-Munafiqun (Bab 63, The munafik) dikirim ka handap. Mangka utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim pikeun munafik ku kituna manéhna bisa ménta hampura maranehna tapi tos huluna maranéhananajauh kaluar ti kaadigungan. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid bin Arqam nu patali ieu.
CRITICIZING alatan kabutuhan
| H 1574
"Hind, pamajikan Abu Sufyan, cenah nepi ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Abu Sufyan nyaéta miserly jeung teu méré kuring cukup suffice kuring jeung anak kuring, iwal kuring nyokot hiji hal ti sipat-Na tanpa pangaweruh-Na. 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' Candakcukup suffice anjeun jeung anak anjeun nurutkeun naon biasa. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MISCHIEF nyieun
Allah, nu Maha Agung, nyebutkeun:
"The backbiter nu mana ngeunaan slandering." 68:11 Koran
"Naon wae frase manéhna utters, hiji observer anu hadir." 50:18 Koran
Dongéng sangkan
| H 1575
"Whosoever ngabejaan dongéng moal nuliskeun Paradise."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Huzaifah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hukuman IN astana alatan sangkan dongéng
| H 1576
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku dua kuburan jeung ngomong, 'dua ieu keur dihukum teu alatan hiji perkara gede, tapi memang maranehna dosa gede. Salah sahijina ka dongéng, jeung nu séjénna teu bakal layar dirina lamun urinating. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Harti 'Idul Adha'
| H 1577
"Kami mah ngabejaan ka maneh naon 'Idul Adha' téh? Hal ieu nyebarkeun dongéng nétélakeun. "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

RELAYING dongéng salah TO pihak otoritas
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"..... Jeung cooperate di amal soleh
jeung warding off (jahat),
jeung teu cooperate di sinfulness jeung transgression "5:. 2 Koran
Ulah nepikeun hal pikaresepeun
| H 1578
"Teu aya Companion ti milik urang kudu nepikeun ka kuring nanaon ngalawan sejen sabab lamun kuring nepungan anjeun I love nu dada kuring jadi sora."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panghukuman OF keur dua bermuka
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana neangan pikeun nyumputkeun diri ti urang,
tapi maranehna teu nyumputkeun diri tina Allah
pikeun Anjeunna nyaéta sareng maranehna basa aranjeunna nyumputkeun
nu nyebutkeun nu teu mangga Anjeunna "4:. 108 Koran
Definisi Hiji jalma dua bermuka
| H 1579
"Anjeun bakal manggihan rahayat turunan diantara anjeun; maranéhanana anu éta pangalusna di Days jahiliah bakal pangalusna dina Islam lamun maranehna nyurtian Agama. Anjeun bakal manggihan anu pangalusna urang di antara maranéhanana di otoritas nu maranéhanana anu detest jalma dua bermuka - sipatna nu awon jalma, approaching hiji jalma jeung hijibeungeut na sejen jeung beungeut béda. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Diomongkeun ka pamingpin
| H 1580
"Kuring (Muhammad, putra Zaid) ngomong, 'Sabaraha urang ceuk ka akina:' Abdullah, putra Omar, 'Kami nganjang pamingpin urang jeung nyebutkeun hal kana éta hal anu bertentangan jeung eta nu urang ngomong lamun urang ninggalkeun eta . ' Abdullah dijawab, 'Dina waktu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urangdianggap hypocrisy ieu. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Muhammad bin Zaid nu patali ieu.
Panghukuman OF bathil
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ulah nuturkeun naon anjeun teu nyaho ......" 17:36 Koran
"Naon wae frase manéhna utters, hiji observer anu hadir." 50:18 Koran
Kade naon sauran nu lian
| H 1781
"Lamun manusa hiji alamat lanceukna jeung, 'O unbeliever' salah sahijina bakal pasti pantas judulna. Lamun jalma anu kajawab nu salah, manéhna téh, atawa nu sejenna bakal dibalikkeun ka bentuk jalmi nu uttered eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pastikeun naon nyebut
| H 1782
"Lamun nu mana wae nu anjeun Télépon sejen hiji unbeliever atawa musuh Allah, jeung jalma nu teu, judul bakal dibalikkeun ka bentuk hiji nu uttered eta."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
TRUTH ngabalukarkeun Paradise, ngampar nuju kana naraka
| H 1581
"Kaleresan nungtun ka kahadéan jeung kahadean Panungtun ka Paradise. Hiji jalma anu terus ngabejaan bebeneran disebut truthful dina Sight Allah. Jeung bohong nu ngawujud ka keji jeung wakil ngabalukarkeun Seuneu teh. Sawaktos sasaurang perenahna terus di Sight Allah nu jalma disebut tukang bohong hiji. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Opat tanda HYPOCRISY
| H 1582
"Aya opat qualities nu, lamun maranehna kapanggih dina hiji jalma, ngabuktikeun manéhna jadi munafik a. Lamun hiji jalma ngabogaan salah sahijina, manéhna boga nu kualitas hypocrisy nepi ka manéhna rids dirina eta. Maranéhanana nyaéta: Lamun manehna dipercayakeun jeung hal anjeunna embezzles. Lamun manéhna speaks manéhna perenahna. Lamun manéhna janji manéhna ngarecah jangji-Na.Lamun manéhna quarrels manéhna kasar. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Bohong, EAVESDROPPING, potret lukisan
| H 1583
"Whosoever hubungan manéhna ngabogaan visi nu manéhna geus teu katingal, bakal disebut kana dina Poé Judgement ka dasi cangreud hiji antara dua séréal tina sa'ir. Whosoever eavesdrops kana hiji jalma bakal diterangkeun molten dituang kana Ceuli-Na kana nu Poé Judgement.
Whosoever cét hiji potret hiji jalma bakal dihukum jeung bakal disebut kana hirup kana eta hiji jiwa nu manéhna moal sanggup ngalakonan. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
IMPOSTER
| H 1584
"The imposter greatest hiji jelema anu nyebutkeun yen manéhna geus katempo hiji hal jeung panon nya éta manéhna geus teu katingal."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
VISIONS cendrawasih jeung naraka
| H 1585
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal mindeng inquire ti para sahabatna: 'Boga nu mana wae nu anjeun katempo visi?' Saterusna sakur anu geus bakal pakait visi pikeun manéhna.
Hiji isuk Rasul Allah puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka urang, 'Tadi peuting dua jalma datang ka kuring di visi jeung ngomong: Hayu jeung urang. Jadi kuring dipirig ku maranehna jeung urang datang di sakuliah hiji manusa jeung bohong dina nya balik bari sejen ngadeg deukeut sirah-Na, nu ngahalangan anjeunna dina sirah-Na jeung batu. Sanggeus batu geusstruck jalma dina sirah nya eta digulung jauh ti manéhna jeung striker indit sanggeus batu, ngangkat eta nepi sarta malik deui eta. Samentara éta kapala jalmi nu geus struck pulih ti tatu sarta striker nu teunggeul deui. Kuring nanya ka dua sahabat mah: Maha Agung nyaéta Allah, anu ieu?Tapi ceuk maranehna: Lumangsungna, terusna.
Teras we datang ka manusa sejen jeung bohong dina nya balik bari sejen ngadeg deukeut manéhna jeung bar hooked beusi di leungeun-Na. Manéhna ditilik manéhna ti hiji sisi jeung ripped sungut muka nya kan turun ka beuheung-Na, tuluy, manéhna ripped muka liang irung-Na turun ka beuheung sarta tore muka panon-Na turun ka beuheung-Na. Saterusna manéhna ngahurungkeunka sisi séjén sarta teu sarua. Ku nu waktu sisi kahiji raray manusa geus pulih ti tatu sarta tormentor dipulangkeun ka sisi kahiji jeung nu ngulan naon anu manéhna dipigawé pikeun eta kahijina. Kuring nanya ka para sahabatna mah: Maha Agung nyaéta Allah, naon nu dua ieu ngalakonan? Tapi ceuk maranehna: Lumangsungna,nerusken.
Saterusna urang nuluykeun jeung anjog deukeut pit nu ieu kawas hiji oven kaluar ti nu datang cries. Urang glanced kana eta jeung nempo lalaki langsung jeung awewe anu cried kaluar salaku flames ti handap nepi ka maranehna. Kuring nanya ka para sahabatna mah: Maha Agung nyaéta Allah, anu ieu? Tapi ceuk maranehna: 'Lumangsungna, terusna.
Teras we proceeded nepi ka urang anjog di aliran cai nu ieu beureum kawas getih sarta aya hiji manusa ieu ngojay di dinya. Dina bank tina stream ieu sejen anu geus dikumpulkeun loba potongan rock. Lamun swimmer nu ditilik manéhna, manéhna bakal jurus manéhna jeung batuan nu bakal lagu andalan beungeutna sarta manéhnabakal ngamimitian ngojay deui jeung manéhna ditilik bank baheulana leuwih lalaki dina bank bakal jurus manéhna jeung batuan nu smashed beungeutna. Kuring nanya ka para sahabatna mah: Maha Agung nyaéta Allah, anu dua ieu? Tapi maranehna ngawaler: Lumangsungna, terusna. Jadi urang proceeded nepi ka urang datang kana jalma sangar awon deukeutblazing seuneu nu manéhna terus circling. Kuring nanya ka dua sahabat mah: 'Maha Agung nyaéta Allah, nu kitu? Tapi ceuk maranehna: Lumangsungna, terusna.
Urang proceeded nepi ka urang nepi ka hiji Taman pinuh ku kembang spring jeung di tengah taman ieu manusa jadi jangkungna mah teu bisa nempo sirah, eta ieu saolah-olah ieu disumputkeun di langit jeung di sakuliah manéhna éta jadi loba budak jumlah nu kuring geus kungsi katempo saméméhna.
Kuring nanya ka para sahabatna mah: Maha Agung nyaéta Allah, anu ieu? Tapi ceuk maranehna: Lumangsungna, terusna.
Sanggeus ieu kami anjog di hiji tangkal anu ieu jadi loba pisan, kuring geus kungsi katempo nu mana wae nu jadi gedé atawa jadi geulis sarta para sahabatna mah ku kuring ditanya nanjak dinya. Urang naek eta jeung nempo hiji kota diwangun jeung séjén bata emas jeung pérak. Lamun urang nepi ka gerbang kota we dipénta gerbang ka dibuka sarta dibukapikeun urang sangkan urang asup. Di jerona we nempo urang, satengah tina awakna éta paling awak geulis kungsi bisa dibayangkeun can satengah maranéhanana séjén ieu nu paling awon. Aya aliran ngalir ngaliwatan tengah kota, cai nu ieu bodas murni. Para mah ceuk ka urang: Ke, terjun kastream, jadi maranehna. Waktu maranehna datang kaluar ugliness maranéhanana geus ngiles sarta sempet jadi pohara éndah.
Mah dua sahabat ka kuring: Ieu teh Taman Eden jeung nu tinggal Anjeun. Kuring diangkat panon mah nempo karaton hiji kawas awan bodas sarta terus-terusan: Anu tinggal Anjeun. Ceuk kuring ka maranéhna: Dupi Allah ngaberkahan Anjeun duanana, hayu atuh ayeuna nuliskeunana. Tapi ceuk maranehna: 'Teu adil can tapi tanpa ragu anjeun bakal pastinuliskeunana.
Ceuk kuring ka para sahabatna mah: peuting mah geus disaksian loba hal anu aneh. Aya naon jeung harti? Maranéhanana ngomong: Ayeuna we lah Bejakeun ku anjeun. Jalma kahiji Anjeun nempo nu sirah ieu keur struck jeung batu ieu teh hiji anu geus komitmen Qur'an ka memori sarta saterusna poho deui jeung neglected solat obligated.
Jalmi nu sungut, nostrils jeung panon anu keur ripped kabuka ka beuheung salah nu lumpat ti imahna nyebarkeun ngampar nu medar di sakuliah dunya.
Teh lalaki jeung awewe di oven nya éta adulterers jeung adulteresses.
Nu lalaki Anjeun saw ngojay di walungan leutik nu keur stoned salah nu earned dipikaresep dina duit-Na.
Jalmi awon deukeut Fire ieu Malik, nu wali Apan.
Nu lalaki pisan jangkungna di Taman ieu Abraham jeung barudak kira-kira manéhna éta maranéhanana anu maot orientasi tegak. "
Salah sahiji Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nya éta salah sahiji barudak, barudak geus kafir?' The Rasul Allah, pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Enya, jeung anak buah kafir.Maranéhanana anu éta satengah ganteng jeung satengah awon éta jalma nu geus dipigawé boh amal soleh jeung goréng jeung Allah pardoned maranehna. '"
Urang ogé informed:
Tadi peuting dua lalaki anu ngajak kuring ka Tanah Suci (jeung proceeds akun saperti dina versi luhur sarta terus :) Urang anjog di hiji liang kawas hiji oven, bagean luhur nu ieu sempit, jeung handap ieu luas sarta jero eta ieu seuneu raging. Salaku flames wungu nu warga binaan ogé ros nepi ka maranehna nya éta ngeunaanka muncul ti dinya jeung nalika flames indit ka handap maranéhanana teuing indit ka handap sareng maranehna. Kabéh lalaki jeung awéwé di éta langsung. Saterusna kami anjog di aliran ngalir jeung getih jeung hiji manusa ngadeg di tengah eta jeung aya nu sejen dina bank kalayan tumpukan batu di hareup manéhna. Nu hiji di tengah nu hayangmeunang kaluar tina stream tapi lamun manéhna usaha, nu saurang dina bank struck manéhna jeung batu dina beungeutna nu kadorong manéhna balik deui ka tempat anjeunna ngalaman asalna ti. Ieu kajadian unggal waktu manéhna usaha pikeun meunangkeun kaluar.
Mangka dua naek tangkal babarengan jeung kuring jeung disababkeun kuring ngasupkeun imah leuwih hade tinimbang kuring geus kungsi katempo saméméh nu aya lalaki kolot jeung ngora.
Sanggeus ieu mah ka: Nu salah sahiji nu Anjeun nempo jeung pipi-Na ripped kabuka ieu tukang bohong nu ngampar anu ngulang nepi ka maranehna nepi ka sadaya bagian bumi. Anjeunna bakal jadi tetep kawas ieu nepi ka Poé Judgement.
Sedengkeun pikeun salah sahiji nu Anjeun nempo nu sirah ieu smashed, manéhna hiji lalaki saha Allah kungsi diajar Qur'an terus angon salila peuting ignoring eta jeung teu bakal meta kana mangsa beurang. Manéhna bakal tetep kawas ieu nepi ka Poé Judgement.
Imah munggaran anu diasupkeun ieu dwelling tina iman jeung panungtungan anjeun nempo ieu imah nu syahid. Kami Jibril sarta ieu téh pendamping mah Michael. Ayeuna ngumpulkeun sirah anjeun. Salaku mah diangkat sirah mah nempo hiji hal kawas awan hiji di luhur mah jeung kuring ka:
Ieu dwelling Anjeun. Kuring ngomong: Antep kuring nuliskeun dwelling mah. Tapi maranéhanana informed kuring: Anjeun gaduh masih nyangkokkeun sabagian hirup Anjeun anu anjeun teu acan réngsé. Sanggeus réngsé anjeun bakal nuliskeun dwelling Anjeun. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Samurah, putra Jundab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Leresan Pikeun bathil UNDER kaayaan nu tangtu (bodas Lies)
Jeung bohong
| H 1586
"Tukang bohong Nu teu aya hiji anu reformasi antara jelema anu manéhna bisa nganterkeun pernyataan tina alus atawa sebutkeun alus.
Galuh (Ummu Kulthoom) ditambahkeun, 'mah teu ngadéngé manéhna make permissible iwal di tilu perkara: Manéhna Hartina, perang, reforming antara urang, jeung omongan hiji lalaki ka pamajikanana jeung pamajikan ka salakina.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Kulthoom, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ceuk manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Keur PASTI Saméméh nyebutkeun atanapi ngalaporkeun
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ulah nuturkeun naon anjeun teu nyaho." 17:36 Koran
"Naon wae manéhna utters, hiji observer anu hadir." 50:18 Koran
LIARS
| H 1587
"Eta mah geus cukup pikeun nyieun hiji manusa tukang bohong nalika manéhna ngalaporkeun sagala rupa nu hears."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nandaan hiji pernyataan PALSU TO THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1588
"Whosoever atribut hal ka kuring nu manéhna weruh anu palsu mangrupa salah sahiji liars."
Muslim nu boga rantay nepi ka Samurah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sok mibanda nu YOU DO NOT
| H 1589
"Wanoja A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, boga ko-pamajikan. ? Bakal eta jadi sinful lamun kuring éta ka pretend nu salaki kuring geus dibikeun kuring hiji hal nu anjeunna tos teu dibikeun kuring 'Manéhna ngajawab:' Saha pretends geus ditarima hiji hal nuieu moal dibikeun manéhna téh kawas anu salah ageman dua cloaks tina bathil. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Asma 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Bukti PALSU
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Jeung whosoever venerates nu rites suci Allah
eta bakal leuwih alus pikeun manéhna jeung Gusti-Na. "22:30 Koran
"Ulah nuturkeun naon anjeun teu nyaho." 17:36 Koran
"Naon wae manéhna utters, hiji observer bakal hadir." 50:18 Koran
"Memang, Gusti Anjeun kungsi watchful." 89:14 Koran
"Jeung jelema nu teu tega saksi palsu,
jeung basa aranjeunna maot ku omongan nganggur, pas ku jeung ngahargaan. "25:72 Koran
Dosa utama
| H 1590
"Kami mah ngabejaan ka maneh naon dosa utama nu? (Manehna nanya ieu tilu kali). Urang ngomong, 'Tangtu bae, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Manéhna ngomong, 'Association batur jeung Allah. Disobeying kolotna Anjeun - nepi ka titik yén anjeunna ngalaman geus condong kana bantal, tuluy ujug-ujug manehna diuk up - sangkan bohong,jeung mere kasaksian palsu. Manéhna terus-terusan ieu tukang (dosa) jadi sababaraha kali yen urang wished manéhna baris eureun. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Bakarah Nufai 'bin Harith nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Gosip
| H 629
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu indulge di gosip, ayakeun teu manéhna ngadéngékeun dinya. Manéhna dipaké pikeun nyebutkeun, 'Jang pangalusna anjeun nyaeta jalma anu boga karakter pangalusna.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali ieu.
Indéks
BACKBITING, ngomongkeun, kritik, bathil, bukti PALSU
BUKU 20
HARMFULNESS OF BACKBITING
Al Qur'an
Ucapkeun alus atawa jadi sepi
Muslim kudu ngarugikeun hiji jeung nu séjénna
Penjaga Indung jeung LUSTS Anjeun
Kade naon nyebut
PLEASING AND DISPLEASING ucapan
Neangan Tempat pelesir Allah
Kontrol basa Anjeun
HARDENING jantung
MISCHIEF awak
Definisi Kasalametan
Biantara THE anggota awak
Panén OF Indung
BACKBITING AND CALUMNY
THE pamit hutbah
IF teu bisa ngomong alus ngeunaan Hiji jalma teu ngomong
Kaayaan BACKBITER THE
Muslim NOT WAJIB USURP sipat HIS adi nu
.
Larangan dengekeun ngomongkeun
Al Qur'an
Pencegahan DISHONORING sasama umat Islam
THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sareng jalmi Dituduh HYPOCRISY
Lamun PERMISSIBLE TO nyempad
Sorangan kritik
Status
Hitungan IMAN
Saran konstruktif
Munafik anu kaungkap
CRITICIZING alatan kabutuhan
MISCHIEF nyieun
Al Qur'an
Dongéng sangkan
Hukuman IN astana alatan sangkan dongéng
Harti 'Idul Adha'
RELAYING dongéng salah TO pihak otoritas
Al Qur'an
Ulah nepikeun hal pikaresepeun
Panghukuman OF keur dua bermuka
Al Qur'an
Definisi Hiji jalma dua bermuka
Diomongkeun ka pamingpin
Panghukuman OF bathil
Al Qur'an
Kade naon sauran nu lian
Pastikeun naon nyebut
TRUTH ngabalukarkeun Paradise, ngampar nuju kana naraka
Opat tanda HYPOCRISY
Bohong, EAVESDROPPING, potret lukisan
IMPOSTER
VISIONS cendrawasih jeung naraka
Leresan Pikeun bathil UNDER kaayaan nu tangtu (bodas Lies)
Jeung bohong
Keur PASTI Saméméh nyebutkeun atanapi ngalaporkeun
Al Qur'an
LIARS
Nandaan hiji pernyataan PALSU TO THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Sok mibanda nu YOU DO NOT
Bukti PALSU
Al Qur'an
Dosa utama
Gosip
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 021
Otentik Hadits pertaining ka
CURSING
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 21
Larangan CURSING
Sumpah PALSU, bunuh diri, JEUNG CURSING
| H 1591
"Whosoever nyokot hiji sumpah palsu nyebutkeun yén lamun manéhna teu sangkan kaleresan bisa manéhna jadi follower tina iman lian ti Islam geus digambarkeun sorangan.
Whosoever maéhan dirina jeung hiji alat ukur bakal dihukum jeung nu pakakas dina Poé Judgement.
Hiji jalma teu bisa nawarkeun hiji hal salaku sumpah nu teu milik manéhna.
Cursing percaya hiji sarua jeung killing manéhna.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Zaid bin Thabit anak Dhahak nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CURSING IS UNBECOMING
| H 1592
"Di dinya mah jadi Muslim tulus ka kutuk."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kursor AND poé JUDGEMENT
| H 1593
"Maranéhanana anu dibikeun ka cursing bakal ngayakeun jadi intercessors, sareng saksi dina Poé Judgement."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CURSING
| H 1594
"Ulah kutuk saha di antara yourselves jeung kutuk atawa dimurkai Allah atawa jeung Seuneu."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Samurah bin Jundab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Atribut
| H 1595
"Percaya Hiji ayakeun dibikeun ka nyieun biting atawa slandering, cursing atawa obrolanana teu sopan, atawa swearing."

Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Naon nu bakal terjadi IF YOU kutuk
| H 1596
'Lamun hiji jalma curses hal kutuk teh ascends ka sawarga jeung sagala Gerbang sawarga nu ditutup ngalawan eta. Mangka descends ka bumi jeung Gerbang bumi nu ditutup ngalawan eta. Saterusna nu kabukti katuhu jeung kénca jeung lamun manggih no kaluar nu kabukti ka hiji nu geus dila'nat jeung nempel soranganmanéhna lamun manéhna deserving, tapi lamun teu, mangka rebounds ka hiji anu dijadikeun dinya. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ABUSING hiji Kolot nu
| H 338
"Abusing kolotna hiji nyaéta hiji dosa utama. Manéhna nanya: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa hiji jalma nyiksa kolotna nya?' Manéhna ngajawab: 'Sumuhun' lamun manéhna abuses bapana batur nu sejenna sacara, kiwari dimungkinkeun bakal mangka nyiksa bapana. Lamun manehna abuses batur nu sejenna sacara ibu, kiwari dimungkinkeun mangka bakal nyiksa-Naibu. '
Salah sahiji dosa paling heinous pikeun batur kutuk kolotna. Manéhna nanya:? "O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kumaha batur bisa kutuk kolotna Manéhna ngawaler: 'Lamun manéhna abuses batur nu sejenna sacara bapana, nu robah warna ka warna saterusna jadi kasar ka bapana Lamun manéhna abuses batur sejenna nu. indung,dimungkinkeun nu robah warna ka warna jadi kasar ka indungna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Karakteristik A percaya
| H 1783
"Percaya A ayakeun teases, curses, abuses atawa teu manéhna ngomong indecently."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sato dila'nat
| H 1597
"Sakali, nalika Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dina lalampahan hiji, wanoja ti suku Ansar, anu tunggang hiji manéhna-onta abused jeung dila'nat eta. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kadéngé ieu ngomong, 'Cabut beban ti manéhna-onta jeung ngahurungkeun eta leupas sabab geusdila'nat. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Imran, putra Husain nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu Lalampahan jeung sato nu geus dila'nat
| H 1598
"A awéwé ngora ieu tunggang hiji manéhna-onta nu beurat sarat jeung kaduh masarakat. Manéhna nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta tunggang nya Gunung harshly jeung ngomong, 'Hy-up, O Allah kutuk eta.' Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'A manéhna-onta nu geus dila'nat kuduteu marengan urang. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Barazah Nadhlah anak Ubaid Aslami nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun PERMISSIBLE TO kutuk
Tanpa ngaran saha
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"The kutuk Allah bakal digolongkeun kana evildoers." 11.18 Koran
"..... Jeung panelepon bakal ngembarkeun di antara:
'The kutuk Allah nyaeta kana nu harmdoers.' "7:44 Koran
Jalma anu aya dilaknat ku Allah
| H 1599
"Allah dila'nat nu wearer wig jeung implanter anak. Allah dila'nat konsumen tina riba. Dila'nat nyaéta shapers patung. Allah dila'nat whosoever ngarobah perimeters taneuh. Allah dila'nat maling nu nyolong hiji endog. Allah curses whosoever curses kolotna. Allah curses whosoever slaughters pikeun lian tiAllah. Whosoever innovates hiji Runa (ngalawan prinsip Islam) atawa saung hiji innovator, la'nat ti Allah, nu Malaikat jeung sakabeh jalma anu sanggeus manéhna.
O Allah kutuk Ra'la, Thakwan, (suku) jeung Osya (suku) sabab disobeyed Allah jeung Rasul. Allah dila'nat Yahudi sabab nyokot arca nabi maranéhanana pikeun worshiping. Manéhna dila'nat nu imitators awéwé ku lalaki jeung lalaki ku awewe. "
Bukhori jeung atawa Muslim nu boga rantay nepi ka loba Sahabat nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

WEARER OF A WIG nyaéta dila'nat
| H 1688
"Wanoja A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, putri mah ngalaman ti cacar jeung rambut nya geus fallen kaluar. Ayeuna mah geus ngagungkeun nikah nya. Bisa kuring meunang nya wig hiji? 'Manéhna dijawab,' Allah geus dila'nat nu maker jeung wearer tina wig a. '"
Urang ogé informed:
"The maker of wig sarta manéhna nu kahayang wig hiji."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan ABUSING Muslim UNJUSTLY
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana anu ngadek percanten lalaki
jeung percaya awewe undeservedly,
bakal nanggung kasalahan tina fitnah jeung dosa utama. "33:58 Koran
Nyiksa AND rajapati
| H 1600
"Nyiksa tina Muslim nyaeta dosa jeung disbelief rajapati-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DO NOT REPROACH jeung dosa ATAWA DISBELIEF
| H 1601
"Ari teu saurang reproach lanceukna jeung dosa atawa disbelief sabab lamun manéhna undeserving eta, mangka reproach bisa rebound sanggeus anu salah kitu cenah."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
WHO IS BLAMEWORTHY
| H 1602
"Lamun dua urang nyiksa silih nu ngalepatkeun eta perenahna kana hiji anu dimimitian eta kajaba séjénna geus transgressed."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu mantuan Iblis ngalawan adi anjeun
| H 1603
"A drunkard dibawa ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta cenah, 'Beat manéhna.' Sababaraha urang ngéléhkeun manéhna jeung leungeun urang, batur jeung sapatu, jeung sababaraha jeung potongan lawon. Lamun manehna balik ka urang nya ceuk batur, 'Dupi Allah aeb anjeun!' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, ngomong, 'Ulah mantuan Iblis ngalawan manéhna ku cara nyebutkeun kecap saperti.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Anu teu kudu DO lamun puasa
| H 1238
"Allah, nu Mighty nu Maha Agung nyebutkeun, 'Sadaya amal soleh tina putra Adam anu keur dirina, tapi puasa téh nya pikeun Me jeung kuring bakal ganjaran manéhna for eta. Puasa nyaéta tameng a. Lamun nu mana wae nu anjeun fasts manéhna kudu forsake swearing jeung nois. Lamun saha anu kasar atawa nyiar ka nyokot hiji pasea jeung manéhna, manéhna kudu tanggapjeung: Kuring keur shaum '.
Ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta kahirupan Muhammad, napas hiji anu puasa leuwih hade jeung Allah ti seungit tina kasturi. Whosoever fasts pangalaman dua joys: manéhna galumbira sabot ngarecah gancang-Na, jeung manehna galumbira alatan puasa-Na sabot meets Gusti-Na ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
CURSING
BUKU 21
Larangan CURSING
Sumpah PALSU, bunuh diri, JEUNG CURSING
CURSING IS UNBECOMING
Kursor AND poé JUDGEMENT
CURSING
Atribut
Naon nu bakal terjadi IF YOU kutuk
ABUSING hiji Kolot nu
Karakteristik A percaya
Sato dila'nat
Teu Lalampahan jeung sato nu geus dila'nat
Lamun PERMISSIBLE TO kutuk
Tanpa ngaran saha
Al Qur'an
Jalma anu aya dilaknat ku Allah
WEARER OF A WIG nyaéta dila'nat
Larangan ABUSING Muslim UNJUSTLY
Al Qur'an
Nyiksa AND rajapati
DO NOT REPROACH jeung dosa ATAWA DISBELIEF
WHO IS BLAMEWORTHY
Teu mantuan Iblis ngalawan adi anjeun
Anu teu kudu DO lamun puasa
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 022
Otentik Hadits pertaining ka
Parasaan gering, JEALOUSY AND SPYING
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 22
BROTHERHOOD
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Percaya memang sadulur." 49:10 Koran
"..... Hina nuju mu'min,
jeung buritan ka arah kafir. "5:54 Koran
"Muhammad utusan Allah.
Jalma anu aya sareng anjeunna anu kasar ngalawan kafir
tapi welas asih ka hiji sejen ...... "48:29 Koran
Umat ​​Islam aya baraya antargugusna,
| H 1608
"Ulah hate hiji jeung nu séjénna, teu sirik hiji jeung nu séjénna, teu gurun hiji sejen atawa mutuskeun hubungan. Jadi nyembah berhala Allah, baraya ka hiji sarua séjén. Teu permissible pikeun Muslim hiji cicing jauh ti lanceukna leuwih ti tilu poe. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ulah manjangkeun argumentasi AN
| H 1609
"The Gates of Paradise nu dibuka dina Mondays jeung Thursdays jeung sakabeh nu dihampura anu henteu ngahubungkeun nanaon jeung Allah iwal ka hiji nu ngasuh enmity ka arah adi a. Jeung hal kana éta hal geus decreed; tahan ieu dua deui nepi ka maranéhanana geus dijieun babaturan. "
Urang ogé informed:
"Unggal Senén jeung Kemis nu soleh jalma dibere saméméh Allah."
| Urang Sunda 1609
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan JEALOUSY AND SPYING
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Atawa teu maranéhanana sirik urang,
pikeun Bounty Allah geus dibikeun eta? "4:54 Koran
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Sanes nenjo ...." 49:12 Koran
"Maranéhanana anu ngadek percanten lalaki jeung percaya awewe undeservedly,
bakal nanggung kasalahan tina fitnah jeung dosa utama. "33:58 Koran
INDULGENCE dilarang
| H 65
"Allah Maha timburu, jeung jealousy Nya roused ku hiji jalma indulging di nu nu Manéhna geus dilarang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Waspada OF dengki
| H 1610
"Awas tina dengki sabab dengki meakeun karya alus salaku seuneu meakeun kai."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Waspada kacurigaan
| H 1611
"Awas kacurigaan sabab kacurigaan nyaeta bathil gede. Ulah milarian masing-masing faults, ayakeun nenjo atawa mikahayang naon milik batur. Sanes kang ngahibur gering-bakal atawa indifference tapi jadi nyembah berhala Allah, jadi baraya antargugusna, anjeun geus ngutus. "
Urang ogé informed:
"A Muslim nyaéta adi ka Muslim nu séjén. Manéhna ayakeun wrongs atawa humiliates manéhna, sareng teu manéhna kasampak turun kana manéhna. Nunjukkeun ayana dada-Na cenah, 'amal shaleh dwells dieu takwa dwells di dieu.' "
Urang ogé informed:
"Geus, cukup jahat keur Muslim ka kasampak di lanceukna jeung disdain. Sagala nu milik Muslim hiji dilarang ka sejen Muslim, getih-Na, ngahargaan sarta sipat-Na. "
Urang ogé informed:
"Allah henteu neuteup ka awak Anjeun atawa ka fitur Anjeun atawa komo ka éléh Anjeun, Manéhna kasampak di jantung Anjeun."
Urang ogé informed:
"Ulah palabuhan dengki atawa gering-bakal jeung teu nénjo atawa neangan faults, ayakeun nyieun tawaran jieunan rada, jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna."
Urang ogé informed:
"Sanes mutuskeun hubungan, jadi acuh, ngahibur gering-bakal atawa dengki. Jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna. "
Urang ogé informed:
"Ulah Boikot silih atawa bari deal sejen urang."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kalaluasaan
| H 1612
"Lamun ngalanggar kana nu privasi muslim geusan ngaruksak maranehna."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Mu'awiah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hal ieu dilarang TO neangan sejen FAULTS nu
| H 1613
"Manusa A dibawa ka manéhna (ibn Mas'ud) jeung manéhna ka, 'Ieu kitu jeung kitu jeung janggot-Na bau tina inuman nu ngandung alkohol.' Ibnu Mas'ud ceuk, 'Kami geus dilarang néang faults, urang niténan ngan nu nu jelas. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali ieu.
Larangan kacurigaan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, abstain ti paling anggepan,
sababaraha kacurigaan teh dosa. "49:12 Koran
Teu Spy kana hiji jeung nu séjénna
| H 1614
"Awas kacurigaan sabab kacurigaan nyaeta bathil gede. Ulah milarian masing-masing faults, ayakeun nenjo atawa mikahayang naon milik batur. Sanes kang ngahibur gering-bakal atawa indifference tapi jadi nyembah berhala Allah, jadi baraya antargugusna, anjeun geus ngutus.
Urang ogé informed:
"A Muslim nyaéta adi ka Muslim nu séjén. Manéhna ayakeun wrongs atawa humiliates manéhna, sareng teu manéhna kasampak turun kana manéhna. Nunjukkeun ayana dada-Na cenah, 'amal shaleh dwells dieu takwa dwells di dieu.' "
Urang ogé informed:
"Geus, cukup jahat keur Muslim ka kasampak di lanceukna jeung disdain. Sagala milik Muslim hiji dilarang ka sejen Muslim, getih-Na, ngahargaan sarta sipat-Na. "
Urang ogé informed:
"Allah henteu neuteup ka awak Anjeun atawa ka fitur Anjeun atawa komo ka éléh Anjeun, Manéhna kasampak di jantung Anjeun."
Urang ogé informed:
"Ulah palabuhan dengki atawa gering-bakal jeung teu nénjo atawa neangan faults, ayakeun nyieun tawaran jieunan rada, jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna."
Urang ogé informed:
"Sanes mutuskeun hubungan, jadi acuh, ngahibur gering-bakal atawa dengki. Jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna. "
Urang ogé informed:
"Ulah Boikot silih atawa bari deal sejen urang."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan DESPISING Muslim
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, teu ngantep jalma bohongan jalma lian
nu bisa jadi leuwih hade tinimbang sorangan.
Ulah ingkeun awewe awewe bohongan,
nu bisa jadi leuwih hade tinimbang sorangan.
Ulah manggihan lepat ku karana,
atawa nyiksa hiji sejen jeung nicknames.
Hiji ngaran jahat anu disobedience sanggeus kapercayaan.
Golongan nu teu tobat nyaéta harmdoers. "49:11 Koran
"Woe ka unggal backbiter, slanderer." 104: 1 Koran
Ulah nganggap enteng
| H 1615
"Eta jahat kacukupan keur hiji jalma nu manéhna belittles adi Muslim-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Harti kareueus
| H 1616
"Whosoever boga iota bangga dina jantungna moal nuliskeun Paradise. Salah sahiji Sahabat ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sababaraha urang kawas baju nice jeung sapatu.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Allah anu elegan jeung Geulis jeung Manéhna diaku elegance jeungkaendahan. Bangga hartina kalam kabeneran ngaliwatan harga diri jeung tempo sejen jadi lowly. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah bin Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kungsi sumpah Allah NOT bakal ngahampura batur
| H 1617
"Ceuk si lalaki A, 'Demi Allah, Anjeunna moal ngahampura kitu jeung kitu.' Whereupon Allah, nu Mighty, nu Maha Agung, ngandika, 'Saha manéhna anu nyandak sumpah di Ngaran My mah moal ngahampura kitu jeung kitu! Kuring geus dihampura manéhna jeung dicabut amal soleh Anjeun sakabeh istighfar. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jundab bin Abdullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan REJOICING AT sejen nu MISFORTUNE
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Percaya memang baraya" 49:10 Koran
"Maranéhanana sunda anu aya indecency nu kudu broadcasted
ngeunaan jalma anu percaya -
theirs nyaeta hukuman nyeri
di dunya ieu sarta dina langgeng Kahirupan. "24:19 Koran
Teu GLOAT leuwih MISFORTUNE adi Anjeun
| H 1618
"Ulah exult ngaliwatan misfortune tina adi sabab Allah bisa jadi geus rahmat asup manehna jeung kaasup anjeun misfortune."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Wathilah anak Asqa'a nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Parasaan gering, JEALOUSY AND SPYING
BUKU 22
BROTHERHOOD
Al Qur'an
Umat ​​Islam aya baraya antargugusna,
Ulah manjangkeun argumentasi AN
Larangan JEALOUSY AND SPYING
Al Qur'an
INDULGENCE dilarang
Waspada OF dengki
Waspada kacurigaan
Kalaluasaan
Hal ieu dilarang TO neangan sejen FAULTS nu
Larangan kacurigaan
Al Qur'an
Teu Spy kana hiji jeung nu séjénna
Larangan DESPISING Muslim
Al Qur'an
Ulah nganggap enteng
Harti kareueus
Kungsi sumpah Allah NOT bakal ngahampura batur
Larangan REJOICING AT sejen nu MISFORTUNE
Al Qur'an
Teu GLOAT leuwih MISFORTUNE adi Anjeun
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 023
Otentik Hadits pertaining ka
Dagang jeung riba
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 23
DEALINGS adil
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Allah Maha Sadar naon bae tina alus maneh." 2: 215 Koran
"Bangsa abdi, jadi ngan
dina ngeusian teh ukur jeung skala teh.
Ulah ngurangan barang masarakat
jeung ulah ngaruksak tanah jeung mischief. "11:85 Koran

"Woe ka diminishers,
saha, iraha batur ngukur maranehna,
nyokot ukuran pinuh,
tapi basa aranjeunna ngukur atawa beuratna keur batur,
maranéhanana ngurangan!
Ulah teu mikir yén maranéhanana baris resurrected
keur Poé Great, Poé lamun urang
bakal nangtung saméméh Rabb teh tina alam "83: 1-6 Koran

Dagang
| H 1824
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade hiji dweller kota ka ngajual ka hiji muhrim unaware ka kota dina komisi sanajan ieu lanceukna, bapa atawa indung."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Dagang nu adil
| H 1825
"Ulah meuli barang ti dagang nepi ka maranéhanana geus aya di pasar."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Komisi agén
| H 1826
"Ulah pindah kaluar papanggih caravans guna meuli ti eta atawa kudu hiji ngajual dweller dayeuh pikeun muhrim unaware ka kota teh. Ta'us dipenta, 'Naon bakal nu dweller dayeuh ngajual ka urang asing ti luar kota?' Manéhna dijawab, 'Pikeun jadi agén komisi-Na.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk
Panawaran jieunan anu dilarang
| H 1827
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade hiji dweller dayeuh ti keur hiji agén komisi pikeun muhrim unaware ti luar kota jeung tawaran jieunan. Manéhna ogé forbade hiji jalma ti nyieun hiji tawaran sedengkeun tawaran lanceukna ieu ngadagoan status atawa manéhna kudu nyieun proposal nikah sedengkeunproposal ti lanceukna nu pending. Manéhna ogé forbade hiji awewe ka nyobian ari adina nya (dina Islam) jadi cerai dina pilihan manéhna bisa lumangsung nya.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade pasamoan (dagang) caravans sateuacanna atawa nu sacara dweller dayeuh kudu meta salaku hiji agén komisi pikeun Badui Arab. Manéhna ogé forbade nu hiji awewe kudu make hiji kaayaan nikah nu adina nya (dina Islam) kudu cerai atawa yén hiji jalmakudu nyieun hiji nawar jieunan tanpa intending meuli guna ngumpulkeun harga. Manéhna ogé forbade akumulasi susu di udder sato ka nyobian misrepresentation. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nu keur ditangguhkeun tawaran
| H 1828
"Euweuh anjeun kudu nyieun hiji tawaran meuli lamun tawaran sejen ieu ngadagoan status, sareng teu kudu Anjeun nyieun proposal nikah lamun proposal ti adi hiji ngadagoan status, iwal jeung idin ti kiwari dimungkinkeun."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nungguan di ngahurungkeun
| H 1829
"Percaya A nyaéta adi of percaya sarta teu permissible pikeun percaya ka nyieun hiji tawaran pameseran bari hiji tawaran adi hiji pending. Atawa eta permissible nu saurang kudu nyieun proposal nikah bari proposal ti lanceukna nu ngadagoan status kajaba dimungkinkeun méré up. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Ukbah putra 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan curang
Allah, nu Maha Agung, nyebutkeun:
"Maranéhanana anu ngadek percanten lalaki
jeung percaya awewe undeservedly,
bakal nanggung kasalahan tina fitnah jeung dosa utama. "33:58 Koran
Sanes kang ngahurungkeun adi Anjeun atawa curang Anjeunna
| H 1620
"Whosoever raises pakarang ngalawan ka urang teu salah urang jeung whosoever cheats urang teu salah urang."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Aspék kaayaan adil
| H 236
"Ulah sirik unggal séjénna. Ulah inflate nu Panawaran di auctions, teu tega grudge, teu ngahurungkeun jauh ti nu séjén, sarta ulah make hiji tawaran salila (sacara sejen) ngadagoan status urus. Jadi nyembah berhala Allah, baraya ka unggal séjénna. Umat ​​Islam aya baraya ka unggal séjénna. Manéhna ayakeun wrongs manéhna, Sigana turunsanggeus manéhna, sareng teu humiliates manéhna. Kaagamaan téh ngarupakeun matéri jantung. Manéhna terus-terusan thrice ieu.
Ieu téh jahat pikeun hiji jalma ka kasampak turun kana adi Muslim-Na.
Sagala milik Muslim hiji dilarang ka Muslim séjén; getih-Na, sipat, jeung ngahargaan-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tipu
| H 1621
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku tumpukan jagong jeung kana thrusting panangan-Na kana eta ramo-Na dirasakeun dampness, whereupon manehna nanyakeun boga: '? Naon ieu' Anjeunna ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hal éta téh dampened ku hujan. 'The Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Naha teu Anjeun hayu tetep di luhur ku kituna masarakat bisa nempo? Whosoever cheats antara urang teu salah urang. '"
Muslim ogé diriwayatkan nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu ngumpulkeun harga Anjeun
| H 1622
"Naha teu leuwih ti nawar dina upaya nipu."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Usaha nipu
| H 1623
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade leuwih Panawaran dina upaya nipu."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Naon ngomong basa asup kana A urus
| H 1624
"A man disebutkeun ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu manéhna mindeng deceived di dagang. Rasul Allah ka, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna, 'Lamun anjeun ngasupkeun kana urus nu Anjeun kudu nyebutkeun: Aya kudu aya tipu daya.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kasapukan OF dijual AND rahmatan lil 'alamin ANAK
| H 60
"A kasapukan penjualan anu revocable nepi nepi ka nu meuli jeung bagian seller pausahaan. Lamun maranehna bisaeun bebeneran jeung nyingkab sagalana relevan pikeun urus, janten pinuh ku berkah pikeun duanana; tapi lamun nu nyarita falsely jeung conceal nu mana nu kudu diungkabkeun, rohmat urusieu musnah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Hakim putra Hizam nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pamayaran
Minuhan REPAYMENTS Anjeun oge
| H 1396
"Manusa A datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ieu kasar di nuntut nu repayment tina injeuman-Na. Para sahabat éta ngeunaan mawa nyekel manéhna nalika Rasul Allah ngandika, 'Tinggalkeun manéhna sorangan, kumargi jalmi ka saha hiji kawajiban disababkeun anu dijudulan nyieun paménta a.'Saterusna manéhna ngomong, 'pasihkeun manéhna hiji onta sarua umur ka onta alatan manéhna.' Manéhna informed nu aya ngan onta leuwih alus aya ti hiji alatan baé. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka eta, 'pasihkeun manéhna leuwih hade hiji sabab anu pangalusna anjeun aya jalma anu ngurangankawajiban teh maranéhanana ogé. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA ngalaksanakeun bisnis
| H 1397
"Allah bakal rahmat dina saurang lalaki anu gampang sabot sells, mundut jeung ngumpulkeun."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cara nungkulan hiji jalma anu teu bisa nyieun REPAYMENTS
| H 1398
"Pikeun whosoever nyaéta pleased nu Allah ngaheéat manéhna ti hardships Poé kiamat mugi Gusti dibere respite ka manéhna anu aya di kaayaan straitened atawa ngaluarkeun hutang."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah FORGIVES jelema nu geus rahmat ka batur
| H 1399
"A lender duit marentahkeun kaula-Na, 'Lamun anjeun datang di sakuliah batur anu aya di kaayaan straitened jadi forgiving, dina urutan nu Allah bakal forgiving ka Kami.' Lamun manéhna papanggih jeung Allah, Anjeunna forgave manéhna. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun DEALINGS lemah lembut
| H 1400
"Aya hiji lalaki anu cicing samemeh anjeun anu disebut akun jeung sia alus kapanggih dina akun-Na iwal lamun manéhna jegud jeung geus dealings jeung jalma manéhna maréntahkeun pagawé pikeun jadi forgiving ka maranéhanana dina kaayaan straitened.
Allah, nu Mighty, nu Maha Agung ngadawuh: 'Urang geus leuwih alus ka katuhu pikeun ieu ti manéhna, ku alatan éta jadi forgiving ka arah manéhna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahadean OF EASEMENT
| H 1401 tepi
"Hiji lalaki ka saha Allah geus dibikeun pakaya dibawa saméméh Anjeunna jeung Manéhna nanya, Anjeunna dijawab 'Kumaha teu Anjeun ngalirkeun sorangan di dunya?' - Na maranehna moal conceal warta nu mana wae nu ti Allah - 'O Gusti mah, Anjeun méré kuring pakaya ti sorangan jeung eta mah dipigawé usaha jeung urang; ieu watek mah jadi forbearing.Mah ieu gampang jeung hiji anu dina kaayaan nu panggampangna tur teges respite ka hiji anu dina kaayaan straitened. 'Thereupon Allah, nu Maha Agung, ngandika,' Kami leuwih pantes qualities ieu ti anjeun. ' Jeung Anjeunna anu paréntah, 'Kudu forbearing jeung worshiper ieu milik urang.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Huzaifah nu patali ieu. Uqbah bin ngirut jeung Abu Mas'ud Ansari ogé ngomong yén maranéhanana ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Sahadé dina hari JUDGEMENT
| H 1402
"Whosoever hibah respite ka hiji dina kaayaan straitened atawa méré nepi nyangkokkeun sabagian ngaku ngalawan manéhna, bakal sheltered ku Allah dina kaayaan kalangkang tina Arasy-Na dina Poé Judgement lamun baris aya no ngiuhan di lian ti sahadé-Na."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jadi berehan IN pamayaran
| H 1403
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibeuli onta ti manéhna (Jabir) sareng nu mayar manéhna leuwih ti harga anak."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
Kahadean OF GENEROSITY
| H 1404
"Makhramah Al-Abdi jeung aku (Abu Safwan Suwaid) meuli sababaraha lawon ti Hajar. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka urang jeung bargained keur pasangan undergarments leupas handap ti urang. Urang kungsi weigher nu hargana pikeun fee a. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kamanéhna 'Leuwih ti beuratna eta saeutik.' "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Safwan Suwaid, putra Kais nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maranéhanana anu bisa tapi EVADE REPAYMENT
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Allah pemesanan Anjeun sadaya kana leungeun deui
nu trusts ka nu maranéhanana. "4:58 Koran
"... Lamun nu mana wae nu anjeun trusts sejen
ngantep dipercanten nganterkeun kapercayaan-Na ..... "2: 283 Koran
Hal ieu SALAH TO EVADE THE REPAYMENT OF hutang upami Anjeun boga hartina
| H 1655
"Lamun pamayaran reureuh jegud geus ngabahayakeun; jeung lamun mayar hutang nu mana nu disababkeun ku salah sahiji Anjeun ieu undertaken ku hiji jalma ngandung harti anjeun kudu satuju tanggal repayment. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sipat Allah
| H 222
"Loba jalma nungkulan unjustly jeung hak milik Allah. Pikeun sahijina nyaeta Seuneu dina Poé Judgement. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Khaulah binti 'Amir nu patali ieu.
RETRACT Waluya kado
Ulah nyokot deui kado
| H 1656
"Whosoever retracts kado téh kawas nu anjing nu devours dikenyang anak."

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kado teu aya balik
| H 1657
"I (khalifah Omar) kungsi dibikeun kuda di Jalan Allah tapi jalmi ka saha ieu dibikeun neglected dinya. Teu sangka bakal dibeuli deui ti manehna jeung manéhna baris ngajual ka kuring murah. Kuring inquired ngeunaan ti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,
nu ka kuring: 'Ulah dibeuli sanajan manéhna daék ngajual eta kanggo dirham, lantaran ieu bakal nyokot deui kasinugrahan jeung whosoever teu nu kawas hiji nu devours dikenyang-Na.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar bin Khattab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan pegatna A jangji
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min, minuhan kawajiban nu Anjeun." 5: 1 Koran
"Jeung ngajaga jangji Anjeun. Pasti eta bakal inquired kana. "17:34 Koran
Karakteristik HYPOCRISY
| H 1626
"Aya opat karakteristik hypocrisy. Lamun sakabeh opat kapanggih dina hiji jalma manéhna hiji munafik lengkep, tapi lamun salah sahijina kapanggih Anjeunna manéhna boga karakteristik munafik hiji nepi ka manéhna abandons eta: Lamun manehna dipercayakeun, manéhna betrays. Lamun manehna speaks, manéhna perenahna. Lamun manehna janji, manéhna ngarecah dinya. Lamun manehna deserts,anjeunna janten untruthful. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Amru, putra Al Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pegatna A jangji
| H 1627
"Pikeun dulur anu ngarecah jangji-Na baris aya bandera dina Poé Judgement. Jalma bakal ngomong, 'bandera Ieu proclaims hiji breach tina jangji ku kitu jeung kitu.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra Mas'ud, putra Omar jeung Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE BIGEST BREAKER OF A jangji
| H 1628
"Unggal breaker jangji bakal bandéra hiji kana nya balik dina Poé Judgement jangkungna nu bakal nurutkeun ukuran jangji-Na. Perhatoskeun! Teu aya breaker leuwih badag ti jangji ti hiji pangawasa anu ngarecah jangji pikeun rahayatna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ulah megatkeun hiji jangji JIEUNAN ngaran Allah
| H 1629
"Allah, nu Maha Agung, nyebutkeun: 'Aya tilu ka saha kuring bakal lawan maranéhanana dina Poé Judgement: Whosoever ngajadikeun hiji jangji dina Ngaran My terus ngarecah dinya. Whosoever sells Freeman hiji kana perbudakan jeung meakkeun harga-Na. Whosoever hires buruh tani jeung sanggeus dicokot karya full ti manehna gagal mayar manéhnagajih-Na. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilu saha insya Allah moal Sanes kang Tingal atawa nyarita TO dina hari JUDGEMENT
| H 1630
"Aya tilu ka saha Allah moal ngomong dina Poé Judgement, sareng bakal Manéhna kasampak di antarana atawa purify maranehna. Manéhna terus-terusan ieu tilu kali. Abu Dharr ngomong, 'Maranehna leungit jeung ruined! Anu maranéhanana, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna 'Manéhna ngawaler:'? Hiji nu lengthens garments-Na sababkareueus, hiji nu boasts tina nikmat dipigawé pikeun sejen jeung hiji nu promotes nu dijual di wares-Na ku sumpah palsu. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Riba
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana anu dahar riba teu kudu naek nepi (tina kubur)
iwal manéhna nu naék dina madness nu Iblis geus keuna kana.
Éta sabab ngomong,
'Jual kawas riba.'
Allah geus diijinkeun dagang jeung dilarang riba.
Pikeun whomsoever hiji exhortation asalna
ti Gusti-Na mangka manéhna desists,
manéhna bakal boga gains katukang-Na,
jeung zat téh nya jeung Allah.
Tapi sing saha bae dibalikkeun bakal jadi
diantara umat of Fire nu
jeung kudu tetep di jerona salawasna.
Allah effaces riba jeung nurtures zakat.
Allah teu bogoh ka unggal sinner ungrateful.
Jalma anu percaya jeung ulah karya alus,
ngadegkeun solat
jeung mayar amal wajib,
bakal diganjar ku Gusti maranéhanana
jeung bakal nganggur ka sieun atawa pikeun kaduhung.
'Mu'min, sieun Allah
jeung nyerah naon masih alatan Anjeun ti riba,
lamun anjeun aya iman; tapi lamun teu,
mangka mawa bewara perang ti Allah jeung Rasul.
Tapi lamun tobat,
Anjeun kudu boga poko pakaya Anjeun.
Anjeun Sanes kang bakal ngarugikeun atawa bakal Anjeun bisa harmed. 2: 278 - 279 Koran
Mayar ATAWA narima Minat
| H 1659
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dila'nat whosoever narima jeung whosoever bayaran dipikaresep."
"Jeung maranéhanana anu jadi saksi jeung nranskripsikeun hiji urus mimilukeun nyokot jeung Mayar dipikaresep."
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ayat Tukang diriwayatkan ku Tirmidzi.
Indéks
Dagang jeung riba
BUKU 23
DEALINGS adil
Al Qur'an
Dagang
Dagang nu adil
Komisi agén
Panawaran jieunan anu dilarang
Nu keur ditangguhkeun tawaran
Nungguan di ngahurungkeun
Larangan curang
Al Qur'an
Sanes kang ngahurungkeun adi Anjeun atawa curang Anjeunna
Aspék kaayaan adil
Tipu
Teu ngumpulkeun harga Anjeun
Usaha nipu
Naon ngomong basa asup kana A urus
Kasapukan OF dijual AND rahmatan lil 'alamin ANAK
Pamayaran
Minuhan REPAYMENTS Anjeun oge
CARA ngalaksanakeun bisnis
Cara nungkulan hiji jalma anu teu bisa nyieun REPAYMENTS
Allah FORGIVES jelema nu geus rahmat ka batur
Ganjaran pikeun DEALINGS lemah lembut
Kahadean OF EASEMENT
Sahadé dina hari JUDGEMENT
Jadi berehan IN pamayaran
Kahadean OF GENEROSITY
Maranéhanana anu bisa tapi EVADE REPAYMENT
Al Qur'an
Hal ieu SALAH TO EVADE THE REPAYMENT OF hutang upami Anjeun boga hartina
Sipat Allah
RETRACT Waluya kado
Ulah nyokot deui kado
Kado teu aya balik
Larangan pegatna A jangji
Al Qur'an
Karakteristik HYPOCRISY
Pegatna A jangji
THE BIGEST BREAKER OF A jangji
Ulah megatkeun hiji jangji JIEUNAN ngaran Allah
Tilu saha insya Allah moal Sanes kang Tingal atawa nyarita TO dina hari JUDGEMENT
Riba
Al Qur'an
Mayar ATAWA narima Minat
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 024
Otentik Hadits pertaining ka
Bangga AND kaadigungan
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 24
Tingkah laku
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"..... Ulah muji ka sorangan.
Allah weruh nu cautious. "53:32 Koran
"Ngalepatkeun ieu ngan ngalawan maranéhanana anu urang salah,
sarta wrongly insolent di bumi,
maranehna aya hukuman nyeri. "42:42 Koran
Maranéhanana deukeut TO NABI sarta nu WHO anu jauh
| H 635
"The dearest jeung pangdeukeutna anjeun ka kuring dina Poé Judgement bakal maranéhanana anu pangalusna behaved di antarana Anjeun; jeung paling disliked antara anjeun jeung farthest ti kuring bakal pompous, boastful jeung sombong. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
HUMILITY kudu antara hiji nu ciri
| H 1631
"Allah geus nembongkeun ka kuring nu kudu hina, jadi teu saurang ogé transgresses ngalawan nu sejen, jeung euweuh nu kudu mikir dirina jadi luhur nu séjén."
Muslim nu boga rantay nepi ka Ayadh bin Himar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Paling ngaruksak
| H 1632
"Sawaktos sasaurang nyebutkeun, 'Jalma anu ngaruksak; manéhna nu paling ngaruksak di antarana maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pangeusi cendrawasih AND seuneu THE
| H 253
"Kami mah Bejakeun ku anjeun anu keur pangeusi of Paradise? Unggal jalma lemah jeung maranéhanana kokotéténgan turun kana; nu, lamun manéhna nanyakeun Allah ku hiji sumpah, Allah bakal minuhan éta. Ayeuna kudu atuh ngabejaan Anjeun anu keur pangeusi tina Fire? Maranehna nyaeta jalma anu goblog, impertinent, reueus jeung sombong. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Haritha bin Wahb nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Niat THE syahid, THE berilmu, JEUNG THE amal
| H 1662
"Salah sahiji lalaki munggaran judged dina Poé Judgement bakal jadi salah anu syahid. Anjeunna bakal summoned jeung dipintonkeun kabéh bounties bestowed kana manéhna. Manéhna bakal ngakuan eta sarta nanya, 'Kumaha teu Anjeun make eta?' Manéhna bakal ngawalon, 'mah perang di Jalan anjeun sarta syahid.' Anjeunna bakal ka, 'Anjeun bohong; rada,Anjeun perang meh bisa jadi ceuk anjeun wani; jeung saterusna ieu cenah. ' Saterusna manéhna bakal subjected ka Urutan jeung nyeret kana beungeutna nepi ka manehna dialungkeun kana Seuneu teh.
Saterusna manusa bakal dibawa anu geus kaala pangaweruh, diajarkeun eta jeung recited Qur'an. Anjeunna bakal summoned jeung nembongkeun bounties bestowed kana manéhna. Manéhna bakal ngakuan eta sarta nanya, 'Kumaha teu Anjeun make eta?' Manéhna bakal ngawalon, 'I kaala pangaweruh, diajarkeun eta jeung recited Qur'an pikeun demi anjeun.' PANGERAN bakaljadi ka, 'Anjeun bohong; rada, Anjeun kaala pangaweruh ku kituna anjeun bisa disebut jalma berilmu, jeung recited Qur'an ku kituna anjeun bisa disebut reciter hiji; jeung saterusna ieu cenah. Saterusna manéhna bakal subjected ka Urutan jeung nyeret kana beungeutna nepi ka manehna dialungkeun kana Seuneu teh.
Manusa A bakal dibawa asup saha Allah bakal geus bestowed nyatu jeung unggal tipe kabeungharan. Anjeunna bakal nembongkeun bounties bestowed dina manéhna. Manéhna bakal ngakuan eta sarta nanya. 'Kumaha teu Anjeun make eta?' Manéhna bakal ngomong, 'I spent kana unggal salah sahiji sabab nu dipikacinta jadi spent kana jeung ngaping kenca gunameunang pelesir anjeun. ' Anjeunna bakal ka, 'Anjeun bohong; rada, Anjeun teu sagala rupa nu ku kituna anjeun bisa disebut berehan; jeung saterusna ieu cenah. ' Saterusna manéhna bakal subjected ka Urutan jeung nyeret kana beungeutna nepi ka manehna dialungkeun kana Seuneu teh. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Munafik Saméméh Allah
| H 1664
"Whosoever teu hal alus ambéh neangan reputasi hiji, Allah, nu Maha Luhur ngungkabkeun dosa nya jeung whosoever teu hiji hal guna pamer, Allah Nu Maha Luhur bakal ngubaran manéhna salaku munafik hiji."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jundab bin Abdullah, putra Sufyan nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pangaweruh agama demi lain ti Alloh
| H 1665
"Whosoever learns pangaweruh ngeunaan nanaon nu sought demi Allah, nu Mighty, nu Maha Agung - jeung teu diajar eta iwal mangtaun nu pelesir hirup ieu kungsi bakal manggihan seungit of Paradise dina Poé Kiamat."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hal nu teu OSTENTATIOUS
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Tuh nya nu Abode pengker,
Urang wajib milih ka maranéhanana
nu mikahayang exorbitance ayakeun di bumi,
atawa korupsi.
Hasilna nyaeta pikeun cautious. "28:83 Koran
"Ulah leumpang proudly di bumi ......" 17:37 Koran
"Ulah ngahurungkeun macana anjeun dina scorn jauh ti urang,
atawa leumpang proudly di muka bumi;
Allah teu sunda teh reueus jeung boastful. 31:18 Koran
"Korah ieu salah sahiji bangsa Musa '.
Tapi manéhna insolent kana éta hal,
pikeun Kami geus dibikeun manéhna khasanah saperti
nu kenop pisan maranéhanana éta beurat teuing beungbeurat hiji
pikeun komo kuat.
Nya ceuk manéhna:
'Ulah exult; Allah teu sunda teh boastful ... '
... Urang disababkeun bumi ka ngelek manéhna,
babarengan jeung dwelling-Na. ... 28:76 & 81 Koran
Apresiasi A akta alus
| H 1666
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, naon ngeunaan hiji jalmi nu teu hiji akta alus sarta nu satutasna urang muji ka manéhna for eta? Manéhna dijawab, 'Anu apresiasi saharita tina akta alus percaya urang.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hartina bangga
| H 616
"Whosoever ngabogaan partikel bangga dina jantungna moal nuliskeun Paradise. Salah sahiji Sahabat ngomong, 'Sabaraha urang kawas baju rupa jeung sapatu.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Allah anu elegan jeung Geulis jeung Manéhna diaku elegance jeung kaendahan. Bangga hartina kalam bebeneran nu kaluar tina harga dirijeung nempo ka handap kana urang. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah, putra Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaadigungan
| H 617
"Manusa A ate jeung leungeun kénca di ayana Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, whereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disarankan manéhna dahar jeung leungeun nya kan. Dina kaadigungan anjeunna ngawaler, 'Kami teu bisa ngalakukeunana.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Dupi anjeun teu bisapikeun ngalakukeunana. 'saterusna manehna teu bisa ngumpulkeun leungeun katuhu pikeun sungut-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Salamah, putra ngirut putra Al Akwa 'anu patali hadits ieu.
Pangeusi seuneu THE
| H 618
"Kami mah Bejakeun ku anjeun saha pangeusi of Fire nyaéta? Maranehna nyaeta jalma goblog, impertinent, reueus jeung sombong. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Haritha bin Wahb nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
THE pangeusi cendrawasih jeung naraka
| H 619
"Aya hiji polemik antara Paradise jeung Apan. Naraka ngomong, 'mah bakal ngawengku nu tyrants jeung takabur.' Paradise ngomong, 'pangeusi My bakal lemah diantara umat jeung malarat.' Allah mutuskeun antara maranéhna, nyebutkeun: 'Anjeun Paradise, Mercy kuring. Ngaliwatan Anjeun mah kudu rahmat dina whomsoever mahbaris; jeung anjeun Apan, hukuman abdi, ngaliwatan anjeun mah bakal ngahukum whosoever mah moal. Ieu téh keur Kuring nepi ka ngeusi boh anjeun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Baju dipaké demi sombong
Maké baju for sombong
| H 800
"Whosoever lengthens lawon loin-Na demi bangga bakal manggihan nu dina Poé Judgement Allah moal kasampak di manéhna. Kana dédéngéan ieu Abu Bakar ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lawon loin mah apt ka dieunakeun turun kajaba mah ngadatangan ka éta.' The Nabi, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna, ngawaler, 'Maneh teu of maranéhanana handap ngaliwatan bangga.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panjang kaen LOIN
| H 801
"Dina Poé Judgement Allah moal kasampak kana hiji anu geus dipanjangan loin-lawon-Na demi sombong."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Baju seuneu THE
| H 802
"Bagian tina lawon loin dipaké di handap ankles ieu dikutuk ka Fire teh."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilu WHO Allah NOT bakal nyarita TO dina hari JUDGEMENT
| H 803
"Aya tilu ka saha Allah moal ngomong dina Poé Judgement, sareng bakal Manéhna kasampak di antarana atawa purify maranehna. Manéhna terus-terusan ieu tilu kali. Abu Dharr ngomong, 'Maranehna leungit jeung ruined! Anu maranéhanana, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Anjeunna ngawaler,' Hiji nu lengthens garments-Na dina akunkareueus, hiji nu boast tina nikmat dipigawé pikeun sejen jeung hiji nu promotes nu dijual di wares-Na ku sumpah palsu. '"
Urang informed:
"Hiji nu lengthens lawon loin-Na."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu maké baju demi sombong
| H 804
"Dina Poé Judgement Allah moal kasampak kana hiji nu lengthens-Na lawon loin, baju atawa sorban demi sombong."
Abu Daud jeung Nisai nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maranéhanana TO saha Allah NOT bakal nyarita
| H 621
"Aya tilu rupa jelema ka saha Allah moal ngomong, ayakeun bakal Manéhna purify eta atawa kasampak di antarana jeung nu bakal afflicted jeung hukuman nyeri:. Hiji adulterer kolot, hiji pupuhu bohong, jeung baramaen bangga"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngahargaan AND nu hebat pisan Allah
| H 622
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Allah, nu Mighty, nu Maha Agung nyebutkeun: ngahargaan mah geus jiga hiji nu garment handap jeung nu hebat pisan mah geus jiga cloak hiji urang. Whosoever competes jeung Kuring di boh mah bakal ngahukum maranehna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali hadits ieu.
Solat ditawarkeun dina A dipanjangan singa lawon
| H 806
"Aya ngado'a maké kaén loin dipanjangan, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna, 'Buka jeung diaransemén wudhu anjeun.' Manusa naon ieu sarta malik deui. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna deui, 'Buka jeung diaransemén wudhu anjeun.' A Companion anu hadir ngadawuh ka Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu dipénta ku anjeun manéhna diaransemén wudhu sarta mangka tetep jempé.' Anjeunna ngawaler, 'Manéhna nyebutkeun sholat maké kaén loin dipanjangan. Allah teu narima punden saurang lalaki anu lengthens lawon loin-Na. '"
Pakean MODEST
| H 620
"Dina Poé Judgement, Allah moal kasampak kana hiji anu geus dipanjangan loin-lawon-Na demi sombong."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hukuman for sombong
| H 623
"Di jaman kuno hiji jalma nyandak delight di leumpang proudly mintonkeun off baju rupa sarta Allah disababkeun manéhna jadi swallowed up. Ayeuna, manéhna terus bajoang jeung tilelep di bumi nepi ka Poé Judgement. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
Siksa INSOLENT THE
| H 624
"Pikeun saha terus jeung kalakuanana dina insolent, Sacara aloof ngaranna bakal diitung antara sombong jeung afflicted jeung hukuman sarua jeung nu allotted pikeun jalma sombong."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Salamah, putra Akwa'a patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tilu teh rupa jalma nu bakal dihukum
| H 1904
"Aya tilu rupa jelema ka saha Allah moal ngomong, ayakeun bakal Manéhna purify eta atawa kasampak di antarana, sarta saha nu bakal afflicted jeung hukuman nyeri:. Hiji adulterer kolot, hiji pupuhu bohong, jeung baramaen bangga"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Bangga AND kaadigungan
BUKU 24
Tingkah laku
Al Qur'an
Maranéhanana deukeut TO NABI sarta nu WHO anu jauh
HUMILITY kudu antara hiji nu ciri
Paling ngaruksak
Pangeusi cendrawasih AND seuneu THE
Niat THE syahid, THE berilmu, JEUNG THE amal
Munafik Saméméh Allah
Pangaweruh agama demi lain ti Alloh
Hal nu teu OSTENTATIOUS
Al Qur'an
Apresiasi A akta alus
Hartina bangga
Kaadigungan
Pangeusi seuneu THE
THE pangeusi cendrawasih jeung naraka
Baju dipaké demi sombong
Maké baju for sombong
Panjang kaen LOIN
Baju seuneu THE
Tilu WHO Allah NOT bakal nyarita TO dina hari JUDGEMENT
Teu maké baju demi sombong
Maranéhanana TO saha Allah NOT bakal nyarita
Ngahargaan AND nu hebat pisan Allah
Solat ditawarkeun dina A dipanjangan singa lawon
Pakean MODEST
Hukuman for sombong
Siksa INSOLENT THE
Tilu teh rupa jalma nu bakal dihukum
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 025
Otentik Hadits pertaining ka
Sato
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 25
CONTEMPLATION OF THE Lahirna, Semesta AND sagala hal
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ngomong: 'Kuring méré Anjeun ngan hiji admonition,
nu nangtung hareupeun Allah
boh dua ku dua, atawa hiji-hiji sarta ngagambarkeun. "
34:46 Koran
"Pasti, dina penciptaan langit jeung bumi,
jeung di alternation peuting jeung beurang,
aya tanda pikeun jelema jeung pikiran.
Maranéhanana anu inget Allah lamun nangtung,
diuk, jeung dina sisi maranéhanana,
jeung contemplate kana
nu nyiptakeun langit jeung bumi
(Nyebutkeun) 'Gusti, Anjeun can dijieun
ieu di bathil. Exaltations ka Anjeun!
Penjaga urang ngalawan hukuman of Fire teh. '"
3: 190-191 Koran
"Naon, ulah teu ngagambarkeun kana
kumaha onta ieu dijieun?
Jeung kumaha sawarga ieu diangkat nepi,
jeung kumaha pagunungan anu sing kuat tetep,
jeung kumaha bumi ieu outstretched?
Ku sabab ngingetkeun, anjeun ngan panginget hiji. "
88: 17-21 Koran
"Tos maranéhanana henteu kungsi journeyed ngaliwatan lahan
jeung ditempo naon ahir
maranéhanana anu ngalaman Isro saméméh maranéhna? "
47:10 Koran
Kahadean keur sato
| H 127
"Manusa A ieu leumpang sapanjang jalan ngarasaan pisan haus. Manéhna nepi oge hiji jeung indit turun kana eta, drank ti dinya jeung datang kaluar. Saterusna manéhna nempo anjing jeung basa anak lolling kaluar nyoba nyedot nepi leutak alatan haus ekstrim anak. Waktu manusa mikir: 'anjing ieu nalangsara ti haus salaku mah ngalaman.' Jadi manéhna diturunkeunsakali deui kana sumur, dieusi sock kulit-Na cai jeung datang nepi nyekel eta ku huntu sarta méré anjing nu inuman a. Allah ieu thankful pikeun akta sarta forgave dosa nya. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang diganjar pikeun? kahadéan ka sato ogé 'Manéhna ngajawab:' Aya hiji ganjaran pikeun kahadéan ka unggal hal hirup '".
Urang ogé informed yen: "Allah ieu thankful pikeun akta-Na, forgave dosa nya jeung ngaku manéhna Paradise."
Urang ogé informed: "Hiji anjing pisan haus ieu leumpang kira-kira hiji sumur, nalika wanoja leupas tina Bani Israél nempo eta. Manéhna lowered sock kulit nya kana sumur, Drew sababaraha cai sarta méré anjing nu inuman a. Keur kitu manéhna ieu dihampura dosa nya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dahar sato
| H 136
"Lamun hiji tutuwuhan Muslim tangkal, naon bae anu didahar ti dinya nyaéta amal anu sarta naon bae dicokot ku batur ti dinya nyaéta amal anu-Na. Komo naon nu leungit ti dinya nyaéta amal anu-Na. Lamun hiji tutuwuhan Muslim tangkal atawa sows sawah jeung lalaki, beasts jeung manuk dahar ti dinya, sakabéh geus sedekah-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sato hak
| H 978
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku onta nu beuteung ampir keuna kana nya balik jeung ngomong, 'Kudu mindful tina tugas Anjeun ka Allah dina kaitannana sato ieu. Numpak eta bari maranéhna aya dina kaayaan alus, meuncit eta jeung dahar daging maranéhanana basa aranjeunna keur aya dina kaayaan alus. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Sa'ad putra ngirut nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Akuntabilitas pikeun kaayaan sato
| H 979
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hayu atuh (Abdullah, putra Ja'far) numpak pillion jeung manehna, hiji poe jeung confided hal ka kuring nu kuring kungsi bakal nyingkab ka saha. Mah bangga sorangan manéhna teu conceal dirina ti kuring balik tembok atawa kalapa tina palem tanggal. "
Pikeun ieu Barqani geus ditambahkeun:
"Tuluy Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, asup hiji taman milik manusa hiji ti antara nu Ansars jeung nempo onta a. Lamun onta saw manéhna, eta groaned jeung panon anak mimitian dijalankeun. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditilik eta jeung patted eta dina punuk jeung kana dua tulang balik anakCeuli; jeung inquired: 'Saha nu boga onta ieu? Pikeun saha teu eta milik? A nonoman ti Ansars datang gancang sareng ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus milik urang.' Manéhna nanya, 'Naha anjeun teu sieun Allah dina perkara beasts ieu nu Manéhna geus nyieun boga Anjeun ? Onta Ieu complainska kuring nu kalaparan eta jeung beramal, eta teuas. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Ja'far nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngurus sato Anjeun
| H 980
"Kapan Kami struck camp we unsaddled mounts urang saméméh nyebutkeun solat urang."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Kahadéan TO lemah sato
| H 983
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sok rode di pungkur jadi manéhna bisa mantuan ngajalankeun sato leuwih lemah, sarta méré naek ka maranéhanana anu teu boga Gunung jeung shalat keur maranehna."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
Kauntungan sato deukeut RECITER Qur'an
| H 1011
"Hiji jalma ieu reciting Sura Al-Kahf (Bab 18) sarta kungsi aman kuda-Na padeukeut jeung dua tali. A awan drifted ka arah kuda jeung shaded eta jadi kuda jadi frisky.
Dina isuk manusa datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung disebutkeun kajadian manéhna. Cenah, 'Ieu ieu kanyamanan nu diturunkeun ku kahadéan tina recitation tina Qur'an.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a putra 'Azib nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO Ngamuk sato AN
| H 644
"Allah geus obligated kasampurnaan kana sagalana. Lamun anjeun geus sono batur ngalakukeun hal eta dina ragam pangalusna jeung sarua manglaku lamun meuncit sato. Ngasah peso jeung ngurangan nu sangsara anak. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Shaddad, putra Aus nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CRUELTY TO sato
Teu Brand sato Anjeun dina nyanghareupan
| H 1650
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu displeased lamun manéhna nempo kalde hiji geus branded dina beungeut anak. Ibnu Abbas nyarios, 'mah bakal Brand kalde mah dina bagian farthest awak anak ti raray.' Jadi manéhna maréntahkeun ka jadi branded dina suku Hind anak. Anjeunna nu munggaran ngalakonan ieu. "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
SERIOUSNESS OF branding sato AN ON beungeut ANAK
| H 1651
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku kalde anu kungsi branded dina beungeut sarta ngomong, 'The kutuk Allah jadi dina whosoever branded dinya.'"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir bin Abdullah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teunggeulan AND branding sato AN
| H 1652
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade ngéléhkeun atawa branding sato dina beungeut anak."
Muslim ogé diriwayatkan ieu.
Allah sorangan PUNISHES jeung seuneu
| H 1654
"Kami éta jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina lalampahan nalika manéhna ninggalkeun urang bari. Dina henteuna we nempo manuk beureum jeung dua fledglings. Urang nyanggap nu fledglings jeung ibu anu bisa flapped jangjang nya dina taneuh.
Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipulangkeun jeung exclaimed, 'Saha geus distressed manuk ieu dina akun tina anak ngora - mulang ka nya!' Manéhna ogé noticed hiji pasir sireum we geus disetel dina seuneu jeung dipenta, ' anu geus diatur seuneu ka ieu? 'Kami ngawaler,' Kami teu. 'Saterusna manéhna ka urang,' Duh teu katuhuka siksa jeung seuneu ieu ngan pikeun PANGERAN ka ngahukum jeung Seuneu. '"
Abu Daud putra bin Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Awewe anu ieu kejem TO ucing nya
| H 1643
"Wanoja A ieu dihukum dina akun tina ucing manéhna geus terus Cicing di inguan saacan eta maot. Ieu dina akun eta nu manéhna asup Seuneu teh. Manéhna ayakeun méré eta nanaon dahar atawa nginum, sareng teu manéhna ngaleupaskeun eta jadi nu bisa moro pikeun rodensia atawa serangga. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CRUELTY nepi ka sasatoan jeung manuk
| H 1644
"Manéhna (nu putra Omar) datang di sakuliah sababaraha nonoman Koraysh nu anu syuting panah di manuk maranéhanana geus dihijikeun ka handap. Maranehna datang ka hiji susunan jeung nu boga manuk nu panah nu lasut udagan bakal jadi milik-Na. Sabot maranéhanana nempo putra Omar maranéhanana dispersed. Ibnu Omar dipenta, 'Sahageus dipigawé ieu! Bisa la'nat ti Allah jadi kana whosoever geus dipigawé ieu. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dila'nat whosoever dipaké sato hirup for ngalaksanakeun target. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sato WAJIB NOT dipaké pikeun sasaran prakték
| H 1645
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade sato pikeun digunakeun salaku udagan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Larangan ngajaga A ANJING iwal AS A ANJING hansip atawa moro, atawa TENDING HERDS
ANJING terus AS PETS nyabut YOU OF istighfar
| H 1735
"Whosoever ngajaga anjing iwal moro atawa guarding sapi bakal dicabut ku dua qirats tina istighfar-Na unggal poe."
Urang ogé informed: "Salah qirat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ANJING hansip nu disatujuan
| H 1736
"Whosoever ngajaga anjing looses hiji qirat tina amal soleh-Na unggal poé, kacuali ieu terus pikeun guarding widang kasebut sapi."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Buru AND hansip ANJING
| H 1737
"Whosoever ngajaga anjing iwal moro, guarding pepelakan atawa sapi looses dua qirats tina istighfar-Na unggal poé."
Muslim narrates nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan PUTTING A Bell Kira beuheung sato angkutan sarta nyokot A ANJING ON A lalampahan
Lamun malaikat teu marengan A dagang
| H 1738
"Malaikat teu marengan hiji dagang ngabogaan boh anjing atawa bel hiji."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Instrumén Iblis
| H 1739
"Bel nyaéta hiji alat ukur tina Iblis."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Perkara LAIN ngeunaan sato
Onta rides
| H 1740
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade tunggang hiji onta nu eats sampah."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Nilai A hayam jalu
| H 1779
"Ulah kutuk hayam jalu hiji sabab wakes Anjeun for bongan."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Zaid putra Khalid Juhni nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kadal bahya
| H 1915
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kuring (Ummu Sharik) maehan kadal bahya sabab spésiés maranéhanana blew dina seuneu kindled pikeun Abraham."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ummu Sharik nu patali ieu.
Istighfar OF KILLING A kadal bahya
1916
"Whosoever maéhan hiji kadal bahya jeung stroke kahiji bakal kiridit-Na greatly recompensed. Whosoever maéhan eta kana nu usaha kadua bakal jadi loba (mimiti kurang) jeung whosoever maéhan eta kana nu usaha katilu bakal saperti (kurang ti jalma kadua). "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Saratus amal soleh
| H 1917
"Whosoever maéhan hiji kadal bahya jeung stroke kahiji bakal credited jeung saratus amal soleh jeung jeung stroke kadua kurang ti éta, jeung nu stroke katilu kurang ti kadua."
Muslim diriwayatkan
Kuda
| H 1356
"Aya alus dina beuheung kuda nepi nepi ka Poé Judgement."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MERITS OF OWNING kuda
| H 1357
"Aya alus dina necks kuda nepi ka Poé Judgement jeung pahala, jeung spoils."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Urwah Bariqi nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pahala RAISING kuda pikeun jihad
| H 1358
"Whosoever raises kuda pikeun Jihad demi Allah, percaya di Allah jeung gumantung jangji-Na, bakal manggihan nu fodder anak, nginum, droppings jeung cikiih bakal sadaya jadi credited manéhna kana skala nu lega dina Poé Judgement."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sato dila'nat
| H 1597
"Sakali, nalika Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dina lalampahan hiji, wanoja ti suku Ansar, anu tunggang hiji manéhna-onta abused jeung dila'nat eta. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kadéngé ieu ngomong, 'Cabut beban ti manéhna-onta jeung ngahurungkeun eta leupas sabab geusdila'nat. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Imran, putra Husain nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu Lalampahan jeung sato nu geus dila'nat
| H 1598
"A awéwé ngora ieu tunggang hiji manéhna-onta nu beurat sarat jeung kaduh masarakat. Manéhna nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta tunggang nya Gunung harshly jeung ngomong, 'Hy-up, O Allah kutuk eta.' Jadi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'A manéhna-onta nu geus dila'nat kuduteu marengan urang. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Barazah Nadhlah anak Ubaid Aslami nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pamayaran OF THE fardhu sedekah alatan ON sato
Hukuman dina hari JUDGEMENT for nya henteu Mayar THE fardhu sedekah ON Reban
| H 1237
"Whosoever ngabogaan emas atawa pérak jeung teu mayar amal wajib alatan dina kudu terang, yen dina Poé Judgement emas jeung pérak-Na bakal dilebur jadi slabs nu bakal tuluy jadi dipanaskeun dina Fire tina Apan, mangka sisi-Na, dahi sarta deui bakal branded sareng maranehna. Lamun slabs jadi tiis maranéhananabakal ulang dipanaskeun deui jeung branding bakal neruskeun sakuliah poé panjang nu nu bakal sarua jeung lima puluh rebu taun nepi ka urang geus judged, mangka manéhna bakal dipidangkeun jalan boh ka Paradise atawa ka Api.
A Companion dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan onta?' Manéhna dijawab, 'Dina cara nu sarua, nu boga onta nu teu mayar naon alatan dina kaitannana di antarana jeung naon sabab ngawengku susu maranéhanana dina poe aranjeunna keur dicandak ka cai, bakal dialungkeun dina beungeutna dina rupatingkat polos dina Poé Judgement jadi trampled kana ku onta. Onta ieu bakal kuat jeung lemak, teu salah sahijina, komo anak sapi tina onta bakal leungit. Maranehna bakal trample manéhna dina suku maranéhanana jeung cimata manéhna eta jeung huntu maranéhanana. Lamun panungtung di antarana kaliwat leuwih manéhna kahiji di antaranabaris dimimitian prosés leuwih deui sakuliah sapoé panjang nu bakal sarua jeung lima puluh rebu taun nepi ka sadaya lalaki geus judged jeung manéhna baris dipintonkeun jalan ka boh Paradise atawa pikeun Seuneu teh. '
Saterusna manéhna ditanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan sapi jeung embé?' Manéhna dijawab, 'Jang sarua bakal panawaran ka hiji nu owns sapi jeung embé jeung teu mayar zakat fardhu masing-masing-Na dina eta . Dina Poé Judgement manéhna baris dialungkeun dina beungeutna dina tingkat polos-rupajeung euweuh sahiji sato leungit jeung ngaping bakal tanpa surak. Maranehna bakal Gore manéhna jeung surak maranéhanana jeung trample manéhna dina hooves maranéhanana jeung lamun hiji sisi rengse sisi séjén baris dimimitian, sapanjang sapoé, panjang nu bakal sarua jeung lima puluh rebu taun nepi ka sadaya lalaki geus judgedjeung manéhna baris dipintonkeun jalan ka boh Paradise atawa ka Api. '
Saterusna manéhna ditanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan kuda?' Manéhna dijawab, 'Kuda bakal dibagi kana tilu golongan: maranéhanana anu beban pikeun boga maranéhanana, maranéhanana anu hiji tameng pikeun manéhna jeung nu nyieun boga maranéhanana pantes ganjaran. Sedengkeun pikeun jalma anu aya beungbeurat hijipikeun boga maranéhanana, maranéhanana mangrupa leuwih anu jawa for manah atawa for sombong, atawa salaku ngabalukarkeun tatu anu Muslim. Maranehna bakal jadi ngabalukarkeun hukuman pikeun boga maranéhanana. Nu leuwih anu hiji tameng pikeun nu boga disebut maranéhanana nya éta jawa ku anjeunna pikeun Cukang lantaranana Allah sarta manéhna teu poho nu nu alatanAllah di kaitannana tina bék maranéhanana jeung necks maranéhanana. Maranehna tameng-Na. Kuda ieu nyieun boga maranéhanana pantes ganjaran jeung nu leuwih digedékeun di lapangan jukut jeung kebon keur dipake dina Cukang lantaranana Allah ku umat Islam. Naon bae maranehna dahar ti lapangan jukut jeung kebon dirékam éléh salaku hade boga maranéhanana, jadi teu jadinu komo droppings jeung cikiih maranéhanana kaétang salaku ka nomer sarua tina amal soleh pikeun manéhna. Unggal tali anu digunakeun (basa aranjeunna keur keur broken in), jumping maranéhanana jeung unggal gundukan ti nu maranéhanana luncat jeung unggal mark hoof maranéhanana nyieun diitung salaku jumlah sarua tina amal soleh pikeun manéhna. Lamun boga maranéhanana ngabalukarkeun kaaliran sarta inuman ti dinya - naha boga maranéhanana maksud eta pikeun ngalakukeunana atawa teu - unggal sahuap maranéhanana inuman diitung salaku akta nu hadé pikeun manéhna '.
Para sahabat dipenta, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ngeunaan donkeys?' Manéhna dijawab, 'Teu aya pesenan husus geus dikirim ka handap pikeun kuring jeung hal ka donkeys tapi ayat ieu téh komprehensif:' Whosoever geus dipigawé hiji beurat atom ngeunaan alus kudu Tuh, nya, jeung whosoever geus dipigawé hiji atom sacarabeurat jahat bakal tempo ogé '"99:. 7-8 Koran
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Sato
BUKU 25
CONTEMPLATION OF THE Lahirna, Semesta AND sagala hal
Al Qur'an
Kahadean keur sato
Dahar sato
Sato hak
Akuntabilitas pikeun kaayaan sato
Ngurus sato Anjeun
Kahadéan TO lemah sato
Kauntungan sato deukeut RECITER Qur'an
CARA TO Ngamuk sato AN
CRUELTY TO sato
Teu Brand sato Anjeun dina nyanghareupan
SERIOUSNESS OF branding sato AN ON beungeut ANAK
Teunggeulan AND branding sato AN
Allah sorangan PUNISHES jeung seuneu
Awewe anu ieu kejem TO ucing nya
CRUELTY nepi ka sasatoan jeung manuk
Sato WAJIB NOT dipaké pikeun sasaran prakték
Larangan ngajaga A ANJING iwal AS A ANJING hansip atawa moro, atawa TENDING HERDS
ANJING terus AS PETS nyabut YOU OF istighfar
ANJING hansip nu disatujuan
Buru AND hansip ANJING
Larangan PUTTING A Bell Kira beuheung sato angkutan sarta nyokot A ANJING ON A lalampahan
Lamun malaikat teu marengan A dagang
Instrumén Iblis
Perkara LAIN ngeunaan sato
Onta rides
Nilai A hayam jalu
Kadal bahya
Istighfar OF KILLING A kadal bahya
Saratus amal soleh
Kuda
MERITS OF OWNING kuda
Pahala RAISING kuda pikeun jihad
Sato dila'nat
Teu Lalampahan jeung sato nu geus dila'nat
Pamayaran OF THE fardhu sedekah alatan ON sato
Hukuman dina hari JUDGEMENT for nya henteu Mayar THE fardhu sedekah ON Reban
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 026
Otentik Hadits pertaining ka
Kapercayaan, jeung DISBELIEF
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 26
Kapercayaan jeung amanah IN Allah
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Lamun mu'min nempo confederates maranéhanana ngomong:
'Ieu naon Allah jeung Rasul
geus jangji ka urang.
Pasti, Allah jeung Rasul geus dipaké di bebeneran. '
Ieu teu nambahan eta iwal di kapercayaan
jeung kaluman. "
33:22 Koran
"Maranéhanana ka saha urang ngomong:
'The jalma geus kumpul ngalawan anjeun,
Ku kituna sieun ku maranehna, '
tapi ngaronjat eta dina kapercayaan, jeung maranéhanana ngomong:
'Allah geus cukup pikeun urang.
Manéhna nya éta wali Best. '
Ngarah balik jeung kana ni'mat jeung Bounty Allah
jadi jahat teu toél maranehna.
Maranéhanana nuturkeun pelesir Allah,
jeung Allah téh Britania Bounty, "
3: 173-174 Koran
"Pasang trust Anjeun dina Sadaya Living nu kungsi mati.
Exalt jeung muji-Na
Manéhna nyaéta sahingga sadar dosa worshiper-Na urang. "
25:58 Koran
"... Dina Allah, hayu sadaya iman nunda kapercayaan maranéhanana."
14:11 Koran
"... Jeung sawaktos Anjeun keur ngumbar,
nunda amanat anjeun dina Allah.
Allah mikanyaah ka maranéhanana anu dipercanten. "
3: 159 Koran
"... Allah anu cukup
pikeun whosoever nyimpen kapercayaan di Anjeunna. "
65: 3 Koran
"Mémang mu'min
anu maranéhanana nu gempa hate di nyebut Allah,
jeung lamun ayat Nya recited kana éta hal
eta ngaronjat eta dina iman.
Maranéhanana nyaeta jalma anu nunda kapercayaan maranéhanana di Gusti maranéhanana. "
8: 2 Koran
Rahayat Cendrawasih
| H 75
"Kuring ieu dipintonkeun loba jelema (dina visi a). Kuring nempo hiji nabi anu geus tapi jumplukan leutik jeung manéhna, sababaraha nabi geus ngan hiji atawa dua urang jeung maranehna, batur jeung nanaon pisan. Saterusna ujug-ujug kuring nempo hiji assembly badag jeung pamikiran anu maranéhanana éta jelema, tapi kuring ieu informed: 'Ieu Musa jeung bangsa, tapikasampak di ufuk teh. 'mah kokotéténgan jeung nempo hiji multitude gede. Saterusna mah ka: 'Ayeuna neuteup ka ti ufuk séjén.' Aya teuing ieu multitude gede. Whereupon mah ka: 'ieu bangsa jeung di antarana aya tujuh puluh rebu nu bakal nuliskeun Paradise tanpa keur dicandak ka akun atawa nu sangsara.'
Saterusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngadeg nepi jeung nyebut demi kamar sarta para sahabat mimiti speculate ngeunaan maranéhanana anu bakal asup Paradise tanpa keur dicandak ka akun atawa nu sangsara. Sababaraha ngomong: 'Mungkin maranéhanana éta Sahabat-Na.' Séjénna ngomong: 'Maranehna bisa jadi leuwih anu lahir Muslimjeung kungsi patali saha jeung Allah jeung saterusna. 'Mangka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang kaluar jeung nanya ka eta naon anu maranehna nyawalakeun ngarah ka manéhna. Manéhna ngajawab: 'Maranehna nyaeta jalma anu dijieun ayakeun charms atawa amulets, sareng teu maranehna rek maranehna. Maranehna teu percaya omens rada maranéhanana. dipercanten di Gusti maranéhanana 'Saterusna, Ukasha putra Muhsin ngadeg nepi jeung dipénta:'. Supplicate ka Allah nu Anjeunna anu ngajadikeun kuring salah sahijina 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong:' Anjeun salah sahijina '.

Saterusna sejen ngadeg nepi sarta nanya sarua. Pikeun ieu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawab: 'Ukasha geus keok Anjeun pikeun eta.'
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Abbas anu patali yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk
Kintunan jeung amanah
| H 76
"O Allah, ka Anjeun kuring geus nyerah, dina Anjeun Kuring percaya jeung di Anjeun mah nunda kapercayaan mah. Pikeun Anjeun mah ngahurungkeun jeung ti Anjeun mah neangan judgment. Allah mah ngungsi jeung Anjeun ngaliwatan ngahargaan anjeun. Aya nanaon pantes disembah iwal ti Anjeun jeung nu Anjeun nangtayungan kuring ti bade sesat. Anjeun nu Pernah-langgeng anu henteu paeh,sedengkeun lalaki jeung jin, kabéh tilem. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Abbas anu patali yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, supplicated nyebutkeun ieu.
Percaya mutlak
| H 77
"Nabi Ibrahim nyarios: 'Allah geus cukup keur kuring, hiji wali Takwir Anjeunna.' Sarua ieu ceuk ku Nabi Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lamun manéhna ka: 'Jalma geus dikelompokkeun ngalawan anjeun, jadi sieun eta! 'Ieu ngaronjat nu iman umat Islam. Saterusna manéhna jeung Muslim ngomong: 'Allah anu cukuppikeun urang, hiji wali Takwir Anjeunna. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu lamun Nabi Ibrahim ieu tuang kana seuneu cenah ieu.
Kapercayaan nu kuat jeung Laku
| H 101
"A percaya gagah geus leuwih alus jeung leuwih dipikacinta ku Allah ti hiji lemah. Out of sagala hal alus mikahayang nu nu lolobana mangpaatna pikeun anjeun. Jieun supplicating ka Allah kanggo bantuan nu jeung teu nyerah. Upami Anjeun keur afflicted sagala cara, teu nyebutkeun: 'Lamun ngan kuring geus dipigawé ieu jeung nu
hal bakal tétéla béda. ' Gantina nyebutkeun: 'Allah geus ditulis tur teu sakumaha Mantenna willed.' Frase: 'Kungsi kuring ngan' muka Gerbang etik jahat ".
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun TRUSTING Allah
| H 80
"Lamun nu dipercanten Allah lengkep, Anjeunna bakal nyadiakeun keur anjeun sakumaha Mantenna nyadiakeun pikeun manuk. Dina isuk maranéhanana ninggalkeun lapar jeung mulang full di tunggang gunung. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Omar nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
SUPPLICATION saméméh saré
| H 81
"Lamun anjeun ngagolér peuting anjeun kudu supplicate: 'Allah mah ngalebetkeun sorangan ka Anjeun, langsung pikiran mah ka Anjeun, ngalakukeun kajahatan urusan ka Anjeun, tur jieun Anjeun pangrojong mah kaluar cinta jeung sieun Anjeun. Teu aya kabur ti Anjeun, sareng panangtayungan ti Anjeun iwal di diri anjeun. Kuring percaya dina Kitab nu Anjeundikirim ka handap sarta di Nabi saha Anjeun diangkat. '
Lamun maot salila peuting anjeun bakal maot di nagara bagian purity, sarta lamun tetep anjeun bakal sapatemon leuwih alus. Lamun gue ssiap pikeun bed nyeuseuh Anjeun bakal ngumbah pikeun solat, mangka ngagolér di sisi katuhu jeung supplicate (jeung di luhur) sarta anggap ieu jadi kecap pamungkas Anjeun. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Bra'a putra 'Ahili nu patali: Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu mah
Katangtuan kapercayaan
| H 82
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung I (Abu Bakar) éta di guha keur dilacak ku urang Mekah mah nempo suku maranéhanana di luhur urang luar guha jeung kuring ngomong: 'Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, lamun salah sahijina kudu lumangsung ka kasampak turun dina suku-Na manéhna baris tempo urang. 'Anjeunna ngawaler: 'Abu Bakar, naon anu anjeun mikir dua jeung saha Allah nyaeta Katilu?' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Bakar Siddique nu patali ieu.
CARA ninggalkeun imah
| H 83
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal supplicate kana ninggalkeun imah: 'Kuring rék kaluar dina Ngaran Allah, putting kapercayaan mah ka Anjeunna. Allah mah neangan panyalindungan anjeun ngalawan bade sesat atawa keur dipingpin sesat, atawa ngalawan slipping atawa keur disababkeun ka dieunakeun, atawa ngalawan sinning atawa keur dosangalawan, atawa ngalawan behaving gering ka arah nu mana wae nu atawa saha kudu berperilaku gering ka arah kuring. '"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Ibu tina iman nu patali ieu.
SUPPLICATION kana ninggalkeun imah
| H 84
"Whosoever daun imah jeung supplicates-Na: 'Kuring rék kaluar dina Ngaran Allah teras nahan kapercayaan mah ka Anjeunna teu aya daya nu nolak jahat jeung teu daya pikeun ngalakukeun alus iwal ngaliwatan Anjeunna,' ieu dipapag jeung: '" Manéhna dipandu , sufficed tur disimpen '., jeung Iblis withdraws ti manehna Hiji Iblis nyebutkeun ka sejen:' Kumaha bisa Anjeunsubdue hiji anu terpimpin, sufficed tur disimpen? '"
Abu Daud, Tirmidzi jeung Nisai nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun percobaan DESCEND
| H 88
"Hasten ulah alus di sieun hiji waktu percobaan descend kawas gelap peuting. Lamun hiji jalma bakal mimiti poé percanten tapi di ahir kafir anak, atawa buka bed percanten jeung mecenghul disbelieving isuk-isuk. Anjeunna bakal jadi siap ngajual kapercayaan-Na keur gain duniawi. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Percaya sampurna
| H 279
"Dina kapercayaan, nu percaya paling sampurna nyaeta hiji nu behaves pangalusna, sarta pangalusna di antara anjeun aya jelema anu kalakuanana pangalusna ka arah istri maranéhanana."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kade IN dipikahoyong babaturan
| H 368
"Hiji jalma anu paling dipikaresep turutan kapercayaan tina babaturan, ku kituna kudu ati jeung saha nu Anjeun jieun babaturan."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
FREQUENTING masjid
| H 1076
"Lamun anjeun ningali hiji jalma frequenting masjid, biruang saksi ka kapercayaan-Na, sabab Allah, nu Mighty, nu Maha Agung nyebutkeun: 'Euweuh kudu nyicingan masjid Allah iwal maranéhanana anu percaya Allah jeung Poé kamari, ngadegkeun solat maranéhanana jeung mayar amal wajib, jeung sieun nanaon iwal ti Allah. '"9:18 Qur'an.
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panghampura dosa IN Ramadan
| H 1210
"Whosoever nawarkeun solat sukarela salila Ramadan di kapercayaan jeung ngecas Allah pikeun recompense anak bakal dosa nu mangsa katukang-Na dihampura."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kadua datang Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna
| H 1861
"The anti-Masih bakal némbongan di antara bangsa mah bakal tetep pikeun opat puluh; I, (Abdullah, putra ngirut) teu nyaho lamun ieu, opat puluh poé, opat puluh bulan atawa opat puluh taun.
Saterusna Allah bakal ngirim Yesus, putra Maryam, saha nu bakal ngudag jeung sono ka manéhna. Sanggeus ieu urang bakal tetep salila tujuh taun sarta baris aya no enmity antara dua. Saterusna Allah, Gusti tina ngahargaan jeung Maha Suci, baris ngirim angin ngahiliwir tiis ti arah Suriah jeung teu aya hiji ngabogaan partikel tunggal alusatawa kapercayaan di jantung maranéhanana bakal tetep dina muka bumi, jiwa maranéhanana bakal dicokot ti maranehna. Komo lamun saha anjeun lumangsung jadi di hiji guha gunung, angin ngahiliwir bakal ngahontal anjeun, jeung nyokot nilik kana jiwa Anjeun. Sanggeus waktu ieu ngan urang awon bakal tetep nu bakal unsettled kawas manuk jeunglicik kawas foxes. Maranéhanana ayakeun bakal nyaho nu mana wae nu alus, sareng teu refrain ti jahat nu mana waé. Saterusna ka Iblis (dina stoned jeung dila'nat) bakal mucunghul di antara maranehna disguised salaku manusa jeung nanya eta, 'Dupi anjeun teu nurut kuring?' Maranéhanana baris ménta manéhna, 'Kumaha saur anjeun parentah urang atuh?' Saterusna manéhna bakal marentah ka ibadah berhala. Margikitu, rezeki maranéhanana bakal plentiful jeung kahirupan maranéhanana nyaman. Ieu téh dina waktu ieu nu Tanduk bakal ditiup sarta unggal hiji nu hears bakal ngahurungkeun beuheung-Na raising eta ka arah dinya. Kahiji pikeun ngadenge eta bakal jadi manusa repairing onta-Na sacara minum trough; manéhna baris turun alam bawah sadar jeung pamadegan di sakuliahmanéhna. Saterusna Allah bakal ngirim hujan nu bakal kawas ibun jeung awakna bakal tumuwuh alatan éta. Tanduk bakal ditiup kadua kalina jeung urang bakal nangtung, néangan dina. Mangka bakal ngomong, 'Jalma, datang maju ka Gusti anjeun.' Saterusna baris aya paréntah hiji, 'Jieun eta nangtung, maranéhanana bakal disebut akun!'Mangka bakal ngomong, 'Pisahkeun ti eta maranéhanana pikeun dikirim ka Fire teh.' Duh bakal dipenta, 'Sabaraha?' Duh bakal ngomong, 'Salapan ratus jeung salapan puluh-salapan kaluar ti unggal sarébu (pikeun Apan). 'Tuh bakal Poé nu bakal ngahurungkeun barudak abu-haired jeung Poé lamun calamity nu overtakes nu kaliru.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra ngirut putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sabar AND wani OF dmana
| H 31
"Di antara rahayat panjang ka tukang, aya hiji raja anu geus pesulap a. Anjeunna (tukang sihir teh) saurang lalaki kolot sarta ceuk ka raja: '. Kami kolot, mawa kuring lalaki ngora ka saha kuring bisa ngajar magic mah' Jadi, raja dikirim manéhna hiji lalaki ngora ngajar. Di sisi jalan manusa ngora pikeun tukang sihir teh he he he papanggih biarawan a. Nu lalaki ngora diukjeung listened manéhna jeung ieu jadi senang jeung naon manéhna ngadéngé manéhna bakal cicing sabari mawa manéhna nu dijieun manéhna ahir pikeun palajaran, ku kituna tukang sihir nu ngéléhkeun manéhna.
Nu lalaki ngora Teluh ka biarawan nu ka manéhna: 'Lamun anjeun sieun tukang sihir teh, bejakeun ka manéhna:'. Urang mah nahan kuring, jeung lamun keur sieun jalma Anjeun ngabejaan ka eta biarawan nu nahan Anjeun '
Ieu nagara urusan terus nepi ka hiji poé lalaki ngora datang di sakuliah gunana badag blocking jalan. Eta diblokir jalan di manner jadi teu saurang ogé bisa lulus. Nu lalaki ngora disangka dirina: 'Ayeuna kuring bisa manggihan saha nu unggul, nu tukang sihir atawa biarawan teh.' Jadi manéhna nu ngajemput batu jeung ngomong: 'Gusti,lamun jalan biarawan leuwih pleasing ka Anjeun ti jalan tukang sihir teh, ngabalukarkeun sato galak tilem jadi jalma bisa lulus. ' Saterusna manéhna threw batu di sato galak jeung ditelasan eta sarta jalma diliwatan ku.
Nu lalaki ngora ka nu biarawan naon anu kajadian jeung manehna ngomong: 'Anaking, anjeun geus surpassed kuring, sarta ngarasa aya nu geus nepi ka di tahap di mana Anjeun bisa jadi harmed. Kudu ieu kajadian, teu nyingkab whereabouts mah. '
Nu lalaki ngora mimiti cageur jalma (ku idin Allah) tina lolong jeung kusta jeung sagala rupa kasakit. News tina miracles nepi a courtier blind raja, jadi manéhna indit ka manusa ngora loba kado nyebutkeun: '. Sadaya ieu bakal Hormat upami Anjeun bisa waras kuring' The manusa ngora ngawaler: 'Kuring teu bisamantuan saha. Ieu téh Allah nu heals. Lamun tega saksi ka kapercayaan anjeun dina Allah, kuring baris ngadoa keur anjeun jeung Anjeunna bakal waras anjeun. 'Jadi lalaki blind dipercaya di Allah jeung Allah kapok manéhna tina lolong-Na.
Sanggeus tetempoan-Na geus dibalikeun, anjeunna (courtier nu) indit ka raja jeung diuk jeung manéhna saperti ieu prakték-Na. Raja di tanya: 'Anu geus disimpen tetempoan anjeun?' Manusa ngajawab: 'Gusti kuring.' Raja Nu ditanya: 'Dupi anjeun hiji Gusti lian ti kuring?' Pikeun ieu anjeunna ngawaler: '. Allah nyaeta Gusti jeung Pangeran mah' kana dédéngéanieu, raja maréntahkeun manusa pikeun nyita jeung disiksa nepi ka manéhna diungkabkeun ngaran manusa ngora.
Nu lalaki ngora dibawa saméméh raja jeung raja ceuk manéhna: 'Anaking, geus jadi jadi terampil dina magic nu bisa waras teh buta, lepers jeung panyakit séjénna?' The manusa ngora ngawaler: 'mah teu waras saha, geus Allah nu heals. 'Saterusna manéhna teuing ieu nyita jeung disiksa nepi ka manéhna wangsit nu whereaboutstina biarawan anu Kitu ogé summoned jeung ngurut ka recant Islam ka tapi manehna nolak.
Raja dikirim keur ragaji nu disimpen kana sirah biarawan, sarta manéhna sawn di half. Saterusna, courtier raja sacara dikirim keur jeung manéhna ogé ieu maréntahkeun ka recant Islam ka. Manéhna teuing nampik, jadi manéhna ogé sawn di half.
Sanggeus ieu, manusa ngora dibawa gancang sareng ka ka recant, tapi kawas batur manéhna nolak, jadi raja dibikeun manéhna leuwih ti ka lalaki sarta ka eta: 'Bawa manéhna éta jeung gunung sapertos ieu, lamun manéhna masih refuses ka recant iman-Na, maledog manéhna ti luhur! '
Lalaki raja sacara nyandak manéhna ka gunung jeung naek ka luhur éta. Aya, lalaki ngora supplicated nyebutkeun: '. Gusti, nganterkeun kuring ti eta dina naon bae cara Anjeun baris' Whereupon gunung shook jeung lalaki murag off.
Nu lalaki ngora balik ka raja anu ditaros: 'Naon anu geus lumangsung ka para sahabatna anjeun?' Anjeunna (lalaki ngora) ngajawab: '. Allah geus disimpen kuring ti eta' Jadi, manéhna dibikeun ka grup nu lian dina lalaki anu anu ka pikeun nyokot manehna kaluar dina kapal gedé ka tengah laut, jeung lamun manéhna masih kuat di refusal-Naka abandon iman pikeun maledog manéhna ka laut. Lalaki raja sacara nyandak manéhna sarta manéhna supplicated sakali deui nyebutkeun: 'Allah, disimpen, kuring ti ieu jelema di manner naon bae Anjeun baris.' Saterusna parahu sank jeung maranéhanana drowned, iwal lalaki ngora nu balik ka raja. Raja di tanya: 'Naon anu geus lumangsung ka? para Anjeun 'Manéhna ngawaler:' Allah geus disimpen kuring ti eta 'jeung tos nambahkeun,' anjeun bakal teu bisa maehan kuring iwal mun teu jadi mah ngabejaan ka maneh 'raja Nu ditanya:'.? Kumaha nu 'dijawab Nu lalaki ngora: 'ngumpulkeun rahayat babarengan dina hiji wewengkon kabuka sarta ngagantung kuring ti kalapa tina palem-tangkal. Saterusna, nyokot tanda panah tiquiver mah, tempat di tengah bow sarta nyebutkeun: 'Dina Ngaran Allah, Gusti manusa ngora ieu,' jeung némbak eta ka kuring, lamun ngalampahkeun ieu, anjeun bakal maehan kuring '.
Raja teu saukur éta. Jelema anu dirakit dina wewengkon kabuka sarta lalaki ngora ieu dihukum gantung ti kalapa tina palem-tangkal. Raja nyandak hiji panah ti quiver-Na, nempatkeun eta di tengah bow jeung ngomong: 'Dina Ngaran Allah, Gusti manusa ngora ieu,' jeung pecat dinya. Panah struck nu ngoramanusa di tengah dahi-Na, anu digedékeun leungeun pikeun dahi sarta maot. Sanggeus ku manéh yén urang nyatakeun: 'Simkuring yakin ka Pangeran manusa ngora ieu,' jeung raja ieu ka: 'Mangga, nu nu takwa geus lumangsung, di urang geus dipercaya!' Raja nitah trenches jadi ngali boh sisijalan. Sanggeus maranéhanana geus ngalawan ku ngali api ieu cahayana eta jeung eta ieu memproklamirkan sing saha anu nampik abandon anutan bakal dialungkeun ka trenches, atawa, bakal maréntahkeun luncat dina. Sarta ku kituna terus, nepi ka ieu kahareupna nona hiji dipirig ku putra nya. Manéhna hesitated jadi dialungkeunkana seuneu, tapi putra nya wanti nya nyebutkeun: '. Ibu, sabar, basa Anjeun asup Path nu Katuhu' "

Muslim nu boga rantay nepi ka Suhaib nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sukur sarta kesabaran
| H 28
"The kaayaan percaya hiji memang wondrous. Dina sagalana kahadéan ditulis pikeun manéhna jeung circumstance ieu téh nya sacara éksklusif. Lamun manéhna pangalaman hal pikaresepeun, anjeunna syukur ka Allah, sarta anu hadé pikeun manéhna. Lamun manehna pangalaman adversity anjeunna janten sabar, jeung nu hadé pikeun manéhna."
Muslim nu boga rantay nepi ka Suhaib putra Sinan nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

REPAYING hutang OF THE jenatna
| H 171
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirimkeun hiji khotbah panon-Na jadi beureum, sora-Na bakal gugah sarta jadi sengit sagampil lamun manéhna anu alerting urang ngalawan musuh mumusuhan. Manéhna bakal disebut: 'musuh ieu advancing ngalawan Anjeun isuk-isuk; manéhna kamajuan ngalawan Anjeun Atang. 'Manéhna ngalakukeunanaogé nyebutkeun: 'Advent My jeung Advent tina Poé Judgement nu jadi dua jari mah.' Saterusna manéhna ngayakeun nepi fore jeung tengah ramo-Na raket babarengan.
Manéhna bakal disebut: Asal Kecap anu pangalusna nyaéta Kitab Allah jeung conto pangalusna nyaéta conto Muhammad; prakték awon nyaeta bubuka inovasi kana agama (nu bertentangan jeung sumanget Islam); inovasi kalepatan 'Manéhna bakal disebut:'. Kami leuwih hiji wali ka unggal percaya ti-Nadiri sorangan. Lamun percaya hiji mati ninggalkeun sipat eta mana anu ka ahli waris, tapi lamun manéhna mati di utang sarta cageur ku tanggungan, tanggung jawab pikeun mayar tina hutang-Na jeung néangan sanggeus tanggungan téh nya milik urang. '"
Patali ku Irbah putra Sariah

DESIRING alus for jeung sajabana
| H 184
"Hiji jalma teu percaya hiji kajaba manéhna kahayang pikeun lanceukna anu mana kang kahayang keur dirina."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Kaamanan
| H 221
"Percaya A terus jadi aman dina iman nya kitu salami manéhna teu héd getih unjustly."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Nguatkeun unggal IN kapercayaan LAIN
| H 223
"The hubungan antara hiji percaya jeung sejen geus jiga bagian wangunan, unggal bagian strengthens séjénna. Saterusna manéhna gripped ramo hiji leungeun antara pamadegan nu sejen ka demonstrate. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Lampah Best
| H 1299
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Nu aksi anu pangalusna?' Manéhna dijawab, 'Pikeun percaya Allah jeung Rasul.' Saterusna manéhna ditanya, 'Sarta saterusna?' Anjeunna ngawaler, ' Pikeun percaya Allah jeung Rasul. 'Manéhna satuluyna dipenta,' Sarta saterusna? 'Manéhna direspon,' patempurannu Cukang lantaranana Allah. 'Manéhna nanyakeun sakali deui,' Sarta sanggeus éta? 'Anjeunna ngawaler,' Umroh haratis keji jeung cacad. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

THE percaya WHO bakal tangtangan anti Kristus
| H 1866
"Lamun anti-Masih nembongan, percaya bakal nangtukeun kaluar ka arah manéhna jeung sapatemon guards-Na. Maranéhanana baris ménta manéhna, 'mana, Kang?' Manéhna bakal ngawalon, 'Kuring keur bade ka hiji anu geus mucunghul.' Maranéhanana baris ménta manéhna, 'Naha teu percaya lord urang?' Manéhna bakal ngawalon, 'Gusti kami teu boga rasiah.' Sababaraha bakal nyebutkeunka batur, 'Marilah urang sono ka manéhna' tapi batur bakal ngomong, 'Geus teu lord Anjeun dilarang Anjeun pikeun maehan saha tanpa Urutan nya?' Jadi maranéhanana baris nyokot manéhna ka anti-Masih.
Lamun percaya nu nilik manéhna manéhna baris ngagero kaluar: 'O urang, ieu teh anti-Kristus disebutkeun ku Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna!' Kana ieu anti-Masih (teh Al Masih palsu) bakal marentah eta sono ka manéhna, sarta inflate deui jeung burih-Na. Mangka manéhna baris ménta ka manusa, 'Naha anjeun masih teupercaya kuring? ' Manéhna bakal ngomong, 'Anjeun téh anti-Masih.'
Mangka anti-Kristus bakal mesen manéhna jadi sawn di satengah ngaliwatan tangkorak pikeun luhur suku-Na. Sanggeus ieu, anti-Kristus bakal lengkah antara dua bagian awak sarta alamat eta nyebutkeun, 'naek ka luhur.' Whereupon manusa bakal jadi sakabeh jeung nangtung. Nu anti-Kristus bakal jadi tanda tanya manéhna deui, 'Naha anjeunpercaya kuring? ' Tapi manusa teh bakal ngajawab: 'Kuring geus ngan diajar deui ngeunaan maraneh,' jeung manéhna baris giliran urang jeung nyebutkeun: '. Kiwari manéhna bakal teu bisa ngalakukeun nanaon ka saha'
Mangka anti-Kristus bakal nangkep manéhna dina pilihan sono ka manéhna tapi Allah bakal ngajadikeun beuheung manusa ti dasarna luhur saolah-olah ieu dijieun tina kuningan jeung anti-Masih bakal rendered henteu mampuh tina killing manéhna. Anjeunna tuluy bakal nyokot nyekel leungeun jeung suku-Na, jeung maledog manéhna. Jalma bakal mikir nu anti-Kristus geusdialungkeun manéhna kana seuneu, tapi gantina manéhna baris dialungkeun kana Paradise.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditambahkeun, 'manusa ieu bakal jadi greatest dina pangkat martyrdom saméméh Rabb teh tina alam.' "
Muslim jeung Bukhori nu patali nu Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

DISBELIEF
Nandaan hujan TO lain ti Alloh
| H 1780
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngabalukarkeun solat subuh di Hudaibiyyah. Sanggeus concluding solat manéhna ngahurungkeun ka para sahabat sarta ngandika, 'Naha anjeun teu nyaho naon Gusti, geus nyarios?' Maranehna ngawaler, 'Allah jeung Rasul nyaho pangalusna.'
Cenah, 'isuk Ieu nyembah berhala My jengkar sababaraha percanten di Me jeung sajabana denying Me. Whosoever ngadawuh: Urang geus teges hujan ku Grace jeung Mercy Allah, percaya ka Kami, tapi whosoever ngadawuh: Urang geus teges hujan ku éta jeung béntang sapertos ieu,
geus rek Me jeung dipercaya dina planét. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid, putra Khalid nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Karakter Sahabat
| H 187
Urang méré kasatiaan ka Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun ngadéngé jeung taat dina adversity jeung di kamakmuran, di kesempitan jeung di betah; ka endure diskriminasi, jeung teu sengketa parentah maranéhanana di otoritas leuwih urang - iwal mun disbelief jelas nu geus kalis ti Allahnu High -. sarta nu kami ngabejaan ka bebeneran mana bae urang jeung sabar lamun reproached atawa ditegor "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ubadah putra Samat nu patali ieu.
Al Masih teh PALSU
| H 206
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu jeung urang kami nyawalakeun makna" pamit Ziarah ", urang geus teu dipikaharti babasan nepi ka manéhna nangtung luhur jeung ka muji Allah, sarta dikaitkeun panjang lebar ngeunaan anti-Masih.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka urang: 'Unggal Nabi dikirim ku Allah geus warned bangsa ngalawan-Na mischief (nu anti-Masih sacara). Nuh warned jeung saterusna teu sakabeh nabi sanggeus manéhna. Lamun manehna mucunghul diantara anjeun, penampilan-Na moal teu dipikanyaho ka anjeun.
Hal ieu oge dipikawanoh yén Gusti teu salah-eyed, tapi anti-Kristus hiji-eyed. Panon katuhu téh nya kawas anggur ngambang.
Awas, Allah geus dilarang Anjeun ti shedding getih masing-masing jeung maling hiji possessions sejen kang, kawas syi'ar poé ieu jeung bulan ieu. Dengekeun, boga mah conveyed nu pesen Allah 'The Sahabat ngawaler:'?. Sumuhun 'Saterusna manéhna supplicated:' Bear saksi, O Allah 'jeung ngulang eta tilukali. Manéhna menyimpulkan: 'Woe ka anjeun, nyandak heed jeung teu balikkeun ka disbelief sanggeus Kuring keur Isro, sababaraha anjeun slaying batur.' "
Bukhori jeung bagian dina Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Omar nu patali ieu.
Ngajempékeun salila khutbah
| H 704
"Salila pamit Ibadah Haji, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak Jarir nyuhunkeun jelema jadi tenang, mangka ngawaleur jibril, 'Ulah balikkeun ka disbelief sanggeus kuring, motong necks masing-masing.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jarir, putra Abdullah nu patali ieu.
FORSAKING solat
| H 1095
"Naon aya di antara hiji lalaki, disbelief jeung idolatry ieu forsaking sholat."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Act of DISBELIEF
| H 1097
"The Sahabat Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu mikirkeun abandonment tina kawajiban nu mana wae nu jadi disbelief iwal abandonment sholat."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Shaqiq putra Abdullah ceuk ieu.
Abu Bakar perang maranéhanana anu nampik BAYAR THE fardhu sedekah
| H 1233
"Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibikeun jauh jeung Abu Bakar jadi khalifah sababaraha Arab Malikkeun ka disbelief.
Omar ditanya manéhna, 'Kumaha Anjeun bisa ngalawan eta sanggeus Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong,' kuring geus maréntahkeun tarung jalma nepi ka maranehna tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah. Saterusna whosoever ngasuh saksi ka ieu, hirup jeung harta-Na bakal aman da kuring mah iwal ti lamun-Nakasus nyaeta tina hak jeung akuntabilitas téh nya ka Allah? '
Abu Bakar ka manéhna, 'Mémang kuring bakal tarung maranéhanana anu nyieun Béda antara doa jeung amal wajib. Sedekah Ieu fardhu di kaitannana harta. Allah anu saksi mah nu lamun maranehna withhold ti kuring komo irung-tali tina onta nu maranéhanana mayar ka Rasul Allah, muji jeung perdamaianjadi kana manehna mah, bakal ngalawan ngalawan sahijina keur withholding maranéhanana. '
Afterwards Omar ngomong, 'Saterusna mah dipikaharti nu Allah geus dijieun perkara pajoang jelas ka Abu Bakar jeung kuring nyadar manéhna katuhu.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Nyiksa AND rajapati
| H 1600
"Nyiksa tina Muslim nyaeta dosa jeung disbelief rajapati-Na."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DO NOT REPROACH jeung dosa ATAWA DISBELIEF
| H 1601
"Ari teu saurang reproach lanceukna jeung dosa atawa disbelief sabab lamun manéhna undeserving eta, mangka reproach bisa rebound sanggeus anu salah kitu cenah."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tanda DISBELIEF
| H 1619
"Aya dua perkara nu ngaliwatan nu urang jadi kafir:. Taunting hiji jalma alatan lineage sarta weeping loudly ngaliwatan paéh"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu diriwayatkan nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaliru OF DISBELIEF
| H 1760
"I (ibn Omar) kadéngé hiji manusa ngomong, 'Teu aya, ku Ka'ba', jeung admonished manéhna nyebutkeun, 'Ulah sumpah ku nanaon lian ti Allah, sabab kuring ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Whosoever swears ku nanaon lian ti Allah anu kaliru hiji kalakuan disbelief, atawa tina associating haljeung Allah. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
DISOBEDIENCE saurang budak percanten
H 1818
"Lamun budak ngalir jauh ti master-Na, sholat teu ditarima."
Urang ogé informed:
"Nya geus kaliru tina disbelief."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Klaim PALSU
| H 1856
"Whosoever ngahaja ngidinan dirina jadi katelah putra lian ti ramana anu kaliru tina disbelief, jeung whosoever nyebutkeun hiji hal anu teu milik manéhna teu salah urang. Mugi Gusti nyiapkeun tempat diuk di Gasibu! Lamun saha Télépon sejen hiji unbeliever atawa musuh Allah jeung manéhna mah, waragadbakal dibalikkeun ka accuser teh. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Kapercayaan, jeung DISBELIEF
BUKU 26
Kapercayaan jeung amanah IN Allah
Al Qur'an
Rahayat Cendrawasih
Kintunan jeung amanah
Percaya mutlak
Kapercayaan nu kuat jeung Laku
Ganjaran pikeun TRUSTING Allah
SUPPLICATION saméméh saré
Katangtuan kapercayaan
CARA ninggalkeun imah
SUPPLICATION kana ninggalkeun imah
Lamun percobaan DESCEND
Percaya sampurna
Kade IN dipikahoyong babaturan
FREQUENTING masjid
Panghampura dosa IN Ramadan
Kadua datang Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna
Sabar AND wani OF dmana
Sukur sarta kesabaran
REPAYING hutang OF THE jenatna
DESIRING alus for jeung sajabana
Kaamanan
Nguatkeun unggal IN kapercayaan LAIN
Lampah Best
THE percaya WHO bakal tangtangan anti Kristus

DISBELIEF
Nandaan hujan TO lain ti Alloh
Karakter Sahabat
Al Masih teh PALSU
Ngajempékeun salila khutbah
FORSAKING solat
Act of DISBELIEF
Abu Bakar perang maranéhanana anu nampik BAYAR THE fardhu sedekah
Nyiksa AND rajapati
DO NOT REPROACH jeung dosa ATAWA DISBELIEF
Tanda DISBELIEF
Kaliru OF DISBELIEF
DISOBEDIENCE saurang budak percanten
Klaim PALSU
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 027
Otentik Hadits pertaining ka
Jalu séjén nu teu patali & bikang
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 27
Palaku ka arah sabalikna Seks
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ngomong ka mukmin maranéhanana kudu handap gaze maranéhanana .." 24:30 Koran
"..... Nu dédéngéan, tetempoan jeung hati -
ngeunaan sagala ieu bakal questioned. "17:36 Koran
"Manéhna (Allah) weruh nu pakeha furtive panon
jeung naon chests conceal. "40:19 Koran
"Memang, Gusti Anjeun kungsi Watchful." 89:14 Koran
FORNICATION panon, nguping, Indung, leungeun, suku, jantung sarta rarangan
| H 1667
"Nu mana nu bade dibagikeun tina fornication tina putra Adam ditulis jeung mamang teu manéhna baris ngahontal eta:
Nu fornication panon keur néangan di nu nu dilarang.
Nu fornication tina Ceuli ieu dengekeun nu nu dilarang.
Nu fornication tina basa eta nyebutkeun yen nu dilarang.
Nu fornication leungeun ieu grasping nu nu dilarang.
Nu fornication tina suku ieu leumpang jeung nu nu dilarang.
Nu fornication jantung yearns jeung kahayang jeung rarangan boh konpirmasikeun atawa contradict eta. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sejen pamajikan nu
| H 1625
"Whosoever muterkeun palsu jeung nu lian sacara pamajikan atawa budak awéwé teu salah urang."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kawajiban jalan
| H 1668
"Refrain ti diuk ngeunaan di jalan." A Companion Isa ka manehna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang teu boga pilihan, teu aya tempat séjén di mana urang bisa diuk jeung diskusi urusan.' Anjeunna ngawaler : 'Dina kasus eta minuhan kawajiban ka jalan.' Manéhna nanyakeun, 'Naon alatanka jalan? 'Anjeunna ngawaler,' ngandalikeun glances Anjeun, nyabut obstructions, ngabales salam, enjoin alus sarta nyaram jahat. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hal ieu pangalusna keur ngalaksanakeun paguneman Anjeun jero ruangan
| H 1669
"Kami diuk ngawangkong dina emper di hareupeun imah urang lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang sarta pinunjul deukeut ka urang jeung ditanya. 'Naha Anjeun diuk deukeut jalan?' Kami ngawaler, 'Kami mean teu ngarugikeun, urang ngan diuk jeung diajak ngobrol.' Pikeun ieu cenah, 'Lamun Anjeun kudu, mangka ngurangan kawajiban anjeun;nyaéta, tuang panon anjeun ka handap, ngabales ucapan jeung ngomong decently. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Talha Zaid bin Sahl nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
GLANCE kahaja
| H 1670
"I (Jarir) nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngeunaan glance kahaja dadakan. Cenah, 'Puter panon anjeun jauh.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jarir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ladies jeung lalaki buta
| H 1671
"I (Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung Ibu nya tina iman) ieu jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna bareng jeung Lady Maimuna (pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) lamun ibn Ummu Maktum datang - ieu sanggeusurang geus maréntahkeun ka dijilbab diri urang sorangan. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'yourselves dijilbab ti manehna.' Ceuk Kami, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anjeunna buta, manéhna bisa teu nempo urang jeung henteu mikawanoh urang . 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,ngawaler, 'Tapi anjeun blind jeung teu bisa nempo manéhna?' "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Lady Ummu Salamah, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan nempo lalaki atawa rarangan awéwé AND peletakan Naked jeung sama kelamin
| H 1672
"Manusa A teu kudu kasampak di rarangan manusa sejen, sareng teu kudu hiji awewe kasampak di rarangan sejen awéwé sacara; atawa kudu dua lalaki taranjang tempatna dina hiji panutup, sareng dua awewe langsung dina panutup sarua. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Larangan keur sorangan jeung wanoja
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Jeung lamun ménta istri-Na pikeun hal nu mana waé,
ngomong ka eta ti tukangeun hiji curtain ...... "33:53 Koran
Teu nuliskeun imah nu awewe sorangan
| H 1673
"Ulah asup ka imah nu awewe sorangan. Hiji lalaki ti suku Ansari ditanya: 'Naon kaayaan keur di-hukum?' Dijawab, "'Maranehna nu jiga maot.'
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ukbah bin 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Awewe dipirig ku A relatif
| H 1674
"Euweuh anjeun kudu minuhan hiji awewe sorangan kajaba manéhna ieu dipirig ku dulur dina confines dilarang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Perlakuan awéwé kénca balik
| H 1675
"The larangan wanoja atawa lalaki anu rék kaluar dina Jalan Allah anu aya upheld ku maranéhanana sésana di imah, sabab éta téh sarua jeung larangan ibu ibu sorangan. Sabab, upama nu mana wae nu lalaki diantara anjeun anu kenca balik guarding kulawarga hiji anu geus Isro mudik terus betrays manéhna, nudimungkinkeun bakal nangtung dina Poé Judgement jeung nyokot ti urut sacara merits salaku loba manéhna wishes nepi ka manéhna wareg. Mangka Rosul Alloh, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, melong urang jeung ngomong, 'Ayeuna naon anu anjeun mikir!' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Iinditan OF wanoja
| H 1002
"Eta mah teu permissible keur awewe anu percaya Allah jeung Poé Judgement nu diperlukeun keur indit keur beurang peuting hiji kajaba manéhna ieu dipirig ku batur anu patali jeung nya dina confines dilarang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lalaki séjén nu teu patali jeung awéwé
| H 1003
"Teu aya manusa kudu sorangan jeung hiji awewe kajaba aya hadir salah sahiji baraya nya nu manéhna teu bisa kawin, sareng teu kudu manéhna indit iwal di pausahaan tina relatif saperti a."
Aya dipenta,
"'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pamajikan kuring téh rék ninggalkeun dina ibadah haji na mah geus enlisted dina perang éta jeung kitu.' Manéhna ka manéhna, 'Buka jeung nawarkeun ibadah haji jeung pamajikan anjeun.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Indéks
Jalu séjén nu teu patali & bikang
BUKU 27
Palaku ka arah sabalikna Seks
Al Qur'an
FORNICATION panon, nguping, Indung, leungeun, suku, jantung & rarangan
Sejen pamajikan nu
Kawajiban jalan
Hal ieu pangalusna keur ngalaksanakeun paguneman Anjeun jero ruangan
GLANCE kahaja
Ladies jeung lalaki buta
Larangan nempo jalu atawa bikang rarangan & peletakan Naked jeung sama kelamin
|
Larangan keur sorangan jeung wanoja
Al Qur'an
Teu nuliskeun imah nu awewe sorangan
Awewe dipirig ku A relatif
Perlakuan awéwé kénca balik
Iinditan OF wanoja
Lalaki séjén nu teu patali jeung awéwé
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 028
Otentik Hadits pertaining ka
Rambut, BEARDS AND TATOOING
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 28
Rambut DYEING
Yahudi jeung Nasrani
| H 1681
"The Yahudi jeung Nasrani teu ngalelep bulu maranéhanana ku kituna anjeun kudu ngalakukeun sabalikna."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan A MAN DYEING HIS bulu BLACK
Ngawarnaan hiji nu bulu
| H 1682
"Abu Kahafah, bapa Abu Bakar diwakilan ka Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina poe nu Muka Mekah, jeung rambut sarta janggot éta bodas kawas Thaghama tutuwuhan flowered bodas. Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Robah warna ieu, tapi nyegahhideung. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cukur hiji nu sirah
Cukur parsial sirah dilarang
| H 1683
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade cukur bagian sirah."
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Boh nyukur ALL rambut Anjeun atawa Antep
| H 1684
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nempo budak hiji jeung sirah-Na shaven sawaréh. Manéhna forbade ieu, nyebutkeun, 'Boh nyukur kuma eta atawa ninggalkeun sakabéh éta.' "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cukur hiji nu sirah
| H 1685
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diijinkeun kulawarga Ja'far ka milu sedih pikeun manéhna salila tilu poé. Saterusna manéhna indit ka maranehna jeung ngomong, 'Ulah teu ceurik for jeung adi mah sanggeus ayeuna.' Saterusna cenah, 'Bawa ka putra adi kuring ka kuring.' Jadi maranéhanana dibawa ka manéhna ngarasa kawas chicks forlorn. Anjeunna tuluy ngomong, 'Kirimkeunpikeun tukang cukur 'jeung sabot datang manéhna ka manéhna nyukur huluna maranéhanana, nu manéhna. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Ja'far nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Awewe dilarang TO nyukur sirah maranéhanana
| H 1686
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade awewe ka nyukur sirah maranéhanana."
Nisa'i nu boga rantay nepi ka Ali nu patali ieu.
Larangan ngagem WIG, tato AND FILING huntu
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Gantina Anjeunna maranéhanana supplicate nanaon tapi bikang,
jeung memang maranéhanana supplicate ka nanaon iwal Iblis rebellious saha Allah geus dila'nat,
sarta manéhna (Iblis) ngomong: 'Mémang, kuring baris nyokot ka sorangan
hiji bagian diangkat tina nyembah berhala anjeun,
jeung ngakibatkeun eta sesat.
Kuring bakal ngeusian eta sareng fancies
jeung demi ka neukteuk ati-Ceuli sapi.
Kuring kudu mesen ka ngarobah kreasi Allah, '
Mémang, whosoever pilih Iblis pikeun babaturan,
tinimbang Allah, geus pasti ngalaman rugi jelas "4:. 117-119 Koran
WEARER OF A WIG nyaéta dila'nat
| H 1688
"Wanoja A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, putri mah ngalaman ti cacar jeung rambut nya geus fallen kaluar. Ayeuna mah geus ngagungkeun nikah nya. Bisa kuring meunang nya wig hiji? 'Manéhna dijawab,' Allah geus dila'nat nu maker jeung wearer tina wig a. '"
Urang ogé informed:
"The maker of wig sarta manéhna nu kahayang wig hiji."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Yahudi nu ngagem WIGS
| H 1689
"I (Humaid, putra Abdur Rahman) kadéngé Mu'awiah ngomong basa manéhna nangtung dina mimbar dina mangsa munggah haji-Na. Kahiji sakabeh Anjeunna nyandak nyekel buuk sakeupeul ti leungeun hansip hiji mangka ngawaleur jibril: 'O urang Madinah, di mana aya kiai? Kuring ngadéngé Rasulullah Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaramieu ngomong, 'The Bani Israil anu ruined lamun aya awewe maranéhanana nyokot ka maké nanaon ieu hal.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Humaid, putra Abdur Rahman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
TATTOOIST AND THE TATTOOED nu dila'nat
| H 1690
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dila'nat nu maker jeung wearer tina wig jeung tattooist jeung hiji anu tattooed."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Huntu FILING, jeung rambut PLUCKING
| H 1691
"Manéhna (ibn Mas'ud) ngomong, 'Allah geus dila'nat tattooists jeung maranéhanana anu tattooed. Maranéhanana awewe anu geus huntu maranéhanana Filed pikeun kageulisan. Maranéhanana anu geus bulu maranéhanana plucked sahingga ngarobah kreasi Allah. '
Awéwé A ditanya manéhna, 'Naon ieu kabéh?' Manéhna dijawab, 'Naha atuh teu kudu kutuk maranéhanana saha Nabi dila'nat? Allah, nu Maha Agung nyebutkeun dina Kitab-Na: Naon bae utusan méré Anjeun, narima eta; jeung naon bae anjeunna forbids anjeun, abstain. '"59,7 Koran
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan PLUCKING Gray bodasna rambut ti janggot ATAWA sirah
Bodas buuk nyaéta Hiji lampu keur Muslim dina hari JUDGEMENT
| H 1692
"Ulah noyod kaluar rambut bodas sabab aya cahya keur Muslim dina Poé Judgement."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ngirut anak Shu'aib nu patali dina wewenang bapana jeung akina nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna-Na, ceuk ieu.
Lila-ditampik
| H 1693
"Whosoever lila-hiji polah nu teu nurut ka ordinance urang, eta ditolak."
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah ceuk ieu.
Indéks
Rambut, BEARDS AND TATOOING
BUKU 28
Rambut DYEING
Yahudi jeung Nasrani
Larangan A MAN DYEING HIS bulu BLACK
Ngawarnaan hiji nu bulu
Cukur hiji nu sirah
Cukur parsial sirah dilarang
Boh nyukur ALL rambut Anjeun atawa Antep
Cukur hiji nu sirah
Awewe dilarang TO nyukur sirah maranéhanana
Larangan ngagem WIG, tato AND FILING huntu
Al Qur'an
WEARER OF A WIG nyaéta dila'nat
Yahudi nu ngagem WIGS
TATTOOIST AND THE TATTOOED nu dila'nat
Huntu FILING, jeung rambut PLUCKING
Larangan PLUCKING Gray bodasna rambut ti janggot ATAWA sirah
Bodas buuk nyaéta Hiji lampu keur Muslim dina hari JUDGEMENT
Lila-ditampik
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 029
Otentik Hadits pertaining ka
Kasehatan
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 29
Inuman
Nginum langsung ti hiji wadah cai
| H 770
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade nginum langsung ti cai-kulit."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali hadits ieu.
Jalan HYGENIC nginum
| H 772
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade niupan leuwih inuman a. Manusa A dipenta, 'Kumaha upami straws ngambang dina beungeut cai nya?' Anjeunna ngawaler, 'Tuang eta kaluar.' Manusa ngomong, 'haus abdi teu quenched ku hiji gulp.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Anjeun bisa jadi butuh napas hiji terus nyabutcup ti sungut anjeun. '"

Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Engapan ATAWA Tiupan liwat hiji inuman
| H 773
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade engapan jadi atawa niupan leuwih cangkir ti nu hiji ieu nginum."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali ieu.
SNEEZING
CARA TO beresin
| H 895
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sneezed manéhna katutupan sungut-Na jeung leungeun kasebut salembar lawon sarta diteken sora."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Baktériologi pribadi
CLEANSING
| H 1227
"Sifat orientasi tegak diwangun ku sapuluh lila-:
Trimming sungut nu
Letting janggot tuwuh
Brushing huntu
Meresihan nostrils
Motong kuku
Ngumbah nu cuticles
Lengser rambut nu dina kaayaan kélék
Lengser rambut pubic
Ngumbah jeung cai bagian ema sanggeus relieving muka diri. "
Narator tina petik Prophetic ceuk yén anjeunna ngalaman poho kasapuluh tapi nyangka yen eta bisa jadi jigana geus rinsing muara.
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu percaya nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
BRUSHING hiji huntu nu
| H 1221
"Kami bakal nyiapkeun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, miswak nya naha (toothbrush) jeung cai pikeun wudhu nya kitu iraha wae Allah awakened manéhna salila peuting manéhna bisa sikat huntu-Na, nyieun wudhu sarta nawarkeun solat-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali ieu.
Uyut huntu Anjeun
| H 1222
"Kuring geus impressed kana Anjeun sababaraha kali pentingna brushing huntu Anjeun."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kahiji hal THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu kana nuliskeun imah
| H 1223
"I (Suraih, putra Hani) ditanya Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, naon ieu teh hal kahiji Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu kana ngasupkeun imahna. Manéhna dijawab, 'Anjeunna brushed huntu-Na.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Shuraih putra Hani nu patali ieu.
Pamakéan MISWAK THE
| H 1224
"I (Abu Musa Asy'ari) indit ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung noticed sapotong babakan miswak nya naha (toothbrush) dina nya anu."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali ieu.
Istighfar OF BRUSHING hiji nu huntu
| H 1225
"Brushing huntu nu purifies sungut sarta ngarupakeun agreeable ka Gusti."
Nisa'i jeung ibn Khuzaimah nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, pamajikan Nabi, Basa teh perkara nu percaya nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kakus
Pake leungeun kénca keur nyeuseuh bagian Anjeun swasta
| H 729
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipaké leungeun katuhu pikeun nyieun wudhu sarta keur dahar kadaharan-Na. Leungeun kénca nya éta dipaké dina toilet sarta pikeun tujuan séjén nu sarupa. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali ieu.
Mun teu make katuhu leungeun
| H 1694
"Naha teu meunang leungeun katuhu lamun urinating, atawa keur ngumbah atawa meresihan, jeung teu ngambekan kana pembuluh ti nu inuman."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
RELIEVING muka diri di tempat umum
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Maranéhanana anu ngadek percanten lalaki
jeung percaya awewe undeservedly,
bakal nanggung kasalahan tina fitnah jeung dosa utama. "33:58 Koran
Lila-dila'nat
| H 1820
"Hindarkeun dua lila-dila'nat. Manéhna nanyakeun, 'Naon nu lila-ieu dila'nat?' Anjeunna ngawaler, 'Hiji jalma relieving dirina di jalur frequented ku urang atawa di tempat rindang dipaké ku maranéhna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan URINATING IN A balong
Atawa masih cai
Dingawitan Sumber Daya Air
| H 1821
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade saha ka urinate kana balong atawa masih cai."
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali ieu.
Indéks
Kasehatan
BUKU 29
Inuman
Nginum langsung ti hiji wadah cai
Jalan HYGENIC nginum
Engapan ATAWA Tiupan liwat hiji inuman
SNEEZING
CARA TO beresin
Baktériologi pribadi
CLEANSING
BRUSHING hiji huntu nu
Uyut huntu Anjeun
Kahiji hal THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, teu kana nuliskeun imah
Pamakéan MISWAK THE
Istighfar OF BRUSHING hiji nu huntu
Kakus
Pake leungeun kénca keur nyeuseuh bagian Anjeun swasta
Mun teu make katuhu leungeun
RELIEVING muka diri di tempat umum
Al Qur'an
Lila-dila'nat
Larangan URINATING IN A balong
Atawa masih cai
Dingawitan Sumber Daya Air
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 030
Otentik Hadits pertaining ka
Konsultan Simpenan TELLERS AND SOOTHSAYERS
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 30
Realitas SOOTHSAYING
SOOTHSAYERS Nare di réncang Iblis
| H 1714
"Sababaraha urang nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kira soothsayers. Cenah, 'Maranehna aya hargana.' Saterusna salah sahijina ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya kalana maranéhanana nyieun prediksi nu jadi kanyataan a.' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,informed eta: 'Anu hiji hal bener nu Iblis hears ku kasempetan ti malaikat terus whispers ka Ceuli tina babaturanana nu nyampur eta jeung saratus falsehoods.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sumber informasi Simpenan TELLERS
| H 1715
"Galuh (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) ceuk manéhna ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sebutkeun, 'Jang malaikat descend ngaliwatan awan diomongkeun tina hal decreed di langit jeung ka Iblis (dina stoned jeung dila'nat) stealthily hearsbagian eta jeung communicates ka soothsayers anu saterusna aduk saratus falsehoods jeung ti sorangan. '"
Diriwayatkan Bukhari nu Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hukuman kangge ngadatangan PSYCHICS AND maranéhanana Kawas
| H 1716
"Whosoever mana anu ka hiji nu ngaklaim bisaeun manéhna mana manéhna baris manggihan sipat-Na leungit jeung affirms nu correctness tina ngagugat saperti bakal leungit nu recompense solat-Na salila opat puluh poé."
Muslim nu boga rantay nepi ka Saffia, putri Abu Ubaid nu patali dina wewenang sababaraha istri Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, Ibu tina iman nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna , ceuk ieu.
Simpenan sangkan IS A prakték SATANIC
| H 1717
"Tellers Fortune, teken galur jeung observasi arah anu hiber manuk nyieun prediksi nu sagala lila-satanic."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Kubaisah anak Mukharik nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Astrologi IS Magic
| H 1718
"Whosoever learns astrologi ieu belajar cabang magic, beuki manéhna learns leuwih manéhna weruh."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Realitas OMENS
| H 1719
"Sedengkeun Mu'awiah ieu solat jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, salah sahiji jamaah sneezed jadi Mu'awiah direspon, 'Dupi Allah geus rahmat dina anjeun.' Thereupon sababaraha jamaah melong manéhna jeung disapproval. Pikeun manéhna retorted, 'Dupi Anjeun leungit ibu ibu Anjeun, naha anjeun staring dikuring? 'Tuluy maranehna dimimitian clapping leungeun maranéhna dina suku maranéhanana jadi manéhna dipikaharti maranéhanana hayang manéhna jadi jempe, jadi manéhna kaampeuh sorangan. Sakali solat ieu leuwih, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Drew perhatian ka kajadian éta. 'Bisa bapa jeung ka indung mah jadi Mekah Nabi, muji jeung perdamaianjadi kana manéhna, 'ceuk Mu'awiah,' kuring geus kungsi dipikawanoh hiji instruktur leuwih alus samemeh manehna atawa sanggeus manéhna. Lamun anjeunna jadi solat, manéhna teu rebuke, ngéléhkeun, atawa reprove kuring. Cenah, 'Salila ngobrol solat teu permissible sabab ieu ngan pujian, glorification jeung recitation tina Qur'an.' Atawa cenah hiji halsarua jeung nu.
Mu'awiah ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, kakarék mecenghul ti jahiliah jeung Allah geus favored urang jeung Islam. Masih aya sababaraha di antara urang nu konsultasi pakaya tellers. 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler,' Maranehna teu kudu indit ka maranehna. 'Saterusna Mu'awiah ngomong,'Sababaraha urang nu dipandu ku omens.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, commented, 'ieu ngan figments tina imajinasi anjeun kudu teu dipangaruhan ku maranehna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Mu'awiah, putra Hakim Sulamikk nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EARNINGS dilarang ku tilu hal
| H 1720
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade nu utilization tina harga anjing, nu earning hiji adulteress jeung waragad ti soothsayer hiji."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Mas'ud Badri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan percanten IN gering OMENS
TIDINGS alus
| H 1721
"Aya teu catching tina panyakit (Allah nyiptakeun panyakit) teu aya omen, tapi, tidings alus sila kuring. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya, 'Naon nu tiding alus? 'Anjeunna ngawaler,' A kecap alus. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu aya hal saperti A OMEN jahat
| H 1722
"Aya teu catching tina panyakit (Allah nyiptakeun panyakit) jeung no omen buruk. Sempet aya geus nu mana wae nu Ngaruwat eta geus tangtu di hiji imah, wanoja atawa kuda. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
OMENS jahat
| H 1723
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kungsi ditepikeun hiji omen buruk."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali ieu.
Teu nengetan OMENS
| H 1724
"Elmu omens ieu disebutkeun ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Cenah, 'Jang pangalusna eta nyaeta tiding alus, tapi teu kudu ngabalukarkeun Muslim ka ngahurungkeun deui. Lamun nu mana wae nu anjeun kudu tempo hiji hal anjeunna henteu janten, manéhna kudu supplicate: O Allah, ti Anjeun sorangan proceeds kahadéan jeung Anjeunsorangan bisa ngusir jahat. Teu aya kakuatan nu nolak kakawasaan jahat atawa pikeun ngalakukeun alus iwal ngaliwatan Anjeun. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Urwah bin 'Amir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan SORCERY
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Solomon teu kafir, eta ciri devils nu disbelieved, ngajarkeun urang magic
jeung anu dikirim ka handap kana malaikat Harut jeung Marut di Babylon ...... "2: 102
SORCERY geus tara tujuh hal paling bahaya
| H 1843
"Hindarkeun tujuh hal paling bahaya. Manéhna nanyakeun, '? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu maranéhna' Manéhna ngajawab:
Associating nanaon jeung Allah.
Sorcery.
Unjustly killing hiji nyatakeun suci hirup ku Allah.
Consuming dipikaresep.
Consuming hak milik yatim teh.
Cowardice dina perangna.
Calumniating chaste, awewe percanten polos. "
| Urang Sunda 1843
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Konsultan Simpenan TELLERS AND SOOTHSAYERS
BUKU 30
Realitas SOOTHSAYING
SOOTHSAYERS Nare di réncang Iblis
Sumber informasi Simpenan TELLERS
Hukuman kangge ngadatangan PSYCHICS AND maranéhanana Kawas
Simpenan sangkan IS A prakték SATANIC
Astrologi IS Magic
Realitas OMENS
EARNINGS dilarang ku tilu hal
Larangan percanten IN gering OMENS
TIDINGS alus
Teu aya hal saperti A OMEN jahat
OMENS jahat
Teu nengetan OMENS
Larangan SORCERY
Al Qur'an
SORCERY geus tara tujuh hal paling bahaya
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 031
Otentik Hadits pertaining ka
ART
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 31
PERHATOSAN
Gambar
| H 1725
"Jalma anu nyieun gambar bakal dihukum dina Poé Judgement sarta bakal ceuk di antarana, 'Ayeuna nunda hirup kana nu nu dijieun.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CURTAINS
| H 1726
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, mulang ti lalampahan sarta dina henteuna nya atuh (Lady Ayesha) kungsi screened platform hiji di hareup imah kuring jeung curtain dina nu aya gambar. Lamun Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bray tetempoan eta, babasan Nu dinabeungeutna robah jeung cenah, 'O Ayesha, di Poé Judgement, nu awon ka dihukum ku Allah bakal maranéhanana anu nyalin kreasi Allah.' Jadi kuring tore nepi jeung dijieun hiji atawa dua bantal nyertakeun ti dinya.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Siksa MAKERS Ajibarang
| H 1727
"Keur satiap maker patung baris aya batur diangkat ka unggal salah sahiji gambar-Na nu bakal ngahukum manéhna for eta Apan."
Ibnu Abbas nyarios, 'Upami bisa nyingkahan, tarik gambar tangkal jeung objék teu nyawaan.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Siksa sorangan
| H 1728
"Whosoever hubungan manéhna ngabogaan visi nu manéhna geus teu katempo bakal disebut kana dina Poé Judgement ka dasi cangreud hiji antara dua séréal tina sa'ir.
Whosoever eavesdrops kana hiji jalma bakal diterangkeun molten dituang kana Ceuli-Na kana nu Poé Judgement.
Whosoever cét hiji potret hiji jalma bakal dihukum jeung bakal disebut kana hirup kana eta hiji jiwa nu manéhna baris jadi henteu mampuh seja. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tangtangan Allah ka artis nu
| H 1729
"Allah, nu Maha Agung, nyebutkeun: Saha commits hiji salah leuwih gede ti hiji nu nyiar nyieun hal sarupa jeung nyiptakeun kuring? Anggap eta nyieun hiji sireum, atawa sisikian tina jagong atawa sisikian tina sa'ir. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu ieu.
THE SEVEREST hukuman pikeun artis potret
| H 1730
"The hukuman severest dina Poé Judgement bakal kana nu pelukis potret."

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
ANJING JEUNG sorangan
| H 1731
"Malaikat moal ngasupkeun imah nu aya anjing atawa potret hiji."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Talha nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Naha Jibril teu nuliskeun imah NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1732
"Jibril jangji nganjang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tapi manéhna nyangsang jeung waktu iklas beurat kana Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Salaku manéhna datang kaluar ti imahna manéhna papanggih jeung Jibril sarta ditanya ngeunaan reureuh-Na. Anjeunna ngawaler, 'Kami teu nuliskeun hiji imah nu ayanyaéta anjing atawa potret hiji. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Imah nu malaikat teu asup
| H 1733
"Jibril jangji nganjang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina waktu nu tangtu. Waktu datang jeung Jibril teu datang. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, miboga hiji iteuk dina leungeun-Na. Manéhna matak mun eta turun jauh nyebutkeun, 'Allah teu megatkeun jangji-Na, sareng Rasul,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna. 'Saterusna manéhna noticed anjing jeung bohong dina jok sarta dipenta,' Lamun teu anjing ieu datang dina? 'I (Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman) ngomong, 'kuring henteu apal eta geus datang dina.' Manéhna ménta ka jadi nunda luar jeung saterusna ieu disetir kaluar.Saterusna Jibril datang jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk manéhna, 'Anjeun jangji baris nganjang kuring jeung kuring diuk nungguan anjeun tapi anjeun teu datang.' Anjeunna ngawaler, 'mah nyangsang ku anjing di imah Anjeun . Urang teu nuliskeun imah nu aya anjing atawa potret hiji. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Naon anu kudu dipigawé ku potret
| H 1734
"Ali, putra Abi Tholib ceuk kuring (Hayyan, putra Hussain, 'Kami mah milih ka anjeun hiji tugas nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditugaskeun ka kuring? Sanes kang ninggalkeun potret hiji unerased, atawa kuburan nu leuwih luhur batan bentang leungeun unleveled. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Hayyan bin Hussain patali ieu.
Indéks
ART
BUKU 31
PERHATOSAN
Gambar
CURTAINS
Siksa MAKERS Ajibarang
Siksa sorangan
Tangtangan Allah ka artis nu
THE SEVEREST hukuman pikeun artis potret
ANJING JEUNG sorangan
Naha Jibril teu nuliskeun imah NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Imah nu malaikat teu asup
Naon anu kudu dipigawé ku potret
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 032
Otentik Hadits pertaining ka
Mesjid
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 32
Kaagamaan
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Jeung, manéhna nu venerates nu waymarks (rites) Allah,
pasti, geus ti amal shaleh tina hate. "22.32 Koran
THE kahadean lumampah TO masjid
Salametan IN Cendrawasih
| H 1069
"Pikeun whosoever mana anu ka masjid di isuk atawa sore, Allah prepares salametan pikeun manéhna dina Paradise unggal waktu manehna mana, isuk atawa magrib."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Léngkah dicandak ka masjid
| H 1070
"Whosoever ngajadikeun wudhu-na di imah terus walks ka salah sahiji Imah Allah pikeun minuhan hiji kawajiban di antarana kawajiban Allah. Hiji lengkah wipes kaluar salah sahiji dosa nya jeung lengkah sejen raises rank-Na. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun Allah Tulisan akun anjeun
| H 1071
"Ubay, putra Ka'ab terang jalma nu imah ieu salajengna jauh ti Masjid ti nu ti saha lain jeung jalma nu teu kungsi lasut doa hiji (dina Masjid). Ubay ditanya manéhna, 'Naha teu meuli kalde jadi nu bisa numpak di nu poek sareng nu di panas teh?' Anjeunna ngawaler, 'mah teu hoyong imah mah jadinutup ka Masjid. Eta ieu mah hayang kitu mah leumpang ka Masjid jeung imah mah mulang ti dinya kudu direkam ka kiridit mah. 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka manéhna,' Allah geus credited sagala rupa nu ka akun anjeun. '"
Sadaya anu eusina jeung karsa alus ieu credited ka anjeun.
Muslim nu boga rantay nepi ka Ubayy putra Ka'ab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun FOOTPRINTS kacatet
| H 1072
"The anak Salimah megatkeun pikeun pindah nearer ka Masjid. Dina pelajaran ieu, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk maranehna, 'kuring geus kadéngé nu maksudna pikeun mindahkeun nearer ka Masjid.' Maranehna ngawaler, 'Tuh niat urang O Rasul Allah,' pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna. Dua kali cenah,'Children of Salimah, nyimpen imah Anjeun, footprints Anjeun bisa direkam. 'Unggal hambalan Anjeun nyandak ka arah Masjid raises rank anjeun.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE FURTHEST jauh ti masjid
| H 1073
"Sing nu solat brings pahala pangluhurna nyaéta hiji nu walks farthest ka dinya; sarta manéhna nu waits ku kituna manéhna bisa nyebutkeun sholat jeung jamaah ngabogaan ganjaran nu leuwih luhur ti anu salah nyebutkeun eta sorangan jeung mana anu ka ranjang. "

Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Leumpang TO masjid poek
| H 1074
"Pikeun jalma anu leumpang ka masjid dina peuting poék méré tidings gumbira tina lampu lengkep dina Poé Judgement."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun nilai solat ngaronjat
| H 1080
"Solat ditawarkeun dina jamaah ngarupakeun dua puluh tujuh kali leuwih mangpaat ti solat dipigawé sorangan."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
STRIVING IN THE ngabalukarkeun Allah
| H 1075
"Kami mah Bejakeun ku anjeun tina hiji hal jeung nu Allah bakal mupus dosa anjeun jeung ngumpulkeun status anjeun?" Hadir Maranéhanana ngomong, 'Tangtu bae, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' Manéhna ngomong, 'Nyieun nu wudhu (cuci ritual ) nu leres, bade masjid remen for bongan komo di hésé atawa distressingkaayaan jeung nungguan solat saterusna sanggeus hiji rengse. Ieu striving Anjeun dina ngabalukarkeun Allah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Masjid OF QUBA
| H 375
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal datang dina Quba boh kuda atawa leumpang. Aya manéhna baris nawarkeun dua unit sholat (Raka ') di Masjid.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilongok Masjid di Quba saban minggu boh kuda atawa leumpang, jeung ibn Omar bakal lakonan hal nu sarua. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali ieu.
Solat ditawarkeun dina masjid
FREQUENTING masjid
| H 1076
"Lamun anjeun ningali hiji jalma frequenting masjid, biruang saksi ka kapercayaan-Na, sabab Allah, nu Mighty, nu Maha Agung nyebutkeun: 'Euweuh kudu nyicingan masjid Allah iwal maranéhanana anu percaya Allah jeung Poé kamari, ngadegkeun solat maranéhanana jeung mayar amal wajib, jeung sieun nanaon iwal ti Allah. '"9:18 Qur'an.
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Keur ahir pikeun solat
| H 710
"Lamun solat téh rék ngamimitian, ulah datang ngajalankeun ka éta. Datang ka eta leumpang kalem. Saterusna ngiluan solat di titik anjeun datangna jeung nyieun up for naon nu ku anjeun lasut sanggeus. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong ieu.
Mimitian waktu shalat
| H 711
"Upami anjeun nuju nepi pikiran anjeun ngagabung sholat, anjeun geus aya di sholat."
Muslim.
Mangpaat solat di Masjid
"Antara Do'a Nabi lalaki ditawarkeun dina jamaah leuwih ti dua puluh darajat leuwih gede di istighfar ti sholat ditawarkeun di pasar-tempat kasebut di imahna. Ku kituna, lamun salah sahijina ngajadikeun hiji wudhu rupa jeung datang ka masjid nu taya kahayang iwal pikeun sholat, jeung sia boga alesan manéhna iwal sholat,gelar nya eta diangkat keur unggal lengkah Anjeunna nyandak jeung dosa dipiceun nepi nepi ka manéhna asup kana masjid. Lamun manéhna asup kana masjid, anjeunna téh dianggap dina kaayaan shalat salami solat bakal terus manéhna nepi ka waktu anak; jeung malaikat terus berdoa pikeun manéhna salami manéhna tetep di tempat-Na shalat,jeung maranehna supplicate nyebutkeun: 'O Allah geus rahmat asup manehna, O Allah, ngahampura manéhna, O Allah narima tobat,' keur salami manéhna teu no ngarugikeun aya, jeung saterusna salami manéhna teu leupas state nya ku purity ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE kahadean nungguan for bongan THE
Tumetep di masjid
| H 1077
"Saperti Anjeun tetep di masjid keur kaperluan solat jeung ieu ngan alesan ieu nu nyegah anjeun balik imah, Anjeun bakal dianggap dikawasaan dina sholat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun malaikat SUPPLICATE Pikeun rahmatan lil 'alamin
| H 1078
"The malaikat supplicate pikeun berkah kana hiji nu terus tetep di tempat-Na shalat dina kaayaan purity sanggeus solat rengse, nyebutkeun, 'O Allah, ngahampura manéhna; O Allah geus rahmat dina manéhna. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Istighfar nungguan di Masjid pikeun nu salajengna solat
| H 1079
"Dina hiji kasempetan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu nyangsang datang ka Masjid pikeun solat peuting nepi ka peuting pisan. Sanggeus solat réngsé manéhna ngahurungkeun ka urang jeung ngomong, 'Sabaraha urang ceuk solat maranéhanana, ka kénca jeung angon, sebutan pikeun maranéhanana anjeun nu waited, geus saolah-olah anjeun geus didudukidina solat di sakuliah. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
OMISSION dina sholat THE
CARA ngagambar perhatian Imam IF Anjeunna anu ngajadikeun AN ERROR dina sholat
| H 252
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diajar nu sengketa hiji geus arisen antara anggota anak ngirut, putra Auf.
Manéhna sarta sawatara Sahabat-Na indit ka reconcile antara maranéhna sarta anu ditahan ku silaturahmi maranéhanana.
Waktu for bongan anjog jeung Bilal indit ka Abu Bakar jeung nanya ka anjeunna: "Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus nahan jeung nya éta waktu for bongan, bakal Anjeun mingpin urang dina sholat" Manéhna ngawaler: "Enya, lamun nu hayang."
Bilal dijieun keur nélépon ka solat jeung Abu Bakar stepped gancang sareng solat commenced. Saterusna, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anjog jeung walked turun nu baris nyokot tempat di jajar kahiji.
Thereupon nu nyembah berhala mimiti clap (keur tanda aya datangna nya). Abu Bakar ieu engrossed dina sholat jeung teu ngadéngé. Clapping naékna jeung saterusna manéhna noticed Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu dibéré manéhna tetep di tempat-Na tur teruskeun sholat. Tapi Abu Bakar diangkat-Naleungeun, muji Allah, stepped tukang jeung lumangsung di baris.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, stepped gancang sareng dipingpin sholat. Lamun ieu leuwih manéhna Nyanghareupan jamaah jeung ngomong: 'Mun anjeun sapatemon hal mangsa solat naha Anjeun mimitian pikeun clap? Clapping ngan pikeun awéwé. Lamun nu mana wae nu anjeun sapatemon hal mangsa solat manéhna kudu nyebutkeun:'Maha Agung nyaéta Allah.' Ieu tangtu ngagambar perhatian. Na, Abu Bakar, naon dieureunkeun Anjeun ti neraskeun mingpin solat sanggeus kuring geus dibéré ka anjeun 'Manéhna ngawaler:' Kuring teu nyangka eta pas yén putra Abu Kahafah kudu ngabalukarkeun solat di hareupeun Rasul Allah, pujian jeung perdamaian jadi kanamanéhna. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sahl putra Sa'ad Sa'idi nu patali ieu.
Ninggalkeun nalika telepon kumplit solat téh JIEUNAN
| H 1835
"I (Abu Sha'tha) ngomong, 'Kami diuk jeung Abu Hurairah di Masjid nalika panelepon ka solat nyieun telepon kumplit solat. Manusa A ngadeg luhur jeung ka dimimitian ninggalkeun. Abu Hurairah diawaskeun manéhna nepi ka manéhna ninggalkeun Masjid lajeng ngadawuh, 'Nu saurang geus disobeyed Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sha'tha nu patali ieu.
Kahadiran jalma buta
| H 1082
"Hiji jalma blind datang ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah teu boga hiji pikeun panduan kuring ka masjid,' terus sought idin ka nyebutkeun solat-na di imah. Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ewehidin, tapi salaku manéhna ngeunaan ninggalkeun, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebut manéhna nanyakeun, 'Bisa Anjeun ngadenge telepon kumplit solat?' Anjeunna ngawaler, 'Sumuhun.' Thereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Saterusna ngabales eta.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jalma buta WHO ngadéngé telepon kumplit solat
| H 1083
"Manéhna (ibn Ummu Maktum anu blind) ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di Madinah aya loba réptil jeung beasts liar.' Manéhna ngomong, 'Lamun Anjeun bisa ngadéngé kecap tina nelepon: Hayu ka solat; datang ka kasuksésan, ngabales maranehna. '"
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Ummu Maktum panelepon for bongan, anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Solat ANTARA nu mimiti jeung télépon nu kadua TO solat
| H 1118
"Antara unggal adzan (sauran nu kahiji ka solat) jeung Iqamah (sauran nu kadua pikeun solat) aya doa hiji; antara unggal adzan jeung Iqamah aya doa hiji; antara unggal adzan jeung Iqamah aya shalat, pikeun whosoever hawa nafsu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mughaffal nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kabiasaan di masjid
Sikep di Masjid
| H 1754
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade jalma diuk jeung suku-Na dicokot nepi ka beuteung-Na salila khutbah Jumaah."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Mu'az bin Anas Juhni nu patali ieu.
Ulah nyiduh IN A masjid
| H1741
"Spitting di masjid hiji eta teh dosa, sarta expiation nyaeta ka kuburan eta."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pembuangan Mukus
| H 1742
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nempo spittle atawa mukus tina irung, atawa phlegm dina dinding masjid anu manéhna baris kerok eta jauh."
Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman patali ieu.
Ulah nyiduh di lantai masjid
| H 656
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, noticed batur geus spat di Masjid deukeut Qibla. Beungeutna ditembongkeun displeasure, manéhna nangtung luhur jeung ka scraped eta nepi ka leungeun-Na, sarta ngandika, 'Lamun anjeun nangtung dina sholat anjeun cicingeun ngobrol jeung Gusti anjeun, jeung Manéhna aya di antara anjeun jeung Qibla. Anggap teu salah,Ku kituna, nyiduh arah éta, nyiduh ngan ka kénca atawa dina suku anjeun. 'Saterusna manéhna nu ngajemput sudut cloak-Na, spat kana eta jeung narilep eta jeung ngomong,' Atawa, Anjeun kudu ngalakonan kawas ieu. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Masjid kanggo THE zikir Allah
| H 1743
"Hal ieu teu pas ngagunakeun masjid pikeun boh urinating atawa defecating. Éta kabéh diwangun pikeun zikir Allah jeung recitation tina Qur'an salaku utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus kronologis. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Larangan tarung, SHOUTING nyieun gangguan di masjid, jual, jsb
Nyalahgunakeun masjid
| H 1744
"Lamun saha hears sejen néangan-Na leungit sipat dina masjid kudu tanggap: Dupi Allah teu ngimpen deui wae ka anjeun, masjid nu teu bina pikeun tujuan kitu."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION ngalawan maranéhanana MISUSING masjid
| H 1745
"Lamun nempo jalma dibeuli atawa jual di masjid hiji nyebutkeun ka manehna, 'Dupi Allah nyieun dagang Anjeun unprofitable; jeung lamun ningali batur néangan sipat leungit-Na nyebutkeun: Dupi Manehna teu ngimpen deui wae ka anjeun '".
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Masjid IS Allah
| H 1746
"Manusa A inquired di masjid, 'Saha geus enticed nu onta beureum?' Whereupon Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Dupi anjeun teu manggih. Masjid nu diwangun pikeun tujuan nu aranjeunna keur diwangun. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dagang, leungit harta jeung puisi dina masjid
| H 1747
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, forbade dagang, néangan sipat leungit jeung reciting puisi dina masjid."
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ngirut putra Shu'aib nu patali dina wewenang bapana jeung akina ieu-Na.
Teu ngumpulkeun sora anjeun aya di masjid
| H 1748
"I (Saib, putra Yazid) ieu di masjid lamun batur pencét kuring jeung karikil a. Kuring kokotéténgan ka luhur jeung nempo ieu Omar putra Khattab. Manéhna nanyakeun ka kuring, 'Buka jeung mawa maranéhanana dua ka kuring.' Lamun Kuring dibawa ka manéhna tuluy nanya, 'Dimana anjeun ti?' Maranehna ngawaler, 'Kami ti Taif.' Manéhna ka eta, 'Sempet Anjeun belonged kaieu kota mah, tangtu geus dihukum Anjeun pikeun raising voices Anjeun di Masjid Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Saib bin Yazid nu patali ieu.
Larangan ngasupkeun masjid sanggeus ngabogaan didahar bawang bodas ATAWA atah bawang
Teu dahar bawang bodas Saméméh bade masjid
| H 1749
"Whosoever geus didahar bawang bodas teu kudu kaanggo masjid urang atawa masjid urang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hindarkeun dahar bawang bodas Saméméh solat
| H 1750
"Whosoever geus didahar bawang bodas teu kudu kaanggo urang atawa gabung jeung kuring di solat."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Bawang bodas anu karasa
| H 1751
"Whosoever geus didahar bawang bodas atawa bawang kudu tetep jauh ti urang atawa kudu nyimpen jauh ti masjid urang."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Jabir nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Lamun malaikat gelo
| H 1752
"Manéhna anu geus didahar bawang bodas, bawang atawa bawang spring teu kudu kaanggo masjid urang sabab malaikat ogé gélo ku nu nu offends manusa."
Muslim diriwayatkan ieu.
Cook bawang bodas jeung bawang
| H 1753
"Manéhna (khalifah Omar) ceuk dina khutbah Jumaah-Na, 'Saterusna dahar dua bumbu malodorous, bawang bodas jeung bawang. Kuring geus dipikawanoh Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, langsung jalma smelling di antarana ninggalkeun masjid jeung buka salaku sajauh Bakisah. Saha wishes dahar eta, kudu bisa leupas sorangantina bau ku cara masak maranehna. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Omar bin Khattab ieu.
Indéks
Mesjid
BUKU 32
Kaagamaan
Al Qur'an
THE kahadean lumampah TO masjid
Salametan IN Cendrawasih
Léngkah dicandak ka masjid
Lamun Allah Tulisan akun anjeun
Lamun FOOTPRINTS kacatet
THE FURTHEST jauh ti masjid
Leumpang TO masjid poek
Lamun nilai solat ngaronjat
STRIVING IN THE ngabalukarkeun Allah
Masjid OF QUBA
Solat ditawarkeun dina masjid
FREQUENTING masjid
Keur ahir pikeun solat
Mimitian waktu shalat
Mangpaat solat di Masjid
THE kahadean nungguan for bongan THE
Tumetep di masjid
Lamun malaikat SUPPLICATE Pikeun rahmatan lil 'alamin
Istighfar nungguan di Masjid pikeun nu salajengna solat
OMISSION dina sholat THE
CARA ngagambar perhatian Imam IF Anjeunna anu ngajadikeun AN ERROR dina sholat
Ninggalkeun nalika telepon kumplit solat téh JIEUNAN
Kahadiran jalma buta
Jalma buta WHO ngadéngé telepon kumplit solat
Solat ANTARA THE 1ST jeung nélépon 2nd TO solat
Kabiasaan di masjid
Sikep di Masjid
Ulah nyiduh IN A masjid
Pembuangan Mukus
Ulah nyiduh di lantai masjid
Masjid kanggo THE zikir Allah
Larangan tarung, SHOUTING nyieun gangguan di masjid, jual, jsb
Nyalahgunakeun masjid
SUPPLICATION ngalawan maranéhanana MISUSING masjid
Masjid IS Allah
Dagang, leungit harta jeung puisi dina masjid
Teu ngumpulkeun sora anjeun aya di masjid
Larangan ngasupkeun masjid sanggeus ngabogaan didahar bawang bodas ATAWA atah bawang
Teu dahar bawang bodas Saméméh bade masjid
Hindarkeun dahar bawang bodas Saméméh solat
Bawang bodas anu karasa
Lamun malaikat gelo
Cook bawang bodas jeung bawang
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 033
Otentik Hadits pertaining ka
Sumpah
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 33
Larangan nyokot sumpah AN nanaon dijieun
Sumpah
| H 1756
"Allah forbids Anjeun pikeun nyokot sumpah ku founding Anjeun. Whosoever kudu nyokot sumpah kudu sumpah ku Allah atawa tetep jempé. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SWEARING ku brahala ATAWA founding
| H 1757
"Ulah sumpah ku brahala atawa ku founding Anjeun."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdur Rahman bin Samurah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SWEARING ku lain ti Alloh
| H 1758
"Whosoever swears ku kajujuran, teu urang."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan sumpah AN TO leupas tina ISLAM
| H 1759
"Lamun hiji jalma nyokot sumpah nu asup jeung kasus saperti kitu anjeunna bakal leupas tina Islam, mangka lamun manéhna kudu ngahurungkeun kaluar jadi tukang bohong, manehna bakal jadi manéhna swore. Lamun manéhna kudu ngahurungkeun kaluar geus diucapkeun kabeneran manéhna moal balikkeun ka Islam unblemished. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Buraidah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kaliru OF DISBELIEF
| H 1760
"I (ibn Omar) kadéngé hiji manusa ngomong, 'Teu aya, ku Ka'ba', jeung admonished manéhna nyebutkeun, 'Ulah sumpah ku nanaon lian ti Allah, sabab kuring ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Whosoever swears ku nanaon lian ti Allah anu kaliru hiji kalakuan disbelief, atawa tina associating haljeung Allah. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan KNOWINGLY nyokot sumpah PALSU
PERHATOSAN hukuman
| H 1761
"Whosoever swears hiji sumpah palsu pikeun ménta hak milik hiji Muslim unjustly bakal minuhan Allah jeung Anger Na. Saterusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, recited ti Kitab Allah di pangrojong pernyataan-Na: 'Jalma anu ngajual jangji Allah jeung Sumpah sorangan harga saeutik bakal bogateu babagi dina langgeng Kahirupan. Allah ngayakeun bakal nyarita ka maranehna, atawa di tingali eta, sareng teu purify éta kontak dina Poé Kiamat. Theirs bakal jadi hukuman nyeri. '"3:77 Koran
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SWEARING PALSU ngalawan Muslim
| H 1762
"Whosoever nyokot jauh katuhu tina Muslim ku swearing falsely bakal dikutuk ku Allah ka Fire jeung bakal kaasup ku Anjeunna ti Paradise. Manusa A ditanya manéhna, 'Komo lamun hiji hal leutik, Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' Manéhna ngajawab: 'Komo lamun nyaéta twig tina rungkun Berry.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Umamah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE gravitasi A sumpah PALSU
| H 1763
"Ti dosa utama nyaéta: Associating nanaon jeung Allah. Disobedience kolot. Rajapati. Sumpah palsu. "
A Badui Arab datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta nanya: '? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu dosa utama' Manéhna ngawaler: Associating nanaon jeung Allah. Manusa di tanya, 'Sarta sanggeus éta?' The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler, 'Asumpah palsu nu deprives hiji Muslim tina sipat-Na. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abdullah bin ngirut, putra Al 'Salaku nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EXPIATION OF Sumpah
SUPERCEEDING sumpah AN
| H 1764
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka kuring (Abdur Rahman, putra Samurah), 'Lamun anjeun nyokot sumpah pikeun hiji hal jeung afterwards tempo hiji hal sejenna nu leuwih hade, milih nu nu leuwih alus sarta expiate sumpah nu . '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdur Rahman bin Samurah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EXPIATION OF sumpah AN
| H 1765
"Whosoever nyokot sumpah pikeun hiji hal jeung afterwards nilik hal sejenna nu leuwih hade kudu expiate sumpah jeung milih anu leuwih hade."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngaronjatkeun sumpah Anjeun
| H 1766
"Kuring keur hoping éta, lamun Allah Wills, kuring mah moal sumpah pikeun ngalakukeun hiji hal, tapi lamun hiji alternatif leuwih alus presents sorangan mah, tangtu mengadopsi eta jeung expiate sumpah mah."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sumpah Kinanti
| H 1767
"Lamun nu mana wae nu salah sahiji Anjeun tetep adamant di sumpah-Na ngeunaan kulawargana ieu leuwih sinful pikeun manéhna dina estimasi Allah ti lamun manéhna ngajadikeun amends di jalan prescribed ku Allah, nu Maha Agung."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dieunakeun dina hiji Sumpah nu
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Allah moal nyokot anjeun akun
keur dieunakeun di Sumpah Anjeun.
Tapi Anjeunna bakal mawa anjeun ka akun pikeun Sumpah
nu Anjeun solemnly sumpah.
Expiation nya éta dahar sapuluh malarat (jelema)
jeung kadaharan saperti Anjeun normal nawarkeun
ka jalma Anjeun sorangan;
atawa pakean (di antarana);
atawa freeing budak hiji.
Manéhna nu teu ngabogaan kudu gancang tilu poé.
Ieu nu disebut expiation tina Sumpah Anjeun
lamun geus disumpah;
tapi tetep Sumpah Anjeun ...... "5:89 Koran
SWEARING HABITUAL ON sumpah
| H 1768
Ayat ieu wangsit ngeunaan jalma nu aya di watek nyebutkeun: 'Teu aya, ku Allah' jeung 'Enya, ku Allah' "
"Allah moal nyokot anjeun akun keur dieunakeun di Sumpah Anjeun. Tapi Anjeunna bakal mawa anjeun ka akun pikeun Sumpah nu solemnly Anjeun sumpah. Expiation nya éta dahar sapuluh malarat (jelema) jeung kadaharan saperti Anjeun normal nawarkeun ka jalma Anjeun sorangan; atawa pakean (di antarana); atawa freeing budak hiji. Manéhna nuteu ngabogaan kudu gancang tilu poé. Ieu nu disebut expiation tina Sumpah Anjeun lamun geus disumpah; tapi tetep Sumpah Anjeun ...... 5:89 Koran
Bukhori nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina mu'min, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu daek usaha SWEARING sumpah AN salila dagang
Ulah sumpah maju A urus
| H 1769
"Hiji sumpah payun urus tapi wipes kaluar untung."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngabalukarkeun nguranganna Untung
| H 1770
"Awas tina swearing pisan dina perkara tina meuli jeung ngajual sabab promotes dagang terus ngabalukarkeun rugi."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Katadah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PROVOCATION OF Iblis
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Lamun hiji provocation ti Iblis kudu provoke anjeun,
ngungsi di Allah.
Manéhna nya éta Hearer, nu Knower. "41:36 Koran
"Lamun Iblis provokes Anjeun
ngungsi di Allah,
Manéhna nya éta dédéngéan, nu nyaho "7:. 200 Koran
"Jeung maranéhanana anu, lamun maranehna ngalakukeun kajahatan indecency
atawa salah sorangan inget Allah
jeung ménta hampura tina dosa maranéhanana
- For saha tapi Allah forgives dosa -
saha jalma anu teu persist di naon maranehna ngalakukeun
bari maranéhanana nyaho.
Maranéhanana, recompense maranéhanana nyaéta panghampura ti Gusti maranéhanana
jeung Kebon underneath nu walungan ngalir,
nu saterusna bakal hirup salawasna.
Kumaha alus teuing nyaéta upah tina maranéhanana anu tanaga gawé "3:. 135-136 Koran
"Jeung, O mu'min, giliran Allah sadaya babarengan,
dina pilihan nu makmur. "24:31 Koran
Sumpah INVOLUNTARY
| H 1858
"Whosoever swears sumpah jeung involuntarily nyebutkeun, 'Ku al (dewa pagan) iwung jeung al uzzah'; kudu sakaligus tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah. Jeung whosoever nyebutkeun ka Companion-Na: 'Hayu, hayu urang judi.' Kudu méré zakat. '
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Sumpah
BUKU 33
Larangan nyokot sumpah AN nanaon dijieun
Sumpah
SWEARING ku brahala ATAWA founding
SWEARING ku lain ti Alloh
Larangan sumpah AN TO leupas tina ISLAM
Kaliru OF DISBELIEF
Larangan KNOWINGLY nyokot sumpah PALSU
PERHATOSAN hukuman
SWEARING PALSU ngalawan Muslim
THE gravitasi A sumpah PALSU
EXPIATION OF Sumpah
SUPERCEEDING sumpah AN
EXPIATION OF sumpah AN
Ngaronjatkeun sumpah Anjeun
Sumpah Kinanti
Dieunakeun dina hiji Sumpah nu
Al Qur'an
SWEARING HABITUAL ON sumpah
Teu daek usaha SWEARING sumpah AN salila dagang
Ulah sumpah maju A urus
Ngabalukarkeun nguranganna Untung
PROVOCATION OF Iblis
Al Qur'an
Sumpah INVOLUNTARY
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 034
Otentik Hadits pertaining ka
Angin, hujan, & unsur
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 34
Larangan ABUSING angin
AND SUPPLICATION hade
SUPPLICATION keur efek angin
| H 1776
"Ulah nyiksa angin. Lamun geus teu pikaresepeun supplicate nyebutkeun, 'O Allah, urang ménta tina Anjeun teh alus angin ieu, jeung alus ieu anu mana ngandung, jeung alus ieu anu mana geus paréntah; sarta urang neangan panyalindungan anjeun ngalawan jahat angin ieu jeung jahat ieu anu mana ngandung jeungnu jahat ieu anu mana geus ngutus. '"
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Ubayy bin Ka'ab nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Teu kutuk angin
| H 1777
"Angin nyaéta antara nikmat Allah, sabab asalna jeung rahmat jeung hukuman. Lamun anjeun nempo teu kutuk, tapi ménta Allah tina budi nu hade jeung neangan nu ngungsi Allah ti jahat anak. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION pikeun alus sarta panangtayungan ti angin
| H 1778
"Lamun angin blew Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal disebut, 'O Allah mah beg tina Anjeun alus sarta anu alus ieu anu mana ngandung jeung hade maksud nu geus dikirim ; jeung neangan panyalindungan anjeun ngalawan jahat sarta nu jahat ieu anu mana ngandung jeungjahat tina tujuan nu geus dikirim. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung nya, Ibu tina iman nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Larangan nandaan hujan TO A béntang nu tangtu
Nandaan hujan TO lain ti Alloh
| H 1780
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngabalukarkeun solat subuh di Hudaibiyyah. Sanggeus concluding solat manéhna ngahurungkeun ka para sahabat sarta ngandika, 'Naha anjeun teu nyaho naon Gusti, geus nyarios?' Maranehna ngawaler, 'Allah jeung Rasul nyaho pangalusna.'
Cenah, 'isuk Ieu nyembah berhala My jengkar sababaraha percanten di Me jeung sajabana denying Me. Whosoever ngadawuh: Urang geus teges hujan ku Grace jeung Mercy Allah percaya SUNDA, tapi whosoever ngadawuh: Urang geus teges hujan ku éta jeung béntang sapertos ieu,
geus rek Me jeung dipercaya dina planét. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid, putra Khalid nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE ARTIFICAL hujan THE PALSU Al Masih teh
| H 1859
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, disebutkeun anti-Masih hiji isuk sarta ngagambarkeun manéhna, nurunkeun ekspektasi urang, mangka raising eta, nepi ka urang pikiran manéhna bisa jadi geus hadir dina deukeutna rungkun tanggal-kalapa sawit.
Lamun urang balik ka manéhna sarta manéhna noticed patalina jeung masalah urang prior manehna nanyakeun urang, 'Naon troubles Anjeun?' Kami ngawaler, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Anjeun spoke ngeunaan anti-Masih isuk ieu lowered ekspektasi , tuluy diangkat eta nepi ka urang pikiran manéhna bisa hadir di salah sahiji tanggal-palmgroves. 'Manéhna nyebutkeun,' Ieu ieu hal lian ti anti-Masih nu ngajadikeun kuring sieun pikeun anjeun. Kuring teu sieun pikeun anjeun ngeunaan anti-Masih. Lamun manehna mucunghul bari Kami diantara anjeun mah bakal bek Anjeun ngalawan ka anjeunna, tapi lamun manéhna teu ditempokeun pas kuring am mah tara anjeun unggal Anjeun kudu bela diri. Allah barisjadi wali unggal Muslim di tempat mah.
Manéhna (nu anti-Kristus) hiji lalaki ngora jeung bulu kasar jeung hiji panon nu floats kawas anggur a. Aya rasa nu manéhna bisa nyarupaan Abdul Uzza bin Tatan. Whosoever encounters manéhna ti antara anjeun kudu didugikeun ka manéhna ayat-ayat nu muka tina bab Al-Kahf (Bab 18 Nu Gua 1-10). Manéhna bakal muncul tijalan antara Suriah jeung Irak jeung bakal ngabalukarkeun karuksakan jeung getih-héd kenca sareng ka katuhu. O nyembah berhala Allah tetep teguh! '
Urang ménta manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sabaraha lila manéhna baris tetep di bumi?' Manéhna dijawab, 'Opat puluh poé. Hiji poé-Na bakal kawas taun, salah bakal saperti bulan, salah bakal kawas minggu jeung sesa poé-Na bakal kawas poé anjeun. '
Urang nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina poe nu bakal kawas sataun, bakal eta suffice pikeun urang nengetan solat tina hiji poe?' Manéhna dijawab, 'Teu aya, Anjeun kudu nga-estimasi tina nu petikan waktu. '
Urang nanyakeun, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon nu bakal jadi laju gerakan di bumi?' Manéhna dijawab, 'Kawas hiji awan kenca balik angin (nubuat lalampahan udara).'
Manéhna bakal kaanggo urang jeung ngajak maranehna, sarta maranehna bakal ngabales ku percanten ka Anjeunna. Manéhna bakal marentah langit jeung bakal ngirim turun (jieunan) hujan dina urang. Manéhna bakal marentah bumi (seluler, téhnologi hydroponic jeung bakeries) jeung bakal ngahasilkeun herbage héjo pikeun maranéhna; sapi bakal mulang ka dinamalem jeung humps teguh, udders lengkep sareng sisi fattened.
Mangka manéhna baris datang ka urang sejen tur ngajak ka nurut ka anjeunna, tapi maranéhanana baris Nampik télépon sarta manéhna baris ngahurungkeun jauh ti maranehna. Maranéhanana bakal stricken jeung halodo jeung kalaparan terus jadi malarat.
Manéhna (nu anti-Kristus) bakal ngaliwatan tempat gurun jeung baris ngagero dina eta pikeun mawa mudik khasanah maranéhanana jeung harta karun maranéhanana baris nuturkeun manéhna kawas wasps.
Manéhna baris ngagero manusa di perdana nonoman sarta (magically) nyerang ka manéhna jeung pedang-Na motong manéhna jadi dua lembar. Nu eces moal leupas tina unggal jarak sejenna tanda panah. Mangka manéhna baris summon manéhna jeung si budak ngora bakal ngabales datang jeung riang, muka mesem.
Sedengkeun manéhna (nu anti-Kristus) nyaéta ngalakonan ieu, Allah, nu Maha Agung, bakal ngirim Al Masih teh, (Yesus) anak Maryam nu bakal descend deukeut minaret bodas nepi ka Wétan tina Damsik, maké dua garments dyed konéng, leungeun-Na istirahat dina jangjang dua malaikat. Salaku manéhna bends sirah-Na, ogé titik-titik cai baris turun tieta jeung sabot raises eta baris aya tetes kawas mutiara ragrag ti dinya. Hal ieu teu diijinkeun keur unggal unbeliever pikeun manggihan seungit tina napas-Na iwal manéhna mati, sarta napas-Na bakal ngahontal salaku sajauh tetempoan-Na ngahontal.
Manéhna bakal ngadesek pasukan anti-Kristus jeung bakal manggihan manéhna di Gate of Lud jeung bakal sono ka manéhna. Yesus mangka bakal datang ka urang saha Allah geus shielded ti anti-Masih. Manéhna bakal ngusap jauh nu lebu ti rupa maranéhanana jeung bakal nginpokeun eta tina urutan maranéhanana di Paradise.
Dina waktu éta Allah, nu High bakal nembongkeun ka Yesus: 'Kuring geus dibawa kaluar sababaraha nyembah berhala My jeung saha teu saurang anu bisa tahan. . Ku sabab ngabalukarkeun ieu, nyembah berhala abdi, ka Gunung Tur (Sinai) 'Allah mangka bakal ngumpulkeun gog jeung Magog jeung nu ngantep leupas tur geser ka handap kaluar ti unggal lamping (tempo Koran Ch.21: 96).Grup maju maranéhanana bakal maot leuwih Lake Tabariah jeung meakeun sadaya cai sarta lamun gugus ngagedekeun anak maot deukeut eta maranéhanana baris ngomong, 'Dina hiji waktu aya cai di dieu.'
Nabi Allah, Yesus, sarta para sahabatna bakal dikepung nepi ka sirah hiji bula baris mucunghul leuwih alus kana éta hal ti saratus dinars mucunghul ka anjeun ayeuna.
Mangka Rosul Alloh, Yesus Al Masih teh, jeung para sahabatna bakal ngadoa ka Allah, nu Maha Agung, sarta supplicate ka Anjeunna jeung Anjeunna bakal nyieun cacing dina necks rahayat gog jeung Magog ti nu maranéhanana kabéh bakal paeh di isuk kawas korban singa.
Sanggeus Yesus ieu, Nabi Allah, sarta para sahabatna bakal descend ti Gunung tapi moal tiasa mendakan komo rohangan tina bentang leungeun nu bébas di antara corpses tina pengikut gog jeung Magog - jeung stench maranéhanana!
Saterusna Yesus, Nabi Allah, sarta para sahabatna bakal supplicate ka Allah, nu Mighty, nu High, jeung Manéhna bakal ngirimkeun manuk salaku badag salaku necks tina onta nu bakal mawa ati-corpses jeung leupaskeun eta dimana wae Allah Wills.
Sanggeus Allah ieu, Mighty, nu Maha Agung, bakal ngirim turun hujan whereby unggal dwelling, naha éta diwangun tina taneuh liat atawa bulu, bakal cleansed sarta jadi kawas eunteung.
Saterusna bumi bakal paréntah pikeun ngahasilkeun buah sarta balik berkah anak, dina cara saperti nu hiji pihak jalma bakal sufficed ku babagi ngan hiji dalima jeung panyumputan bakal kapanggih dina kaayaan sahadé tina kulit anak.
Allah bakal ngaberkahan nu onta karek birthing di susu na nu bakal suffice koneng gede jalma jeung susu sapi bakal suffice suku bangsa nu jeung susu kambing bakal suffice cabang suku a.
Sedengkeun maranéhna aya dina kaayaan ieu Allah SWT, High, bakal ngirim angin ngahiliwir murni nu bakal nyokot Muslim dina kélék maranéhanana whereby jiwa unggal percaya jeung unggal Muslim bakal maot jauh.
Sanggeus ieu ngan urang awon bakal ditinggalkeun nu bakal copulate jeung awewe sacara kabuka, unabashed kawas donkeys. Ieu téh dina siga batur Sajam bakal commence.
Muslim nu boga rantay nepi ka Nawas anak Sam'an nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cai bakal seuneu jeung seuneu bakal cai amis
| H 1860
"Kuring, (Ribi 'bin Hirash) sasarengan jeung Abu Mas'ud ka Huzaifah jeung Abu Mas'ud ditaros:'. Katakan urang naon kadéngé ti Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngeunaan anti-Masih ' Manéhna ka urang, 'Jang anti-Kristus bakal mucunghul tur sareng anjeunna bakal boh cai jeung seuneu.
Nu nu urang ngarasa jadi cai bakal seuneu nu nundutan jeung nu nu urang ngarasa jadi seuneu bakal cai tiis sarta amis. Lamun nu mana wae nu diantara anjeun sapatemon manéhna, Anjeun kudu luncat kana anu mana kang perceives jadi seuneu sabab bakal cai amis jeung palatable. '
Abu Mas'ud commented, 'mah teuing ogé ngadéngé ieu ti Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,' ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ribi 'bin Hirash nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Cai WITHHOLDING
| H 1886
"Allah bakal ngayakeun ngomong, kasampak atawa purify tilu rupa jelema dina Poé Judgement, sarta maranéhanana baris nampa hiji hukuman nyeri:
Hiji lalaki di padang pasir anu ngabogaan cai tambahan can withholds ti hiji traveler. A lalaki anu sells hal ka nu séjén sanggeus swearing solat soré ku Allah yén anjeunna ngalaman mayar jadi loba for eta jadi séjénna nyokot kecap sarta bayaran manéhna sasuai sanajan kanyataanana ieu teu bener. Hiji lalaki, anu ngajadikeun-Najanji taqwa ka hiji imam di Urutan mangtaun sababaraha tinimbangan duniawi, mangka sanggeus kahontal teu minuhan jangji-Na. Jeung lamun manehna teu ngahontal tujuan-Na manéhna teu minuhan jangji-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Muriang IS ti panas naraka
| H 1909
"Muriang nyaéta ti panas Apan. Eta kudu extinguished cai. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Panonpoe
Nepi ka panonpoé naék ti kulon
| H 438
"Allah bakal terus tahan kaluar Hand-Na peuting ku kituna manéhna anu geus dosa salila poé bisa jadi tobat, sarta tahan kaluar Hand-Na salila poé ku kituna manéhna anu geus dosa peuting bisa jadi tobat, arek panonpoé naék ti kulon ".
Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Musa) Abdullah, putra Kays al-Asy'ari ceuk nu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk hadits ieu
THE Sukarela pertengahan isuk solat
| H 1166
"Manéhna (Zaid) nempo sababaraha urang ngalamar solat sukarela dina isuk awal jeung ngomong, 'dupi nu maranéhanana terang eta leuwih hade pikeun nawarkeun solat sukarela saeutik saterusna, sabab Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk , 'Jang waktu solat pertengahan isuk pikeun maranéhanana anu ngahurungkeun soranganka Allah anu lamun anak sapi tina onta nu warmed, nu lamun panonpoé geus risen anu cukup luhur. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Zaid bin Arqam nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Panonpoé ON poé kiamat
| H 1919
"Kuring, (Abu Hurairah) ngomong, 'Aya hiji kasempetan nalika urang nya jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna diondang pikeun kadaharan sarta ditawarkeun hiji taktak ti domba. Manéhna ngarasakeun taktak jeung spoke ka urang salaku manéhna ate nyebutkeun: mah bakal master sakabeh jalma dina Poé Kiamat. Naha anjeundiajar carana? Dina Poé kiamat, Allah bakal papanggih sakabeh umat manusa, nu kahiji jeung nu pamungkas, dina polos-rupa ambéh maranéhanana sadaya tiasa katingali jeung bisa ngadéngé panelepon.
Dina Poé yén panonpoé bakal pisan deukeut umat manusa sarta maranéhanana baris ngalaman sangsara tremendous jeung kanalangsaan. Maranehna bakal nyebutkeun antara sorangan: Ulah Anjeun nyadar naon we lah asup jeung naon nu befallen urang? Dupi anjeun tiasa manggihan jalma anu bisa intercede pikeun anjeun jeung Gusti anjeun? Sababaraha bakal ngomong ka séjén: Adam bapa Anjeun,sarta maranéhanana baris balik manéhna terus ucapkeun: O Adam anjeun Kangjeng umat manusa, Allah nyiptakeun Anjeun sareng leungeun-Na sorangan jeung breathed kana Anjeun sumanget-Na jeung paréntah malaikat ka ruku turun ka arah anjeun jeung mungkinkeun Anjeun hirup di Taman. Tiasa teu intercede pikeun urang jeung Gusti anjeun? Teu nempo kaayaan urang jeungsangsara sengit nu geus overtaken urang? Adam bakal nyebutkeun: Gusti abdi ambek ayeuna, dina cara nu Manéhna geus kungsi angered saméméhna, jeung bakal kungsi jadi angered kawas deui. Manéhna forbade mah jeung dahar ti tangkal nu tangtu tapi kuring disobeyed Anjeunna. Kami sieun keur kuring sorangan, keur kuring sorangan, keur kuring sorangan. Pindah ka baturnu sejenna. Pindah ka Nuh ......... ..
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
Angin, hujan, & unsur
BUKU 34
Larangan ABUSING angin
AND SUPPLICATION hade
SUPPLICATION keur efek angin
Teu kutuk angin
SUPPLICATION pikeun alus sarta panangtayungan ti angin
Larangan nandaan hujan TO A béntang nu tangtu
Nandaan hujan TO lain ti Alloh
THE ARTIFICAL hujan THE PALSU Al Masih teh
Cai bakal seuneu jeung seuneu bakal amis
Cai WITHHOLDING
Muriang IS ti panas naraka
Panonpoe
Nepi ka panonpoé naék ti kulon
THE Sukarela pertengahan isuk solat
Panonpoé ON poé kiamat
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 035
Otentik Hadits pertaining ka
Kajembaran & Niat
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 35
Kaagamaan
Allah, nu High, geus ngadawuh:
"Tapi maranéhanana maréntahkeun pikeun ibadah Allah waé,
nyieun Agama-Na tulus, orientasi tegak,
jeung pikeun nyieun solat maranéhanana
jeung mayar amal wajib.
Nu memang Religion of Straightness. "
98: 5 Koran
"Daging jeung getih maranéhanana teu ngahontal Allah,
rada, geus kaagamaan ti yén ngahontal Anjeunna.
Kawas kitu Anjeunna geus subjected ka anjeun,
dina pilihan nu exalt Anjeunna pikeun guiding anjeun.
Jeung méré tidings gumbira ka dermawan. "
22:37 Koran
"Ucapkeun: 'naha Anjeun nyumputkeun naon nu aya di hate anjeun
atawa nembongkeun eta, Allah weruh éta.
Manéhna weruh sagala rupa nu aya di langit jeung bumi
sarta ngabogaan daya leuwih sagala hal. '"
3:29 Koran
Pentingna Niat
| H 1
"Kuring, (Omar putra Al Khattab) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong:" Mémang, AMAL nu (judged) ngan ku niat, sarta aya for everyone anu mana kang dimaksudkeun Lamun hiji urang. hijrah pikeun Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, tuluy hijrah hiji nyaéta pikeunAllah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna ,. Lamun hijrah hiji nyaéta pikeun neangan dunya, mangka hijrah hiji nyaéta pikeun éta. Lamun hiji manusa migrates demi hiji awewe jeung marries nya, mangka hijrah téh nya pikeun anu mana kang hijrah. '"
Bukhori jeung nu boga rantay nepi ka (Abu Hafs) Omar putra al-Khattab nu patali ieu.
Nasib polos
| H 2
"Hiji tentara bakal maju kana Ka'ba tapi basa éta ngahontal lahan tandus, kabéh di antarana, nu kahiji jeung nu pamungkas, bakal swallowed nepi ku bumi." Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya nanyakeun: 'Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kumaha eta nu mimiti jeung panungtung di antarana bakal swallowednepi can di antara maranehna aya warga sipil jeung jalma anu teu ti eta? ' Anjeunna ngawaler: 'maranéhanana mimiti jeung panungtung bakal swallowed nepi, tapi maranehna bakal resurrected nurutkeun karsa maranéhanana.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Basa teh perkara nu percaya Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Migrasi
| H 3
"Teu aya hijrah sanggeus bubuka (Mekah); rada, gelut jeung karsa tetep - jeung pas disebut kana indit (perang)."
(Nu harti ieu téh yén teu aya hijrah ti Mekah sabab geus jadi lahan Islam).
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hate IN UNISON
| H 4
"Kami (para sahabat) nya jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina perangna lamun manehna ngomong: 'Aya sababaraha lalaki di Madinah anu sareng anjeun dimana wae Anjeun Maret jeung di lebak naon bae nu meuntas. Ieu ngan geringna nu geus tetep eta tina keur jeung anjeun. Maranehna sarua ka anjeun dina ganjaran. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Abdullah) Jabir bin Abdullah al-Ansari ceuk ieu.
Henteu mampuh pikeun minuhan hiji karsa nu
| H 5
"Kami (para sahabat) anu balik ti perangna tina Tabuk jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kapan cenah: 'Aya jalma kenca balik di Madinah anu aya jeung urang di unggal lolos we meuntas jeung unggal lebak urang traversed. Maranéhanana lumangsung deui ku sababaraha (sah) munasabah. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas ceuk ieu.
Amal
| H 6
"Bapa mah, Yazid, méré sababaraha dinars (koin emas) dina zakat jeung kenca eta di lembaga anu ngurus hiji manusa di masjid. Kuring indit ka manusa nu dibawa nu dinars deui ka bapa kuring. Manéhna ngomong: 'Demi Allah mah, nu teu mean ieu keur anjeun.' Jadi urang indit ka Nabi, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, jeung nyerah zat ka manéhna. Manéhna ngomong: 'Yazid, pikeun anjeun aya naon maksud jeung Ma'an pikeun anjeun naon dicandak ku anjeun.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka (Abu Yazid) Ma'an putra Yazid putra al-Akhnas (he he he, ramana jeung akina éta antara para sahabat Nabi) ceuk ieu.
Sedekah dimimitian AT HOME
| H 7
"Dina taun ti pamit Ibadah Haji, Sa'ad ieu di jadi loba nyeri nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka nganjang manéhna. Sa'ad ngomong: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anjeun bisa nempo Kuring keur di loba nyeri. Kami lalaki jegud jeung ahli waris budi mah putri mah. MeiKuring méré dua per tilu harta mah di sedekah? ' Anjeunna ngawaler: 'No' 'Saterusna hiji-satengah, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? Deui manehna ngomong: 'No' 'Nah sugan, hiji-katilu, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? Dina ieu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'Hiji-katilu, jeunghiji-katilu pisan. Eta leuwih hade nu kudu ninggalkeun nya beunghar tinimbang gumantung, begging urang. Mémang, Anjeun moal méakkeun nanaon néangan nu raray Allah jeung teu narima ganjaran for eta, komo nu nu Anjeun nunda di muara pamajikan anjeun. '
Saterusna Sa'ad ngomong: 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, am mah keur ditinggalkeun balik di Mekah sanggeus Sahabat mah ninggalkeun?' Anjeunna ngawaler: 'Anjeun teu bakal ditinggalkeun balik ngalakonan nanaon néangan nu pelesir Allah nu moal ngabalukarkeun Anjeun bisa digedékeun di gelar jeung rank. Bisa Anjeun bisa ditinggalkeun di Urutan nusababaraha urang bisa nyandak kauntungan tina anjeun jeung yén sababaraha nu harmed ku anjeun. ' Saterusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, supplicated (nyebutkeun): 'O Allah, lengkep pikeun Sahabat mah hijrah, sarta teu ngahurungkeun eta deui dina heels maranéhanana.' Tapi hiji nu aya pitied ieu Sa'ad, putra Khawlah anu maotdi Mekah, pikeun saha Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditembongkeun rahmat jeung asih. "
Ceuk Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Ishaq) Sa'ad, putra Abi Wakkas Malik putra Uhaib (salah sahiji sapuluh dibere tidings gumbira tina pangakuan kana Paradise) ieu.
THE PURITY hiji nu jantung
| H 8
"Allah henteu neuteup ka awak anjeun jeung gambar, tapi Manéhna kasampak di hate anjeun."
Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Hurairah) Abdur Rahman putra Shakhr patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jalur ka Allah
| H 9
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya: 'Nu antara ieu nyaeta kana nu Path Allah: a lalaki anu perang kaluar ti kawani; ? saurang lalaki anu perang for sombong tribal, atawa lalaki anu perang demi mintonkeun-off 'Manéhna ngawaler:' Whosoever gelut guna ngantep Word Allah jadinu pangluhurna nyaeta dina Path Allah. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Musa) Abdullah putra Kays al-Asha'ri ceuk ieu.
PREMEDITATED rajapati
| H 10
"Lamun dua muslim (submitters ka Alloh) ngalawan unggal sejenna pedang, boh killer jeung ditelasan bakal di Gasibu I (Abu Bakrah) ngadawuh:. 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pasti, geus ngan the killer. Naon ngeunaan hiji nu geus ditelasan? ' Manéhna ngajawab: 'Nu séjén ogéhayang pisan maehan pendamping-Na. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka putra (Abu Bakrah) Nafi 'tina al-Harith ath-Thaqfi, patali, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Mangpaat solat di Masjid
| H 11
"Antara Do'a Nabi lalaki ditawarkeun dina jamaah leuwih ti dua puluh darajat leuwih gede di istighfar ti sholat ditawarkeun di pasar-tempat kasebut di imahna. Ku kituna, lamun salah sahijina ngajadikeun hiji wudhu rupa jeung datang ka masjid nu taya kahayang iwal pikeun sholat, jeung sia boga alesan manéhna iwal sholat,gelar nya eta diangkat keur unggal lengkah Anjeunna nyandak jeung dosa dipiceun nepi nepi ka manéhna asup kana masjid. Lamun manéhna asup kana masjid, anjeunna téh dianggap dina kaayaan shalat salami solat bakal terus manéhna nepi ka waktu anak; jeung malaikat terus berdoa pikeun manéhna salami manéhna tetep di tempat-Na shalat,jeung maranehna supplicate nyebutkeun: 'O Allah geus rahmat asup manehna, O Allah, ngahampura manéhna, O Allah narima tobat,' keur salami manéhna teu no ngarugikeun aya, jeung saterusna salami manéhna teu leupas state nya ku purity ".
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah patali: Nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran terduga
| H 12
"Mémang, Allah geus ditulis merits jeung dosa, sarta geus clarified maranehna. Whosoever dimaksudkeun istighfar hiji tapi teu prakték eta, Allah, Nu Maha Agung, nu High, nyerat eta jeung Anjeunna salaku ganjaran nu lengkep. Padahal lamun manéhna maksud eta jeung practiced eta, Allah nu nyerat jadi sapuluh ganjaran nepi ka tujuh ratus, dua kali,jeung dikalikeun. Tapi, lamun manéhna dimaksudkeun dosa tapi teu ngalakukeun kajahatan eta, Allah, nu High, nyerat eta jeung Anjeunna salaku ganjaran nu lengkep. Padahal lamun manéhna maksud eta jeung komitmen eta, Allah nu nyerat dinya lain salah dosa. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu al-'Abbas) Abdullah putra Abbas bin Abdul Mutolib nu boga rantay nepi ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di antarana anu mana kang ngalaporkeun nu boga rantay nepi ka Gusti-Na, Nu Maha Agung, nu High, nyebutkeun ieu.
Nilai amal soleh
| H 13
"I (Abu Abdur Rahman) kadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun: 'Aya éta tilu urang, di antarana hiji jalma anu cicing samemeh anjeun. Maranéhanana iinditan jeung kapanggih hiji guha, jeung ngasupkeun eta guna méakkeun peuting. Saterusna, batu slid turun ti gunung jeung diblokir lawang nuka gua. Maranéhanana ceuk ka unggal sejen: 'euweuh bakal nyalametkeun anjeun tina batu ieu iwal ti nu supplicate ka Allah, nu High, jeung amal soleh anjeun.' Salah sahijina ngomong: 'O Allah, kuring kungsi dua sepuh yuswa jeung mah teu ngawula ka inum ka anggota kulawarga atawa rumah saméméh maranéhna. Hiji poé mah dicokot jauhdina pilarian tina greenery (pikeun sumpan sapi sélér) jeung teu mulang nepi ka sanggeus bapa kuring ngalaman Isro saré. Sanggeus kuring réngsé milking kuring dibawa eta inuman maranéhanana jeung kapanggih eta saré mah hated hudang eta, sareng bakal mah mere bagian mana wae susu ka kulawarga atawa pagawé mah samemeh porsi maranehna. Jadi kuring tetepjeung jug dina leungeun mah nungguan eta hudang nepi ka break subuh jeung barudak anu nangis ti lapar ku suku mah. Ngarah awoke jeung drank inuman peuting maranéhanana. O Allah, lamun Ku naon ieu néangan rupa anjeun, jadi nulungan urang ti nu nu urang dina akun karang ieu. 'Thereupon batu pindahsaeutik tapi éta teu bisa muncul ti gua.
Séjénna ngomong: 'O Allah, kuring kungsi misan bikangna, nu ieu mah jalmi paling tercinta sakabeh urang. Kuring hayang nya, tapi manéhna nolak kuring. Saterusna manéhna ieu stricken ku sataun tandus, jadi manéhna datang ka kuring, sarta kuring méré nya saratus dua puluh dinars (koin emas) dina kaayaan nu manéhna nyerah sorangan ka kuring, jadi manéhnateu. Kapan ieu mah di kontrol, di luhur nya, manéhna ngomong: 'Sieun Allah, sarta teu megatkeun segel nu iwal jeung hak anak,' jadi aya nu tinggaleun nya sanajan manéhna ka kuring jalmi paling tercinta, jeung aya nu tinggaleun emas mah geus dibikeun nya. O Allah, lamun Ku naon ieu néangan rupa anjeun, jadi nulungan urang ti nu mana urang aya di. ' Thereuponbatu nu pindah deui, tapi masih teu bisa muncul ti gua.
Saterusna anu séjén ngomong: 'O Allah mah hired sababaraha buruh sarta mayar kabeh gajih maranéhanana iwal hiji lalaki anu kenca naon ieu alatan manéhna jeung indit jauh. Kuring dipupuk upah di bisnis jeung harta-Na ngaronjat. Sanggeus hiji waktu manéhna datang ka kuring sarta ngomong: 'O worshiper Allah, méré kuring upah mah' "Jadi ceuk kuring mah: 'Demi Allah,sagala rupa nu Anjeun tempo ti upah anjeun: onta, sapi, domba jeung nonoman 'Manéhna ngomong:'.. O worshiper Allah, teu bohongan kuring 'mah ngawaler:'. kuring teu bohongan Anjeun 'Jadi Anjeunna nyandak eta sadayana jeung drove eta, nyésakeun nanaon eta. O Allah, lamun Ku naon ieu néangan rupa anjeun, jadi nulungan urang ti nu mana urang aya di. ' Thereupon nubatu pindah sarta mecenghul, leumpang, ti gua. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Abdur Rahman) Abdullah putra Omar al-Khattab ceuk ieu.
Indéks
Kajembaran & Niat
BUKU 35
Kaagamaan
Al Qur'an
Pentingna Niat
Nasib polos
Migrasi
Hate IN UNISON
Henteu mampuh pikeun minuhan hiji karsa nu
Amal
Sedekah dimimitian AT HOME
THE PURITY hiji nu jantung
Jalur ka Allah
PREMEDITATED rajapati
Mangpaat solat di Masjid
Ganjaran terduga
Nilai amal soleh
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 036
Otentik Hadits pertaining ka
Panghampura & Taubah
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 36
FORGIVINESS
Conto Nabawi
| H 14
"Demi Allah, kuring neangan hampura Allah jeung giliran Anjeunna leuwih ti tujuh puluh kali sapoé."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah ngalaporkeun yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Urang nu kudu ASK ampun
| H 15
"O urang, balikkeun ka Allah jeung neangan panghampura ti Anjeunna. Pikeun kuring sorangan, kuring ngahurungkeun ka Allah saratus kali sapoé."
Muslim nu boga rantay nepi ka al-Agharr putra Yasar al-Muzani ngadawuh: Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Rahmat Allah TO nyembah berhala HIS
| H 419
"Sababaraha captives anu dibawa saméméh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta di antara maranehna aya hiji awewe anu lumpat frantically di ditu di dieu néangan anak nya. Lamun manéhna kapanggih anak nya manéhna ngangkat eta nepi, hugged jeung suckled dinya. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, cenah nepi ka Sahabat-Na,'Bisa Anjeun dibayangkeun ieu awewe lempar anak nya jadi Seuneu teh?' The Sahabat ngawaler, 'Mémang taya.' Saterusna cenah, 'Allah leuwih welas asih ka arah nyembah berhala-Na ti baé ka arah anak nya.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Omar bin Khattab nu patali hadits ieu
Rahmat Allah ngawengku AND SURPASSES Anger HIS
| H 420
"Lamun Allah nyiptakeun umat manusa Manéhna wrote dina Kitab nu jeung Anjeunna dina Arasy-Na, 'Mercy mah bakal lumaku leuwih dimurkai kuring.'"
Urang ogé informed, "Mercy mah ngawengku Anger kuring."
"Mercy mah surpasses Anger kuring."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu
CARA saeutik Urang terang OF rahmat
| H 421
"Allah dibagi rahmat (Rasul) kana saratus bagian. Manéhna dipikagaduh salapan puluh-salapan bagian tur dikirim bagian sésana turun ka bumi. Ieu téh ti bagian ieu nu nyiptakeun ngalegaan rahmat ka hiji séjén; sahingga sato lifts suku anak luhur anak ngora ngan dina kasus eta bisa jadi ngarugikeun eta. "
Urang ogé informed,
"Jeung Allah aya saratus bagéan rahmat. Salasahiji bagian Manéhna geus dikirim ka handap pikeun manusa, jin, sato, jeung serangga. Ieu téh ngaliwatan ieu nu maranéhanana nungkulan kindly ku karana, sunda hiji jeung nu séjénna, sarta welas asih ka hiji sarua séjén. Komo sato raises hoof -na pikeun nyegah anak ngora dina kasus sakuduna menyakiti dinya.Allah geus diboga sésa salapan puluh-salapan bagian nungkulan mercifully jeung nyembah berhala-Na dina Poé Judgement. "
Urang ogé informed:
"Jeung Allah nu saratus bagéan rahmat. Salasahiji bagian dipaké ku sakabeh mahluk - hiji kahadéan antara maranehna. Salapan puluh-salapan bagian bakal imparted dina Poé Judgement. "
Urang ogé informed:
"Allah nyiptakeun saratus bagéan rahmat dina Poé Manéhna nyiptakeun langit jeung bumi; unggal bagian sarua jeung rohangan antara langit jeung bumi. Di antarana, Anjeunna nempatkeun hiji bagian di muka bumi. Ieu téh ngaliwatan ieu indung geus rahmat pikeun barudak nya, sato jeung manuk geus rahmat pikeun hiji sarua séjén. DinaPoe kiamat bakal nyampurnakeun jeung ngalengkepan Mercy-Na. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu
OFT balik
| H 422
"A worshiper Allah komitmen dosa terus supplicated, 'Allah, dihampura dosa mah.' Allah, Nu Maha Agung jeung High, ngomong, 'worshiper My geus komitmen dosa terus direalisasikeun manéhna ngabogaan Gusti nu forgives dosa sarta ogé nyokot ka akun for eta. 'Sanggeus éta worshiper nu Malikkeun ka dinya jeung dosa deui jeungsupplicated, 'Gusti, dihampura dosa mah.' Nu Maha Agung jeung High ngomong, 'worshiper My geus komitmen dosa terus direalisasikeun manéhna ngabogaan Gusti nu forgives dosa sarta ogé nyokot ka akun for eta.' Sakali deui worshiper nu Malikkeun jeung dosa deui jeung supplicated kawas saméméhna, 'Gusti, dihampura dosa mah.' Nu Maha Agungjeung High ngomong, 'worshiper My geus komitmen dosa terus direalisasikeun manéhna ngabogaan Gusti nu forgives dosa sarta ogé nyokot ka akun for eta. Kuring geus dihampura worshiper abdi, jadi mugi Gusti naon maneh manéhna wishes (salami manéhna repents). '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah mikanyaah ka anu nanya ka eta ampun
| H 423
"Ku Anjeunna di nu leungeun ieu hirup kuring, lamun geus teu dosa, Allah bakal dileungitkeun Anjeun teras nahan di tempat Anjeun hiji jalma nu tangtu geus dosa terus ménta hampura, ku kituna Anjeunna bakal ngahampura maranehna."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hampura
| H 424
"Lamun geus teu dosa, Allah bakal nyiptakeun nyiptakeun nu dosa terus ménta hampura, si Manéhna bakal dihampura maranehna."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Ayub Khalid, putra Zaid nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu
.
Di antara berkah nyieun ZIKR - THE zikir Allah
| H 1460
"Kami diuk jeung Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kapan cenah, 'Aya nu mana wae nu salah sahiji Anjeun anu ngabogaan kakuatan cukup ngalakukeun sarébu amal soleh dina hiji poe?' A Companion anu hadir nanya ka manéhna , 'Kumaha bisa sarébu amal soleh dipigawé?' Manéhna dijawab, 'Lamun exalt Allah saratuskali Anjeun bakal recompensed jeung sarébu amal soleh atawa sarébu dosa anjeun bakal musnah. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Sa'ad bin Abi Waqqas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Taun ka genep puluh
| H 113
"Allah terus ngahampura jalma saacan manéhna ngahontal umur genep puluh taun."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Néangan Panghampura
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"... Ménta panghampura dosa anjeun ....." 47:19 Koran
"Jeung ménta hampura Allah ....." 4: 106 Koran
"... Exalt jeung muji Alloh, Gusti nu
jeung ménta hampura ti Anjeunna "110:. 3 Koran
"'Pikeun cautious jeung Gusti maranéhanana,
theirs bakal jadi Kebon underneath nu walungan ngalir,
nu saterusna bakal hirup anu langgeng,
jeung spouses dimurnikeun, jeung pelesir ti Allah. '
Allah nu ngawaskeun leuwih nyembah berhala Na.
Maranéhanana anu maranéhanana anu ngomong:
'Gusti, urang percaya Anjeun,
ngahampura urang dosa-dosa urang jeung nyalametkeun urang
tina hal hukuman of Fire teh, '
anu sabar, truthful, patuh,
jeung amal jeung nu ménta hampura subuh "3:. 15-17 Koran
"Sing saha anu teu jahat atawa wrongs dirina
terus nanyakeun panghampura Allah
bakal manggihan nu Allah nyaeta Forgiver, Nu Maha Asih "4:. 110 Koran
"Tapi Allah ieu teu ngahukum eta
bari anjeun langsung nu tinggal di aya tengah.
Manéhna atawa bakal ngahukum eta
lamun maranehna sababaraha kali ménta hampura Anjeunna. "8:33 Koran
"Saha jalma anu, lamun maranehna ngalakukeun kajahatan indecency
atawa salah sorangan inget Allah
jeung ménta hampura tina dosa maranéhanana -
for saha tapi Allah forgives dosa -
saha jalma anu teu persist di naon maranehna ngalakukeun
bari maranéhanana nyaho "3:. 135 Koran
ASK Allah Panghampura saratus kali sapoé
| H 1922
"Mémang veils (cahaya) overshadow jantung mah memang mah supplicate ka Allah ampun saratus kali sapoé."
Muslim nu boga rantay nepi ka Agharr Al Muzani nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Neangan hampura jeung tobat
| H 1923
"Demi Allah, kuring neangan hampura Allah jeung tobat ka Anjeunna leuwih ti tujuh puluh kali sapoé."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
CARA TO ASK ampun
| H 1925
"Kami bisa ngitung nu supplication Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, saratus kali consecutively, 'O Gusti, dihampura jeung hampura kuring sabab Anjeun téh Oft-balik jeung karep, Nu Maha Asih.'"
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ridho nanyakeun ampun
| H 1926
"Whosoever supplicates ka Allah rutin ampun, Manéhna méré deliverance ti austerity jeung relief ti unggal salempang jeung mere manéhna ti sumber nu teu dipikanyaho manéhna."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka ibn Abbas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Allah FORGIVES malah jelema nu ngaji diri ON medan perang THE lamun maranehna SUPPLICATE manéhna
| H1927
"Whosoever supplicates, 'Kuring nanya Allah ampun, teu aya nu disembah iwal Anjeunna, Living, di langgeng, jeung I giliran Anjeunna di tobat' bakal gaduh dosa maranéhanana dihampura, sanajan anjeunna tos ngaji diri dina medan perang teh."
Abu Daud, Tirmidzi jeung Hakim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION Best tiasa nyarios salila beurang jeung peuting
| H 1928
"Cara pangluhurna di nu worshiper bisa neangan panghampura nyaéta ku cara nyebutkeun, 'O Allah, Anjeun ngan Gusti mah; teu aya nu disembah iwal Anjeun. Anjeun dijieun kuring jeung Kami worshiper anjeun. Mah pangalusna mah pikeun minuhan jangji jeung sumpah mah Anjeun. Kuring neangan panyalindungan anjeun ti jahat ieu anu mana geus mah dipigawé. Kuring ngakunu nikmat Anjeun dibikeun ka kuring jeung ngaku dosa mah; bakal Anjeun teras, dihampura dosa, sabab memang euweuh boga daya ngahampura iwal Anjeun sorangan. '
Whosoever supplicates tulus cara ieu salila poé, sarta mati saméméh sore bakal jadi salah sahiji dwellers of Paradise; jeung whosoever supplicates tulus cara ieu salila peuting jeung mati saméméh isuk bakal jadi salah sahiji dwellers of Paradise. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Shaddad anak Aus nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kanjeng Nabi Muhammad saw, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, TEACHES AS CARA TO ASK ampun
| H 1929
"Lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, menyimpulkan solat, manéhna sought panghampura tilu kali mangka ngawaleur jibril, 'O Allah, Anjeun téh Giver tina karapihan jeung ti Anjeun anu tentrem. Maha Agung anu Anjeun, O Tuhan bisa jeung Maha Suci. '
Imam Auza'i, salah sahiji rantay narrators ditanya, Kumaha teu Rasul Allah neangan panghampura? Anjeunna ngawaler, manehna tangtu ngomong, 'I beg Allah ampun; Kuring beg Allah pikeun panghampura. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Thauban nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
EXALT Alloh sarta ASK ampun HIS
| H 1930
"Saméméh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibikeun jauh manéhna mindeng ngulang, 'Maha Agung nyaéta Allah, kabéh puji milik Anjeunna. Kuring neangan panghampura Allah jeung giliran Anjeunna di tobat. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya, nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Harepan kungsi leupas panghampura
| H 1931
"Allah, nu Maha Agung nyebutkeun, 'O putra Adam mah bakal terus ngahampura salami Anjeun nelepon kana Me hoping ampun abdi, euweuh urusan naon dosa anjeun téh, mah teu paduli. O putra Adam, sanajan dosa anjeun piled nepi saluhur langit, lamun supplicate Kuring nanyakeun ampun kuring bakal ngahampuraanjeun. O putra Adam, lamun anjeun datang ka Kami jeung dosa sarua jeung sakabeh bumi, sarta minuhan Me teu associating nanaon jeung Me, kuring baris datang ka anjeun jeung bumi pinuh ku panghampura. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ladies wanti jadi amal
| H1932
"O Ladies, méré zakat jeung jadi getol dina néangan panghampura alatan kuring geus katempo mayoritas nu diantara anjeun nyaéta pangeusi tina Api.
Salah sahiji Ladies dipenta, 'Naon nu jadi sabab urang jadi mayoritas di antara pangeusi of Fire teh?' Manéhna dijawab, 'Anjeun kutuk pisan jeung nu ungrateful ka husbands Anjeun. Kuring geus kungsi katempo Lesser dina otak jeung Agama anu bisa overpower nu boga hiji uteuk ti anjeun. '
Manéhna nanyakeun, 'Naon nu dimaksud kakurangan di hilian jeung urusan Agama nu urang kakurangan ti?' Anjeunna ngawaler, 'Jang bukti dua awewe sarua jeung nu hiji lalaki, jeung hiji awewe teu bisa ngadoa salila kursus-kursus bulanan nya.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Hampura
| H 1895
"Kuring, (Abdullah, putra Sarijas) ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, Allah geus dihampura sagala shortcomings anjeun.' Pikeun ieu anjeunna ngawaler, 'Sarta Hormat ogé.' Asim ceuk , 'Kuring nanya Abdullah, Tadi Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ménta panghampura pikeunAnjeun? ' Anjeunna ngawaler, 'Enya, jeung for oge.' Saterusna manéhna recited ayat nu: Tanya for hampura dosa anjeun sarta pikeun mu'min, lalaki jeung awewe "47:19 Qur'an.
Muslim nu boga rantay nepi ka 'Asim Ahwal ho patali via Abdullah putra Sarijas nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tobat
Kumaha mun REPENTANT
Imam Nawawi commented:
"Taubah nyaéta wajib keur unggal dosa individu. Lamun dosa aya di antara worshiper jeung Allah, nu High, jeung teu aya hubungan ka manusa sejen tobat anak diwangun ku tilu kaayaan:
1. Yen anjeunna / manéhna abandons dosa langsung.
2. Yen anjeunna / manéhna regrets sanggeus dipigawé dinya.
3. Yen anjeunna / manéhna ditangtukeun kungsi prakna deui.
Lamun nu mana wae nu tilu kaayaan ieu leungit, tobat teu sah.
Lamun dosa ngalibatkeun hak manusa nu sejenna, terus hiji kaayaan kaopat bakal ditambahkeun nu yén anjeunna / manéhna satisfies hak nu boga ku, upamana, balik sipat-Na / nya, atawa presents manéhna / sorangan pikeun hukuman Islam, atawa tangtukeun hampura ti pihak tatu.
Ku sabab geus fardhu ka tobat tina sagala dosa. Sanajan lamun manéhna / manéhna repents ti sababaraha bakal ditarima kitu, sésana of / dosa unrepented nya-Na, tetep beban pikeun eta jalmi.
Nu kawajiban tobat nyaéta atra ti proofs kapanggih dina Qur'an, cara Prophetic jeung pamadegan koléktif ulama Muslim. "
Allah, nu Maha Agung, geus ngadawuh:
"..... Jeung, O mu'min, giliran Allah sadaya babarengan,
dina pilihan nu bisa makmur. "24.31 Koran
"Jeung ménta hampura Alloh, Gusti Anjeun, teras tobat ka Anjeunna." 11,3 Koran
"Mu'min, giliran Allah di tobat rido .." 66,8 Qur'an.
Tobat
| H 16
"Allah leuwih pleased jeung tobat tina worshiper-Na ti hiji anjeun, saha, lamun leungiteun onta di hiji dessert mandul ujug-ujug kapanggih eta. Allah leuwih pleased jeung tobat tina worshiper-Na ti batur bakal lamun manéhna leungiteun onta kuda-Na bawa dahareun sarta inuman dina dessert mandul.Saterusna, lamun bohong ka handap dina ngiuhan di hiji tangkal manéhna ujug-ujug manggih eta nangtung deukeut ka manehna, jeung seizes eta ku tali ngaliwatan irung anak; mangka, keur overwhelmed jeung kabagjaan, nya anu slips sarta manéhna nyebutkeun, 'O Allah, Anjeun worshiper mah jeung Kami Gusti anjeun!' (Jeung saterusna ménta ampun). "
Ceuk Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Hamzah) Anas putra Malik al-Ansari, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Naon waktu anu alus TO tobat
| H 17
"Allah bakal terus tahan kaluar Hand-Na peuting ku kituna manéhna anu geus dosa salila poé bisa jadi tobat, sarta tahan kaluar Hand-Na salila poé ku kituna manéhna anu geus dosa peuting bisa jadi tobat, arek panonpoé naék ti kulon ".
Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Musa) Abdullah, putra Kays al-Asha'ri nu patali, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Taubah sok ditarima ti hirup
| H 18
"Allah bakal ngahurungkeun jeung rahmat ka whosoever repents saméméh panonpoé naék ti kulon."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah dilaporkeun, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kasempetan Kamari TO tobat
| H 19
"Allah, nu Mighty, nu Maha Agung, bakal nampa tobat tina worshiper-Na nepi nepi ka throes pati."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka (Abu Abdur Rahman) Abdullah putra Omar putra al-Khattab patali, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dina pilarian kanyaho
| H 20
"Zirr indit ka Safwan, putra Assal ka inquire ngeunaan wiping leungeun leuwih kaos suku kulit (lamun nyieun wudhu). Safwan kuring nanya, 'Zirr, naon brings Anjeun dieu?' Zirr ngawaler, 'The Pilarian pangaweruh.' Safwan ngomong, 'The malaikat sumebar jangjang maranéhanana pikeun hiji nu nyiar pangaweruh kaluar ti kesenanganieu anu mana kang nyiar. ' Thereupon Zirr ka Safwan, 'Sababaraha mamang geus arisen dina pikiran kuring ngeunaan wiping leungeun leuwih kaos suku sanggeus hiji ngabogaan lega sorangan. Sabab anjeun salasahiji para sahabat Nabi mah datang ka nu nanya ngeunaan eta, tuh Anjeun ngadenge manéhna nyebut nanaon ngeunaan eta? 'Jawab 'Sumuhun' Safwan, 'Jang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka urang yén urang bari éta dina lalampahan urang teu kudu nyabut kaos suku urang keur nyeuseuh suku urang periode tilu poe jeung peuting lamun urang nyieun wudhu, iwal sanggeus ngabogaan geus sapatemon jeung istri urang. Sanajan kitu, dina kasus séjén saperti sanggeussare, relieving muka diri jeung saterusna, Anjeun kudu ngan ngusap leungeun Anjeun leuwih kaos kaki salila periode éta. '
Saterusna Zirr ditanya manéhna, 'Naha anjeun ngadangu manéhna ngomong nanaon ngeunaan cinta jeung kasih sayang?' Safwan ngawaler, 'Sanggeus lamun kami journeying jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, hiji Badui disebut kaluar ka manehna di hiji, sora kasar pisan nyebutkeun,' O Muhammad! ' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawabmanéhna ampir nada sarua nyebutkeun, "Di dieu am I." I (Safwan) spoke ka Badui nu nyebutkeun, 'Woe ka anjeun, leuwih handap sora anjeun dina datangna; ieu téh paréntah Allah. ' Nu Badui ngawaler, "Kuring moal handap sora mah!" Saterusna alamat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu Badui tanya, "Naonngeunaan jalma anu mikanyaah hiji jalma tapi teu bisa jadi di pausahaan maranéhanana? "Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijawab," Di Poé Judgement, hiji jalma bakal di pausahaan tina maranéhanana manéhna mikanyaah ka. "Sanggeus éta, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus ngawangkong ka urang jeung disebutkeun hijigateway di kulon ti rubak nu bisa meuntas ku rider di opat puluh atawa tujuh puluh taun. '"
Salah sahiji narrators hadits ieu ditambahkeun, "'gateway ieu tempat di arah Siria. Allah nyiptakeun eta babarengan jeung penciptaan langit jeung bumi. Eta kabuka pikeun tobat, jeung moal ditutup nepi ka panonpoé naék ti Jawa Barat. '"
A ranté nepi ka Zirr putra Hubaish ceuk ieu.
Sawaktos Anjeun muterkeun ka Allah, Allah bakal robah TO YOU
| H 21
"Aya hiji manusa tina hiji bangsa samemeh anjeun anu kungsi ditelasan salapan puluh-salapan urang, manéhna inquired anu jalmi paling diajar di bumi, sarta diarahkeun ka biarawan a. Manéhna indit ka biarawan sarta ngomong, 'kuring geus ditelasan salapan puluh-salapan urang, mangrupa aya wae kasempetan nu tobat mah bakal ditarima?' Biarawan ngajawab,'No' Jadi anjeunna ditelasan nu biarawan anu saterusna jadi korban hundredth-Na. Manéhna inquired deui anu jalmi paling diajar di bumi, sarta diarahkeun ka hiji manusa wijaksana. Manéhna indit ka manusa wijaksana jeung ngomong, 'kuring geus ditelasan saratus urang, mangrupa aya kasempetan tobat mah bakal ditarima?' Nu manusa wijaksana ngawaler, 'Enya,naon bisa nangtung antara anjeun jeung tobat? Pindah ka éta jeung taneuh sapertos ieu, di jerona aya jalma nu ibadah Allah. Ngiluan maranéhna dina ibadah Allah tapi teu mulang ka tanah anjeun sorangan, sabab mangrupakeun hiji tempat jahat.
Jadi manusa set kaluar. Manéhna sempet ngan nepi ka satengah jalan lamun maot overtook manéhna; whereupon nu Malaikat tina Mercy jeung Malaikat tina Hukuman didebat ku karana pikeun jiwa-Na. Nu Malaikat tina Mercy entreated yén anjeunna ngalaman jadi penitent jeung geus diaktipkeun ka arah Allah; sedengkeun nu Malaikat tina Hukuman entreatedyén anjeunna ngalaman kungsi dipigawé hiji akta alus. Saterusna, dina bentuk manusa, malaikat mucunghul saméméh maranéhna jeung malaikat éta agreeable nu manéhna kudu arbitrate antara maranehna. Manéhna ka eta pikeun ngukur jarak antara dua lemahna, nyebutkeun yen lahan manusa ieu deukeut teuing ieu lahan nu manéhna belonged.Malaikat diukur jarak jeung manéhna kapanggih jadi leuwih deukeut kana taneuh pikeun nu manéhna journeying, sahingga Malaikat tina Mercy nyandak muatan tina manéhna. "
Dina narration sejen eta nyebutkeun yen manusa teh kapanggih deukeut ka tanah nu bener ku bentang leungeun hiji sarta diitung jadi salah sahijina.
Aya ogé narration sejen anu nyebutkeun yen Allah ngutus rohangan dina hiji sisi nu rék dilegakeun jeung rohangan di sisi sejen ka keuna, mangka ngawaleur jibril, 'Ayeuna ngalakonan ngukurna.' Sarta, ieu manggihan yén manéhna nearer ka gawang-Na ku bentang leungeun jadi anjeunna nampa panghampura.
Hal ieu ogé diriwayatkan anjeunna datang deukeut ku crawling dina dada-Na.
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Sa'id) Sa'ad putra Malik, putra Sanan al-Khudri nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kejujuran IS anu pangalusna POLISI
| H 22
"Ka'ab putra Malik, méré hiji akun pinuh ku nu kajadian nu ditanya manéhna tetep balik Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna proceeded ka kampanye di Tabuk. Ka'ab ngomong, 'I (Ka'ab) dipirig Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sanggeus unggal kampanye iwal Tabuk.Kusabab kitu, kuring teu marengan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun Badar, jeung dina waktu yen manehna teu ngalepatkeun saha nu teu marengan manéhna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Muslim nu geus observasi hiji dagang Koraysh lamun Allah ordained hiji kajadian terduga ka lumangsung antaraeta jeung musuh maranéhanana.
Kusabab kitu, kuring ieu hadir kalawan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, salila sapeuting teh Aqabah iraha urang pledged sumpah simkuring ngeunaan kumawula lengkep ka Islam, si kuring teu hoyong pikeun nukerkeun Aqabah pikeun Badar sareng sadaya Kinérja anak.
Salaku for gagal mah marengan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dina kampanye tina Tabuk mah bisaeun anjeun. Dina waktu éta kuring kuat jeung leuwih makmur ti iraha wae séjénna. Kuring kungsi dua onta kuda - saméméh mah geus kungsi milik dua. Mimitina mah ieu praktek Nabi, muji jeung perdamaianjadi kana manéhna, nu iraha wae manéhna megatkeun pikeun naek kapal kana kampanye teu nyingkab obyéktif nyata-Na nepi ka momen panungtungan. Tapi, dina kasempetan ieu, sabab ieu usum panas sengit, lalampahan ieu jadi lila di sakuliah tanah gurun, jeung musuh ieu gede di kakuatan, manéhna warned Muslim jelasjeung ka eta tina obyéktif-Na ambéh maranéhanana éta bisa nyieun olahan nyukupan.
Jumlah maranéhanana anu disiapkeun nyieun sorangan siap marengan Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu gede, tapi register hiji geus can diadegkeun pikeun daptar sadaya maranehna. Teu aya manusa horéam Go imagined nu henteuna-Na bakal balik unnoticed kacuali ieu diungkabkeun ku Allah.Ieu hiji waktu lamun buah dina tangkal anu ripened jeung ngiuhan di maranéhanana padet - ieu teuing digawé kana pikiran mah.
Utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Muslim nu éta ka marengan manéhna di jajah diri kalayan olahan maranéhanana. Mah, tangtu balik kaluar isuk-isuk intending ka lakonan hal nu sarua sapanjang jeung maranehna, sarta ngan bisa mulangkeun saterusna tanpa accomplishing nanaon, nyebutkeun ka kuring sorangan, 'Aya nyatuwaktu. Abdi tiasa siap iraha wae mah keukeuh. '
Time diliwatan jeung Muslim réngsé olahan maranéhanana. Saterusna hiji poé, utusan Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pakakas kaluar sareng maranehna kana Maret teh. Kuring kungsi dipigawé nganggur nyiapkeun diri. Mah tetep di nagara indecisive mah, tanpa accomplishing nanaon, sedengkeun muslim diatur off dina maranéhananaMaret. Teu sangka bakal nangtukeun off ku kuring sorangan jeung nyusul eta - kumaha kahayang mah kuring geus dipigawé kitu, tapi ieu mah jadi. Salaku mah indit ngeunaan di alun eta grieved kuring nengetan di antara maranéhanana anu tetep di imah, jiga kuring, nya éta jalma anu boh disangka tina hypocrisy atawa excused dina akun umur atawa hal anu sarupa.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijieun teu nyebut kuring nepi ka sanggeus manéhna nepi Tabuk. Hiji poé waktu manéhna linggih jeung para sahabat anjeunna inquired, 'Naon anu geus lumangsung ka Ka'ab, putra Malik?' Aya ti antara nu Bani Salimah ngomong, 'Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhnateu datang alatan dua-Na cloaks jeung ngarasa reueus tina finery-Na! 'kana dédéngéan Mu'az ieu, putra Jabal ngomong,' Jahat nyaeta naon nu ku anjeun cenah. O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, urang nyaho nanaon ngeunaan manéhna iwal alus. 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dijieun no comment.
Ieu dina waktu ieu yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, watekna batur tunggang dina jarak clad di bodas jeung exclaimed, 'Dupi eta jadi Abu Khaisamah', sarta manéhna kabukti bener - Abu Khaisamah geus dicokot keur baramaen ku munafik sabot mikeun hiji kuantitas leutik kaping dina amal.
Lamun alim nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dina-Na mulang ti Tabuk mah ngeusi kahariwang jeung mimiti ngahasilkeun excuses palsu dina pikiran kuring ngabantu nyalametkeun diri ti displeasure-Na. Kuring consulted anggota kulawarga mah nu judgment mah dipercanten tapi pas kuring ngadéngé yénDatangna Nabi ieu caket mah sadar yen no munasabah palsu bakal mantuan kuring Ku lantaran kitu megatkeun pikeun ngabejaan ka bebeneran.
Manéhna anjog di isuk saterusna. Lamun manéhna balik ti lalampahan hiji ieu adat pikeun balik lempeng ka Masjid jeung nawarkeun dua unit sukarela sholat (Raka sacara), terus minuhan urang. Nya naon sarua dina kasempetan ieu saha jalma anu geus kungsi teu partaken di kampanye datang gancang sareng mimiti, dina sumpah,méré excuses maranéhanana.
Maranéhanana leuwih dalapan puluh urang jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditarima excuses maranéhanana jeung renewed Sumpah maranéhanana. Saterusna manéhna ngado'a ampun maranehna jeung komitmen pikeun Allah naon bae maranehna geus di pikiran maranéhanana.
Lamun datang ka turn mah jeung kuring dipapag manéhna; manéhna smiled, tapi displeasure ieu katingali dina seuri-Na, sarta ngandika, 'Hayu gancang.' Kang, abdi stepped gancang sareng diuk turun samemeh manehna. Manéhna nanya, 'Naon terus balik, geus teu dibeuli Gunung anjeun?' Mah ngawaler, 'Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana anjeunna, upamiKuring geus confronted ku batur lian ti diri anjeun; hiji manusa di dunya, kuring bisa gampang luput displeasure-Na jeung sababaraha musabab, sabab Kami gifted jeung skill tina plausibility. Kusabab kitu, kuring nyaho lamun kuring éta ka concoct carita palsu ka anjeun ayeuna, nu komo bisa ngayakinkeun anjeun, tanpa ragu Allah baris geura-girudihudangkeun displeasure Anjeun ngalawan kuring leuwih hal sejenna. Tapi, lamun kuring ngabejaan ka Anjeun bebeneran jeung anjeun displeased jeung kuring, kuring bisa kénéh asa rahmat ti Allah, nu Maha Agung. Ku Allah mah teu boga munasabah. Kuring pernah kuat atawa leuwih makmur ti basa kuring ngayakeun sorangan balik ti nu dibéré bareng jeung anjeun. '
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'hiji ieu geus ka kaleresan, ayeuna mundur, nepi ka Allah megatkeun kasus anjeun.'
Sababaraha lalaki barudak tina Salimah dituturkeun kuring kaluar ti Masjid jeung ceuk, 'Kami geus kungsi dipikawanoh Anjeun pikeun err saméméh ieu, naha anjeun teu nawarkeun hiji musabab ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kawas batur anu miboga dilaksanakeun balik ti kampanye - kasalahan anjeun bakal kapanggih panghampura anak ngaliwatannu supplication Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. 'Maranehna kuat di reproaching kuring jadi harshly eta mah ampir indit deui ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pikeun narik syahadat mah. Saterusna, kuring nanya aranjeunna, "Geus aya kantos hiji pasualan jiga milik urang?" Maranéhanana ngawaler, "Murarah, putra nutina Rabi'a 'Amiri jeung Hilal, putra Umayyah Waqifi. "
Waktu maranehna disebutkeun dua lalaki ieu bener anu geus milu dina perang Badar, jeung nu kasurupan loba qualities alus, kuring strengthened di resolve aslina mah. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diarahkeun Muslim teu nyarita ka tilu urang. Jalma teu merlukeun dibedah urang salaku lamun éta strangers,sarta dirasakeun lamun ieu mah di hiji lahan alien. Ieu nagara urusan terus pikeun lima puluh poé.
Mah dua Sahabat anu jadi nungkulan ku kasusahan sarta éra yén maranéhanana pensiunan ti dunya shutting sorangan jauh di imahna. Keur anak bungsu jeung leuwih tahan banting ti tilu mah, tangtu balik kaluar jeung ngiluan sasama umat Islam mah solat jeung leumpang di jalan sanajan teu saurang bakal nyarita ka kuring.
Mah, tangtu ngadagoan saméméh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna diuk di Masjid sanggeus solat jeung salam manéhna jeung wondered naha anjeunna ngalaman pindah biwir pikeun mulang sapaan mah.
Mangsa solat, kuring bakal nangtung deukeut manéhna jeung noticed nu manéhna baris glance arah mah lamun kuring nempatan jeung doa jeung kasampak jauh pas kuring kokotéténgan arah-Na.
Rarasaan anguish jeung deeply ngadek ku harshness muslim nuju kuring, hiji poé kuring naek leuwih ti dinding taman milik dulur misan mah Abu Katadah tina saha pisan ieu mah gemar. Kuring dipapag manéhna, tapi manéhna teu mulang sapaan mah. Ceuk kuring ka manéhna, 'Abu Katadah, aya nu nanya di Ngaran Allah, teu nyaho mahasih Allah jeung Rasul, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Tapi manéhna tetep jempé. Kuring terus-terusan Patarosan earnest mah, tapi manehna tetep teu dibales. Kuring nanya ka nu katilu kalina jeung anjeunna ngawaler, 'Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyaho pangalusna.' Lamun kuring ngadéngé ieu mah teu bisa ngandalikeun lawon mah jeungbalik imah.
Hiji poé mah loitering di pasar-tempat Madinah basa kuring ngadéngé tani ti Syria, nu geus dibawa sisikian ka ngajual, ménta, 'Naha batur langsung kuring ka Ka'ab, putra Malik?' The urang adzab mah arah jadi manéhna datang ka kuring sarta dibikeun kuring surat ti Raja Ghassan. Keur melek mah macaeta. Eta maca, 'Kami geus kadéngé master Anjeun geus diperlakukeun Anjeun unjustly. Allah geus teu dijieun Anjeun bisa boh dihina atawa maltreated. Datang ka urang jeung urang bakal narima Anjeun graciously. 'Sanggeus maca eta, ceuk kuring ka kuring sorangan,' Ieu sidang séjén, 'jeung threw kana oven.
Sanggeus opat puluh poe tina jumlah lima geus nu tos dilakonan tanpa aya indikasi di Wahyu nu ngeunaan urang, utusan Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, datang ka ceuk si 'The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngarahkeun Anjeun teu dikaitkeun jeung pamajikan anjeun. 'mah inquired,' Kudu mahcerai nya atawa naon atuh? 'Anjeunna ngawaler,' Teu aya, ngan teu dikaitkeun jeung nya. 'mah dipikaharti nu dua sahabat mah geus diarahkeun Kitu ogé, sarta kuring ka pamajikan mah indit kolotna jeung tetep sareng maranehna nepi ka Allah ditangtukeun matéri.
Nu pamajikan Hilal, putra Umayyah indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Hilal, putra Umayyah geus kolot jeung teu bisa kasampak sanggeus dirina, manéhna teu boga babu a. Bakal eta displease Anjeun lamun kuring éta ka ngawula ka manéhna? '' Teu aya ',anjeunna ngawaler, 'tapi manéhna teu kudu dikaitkeun jeung anjeun.' Whereupon manéhna ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Pernah saprak hal ieu kajantenan, anjeunna boga minat, sarta geus wept terus.'
Sababaraha urang mah ngusulkeun ka kuring mah kudu oge neangan ijin Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sahingga pamajikan mah ogé bisa jadi kasampak sanggeus kuring salaku pamajikan Hilal, putra Umayyah geus rengse, tapi kuring teu teu ménta Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur ieu kusabab kuring henteu apalnaon bisa jadi manéhna ngomong, jeung sajaba ti kitu, aya ngora.
Sapuluh poe jeung peuting diliwatan kawas ieu. Dina isuk lima puluh kahiji, sanggeus solat subuh, kuring linggih di imah rarasaan melancholy jeung sanajan dunya anu jembar, Allah, nu Maha Agung geus digambarkeun, eta seemed geus jadi heureut jeung sunda kecil pikeun kuring. Ujug-ujug mah ngadéngé batur ngagorowok di luhursora-Na ti luhur Gunung Sala'ah, 'putra O Ka'ab tina Malik warta alus!' Geuwat kuring turun tumurun sujud jeung sadar yen relief geus datang.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus informed para sahabat dina waktu solat Subuh, nu Allah, nu Maha Agung geus graciously ditarima tobat urang, jeung kana dédéngéan ieu sababaraha urang geus nangtukeun off pikeun nepikeun warta nu sae pikeun urang.
Sababaraha indit ka dua Sahabat mah sejen hastened dina kuda di arah imah mah. Hiji ti suku Aslam raced ka gunung jeung sora-Na nepi ka kuring samemeh datangna horseman teh.
Lamun hiji nu sora mah sempet ngadéngé anjog ka congratulate kuring, kuring nyandak off garments mah jeung méré ka manéhna - I teu boga susunan sejenna garments mun teu ngagem jadi mah injeuman sababaraha pikeun nunda dina tur nyetel améh salam Nabi, muji jeung karapihan jadi kana manéhna. Di sisi jalan mah ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadisanggeus manéhna mah encountered kelompok jeung panongton tina jalma nu congratulated kuring, nyebutkeun, 'Maha Agung nyaéta ditampa ku Allah tobat anjeun.' Lamun kuring asup ka Masjid mah kapanggih Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, seated dikurilingan ku urang. Di antarana eta ieu Talha, putra Ubaidullah nu bangunjeung bergegas ka arah kuring, shook leungeun mah congratulated kuring. Manéhna ngan Emigrant nu bangun, na mah geus kungsi poho gesture-Na.
Lamun mah dipapag Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, beungeutna shone jeung kabagjaan jeung cenah, 'Kudu senang jeung ieu, anu pangalusna sakabéh poé saprak ibu Anjeun ngababarkeun anjeun!' Kuring nanya, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu ti Anjeun atawa ti Allah? 'Manéhna dijawab,' Duh memangti Allah 'Waktu éta manéhna bagja, ieu dawam pikeun kabagjaan di beungeutna ka glow salaku lamun éta hiji bagian ti bulan -. lamun hal ieu kajantenan we terang manéhna pleased.
Pikeun ngalengkepan tobat mah, kuring ditawarkeun méré Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, kabéh possessions mah salaku sedekah dina ngabalukarkeun Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Manéhna ka kuring, 'ngaropéa bagian tina hal -. Nu leuwih hade keur anjeun' Jadi ceuk kuring, 'mah bakal nahan bagian nu nuaya dina Khaybar. 'Saterusna mah, cenah,' O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Allah, nu Maha Agung, geus dikirimkeun kuring ngan alatan kuring anut ka bebeneran, sarta salaku bagian tobat mah kudu ngomong nanaon tapi bebeneran pikeun sesa hirup kuring. '
Pernah saprak kuring nyatakeun ieu samemeh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Allah, nu Maha Agung, geus teu usaha tah saha oge dina perkara sangkan bebeneran sakumaha Mantenna geus usaha kuring. Nepi ka poé ieu, saprak deklarasi mah, kuring geus pernah ngalaman hiji inclination pikeun nyaritakeun bohong, jeung asa ku Allah baris terussafeguard kuring ngalawan mangsa sesa poé mah.
Allah, nu Maha Agung, anu kaungkap:
'Dina jam adversity,
Allah tos (dina rahmat) ka Nabi,
nu Emigrant (Mekah)
jeung ngarojong (Madinah),
nu dituturkeun manéhna
lamun sababaraha hate maranéhanana
nya éta ngeunaan ka ngawula ka jauh.
Manéhna ngahurungkeun ka maranehna.
memang, Mantenna anu lembut, Nu Maha Asih.
Jeung ka tilu anu geus ditinggalkeun balik
(Di perangna tina Tabuk),
nepi ka bumi jadi heureut sareng sadaya vastness anak,
jeung jiwa maranéhanana jadi heureut maranehna,
maranéhanana terang aya no panyumputan ti Allah
iwal ti Anjeunna.
Saterusna Anjeunna tos kana éta hal (dina rahmat)
ambéh maranéhanana ogé bisa jadi ngahurungkeun (dina tobat).
Allah nyaeta Turner, Nu Maha Asih.
Mu'min, sieun Allah jeung nangtung jeung truthful. '
9: 117-119 Koran
Ka'ab terus, 'Sanggeus Allah geus dipandu kuring Islam, berkah greatest mah basa kuring ka kabeneran ka Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung bohong manéhna kawas batur lied tangtu ngan geus disababkeun ruination mah.
Dina Wahyu-Na Allah condemns maranéhanana anu indulge di bohong:
'Lamun anjeun mulang,
maranéhanana baris ngahaturkeun ka anjeun.
Ucapkeun: "Jieun no excuses; urang moal percaya anjeun.
Allah geus ka urang tina warta Anjeun.
Pasti, Allah jeung Rasul
baris nempo karya anjeun;
maka anjeun bakal dipulangkeun ka Knower
tina gaib jeung katempo,
jeung Anjeunna bakal nginpokeun ka Anjeun naon anjeun ngalakonan. '
Lamun anjeun mulang kana éta hal,
maranéhanana baris sumpah ka anjeun ku Allah
nu bisa ngahurungkeun kumisan ti maranehna.
Anggap eta sorangan sipatna najis.
Gehenna (Gasibu) bakal jadi ngungsi maranéhanana,
hiji recompense pikeun earnings maranéhanana ... '
Koran 9: 94-95
Ka'ab ngomong, Nu zat ti tilu urang geus ditinggalkeun di baki; leupas tina perkara maranéhanana anu geus dijieun excuses dina sumpah samemeh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung nu manéhna ditarima ku renewing covenant maranéhanana jeung saha manéhna supplicated pikeun panghampura.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus zat urang ngadagoan status nepi ka Allah ditangtukeun make:
'Sarta ka tilu anu geus ditinggalkeun balik,
nepi ka bumi jadi heureut sareng sadaya vastness anak,
jeung jiwa maranéhanana jadi heureut maranehna,
maranéhanana terang aya no panyumputan ti Allah iwal Anjeunna.
Saterusna Anjeunna tos kana éta hal (dina rahmat)
ambéh maranéhanana ogé bisa jadi ngahurungkeun (dina tobat).
Allah nyaeta Relenter, Nu Maha Asih.
Koran 9: 118
Teu mean nu urang lagged balik ti jihad, tapi hartina Allah nunggak kasus urang nepi ka sanggeus kasus maranéhanana anu geus pleaded dina sumpah samemeh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta manéhna geus ditarima excuses maranéhanana. "
Narration séjénna nambihan:
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, pakakas kaluar pikeun Tabuk dina Kemis. Leuwih sering dipake tinimbang Nya éta pikeun nyetél leutik dina lalampahan dina Kemis. Ieu prakték pikeun mulang ti lalampahan hiji mangsa terangan, saméméh beurang.
Kana datangna-Na manéhna baris balik geura-giru ka Masjid jeung nawarkeun dua unit sukarela sholat (Raka sacara), mangka manéhna baris diuk turun sareng nampa urang. "
Ceuk Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Ka'ab, putra Malik - - anu ogé Ka'ab sacara pituduh lamun manéhna jadi blind: I kadéngé
THE UNDETERED PENITENT
| H 23
Aya wanoja ti suku Juhainah nu komitmen zinah sarta jadi hamil. Manéhna datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ka manéhna dosa nya jeung dipénta manéhna ngahukum dirina luyu jeung hukum Koranic.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim pikeun wali nya jeung Isa ka manehna, "Perlakukan nya kindly, sarta sanggeus manéhna geus dikirimkeun anak teh, mawa dirina deui."
Ieu manéhna, jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, luyu jeung hukum Koranic, dipénta hukuman ka bisa dilaksanakeun. Baju nya éta dihijikeun aman kira-kira nya manehna ieu stoned pati.
Sanggeus, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dipingpin solat pamakaman leuwih nya. Omar Farooq ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna kaliru tina zinah can Anjeun dipingpin solat pamakaman nya.' 'Enya,' manehna ngajawab, 'manéhna repented saperti dina jauh lamun tobat nya ieu ka ayasumebar leuwih tujuh puluh urang Madinah eta bakal sufficed kabeh. Moal aya nu bisa jadi sarjana leuwih alus atawa nu leuwih luhur tobat ti ieu; manéhna milih pikeun nyarita bebeneran di biaya hirup nya demi unggul nu pelesir Allah. '
Muslim nu boga rantay nepi ka Imran, putra Husain Khua'ai nu patali ieu.
POINTLESSNESS OF karanjingan
| H 24
"Lamun putra Adam kungsi lebak pinuh ku emas, manehna tangtu hayang manéhna dua. Tapi euweuh bakal ngeusian sungut-Na iwal lebu (kubur nya). Allah, nu Maha Asih nampa tobat ti dulur nu robah warna ka warna ka Anjeunna dina tobat. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Abbas jeung Anas, putra Malik nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
MARTYRDOM
| H 25
"Aya dua jenis jalma nu saha Allah téh greatly pleased, jeung maranehna teh korban jeung killer anu asup Paradise. Conto kahiji nya éta salah saurang anu tiwas pajoang séjénna di ngabalukarkeun Allah jeung dina Paradise. Nu kadua nyaéta hiji saha Allah bakal robah dina Mercy Nya ku kituna manéhna embracesIslam terus ieu syahid kawas heula. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.

Indéks
Panghampura & Taubah
BUKU 36
FORGIVINESS
Conto Nabawi
Urang nu kudu ASK ampun
Rahmat Allah TO nyembah berhala HIS
Rahmat Allah ngawengku & SURPASSES Anger HIS
CARA saeutik Urang terang OF rahmat
OFT balik
Allah mikanyaah ka anu nanya ka eta ampun
Hampura
Di antara berkah nyieun ZIKR - THE zikir Allah
Taun ka genep puluh
Néangan Panghampura
Al Qur'an
ASK Allah Panghampura saratus kali sapoé
Neangan hampura jeung tobat
CARA TO ASK ampun
Ridho nanyakeun ampun
Allah FORGIVES malah jelema nu ngaji diri ON medan perang THE lamun maranehna SUPPLICATE manéhna
SUPPLICATION Best ceuk salila poé & peuting
Kanjeng Nabi Muhammad saw, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, TEACHES AS CARA TO ASK ampun
EXALT Allah & ASK ampun HIS
Harepan kungsi leupas panghampura
Ladies wanti jadi amal
Hampura

Tobat
Kumaha mun REPENTANT
Tobat
Naon waktu anu alus TO tobat
Taubah sok ditarima ti hirup
Kasempetan Kamari TO tobat
Dina pilarian kanyaho
Sawaktos Anjeun muterkeun ka Allah, Allah bakal robah TO YOU
Kejujuran IS anu pangalusna POLISI
THE UNDETERED PENITENT
POINTLESSNESS OF karanjingan
MARTYRDOM
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 037
Otentik Hadits pertaining ka
Sabar, Persib & kontrol ku amarah
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 37
Kasabaran
Allah, nu Maha Agung, nyebutkeun:
"Mu'min, sabar,
jeung balap dina kasabaran,
jadi steadfast,
sieun Allah, dina urutan nu bakal victorious. "
3: 200 Koran
"Urang wajib uji Anjeun
jeung hal sieun jeung lapar,
jeung panurunan barang, hirup jeung bungbuahan.
Méré tidings bungah sabar. "
2: 155 Koran
"Ucapkeun: 'nyembah berhala My anu iman, sieun Gusti Anjeun.
For jalma anu teu hade di dunya ieu aya hade
- Jeung bumi Allah anu lega -
pasti, jalma anu aya sabar bakal recompensed di full
tanpa count. '"
39:10 Koran
"Pasti, manéhna nu ngasuh sabar jeung forgives,
sajati, anu mangrupa constancy bener. "
42:43 Koran
"Mu'min,
neangan bantuan dina kasabaran jeung shalat,
Allah téh kalayan maranéhanana anu sabar. "
2: 153 Koran
"Tanpa ragu Urang wajib pasti uji Anjeun
nepi ka Urang terang maranéhanana anu bajoang
jeung nu sabar diantara anjeun
jeung nyieun mupus warta Anjeun. "
47:31 Koran
Aya loba ayat séjén di Qur'an Suci nu dipuji nu kahadéan tina kasabaran jeung ajak percaya ka nurture dinya.
Amal soleh
| H 26
"Kebersihan sarua jeung satengah iman. Nyebutkeun, 'Sagala puji disababkeun ku Allah' ngeusi skala nu lega jeung amal soleh. Lamun 'Maha Agung nyaéta Allah' ieu ngungkabkeun, pihakna suffices pikeun ngeusian kakosongan antara langit jeung bumi.
Solat anu terang, amal buktina iman. Sabar oge cahaya sareng Qur'an boh intercedes pikeun anjeun atawa ngalawan anjeun.
Unggal isuk, dulur dimimitian bartering - jiwa hiji nyaéta di stake - hal anu boh ransomed atawa ruined ".
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Malik Asha'ri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE GENEROSITY Allah
| H 27
"Aya éta sababaraha urang ti Ansar anu ditanya Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, méré eta hal, jadi manéhna méré ka maranehna. Maranéhanana nanya deui jeung manéhna terus méré nepi ka manéhna euweuh lain jeung méré. Saterusna cenah kana éta hal: 'iraha wae mah geus hiji hal, teu withhold ti anjeun. Inget, whosoeverkahayang chastity, Allah ngajadikeun manéhna chaste. Whosoever kahayang contentment, Allah ngajadikeun manéhna eusi. Sarta, whosoever kahayang kasabaran, Allah méré manéhna kasabaran. Teu aya anu geus dibikeun nikmat leuwih hade tinimbang kasabaran jeung kaluman. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali ieu.
Sukur sarta kesabaran
| H 28
"The kaayaan percaya hiji memang wondrous. Dina sagalana kahadéan ditulis pikeun manéhna jeung circumstance ieu téh nya sacara éksklusif. Lamun manéhna pangalaman hal pikaresepeun, anjeunna syukur ka Allah, sarta anu hadé pikeun manéhna. Lamun manehna pangalaman adversity anjeunna janten sabar, jeung nu hadé pikeun manéhna."
Muslim nu boga rantay nepi ka Suhaib putra Sinan nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sabar IN geringna jeung pati
| H 29
"Lamun geringna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jadi kitu serius nu nalangsara-Na disababkeun manéhna turun alam bawah sadar, Lady Fatimah exclaimed: 'Oh, sangsara ramana mah dear.' Ceuk Manéhna ka nya: 'Sanggeus dewasa , euweuh leuwih nalangsara for jeung bapana Anjeun 'Sarta sabot manéhna geus lulus jauh manéhna cenah.:'O bapa mah, manéhna geus dijawab telepon ti Gusti-Na. O bapa mah, nu Kebon of Paradise geus jadi imah Anjeun. O, bapa mah, ka Jibril we condole. '
Lamun manéhna dikubur manéhna ngomong: 'Kumaha Anjeun bisa reconcile jeung yourselves tuang lebu leuwih Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Sabar jeung rahmat antargugusna,
| H 30
"Salah sahiji putra Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim hiji talatah nanyakeun manéhna datang ka dirina sabab putra nya ieu dina verge tina pupusna. Manéhna dikirim nu salam ka dirina ku talatah nu nyebutkeun: 'Sagala Allah geus dibikeun milik Anjeunna, jeung sama sekali Manéhna nyokot deui milik Anjeunna. Ayaeuweuh nu teu boga istilah dibenerkeun ku Anjeunna. Ku alatan éta, jadi sabar jeung asa nikmat jeung Mercy Na. '
Manéhna terus-terusan paménta nya imploring manéhna di Ngaran Allah datang, jadi manéhna nyetél kaluar dipirig ku Sa'ad putra Ubaydah, Mu'az putra Jabal, Ubayy putra Ka'ab, Zaid putra Thabit jeung sajabana nempo nya . Kana datangna-Na anak nu diwakilan ka manehna, jeung Anjeunna nyandak anak jeung nempatkeun manéhna dina pangkonan-Na.Lamun manéhna nempo kaayaan distressed anak panon-Na héd lawon. Sa'ad ditaros: '? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ieu' Anjeunna ngawaler, 'Ieu karep nu Allah geus ditempatkeun dina hate tina nyembah berhala-Na, jeung Allah geus piwelas dina maranéhanana tina nyembah berhala-Na anu ruku '.'
Dina narration sejen eta maos, ".. di hate tina maranéhanana nyembah berhala-Na saha Anjeunna Wills."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Osama bin Zaid, dipikacinta ku Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung putra hiji dipikacinta ku manéhna, nu patali ieu.
Sabar AND wani OF dmana
| H 31
"Di antara rahayat panjang ka tukang, aya hiji raja anu geus pesulap a. Anjeunna (tukang sihir teh) saurang lalaki kolot sarta ceuk ka raja: '. Kami kolot, mawa kuring lalaki ngora ka saha kuring bisa ngajar magic mah' Jadi, raja dikirim manéhna hiji lalaki ngora ngajar. Di sisi jalan manusa ngora pikeun tukang sihir teh he he he papanggih biarawan a. Nu lalaki ngora diukjeung listened manéhna jeung ieu jadi senang jeung naon manéhna ngadéngé manéhna bakal cicing sabari mawa manéhna nu dijieun manéhna ahir pikeun palajaran, ku kituna tukang sihir nu ngéléhkeun manéhna.
Nu lalaki ngora Teluh ka biarawan nu ka manéhna, 'Lamun anjeun sieun tukang sihir teh, bejakeun ka manéhna,' urang mah nahan kuring, jeung lamun keur sieun jalma Anjeun ngabejaan ka eta biarawan nu nahan anjeun. '
Ieu nagara urusan terus nepi ka hiji poé lalaki ngora datang di sakuliah gunana badag blocking jalan. Eta diblokir jalan cara di luhur teu aya anu bisa lolos. Nu lalaki ngora mikir ka dirina, 'Ayeuna kuring bisa manggihan saha nu unggul, nu tukang sihir atawa biarawan teh.' Jadi manéhna nu ngajemput batu jeung ngomong, 'Gusti, lamunjalan biarawan leuwih pleasing ka Anjeun ti jalan tukang sihir teh, ngabalukarkeun sato galak tilem jadi jalma bisa lulus. ' Saterusna manéhna threw batu di sato galak jeung ditelasan eta sarta jalma diliwatan ku.
Nu lalaki ngora ka nu biarawan naon anu kajadian jeung cenah, 'Anaking, anjeun geus surpassed kuring, sarta ngarasa aya nu geus nepi ka di tahap di mana Anjeun bisa jadi harmed. Kudu ieu kajadian, teu nyingkab whereabouts mah. '
Nu lalaki ngora mimiti cageur jalma (ku idin Allah) tina lolong jeung kusta jeung sagala rupa kasakit. News tina miracles nepi a courtier blind raja, jadi manéhna indit ka manusa ngora loba kado nyebutkeun, The manusa ngora jawab 'Sadaya ieu bakal Hormat upami Anjeun bisa waras kuring.': 'Kuring teu bisamantuan saha. Ieu téh Allah nu heals. Lamun tega saksi ka kapercayaan anjeun dina Allah, kuring baris ngadoa keur anjeun jeung Anjeunna bakal waras anjeun. 'Jadi lalaki blind dipercaya di Allah jeung Allah kapok manéhna tina lolong-Na.
Sanggeus tetempoan-Na geus dibalikeun, anjeunna (courtier nu) indit ka raja jeung diuk jeung manéhna saperti ieu prakték-Na. Raja di tanya, 'Saha geus disimpen tetempoan anjeun?' Manusa ngajawab, 'Gusti kuring.' Raja Nu ditanya, 'Dupi anjeun hiji Gusti lian ti kuring?' Pikeun ieu anjeunna ngawaler, 'Allah nyaeta Gusti jeung Pangeran mah.' kana dédéngéanieu, raja maréntahkeun manusa pikeun nyita jeung disiksa nepi ka manéhna diungkabkeun ngaran manusa ngora.
Nu lalaki ngora dibawa saméméh raja jeung raja Isa ka manehna, 'Anaking, geus maneh jadi jadi terampil dina magic nu bisa waras teh buta, lepers jeung panyakit séjénna?' The manusa ngora ngawaler, 'teu waras saha, geus Allah nu heals. 'Saterusna manéhna teuing ieu nyita jeung disiksa nepi ka manéhna wangsit nu whereaboutstina biarawan anu Kitu ogé summoned jeung ngurut ka recant Islam ka tapi manehna nolak.
Raja dikirim keur ragaji nu disimpen kana sirah biarawan, sarta manéhna sawn di half. Saterusna, courtier raja sacara dikirim keur jeung manéhna ogé ieu maréntahkeun ka recant Islam ka. Manéhna teuing nampik, jadi manéhna ogé sawn di half.
Sanggeus ieu, manusa ngora dibawa gancang sareng ka ka recant, tapi kawas batur manéhna nolak, jadi raja dibikeun manéhna leuwih ti ka lalaki sarta ka maranéhanana, 'Candak manéhna éta jeung gunung sapertos ieu, lamun manéhna masih refuses ka recant iman-Na, maledog manéhna ti luhur! '
Lalaki raja sacara nyandak manéhna ka gunung jeung naek ka luhur éta. Aya, lalaki ngora supplicated nyebutkeun, 'Gusti, nganterkeun kuring ti eta dina naon bae cara Anjeun baris.' Whereupon gunung shook jeung lalaki murag off.
Nu lalaki ngora balik ka raja anu dipenta, 'Naon anu geus lumangsung ka para sahabatna anjeun?' Anjeunna (lalaki ngora) dijawab, 'Allah geus disimpen kuring ti maranehna.' Jadi, manéhna dibikeun ka grup nu lian dina lalaki anu anu ka pikeun nyokot manehna kaluar dina kapal gedé ka tengah laut, jeung lamun manéhna masih kuat di refusal-Naka abandon iman pikeun maledog manéhna ka laut. Lalaki raja sacara nyandak manéhna sarta manéhna supplicated sakali deui nyebutkeun, 'Allah, disimpen, kuring ti ieu jelema di manner naon bae Anjeun baris.' Saterusna parahu sank jeung maranéhanana drowned, iwal lalaki ngora nu balik ka raja. Raja di tanya, 'Naon anu geus lumangsung kapara anjeun? 'Anjeunna ngawaler,' Allah geus disimpen kuring ti eta 'jeung tos nambahkeun,' anjeun bakal teu bisa maehan kuring kajaba anjeun salaku atuh ngabejaan anjeun. 'raja Nu ditanya,' Kumaha kitu? 'dijawab Nu lalaki ngora, 'ngumpulkeun rahayat babarengan dina hiji wewengkon kabuka sarta ngagantung kuring ti kalapa tina palem-tangkal. Saterusna, nyokot tanda panah tiquiver mah, tempat di tengah bow sarta ngomong, 'Dina Ngaran Allah, Gusti manusa ngora ieu,' jeung némbak eta ka kuring, lamun ngalampahkeun ieu, anjeun bakal maehan kuring. '
Raja teu saukur éta. Jelema anu dirakit dina wewengkon kabuka sarta lalaki ngora ieu dihukum gantung ti kalapa tina palem-tangkal. Raja nyandak hiji panah ti quiver-Na, nempatkeun eta di tengah bow jeung ngomong, 'Dina Ngaran Allah, Gusti manusa ngora ieu,' jeung pecat dinya. Panah struck nu ngoramanusa di tengah dahi-Na, anu digedékeun leungeun pikeun dahi sarta maot. Sanggeus manéh ieu jelema nyatakeun, 'Kami percaya ka Pangeran manusa ngora ieu,' jeung raja ieu ka, 'Mangga, nu nu takwa geus lumangsung, di urang geus dipercaya!' Raja nitah trenches jadi ngali boh sisijalan. Sanggeus maranéhanana geus ngalawan ku ngali api ieu cahayana eta jeung eta ieu memproklamirkan sing saha anu nampik abandon anutan bakal dialungkeun ka trenches, atawa, bakal maréntahkeun luncat dina. Sarta ku kituna terus, nepi ka ieu kahareupna nona hiji dipirig ku putra nya. Manéhna hesitated jadi dialungkeunkana seuneu, tapi putra nya wanti nya nyebutkeun, 'Ibu, sabar, basa Anjeun asup Path nu Katuhu.' "

Muslim nu boga rantay nepi ka Suhaib nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE Wanoja di GRAVESIDE THE
| H 32
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diliwatan ku hiji awewe anu ieu nangis dina alam kubur-sisi. Anjeunna ngadawuh ka dirina, 'Sieun Allah jeung kudu steadfast.' Galuh, teu merealisasikan nu manéhna ngawaler, 'Tinggalkeun kuring sorangan; Anjeun teu ngalaman jadi kuring geus. ' Saterusna batur ka dirina yen aya hiji anu spoke ieu Nabi, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna. Wanoja milik indit ka imah Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, aya baé kapanggih doorman sarta indit di jero jeung Isa ka manehna, 'mah teu ngakuan anjeun.' Cenah, 'Sabar nyaéta dina waktu nu shock kahiji duka.' Manéhna geus nangis di alam kubur-sisi putra nya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pahala keur sabar kana A BEREAVEMENT
| H 33
"Allah, nu Maha Agung nyebutkeun, 'mah tos teu aya ganjaran leuwih hade tinimbang Paradise pikeun worshiper My percanten anu sabar pas kuring nyokot jauh hiji dicinta-Na anu antara nu paling cherished ku anjeunna di sakuliah dunya.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sabar salila geringna
| H 34
"Lady Ayesha nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon ulah kitu ieu. Manéhna ngawaler, 'Duh hiji hukuman nu Allah ngirimkeun kana saha Anjeunna Wills; tapi keur muslim Manéhna geus dijieun jadi rahmat a. Lamun hiji worshiper Allah ieu afflicted ku ulah kitu jeung tetep sabar di kota-Na hoping jadi recompensedku Allah, jeung réalisasi hijina nu nu ditangtukeun ku Allah bakal kajadian manéhna, manéhna memang bakal nampa hiji recompense sarua jeung syahid hiji. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka ibu tina mu'min, Lady Ayesha nu patali ieu.
Sabar IN lolong
| H 35
"Allah, nu Mighty, nu Maha Agung nyebutkeun, 'Lamun kuring afflict dua fakultas tercinta (panon) tina worshiper tina tambang, sarta manéhna tetep sabar jeung affliction ieu, di tempat kuring bakal méré manéhna Paradise.'"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk di luhur.
Sabar lamun AFFLICTED ku kasakit
| H 36
"'Bakal I mintonkeun Anjeun hiji awewe anu bakal di antara dwellers of Paradise?' Tanya ibn Abbas. 'Ceuk Pasti Ata putra Abi Rabah.' Ibnu Abbas mangka nunjuk ka hiji nona skinned poék jeung ngomong, 'nona Nu datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta ngomong: 'Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kanamanehna mah, kakurangan ti epilepsy, basa kuring geus jadi fit awak mah kakeunaan. Mangga taqwa ka Allah pikeun kuring. ' Anjeunna ngawaler, 'Upami Anjeun milih jadi sabar jeung affliction ieu, anjeun bakal meunang Paradise, tapi lamun nu hayang, kuring baris ngadoa ka Allah cageur anjeun.' Wanoja milik ngawaler, 'mah bakal sabar, tapi mangga ngadoa nu mahawak moal bisa kakeunaan. ' Jeung nu sasuai manéhna ngado'a pikeun nya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ata putra Abi Rabah nu patali nu putra Abbas ka manéhna ieu.
Hampura
| H 37
"A nabi geus keok jeung luka jadi parah ku urang nya éta manéhna kudu ngusap jauh getih ti beungeutna. Salaku manéhna ieu manéhna supplicated nyebutkeun, 'Allah, ngahampura jalma, ku sabab teu ngarti eusina.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mas'ud nu patali nu manéhna inget eta, tepat lamun manéhna nempo Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
Jalan ngaleupaskeun dosa
| H 38
"Naon wae gangguan, gering, kahariwang, duka, ngadek atawa duka KJRI anu afflicts hiji Muslim, komo prick tina Thorn a, Allah ngaluarkeun di tempatna sababaraha dosa nya."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id sareng Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sangsara jeung jalan ngaleupaskeun dosa
| H 39
"I (Abdullah putra Mas'ud) ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Anjeun gaduh muriang kacida luhurna.' Anjeunna ngawaler, 'Mémang, muriang mah saluhur nu dua anjeun . 'ceuk kuring,' Anu sabab anjeun bakal nampa dua kali ganjaran. 'Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler,' Tuhkitu téh. A Muslim teu kakurangan ti nanaon, malah ti hiji (saeutik) Thorn prick atawa leuwih gede, kacuali Allah ngaluarkeun (ti manehna) dina stead anak sababaraha dosa nya, jeung dosa nya digolongkeun salaku daun digolongkeun ti hiji tangkal. '"
Abdullah putra Mas'ud patali anjeunna dilongok Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna geus muriang jeung nu cenah ieu.
Maranéhanana saha Allah RAISES IN rengking
| H 40
"Lamun Allah hayang alus keur jalma Manéhna nyoba manéhna."
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
WISHING for teu mangkat
| H 41
"Euweuh anjeun kudu hayang for teu mangkat alatan hiji misfortune nu datang ka manéhna. Lamun saha ieu parah afflicted, manéhna kudu ngomong, 'Allah hayu atuh urang hirup salami hirup mah leuwih hade keur kuring, sarta ngabalukarkeun kuring tilem lamun maot leuwih hade keur kuring.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE resilience OF percaya
| H 42
"Kami (sababaraha para sahabat) indit ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta kapanggih manéhna reclining dina sahadé tina Ka'ba dina bantal anjeunna tos dijieun tina lambaran-Na. Urang Teluh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngeunaan ngaronjat kasusah kafir Mekah anu inflictingsanggeus urang. Urang ménta manéhna, 'Bisa Anjeun supplicate pikeun meunangna pikeun urang, bakal Anjeun berdoa pikeun urang?' The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka eta, 'Dina hiji waktu samemeh anjeun aya saurang lalaki anu geus direbut sarta diteundeun dina hiji liang anu kungsi ngali pikeun manéhna. Saterusna ragaji hiji ieu disimpen sanggeus sirah sarta manéhna sawndi satengah, daging-Na torn jauh ti tulang-Na jeung Combs beusi, aya nanaon anu bisa cimata manéhna jauh ti Islam ka! 'Allah pasti bakal mawa soal ieu ka hiji ahir lamun rider hiji moal bisa ninggalkeun ti San'a pikeun Hadramet fearing euweuh iwal Allah jeung bahaya hiji ajag ngeunaan domba-Na.Anjeun kaciri aya di teuing buru a. '"
Bukhori nu boga rantay nepi ka Khubaib putra Arat ceuk ieu.
Hukuman di dunya ieu AND akhirat THE
| H 43
"Lamun Allah hayang hadé pikeun worshiper-Na Manéhna hastens hukuman di dunya ieu, jeung lamun Manéhna hayang jahat pikeun manéhna Manéhna withholds (hukuman sélér) nepi ka Anjeunna fulfills eta dina Poé Kiamat."
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ogé ngomong, 'Jang hebat pisan tina recompense nyaeta sasuai ka nu hebat pisan sidang, sarta lamun Allah, nu Maha Agung, mikanyaah ka hiji jalma, Anjeunna nyoba manéhna. Pikeun whosoever nampa hukuman-Na jeung forbearance nyaéta-Na Paloh (Allah), sebutan pikeun manéhna anu displeased jeungeta, aya-Na Anger (Allah). "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sabar mah diganjar Demi Allah
| H 44
"Abu Talha kungsi putra anu gering. Abu Talha indit kaluar jeung mangsa henteuna-Na putrana maot. Lamun manéhna balik manéhna inquired, 'Kumaha putra mah?' Ummu Sulaim, ibu budak, dijawab, 'Manéhna leuwih netep ti manéhna,' jeung eweh makan peuting sarta manéhna ate; afterwards manéhna angon jeung nya. Saterusna manéhna kamanéhna, '(Urang kudu) ngubur budak.' The isuk saterusna Abu Talha indit ka Rosululloh, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung ka manéhna naon anu lumangsung. Manéhna nanya, 'nya anjeun jeung pamajikan anjeun babarengan tadi peuting?' Abu Talha jawab nu maranéhanana anu geus. Jadi manéhna supplicated nyebutkeun, 'O Allah, ngaberkahan eta duanana.' Salajengna dinamanéhna ngababarkeun putra. Abu Talha ceuk kuring (Ummu Sulaim), 'mah bakal mawa manéhna nepi ka kuring ngahontal Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna,' jeung manéhna nyokot sababaraha kaping jeung manehna. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Dupi anjeun dibawa nanaon sareng anjeun?' Jawab Abu Talha, 'Enya, sababaraha kaping.' Nabi,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyandak tanggal hiji, chewed eta teras nahan eta di muara orok jeung kaberkahan eta, sarta dingaranan orok nu Abdullah (hartina worshiper Allah).
Hiji lalaki nu Ansar ceuk manéhna nempo salapan putra Abdullah sarta unggal salah sahijina recited Qur'an. "
Dina narration séjén:
"Lamun putra Abu Talha jeung Ummu Sulaim maot, Ummu Sulaim ka anggota kulawarga séjénna, 'Ulah ngomong Abu Talha ngeunaan budak, kuring baris bisaeun manéhna sorangan.'
Lamun manéhna balik manéhna eweh makan peuting sarta manéhna ate. Saterusna manéhna nyiapkeun sorangan nicely salaku manéhna dipaké pikeun ngalakonan sarta angon babarengan. Afterwards manéhna Isa ka manehna, 'Abu Talha, béjakeun ka kuring, lamun batur lends hal ka nu lian teras afterwards nanyakeun for eta deui, bakal borrower nu jadi katuhu pikeun withhold naonieu injeuman? "jawab Manéhna, 'No' Saterusna manéhna ngomong, 'Saterusna asa ganjaran Anjeun ti Allah pikeun nu nu geus overtaken putra anjeun.' Abu Talha ieu kesel jeung ngomong, 'Anjeun tetep kuring goblog ngeunaan kaayaan putra urang nepi ka sanggeus urang geus babarengan. 'Jadi manéhna ninggalkeun nya jeung nyebut demi Nabi, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, jeung ka manéhna naon anu lumangsung. Cenah, 'Dupi Allah ngaberkahan peuting Anjeun' jeung manéhna teu katimu.
Bulan ka hareup, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dina lalampahan sarta maranéhanana (Abu Talha jeung Ummu Sulaim) nya jeung manehna. Ieu-Na adat (Nabawi) pikeun reureuh ngasupkeun Madinah ku peuting lamun balik ti lalampahan a. Sagampil maranéhanana approaching kontraksi Madinah Ummu Sulaim sacara dimimitian. Jadi AbuTalha ari balik bareng nya jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, terus. Abu Talha supplicated nyebutkeun, 'Anjeun nyaho Gusti, nu ngaku urang hayang pisan balik jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, waktu anjeunna mana anu kaluar, jeung mun jadi jeung manéhna dina-Na mulang, ayeuna mah Kami nahan dieu salaku Anjeun tempo. 'Saterusna UmmuSulaim ka manéhna, 'Abu Talha mah, teu aya deui ngarasa nyeri. Marilah urang neruskeun. 'Jadi maranéhanana terus manehna ngababarkeun budak hiji kana datangna maranéhanana di Madinah. Indung kuring (Ummu Sulaim) ceuk kuring mah, 'Anas, taya saurang kudu suckle orok nepi ka sanggeus kami geus nyokot manéhna ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, isukan.'Isuk Next mah dibawa orok ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Bukhori nu boga rantay nepi nu boga rantay nepi ka Ibnu Uyainah jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali ieu.
Persib & kontrol ku amarah
Allah Nu Maha Agung nyebutkeun:
"... Balik lempeng jeung anjeun geus ngutus ..."
11: 112 Koran
"..... Keur maranéhanana anu curb anger maranéhanana
saha jalma anu ngahampura jalma ...... "3: 134 Koran
"The malaikat bakal descend dina maranéhanana anu ngomong:
'Allah nyaeta Gusti urang,' jeung geus mangka Isro lempeng,
(Nyebutkeun): 'Kudu ayakeun fearful, sareng hanjelu;
girang dina Paradise Anjeun geus jangji.
Urang Panungtun anjeun di dunya ieu
jeung di langgeng Kahirupan.
Aya, Anjeun kudu boga kahayang sagala rupa nu jiwa anjeun,
jeung sagala rupa nu Anjeun ménta "
41: 30-31 Koran
"Maranéhanana anu ngomong:
'Gusti kami nyaéta Allah,'
teras turutan Path lempeng
bakal nganggur ka sieun atawa wajib maranéhanana duka.
Maranéhanana, maranéhanana bakal jadi for geus pernah
nu pangeusi of Paradise,
hiji recompense for aya naon maranehna. "
46: 13-14 Koran
Pentingna kapercayaan
| H 86
"Sufyan nanya ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bejakeun ka manéhna hal ngeunaan Islam nu satutasna manéhna teu kudu menta saha wae. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'saksi Bear nu percaya Allah terus teu waiver.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Sufyan putra Abdullah nu patali ieu.
THE rahmat Allah
| H 87
"Patuh mastikeun iman jeung kudu steadfast; inget teu bisa ngahontal kasalametan ngaliwatan aral-Na. Aya dipenta, 'Teu komo anjeun, Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' Anjeunna ngawaler, 'atawa I, kajaba Allah nyertakeun kuring jeung Mercy jeung Grace Na.' "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
PANGENDALIAN DIRI
| H 45
"Sing saha jalma nu kuat teu aya hiji anu knocks batur kaluar tarung; hiji anu kuat nyaeta jalma anu ngawasaan dirina lamun manéhna ambek. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cageur Pikeun Anger
| H 46
"Sulaiman linggih jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nalika dua lalaki mimiti pasea. Salah sahijina jadi beureum dina rupi jeung urat beuheung-Na jumeneng kaluar. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Lamun manéhna repeats kecap nu rék saha atuh, anjeunna bakal leupas tina kaayaan di mana manéhna manggihsorangan. Frase nyaéta, 'I ngungsi jeung Allah ti Iblis, nu saurang anu stoned.' Ngarah ka manéhna, 'Jang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun,' ngungsi jeung Allah ti Iblis, nu stoned. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Sulaiman putra Surad nu patali ieu.
Ganjaran pikeun ngadalikeun hiji nu Anger
| H 47
"The hiji nu, dina spite kagungan kapasitas ka avenge (salah a) ngatur anger-Na, bakal singled kaluar jeung disebut ku Allah, Suci, nu Maha Agung, luhureun multitude dina Poé Judgement jeung dirumuskeun nya pilihan tina hideung-eyed houris, (nu virgins of Paradise). "
Abu Daud jeung Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Mu'az putra Anas nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Pentingna jauhkeun Anger
| H 48
"Aya nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manehna, keur saran. Jadi manéhna disarankan, 'Ulah mere jalan kana anger.' Manusa ngulang paménta-Na sababaraha kali, sarta unggal waktu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk sarua, 'Ulah mere jalan kana anger.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
THE percobaan hirup
| H 49
"A jalu percanten atawa bikang ieu terus diusahakeun ku sorangan, anak hiji sarta sipat nepi ka manéhna atawa manéhna meets Allah, nu Maha Agung, dina kaayaan nu sagala dosa nya atawa nya geus musnah."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cara nungkulan THE goblog
| H 50
"Putra Hisn sacara indit ka Madinah jeung ari jeung ganteng Hurr-Na, putra Kais. Kais ieu babaturan deukeut Omar sarta ogé salah sahiji councilors-Na. Putra Hisn sacara ceuk ka Hurr, 'ganteng mah, anjeun deukeut jeung Panglima satia, bakal Anjeun menta ijin pikeun kuring nempo manéhna?' Jadi Hurr dipenta, jeung Omar sapuk.Lamun putra Hisn sacara papanggih Omar, cenah manéhna, 'Putra Khattab, Anjeun ayakeun méré urang loba atawa maneh nungkulan anu cukup jeung urang.' Omar ieu outraged jeung bakal dihukum manéhna lamun Hurr ngomong, 'Panglima satia, Alloh ngadawuh ka-Na Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Narima nu easing, runtuyan jeung rupafiqih, jeung ulah aya nu goblog. ' (7: 199 Koran). Ieu salah sahiji goblog. Pas Hurr geus recited ieu (ayat) Omar jadi tenang jeung tetep di tempat diuk-Na. Manéhna sok anut ketat ka Kitab Allah. "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Ibnu Abbas nu patali ieu.
Cara nungkulan hal nu teu adil
| H 51
"Sanggeus kuring baris aya diskriminasi sarta anjeun bakal nalungtik hal nu anjeun bakal disapprove." A Companion dipenta, 'Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, naon diréktif Anjeun dina kaayaan kitu?' Manéhna ngomong, 'Teu naon katuhu jeung supplicate ka Allah pikeun Hormat.' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Ibnu Mas'ud nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ganjaran pikeun Sabar
| H 52
"Hiji jalma ti Ansar ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Moal teu nunjuk kuring kantor publik Anjeun teu keur kitu jeung kitu?' Anjeuna (Rosul) ngawaler, 'Sanggeus kuring Anjeun bakal discriminated ngalawan, tapi jadi sabar anjeun bakal minuhan kuring ku kolam renang (kolam renang Al Kawthar).' "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Usyad putra Huzair nu patali ieu.
SUPPLICATION Pikeun meunangna
| H 53
"Nabi Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu dina kampanye; bari nungguan panonpoé pikeun nyetel manéhna nangtung luhur jeung ka kajawab Sahabat-Na nyebutkeun, 'Ulah hayang ngalawan, ganti tetep supplicating ka Allah pikeun kaamanan. Tapi sawaktos Anjeun keur confronted ku musuh, nangtung teguh jeung inget Paradise nusahandapeun bayangan tina pedang. 'Saterusna manéhna supplicated nyebutkeun,' Allah, Revealer tina Kitab, Dila tina awan, Vanquisher tina sarwa, vanquish eta tur mantuan urang pikeun nungkulan. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Abi Aufa nu patali ieu.
Sabar lamun Salah PROVOKED
| H 54
"Dina poé Hunain, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, favored sababaraha urang (Islam anyar) nalika spoils perang dibagi. Anjeunna masihan putra Aqra 'tina Habis jeung putra Hisan unggal saratus onta sarta ogé favored sababaraha luhur ranking Arab.
Aya commented, 'Ieu mah saukur sebaran ngamotivasi meunang nu pelesir Allah.' Jadi I (Abdullah putra Mas'ud) megatkeun pikeun nginpokeun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu jeung nyebut demi bisaeun manéhna. Beungeutna jadi jero beureum jeung manehna nanya, 'Saha mangka nya euy lamun Allah jeung Rasul anuteu? 'Saterusna manéhna ditambahkeun,' Dupi Allah geus rahmat dina Musa, anjeunna disababkeun leuwih marabahaya ti ieu jeung ieu sabar. 'kana dédéngéan ieu mah cenah ka sorangan mah, tangtu kungsi deui komunikasi nanaon nanaon ieu manéhna. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mas'ud nu patali ieu.
Indéks
Sabar, Persib & kontrol ku amarah
BUKU 37
Kasabaran
Al Qur'an
Amal soleh
THE GENEROSITY Allah
Sukur sarta kesabaran
Sabar IN geringna jeung pati
Sabar jeung rahmat antargugusna,
Sabar AND wani OF dmana
THE Wanoja di GRAVESIDE THE
Pahala keur sabar kana A BEREAVEMENT
Sabar salila geringna
Sabar IN lolong
Sabar lamun AFFLICTED ku kasakit
Hampura
Jalan ngaleupaskeun dosa
Sangsara jeung jalan ngaleupaskeun dosa
Maranéhanana saha Allah RAISES IN rengking
WISHING for teu mangkat
THE resilience OF percaya
Hukuman di dunya ieu AND akhirat THE
Sabar mah diganjar Demi Allah
Persib & kontrol ku amarah
Al Qur'an
Pentingna kapercayaan
THE rahmat Allah
PANGENDALIAN DIRI
Cageur Pikeun Anger
Ganjaran pikeun ngadalikeun hiji nu Anger
Pentingna jauhkeun Anger
THE percobaan hirup
Cara nungkulan THE goblog
Cara nungkulan hal nu teu adil
Ganjaran pikeun Sabar
SUPPLICATION Pikeun meunangna
Sabar lamun Salah PROVOKED
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 038
Otentik Hadits pertaining ka
TRUTHFULNESS
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 38
Mukmin TRUTHFUL
"Mu'min, sieun Allah jeung nangtung jeung truthful."
9: 119 Koran
"Pikeun lalaki jeung awéwé nu geus surrendered -
percanten lalaki jeung awewe;
lalaki jeung awewe taat;
lalaki jeung awewe truthful,
lalaki jeung awewe sabar,
lalaki jeung awewe hina,
lalaki jeung awéwé nu méré amal,
lalaki jeung awewe anu puasa,
lalaki jeung awéwé nu hansip privates maranéhanana,
lalaki jeung awewe anu nyebut Allah dina kaayaanana,
maranehna Allah geus panghampura disusun
jeung upah anu gagah. "
33:35 Koran

"Tapi taqwa jeung menak kecap
bakal leuwih hade keur maranéhna ... "
47:21 Koran
Nétélakeun TRUTH lawan jeung bohong
| H 55
"Kaleresan nungtun ka kahadéan jeung kahadean Panungtun ka Paradise. Hiji jalma anu terus ngabejaan bebeneran disebut truthful dina Sight Allah. Jeung bohong nu ngawujud ka keji jeung wakil ngabalukarkeun Seuneu nu; lamun batur perenahna terus di Sight Allah nu jalma disebut tukang bohong hiji. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mas'ud nu patali Rasul Allah ceuk ieu.
Maranéhanana TO saha Allah NOT bakal nyarita
| H 621
"Aya tilu rupa jelema ka saha Allah moal ngomong, ayakeun bakal Manéhna purify eta atawa kasampak di antarana jeung nu bakal afflicted jeung hukuman nyeri:. Hiji adulterer kolot, hiji pupuhu bohong, jeung baramaen bangga"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Jeung bohong IN lelembut
| H 634
"Kuring ngajamin hiji imah dina wates of Paradise pikeun whosoever méré nepi mintonkeun off, sanajan anjeunna katuhu; jeung imah di tengah Paradise pikeun whosoever méré nepi jeung bohong komo di fun; jeung urang keur di imah jangkung Paradise pikeun hiji nu Kalakuan anu alus teuing. "
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Umamah Bahili nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
KA'ABS ADHERANCE TO TRUTH THE
| H 969
Ka'ab terus, 'Sanggeus Allah geus dipandu kuring Islam, berkah greatest mah basa kuring ka kabeneran ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung bohong manéhna kawas batur lied tangtu ngan geus disababkeun ruination mah.
Sari ti Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Ka'ab putra Malik
SA'ID, putra ZAID ditarima SUPPLICATION
| H 1542
"Arwah putri Aus Teluh ka Marwan, putra Hakam, Gubernur Madinah. Manéhna disangka nu Sa'id, putra Zaid, putra ngirut, putra Nufail geus dicokot nilik kana bagian taneuh nya. Sa'id ngawaler, 'Kumaha kuring bisa nyokot tanah nya sanggeus kuring sempet ngadéngé-ati tina Rasul Allah, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna? 'Marwan ditanya manéhna,' Naon nu Anjeun ngadenge Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong? 'Manéhna dijawab,' mah ngadéngé Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun , Whosoever nyokot komo hiji bentang leungeun taneuh unjustly bakal maké kongkorong hiji ukuran tujuh earthskira-kira beuheung-Na. Marwan ngomong, 'mah teu boga kudu ménta Anjeun keur unggal Buktina salajengna sanggeus ieu.' Sa'id supplicated nyebutkeun, 'O Allah, lamun manéhna téh jeung bohong nyokot jauh tetempoan nya sarta ngabalukarkeun nya tilem dina taneuh nya.' "
Urwah, narator nu nyebatkeun yén saméméh Wanoja milik maot manéhna jadi blind jeung murag kana liang bari leumpang dina potongan dibantah taneuh, jeung nu liang kubur jadi alam kubur nya.
"Manéhna (Muhammad bin Zaid) nempo nya lamun manéhna blind groping cara nya sapanjang tembok sarta bakal ngomong, 'kuring geus afflicted ku supplication tina Sa'id.' Saterusna hiji poé nalika manéhna leumpang dina potongan dibantah taneuh manéhna murag kana hiji oge anu jadi alam kubur nya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Urwah, putra Zubair nu patali ieu. Ayat Tukang Muslim nu boga rantay nepi ka Muhammad bin Zaid, putra Abdullah, putra 'Omar ogé diriwayatkan ieu.
Realitas TRUTH
| H 56
"Hindarkeun nu nu éta diragukeun jeung taat ka nu nu bebas tina ragu. Bebeneran comforts sedengkeun disturbs bathil. "
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Hasan putra Ali nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Cara hirup
| H 57
(Heraclius Emperor of Roma dipénta) "'Naon teu manéhna (Nabi) ngajar Anjeun?' Abu Sufyan ngawaler, 'Anjeunna teaches urang ibadah Allah sorangan jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna. Pikeun abandon naon karuhun urang nu disembah sarta manéhna paréntah urang pikeun ngadegkeun sholat, bejakeun ka bebeneran, nepi ka bisa chaste jeung pikeun nguatkeunnu dasi tina kekerabatan. '"
Bukhori jeung Muslim - dina ékstraksi suratna Nabi pikeun Heraclius, conveyed ku Abu Sufyan, Heraclius ditanya Abu Sufyan ieu.
SPOILS perang
| H 59
"Lamun salah sahiji nabi, aman damai jadi kana éta hal, ieu Nyiapkeun pikeun perang, manéhna ka rahayat saméméh setelan off nu ngaping ti handap éta ka marengan manéhna: Saha baé nu geus dilakukeun kontrak kawin jeung maksud bringing imah nya tapi geus teu can ngalakukeunana. Sakur jalma anu geus diwangun dinding imahtapi geus henteu acan nunda hateup dina eta.
Saha anu geus dibeuli ewes hamil atawa manéhna-onta sarta nungguan eta méré lahir.
Saterusna manéhna nyetél off. Manéhna nepi ka kota nu saeutik saméméh solat soré jeung ceuk ka panonpoé, 'Anjeun commissioned jeung Kami ogé commissioned.' Saterusna manéhna supplicated, 'Gusti, tunda ayeuna teh setelan pikeun urang.' Sarta panonpoé ieu dicegah ti setelan nepi ka Allah geus dibikeun manéhna meunangna. Satutasna perang lamunnu spoils geus dikumpulkeun pikeun ngaduruk salaku kurban, api nampik meakeun maranehna. Jadi anjeunna ngumumkeun, 'Aya di antarana nu geus dicokot ku batur hiji bagian ti spoils, saba kitu ari hiji manusa ti saban suku méré kuring kasatiaan-Na.'
Lamun leungeun manusa nu tangtu sacara nyangkut ka para nabi, para nabi nyarios, 'Aya ti suku Anjeun dosa tina maling; ari unggal manusa di suku Anjeun méré kuring kasatiaan maranéhanana. '
Salaku maranéhanana méré kasatiaan maranéhanana, leungeun dua atawa tilu lalaki nyangkut ka leungeun nabi sarta manéhna informed eta salah sahiji ti tilu ieu dosa tina maling. Thereupon numpuk emas, sakumaha badag salaku kapala sapi dibawa gancang sareng ditempatkeun jeung spoils séjén perang jeung seuneu dihakan sadayana.
Nabi Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditambahkeun, 'Saméméh urang, nu spoils perang éta dibeunangkeun, tapi Allah geus dilakukeun ku maranehna halal ka urang alatan kalemahan urang jeung kurangna hartina. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Kasapukan OF dijual AND rahmatan lil 'alamin ANAK
| H 60
"A kasapukan penjualan anu revocable nepi nepi ka nu meuli jeung bagian seller pausahaan. Lamun maranehna bisaeun bebeneran jeung nyingkab sagalana relevan pikeun urus, janten pinuh ku berkah pikeun duanana; tapi lamun nu nyarita falsely jeung conceal nu mana nu kudu diungkabkeun, rohmat urusieu musnah. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Hakim putra Hizam nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Maranéhanana anu bohong jeung jelema nu bisaeun TRUTH THE
| H 66
"Allah nu dipikahoyong pikeun uji tilu urang ti Bani Israil. Hiji ieu leper, sejen blind gundul-dipingpin jeung anu séjénna. Jadi Allah dikirim ka eta malaikat. Kahiji, Malaikat indit ka leper jeung nanya ka manéhna, 'Rék pangalusna?' Anjeunna ngawaler, 'A complexion alus jeung kulit jelas jeung ngaleupaskeun mahaffliction sabab jalma daek kuring dina akun ieu. 'Malaikat Nu diliwatan leungeun ka sakuliah manéhna jeung affliction-Na kenca manéhna jeung kulit nya ieu alus. Saterusna Malaikat nanya, 'Naon anu anjeun kawas kalolobaan ka tutug?' Manusa ngawaler, 'onta' jeung ieu dibikeun onta hiji sapuluh bulan hamil jeung malaikat ngomong, 'Dupi Allahngaberkahan eta pikeun anjeun. '
Saterusna Malaikat indit ka manusa gundul-sirah sarta nanya, 'Rék pangalusna?' Anjeunna ngawaler, 'A sirah rupa rambut, sarta ngaleupaskeun affliction mah sabab jalma daek kuring dina akun ieu.' Malaikat Nu diliwatan leungeun ka sakuliah manéhna jeung affliction nya éta dipiceun jeung manéhna hulu rupa rambut. MangkaMalaikat nanya, 'Naon anu anjeun kawas kalolobaan ka tutug?' manusa ngawaler, 'sapi'. Jadi manéhna dibéré hiji sapi hamil jeung malaikat ngomong, 'Dupi Allah ngaberkahan eta pikeun anjeun.'
Next Malaikat indit ka manusa blind sarta nanya, 'Rék pangalusna?' Manéhna ngawaler, 'Tuh Allah restores tetempoan mah jadi nu kitu mah tempo urang.' Malaikat Nu diliwatan leungeun ka sakuliah panon sarta Allah disimpen tetempoan-Na. Saterusna Malaikat nanya, 'Naon anu anjeun kawas kalolobaan ka tutug?' Manusa ngawaler, 'embé'jeung saterusna manéhna dibéré hiji nanjung kambing hamil jeung malaikat ngomong, 'Dupi Allah ngaberkahan eta pikeun anjeun.' The sato dikalikeun greatly, jadi salah nu kungsi lebak pinuh ku onta. Sejen hiji lebak pinuh ku sapi jeung nu lainna hiji lebak pinuh ku embé.
Saterusna, malaikat dipulangkeun disguised salaku leper ka lalaki anu geus sakali geus leper sarta ngomong, 'Kami lalaki ngaganjel dina kudu jeung nganggur pikeun mantuan kuring neruskeun perjalanan mah (jarah) iwal ti Allah. Aya nu nanya di Ngaran Allah anu geus dibikeun Anjeun hiji complexion alus, kulit jelas jeung harta gede mérékuring onta nu bisa mantuan kuring pikeun ngahontal tujuan mah. 'manusa ngawaler,' mah kudu loba kawajiban. 'Malaikat Nu ngomong,' Ayeuna jigana mah ngakuan anjeun. Teu anjeun teh leper sakali disliked ku jelema saha Allah enriched? 'Manusa ngawaler,' I diwariskeun pakaya mah ti forefathers mah. 'Pikeun malaikat ieu ngomong,'Lamun anjeun bohong, bisa Allah mulangkeun Anjeun pikeun kaayaan nu anjeun.'
Saterusna Malaikat dipulangkeun disguised salaku manusa gundul-dipingpin ka lalaki anu geus gundul-dipingpin jeung ménta bantuan sarta manéhna méré walonan sarua jeung kahiji. Malaikat tos manéhna jeung ngomong, 'Lamun anjeun bohong, bisa Allah mulangkeun Anjeun pikeun kaayaan nu anjeun'.
Next malaikat dipulangkeun ka lalaki anu geus blind disguised salaku manusa blind jeung Isa ka manehna, 'Kami lalaki goréng jeung nganggur nanya ka kuring pikeun ngahontal tujuan mah (jarah) iwal bantuan Allah. Aya nu nanya di Ngaran Manéhna nu disimpen ka anjeun tetempoan Anjeun méré kuring kambing jadi nu kitu mah ngahontaltujuan mah. 'manusa ngawaler,' Mémang, ieu mah blind jeung Allah disimpen tetempoan mah kuring. Candak naon anjeun bakal jeung ninggalkeun naon nu kitu, kuring moal ngawates Anjeun -. Nyokot naon bae nu hayang di Ngaran Allah teh Mighty, nu Maha Agung 'kana ieu malaikat ngomong,' Jaga sadaya geus. Katilu anjeunkeur usaha. Mémang, Allah anu pleased sareng anjeun tapi Mantenna anu ambek jeung para sahabatna anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Keur PASTI Saméméh nyebutkeun atanapi ngalaporkeun
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Ulah nuturkeun naon anjeun teu nyaho." 17:36 Koran
"Naon wae manéhna utters, hiji observer anu hadir." 50:18 Koran
LIARS
| H 1587
"Eta mah geus cukup pikeun nyieun hiji manusa tukang bohong nalika manéhna ngalaporkeun sagala rupa nu hears."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nandaan hiji pernyataan PALSU TO THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 1588
"Whosoever atribut hal ka kuring nu manéhna weruh anu palsu mangrupa salah sahiji liars."
Muslim nu boga rantay nepi ka Samurah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Sok mibanda nu YOU DO NOT
| H 1589
"Wanoja A nanya ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manehna mah, boga ko-pamajikan. Bakal eta jadi sinful lamun kuring éta ka pretend salaki kuring geus dibikeun kuring hiji hal yén anjeunna ngalaman teu dibikeun kuring? 'Manéhna dijawab,' Saha pretends boga narima hiji hal anu teudibikeun manéhna téh kawas anu salah ageman dua cloaks tina bathil. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Asma 'anu patali yén Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Indéks
TRUTHFULNESS
BUKU 38
Mukmin TRUTHFUL
Al Qur'an
Nétélakeun TRUTH lawan jeung bohong
Maranéhanana TO saha Allah NOT bakal nyarita
Jeung bohong IN lelembut
KA'ABS ADHERANCE TO TRUTH THE
SA'ID, putra ZAID ditarima SUPPLICATION
Realitas TRUTH
Cara hirup
SPOILS perang
Kasapukan OF dijual AND rahmatan lil 'alamin ANAK
Maranéhanana anu bohong jeung jelema nu bisaeun TRUTH THE
Keur PASTI Saméméh nyebutkeun atanapi ngalaporkeun
Al Qur'an
LIARS
Nandaan hiji pernyataan PALSU TO THE NABI, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Sok mibanda nu YOU DO NOT
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 039
Otentik Hadits pertaining ka
Kabeungharan & sedekah
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 39
Realitas pakaya urang
Kabeungharan kami nyaéta ON injeuman TO AS
| H 66
"Allah nu dipikahoyong pikeun uji tilu urang ti Bani Israil. Hiji ieu leper, sejen blind gundul-dipingpin jeung anu séjénna. Jadi Allah dikirim ka eta malaikat. Kahiji, Malaikat indit ka leper jeung nanya ka manéhna, 'Rék pangalusna?' Anjeunna ngawaler, 'A complexion alus jeung kulit jelas jeung ngaleupaskeun mahaffliction sabab jalma daek kuring dina akun ieu. 'Malaikat Nu diliwatan leungeun ka sakuliah manéhna jeung affliction-Na kenca manéhna jeung kulit nya ieu alus. Saterusna Malaikat nanya, 'Naon anu anjeun kawas kalolobaan ka tutug?' Manusa ngawaler, 'onta' jeung ieu dibikeun onta hiji sapuluh bulan hamil jeung malaikat ngomong, 'Dupi Allahngaberkahan eta pikeun anjeun. '
Saterusna Malaikat indit ka manusa gundul-sirah sarta nanya, 'Rék pangalusna?' Anjeunna ngawaler, 'A sirah rupa rambut, sarta ngaleupaskeun affliction mah sabab jalma daek kuring dina akun ieu.' Malaikat Nu diliwatan leungeun ka sakuliah manéhna jeung affliction nya éta dipiceun jeung manéhna hulu rupa rambut. MangkaMalaikat nanya, 'Naon anu anjeun kawas kalolobaan ka tutug?' manusa ngawaler, 'sapi'. Jadi manéhna dibéré hiji sapi hamil jeung malaikat ngomong, 'Dupi Allah ngaberkahan eta pikeun anjeun.'
Next Malaikat indit ka manusa blind sarta nanya, 'Rék pangalusna?' Manéhna ngawaler, 'Tuh Allah restores tetempoan mah jadi nu kitu mah tempo urang.' Malaikat Nu diliwatan leungeun ka sakuliah panon sarta Allah disimpen tetempoan-Na. Saterusna Malaikat nanya, 'Naon anu anjeun kawas kalolobaan ka tutug?' Manusa ngawaler, 'embé'jeung saterusna manéhna dibéré hiji nanjung kambing hamil jeung malaikat ngomong, 'Dupi Allah ngaberkahan eta pikeun anjeun.' The sato dikalikeun greatly, jadi salah nu kungsi lebak pinuh ku onta. Sejen geus lebak hiji pinuh ku sapi jeung nu sejenna kagungan lebak pinuh ku embé.
Saterusna, malaikat dipulangkeun disguised salaku leper ka lalaki anu geus sakali geus leper sarta ngomong, 'Kami lalaki ngaganjel dina kudu jeung nganggur pikeun mantuan kuring neruskeun perjalanan mah (jarah) iwal ti Allah. Aya nu nanya di Ngaran Allah anu geus dibikeun Anjeun hiji complexion alus, kulit jelas jeung harta gede mérékuring onta nu bisa mantuan kuring pikeun ngahontal tujuan mah. 'manusa ngawaler,' mah kudu loba kawajiban. 'Malaikat Nu ngomong,' Ayeuna jigana mah ngakuan anjeun. Teu anjeun teh leper sakali disliked ku jelema saha Allah enriched? 'Manusa ngawaler,' I diwariskeun pakaya mah ti forefathers mah. 'Pikeun malaikat ieu ngomong,'Lamun anjeun bohong, bisa Allah mulangkeun Anjeun pikeun kaayaan nu anjeun.'
Saterusna Malaikat dipulangkeun disguised salaku manusa gundul-dipingpin ka lalaki anu geus gundul-dipingpin jeung ménta bantuan sarta manéhna méré walonan sarua jeung kahiji. Malaikat tos manéhna jeung ngomong, 'Lamun anjeun bohong, bisa Allah mulangkeun Anjeun pikeun kaayaan nu anjeun'.
Next malaikat dipulangkeun ka lalaki anu geus blind disguised salaku manusa blind jeung Isa ka manehna, 'Kami lalaki goréng jeung nganggur nanya ka kuring pikeun ngahontal tujuan mah (jarah) iwal bantuan Allah. Aya nu nanya di Ngaran Manéhna nu disimpen ka anjeun tetempoan Anjeun méré kuring kambing jadi nu kitu mah ngahontaltujuan mah. 'manusa ngawaler,' Mémang, ieu mah blind jeung Allah disimpen tetempoan mah kuring. Candak naon anjeun bakal jeung ninggalkeun naon nu kitu, kuring moal ngawates Anjeun -. Nyokot naon bae nu hayang di Ngaran Allah teh Mighty, nu Maha Agung 'kana ieu malaikat ngomong,' Jaga sadaya geus. Katilu anjeunkeur usaha. Mémang, Allah anu pleased sareng anjeun tapi Mantenna anu ambek jeung para sahabatna anjeun. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Kabeungharan teu turun kalayan méré sedekah
| H 607
"Kabeungharan teu turun kalayan méré zakat. Allah ngaronjatkeun ngahargaan hiji nu forgives, sarta hiji nu humbles dirina demi Allah jadi loba anu Manéhna raises eta dina rengking. "

Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Provision
| H 272
"Sa'ad sangka manéhna punjul ka maranéhanana anu éta teu jadi makmur salaku he. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'Anjeun mantuan jeung disadiakeun pikeun alatan lemah jeung miskin diantara anjeun.' "
Bukhori nu boga rantay nepi ka Mus'ab bin Sa'ad, putra Abi Waqqas nu patali ieu.
Sedekah dimimitian AT HOME
| H 928
"Dina taun ti pamit Ibadah Haji, Sa'ad ieu di jadi loba nyeri nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, indit ka nganjang manéhna. Sa'ad ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anjeun bisa nempo Kuring keur di loba nyeri. Kami lalaki jegud jeung ahli waris budi mah putri mah. MeiKuring méré dua per tilu harta mah di sedekah? ' Anjeunna ngawaler, 'No' 'Saterusna hiji-satengah, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' Deui cenah, 'No' 'Nah sugan, hiji-katilu, O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna?' Dina ieu Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, 'Hiji-katilu,jeung hiji-katilu pisan. Eta leuwih hade nu kudu ninggalkeun nya beunghar tinimbang gumantung, begging urang. Mémang, Anjeun moal méakkeun nanaon néangan nu raray Allah jeung teu narima ganjaran for eta, komo nu nu Anjeun nunda di muara pamajikan anjeun. '
Saterusna Sa'ad ngomong, 'O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, am mah keur ditinggalkeun balik di Mekah sanggeus Sahabat mah ninggalkeun?' Anjeunna ngawaler, 'Anjeun teu bakal ditinggalkeun balik ngalakonan nanaon néangan nu pelesir Allah nu Anjeun moal ngabalukarkeun Anjeun bisa digedékeun di gelar jeung rank. Bisa Anjeun bisa ditinggalkeun di Urutannu sababaraha urang bakal nguntungkeun ti anjeun jeung yén sababaraha nu harmed ku anjeun. ' Saterusna manéhna supplicated (nyebutkeun), 'O Allah, lengkep pikeun Sahabat mah hijrah, sarta teu ngahurungkeun eta deui dina heels maranéhanana.' Tapi hiji jadi pitied ieu Sa'ad putra Khaulah anu maot di Mekah, pikeun saha Rasul Allah,pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditembongkeun rahmat jeung asih. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka (Abu Ishaq) Sa'ad, putra Abi Wakkas Malik putra Uhaib (salah sahiji sapuluh dibere tidings gumbira tina pangakuan kana Paradise) ngalaporkeun ieu.
Mantuan lemah
| H 273
"Tingali keur kuring di antara lemah, sabab anjeun mantuan jeung disadiakeun pikeun dina akun tina lemah diantara anjeun."
Abu Daud nu boga rantay nepi ka Abu Darda 'anu patali nu manéhna ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Kabeungharan sah AND atuh tina jalma jegud
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Keur manehna nu mere jeung takwa (Allah)
jeung percaya ka finest,
Urang pasti bakal betah manéhna ka Path tina Easing "92:. 5-7 Koran
"Manéhna anu mere pakaya pikeun jadi dimurnikeun,
jeung confers no sorangan kana saha recompense
néangan ngan raray Alloh, Gusti-Na, Nu Maha Luhur,
pasti, manéhna bakal wareg "92:. 17-21 Koran
"Lamun nembongkeun sedekah Anjeun, geus alus,
tapi méré sedekah ka nu miskin sacara pribadi leuwih hade
jeung bakal ngabebaskeun Anjeun ti sawatara éléh jahat Anjeun.
Allah anu boga pangaweruh tina naon eusina "2:. 271 Koran
"Anjeun teu kudu attain amal soleh
nepi ka Anjeun méakkeun naon anjeun bogoh.
Naon bae nu méakkeun nyaéta dipikawanoh Allah. "3:92 Koran
Nu beunghar jeung nu wijaksana
| H 574
"Aya ngan dua kategori urang pantes dengki sipatna: a man ka saha Allah geus dibikeun pakaya jadi manéhna spent eta dina kaleresan; jeung lalaki ka saha Allah geus dibikeun wisdom jeung nu manéhna hakim jeung teaches. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Mas'ud nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Dua tipe ENVIABLE jalma
| H 575
"Aya dua rupa jelema anjeun kudu sirik. Jalmi ka saha Allah geus dibere (pangaweruh) Qur'an jeung manéhna nangtung maca dina solat salila beurang jeung peuting; sarta manéhna ka saha Allah geus pakaya dibikeun jeung spends eta dina ngabalukarkeun Allah salila jam peuting jeung beurang. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka ibn Omar nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Anjeun teu ngabogaan jadi jegud TO ngaleuwihan Nu beunghar | H 576
"The Emigrants ngadawuh ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, 'Jang jegud bakal ngahontal Rosulullah jeung bounties langgeng.' Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngajak, 'Kumaha kitu?' Maranehna dijawab, 'Maranehna berdoa sakumaha nu ayeuna urang teu sarta tetep puasa sakumaha nu ayeuna urang teu; tapi méakkeun di sedekah sedengkeun urang teu bisa,jeung maranehna ngosongkeun budak sedengkeun urang teu bisa. 'Manéhna ngomong,' Kami mah ka anjeun ngeunaan hiji hal whereby anjeun bakal ngaleuwihan jalma anu aya dihareupeun anjeun jeung bakal tetep Anjeun dihareupeun jalma anu aya di tukangeun anjeun jeung salah teu bakal unggul Anjeun kajaba manéhna teu naon eusina? 'Maranehna ngawaler,' Mémang, O Rasul Allah, muji jeungkarapihan jadi kana manéhna. 'Manéhna ngomong,' muja (Subhan-Allah) jeung muji (Al Hamdu llilah) jeung exalt (Allahu Akbar) Allah tilu puluh tilu kali sanggeus unggal solat. '
Teu lila sanggeus maranéhanana balik ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung Isa ka manehna, 'brethren jegud kami geus ngadéngé naon urang ngalakonan jeung ayeuna ngalakonan sarua.' 'Maksudna kana ni'mat Allah, Manéhna méré eta ka whomsoever Manéhna bakal 'jawab Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yén sababaraha tina Emigrants goréng datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta cenah ieu.
Amal
Sedekah leutik atawa gede
| H 111
"Lamun amal ayat enjoining ieu wangsit urang (para sahabat) bakal mawa beban dina bék urang sahingga urang éta bisa earn hiji hal anu urang bisa méré jauh di zakat. Salah sahiji urang méré jumlah badag amal tapi munafik ceuk yén anjeunna ngalaman ngan dipigawé eta pamer. Lamun sejen mérésababaraha kilogram ti kaping sarta ngadawuh: "Allah teu merlukeun kaping-Na." Thereupon ieu wangsit:
'Sedengkeun pikeun maranéhanana anu taunt mu'min anu méré sedekah sukarela
jeung scoff di maranéhanana anu méré nurutkeun mean,
Allah bakal scoff di maranehna.
Theirs bakal jadi hukuman nyeri. ' "9:79 Koran
Abu Mas'ud Uqbah putra ngirut Ansari nu patali ieu.
EXALTING AND PRAISING Allah téh nyaéta wangun amal
| H 121
"The jegud nu panarima tina deal agung istighfar. Maranéhanana berdoa salaku urang solat jeung puasa sakumaha nu ayeuna urang gancang, tapi tuluy maranehna bisa méré sedekah ti kaleuwihan harta maranéhanana. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong: 'Geus teu Allah dibikeun yén nu bisa Anjeun pake sacara salaku sedekah? Nu exaltation Allahieu sedekah (Subhan Allah), praising Allah (Al Hamdu Lillah) nyaéta amal, bearing saksi ka Oneness Allah (La Ilaha gering Allah) nyaeta amal, saksi tina nu hebat pisan Allah bearing (Allahu Akbar) nyaéta amal, encouraging hade amal,
forbidding jahat nyaeta amal, cohabiting jeung istri anjeun sedekah 'kana ieu aranjeunna ditaros:'.? O Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, henteu anu maksudna lamun salah sahiji urang satisfies kahayang-Na manehna diganjar 'Anjeunna ngawaler: 'Lamun manéhna wareg kahayang-Na unlawfully tangtu teu eta jadi sinful? Ku alatan éta lamunmanéhna satisfies eta lawfully geus deserving tina pahala. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Dharr nu patali nu sababaraha urang ceuk ka Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu.
Cara amal
| H 142
"Amal anu incumbent kana unggal Muslim. Manéhna nanya: 'Kumaha upami hiji jalma ngabogaan nanaon?' Manéhna ngajawab: 'Saterusna manéhna kudu digawé jeung leungeun pikeun benefit sorangan sarta ogé méré zakat.' Manéhna nanya: '? Kumaha upami anjeunna teu bisa digawe' The Nabi , muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler: 'Saterusna manéhna kudu mantuan baturanu malarat jeung miskin 'Manéhna nanya:'. Kumaha upami anjeunna teu bisa ngalakukeun komo nu 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngawaler:'?. Saterusna manéhna kudu ngadorong batur ulah alus 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya: 'Kumaha upami anjeunna lacks nu oge?' Manéhna ngawaler: 'Saterusna manéhna kudu ngandalikeun dirinati ngalakonan jahat, nu teuing aya amal. '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Ngajak non-Muslim TO ISLAM
| H 209
"The Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, diangkat kuring (Mu'az) jadi gubernur nyebutkeun: 'Hiji grup Rakyat tina Kitab bakal datang ka anjeun. Ngajak ka tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Kami Rasul. Sakali maranéhna geus ditarima ieu bisaeun eta nu Allah geus prescribedmaranehna lima solat salila beurang jeung peuting. Saterusna basa aranjeunna geus nyerah ka ieu, béjakeun ka eta nu Allah geus nyieun eta wajib mayar pajak sedekah (zakat) nu bakal dikumpulkeun ti nu jegud di antara maranehna jeung sebaran antara miskin. Sanggeus maranéhanana geus sapuk pikeun ieu teu butuh paling maranéhananapossessions berharga keur kaperluan ieu.
Penjaga sorangan ngalawan ceurik hiji anu wronged, pikeun antara nu ceurik jeung Allah Henteu aya panghalang! '"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Mu'az nu patali ieu.
Nalikung OF Zakat, THE fardhu sedekah
| H 210
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dilantik jadi manusa ti suku Azd ngaranna ibn al-Lutbiyyah jadi kolektor ti amal wajib (zakat). Lamun manéhna balik ti ngerjakeun-Na manéhna ngalaporkeun: 'Kuring geus dikumpulkeun ieu jeung ieu keur amal wajib, jeung ieu, sarta ieu geusdibikeun ka kuring salaku hadiah.
Thereupon Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ascended mimbar, muji jeung Maha Agung Allah jeung ngomong: 'Kuring diangkat manusa ti diantara anjeun pikeun ngalakonan salah sahiji kawajiban Allah geus dipercayakeun ka kuring. Manéhna geus mulang jeung ngomong: Ieu Hormat jeung ieu geus dibikeun ka kuring salaku hadiah. Upami anjeunnasangkan kaleresan naha teu manéhna cicing di imah bapana atawa ka indungna jadi nu hadiah-Na datang ka manehna aya? Demi Allah, lamun nu mana wae nu salah sahiji Anjeun nyokot nanaon unrightfully manéhna moal papanggih Allah dina Poé Judgement mawa hal nu. Ulah ingkeun kuring tempo nu mana wae nu anjeun pasamoan Allah mawa onta grunting! atawa sapi mooing atawa kambing bleating 'Saterusna manéhna diangkat leungeun nya kitu luhur yén bodas kelek-Na jadi bisa ditingali jeung manéhna supplicated: O Allah mah, geus conveyed paréntah anjeun. Manéhna terus-terusan thrice ieu. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hamid Sa'idi nu patali ieu.
Jalma malarat
| H 247
"Iraha wae jalma malarat datang ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, manéhna bakal giliran maranéhanana ayeuna jeung nyebutkeun: 'Intercede keur manehna, anjeun bakal boga ganjaran Anjeun. Allah ngabalukarkeun Nabi-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong naon Manéhna hayang. '"
Hal ieu ogé diriwayatkan:
"Tuh nu Manéhna Wills."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Musa Asy'ari nu patali ieu.
Amal
| H 249
"Pikeun unggal poé dina nu panonpoé naék, amal anu incumbent kana unggal dahan awak manusa. Pikeun mawa ngeunaan gaya euy rekonsiliasi antara dua pihak anu zakat. Teu nulungan jalma ka Gunung sato-Na, atawa pikeun muka koper-Na asup pikeun geus zakat. Hiji kecap nanaon nyaéta amal. Unggal hambalan dicokot bade masjidpikeun solat téh amal. Jalan ngaleupaskeun hiji hal ngabalukarkeun hiji kasulitan ti jalan anu zakat. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Definisi Hiji jalma miskin
| H 265
"Hiji jalma goréng teu salah nu bisa ngahurungkeun jauh jeung dua kaping atawa, atawa sababaraha morsels. Nu hiji anu bener goréng dia, saha, sanajan refrains kamiskinan-Na ti nanyakeun.
Hiji jalma goréng teu aya hiji anu mana anu buleud nanyakeun urang, saha nu bisa ngahurungkeun jauh jeung morsel atawa dua atawa sababaraha kaping. Memang eta hiji anu teu ngabogaan cukup suffice manéhna, sarta teu nyingkab kamiskinan nya kitu anjeunna bisa jadi dibikeun amal, ngayakeun teu manéhna nangtung pikeun nanya. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Tingali Sanggeus janda AND malarat THE
| H 266
"Manéhna anu hade pikeun ngarojong janda jeung malarat nyaeta kawas hiji nu strives dina Cukang lantaranana Allah." (Narator ogé ngomong yén manéhna mikir Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ditambahkeun :) "jeung kawas hiji anu nangtung solat sadaya peuting, kungsi stopping, sarta kawas anu salah fasts jeung kungsi ngarecah eta. "
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Cisarua, UNINVITED
| H 267
"The dahareun awon nyaéta kadaharan dilayanan dina hari raya kawinan nu maranéhanana anu bakal liked datang nu uninvited, jeung ka nu maranéhanana anu diondang keukeuh teu hadir. Manéhna nu declines uleman disobeys Allah jeung Rasul-Na, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna.
Kadaharan awon nyaéta kadaharan dilayanan dina hari raya kawinan ka nu beunghar nu ngajemput jeung ti nu miskin nu teu kaasup. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Suci Kinanti teu dahar ti kagiatan sedekah
| H 298
"Hasan putra Ali, nu putu Nabi Suci, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ngajemput tanggal nu geus ditunjuk pikeun amal, teras nahan eta dina sungut-Na. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nempo manéhna ngalakonan ieu sarta nanya manéhna jang ngaleupaskeun nyebutkeun, 'tut, tut, teu nyaho yén urang (Sucikulawarga jeung turunan maranéhanana) teu dahar zakat. '"
Urang ogé informed: "Pikeun urang (kulawarga Nabi Suci) sedekah henteu dibeunangkeun."
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong:
Sedekah kaleuwihan ti hiji kabutuhan nu
| H 528
"The leungeun luhur (giver nu) leuwih hade ti handap (receiver); dimimitian ku tanggungan Anjeun, tur amal pangalusna ti surplus Anjeun. Whosoever abstains ti nanyakeun bakal shielded ku Allah; sarta manéhna nu refrains - mudahan Allah enrich manehna ".
Bukhori nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
Nanyakeun pengkuh
| H 529
"Ulah ménta persistently. Lamun mah nya éta pikeun ménta hiji hal jeung méré eta kedul, teu aya berkah di naon mah méré alatan ragam nu eta nu nanya. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sufyan nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
THE disiplin Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
| H 593
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nempo tanggal garing jeung bohong di jalan jeung ngomong, 'Lamun kuring éta teu sieun nu bisa jadi geus Hartina, keur sedekah mah tangtu geus didahar dinya.'"
Bukhori jeung Muslim nu boga rantay nepi ka Anas nu patali hadits ieu.
Indéks
Kabeungharan & sedekah
BUKU 39
Realitas pakaya urang
Kabeungharan kami nyaéta ON injeuman TO AS
Kabeungharan teu turun kalayan méré sedekah
Provision
Sedekah dimimitian AT HOME
Mantuan lemah
Kabeungharan sah AND atuh tina jalma jegud
Al Qur'an
Nu beunghar jeung nu wijaksana
Dua tipe ENVIABLE jalma
Anjeun teu ngabogaan jadi jegud TO ngaleuwihan Nu beunghar
Amal
Sedekah leutik atawa gede
EXALTING AND PRAISING Allah téh nyaéta wangun amal
Cara amal
Ngajak non-Muslim TO ISLAM
Nalikung OF Zakat, THE fardhu sedekah
Jalma malarat
Amal
Definisi Hiji jalma miskin
Tingali Sanggeus janda AND malarat THE
Cisarua, UNINVITED
Suci Kinanti teu dahar ti kagiatan sedekah
Sedekah kaleuwihan ti hiji kabutuhan nu
Nanyakeun pengkuh
THE disiplin Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna
Nabi Muhammad Speaks dina Topic 040
IAuthentic Hadits pertaining ka
Kaagamaan jeung amanah IN Allah
Dikeduk ti Imam Nawawi sacara Reference
"The Kebon tina amal saleh"
narjamahkeun sarta dibere ku
Syaikh Ahmad Darwish, Anne (Khadeijah) Stephens
Allah.com Muhammad.com Mosque.com
© 1984-2012 Darwish Kulawarga. Sadaya hak disimpen
BUKU 40
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Mu'min,
sieun Allah sakumaha Mantenna kudu takwa
jeung teu pati iwal salaku umat muslim. "
3: 102 Koran
"Ku alatan éta sieun Allah salaku loba salaku Anjeun tiasa,
jeung ngadéngékeun, nurut,
jeung méakkeun oge pikeun yourselves.
Jeung whosoever disimpen ti karanjingan nu
jiwa sorangan, maranéhanana nyaéta winners. "
64:16 Koran
"O sing saha anu percaya, sieun Allah
jeung nyebutkeun pernyataan sora. "
33:70 Koran
"... Sarta méré pikeun manéhna di mana anjeunna teu nyangka,
Allah geus cukup pikeun whosoever nyimpen kapercayaan di Anjeunna ... "
65: 3 Koran
"Mu'min, lamun sieun Allah,
Manéhna bakal méré Anjeun patokan hiji
jeung cleanse Anjeun dosa anjeun jeung ngahampura anjeun.
Allah téh nu boga bounty gede. "
8:29 Koran
Nu Maha ngahormatan
| H 70
"Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu nanya: 'Saha nu pang ngahormatan antara lalaki?' Manéhna ngawaler: '. Nu hiji nu takwa Allah nu paling' The Sahabat ngomong: 'Aing geus teu naon we dimaksud.' Jadi manehna ngomong: 'Saterusna, Joseph, nabi Allah putra nabi Allah (Jacob), putra nabi sejen Allah. (Isaac), Abraham sahabat Allah 'Maranéhanana ngomong:' Ieu teuing teu naon we nu dimaksud 'The Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, inquired:' '. Dupi anjeun nanyakeun ka kuring ngeunaan kulawarga Arab. Lamun anu eta kitu, jelema nu éta pantes ngahargaan saméméh Islam nu pantes ngahargaan di Islam disadiakeun aranjeunna oge informed jeungéta. '"
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Hurairah nu patali ieu.
Dulur akuntabel
| H 71
"Di dunya ieu anu éndah jeung héjo. Allah geus nyieun Anjeun khalifah Nya di eta dina pilihan nu Manéhna bisa lalajo Anjeun tur tingal kumaha Anjeun berperilaku therein. Ku sabab Waspada tina temptations di dunya jeung wanoja. Sidang munggaran ngeunaan Bani Israil ieu ku cara maké awéwé. "
Muslim nu boga rantay nepi ka Abu Sa'id Khudri nu patali yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ceuk ieu.
SUPPLICATION
| H 72
"O Allah, kuring menta of Anjeun hidayah, takwa, chastity jeung richness."
Muslim nu boga rantay nepi ka Abdullah putra Mas'ud nu patali nu Rasul Allah, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bakal supplicate ieu.
Robah pikeun leuwih alus
| H 73
"Lamun hiji jalma undertakes pikeun ngalakukeun hiji hal terus discovers hiji hal nu leuwih deukeut ka kaagamaan ti heula, manéhna kudu ngalakonan kadua."
Muslim nu boga rantay nepi ka 'Adi putra Hatim nu patali mah ngadéngé Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nyebutkeun ieu.
Kawajiban ka Allah
| H 74
"Inget tugas Anjeun ka Allah, berdoa lima (poean) solat, nyimpen puasa Ramadan, mayar amal wajib (zakat) jeung taat maranéhanana di otoritas diantara anjeun jeung anjeun bakal asup ka Taman Gusti."
Tirmidzi nu boga rantay nepi ka Abu Umamah Bahili nu patali nu manéhna ngadéngé alamat Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di kasempetan nu pamit Ziarah salila cenah ieu.
Kapercayaan jeung amanah IN Allah
Allah, nu Maha Agung nyebutkeun:
"Lamun mu'min nempo confederates maranéhanana ngomong:
'Ieu naon Allah jeung Rasul
geus jang