en-su-Prophet-Muhammad-Biography-1

www.Allah.com
www.Muhammad.com
Biografi jeung Kahirupan Story Nabi Muhammad
Allah PRAISES HIS Nabi Muhammad
Nu Cure Shahih-SHEFA
ku
Supreme Hakim Hakim Abulfadl Eyad, maot (1123CE - Islam Taun 544H)
HR Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek, Revisi ku Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi ku hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (basa Inggris), Siti Nadriyah (basa Indonésia), Mardiyah (Jawa)
Copyright © 1984-2014 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen.
Mangga ngadistribusikaeun salaku kurnia tanpa waragad nu mana wae nu komo di pausahaan non profit
Allah praises-Na Nabi Muhammad
Nu praising Allah pikeun-Na Nabi Muhammad jeung status Maha Agung di boh sayings jeung amal soleh:
Nu Imam, Hafiz, Abulfadl, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, muka karya gede nya ku babad salira Nabi Muhammad jeung nyebutkeun hiji perkenalan:
Puji jadi ka Allah anu sorangan di possessing Ngaran paling endah manan-Na, sarta nu boga bisa unconquerable ...
Saha anu geus ngajemput buku, gede atawa leutik, kira Nabi Muhammad teu bisa kalah ka geus diakuan status Maha Agung nu Allah beholds manéhna. Atawa can bisa maranéhanana gagal ngenalan kumaha Allah rahayu manéhna jeung multiplicity tina virtues, qualities alus teuing jeung ciri. Pikeun nyobaan teu kaadilanka patut gede pisan-Na bakal haseup boh basa jeung pulpen.
Hiji nangkeupan hiji glimpse tina status Maha Agung nu Allah beholds Nabi Nya dina Qur'an Suci mana hiji saksi muji Nya karakter jeung moral-Na, jeung maos tina instruksi Allah ka nyembah berhala-Na pikeun nahan tightly manéhna jeung taat Paréntah-Na.
Allah di bounty overwhelming-Na bestows ngahargaan asup manehna, prefers manéhna, praises manéhna jeung ganjaran manéhna jeung ganjaran greatest. Allah téh overwhelmingly bountiful di awal jeung dina kahirupan datang. Sagala puji disababkeun ku Anjeunna di dunya ieu sarta dina langgeng Kahirupan.
Allah dibere Nabi ka nyiptakeun-Na jeung dijieun manéhna mahluk manusa paling sampurna jeung dibédakeun manéhna di antarana atribut rupa lianna, kalawan qualities paling éndah jeung opini mulya.
Allah dirojong Nabi-Na jeung miracles nu diayakeun jalma di wonderment. Anjeunna masihan manéhna proofs jelas, sarta ngahormatan manéhna, kabéh nu contemporaries jeung Sahabat-Na disaksian jeung generasi nu datang sanggeus manéhna indisputably terang.
Pangaweruh Ieu Maha Agung kalawan terang anak nu kaliwat ka handap dina leungeun dipercanten jeung ngaliwatan nu urang memang Maha Agung jeung cahya Nabi. Bisa Allah puji jeung venerate urang Master Muhammad jeung dibere manéhna karapihan sampurna dina kaayaanana.
Companion Nu, Anas diriwayatkan carita kumaha winged nu sawarga Gunung ku ngaran Burak ieu bridled jeung saddled pikeun Nabi numpang dina peuting miraculous-Na lalampahan, shied jauh ti manéhna. Nu Archangel Jibril ditaros Burak naha manéhna behaved di manner saperti hiji nyebutkeun, "Ulah anjeun ngalakukeun ieu ka Muhammad? Nohiji deui ngahormatan ku Allah ti manéhna geus kungsi ridden anjeun. "kana dédéngéan ieu kecap Burak aya deui di kesang a.
Nabawi Maha Agung Status jeung Allah
Handap ngandung sababaraha ayat Koranic clearest nu nyarita Nabi ngagambarkeun nu harga luhur jeung muji Allah pikeun manéhna babarengan jeung kaunggulan tina qualities-Na.
Praiseworthiness jeung alus teuing qualities Nabawi:
Allah nyebutkeun, "Mémang, aya geus datang ka anjeun hiji Rasul ti Anjeun sorangan" (9: 128). Dina ayat ieu Allah informs mu'min, Arab, rahayat Mekah jeung bangsa di dunya nu Manéhna dikirim ka eta tina selves sorangan hiji Rasulullah saw. A Rasul saha maranéhanana éta yakin jeung geus dipikawanoh eta salaku mahlukboh truthful jeung dipercaya sabab manéhna salah sahijina nu manéhna yakin méré eta pituah alus.
Unggal bangsa Arabia ieu numbu ka manéhna liwat kekerabatan atawa luluhur jeung manéhna ku jauh paling mulya jeung alus teuing kinsman maranéhanana. Putra Abbas ', kitu ogé loba batur, ceuk ieu nya éta harti kecap Allah, "iwal cinta baraya (Nabi)" (42:23). Manéhna nya éta paling mulya, pangluhurnajeung paling alus teuing nya. Sareng ieu anu pangluhurna tina puji.
Dina ayat sarua Allah atribut ka Nabi rupa qualities praiseworthy sarta Manéhna praises eagerness Nabawi pikeun panduan urang ka Islam ogé patalina jeung masalah rido-Na pikeun ngarugikeun nu afflicts eta mah ukur aya di ieu kahirupan tapi ogé di langgeng Kahirupan. Éta ogé hiji wawasan kahadean nujeung rahmat Nabi némbongkeun ka maranéhanana anu dipercaya manéhna.
Hiji jalma boga pangaweruh draws perhatian hiji pikeun kanyataan eta, Allah ngahormatan manéhna jeung dua Ngaran-Na sorangan - Rauf, lemah lembut jeung Raheem, Maha Asih.
Allah nyebutkeun, "Mémang, aya geus datang ka anjeun hiji Rasul ti Anjeun sorangan, manéhna grieves for sangsara Anjeun, sarta cemas ngeunaan anjeun, sarta lemah lembut, welas asih ka mu'min." (9: 128). Manéhna ogé nyebutkeun, "Lamun ieu mah keur nu bounty Allah ka anjeun jeung Mercy-Na, jeung Allah téh lemah lembut, Nu Maha Asih." (24:20)
Dina bab Al-Imran Allah nyebutkeun, 'Allah geus pasti geus Al Qur ka mu'min lamun Manéhna dikirim di antara maranehna hiji Rasul ti diri' (3: 164). Allah ogé nyebutkeun, 'Duh Manéhna anu geus diangkat di antara maca jeung nulis (Arab), hiji Rasul ti diri,' (62.2). Deui, dina ayat séjén Allah nyebutkeun, 'Salaku Uranggeus dikirim diantara anjeun hiji Rasul (Rosul SAW) ti yourselves, '(2: 151)
Imam Ali, bisa Allah ngahargaan kana beungeutna, ngécéskeun yén kecap Allah 'ti Anjeun sorangan' nujul kana lineage Nabawi, hubungan ku nikah atawa turunan jeung nu ti jaman Nabi Adam, aman damai jadi kana manéhna, aya ayakeun hiji adulterer atawa fornicator di lineage-Na, sadaya anu resmi nikah.
Nu Ngirim Nabi salaku Mercy pikeun Dunya
Ngarujuk kana ayat teh, "Whosoever luyu jeung Rosululloh, memang manéhna geus diturut Allah" (4:80). Jafar, putra Muhammad ngomong, "Allah Maha sadar yen nyiptakeun Nya geus henteu mampuh tina taqwa murni ka Anjeunna jadi Manéhna informed urang di runtuyan ieu - utusan, mangka Allah - ku kituna bakal kabiruyungan hiji bakal kungsibisa aspire ka pencapaian taqwa murni ka Anjeunna. Ku alatan éta, antara Allah jeung umat manusa Manéhna disimpen salah sahiji sorangan, adorning manéhna jeung atribut-Na sorangan asih jeung Mercy.
Manéhna nyieun manéhna hiji duta truthful pikeun sadaya nyiptakeun jeung decreed nu lamun hiji jalma luyu jeung Nabi manéhna di kanyataanna henteu maliré Allah, sarta lamun batur sangkan luyu jeung manéhna, maranéhanana ogé complying jeung Allah. "
Abu Bakar, putra Tahir Kang, terangna ayat teh, "Kami geus teu dikirim Anjeun iwal salaku rahmat ka sakabeh alam" (21: 107) salaku hartina Allah endowed Nabi Muhammad jeung rahmat sahingga-Na pisan keur ieu rahmat jeung sagala qualities sarta atribut éta hiji rahmat ka sakabeh nyiptakeun. Lamun hiji jalma anu keuna kana ku bagian mana waetina rahmat-Na manéhna geus disimpen di boh alam ti unggal zat hateful jeung ngahontal sagalana nu dipikacinta. Ngagambarkeun kana kecap Allah anu nyarios, "Kami geus teu dikirim Anjeun iwal salaku rahmat ka sakabeh alam."
Abu Bakar, putra Tahir sacara salajengna ngécéskeun yén hirup Nabawi jeung pati éta rahmat, lantaran Nabi Isa, "Hirup mah anu alus pikeun anjeun jeung maot mah alus pikeun anjeun" (dilaporkeun dina Musnad Ahmad jeung nurutkeun patokan Shahih Muslim sacara). Nabi Muhammad ogé ngomong, "Lamun Allah decrees rahmat pikeun hiji bangsaManéhna nyokot Nabi -na pikeun Anjeunna saméméh maranehna, sarta ngabalukarkeun manéhna jadi hiji balik ka payun guna nyiapkeun eta jalan. "(HR di Shahih Muslim dina Bab tina kahadean).
Salaku-Samakandi salajengna elaborated dina, "salaku rahmat ka sakabeh alam" nyebutkeun eta nujul kana boh umat manusa jeung jin, jeung nu ogé geus dipedar salaku mahluk for tina sadaya nyiptakeun. Pikeun mukmin manéhna memang rahmat minangka manéhna pituduh maranéhanana. Sedengkeun pikeun munafik manéhna ogé rahmat kana éta hal alatan manéhna tegeseta kaamanan ku teu killing eta, rada, manéhna nunggak hukuman ku cara neguaan rupa a. Lamun datang ka maranéhanana anu teu percaya manéhna ogé welas asih ku deferring hukuman maranéhanana.
Putra Abbas 'commented, "Manéhna téh rahmat ka duanana percaya jeung kafir. Dina kasus kafir maranéhanana disalametkeun ti hukuman nu datang ka masarakat séjénna nu belied nabi maranéhanana."
Allah ngaranna Nabi Muhammad "Lampu" dina Qur'an
Allah nujul ka Nabi Nya dina Qur'an salaku aya cahya, "caang A geus datang ka anjeun ti Allah jeung Book Clear" (5:15). Manéhna ogé nyebutkeun, "O Nabi, Urang geus dikirim Anjeun minangka saksi, hiji bearer tina tidings bungah, jeung ka tega warning; hiji panelepon ka Allah ku idin-Na sarta minangka lampu shedding lampu" (33: 45-46).
Nu ku manéh tina hampang Nabi
salila lahir ku Lady Aminah, Ibu Nabi, ku Darwish:
Sairia, putra Al Irbad Kang, ceuk nu Rasul Allah ngandika, "Mémang mah, nu worshiper Allah, jeung segel para nabi saprak Adam ieu nu disetél dina liat mah bakal nginpokeun ka Anjeun tentang ieu:. Kami nu supplication mah bapana Ibrahim, nu tidings gumbira Yesus, sarta wawasan ku indung na kawas kitu,nu ibu ibu para nabi tempo -. sarta terang yen ibu Rasul Allah nempo salaku manéhna ngababarkeun kuring, lampu emitting ti dirina nu cahayana nu istana Siria, arek manéhna nempo eta "HR Ahmad putra Hanbal, Bazar jeung Al Byhaqi nu judged eta jadi otentik salaku teu ibn Hibban, Al Hakimjeung dikonfirmasi ku Hafiz ibn Hajar. HR Hafiz Abdullah Bin Siddique Al Ghumari, bisa Allah geus rahmat dina maranehna.
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: hadits ieu negates pamadegan maranéhanana anu mertimbangkeun Lady Aminah jadi saukur antara rahayat hiji alam orientasi tegak saméméh Islam, jeung kawas kitu "sedekah" maranéhanana dikirim deui ka eta anu nyebutkeun prophetic Ieu téh bukti yén Aisyah kasebut. kahiji di antara babaturan deukeut Allah (awlia) dinaIslam, jeung nu manéhna nyaéta ibu menak kulawarga imah Nabawi, saprak manéhna nempo jeung panon tina babaturan deukeut Allah (awlia). Status ranking luhur saperti ieu referenced dina hadits Ilahi, "Kuring bakal tetempoan-Na jeung nu manéhna nilik". Ieu ngandung harti yén manéhna nempo istana teu jeung nyaeyesight teratur tapi kalawan terang putra nya urang. Ku alatan éta, manéhna endowed manéhna jeung ngahargaan jeung susu pangalusna nya, sarta manéhna cahayana nya saméméh cahaya dunya.
Grammatically, Nabi disebut dirina minangka jalmi kadua ku indungna jeung bore Nyaksikeun yen manéhna nempo sakabeh lampu, sedengkeun batur ngan Nu Uninga Ngeunaan acara saterusna. Nabi ngahormatan nya jeung disebut nya "Basa Rasul Allah". Cahya Her, ngahargaan jeung kabagjaan ieu diwariskeunku Lady Khadijah mangka putri nya Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna.
Hafiz ibn Kathir nya di Shahih (otentik) Seerah ngalaporkeun yén Lady Aminah ogé nempo cahya sarua lamun manéhna teu katimu Nabi. Manéhna ogé disebutkeun dina rujukan sarua rohmat Nabi. Sateuacan pupusna, Syaikh Al Bani anut ka ieu ditinggalkeun kaom Wahabi. Syaikh Al Bani jadikacida kritis tina kapercayaan professed tina clerics Wahabi Ajén - ibn Baz jeung Twigry - nu ngajaga kasaruaan antara manusa jeung Allah.
Ieu téh, singket, rohmat Allah ka urang tina pamahaman hadits ieu. Ieu téh mangrupa rujukan otentik undisputable ka cahya Prophethood jeung teu aya hiji kudu nimbang narration palsu nu nyebutkeun, "O Jabir, nu nyiptakeun kahiji ku Allah nyaeta cahya Nabi Anjeun" anu fabricator anakngaku jadi dilaporkeun dina Musannaf ku Abdul Razzaq. Teu aya nu nyebutkeun saperti dina rujukan nu atawa di mana waé nu sejenna, geus sagemblengna palsu
Ngeunaan makam Lady Aminah perhatian Anjeun dicokot kanyataan yén loba warsih saterusna salila Maret nepi ka perang Uhud, pamajikan Hind Abu Sufyan disebut kana hirarki nu Koraysh ka ravage makam Lady Aminah. Sanajan nu hatred tina Koraysh pikeun Nabi ieu gede, maranéhananapamikiran anu polah saperti bakal jadi hal hina ngalakonan jeung suku Arab bakal repulsed ku aksi maranéhanana, nu kokotor nu bakal kungsi jadi musnah jeung ieu hiji panto maranehna teu rek dibuka. (Dina taun anyar, kaom Wahabi teu cocok jeung étika kafir Mekah. Maranéhanana disrespectedmakam basa Nabawi Lady Aminah, Lady Khadijah jeung rumah tangga silsilah Nabi jeung Sahabat di nu Baqia jeung nguap, jeung ditujukeun eta kukituna nyieun eta unrecognizable. Nu kuburan ayeuna teu dipikanyaho sarta teu dicirian. Ngan, nya kitu ironis nu Wahabis geus ngawangun kantor manajemén dinaMekah jeung Madinah nu mintonkeun ngaran jeung tumbu ditunjuk personil elit maranéhanana dina panto. Oge, maranehna geus ogé demolished loba neighborhoods Islam signifikan saperti Hudaybiyah jeung diganti poto eta sareng ngaran sekuler. Kiwari, loba struktur atawa tempat Islam geus demolished jeung digantiku wangunan gaya New York. Hijina hal anu tetep sarua di Mekah téh Ka'bah).
Nu ngembangna tina dada Nabi
Jokowi manéhna nu Status Panghampura
jeung Status keur dikonci Ti Sin
Allah, Nu Maha Esa ogé nyebutkeun, "Kudu Kami teu dimekarkeun dada anjeun keur anjeun" (94: 1) 'nu dimekarkeun' hartina widen, gede pisan, jeung kecap 'dada' dina ayat ieu nujul kana jantungna.
Putra Abbas 'ngécéskeun yén Allah nu dimekarkeun dada Nabawi jeung cahya Islam, sedengkeun Sahl Dina-Tustori ceuk eta hartina jeung cahya talatah. Hasan Al Basri ceuk nu Allah kaeusi kalayan judgment jeung pangaweruh.
Dina ayat nu nuturkeun, Allah nyebutkeun, 'sarta lega Anjeun beungbeurat anjeun nu ditimbang turun deui Anjeun' (94: 2-8). Boh Al Mawardi jeung As Sulami nu tina pamadegan nu hartina nujul kana pesen nu ditimbang turun kana nya balik samemeh Nabi dikirimkeun dinya. Eta ogé geus ceuk ku Salaku-Samakandika mean Allah cipta Nabi tina dosa disebutkeun dosa bakal burdened nya balik.
Bab terus, 'Boga Kami teu diangkat zikir anjeun?' (94: 4). Ayat ieu geus dipedar ku Yahya, putra Adam salaku bestowal tina Prophethood kana Muhammad.
Jeung ieu Isa, "Kapan kuring, (Allah) Kami disebutkeun, Anjeun disebutkeun jeung Kuring di proklamasi: 'teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung muhammad utusan Allah.'" Ogé ieu ceuk éta ngeunaan raising ngaranna sakumaha disebut di luhur sarta terus-terusan dina unggal Call ka Shalat.
Kiwari jelas pisan yén ieu kecap Allah dipastikeun enormity of kana ni'mat Manéhna bestowed kana Nabi Muhammad bareng jeung pangkat Maha Agung Nabi ngabogaan saméméh Anjeunna bareng jeung posisi menak-Na. Allah nu dimekarkeun dada pikeun kapercayaan jeung hidayah, sahingga cukup lega ngandung bohpangaweruh jeung kawijaksanaan.
Allah cipta Nabi Nya ti beungbeurat sadaya nu nista dina "The Jaman jahiliyah" (Jahiliyya) ku nyieun eta repugnant manéhna, mere meunangna ka Agama-Na sakabeh agama samemehna.
Tanggung jawab weighty suratna, jeung Prophethood ieu lightened pikeun manéhna ku Allah swt, tah éta manéhna bisa nampilkeun talatah dipercayakeun dikirim ka handap pikeun manéhna ka umat manusa. Sakali deui, Allah stresses posisi Nabawi superlative, pangkat tremendous-Na, jeung prominence gede ku raising ngaranna dinapausahaan tina sorangan Ngaran Na. Ieu Katada ngomong, "Allah Maha Agung Inohong di dunya, jeung dina langgeng Kahirupan. Teu aya saksi, sareng teu acan aya hiji anu nawarkeun solat anu henteu ngomong, 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah, Muhammad utusan Allah. '"
Abu Sayeid Al Khudri diriwayatkan yén Nabi SAW ngadawuh, "Jibril datang ka ceuk si 'Gusti mah jeung Gusti nu nyebutkeun:. Sugan nyaho kumaha kuring geus diangkat ngaran anjeun Lamun Ngaran abdi disebutkeun, manehna disebutkeun jeung Me"
Allah nyebutkeun, "nurut Allah jeung Rasul" (3:32) jeung "mu'min, percaya Allah jeung Rasul" (4: 136). Di dieu nya eta bukti yen taqwa ka Allah nyambung ka urang keur taat ka Nabi-Na jeung mere nyaho kumaha ngaranna anu disebutkeun barengan jeung Ngaran Allah.
Catetan kumaha Allah ditambahkeun Nabi sanggeus Anjeunna ku kecap "jeung". Eta, aya bukti jeung stresses pentingna favored, status nonjol Nabawi nu teu bestowed kana salah sahiji nabi séjén atawa utusan Allah.
Huthaifa informs urang yén Nabi SAW ngadawuh, "Moal aya kudu ngomong, 'Naon Allah Wills jeung (wa) jadi-jeung-jadi Wills,' rada hiji kudu ngomong, 'Naon Allah Wills" jeung saterusna ngomong,' teras jadi-and- jadi Wills. "
Dina papanggihan nu Nabi ieu hadir, batur spoke nyebutkeun, "Whosoever luyu jeung Allah jeung Rasul geus rightly terpimpin, jeung whosever disobeys eta boh ..." Whereupon Nabi dieureunkeun manéhna sarta ngandika, "Naon speaker bad anjeun, meunangkeun up "atawa, di Rendering sejen" ninggalkeun ". Hal éta alatantéh nya ngahijikeun Allah jeung Nabi Nya ku maké kecap sulur dual.
Abu Sulayman commented ieu sabab, "Manéhna disliked dua ngaran keur ngagabung babarengan dina jalan nu alatan ayana implication sarua." Padahal aya pamadegan sejen anu naon Nabi disliked ieu jalmi stopping di 'whosever disobeys eta duanana.' Tapi, pernyataan Abu Sulayman nyaétadianggap leuwih bener sabab ieu sasuai jeung nu séjén nu nyebutkeun prophetic otentik nu maos, "Whosoever disobeys eta geus erred," tanpa pausing sanggeus "... whosoever disobeys maranehna."
Allah nyebutkeun, "Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi" (33:56). Sababaraha geus commented naha atawa teu kecap "muji" nujul kana Allah jeung malaikat Na. Sababaraha tahan eta permissible pikeun nujul boh sedengkeun eta dilarang ku batur dina akun tina Pamanggih ngeunaan partnership. Maranéhanana mertimbangkeun kecap sulurnujul kana malaikat sorangan jeung disimpulkeun yen ayat nu hartina "praises Allah jeung venerates Nabi, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi."
Rasul Allah
nyaeta hiji anu datang jeung bebeneran jeung dipercaya eta
Konsensus ulama Islam kana ayat Allah nu maos, "Jeung
Sing saha anu hadir kalawan bebeneran, sarta confirms eta maranéhanana anu maranehna anu pasti sieun Allah. Maranéhanana kudu ngabogaan naon bae maranehna rek jeung Gusti, nyaeta nu recompense tina alus-doers, "(39: 33-34). Nujul ka Nabi Muhammad anu dibawa kaleresan sarjana séjénna ditambahkeun," Eta Sing saha anu dikonfirmasi eta ". Nu Arabkecap dina ayat nu dibaca ku dua cara. Salah sahiji harti nyaeta 'spoke kabeneran' jeung nujul ka Nabi jeung lain hartina 'dikonfirmasi eta' nujul kana iman. Di antarana commentaries lain eta nu disebutkeun yén kecap "dikonfirmasi" nujul kana Abu Bakar atawa Ali.
Mujahid ceuk dijelaskeun ku kecap Allah, "jeung nu hate manggihan kanyamanan di zikir Allah" (13:28) aya di rujukan ka Nabi Muhammad sarta para sahabatna.
Nabi, saksi Leuwih ti sakabeh umat manusa
Allah nyebutkeun, "O Nabi, Urang geus dikirim Anjeun minangka saksi, hiji bearer tina tidings bungah, jeung ka tega warning, hiji panelepon ka Allah ku idin-Na sarta minangka lampu shedding lampu" (33: 45-46). Hal ieu diajar ti ayat ieu nu Allah rahayu Nabi-Na jeung unggal rank mulya jeung kualitas praiseworthy jeung nu kuconveying talatah Manéhna nyieun manéhna saksi bangsa-Na nu ieu salah sahiji husus, qualities praiseworthy-Na. Nabi nyaeta hiji nu dibawa warta alus pikeun sakabéh jalma nu nurut manéhna, jeung warned maranéhanana anu sabalikna nu pesen manéhna dikirimkeun. Nu pesen Nabi dikirimkeun disebut Oneness nuAllah, jeung yén éta téh Allah sorangan nu wajib disembah. Allah digambarkeun Nabi-Na salaku "cahya shedding lampu" jeung nu manéhna nungtun ka bebeneran.
Ata, putra Yasar sacara papanggih Abdullah, putra ngirut Kang, saha ieu teh putra Al Salaku jeung
ditanya manéhna digambarkeun Rasul Allah. Cenah, "Memang, ku Allah sababaraha ciri nu disebutkeun di Qur'an kapanggih dina Kitab Taurat nu maos, 'O Nabi, Urang geus dikirim Anjeun minangka saksi, hiji bearer tina tidings alus sarta jadi Warner, jeung ngungsi hiji pikeun maca jeung nulis. Anjeun worshiper Myjeung Rasul mah, kuring baris ngaran anjeun nu hiji kana saha jalma ngandelkeun. Anjeun bakal ngayakeun gering mannered atawa vulgar, sareng bakal Anjeun ngagorowok di tempat pasar atawa repay jahat jeung jahat, rada, Anjeun bakal hampura jeung ngahampura. Allah moal ngabalukarkeun manéhna tilem nepi ka agama crooked (Yahudi ogé Kristen) mibogageus straightened ku anjeunna sarta dibewarakeun 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah!' Ngaliwatan manéhna, panon nu éta buta, Ceuli nu éta pireu jeung hate nu anu katutupan bakal dibuka. "A narration sarua dilaporkeun ku Abdullah, putra Shalom sarta Ka'b Al Ahbar.
Dina Qur'an Allah Kami ngabejaan, "Jeung kudu maranéhanana anu bakal turutan Rasul -. Nu Unlettered Nabi (Muhammad) saha maranéhanana kudu ditéang ditulis make eta dina Taurat jeung Injil Manéhna bakal mesen kahadean kana eta jeung nyaram ka teu jahat. Manéhna baris nyieun hal alus halal kana éta hal jeung nyaram sagala rupa nunyaéta ngintip. Manéhna bakal nulungan maranéhna tina burdens maranéhanana jeung tina shackles nu geus ditimbang kana maranehna. Jalma anu percaya ka Anjeunna jeung ngahargaan manéhna, maranéhanana anu rojong manéhna teras turutan cahaya dikirim mudik jeung manéhna pasti bakal makmur. ' Ucapkeun, 'O umat manusa mah, utusan Allah ka anjeun sadaya. Nya éta karajaan dilangit jeung bumi. Teu aya nu disembah iwal ti Anjeunna. Manéhna revives jeung ngabalukarkeun paeh. Ku alatan éta, percaya Allah jeung Rasul, nu Unlettered Nabi, anu percaya ka Allah sarta Kecap Na. Turutan manéhna dina pilihan nu Anjeun dipandu '"(7: 157-158).
Allah ogé nyebutkeun, "Bener ieu ku Mercy Allah nu (Rosul SAW) diurus jadi leniently sareng maranehna. Jol Anjeun geus hardhearted, maranéhanana bakal pasti deserted anjeun. Ku sabab ménta hampura keur maranehna. Candak pituah sareng maranehna dina urusan jeung sawaktos Anjeun keur ngumbar, nunda amanat anjeun dina Allah. Allah mikanyaah kamaranéhanana anu dipercanten "(3: 159)
Salaku-Samakandi commented kana ayat nu nyebutkeun ieu, "Allah reminds eta éta, Manéhna nyieun Rasul welas asih, ruku 'jeung lenient ka mukmin. Lamun manehna geus kasar, jeung diucapkeun kana éta hal sternly, maranéhanana bakal deserted manéhna. Tapi Allah dijieun manéhna berehan , teu toleran, jenis jeung hipu. "
Abul Hasan Al Qabisi terangna ayat teh, "Jeung kitu Kami geus dijieun Anjeun bangsa median, dina urutan nu bakal jadi saksi di luhur urang, jeung nu Rasul nu jadi saksi di luhur anjeun" (2: 143) nyebutkeun, "Allah ngajadikeun nu unggul Nabi urang pisan jelas jeung oge kaunggulan bangsa-Na. "
"Jeung di tah nu kieu nu utusan bisa jadi saksi pikeun anjeun jeung dina pilihan nu jadi saksi ngalawan umat manusa" (22:78) jeung, "Moal mangka bakal jadi lamun Urang mawa maju ti unggal bangsa saksi, sarta mawa Anjeun (Rosul SAW) pikeun jadi saksi ngalawan maranéhanana! " (4:41)
Ku "bangsa median" Allah hartina bangsa nu duanana saimbang jeung alus. Makna tina ayat nyaeta Allah milih jeung nu dipilih bangsa Nabi Muhammad ku nyieun eta hiji unggulan, bangsa saimbang ambéh maranéhanana bisa jadi saksi ngalawan bangsa nabi saméméhna. Jeung éta, utusanbakal jadi saksi truthful leuwih bangsa-Na.
Kahadéan Allah sarta gentleness ka Nabi
Allah ngadawuh, "Allah geus pardoned anjeun. Naha teu Anjeun mere eta ninggalkeun (cicing di tukangeun) nepi ka ieu jelas ka anjeun nu di antarana ieu truthful jeung terang maranéhanana anu lied?" (9:43).
Abu Muhammad Mekki ngomong, "Ieu hiji frase bubuka, hartina Allah ngajadikeun Anjeun alus sarta méré Anjeun ngahargaan."
Awn, putra Abdullah sacara draws perhatian hiji sacara nyebutkeun, "Dina ayat ieu Allah ngabejaan Nabi ngeunaan pardoning saméméh diomongkeun ku nasihat teh."
Salaku-Samakandi ngalaporkeun yén anjeunna ngalaman kadéngé ayat dina terangna salaku, "Allah geus disimpen anjeun, naha Anjeun mere eta idin?" Kungsi Allah kajawab manéhna kahiji jeung nu nanya, "naha Anjeun mere eta idin" eta geus tangtu pisan teuas dina Nabi jeung jantung Nabi bakal geus kapangaruhandina rupa eta ampir bisa jadi geus burst, ti ieu kecap. Tapi nu dimaksud, Allah dina Mercy-Na kahiji ka manéhna status pardoning, ngarah jantungna tetep atuda, sarta ieu saterusna nu Manéhna ngomong ka manehna, "Kunaon Anjeun mere eta ninggalkeun nepi ka ieu jelas ka anjeun nu di antarana ieu truthful jeung terangmaranéhanana anu lied? "
Gampang pikeun sadaya nyurtian aya jeung ngakuan yén ieu téh can démo lain tina status ngahormatan nu Nabi dicekel ku Allah jeung yén manéhna téh subjek tina kahadéan Allah. Lamun jejero kahadean ieu nya éta dipikawanoh ka urang hate urang undoubtedly bakal burst.
(Ti ieu urang diajar) hiji Muslim kudu narékahan teuas, sarta nyoba ngahontal etika jeung tatakrama outlined dina Qur'an, teu ngan dina kecap, tapi ogé dina aksi, sungsi jeung komunikasi. Tata krama jeung étika saperti anu dasar pangaweruh bener jeung jalan paripolah ditarima di boh Agama jeung dina hiji sacaraurusan sapopoe.
Nalika hiji supplicates ka Gusti tina sagala lords, Dzat anu blesses unggal jeung unggal salah sahiji urang - na geus teu kudu hiji hal single - hiji teu kudu gagal inget kana kahadéan rongkah Allah.
Pedah ayat ieu teu matak overlooked, maranéhanana kudu heeded ogé. Mere nyaho kumaha Allah dimimitian ku kahiji honoring Nabi mangka gently draws perhatian ka nasihat teh. Aya pelesir di nu sauyunan tina pardoning saméméh nasihat teh.
Allah nyebutkeun, "Jeung lamun Kami geus teu ngarupakeun pertahanan Anjeun, Anjeun geus tangtu pisan rada inclining ka arah eta" (17:74). Ayat ieu mendemonstrasikan nu patalina jeung masalah greatest mungkin Allah geus pikeun-Na Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Nabi saméméhna anu admonished, sedengkeun Nabi Muhammad ieu gently disarankan,kukituna nasehat lemah lembut jadi leuwih éféktif jeung indikasi leuwih gede tina asih Allah. Ieu ogé anu démo di lembaga anu ngurus greatest mungkin Allah geus pikeun Nabi Na.
Nengetan maranéhanana cara nu Allah dimimitian ku keu fortification-Na jeung kaamanan ka Nabi-Na saméméh mentioning nasihat hipu-Na lest manéhna hiji inclination pisan slight sahingga Nabi teu Huni di dinya. Innocence-Na tetep gembleng whilst keur gently disarankan sahingga manéhna teurawan dina akun tina lemah lembut advising, honor jeung kaamanan-Na henteu nunda di resiko.
Allah Honors Nabi-Na:
Bearing saksi ka kejujuran sarta Comforts manéhna jeung kahadean-Na
Ieu lumaku pikeun ayat teh, "Kami nyaho naon anu maranehna nyebutkeun saddens Anjeun téh teu yén maranéhanana belie;. Tapi harmdoers kufur ayat-ayat nu Allah" (6:33).
Ali ceuk nu ayat ieu dikirim ka handap nalika Abu Jahal ngadawuh, "Kami teu nelepon anjeun tukang bohong a. Kami disebutkeun yen naon nu geus dibawa nyaéta bohong."
Eta ogé geus diriwayatkan yen Nabi ieu saddened lamun séké sélér belied manéhna whereupon nu Archangel Jibril, aman damai jadi kana manéhna, dilongok manéhna jeung tanya, "Naon saddens anjeun teh?" nu anjeunna ngawaler, 'séké My belie kuring. "Jibril mangka informed manéhna," Maranéhanana nyaho anjeun anu nétélakeun bebeneran. "saterusnaAllah dikirim ka handap ayat ieu.
Ayat Ieu pinuh ku kahadéan jeung gently konsol Nabi. Ogé affirms yen manehna memang diayakeun jadi truthful ku sadaya boh kecap jeung kapercayaan, jeung nu teu manéhna maranéhanana belie, rada eta nyaeta kalimah Allah. Komo saméméh anjeunna disebut ka Prophethood, kabéh jeung sundry terang manéhna jadi dipercaya.Jeung ngirim turun tina ayat ieu duka nya eta batur geus diaktipkeun mun dipikir manéhna tukang bohong hiji ieu dipiceun.
Sanggeus consolation ieu, Allah censures maranéhanana anu belie ku ngarujuk kana eta jadi harmdoers nyebutkeun, "tapi harmdoers belie ayat-ayat nu Allah" (6:33). Allah teu ngidinan Nabi-Na pikeun dishonored jeung ngagolongkeun deniers dina akun tina denial maranéhanana tanda-Na salaku mahluk sombong. Hiji kudu sadarbelying anu timbul lamun hiji jalma ngabogaan pangaweruh hal tapi pilih ka kufur eta. Allah ngajadikeun ieu jentre pisan dina ayat teh, "Maranéhanana nampik eta unjustly kaluar ti sombong, sanajan jiwa maranéhanana dicaritakeun ku maranehna" (27:14).
Dina ayat sejen Allah salajengna konsol Nabi-Na tercinta jeung ngabalukarkeun manéhna ka girang alatan manéhna weruh bantuan Allah nu bakal datang. Allah nyebutkeun, "messenger memang anu belied samemeh anjeun, tacan maranéhanana jadi sabar jeung anu maranéhanana belied kukituna menyakiti nepi ka bantuan kami datang ka eta" (6:34).
Éta ogé catetan nu Allah alamat sadaya nabi mulya-Na nu sejen tur messenger ku ngaran maranéhanana, nyebutkeun contona, "O Adam", "O Nuh '" O Abraham "," O Musa "" O Daud, "" O Yesus " . "O Zachariah", jeung "O John" kitu, di antarana, nu qualities distinguishing tina hiji Nabi manggih kahadéan jeunghonoring Allah ka Nabi panungtung-Na sakumaha Mantenna alamat Nabi Muhammad jeung pikeun judul saperti "O Rasul" (Al-Ma'ida 5:67), "O Nabi" (33:45), "O dibungkus" (73: 1) , "O Cloaked" (74: 1).
Allah swears ka nilai gede pisan Nabi
Allah nyebutkeun, "Ku hirup Anjeun, wandered ambing dina bedazzlement maranéhanana" (15:72). Aya konsensus pamadegan skolastik di ayat ieu nu Allah swore ku umur hirupna Nabi Muhammad jeung mean, "Ku tuluyan Anjeun, O Muhammad" jeung nu ogé ngasuh hartina, "Ku hirup anjeun." Ieu canindikasi lain tina kaitannana gede jeung ngahargaan nu Allah appraises Nabi Muhammad.
Putra Abbas 'ngécéskeun, "Allah teu nyieun jiwa deui ngahormatan ti nu Muhammad, na mah geus kungsi ngadéngé hiji sumpah dicokot ku Allah dina kahirupan saha wae."
Dina bab Yaseen, Allah nyebutkeun, "Yaseen, ku Wise Qur'an, Anjeun (Rosul SAW) nu sabenerna antara para utusan dikirim kana hiji Path lempeng (36: 1-4).
Pikeun pariksa nu Messengership silsilah Nabi jeung ka tega saksi ka kabeneran hidayah-Na Allah swears di Book-Na nu Nabi Muhammad nyaéta memang salah sahiji utusan, hiji Rasul dipercayakeun pikeun nganteurkeun Wahyu Nya nyembah berhala-Na jeung nu memang anjeunna dina lempeng Path.
Hiji-Naqqasah ngomong, "Allah teu sumpah ku salah sahiji nabi Nya dina Kitab-Na nu maranéhanana éta utusan iwal Muhammad."
Di sisi séjén, urang ngingetkeun yen Nabi nyarios, "I am nu master barudak Adam, sarta anu henteu keur boastful."
Nu Swearing Allah
ku Nagara nu di-Na Nabi Resides
Allah nyebutkeun, "Teu, sumpah ku nagara ieu jeung anjeun lodger di nagara ieu" (90: 1-2).
Nu kieu tina "No, sumpah ku nagara ieu" nyaeta pamakean kecap "No" nyaeta boh naon eta nyebutkeun jeung kebalikan, dina basa sejen, "Lamun Anjeun teu langsung nu tinggal di eta, sanggeus sanggeus margi kitu saterusna mah teu sumpah ku eta ", jeung kebalikan," sumpah ku eta sawaktos Anjeun, O Muhammad, anu hirup di eta, atawa, naon baeAnjeun teu di jerona nyaéta halal ". Ieu ogé geus ngécéskeun yén kecap" nagara "nujul ka Mekah.
Al Wasiti terangna ayat minangka hartina Allah swears ku nagara ieu, nagara nu Manéhna ngahormatan jeung rahayu, sakumaha anu kasebut aya nu Nabi hirup jeung geus aya yen anjeunna bakal dikubur.
Tapi, interpretasi munggaran dua harti nu dianggap leuwih akurat kusabab surah ieu anu kaungkap di Mekah jeung ieu aya nu manéhna lodged jeung Allah nujul manéhna nyebutkeun, "jeung anjeun lodger di nagara ieu" (90: 2 ).
Putra ata sacara nyebutkeun hiji hal nu sarupa nalika commenting dina kalimah, "dumasar nagara aman ieu" (95: 2). Manéhna ngécéskeun, "Allah dijieun eta tempat anu aman sabab Nabi ieu aya jeung datangna teh ngabalukarkeun kaamanan dimana wae manehna aya."
Tina ayat, "jeung ku giver waktu ngalahirkeun, jeung saha manéhna fathered" (90: 3) geus ceuk nu ieu nujul ka Adam jeung akibatna hiji pernyataan umum. Sababaraha nu tina pamadegan nu nujul ka Ibrahim jeung putra-Na, anu dina gilirannana ngabalukarkeun lineage Nabi Muhammad. Dina boh kajadian, bab swearsku Nabi Muhammad di dua tempat.
Sumpah Allah confirming Nabi
Swearing Allah ku Mid-Morning jeung peuting nu Manéhna geus Sanes kang ditinggalkeun atawa henteu janten Nabi
Dina bab "Mid-Morning" Allah nyebutkeun, "Nepi ka pertengahan isuk, jeung ku peuting lamun nyertakeun, Gusti nu geus teu forsaken Anjeun (Rosul SAW), sareng teu teu Manéhna hate anjeun. The Last bakal leuwih alus pikeun anjeun ti Kahiji. Gusti anjeun bakal mere anjeun, sarta anjeun bakal wareg. Tadi Manéhna teu manggihan nu yatim piatu jeungméré Anjeun panyumputan? Teu Manéhna teu manggihan Anjeun wanderer jadi Manéhna dipandu ku anjeun? Teu Manéhna teu manggihan nu goréng jeung suffice Anjeun? Ulah ngandeg yatim, sareng ngajalankeun jauh hiji nu naroskeun. Tapi nyaritakeun nu nikmat Alloh, Gusti nu! "(Bab 93).
Aya perbédaan nu pamadegan ngeunaan kaayaan anu patali jeung wahyu ti surah ieu. Aya jalma anu aya tina pamadegan yén ieu kaungkap dina basa, pikeun status excusable, Nabi, teu nawarkeun doa jeung adat-Na salila peuting. Lain pamadegan nuieu wangsit lamun hiji awéwé musyrik (pamajikan Abu Jahal) sumebar rumor, atawa lamun kafir dimimitian maot qur'an derogatory salila periode waktu Wahyu ieu kurang sering di anak ngirim.
Eta salajengna mendemonstrasikan nu jaminan mutlak tina ngahargaan nu Allah appraises tercinta Nabi-Na bareng jeung praising-Na jeung perawatan Manéhna geus keur manéhna nu dijieun dibuktikeun dina genep cara:
Kahiji sakabeh, ayat-ayat nu muka dina ieu bab, "Nepi ka pertengahan isuk, jeung ku peuting lamun nyertakeun," nyaeta di antarana salah sahiji wangun pangluhurna harga Allah méré Nabi Na.
Bréh, Allah clarifies kaayaan-Na, jeung ni'mat nyebutkeun, "Gusti nu geus teu forsaken Anjeun (Rosul SAW), sareng teu teu Manéhna hate anjeun." Dina basa sejen, Allah geus teu ditinggalkeun manéhna, jeung Anjeunna anu ngajadikeun eta jelas pisan yen Anjeunna teu maranéh ngalalaworakeun kana manéhna. Eta ogé geus ngomong, Allah teu maranéh ngalalaworakeun kana manéhna sanggeus milihmanéhna, ayakeun teu Manéhna daek manéhna.
Thirdly, nuduhkeun kecap, "Nu pamungkas bakal leuwih alus pikeun anjeun ti mimiti" putra Isaac sacara ngécéskeun harti ayat ieu jadi nu nalika Nabi balik ka Allah ngahargaan-Na jadi komo leuwih gede dibandingkeun ngahargaan anu dibikeun ka manehna di dunya ieu. Sahl Dina-Tustori ceuk nu nujul kana syafaat tegeska Nabi jeung stasion praiseworthy Allah geus ditangtayungan hususna keur manéhna dina langgeng Kahirupan, nu leuwih gede ti manéhna dibikeun dina kahirupan ieu.
Fourthly, ti ayat teh, "Gusti nu bakal mere anjeun, sarta anjeun bakal wareg" urang diajar teu ngan tina ngahargaan di dunya ieu sarta dina Kahirupan langgeng tapi kabagjaan jeung berkah di duanana. Putra Isaac sacara terangna eta nyebutkeun, "Allah bakal puas manéhna ku ngirim relief di dunya ieu sarta ogé ganjaran manéhnadina kahirupan langgeng. Nabi bakal dibikeun kolam renang nu meungkeut Kawthar, nu grand katuhu syafaat jeung status muji. "Ngarujuk kana ayat ieu, anggota kulawarga Nabawi (Lady Ayesha) ngomong," The Koran ngandung no ayat séjén nu boga leuwih harepan ti hiji ieu simkuring terang, yenRasul Allah moal wareg lamun nu mana wae nu bangsa-Na asup kana Seuneu teh. "
Fifthly, dina ayat, "Tadi Manéhna teu manggihan nu yatim piatu sareng masihan Anjeun panyumputan? Naha Manéhna teu manggihan Anjeun wanderer jadi Manéhna dipandu Anjeun? Naha Manéhna teu manggihan nu goréng jeung suffice anjeun teh?" perhatian urang dicokot ka berkah bestowed kana Nabi ku Allah bareng jeung nikmat-Na, anu di antarana, hidayah tijalma ngaliwatan manéhna, atawa guidance-Na. Nabi teu boga hak milik, tacan Allah enriched manéhna. Geus ngomong, eta nujul ka contentment jeung pakaya Allah ditempatkeun di jantungna. Nabi ieu anak yatim tapi pamanna nyandak anu ngurus manéhna jeung ieu sareng anjeunna nu manéhna manggihan panyumputan. Geus ogé geus dipedarsalaku hartina Nabi kapanggih panyumputan jeung Allah jeung nu hartina "yatim" nyaeta aya no séjén kawas manéhna jeung Allah sheltered manéhna. Sedengkeun pikeun ayat "Naha Manéhna teu manggihan Anjeun wanderer jadi Manéhna dipandu Anjeun? Naha Manéhna teu manggihan nu goréng jeung suffice Anjeun? Ulah ngandeg yatim nu," Allah reminds-NaNabi berkah tur nu komo saméméh Allah disebut manéhna prophethood teh, Anjeunna kungsi neglected manéhna boh waktu manehna hiji yatim ngora atawa lamun manéhna goréng. Mending, Allah disebut manéhna prophethood jeung geus ngayakeun ditinggalkeun manéhna atawa disliked manéhna. Kumaha Allah bisa ngalakukeunana sanggeus Manéhna geus dipilih manéhna!
Sixthly, dina ayat ieu Allah ngabejaan Nabi Muhammad "Tapi nyaritakeun nu nikmat Alloh, Gusti nu!" ka ngembarkeun ridho dibikeun ka manehna ku Allah jeung jadi thankful pikeun ngahargaan Manéhna bestowed kana manéhna. Ayat ieu ogé lumaku pikeun bangsa di nu maranéhanana nyaritakeun nu nikmat dibikeun ka maranéhna ku Allah jeung nuieu téh boh husus ka Nabi jeung umum ka maranehna.
Allah
PRAISES HIS Nabi Muhammad
Bagian 2
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Bab Star jeung kamarana eta Ngandung
tina kahadéan jeung Specialties
Allah ngadawuh, "Ku béntang lamun plunges, pendamping Anjeun teu ngayakeun sesat, ayakeun errs, sareng teu manéhna nyarita kaluar ti kahayang. Mémang teu iwal hiji Wahyu nu wangsit diajar ku hiji anu buritan dina daya. Ti bisa jadi, manéhna nangtung sungut bari manéhna di ufuk pangluhurna; mangka manéhna Drew deukeut, sarta jadideukeut, manéhna tapi panjang dua bows 'atawa komo nearer, jadi (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na anu mana kang wangsit (ka Nabi Muhammad). Jantungna teu ngabohong naon manéhna saw. Naon, bakal Anjeun sengketa sareng anjeunna ngeunaan naon anu nilik! Mémang, manéhna ningali manéhna di turunan sejen di Lote Tangkal tina tungtung deukeut kaTaman ngungsi. Lamun aya asalna ka Lote Tangkal anu asalna panon-Na teu swerve, sareng teu maranéhanana stray pikeun memang anjeunna ningal salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti-Na "(53: 1-18)..
Aya perbédaan nu pamadegan sarjana ngeunaan kecap "béntang", sababaraha ngomong hartina persis éta, sedengkeun batur nyebutkeun hartina nya éta Qur'an.
Ieu téh jelas yen Allah didirikeun dina sumpah hidayah Nya Nabi truthfulness di nu recitation tina Qur'an, nu dikirim ka handap jeung Archangel Jibril - anu kuat jeung kawasa - manéhna langsung ti Allah, sarta yén Nabi ieu rendered bébas ti kabéh timer kahayang. Saterusna, Allah reiteratesnu unggul Nabi Nya dina kajadian dina peuting lalampahan jeung ngabejaan téh nya ngahontal nu Lote tangkal deukeut Taman ngungsi, jeung katangtuan tetempoan unswerving-Na kana manéh salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti Na. Allah ogé ngabejaan urang kajadian gede ieu dina ayat muka tina bab"The peuting lalampahan."
Allah anu kaungkap ka Nabi-Na Mighty gaib Karajaan di mana anjeunna ningal keajaiban nu realm angelic anu bisa ngayakeun ditembongkeun dina kecap atawa can mungkin keur akal budi manusa pikeun endure dédéngéan, komo teu di atom na minutest. Dina ayat nu, "kitu (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na nu mana Manéhna wangsit"aya dina pamadegan ulama, hiji indikasi halus ka estimasi luhur Allah geus pikeun Nabi-Na sakumaha anu kasebut hiji wangun anu eloquent ekspresi.
Allah nyebutkeun, "Anjeunna ningali salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti-Na" (53:18). Pamahaman kami kawates nyaéta teu bisa nangkep wincik naon ieu sabenerna wangsit jeung pamustunganana bakal leungit dina sagala usaha keur ngartikeun naon ieu tanda gede.
Dina ayat ieu Allah nyebutkeun nagara mutlak Nabi Muhammad ngeunaan purity jeung perlindungan anjeunna nampa salila lalampahan miraculous ieu. Dina rujukan ka jantung-Na, Allah nyebutkeun, "jantung-Na teu ngabohong naon manéhna nempo", tina basa-Na Manéhna nyebutkeun, "atawa teu manéhna nyarita kaluar ti kahayang", panon-Na Manéhna nyebutkeun, "-Napanon teu swerve, sareng teu maranéhanana stray. "
Nu Swearing Allah ku Stars, Peuting, Morning
nu Koran ieu wangsit ti Allah jeung Dibawa ku Arch Malaikat Jibril jeung nu Nabi Nya geus teu waras
Allah nyebutkeun, "Mending, sumpah ku balik, ngorbit, disappearing; ku peuting lamun ngadeukeutan jeung isuk lamun ngalegaan, geus memang kecap hiji Rasul menak, daya, dibikeun rank ku nu boga tahta diturut, jujur. Sarta Companion anjeun teu mad, dina bebeneran manéhna nempo manéhnadina cakrawala jelas, manéhna teu grudging tina gaib. Atawa ieu kecap tina Iblis stoned "(81: 15-25).
Ulama ngécéskeun yén harti ayat ieu nujul ka Jibril
lamun Allah swears yen ieu teh kecap tina "hiji Rasul menak" anu ngabogaan rank menak jeung Anjeunna, "ngabogaan kakuatan" pikeun komunikasi Wahyu, jeung nu posisi Jibril nyaéta boh "ngamankeun" jeung sungut jeung Gusti-Na. Manéhna "diturut" di langit jeung "dipercaya" pikeun nganteurkeun Wahyu teh.
Jadi nu qualities nu Jibril sarta yén "Di bebeneran manéhna" hartina Nabi Muhammad "nempo manéhna" hartina manéhna nempo Jibril dina bentuk bener-Na.
Terus, "manéhna teu grudging tina ghaib" hartina Nabi Muhammad teu ragu nu gaib. Padahal batur ngomong hartina manéhna teu grudging jeung supplication pikeun Allah.
Allah Swears ku Pen salaku ka Sanity Nabi
jeung nu manéhna boga Sukaluyu Unlimited Ku Gusti-Na,
jeung yén manéhna geus Code Greatest tina Etika
Sumpah gede sejen kapanggih dina bab "The Pen" nu Allah dimimitian ku hurup mistik "Beurang". "Beurang. Nepi ka Pen jeung anu (malaikat) nulis, henteu, alatan kana ni'mat Alloh, Gusti nu, mad. Mémang, aya upah unfailing pikeun anjeun. Pasti, Anjeun (Rosul SAW) anu tina akhlaq gede "(68: 1-4).
Kafir diayakeun Nabi di distain. Maranéhanana ditampik manéhna jeung attributed loba falsehoods manéhna. Dina ayat ieu Allah swears hiji sumpah gede nu dipilih Nabi Nya geus leupas tina sagala assertions maranéhanana jeung kukituna ngajadikeun jantungna joyous jeung harepan ngaronjat-Na lamun Allah gently comforts manéhna nyebutkeun "Anjeunhenteu, alatan kana ni'mat Alloh, Gusti nu, mad ". ayat Ieu hiji hormat pisan gede jeung oge mintonkeun tingkat pangluhurna tata krama conversational.
Allah informs Nabi-Na "Memang aya hiji upah unfailing pikeun anjeun." Nu harti ieu geus ngécéskeun yén Allah geus di nyimpen pikeun manéhna berkah langgeng, upah nu kungsi bakal gagal, upah nu sanajan uncountable moal ngabalukarkeun pikeun indebtedness. Ieu dituturkeun ku attestation gedeAllah nu garlands qualities praiseworthy-Na, "Pasti, anjeun tina akhlaq gede." Da eta ayat hartina persis éta, ayat nu ogé geus dipedar salaku ngarujuk kana Qur'an Suci, atawa Islam, atawa hiji alam orientasi tegak. Eta ogé geus ceuk nu hartina Nabi ieu tanpa kahayang nu mana wae nulian ti Allah.
Nabi ieu muji pikeun ditampa mutlak-Na tina sababaraha berkah dibikeun ka manehna ku Allah, sarta Anjeunna pikaresep manéhna ku adorning manéhna jeung ciri perkasa ieu.
"Exaltations jadi ka halus, nu berehan, nu Sadaya puji nu ngagampangkeun pikeun urang nu ngalakonan mahluk alus sarta urang dipandu ulah maranehna. Allah praises whosever teu alus jeung ganjaran sahijina keur anak ngalakonan. Exaltations jadi ka Anjeunna! Berkah Nya loba pisan nu , sarta nikmat Nya vast! "
Surah terus konsol Nabi dina kaitannana tina hal detrimental ceuk ngalawan manéhna, nyebutkeun, "Anjeun bakal nempo jeung maranéhanana baris nempo nu anjeun nyaéta demented. Mémang, Gusti nu weruh kacida alusna maranéhanana anu strayed ti Path-Na, sarta maranéhanana anu dipandu "(68: 5-7)
Sanggeus muji Nabi Muhammad Allah ngungkabkeun his enemies ku revealing nu crudeness jeung wickedness karak ku cara mentioning leuwih ti sapuluh qualities ngintip maranéhanana. Allah nyebutkeun, "Ku sabab eta, teu nurut maranéhanana anu belie, maranéhanana hayang Anjeun bakal kompromi, tuluy, bakal kompromi. Sarta ulah nurutunggal mean swearer, nu backbiter nu mana ngeunaan slandering, maranéhanana anu ngahalangan alus, nu merangan kaliru, nu bumi tina karakter low lantaran manehna geus pakaya jeung putra. Lamun ayat kami nu recited manéhna, manéhna nyebutkeun, 'Maranehna tapi jurig-Dongeng ti jaman.' "(68: 8-15).
Dina ayat nu kieu hukuman impending maranéhanana bareng jeung uing maranéhanana dijieun jelas pisan. Allah nyebutkeun, "Urang wajib tandaan éta kontak dina irung!" (68:16). Ieu kecap Allah anu jauh leuwih éféktif batan nanaon Nabi ngomong, jeung confounding of his enemies ogé leuwih éféktif batan nanaonmanéhna bisa dipigawé. Ku alatan éta, meunangna dibikeun ka manehna ku Allah ieu jauh punjul ka meunangna manéhna bisa meunangkeun ngaliwatan usaha sorangan.
Allah speaks tina disposition Nabawi
Allah nyebutkeun, "TaHa. Kami geus teu dikirim ka handap Qur'an ka anjeun keur anjeun jadi cape." (20: 1-2). Aya rupa-rupa pamadegan ngeunaan hartina ka "TaHa" geus ceuk nu nujul pikeun misahkeun aksara ngabogaan harti nu beda. "Taha" geus dipedar salaku hartina "O man" salaku mahluk nu paling akuratinterpretasi sabab ieu dikirimkeun ku para ulama generasi kadua umat Islam (Tabien) jeung sarjana Jarir Tabari, Syaikh tina interpretasi.
Dina bab séjén Allah nyebutkeun Nabi-Na "Tapi perchance, lamun maranehna teu percaya tiding ieu, anjeun bakal meakeun sorangan jeung kanalangsaan teras turutan sanggeus eta" (18: 6). "Mending Anjeun meakeun sorangan anu sipatna teu percaya, lamun Kami baris Kami, Kami bisa ngirim ka handap dina eta tanda ti sawarga saméméh nu maranéhanananecks bakal tetep humbled "(26: 3-4).
Allah ogé nyebutkeun, "ngumumkeun tuluy naon anjeun paréntah jeung ngahurungkeun jauh ti kafir. Urang suffice Anjeun ngalawan maranéhanana anu bohongan jeung jelema nu disetel dewa sejen sareng Allah, memang, maranéhanana baris geura-giru nyaho. Mémang, Urang terang dada anjeun straitened ku nu maranéhanana nyebutkeun "(15: 94-97). Sarta, "messenger séjén étameledek samemeh anjeun tapi kuring respited kafir, mangka mah nyita maranehna. Jeung kumaha ieu retribusi My! (13:32)
Makki ngécéskeun, "Nabi ngalaman dina akun tina kafir thereupon Allah dikirim ka handap ayat ka konsol manéhna kukituna sahingga gampang pikeun manéhna jeung di waktu nu sami informing manéhna tina hasil tina maranéhanana anu kuat."
Perhatian urang dicokot deui dina ayat di handap ieu anu nyebutkeun, "Lamun maranehna belie anjeun, utusan séjénna geus belied samemeh anjeun Pikeun Allah sagala urusan mulang." (35: 4) jeung, "Nya kitu, moal aya Rasul datang ka maranéhanana saméméh maranéhna tapi ceuk maranehna, 'Sorcerer, atawa mad!' (51:52)
Ayat-ayat nu harita anu dikirim ka Nabi minangka sarana solace jeung pikeun nginpokeun manéhna nu predecessors-Na, para nabi jeung rasul, ogé endured sayings nu sarua.
Sedengkeun pikeun maranéhanana anu kuat Allah dijieun eta gampang pikeun Nabi-Na jeung ka manéhna, "Jadi ngahurungkeun jauh ti maranehna, teu bakal blamed" (51:54). Dina basa sejen Nabi Muhammad geus dikirimkeun talatah sahingga ieu teu nanggungjawaban pikeun ngalepatkeun.
Nu asih Allah ieu salajengna ditepikeun dina handap ayat ogé loba ayat séjén, "Jeung kudu sabar dina kaayaan Judgement Alloh, Gusti nu, pasti, anjeun saméméh Mata kami" (52:48). Ieu can demonstrasi salajengna yen Nabi nyaéta terus dina lembaga anu ngurus jeung panangtayungan Allah Swt, sartanu manéhna kudu tetep sabar jeung maranéhanana ngarugikeun-ngalakonan. Allah konsol Nabi Nya dina hiji kasubstitusi sarua dina loba ayat sejenna.
Posisi Nabi dina hubungan nabi mulya séjén
Allah nyebutkeun, "Jeung lamun Allah nyokot covenant tina nabi, 'Eta mah geus
dibikeun ka anjeun ngeunaan Kitab jeung Hikmah. Teras aya bakal datang ka anjeun hiji Rasul (Muhammad) confirming naon sareng anjeun, anjeun bakal percaya ka Anjeunna sarta anjeun bakal ngarojong manéhna jadi victorious, dupi anjeun satuju jeung nyokot beban My dina ieu? ' Maranéhanana dijawab, 'Kami satuju.' Allah ngandika, 'Saterusna tega saksi, sarta kuring bakalsareng anjeun di antara saksi '"(3:81).
Abul Hasan Al Kabasi draws perhatian urang ka kanyataan yén dina ayat ieu Allah
dipilih Nabi Muhammad kaluar ti sadaya nabi mulya-Na jeung rasul, jeung nu unggul ieu teu dibikeun ka saha wae.
Komentator ceuk nu Allah digambarkeun Nabi Muhammad ka unggal jeung unggal nabi jeung rasul saméméh maranéhanana dikirim ka bangsa, sarta nyokot covenant hiji ti saban nabi jeung rasul lamun manéhna papanggih jeung manéhna, manéhna kudu percaya manéhna. Eta ogé geus ceuk nu covenant nu entailed informing bangsa maranéhananatéh nya impending datang babarengan jeung nya gambaran. Frase, "Teras aya bakal datang ka anjeun hiji Rasul" téh ditujukan pikeun urang Yahudi jeung Nazarenes / Kristen anu aya kontemporer manéhna atawa saterusna.
Ali, putra Abi Tholib sarta batur ditambahkeun nu ti jaman Nabi Adam, Allah dijieun hiji covenant jeung unggal nabi jeung utusan ka percaya tur mantuan Nabi Muhammad lamun manéhna kudu lumangsung kana kaayaan salila waktu maranéhanana. Jeung yén ieu incumbent kana unggal eta pikeun nyandak covenant hiji jeung bangsa maranéhanana kapangaruh sarua. Salaku-Suddi jeung Katada ceuk Kitu ogé ngeunaan sababaraha ayat séjén anu ningali ka kaunggulan Nabi di deui cara ti hiji.
Allah nyebutkeun, "Kami nyandak ti nabi covenant maranéhanana jeung ti anjeun (Nabi Muhammad) ti Nuh jeung Ibrahim, ti Musa jeung Isa anak Maryam" (33: 7). Sarta, "Kami geus nembongkeun ka anjeun salaku Urang wangsit ka Nuh jeung ka nabi sanggeus manéhna, jeung Kami wangsit ka Ibrahim, Ismail, Ishak, Yakub jeung suku,Yesus, proyék, Yunus, Harun jeung Solomon, jeung Kami méré ka David nu Psalms. Jeung utusan ti saha Urang geus diriwayatkan ka anjeun saméméhna, jeung utusan ti saha Urang teu narrate ka anjeun. Tangtu bae, Allah dikaitkeun ka Musa. Messenger bearing tidings gumbira jeung warning, jadi jalma bakal teu boga argumentasi ngalawanAllah, sanggeus para utusan. Allah nyaeta Ta'ala, nu Wise. Tapi Allah ngasuh saksi pikeun nu nu geus Manéhna dikirim ka handap pikeun anjeun. Manéhna geus dikirim eta turun jeung Pangaweruh-Na, jeung malaikat tega saksi, geus cukup nu Allah nyaeta saksi ". (4: 163-166).
Allah nyebutkeun, "Ti messenger ieu, Kami geus dipilih sababaraha batur di luhur Pikeun sababaraha Allah spoke, jeung sababaraha Manéhna digedékeun di rengking." (2: 253). Geus ngécéskeun yén frase ieu nujul ka Nabi Muhammad alatan manéhna dikirim pikeun sakabéh umat manusa. Allah ogé nyieun spoils perang halal manéhna (nu éta dibeunangkeunka nabi saméméhna) jeung méré manéhna miracles unggul. Teu aya nabi séjén ieu dibikeun hiji kahadean atawa rengking menak tanpa Nabi Muhammad keur dibikeun anak sarua atawa nu leuwih luhur. Eta ogé geus ceuk nu hiji glimpse tina kaunggulan Nabawi nyaeta Allah alamat manéhna di Qur'an Suci ngagunakeun pikeun judulsaperti "O Nabi", "O Rasul" sedengkeun Manéhna alamat nabi mulya séjén ku ngaran.
Umat ​​manusa paréntah muji ka Nabi
Ngarujuk kana periode Nabi cicing di Mekah Allah ngandika, "Tapi Allah ieu teu ngahukum eta whilst anjeun langsung nu tinggal di tengah maranéhanana ..." (8:33).
Sanggeus hijrah Nabawi ti Mekah ka Madinah sababaraha Muslim tetep di Mekah jeung ayat terus ngomong, "... atawa bakal Allah ngahukum lamun éta sababaraha kali ménta hampura Anjeunna" (Al-'Anfal 8:33).
Sababaraha taun sanggeusna, Nabi dipingpin pengikut mawa pakarang-Na ti Madinah ka Mekah dina ibadah haji kitu, saméméh maranéhna nepi ka Mekah maranéhanana encountered lalawanan ti kafir Mekah jeung anu dicegah ti ngasupkeun. Nu teu dipikanyaho ka Muslim Madinah aya Islam nu kungsi can ka migrate masihlangsung nu tinggal di Mekah jeung alatan eta Allah dikirim ka handap ayat-ayat nu, "Lamun geus teu geus keur lalaki percanten tangtu jeung awewe percanten tangtu saha nu teu nyaho, Anjeun bisa geus trampled kana eta, jeung saterusna dosa nepi ka Anjeun alatan (killing) eta bari Anjeun teu nyaho "(48:25).
Ti ayat ieu posisi Maha Agung Nabi anu jelas recognizable. Lamun eta geus teu geus pikeun manéhna hukuman bakal memang geus langsung fallen kana urang Mekah, sabab Allah nyebutkeun, "Jeung naha kudu Allah teu ngahukum eta" (8:34). Hukuman maranéhanana ditunda firstly dina akun tinaAyana Nabi di antarana, teras alatan ayana pengikut-Na. Sanggeus kabéh Muslim nu hijrah ka Madinah saméméh Mekah dibuka hijina jalma tetep di Mekah éta kafir, tapi sanggeus anak muka meunangna Muslim ieu dijieun tur kafir anu dihukumku ngabogaan pikeun nampa eleh. Ieu saterusna nu hak milik Muslim nu geus sakali geus nyita ku kafir ieu disimpen deui boga rightful maranéhanana.
Nabi nyarios, "Kami kaamanan pikeun Sahabat mah." Geus ceuk nu ieu hartina ngalawan inovasi whilst batur anu tina pamadegan nu hartina ngalawan disagreement jeung karusuhan. Sarjana sejen disebutkeun yén harti petik ieu téh nu utusan salila ieu waktu hirupna, nu greatestjaminan kaamanan jeung manéhna baris hadir salami jalan ieu dituturkeun tapi sanggeus affliction abandonment sarta karusuhan bisa diharepkeun.
Dina bab 33, "The Confederates" aya ayat nu Allah Dirina ngajadikeun jelas nilai-Na Nabi Manéhna nyebutkeun "Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi. Mu'min, muji jeung venerate manéhna jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana "(33:56). Catetan kumaha Allah dimimitian ayat nu ku ngarujukka Dirina mimiti di puji jeung veneration Nabi Muhammad, tuluy Allah ngajadikeun eta dipikanyaho yén malaikat lakonan hal nu sarua. Ahirna, hiji jadi sadar tina runtuyan nu aya kawajiban kana sadaya iman ka ménta Allah muji ka jeung venerate Nabi urang tercinta.
Nu nyebutkeun Nabi "The coolness panon mah dina solat" ieu terangna ka Abu Bakar, putra Furak pikeun mean, nu muji Allah, mangka nu malaikat-Na dituturkeun ku tanggapan kana kawajiban bangsa-Na nepi nepi ka Poé Kiamat. Abu Bakar, nuluykeun ka netelakeun yen pujian tinamalaikat anu panghampura, jeung muji bangsa nya éta supplication kana manéhna jeung rahmat Allah ka arah manéhna.
Eta ogé geus nyebutkeun "mu'min, puji" Nabi anu diajarkeun Sahabat-Na nu supplication tina praising kana dirina. Allah nyieun bedana antara kecap Arab "salat" hartina solat ka Allah, ku bowing jeung prostrating jeung "salat" hartina praising Nabi jeung rohmat nuNabi.
Allah ogé nyebutkeun, "Tapi upami Anjeun ngarojong hiji jeung nu séjénna ngalawan manéhna, (terang yen) Allah aya wali sarta Jibril, jeung bener antara mu'min" (66: 4). Nu kieu tina frase, "bener antara mu'min" mangrupa hal anu nujul kana nabi, malaikat, Abu Bakar, Omar, Othman jeung Ali jeungsesa mu'min
Nabawi ngahargaan Disebutkeun dina Bab "Al-Fath"
Allah commences nu Bab "The Muka" jeung ayat, "Mémang, Kami geus dibuka keur anjeun (Rosul SAW) hiji lawang jelas éta, Allah forgives katukang Anjeun, tur dosa nu bakal datang, sarta nyampurnakeun sorangan-Na ka anjeun, jeung nungtun anjeun dina Path lempeng, jeung nu Allah mantuan Anjeun ku pitulung perkasa. Éta Manéhna nudikirim ka handap tranquility ka hate tina iman ambéh maranéhanana bisa nambahkeun kapercayaan kana kapercayaan. Pikeun Allah milik nu tentara langit jeung bumi. Allah nyaeta Knower, nu Wise. (Ti Hikmah Rasul) Manéhna aya dina mu'min, boh lalaki jeung awewe, jadi Kebon underneath nu walungan ngalir, aya nu kahirup anu langgeng, jeung ngabebaskeun eta dosa maranéhanana - ku anu Allah nyaeta triumph perkasa - na nu Manéhna bisa ngahukum nu munafik jeung idolaters, boh lalaki jeung awewe, jeung jalma anu mikir pikiran jahat Allah. Hiji turn jahat (tina pakaya) bakal tumiba maranehna. Nu dimurkai Allah aya di maranehna, sarta Manéhna geus dila'nateta jeung disiapkeun keur eta Gehenna (Gasibu), hiji datangna jahat! Pikeun Allah milik nu tentara langit jeung bumi. Allah nyaeta Ta'ala, jeung Wise. Urang geus dikirim Anjeun (Rosul SAW) minangka saksi jeung bearer tina tidings gumbira jeung warning ku kituna anjeun percaya Allah jeung Rasul jeung nuAnjeun ngarojong manéhna, revere manéhna (Rosul SAW) jeung exalt Anjeunna (Allah), subuh jeung Atang. Maranéhanana anu sumpah kasatiaan ka anjeun sumpah kasatiaan ka Allah. Nu Hand of Allah anu luhur leungeun maranéhanana. Manéhna nu ngarecah sumpah-Na ngarecah eta ngalawan sorangan, tapi manéhna nu ngajaga covenant-Na dijieun kalayan Allah,Allah bakal mere manéhna upah perkasa "(48: 1-10).
Ayat ieu denote kitu deui nu sanesna teu ngan kana ni'mat, pujian, jeung priyayi tina
Rank Nabi, tapi ogé portray ridho Allah ka arah Nabi-Na sakabéh nu urang anu ngan ukur sawaréh nu bisa akal.
Dina ayat lawang, Allah announces ka Nabi Muhammad nu bakal nyieun manéhna victorious leuwih his enemies, jeung kumaha kecap jeung hukum-Na bakal ngatur. Allah ngabejaan Nabi nu manéhna enjoys status panghampura babarengan jeung status perlindungan ti sinning, saba kitu manéhna moal bisa dilaksanakeun akuntabeljang lampah nu katukang atawa mangsa nu bakal datang.
"Allah forgives katukang Anjeun sareng dosa nu bakal datang," geus dipedar ku saurang sarjana ahli Islam nu Allah méré Nabi status keur pardoned jeung panghampura.
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: "status ieu jadi nu katempo ku-Na alamat Nabi jeung forgiving dosa nya sanajan Nabi geus ngayakeun hiji dosa utama atawa leutik, sabab Iblis-Na nganut Islam.
Ieu téh penting pikeun diajar status Nabawi of keur pardoned jeung status-Na ku panangtayungan ditéang jeung nu séjén, sarta geus tina utmost pentingna pikeun inget yen Allah nu dilindungan manéhna ti unggal jenis dosa utama atawa minor. Lamun hiji nya ulah disebutkeun, mangka hiji geus pasti jadi kacaujeung salah harti ieu unsur penting pisan alam Nabawi. ")
Sarjana séjén ngomong, "Allah forgives katukang Anjeun sareng dosa nu bakal datang," hartina status panghampura pikeun naon anu lumangsung jeung naon anu teu lumangsung. Makki, dina ceuk sisi séjén, "Allah geus nyieun kahadean ngabalukarkeun pikeun panghampura status sarta nu sagalana asalna tina Anjeunna sabab teu aya nu disembah iwalAnjeunna. Ni'mat kana sorangan jeung bounty kana bounty. "
Ayat kadua terus, "jeung nyampurnakeun sorangan-Na ka anjeun". Geus ngomong, Allah téh nujul ka pamukaan nu Mekah jeung Ta'if. Salian explanations ieu, geus ceuk nu hartina élévasi status Nabawi dina kahirupan ieu, bantuan Allah, jeung hampura Na. Dinaayat ieu, Allah ngabejaan Nabi yén parantosan tina berkah-Na aya dina humiliation tina musuh takabur-Na, jeung bubuka dua kota paling penting, Mekkah jeung Ta'if, ngaliwatan nu status prophetic ieu diangkat, sabab manehna dipandu dina Path lempeng nu pamustunganana ngabalukarkeunParadise, jeung kabagjaan di langgeng Kahirupan. Nabi sok mantuan ku Allah, tapi bantuan anjeunna nampa dina mangsa éta ieu ku jauh mightier.
Ayat saterusna ngabejaan of kana ni'mat Allah kana mu'min ngaliwatan berkah-Na ka arah eta ku ngirim turun tina tranquility kana hate maranéhanana nu ngaronjat eta dina kapercayaan. Saterusna dina Allah méré anu pangalusna tina warta - nu hiji triumph perkasa - ka boh lalaki jeung awewe nu Allah forgives percantenjeung acquits eta dosa, sarta ganjaran poto eta sareng Paradise mana maranéhanana bakal hirup anu langgeng. Allah mangka speaks tina hukuman ti munafik jeung idolaters di dunya ieu sarta dina langgeng Kahirupan, nyebutkeun aranjeunna dila'nat jeung distanced ti Mercy-Na jeung datangna ahir maranéhanana mangrupakeun tempat jahat dinaNaraka.
Allah nyebutkeun, "Kami geus dikirim Anjeun (Rosul SAW) salaku saksi jeung salaku
bearer tina tidings gumbira jeung warning ". Dina ayat ieu Allah nyebutkeun leuwih qualities alus teuing jeung ciri Nabawi. Manéhna ngabejaan urang Nabi nu
Muhammad bakal jadi saksi ngalawan bangsa-Na sabab nya manehna nu conveyed kana éta hal nu pesen dipercayakeun ka manehna ku Allah.
Eta ogé geus ceuk yén éta téh atas nama bangsa diangkat jadi manéhna baris nanggung saksi ka Oneness Allah. Salian Allah ieu méré warta alus tina ganjaran impending jeung panghampura pikeun jalma Linggarjati for jeung alus jeung kapercayaan di Allah, jeung Nabi-Na jeung warns tina hukuman nu awaits-Namusuh wayward.
"Tuh nu ngarojong manéhna, revere manéhna," musyawarah teh nya eta ieu nujul ka Nabi Muhammad jeung yen anjeunna bakal diayakeun di hal luhur ku bangsa-Na. Saterusna Allah nyebutkeun, 'jeung exalt Anjeunna (Allah), subuh jeung dina malem'.
Putra ata sacara ceuk nu bab ieu ngandung keragaman berkah pikeun Nabi. Contona, "pamukaan nu jelas" nyaeta tanda ngawalon, "forgives" nyaéta hiji indikasi asih, jeung geus kabebasan ti blemish mana waé. "Nyampurnakeun" nyaeta berkah sejen tur indikasi pemilu-Na, jeung réngséberkah nyaéta attainment tina darajat kasampurnaan. "Panungtun" nyaeta indikasi tina silaturahim Allah jeung manehna, sarta mangrupa nyalukan ka witnessing teh.
Jafar, putra Muhammad ngécéskeun yén bagian tina rohmat réngsé Allah ka Nabi Nya aya nu Manéhna nyieun manéhna-Na tercinta, yen Anjeunna swore ku hirupna, superseded hukum sejenna hiji Nabi dibawa, sarta digedékeun manéhna pangkat pangluhurna.
Oge, Allah nu dilindungan Nabi salila pisan peuting sahingga panon-Na teu swerve. Allah dikirim manéhna keur sakabeh umat manusa jeung diijinkeun nu spoils perang ka bangsa-Na (nu saméméhna geus dilarang ka Jalma tina Kitab).
Allah ogé elevated Nabi ka pangkat nu syafaat nya eta ditarima jeung dijieun manéhna nu master tina turunan Nabi Adam, aman damai jadi kana manéhna.
Allah nempatkeun ngaran Nabi Muhammad barengan Ngaran-Na sorangan jeung pelesir-Na jeung pelesir Na.
Allah dijieun Nabi salah sahiji pilar Oneness Na.
Surah terus ngomong, "Jelema nu saha anu sumpah kasatiaan ka anjeun sumpah
... kasatiaan ka Allah "Ieu aya dina rujukan ka maranéhanana anu méré kasatiaan maranéhanana katelah Ar-Ridwan - nu pelesir Allah Lamun para sahabat swore kasatiaan ka Nabi sumpah maranéhanana tina kasatiaan ieu Allah (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Aya éta 1400 Sahabat nu pledged kasatiaan maranéhanana dina kaayaantangkal di Hudaybiah jeung Nabi ka eta maranéhanana geus sadaya geus dihampura sarta henteu bakal nuliskeun Apan.
Dijangjikeun ieu dituturkeun ku pernyataan, "The Hand of Allah anu luhur maranéhanana
leungeun. "Kecap" Hand "nyaeta métaforis jeung melambangkan kakawasaan Allah, ganjaran-Na, nu migawe kahadean atawa beungkeut-Na, jeung strengthens nu kalakuan tina jangji nu Companion pikeun Nabi. Dina waktu nu sarua eta raises Nabi ka saha kasatiaan maranéhanana ieu dibikeun.
Dina bab, "The Spoils" ayat 17 aya kasaruaan kecap, "Teu sing saha nu ditelasan ku maranehna, tapi Allah slew eta, ayakeun ieu, anjeun nu threw di maranehna. Allah threw di antarana". Sanajan kitu, dina ayat saméméhna geus métaforis sedengkeun dina ayat ieu nya éta bebeneran literal sabab boh sinajeung Thrower éta kanyataanana Allah.
Nu Nyiptakeun, Allah, eta teh Maha Nyipta lampah kituna Anjeunna Hiji nu
nu threw, saperti oge Giver daya jeung kaputusan ka buang. Teu aya jalma boga kakuatan pikeun maledog ku cara saperti nu panon unggal jeung unggal musuh jadi ngeusi lebu, sebutan pikeun slaying nu ieu realitas slaying Malaikat urang.
Ayat ieu geus dipedar salaku hartina yen muslim teh ayakeun ditelasan eta atawa teu maranéhanana buang boh batu atawa keusik di rupa maranéhanana. Ieu Allah nu threw teror kana hate maranéhanana.
Nu harti ieu téh nu manfaat tina aksi asalna langsung tina aksi Allah, jeung Allah téh boh sina jeung Thrower jeung para sahabat éta nu doers di ngaran.
Nu honoring Nabi dina Qur'an
Bagian ti ngahargaan nu Allah nahan Nabi Nya kapanggih dina bab 17 jeung 53 "The peuting lalampahan", jeung "The Star".
Dina bab ieu nu kajelasan tina Maha Agung, sarta incomparable rank Nabawi babarengan jeung nearness pikeun Allah nu disaksian.
Dina ayat di handap-disebutkeun, geus abundantly jelas yen panangtayungan Allah Swt nyaéta jeung Nabi Na. Allah nyebutkeun, "Allah ngajaga anjeun ti urang" (5:67). "Jeung lamun kafir plotted ngalawan (Rosul SAW), maranehna sought iasa nyandak Anjeun captive atawa geus maot, atawa diusir.Maranéhanana plotted - tapi Allah (dina walonan) oge plotted "(8:30) Sarta,." Lamun (mu'min) teu mantuan manéhna, Allah bakal mantuan manéhna sakumaha Mantenna mantuan manéhna nalika manéhna disetir kaluar sareng salah sahiji séjén (Abu Bakar ) "(9:40).
Lamun kafir conspired jeung devised plot hiji maehan Nabi dicegah his enemies ti harming manéhna ku cara nyokot jauh tetempoan maranéhanana kukituna sangkan Nabi maot gaib ngaliwatan tengah maranéhanana.
Tanda disambungkeun jeung nu mangrupakeun tranquility dikirim ka handap kana Nabi nu ogé katempona dina carita Suraka, putra Malik urang.
Teu ngan teu rohmat tranquility descend kana Nabi, tapi miracles séjén lumangsung salila hijrah-Na.
Dina usaha pikeun nyegah Nabi ti migrating ti Mekah ka Madinah nu Koraysh diatur kaluar sanggeus manéhna jeung searched nu guha di pagunungan sabudeureun Mekah.
Salaku Nabi jeung Abu Bakar nyokot sesana taun hiji guha dina slopes lungkawing Gunung Thawr Allah mantuan manéhna jeung hiji tentara gaib. Allah nyebutkeun, "Mun anjeun teu mantuan manéhna, Allah bakal mantuan manéhna sakumaha Mantenna mantuan manéhna nalika manéhna disetir kaluar sareng salah sahiji séjén (Abu Bakar) ku kafir. Lamun dua nya éta di guha, cenahka pendamping-Na, 'Teu duka, Allah anu ku urang.' Saterusna Allah disababkeun tranquility-Na (sechina) pikeun descend kana manéhna jeung dirojong manéhna jeung legions (malaikat) nu henteu nempo, sarta Manéhna nyieun kecap tina kafir ka sahandapeun, jeung Firman Allah nyaeta pangluhurna. Allah téh Mighty, Wise "(9:40).
Salaku Koraysh dimimitian nanjak gunung shouts maranéhanana jeung tramping tina footsteps tumuwuh nearer jeung bisa kadéngé dina ledge langsung di luhur gua. Abu Bakar jadi alarmed di pamikiran keur kapanggih jeung whispered ka Nabi "Lamun maranéhanana kasampak dina suku maranéhanana maranéhanana baris nempo urang!"
Allah dikirim ka handap tranquility-Na jeung Nabi, dina lemah lembut, Sacara-Na reassuring, consoled Abu Bakar, nyebutkeun, "Kumaha saur anjeun dua urang anu geus Allah sareng maranehna salaku katilu maranéhanana?" Lamun Abu Bakar kadéngé kecap karapihan diturunkeun sanggeus manéhna jeung sieun-Na wibawa.
Teu lila sanggeus, salah sahiji pihak Pilarian noticed guha underneath nu ledge dina nu manéhna nangtung sarta peered leuwih nyandak katingal leuwih alus di dinya. Sejen peered leuwih ledge jeung sapuk nu aya no kudu mariksa éta.
Carita ieu ogé documented dina cutatan Nabi éta, narrate kajadian hijrah pikeun Madinah.
Bab "The Walungan kaayaanana" berbunyi, "Mémang, Kami geus dibikeun Anjeun
(Rosul SAW) kelimpahan (Al Kawthar: walungan, pool sarta cinyusu). Jadi taqwa ka Gusti jeung kurban. Pasti, manéhna nu hates Anjeun, manéhna nu paling severed "(108: 1-4).
Dina bab pondok ieu, Allah ngabejaan Nabi manéhna geus dibikeun Kawthar nu mangrupakeun walungan ngabogaan hiji pool meungkeut (leuwih ti nu mimbar nya eta diposisikan dina masjid-Na, gigireun astana nya).
Geus ceuk yén éta téh hiji walungan (dina) Paradise, berkah profuse, syafaat jeung multitude tina miracles dibikeun ka manehna, jeung Prophethood-Na.
Nu statement "Pasti, manéhna nu hates Anjeun, manéhna nu paling severed" nujul kana musuh Nabawi jeung jelema nu despise manéhna.
"Severed" ngasuh hartina wretched, abased, ditinggalkeun, jeung hiji nu teu mibanda alus ka Anjeunna sama sekali.
Allah ngabejaan Nabi di surah (15:87): "Urang geus dibikeun Anjeun tujuh duals jeung Mighty Reading Suci."
Aya sababaraha explanations dibikeun ka ayat ieu. "The tujuh duals" geus dipedar di salaku ngarujuk ka bab lengthy kahiji jeung nu "nu Mighty Reading Suci" nyaéta bab kahiji, "The Opener - Al Fatihah".
Eta ogé geus nyebutkeun "tujuh duals" téh Basa of Qur'an hartina "The Opener" jeung nu "Mighty Suci Reading" nujul kana bab sésa Qur'an. Eta ogé geus nyebutkeun "tujuh duals" ningali ka Paréntah jeung prohibitions, warta alus sarta warnings.
"Masalah Basa of Qur'an" ogé geus ceuk jadi "tujuh duals" sabab maca sahenteuna dua kali dina unggal solat sapopoé.
Eta ogé geus ceuk nu Allah ditangtayungan eta kanggo Nabi Muhammad jeung henteu méré ka nabi mulya lianna, atawa nu Anjeunna nyebut Qur'an "tujuh duals" sabab tina pengulangan carita anak.
Sarta, geus nyebutkeun "tujuh duals" ngasuh hartina nu Allah ngahormatan Nabi-Na jeung tujuh distinctions, honor, hidayah, nubuat, rahmat, syafaat, silaturahim jeung veneration jeung tranquility.
Allah ngabejaan Nabi-Na "Jeung Kami dikirim ka handap ka anjeun zikir jadi nu bisa nyieun jelas ka jelema naon nu geus dikirim ka handap kana éta hal, dina pilihan nu maranéhanana ngagambarkeun" (16:44). Sarta, "Kami teu ngirim Anjeun (Rosul SAW) pikeun sakabéh umat manusa iwal pikeun mawa eta tidings gumbira jeung ngingetkeun" (34:28). Sarta, "Ngomong:'O umat manusa mah, utusan Allah ka anjeun sadaya' "(7: 158).
Ieu ngan sababaraha specialties Nabawi. Allah nyebutkeun, "Kami geus dikirim teu Rasul iwal di basa bangsa sorangan" (14: 4). Ayat ieu hususna para utusan diaku individu, bangsa husus sedengkeun Manéhna dikirim Nabi Muhammad keur sakabeh bangsa, sabab Nabi Yesus, "Kaula dikirim pikeun sadaya. ras, nu wajar jeung poék "(Syaikh Darwish commented:
Saterusna, talatah sumebar leuwih frontiers, nu basa séjén diucapkeun. Bangsa ieu nalungtik nu veracity silsilah Nabi jeung loba dirobah, mangka diajar basa Arab, jeung ieu mangrupa realisasi nu nyebutkeun Nabawi, "Kuring dikirim pikeun sakabéh bangsa, nu wajar jeung poék.)
Allah Kami ngabejaan, "Nabi ngabogaan hak leuwih gede dina mu'min ti selves sorangan; istri-Na anu ibu ibu maranéhanana" (33: 6).
Kecap "ngabogaan hak leuwih gede dina mu'min" geus dipedar yén aya hiji kawajiban kana sadaya iman ka nurut pemesanan di cara nu sarua nu babu hiji kudu nurut urutan master-Na. Keur taat ka Urutan Nabawi anu jauh leuwih hade tinimbang ngagunakeun judgment hiji sorangan nu nunut kaflaws.
"Istri Nya ibu ibu maranéhanana" hartina iman kudu hormat ka istri Nabi sabab rasa hormat ibu ibu sorangan jeung alesan ieu istri-Na anu teu diijinkeun Nikah saha sanggeus maot Nabawi - ieu téh can indikasi nu lian dina ngahargaan dina nu Allah beholds manéhna, jeung nu istri-Nabakal istri di nu langgeng Kahirupan.
Allah nyebutkeun, "Allah geus ngutus ka handap ka anjeun Kitab jeung Hikmah nu ... Nu Bounty Allah ka anjeun mangrupa kungsi gede" (4: 113). "Is, kungsi gede" nujul kana Prophethood kasebut nu nu dibikeun ka manéhna dina pra-kalanggengan.
THE kaunggulan Nabi Muhammad karakter, PHYSIQUE AND rahmatan lil 'alamin
Part 1
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Perfected kaunggulan tina Nabawi karakter, Physique jeung berkah Allah pikeun manéhna
sakabéh Virtues tina Agama jeung World
Maranéhanana anu asih urang mulya Nabi Muhammad jeung neangan diajar baris diwincik di harta gede pisan realitas heula nya kudu nyaho anu sipatna salah sahiji dua kategori numana qualities geulis sarta sampurna tina umat manusa bisa kapanggih.
Kategori nu kahiji:
Ieu kategori ciri inborn, contona, maranéhanana nu
dipikabutuh pikeun hirup duniawi ieu, sarta hal nu patali jeung tindakan kajadian dina kabiasaan sapopoé hiji urang.
Kategori kadua:
Ieu kategori nu ciri anu dilakonan salaku bagian ti Agama hiji, sarta ieu nu qualities praiseworthy nu tarik hiji nearer ka Allah.
Qualities ieu aya di diri dibeulah jadi dua kategori, jeung boh
qualities nu inborn atawa kaala, atawa kombinasi duanana qualities.
Nu aya kaitannana ka qualities inborn, qualities saperti anu judulna teh mun teu pilihan. Keur
contona physique sampurna, kageulisan, daya inteléktual, kode sampurna tina etika, akurasi pamahaman, panyabutan tina sakabeh ciri buruk, eloquence, seukeutna gambar tina pancaindera, kakuatan ragana, lineage mulia, pangaruh baraya hiji sarta ngahargaan bangsa hiji urang.
Aya sambungan antara aforesaid jeung hal perlu ka hiji sacara
hirup sapopoé, contona, kadaharan, sare, pakean, imah, nikah, sipat atawa pangaruh. Urusan saperti bisa nyambung ka langgeng Kahirupan lamun niat hiji urang téh patali jeung sieun Allah jeung ngadidik awak hiji pikeun ngadesek pasukan Path Allah, sanajan sagala anu ditetepkeun jeung diatur ku hukum Islamsalaku mahluk necessities.
Qualities nu kaala jeung pakaitna jeung langgeng Kahirupan di antarana virtues ogé tata krama prescribed ku Hukum Islam, lila-agama, pangaweruh, kasabaran, sabar, syukur, kaadilan, timer restraint, humility, hampura, chastity, generosity, wani, modesty, gallantry, tiiseun, contemplation,sosobatan jeung saperti kawas qualities sakabéh nu bisa dicirikeun salaku mahluk a "karakter hade".
Kanggo sababaraha qualities ieu alamiah, atawa temperament alami sedengkeun maranéhanana
teu kapanggih di batur jeung urang kituna saperti boga gawe pikeun acquire qualities ieu. Sanajan kitu, aya sababaraha qualities anu kudu aya pikeun ngabentuk yayasan alam hiji, sarta Insya Allah (inshaAllah), ieu bakal clarified teu lila.
Konsensus tina seueur sarjana nyaeta qualities saperti nu dianggap salaku mahluk hiji "alus sarta berbudi karakter" sanajan niat teu Allah jeung langgeng Kahirupan.
Karakteristik kasampurnaan jeung Beauty Nabi
Lamun hiji jalma dipikanyaho geus dikaruniai hiji atawa dua sahiji qualities mulya éta, jalma, euweuh urusan naha manéhna / manéhna kaliwat jauh atawa hirup, dianggap jadi jalma catetan jeung akibatna dipaké salaku panutan, alatan qualities-Na endearing ieu di turn ngabalukarkeun manéhna bisa ngamangfaatkeunjeung ngahormatan.
Lamun hiji jalma anu dikaruniai hiji kaayaanana uncountable tina kasampurnaan jeung
priyayi, mustahil bisa komo coba pikeun nganyatakeun extent tina patut-Na ku basa hiji urang. Jeung hiji kudu nyaho qualities saperti nu mungkin jadi kado ti Allah, Nu Maha Esa.
Ieu persis kasinugrahan bestowed dina Nabi Muhammad jeung ngawengku, pikeun daptar tapi sababaraha, prophethood-Na, keur dipilih pikeun conveyance tina pesen-Na, silaturahim deukeut jeung Allah, nu receivership sunda-Na, nu peuting lalampahan nu Nabi ieu rahayu jeung visi, Wahyu, syafaat,mediasi, parantosan sakabeh virtues, pangkat luhur, stasion praise- pantes, nu winged Gunung Burak, digentos teh, keur dikirim pikeun sakabéh bangsa tina manusa, keur pamingpin kabéh nabi mulya séjén dina sholat bareng jeung witnessing ka sakuliah eta jeung bangsa, sarta WS Rendra sakabeh turunanNabi Adam, keur nu bearer tina Banner tina Puji, nu bringer tina warta alus sarta peringatan, bearer tina amanah, hidayah, keur dikirim jadi rahmat ka sakabeh alam, panarima tina pelesir Allah éta, idin manéhna ménta Anjeunna lamun sagala ciptaan nu silenced, kolam renang tina (Walungan)Kawthar, keur heeded, kasampurnaan praising manéhna, kabawa arus dina status hampura nu nyertakeun perlindungan ti kadua lampah katukang jeung ka hareup, nu ngembangna dada-Na, jalan ngaleupaskeun beungbeurat-Na, élévasi Nyiar-Na, keur mantuan jeung meunangna perkasa, nu ngirim nu turun tina tranquility,pangrojong malaikat, conveyance nya ku Qur'an jeung tujuh duals anak (Mathani), hikmah (hadits), nu purifikasi bangsa-Na, inviting pikeun Allah, nu muji jeung veneration Allah, jeung malaikat-Na kana manéhna, judgment-Na ngadegkeun naon Allah diaktipkeun manéhna ningali, panyabutan-Na tina shackles,jeung beungbeurat ti bangsa-Na, nu swearing Allah ku ngaranna, nu ngawalon tina supplications-Na, nu biantara teu ngan inanimate tapi sato anjeunna, raising tina paéh keur manehna, nu dédéngéan pireu, nu miracles cai nu flowed ti tips ramo-Na, kamajuan nu saeutik jeung nutina nyatu, nu ngabagi tina bulan, transformasi item, dibikeun bantuan casting teror ka hate tina his enemies, pangaweruh-Na tina ghaib, nu sahadé tina awan, nu exaltations tina pebbles, penyembuhan-Na, nya panyalindungan ti musuh Islam.
Harita nu tapi menit rasa tina berkah uncountable nu adorn Nabi jeung pangaweruh qualities rupa-Na urang ngan bisa ngandung ku batur anu dibikeun eta, sarta geus Allah sorangan anu mangrupi Giver sabab teu aya nu disembah iwal Anjeunna.
Salian ieu aya jajaran menak, nyaeta tingkat purity, kabagjaan, nu unggul jeung nambahanana nu Bounty Allah nu tempatna aya di nyimpen pikeun manéhna dina langgeng Kahirupan - ieu teuing loba jadi diitung sarta jauh leuwih ti keupeul saha nu intelek jeung mystify imajinasi.
Deskripsi Physique Nabawi
Mustahil bisa ngahurungkeun hiji panon blind kanyataan yén Nabi Muhammad nyaéta ku jauh anu pang gunana jeung greatest sakabeh umat manusa, sarta yén manéhna téh nu paling sampurna sadaya, adorned jeung virtues paling alus teuing jeung qualities.
Dina bagian ieu we naek kapal kana detailing kasampurnaan atribut fisik Nabawi jeung supplicate, "Sep Allah illumine jantung sarta Hormat mah, jeung ningkatkeun asih urang pikeun Nabi mulya ieu." Hakim Eyad mangka reminds pamaca tina kanyataan anu qualities Nabawi anu teu kaala rada, maranéhananaanu gifted pikeun manéhna ku nu Maha Nyipta.
Panémbong jeung Distribusi-Na
Keindahan physique jeung karakter Nabawi geus dilaporkeun ku loba Sahabat-Na di antarana saha nu 'Ali, putra Anas Malik Kang, Abu Hurayrah, Al-Bara' 'putra Azibs, putra Abi Hala, Abu Juhayfa, putra Jabir Samura Kang, Ummu Ma'bad, putra Abbas ', putra Mu'arrid Mu'ayqib Kang, Abu Tufayl, Al-'Ida Khalid sacaraputra, putra Khyraym Fatik, sarta putra Hizam urang. Handsomeness-Na surpassed nu of Joseph nu ngabalukarkeun knives saurang wanoja ka dieunakeun sabab ate jeung injure leungeun maranéhanana.
Nu complexion Nabi Muhammad ieu radian. Bulu mata-Na nya lila. Irung Nya éta has jeung huntu-Na kajadian dina ruang. Beungeutna ieu roundish jeung dahi lega. Janggot Nya éta kandel jeung nepi ka dada-Na. Sedengkeun pikeun dada sarta abdomén maranéhanana éta sarua dina ukuran jeung taktak-Na nya lega salakuieu dada-Na. Tulang-Na nya badag salaku éta leungeun-Na. Nu palem tina leungeun-Na nya kandel salaku éta nu soles tina suku-Na. Ramo-Na nya lila na nya nada kulit adil. Bulu antara dada jeung bujal nya ieu rupa. Anjeunna tina stature sedeng, kitu, lamun hiji jalma jangkungna walked ku sisi-Na Nabi mucunghuljadi taller. Sedengkeun pikeun rambut nya eta ieu ayakeun Curly atawa lempeng jeung sabot laughed huntu-Na nya katempo kawas flash kilat, atawa, maranéhanana geus didadarkeun salaku bodas kawas hailstones. Beuheung Nya éta saimbang, ayakeun lega atawa lemak, sebutan pikeun awakna ieu teguh jeung teu kakurangan firmness di dahan nu mana waé.
Lamun Companion Al Bara nempo konci tina Nabawi bulu peristirahatan dina jubah beureum-Na manéhna commented, "Kuring geus kungsi katempo saha jeung konci nu leuwih geulis rambut ti peristirahatan-Na dina jubah beureum."
Abu Hurayrah, ngomong, "Kuring geus kungsi katempo saha leuwih kasep ti
Rasul Allah ieu salaku sanajan panonpoé ieu bersinar kana beungeutna. "
Aya ditanya Jabir, putra Samura Kang, "ieu beungeutna kawas pedang (hartina bodas jeung shinning)?" Anjeunna ngawaler, "Teu, nya éta saperti panonpoé jeung bulan."
Aya loba cutatan ogé dipikawanoh ngajéntrékeun Nabi jadi we moal nyokot waktu ka daptar sadaya maranehna. Urang geus diwates diri urang sorangan méré ngan sababaraha aspék nya gambaran jeung cukup dibikeun ka suffice tujuan urang.
Insya Allah anjeun bakal manggihan nu dicindekkeun bagian ieu jeung Quotation Prophetic nu ngagabungkeun sadaya ieu.
Nabawi kebersihan
Nu kebersihan lengkep awak Nabi Muhammad ambu seungit sarta kesang, kabebasan-Na ti unggal defects uncleanliness jeung ragana éta kualitas husus gifted pikeun manéhna ku Allah. Maranéhanana qualities jeung nu teu aya hiji nu geus kantos bencong jeung kasebut dijieun mutlak kukebersihan dibikeun dina Hukum Islam sarta sapuluh amalan paripolah orientasi tegak alam.
Anas commented, "Kuring geus kungsi dicium Amber, kasturi atawa nanaon deui seungit ti ambu Rasul Allah"
Aya hiji kasempetan nalika Rasul Allah keuna macana ti Jabir, putra Samura sarta Jabir Yesus, "Kaula dirasakeun hiji sensasi tiis jeung leungeun nya ieu seungit, ieu lamun manéhna geus ditarik ti hiji sachet tina parfum.
Nabi ngadatangan imah Anas jeung nyandak nap pertengahan poé adatnya sarta perspired. Lamun ibu Anas sacara noticed kesang nu manéhna fetched botol necked lila jadi nu manéhna dikumpulkeun nu tetes kesang. Kadieunakeun, Rasul Allah inquired ngeunaan eta, whereupon manéhna ngawaler, "Kami nyokot Anjeunkesang jeung maké éta salaku wangi jeung geus pangalusna parfum. "
Basa keur Rasullullah diliwatan jauh, Imam Ali, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, dikumbah awakna jeung Yesus, "Kaula dikumbah Nabi, jeung kokotéténgan pikeun ngurangan normal hiji manggih tina jalma nu almarhum tapi kapanggih sia, whereupon mah, cenah, 'Anjeun éta murni salila hirup anjeun jeung murni dina maot. '"
Basa keur Rasullullah diliwatan jauh, Abu Bakar dicium manéhna jeung disebutkeun rasa amis tina ambu-Na.
Dina hiji kasempetan, getih Nabawi ieu cupped, whereupon Abdullah,
Putra Zubair sacara swallowed dinya. Nabi teu tujuanna pikeun naon anu manéhna dipigawé tapi ngomong, "Woe ka anjeun da bangsa jeung basa woe ka jalma ti anjeun." (Putra Meaning Abdullah Zubair sacara bakal diuji ku urang jeung urang bakal diuji ku manéhna).
Putra Abbas 'ceuk nu jadi Nabi angon manéhna ngadéngé manéhna engapan deeply. Manéhna woke nepi ka berdoa tapi teu make wudhu. Ikrima ngomong, "Éta ieu alatan manéhna ditangtayungan ku Allah." (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Lamun manéhna angon panon-Na anu ditutup tapi jantung sarta mahluk internal nya teu di status sare,Ku kituna manéhna baris nyieun wudhu ngan lamun ieu diperlukeun. Nabi nyarios, "panon kuring sare tapi jantung mah henteu.")
Nabawi akal, Eloquence jeung Astuteness
Nabi ieu gifted ku Allah jeung akal paling alus teuing. Anjeunna astute jeung itungan-Na nya akut. Sedengkeun pikeun biantara nya manéhna ku jauh nu paling eloquent. Allah ogé gifted Nabi jeung gerakan gemulai jeung fakultas alus teuing. Teu aya ragu nu qualities ieu nya unsurpassable.
Nu kakuatan Nabi intelek jeung jero pamahaman jadi kajadian waktu hiji ngagambarkeun kana cara di mana manéhna nu dikaluarkeun teu ngan urusan internal bangsa-Na tapi ogé urusan luar - euweuh urusan naha maranéhanana éta urusan euy urang biasa atawa pamadegan hirarki timasarakat. Kabisa Nabawi ieu sabenerna menak, jeung hirupna exemplary, gandeng jeung pangaweruh profound nu ngan saukur flowed ti manehna jeung cara nu, tanpa instruksi saméméhna, pangalaman, atawa maca kitab suci diarahkeun manéhna pikeun ngalakonan jeung minuhan Laws of Allah.
Hal ieu kacatet dina Muwatta 'Imam Malik, yen Nabi nyarios, "Kami bisa nempo anjeun lamun keur balik mah." Nu narrations tina Anas dina Bukhori jeung Muslim Bondowoso nyebutkeun Kitu ogé.
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ceuk si anu sarua jeung nu manéhna ditambahkeun, "Eta hal tambahan nu Allah eweh salaku dalil tambahan."
Hal ieu ogé ngalaporkeun yén Nabi nyarios, "Kuring bisa nempo whosoever geus burit kuring dina cara nu sarua kuring ningali whosoever aya dina hareupeun kuring."
Dina rujukan tina otentik prophetic sayings nu nyaritakeun pangabisa tetempoan-Na hiji manggih loba laporan malaikat ku manéh sarta devils.
Sanajan Nabi ieu jauh ti Yerusalem, Anjeunna ningali Kota sarta ngagambarkeun ka Koraysh.
Dina mangsa "Time jahiliah", Abu Rukana anu dipikawanoh for putus luar biasa-Na wrestled tilu kali jeung Rasul Allah sarta unggal waktu Abu Rukana ieu kalah, jeung Nabi ngondang manéhna ka Islam.
Sedengkeun pikeun gait-Na, Abu Hurayrah Yesus, "Kaula kungsi nempo saha leumpang leuwih swiftly ti Rasul Allah. Éta lamun bumi digulung up for manéhna, urang bakal exhausted tapi aya no tanda weariness kana manéhna pisan. " Hal ieu ogé ngalaporkeun yén waktu manéhna walked, ieu lamun manéhna anu datang ka handap lamping a.
Di antara qualities Nabawi ieu seuri-Na nu ieu nu of seuri lega. Lamun manéhna ngahurungkeun pikeun nyanghareupan batur, manehna tangtu kasampak di eta sacara langsung. Lamun manéhna walked, manéhna walked lamun manéhna anu leumpang turun lamping a.
Kasampurnaan Ucapan Nabawi
Aya loba laporan WS Rendra Nabawi tina basa Arab babarengan jeung eloquence jeung fluency tina biantara nya. Lamun manéhna spoke manéhna pisan singket, skilful di debat jeung ditembongkeun hal jelas. Biantara nya ieu oge terstruktur, leupas tina sagala affectation sarta manéhna dipaké harti sora.
Anjeunna adept di sakabeh dialek nu beda-beda Arabia sarta sanggup ngawangkong
jeung unggal masarakat ngagunakeun ungkapan klasik sorangan. Sabot maranéhanana didebat atawa pamadegan sareng anjeunna Anjeuna ngawaler ngagunakeun phrasing teratur, sarta aya sababaraha kali lamun Sahabat-Na nya teu bisa ngarti naon cenah jeung dipénta manéhna nerangkeun. Ieu verifiable ku saha anu geus diajarkeunélmu cutatan Prophetic jeung babad salira Muhammad.
Cara di mana manéhna spoke ka Koraysh Mekah jeung Ansar Madinah, atawa jelema nu Hijaz atawa Najd ieu béda ti cara di mana manéhna spoke ka Dhul Mishar Al Hamdhani, Tahfah Al Handi, Tatan, putra Haritha Al Ulaymi sacara , Al Ashath, putra Kays ', Wail, Hujr Al Kindi sacara putra jeung nu séjénna chieftainstina Hadramat jeung raja Yaman.
Pilihan adept kecap Nabawi
Nu eloquence tina ucapan Nabi nyaeta unequaled jeung nunjukkeun dina sampling di handap ieu:
"Getih muslim sarua. Nu saeutikna sahijina nya bisa ngagambarkeun maranehna. Éta kabéh ngahiji babarengan ngalawan batur.
"Getih muslim sarua. Nu saeutikna sahijina nya bisa nawarkeun perlindungan maranéhanana. Éta kabéh ngahiji babarengan ngalawan jalma séjén.
"Manusa mangrupakeun jeung hiji manéhna mikanyaah ka (dina Paradise)."
"Jalma nu jiga Pertambangan. Nu paling anjeun dina 'Time jahiliah' nyaeta anu pangalusna anjeun dina Islam, lamun maranehna ngartos (Hukum Islam)."
"A lalaki anu weruh patut sorangan teu ancur."
"Janten hiji Muslim jeung anjeun bakal aman, jeung insya Allah moal mere Anjeun upah Anjeun dua kali leuwih."
"Maranéhanana diantara anjeun I love paling jeung jelema nu bakal diuk deukeut ka kuring dina Poé kiamat anu pangalusna anjeun dina aksara, nu hina, sarta maranéhanana anu para saling alus."
"Dua Nyanghareupan jalma teu boga status jeung Allah."
"Gossiping nyaéta haram, as is questioning kaleuleuwihan, squandering pakaya,
refusal kaleuleuwihan jeung digedekeun wanting, disobedience ka ibu ibu jeung kakubur tina katresna orok hirup. "
"Teu aya zat anjeun aya dimana, sieun Allah. Turutan hiji akta bad sareng salah sahiji nu alus sabab erases (nu goréng). Sarta ngubaran jalma numutkeun karakter hade".
Teu boga asih nu digedekeun pikeun sahabat Anjeun, lest hiji poe anjeunna janten salah sahiji anu hates anjeun. "
"Dina Poé kiamat, hal nu teu adil bakal katémbong salaku gelap."
Di antara supplications Nabawi ieu, "O Allah, kuring menta Anjeun pikeun rahmat anjeun ku nu jantung mah bakal terpimpin, jeung jeung nu Anjeun ngumpulkeun urusan mah, rectitude dina urusan mah, sarta ngabenerkeun jalma anu aya bolos, jeung ngumpulkeun di rank maranéhanana anu nu hadir, purify éléh mah ku nu Kuring keur rightly terpimpin, ngaliwatan nusauyunan mah bakal disimpen, jeung ku nu kuring bakal ditangtayungan tina unggal jahat. O Allah, kuring menta Anjeun pikeun unggul dina takdir mah, tempatna syuhada, kahirupan blissful jeung meunangna leuwih musuh. "
Di sagigireun ieu aya jadi loba (leuwih ti 12000 pernyataan otentik) anu nepikeun ti sagala rupa ranté transmisi, nya kecap, paguneman, pidato, supplications, koméntar sarta kontrak. Teu aya disagreement ngeunaan fakta ieu nu manéhna attained hiji rank incomparable. Teu aya anu bisa ngalakukeun kaadilan kamaranehna.
Cenah, "medan perang ieu galak."
"Percaya A teu bitten ti liang anu sarua dua kali."
"The boga untung jalma nyaéta hiji nu nimpah kana nasehat nu sejen."
Aya loba sayings saperti ieu jeung kana ujian hiji moal bisa kalah ka marvel di eusi maranéhanana atawa can ngagambarkeun dina wisdom nu ngandung therein.
Hal ieu ngalaporkeun yén dina kasempetan séjén, Nabi ka Sahabat-Na, "Kami anu pang eloquent of Arab, sabab Kami ti Koraysh sarta digedékeun di antara anak Saad." Suku gurun tina Saad ieu kawentar for geus putus jeung purity tina basa Arab maranéhanana jeung ieu gandeng ka eloquence nudiucapkeun di Mekah, jeung salon deui nya kecap. Sadaya unsur kasebut digabungkeun jeung pangrojong Ilahi nu accompanies nu Wahyu nu teu manusa bisa niru.
Priyayi tina Lineage Nabawi, jeung Upbringing
Eta, aya bukti yen lineage Nabi Muhammad jeung ngahargaan tinggal-Na ogé tempat di mana manéhna ieu diangkat merlukeun ayakeun Buktina atawa klarifikasi.
Nabi ti anu pangalusna tina bani Hasyim jeung lawon mulya tina Koraysh. Manéhna diturunkeun ti nu paling mulya jeung perkasa of Arab teu ngan di sisi bapana tapi oge dina indungna urang. Anjeunna ti urang Mekah, nu paling mulya tina lemahna di Sight Allah jeung nyembah berhala Na.
Nabi Ibrahim jeung Lady Haggar éta Baduy gede Nabi Muhammad. Ngarujuk kana rohmat priyayi-Na Nabi Abu Hurayrah narrates nu cenah, "Abdi dikirim ti pangalusna unggal generasi padeukeut barudak Adam nepi muncul di generasi Kami ti".
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Nabi Ibrahim geus dua istri, Ladies Sarah jeung Haggar Nabi Muhammad ieu diturunkeun ti union Nabi Ibrahim jeung Lady Haggar Lady Haggar, ieu putri parawan raja Nagrak Syams di Mesir kana pupusna... bapana manéhna indit ka hirup di pangadilan Firaun sacarapamajikan sarta geus dipikawanoh pikeun karakter orientasi tegak jeung hipu nya.
Lady Sarah ieu ditangtayungan ku Allah ti niat jahat hiji Firaun Mesir anu saterusna nyadar Lady Sarah ieu nona karak mulya jeung pamikiran nu Haggar bakal jadi pendamping sampurna pikeun Sarah jeung tah ieu nu parawan Haggar datang ka hirup salaku pendamping hiji ka Sarah di rumah tangga Ibrahim.Haggar ieu nona natured amis, manéhna dicinta Lady Sarah dearly jeung silaturahim pisan husus kabeungkeut duanana babarengan).
Al Abbas ngabejaan urang yen Nabi nyarios, "Allah nyiptakeun Creation, jeung ti anu pangalusna generasi maranéhanana Manéhna nempatkeun kuring antara anu pangalusna nya. Saterusna Anjeunna dipilih suku-suku jeung nempatkeun kuring antara suku pangalusna. Saterusna, Anjeunna dipilih kulawarga jeung nempatkeun kuring antara anu pangalusna imah maranéhanana. Kami anu pangalusnajelemana, jeung imah pangalusna. "
Putra Waila Aska sacara ngabejaan waktu Nabi spoke tina lineage-Na nyebutkeun, "Allah milih Ismail ti barudak Ibrahim, jeung ti bani Ismail Manéhna milih anak Kinanah, mangka ti éta anak Kinanah Manéhna milih nu Koraysh jeung milih anak Hasyim ti Koraysh,mangka Manéhna milih kuring ti bani Hasyim. "
Kahirupan sapopoé Nabi
Nu necessities hirup sapopoe hiji sacara bisa categorized salaku mahluk tilu rupa:
1. nu nu alus teuing dina jumlah nu saeutik
2. nu nu alus teuing dina jumlah badag
3. nu nu beda-beda nurutkeun kaayaan nu
Dina boh Hukum jeung adat Islam keur wareg jeung saeutik, euweuh urusan naon kaayaan meureun, nu dianggap pantes pujian jeung gelar leuwih gede tina kasampurnaan. Teu ngan di Arab tapi sages sok muji nyieun ulah jeung ngan saeutik, sedengkeun maranehna kritis ngabogaan teuing.Indulging di teuing kadaharan jeung inuman anu indicative tina karanjingan, avarice, kahayang nu digedekeun pikeun pakaya jeung keur dikawal ku napsu. Nu ngawujud kaleuwihan teu ngan ka ngarugikeun dina ieu kahirupan tapi ogé di langgeng Kahirupan. Excesses ngokolakeun geringna, coarseness jeung kusam intelek teh. Tapi, lamun teu salah waregjeung saeutik nya éta hiji indikasi contentment jeung timer kontrol.
Sarua bisa ngomong tina sare kaleuleuwihan, nya éta hiji indikasi kalemahan, kurangna hilian jeung astuteness. Nu balukarna tina hoream, kabiasaan nu ngakibatkeun kagagalan, squandering hirup hiji sacara jauh di pursuits aya gunana, keras heartedness, teu mirosea, ieu jadi marga pikeun maot jantung hiji urang.
Buktina Ample kapanggih di sayings dikirimkeun ku lalaki wijaksana tina eras bygone jeung bangsa, sarta referenced dina sajak Arab jeung carita. Hal ieu ogé kapanggih dina sayings prophetic otentik, jeung tradisi tina Sahabat Nabi, Tabien jeung Tabi Tabien (anu aya jalma anu cicing di kahijitilu generasi Islam) nu teu perlu ka QUOTE. Proofs saperti moal disebutkeun dina full saprak pangaweruh nu dikandungna aya alusna dipikanyaho, nu dimaksud maranéhanana bakal disimpulkeun.
Nabi ieu nu paling abstemious lalaki jeung wanti pengikut pikeun wareg jeung saeutik. Al Mikdam, putra Madikarib sacara ngalaporkeun yén cenah, "The putra Adam teu eusian wadahna nu mana wae nu leuwih goreng ti beuteung-Na. A saeutik anu cukup pikeun putra Adam pikeun tetep-Na deui lempeng. Lamun aya kuduleuwih, mangka saurang katilu keur dahareun-Na, nu katilu pikeun inuman sarta katilu pikeun napas-Na. "Hasil konsumsi kaleuleuwihan kadaharan jeung inuman geus sare kaleuleuwihan.
Sejen ti generasi awal (Tabien) muslim disarankan, "Ulah dahar loba jadi Anjeun inuman pisan, tuluy saré pisan jeung leungit pisan."
Anas hubungan nu nyebutkeun Nabi "The jenis dahareun mah leuwih resep nyaeta loba leungeun di jerona."
Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngagambarkeun watek Nabi nyebutkeun, "Anjeunna kungsi kaeusi burih-Na lengkep."
Aya hiji waktu nalika Nabi ieu kadéngé nanya, "Tadi mah teu nempo pot jeung daging di dinya?" Ieu téh masuk akal yen Nabi ditanya ieu salaku manéhna ditanggap rumah tangga jadi dina kaayaan gambaran daging ieu dibeunangkeun manéhna. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Sakumaha nu geus dibikeun ka abdi di zakat.Nabi clarified zat nu ku cara nyebutkeun, "Bener ieu sedekah ka dirina, tapi kado (tina dirina) ka urang.")
Nabi ka Sahabat-Na, "I, sorangan teu dahar reclining dina hiji sisi," contona diuk cross legged, atawa cara di luhur nyaman. Hiji jalma anu sits cara saperti tungtutan kadaharan, jeung leuwih eta. Ieu lain hartosna condong dina hiji bagian awak tanpa pangrojong leungeun.
Basa keur Rasullullah diuk, manéhna diuk dina posisi squatting lamun manéhna bade meunangkeun up. Cenah, "I am worshiper, kuring dahar salaku worshiper hiji eats jeung kuring diuk salaku worshiper hiji sits."
Basa keur Rasullullah angon ieu tapi saeutik. Kocap kacarita di loba otentik hadits nu cenah, "panon kuring sare, tapi jantung mah teu saré." Lamun manéhna angon, manéhna angon di sisi katuhu nya kitu nu nya sare bakal deet. Saré di sisi kénca leuwih gampang dina jantung jeung organ hiji salaku maranéhanana condongka sisi kénca. Nalika hiji saré di sisi katuhu, aya kecenderungan hudang nepi gancang jeung hiji teu nungkulan ku slumber jero.
Nikah sareng Kulawarga Kahirupan Nabi
Kategori praiseworthy kadua kabutuhan nyaeta nu alus teuing dina jumlah badag, sarta ieu kategori ngawengku urusan saperti nikah jeung pangaruh.
Hal ieu sapuk kana ku Hukum jeung adat Islam nu nikah nyaeta kabutuhan a. Ieu téh hiji bukti kasampurnaan sarta masculinity sora. Geus ngabalukarkeun pikeun boasting jeung muji dina Hukum sarta ogé dikirimkeun dina cara prophetic.
Nunjukkeun ka putra Nabi Abbas 'ngomong, "nu paling masarakat ieu mangrupa hiji jeung nu paling istri."
Nabi nyarios, "karamat jeung procreate. Kuring hayang jadi reueus anjeun di luhur bangsa séjén." (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Anjeun bisa jadi ngaledek naha nyaéta kahayang Nabi Muhammad boga jumlah leuwih gede di bangsa-Na Ngaliwatan manéhna keur instrumental di guiding bangsa-Na manéhna baris ngabogaan leuwih jalma nu ibadah jeung.muji ka Allah. Dina peuting nu pisan Musa 'wept sabab bangsa-Na bakal boga jumlah Lesser jalma anu ibadah jeung muji ka Allah sorangan. Hal ieu teu jadi bisa katimu ku nalar jalma.)
Nabi forbade teu kawin sabab nikah ngajaga appetites ti straying. Cenah, "Whosoever piekun nikah kudu kawin, eta lowers panon jeung ngajaga bagian swasta."
Ieu téh pikeun alesan ieu sarjana Islam nyebutkeun yén éta téh teu ngarupakeun matéri nu detracts ti kahadean tina bade tanpa.
Nu abstemious tina Sahabat geus leuwih ti hiji pamajikan ogé maranéhanana katuhu-leungeun possesses jeung éta aktip sacara séksual sareng maranehna. Loba disliked pamanggih pasamoan Allah unmarried.
Patarosan geus diangkat, "Moal nikah bisa jadi éléh lamun Allah dipuji, Nabi John, putra Nabi Zachariah for nu keur chaste? Sarta kumaha eta nu Allah dipuji manéhna for teu bisa ngalakonan hiji hal dianggap kahadean a. Sajaba ti éta, Nabi Isa anak Maryam ogé tetep celibate. Lamun geusAnjeun ngomong, bakal maranéhanana geus kawin? "
Dina jawaban keur hal ieu memang Allah dipuji Nabi John for nu keur chaste, jeung deui ieu mah, saperti batur sakali ngomong, manéhna lemah atawa teu maskulin. Nyarios derogatory ieu geus ditampik ku sarjana pangaweruh jeung komentator arip dina grounds nu ngakibatkeun imperfection jeung lepat,ayakeun tina ciri ieu befit salah sahiji nabi Allah. Naon sih mean nyaeta manéhna cipta (dina kaayaan nya ku teu kawin) ti dosa, lamun manéhna éta teu bisa partake eta. Hal ieu ogé cenah nu manéhna detached tina sakabeh kahayang ragana jeung teu boga kahayang pikeun awéwé.
Ti ieu keur dipikaharti nikah nyaeta kahadean desirable sedengkeun aya imperfection dina maranéhanana anu bisa nikah tapi henteu. Nu henteu mampuh nikah bisa dilawan jeung kahadean tina striving. Nabi Isa sampurna jeung strove. Dina kasus Nabi John, manéhna dibéré sembada tiAllah salaku nikah sadaya teuing mindeng distracts hiji jalma ti zikir Allah jeung hiji jalma tetep napel dunya.
Aya jelema nu kawin jeung minuhan kawajiban nikah tanpa keur kacau ti zikir Allah jeung urang ieu attain hiji rank luhur.
Rank luhur ieu kapanggih dina Nabi Muhammad anu miboga sababaraha istri tapi ieu kungsi kacau ti worshiping-Na. Mending, eta ngaronjat manéhna dina ibadah alatan manéhna cipta istri-Na, méré eta hak maranéhanana, disadiakeun pikeun maranéhna jeung dipandu ka nu muja Allah. Cenah eta urusan kawas éta teu bagiantina bagian hirup earthly-Na, sedengkeun maranéhanana mangrupa bagian tina bagian tina kahirupan earthly batur.
Nabi nyarios, "Allah disababkeun kuring asih ka awewe jeung wangi di dunya ieu Hormat, tapi coolness panon mah (abdi delight) nyaéta solat." Anu disiratkeun ieu, sedengkeun jalma séjén boga asih awewe jeung parfum, maranehna urusan kawas milik urusan duniawi, kumaha involvement-Na sareng maranehnaieu mah keur kahirupan duniawi ieu tapi rada pikeun langgeng Kahirupan sabagean sabab manéhna melang ka jadi maké minyak wangi lamun manéhna papanggih jeung malaikat.
Di luhur urusan ieu duniawi, gairah-Na nu ieu distinctly keur manehna, ieu witnessing tina sarwa angelic Alloh, Gusti-Na jeung closeness tina paguneman jeung Anjeunna. Ieu téh pikeun alesan ieu manehna nyieun bedana antara dua mikanyaah ka ku pamisahan dua kaayaan di nu nyebutkeun-Na, "jeung delight tinapanon mah aya dina solat. "
Nabi John jeung Yesus éta di rank sarua ngeunaan sidang wanoja.
Aya kitu, hiji kahadean tambahan nu kapuasan tina satisfying kudu hiji pamajikan urang.
Nabi ieu dibikeun hiji kaayaanana pangabisa éta. Ku sabab kitu anjeunna diijinkeun sajumlah leuwih gede ti istri ti lalaki séjén.
Anas ngomong, "Nabi bakal datang dina istri di hiji jam poe ieu atawa peuting, jeung aya sabelas di antarana."
Anas jeung para sahabatna menyimpulkan manéhna geus dibikeun daya tilu puluh lalaki. Abu Rafi 'ceuk Kitu ogé.
Nabi Solomon ngomong, "Dina mangsa peuting mah bakal datang boh saratus atawa salapan puluh salapan-istri." Ti ieu keur dipikaharti manéhna teuing geus kapasitas seksual sarua.
Nabi Daud ieu hiji jalma abstemious, manéhna ate ti tanaga gawé tina leungeun sorangan jeung manéhna teuing geus salapan puluh-salapan istri.
Ti Anas urang diajar yén Nabi nyarios, "Kuring geus pikaresep leuwih jalma dina opat perkara:. Generosity, wani, sauyunan (jeung istri nya) jeung firmness di punishing (demi Allah)" (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Nabi Muhammad dikirim salila hiji waktu di nu fit ieu ilahar-tempat boga opat puluhistri. Hukum Islam ngurangan jumlah istri hiji manusa bisa boga ka opat, jeung hasil kondisional lamun nikah ka leuwih ti hiji nu kaadilan kudu lumaku sarta unggal kudu diolah jadi merata, lamun teu bisa madeg, mangka manusa ngan kudu kawin hiji istri, jeung ayeuna 99,99% tina pertikahan nu monogamous,sedengkeun di kulon, geus keur sabaraha puluh, nu dina aktipitas bobogohan, asih nu haratis sareng nu urusan tambahan kakawinan. Ku cara ieu hirup geus Hanjakalna geus ékspor ngaliwatan internet ka ngora Muslim.)
Pangaruh biasana dipuji ku lalaki anu calakan sarta aya harga diri dina hate nurutkeun pangaruh.
Di sisi séjén, éta ogé anu ngabalukarkeun loba misfortune jeung cilaka keur sababaraha di langgeng Kahirupan. Ieu téh pikeun alesan ieu nu aya jelema nu geus censured eta jeung muji kebalikan. Hukum Islam ogé praises distancing muka diri jeung censures bangga di bumi.
Nabi ieu jalma modest. Cinta manéhna merambah jantung salaku tuh nu harga diri di mana manéhna dilaksanakeun boh saméméh prophethood di nu Days jahiliah sarta sanggeus. Tapi, komo dina hate tina maranéhanana anu belied manéhna, luka manéhna jeung Sahabat kasebut usaha di rasiah cilaka manéhna manéhna ogé dihargaan.Lamun manéhna papanggih jeung eta beungeut-ka-beungeut maranéhanana jadi hormat jeung eweh naon anu dipénta. Cutatan anu patali jeung kanyataan ieu aya alusna-dipikawanoh jeung urang narrate ka anjeun sababaraha di antarana.
Sedengkeun pikeun jalma anu geus kungsi katempo Nabi bakal di mimiti jadi astonished jeung isinan basa aranjeunna nempo manéhna. Sarua ieu dilaporkeun ku Kayla lamun manéhna mimiti nempo manéhna jeung ceuk manéhna mimitian ngadegdeg dina akun tina timidity tapi manéhna calmed nya gently nyebutkeun, "gadis Miskin, Anjeun kudu tenang."
Kangjeng Masood ngalaporkeun yén hiji manusa datang saméméh Nabi jeung mimiti ngadegdeg, tapi Nabi secara langsung nunda manéhna betah nyebutkeun, "Tenang mah, teu raja."
Nilai Nabi Muhammad nyaéta inestimable dina akun nya teh keur teu ngan nabi, tapi ngahargaan kalungguhanana sarta kabawa hiji Rasul, pangkat Maha Agung sarta ku keur dipilih ku Allah, sarta dina langgeng Kahirupan keur nu master sakabéh turunan Nabi Adam, aman damai jadi kana manéhna.
THE kaunggulan Nabi Muhammad karakter, PHYSIQUE AND rahmatan lil 'alamin
Bagian 2
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Pendekatan Nabawi ka Money jeung aset
Kategori katilu nyaeta nu beda-beda nurutkeun kaayaan. Anak
praiseworthiness jeung kaunggulan rupa-rupa nurutkeun kaayaan jeung antarana akumulasi kabeungharan.
Hiji jalma jegud mindeng dianggap kaitannana ku jelema biasa. Maranéhanana nempo manéhna satisfying kaperluan sarta attaining gol ngaliwatan pakaya-Na. Teu hiji kahadéan dina sorangan.
Lamun hiji jalma ngabogaan pakaya jeung spends eta satisfying kabutuhan sorangan jeung boga niat mantuan maranéhanana anu datang ka manehna, mangka maké pakaya-Na ngajadikeun manéhna luhung, alus teuing jeung praiseworthy, sarta manéhna-Na diayakeun di hate jalma salaku mahluk alus . Ieu keur kasus, mangka kahadéan pikeun manéhna dinamata rahayat dunya ieu.
Lamun hiji jalma maké pakaya-Na for urusan soleh jeung spends dina sedekah néangan Allah jeung langgeng Kahirupan, mangka sepanjang waktos hiji kahadéan dina panon sarerea.
Sedengkeun pikeun jalmi nu pilih ka withhold pakaya-Na, paduli naha éta téh meager atawa loba pisan, misuses eta sarta melang ka amass leuwih, mangka harta-Na geus jadi cukang pikeun imperfection, eta geus jadi hargana tinimbang kahadean a. Nalika hal ieu hal pakaya-Na teu mawa manéhna ka tingkat hijitina kasalametan, rada eta tibalik, nya eta keji sarta manéhna dialungkeun ka jurang tina miserliness jeung meanness.
Kabeungharan bisa jadi kahadean praiseworthy kitu, teu tempatna di jumlah nu sabenerna harta, rada eta perenahna dipaké ditangtoskeun anak. Lamun hiji jalma anu geus amassed loba pakaya tapi make eta improperly manéhna teu aya dina rasa bener makmur atawa jalma jegud, sahingga teu bisa disebut praiseworthy. DinaKomo manéhna dianggap ku sarjana salaku keur impoverished, sakumaha manéhna teu sadar naon tujuan-Na alatan manéhna teu boga kontrol leuwih maranehna. Manéhna nyaéta kawas perwira di muatan harta batur, tapi manéhna sorangan teu boga pakaya, geus jadi lamun manéhna milik nganggur.
Marilah urang nyandak hiji tampilan deukeut di jalan nu Nabi Muhammad diurus kabeungharan. Nalika hiji maos carita hirupna, geus semu anu manéhna dibere harta karun di dunya ogé kenop ka lemahna.
Saméméh Advent Nabawi, nu spoils perang anu geus dibeunangkeun ka nabi mulya nu sejen tur pengikut maranéhanana, tapi manéhna jeung pengikut-Na Allah nyieun spoils halal. Manéhna dibuka dina Hijaz, Yaman, sakabéh Arabia ogé wewengkon nu wawatesan Suriah jeung Irak. Manéhna mawa kalima tina spoils perang,polling-pajeg ogé amal wajib, jeung raja eweh hadiah. Sanajan kitu, manéhna ngayakeun terus kabeungharan keur dirina atawa teu manéhna tetep koin tunggal keur dirina, manéhna spent eta sadayana dina jalan Allah, manéhna berehan, urang enriched jeung strengthened muslim ngaliwatan dipake anak.
Nabi ogé ngomong, "Kuring teu ngarasa bagja lamun dinar emas tetep jeung kuring sapeuting, iwal mun hiji dinar kuring geus sisihkan ka repay hutang."
Lamun datang ka hal saperti sandang, perumahan sarta karaharjaan, Nabi ieu eusi naon euy ieu perlu jeung indit tanpa. Manéhna ngagem agama naon bae ieu di leungeun jeung diasah dirina di boh hiji cloak, hiji garment kasar, atawa garment luar kandel. Basa keur Rasullullah dikirim robes tina brocade, atawa jeung sulamanmanéhna baris méré ka whosoever ieu di pausahaan-Na, atawa dikirim ka batur. Nu ieu sabab sombong jeung adornment teu di antara qualities manusa tina priyayi jeung ngahargaan kapanggih di maranéhanana deukeut ka Allah, rada sipatna di antarana nu qualities wanoja.
Nu praiseworthy tina garments anu maranéhanana nu beresih jeung nu kualitas sedeng. Nalika hiji ageman baju kawas teu detract ti reputasi hiji sacara atawa teu eta ngakibatkeun teken perhatian ka muka diri mana anu ku Hukum Islam reproachable. Ngabalukarkeun paling umum tina ostentation nyaeta tina flauntingkaleuwihan pakean atawa kabeungharan.
Sarua ieu ceuk bangga dina mewah atawa imah lega, atawa mangrupakeun akusisi ti loba parabotan, pagawé atawa tatanén. Tapi, lamun hiji jalma boga tanah, cultivates jeung harvests eta terus restricts konsumsi sarta méré jauh ngahasilkeun anak nu jalma geus miboga nu kahadéan tina sipat-Na, jeungkudu mintonkeun nya atuh for eta. Ieu téh memang praiseworthy ngahurungkeun jauh ti pakaya, atawa jadi eusi saeutik lamun euweuh nu tinggaleun sanggeus sanggeus spent dina ragam bener.
Qualities Praiseworthy Nabi
Sababaraha qualities praiseworthy jeung tata krama mulya anu acquirable: nu
musyawarah ulama nyaeta yen jalma anu ngabogaan eta anu berbudi komo
batur anu ngabogaan saukur salah sahijina nyaeta pohara disegani. Hukum Islam praises kabeh, tarekat eta jeung janji pahala kabagjaan kontinyu ka jalma anu miboga maranehna. Sababaraha qualities ieu geus digambarkeun salaku mahluk bagian ti qualities tina prophethood, tapi leuwih umum disebut minangka mahluk "tinakarakter hade ". A karakter alus ieu comprised kagungan sikep nu saimbang, sarta qualities dina diri nu nu of moderation teu extremism.
Conto sampurna tina keur oge saimbang ieu exemplified ku Nabi Allah praises manéhna pikeun kualitas ieu nyebutkeun, "Pasti, Anjeun (Rosul SAW) anu tina akhlaq gede." (68: 4).
Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, digambarkeun manéhna nyebutkeun, "karakter Nya éta nu tina Qur'an. Manéhna pleased ku nu nu eta manggih pleasing jeung angered ku nu nu eta manggih hateful. "
Nabi nu informs urang, "Kuring dikirim ka nyampurnakeun kode etik finest."
Anas observasi jeung digambarkeun manéhna nyebutkeun, "Ti sakumna jalma, utusan Allah geus karakter pangalusna." Ali, putra Abi Tholib sacara ceuk Kitu ogé.
Nu sarjana Islam concur nu ieu qualities mulya éta dina manéhna ti instan penciptaan-Na. Manéhna ayakeun kaala atawa diajar maranéhanana, rada anjeunna nampa eta ngaliwatan generosity Alloh, Gusti-Na salaku kado husus.
Qualities sarua nu kapanggih Yesus, Musa, John jeung Solomon jeung sakabeh nabi anu mulia sejenna Allah. Nalika hiji ngagambarkeun kana hirup ti jaman budak leutik maranéhanana jeung neraskeun sakuliah prophethood maranéhanana maranehna gampang
recognizable. Qualities ieu nya alamiah aya dina eta jeung basa aranjeunna éta
dijieun maranéhanana dibikeun boh pangaweruh jeung kawijaksanaan.
Allah speaks Nabi John nyebutkeun, "'O John, tahan cepat Kitab' jeung Urang bestowed asup manehna judgment bari can hiji budak" (19:12). Ulama Islam ngabejaan ka urang yén lamun Nabi John pun anak Allah eweh pangaweruh Book Na.
Allah nyebutkeun, 'anu baris mastikeun Word Allah "(3:39).
Komentator disebutkeun yen Allah masihan John pangaweruh Book-Na bari manéhna masih anak.
Nabi Isa spoke lamun Anjeunna masih dina ayunan nu nyebutkeun, "I am nu worshiper Allah. Allah geus dibikeun kuring Kitab jeung dijieun kuring nabi" (19:30).
Allah nyebutkeun Nabi Solomon, "Kami dijieun Solomon ka ngarti deui, jeung ka duanana (David jeung Solomon) Urang méré judgment jeung pangaweruh" (21:79).
Kapuloan ieu dibikeun judgment waktu manehna masih anak. Ngagambarkeun for jurus kana golongan carita oge dipikawanoh ti wanita anu ieu ngeunaan jadi stoned, jeung carita orok dibantah - Nabi David concurred jeung judgment-Na. Dina-Tabari ceuk nu manéhna dua belas taun umur lamun David jadi raja.
Mujahid jeung sarjana Islam ngécéskeun kecap Allah, "Saméméh ieu Kami méré Abraham kahadean-Na, pikeun Urang terang manéhna" (21:51). Allah dipandu manéhna waktu manehna ngora.
Geus dikirimkeun nu lamun, sakumaha anak hiji, Nabi Joseph ieu tuang kana sumur ku baraya-Na Allah anu kaungkap ka manehna, "Anjeun bakal nitah eta naon maranehna basa aranjeunna keur aya teu sadar (nya éta anjeun). (12:15 ).
Waktu harita nu tapi sababaraha conto, aya loba batur.
Nabi, dirina Kami ngabejaan, "Kuring teu tempted ku salah sahiji amalan nu 'Time jahiliah' iwal dina dua kali jeung Allah cipta kuring ti duanana, sarta kuring kungsi tempted ku maranéhna deui."
Sadaya nabi geus WS Rendra lengkep leuwih urusan maranéhanana jeung ridho
Allah encompassed eta jeung lampu iman shone dina hate maranéhanana sangkan keur ngahontal éta tujuan maranéhanana. Maranéhanana bisa ngahontal éta tujuan maranéhanana sabab Allah geus dipilih maranehna jadi nabi-Na jeung endowed poto eta sareng qualities mulya teh, taya nu anu attained ngaliwatan boh pangalaman atawa latihan.Allah nyebutkeun, "Jeung lamun manéhna full tumuwuh, sarta nepi ka kasampurnaan kakuatan-Na, Urang eweh judgment jeung pangaweruh" (28:14).
Teu aya jalma nu geus dijieun kalawan ditambahan qualities ieu, tapi
teu sadaya maranehna. Hiji jalma bisa lahir jeung sababaraha qualities ieu jeung ku
Ni'mat Allah eta dijieun gampang pikeun manéhna pikeun ngarengsekeun maranehna. Teu aya ragu geus katempo barudak gifted ku Allah jeung alus teuing sopan santun, cleverness, kajujuran,
truthfulness atawa generosity, terus aya batur nu gaduh sabalikna.
Hal ieu dipikaharti nu urang bisa acquire jeung ngalengkepan qualities maranéhanana kakurangan.
Prestasi ieu kaala ngaliwatan disiplin diri, karya teuas jeung ku
balancing unsur diperlukeun pikeun jadi saimbang. Aya perbédaan nu pamadegan
ngeunaan aforesaid teh. Unggal urang ieu ngagampangkeun pikeun nu nu manéhna / manéhna geus
dijieun. Nu generasi awal Islam beda naha atawa teu qualities tina
karakter hiji sacara nu alamiah atawa kaala. Al Hasan Al Basri ngomong, "Dina hiji worshiper Allah karakter hade alamiah katut hiji disposition alam."
Qualities Praiseworthy jeung atribut mulya nu loba. Ngan, nya kitu urang
karsa teu nyebut kepala sekolah dasar maranéhanana tapi nunjukkeun ka maranehna. Lamun Allah
Wills, urang bakal pariksa jeung ngadegkeun kanyataan yén Nabi geus sakabéh qualities ieu.
Intelek Prophetic mangrupakeun akar unggal étika menak Nabi Muhammad
Pangaweruh dina sagala bentuk anak ieu rooted di akal. Ieu téh mangrupa sumber jeung inti ti nu pangaweruh jeung iman cinyusu. Intelek ngahasilkeun pamahaman seukeut, persépsi jelas, obsérvasi hade, pamadegan sora, kasadaran naon pangalusna keur diri hiji Kang, striving di diri-denial, judgment, manajemén,nu attainment tina virtues jeung jauhkeun vices.
Dina bagian saméméhna kami geus dicokot perhatian pamaca pikeun indikasi intelek Nabawi jeung jero tremendous kanyaho-Na, pangaweruh nu teu mahluk manusa séjén kitu, ngabogaan atawa kungsi baris mibanda. Maranéhanana anu geus nyokot waktu pikeun nalungtik ciri-Na mikawanoh sarta pariksayen paduka tina rank nya eta perfected.
Ngagambarkeun kana kahirupan Nabi Muhammad hikmah tina sayings-Na, pangaweruh nya ku eusi teu ngan Taurat, tapi ogé Injil leungit dibikeun ka Nabi Isa *, nu Buku wangsit, hikmah tina sages, kamampuhan pikeun ngabedakeun bebeneran ti bathil, sajarah bangsa bygone jeungbattles maranéhanana, nya ngagunakeun colloquialism, administrasi, ngadegkeun Hukum Islam, jeung conto tata krama incomparable sarta kabiasaan praiseworthy. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun:. Intelek Prophetic mangrupakeun akar unggal étika menak-Na Darwish draws perhatian Anjeun ka kanyataan overlooked yenPerjanjian Anyar, kapanggih dina Christian Kitab Suci teu Injil dibikeun ka Nabi Isa ku Allah, rada, geus ajaran Paul anu ieu mah hiji murid Yesus. Paul téh tanggung jawab corrupting nu purity tina ajaran Yesus anu diajarkeun nu Allah nyaeta Hiji, nyorangan, nu Maha Nyipta ngeunaan sagala hal,jeung teu boga partner. Paul Cirian nu Oneness Allah pikeun konsép tilu dewa di salah jeung disebut eta trinitas teh.)
Dina unggal sector, para ulama emulate kecap jeung conto Nabi salaku hiji bukti, saperti dina tafsir visions, medicine, bagéan nu tina warisan, lineage, sarta maranéhanana kawas nu, lamun Allah Wills, bakal dilakukeun jelas dina kitab illustrating miracles-Na.
Ieu téh hiji kanyataan ngadegkeun nu Nabi urang bisa ngayakeun maca atawa nulis jeung acan nepi Allah nu dimekarkeun dada-Na, clarified selingkuhan-Na, Nu ngajarkeun ka manusa jeung diaktipkeun manéhna ngadugikeun Qur'an Suci éta, manéhna terang nanaon perkara ieu. Ieu qualities intelektual berbudi anu ngayakeun attained ngaliwatan diajarpembelajaran, instruksi, atawa maca Buku Suci saméméhna.
Nalika hiji maos, sarta explores karakter Nabi sacara delving ka proofs decisive tina prophethood-Na teu aya kamar for jeung mamang. Kami baris nyieun singket, tinimbang embarking dina panjang, carita rinci jeung kasus individu sabab bakal teu mungkin keur nutupan kabeh.
Intelek Nabawi disababkeun manéhna jadi steadfast dina urusan Allah Nu ngajarkeun ka manusa, sarta manéhna jadi pangaweruh tina teu ngan geus kaliwat, tapi kajadian ayeuna jeung nu bakal datang, sarta manéhna jadi engrossed dina wonderment kakawasaan Allah jeung enormity tina sarwa-Na angelic.
Allah nyebutkeun, "Allah geus ngutus ka handap ka anjeun Kitab jeung Hikmah jeung Manéhna geus diajar ka Anjeun naon wae nu teu nyaho Nu Bounty Allah ka anjeun mangrupa kungsi gede." (4: 113).
Lamun kaum intelektual nyobian assess nu nikmat overflowing Allah ka Rasulullah maranehna jadi bewildered. Tongues jadi speechless, teu bisa ngajelaskeun eta, sumawona ngawengku maranehna.
Nu clemency, kasabaran jeung pardoning Nabi
Di antarana nu langkung ti hiji tata krama alus teuing Nabi nu clemency, forbearance, kasabaran jeung pardoning lamun ieu dipiharep manéhna bisa ngahukum sarta kesabaran-Na salila kali kesempitan.
Clemency nyaéta kaayaan harkat jeung constancy salila provocation.
Forbearance hartina keur bisa ngandalikeun muka diri jeung enduring pain and tatu.
Sabar ngabogaan harti nu ampir sarua. Pardoning ngandung harti, abandonment tina ngalepatkeun jeung muatan.
Cara Forgiving withholding muka diri ngalawan palanggaran batur urang.
Sadaya qualities-bagian éta manner nu kado ti Allah ka Nabi-Na. Allah nyebutkeun, "Narima easing teh, mesen jeung watek fiqih alus, jeung ulah aya nu goblog" (7: 199). Lamun ayat ieu wangsit ka Nabi manéhna nanya ka Archangel Jibril ka nu dimekarkeun kana miboga harti. Jibril ngawaler, "Tungguannepi ka kuring nanya ka Hiji nu weruh. "kana-Na mulang cenah," O Muhammad, tarekat Allah Anjeun pikeun renew sorangan jeung maranéhanana anu mutuskeun sorangan ti anjeun jeung méré ka maranéhanana anu nolak méré ka anjeun, jeung ngahampura jalma anu aya adil ka anjeun. "
Allah ogé conveyed ka Nabi anu nyebutkeun teh, "Jeung tega sabar jeung naon bae bisa digolongkeun kana anjeun, memang nu constancy bener" (31:17). "Tiasa janten sabar, sakumaha para utusan ti bisa jadi éta sabar, jeung teu hasten eta kanggo maranehna. On Poé basa aranjeunna nempo naon maranéhanana geus ngajangjian, eta bakal jadi lamun maranehnateu cicing iwal hiji jam sapoé. (Koran Ieu) Conveyance hiji! Kami nu mana wae nu jadi ancur iwal bangsa evildoers "(46:35) Sarta,." Mari Kita eta hampura jeung ngahampura manéhna nu ngasuh sabar jeung forgives? "(24:22) Oge,." - Memang anu bener constancy "(42 : 43).
Komo nu paling Clement di antarana umat manusa geus dipikawanoh Selang di hiji wanci atawa nu sejenna. Tapi, Nabi urang ieu judulna teh mun teu Selang, dina kanyataan eta ieu arah sabalikna, anu forbearance di kali adversity, sanajan sengit, jadi leuwih béda, jeung lamun aya jalma anu sabalikna manéhna usaha pangalusna maranéhanana cilaka manéhnadina hiji atawa sejen cara ngan dilayanan nambahan forbearance-Na.
Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong, "iraha wae Rasul Allah ieu dibikeun pilihan antara dua urusan manehna sok milih nu ngagampangkeun dua salami ieu teu sinful. Lamun ieu sinful saterusna manéhna ieu furthest jalma ti dinya. Pikeun dirinamanéhna henteu kungsi nyandak dendam, tapi lamun keur ngahargaan ka Allah geus dilanggar manéhna baris nyokot dendam pikeun demi-Na. "
Dina mangsa perang Uhud huntu Nabawi ieu pegat jeung manéhna sustained hiji tatu ka beungeutna. Ieu ampir unbearable pikeun Sahabat nempo manéhna dina kaayaan saperti jeung ceuk maranehna, "Lamun ngan saukur Anjeun nu bakal supplicate keur kutuk ngalawan eta!" Tapi walonan Nabi ieu, "Kuring geus teu dikirim kakutuk, rada kuring dikirim jadi hiji inviter (ka Alloh) jeung salaku rahmat a. O Allah pituduh mah bangsa sabab henteu weruh. "
Reureuh sarta nitenan kasampurnaan graciousness-Na, pangkat berbudi
(Kasampurnaan internal jeung luar), nu unggul tina karakter Nabawi, generosity-Na, kasabaran mutlak jeung forbearance di nu nyebutkeun-Na. Nabi urang teu tetep jempé ngeunaan eta, nu dimaksud manéhna
pardoned, némbongkeun karep jeung rahmat ka arah, teras interceded pikeun
poto eta sareng supplication a. Cenah, 'pituduh' teras apologized pikeun jahiliah maranéhanana jeung kecap, 'memang, maranehna teu nyaho.'
Dina kasempetan sejen hiji manusa nuduh Nabi jeung unfairness sarta ngandika, "Kudu adil, ieu téh division ku nu raray Allah anu henteu dipikahayang!" Ieu memang hiji pernyataan provoking can Nabi saukur Drew perhatian manusa cara di luhur santun ku admonishing manéhna jeung reminding manéhna, ku cara nyebutkeun, "Sahabakal adil lamun ngaku urang adil? Mémang, kuring bakal gagal jeung leungit lamun kuring teu meta adil. "Salah sahiji Sahabat ieu outraged ku accusation lalaki sarta ieu ngeunaan ka jurus manéhna, tapi Nabi diintervensi jeung dieureunkeun manéhna.
Jabir, putra Abdullah ngadawuh, "Kami indit ka perang jeung Nabi deukeut Najd. Nabi dieureunkeun keur sesa di pertengahan poé di hiji tempat nu tangtu, jeung Sahabat-Na milih hiji tangkal sahadé keur manehna, nu ngabawah manéhna bisa jadi beristirahat jadi manéhna indit handapeun tangkal, ngagantung pedang-Na kana eta jeung angon. Sedengkeun manéhna saré Badui hiji datangnepi ka manehna, jeung Drew pedang-Na. Manéhna nanya, "Saha nu bakal ngajagi Anjeun ti kuring!" "Allah, nu Mighty" jawab Nabi. Kana dédéngéan ieu, leungeun tina Badui mimiti ngadegdeg, jeung pedang-Na murag ti leungeun-Na. Nabi nyarios, "Ayeuna, saha nu bakal ngajagi Anjeun ti kuring?" Whereupon nu Badui, Ghawrath,Putra Al Harith sacara ngawaler, "ngahukum kuring kalawan cara anu pangalusna" whereupon Nabi ditanya, "Naha anjeun tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah." Nu Badui ngawaler, "Teu aya, tapi kuring bakal jangji yén mah moal ngalawan mun jeung maneh mah moal jeung naon baé anu ngalawan ngalawan anjeun." Thereupon Nabi mugi Gusti aing jeung sia Ghawrathbalik ka pendamping-Na nyebutkeun, "Kuring geus datang ka anjeun ti anu pangalusna sakabeh umat manusa."
Sanggeus meunangna di Khaybar Jewess hiji diracun daging manéhna geus disiapkeun keur Nabi. Daging spoke manéhna sangkan percaya yén geus diracun jeung Wanoja milik confessed. Tinimbang punishing nya manéhna forgave nya.
Pinter Yahudi séjén dina seni magic ngaranna tina Labid Al Azam ieu
ditilik ku anu sasama Yahudi ka concoct mantra sarimbang deadly maehan Nabi. Najan kitu, malaikat informed Nabi aksi sarta cageur ieu wangsit manéhna. Lamun manéhna regained kakuatan-Na, Nabi ayakeun reprimanded atawa dihukum Labid.
Abdullah, putra Ubayy sacara ieu di antarana nu munafik Madinah can sanajan
seriousness lampah boh sarta maranéhanana, gandeng ka hal detrimental maranéhanana concocted ngeunaan Nabi Anjeunna nyandak no action ngalawan maranehna. Komo lamun hiji Companion outraged ngusulkeun salah sahiji jumlah maranéhanana kudu nunda pati, manéhna ngahurungkeun manéhna sarta ngandika, "Teu, teu Let It disebutkeun yén Muhammadmaéhan para sahabatna. "
Anas recalled hiji kajadian salaku manéhna ngumbara jeung Nabi. Nabi ieu ngagem cloak kandel nalika Badui hiji rode nepi ka manéhna jeung tugged di cloak nya kitu rongkah eta kenca tanda a di sisi beuheung-Na. Nu Badui nungtut, "Muhammad, hayu kuring muka dua onta mah jeung hak milik Allah geusdiilikan Anjeun. Anjeun moal ngantep kuring muka nepi ka boh sipat Anjeun atawa founding anjeun! "Nabi tetep jempé bari lajeng ngadawuh," Ieu hak milik Allah jeung Kami worshiper Na. "Manéhna terus," Kami mah retaliate jang lampah nu Anjeun Badui? "The Badui ngawaler," No "Whereupon nuNabi nanya "Naha teu?" Nu Badui ngawaler, "Ku sabab teu repay hiji akta bad jeung akta bad!" Nabi laughed jeung ngurut hiji onta bisa dieusian ku sa'ir jeung onta séjén pikeun jadi dieusian ku kaping.
Lady Ayesha, Yesus, "Kaula kungsi nempo Rasul Allah nyokot dendam pikeun hal nu teu adil inflicted kana manéhna salami ieu mah salah sahiji ordo Allah anu kudu upheld. Leungeun-Na kungsi struck saha kacuali ieu salila kuliah a Perang Suci dina jalan Allah, sarta manéhna kungsi pencét babu atawawanoja. "
Aya waktu lamun hiji manusa dibawa saméméh Nabi jeung manéhna informed, "manusa ieu hayang maehan anjeun!" Nabi ngawaler, 'Ulah sieun! Sanajan nu rék ngalakukeun eta, Anjeun bakal teu geus dibikeun daya leuwih kuring. "
Saméméh konversi Zayd, putra Sana Kang, nu ieu Yahudi hiji, Zayd indit ka
Nabi jeung nungtut repayment tina hutang. Zayd tugged di jubah Nabawi jeung ditarik ti taktak-Na, tuluy disita manéhna jeung proceeded jeung kalakuanana dina manner uncouth nyebutkeun, "Anak ti Abdul Muthalib Anjeun delaying!" Omar bangun jeung chased manéhna jauh salaku manéhna spoke harshly manéhna. Nabismiled sarta ngandika, "Omar, boh manéhna jeung kuring kudu hal ti anjeun. Orde kuring repay oge jeung raraga manéhna menta utang-Na oge." Saterusna Nabi kana manéhna, Yesus, "Kaula masih ngahutang manéhna tilu." Dutifully, Omar maréntahkeun nu Zayd jadi repaid jeung ditambahkeun ka eta dua puluh leuwih alatan frightening manéhna. Zayd dirobahka Islam nyebutkeun, "antarana tanda tina prophethood-Na dua tanda mah geus can nempo ka Anjeunna, maranéhanana éta hampura basa manéhna encountered gancang-temperedness, jeung nu lamun Nyanghareupan jahiliah ekstrim eta ngan ngaronjat manéhna di clemency. I dites manéhna di boh jeung kapanggih maranéhanana qualities Anjeunna sagampil manéhnadigambarkeun dina Taurat. "
Aya loba Prophetic sayings portraying forbearance-Na, jeung
ieu tapi sampling a. Mun hayang nepi ka diajar tentang ieu virtues mulya anjeun bakal manggihan eta di rujukan otentik ti sayings prophetic babarengan jeung sababaraha rantay pamancar. Sadaya hadits nu narrate kumaha Nabi sabar diatur nu harshness, hardships jeung tatu meted kaluar manéhnaku Koraysh salila era katelah "Time jahiliah" jeung saterusna Allah méré kakuatan Nabi ngaliwatan Koraysh ku ngabalukarkeun manéhna jadi victorious.
Sanajan nu Koraysh kuat di harshness maranéhanana maranéhanana direalisasikeun maranéhanana éta subjék ti keur nungkulan jeung hirarki maranéhanana slain. Tapi, Nabi terus pardoned jeung overlooked lampah maranéhanana sarta nanya aranjeunna, "Naon teu nyebut Kuring keur bade ngalakukeun sareng anjeun ayeuna?" Walonan maranéhanana ieu, "Good, hiji berehanadi jeung ganteng dermawan. "Whereupon Nabi jawab jeung Nabi Joseph sacara nyebutkeun ka baraya-Na erring," 'Mari Kita no reproach jadi dina Anjeun poe ieu.' "(12.92) Pindah anjeun bébas."
Anas Kami ngabejaan, "Di Solat Fajar dalapan lalaki ti Tanim datang hajat dina killing Rasul Allah. Tembok nyita tapi Rasul Allah nyetel poto eta bébas. Allah dikirim ka handap ayat nu" Bener ieu Manéhna nu kaampeuh leungeun maranéhna ti nu ... "(48:24).
Abu Sufyan jeung para sahabatna éta tanggung jawab pikeun martyrdom tina Hamza, paman Nabi sarta loba Sahabat-Na. Najan sakabéh ieu, Nabi forgave manéhna jeung ngarawat manéhna gently nyebutkeun, "Teu acan deui perkawis kali Anjeun terang yén teu aya nu disembah iwal Allah?" Abu Sufyan ngawaler, "Nu kitu bapa jeungibu jadi Mekah Anjeun! Kumaha forbearing jeung berehan Anjeun aya di ngajaga dasi tina kekerabatan! "
Ieu téh hiji kanyataan yen Nabi ieu slowest sakabeh jalma ka anger jeung paling gampang mangga.
Nu Generosity jeung Openhandedness Nabi
Generosity, benevolence, priyayi jeung bountifulness elit masing boga deeper
hartina ti di glance kahiji jeung Daurna bisa dibagi kana loba cabang. Keur
Contona, geus ceuk nu benevolence pikeun gladly méakkeun kana urusan penting jeung hade dipake, eta oge disebut nyieun salaku mahluk kawani jeung sabalikna ti baseness. Priyayi pikeun cheerfully forgo naon nu owed ku batur sarta sabalikna ti disposition buruk. Bountifulness nyaéta méakkeun kalawan bébas jeung nyegahacquiring nu mana nu henteu pantes pujian. Ieu téh mangrupa sabalikna ti miserliness. Unggal sahiji qualities mulya ieu katempona di Nabi jeung aya nu kungsi geus, sareng bakal, saha nu ciri sarua. Teu aya hiji nu kungsi papanggih manéhna digambarkeun manéhna salaku mahluk disebutkeun.
Putra Jabir Abdullah sacara ngabejaan urang nu nalika Rasul Allah ieu dipénta nanaon manéhna henteu kungsi nolak.
Lamun datang ka mere hadiah putra Abbas 'ngabejaan urang yen Nabi ieu nu paling berehan, jeung manéhna sanajan leuwih berehan salila Ramadan. Lamun Jibril datang ka manéhna, manéhna leuwih berehan ti komo angin nu dikirim.
Anas patali carita ngeunaan saurang lalaki anu indit ka Nabi sarta nanya manéhna méré manéhna hal. Nabi eweh nu flocks domba grazing antara dua gunung. Sanggeus-Na mulang ka suku-Na manéhna nyatakeun, "Janten hiji Muslim! Muhammad méré kurnia saurang lalaki anu teu sieun kamiskinan!"
Perlu dipikanyaho yén manéhna méré saratus onta ka jalma loba. Pikeun Safwan manéhna mimiti méré saratus mangka dua ratus deui. Ciri berehan ieu oge dipikawanoh komo saméméh anjeunna dipercayakeun pikeun nganteurkeun talatah. Waraka, putra Nawfal sacara ka manéhna, "Anjeun tega sadaya jeung mantuan nu incapacitated."
Sanggeus eleh pamingpin bangsa Hawazin, tinimbang ngajaga genep rebu awewe jeung barudak captives manéhna balik kabeh ka suku maranéhanana.
Abbas ieu dibikeun jadi loba emas ku Nabi manehna teu bisa mawa éta. Manéhna kungsi tos turun salira saha nepi ka aya taya kenca pikeun méré jauh.
Waktu sejen hiji manusa datang ka manéhna jeung dipenta pikeun méré manéhna hal. Nu
Nabi geus nganggur méré tapi tinimbang ari manusa teh mulang kosong dibikeun cenah, "Kuring mah henteu boga nanaon, tapi meuli hiji hal dina akun mah jeung kuring bakal mayar sawaktu kuring meunang sababaraha duit." Omar ieu hadir sarta ngandika, "Allah geus teu ngutus Anjeun ngalakukeun naon anjeun teu bisa dipigawé." Nabi teu predisposedka nyarios teh, whereupon lalaki ti Ansar ngomong, "O Rasul Allah méakkeun! Ulah sieun panurunan ti nu boga Arasy!" Kana dédéngéan ieu, Nabi smiled jeung pelesir-Na bisa ditempo dina beungeutna. Saterusna manéhna ngomong, "Ieu naon Kami mah ngutus."
Anas ngabejaan urang Rasul Allah kungsi diteundeun pakaya sagala poe handap.
Aya loba laporan jiga ieu ngagambarkeun generosity Nabawi jeung bountifulness-Na.
Kawani Nabawi jeung kawani
Kawani jeung kawani dua virtues leuwih nyata dina Nabi. Kawani nyaeta kahadean, komponén hiji sahiji anu ngalakonan hal anu katuhu tanpa fearing konsékuansi keur dikawal ku akal hiji sarta kearifan. Kawani nyaeta kahadean praiseworthy jeung overcomes nu sieun ngarugikeun ka diri pribadi hiji urang. Hiji contonyaeta lamun hiji engages di ngempur sanajan odds keur ngalawan muka diri.
Al-Bara ditanya, "Naha naon anjeun gurun Rasul Allah di patepungan tina Hunain?" Al-Bara ngawaler, "Tapi Rasul Allah teu ngungsi. Kuring nempo manéhna dina bigal bodas-Na, jeung Abu Sufyan nyekel reins sarta Nabi ieu nyebutkeun, 'Kami Nabi jeung eta mah teu bohong mah, anakAbul Muthalib! '"
Al-Abbas, anu patali jeung Hunain, ieu kadéngé ngomong, "Lamun Muslim jeung kafir papanggih, pasukan Muslim ngancik di mundur. Diusahakeun mah pikeun nahan-Na bigal (Nabawi) deui, teu wanting eta buru ka hareup, whilst Abu Sufyan walked briskly ku saddle-Na, sakumaha Nabi disebut kaluar, 'Muslim O!' "(Syaikh Darwishnu ditambahkeun: Aya rupa-rupa kaayaan anu lamun Nabi encountered kaayaan perilous kitu, manéhna henteu kungsi ngangkleung, manéhna tetep steadfast sanajan kaayaan, sanajan nu paling wani jeung gagah rongkah tina Sahabat-Na mundur. Sakali megatkeun pikeun maju, manéhna kungsi katempo iasa mundur atawa waver,aya geus kungsi dina sajarah umat manusa geus jadi jalma gagah.)
Putra Omar sacara ngomong, "Kuring geus kungsi katempo hiji deui macul, sareng nu mana wae nu hiji nu bergegas pikeun ngalindungan, sareng teu leuwih berehan, atawa leuwih gampang mangga, atawa leuwih alus ti Rasul Allah."
Ali ngadawuh, "Kami éta prihatin pikeun Rasul Allah lamun aya galak, encounters bahaya, jeung sieun ieu intens. Sanajan kitu, aya teu aya hiji ngadeukeutan ka musuh ti manéhna. Ieu deukeut manéhna jeung nempo manéhna dina Poé Badar , sarta manéhna di forefront ngalawan musuh. Nya ieu pisan nu bravest sadaya dinadina sapoe. "
Anas ngomong, "Nabi ieu bravest paling alus teuing, paling berehan jeung sakabeh urang."
Hiji peuting hal ngabalukarkeun urang Madinah pikeun jadi alarmed ngarah indit kaluar dina pilarian tina gangguan teh. Tapi, utusan Allah geus geus Isro dina pilarian saméméh maranéhna, tunggang dina kuda unsaddled Abu Talha pikeun manggihan ngabalukarkeun gangguan, kalayan pedang-Na strapped kira-kira beuheung-Nasarta papanggih eta jadi manéhna balik. Manéhna ka aranjeunna, "Ulah jadi alarmed."
Ubayy, putra Khalaf sacara geus dicokot captive di Battle of Badar terus
ransomed sarta Bent dina nyokot dendam ngalawan Nabi. Dina hatred-Na Ubayy kaancam Nabi nyebutkeun, "Kuring boga kuda sarta unggal poé mah eupan eta sababaraha ukuran tina jagong. Mah bakal maehan anjeun, lamun kuring Kami tunggang manéhna!" Nabi ngawaler, "Lamun Allah Wills, kuring baris maehan anjeun."
Sometime sanggeus, salila perang Uhud kasempetan nu dibere sorangan jeung Ubayy cried kaluar, "Di mana ieu Muhammad? Dupi abdi teu salamet lamun manéhna survives!" Lamun Ubayy nempo Nabi manéhna galloped ka arah manéhna jeung sababaraha muslim usaha pikeun nyegah manéhna ti ngahontal Nabi tapi Nabi Isa, "Owh manéhna"jeung nyandak nyekel tumbak Al Harith sarta shook eta cara di luhur saperti nu boga pamadegan kira-kira manéhna dispersed dina cara nu sarua jeung flies terbang off deui tina onta lamun shakes sorangan. Saterusna Nabi saukur scratched beuheung Ubayy nu mibanda titik tumbak jeung Ubayy leungit kasaimbangan sarta murag ti kuda-Na.Nabi nyandak no action salajengna jeung Ubayy remounted sarta malik deui kana camp-Na nangis kaluar, "Muhammad geus ditelasan kuring!" Maranéhanana anu dihadiran manéhna deui di camp nu ngawaler, "Teu aya nu lepat sareng anjeun!" Manéhna ngawaler, "Saha baé bakal ditelasan ku naon kuring narima! Naha manéhna teu ngomong, 'mah bakal maehan Anjeun?' KuAllah, sanajan anjeunna tos spat ka kuring, spittle-Na bakal ditelasan kuring. "Ubayy maot teu lila sanggeus dina-Na mulang ka Mekah di lelewek Sarif.
Nu Modesty Nabi
Nu modesty Nabi nyaeta unparalleled sarta tacan nu lian dina virtues alus teuing-Na. Modesty nyaeta nu ngabalukarkeun hiji jalma pikeun ngahurungkeun beungeutna jauh ti hiji perkara lamun hal dislikeable lumangsung, atawa ninggalkeun hiji hal sorangan nu keur pangalusna kenca undone. Nurunkeun tina gaze hiji nyaéta pikeun ngandalikeun panon hiji sacaratina hal anu hiji manggih disagreeable atawa boga unsur godaan.
Sakabeh urang, Nabi ieu nu paling modest sarta bakal salawasna ngandalikeun panon-Na ti nempo privasi batur. Allah nyebutkeun, 'for nu geus nyeri pisan ka Nabi jeung manéhna bakal malu samemeh anjeun.' (Al-Azhab 33.53)
Commenting kana nu kaéra Nabi Abu Sayeid Al Khudri ngomong, "The Rasul Allah ieu leuwih modest ti parawan cloistered. Lamun manéhna disliked hiji hal, ieu gampang discernable kana manéhna beungeut."
Nabi ieu pisan nu sensitip, modesty jeung generosity-Na dicegah manéhna ti nyebutkeun atawa mikir nanaon yén hiji jalma bakal daek ngadenge.
Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung nya Yesus, "Lamun Nabi kadéngé hal anu manéhna disliked ngeunaan batur, manéhna moal ngomong, 'Kumaha saur anjeun ngeunaan jadi-jeung-jadi ngalakonan atawa nyebutkeun ieu?' Mending manéhna baris ngomong, 'Kumaha saur anjeun ngeunaan hiji jalma nu teu hal saperti atawa nyebutkeun ieu?' jadi manéhnabisa nyaram eta tanpa mentioning ngaran jalma anu geus dipigawé eta. "
Anas ngabejaan urang tina kasempetan lamun hiji manusa indit ka Nabi jeung ngambah saffron dina manéhna. Tapi, Nabi teu ngomong nanaon manéhna sabab teu watek pikeun adu saha jeung hal anjeunna disliked. Lamun manusa kenca, Nabi ditanya salah sahiji Sahabat pikeun boh ménta manéhna keur nyeuseuhlamun off atawa jang ngaleupaskeun.
Lady Ayesha ogé ngabejaan urang yen Nabi teu vulgar ayakeun teu manéhna ngagunakeun basa Sunda jorang. Dina tempat pasar manéhna ngayakeun ambekan atawa repaid jahat jeung jahat, jeung nu disposition nya éta ngahampura jeung mopohokeun.
Abdullah, putra Salaam jeung Abdullah, ngirut bin Abbas boh tina saha éta boh pangaweruh tina Taurat commented nu Taurat nyebutkeun qualities ieu bakal kapanggih dina ditunggu Nabi.
Nu goodness of sosobatan Nabawi
Hiji manggih leuwih ti hiji laporan sosobatan alus Nabi tata krama alus teuing sarta cheerfulness ka sadaya bangsa. Ali digambarkeun manéhna salaku mahluk anu pang berehan jeung truthful jalma ogé salaku mahluk anu pang lenient.
Allah nyebutkeun, "Bener ieu ku nu Mercy Allah nu diurus jadi leniently sareng maranehna. Jol Anjeun geus kasar jeung keras hearted, maranéhanana bakal pasti deserted anjeun." (3: 159) jeung, "AMAL Good jeung jahat teu sarua ngusir jeung nu nu lolobana ngan tur tingal, nu saurang saha aya enmity antara anjeun bakal as.lamun manéhna éta hiji pituduh satia "(41:34).
Nabi kungsi nampik jeung uleman jeung ditarima hadiah komo upami ieu salaku saeutik salaku suku hiji domba, sarta manéhna ngalakukeunana di mulang ganjaran giver munggaran ku supplicating pikeun manéhna.
Anas dilayanan Rasul Allah pikeun sapuluh taun jeung dina mangsa éta manéhna henteu kungsi ngomong "Hehehehe" manéhna atawa teu manéhna nanya, "Naha teu sakola kitu?" atawa, "Naha teu sakola kitu?"
Putra Jabir Abdullah sacara ceuk Nabi "Pernah saprak kuring jadi Muslim, utusan Allah kungsi distanced dirina ti kuring jeung iraha wae manéhna nempo kuring manéhna baris seuri."
Nabi bakal campur jeung guyon jeung Sahabat sarta muter jeung barudak maranéhanana. Manéhna diidinan ka Asupkeun deui tur diuk di kamar sarta ditarima ondangan tina jalma nu bébas, maranéhanana di servitude jeung miskin pisan. Manéhna bakal datang dina gering malah jelema di wates Kota jeung nampa payel nu keur munasabah sahanu ditawarkeun hiji musabab.
Anas ngomong, "iraha wae batur spoke dina ceuli Nabi manéhna henteu kungsi bakal pindah sirah-Na jauh nepi ka jalma nu pindah-Na, jeung lamun saha shook leungeun, manéhna ieu kungsi kahiji, nu mungkinkeun balik. Lamun manéhna papanggih jeung batur manéhna sok nu munggaran salam eta, Kitu ogé manéhna shook leungeun Sahabat heula nya.Iraha wae batur dilongok manéhna nganjang ieu diolah jeung ngahargaan. Loba éta jaman manéhna baris sumebar kaluar jubah-Na atawa nawarkeun cushion manéhna linggih dina ka batur, jeung, upami jalmi ditolak, manehna tangtu keukeuh kana ditampa nganjang panemu uleman. Ieu alam pikeun méré leuwih sering dipake tinimbang nukaperluan batur jeung nu tina sorangan. Pikeun Sahabat-Na manéhna méré ngaran endearing, sarta ngahormatan eta ku nelepon eta ku pangalusna ngaran maranéhanana.
Abdullah, putra Harith ngomong, "Kuring geus kungsi katempo hiji jalma leuwih mesem ti Rasul Allah."
Anas ngabejaan urang yen cai-bearers Madinah, néangan berkah, bakal mawa wadah maranéhanana cai ka Rasul Allah isuk-isuk jeung manéhna baris dip leungeun di antarana komo lamun cuaca ieu tiis.
THE kaunggulan Nabi Muhammad karakter, PHYSIQUE AND rahmatan lil 'alamin
Bagean 3
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Mercy Nabawi jeung asih
Allah nyebutkeun, "Mémang, aya geus datang ka anjeun hiji Rasul ti Anjeun sorangan, manéhna grieves for sangsara Anjeun, sarta cemas ngeunaan anjeun, sarta lemah lembut, welas asih ka mukmin" (9: 128) jeung speaks Nabi Muhammad nyebutkeun, "Kami geus teu dikirim Anjeun iwal salaku rahmat ka sakabeh alam" (21: 107). (Syaikh Darwishnu ditambahkeun: Allah dijieun Nabi-Na sacara hipu disposition, patalina jeung masalah jeung rahmat ngawengku unggal sector penciptaan Na. Bagian kaunggulan Nabawi nyaeta Allah adorned manéhna jeung dua Ngaran-Na lamun Mantenna ngadawuh, "sarta lemah lembut, welas asih" (9: 128)).
Safwan ngomong, "Demi Allah, manéhna (Nabi) méré kuring naon anu méré kuring. Pikeun kuring he he he (Nabi) ieu nu paling hated jalma can tuluy manéhna méré kuring nepi ka manéhna jadi nu paling tercinta sakabeh jalma ka kuring. "
Kana cerminan hiji nilik nu di antarana cara welas asih nya ku kaayaan bangsa nya ieu nu manehna nyieun hal gampang keur maranehna. Aya éta hal anjeunna kaampeuh dirina ti ngalakonan salaku manéhna takwa maranéhanana bisa jadi wajib keur maranehna. Contona, kecap manéhna, "Lamun kuring geus teu geus welas asih ka bangsa mah, kuring bakal mibandamaréntahkeun ka ngagunakeun dipake hiji siwak (ogé disebut miswaak atawa sewak nu mangrupakeun huntu hygienical diberesihkeun twig ti Arak, Peelu atawa Salvadora Persica tatangkalan. némpelkeun Die geus ayeuna geus ditambahkeun ka range Signal ngeunaan némpelkeun huntu tapi disingkahkeun méré Nabi Muhammad kiridit nu) unggal waktu maranéhanana dijieun wudhu. "Naon anu dimaksud ku 'mah bangsa' nujul ka dulur salila waktu Nabi jeung jelema nu bakal datang sanggeus, nepi nepi ka Poé Tukang.
Rahmat jeung patalina jeung masalah keur bangsa-Na Nabawi ieu salajengna nunjukkeun dina jumlah jaman anu teu bisa spent salila peuting dina sholat jeung forbidding Shaum kontinyu. Alesan manéhna disliked ngasupkeun jero kamar dina Ka'bah ieu sieun nu bisa jadi fardhu kana bangsa-Na.
Lamun Nabi ngadéngé ceurik anak mangsa solat, lembut-Na asih perawatan ieu dibuktikeun. Nya tangtu shorten recitation sarta ngurangan solat essentials ka minimum teh.
Rahmat lembut Nabawi anu kasampak sabot supplicated ka Allah nyebutkeun, "kudu mah kungsi kutuk manusa, atawa supplicate ngalawan manéhna, hayu eta jadi pikeun manéhna amal, rahmat, supplication, purifikasi, jeung datang deukeut ku nu manéhna baris datang ngadeukeutan ka Anjeun dina Poé Kiamat. "
Komo lamun urang Nabawi ditampik manéhna, rahmat-Na prevailed. Urang ngelingan waktu nalika Archangel Jibril, aman damai jadi kana manéhna, datang ka manéhna nyebutkeun, "Allah geus kadéngé naon bangsa anjeun ngomong jeung penolakan maranéhanana anjeun. Manéhna geus maréntahkeun Angel ti Pagunungan taat naon bae nyaritakeun manéhna ku anjeun. " Saterusna,Malaikat tina Pagunungan disebut manéhna jeung dipapag manéhna nyebutkeun, "Kirimkeun ka teu sama sekali nu hayang. Mun hayang mah bakal naksir eta antara dua gunung Mekah." Dina lembut-Na, miara rahmat, Nabi ngawaler, "Teuing, rada geus asa nu Allah bakal mawa mudik ti loins maranéhanana maranéhanana anu barisibadah Allah sorangan jeung teu ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna. "
Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, dikonfirmasi nu iraha wae Nabi ieu dibikeun pilihan antara dua urusan manehna sok milih nu leuwih gampang tina dua.
Putra Masood sacara commented, "The Rasul Allah ieu ati-ati sabot warned urang alatan manéhna takwa eta bisa jadi ban urang."
Aya hiji kasempetan nalika Lady Ayesha, aman damai jadi kana dirina, rode hiji onta obstinate, whereupon Nabi spoke gently ka dirina nyebutkeun, "Anjeun kudu welas asih" (anu jadi batur meureun turutan conto nya).
Nu Integritas Nabi dina janji jeung Dasi Kulawarga
Anas ngabejaan urang kado ieu dibikeun ka Nabi jeung cenah, "Candak ka hiji imah nyonya sacara saperti-jeung-kitu, manéhna babaturan Khadijah jeung dipikacinta nya."
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Yesus, "Lamun Nabi disebutkeun Khadijah, kuring ngarasa teu awéwé kungsi mangpaatkeun leuwih gede ti dirina. Lamun manéhna berkurban domba hiji manéhna baris ngirim sababaraha ka babaturan nya jeung lamun adina nya nanyakeun ijin pikeun nuliskeun manéhna happy nempo nya. "
Lady Ayesha ogé ngomong, "A nona datang ka manéhna sarta manéhna tampi nya jeung kahadean jeung inquired ngeunaan nya panjang lebar. Lamun manéhna kenca Nabi ngandika, 'Manéhna dipaké pikeun datang ka Kami lamun Khadijah ieu jeung urang. Ngajaga janji mangrupa bagian ti kapercayaan ".
Nabi nyarios, "The séké barudak tina jadi-jeung-jadi teu babaturan, tapi aya kindred dasi antara urang, jadi urang bakal ngubaran poto eta sareng kahadéan dina akun tina kekerabatan maranéhanana."
Putri Nabawi, Lady Zaynab, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, kungsi putri ngaranna Umamah saha Nabi dipaké pikeun mawa dina taktak-Na. Lamun manéhna prostrated manéhna baris nempatkeun dirina turun, sarta sabot nangtung nepi manéhna baris nyokot Umamah up.
'Ngirut, Sabagé-Sa'ibs putra ngomong, "Dina hiji poé salaku utusan Allah linggih bapa angkat-Na ku suckling datang ka manéhna. Nabi sumebar kaluar bagian garment-Na pikeun manéhna jeung lalaki diuk handap. Saterusna, suckling-Na ibu datang sarta manéhna nahan satengah sejenna garment-Na di sisi sabalikna sahingga manéhnateuing bisa jadi linggih dina eta. Saterusna, lanceukna suckling-Na datang jeung Nabi bangun pikeun manéhna sarta anggap lanceukna diuk turun di hareup manéhna. "
Sanggeus Archangel Jibril dibawa Nabi Muhammad nu Wahyu kahiji, manéhna shaken sarta malik deui kana pamajikanana Lady Khadijah, bisa Allah jadi pleased jeung nya. Manéhna geura-giru comforted manéhna jeung attested ka uprightness karak-Na nyebutkeun, "Demi Allah, jadi senang. Allah moal ngabalukarkeun Anjeun pikeun grieve.Anjeun nyieun sarta dasi tina kekerabatan, Anjeun mantuan maranéhanana dina kudu, anjeun marahmay ka tamu, jeung mantuan urang pikeun nampa naon alatan eta "(As dilaporkeun dina Muslim).
Nu Humility Nabi
Sanajan Allah diangkat Nabi ka pangkat pangluhurna jeung posisi manéhna tetep pisan hina; no renik kareueus ieu kungsi observasi ka Anjeunna. Nu bukti ieu téh lamun manéhna ditawarkeun pilihan antara keur raja-nabi atawa worshiper-nabi jeung manéhna milih kiwari dimungkinkeun.
Humility Nya salajengna nunjukkeun salaku bapana Umamah Kami ngabejaan, "The Rasul Allah datang kaluar ka urang condong dina-Na leumpang iteuk, sarta urang bangun pikeun manéhna tapi manéhna, dina sagala humility, ngomong, 'Ulah neangan nepi sabab nyaeta jalan Persians pikeun mintonkeun kaitannana maranéhanana pikeun hiji jeung nu séjénna. "
Dirina, Nabi nyarios, "Kami babu a. Kuring dahar salaku hamba di hiji eats jeung kuring diuk salaku hamba di hiji sits."
Nabi ieu kungsi teuing reueus nganjang jeung diuk jeung poorest jalma jeung kungsi ditolak hiji uleman ti hamba di a. Nya tangtu diuk jeung Sahabat sarta mingle sareng maranehna jeung ieu teu choosey mana manéhna diuk. Sedengkeun pikeun tunggang, manéhna bakal numpak kalde hiji sarta babagi numpak jeung lain anu bakal Gunung balikmanéhna.
Nabi disliked muji kaleuleuwihan keur dirina jeung Omar ngabejaan urang yen Nabi Isa, "Naha puji teu lavish dina kuring salaku urang Kristen mah dina anak Maryam (ku associating kuring di trinitas a). Kami worshiper, jadi nyebutkeun 'nu worshiper Allah jeung Rasul '. "
Nabi kungsi shunned urang jeung Anas hubungan carita wanoja, nu mental kapasitas ieu di handap normal nu papanggih Nabi jeung Yesus, "Kaula kudu hal ti anjeun." Tinimbang ngarobah nya jauh manéhna ka dirina "Hayu, diuk turun, ibu jadi-jeung-jadi, kuring baris diuk sareng anjeun dina naon baé ngeunaan jalan di Madinah nepi kaanjeun meunang naon anjeun kudu. "Anas indit asup pikeun nyebutkeun yén sanggeus Wanoja milik diuk turun yen Nabi diuk jeung manéhna ari jeung nya nepi ka kudu nya ieu papanggih.
Anas sheds salajengna caang dina humility silsilah Nabi jeung direkam nu salila konflik jeung bangsa Korithah manéhna rode hiji kalde jeung bridle dijieun tina kalapa sawit-serat. Komo lamun Nabi diajak ka dahar roti dijieun tina sa'ir kasar jeung mentega rancid manéhna henteu kungsi ditolak uleman. Manehnasalajengna ngabejaan urang nu sanggeus Muka Mekah, Nabi nuluykeun jarah tunggang hiji Gunung jeung saddle oge dipaké leuwih ti nu disimpen kaen dipaké nu ngan bisa geus patut opat dirham. Sarta manéhna supplicated nyebutkeun, "O Allah, make hiji jarah ditarima tanpa ostentation atawa kahayang tinaearning reputasi hiji. "Salila ibadah haji ieu manéhna berkurban saratus onta jeung fed everyone di Kota Tasikmalaya.
Humility Nabawi ieu disorot deui kana nu Muka Mekah lamun manehna asup Kota jeung band nya ku pengikut. Tinimbang nyieun entri triumphant manéhna rode humbled ka Allah, bowing sirah nya kitu low nu kacida ampir keuna saddle tina numpak-Na.
Diantara anu tanda humility téh nya éta Nabi nyarios, "Ulah milih kuring leuwih Nabi Yunus, putra Matta Kang, ayakeun ngahasilkeun sihungan antara nabi, sareng teu leuwih milih kuring leuwih Musa .... Kungsi mah tetep panjara kawas Joseph mah, tangtu geus dijawab nu nyalukan. " Aya sakali ngadawuh ka Nabi "O pangalusnapenciptaan! "Anjeunna ngawaler," Eta ieu Abraham ".
Lady Ayesha ceuk nu Nabi bakal ngalakukeun housework kawas anggota sejenna kulawargana, bisa leupas baju-Na ti barbs, susu domba sarta patch garment-Na, jeung ngalereskeun sendal-Na.
Anas ngabejaan urang yen sagala bikangna nu ngajabat di rumah tangga Nabi bisa nyokot nahan leungeun sarta nyokot manéhna dimana wae manéhna wished pikeun muka nepi ka manéhna wareg kudu nya.
Manusa A datang ka Nabi jeung lamun manéhna nempo manéhna mimitian ngadegdeg dina akun tina timidity, tapi Nabi nunda manéhna betah secara langsung nyebutkeun, "Bisa jadi tenang mah, teu raja mah, putra nu wanoja ti Koraysh nu eats daging garing. "
Dina kasempetan nu séjén, Nabi jeung Abu Hurayrah indit ka pasar mana Nabi dibeuli kaen loin. Manéhna ka sudagar nu, "beuratna terus nambahkeun sababaraha deui." Waktu manusa ucul nepi ka cium leungeun Nabi tapi manéhna langsung nolak leungeun-Na nyebutkeun, "Ieu naon Persians teu jeung maranéhananaraja. Kami teu raja mah, salah sahiji lalaki Anjeun. "Tuluy Anjeunna nyandak lawon loin sarta dibawa eta nyebutkeun," boga Nu leuwih dijudulan mawa sipat-Na. "
Nu Hakim Nabi
Sakabeh urang, Nabi ieu ku jauh nu paling dipercaya, euy, well-mannered jeung truthful. Komo lawan jeung his enemies kungsi nolak qualities ieu. Saméméh manéhna disebut prophethood nu manéhna disebut ku sadaya "nu dipercaya". Putra Isaac sacara ceuk ngécéskeun, "Nya ieu nu disebut, 'nu dipercaya' dinaRek kana ni'mat Allah manéhna nu teges manéhna konsentrasi kabéh qualities indisputable tina kahadean. "
Lamun datang ka nempatkeun Batu Hideung salila rebuilding tina Ka'bah unggal chieftains tina Koraysh sought ngahargaan keur nu hiji ka tempat nu Batu jeung argumen nu dipanaskeun nu ieu nuluykeun pikeun sababaraha poe bitu. Pikeun ngabéréskeun sengketa maranéhanana sadaya sapuk yen manusa munggaran nuliskeunnu precincts tina Ka'bah bakal adjudicator teh. Nabi nu munggaran nuliskeun jeung ceuk maranehna, "Ieu Muhammad, dipercaya teh. Urang puas sareng anjeunna", jeung sengketa ieu netep amicably.
Ar Rabiulawal, putra Khuthaym sacara informs urang nu lamun aya sengketa antara dua pihak dina "Time jahiliah" (poé pre-Islam) jeung Rasul Allah ieu disebut kana ka méré hiji pamadegan jeung nanaon nu dibantah judgment-Na.
Nabi nu informs urang, "Demi Allah mah, hiji anu dipercaya di langit jeung hiji anu dipercaya di bumi."
Komo Abu Jahal, nu hatred Nabi ieu oge documented Isa ka manehna, "Kami mah teu nelepon anjeun tukang bohong hiji, rada kami nyebutkeun naon anjeun geus dibawa nyaéta bohong." Saterusna Allah dikirim ka handap ayat teh, "Kami nyaho naon anu maranehna nyebutkeun saddens Anjeun téh teu nu maranéhanana belie;. Tapi ngarugikeun-doers kufur ayat-ayat nu atawa Allah"(6:33).
Lamun Heraclius, Kaisar Roma nalungtik Abu Sufyan ngeunaan veracity Nabi tuluy nanya, "Tadi Anjeun kungsi nyangka manéhna of keur tukang bohong samemeh cenah naon anu nyebutkeun?" Abu Sufyan ngawaler, "No"
Lamun datang ka awewe, eta dilaporkeun dina hadits yén Nabi kungsi dijamah wanoja leuwih saha manehna teu boga hak.
Ali digambarkeun Nabi nyebutkeun, "Anjeunna nu paling truthful urang."
Nabi Muhammad ka rahayat, "Sep Allah geus rahmat dina anjeun, anu baris jadi saukur lamun ngaku urang euy? Lamun ngaku urang ngan kuring bakal gagal jeung leungit."
Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, confirms iraha wae Nabi ieu dibikeun pilihan antara dua urusan manehna sok milih nu ngagampangkeun dua salami ieu teu sinful. Lamun ieu sinful saterusna manéhna ieu furthest jalma ti dinya. "
Imam Ali, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, ceuk manéhna ngadéngé Nabi ngomong, "Aya éta ngan dua kali basa kuring deukeut ka amalan bener practiced ku urang salila 'Time jahiliah' jeung dina kadua kali Allah dicegah kuring. kuring geus kungsi dianggap ngalakonan nanaon jiga eta kungsi saprakAllah ngahormatan kuring jeung pesen Na. Salah sahiji dua kali lumangsung hiji peuting lamun kuring nanya budak anu sasama herdsman mah, pikeun lalajo domba keur kuring bari indit ka Mekah méakkeun peuting. Salaku mah ditilik mah ngadéngé maén tina flutes jeung drum datang ti salah sahiji imah di Mekah sabab sohornikah batur urang. Kuring kungsi saukur diuk pikeun lalajo lamun ujug-ujug, rasa mah dédéngéan ceased jeung kuring nungkulan ku sare, jeung sia tapi kahaneutan panonpoé woke kuring sarta kuring balik tanpa sanggeus milu. Hal anu sarua kajadian di waktu nu sanes, sarta saprak saterusna mah geus kungsi dianggap ngalakonan nanaon teu bener. "
Nu Bermartabat Perbaikan jeung Disposition Nabi
Nu Companion Abu Sayeid Al Khudri observasi nu sikep Nabi salila rapat. Manéhna ngabejaan urang nu dina kalolobaan kali manéhna baris diuk jeung leungeun-Na clasped kira-kira suku-Na nu manéhna geus dibetot nepi ka burih-Na. Jabir, putra Samura sacara ceuk nu Nabi diuk cross-legged.
Sedengkeun pikeun jalan nu Nabi walked, manéhna condong ka hareup, jiga cara nu hiji walks sawaktos bade turun lamping a. Eta ogé geus ngalaporkeun yén manéhna walked manéhna pekat, Pace nya ieu sedeng sarta manéhna ngayakeun walked hastily atawa teu manéhna tarry.
Abdullah, putra Masood sacara ngomong, "The hidayah Hadé pisan nu Muhammad."
Jabir, putra Abdullah sacara informs éta, "The kecap Rasul Allah elegan di phrasing maranéhanana jeung flowed gampang."
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngabejaan urang nu sabot spoke Nabi bakal ngomong cara saperti anu hiji jalma bisa ngitung kecap-Na, lamun manéhna wished pikeun ngalakukeunana.
Nabi ngalakukeunana wangi dirina sarta geus dipikawanoh asih aromas seungit jeung parfum. Manéhna dipaké eta mindeng jeung wanti dipake maranéhanana nyebutkeun, "Kuring geus dijieun ka sunda tilu hal di dunya ieu Hormat - awewe, parfum, tapi coolness panon mah aya dina solat."
Nabi forbade urang ka niup leuwih kadaharan jeung inuman, jeung ngurut eta dahar naon ieu deukeut kana éta hal. Manéhna commended dipake dina huntu-iteuk, meresihan antara ramo jeung toes, jeung cleansing awak kaasup panyabutan nu rambut pubic.
Nu Abstinence Nabi
Urang geus disebutkeun loba tradisi ngagambarkeun gaya hirup sederhana Nabawi di bagian saméméhna sarta suffices bisa disebutkeun yen manéhna eusi saeutik, na tos diaktipkeun jauh ti atraksi duniawi.
Dina loba kali Nabi ieu dijelaskeun riches di dunya, tacan manéhna henteu tetep, rada, manéhna langsung méré eta jauh, jeung lamun manéhna maot manéhna milik euweuh iwal armor-Na nu anjeunna ngalaman pawned ka urang Yahudi ku kituna manéhna bisa jadi eupan kulawargana. Supplication Nya keur kulawargana ieu, "O Allah, nyieunpenyediaan kulawarga Muhammad nourishment nu taya kaleuwihan. "
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong, "The Rasul Allah pernah ngalaman eusian-Na roti salila tilu poé padeukeut nepi ka poe manehna diliwatan jauh."
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, dikonfirmasi, "The Rasul Allah kenca ayakeun hiji dirham tunggal atawa dinar, sareng domba hiji, sareng onta hiji."
Putra Al Harith Kang, ngirut ngomong, "The Rasul Allah kenca ngan armor-Na, bigal sarta sababaraha tanah nu anjeunna ngalaman gifted salaku amal."
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, Yesus, "Lamun manéhna diliwatan jauh, aya nganggur di imahna nu mahluk hiji bisa dahar iwal sababaraha sa'ir dina salah sahiji rak mah."
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngadawuh, "Kami, kulawarga Muhammad sakapeung bakal balik salila sabulan tanpa cahaya seuneu hiji; aya nanaon iwal ti kaping jeung cai." Jeung Abdur Rahman, 'putra Awfs ngabejaan urang nu dina waktu pupus Rasul Allah manéhna jeung rumah tangga teu bogakomo salaku loba eusian maranéhanana roti sa'ir. "ceuk Ayesha, Abu Ummamah Al-Ansari jeung Abbas 'putra Kitu ogé.
Putra Abbas ', ngabejaan urang nu Rasul Allah jeung kulawargana, tangtu manggihan nanaon pikeun makan peuting maranéhna dina loba peuting padeukeut.
Ti Anas urang diajar tina dahar kabiasaan Rasul Allah ngandika, "Anjeunna teu dahar off méja atawa ti plat a. Rupa roti ieu teu dijieun pikeun manéhna ngayakeun hiji domba pindang."
Sedengkeun pikeun bed Nabi ieu kulit boneka jeung serat kalapa sawit. Hal ieu ogé ngalaporkeun yén sakapeung manéhna angon dina bed dijieun tina kalapa sawit-tali nu kenca imprints di sisi-Na.
Sieun Nabawi Allah, jeung inténsitas Ibadah-Na
Sieun Nabawi Allah, taqwa-Na ka Anjeunna, jeung inténsitas worshiping Allah-Na anu rooted di pangaweruh nya ku Gusti-Na.
Abu Hurayrah ngabejaan urang nu Rasul Allah bakal ngomong, "Lamun terang naon saha atuh, anjeun bakal seuri tapi saeutik jeung ceurik pisan." Abu Dharr ditambahkeun émbaran leuwih lengkep sangkan urang nu cenah, "Kuring nempo naon anjeun teu ningali, jeung ngadangu naon teu rame. Sawarga Nu cries kaluar, sarta cries kaluar rightfully. Ayateu hiji tempat tunggal di jerona, rubak opat ramo éta, henteu ngandung hiji malaikat nu dahi anu prostrating ka Allah. Demi Allah, lamun nyaho naon kuring apal, anjeun bakal seuri tapi saeutik jeung ceurik pisan, sarta anjeun teu bakal ngarasakeun awéwé di ranjang Anjeun, rada Anjeun bakal Isro kaluar ka luhurtempat screaming ka Allah .... "Abu Dharr commented," Dupi nu mah nya éta tangkal fallen! "
Lady Ayesha, pamajikan Nabi, Ibu tina iman sareng sababaraha tina Sahabat kaasup Abu Hurayrah ngabejaan urang yen Nabi bakal nangtung di solat jadi loba anu suku-Na jadi ngabareuhan. Lamun manéhna ditanya naha manéhna burdened dirina cara saperti lamun Allah geus geus dibikeun manéhna nu sinyalna statuspanghampura pikeun dosa nu mangsa katukang jeung ka hareup (ku panangtayungan ti sinning) anjeunna ngawaler, "teu kudu mah jadi worshiper bersyukur?"
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, digambarkeun Nabi salaku mahluk steadfast dina saban hal manéhna jeung manéhna dipénta Sahabat-Na, "Saha di antarana Anjeun bisa ngalakukeun naon bisa manéhna pigawé?"
Nabi bakal gancang pisan jeung Lady Ayesha, aman damai jadi kana dirina, Kami ngabejaan, "Anjeunna tangtu gancang nepi ka ceuk Kami, 'manéhna baris eureun puasa!' Manéhna ogé bakal abstain ti saum nepi ka Kami tangtu mikir, 'Anjeunna moal gancang meunangkeunana.' "Putra Abbas 'jeung Ummu Salama ceuk Kitu ogé.
Anas ngadawuh, "Lamun Anjeun teu nyangka nempo manéhna solat peuting Anjeun bakal manggihan manéhna solat, sarta lamun teu nyangka manéhna saré Anjeun bakal manggihan manéhna saré."
Hiji peuting putra Malik Kang, Awf ieu hadir lamun Nabi nyiapkeun dirina ka neneda jeung observasi nu saméméh Nabi dijieun wudhu-Na anjeunna make iteuk huntu (siwak) jeung saterusna ngadeg di doa jeung manéhna ngado'a barengan Nabi Salila recitation nya ku bab " Nu Sapi "manéhna baris eureun jeung supplicateka Allah sanggeus manéhna geus recited hiji ayat pertaining ka rahmat jeung sanggeus manéhna recited ayat a pertaining hukuman manéhna baris eureun jeung ngungsi jeung Allah. Bowing Nya éta panjang ngadeg sarta manéhna baris ngomong, "Exaltations jadi nu boga bumi duniawi jeung sakabéh jagat raya jeung malaikat anak,tina nu hebat pisan jeung bisa. "saterusna manéhna prostrated jeung ceuk hal anu sarupa. Saterusna manéhna recited nu Bab" The House of Imran "jeung saterusna, sabab ku surah. Hudhayfa ceuk Kitu ogé nambahan yén Nabi bakal sujud pikeun panjang sarua waktu salaku-Na nangtung, sarta manéhna bakal diuk keur panjang saruawaktu antara dua prostrations. Anjeunna bakal nangtung sarta ngadugikeun Sapi Bab, The House of Imran jeung The Table bab.
Lady Ayesha ngabejaan urang nu Rasul Allah bakal nangtung di sakuliah sakabéh peuting reciting hiji ayat single tina Qur'an.
Putra Ash Shankhir Kang, Abdullah ngabejaan urang nu manéhna indit nempo Rasul Allah jeung kapanggih manéhna sholat. Salaku manéhna ngado'a manéhna ngadéngé sobbing datang ti dada sarta sora anak ieu jiga jeung golak pot badag.
Nabi ka Sahabat nya éta manéhna ménta Allah ngahampura manéhna saratus kali sapoé. Dina narration sejen eta kacarita tujuh puluh kali sapoé.
Nu Qualities tina Noble nabi Allah
Unggal jeung unggal nabi mulya jeung utusan Allah ieu dikaruniai hiji disposition sampurna, aman damai jadi kana sakabéh maranehna. Maranéhanana ganteng jeung lineage maranéhanana mulya. Karakter maranéhanana ieu alus saperti ieu kalakuan maranéhanana. Ieu sabab sagala nu kasurupan atribut tina kasampurnaan. Maranéhanana dipandu nujukode lengkep paripolah rohani manusa nu ieu jadi nu lengkep dina Nabi Muhammad jeung practiced éléh éléh dina akun tina rank maranéhanana keur tina mahluk paling mulya jeung darajat maranéhanana tina pangluhurna.
Allah ngabejaan urang nu Manéhna pikaresep sababaraha nabi jeung rasul leuwih batur jeung kecap-Na, "Ti messenger ieu, Kami geus dipilih sababaraha luhur batur Pikeun sababaraha Allah spoke;. Jeung sababaraha Manéhna digedékeun di rank Urang méré Yesus, putra Maryam. , tanda jelas jeung strengthened manéhna jeung Ruh Purity (Jibril) "(2: 253). Manéhna ogé Kami ngabejaan, "jeung Urang milih eta, kaluar tina pangaweruh luhureun bangsa (waktu maranéhanana)" (44:32).
Nabi Muhammad ngomong, "Golongan kahiji asup ka Paradise bakal saperti bulan purnama ...... unggal manusa bakal di jangkungna bapana maranéhanana Adam anu genep puluh cubits jangkung."
Dadaran ngeunaan sababaraha nabi geus dijieun dipikawanoh urang ku Nabi Muhammad nu Kami ngabejaan, "Kuring nempo Musa, manéhna ramping jeung wavy bulu jeung irung nya ieu lila jeung ngumpulkeun slight di tengahna. Manéhna resembled nu lalaki tina Shanu 'a. Kuring nempo Yesus, manéhna tina jangkungna sedeng jeung beungeut reddish, euylamun manéhna geus kaluar sanggeus sanggeus dicokot mandi panas. "
Dirina Nabi nyarios, "Di antara turunan Ibrahim, Kami anu salah paling nyarupaan manéhna."
Nabi méré informasi tambahan ngeunaan Musa nyebutkeun, "Anjeunna kawas lalaki pangalusna anjeun geus kungsi ditempo ku hiji complexion poék."
Abu Hurayrah Kami ngabejaan, "Sanggeus Nabi Lot, Allah teu ngirim nabi
iwal manéhna ti anggota paling elit bangsa-Na.
Lamun Heraclius (Kaisar Roma), ditanya ngeunaan Nabi cenah, "Kuring questioned Anjeun tentang lineage sarta Anjeun ka kuring yén manéhna tina lineage mulya. Maksudna nu ciri sakabeh para utusan nya éta dikirim, kabéh éta tina mulya lineage. "
Aya loba rujukan ka para nabi jeung rasul nu anu dipilih ku Allah dina Qur'an Suci, sababaraha nu disebutkeun di handap ieu:
Nabi proyék, Allah nyebutkeun, "Kami kapanggih manéhna jadi sabar, hiji worshiper alus sarta manéhna penitent" (38:44).
Nabi John, Allah nyebutkeun, "'O John, tahan cepat Kitab' jeung Urang bestowed kana manéhna judgment bari can anak, jeung tenderness ti sisi Kami jeung purity, sarta manéhna cautious; honoring kolotna, keur ngayakeun takabur atawa rebellious . Peace jadi kana manéhna dina poe anjeunna babar poé manéhna mati, sarta dinapoé lamun manehna diangkat nepi hirup "(19: 12-15).
Manéhna ogé ngabejaan urang waktu Nabi Zachariah, aman damai jadi kana manéhna, ieu dijelaskeun warta hade putra, "Allah méré Anjeun tidings gumbira tina John, nu bakal konpirmasikeun hiji Word ti Allah. Anjeunna bakal jadi hiji master jeung chaste, hiji Nabi jeung tina bener "(3:39)
Allah Kami ngabejaan, "Allah milih Adam jeung Nabi Nuh, DPR Nabi Ibrahim as jeung DPR Imran luhur sadaya alam" (3: 33-34).
Nabi Enoh Manéhna nyebutkeun, "Anjeunna jadi worshiper sabenerna thankful" (17: 3).
Nabi Isa Manéhna nyebutkeun, "Lamun malaikat ngomong, 'O Mary, Allah méré Anjeun tidings gumbira tina Kecap (Janten) ti Anjeunna, nu ngaranna Al Masih teh, Yesus, putra Maryam. Manéhna bakal ngahormatan di dunya ieu dina langgeng Kahirupan - jeung manéhna bakal jadi di antara maranéhanana anu deukeut "(3:45)
Allah tanda petik Nabi Isa anu nyarios, "I am nu worshiper Allah Allah geus dibikeun kuring Kitab jeung dijieun kuring Nabi (Manéhna geus nyieun kuring) nanaon ka ibu mah;... Anjeunna mah geus dijieun kuring takabur, unprosperous Manéhna nyieun kuring jadi Maha Agung dimana wae Kami, jeung Manéhna geus boga muatan kuring jeung doa jeung amal pikeun salami mahbakal hirup "(19: 29-31).
Ngeunaan Musa Allah ngandika, "mu'min, teu jadi kawas maranéhanana anu ngadek Musa" (33:69).
Nabi Muhammad, ngabejaan urang nu Nabi Musa, aman damai jadi kana manéhna, nya éta manusa malu nu katutupan sorangan. Teu aya bagian awakna éta kasampak dina akun tina kaéra-Na. Allah tanda petik Musa salaku nyebutkeun, "Tapi Gusti mah geus dibikeun kuring judgment jeung dijieun kuring salah sahiji utusan" (26:21)
Sababaraha nabi nu disebutkeun ku Alloh dina Qur'an salaku nyebutkeun ka jalma maranéhanana, "I am pikeun anjeun hiji Rasul jujur" (26: 107).
Ngarujuk ka Musa, Allah nyebutkeun, "Hiji dua awewe ngomong, 'Bapa, nyewa manéhna. Nu paling saha nu bisa Anjeun nyewa, nyaéta kuat, nu jujur." (28:26). Jeung pikeun ngégél maranéhanana, Alloh ngadawuh, "Kudu sabar, sakumaha para utusan ti bisa jadi éta sabar, jeung teu hasten eta kanggo maranehna. On Poé basa aranjeunna nempo naon maranéhanana geusgeus jangji, bakal jadi lamun maranehna teu cicing iwal hiji jam sapoé. (Koran Ieu) Conveyance hiji! Kami nu mana wae nu jadi ancur iwal bangsa evildoers (46:35).
Dina rujukan ka Ibrahim, Allah nyebutkeun, "Kami eweh Ishak jeung Yakub jeung dipandu duanana, sarta Kami dipandu Nuh saméméh maranéhna, antara turunan-Na nya David jeung Solomon, proyék, Joseph, Musa jeung Harun - kawas kitu, Kami recompense good- nu doers, jeung Zachariah, John, Isa katut Elias, unggal ieu tina bener, sartaIsmail, Elisha, Yunus jeung Lot. Unggal Urang pikaresep luhureun alam salaku Urang teu founding maranéhanana, turunan, sarta baraya maranéhanana. Urang milih eta jeung dipandu kontak eta ka Path lempeng. Saperti nyaéta hidayah Allah ku eta Manéhna Panungtun saha Anjeunna bakal tina nyembah berhala Na. Sempet maranéhanana patali (batur jeung Anjeunna), maranéhnalabors bakal memang geus annulled. Maranéhanana, Kami geus dibikeun eta Kitab, judgment, jeung Prophethood. Lamun ieu kafir eta, Kami geus dipercayakeun ka batur anu henteu kafir di jerona. Maranéhanana éta saha Allah dipandu. Turutan mangka hidayah maranéhanana jeung ngomong, 'kuring teu ménta Anjeun upah pikeun dinya. Pasti, geuspanginget ka alam '"(6: 84-90)..
Allah ngagambarkeun para nabi jeung rasul salaku possessors rupa-rupa qualities rupa; Peta katuhu, dipilih, judgment jeung nubuat, aman damai jadi kana sakabéh maranehna.
Ngeunaan Isak, Allah ngabejaan urang yen malaikat ceuk ka Ibrahim, "'Geus euweuh sieun', jeung eweh nu tidings bungah nu manéhna boga putra pangaweruh" (51:28). Ngeunaan Ismail, putra kahiji lahir ka Ibrahim, Allah nyebutkeun, "Jeung Kami eweh nu tidings gumbira tina putra pisan lemah lembut" (37: 101).
Allah nyebutkeun, "Kami usaha bangsa Firaun sacara saméméh maranéhna A Rasul mulya datang ka eta (nyebutkeun), 'Kudu taat ka kuring O nyembah berhala Allah mah, jujur ​​Rasul Anjeun." (44: 17-18).
Dina waktu lamun Abraham ieu ngeunaan pikeun minuhan visi kurban nya ku putrana, Ismail ka manéhna, "Bapa, teu jadi Anjeun maréntahkeun (ku Alloh) Insya Allah, anjeun bakal manggihan kuring salah sahiji jalma anu steadfast." (37: 102).
Ti Ismail, Allah nyebutkeun, "Jeung nyebut dina Kitab, Ismail; manéhna teuing ieu bener jangji-Na, hiji Rasul jeung Nabi Sarta manéhna maréntahkeun urang pikeun neneda jeung méré zakat jeung Gusti nya ieu pleased jeung manehna.". (19: 54-55)
Allah ngabejaan urang nu Solomon ieu, "hiji worshiper alus teuing, manéhna penitent" (38:30).
Allah Télépon kana urang inget, "Oge, inget nyembah berhala kami Ibrahim, Ishak, jeung Yakub, maranéhanana of bisa jeung visi. Mémang, Urang dimurnikeun poto eta sareng kualitas paling murni, nu zikir tina langgeng Kahirupan. Mémang jeung Simkuring maranehna di antara dipilih; nu alus teuing "(38: 45-47).
Daud, Anjeunna nyebutkeun, "kami worshiper Daud, hiji manusa tina bisa. Manéhna kungsi ngarobah di tobat" (38:17), jeung, "Kami dijieun karajaan-Na kuat jeung eweh hikmah sarta ucapan decisive" (38:20) .
Ti Yusup, Allah nyebutkeun, "Anjeunna (Joseph) ngomong: 'Pasihan abdi muatan tina storehouses daratan mah, hiji wali pangaweruh" (12:55).
Nabi Musa, Allah nyebutkeun, "Anjeunna (Musa) ngomong, 'Lamun Allah Wills, anjeun bakal manggihan kuring sabar.'" (18:69).
Allah nyebutkeun nu nyebutkeun ti Shu'aib, "Pasti, anjeun bakal manggihan kuring, lamun Allah Wills, di kalangan alus" (28:27). Sarta, "Kuring teu mikahayang pikeun muka balik anjeun, nyokot keur kuring sorangan nu nu kuring nyaram anjeun. Kuring neangan tapi ka reformasi salaku loba salaku mah bisa" (11:88).
Ti Lot, Allah Kami ngabejaan, "Pikeun Lot, Kami méré judgment jeung pangaweruh" (21:74).
Allah Kami ngabejaan, "Maranéhanana raced saling dina karya alus sarta disebut dina Us kaluar ti yearning jeung angen, jeung maranéhanana éta hina ka Kami" (21:90).
Aya loba aya hadist nu jéntré nu qualities rupa jeung karakteristik nabi.
Nabi Muhammad, ngagambarkeun lineage mulya Nabi Yusup, nyebutkeun, "The putra luhur putra mulya, tina hiji putra mulya tina manusa luhung, Joseph, putra Yakub, putra Isak, putra Ibrahim nabi., Putra nabi, putra nabi, putra nabi. "
Manéhna ogé ngomong, "The mata nabi angon, tapi hate maranéhanana teu saré."
Abu Hurayrah kadéngé Nabi ngomong, "Recitation dijieun gampang pikeun manéhna. Manéhna bakal Runtuyan Gunung sarta ngahurungkeun eta bengong, sarta bakal rengse recitation-Na saméméh Gunung-Na wandered off."
David ate ngan ti tanaga gawé tina leungeun sorangan jeung bakal ménta Allah pikeun nyadiakeun pikeun manéhna ti karya tanaga gawé sorangan jadi nu teu bakal kudu mawa nanaon ti perbendaharaan teh. Allah Kami ngabejaan, "Jeung Kami softened beusi pikeun manéhna, (nyebutkeun) 'Jieun jas badag surélékna, jeung ngukur Tumbu maranéhanana ogé.'" (34: 10-11).
Nabi Muhammad ka Sahabat-Na, "Antara Do'a Allah mikanyaah ka paling nyaeta Daud, jeung puasa Allah mikanyaah ka paling nyaeta Daud. Nya tangtu saré satengah peuting, nangtung for nu katilu jeung saré deui kagenep a. Manéhna bakal gancang poé séjén. Manéhna ngagem agama wol jeung angon dina buuk. Manéhna ate roti sa'irdicampurkeun jeung uyah jeung ashes.
Nabi Muhammad spoke tina percobaan ku para nabi saméméhna nyebutkeun, "Sababaraha nabi saméméh kuring anu dites jeung kamiskinan .... Maranéhanana pikaresep percobaan Anjeun milih hadiah."
Laporan ieu geus sadaya geus direkam jeung atribut sampurna tina para nabi jeung rasul babarengan jeung karakter hade maranéhanana, fitur ganteng jeung qualities nu dikenal. Kudu Anjeun maca bertentangan jeung laporan ieu di buku séjén, nyaho yén sajarah atawa komentator nyaéta antara gering-informed.
Urang geus diucapkeun ngeunaan sababaraha qualities praiseworthy Nabawi, virtues alus teuing sarta atribut sampurna, jeung dibawa Anjeun Buktina ample ngaliwatan laporan dipercaya yén sadaya qualities ieu truthful. Tapi, hiji kudu sadar yen laporan ieu tapi sampel jeung nu aya jadiloba diajar, kumpulkeun jeung pangajaran.
Katerangan
Nabi THE
Ku TIRMITHI
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Katerangan Nabi
ku Tirmithi
Panggih jeung karya ieu geus sasari ti kumpulan cutatan Prophetic ku compiler kawentar jeung transmitter Imam Tirmithi
Geneologi Nabi Muhammad
Kolotna éta Aminah putra Wahb jeung Abdullah putra Abd Al Muthalib, putra Hasyim, putra Abd Manaf, putra Ksay, putra Kilab, putra Murrah, putra Ka'b, putra Lu'ayy, putra Ghalib, putra Fihr, putra Malik, putra Nadir, putra Kinanah, putra Khuzayma, putra Mudrikah, putra Ilyas,putra Mudar, putra Nizar, putra Ma'ad, putra Adnan, nepi ka Nabi Ismail, putra Nabi Ibrahim, ka Nabi Adam. Antara Nabi Ibrahim jeung Nabi Adam aya kurang leuwih 30 generasi di antarana saha éta nabi. Peace jadi kana sagala nabi.
Nabawi Noble karakter, Alam jeung Physique
Teu aya katerangan nu ditulis Nabi urang tercinta kungsi bisa ngalakukeun kaadilan ka kageulisan luar biasa-Na. Lady Ayesha, pamajikan Nabi, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, digambarkeun manéhna salaku mahluk leuwih kasep ti Nabi Yusup, nu handsomeness ngabalukarkeun istri tina mentri Firaun pikeun gasp basa aranjeunna nyanggaptetempoan manéhna sabab ate ngabalukarkeun knives maranéhanana ka dieunakeun jeung injure leungeun maranéhanana. Manehna ngomong, "Lamun babaturan tina Zulayka geus katempo beungeut Maha Agung tina Rasul Allah bakal geus neukteuk hate maranéhanana tinimbang leungeun maranéhna!"
Resemblance Nabawi ka Ibrahim
Nabi nyarios, "The nabi anu dipintonkeun ka kuring. Kuring nempo Musa, aman damai jadi kana manéhna, manéhna kungsi awak ramping, kawas manusa ti suku Shanuah. Kuring nempo Yesus, aman damai jadi kana manéhna, ti sakabeh jalma mah geus katempo, Urwah, putra Masood ieu pangdeukeutna di resemblance ka manéhna. Kuring nempo Abraham, aman damai jadi kana manéhna, jeungti sakabeh jalma mah tos katingal mah paling nyarupaan manéhna. "
Beungeut Nabawi
Complexion-Na geus dijéntrékeun salaku mahluk rada delicately wheaten di warna atawa whitish jeung nada reddish. Beungeutna ieu luminous, ampir buleud, tapi teu buleud, tur remen dibandingkeun jeung kaéndahan bulan purnama lamun nepi zenith anak.
Anjeunna kagungan dahi lega jeung alis-Na nya misah jeung kandel jeung bulu densely rupa. Basa keur Rasullullah jadi displeased hiji véna antara alis-Na jadi enlarged. Panon-Na nya-jet hideung jeung bulu mata nya lila, mascared jeung Kohl dijieun tina ithmid anjeunna diterapkeun thrice ka unggal panon saméméh saré.
Irung Nya éta dipake dibédakeun. Pipi-Na nya rata jeung oge katutupan whilst sungut-Na proportionally sampurna ieu ayakeun badag atawa can leutik. Huntu-Na nya caang, jeung kajadian dina ruang kitu, rohangan antara huntu hareup nya ieu rada gedé. Sedengkeun pikeun ketebalan tina janggot, eta ieupadet.
Rambut Nya éta rada wavy, kadangkala ieu neukteuk pondok jeung dina waktu nu séjén manéhna ngagem agama eta panjang taktak ampir. Lamun bulu-Na kagungan kacenderungan ka bagian sorangan di tengah manéhna ngagem agama eta jalan éta, disebutkeun manéhna teu pakéan dina fashion éta. Watek nya éta make minyak dina buuk sarta dina pilihan teu taneuh-Nasorban manéhna baris nempatkeun salembar lawon antara eta jeung rambut-Na. Nalika manéhna usaha asup jarah ka Mekah, anjeunna bakal nyukur rambut-Na.
Nabi bakal pakéan rambut sarta janggot-Na ngagunakeun leungeun nya kan. Teu prakték pikeun pakéan rambut-Na unggal poe, dina kanyataanana, manéhna dilarang eta, kacuali aya alesan sah, sarta bakal pakéan rambut-Na unggal poé katilu.
Dina hirup saterusna, Nabi nu ngabogaan sababaraha hileud pérak dina candi-Na. Geus ngalaporkeun yén maranéhanana ranged antara welas dua puluh. Katepatan tina laporan ieu nyaeta sarua valid sabab datang leuwih ti hiji periode waktu. Hiji poe, lamun Abu Bakar kahiji noticed nu hileud pérak, cenah, "O Rasul Allah,anjeun geus jadi kolot, "whereupon Nabi Isa," The recitation tina bab Hud, Waki'ah, Mursalat, Amma jeung Kukkirah geus dijieun kuring heubeul. "
Nabawi beuheung, taktak, ngégél jeung Torso
Nabi anu well-katutupan taktak lega jeung di antara iklas segel tina prophethood-Na. Segel ieu sapotong diangkat daging kira ukuran endog hiji japati sacara dikurilingan ku bulu.
Antara dada lega sarta puser tumuwuh garis rupa rambut, sebutan pikeun tulang-Na maranéhanana éta badag sarta ogé proportioned. Anjeunna jadi manusa tina stature sedeng, ayakeun ipis atawa lemak.
Suku Nabawi
Nu soles tina suku-Na anu pinuh fleshed sedengkeun heels-Na nya ramping.
Tata cara Nabi ngeunaan leumpang
Aya jalma anu aya tina pamadegan yén anjeunna walked dina Pace gancang, whilst batur ngomong hartina manéhna leaned maju saeutik salaku manéhna walked; jeung pamadegan katilu nyaeta manéhna diangkat leg-Na forcefully. Urang oge diajar nu manéhna walked briskly jeung nyandak strides lila tinimbang nu leuwih pondok. Urang terang yen anjeunnakungsi walked haughtily jeung dada-Na puffed kaluar jeung sombong, sareng teu manéhna scuff suku diangkat jadi manéhna walked.
Tata cara Nabi ngeunaan Ningali
Aya dua hadits salah sahiji nu nyebutkeun ieu adat pikeun sok kasampak turun ka arah taneuh, jeung nu sejenna nyebutkeun yen anjeunna gazed nepi ka arah langit. Nu cutatan Prophetic sugan aya contradict hiji séjén salaku Nabi dina urusan poé-ka poé, modestly kokotéténgan ka arah taneuh sedengkeun sabot tungguWahyu anjeunna bakal kasampak nuju ka langit. Manéhna kungsi stared di nanaon.
Nabawi Jangkungna
Geus ngalaporkeun yén manéhna saeutik taller ti manusa rata kitu, waktu manehna di antarana urang jangkungna jangkungna nya ieu miraculous dirobah ku kituna manéhna jadi taller ti maranéhanana di pausahaan-Na.
Nabawi Jaman
Ngeunaan sarjana umur-Na Islam anu pamadegan nu aya béda pamadegan sabab sababaraha para teu kaetang taun anjeunna babar taun manéhna maot. Musyawarah nya eta manéhna berumur genep puluh tilu taun nalika manéhna neundeun istirahat.
Nabawi mandi
Taya nu istri Nabi jeung kulawargana, nempo bagian swasta-Na, ayakeun teu manéhna nempo theirs.
Komunikasi Nabawi
Basa keur Rasullullah spoke ka saha, manéhna moal ngan ngahurungkeun beungeutna guna ngawangkong, rada, manehna tangtu boh ngahurungkeun sakabeh awakna ka arah jalma éta, atawa ngahurungkeun beungeut jeung torso di Urutan nyarita ka jalmi langsung; manéhna teu man reueus. Teu prakték pikeun glance ka sisi sabot spokejeung saha. Biantara nya ieu ngahaja jeung jelas jadi nu boga pamadegan linggih di pausahaan Maha Agung-Na bakal inget naon cenah. Lamun manéhna wished stres titik hiji, manehna tangtu malikan eta tilu kali.
Teu adat pikeun indulge dina omongan frivolous.
Tata cara Nabi ngeunaan condong
Nabi bakal lean ngalawan bantal ditempatkeun di sisi kénca-Na, kitu, manéhna henteu kungsi leaned ngalawan nanaon whilst dahar.
Salila geringna panungtungan-Na, Fadl asup kamar sarta kapanggih manéhna maké pita konéng kira-kira dahi-Na. Sanggeus maranéhanana geus disilihtukeurkeun salam manehna nanya Fadl ka tighten band sakuliah sirah mulya-Na, nu manéhna. Saterusna, manehna diuk nepi sarta pinunjul nepi ngarojong dirina dina taktak Fadl sarta asup ka Masjid.
Lamun Rasul Allah ieu gering manéhna baris beristirahat sirah ngalawan salah sahiji istri kasebut para. Lamun manéhna diliwatan jauh, sirah nya éta condong kana Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya.
Nabawi Dahar jeung nginum
Manéhna ate jeung leungeun katuhu sarta bakal ngaletak ramo-Na bersih kukituna ngagunakeun cai kurang sabab cai ieu kawilang jarang. Kadangkala manéhna dipaké tilu ramo, di batur lima.
Manéhna kungsi ate kadaharan ti méja sabab teu kabudayaan maranéhanana, sareng hiji pelat leutik, atawa teu manéhna dahar pita tipe roti. Manéhna ate tina lawon kulit jeung teu pisah daging-Na jeung péso, rada, manehna tangtu ngegel off sapotong sarta nyapek dinya.
Rasul Allah drank ti cup kai badag jeung lining logam. Manéhna ogé drank tina cai-kulit jeung spout cleaned.
Basa keur Rasullullah drank ti cai Zamzam, manéhna nangtung. Tapi, dina kalolobaan kali manéhna diuk. Manéhna advocated nginum di sips smallish tinimbang gulping turun sadaya sakaligus. (Nasihat Maha Agung Ieu teu nginum dina hiji gulp kiwari kabuktian jadi detrimental ka ati jeung burih).
Nabawi Roti jeung Sato
Roti Nabawi ieu dijieun tina batu taneuh tipung sakabeh sa'ir, nu ngabogaan tekstur kasar jeung ogé tipung gandum gembleng. A tabung ieu kungsi dipaké pikeun refine tepung partikel kituna loba sisikian mindeng tetep nu éta sasari. Sedengkeun pikeun kuantitas roti, aya kungsi roti cukupdina rumah tangga jeung nu keur ngeusian beuteung-Na.
Loba peuting manéhna jeung kulawargana bakal pindah ka bed tanpa sanggeus didahar sabab aya no dahareun. Mimitina mah ieu adat ti Kulawarga Suci méré jauh dahareun maranéhna pikeun maranéhanana merlukeun, néangan hiji ganjaran ti Allah, nu Maha Agung.
Manéhna advocated pamakéan minyak zaitun teu ngan pikeun masak tapi keur urut. Manéhna ogé dipaké cuka sarta bakal dahar daging tina sato jangjangan. Manéhna ate madu, daging tina embe jeung domba jeung leuwih sering dipake tinimbang pikeun daging tina taktak ti domba.
Di antarana lain hal anjeunna ate éta kaping. Hiji poé Nabi kapanggih sababaraha kaping nu geus fallen dina taneuh. Manéhna ka Sahabat-Na manéhna bakal didahar lamun manéhna geus bisa yakin maranéhanana teu asalna dimaksudkeun pikeun dibikeun dina amal, for eta mah dilarang anjeunna atawa kulawargana kudu dahar tizakat. Manéhna ogé ate bonténg jeung cai-melon jeung kaping. Kaping ogé soaked dina cai pikeun nyadiakeun hiji inuman amis kitu, maranéhanana henteu kungsi ninggalkeun cukup lila pikeun ferment.
Nabi bakal nginum cai jeung susu. Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong yén manéhna liked hiji inuman nu tiis jeung amis. Lamun manéhna dibéré susu manéhna baris supplicate nyebutkeun, "O Allah, dibere urang ridho di jerona sarta nambahan eta pikeun urang." Manéhna ogé ka Sahabat nya eta aya aya sia aya nufungsi boh minangka kadaharan jeung cai lian ti susu.
Mimitina mah ieu adat Nabi pikeun sumpan Sahabat-Na saméméh anjeunna, dirina ate.
Sacara Nabawi saméméh jeung sanggeus Dahar
Nabi sok ngomong, "Bismillah" saméméh anjeunna ate. Manéhna sok ate jeung leungeun katuhu sarta dahar jeng ti bagian dahareun di hareup manéhna. Sanggeus anjeunna jadi dahar manéhna baris hatur Allah nyebutkeun, "Puji jadi pikeun Alloh anu fed urang, sarta dibikeun urang nginum, jeung dijieun urang Islam."
Saré Nabawi
Saméméh manéhna angon, Nabi bakal iklas ka handap dina sisi katuhu sarta supplicate, "O Allah, dina Ngaran anjeun mah hirup jeung maot." Lamun manéhna awoke manéhna baris supplicate, "Puji jadi ka Allah, nu disimpen ka urang hirup, sanggeus disababkeun urang tilem jeung Anjeunna bakal jadi Kiamat."
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngalaporkeun yén saméméh Nabi angon manéhna ngalakukeunana cup leungeun-Na bareng, tiup dina eta mangka ngadugikeun bab Al Ikhlas, Al Falak, jeung An nas mangka ngusap leungeun ka sakuliah patempatan awakna manéhna bisa ngahontal, ieu manéhna tilu kali dimimitian ku sirah, tuluybeungeutna, dituturkeun ku bagian hareup awakna.
Weeping Nabawi
Saperti dipedar saméméhna, sadayana Nabi urang tercinta teu kaluar ti humility, kajembaran jeung asih Allah ogé néangan rahmat keur urang. Na nangis ieu sarua.
Hiji poé Abdullah, putra Masood, ditanya ku Nabi didugikeun sababaraha Qur'an ka manehna, whereupon Abdullah nanya, "O Rasul Allah kudu mah ngadugikeun ka anjeun basa eta geus dikirim ka handap ka anjeun?" Nabi nyarios, "Abdi bogoh ka ngadenge eta ti jalma sejen." Jadi Abdullah dimimitian didugikeunsurah "Nisa" Lamun manéhna nepi ka di ayat 41 'Kumaha mangka bakal eta jadi lamun Urang mawa maju ti unggal bangsa saksi, sarta mawa anjeun ka saksian ngalawan maranéhanana!' lawon flowed ti kadua panon Nabawi.
Sanggeus pupusna salah sahiji putri Nabawi, Barakah, ka babu longtime Nabi ieu sareng saha manéhna lamun indungna maot, dimimitian ceurik loudly. Nabi Drew perhatian nya éta, pikeun weeping uncontrolled ieu dilarang. Whereupon manéhna ngomong, "Naha atuh teu nempo anjeun nangis?" anjeunna ngawaler, "Ieu nangisteu dilarang, nya eta anu rahmat ti Allah. "Saterusna manéhna ngomong," A Muslim kiwari keur aya dina katengtreman sepanjang waktos, sanajan jiwa-Na keur dibawa kabur, manéhna sibuk uttering nu muji Allah. "
A rasakeun tina Humility Nabawi
jeung karakter Maha Agung
Allah, Dirina testifies ka gedena tina karakter Nabawi dina bab "The Pen" ayat 4 'Mémang, anjeun kana hiji akhlaq perkasa.'
Nabi kungsi disdained ngadatangan gering, ngadatangan funerals atawa numpak kalde a. Anjeunna bakal narima invitations, komo uleman ti maranéhanana di servitude, saperti ieu manner nya éta manéhna henteu kungsi bakal nujul ka eta jadi "budak" tapi rada salaku mahluk "nonoman" jeung jadi placate jantung maranéhanana.
Nabi kungsi hesitated pikeun nampa payel nu uleman ti miskin; komo basa aranjeunna dilayanan roti jeung mentega rancid, manéhna ngayakeun nampik atawa gelo maranehna.
Nabi urang tercinta disliked upami hiji nu mana wae nu ngadeg nepi lamun manehna asup.
Basa keur Rasullullah asup imahna manéhna baris ngabagi waktu-Na kana tilu bagian, hiji bagian pikeun Allah, lain keur kulawargana, jeung nu sejenna keur dirina, tacan ti bagian sorangan manéhna baris méré satengah waktu pikeun Sahabat deukeut saha bakal datang manéhna jeung nanyakeun, nepikeun talatah atawa requeststi nu sejen. Manéhna diajar Sahabat deukeut-Na hal nu éta mangpaatna pikeun sakumna bangsa sarta ka eta pikeun nepikeun jeung sama sekali manéhna diajar maranehna, sarta wanti ka ménta atas nama maranéhanana kurang bisa nampilkeun patarosan, sarta kungsi withheld walonan a. Manéhna kungsi wasted waktu dengekeun ngomongkeun, tapisalaku perkara tata krama manéhna baris ngagabung dina paguneman tina Sahabat-Na, euweuh urusan lamun maranéhanana diomongkeun ngeunaan urusan agama atawa duniawi.
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ceuk nu Nabi kungsi pencét saha iwal di Jihad. Sanes kang teu manéhna pencét awéwé.
Nabi dimangfaatkeun jeung ngahormatan jalma anu dimangfaatkeun jeung ngahormatan di bangsa maranéhanana. Manéhna warned eta tina hukuman Allah, dimédiasi antara urang, muji jeung wanti amal soleh. Manéhna ngécéskeun efek ngabahayakeun mahluk jahat, dipiceun jeung dicegah maranehna.
Nabi nuturkeun tangtu tengah dina sagala urusan jeung teu pernah neglected pikeun panduan pengikut-Na. Anjeunna sok truthful, sarta sabot spoke ka saha jalma nu ngarasa paling ngahormatan.
Basa keur Rasullullah ieu dipénta hiji hal, manéhna henteu kungsi nolak, jeung lamun manéhna nganggur méré manéhna baris ngomong kalayan kecap nanaon ka Panaros teh. Nabi kungsi nampik ngajawab tarosan tina traveler sarta bakal nyebutkeun, "Lamun anjeun ningali batur merlukeun, mantuan maranehna."
Sawaktos sasaurang ngagabung Nabi lantaran manéhna baris tetep seated nepi ka jalma nu kenca. Disposition endearing Nya éta teu sakadar keur sababaraha, tapi for everyone, manéhna kawas bapana ka maranehna.
Nabi kungsi mikir eta jadi handapeun manéhna mend baju-Na atawa mantuan jeung chores sapopoé, jeung sok nanaon ka barudak sarta bakal menta Allah ka ngaberkahan maranehna.
Teu adat Nabawi ka perhatian dirina jeung paguneman dianggurkeun atawa can ka ngeureunkeun lamun batur ieu diomongkeun. Gatherings-Na nya pinuh ku pangaweruh, modesty, kasabaran jeung kajujuran. Manéhna ayakeun didegradasi atawa disgraced saha. Lamun batur geus dosa, ieu teu dijieun publik. Leuwih saeutik anu dipikacinta,nu malarat dibikeun leuwih sering dipake tinimbang whilst strangers jeung travelers anu cared pikeun.
Maranéhanana di rumah tangga Nabi dicinta manéhna dearly, teu sakali teu manéhna rebuke sahijina keur teu sanggeus dipigawé hiji hal nu tangtu, atawa teu manéhna kungsi nanya naha batur geus dipigawé hal saperti a. Manéhna kungsi dipaké basa jorang, sareng teu manéhna ngagorowok jeung ngobrol di bazaars. Teu jalan ka avenge hiji akta bad jeung saruaakta, rada, manehna tangtu ngahampura eta jeung eta teu bakal disebutkeun saterusna. Manéhna kungsi sought faults di saha.
Sarerea narima hak maranéhanana, naha maranéhanana éta muslim atawa non-Muslim. Komo kafir Mekah kasaksian ka kejujuran Nabi.
Nabi ieu kungsi pondok-tempered, sareng teu manéhna qolbu saha. Manéhna sok greatly ngaapresiasi ridho Allah euweuh urusan naha maranéhanana éta leutik atawa gede. Anjeunna teu nyempad dahareun-Na, sareng teu leuwih-muji ka dinya.
Nabi kungsi jadi angered leuwih nu mana wae nu zat materialistis. Sawaktos sasaurang ngaleuwihan wates dina urusan agama atawa ngalawan bebeneran, manéhna jadi ambek ku cara teu saurang ogé bisa endure, jeung ngahurungkeun jauh. Manéhna boh forgave offender atawa mayar teu perhatian ka manéhna.
Basa keur Rasullullah ieu bagja, ieu lamun manéhna ampir ditutup panon-Na, sebutan pikeun seuri, eta ieu pikeun paling bagian seuri nu huntu hareup Maha Agung-Na glittered kawas bersinar hailstones bodas.
Basa keur Rasullullah gestured ka arah hal manéhna baris ngalakukeunana jeung leungeun-Na tinimbang ku saukur nu nunjukkeun ayana sareng salah sahiji ramo. Nu sarjana disebutkeun yen ieu can polah nu lian dina humility diangkat jadi manéhna baris ngumpulkeun hiji ramo salaku rujukan ka Allah.
Basa keur Rasullullah ieu kaget ku hal manéhna baris ngahurungkeun leungeun-Na. Manéhna mindeng spoke jeung dipaké leungeun-Na. Kadangkala manéhna baris baé korma leungeun nya kan jeung underside jempol kénca-Na.
Aya hiji waktu lamun para sahabat indit ka Rasul Allah complaining tina pangs parna maranéhanana lapar sarta nembongkeun manéhna batu maranéhanana geus strapped ngalawan burih maranéhna pikeun ngeureunkeunana ti bareuh whereupon Nabi némbongkeun eta dua batu strapped nya.
Gentleness Nabawi overcame anger-Na jeung jalma leuwih foolish acted ka arah manéhna, beuki sabar manéhna jadi.
Nabawi Pesanggrahan
Nabi urang tercinta angon kana kasur kulit teuas boneka jeung serat tangkal kalapa sawit. Kasur ieu jadi teuas yén tanda serat korma kenca tanda welt kana awak Maha Agung-Na sabot jengkar.
Nabawi Toothbrush
Nabi bakal ngabersihan huntu-Na jeung ahir splayed tina twig miswaak.
Haruman Alam Nabawi jeung Pamakéan wangi
Rasul Allah ieu dikaruniai hiji Haruman alami cukup kawas nu mana wae nu séjén di sakuliah dunya. Geus digambarkeun salaku mahluk leuwih seungit ti boh Amber atawa kasturi. Saperti ieu rasa amis budi nu sabot perspired, istri-Na dikumpulkeun kesang sarta dipaké ka wangi sorangan.
Sapatu Nabawi
Nabi ngagem agama sendal jeung soles kulit jeung dua straps.
Ring Nabawi
Nabi geus cingcin pérak jeung gemstone ti Abyssinia nu manéhna dipaké salaku segel a.
Lamun Islam mimiti nyebar jeung Nabi mimiti nulis aksara uleman ka Islam ka Kaisar Roma, Raja Pérsia, jeung saterusna, manéhna informed nu ngaping tina huluna ieu nagara bakal narima aksara kacuali bore segel hiji . Cingcin ieu dilakukeun dina boh taun-6 atawa 7 sanggeus hijrah-Naka Madinah.
Cingcin Nabawi ieu inscribed dina tilu garis, prasasti kahiji maca "Muhammad", nu kadua "Rasul" jeung nu katilu "Allah".
Nabawi Fast
Lian ti puasa fardhu Ramadan, Nabi observasi fasts sukarela. Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ceuk nu sanggeus hijrah ka Madinah Nabi teu gancang hiji bulan sakabéh iwal bulan Ramadan. Manéhna ogé nyebutkeun di petik Prophetic sejen anu manéhna baris gancanglolobana bulan Shaban.
Urang ogé ka Nabi bakal gancang sababaraha poé sabulan jeung ngaping sakabehna di jandéla anu lian. Ti poe anjeunna dipikanyaho geus fasted Senén jeung Kemis narima perhatian husus-Na. Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngalaporkeun Nabi nyebutkeun, "Kuring lahir dina Senén, sarta ngirim turun tinaQur'an commenced dina Senén. "Abu Hurayrah, disebutkeun yén Nabi nyarios," AMAL dibere (ka Alloh, Nu Maha Luhur) dina Mondays jeung Kemis. Kuring mikahayang nu soleh mah jadi dibere whilst Kuring keur puasa. "
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong, "Sababaraha bulan manéhna ngalakukeunana gancang dina Saturdays, Sundays jeung Mondays, sedengkeun dina bulan séjénna manéhna ngalakukeunana gancang dina Tuesdays, Wednesdays jeung Thursdays." Manéhna ogé ngomong yén Nabi teu gancang dina poe husus, tapi iraha wae merenah. Abdullah, putra Masoodngalaporkeun yén manéhna kadang fasted On a Friday.
Nabi ngalakukeunana ogé gancang dina 13th, 14 jeung poé 15 bulan Islam, ogé dina kasapuluh Muharram jeung ka-10 tina Thul Hijjah. Sanggeus hijrah Nabawi manéhna observasi sababaraha Yahudi observasi puasa dina kasapuluh Muharram, nu puasa Asyura. Manéhna nanya eta naha maranéhanana saumsarta ka nu ieu poé nu Allah, nu Maha Agung, disimpen Nabi Musa, aman damai jadi kana manéhna, ti Fir'aun, sarta yén ieu ogé poé nu Allah, nu Maha Agung, drowned Fir'aun. Yahudi ka Nabi nu Nabi Musa, aman damai jadi kana manéhna, bakal gancang poé anu kaluar tina syukur jeungkabagjaan thereupon Nabi urang tercinta ngadawuh, "Kami leuwih dijudulan ti Anjeun nuturkeun Musa, aman damai jadi kana manéhna." Saterusna Nabi maréntahkeun pengikut pikeun gancang dina sapoe. Ieu gancang ieu fardhu nepi ka paréntah datang ka majukeun bulan Ramadan, saterusna Nabi ceuk ieu sukarela.Pikeun jarak puasa Islam Asyura ti nu Yahudi, Nabi bakal gancang boh poé saméméh Asyura, atawa poé sanggeus kitu ogé poé Asyura sorangan.
Ibadah Nabawi
Kangjeng Nabi urang tercinta teu ieu hiji polah ibadah, jeung di handap ieu tapi sababaraha tina loba conto.
Sanajan manéhna kacida sinless sarta jangji pangkat pangluhurna di Paradise, pangkat di mana teu nabi lianna geus attained, teu nyegah manéhna ti ngalamar hiji gedena tina solat sukarela.
Nabi urang tercinta bakal nawarkeun solat lila saperti nu suku-Na jadi ngabareuhan. Lady Ayesha ditanya manéhna naha manéhna ditawarkeun solat lengthy saperti lamun Allah geus dihampura ka manusa sagala rupa dosa nya. Nabi ngawaler, "kudu mah teu jadi worshiper bersyukur?"
Ieu prakték Nabawi saré sanggeus solat Isya pikeun bagian kahiji peuting, tuluy ngahudangkeun pikeun nawarkeun solat sukarela-Na nepi ka waktu hiji bakal nyokot sasarap saméméh puasa. Dina waktu éta manéhna baris nawarkeun solat panungtungan peuting, nu solat Witr. Saterusna, Nabi ngalakukeunanamulang ka apartemen sarta sare nepi ka telepon pikeun solat Fajar dijieun, waktu anjeunna ngawujud boh wudhu utama atawa minor di kesiapan pikeun solat.
Solat peuting sukarela Nabi bakal commence jeung dua unit pondok shalat dituturkeun ku unit lila pisan shalat nu variatif dina no. Kadangkala manéhna baris nawarkeun sapuluh unit shalat dituturkeun ku Witr nyieun jumlahna aya tilu belas - lobana ieu kungsi ngaleuwihan - mangka kali séjén manéhnabakal nawarkeun dalapan unit shalat dituturkeun ku doa Witr.
Iraha wae Nabi ieu teu bisa nawarkeun sholat salila peuting, Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong yén manéhna bakal nawarkeun dua belas unit shalat saméméh pertengahan poé. Manéhna ogé commented nu manéhna ditawarkeun solat di ragam paling sampurna.
Aya hiji waktu lamun Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ditanya, "O Rasul Allah maneh saré samemeh Anjeun nawarkeun Witr?" Anjeunna ngawaler, "O Ayesha, sare panon mah, tapi jantung mah tetep hudang." State Maha Agung Ieu kado husus bestowed kana para nabi as.
Salila Ramadan Nabi bakal nawarkeun loba solat Taraweeh di Masjid, sarta ka Sahabat nya eta sajeroning nangtung jeung iman rido jeung asa dina sholat salila peuting tina ngahargaan (Al Qadr) bakal gaduh dosa maranéhanana dihampura. Lamun manéhna henteu nawarkeun solat Taraweeh-Na jeung jamaah manéhnabakal nawarkeun eta di imah.
Waktu éta manéhna gering, Nabi bakal nawarkeun sholat diuk nepi ka antara tilu puluh jeung opat puluh ayat tetep lamun manéhna baris nangtung sarta ngadugikeun eta, mangka manéhna bakal ruku jeung sujud, manéhna sarua dina unit kadua sholat.
Omar laporan sanggeus ditawarkeun dua unit shalat saméméh jeung sanggeus solat pertengahan poé, sarta dua unit shalat sanggeus solat peuting jeung dua unit shalat sanggeus solat peuting jeung Rasulullah.
Nabawi Recitation tina Qur'an Suci
Lady Ummu Salamah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong, "Manéhna recited unggal kecap misah jeung distinctly." Manéhna ogé ngomong, "Manéhna recited: '. Nu Maha Asih, Nu Maha Asih jeung direureuhkeun Nabi direureuhkeun deui sanggeus'. 'Puji jadi ka Allah, Rabb teh tina alam' jeung direureuhkeun, mangka recited, boga Poé Recompense '"
Lamun Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, nu nanya naha Nabi recited laun atawa audibly, manéhna jawab manéhna recited boh cara.
Hiji poé Ummu Hani anu cicing di Mekah, ceuk manéhna ngadéngé recitation Nabi ti hateup-top imah nya. Ulama nyebutkeun ieu alatan stillness peuting lamun sora ngumbara salajengna.
Basa keur Rasullullah dibuka Mekah, anjeunna rode onta-Na, Kaswa, reciting ayat-ayat nu di handap ieu sababaraha kali, 'Mémang Urang geus dibuka keur anjeun hiji lawang jelas, yen Allah forgives katukang Anjeun sareng dosa nu bakal datang, sarta nyampurnakeun sorangan-Na ka anjeun, jeung nungtun anjeun dina hiji Path lempeng. ' (48: 1-2). Muawiyah, putra Korrah,anu salah sahiji narrators ieu Prophetic Quotation ceuk nu lamun manéhna geus teu takwa nu urang bakal sabudeureun manéhna, manéhna bakal recited dina nada anu sarua.
Nu Companion, Katadah, ceuk nu Allah méré unggal salah sahiji nabi-Na ciri geulis sarta sora éndah, sarta nu Nabi urang geus boh fitur geulis sarta sora, tapi manéhna teu ngadugikeun di sunda melodious salaku nyaéta adat penyanyi.
Kacindekan
Sadaya maranéhanana Maha Agung nempo Nabi Muhammad ngan bisa ngajelaskeun mulia, fitur Maha Agung-Na ku cara nyebutkeun, "Kuring geus teu katempo saha kawas Rasul Allah ayakeun saméméh atawa sanggeus manéhna." Ku alatan éta, mustahil pikeun urang dina poé ieu jeung umur ka ngarti gedena kaéndahan-Na, boh sacara fisikatawa inwardly.
Ku ngusahakeun eunteung cara-Na aya berkah tremendous nu beunghar di ganjaran.
Bisa Allah dipuji jeung venerate urang tercinta Nabi Muhammad, anu pangalusna penciptaan Na.
THE TREMENDOUS nilai
Nabi THE
Di dieu sarta IN akhirat THE
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Niley Tremendous Nabawi
Di dieu jeung di akhirat nu
Nu asli jeung oge dipikawanoh warta narrating nilai esteemed Allah geus disimpen kana Nabi-Na bareng jeung kalungguhanana Maha Agung jeung priyayi dina ieu kahirupan jeung kahirupan langgeng.
Teu aya kamar ka sengketa nu Nabi Muhammad nyaéta ku jauh nu paling mulya sakabeh umat manusa, sarta yén manéhna téh nu Master barudak Adam. Atawa memang aya nu mana wae nu ragu Gusti nu aya dina nu Sight Allah hiji anu elevated ka stasiun pangluhurna jeung pangkat, jeung hiji nu pangcaketna pikeun Anjeunna. Anjeun kedahnyaho dear maca cutatan nu geus kahontal urang nu innumerable jeung mun urang boga diwates urang sorangan maranéhanana anu otentik jeung well-dipikawanoh.
Nu dina réngking Nabi jeung Gusti-Na
Nu laporan pangkat Nabi jeung Gusti-Na, nu Mighty, nu Maha Agung, pilihan-Na, raising zikir-Na, pangkat paling favored, WS Rendra barudak Adam, nu husus tina rank di ieu kahirupan jeung rohmat-Na alus teuing nami
Nabi nu nanya lamun prophethood ieu bestowed kana manéhna jeung Abu Hurayrah ngabejaan urang nu anjeunna ngawaler, "Lamun Adam ieu antara status awak jeung sumanget."
Jeung hal ka kaunggulan tina lineage Nabawi urang diwartoskeun ku putra Al Asqa Kang, Wathla éta, Rasul Allah ka aranjeunna, "Allah milih Ismail ti barudak Ibrahim, jeung ti bani Ismail Manéhna milih anak Kinanah. Ti anak Kinanah Manéhna milih barudaktina Hasyim, jeung ti bani Hasyim Manéhna milih nu Koraysh, jeung Manéhna milih kuring ti bani Hasyim. "
Dina petik di handap ieu Anas ngabejaan urang yen Nabi spoke tina posisi ngahormatan-Na nyebutkeun, "I am nu paling ngahormatan barudak Adam jeung Gusti mah, sarta Kuring keur teu boasting."
Putra Abbas 'ngalaporkeun Nabi nyebutkeun, "I am nu paling mulya kahiji jeung nu tadi, sarta kuring Kami teu boasting."
Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngabejaan urang yen Nabi nyarios, "Jibril datang ka ceuk si 'kuring searched wetan jeung kulon bumi jeung nempo no manusa leuwih hade tinimbang Muhammad, ayakeun teu kuring ningali suku hiji leuwih hade tinimbang anak Hasyim. '"
Dina "Wengi lalampahan" Burak, (nu winged bodas sawarga Gunung) dibawa pikeun Nabi numpang jeung Anas ngabejaan urang nu jadi frisky kana ningali Nabi whereupon Jibril nyarios ka Burak, "Dupi anjeun ngalakukeun ieu ka Muhammad? Hiji No anu geus kungsi ridden Anjeun leuwih menak ka Allah ti manéhna. " Kadédéngéan Burak ieu peupeus jadi kesang a. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Ieu aya alusna dipikanyaho nu Burak ieu Gunung sawarga para nabi, kitu, eta geus abad saprak manéhna ridden panungtungan Burak ieu oge sadar pangkat esteemed Nabi, sarta ieu ieu anu ngabalukarkeun manéhna. pikeun jadi frisky, mangkalamun Jibril spoke manéhna ngeunaan eta, manéhna aya deui di kesang a.)
Abu Hurayrah bareng jeung sababaraha Sahabat séjén ngabejaan urang yen Nabi Isa, "Lima hal geus dibikeun ka kuring yen taya nabi samémeh kuring ieu dibikeun. Ngaliwatan teror keur tuang ka hate tina musuh mah ieu dibikeun bantuan bulan samemeh mah anjog. bumi geus dijieun masjid keur kuringjeung tempat purity, saba kitu lamun waktu for bongan datang, mana wae manusa bangsa mah bisa solat. Nu spoils perang nu éta dibeunangkeun ka sadaya nabi saméméhna geus dijieun halal ka kuring. Kuring geus dikirim pikeun sakabéh bangsa. Mah geus dibere syafaat (dina Poé Judgement). "
Dina rujukan ka sakuliah dunya, Nabi Yesus, "Kaula dikirim pikeun sakabéh bangsa, nu wajar jeung poék." Pernyataan pamungkas ieu geus dipedar ku dua cara, kahiji nyaeta "nu poék" nujul kana Arab jeung "nu wajar" non-Arab. Nu kieu kadua nyaeta "nu wajar" nujul kana umat manusa jeung "poek"ka jin nu dijieun ti seuneu jeung hirup di daerah terpencil tapi aya ogé jalma anu hirup di kalangan manusa.
Abu Hurayrah ogé ngabejaan urang yen Nabi nyarios, "Ngaliwatan teror keur tuang ka hate tina musuh mah, kuring dibéré meunang, sarta kuring geus dibere eloquences sakabéh kecap. Sedengkeun kuring angon, kuring kungsi visi di mana kenop khasanah bumi éta dibawa ka kuring, jeung ditempatkeun di leungeun kuring. "Salian ieu dina pangiriman sejen nyaeta, "The pangkat prophethood ieu disegel pikeun sadaya waktu ku kuring."
Amir, putra Ukba sacara narrates yén Nabi SAW ngadawuh, "Dina nama Anjeun, kuring baris balik sateuacanna saméméh anjeun, sarta kuring bakal jadi saksi pikeun anjeun. Demi Allah, Kuring keur nempo renang mah ayeuna. Kuring geus dibikeun kenop ka nu khasanah bumi. Demi Allah, teu sieun nu bakal ngahubungkeun (lain jeung Allah) sanggeuskuring, rada, kuring sieun anjeun bakal vie ku karana pikeun gain duniawi. "
Putra ngirut Kang, Abdullah ngabejaan urang nu Rasul Allah ngandika, "Kami Muhammad, nu unlettered Nabi, teu aya nabi sanggeus kuring. Kuring dibikeun kabéh eloquences kecap jeung harti ahir maranéhanana."
Putra Omar sacara ngabejaan urang yen Nabi spoke tina ahir dunya nyebutkeun, "Kuring geus dikirim teu lila saméméh datangna tina Sajam Tukang."
Abu Hurayrah ngabejaan urang éta, Nabi spoke tina tanda prophethood dibikeun ka nabi saméméhna, nyebutkeun, "Unggal nabi ieu dibikeun tanda ku nu urang bakal percaya ka anjeunna, sarta kuring geus dibere Wahyu nu Allah geus ngutus ka handap pikeun kuring, jeung geus asa anu kuring bakal boga jumlah greatesttina pengikut dina Poé Kiamat. "
Ulama Islam geus ngécéskeun harti tina petik harita nyebutkeun yén éta téh Qur'an, nu mujijat greatest dibikeun ka Nabi Muhammad kusabab éta kawas kabéh miracles of nabi mulya nu sejen tur bakal tetep salami dunya tetep. Nu miracles ku para nabi saméméhna mucunghultapi teu tetep jeung éta hadir ngan salila waktu hirup maranéhanana. Qur'an bakal tetep generasi sanggeus generasi nepi nepi ka Poé Kiamat.
Alatan enormity matuh ieu kami geus dibere nu kieu nu maca cara di luhur saderhana sarta inshaAllah bakal ditujul dina leuwih gede jéntré dina buku anu patali jeung miracles.
Perhatian urang dicokot ku Imam Ali, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, eta, unggal nabi ieu dibikeun tujuh jalma mulia, mentri, para ti bangsa-Na Tapi, Nabi urang ieu dibikeun welas, di antarana, Abu Bakar, putra Omar Masood, sarta Ammar . Saterusna, sapuluh para sahabat Nabi étadijamin Paradise (Hamza, Jaffar, Ali, Hasan, Hussain, Al Miqdad, Abu Dharr, Hudhayfa, Salman jeung Bilal).
Nabi nyarios, "Allah cipta Mekah ti gajah jeung méré Rasul jeung mu'min ngadalikeun leuwih dinya. Sapertos moal diijinkeun ka saha sanggeus kuring jeung eta dijieun halal keur kuring for ngan urang jam hiji poé." (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Nu gajah anu dibawa ka Mekah ku sbraha ka ngancurkeunnu Ka'ba. Nabi ieu diijinkeun tarung dina precinct Suci Mekah ngan pikeun waktu jam dina poe manéhna Dibuka Mekah.)
Sairia, putra Al Irbad Kang, ceuk nu Rasul Allah ngandika, "Mémang mah, nu worshiper Allah, jeung segel para nabi saprak Adam ieu nu disetél dina liat mah bakal nginpokeun ka Anjeun tentang ieu:. Kami nu supplication mah bapana Ibrahim, nu tidings gumbira Yesus, sarta wawasan ku indung na kawas kitu,nu ibu ibu para nabi tempo -. sarta terang yen ibu Rasul Allah nempo salaku manéhna ngababarkeun kuring, lampu emitting ti dirina nu cahayana nu istana Siria, arek manéhna nempo eta "(HR Ahmad putra Hanbal , Bazar jeung Al Byhaqi nu judged hadits ieu jadi otentik salaku teu ibn Hibban,Al Hakim jeung dikonfirmasi ku Hafiz ibn Hajar. HR Hafiz Abdullah Bin Siddique Al Ghumari, bisa Allah geus rahmat dina eta).
(Pikeun ieu Syaikh Darwish nu ditambahkeun:. Ieu negates pamadegan maranéhanana anu mertimbangkeun Lady Aminah jadi saukur antara rahayat hiji alam orientasi tegak saméméh Islam, jeung kawas kitu "sedekah" maranéhanana dikirim deui ka eta anu nyebutkeun prophetic Ieu téh bukti éta, manéhna nu kahiji di antara babaturan deukeut Allah (awlia)dina Islam, jeung nu manéhna nyaéta ibu menak kulawarga imah Nabawi, saprak manéhna nempo jeung panon tina babaturan deukeut Allah (awlia). Status ranking luhur saperti ieu referenced dina hadits Ilahi, "Kuring bakal tetempoan-Na jeung nu manéhna nilik". Ieu ngandung harti yén manéhna nempo istana, teu jeungnya eyesight teratur tapi kalawan terang putra nya urang. Ku alatan éta, manéhna endowed manéhna jeung ngahargaan jeung susu pangalusna nya, sarta manéhna cahayana nya saméméh cahaya dunya.
Grammatically, Nabi disebut dirina minangka jalmi kadua ku indungna, jeung bore Nyaksikeun yen manéhna nempo sakabeh lampu, sedengkeun batur Uninga Ngeunaan eta saterusna. Nabi ngahormatan nya jeung disebut nya "Basa Rasul Allah". Cahya Her, ngahargaan jeung kabagjaan ieu diwariskeun ku LadyKhadijah, tuluy putri nya Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna).
Hafiz ibn Kathir nya di Shahih (otentik) Seerah ngalaporkeun yén Lady Aminah ogé nempo cahya sarua lamun manéhna teu katimu Nabi. Manéhna ogé disebutkeun dina rujukan sarua rohmat Nabi. Sateuacan pupusna, Syaikh Al Bani anut ka ieu ditinggalkeun kaom Wahabi. Syaikh Al Bani jadikacida kritis tina kapercayaan professed tina clerics Wahabi Ajén - ibn Baz jeung Twigry - nu ngajaga kasaruaan antara manusa jeung Allah.
Ieu téh, singket, rohmat Allah ka urang tina pamahaman hadits ieu. Ieu téh mangrupa rujukan otentik undisputable ka cahya prophethood, sarta euweuh hiji kudu nimbang narration palsu nu nyebutkeun, "O Jabir, nu nyiptakeun kahiji ku Allah nyaeta cahya Nabi Anjeun", nu fabricator anakngaku jadi dilaporkeun dina Musannaf ku Abdul Razzaq. Teu aya nu nyebutkeun saperti di nu rujukan atawa di mana waé nu sejenna, geus sagemblengna palsu).
Putra Abbas 'spoke ka para sahabatna ngeunaan posisi Nabi nyebutkeun, "Allah pikaresep Muhammad ka pangeusi langit jeung sakabeh nabi anu mulia séjénna." Whereupon para sahabatna inquired ngeunaan kaunggulan ka sakuliah nu pangeusi langit, jadi Abbas ka aranjeunna, "nyebutkeun Allah kapangeusi langit, 'Lamun nu mana wae nu salah sahijina nyebutkeun: Kami hiji dewa lian ti Anjeunna, Kami baris recompense manéhna jeung Gehenna (Gasibu). Salaku saperti Kami recompense ngarugikeun doers '"(21:29). Padahal Allah ceuk ka Nabi Muhammad" Mémang, Kami geus dibuka keur anjeun hiji lawang jelas éta, Allah forgives katukang jeung ka hareupdosa, jeung nyampurnakeun sorangan-Na ka anjeun, jeung nungtun anjeun dina Path lempeng ". (48: 1-2) para Abbas 'teras inquired ngeunaan kaunggulan Nabawi leuwih nabi mulya séjén whereupon Abbas ngingetkeun aranjeunna tina ayat teh," nyebutkeun Allah , 'Kami geus ngutus no Rasul iwal di basa bangsa sorangan,ku kituna manéhna bisa nyieun sagalana polos ka maranehna. Tapi Allah ngabalukarkeun sesat saha Anjeunna baris jeung nungtun saha Anjeunna baris. Manéhna nya éta Ta'ala, nu Wise "(14: 4) sedengkeun Allah ceuk ka Nabi Muhammad" Kami teu ngirim nuhun sagala umat manusa iwal pikeun mawa eta tidings gumbira jeung ngingetkeun "(34:28).
Hiji poé lamun Khalid, putra Madan sacara ieu di antarana para sahabat maranéhanana nanya ka Rasul Allah pikeun nyaritakeun eta leuwih ngeunaan dirina, jadi Nabi ka aranjeunna, "Kami jawaban ka supplication ramana mah Ibrahim, waktu anjeunna supplicated 'Gusti Kami, ngirim di antara maranehna hiji Rasul ti eta '(2: 129). Yesus ogéméré warta alus ngeunaan kuring. "
Nabi Isa, "Kapan ibu mah teu katimu kuring, manéhna kadatangan nu aya cahya datang ti dirina nu illumined nu istana tina Basra di Syria." Saterusna manéhna spoke tina suckling-Na nyebutkeun, "Kuring ieu suckled ku bangsa putra Saad Bakar". Saterusna Nabi ka eta tina kasempetan kadua lamun dada nya éta dibuka,"Kuring ieu herding sababaraha sato jeung mah angkat-baraya balik anjir urang lamun dua lalaki maké robes bodas datang ka kuring. Maranéhanana diayakeun kuring tightly jeung pamisah muka dada, da tikoro mah turun ka beuteung mah. Tuluy maranehna dipiceun jantung mah jeung dibeulah eta muka. Tuluy maranehna dikumbah jantung sarta dada kuring jeung salju nepi ka maranehna geuscleansed dinya. "Salah sahiji malaikat ceuk ka nu sejen," beuratna manéhna jeung sapuluh urang bangsa-Na, "tapi kuring outweighed maranehna. Jadi cenah," beuratna manéhna jeung saratus bangsa-Na, "tapi kuring masih outweighed maranehna. Saterusna manéhna ngomong, "beuratna manéhna jeung hiji rebu bangsa-Na," tapi sakali deui mah outweighed maranehna. WhereuponMalaikat ngadawuh, "Lamun anjeun ka beuratna manéhna sareng sadaya bangsa-Na manéhna masih bakal outweigh kabeh!"
Anas ngabejaan tina kahiji kalina dada Nabawi dibuka nyebutkeun, "Jibril datang ka Rasul Allah salaku manéhna maen jeung sababaraha anak. Jibril nyandak manéhna sarta sanggeus sanggeus neundeun manéhna ka handap, manéhna dibeulah kabuka dada pikeun jantung sarta dipiceun eta . Saterusna, manéhna dipiceun clot hiji nyebutkeun, 'Ieu mangrupa bakal-jadibabagi tina Iblis di anjeun. 'saterusna, manéhna dikumbah jantungna jeung cai Zam-Zam ti wadah emas jeung resealed eta, sarta disimpen ka tempatna. Barudak indit ka ibu suckling-Na nyebutkeun, 'Muhammad geus ditelasan!' Saterusna manéhna balik ka maranehna jeung maranehna disambut manéhna, sedengkeun warna-Na masih teteplemes. "Anas ditambahkeun," mah, tangtu tempo tanda tina stitching dina dada-Na. "
Abdullah, putra Masood sacara ngomong, "Allah kokotéténgan ka hate tina nyembah berhala-Na, jeung ti antara anu ku maranehna milih jantung (Rosul) Muhammad. Allah milih manéhna keur Dirina tur dikirim manéhna jeung pesen-Na."
THE Babah peuting lalampahan AND THE sawarga pisan
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Babah tina peuting lalampahan jeung pisan Surgawi
Nu favoring Nabi jeung mujijat tina peuting lalampahan ti Mekah ka Yerusalem, sarta pisan Surgawi. Paguneman jeung Gusti-Na, ningali, anjog ka nabi dina sholat, nu pisan ka Lote Tangkal, jeung naon manéhna nempo sahiji tanda grand Alloh, Gusti-Na.
(Syaikh Ahmad Darwish nu ditambahkeun: Hakim Eyad, kitu ogé Hafiz ibn Diajar, presents naon anu geus dibikeun tumurun ti hiji grup pamancar jeung nu séjén ngeunaan pisan Surgawi.
Saprak Hakim Eyad, kitu ogé Hafiz ibn Hajar nu luhur ranking sarjana hadits maranéhanana sasari jeung disusun total sakabéh hadits pangatur jeung réntétan kajadian salila pisan Surgawi. Sedengkeun maranéhanana pangaweruh nu hadits anu teu lengkep bisa anggap aya kontradiksi, nu teupasualan.
Hakim Eyad, sarta ahli dina subjék ieu tina pamadegan yen Nabi ngalaman visi (salila nya sare) pisan rohani, anu dina gilirannana, lulus manéhna sarta diwanohkeun manéhna ka pisan ahir nyata miraculous sabenerna fisik boh awak jeung sumanget.
State ahir Ieu kaayaan nu ngabalukarkeun unbeliever jeung munafik debat sabab teu saurang bakal prihatin debat ngeunaan visi salila sare.
Nu sarjana ahli unsurpassed hadits, Hafiz ibn Hajar, nu jero pamahaman jeung pangaweruh nu dicaritakeun ku sadaya, ieu dikaruniai kamampuhan pikeun ngatur threading ieu hadist ieu ti sumber carita asli ieu.
Ti kaahlian Hafiz ibn Hajar sacara simkuring terang, yen awal kajadian penting ieu lumangsung peuting di imah Ummu Hani - anu aya di lebak Abu Thalib - mana Nabi kajadian jadi saré. Sarta, ieu hateup imah nya nu ujug-ujug dibeulah kabuka, jeung yén ieu nu hususimah nu Nabi disebut kapan cenah "imah" sabab ieu aya nu manéhna tinggal.
Ieu dina nu peuting husus nu Jibril datang ka manehna, jeung nyandak manéhna ti imah Ummu Hani ka Masjid Haram di mana anjeunna rested salaku manéhna mecenghul tina kaayaan antara sare jeung bangun up. Ieu dina waktu nu nu Jibril nyandak manéhna ka panto Ka'bah mana Nabi dipasang Burak - nu 'badenepi 'disebutkeun dina hadits nujul élévasi ka commencement tina peuting lalampahan, sedengkeun nu pisan ka langit lumangsung di Yerusalem.
Hafiz ibn Hajar ogé sheds cahya salajengna jadi manéhna diayakeun di sababaraha kajadian ngalaporkeun nu nyaritakeun bubuka dada Nabawi, salah sahiji anu lumangsung di préparasi Isra jeung Mi'roj. Mimiti kajadian narrates jalan ngaleupaskeun partikel menit, sedengkeun nu bukaan séjén solely ngumbahjeung cai Zam-Zam jeung keusikan jantung Nabawi jeung dada jeung iman).
Nu miraculous peuting perjalanan Nabi Muhammad ngabejaan téh nya keur pamingpin solat sakabeh nabi anu mulia, paguneman-Na jeung Allah, visi-Na, pisan-Na ka Lote Tangkal (Sidrat Tangkal) tina tungtung deukeut jeung Taman ngungsi, jeung speaks tina tanda greatest Allah katingal ku anjeunna salilalalampahan-Na.
Sejen nu qualities pisan husus Nabi Muhammad dijieun dipikawanoh urang salaku hasil kajadian ieu ditambahkeun ka nu urang diajar leuwih ti tingkat Maha Agung bestowed kana manéhna dina akun ieu. Kajadian miraculous ieu disebutkeun dina Qur'an Suci jeung wincikan salajengna dijieun dipikawanoh di urang otentik propheticcutatan.
Allah nyebutkeun, "Maha Agung Anjeunna nu dibawa-Na worshiper (Rosul SAW) totravel di peuting ti Masjid Haram (Mekah) ka Masjid Furthest (Yerusalem) nu Urang geus dikaruniai kira-kira eta jadi nu Urang bisa mintonkeun manéhna sababaraha tanda kami. Manéhna nya éta Hearer, nu Seer. " (17: 1)
Sarta, "Ku béntang lamun plunges, pendamping Anjeun teu ngayakeun sesat, ayakeun errs atawa teu manéhna nyarita kaluar ti kahayang. Memang, teu iwal hiji Wahyu nu wangsit, diajar ku Hiji anu Stern di daya. Ti bisa jadi, manéhna (Jibril) pinunjul sungut bari manéhna di ufuk pangluhurna; mangka manéhna Drew deukeut, jeungjadi deukeut manéhna tapi panjang dua bows 'atawa komo nearer, jadi (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na (Jibril) anu mana kang wangsit (ka Nabi Muhammad). Jantungna teu ngabohong naon manéhna saw. Naon, bakal Anjeun sengketa sareng anjeunna ngeunaan naon anu nilik! Mémang, manéhna ningali manéhna di turunan sejen di Lote Tangkal (Sidrattangkal) tina tungtung deukeut jeung Taman ngungsi. Lamun aya asalna ka Lote Tangkal éta, nu asalna panon-Na teu swerve, sareng teu maranéhanana stray pikeun memang anjeunna ningal salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti-Na "(53: 1-18).
Muslim geus bener bener teu ragu ngeunaan kajadian, kagiatan miraculous ieu gede sabab Allah Dirina testifies ka éta dina Qur'an Suci. Aya sababaraha nu agung otentik cutatan prophetic nu elaborate kana jéntré sarta Marvels ka ngenalkeun urang masih salajengna jeung qualities pisan hususNabi urang tercinta. Sawatara informasi nu geus kungsi dijieun dipikanyaho ka anjeun dina buku nu saencana dina runtuyan ieu kitu, urang bakal, Insya Allah (inshaAllah), enlighten Anjeun sareng leuwih indikasi ka gedena anak.
Putra Malik sacara Anas ngabejaan urang nu manéhna diwartoskeun ku Rasul Allah "Burak dibawa ka kuring. Éta sato bodas, rada taller ti kalde hiji, tacan leuwih leutik batan bigal a. Lengkah Die ngalegaan jarak nu equaled kisaran anak visi (Syaikh Ahmad Darwish commented: ieu hartina eta ngumbara dilaju cahaya). Kuring dipasang jeung rode eta nepi ka kuring dibawa ka Yerusalem. Mah dihijikeun ka cingcin USB nu nabi dipaké jeung saterusna diasupkeun Masjid tempat kuring ngado'a dua unit sholat. Lamun kuring datang kaluar, Jibril kuring dibawa dua jugs, salah sahiji susu jeung sejenna anggur. Kuring milih hiji ngandungsusu jeung Jibril nyarios, 'Anjeun geus dipilih alam orientasi tegak.'
Saterusna manéhna (Jibril) ascended jeung kuring ka sawarga kahiji jeung ménta ka dibuka jeung sora dipenta, 'Saha kitu?' Anjeunna ngawaler, 'Jibril'. Saterusna sora nanya, 'Saha sareng anjeun?' Jibril ngawaler, 'Muhammad'. Sora inquired, 'ieu manéhna dikirim pikeun?' sarta manéhna dijawab, 'Manéhna dikirim pikeun', whereupon nupanto dibuka for jeung urang jeung mah nempo Adam nu disambut kuring jeung supplicated pikeun kuring. Teras we ascended ka sawarga kadua jeung Jibril dipénta ka dibuka, jeung sora hiji inquired, 'Saha kitu?' jeung anjeunna ngawaler, 'Jibril' jeung sora nanya 'Saha sareng anjeun?' Pikeun nu anjeunna ngawaler, 'Muhammad'. Eta nu nanya,'Ieu manéhna dikirim pikeun?' sarta manéhna dijawab, 'Anjeunna.' Jeung panto dibuka pikeun urang, sarta aya mah nempo dua cousins, Isa anak Maryam, jeung John, putra Zachariah urang. Maranéhanana tampi kuring jeung supplicated pikeun kuring. Teras we ascended ka sawarga katilu jeung hal anu sarua kajadian jeung panto dibuka for jeung urang jeung kuring papanggihJoseph, manéhna geus dibikeun satengah sakabeh kageulisan, sarta manéhna teuing tampi kuring jeung supplicated pikeun kuring. Teras we ascended ka sawarga kaopat jeung hal anu sarua lumangsung. Aya kuring nempo Idris (Enoch) jeung manéhna tampi kuring jeung supplicated pikeun kuring. (Ti Idris) Allah nyebutkeun, "Idris, anjeunna teuing ieu bebeneran jeung hiji Nabi"(19:57). Saterusna, urang ascended ka sawarga kalima jeung hal anu sarua lumangsung. Harun ieu aya jeung manéhna tampi jeung supplicated pikeun kuring. Saterusna, urang ascended ka sawarga kagenep, jeung hal anu sarua lumangsung, sarta aya mah nempo Musa nu disambut jeung supplicated pikeun kuring. Saterusna urang ascended ka katujuh nulangit jeung hal anu sarua lumangsung sarta kuring nempo Abraham condong ngalawan "bayt Al ma'mur (nu rame House) pilgrimaged ku tujuh puluh rebu malaikat di langit anu asup tapi teu muncul.
Saterusna manéhna ngajak kuring ka Lote Tangkal ending teh, daun anak nu kawas Ceuli tina gajah, jeung bungbuahan anak nu jiga kapal earthenware. Lamun paréntah ti Allah nyertakeun eta, nu nu katutupan ieu transformasi, dina cara nu teu mahluk anu mampuh nerangkeun dina akun kaéndahan mutlak anak. Saterusna,Allah anu kaungkap ka kuring naon Manéhna wangsit, jeung Manéhna obligated lima puluh solat salila unggal poé jeung peuting anak. Saterusna kuring diturunkeun ka Musa, sarta manéhna nanyakeun ka kuring, 'Kumaha geus Gusti nu obligated kana bangsa anjeun?' Kuring ka manehna 'lima puluh solat' jadi manéhna ka kuring, 'Uih deui ka Gusti nu terus nanya ka Anjeunna ka lighten eta, bangsa anjeun bakalkungsi bisa ngalakukeun éta. Kuring dites nu Bani Israil jeung nyaho tina pangalaman. ' Jadi kuring indit deui ka Gusti mah dipénta, 'Gusti abdi, lighten eta kanggo mah bangsa.' Jadi Manéhna ngurangan ku lima, jeung kuring balik ka Musa jeung ka manéhna, 'Manéhna ngurangan ku lima pikeun kuring.' Musa ngomong, 'bangsa anjeun moal bisapikeun maneh anu, rék balik deui ka Gusti nu terus nanya ka Anjeunna ka lighten éta. ' Mah tetep bade jeung datang antara Gusti mah jeung Musa nepi ka Allah ngandika, 'Muhammad sipatna lima solat sakuliah unggal poé jeung peuting anak. Unggal diitung solat salaku sapuluh, sarua jeung lima puluh solat. Whosoever intends pikeun ngalakukeun hiji hal anu alus,tapi teu ngalakukeun hal eta, hiji akta alus bakal ditulis keur manéhna. Lamun manehna teu eta, sapuluh bakal ditulis keur manéhna. Whosoever intends pikeun ngalakukeun hiji hal anu goréng tapi teu ngalakukeun hal eta - sia bakal ditulis ngalawan manéhna. Lamun manehna teu, terus hiji akta bad bakal direkam. ' Saterusna kuring balik ka Musa jeung ka manéhna jeung cenah,'Buka deui ka Gusti nu terus nanya ka Anjeunna ka lighten éta.' Whereupon Rasul Allah ngandika, 'kuring geus Isro deui ka Gusti mah jadi mindeng mah, isin saméméh Anjeunna.' "
A jéntré rupa tina pisan Surgawi preparatory ieu diriwayatkan ku Abu Dharr nu ngabejaan urang nu Rasul Allah ngandika, "Nu hateup imah ieu mah dibeulah kabuka, jeung Jibril diturunkeun jeung dibuka dada kuring jeung dikumbah eta cai ti Zamzam. Saterusna manéhna dibawa hiji plato emas ngeusi hikmah sarta kapercayaan numanéhna dituang kana dada kuring terus disegel dinya. Manéhna ngajak kuring ku leungeun jeung ascended jeung kuring ka langit "(Mangga tingal catetan bubuka urang kahiji anu patali jeung:. Hakim Eyad jeung Hafiz ibn Hajar nu Hafiz ibn Hajar unifies runtuyan nu ku pangatur kabéh threads kana saukur hiji thread dumasar kapamahaman vast nya ku kajadian. Aya loba hadits otentik sejenna nu ditambahkeun leuwih rinci ka kajadian, boh dina fase bubuka tina visions sarta nu sabenerna. Hakim Eyad terus maledog nu langkung terang kana nu peuting lalampahan ku teken perhatian urang ka laporan ku sababaraha Sahabat).
Putra Shehab sacara Kami ngabejaan, "Unggal Nabi iwal Adam jeung Abraham ceuk kuring (Rosul SAW). 'Wilujeng sumping Nabi bener jeung adi bener'. Adam jeung Abraham ngomong, 'putra bener.'"
Putra Abbas ', ngalaporkeun yén Nabi SAW ngadawuh, "Saterusna manéhna (Jibril) ascended jeung kuring nepi ka kuring nepi ka tingkat hiji polos mana kuring ngadéngé scratching tina pens."
Putra Sa'sa'a, Malik ngabejaan urang tina paguneman Nabawi jeung Musa, cenah, "Salaku mah diliwatan Musa, manéhna wept. Manéhna nanyakeun, 'Naha anjeun ceurik?' Musa ngawaler, 'Gusti, ieu hiji lalaki ngora anu dikirim sanggeus kuring, jeung leuwih bangsa-Na bakal nuliskeun Paradise ti maranéhanana bangsa mah. " (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Anjeunbisa jadi jadi panasaran naha Musa wept. Ieu téh alatan manéhna bakal ngabogaan jumlah Lesser jalma anu ibadah jeung muji ka Allah sorangan, sedengkeun Nabi Muhammad nyaéta happy alatan manéhna bakal ngabogaan jumlah leuwih gede tina nyembah berhala anu dipuji Allah sorangan alatan manéhna instrumental di guiding maranehna.)
Abu Hurayrah, ngabejaan urang yen Nabi Yesus, "Kaula ningali sorangan di grup nabi jeung lamun waktu for bongan anjog mah ngakibatkeun eta dina sholat. Sora A ngomong, 'Muhammad! Ieu Malik, nu wali Seuneu teh, jadi salam manéhna 'kuring jadi diaktipkeun di sabudeureun, tapi manéhna dipapag kuring kahiji.'
Putra Masood sacara Kami ngabejaan, "Manéhna (Jibril) kuring dibawa (Nabi) ka Lote Tangkal ending teh, anu aya di sawarga kagenep. Naon bae naék ti bumi (tina amal soleh) ngahontal eta, sarta aya eta kasebut ditarima. naon bae asalna turun ka dinya, eta ditarima aya. Allah nyebutkeun, "Kapan aya asalna ka Lote Tangkaléta, nu asalna "(53:16). Mantenna ngadawuh," nyebarkeun kaluar tina emas. "
Dina vérsi séjén eta maos, "The Rasul Allah ieu dibikeun tilu hal. Manéhna dibéré lima solat, nu anjing laut tina" Sapi "surah, sarta pardoning dosa utama bangsa-Na pikeun maranéhanana bangsa-Na nu teu ngahubungkeun nanaon jeung Allah. " (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Manusa teu bisa nembuswatesan maranéhanana sabab nu saolah-olah veiled. Maha Nyipta teu pernah bolos, tapi di waktu nu sami Manéhna nyaéta unreachable ngaliwatan watesan panon manusa urang kitu, saterusna di Paradise percaya bakal tempo ka Anjeunna.)
Realitas Nabawi peuting lalampahan
Realitas Nabawi peuting lalampahan jeung pisan Surgawi jelemana hartina ku awak jeung jiwa, nu aya status sare.
Kalolobaan para sahabat, di antarana, putra Abbas '. Jabir, Anas Hudhayfa, Abu Hurayrah, Sa'sa'as putra Malik, Abu Habba Al Badri, putra Masood Kang, Ad Dahhak, Jubair sacara putra Sa'id, Katada, putra Al Musayyab, putra Shehab Kang, putra Zayd Kang, Al Hasan Al Basri, Ibrahim, Masruk, Muhjahid, Ikrima jeung putra Jurayi Kang, percayanu manéhna indit dina peuting lalampahan di badan jasmani bari manéhna hudang. Pamadegan ieu upheld ku mayoritas jurists, para ulama hadits, teologi, jeung ku maranéhanana anu ngécéskeun Qur'an Suci.
Allah nyebutkeun: "Maha Agung Anjeunna nu dibawa worshiper-Na lalampahan di peuting ti Masjid Haram ka Masjid Furthest nu Urang geus dikaruniai kira-kira eta jadi nu Urang bisa mintonkeun manéhna sababaraha tanda kami Manéhna nya éta Hearer, nu Seer." ( 17: 1).
Lamun Koraysh nanya ka Nabi (kira Jibril sarta Majelis Permusyawaratan Rakyat Angelic) Abu Hurayrah ngabejaan yen Nabi Isa, "The Koraysh kuring nanya ngeunaan mah peuting lalampahan. Maranéhanana nanya ka kuring hal nu ieu unsure (alatan manéhna teu ngarekam urusan réméh) sarta kuring jadi leuwih ngaganggu batan kuring kungsi kantos, mangkaAllah diangkat kasebut di hareupeun kitu mah kuring bisa nempo eta. "
Rebuttal ka jelema nu ngomong nu peuting lalampahan
Ieu Ngan hiji Dream
(Syaikh Darwish commented: Aya sababaraha urang, anu cicing loba abad sanggeus pisan jeung peuting lalampahan lumangsung, nu ngaku kajadian ieu impian Pikeun ngarojong pamadegan maranéhna maranéhanana QUOTE ayat teh, "Kami teu make visi (ru '. yah) nu Urang némbongkeun ka anjeun .... iwal jadi sidang pikeun jalma "(17:60).Sasuai, maranéhanana anu ngaranna peuting lalampahan jeung pisan salaku mahluk visi, sedengkeun ayat Isra negates kitu, sabab Mantenna ngadawuh, "Maha Agung Anjeunna nu dibawa worshiper-Na (Rosul SAW) lalampahan di peuting ti Masjid Haram ka Masjid Furthest nu Urang geus dikaruniai kira-kira eta jadi nu Urang nganutmintonkeun manéhna sababaraha tanda kami. Manéhna nya éta Hearer, nu Seer "(17: 1)". Sarta teu saurang ogé bisa nyebutkeun yén peuting lalampahan ieu bari manéhna saré. Oge, kecap "trial" dina (17:60) ngabuktikeun yen eta nyaeta sighting hiji panon sabab visi teu mibanda sidang di dinya, teu saurang bakal kufur visi mandang sabaraha jauh anakJarak!)
Teu aya disagreement antara sarjana éta, ayat, "Kapan Kami ceuk ka maraneh, 'Mémang, Gusti nu ngawengku sakabéh jalma.' Urang teu make visi nu Urang némbongkeun ka anjeun, jeung tangkal dila'nat di Qur'an iwal jadi sidang pikeun jalma, jeung Kami nyingsieunan eta, tapi ngan naek ka eta di insolence gede.(17:60) ieu wangsit jeung hal ka kaputusan dicokot ku Nabi Muhammad di Hudaybiyah, jeung hubungan ka kuciwa, bakal-jadi jamaah haji.
Eta jelema nu ngaku nu peuting lalampahan jadi cukup ku hiji visi tinimbang hiji quote kajadian ayat ieu ngarojong ngaku maranéhanana tacan di waktu nu sami milih mopohokeun ayat-ayat nu munggaran bab sarua, nu jelas nu nyarita tina peuting lalampahan. Allah nyebutkeun, "Maha Agung Anjeunna nu dibawa worshiper-Na (RosulMuhammad) lalampahan di peuting ti Masjid Haram ka Masjid Furthest nu Urang geus dikaruniai kira-kira eta jadi nu Urang bisa mintonkeun manéhna sababaraha tanda kami. Manéhna nya éta Hearer, nu Seer "(17: 1). Ieu jalma nu salah kaprah, ogé milih malire kanyataan yén Abu Bakar, kahiji Khalifah langsung ditarima kanyataanana,jeung kungsi diinterpretasi eta disebutkeun.
Kecap basa Arab "ru'yah" hartina visi. Ditambahkeun ka rebuttal ieu téh pernyataan kapanggih dina ayat bubuka bab sarua distinctly ngaranna "The peuting lalampahan". Dina ayat nu Allah nyebutkeun, "Maha Agung Anjeunna nu dibawa worshiper-Na lalampahan di peuting" (17: 1). Pernyataan ieu disproves ngaku tinanu deniers, sabab salah teu bisa nyebutkeun ngeunaan batur anu sare anjeunna ngumbara ka dina lalampahan a.
Dina kacindekan, geus acara geus saukur impian, kafir kungsi bakal diangkat hiji bantahan ka jadi nanaon bisa lumangsung dina impian. Oge, lamun geus teu geus kanyataanana hiji mangka bakal negate hiji pokok penting utama Islam nyaéta kawajiban sholat teh. Ogé bakal negate agungjeung ngarah para nabi di sholat, jeung Jibril datang pikeun nyokot Nabi nepi ngagunakeun Burak nu ieu sarua Gunung dipaké pikeun mawa nabi saméméh manéhna.
Teu Nabi tempo Gusti nya?
(Syaikh Ahmad Darwish commented: dina Nu disebutkeun laporan ti putra Abbas 'aya dina rujukan ka status Paradise Nabi, sakumaha Nabi nilik Allah di Paradise ku panon of Paradise, jeung inget, anjeunna tos geus diasupkeun Paradise dina peuting tina pisan. Dina laporan sisi séjén Lady Ayesha sacaraieu ngarujuk kana sabalikna, nu nu tina penampilan fisik kawas kafir Mekah tempo brahala maranéhanana atawa lokasi maranéhanana.
Allah ngadawuh, "kitu (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na nu mana Manéhna wangsit". Allah anu kaungkap ka Nabi Mighty-Na, gaib Karajaan mana manéhna nempo jeung disaksian keajaiban tina realm angelic anu bisa ngayakeun ditembongkeun dina kecap atawa can aya eta nu mungkin keur akal budi manusa pikeun endure manéh atawa dédéngéan,komo teu di atom na minutest. Hiji kudu nyadar yén Nabi ieu dibikeun kakuatan jauh di kaleuwihan urang sorangan. Contona, manéhna dibéré kakuatan jeung kakawasaan pikeun nampa intensitas nu Wahyu, nu witnessing tina communing tina sarwa angelic, nu peuting lalampahan ti Mekah ka Yerusalem lamunmanéhna dibawa ku Burak dina laju cahaya jeung saterusna pisan ngaliwatan langit ka wates furthest. Ngeunaan urusan sapopoé-Na manéhna ka Sahabat nya eta Allah Wéb manéhna jeung mere manéhna dahar jeung nginum, sarta nu sanajan panon-Na angon jantungna sok ngahudangkeun, sakabéh nu leuwihjangkauan urang. Berkah luar biasa ieu ti Allah anu jauh leuwih kapasitas urang ngarti, jeung lamun hiji éta ka nyobian pamahaman saperti mangka pikiran hiji sacara bakal jadi lumpuh. Kanyataan ieu penting pikeun ngartos saméméh progressing ka hadist ti Lady Ayesha jeung Abbas 'putra anu patali jeung ningaliAlloh, Gusti nya).
Opini variatif di antarana generasi kahiji umat Islam, sakumaha ka naha atawa teu Nabi Muhammad saw Gusti-Na. Di antarana maranéhanana anu nampik konsép ieu téh Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, saha, basa ditanya ku Masruk, "O Basa Daerah mu'min, teu Muhammad tempo Gusti nya?" Manéhna ngawaler, "bulu mah geus ngadegdina ahir di naon nu ku anjeun cenah. Aya tilu hal, whosoever geus ka yén Muhammad nempo Gusti-Na, memang manéhna geus lied. "Tuluy manéhna recited ayat," Teu panon bisa nempo ka Anjeunna, sanajan Manéhna nilik sadaya panon. Manéhna nya éta halus, nu Sadar "(6: 103). Putra Masood sacara ceuk sarua jeung Lady Ayesha.
Putra Abbas 'nyatakeun, "Manéhna (Nabi) nempo Anjeunna jeung panon-Na". Ieu pamadegan putra Abbas 'ieu kacida alusna dipikawanoh di antara sarjana. (Putra Abbas 'jeung Lady Ayesha aya di kanyataanna dina kasapukan jeung pernyataan masing-masing jeung teu jadi eta bisa jadi mucunghul dina beungeut cai jadi di kontradiksi jeung nu séjén, radamaranéhanana ditilik nu 'manéh' ti aspék beda).
Pamadegan anu pang ditarima nyaéta yén Nabi naon di kanyataan tempo Gusti-Na jeung panon-Na (hartina ku panon of Paradise), jeung pernyataan putra Abbas 'ieu reiterated dina loba transmisi. Abbas ogé draws perhatian urang ku reminding urang nu Nabi Musa, aman damai jadi kana manéhna, ieu dipilih ku Allah jeungbiantara (deui tanpa ceuli, atawa sora), jeung nu Nabi Ibrahim, aman damai jadi kana manéhna, ieu dipilih keur silaturahim deukeut jeung Allah, sarta pamustunganana Nabi Muhammad ieu gifted jeung kadatangan Anjeunna. Pikeun ngarojong pamadegan ieu ayat-ayat nu, "jantung-Na teu ngabohong naon manéhna saw. Naon, bakal Anjeun sengketa jeungmanéhna ngeunaan naon anu nilik! Mémang manéhna nempo Anjeunna ('Anjeunna' bisa ningali boh ka Allah atawa Jibril) di turunan sejen "(53: 11-13).
Abdur Razzaq, putra Hammam sacara ngomong, "sapertos ieu dmana Hasan Al Basri nu manéhna baris sumpah ku Allah nu Nabi Muhammad nempo Gusti-Na." A theologian ceuk nu lamun Abu Hurayrah ditanya, "Tadi Muhammad tempo Gusti nya?" Anjeunna ngawaler, "Sumuhun."
Nu transmisi otentik anu patali jeung Nabi manéh Gusti Nya loba. Hiji-Naqqash ceuk nu Ahmad, anak Hannbal sacara ngomong, "The harti pernyataan Abbas 'putra nyaéta nu manéhna nempo ka Anjeunna jeung panon nya!" Manéhna terus-terusan frasa jadi sababaraha kali nepi ka manéhna béak napas.
Sedengkeun pikeun Sa'id, putra Jubair sacara cenah, "Kuring teu nyebutkeun yén manéhna nempo ka Anjeunna, sareng teu maneh mah nu nyebatkeun anjeunna henteu nempo ka Anjeunna."
Putra Abbas ', Ikrima, Al Hasan Al Basri jeung putra Masood béda dina interpretasi maranéhanana tina ayat teh. Putra Abbas 'jeung Ikrima boh ngomong, "Manéhna (Nabi) nempo Anjeunna jeung jantungna. Padahal Al Hasan Al Basri jeung putra Masood sacara ngomong," Manéhna (Nabi) nempo Jibril. "Abdullah, putra Ahmad, putra Hanbal ceuknu ramana ngomong, "Manéhna (Nabi) nempo ka Anjeunna."
Putra ata sacara draws perhatian urang ka ayat teh, "Geus Kami teu dimekarkeun dada anjeun keur anjeun" (94: 1), sarta nyebutkeun yen ieu hartina Allah nu dimekarkeun dada di Urutan narima visi sedengkeun Manéhna nu dimekarkeun dada senina keur speech .
Al Ashari jeung para sahabatna anu sakabéh pamadegan nu manéhna nempo Allah jeung panon fisik-Na, sarta ngandika, "Unggal nabi dirumuskeun tanda a. Kami Nabi ogé dibikeun hiji. Out of sakabéh nabi manéhna dipilih narima visi Anjeunna. " A Syaikh ieu rada hesitant sarta ngandika, "Teu aya jelasBuktina for eta, sanajan kitu ieu diijinkeun for eta jadi kitu. "
Ieu téh hiji bebeneran indisputable éta, geus conceivable for mun manehna geus katempo Allah dina kahirupan ieu, sarta aya nganggur make logis mustahil, (kajaba hiji ngagambarkeun Allah ku physique, dina kasus eta bakal mungkin). Buktina nu ngarojong yén éta téh permissible dina kahirupan ieu, anjeun bakalngelingan éta, Nabi Musa dipénta eta, sarta teu mustahil pikeun nabi teu nyaho naon nu diijinkeun keur Allah, jeung naon nu diijinkeun keur dirina. Undoubtedly, Musa bakal ngan dipénta hal permissible, teu hiji hal nu mustahil. Kanyataan zat mangrupa sighting sabenerna Allah,jeung witnessing Nabi Musa ti dunia gaib, sarta nanaon iwal ti batur anu diajarkeun ku Allah geus nu mana wae nu pangaweruh saperti.
Allah ka Musa, "Anjeun teu kudu tempo Me Tapi kasampak di gunung, upami tetep teguh dina tempatna, Anjeun bakal tempo Me." (7: 143). Ayat ieu ngandung harti yén Musa teu bakal bisa nanggung manéh Allah. Pikeun ngagambarkeun ieu, Allah dijieun gunung, nu ieu jauh leuwih kuat jeung firmer ti Musa 'fisikwangun, jadi crushed jeung ditujukeun.
Ngeunaan ayat nu, "Teu panon bisa nempo ka Anjeunna" (6: 103), euweuh buktina pikeun whosoever nyebutkeun eta dilarang ku kalimah Allah sabab aya sababaraha tafsir.
Aya jelema, saperti putra Abbas 'anu nyebutkeun yen teu rame (fisik) ngawengku Anjeunna. Euweuh sahiji tafsir varying bisa dicokot ka mean nu visi Anjeunna nyaéta dilarang atawa teu mungkin.
Mandang nu pamadegan Anjeun maca, anjeun kudu nu ngarti kabeh teh siga Sahabat maranéhanana henteu kungsi etang Allah, sareng teu teu maranéhanana alamat Anjeunna jeung katerangan nu bakal nunjukkeun dimension, lokasi, sareng teu jadi keur dipasrahkeun ku rohangan atawa waktu. "
Ahirna, taya alesan pikeun nyieun eta mustahil dina kahirupan ieu. Jeung euweuh buktina ka kufur eta kajadian ka Nabi jadi eta leuwih hade teu keur ngabahas eta jeung ninggalkeun eta pikeun Alloh anu weruh perkara di dunya ieu jeung akhirat.
Paguneman Nabawi jeung Allah
Dina rujukan ka kajadian wondrous tina peuting lalampahan, Allah Kami ngabejaan, "kitu (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na anu mana kang wangsit" (53:10). Lolobana komentator disebutkeun yen Allah anu kaungkap ka Jibril, jeung saterusna Jibril wangsit ka Nabi Muhammad.
Ieu téh permissible bisa disebutkeun yen Allah spoke ka Nabi Muhammad (tanpa Jibril) jadi aya nganggur di Hukum Islam nu definitively teu pikeun ngidinan Nu anak boh manéhna atawa ka salah sahiji nabi-Na séjén nu dipilih. Lamun aya petik Prophetic sora dibuktikeun, nya tangtu tangtu mawaleuwih sering dipake tinimbang pamanggih jeung jadi relied kana.
Ieu téh hiji kanyataan ngadegkeun nu Allah spoke ka Musa jeung mana buktina aya téks definitif tina Qur'an sarta biasa grammatically emphasized. Urang ka dina pangiriman nu Allah diangkat posisi Musa 'ka sawarga kagenep, sabab ieu aya nu Allah spoke ka Musa. Sedengkeun pikeun Nabi Muhammad Allahdiangkat manéhna luhur nu sawarga ku kituna manéhna nepi ka di polos mana manéhna ngadéngé scratching tina pens. Ku alatan éta, kumaha bisa eta jadi ngaku nu mustahil atawa komo saperti teu mirip pikeun Nabi nu geus ngadéngé biantara Allah di manner ieu?
Exaltations jadi ka Dzat nu susunan eta jelema saha Anjeunna pilih pikeun sama sekali Manéhna Wills jeung elevates sababaraha nabi luhur batur!
Deukeutna silsilah Nabi jeung nearness-Na
Nu transmisi jeung cutatan prophetic nu nyaritakeun Nabawi gambar deukeut tur jarak-Na salila peuting perjalanan nu Allah nyebutkeun, "mangka manéhna Drew deukeut, sarta jadi deukeut manéhna tapi panjang dua bows 'atawa komo nearer" (53: 8-9 ) geus dipedar di sababaraha cara. "Manéhna Drew deukeut" jeung "jadideukeut "bisa ningali ka boh Jibril atawa Nabi Muhammad - ka silih -.. atawa nu bisa jadi di boh kasus Jibril atawa Nabi Muhammad Atawa éta, eta bisa jadi di rujukan ka Lote Tangkal tungtung nu Ieu pamadegan tina sarjana utama kieu.
Ar-Razi ceuk nu putra Abbas 'ceuk yén éta téh Nabi Muhammad nu Drew deukeut sarta jadi deukeut ka Gusti-Na.
Eta kudu dipikaharti nu 'teken deukeut' jeung 'nearness ka' atawa 'ti Allah' teu comparable ka nearness tempat atawa komo jarak di rohangan, atawa dimensi manusa.
Nu gambar deukeut ka Gusti-Na Nabi urang tercinta jeung nearness pikeun Anjeunna nyaéta nu katempo dina akun tina rank menak, para splendor tina lampu, witnessing-Na tina Rahasia tina dunia gaib Allah, gandeng kakawasaan-Na jeung kahadean éta, coolness jeung generosity datang ka manéhna ti Allah.
Jeung hal ka kecap Nabawi, "Gusti urang (metaphorically) descends ka sawarga pangdeukeutna", ieu kudu ditempo ku interpretasi, sabab hiji aspék turunan nyaeta tina granting nikmat, subtleness, ditampa jeung kindliness.
Dina bagian ti ayat nu dibaca, "panjang Dua bows 'atawa nearer." Konsensus ulama mangrupa hal anu nujul ka Jibril, hartina, Nabi fisik deukeut ka Jibril. (Sarjana Lesser ngomong nujul ka Allah kitu, interpretasi maranéhanana dumasar kana pamahaman Ilahi Hadits nuAllah nyebutkeun, "Whosoever asalna deukeut ka Kami ku bentang leungeun, kuring datang deukeut ka manéhna panjang hiji panangan kang" nu hartina sarjana ieu negated jarak fisik jeung arah ku mere conto ieu.)
Hadits Abbas 'hartina Rosul saw Allah jeung panon of Paradise.
Sedengkeun pikeun para sahabat, maranéhanana yakin ku pernyataan Allah nu Manéhna nyaéta kawas salah sahiji Creation Na. Hal nu teu asup sirah maranéhanana for jurus nu Allah geus bagian awak comparable jeung nu hiji manusa, sareng teu maranéhanana nyoba naksir-Na Ilahi Hadits sabab gambaran Nya geus leuwih pamahaman nunu mana wae manusa. Hiji-hijina kasaruaan nyaéta pelafalan tina kecap tapi teu miboga harti.
Dina abad saterusna lamun sarjana anu confronted ku peradaban beda nu deities maranéhanana éta subjék ti dimension, waktu, lokasi sarta atribut earthly séjén, sarjana Muslim teu waver di kapercayaan maranéhanana nu aya sia aya aing Allah, ayakeun teu maranéhanana balik kana wincikan rupa, tapi lamunkaayaan diperlukeun pikeun ditujul bakal sakeudeung alluded ka urusan saperti keur atribut-Na saperti daya-Na, Mercy, Kindliness jeung saperti kawas.
Teu aya kontradiksi antara pernyataan ti Lady Ayesha jeung putra Abbas '. Lady Ayesha ieu alamat kanyataan yén Nabi henteu nempo Allah di hiji tempat jeung arah, sedengkeun putra Abbas 'ieu ngarujuk kana Nabi sighting Anjeunna ngaliwatan panon of Paradise.
Dina kacindekan, aya dua pamikiran, hiji nyaeta generasi awal - nu para sahabat, pengikut maranéhanana jeung pengikut saharita maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien) - nu maca eta jeung ditangtayungan hartina pikeun Allah jeung teu tatanya ka dinya. Padahal generasi handap (Khalaf) diinterpretasidina ngajaga jeung purity tina Qur'an jeung Hadits dina raraga nyebarkeun Islam di antara maranéhanana anu geus can ngadenge ngeunaan hal éta.
Syafaat THE
OF
Kanjeng Nabi Muhammad saw
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Kana ni'mat Nabi Muhammad dina Poé Kiamat
Anas ngabejaan urang nu hiji poé Nabi spoke tina kajadian nu bakal lumangsung dina Poé Kiamat. Cenah, "Lamun umat manusa nu revived mah bakal jadi ti heula ka muncul, sarta kuring bakal juru carios maranéhanana basa aranjeunna sumping. Sabot maranéhanana asa, kuring baris méré eta warta alus. Nu Banner tina Puji bakal mahleungeun. Kami nu noblest barudak Adam saméméh Gusti mah, sarta Kuring keur teu keur boastful. "
Abu Hurayrah ngalaporkeun yén Nabi nyarios, "Kami kahiji pikeun saha bumi bakal dibeulah kabuka sarta kuring bakal robed dina jubah of Paradise, sarta bakal nangtung di katuhu Arasy mana teu dijieun keur lian ti kuring bakal nangtung ".
Abu Hurayrah ogé ngalaporkeun yén Nabi nyarios, "Kuring bakal Master tina Bani Adam dina Poé kiamat, nu kahiji pikeun saha makam dibeulah kabuka, sarta munggaran intercede sarta nu munggaran nu syafaat ieu ditarima."
Abu Sayeid Al Khudri ngabejaan urang yen Nabi spoke tina posisi kabéh nabi dina Poé kiamat, nyebutkeun, "Di Poé kiamat mah bakal master tina Bani Adam jeung Banner tina Puji bakal mah leungeun, jeung ieu teu boast a. Sadaya nabi ti wanciAdam bakal datang dina spanduk mah, sarta kuring bakal jadi ti heula pikeun saha bumi splits kabuka, ieu aya boast. "
Putra Abbas 'ngabejaan urang yen Nabi spoke tina syafaat-Na ditarima jeung bubuka nu Gates ka Paradise, nyebutkeun, "Di Poé kiamat, kuring bakal bearer tina Banner tina Puji, ieu teh aya boast. Mah moal jadi ti heula ka intercede sarta nu munggaran nu syafaat ieu ditarima, jeungieu aya boast. Kuring bakal jadi ti heula ka sambel jeung panto sirkular knocker di Gates of Paradise sarta bakal dibuka for urang mah jeung kuring bakal nuliskeun dipirig ku iman impoverished, ieu teh aya boast. Di antarana nu kahiji jeung nu kamari kuring bakal mangpaat ngahormatan, ieu teh aya boast. "
Anas kadéngé Nabi ngomong, "Kuring bakal jadi ti heula sakabeh jalma ka intercede di Paradise, sarta kuring baris jadi hiji jeung nu paling pengikut." Anas ogé dikutip Nabi nyebutkeun, "Kuring baris jadi master sakabeh jalma dina Poé Kiamat. Sugan nyaho kunaon? Allah bakal ngumpulkeun nu kahiji jeung nu pamungkas ... .."jeung dikutip hadits oge dipikawanoh ti syafa'at teh.
Nabi dituduhkeun nu dina Poé éta, geus manéhna sorangan nu bakal dibere WS Rendra jeung syafaat. Hal ieu sabab umat manusa moal manggihan ngungsi di mana wae nabi nu sejen tur ngungsi jeung manéhna. Lamun hiji jalma aya dina kudu manéhna nyiar bantuan master, sarta dina Poé yén éta téh Nabi Muhammad sorangan antarasakumna umat manusa anu baris dibikeun WS Rendra. Aya bakal nanaon pikeun ngabagikeun sareng anjeunna atawa ngaklaim disebutkeun.
Allah nyebutkeun, "Sareng saha ieu nu boga Karajaan dina Poé éta? Allah, nu hiji, nu Conqueror!" (40:16). Boh dunya ieu dunya langgeng milik Allah, sarta maranéhanana saha nu neundeun ngaku ka karajaan maranéhanana bakal severed, jeung teu aya mamang nu Nabi Muhammad bakal dibikeun WS Rendra sakabeh jalmadina langgeng Kahirupan.
Anas kadéngé Nabi ngomong, "Dina Poé kiamat, kuring baris kaanggo nu Gate of Paradise jeung ménta ka dibuka. Wali Die bakal inquire, 'Saha anu?' sarta bakal ngawalon 'Muhammad', whereupon manéhna baris ngomong, 'mah nitah teu muka panto ka saha saméméh anjeun.' "
Kolam renang Nabi
Nu cutatan prophetic di handap ieu ngagambarkeun kolam renang Nabi:
Abdullah, putra ngirut Kang, ceuk nu Nabi ka aranjeunna, "Nu panjang hiji lalampahan meuntas pool mah nu ti sabulan. Cai Die nyaéta whiter ti pérak jeung Haruman nyaeta leuwih amis ti batan kasturi. Kapal Die nu jiga béntang di sawarga nu jeung whosoever inuman ti dinya moal haus deui. "
Abu Dharr ngalaporkeun anu nyebutkeun sarupa, tapi méré wincikan nu panjang renang ngarupakeun jarak antara Aden jeung Amman (ibukota Yordania) sarta Ailah (hiji kota ku laut di Palestina) jeung nu dua spouts ti Paradise aliran kana eta (tina Walungan Kawthar).
Tsauban dilaporkeun sarua jeung tos nambahkeun, "Aya dua aliran, salah sahijina ti emas jeung lain ti pérak."
Haritha, putra Wahab sacara ngomong, "Atawa, panjang pool aya di antara Madinah jeung Sanna (ibukota Yaman)."
Anas ngomong, "jarak Nu aya di antara Ailah jeung Sanna."
Putra Omar sacara ngomong, "jarak Nu aya di antara Kufah (hiji kota di Irak) jeung Batu Hideung (di Mekah)."
Waktu harita hadits geus patali ku Lady Ayesha jeung leuwih tilu puluh Sahabat tur Allah jadi pleased sareng maranehna.
Nu silaturahim jeung Cinta Allah ka Nabi-Na
Nu favoring Nabi Muhammad jeung silaturahim deukeut-Na pikeun receivership tina Cinta Allah.
Aya loba cutatan prophetic dioténtikasi nu nyarita seleksi Nabi urang sacara leuwih jeung di luhur sakabéh kreasi Allah salaku mahluk "The tercinta Allah" jeung Muslim mindeng nujul ka manehna ku ieu judul. (Syaikh Darwish commented: Aya bédana antara nu judulna Maha Agung tina 'babaturan deukeut'jeung 'tercinta' jeung ieu bakal dipedar dina alatan tangtu.)
Nabi spoke tina closeness pikeun Abu Bakr nyebutkeun, "Lamun kuring éta geus dicokot babaturan deukeut lian ti Gusti mah, kuring bakal dicokot Abu Bakar."
Urang ogé informed yén Nabi SAW ngadawuh "pendamping anjeun (ngarujuk pikeun sorangan) nyaéta babaturan deukeut Allah" jeung ieu endorsed ku transmisi ti Abdullah, putra Masood di narration-Na, "Allah nyandak pendamping Anjeun (Rosul SAW) salaku babaturan deukeut. "
Sababaraha tina Sahabat geus dikumpulkeun jeung waited pikeun datangna Nabi jeung antukna maranéhanana spoke antargugusna, ngeunaan jajaran para nabi as. Putra Abbas 'ngalaporkeun yén nalika Nabi datang kaluar manéhna overheard paguneman maranéhanana, salah sahiji saha ieu nyebutkeun, "Moal luar biasa, Allah nyandak Ibrahimti nyiptakeun-Na salaku babaturan deukeut-Na, "kecap sejen," Geus komo leuwih luar biasa nu Manéhna spoke ka Musa! "Whereupon sejen ngomong," Isa nya éta kecap Allah jeung sumanget dijieun Na. "Jeung ceuk nu sejenna," Allah milih Adam ! "Gaduhan kadéngé koméntar maranéhanana, Nabi dipapag eta jeung ka eta nu manéhnakadéngé naon maranéhanana nyebutkeun jeung noticed nu maranéhanana éta amazed nu Allah geus dipilih Abraham salaku babaturan deukeut, jeung negeskeun yen ieu memang kitu. Saterusna manéhna ngomong, "Anjeun ogé ditembongkeun kaheranan anjeun nu Allah spoke ka Musa, ieu teuing kitu téh. Anjeun ogé spoke Yesus salaku mahluk sumanget dijieun tinaAllah, ieu teh geus jadi, jeung nu Adam nu dipilih jeung ieu téh kitu. Kami nu tercinta Allah, jeung Kuring keur teu boasting. Ti mimiti anu pamungkas Kami anu pang ngahormatan sakabeh, sarta Kuring keur teu keur boastful. "
Aya béda pamadegan ngeunaan terminologi "babaturan deukeut" jeung akar kecap ti nu eta diturunkeun. Aya jalma anu nyebutkeun kecap Arab "Khalil", nu hartina 'babaturan deukeut', ogé ngasuh definisi "devoted ka Allah." Hal ieu sabab jalma nu attain hiji rank saperti tina bakti,atawa asih Allah teu detached ti hiji séjén. Pamadegan sejen nyaeta kecap "Khalil" mangrupakeun akar kecap diturunkeun tina "nyokot hiji perkara jadi murni."
Nabi Ibrahim ieu disebut babaturan deukeut Allah "khalilu'llah" on akun tina inténsitas pamungkas tina bakti pikeun Allah. Nu silaturahim Allah ka Ibrahim ieu nu Manéhna nyieun manéhna victorious jeung panutan. Di sisi séjén, moal aya jalma anu ngartikeun akar tina "Khalil", nu mana "khulla"nu hartina "di butuh" salaku mahluk "jalma miskin di butuh". Abraham ieu dipikawanoh ku judul ieu sabab kudu nya ieu ngan dina Gusti sarta manéhna devotedly silih gumantung ka Anjeunna pikeun kaperluan sarta teu gumantung kana batur.
Putra Abu Bakar Furack sacara tangtu kecap "khulla" jeung harti "sunda murni" anu necessitates hiji jalma keur singled kaluar keur kaperluan keur infused ku Rahasia. "
Eta ogé geus disebutkeun yén akar kecap "khulla" anu sumbang, jeung incorporates kahadean, bantuan, raising jeung syafaat. Ieu diadegkeun dina ayat nu dibaca, "The Yahudi jeung Nasrani ngomong, 'Kami barudak Allah jeung leuwih-Na dicinta.' Ucapkeun (Rosul SAW), 'Naha mangka teu Manéhna ngahukum Anjeundosa anjeun? ' (5:18). Ieu téh inconceivable lamun hiji jalma geus tercinta éta, manéhna kudu dihukum pikeun dosa nya! (Syaikh Darwish commented: Prophethood boga perspéktif antara jelema jeung para nabi, sedengkeun silaturahim ngabogaan sudut pandang antara Allah jeung Nabi Muhammad nu ngajadikeun eta pisanhusus.)
Geus ceuk nu 'khulla' nya kuat ti turunan sabab Allah ngandika, "Sababaraha istri Anjeun jeung barudak anu musuh, jadi Waspada di antarana" (64:14), sedengkeun enmity teu bisa numbu ka khulla.
Kusabab bakti maranéhna pikeun Allah, boh nabi Ibrahim jeung Muhammad, aman damai jadi kana éta hal, anu judulna "babaturan deukeut." Maranéhanana melong ka Anjeunna pikeun sakabéh kaperluan maranéhanana jeung severed diri tina needing saha wae. Sarta, ieu boh alatan ayana nu hebat pisan tina kahadéan concealed Allah ka maranehna, jeungpangaweruh diungkabkeun tina Rahasia Illahi maranéhanana ditarima, saperti oge urusan tina alam ghaib jeung iman kalawan nu maranéhanana infused di diri jero maranéhanana yén maranéhanana forsook cara nu lian jeung jadi sabab. Atawa, sabab hate maranéhanana geus dimurnikeun tina nanaon lian ti Anjeunna, ku kituna asih for teu nanaonnu sejenna ieu dicegah ti ngahontal maranehna. Ku sabab kitu sarjana hiji ngomong, "Hiji jalma anu 'Khalil' nyaéta salah nu jantung teu boga kamar for urang jeung saha lain ti Alloh."
Sasuai, nu sarjana sarua nyaeta tina pamadegan yén ieu ngarupakeun hal Nabi disebut kapan cenah, "Lamun kuring éta geus dicokot babaturan deukeut lian ti Gusti mah, kuring bakal dicokot Abu Bakar kitu, dina Islam aya brotherhood ".
Opini rupa-rupa antara pangaweruh tina perkara anu patali jeung jantung salaku ka nu darajat leuwih luhur jeung pertanyaan timbul nyaeta darajat silaturahim deukeut, atawa darajat asih nu leuwih luhur? Di sisi séjén aya jalma anu mertimbangkeun boh tingkat salaku mahluk sarua jeung hiji paribasa sejen anunu tercinta kawan deukeut jeung babaturan deukeut ogé tercinta. Tapi saterusna, Nabi Ibrahim ieu dibikeun darajat silaturahim deukeut jeung Nabi Muhammad, aman damai jadi kana eta duanana, ieu dijelaskeun status tercinta.
Dina ngarojong pamadegan nu darajat silaturahim leuwih luhur, salah sahiji sarjana tanda petik nu nyebutkeun Nabi éta, nyebutkeun, "Lamun kuring éta geus dicokot babaturan deukeut lian ti Gusti mah ..." tapi manéhna teu jadi jeung urang manggihan manéhna ngagunakeun kecap 'sunda' ka putri-Na Lady Fatimah, putra nya, ogesalaku Osama jeung sajabana.
Konsensus kalolobaan sarjana nyaeta "cinta" leuwih luhur batan "silaturahim". Moal ngadukung pamadegan ieu maranéhanana paké minangka hiji bukti maranéhanana nu Nabi Muhammad ieu dibikeun judul "tercinta" sedengkeun Nabi Ibrahim, aman damai jadi kana manéhna, ieu judulna "Tutup babaturan".
Hiji kudu nalungtik dasar manusa sunda jeung nyaho yén éta téh nu inclination naon tercinta manggih pleasing. Nu asih Allah teu disambungkeun ka urusan unessential. Mending, asih Nya keur nyembah berhala Nya comprised kabagjaan, panyalindungan, kasuksésan, jeung urusan nu mawa manéhna / nya deukeut jeung NaMercy nu overflows kana panarima. Derajat pangluhurna ieu kahontal nalika veils jantung anu dileungitkeun jadi nu worshiper nu nilik ka Anjeunna jeung jantung sarta kasampak di Anjeunna jeung panon jero-Na. Hal ieu dirojong ku petik Ilahi nu ngabejaan urang, "Lamun I (Allah) bogoh ka manéhna Kami dédéngéan-Na ku numanéhna hears, nu tetempoan ku nu manéhna nilik, sarta nya anu ku Anjeunna speaks. "Hiji kudu ngarti ku ieu aya aya sia aya leuwih alus keur worshiper lian ti seclusion demi Allah, bakti ka Anjeunna, nu ngarobah jauh ti nanaon lian ti Allah, nu purity tina jantung sarta kajembaran tinatindakan nu teu demi Allah.
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ieu ditanya ngeunaan Nabi, sarta manéhna ngomong, "karakter Nya éta Qur'an."
Ieu téh hiji kanyataan undoubted nu Nabi Muhammad ieu dikaruniai jadi panarima tina teu ngan kualitas silaturahim deukeut tapi ogé kualitas pisan husus sunda.
Lamun kafir ngomong, "Muhammad hartina urang kudu bogoh ka manéhna saukur jadi Kristen asih Yesus, putra Maryam", Allah dikirim ka handap ayat nu dibaca "Say, (Rosul SAW), 'Lamun anjeun bogoh ka Allah, kuring nuturkeun jeung Allah bakal cinta anjeun jeung ngahampura dosa anjeun "(3:31). Jeung anger-Na ka arah eta jadi katingalidina ayat di handap nu ngabejaan urang, "Ucapkeun, 'taat Allah jeung Rasul.' Tapi lamun maranéhanana ngahurungkeun jauh, mangka sabenerna, Allah teu bogoh ka kafir "(3:32). Dina ayat ieu Allah ngaronjat nu ngahargaan Nabi. Catetan kumaha Manéhna dikaluarkeun paréntah nu rék taat Nabi Nya dina sambungan jeung taqwa ka Dirina- Ieu dituturkeun ku ati-ayi eta lamun maranehna milih ngahurungkeun jauh, "mangka sabenerna, Allah teu sunda teh kafir."
A theologian terangna beda antara dua jajaran nu cinta Nabi Muhammad jeung silaturahim deukeut Ibrahim. Cenah éta,
babaturan deukeut ngahontal Allah ngaliwatan harepan. Pikeun ngarojong kieu nya, manéhna dikutip ayat-ayat nu, "" jeung saha Kami hayang pisan bakal dihampura dosa "(26:82). Padahal Manéhna dituduhkeun yén tercinta, Nabi Muhammad ngahontal Allah ku Allah dina ayat nu," nu Allah forgives Baheula anjeun jeung dosa nu bakal datang, sarta nyampurnakeunSorangan pikeun anjeun jeung nungtun anjeun dina Path lempeng "(48: 2)
.
Eta ogé geus ngomong, watesan jeung babaturan deukeut kahayang ampun, sedengkeun anu salah nyaeta tercinta kacida tangtu yen anjeunna bakal dihampura.
Urang ningali deui ka Nabi Ibrahim nu rank nyaeta tina babaturan deukeut jeung ayat nu cenah, "jeung saha Kami hayang pisan bakal dihampura dosa" (26:82) jeung ayeuna ka ayat nu, "Allah moal nguraikeun Nabi saha jalma anu percaya jeung manehna. cahya maranéhanana bakal ngajalankeun saméméh éta kontak dina leungeun katuhu maranéhanana "(66: 8).
Lamun affliction datang kana nu 'babaturan deukeut' Ibrahim, cenah, "Allah suffices kuring." Padahal Nabi Muhammad, nu tercinta ieu diwartoskeun ku Allah, "O Nabi, Allah suffices anjeun jeung whosoever nuturkeun Anjeun mu'min" (8:64).
Nu 'babaturan deukeut' Abraham ngomong, "Jeung nunjuk kuring basa tina truthfulness antara kiwari dimungkinkeun" (26:82). Padahal Nabi Muhammad, 'nu tercinta', ieu ka, dina ayat teh, "Geus Kami teu diangkat zikir anjeun?" (94: 4).
Nu 'babaturan deukeut' ngomong, "Puter kuring jeung anak kuring jauh ti worshiping brahala" (14:35).
Padahal 'tercinta' ieu ka, "O kulawarga imah, Allah ngan wishes jarakna sesar ti anjeun, jeung ka cleanse Anjeun" (33:33).
Informasi harita téh cukup, méré hiji glimpse hiji ka kakuatan tina pangkat, darajat jeung status Nabi Muhammad jeung ka anjeun ngeunaan pamanggih para ulama Islam. Allah nyebutkeun, "Unggal karya manusa dina manner sorangan. Tapi, Gusti nu weruh kacida alusna anu pangalusna dipandu dinacara "(17:84).
Syafaat Nu Favored Nabi Muhammad
dina Poé Judgement
Allah ngabejaan Nabi Muhammad "Mending Gusti nu bakal ngumpulkeun Anjeun ka stasion praiseworthy" (17:79).
Putra Omar sacara ngomong, "Dina Poé urang Kiamat bakal datang kneeling. Unggal bangsa baris nuturkeun nabi maranéhanana nanyakeun, 'O jadi-jeung-kitu, intercede pikeun urang!' Ieu baris terus nepi ka syafaat ieu dibikeun ka Nabi Muhammad. Ieu téh dina nu Poé nu Allah bakal ngumpulkeun Nabi Muhammad ka PraiseworthyStation. "
Putra Omar sacara ngomong, "Manéhna (Nabi) bakal maju, sarta jeung cecekelan sirkular, sambel di Gates tina Paradise. Ieu téh dina nu Poé nu Allah bakal dibere manéhna Praiseworthy Stasion nu jangji."
Hiji poé Nabi spoke tina pilihan manéhna geus dibikeun, jeung Abu Musa Al Ashari ngabejaan urang cenah, "Kuring ieu dibikeun hiji pilihan boh ngabogaan satengah bangsa mah nuliskeun Paradise, atawa keur teges syafaat teh. Mah milih nu syafaat sabab eta leuwih encompassing. Awewe nu mikir yén éta téh atas namamaranéhanana anu sieun Allah? Mending, geus pikeun maranéhanana anu digolongkeun kana kasalahan jeung dosa. "
Ibu Habibah sacara kadéngé Nabi Muhammad ngomong, "Kuring ieu dipintonkeun ku Allah naon nu bakal kajadian ka bangsa mah sanggeus kuring. Maranehna bakal héd getih hiji sejen, ieu teh ogé lumangsung di bangsa samemehna, sarta sarua bakal kajadian ka maranehna. Sabab ieu Kuring nanya ka Allah nu di Poé kiamat Manéhna hibah kuringidin ka intercede atas nama, sarta Anjeunna ieu geus dipigawé. "
Hudhayfah informs urang, "Allah bakal ngumpulkeun umat manusa sakabehna, sanggeus panelepon geus disebut geotag eta di polos luhur mana maranéhanana bisa ngadéngé tur tingal panelepon. Maranéhanana bakal barefoot, jeung sabagé langsung salaku basa aranjeunna dijieun. Sadaya bakal jempe, teu hiji bakal nyarita, iwal ku idin Allah. Aya bakaltelepon, 'Muhammad.' Jeung manéhna baris ngawalon, 'taat jeung kabagjaan ka Anjeun! Aduh aya dina leungeun anjeun, jahat teu (attributed) pikeun Anjeun. Nu hiji Anjeun pituduh ieu terpimpin, jeung worshiper anjeun di dieu di ayana anjeun, Hormat, ka Anjeun. Iwal jeung Anjeun, teu aya tempat kaamanan atawa ngungsi. Anjeun Nu Maha Agung jeungMaha Agung. Kamulyaan jadi ka Anjeun, Gusti DPR. '"Hudhayfah ogé ngomong," ieu nu disebut Stasion Praiseworthy nu Allah geus diucapkeun. "
Jabir, putra Abdullah sacara ditanya Yazid Al Faqir naha manéhna sempet ngadéngé hal ngeunaan stasion Nabi Muhammad. Yazid jawab nu manéhna sarta ngandika, "Ieu téh mangrupa Praiseworthy Station Muhammad ngaliwatan nu Allah bakal ngaleupaskeun tina Fire whosoever asalna ti dinya." Saterusna manéhna recalled nu prophetic kawentarpetik ti syafa'at nu speaks tina sékrési jelema ti Apan nyebutkeun, "Masarakat nanya ka Rasul Allah" O Rasul Allah bakal urang nempo Gusti urang dina Poé kiamat? Rasul Allah ngawaler, "Naha anjeun ragu nu baris nempo bulan dina peuting bulan purnama?" Maranéhananangawaler, "Teu, O Rasul Allah. Manéhna nanya, "Naha anjeun ragu yén panonpoé teu awan hiji?" Maranéhanana ngawaler, "Teu, O Rasul Allah. Cenah, "Anjeun bakal ningali Anjeunna ogé ...." Hadits ieu lengthy jeung salaku terus eta nyebutkeun rahayat Apan. "Ceuk Nu Rasul," Lamun judgment Allah kanaNyembah berhala-Na geus nepi nyimpulkeun, sarta Manéhna wished dina akun tina Mercy-Na pikeun mawa mudik jelema ti Apan, Anjeunna bakal tatanan malaikat pikeun mawa mudik ti dinya saha nu teu ngahubungkeun nanaon jeung Allah ti antara jalma anu nyebutkeun 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah '. Ngarah (malaikat) bakal ngakuanéta kontak dina akun tina tanda sujud kana foreheads maranéhanana sabab Apan teu make bani Adam kana saha nu ngambah sujud, nyaéta sabab Allah geus dilarang maranéhanana bagian dikonsumsi ku Apan. Sarta maranéhanana baris muncul dibeuleum ti Seuneu, whereupon cai kahirupan bakaljadi dituang kana eta jeung maranehna bakal revived sagampil siki hiji revived di cinyusu.
Majelis Permusyawaratan Rakyat dina Poé Kiamat
jeung syafaat Nabi Muhammad
Aya loba otentik prophetic sayings anu patali jeung posisi Maha Agung jeung ngahormatan Nabawi dina Poé Kiamat.
Anas sareng sababaraha Sahabat séjén ngalaporkeun yén Nabi nyarios, "Allah bakal ngagabung ka kahiji jeung pamungkas, dina Poé Kiamat. Maranéhanana baris patali atawa dibikeun pikiran jeung nu maranéhanana baris ngomong, 'Lamun ngan urang bisa neangan syafaat jeung Gusti urang ! '"Hal ieu ogé ngalaporkeun yén," Jalma bakal surgejeung neangan di antarana silih. "
Ngeunaan kaayaan Poé éta, Abu Hurayrah ngabejaan urang tina kasempetan lamun Nabi spoke méré wincikan leuwih Poé kiamat nyebutkeun, "On Poé yén panonpoé bakal unsur tatangga umat manusa sarta maranéhanana baris ngalaman sangsara unbearable jeung kasulitan. Maranéhanana bakal nyebutkeun antara sorangan, 'Nahaaya teu saurang ka intercede pikeun urang? ' Jeung maranéhna bakal indit ka Adam jeung ngomong, 'O Adam, anjeun teh bapana umat manusa. Allah nyiptakeun Anjeun sareng leungeun-Na jeung breathed kana Anjeun (dijieun) sumanget-Na, sarta anggap anjeun cicing di Paradise-Na, sarta paréntah malaikat ka sujud di arah anjeun, jeung diajarkeun Anjeun ngarantina sagalana. Tiasa teu intercede pikeun urang jeung Gusti anjeun? Teu nempo kaayaan urang jeung sangsara sengit nu geus overtaken urang? ' Adam bakal ngomong, 'Gusti abdi ambek ayeuna dina cara nu Manéhna geus kungsi angered saméméhna, jeung bakal kungsi jadi angered kawas deui. Manéhna forbade mah jeung dahar tina tangtutangkal tapi kuring disobeyed Anjeunna. Kami sieun keur kuring sorangan, keur kuring sorangan, keur kuring sorangan. Pindah ka batur nu sejenna. Pindah ka Enoh. '
Jadi maranéhanana baris muka Nuh jeung ngomong, 'O Nuh, anjeun kahiji Rasul ka jalma di bumi, jeung Allah nu disebut Anjeun hiji worshiper syukur. Tingali kaayaan urang, nempo kumaha urang kakurangan. Tiasa teu intercede pikeun urang jeung Gusti anjeun? ' Manéhna bisaeun eta, 'Gusti abdi ambek ayeuna, dina cara nu Manéhna geus kungsi geusangered saméméhna, jeung bakal kungsi jadi angered kawas deui. Kami sieun keur kuring sorangan, keur kuring sorangan, keur kuring sorangan, sarta manéhna baris nyabit kasalahan manehna nyieun lamun manehna nanyakeun Gusti-Na tanpa pangaweruh jeung nyebutkeun 'Buka batur nu sejenna; buka Ibrahim, sahabat deukeut Allah. ' (Dina narration sejen kasalahan nya eta disebutkeunsalaku mahluk, 'I supplicated ngalawan mah bangsa').
Jadi maranéhanana baris muka Abraham jeung ngomong, 'O Abraham, anjeun teh Nabi Allah, babaturan deukeut-Na, dipilih ti pangeusi bumi, mangga intercede pikeun urang jeung Gusti Anjeun. Anjeun bisa nempo predicament urang di! ' Abraham bisaeun eta, 'Gusti abdi ambek ayeuna, dina cara nu Manéhna geus kungsi geusangered saméméhna, jeung bakal kungsi jadi angered kawas deui. Mah ieu ambigu dina ucapan tilu mah kali - kuring sorangan, kuring sorangan, kuring sorangan, sabab kitu pindah ka batur nu sejenna, buka Musa. 'Manéhna nyaéta worshiper ka saha Allah méré Taurat jeung jeung saha Anjeunna dibawa deukeut pikeun nyarita.
Jadi maranéhanana baris muka Musa jeung ngomong, 'O Musa, anjeun Rasul Allah, mangga intercede pikeun urang jeung Gusti nu! Teu bisa Anjeun tempo kaayaan urang? ' Manéhna bakal ngomong, 'Gusti abdi ambek ayeuna dina cara nu Manéhna geus kungsi angered saméméhna. Jeung manéhna baris nyebut kasalahan nya eta anjeunna ditelasan hiji jalma. Abdi sieunkeur kuring sorangan, keur kuring sorangan, keur kuring sorangan, buka batur nu sejenna, buka Yesus, manéhna sumanget dijieun ku Allah jeung Word dijieun ku Anjeunna.
Jadi maranéhanana baris muka Yesus jeung manéhna baris ngomong, 'mah teu boga naon nu Anjeun hoyongkeun, buka batur nu sejenna, buka Muhammad. Manéhna nya éta worshiper nu katukang jeung dosa nu bakal datang (keur subjék jeung perlindungan tina dosa) geus (dina status keur) dihampura. '
Saterusna maranéhanana baris datang ka kuring sarta kuring bakal ngomong, 'Ieu mah baris ngalakonan.' Mah bakal balik, sarta ménta ijin ti Gusti mah, sarta Mantenna bakal dibere kuring idin éta. Saterusna, lamun kuring ningali ka Anjeunna, kuring baris turun sujud samemeh Gusti mah, (dina kaayaan Arasy). Dina Rendering sejen, 'mah bakal nangtung saméméh Anjeunna, jeung muji ka Mantenna jeung praising sapertimah kungsi bisa aspire teuing, iwal ngaliwatan inspirasi Allah. ' Oge, 'Allah bakal nembongkeun praises Nya kuring, praising alus teuing saperti nu geus kungsi dibérékeun ka saha hareupeun kuring.'
Sajaba Abu Hurayrah diriwayatkan yén Nabi SAW ngadawuh, "Tuluy eta bakal ngomong, 'O Muhammad, ngumpulkeun sirah anjeun, jeung supplicate, Anjeun bakal dibéré, intercede jeung syafaat anjeun bakal ditarima.' Thereupon mah bakal ngumpulkeun pimpinan, jeung supplicate. 'Bangsa abdi, O Gusti, bangsa mah. O Gusti, bangsa mah, O Gusti.'Jeung insya Allah moal ngomong, 'O Muhammad, nyokot ngaliwatan Gate di sisi katuhu, sarta maranéhanana bangsa anjeun anu judulna teh mun teu reckoning nu; maranéhanana baris babagi sareng jalma sejen ngaliwatan rupa Gates. '"
Waktu harita Rendering téh teu disebutkeun ku Anas nu nyebutkeun yen Nabi Isa, "Tuluy kuring baris turun ka handap sujud jeung jadi ka, 'Muhammad, ngumpulkeun sirah anjeun. Nyarita jeung Anjeun bakal ngadéngé. Intercede sarta bakal dibérékeun. Tanya jeung Anjeun bakal dibikeun! ' Sarta bakal nyebutkeun: O Gusti, bangsa mah, bangsa mah Sarta bakal!nyarios 'Buka jeung mawa mudik whosoever ngabogaan komo salaku saeutik salaku sisikian tina sa'ir tina kapercayaan' jeung ieu kuring bakal ngalakukeun. Saterusna mah bakal mulang ka Gusti mah jeung muji ka Mantenna jeung praising-Na jeung insya Allah moal ngabejaan ka kuring aing jeung sia mawa whosoever ngabogaan komo beurat pangleutikna tina hiji mustard-siki kapercayaan, ieu kuring bakal ngalakukeun.
Saterusna mah bakal ka, 'ngumpulkeun sirah anjeun, nyarita jeung Anjeun bakal ngadéngé, intercede sarta bakal dibérékeun, ménta sarta anjeun bakal dibikeun!' Sarta bakal ngomong, 'O Gusti, méré kuring idin pikeun whosoever nyebutkeun: Teu aya nu disembah iwal ti Allah. Jeung insya Allah moal nyebutkeun: Éta mah kanggo nu, tapi ku bisa jadi abdi, bangga abdi, Immensity Myjeung nu hebat pisan mah, kuring baris mawa kaluar of Fire maranéhanana anu ngomong:. Teu aya nu disembah iwal ti Allah "Katada ceuk nu Nabi bakal nyebutkeun, 'O Gusti, hayu ngan maranéhanana anu diwatesan ku Qur'an tetep (anu hartina dina Apan salawasna). '"
Hudhayfah narrates, "Maranéhanana baris indit ka Muhammad, jeung manéhna baris intercede. Sasak Nu bakal ditetepkeun. Kahiji di antarana bakal maot leuwih kawas lightening, tempat nu salajengna kawas angin, nu salajengna kawas manuk, jeung saterusna kawas laju onta hiji, sedengkeun Nabi urang téh aya dina supplicating Sasak, 'O Allah, diberekasalametan, dibere kaamanan! ' Pikeun salami waktu nu diperlukeun keur sakabeh umat manusa meuntas. "
Abu Hurayrah kadéngé Nabi ngomong, "Kuring bakal jadi ti heula maot leuwih."
Pikeun nyimpulkeun cutatan ieu, nu syafaat Nabi tercinta urang jeung Stasion Praiseworthy-Na manjang ti syafaat heula ka tukang. Syafaat-Na bakal alleviate umat manusa basa aranjeunna nangtung di nungguan pikeun Reckoning ahir jeung throats constricted, sweating profusely dina kaayaan sengitpanas panonpoé. Lamun Sasak nu dijieun, sarta umat manusa judged, Nabi bakal hasten maranéhanana anu teu disebut akun ngaliwatan syafaat-Na. Saterusna, manéhna intercedes for jalma anu poko keur dihukum, tur muka Apan, mangka manéhna baris intercede pikeun sakabéh jalma anu nyebutkeun, "Teu aya nu disembahiwal ti Allah ", jeung ieu teu keur batur.
Tina petik oge dipikawanoh Nabi urang diajar, "Unggal nabi kungsi supplication nu manéhna ngajadikeun. Kuring geus ditangtayungan supplication mah syafaat pikeun mah bangsa dina Poé Kiamat."
Tina petik harita, sarjana Islam nyebutkeun yén éta téh tangtu yen supplication of nabi bakal dijawab, jeung wishes maranéhanana bakal kukituna ditawar. Jumlah supplications Nabi urang sacara ditarima teu bisa diitung. Lamun nabi mulya supplicate, maranéhanana waver antara harepan jeung sieun,jeung supplication maranéhanana nyaéta jaminan keur maranehna.
Supplication Nu ditangtayungan Nabi tercinta urang anu husus pikeun bangsa-Na, jeung jawaban na dijamin.
Nabi urang ngomong yén manéhna dipénta bangsa tangtu hirup di boh Agama jeung dina urusan duniawi jeung yén sababaraha anu teges jeung sajabana withheld. Manéhna hoards supplication ieu pikeun Poé kamiskinan, segel sakabeh Afflictions, waktu patarosan unanswerable jeung kahayang unquenched.
Bisa Allah mandi manéhna jeung repayment leuwih hade tinimbang nabi lianna geus repaid ku bangsa-Na. Bisa Allah dipuji manéhna jeung dibere manéhna karapihan sampurna terus, abundantly jeung beuki ayeuna jeung sakuliah sadaya kalanggengan.
Nu Favoring Nabi Muhammad dina Paradise jeung syafaat, dina réngking High, kaunggulan-Na, jeung Walungan kaayaanana (Kawthar)
Abdullah, putra ngirut sacara kadéngé Nabi ngomong, "Mun anjeun ngadangu aya telepon ka ulang deui solat naon anu nyebutkeun jeung ménta berkah kana kuring. Whosoever nanyakeun keur berkah kana kuring sakali, Allah bakal ngaberkahan manéhna tenfold. Saterusna ménta Allah méré kuring posisi nu tina perantara (wasila) anu hiji stasion di Paradise ukurhiji panarima tina nyembah berhala Allah, jeung geus asa mah bakal saurang. Whosoever nanyakeun Allah ku supplication ieu bakal nampa syafaat mah. "
Abu Hurayrah dilaporkeun sanggeus kadéngé nu pangkat perantara (wasila) nyaeta darajat pangluhurna di Paradise.
Urang dibikeun hiji glimpse Walungan of Paradise dina laporan ku Anas nu ngabejaan urang yen Nabi Isa, "Kapan ieu iinditan ngaliwatan Paradise, walungan mecenghul saméméh kuring. Bank Die éta domes tina mutiara. Kuring nanya Jibril, ' naon ini? ' Anjeunna ngawaler, 'Ieu Kawthar nu Allah geus dibikeun ka anjeun.' Terusmanéhna struck ranjang walungan jeung leungeun sarta dibawa mudik kasturi. "
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngalaporkeun hal anu sarupa jeung éta, "Éta ngalir leuwih mutiara jeung rubies, jeung cai nyaeta leuwih amis ti batan madu jeung whiter ti salju." Urang ogé ka, "Di dinya mah ngukir kaluar hiji bed walungan nu aya ngalir, jeung aya anu pool nu bangsa mah bakal datang."
Putra Abbas 'narrates hiji petik sarua jeung nu ditambahkeun, "Kawthar nyaéta kelimpahan alus anu dibikeun ka manehna (Rosul SAW) ku Allah."
Allah nyebutkeun, "Gusti anjeun bakal mere anjeun, sarta anjeun bakal wareg" (93: 5). Putra Abbas 'ngabejaan urang nu aya hiji rebu istana tina mutiara jeung bumi nyaeta kasturi, sarta ngandung naon anu luyu keur eta ka imah, jeung manéhna aya istri jeung nonoman.
Ngaran Takwir OF
Kanjeng Nabi Muhammad saw
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Larangan Favoring Nabi leuwih nabi mulya séjén
Buktina nu Nabi Muhammad nyaéta noblest sakabeh umat manusa jeung anu pangalusna sakabeh nabi geus ngadegkeun jeung dibuktikeun boh Qur'an jeung cutatan prophetic. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Sarta dibuktikeun tata titi luhur Nabawi jeung elegance sabot nyebutkeun sasama nabi mulya sélér).
Patarosan timbul salaku jeung harti anu cutatan prophetic nu nyarita tina larangan ngalawan nyarios aya nu mana wae nu leuwih sering dipake tinimbang di antarana maranehna. Anjeun bakal ngelingan saméméhna we disebutkeun nu nyebutkeun prophetic, "Teu worshiper kudu disebutkeun yen Kami leuwih hade tinimbang putra Nabi Yunus Matta urang." A pernyataan nu sarupa nyaetadilaporkeun ku putra Masood urang.
Abu Hurayrah ogé dilaporkeun hiji kajadian lamun Yahudi ngomong, "Ku Dzat nu milih Musa leuwih umat manusa." Whereupon hiji Ansar teunggeul nyebutkeun, "Moal wani nyebut ieu nalika Rasul Allah, aman damai jadi kana manéhna, nyaéta antara urang!" Nabi kajadian ka overhear naon ieu ceuk sarta ngandika, "Naha make teu bédaantara nabi. "
Dina Rendering lain tina hadits harita eta maos, "Naha make teu kuring leuwih hade tinimbang Musa ......,. Ulah ingkeun nu mana wae nu anjeun nyebutkeun Kami leuwih alus ti batan Nabi Yunus, putra Matta urang."
Sakali deui, Abu Hurayrah dilaporkeun Nabi nyarios, "Whosoever nyebutkeun Kami leuwih hade tinimbang putra Nabi Yunus Matta sacara geus lied." (Syaikh Darwish commented: Hal ieu sabab taya jalma biasa, henteu paduli rank kasebut jejero pangaweruh anu fit ka hakim nabi anu jauh leuwih luhur ti manusa biasa dina sagala aspékutamana qualities gaib maranéhanana.)
Hiji poé hiji manusa datang ka Nabi jeung kajawab manéhna nyebutkeun, "O best of umat manusa!" Manéhna ngawaler, "Tuh nya Abraham."
Ulama ngécéskeun harti cutatan ieu di sababaraha cara. Geus ngécéskeun yén larangan lumangsung saméméh anjeunna informed nu anjeunna teh Master barudak Adam, jadi akibatna anjeunna forbade saha ka kalan antara eta dina rengking prophethood jeung inti ilahar anak.
Katerangan sejen nyaeta Nabi ceuk kaluar ti humility jeung nyaram sombong jeung kaadigungan.
Batur terangna paribasa jeung hartina lamun aya diferensiasi antara maranéhna bisa boh ngabalukarkeun ka lessening atawa detracting ti status nu mana wae salah sahijina, hiji pasualan hususna nyaeta naon Allah ceuk ngeunaan Nabi Yunus. Ulama nerangkeun yen ieu téh guna nyegah unknowledgeablejalma belittling atawa lessening rank luhur-Na dina akun salah paham ayat teh, "Manéhna indit jauh di anger pamikiran Urang teu boga daya leuwih manéhna" (21:87). Lamun maca ayat ieu, jalma nu kitu bisa jadi condong ka mikir yén manéhna Lesser di rengking.
Geus ogé geus dipedar yén éta téh larangan diferensiasi antara prophethood jeung pangiriman talatah. Sadaya nabi sarua dina kaitannana ieu sareng akibatna teu aya bédana. Tapi, aya diferensiasi antara nabi ngeunaan élévasi maranéhanananagara, miracles, pamilihan, pangkat jeung kahadean.
Sanajan sakabéh nabi, aman damai jadi kana sagala di antarana, boga sambungan Maha Agung tina prophethood, urang kudu cagar sababaraha diferensiasi. Hal ieu sabab Allah Dirina geus favored sawatara di antarana di luhur batur. Contona aya utusan anu meunang talatah, sarta messenger nu mibanda resolusijeung firmness, jadi hiji manggih di Nuh, Ibrahim, Musa, Isa katut Muhammad, atawa Idris (Enoch) - hiji anu diangkat ka hiji cicingan luhur. John - hiji ka saha judgment ieu dibikeun waktu manehna ngora. David - ieu teh hiji ka saha nu Psalms ieu dibikeun. Yesus - hiji ka saha tanda jelas dibere. Musa kasaha Allah spoke, jeung sajabana saha Allah digedékeun di gelar. Allah Kami ngabejaan, "Kami geus dipilih sababaraha nabi luhur batur" (17:55). Sarta, "Ti messenger ieu, Kami geus dipilih sababaraha batur di luhur" (2: 253).
A sarjana Islam commented dina kecap "pilihan nu dipikaresep" nyebutkeun, "leuwih sering dipake tinimbang nyaeta tina preferring eta di dunya ieu, jeung ieu aya tilu aspék:
1. Nu hebat pisan jeung prominence tanda jeung miracles maranéhanana.
2. Nu purity jeung ukuran bangsa maranéhanana.
3. Kualitas jeung prominence.
Pikeun netelakeun aspék katilu, geus nu nujul kana hadiah berehan panyorot nu ngahargaan dibikeun husus kana éta hal ku Allah jeung kaasup eliteness saperti keur dipilih keur speech, nikmat jeung silaturahim deukeut.
Hiji manggih nu aral Nabawi sok dijaga ngalawan nyebutkeun atawa ngalakonan nanaon anu bisa dipaké salaku sumber dissension, lantaran aya jelema nu teu bakal ragu nganggap enteng ka prophethood tina Yunus, aman damai jadi kana manéhna, jeung disregard kanyataan yén anjeunna ieu di antara maranéhanana anu anu dipilih.Cenah mah ieu salaku polah asih atas nama Nabi pikeun bangsa-Na.
Katerangan sejenna nyaeta kamungkinan kecap "kuring" nujul kana whosoever nyebutkeun eta, dina basa sejen teu saurang kudu mikir manéhna leuwih hade ti batan Nabi Yunus alatan ayana kalimah Allah ngeunaan manéhna. Derajat prophethood leuwih hade jeung leuwih luhur sahingga nilaina teu bisa sabagean gede ku komo hiji atom.
Insya Allah, (inshaAllah), urang bakal ngabahas ieu zat salajengna.
Sukses ti Allah, sarta Mantenna anu nulungan ka - teu aya nu disembah iwal Anjeunna!
Nu Ngaran Takwir Nabi
Putra Jubair Mutim sacara ngabejaan urang ngaran dibikeun ka Nabi jeung disebutkeun yén Nabi SAW ngadawuh, "Kuring geus ditangtukeun lima ngaran. Kami Muhammad mah, Ahmad mah, Al mahi (pamupus nu) ku saha Allah extinguishes disbelief. I am Al Hasher (gatherer nu) di nu suku umat manusa bakal ngumpulkeun, sarta Kami Al Aqib (nupanungtung dina suksesi prophetic). "
Salah sahiji hadiah husus, dibikeun ka Nabi Muhammad ku Allah perenahna di kanyataan yén Allah ngaranna manéhna "Ahmad jeung Muhammad" nu ngaran diturunkeun tina akar basa Arab "muji". Ngaran Muhammad ngasuh hartina "objek leuwih muji", sedengkeun Ahmad ngasuh harti "leuwih muji". Bohngaran Muhammad jeung Ahmad kapanggih dina Qur'an, jeung ngaran ieu ogé diturunkeun tina akar nu sarua ti nu sababaraha Ngaran finest Allah nu diturunkeun. Ku alatan éta nyiptakeun nu muji ka nu Maha Nyipta jeung Ilahi-Na muji Ngaran finest, sarta ogé venerate Nabi-Na nu ngaranna prophetic-Na muji.
Nabi Muhammad anu paling alus teuing, jeung pangalusna badan sakabeh eta anu dipuji jeung hiji anu paling muji antara nyiptakeun.
Nabi Muhammad disebut ku ngaran 'Ahmad' dina Qur'an, jeung ngaran ieu geus dipikawanoh Yesus jeung disebutkeun dina Injil asli wangsit manéhna. Ngaran 'Ahmad' ieu asalna tina kecap 'muji' sedengkeun ngaran Nabawi 'Muhammad' ngasuh hartina kelimpahan pujian.
Dina Poé kiamat, Nabi bakal datang salaku bearer tina Banner tina Puji (ka Alloh) ieu téh bakal jadi parantosan tina kasampurnaan puji pikeun manéhna, jeung Gusti-Na bakal, sakumaha jangji, méré manéhna nu Praiseworthy Station. Dina waktu éta jeung tempat, generasi mimiti jeung panungtung baristhankfully dipuji manéhna pikeun syafaat manéhna ngajadikeun maranehna, sarta sakumaha nu ayeuna urang diajar baheula, manéhna baris dimimitian praising Allah ku cara nu kungsi dibikeun ka saha saméméhna. Dina Buku saméméhna dibikeun ka nabi, bangsa Nabi Muhammad nu disebut salaku "praisers", saba kitu eta befits manéhna nu manéhnadisebut Muhammad jeung Ahmad.
Dua ngaran kacida husus jeung ngandung teu ngan qualities tapi tanda. Saméméh Advent Nabi Muhammad, teu saurang ogé geus disebut Ahmad. Allah di wisdom-Na geus dilestarikan eta hususna keur manéhna. Sanajan ngaran Ahmad kungsi ditulis dina kitab suci saméméhna proclaiming beja alus téh nya datang,teu aya anu ieu disebut ku eta saméméh-Na datang.
Sarua bisa ngomong tina ngaranna Muhammad. Sanes kang Arab atawa non-Arab terang eta nepi ka teu lila saméméh lahir basa aranjeunna kadéngé warta jeung nu bakal jadi jalma bearing ngaran ieu nu geus dipilih jadi nabi.
Lamun warta tina ngaranna jadi dipikawanoh, genep Arab ngaranna maranéhanana putra Muhammad dina harepan nu bakal putra maranéhanana anu bakal nu dipilih hiji, tapi Allah anu dipilih pesen Nya ditempatkeun jeung Muhammad, putra Abdullah urang. Sisi genep Muhammad éta, putra Uhayha nu akina ieu Al Julah Al Awsi,anak Maslama Al Ansari, putra Barra Al Bakri, putra Sufyan nu akina ieu Mujashi, putra Humran Al Jufi jeung putra Khuza'I Salaku Sulami. Allah dicegah sakabéh eta tina meunangkeun prophethood jeung aya no contender di antarana eta jeung ngaran ieu ngadegkeun salaku mahluk-Na.
Ngaran Nabawi "Al mahi" - pamupus nu - hiji nu tangtu mupus disbelief, geus ceuk nu bisa jadi jigana jadi alatan manéhna erased disbelief ti Mekah jeung lemahna Arab sejenna nu manéhna prophesized bakal ngarobah jeung datang ngeunaan sanggeus lulus-Na . Dina loba visions, sarta dina kaayaan ti wakefulness,Nabi ieu nembongkeun wates bangsa sarta jangji eta bakal ngalegaan ka maranéhanana wates. Nu erasing tina disbelief anu dimaksud dina umum, hartina Kemenangan sarta overcoming Allah nyebutkeun, "Eta Anjeunna anu geus dikirim mudik Rasul jeung hidayah jeung Agama bebeneran ka uplift eta di luhur unggalAgama "(9:33).
Ngaran Nabi Muhammad "Al Aqib" - anu pamungkas dina suksesi prophetic - nyaeta no nabi lianna bakal datang sanggeus manéhna, anjeunna nu tadi, segel tina Prophethood teh. Nabi ka Sahabat-Na, "Kami Al Aqib, sarta baris aya no nabi sanggeus kuring." Allah nyebutkeun, "Anjeunna utusan Allah jeungSegel tina nabi "(33.40).
Ngaran Nabawi "Al Hasher" - gatherer - hal anu sabab urang bakal dikumpulkeun di suku-Na. Ngaran ieu ogé geus dipedar salaku hartina kabéh jelema bakal dikumpulkeun samemeh manehna sabab Allah nyebutkeun, "Dina raraga nu bakal jadi saksi di luhur rahayat, jeung nu Rasul nu jadi saksidi luhur anjeun ". (2: 143) Eta ogé geus nyebutkeun" nu dikumpulkeun eta suku nya éta maranéhanana nangtung dina footing rido jeung Gusti maranéhanana "(10" nyaéta hiji indikasi precedence ka sakuliah sadaya batur Allah nyebutkeun,. ": 2). "nu dikumpulkeun eta suku nya" ogé geus dipedar, nu hartina di hareup jeung di sakuliah manéhna, jeung nuéta ogé nujul ka jalan prophetic-Na.
Nabi ngabejaan urang yen manehna boga lima ngaran. Ngaran ieu eksis dina kitab suci kuna jeung anu dipikawanoh ka aparat agama pangaweruh maranéhanana. Jeung Allah weruh pangalusna.
Kangjeng Musa Al Ashari Kami ngabejaan, Nabi nyarios, "Kami Muhammad, Ahmad, sakabeh nabi Kami anu pamungkas datang mah, nu Gatherer, Nabi tina Taubah, Nabi tina Heroism." Dina laporan sejen eta berbunyi "The Nabi Mercy jeung Rest."
Insya Allah (inshaAllah), kabéh ngaran ieu geus bener.
Allah speaks Nabi-Na nyebutkeun, "Kami geus teu dikirim Anjeun iwal salaku rahmat ka sakabeh alam" (21: 107). Manéhna ogé nyebutkeun, "didugikeun ka eta ayat-Na, ka purify maranehna, sarta ngajar eta Kitab jeung Hikmah" (62:. 2) Oge, "Jeung nungtun kontak eta ka Path lempeng" (5:16) jeung Anjeunna speaks tina qualities-Na nyebutkeun,"Manéhna lembut, welas asih ka mukmin" (9: 128).
Nabi Muhammad spoke bangsa-Na nyebutkeun, "Eta bangsa nu geus dipintonkeun rahmat." Bangsa-Na Allah nyebutkeun, "maranéhanana ngecas unggal jadi sabar, jeung ngecas silih jadi welas asih" (90:17).
Dina Mercy-Na, Allah dikirim Nabi Muhammad teu ngan jadi Nabi jeung Rasul pikeun bangsa-Na tapi ogé pikeun sakabéh umat manusa, sarta hiji nu naroskeun ampun maranéhanana. Allah dijieun Nabi Muhammad bangsa nu hiji nembongkeun rahmat, jeung hiji ka saha rahmat ieu attributed. Nabi Muhammad paréntah pengikut-Najadi welas asih antargugusna, ogé jeung muji kualitas ieu di antarana nyebutkeun, "Allah mikanyaah ka maranéhanana tina nyembah berhala Nya saha nu welas asih." Nabi wanti pengikut pikeun jadi welas asih jeung ngomong, "Nu Maha Asih mikanyaah ka jalma anu aya welas asih, saba kitu mintonkeun rahmat ka sakabeh kana bumi jeung whosoever nyaéta dinalangit bakal mintonkeun rahmat ka anjeun. "'
Judul "Nabi Heroism" nyaeta indikasi yén anjeunna bakal tarung.
Ieu kacarita deui ku Hudhayfa nu nyebatkeun yen Nabi nyaeta "The Nabi Mercy, Nabi tina Taubah jeung Nabi Heroism."
Dina Qur'an, Allah Télépon Nabi Nya ku loba ngaran Maha Agung, sababaraha urang geus disebutkeun. Di antarana maranéhanana teu disebutkeun nyaéta: Terang, Luminous lampu, Detailing Warner, Warner, Bearer tina girang Tidings, nu Detailing Bearer tina girang Tidings, saksi, Witnesser, Bebeneran Manifest, ngégél sakabéh nabi,Ruku ', Maha Asih, Trusty, Mercy ka sakabeh alam, rohmat Allah, Firmest dasi, Path lempeng, berehan, Unlettered Nabi, sarta Inviter ka Allah. (Syaikh Darwish commented: Hal ieu sabab taya jalma biasa, henteu paduli rank kasebut jejero pangaweruh anu fit ka hakim nabi nuanu jauh leuwih luhur ti manusa biasa dina sagala aspék utamana qualities gaib maranéhanana.)
Nabi mibanda loba atribut séjén ogé ngaran megah. Sababaraha nu disebutkeun dina kitab suci kuna sarta ogé dina kitab suci tina nabi.
Dina sayings Nabawi hiji manggih loba ngaran remen dipaké ku Sahabat jeung pengikut-Na. Di handap ieu kaasup ngaran saperti: dipilih, Dipilih, Abu'l Kasim, nu tercinta, Rasul Gusti tina alam, ditarima, Intercessor, nu Fearfully Sadar, Amender, Truthful, Confirmer, Guide, Master ofnu Bani Adam, Master of para utusan, Pamimpin anu nu Fearfully Sadar, Pamimpin anu maranéhanana nu dahi sarta suku caang ti ngambah wudhu, tercinta Allah, babaturan ti Maha Asih, nu ngabogaan kolam renang dilongok, Intercessor, Stasion Praiseworthy , nu ngabogaan Ngandung harti, nu Takwirjeung Gelar High, nu ngabogaan Putra, Ascended, Banner jeung Staf, Rider tina Burak, nu traveler dina laju cahaya, boga Manéhna-Onta jeung Rupa Onta, nu ngabogaan Buktina, Power, segel, Asup jeung Bukti nu, nu ngabogaan nu Staf jeung nu ngabogaan nu Dua Sendal.
Dina kitab suci saméméhna ngaran di handap ieu kapanggih: nu Relied kana, nu dipilih, nu Establisher tina Prophetic Jalan, nu murni, Ruh Purity, Roh tina Real. Dina Injil manehna disebut, "nu Paraclete". Tha'labah ngécéskeun yén Paraclete nyaéta hiji nu distinguishes antarabebeneran jeung bathil.
Nu suffices harita salaku glimpse ringkes di ngaran Maha Agung-Na, judul jeung qualities nu aya réa deui.
Allah Honors Nabi kalawan ditambahan Ngaran-Na
Ngahargaan Allah ka Rasulullah ku gifting manéhna kalawan ditambahan Ngaran Beautiful-Na sorangan jeung ku ngajéntrékeun manéhna kalawan ditambahan qualities endah manan-Na sorangan
Urang ka dina Qur'an Suci tina ngahargaan Allah bestowed dina loba nabi Nya ku gifting poto eta sareng sababaraha Ngaran-Na sorangan. Contona, manéhna disebut nabi Ismail jeung Isaac "Alim" hartina "nyaho" jeung bapana maranéhanana Nabi Ibrahim "Halim" hartina "forbearing". Nabi Enoh ieu bestowed jeungngaran, "Shakur" nu hartina "thankful" jeung boh nabi John jeung Yesus dibere ngaran "Barr", hartina "devoted". Nabi Musa ieu dikaruniai ngaran "Karim" jeung "Qawwi" nu hartina "bangsawan" na "kuat". Nabi Joseph ieu dibéré ngaran "Hafidh Alim" hartina "nyaho wali", jeung NabiProyék ieu ngaranna "Sabur" hartina sabar. Nabi Ismail ieu disebut oge "Sadiq Al Wa'd" nu hartina "Bener mun janji". Peace jadi kana sagala nabi.
Sedengkeun pikeun Nabi Muhammad hiji manggih nu Allah pikaresep, ngahormatan jeung adorned manéhna jeung hiji kelimpahan Ngaran-Na sorangan, jeung nu manéhna dipikawanoh ku ngaran ieu pikeun nabi baheula.
Aya loba ngaran gifted, di antarana nu Hakim Eyad, kumpul di handap ieu:
Urang dimimitian ku Ngaran-Na "Al Hamid" anu hartina "Praiseworthy". Hartina nu Allah praises Dirina ku Dirina jeung nyembah berhala-Na dipuji Anjeunna. Ogé ngasuh harti Hiji (Allah) anu praises Dirina jeung praises aksi taqwa. Nabi urang tercinta disebut ku dua ngaran boh nu meanmuji sipatna Muhammad jeung Ahmad. Pikeun héd leuwih hampang, Ahmad ngasuh harti greatest maranéhanana anu dipuji, jeung nu pang luhur maranéhanana jadi puji. Hasan, putra Thabit Kang, para pujangga gede, dipikawanoh puisi kanggo-Na ceuk nu muji Nabi dituduhkeun ka ieu kapan cenah, "Keur manehna geusdicokot ti sorangan Ngaran Nya ku kituna yen manehna ennobled ".
Allah geus disebut Dirina, "jenis, nu lemah lembut" (Ar Rauf) jeung "Nu Maha Asih" (Ar Raheem). Aya kasaruaan antara dua Ngaran ieu, urang manggihan Allah adorning Nabi-Na sareng maranehna di Kecap-Na, "sarta lemah lembut, welas asih ka mu'min." (9: 128).
Di antarana nu Ngaran Allah nyaeta "pun Clear Bebeneran" (Al Haqq Al Mubin). "The Bebeneran" (Al Haqq) nu existent, nu ngarupakeun hiji kanyataanana irrefutable. "Clear" (Al Mubin) nyaéta Hiji nu sulpat nyaéta semu. Allah Télépon Nabi Nya ku kajelasan nyebutkeun, "nepi ka bebeneran jeung hiji Rasul jelas datang ka eta" (43:29).Sarta, "I am a Warner polos" (15:89). Allah ogé nujul ka anjeunna nyebutkeun, "Ucapkeun:!.. 'O urang bebeneran geus datang ka anjeun ti Gusti nu Whosoever ieu dipandu ieu dipandu ngan pikeun dirina, jeung mana anu whosoever sesat, anjeunna sesat keur dirina ngaku urang hiji wali leuwih anjeun. " (10: 108). Jeung Anjeunna anu nyebutkeun, "maranéhanana belied nubebeneran lamun datang ka eta "(6: 5). Geus disebutkeun yén harita tingal Nabi Muhammad batur ngomong hartina Qur'an Tapi, naon nu dipikaharti téh nya éta sabalikna ti bathil truthfulness jeung ciri Nabi urang.. nu hiji kanyataanana irrefutable. "Nu jelas" dia nu tindakanjeung talatah nu jelas, atawa salah saurang anu clarifies naon Allah dikirim manéhna ku anjeun. Allah nyebutkeun, "ku kituna anjeun bisa nyieun jelas ka jelema naon nu geus dikirim ka handap pikeun maranéhna" (16:44).
Allah geus ngaranna Dirina "Hiji Noor", hartina "The hampang". Manéhna nya éta ngabogaan of Light, nu Maha Nyipta, jeung illuminates langit jeung bumi jeung lampu. Allah nyaeta Hiji nu enriches nu hate tina iman jeung cahya hidayah. Dina bab 5 ayat 15, Allah ngabejaan urang "cahya A geus datang ka anjeun tiAllah jeung Book Pupus. "Geus ceuk nu caang nujul ka Nabi sarta ogé geus ceuk nu nujul kana Qur'an. Allah Télépon Nabi-Na" a panelepon ka Allah ku idin-Na, lampu shedding lampu "( 33:46). Ayat ieu ngajadikeun jabatanna jelas, confirms Prophethood sarta naon anubrings ka umat manusa illumines nu hate tina iman.
Lain tina Ngaran Allah nyaeta "jadi saksi" (Ash Shahid) jeung ngasuh harti Hiji anu Sadaya-nyaho. Allah Télépon Nabi-Na "saksi" jeung nyebutkeun, "O Nabi, Urang geus dikirim Anjeun minangka saksi" (33:46) jeung, "jeung nu Rasul nu jadi saksi di luhur anjeun" (2: 143).
Saterusna, lain tina Ngaran Allah nyaeta, "The berehan jeung menak" (Al Karim). Cai mibanda atribut ti mahluk nu Hiji, jeung saha malah loba alus. Geus ogé geus dipedar salaku hartina, "The Overflowing tina Generosity", jeung, "The Forgiving" kitu oge salaku "High". Allah Télépon Nabi "Noble".Dina hiji petik prophetic Nabi nyarios, "Kami anu pang mulya jeung master barudak Adam." Unggal harti ngaran anu sarua valid keur manéhna.
Allah geus ngaranna Dirina "The Mighty" (Al Adhim). Jeung hartina nya éta Hiji anu megah, sadayana ngandelkeun kana Anjeunna. Lamun Anjeunna speaks Nabi "Pasti, anjeun tina akhlaq gede" (68: 4).
Allah geus ngaranna Dirina '' The Thankful "(Ash Shakur). Ngaran ieu ngasuh harti Hiji nu ganjaran komo aksi pangleutikna. Ulama ogé geus ceuk nu hartosna, Hiji nu praises maranéhanana anu taat. Allah digambarkeun Nabi Enoh jeung eta nyebutkeun, "Anjeunna sabenerna hiji worshiper thankful" (17: 3). Dina sukurpikeun berkah dibikeun ka manehna ku Gusti-Na, Nabi Muhammad ngomong, "Naha atuh teu kudu worshiper thankful?" Ieu téh pangakuan patut, sarta muji Anjeunna, kitu ogé striving pikeun nambahan sabab Allah nyebutkeun, "Lamun méré sukur, kuring baris nambahan Anjeun" (14: 7).
Dua Ngaran-Na nu sejenna mangrupakeun "The Knower" (Al Alim), nu "nyaho" (Al Allam) nu Knower boh gaib jeung Katingal. Allah bestowed Nabi-Na jeung kahadean kanyaho ti Anjeunna. Manéhna nyebutkeun, "Anjeunna diajarkeun ka Anjeun naon wae nu teu nyaho Nu Bounty Allah ka anjeun mangrupa kungsi gede." (4: 113), sarta dina ayat séjénAllah nyebutkeun, "jeung ngajar yén nu geus taya kanyaho" (2: 151).
Manéhna disebut oge Ash-Sadek (nu bener) sarta loba aya hadist nyebut Nabi salaku mahluk Ash-Sadek Al Masduq (nu truthful jeung confirmer).
Di antarana nu Ngaran Allah téh, "The wali" (Al Wali), sarta "The Master (Al Mawla), boh nanggung harti nulungan. Allah Kami ngabejaan," pituduh Anjeun ngan Allah, Rasul "(5:55 ). Dina paribasa Nabi cenah, "I am nu wali jalma anu percaya." Allah nyebutkeun, "Nabi ngabogaan leuwih gedekatuhu dina mu'min ti selves sorangan "(33: 6). Nabi nyarios," Pikeun whomsoever Kami otoritas-Na, Ali ogé otoritas-Na ".
Lain tina Ngaran Allah nyaeta "The Pardoner" (Al 'Afoe). Nu harti ieu téh nu Manéhna nya éta Hiji nu acquits. Dina boh Qur'an jeung Taurat Allah nujul ka Nabi nu ngaranna kitu, sarta urang manggihan Anjeunna commanding Nabi Muhammad narima naon gampang, nyebutkeun "Narima easing nu" (7: 199), jeung "canhampura maranehna jeung ngahampura "(5:13). Lamun ayat ieu wangsit ka Nabi manéhna nanya ka Archangel Jibril ka nu dimekarkeun kana miboga harti. Jibril ngawaler," Tungguan nepi mah menta Hiji nu weruh. "kana-Na mulang Jibril nyarios , "O Muhammad, Allah pemesanan Anjeun pikeun renew sorangan jeung maranéhanana anu mutuskeun soranganti anjeun, jeung méré ka maranéhanana anu nolak méré ka anjeun, jeung ngahampura jalma anu aya adil ka anjeun. "
Nabi nyarios, "hampura maranéhanana anu salah anjeun." Manéhna ogé disebutkeun dina Kitab Taurat salaku "Nya geus kasar ayakeun, sareng kasar, rada manéhna pardons jeung overlooks."
Di antarana nu Ngaran Allah nyaeta, "The Guide" (Al Hadi). Allah masihan kasuksésan ka whosoever tina nyembah berhala-Na Manéhna Wills, hartina hidayah ka Jalan-Na jeung uleman Nya maranehna. Allah nyebutkeun, "Allah, Ujang Anjeun ka DPR Peace. Manéhna nungtun saha Anjeunna baris ka Path lempeng" (10:25).
Allah nyebutkeun, "Jeung anjeun, pasti pituduh ka Path lempeng" (42:52), sarta nujul ka Nabi nyebutkeun, "hiji panelepon ka Allah ku idin-Na" (33:46). Allah nyaeta Guide pamungkas jeung nyebutkeun, "Anjeun teu bisa maké saha anjeun tiasa;. Geus Allah nu nungtun saha Anjeunna baris Manéhna weruh ogé maranéhanana anu dipandu" (28:56).Dina ayat ieu aya indikasi ka jalan nu atribut ieu bisa diterapkeun ka lian ti Allah.
Manéhna, nu Maha Agung disebut, "The wali Iman" (Al Mu'min), "Nu papayung" (Al Muhaymin), sarta Ngaran ieu ngabogaan harti nu ampir sarua. Allah Ngaran Al Mu'min, hartina Manéhna nya éta Hiji nu confirms jangji-Na ka nyembah berhala Na. Manéhna confirms nu truthfulness tina Firman-Na jeung nyembah berhala percanten-Na jeungMessenger. Geus ogé geus dipedar jeung hartina Allah nyaeta Hiji nu affirms Oneness-Na ngeunaan Dirina. Eta ogé geus ceuk eta hartina Manéhna nya éta Hiji nu ngajaga worshiper Nya di dunya ieu ti hal nu teu adil. Jeung ngajaga percaya dina langgeng Kahirupan ti hukuman. Al Muhaymin ngabogaangeus dipedar salaku hartina "dipercaya". Sedengkeun pikeun Amiin (Ameen) eta aya kecap nu dipaké di ahir supplications, sarta geus ceuk yén éta téh di antarana nu Ngaran Allah jeung nu hartina nya éta "wali Iman (Mu'min). Sedengkeun pikeun nu "pelindung" (Muhaymin) eta ceuk nu hartina saksijeung pelindung.
Nabi ieu dibere ngaran Al Ameen, Al Mu'min, Al Muhaymin. Nah saméméh prophethood, manéhna katelah salaku Al Ameen.
Allah nyebutkeun, "manéhna percaya Allah jeung trusts mu'min" (9:61). Hartina Nabi confirms jeung bebeneran. Nabi nyarios, "I am nu dipercaya tina Sahabat mah." Ieu ogé hartina Nabi nyaeta Al Mu'min (saksi jeung pelindung)
"The murni" (Al Quddus), mangrupakeun lain tina Ngaran Allah, jeung hartina Hiji detached tina sakabeh imperfections, jeung murni ti karakteristik nyiptakeun. Masjid di Yerusalem, (bayt Al Maqdis) kitu nu disebut, sabab ieu aya yén hiji jalma bisa dimurnikeun tina dosa, sarta ogé "dimurnikeun" ieu dipakédi Lebak dimurnikeun, "Pikeun anjeun aya dina Towa, lebak suci" (20:12) ", jeung Roh murni (Jibril)" jeung dirojong manéhna jeung Ruh Purity (Jibril) "(2:87).
Dina kitab suci saméméhna para nabi ngaran Nabi Muhammad dirékam salaku mahluk "dimurnikeun" nu hartina kabawa arus dina status dimurnikeun tina sagala dosa, Allah ka manéhna, "nu Allah forgives katukang Anjeun sareng dosa nu bakal datang" (48: 2), atawa eta waktu keur mean éta, nya éta ku cara manéhna jalma nu dimurnikeun, ku mahluk-Nadina status teu dosa, jeung nu nuturkeun Nabi aranjeunna dibébaskeun tina dosa Allah nyebutkeun, "ka purify eta" (62: 2). Téh nya Nabi Allah nyebutkeun, "Ku idin-Na Manéhna waktu nu diperlukeun kaluar ti gelap ka lampu" (5:16). Eta ogé geus ceuk nu hartina nya éta status purity tina sakabeh blameworthyqualities jeung baseness.
Allah disebut "The Mighty" (Al Aziz), sarta ngaran ieu hartina ngabogaan daya mutlak, conqueror jeung Koswara, atawa, nu Salasahiji saha teu aya sasaruaan, atawa méré kakuatan ka batur. Allah Kami ngabejaan, "Tapi bisa jadi nu milik Allah, jeung Rasul" (63: 8).
Allah disebut Dirina "The Bringer tina Tidings gumbira jeung panggeuing". Manéhna nyebutkeun, "Gusti maranéhanana méré eta tidings gumbira tina rahmat ti Anjeunna" (9:21). Sarta, "Allah méré Anjeun tidings gumbira tina John" (3:39) jeung "Allah méré Anjeun tidings gumbira tina Kecap (Janten) ti Anjeunna "(3:45). Allah speaks Nabi Muhammad salaku mahluk nubearer tina tidings bungah, salaku Warner jeung Herald, dina basa sejen, sababaraha hiji nu conveys warta nu sae pikeun maranéhanana anu taat Allah jeung warns maranéhanana anu kafir jeung henteu patuh.
Buktina nu
Allah Maha Teu kawas nu mana wae nu penciptaan HIS
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Buktina nu Allah, nu High
nyaéta kawas nu mana wae nu hal di antarana nyiptakeun-Na
Urang nyieun titik nu bakal nyabut nu mana wae nu misconception tina sulpat. Bakal purify jalma ti pitfalls tina ambiguitas jeung nyalametkeun eta tina distortions halus iman.
Tanda titik, sakabeh umat manusa kudu percaya yen nu hebat pisan tremendous Allah, Ngaran Beautiful-Na jeung atribut-Na teu tega komo resemblance slightest ka maranéhanana qualities kapanggih dina nyiptakeun Na. Taya kualitas dijieun nyarupaan Anjeunna komo teu jagat angelic. Allah Kami ngabejaan, "Aya aya sia ayakawas Anjeunna "(42:11).
Panggih téh nya kawas sadaya ésens sejen tur Ngaran jeung atribut Nya kawas maranéhanana tina mahluk dijieun Na.
Inget, atribut ti dijieun mahluk, teu bebas, ayakeun aranjeunna ngosongkeun ti kahayang, sedengkeun Allah téh leupas tina sagala ieu. Manéhna nyaéta langgeng, sakumaha anu Ngaran jeung atribut-Na.
Ku Allah, nya eta hiji pernyataan alus teuing, dijieun ku pangaweruh tina realisasi, jeung kanyataanana anu ngomong Oneness, (Tauhid) nya éta negeskeun tina Panggih Allah nu Panggih nu kawas sadaya ésens séjénna. Nu nyiptakeun jeung Panggih jeung atribut Nya, kungsi incapacitated.

Al Wasiti, bisa Allah geus rahmat asup manehna, disimpulkeun zat, ieu teh teuing ngarupakeun cita Hakim urang. Ngeunaan Allah cenah, "Teu aya sari kawas Panggih Na. Teu aya ngarana jiga Ngaran Na. Teu aya aksi kawas aksi Na. Teu aya atribut kawas atribut-Na, sagala rupa nu bisa ngomong nyaeta ekspresi(Maranéhanana Allah jeung lian ti Allah) nu sarua ngan dina pronunciation maranéhanana. "
Nu kapercayaan tina pengikut truthful Nabi Muhammad nyaeta yen Panggih Allah, nu judulna teh mun teu waktu nyaéta ku jauh teuing megah boga kualitas nu timely, dina cara nu sarua nu mana wae pati dijieun hirup di confines waktu teu teu luput tina waktu, sareng teu maranéhanana boga kunaatribut saméméh waktu Ieu kapercayaan rahayat bebeneran anu turutan cara prophetic (sunnah) jeung jamaah (Ahle Sunnat wa Jamat) para sahabat, sarta maranéhanana anu nuturkeun maranehna.
Imam Abu'l Kasim Al Qushayri commented jeung expounded kana nu harita nyebutkeun, "Ieu ngandung total sakabéh pernyataan patali ka Oneness Allah. Kumaha eta nu mungkin keur Panggih-Na jadi kawas panggih jeung hal dijieun, nu dipasrahkeun ku basa Panggih, eta merdika ti waktu,lokasi, dimension, imajinasi penalaran urang, atawa zat dijieun sareng miboga ciri ku ayana pisan-Na? Sarta, kumaha bisa aksi-Na meh sarua jeung peta nu mana wae nu penciptaan-Na, lamun aksi Nya teu disababkeun ku eta, rada, Allah nyaeta Creator eta, sareng teu aya aksi-Na repelling hijipeta imperfection jeung teu diturunkeun tina pikiran atawa hawa nafsu. Aksi-Na teu datang ngaliwatan nu mana wae nu ngabalukarkeun fisik atawa non fisik dijieun, sedengkeun tina peta nyiptakeun Nya, dijieun ku Anjeunna (jeung dijaga nepi ka ahir nya ku Anjeunna). "
Ieu ogé ngomong, "Naon nyiptakeun imagines atawa perceives jeung intelek maranéhanana anu dipasrahkeun ku waktu, nu kaayaan anu sarua dina nu sipatna."
Imam Al Juwayni ngomong, "Whosoever eureun di hiji hal nu nyampak jeung nu manéhna sanggup pamahaman kudu nyaho yén éta téh hiji produksi manusa. Padahal whosoever nyokot ngadeg tina negation murni tina Maha Nyipta ieu hiji atheis. Sedengkeun pikeun percaya manéhna / manéhna aya dina mustahil bisa ngarasa kanyataananaAllah.
Dhu'n Nun Al Misri méré penjelasan alus teuing tina kalimah Allah nu maca, "Aya aya sia aya aing Anjeunna" (42:11), "Manéhna teu aya questioned ngeunaan naon Nya henteu, tapi bakal questioned" ( 21:23) jeung, "Kapan Kami SK hiji hal, Kami ngan nyebutkeun: 'Kudu,".. sarta nya eta (16:40) Mantenna ngadawuh, "Nu realitas Onenessnyaéta yén anjeun ngartos kana kakawasaan Allah aya dina hal tanpa nyarios sarana, jeung nu aksi-Na teh ngabalukarkeun sadaya, tapi peta ieu geus tanpa ngabalukarkeun. Naon bae bentuk di daya imajinasi Anjeun ngeunaan Allah, pastikeun Allah teu nu! "Ieu permata, alus pisan, kecap hade.
Hakim Eyad cik jeung supplication di handap ieu, "O Allah ku sorangan anjeun jeung Mercy, nyieun urang teguh dina kapercayaan tina Oneness anjeun, testifying ka dinya jeung disconnection ti disbelief, ngahindarkeun urang tina misguidance, jeung kasalahan anu ngabalukarkeun atheism, teh saha Paman iman -made. "
MIRACLES dibikeun ka
Kanjeng Nabi Muhammad saw
Part 1
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Miracles Mimin ka Nabi Muhammad
Babarengan Karakteristik Special-Na
Buku ieu teu disusun pikeun musibah anu ingkar tina Prophethood Nabi tercinta urang atawa buta, nu tangtangan validitas nu miracles jeung nu manéhna dikirim. Lamun éta disebutkeun, mangka Hakim Eyad nyebutkeun manéhna geus tangtu membela maranehna, sarta ngadegkeun proofs maranéhanana. Tapi, Hakim Eyadsusunan kaluar preconditions tina miracles, tangtangan ku watesan, katut nu pernyataan salah sahiji jalma anu disclaim maranehna.
Buku ieu ditulis utamana pikeun jalma anu percaya di Agama Nabi Muhammad ngawalon télépon-Na, jeung tega saksi ka prophethood-Na, meh bisa ngaronjatkeun asih maranéhanana keur manehna, jeung mangaruhan jalan hirup, "ambéh maranéhanana bisa nambahkeun kapercayaan kana kapercayaan "(48: 4).
Hajat kami nyaéta pikeun ngadegkeun basa tina miracles Nabawi, jeung tanda oge dipikanyaho ku kituna méré maca hiji wawasan nilai gede pisan jeung nu Allah geus dipilih Nabi Muhammad. Nu miracles jeung tanda dibere di bab ieu téh, dina pangiriman terminologi hadits, otentik.Ditambahkeun ka ieu informasi tambahan sasari ti rujukan kawentar para ulama Islam.
Jalma anu aya adil-dipikiran bakal ngagambarkeun kana perkara éndah direkam ngeunaan Nabi saperti gaya-Na praiseworthy kahirupan, qualities mulya-Na, bukti dibere demonstrating rank-Na kacida luhurna jeung cutatan-Na, jeung kabeneran peran-Na. Ieu di sorangan geus ngabalukarkeun pikeun lobaakur Islam teras turutan manéhna.
Abdullah, putra Shalom Kang, nu ieu hiji Companion silsilah Nabi jeung saméméh ngarobah-Na geus Rabi nonjol Isa, "Kapan Rasul Allah sumping ka Madinah, kuring indit ka nempo manéhna. Pas kuring nempo beungeutna mah diakuan yén ieu teu nyanghareupan tukang bohong hiji. "
Kangjeng Rimtha Dina-Taymi Kami ngabejaan, "Kuring indit ka tempo Nabi jeung salah sahiji putra, lamun manéhna nunjuk kaluar ka kuring sarta kuring nempo manéhna mah, cenah, 'Ieu memang Nabi Allah."
Imam Muslim jeung sajabana dilaporkeun, Dimad ieu antara hiji delegasi nu indit ka nganjang Nabi. Nabi Isa ka manehna, "Puji jadi ka Allah! Urang dipuji Anjeunna jeung neangan pitulung-Na. Hiji No bisa misguide whosoever nungtun Allah, sarta whosoever Manéhna misguides teu mibanda pituduh. Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwalAllah sorangan tanpa gaul mana wae, jeung nu Muhammad nyaéta worshiper jeung Rasul. "Kana dédéngéan kecap ieu, Dimad ditanya manéhna malikan deui eta nyebutkeun," kecap anjeun geus nepi ka jero di manah, méré kuring leungeun anjeun, kuring baris méré Anjeun mah kasatiaan. "
Nu Harti Prophethood jeung Messengership
Dear maca, jadi hiji manggih dina kasus jeung nabi tangtu, Allah bisa mawa ngeunaan pangaweruh langsung ngeunaan Dirina, Panggih-Na, Ngaran-Na, atribut-Na jeung sakabéh Paréntah-Na di waktu nu sami dina hate tina nyembah berhala-Na tanpa perantara, jeung hiji recalls kecap Allah anu nyebutkeun, "dinyateu nilik kana manusa nu Allah kudu nyarita ka manehna kajaba ku Wahyu "(42:51). Sanajan kitu, hal ieu diijinkeun nu pangaweruh urusan saperti bisa ngahontal eta ku cara maké perantara, lamun Allah Wills, nu transmits kecap-Na kana éta hal . perantara bisa jadi atawa teu bisa manusa, saperti dina kasus nabibisa jadi malaikat, atawa nabi ka bangsa maranéhanana. Buktina intelektual dictates yén éta téh permissible jeung teu mungkin.
Para utusan dibawa miracles ka jelas mintonkeun maranehna truthful jeung kukituna necessitate maranéhanana keur dikonfirmasi dina sagala maranéhanana dibawa sabab miracles téh, pikeun bagian paling, dibarengan ku tangtangan ti nabi masing-masing. Ieu rooted dina kecap Allah lamun Mantenna ngadawuh, "worshiper My geus diucapkeunkaleresan, saba kitu taat manéhna teras turutan manéhna. "Tina conto ieu urang dijieun sadar yen Allah aya dina kanyataan testifying ka truthfulness Nabi. Pikeun nyebutkeun leuwih bakal balik leuwih ti tujuan ieu kitab. Whosoever wishes pikeun manggihan leuwih wincikan bakal manggihan subjek katutupan di Islamrujukan.
Akar kecap Arab pikeun nabi "naba'a", ditulis make huruf "hamza" hartina "méré warta, atawa lapor". Nu harti ieu geus ngécéskeun yén Allah imparted pangaweruh ngeunaan ghaib ka nabi-Na, jeung diajarkeun unggal hiji yén anjeunna ngalaman jadi nabi-Na. Jeung pangaweruh ieu aranjeunna éta soranganinformed, sarta ku kituna bisa pikeun nginpokeun jeung ngumumkeun ka batur nu nu Allah geus dikirim ka maranehna. Jalma anu maca eta tanpa hurup "hamza" ngajelaskeun jadi diturunkeun tina akar nu hartina "nu nu naék ti bumi", nu mangrupakeun indikasi nu nabi boga rank mulya jeung posisi Maha Agung jeungGusti, sarta boh harti ieu berlaku ka sadaya para nabi as.
Kecap basa Arab pikeun "utusan" nyaeta "ar-rasul", anu hartina batur anu dikirim. Ku keur dikirim manehna paréntah ku Allah nepikeun ka talatah dipercayakeun ka manéhna rahayatna. "Ar-rasul" nyaeta kecap diturunkeun tina suksesi, dina basa sejen anu hiji hasil nu séjén. A utusan ngasuh kawajiban pikeun nepikeuntalatah dipercayakeun ka manéhna jeung aya kawajiban kana jalma pikeun narima teras turutan manéhna sagampil eta geus fardhu kana bangsa saméméhna nuturkeun utusan dikirim ka eta salila era maranéhanana.
Aya perbédaan nu pamadegan ngeunaan naha "nabi" jeung "utusan" mangrupakeun salah sahiji nu sarua, atawa nu beda aya di harti anu ditulisna. Aya sarjana anu pamadegan nu sarua sipatna jeung akar maranéhanana nyaéta ti "beja" sahingga ieu hartina "nginpokeun". Maranéhanana anu taat kana ieu pamadegan QUOTE nuayat, "Teu kungsi Urang dikirim hiji Rasul atawa Nabi samemeh anjeun" (22:52). Ayat ieu affirms kadua utusan jeung nabi dikirim, kukituna hiji Nabi nyaeta Rasul jeung utusan nyaeta Nabi.
Geus ceuk aya hiji zat nu aranjeunna beda kitu, boh entail nu tina pangkat nabi, nu nyaeta aranjeunna nginpokeun urang tina gaib jeung ngajar eta ngeunaan pangkat prophethood jadi anu sipatna bisa ngakuan maranéhanana Maha Agung pangkat jeung turutan maranehna. Beda pamadegantimbul ku di nu hiji Rasul ieu dipercayakeun ku talatah nu, nu paréntah nu rék ngingetkeun jeung ngawulang, jeung bukti ieu pamadegan ogé sasari ti ayat sarua alatan ayana dua judul keur diteundeun misah, sarta lamun maranehna boh bore hartina sarua mangka pertanyaan nu nanya naon titik repeatingeta?
Maranéhanana adhering ka ieu pamadegan napsirkeun harti ayat ieu salaku mahluk, "Teu kungsi Urang dikirim hiji Rasul ka hiji bangsa atawa hiji Nabi samemeh anjeun, tapi lamun manéhna ngaharepkeun, Iblis tampered jeung nya asa. Tapi Allah supersedes nu tampering tina Iblis jeung confirms ayat-Na. Sarta Allah nyaeta Knower, nu Wise. "(22:52). Aya nu nyebatkeun messenger éta maranéhanana anu dibawa hiji Hukum anyar jeung nu boga pamadegan nu teu éta nabi, tapi teu messenger.
Musyawarah téh boga pamadegan otentik nandeskeun yén sadaya nu para utusan éta nabi tapi teu unggal Nabi ieu Rasulullah saw. Kahiji Rasul ieu Adam jeung Muhammad pamungkas, aman damai jadi kana sakabéh maranehna.
Abu Dharr ngalaporkeun yén Nabi informed Sahabat nya eta aya kurang leuwih 124.000 nabi tina saha 313 éta utusan. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun:. Kecap Arab pikeun wahyu nyaeta "wahy", jeung akar na mean "ka hasten" Lamun Allah ngirimkeun kecap gancang ka Nabi-Na mangka disebut Wahyu,jeung diwangun ku tilu rupa. Kahiji ngandung tangtangan tina Qur'an anu aya Word Allah tanpa voicing jeung aksara manusa, nu kadua nyaeta cutatan Ilahi nu hartina ti Allah anu ditepikeun dina kecap Nabi di mana manéhna ngalaporkeun "Salaku Allah ceuk", nu katilu nya éta Propheticcutatan nu inspirasi ka Nabi dina eloquent, kecap unik sorangan.)
A katerangan saterusna ti "wahyu" nyaeta tina akar kecap "al-waha" nu hartina "gancang". Eta bisa oge hartina rasiah, sarta alatan inspirasi basajan ieu geus disebut wahyu. Ieu nu nu Manéhna casts kana jantung tanpa perantara. Allah nyebutkeun, "Kami wangsit ieu ka ibu Musa '" (28: 7)- Nu matak dina jantung nya. Allah ogé nyebutkeun, "Di dinya mah nilik kana manusa nu Allah kudu nyarita ka manehna kajaba ku Wahyu" (42:52). Anu hartosna naon Allah nyimpen kana jantung tanpa aya hiji nu ngahalangan.
Nu Harti Miracles
Hiji kudu ngarti anu miracles dibikeun ka nabi digolongkeun salaku mahluk miracles, ku sabab ngaleuwihan kamampuan nu mana wae nu bagean manusa; maranehna gaib. Di sisi séjén, aya hal manusa geus potensi seja, tapi Allah nyegah eta tina ngalakonan maranéhanana, contonateu dijieun mahluk anu sanggup nulis Qur'an. Basa keur Rasullullah ditantang maranéhanana anu belied manéhna pikeun ngahasilkeun hiji hal nu sarupa jeung Qur'an, ieu guna demonstrate nu incapacity tina komo nu paling eloquent manusa.
Ieu téh leuwih ti kakawasaan nu mana wae nu dijieun keur ka mere kahirupan ka almarhum, balikkeun staf hiji jadi serpent hiji, bawa manéhna-onta kaluar batu, ngabalukarkeun hiji tangkal bisa nyarita, cai ka ngalir ti antara ramo atawa dibeulah bulan di satengah. Allah sorangan nyaeta Hiji sanggup hal saperti kitu, jeung maranehna di antara miraclesdirumuskeun ku Allah ka nabi-Na sarta anu dibawa kana keur ngaliwatan leungeun maranéhanana. Nu miracles jadi tangtangan pikeun kafir pikeun ngahasilkeun hal anu sarupa tapi gagal. Hiji ogé kudu sadar nu miracles nu mucunghul ngaliwatan leungeun Nabi Muhammad, jeung nabi lianna, aman damai jadi kanaeta, nya éta proofs nu maranéhanana éta nabi Allah jeung tanda truthfulness maranéhanana, ogé nu maranéhanana éta jalma nu tangtu nuju ka Allah.
Ieu téh sabab Nabi Muhammad nyaéta utusan jeung segel sakabéh nabi, nu manéhna dibéré nu paling miracles jeung tanda clearest jeung proofs. Miracles Nya teuing loba jadi diitung. Unggal jeung unggal ayat Qur'an aya dina sorangan mujijat, sarta teu salah Indonesia pernah geus bisa papanggih tangtangan étaAllah pikeun ngahasilkeun komo surah pondok saperti "Al Kawthar", sareng teu acan hiji ayat tunggal sarupa jeung pamadegan nu Qur'an. Bab ieu ogé mibanda sipat miraculous séjén anu bakal alamat saterusna.
Nu miracles dibikeun ka Nabi Muhammad nyaéta dua kategori. Nu ngandung munggaran maranéhanana anu ogé dipikawanoh jeung dikirimkeun ngaliwatan loba leungeun saperti Qur'an. Euweuh bisa ragu atawa ngajawab yén Nabi teu nganterkeun eta, sarta geus ngaliwatan percaya yén mucunghul, sarta ogé nu manéhna dipaké jadi hiji bukti.Sakumaha urang disebutkeun tadi Qur'an sorangan mangrupa mujijat sarta ngandung multitude tina miracles, jeung kanyataan teu saurang ogé bisa niru geus indisputable jeung dibuktikeun ku panalungtikan sakumaha nu ayeuna urang bakal ngajelaskeun saterusna.
A sarjana Islam ngécéskeun, "prinsip Ieu relevan pikeun tanda jeung surpassing fenomena normal anu lumangsung di leungeun Nabi sakabéh nu attain tingkat unquestionable. Sanes kang percaya atawa unbeliever dibantah kajadian nu ieu urusan rongkah lumangsung di-Naleungeun. Nu ngaku tina kafir nyaeta "maranéhanana éta teu ti Allah."
Kadua diwangun ku urusan nu teu ngahontal tingkat Qur'an jeung ieu aya dina sorangan dibagi jadi dua tipe. Hiji ieu comprised tina miracles nu kacida alusna-dipikawanoh jeung dikirimkeun dina bentuk hadits, sarta kajadian prophetic (serah). Di handap ieu mangrupakeun miracles saperti cai nu flowed tiramo Maha Agung sarta jumlah leutik dahareun jadi plentiful. Saterusna, aya ogé urusan nu Tembok diwangun dipikawanoh saukur sababaraha urang, akibatna aya ukur sababaraha pamancar sahingga teu kitu oge dipikawanoh atawa loba dilaporkeun salaku tipe saméméhna, tapi aranjeunna kabuktian jadi otentikjeung nu cocog, jeung duanana mangrupakeun konfirmasi tina miracles.
Sedengkeun pikeun tanda dibikeun ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu kacida alusna dipikawanoh saperti acara bengkahna dina satengah bulan, mujijat gede ieu kacatet dina boh Qur'an jeung sayings prophetic.
Kecuali aya buktina mutlak, nu literal hartina kudu kungsi dicokot béda. Nu anak dirojong ku laporan dioténtikasi dikirimkeun ti sababaraha jinis sumber. Ku alatan éta patokan hiji sacara kudu ka uphold eta, jeung teu bisa jalan-diteundeun ku foolishness tina jalma lemah-dipikiran goblog tinanu Ageman, atawa can kudu hiji mertimbangkeun pamadegan innovators nu matak ragu dina hate tina mu'min, rada, hiji kudu ngahurungkeun jauh ti foolishness saperti.
Sarua manglaku ka kajadian miraculous tina cai anu flowed ti ramo Nabawi, sarta jumlah leutik dahareun jadi plentiful, boh nu anu disaksian sarta ngalaporkeun ku loba Sahabat.
Loba para sahabat pangdeukeutna ogé disaksian sarta ngalaporkeun kajadian tina miracles, contona, maranéhanana anu lumangsung salila digging tina lombang, Hudaybiyah, Tabuk, kitu ogé salila encounters sejenna kafir.
Taya nu Sahabat nu dikirimkeun miracles ieu nu kapanggih ka contradict hiji sejen boh dina naon Nabi ceuk atawa teu. Sanes kang teu maranéhanana ngumpulkeun nu mana wae nu objections ka pernyataan attributed kana éta hal lamun maranéhanana dikirimkeun saterusna.
Unggal Sahabat ngalaporkeun miracles manéhna disaksian. Karakter maranéhanana ieu, lamun maranehna kadéngé hal anu ieu sacara umum dipikawanoh, ngomong nepi, sarta ngayakeun kahayang atawa sieun dicegah eta tina cara eta. Sababaraha ngalaporkeun Prophetic Jalan, seerah Nabi 'jeung kecap tina Qur'an.
Sedengkeun pikeun cutatan lemah atawa falsely attributed purported geus ceuk ku Nabi ieu teuing nu oge documented babarengan jeung ngaran tukang bohong asalna jeung digolongkeun sasuai dina elmu falsely attributed sayings Prophetic. (Puji jadi ka Allah, Siti (Darwish) geus rahayuka compile koléksi pangbadagna falsely attributed hadits nu nyieun daptar ngaran unggal tukang bohong hadith. Hadits palsu nu kirang ti 1% ti total sakabéh hadits otentik.)
Aya sababaraha tanda dina cutatan prophetic nu mungkin geus mucunghul salaku mahluk rada teu jelas lamun mimiti diucapkeun. Cutatan ieu geus dipaké ku anu ngalawan Islam ka ngali jeung ngaleuleuskeun kakuatan laporan. Tapi, kalawan petikan waktu, jauh ka disappointment oposisi teh,tanda ieu geus jadi kanyataan a. Sarua manglaku ka laporan Nabi patali ka ghaib jeung ramalan-Na kajadian nu éta can bisa dijieun manifest, maranéhanana bisa henteu deui dipaké minangka pakakas oposisi.
Manéhna, Hakim Eyad, ngabejaan urang nu sagalana dipikawanoh manehna geus verifiable. Manéhna ogé nyebutkeun yen kudu saha ngaklaim carita ieu ngan nepi ka urang ku laporan hiji jalma, mangka ngagugat nu teu weleh versed di boh laporan, transmisi atawa élmu séjénna. Minangka buktina salajengna manéhna ogé informs urang nuwhosoever ngulik ranté nu numbu hiji transmitter ka sejen boh cutatan prophetic atawa sajarah perkara Nabi teu Bisa kalah ka sangkan méré konfirmasi nu miracles dilaporkeun jeung nya éta ku cara teu cara saperti teu mirip pikeun hiji jalma pikeun nampa kanyaho ti loba sumber pamancar.
Nu Miracles nangtang tina basa Arab Koran
(Syaikh Darwish commented:.. Handap demonstrate tangtangan ti Arab Koran Sabab buku ieu disajikan pikeun seeker Inggris, kitu kieu nu teks Koranic geus rendered kana Basa Inggris Kadé hiji kudu sadar yén manéhna / manéhna teu bisa komo ngawitan savor nu rasa nyatatina kageulisan compelling tina basa Arab Koran sareng sadaya facets anak, sumawona fineries anak sabab cutatan Inggris saukur bagean nampilkeun hiji pamahaman miboga harti sabab kaasup komposisi paling eloquent basa Inggris teu cukup beunghar ulah kaadilan ka Kecap Allah.)
Nu Arab Koran geus loba facets nu teu mungkin keur niru. Pikeun ngagambarkeun tangtangan aspék ieu maranéhanana geus disimpen dina opat katégori.
Aspek anu kahiji illustrates nu unggul tina komposisi Qur'an, nu ngahijikeun babarengan struktur kecap budi jeung purity tina budi Arab sabab eloquence nyaeta jauh leuwih ti jangkauan jeung kamampuan komo basa paling adept nu mana wae Arab.
Allah rahayu bangsa Arab jeung kado alami basa. Dina waktu Qur'an Suci ieu wangsit, di Arab geus mastered ungkapan linguistik anak. Eloquence sarta harti pasti surpassed nu bangsa mana wae sarta miboga dina waktu éta nepi ka pinnacle miboga kaunggulan. Basa geus kamampuhan nutina noel pisan bojong jantung hiji urang. Ka Arab ieu hiji fenomena alam jeung bagian ti karakter maranéhanana. Maranéhanana wrote puisi anu ieu anu kuat sarta arousing, kadangkala ieu dipaké pikeun dipuji, di batur defame. Puisi saperti ieu dipaké pikeun nampilkeun requests jeung kawas maranéhanana, atawa pikeun Nyiar atawa nguraikeun zat a.WS Rendra maranéhanana geus kahontal saperti tingkat luhur pisan nu calakan bisa deceived, maranéhanana ogé dipaké salaku alat pikeun waras feuds tribal longstanding, ngangsonan nu teu sieunan ka aksi kawani, persuade miser jadi berehan, nyieun imperfect sampurna jeung debase elit masarakat ambéh maranéhanana jaditina saeutik jumeneng.
Basa Arab ieu eling aya dina éksprési di antara Badui nu ngagunakeun eta dina mah ukur aya di hiji, cara rasional decisive tapi jeung a usage luhung tina kajelasan, jeung cara kuat. Kota-dweller ieu ogé skilful di eloquence, sarta bisa nganyatakeun diri splendidly jeung saukur sababaraha kecap. Boh walkshirup nya boga kabisa keu urusan dina manner éféktif jeung ngayakinkeun nu méré eta nu jelas ujung jeung dibuka jalan. Eloquence ieu pakakas uran maranéhanana, maranéhanana éta sanggup diomongkeun dina kadua subjék signifikan jeung kalindih, maranéhanana éta memang Masters ekspresi jeung exercisedkecap usages jarang. Sedengkeun pikeun prosa jeung puisi maranéhanana aya loba festival nu jelema ti wewengkon jauh bakal indit contend atawa cukup ku ngadéngékeun jeung ngarasakeun.
Euweuh tapi Rasul ti Allah bisa geus disababkeun wonderment maranéhanana di eloquent, truthful, komposisi purposeful Qur'an urang. Allah nyebutkeun, "bathil teu datang ka eta ti saméméh atawa ti tukangeun eta. Ieu téh hiji ngirim turun ti hiji, nu Wise, nu muji" (41:42). Boh ayat sarta kecap nupasti, dibédakeun jeung eloquent.
Nu purity tina basa Arab Koran surpasses unggal bentuk sejenna Arab jeung conciseness nalukkeun sarta tangtangan. Di jerona hiji discovers hasil artikulasi tina boh ayat singket jeung métaforis, kabéh nu vie ku karana dina kageulisan.
Hiji ogé manggih di conciseness, ungkapan anyarna nu outperform batur dina kajelasan maranéhanana. Nu unggul ti komposisi anak ieu saimbang ku conciseness, sarta ekspresi anak nepikeun loba harti.
Arab aya bangsa gifted jeung kapasitas greatest basa. Maranéhanana dihasilkeun teu ngan orator paling illustrious, tapi paling contests éta di rhymed prosa jeung puisi, kitu ogé pamakean greatest kecap barang nu jarang sarta ungkapan dina maranéhanana basa poé-ka poé jeung cara unik di nu ka ngabantah. Ieujalma skilful anu ditantang ku Nabi jeung manéhna admonished eta leuwih ti dua puluh taun.
Ti kafir nekad nu nampik ngaku Qur'an ieu jeung masih aya jauh punjul jeung surpasses komposisi kabéh orator Arab greatest Allah nyebutkeun jeung tantangan, "Ulah maranéhanana ngomong, 'Anjeunna geus ngajalin kitu?' Ucapkeun, 'Tulis hiji surah eta keneh, jeung nélépon ka saha anjeun bakal, lian ti Allah(Pikeun mantuan Anjeun), lamun naon nyebutkeun bener! '"(10:38). Sarta," Lamun anjeun aya dina mamang naon Urang geus dikirim ka handap pikeun worshiper kami (Rosul SAW), ngahasilkeun surah comparable ka dinya. Telepon kana helpers Anjeun, lian ti Allah, pikeun mantuan Anjeun, upami anjeun bener. Tapi lamun gagal, sakumaha anjeun, pastikeun anjeun gagal mangka hansipyourselves ngalawan Seuneu nu suluh téh jalma jeung batu, disusun pikeun kafir "(2: 23-24). Oge," Ucapkeun, 'Lamun umat manusa jeung jin digabungkeun babarengan pikeun ngahasilkeun kawas tina Koran ieu, maranéhanana henteu kungsi bakal bisa ngahasilkeun hiji eta keneh, komo teu lamun éta pikeun mantuan hiji jeung nu séjénna '"(17:88). Sarta," Tuluyngahasilkeun sapuluh bab ngajalin kawas eta "(11:13).
Ieu téh loba gampang nyokot kecap atawa ide nu sejen jeung nampilkeun maranéhna salaku hiji sorangan tinimbang ka originate. Nulis hiji hal anu mangrupa palsu atawa fabricated loba basajan, sedengkeun lamun hiji strives ka nyusun hiji hal anu ngabogaan sora hartina hese, ku kituna frasa, "Jadi-jeung-jadi nu nyerat salakumanehna ka, tapi jadi-jeung saterusna nu nyerat salaku manéhna berkehendak ". Antara nu kahiji jeung nu kadua aya Teluk gede pisan, sarta nu munggaran leuwih hade tinimbang kadua.
Nabi Muhammad sok diayakeun sumur-mahluk bangsa-na di jantung, jeung alus sorangan, manéhna henteu kungsi méré nepi di rebuke nya ku maranéhanana anu nolak percaya. Nya tangtu rebuke jeung ngingetkeun aranjeunna dina unrebuttable, Sacara compelling. Manéhna terus nampilkeun kana éta hal argumen iman, jeung ngarah ngaronjateta diri di foolishness, tipu daya mandiri, nyieun gangguan, jeung bohong jeung fabrikasi, sarta loba ayat dina Qur'an ngomong saperti kitu. Maranéhanana ngan saukur deceived jeung deluded sorangan, jeung ngajalin, sarta geus alatan dangong ieu aranjeunna dugi ka kalimah Allah.
Allah tanda petik nu rebuke tina kafir, 'Ieu aya leuwih ti sorcery tuliskeun; eta aya sia aya tapi kecap tina fana hiji! ' (74: 24-25) jeung "Ieu tapi tuluyan tina sorcery!" (54: 2) Jeung "bathil hiji manéhna geus ngajalin" (25: 4). Atawa, "The Dongeng si leuwih kuna." (6:25) Maranéhanana lied jeung wareg sorangandi diri-deceit maranéhanana.
Allah ngagambarkeun kafir jeung nu nyebutkeun maranéhanana, "hate urang nu katutupan" (2:88). Sarta, "hate urang nu veiled ti nu nu Anjeun nelepon urang, sarta dina Ceuli urang aya heaviness, sarta antara urang jeung maneh mah hiji jilbab" (41: 5). Jeung Anjeunna anu nujul kana hina tina kafir anu nyarios, "Ulah ngadangukeun ieuQur'an, jeung obrolan idly ngeunaan eta ku kituna anjeun bisa jadi nungkulan "(41:26).
Nu AudaCity takabur tina kafir ieu kacatet dina Qur'an basa aranjeunna ngaku, "Lamun urang wished, urang bisa ngomong na kawas" (8:31). Allah informs eta "anjeun, pastikeun anjeun gagal" (2:24). Sadaya contenders anu rendered nanaon lengkep kakuatanana éta sanggup minuhan ngaku timer tegas maranéhanana.
Dina mangsa kahirupan Nabi Muhammad aya hiji tukang bohong disebut Musailamah, saha nu neundeun ngaku ka prophethood teh. Manéhna nyoba nyusun ayat ka nandingan Qur'an tapi kasalahan-Na nya atra jeung kukituna status-Na kakeunaan, jeung Allah rendered nya "rupa" kecap ka naught. Sempet eta geus disebutkeun urang teu nganutoge geus sadar yen Qur'an anu jauh saluhureun eloquence ekspresi sorangan murni Arab. Lamun urang ngadéngé recitation tina Qur'an maranéhanana boh nyerah ka eta, atawa anu terpimpin, atawa sahenteuna captivated ku eta.
Commenting kana nu eloquence superlative tina ayat di Arab nu maos, "Allah pemesanan kaadilan, jeung amal soleh alus sarta méré ka hiji sacara kindred." (16:90), Waleed, putra Mughira sacara Yesus, "Kaula sumpah ku Allah sabab boga boh rasa amis sarta rahmat. Nu saeutikna eta anu loba pisan nu jeung pangluhurna geus fruitful, moal aya manusamahluk bisa geus ceuk ieu. "
Abu Ubaid ngabejaan urang yen eloquence tina ayat, "ngumumkeun tuluy naon anjeun paréntah" (15:94) merambah manah hiji Badui tangtu whereupon manéhna turun tumurun sujud jeung Yesus, "Kaula prostrated dina akun tina superlative Arab anak." Kana kasempetan sejen Badui sejen kadéngé ayat teh, "Lamun maranehnadespaired manéhna, maranéhanana indit sacara pribadi maparin babarengan "(12:80), sarta ceuk" Kuring tega Nyaksikeun yen henteu manusa sanggup kecap ieu! "
A gadis porsi ieu kadéngé diomongkeun eloquently, whereupon Al-Asmay ngomong, "Demi Allah, kumaha eloquent anjeun!" Mojang ngawaler, "Is, naon cenah mah dianggap eloquent sanggeus kalimah Allah," Kami wangsit ieu ka Musa 'indung,' Suckle manéhna, tapi lamun sieun pikeun manéhna tuang manéhna kana cai. Sieun Sanes, atawangenes alatan Urang wajib mulangkeun manéhna ka anjeun jeung manehna make antara para utusan '"(28: 7).. Ayat ieu ngandung dua Paréntah, dua prohibitions, sarta dua potongan warta alus gandeng sakabehna Ogé, tata Allah dijieun dibuktikeun dina ayat ieu salaku casting senina kana cai bakal robah jadi instrumentalaman jeung teu kaganggu-Na.
Ieu tangtangan ti Arab Koran nyaéta unik jeung incomparable. Hal ieu sabab firstly, nya eta anu kanyataan oge ngadegkeun nu ieu wangsit ka Nabi jeung geus Sing saha anu dikirimkeun dinya.
Bréh, jeung eta Nabi ditantang di Arab nu anu rendered henteu mampuh tina ngarespon kana tangtangan éta. Maranéhanana Arab skilful dina pangaweruh ngeunaan eloquence Arab jeung téhnik retorika terang Qur'an jadi teu kurang ti miraculous. Padahal jelema anu teu adept dina senibasa Arab ieu sadar yén Qur'an ieu hiji kaajaiban ngaliwatan henteu mampuh tina dampal tina basa Arab ka ngabales tangtangan sarta geus affirmed nu teu manusa bisa niru eloquence anak.
Urang geus dicokot perhatian Anjeun ka loba aspék, jilid bisa ditulis portraying ngan fraksi mangpaatna, unggal frase ngandung loba tingkat harti, jeung hiji mudal pangaweruh. Komo narrations lengthy ngeunaan generasi saméméhna jeung bangsa ngagabung ka hiji sejen sipatna tanda pikeun hijika ngagambarkeun kana nu kohési kecap budi, presentasi sarta kumaha rupa facets anak nu nunda dina kasaimbangan, saperti hiji manggih dina carita Nabi Yusuf. Loba carita ieu lumangsung dina bab nu beda-beda Qur'an, tacan phrasing nu beda-beda jadi loba anu carita dicokot lampu sagemblengna anyar, numangrupa bagian ti salon deui nya. Hiji teu pernah averse ka Ambalan konstan anak, sareng teu acan disdainful ka dédéngéan maranéhanana leuwih jeung leuwih deui.
Nu Komposisi Miraculous jeung Style tina Qur'an
Komposisi jeung gaya unik tina basa Arab Koran nyaéta can facet lain tina henteu mampuh ngeunaan umat manusa ka niru dinya. Wahyu anak dibere hiji gaya Arab pohara béda ti pamakéan umum Arab teu nyebut métode nu singkup tina komposisi, prosa jeung sajak tina Arab. Hijimanggih nu babagian ti ayat anak ngeureunkeun jeung salse sedengkeun kecap nu anyaman ngaliwatan ka saterusna, finery ieu ayakeun aya saméméh atawa sanggeus anak ngirim, jeung teu aya anu ieu jeung kungsi bakal mampuh ngahasilkeun nanaon eta keneh.
Lamun di Arab kadéngé recitation anak eta maranéhanana éta mystified jeung intelijen maranéhanana terbengkalai eta sarta surrendered ka dinya. Cukup, maranéhanana geus kungsi kadéngé nanaon jadi compelling di naon wae bentuk Arab boh dina prosa, ayat, rhymed prosa atawa puisi.
Waleed, putra Mughira Kang, ieu pisan pangaweruh tina titik finer tina puisi Arab. Manéhna sempet ngadéngé Nabi ngomong kana sababaraha kali, jeung ieu dalit jeung retorika, tapi hiji poé manéhna kajadian ka ngadéngé recitation tina Qur'an ku Nabi nu yakin manéhna nu ieu nya henteu, jeung teu bisajadi kecap tina mahluk manusa.
Abu Jahal, musuh foremost Nabi ogé ngadéngé recitation jeung indit ka Waleed mangka proceeded ka belie Nabi whereupon Waleed ngomong, "Demi Allah! Taya Anjeun gaduh leuwih gede pangaweruh tina puisi ti kuring, nya (dawam) ucapan teu bisa dibanding jeung Qur'an! "
Salaku fairs disebutkeun saméméhna anu kacida alusna dihadiran kali urang nyaritakeun carita kumaha lamun waktu ditilik pikeun taunan Koraysh adil loba kafir jadi prihatin ngeunaan éfék recitation tina Qur'an bakal mibanda dina Hadirin anak. Jeung ieu dina pikiran kafir papanggih babarenganpikeun satuju kana hiji pernyataan maranéhanana kabéh bakal make ngalawan Nabi jeung kukituna jadi tina sora anu sarua. Waleed ieu di antara maranéhanana hadir dina gathering jeung lamun ieu ngusulkeun maranéhanana nyebutkeun "Nya geus soothsayer hiji," ceuk Waleed, "Demi Allah, manéhna teu soothsayer hiji! Manéhna ayakeun mutters atawa speaks di prosa rhymed. Séjénnanyarankeun yen maranehna ngomong, "Nya eta mad, jeung nu kasurupan ku jin." Waleed retorted nyebutkeun, "Anjeunna teu ngayakeun mad atawa dia nu kasurupan ku jin, aya teu ngayakeun choking atawa can whispering di sora-Na." Tuluy maranehna ngusulkeun, "Nya eta penyair" nu Waleed ngawaler, "Ieu mah teu jadi, urang nyaho puisi dina sagala bentuk anakjeung fineries, manéhna teu pujangga a. "Tuluy maranéhna diusulkeun nyebutkeun," Anjeunna sorcerer a "sakali deui Waleed retorted," Nya eta mah sorcerer hiji, aya teu ngayakeun Tiupan atawa knots. "frustasi maranéhanana exclaimed," Naon mangka wajib urang sebutkeun! "Waleed ka aranjeunna," Sadaya naon nu ku anjeun diasupkeun ka hareup ieu palsu. Nu pernyataan pangdeukeutnaAnjeun dijieun nyaeta yén manéhna téh sorcerer, lantaran magic nyaéta hiji hal anu bisa datang antara manusa jeung putrana, antara baraya, antara hiji manusa jeung pamajikanana jeung hiji manusa jeung suku-Na. "Undecided dina naon nyebutkeun kafir parted pausahaan jeung diuk ku roadside ngingetkeun urang. saterusna Allah wangsit ngeunaanWaleed, "Antep Me sorangan jeung manéhna saha kuring dijieun" (74:11).
Dina kasempetan sejen Utba, putra Rabi'a Kang, anu oge dididik dina seni basa, kajadian ka ngadéngé recitation tina Qur'an jeung nyatakeun, "Jalma, anjeun sadar yén aya nanaon mah tos teu diajar ngaliwatan maca sarta nyebutkeun . Ku Allah mah, geus ayeuna ngadéngé wangun ucapan, siga nuKuring geus kungsi ngadéngé saméméhna. Eta teu ngayakeun pantun atawa ngeja hiji, sareng teu acan éta soothsaying. "
Abu Dharr, digambarkeun kaahlian-Na adi Anies 'sakumaha pujangga hiji nyebutkeun, "Demi Allah, kuring geus kungsi ngadéngé saha leuwih conversant jeung sajak ti adi kuring Anies. Manéhna competed jeung dua belas penyair séjénna salila" Time jahiliah "nu ieu hiji. " Saméméh konversi Abu Dharr, Anies ngumbaraka Mekah jeung warta kadéngé silsilah Nabi jeung ajaran-Na. Sanggeus-Na mulang Abu Dharr ditanya naon urang ceuk ngeunaan Nabi. Anies ngawaler, "Maranéhanana ngomong manéhna penyair, hiji soothsayer jeung sorcerer, tapi kuring geus kadéngé soothsayers nyarita, jeung kecap-Na nu kawas maranéhna. Kuring dibandingkeun manéhna ka reciters tina puisisarta manéhna mah teu siga maranehna. Sanggeus naon mah, cenah teu aya anu kudu digolongkeun kana kasalahan jeung nujul ka anjeunna salaku panyajak minangka manéhna truthful, lamun maranehna ngalakukeunana mangka pasti bakal jadi liars. "
Testimonies ieu tapi sababaraha di antarana nu transmisi otentik. Uniqueness miraculous Qur'an sacara perenahna di teu ngan conciseness sarta eloquence tapi dina gaya rongkah anak. Qur'an constitutes jinis nu beda-beda tangtangan nu di Arab éta teu bisa niru nya éta jauh leuwih maranéhananakamampuan pikeun ngalakukeunana. Konsensus kalolobaan sarjana nyaeta Koran mah béda ti murni Arab.
Opini rupa-rupa cara nu jalma anu henteu mampuh tina imitating Qur'an. Aya jelema nu ngomong nyaéta hal ieu teu dina kapasitas manusa dina akun tina kakuatan tina kajelasan, wangunan, struktur jeung gaya unik anak. Urusan saperti téh bagian tina alam miraculous anak nu ngaleuwihankamampuan nu mana wae nu penciptaan ka niru, euy sakumaha anu kasebut jauh leuwih a dijieun keur ka nyegerkeun nu paeh, transform staf hiji jadi serpent, atawa ngabalukarkeun pebbles ka exalt Allah.
Pamadegan sejen nyaeta tina Syaikh Abul Hasan Al Ashari, anu tina pamadegan nu bisa jadi aya dina kapasitas manusa pikeun ngalakukeunana lamun Allah ngarojong eta dina ngalakonan, tapi stresses kanyataan yén Allah dicegah eta tina achieving eta jeung kukituna rendered katara anak nu mustahil. Pamadegan Ieuupheld ku sababaraha sarjana séjén nu nangtukeun pamadegan maranéhna dina dua alesan.
Argumen kahiji dijieun mangrupa hal anu geus kungsi ngadegkeun yen Arab éta henteu mampuh seja kitu. Argumen teu tangtu geus valid jeung dilaksanakeun ngalawan eta lamun geus teu geus aya dina kakawasaan dijieun mahluk pikeun ngahontal hal éta.
Argumen kadua nyaéta kanyataan yén maranéhanana ditantang coba mun jeung niru dinya. Tangtangan Ieu di sorangan ngabuktikeun peluh maranéhanana leuwih éféktif sarta ngarupakeun faktor nu penting pikeun maranéhanana keur ditegor. Teu bakal justifiable nyieun tangtangan lamun ditantang teu boga kapasitas pikeun ngalakukeunana.Argumentasi ieu téh léngkah overwhelming, argumentasi definitif.
Nu Arab musyrik teu gaduh kamampuhan pikeun niru Qur'an jeung anu ayeuna kapaksa ngelek sombong jeung inuman maranéhanana ti cangkir humility. Sempet eta geus di daya maranéhanana eta geus tangtu jauh leuwih gampang eta naek ka tangtangan sarta ngahasilkeun ayat atawa surah hiji, geus maranéhanana dipigawé jadi kasuksésan maranéhnageus tangtu instan, hiji meunangna definitif geus tangtu di tips ramo maranéhanana jeung adversary maranéhanana silenced.
Coba salaku Arab meureun, komo sanggeus maranéhanana geus summoned jeung exhausted sadaya kaahlian maranéhanana, boh individual atawa sacara koléktif, nu greatest di antarana antarana nya éta impotent di usaha maranéhna pikeun samagaha Qur'an jeung extinguish cahya anak. Najan usaha individu tina kafir, jumlah maranéhanana jeung digabungkeunusaha, maranéhanana tetep stupefied, teu bisa utter kecap tunggal, itungan maranéhanana dulled jeung jalan diblokir.
MIRACLES dibikeun ka
Kanjeng Nabi Muhammad saw
Bagian 2
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Miracles tina gaib Ilahi Urusan
Facet miraculous sejen nu tangtangan Qur'an sacara kapanggih dina ayat anu patali jeung urusan tina ghaib, jeung kajadian anu éta ka materialize dina tanggal saterusna.
Warta alus asupna aman kana Mekah ieu conveyed ka Nabi dina ayat di handap, "Anjeun bakal asup ka Masjid Haram di kaamanan, lamun Allah Wills" (48:27).
Kajadian sejen anu bakal kabiruyungan saterusna ieu warta yén Persians bakal dielehkeun ku bangsa Romawi, "Tapi, dina sababaraha taun sanggeus eleh maranéhanana maranéhanana bakal jadi victors nu" (30: 3).
Allah masihan warta hade meunangna nu bakal datang leuwih ti kafir jeung Muka Mekah nyebutkeun, "Lamun meunangna Allah jeung lawang asalna" (110: 1).
Conto sejen aya, "Allah geus jangji maranéhanana tina sing saha anu percaya jeung ulah karya alus nu Manéhna memang baris nyieun eta ngaganti di tanah" (24:55).
Sakabeh kajadian ieu materialized, sagampang Allah ceuk maranehna tangtu. Nu Rum ngelehkeun nu Persians, jeung masarakat Persia nganut Islam di droves. (Kanggo inpo nu lengkep salajengna, mangga baca buku urang "Heraclius Emperor of Roma Confessed jeung dirojong Nabi Muhammad").
Dina waktu pupus Nabi Islam geus sumebar di sakuliah Tatar Arab. Allah dijieun mu'min khalifah di bumi jeung ngadegkeun Agama Islam. Ti wétan nepi ka kulon Allah disababkeun mu'min jadi ngaganti kuat. Dina hiji petik Nabi manéhna ka Sahabat-Na, "bumi ieudikumpulkeun babarengan for geus mah jadi nu ieu mah dipintonkeun easts sarta wests, jeung Karajaan mah bangsa bakal ngahontal salaku sajauh ieu dikumpulkeun babarengan. "
Allah ngabejaan urang di Qur'an, "Eta Urang nu dikirim ka handap nu zikir (Koran), jeung Kami lalajo leuwih eta" (15: 9). Ieu geus memang geus kasus nu bener. Sapanjang abad aya geus heretics countless jeung ateis jeung hususna Qarmatian. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Salila waktu Hakim Eyad ayaieu kaom katelah "Qarmatian". Kaom ieu pohara aktip dina usaha maranéhna pikeun pervert Islam, tapi kawas predecessors maranéhanana maranéhanana éta gagal. Puji jadi ka Allah teh, taya geus suksés ka extinguish boh terang Qur'an, sareng teu acan ngarobah hiji kecap tunggal, atawa ngabalukarkeun ragu dina pikiranmuslim!)
Allah masihan warta ka Nabi-Na jeung pengikut nya ku encounters hareup jeung kafir nyebutkeun, "lolobana pasti gatherings maranéhanana bakal routed, sarta maranéhanana baris ngahurungkeun bék maranéhanana" (54:45). Jeung Manéhna ogé ngomong, "Manéhna bakal dibere Anjeun meunangna leuwih eta jeung dudung nu chests hiji bangsa percanten." (9:14). Sarta,"Maranéhanana bakal cilaka Anjeun iwal hiji Hurt saeutik Jeung lamun maranéhanana ngalawan ngalawan anjeun, maranéhanana baris ngahurungkeun bék maranéhanana." (3: 111). Eta kajadian lumangsung saterusna kana datangna waktu predestined maranéhanana.
Aspék séjénna nya éta, tina panyingkepan ku urusan ghaib, saperti paparan tina Rahasia duanana munafik jeung maranéhanana antara Yahudi anu aya di enmity jeung Nabi jeung ngampar maranéhanana nyebar di antarana sorangan jeung dina masarakat. Allah diungkabkeun treachery maranéhanana, ditegor ku maranehna, jeung dijieundipikawanoh sentiments maranéhanana nyebutkeun, "Jeung maranehna nyebutkeun dina sorangan, 'Naha teu Allah teu ngahukum urang for naon urang tadi?'" (58: 8).
Allah ogé informed Nabi-Na jeung mu'min, "Maranéhanana conceal di diri naon anu maranehna teu nyingkab ka anjeun" (3: 154).
Sarta, "jeung Yahudi anu ngadangukeun ngampar." (5:41)
Tina kitab suci Yahudi, Allah informed Nabi-Na jeung pengikut-Na, "Sababaraha Yahudi tampered jeung kecap (altering) tempat maranéhanana nyebutkeun, 'Kami geus kadéngé urang henteu patuh,' jeung 'ngadangu, tanpa dédéngéan,' jeung 'nalungtik urang' ( Ra'ina, dina basa Ibrani hartina jahat) twisting jeung tongues maranéhanana traducing Agama "(4:46).
Allah jangji meunangna Muslim jeung jangji-Na ieu kaeusi dina Poé Badar, "(Inget) lamun Allah jangji baris dibere Anjeun salah sahiji dua pihak (di Badar), tur Anjeun wished pikeun nu hiji ieu teu kuat" (8: 7).
Allah ka Nabi-Na "Kami suffice Anjeun ngalawan maranéhanana anu bohongan" (15.95). Sanggeus wahyu ayat ieu, Nabi méré Sahabat-Na beja hade nu Allah suffices boh manéhna jeung maranehna.
Maranéhanana anu disebut salaku mahluk nu "mockers" éta sakelompok jalma di Mekah nu nyoba ngabalukarkeun jalma pikeun ngahurungkeun jauh ti Nabi sarta ngabalukarkeun manéhna ngarugikeun. Tembok dispersed. Oge, lamun kafir usaha maehan Nabi Muhammad Allah dikirim ka handap ayat, "Allah ngajaga anjeun ti urang"(5:67).
Nu Miraculous News generasi Bygone jeung wibawa Bangsa Disebutkeun dina Qur'an
Facet sejen nu henteu mampuh umat manusa pikeun niru Qur'an kapanggih di informasi anu patali jeung generasi bygone, kitu ogé bangsa anu geus wibawa, jeung hukum maranéhanana. Dina waktu nu ngirim turun tina Qur'an aya di antarana sagala "Urang Kitab" - nu jalma nu narima Tauratjeung Ingil (Injil Yesus) - saukur sababaraha sarjana anu devoted sakabéh kahirupan maranéhanana ka ulikan sababaraha aspék ieu, aya batur kitu, nu teu di jadi oge versed jeung pangaweruh maranéhanana ieu teu lengkep.
Lamun Allah dikirim ka handap pikeun-Na Nabi carita unadulterated perkara saperti, nya éta tanda keur Jalma tina Kitab. Maranéhanana terang Nabi ieu maca jeung nulis jeung bisa ngayakeun maca atawa nulis, jeung teu bisa geus miboga aksés ka pangaweruh saperti ngaliwatan ulikan. Ogé Nabi teu ngarambat jauh tina-Naurang jadi manehna teu bisa geus kadéngé carita ieu. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Maranehna euweuh pilihan séjén tapi ngaku yen warta Nabi dibawa datang ti ghaib jeung kukituna compelled ngaku ka kaaslian, sarta ngaku truthfulness anak tapi loba nampik kabuka ngaku ka ieu.)
Iraha wae sababaraha di antara pihak tina Jalma tina Kitab papanggih manéhna bakal nalungtik jeung nguji pangaweruh-Na whereupon manéhna baris didugikeun ka eta ayat nu sasuai atawa bab ti Qur'an. Manéhna recited kana éta hal sahiji carita Nabi Musa jeung Al Khidr, Nabi Joseph jeung baraya-Na, nu lalaki diGua, Dhu'l Karnain (Raja Kores, Tembok tina Persia maot ngaran 600BC, Kurosh-e-Bozorg Persia. Ngaran Alkitabiah Koresh), Luqman jeung putrana kitu ogé carita ku para nabi mulya séjénna. Manéhna patali informasi ngeunaan nyiptakeun, sarta informed eta naon ieu dina Taurat jeung Injil asli dibikeun kaYesus (nu henteu deui aya). Manéhna ogé ka eta tina Psalms Nabi David jeung Scrolls of nabi Ibrahim jeung Musa. Nu rido antarana eta dicaritakeun jeung dikonfirmasi kabeneran beja manéhna dibawa sabab éta teu bisa mungkir deui. Jalma anu Linggarjati pikeun kasuksésan pamungkas dinaLanggeng Kahirupan dipercaya sedengkeun maranéhanana anu éta nekad jeung sirik éta nu losers. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Di antara uskup tina Najran éta maranéhanana anu nolak pikeun nampa bebeneran, sakumaha teu putra Suriya sarta anak Akhtab, nu rabi kapala Madinah Maranéhanana terang Nabi spoke bebeneran, tapi nolak.ka ngaku jadi kitu. Maranéhanana sirik jeung nekad, sarta saterusna maot dina disbelief.)
Najan kanyataan enmity impassioned maranéhanana nuju Nabi jeung urging pengikut maranéhanana teu narima manéhna, jeung alesan menyimpang maranéhanana dicokot kaluar ti konteks ti buku maranéhanana maranéhanana aya bukti sama sekali nu mana wae nu Jalma tina Kitab nolak nu veracity tina laporan dibikeun dina Qur'an.
Dina usaha tina Jalma tina Kitab mangtaun leungeun luhur maranéhanana questioned Nabi Muhammad relentlessly ngeunaan nabi maranéhanana jeung ngawarah patarosan hésé. Maranéhanana questioned manéhna ngeunaan Rahasia kanyaho maranéhanana, eusi babad salira maranéhanana ogé informasi concealed di hukum maranéhanana.Maranéhanana ménta ka anjeunna perkawis roh, Nabi Isa, judgment tina kuat jeung naon Israel forbade dirina, kitu ogé naon beasts geus jadi dilarang kana éta hal dina rekening kalakuan nista maranéhanana.
Allah nyebutkeun, "Muhammad utusan Allah. Maranéhanana anu sareng anjeunna anu kasar ngalawan kafir tapi welas asih ka hiji sarua séjén. Tuh, eta ruku jeung sujud sorangan néangan nu bounty jeung pelesir Allah. Mark nyéta dina rupa maranéhanana ti ngabasmi tina sujud. Maksudna aya sasaruaan maranéhananadina Taurat jeung Bandingan maranéhanana dina Injil "(48:29).
Nabi nu nanya loba patarosan sakabéh nu manéhna dijawab ku nu nu geus wangsit manéhna. Maranéhanana anu geus jadian ngampar ngeunaan talatah Nabi dibawa, ngaku yén naon anu dibawa ieu béda ti kitab suci maranéhanana sahingga disebut kana ngabuktikeun ngaku maranéhanana. Jalma ieuAllah nyebutkeun, "Ucapkeun, 'Bawa ka Taurat jeung ngadugikeun eta, lamun Anjeun aya truthful.' Maranéhanana anu sanggeus ieu invent ngampar ngeunaan Allah nu harmdoers "(3: 93-94). Alhasil, maranéhanana anu behaved insolently jeung milih belie naon Nabi dibawa anu dihina ku Kitab Suci sorangan, maranéhanana ogé ditempokeun nu saterusnageus tampered jeung kecap .There Book maranéhanana aya warta anu Yahudi atawa Kristen éta sanggup ngahasilkeun bukti pikeun ngarojong ngaku maranéhanana, maranéhanana éta teu bisa demonstrate komo ngaku lemah tina buku maranéhanana.
Allah draws perhatian ka mischief maranéhanana nyebutkeun, "Urang Kitab! Kami Rasul (Muhammad) geus datang ka netelakeun ka anjeun loba naon nu ku anjeun nyumput tina Kitab" (5:15).
Tangtangan tina Qur'an ka niru eta
Aya sengketa ayakeun atawa ragu yén facets harita Qur'an teu bisa ditiru. Perhatian urang ayeuna ditarik ka ayat anak nu nangtang instansi nu tangtu nu respon ti umat manusa boh teu bisa minuhan, Cope jeung atawa bawa dina tangtangan éta. Candak misal kalimah Allah kaYahudi, "Ucapkeun, 'lamun abode tina langgeng Hirup téh jeung Allah pikeun anjeun utamana, ka pangaluaran sakabeh jalma sejen, mangka lila for teu mangkat lamun anjeun aya truthful'. Tapi maranéhanana baris teu kungsi lila for eta '" (2 : 94-95).
Isaac sacara bapana Az-Zajjaj commented dina ayat ieu nyebutkeun, "Ayat ieu ngandung hiji bukti greatest oge indikasi clearest tina soundness tina pesen Allah. Ieu sabab Allah ka urang Yahudi ka" lila for teu mangkat "terus informs eta, "Tapi maranéhanana baris teu kungsi lila for eta", jadi euweuh di antaranatulus longed for teu mangkat.
Nabi spoke tina anu nyebutkeun ieu, "Lamun urang Yahudi geus wished for teu mangkat, maranéhanana bakal maot jeung ditempo korsi maranéhanana di Gasibu." Tapi Allah ngahurungkeun hate Yahudi ngalawan longing for teu mangkat. Manéhna tuang sieun tremendous kana eta kukituna signifying nu Rasul ieu memang truthful, jeung nu mana Anjeunna geusdikirim ka handap pikeun manéhna ieu tanpa ragu otentik. Tapi euweuh di antarana tulus longed for teu mangkat, sanajan maranéhanana éta hayang pisan pikeun nampik manéhna.
Lamun uskup Christian tina Najran datang ka Nabi paling tetep adamant di refusal maranéhna pikeun narima Islam. Ieu saterusna nu Allah dikirim ka handap ayat nu Manéhna tantangan eta mana nu dipake la'nat ti Allah kana nu leuwih nu bohong. Allah nyebutkeun, "Pikeun jalma anu sengketa sareng anjeun ngeunaan manéhna sanggeuspangaweruh geus datang ka anjeun, sebutkeun, 'Hayu, hayu urang kumpul putra urang jeung putra anjeun, womenfolk urang jeung womenfolk Anjeun, urang sorangan jeung yourselves. Saterusna mugi urang humbly sholat, jadi iklas la'nat ti Allah kana nu leuwih nu tempatna "(3:61). Primata maranéhanana, Al Aqib, warned sasama uskup-Na nyebutkeun," Anjeun nyaho manéhna nabi,jeung euweuh urusan naha grup leutik atawa gede, nabi kungsi ngaluarkeun hiji kutuk dina urang jeung maranehna salamet saterusna. "Jadi maranéhanana refrained ti tangtangan jeung terus mayar" polling-pajeg "levied dina maranéhanana anu nolak percaya mulang nu maranéhanana narima panyalindungan dina kaayaan Islam.
Sedengkeun pikeun kafir di antarana di Arab, Allah tantangan eta nyebutkeun, "Lamun anjeun aya dina mamang naon Urang geus dikirim ka handap pikeun worshiper Kami, ngahasilkeun surah comparable ka dinya. Telepon kana helpers Anjeun, lian ti Allah, pikeun mantuan Anjeun, lamun anjeun bener. Tapi lamun gagal, sakumaha anjeun, pastikeun anjeun gagal, mangka hansipyourselves ngalawan Seuneu nu suluh téh jalma jeung batu, disusun pikeun kafir "(2: 23-24).
Sanajan ayat ieu téh di antarana maranéhanana anu patali jeung nu ghaib, bagian kahiji ayat nyaeta indicative tina kanyataan nu bakal jadi henteu mampuh ka ngabales tangtangan Na.
Nu gairah tina Sieun jeung angen Lamun Dengekeun Qur'an
Facet sejen nu uniqueness Qur'an sacara nyaéta sieun nu engulfs jantung maranéhanana anu ngadangukeun eta. Mangaruhan Ceuli maranéhanana basa aranjeunna ngadenge jeung aranjeunna struck jeung angen nu keur recited kana éta hal dina akun daya sarta grandeur.
Sedengkeun pikeun maranéhanana anu ingkar tina Qur'an, aya pangaruh komo leuwih gede. Jalma saperti Allah nyebutkeun, "Kami iklas veils kana hate jeung heaviness maranéhanana di Ceuli maranéhanana lest maranéhanana ngarti nya. Mun anjeun (Rosul SAW) nyebut Gusti nu sorangan di Qur'an, maranéhanana ngahurungkeun bék maranéhanana di aversion" (17:46). Dengekeunka Qur'an nyaeta beurat teuing kana eta dina watesan dédéngéan tina Oneness tina Creator jeung saterusna aversion maranéhanana ngaronjat, maranéhanana hayang eureun recitation anak alatan loathing maranéhanana eta.
Sedengkeun pikeun jalma anu iman, maranéhanana ngalaman sieun can maranéhna aya dina suka bungah tina angen tina Qur'an. Eta metot pangdéngé sarta ngarupakeun sumber kabagjaan nu nyababkeun jantung ka lamping ka dinya jeung ogé konfirmasi a. Allah nyebutkeun, "nu skins maranéhanana anu sieun Gusti maranéhanana ngadegdeg; jeung saterusna skins jeung hate maranéhananasoften ka zikir Allah "(39:23).
Allah nyebutkeun, "Kungsi Urang dikirim ka handap Koran ieu kana gunung, Anjeun bakal katempo eta sorangan hina jeung dibeulah asunder sieun Allah" (59:21).
Ayat Ieu indikasi nu Qur'an pisan unik, sabab boga kakawasaan pikeun Pakem jalma anu ngayakeun understands atawa tacan weruh miboga harti. Hiji poé follower Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna, kajadian maot ku batur reciting Qur'an, jeung dimimitian ceurik. Manéhna nanya ka naon anu disababkeun manéhnaceurik jeung anjeunna ngawaler, "Eta sabab geus asup jantung mah di kaéndahan susunan anak." Aya loba laporan jalma embracing Islam kana dédéngéan kahiji maranéhanana nu kalimah Allah, tuluy, aya batur anu musibah jeung ngahurungkeun jauh.
Putra Jubair Mut'im sacara ngomong, "Salila solat magrib, kuring ngadéngé Nabi ngadugikeun bab" The Gunung "(52), sarta sabot nepi ka kalimah," Atawa, nya éta maranéhanana dijieun kaluar ti nanaon? Atawa, nya éta maranéhanana Birokrat sorangan? Atawa, tuh maranéhna nyieun langit jeung bumi? Teuing, kapercayaan maranéhanana anu teu tangtu! Atawa, nunu khasanah Alloh, Gusti nu di buruk maranéhanana? Atawa, aranjeunna nu controllers "(52: 35-37)? Jantung mah leapt ka Islam.
Hal ieu ogé ngalaporkeun yén Jubair ngomong, "Bener ieu kahiji kalina nu Islam jadi penting dina jantung mah."
Aya dua laporan ngeunaan putra Utba Rabi'a Kang, nu dina hiji kasempetan indit ka Nabi ka nyarita ka manehna ngeunaan hiji Wahyu anyar nu spoke ngalawan kapercayaan pagan tina suku-Na. Jadi, Nabi mimiti ngadugikeun surah 41 Nu dibédakeun. "HaMeem. A ngirim turun ti Nu Maha Asih, Nu Maha Asih.A Book, ayat-ayat nu of nu dibédakeun, hiji Koran Arab keur bangsa saha nu nyaho. Eta ngasuh tidings gumbira jeung gera, tacan kalobaannana ngahurungkeun jauh jeung teu ngadangukeun. Maranéhanana ngomong, 'hate urang nu veiled ti nu nu Anjeun nelepon urang, sarta dina Ceuli urang aya heaviness. Jeung antara urang jeung maneh mah dijilbab a.Jadi karya (salaku geusan) jeung urang berpungsi. ' Ucapkeun (Rosul SAW), 'Kami ngan manusa kawas anjeun, ka saha éta wangsit yen Allah Anjeun Hiji Allah. Ku sabab jadi lempeng jeung Anjeunna jeung nanya ka Anjeunna ngahampura anjeun. Woe ka idolaters, anu henteu mayar zakat jeung kafir di langgeng Kahirupan. Pikeun maranéhanana anupercaya jeung ulah karya alus nyaéta hiji upah enduring. ' Ucapkeun, 'Naha anjeun teu kafir ka Anjeunna anu nyiptakeun bumi dina dua poe? Sarta ulah Anjeun nyetél sarua jeung Anjeunna? Manéhna nya éta Rabb teh tina alam. ' Manéhna nyetél gunung teguh di luhur (bumi) jeung Anjeunna rahayu dinya. Sarta dina opat poé Manéhna ordained di jerona loba dibekelan, saruaanu nanya ka eta. Saterusna Anjeunna willed ka sawarga teh lamun ieu haseup, jeung ka dinya jeung bumi Manéhna ngomong, 'Hayu willingly, atawa unwillingly.' 'Kami datang willingly,' dijawab maranéhanana. Dina dua poé Manéhna ditangtukeun eta tujuh langit, jeung Anjeunna anu kaungkap ka unggal sawarga Paréntah anak. Urang adorned langit kaitung pangdeukeutna ti tungtung jeung lampujeung nyieun maranehna. Saperti nyaeta SK tina Ta'ala, nu Knower. Tapi lamun maranéhanana ngahurungkeun jauh, ngomong, 'kuring geus dibikeun Anjeun dinyana tina thunderbolt sarua jeung nu nu overtook Aad jeung Thamood.' (41: 1-13)
Utba teu bisa tega ngadenge eta teras nahan leungeun ka sakuliah sungut Nabawi jeung begged manéhna eureun. Hal ieu ogé ngalaporkeun yén manéhna listened jeung di jadi ngalakonan manéhna nunda leungeun-Na balik deui sarta leant dina eta nepi ka Nabi nepi ka ayat sujud, whereupon Nabi prostrated. Utba teunyaho cara nungkulan kaayaan jeung giru bangun, dipulangkeun ka kulawargana jeung ditolak pikeun muka kaluar ka séké sélér. Sasama séké sélér datang ka manéhna sarta manéhna apologized sangkan aranjeunna, "Demi Allah, manéhna recited sababaraha kecap ka kuring, jeung ku Allah, kuring geus kungsi kadéngé nanaon jiga maranehna mah, ngan teu nyahonaon ngomong ka manéhna. "
Sababaraha Arab nyoba ngangkat tangtangan Nabi kitu, sagala anu struck sieun ku, hiji jalma saperti ieu putra Al Muqaffa Kang, renowned pikeun basa eloquent-Na. Manéhna geus dimimitian usaha-na di komposisi lamun manéhna ngadéngé budak ngora Muslim reciting ti Qur'an, "Bumi, ngelek nepi cai Anjeun"(11:44). Recitation miboga saperti éfék tremendous kana manéhna nu manéhna balik jeung ancur sagala rupa nu kungsi ditulis ku nyebutkeun, "Abdi tega Nyaksikeun yen ieu teu aya sabalikna, maranehna teu kecap manusa!"
Dina Andalusia, Spain hiji manusa ku ngaran Yahya, putra Hakkam Al Ghazzal Kang, nu ieu penulis oge dipikawanoh sought ka nyobian ngahasilkeun hiji hal Akın ka Qur'an. Whilst cara eta manéhna katingali keur sampel ka emulate jeung maca bab "The Oneness" (112). Manéhna mimiti digawé dina komposisi-Na tapi manéhna struckku sieun nyatakeun, "Fear geus dieureunkeun kuring jeung lemah geus ngabalukarkeun kuring kuciwa jeung tobat."
Ilahi Protection tina Qur'an
Teu kawas nu mana wae nu Kitab Suci séjén, Allah geus jangji pikeun ngawétkeun Book Suci-Na nepi ka ahir waktu, jeung ieu téh can sejen qualities anak anu teu bisa ditiru. Allah jaminan urang, "Eta Urang nu dikirim ka handap Qur'an, jeung Kami lalajo leuwih eta" (15: 9). Jeung tina purity anak Manéhna Kami ngabejaan, "bathil teu datangka éta ti saméméh atawa ti tukangeun eta. Hal ieu nu ngirim turun ti hiji, nu Wise, nu muji "(41:42).
Iwal Qur'an miraculous, kabéh miracles séjén ceased ka aya sanggeus waktu nabi maranéhanana sarta ngan narrations tina keajaiban maranéhanana tetep.
Padahal Glorious Koran ngandung ayat jeung miracles jelas sakabéh nu hadir dina poé ieu jeung umur jeung bakal tetep jadi sanajan lulus ti abad. Mujijat Ieu hiji bukti decisive nu teu jalma truthful kungsi bakal ragu.
Unggal jaman geus dihasilkeun loba jalma nu netelakeun jeung ngirimkeun élmu basa ogé imams eloquent, sarta lalaki anu skillfully karajinan kecap.
Maranéhanana anu deviated geus kabuktian jadi ineffective jeung maranéhanana lawan flawed teh, taya geus sanggup ngahasilkeun argumen nu sah, sareng teu acan nyusun komo sababaraha kecap nu hartina detract beurat hiji atom sacara ti Qur'an.
Tantangan tambahan dina Qur'an
Ulama ogé geus dicokot perhatian ka sagala rupa facets séjén henteu mampuh ngeunaan umat manusa ka niru Arab Qur'an. Hiji facet saperti mangrupa hal anu geus ditalungtik nu ngayakeun reciter atawa pendengar kungsi ban tina recital anak. Geus kapanggih yén recitation ngulang tina Qur'an fungsi ngan pikeun ngaronjatkeunrasa amis budi anu dina gilirannana ngabalukarkeun asih leuwih gede, padahal, basa sejen, sanajan maranéhanana bisa jadi anu pang eloquent leungit atraksi maranéhanana sareng di turn istilah lila jadi tedious.
Nu Arab Koran Suci nyaeta delight didugikeun dina kali katiisan jeung pendamping alus teuing salila kali krisis - teu buku séjén possesses qualities ieu, jeung kana waktu reciters tina Qur'an geus dimekarkeun rupa-rupa rhythms jeung métode pikeun recital anak nu ditambahkeun ka vibrancy Qur'an urang.
Rasul Allah digambarkeun Qur'an nyebutkeun, "Komo nu keur recited remen, eta kungsi jadi tedious. Palajaran Die nu kungsi tungtung jeung keajaiban anak kungsi diudar. Ieu téh diskriminasi teh. Hal ieu teu jest hiji." Ulama can kungsi satiated ku eta, sareng teu acan harep sesat, jeung tongues teukasalahan eta. Ieu téh nu nu jin teu bakal abandon sakali maranéhna ngadéngé éta. Maranéhanana ngomong, 'Kami geus memang ngadéngé Koran éndah nu nungtun ka Path nu Katuhu' (72: 1).
Facet sejen anu teu bisa ditiru mangrupa hal anu draws babarengan pangaweruh jeung iman, boh nu paling Arab, kaasup Nabi Muhammad saméméh Prophethood-Na, nya éta teu biasa atawa nu sejenna pangaweruh maranéhanana ieu pisan scant perhatian akibatna saeutik ieu mayar ka maranehna.
Qur'an gathers babarengan jeung clarifies élmu ngeunaan Hukum, jeung informs-rupa cara proofs intelektual nu deduced jeung ngaliwatan pamakéan basajan, ungkapan singket, alesan kuat ngawarah ku sababaraha deviant nu disproved. Ti jaman ka jaman usaha gagal geus dijieun pikeun nyieun comparableproofs ka maranéhanana ngadeg di Qur'an, kitu, euweuh éta bisa ngalengkepan Tujuan maranéhanana.
Candak misal nu nyebutkeun Allah, "Is, Anjeunna anu nyiptakeun langit jeung bumi teu bisa nyieun kawas maranéhanana? Enya, memang" (36:81). Oge, "Manéhna bakal quicken eta nu asalna eta kahiji kalina" (36:79). Sarta, "Kungsi aya geus dewa di sawarga atawa bumi, lian ti Allah, boh bakal memang geus ruined"(21:22).
Hiji discovers di Qur'an élmu ngeunaan kajadian prophetic (seerah), saperti oge sajarah urut bangsa. Eta warns, mintonkeun hikmah, netepkeun étika jeung virtues ogé méré émbaran ngeunaan kahirupanana nu datang dina langgeng Kahirupan. Allah informs urang, "Kami geus neglected nganggur di Kitab"(6:38). Sarta, "Kami geus ngutus ka handap ka anjeun Kitab nyieun sagalana jelas, jadi hidayah, sarta rahmat, jeung tidings bungah maranéhanana anu ngalebetkeun." (16:89). Sarta, "Dina Koran ieu, Kami geus diatur pikeun umat manusa sakabeh rupa conto" (30:58).
Nabi Muhammad ngomong, "The Koran dikirim ka handap ku Allah salaku paréntah, pencegahan hiji, cara diturut jeung salaku pasemon a. Di jerona aya sajarah Anjeun, warta ngeunaan nu nu datang saméméh anjeun jeung nu mana nu bakal datang sanggeus anjeun jeung judgment katuhu antara anjeun. Sanes kang Ambalan nya éta tiring atawa keajaiban anakunending. Memang eta nyaeta bebeneran jeung teu jest a. Whosoever recites eta speaks kabeneran jeung hakim whosoever ku eta mah sakadar. Whosoever boga pamadegan jeung geus juara, sarta whosoever meulah ku eta Maha Adil. Whosoever nimpah kana bakal diganjar jeung whosoever getih ka éta dipandu ka Path lempeng,tapi whosoever nyiar hidayah ti lian ti eta Allah bakal misguide maranehna. Allah bakal ngancurkeun hakim whosoever jeung lian ti éta. Ieu téh mangrupa Wise zikir, nu Clear hampang, nu Path lempeng, tali sungut Allah, jeung penyembuhan mangpaatna. Pikeun whosoever getih ka dinya aya panyalindungan jeung nyalametkeunpikeun whosoever kieu aja. Ngandung no crookedness jeung nyimpen urusan lempeng. Teu boga baku sahingga teu blameworthy. "
Allah nyebutkeun, "Pasti, Koran ieu hubungan ka Bani Israil lolobana nu nu sipatna di varian" (27:76) jeung Manéhna nyebutkeun, "Ieu hiji deklarasi ka hidayah urang jeung admonition ka cautious" (3 : 138).
Kitu oge sareng conciseness tina frase Qur'an, sarta konsentrasi kecap anak, nyaéta facet nu lian dina tangtangan Qur'an sacara, nu eta gathers jauh leuwih ti nu dikandung dina kitab suci lengthier.
Facet sejen nu Qur'an ieu kapanggih dina komposisi anak, kageulisan deskriptif jeung eloquence nu can Buktina salajengna tina incapacity umat manusa pikeun niru dinya. Dina eloquence anak tempatna teu ngan parentah Allah tapi prohibitions-Na ogé jangji jeung anceman Na. Whosoever ieu dikaruniai didugikeuneta grasps, dina waktu nu sarua, boh dalil jeung kawajiban di sakuliah.
Sanajan Qur'an nyaeta dina realm of komposisi ayat, geus nanaon anu katangén di mana waé nu sejenna. Eta teu bisa ngomong yén éta téh dina wangun prosa sabab ayat anak anu gampang kana jiwa jeung dédéngéan, jeung pamahaman nyaeta amis. Pangdéngé A inclines ka éta leuwih gampang jeung karep nu gancangaroused kana dédéngéan anak.
Allah dijieun memorization anak nu panggampangna tur nyebutkeun, "Kami geus dijieun Qur'an gampang inget" (54:17). Bangsa sejenna pikeun saha hiji Book dikirim éta teu bisa ngapalkeun Book maranéhanana (samemeh ieu tampered jeung), sedengkeun barudak Muslim nu rahayu ku easement tina memorization tina Qur'an Suci di ngan pondokwaktu.
Facet lain tina uniqueness tina Qur'an nyaeta, sababaraha bagian anu dikirim ka handap dina resemblance ka batur sakabéh nu umat manusa nyaeta henteu mampuh tina imitating. Hiji manggih di bagian maranéhanana béda hiji kaunggulan harmoni, kitu ogé harmoni di bagean anak. Saterusna, aya kaendahan paminpin ti hijicarita ka saterusna, atawa hiji subjék nu sejen jeung harti nu beda. Bab sarua bisa ngawengku boh Paréntah, jeung prohibitions, informasi jeung panalungtikan, janji atawa ancaman, negeskeun tina prophethood, di konfirmasi ti Oneness Allah teh gairah tina longing jeung sieun ogé séjénurusan. Geus ceuk nu Arab saperti kieu bisa kapanggih nguap kitu, teu kuat jeung purity gaya anu teu lemes, jeung salon deui nya anu inferior, jeung phrasing inconsistent.
Candak contona awal Bab 38 "Saad". Bab ieu ngandung inpo ihwal maranéhanana anu kafir, division maranéhanana, sarta karuksakan generasi maranéhanana saméméhna. Ogé ngabejaan tina refusal maranéhna pikeun narima Nabi Muhammad sanajan maranéhanana amazed ku naon manéhna dibawa. Eta ngabejaan kumahadéwan maranéhanana sapuk teu percaya jeung mangka dengki maranéhanana, incapacity jeung lemah. Eta informs eta tina aeb nu bakal tumiba eta mah ukur aya di ieu kahirupan tapi dina kahirupan langgeng Kahirupan. Ogé speaks tina penolakan bangsa saméméh saha nabi dikirim jeung saterusna maranéhananakaruksakan ku Allah, sarta peringatan nu sarua bakal lumangsung nepi ka lamun éta kuat di disbelief. Ogé speaks tina panalungtikan Nabi kasabaran sarta solace-Na pikeun sagala rupa nu geus kajadian.
"Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih. Saad, ku Reading Suci (Koran) tina zikir. Teuing, kafir exalt di division maranéhanana. Sabaraha generasi geus Urang ancur saméméh maranéhna. Maranéhanana disebut, 'waktu Nu teu ngayakeun tina ngewa, atawa kaamanan.' Maranéhanana marvel ayeuna éta, ti antara sorangan,hiji Warner geus datang ka maranehna. Kafir ngomong, 'Ieu mangrupa sorcerer jeung bohong. Naon, geus manehna nyieun dewa Hiji Allah? Ieu memang hiji hal wondrous. ' Assembly maranéhanana kenca (nyebutkeun), 'Buka, jeung kudu sabar ka dewa Anjeun, ieu téh hiji hal jadi nu dipikahoyong. Urang kungsi ngadéngé ieu di urut agama. Eta aya sia ayatapi hiji Runa. Naon ti sakabéh urang, geus zikir nu geus dikirim ka handap pikeun manéhna (Rosul SAW)? ' Teu aya sipatna diragukeun ngeunaan zikir kuring, moal aya, aranjeunna can sakecap hukuman kuring. Atawa, boga maranéhanana nu treasuries tina Mercy Alloh, Gusti nu, Nu Maha Esa, mere teh? Atawa, nyaéta theirs Karajaanlangit jeung bumi jeung sagala rupa nu aya di antara maranéhna? Saterusna ari eta ascend ku (maranéhanana) hartina! Tentara ieu kalah jadi (éta) nu confederates. Saméméh eta bangsa Nabi Nuh, Aad jeung Fir'aun, sarta manéhna tina tenda-pegs belied, Thamood, bangsa Lot jeung dwellers tina Thicket nu saperti kitu tehconfederates. Aya teu salah sahiji jalma nu teu belie para utusan. Ku alatan éta, retribusi My ieu kabiruyungan. Ieu ngan ngadagoan ngagorowok tunggal nu baris aya no reureuh. Maranéhanana ngomong, 'Gusti Kami, hasten ka urang babagi urang saméméh Poé Recompense.' Tega sabar jeung naon anu maranehna ngomong, jeung ingetWorshiper urang Daud, hiji manusa tina bisa. Manéhna kungsi ngarobah di tobat ". (38: 1-17)
Bab terus jeung speaks Nabi David jeung narrates carita ku para nabi mulya séjén, aman damai jadi kana sakabéh maranehna. Sadaya ieu dikirim ka handap dina bentuk best of komposisi edan jeung nu dipake singket kecap, sababaraha nu ngandung kalimat nu efektif ngandung ukur sababaraha kecap.
Naon anu geus dibawa ka perhatian Anjeun ngan sampling tina henteu mampuh ngeunaan umat manusa ka niru Qur'an Suci, aya leuwih loba facets sababaraha di antarana geus disebutkeun. Dina bab ieu kami ngan merhatikeun jeung henteu mampuh ngeunaan umat manusa ka niru Qur'an.
Anjeun kudu ku ayeuna hiji glimpse dina mimiti opat facets, tina sipat unending husus jeung keajaiban Qur'an, jeung realitas paling henteu mampuh ngeunaan umat manusa ka niru eta, saba kitu ngandelkeun maranehna. Allah nyaeta granter sukses!
Nu bengkahna Bulan
Qur'an narrates kajadian miraculous tina bengkahna bulan Allah ieu nyebutkeun, "Sajam ieu teken deukeut, jeung bulan anu pamisah (nu dina dua). Tapi lamun nempo tanda (nu kafir) ngahurungkeun bék maranéhanana jeung ngomong, 'Ieu tapi tuluyan tina sorcery!' "(54: 1-2).
Ayat munggaran anu kaungkap dina waktu mujijat teh. Putra Masood sacara jeung sajabana héd cahya salajengna kana kajadian miraculous ieu nyebutkeun, "Salila waktu Rasul Allah bulan ieu dibeulah jadi dua. Hiji bagian éta kasampak di luhur gunung (Gunung Hira) whilst séjénna éta kasampak di handap jeung utusanAllah disebut kana jalma ka saksian. "
Anas ngomong, "Masarakat Mekah nanya ka Nabi pikeun mintonkeun eta tanda a, whereupon manéhna némbongkeun eta nu bengkahna bulan jadi dua jeung maranéhanana nempo Gunung Hira antara dua halves."
Tanda miraculous ieu jelas kajadian sanajan objectors anak. Eta tangtu teu geus nyumput ti saha.
Ayat ieu jelas jeung sakabeh narrations anu otentik. Mujijat nu lumangsung peuting lamun hal anu tenang jeung ngan maranéhanana anu watek nya eta pikeun ngawas langit bakal sadar eta. Sarua datang nyarios nu eclipses, teu disebatkeun yen sakapeung awan nyegah nempoan anak. Aya mamang teu nuloba jalma nempo dina bagian nu sejen dunya, tapi éta teu sadar tina happenings di Mekah antara Nabi jeung jelema nu manéhna nelepon kana agama. (Syaikh Darwish commented: Urang geus kadéngé nu taun 2006 nu bergengsi BBC - Britania Broadcasting Company - broadcasted signifikan ilmiahbeja ti laporan anu dikaluarkeun ku lembaga rohangan AS, NASA nu astronot kapanggih tanda tina retakan bade di sakuliah bulan. Urang oge kadéngé nu warta ieu dirilis ku David Pidcock ")
Nu bengkahna Bulan Disaksian ku Raja
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Hal ieu nu direkam nu hiji peuting salaku Raja Cheraman Perumal tina Kerala, India, jeung pamajikanana anu strolling luar karaton maranéhanana maranéhanana anu disaksian nu bengkahna bulan dina satengah Salajengna, nalika para padagang Arab nepi Kerala manéhna ka eta teh. Nu aneh whereupon maranéhanana ka manéhna nubulan geus dibeulah di Mekah dina jawaban ka supplication of nabi anyar anu geus dikirim.
Raja susunan balayar ka nganjang Nabi Muhammad jeung nganut Islam dina leungeun sarta nyandak ngaran Tajuddin hartina, "The Putra tina Agama".
Nabi dikirim sababaraha Sahabat dina kaayaan lulugu Malik, putra dinar jeung lanceukna deui jeung raja ka India nyebarkeun Islam. Tapi raja dicandak gering di Salala, Oman jeung ieu aya nu manéhna maot. Sateuacan pupusna manehna nulis aksara ka pamingpin Malabar jadi dikirimkeun ngaliwatanSahabat di mana manéhna dipénta ka mantuan para sahabat. Para sahabat Tembok diwangun wilujeng sumping ku pamingpin jeung mimiti preach Islam.
Ieu di Désa Rayangadi, deukeut Payyannur nu masjid hiji diwangun sometime nyanghareupan taun ka-5 sanggeus hijrah Nabawi. Masjid ngasuh prasasti di Arab tanpa vokal atawa titik-titik. Welas masjid anu salajengna diwangun jeung hiji di Kodungallur ieu disebut "Masjid Malik Cherman" nusarta geus tetep gembleng nepi ka poé ieu babarengan jeung mimbar kai anak, awning jeung wudhu ogé.
Malik, putra Dinar sacara kawin teh adina raja jeung ngaran putra maranéhanana sacara ieu Muhammad Ali Raja. Malik maot dina Mangalore.
Rujukan dijieun pikeun nganjang raja sarta kurnia tina jar madu jeung jahé dina "Mustadrak" ku Hakin.
Karaton Arakkal imah loba artifak Islam anu patali jeung poe awal Islam di India. Di antarana maranéhanana artifak nyaeta buktina nu Muhammad Ali Raja, putra Sheree Devi, adina Raja Cheraman ngadegkeun dinasti raja nu eksis nepi nepi ka waktu imperialisme BritaniaIndia.
Kerala nyaéta imah ku sababaraha turunan raja, sababaraha nu muslim jeung sajabana teu, jeung nu diwawancara rutin ku ahli sajarah.
Sanajan basa resmi India nyaéta Urdu, Kerala ngabogaan basa has sorangan, jeung akun populasi Muslim anak pikeun 90% pangeusi anak sedengkeun populasi Muslim di kota sejenna teh 20%.
Kerala ngabogaan, komo ayeuna, nu karakteristik Golden Jaman Islam di Spanyol. Muslim hirup rukun jeung bangsa agama séjén, nu karapihan jeung miara hiji sejen nyaeta way of life).
MIRACLES dibikeun ka
Kanjeng Nabi Muhammad saw
Bagean 3
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Prophetic Cai Miracles
Aya loba alaman ku para sahabat anu patali jeung loba kali lamun cai ieu Disaksian ngalir ti ramo Nabi.
Anas ngabejaan urang yén ieu waktu keur solat asar lamun manéhna nempo sahiji utusan Allah. Jelema searched pikeun cai nyieun wudhu fardhu tapi éta teu bisa manggihan nu mana waé. Tapi, aya hiji cai saeutik nu sadia tur jadi eta dibawa ka Nabi anu nunda leungeun di pembuluh jeung caimimiti ngalir ti fingertips-Na. Nabi ka pengikut pikeun nyieun wudhu maranéhanana cai éta, sarta unggal jeung unggal follower ieu bisa nyieun wudhu maranéhanana ti nu cai rahayu. Aya leuwih ti 70 Sahabat anu dijadikeun wudhu maranéhanana tina cai nu dina kasempetan éta.
'Alqama dilaporkeun kasempetan nu basa aranjeunna éta jeung Rasul Allah jeung aya euweuh cai. Rasul Allah 'Panggihan batur anu ngabogaan sababaraha cai tambahan.' Sababaraha cai dibawa ka manéhna sarta manéhna dituang kana hiji wadah mangka immersed leungeun di eta jeung cai mimitian ngalir ti antara ramotina Rasul Allah.
Jabir, putra Abdullah sacara ngomong, "Dina poe Hudaybiyah jelema éta haus jeung Rasul Allah kagungan wadah tina cai di hareupeun manehna jeung dijieun wudhu ti dinya. Nu urang datang ka manéhna nyebutkeun, 'Kami teu boga cai lian ti nu nu aya di wadahna anjeun. ' Thereupon Nabi nunda leungeun-Nakana wadahna jeung cai mimitian ngalir ti antara ramo diangkat jadi lamun éta spring a. "Jabir nu ngalaporkeun kajadian miraculous ieu nyebutkeun sabaraha loba jalma maranéhanana éta, whereupon anjeunna ngawaler," Kami éta hiji rebu lima ratus. Sempet we geus leuwih, mangka bakal terus suffice urang. "
A mujijat sarua lumangsung lamun Rasul Allah ditanya Jabir pikeun mawa manéhna sababaraha cai nyieun wudhu. Tapi, ngan kulit cai garing jeung sababaraha tetes cai bisa kapanggih, jeung ieu dibawa ka manéhna. Nabi squeezed eta jeung supplicated, tuluy ménta mangkok ka dibawa ka manéhna. Saterusna,jeung ramo-Na sumebar kaluar dina mangkok hiji Jabir sprinkled nu tetes leuwih maranehna, sarta salaku Nabi nyarios, "Dina Ngaran Allah" cai mimitian ngalir ti ramo-Na. Saterusna, eta mimitian Gush kana mangkok nepi ka ieu lengkep sareng manéhna maréntahkeun pengikut pikeun make cai. Sarerea dijieun wudhu maranéhanana sarta manéhna inquiredlamun saha masih merlukeun cai. Ayeuna nu kabutuhan maranéhanana geus papanggih Rasul Allah nolak leungeun-Na ti mangkok jeung eta masih pinuh.
Dina-Tirmidzi draws perhatian urang jeung kanyataan yén sadaya kajadian miraculous ieu lumangsung saméméh jalma loba, jeung teu saurang ogé bisa nyangka atawa ragu Nu maranéhanana. Lamun eta geus teu geus kitu, sesa assured para sahabat geus tangtu nu mimiti ngomong kaluar ngeunaan eta sabab éta kungsi jempé ngeunaan hiji untruth.Euweuh diangkat nu bantahan slightest ka laporan ieu kajadian miraculous. Duanana disaksian jeung ngalaman eta, ku kituna bisa disebutkeun yén unggal jeung dulur dikonfirmasi kajadian tina miracles ieu.
Nu Cai Maha Agung nu Gushed mudik
ti Nabi nu
Aya hiji kaajaiban jiga harita nu cai flowed dina akun tina berkah sarta ngaronjat ku toél jeung supplication-Na.
Mu'adh, putra Jabal sacara narrates nu happenings di Tabuk. Manéhna ngabejaan urang nu maranéhanana datang kana cinyusu cai nu scarcely dripping. Maranéhanana scooped nepi ka tetes ti cinyusu jeung leungeun maranéhna teras nahan kana hiji wadah. Rasul Allah mangka dikumbah beungeutna letting nu tetes cai anu muragti manehna turun balik deui ka wadahna jeung wadah cai mimitian mudal jeung quenched nu haus sakabéh jalma. Saterusna, Nabi ka Mu'adh lamun manéhna éta hirup for lila manéhna baris nempo naon ieu aya watering kebon.
Dina Hudaybiyah, urang diwartoskeun ku Al Bara ', aya kurang leuwih 14.000 lalaki, jeung sumur cai maranéhanana kapanggih ieu cukup pikeun nyadiakeun for malahan jeung lima puluh domba. Para sahabat ramé di sakuliah oge nepi ka teu salah mah tunggal teundeun tetep. Saterusna, utusan Allah datang sarta diuk di gigireun eta jeung pail hiji dibawamanéhna di mana manéhna puffed sababaraha ciduh sarta supplicated. Salama ngalaporkeun yén manéhna boh supplicated atawa blew sababaraha salvia di eta saterusna cai gushed mudik jeung aya cai cukup keur diri jeung cukup keur ngeusian peti maranéhanana.
Putra Shehab sacara Kami ngabejaan, Nabi Drew tanda panah ti quiver, sarta diteundeun dina handapeun liang cai garing-up, jeung kaleuwihan cai mimiti ngalir, jadi loba nu cai jadi kacukupan keur kaperluan sato.
Abu Katada ngomong, "Masarakat dipirig Rasul Allah, dina lalampahan sarta indit ka manéhna complaining tina haus maranéhanana. Nabi dipénta wadah ti nu manehna nyieun wudhu ka dibawa ka manéhna teras nahan eta dina panangan-Na, tuluy katutupan bubuka, tapi Kami unsure naha manéhna blew kana etaatawa henteu, Allah weruh pangalusna. Saterusna urang drank nepi ka maranehna geus dicokot eusian maranéhanana sarta unggal kaeusi cai-kulit maranéhanana jeung aya tujuh puluh dua lalaki.
Nabi ka Abu Katada, "Simpen wadahna wudhu Anjeun sabab warta ieu bakal sumebar."
Conto salajengna kapanggih dina kategori ieu miracles. Hiji poe, salaku putra Imran, Hussain sacara Kami ngabejaan, para sahabat Nyanghareupan haus gede. Nabi ka dua Sahabat nya eta bakal manggihan Wanoja di lokasi nu tangtu kalawan onta mawa dua cai-skins.
Awéwé ieu aya di mana Nabi ceuk manéhna bakal kapanggih sarta dibawa nya manéhna, nu saterusna dieusi hiji wadah jeung cai ti skins jeung supplicated, nu satutasna manéhna dituang cai balik deui ka skins. Nu skins anu dibuka jeung manéhna ka Sahabat pikeun ngeusi peti cai maranéhananajeung cai sarta ieu maranehna. Afterwards, Imran commented, "Eta mucunghul ka kuring nu sanggeus éta, skins ngandung komo deui cai." Nabi ieu thankful jeung ka Sahabat pikeun méré Wanoja milik sababaraha dibekelan manehna kaeusi jubah nya sareng maranehna. Saterusna manéhna ka dirina, "Anjeun bisa jadi balik, urang teu mawanaon cai Anjeun, Allah geus dibikeun urang cai. "
Omar, ngabejaan tina kasempetan séjén salaku para sahabat éta dina Maret nepi ka (Tabuk) Usra, maranéhanana afflicted ku haus saperti nu salah sahijina ieu disusun maehan onta pikeun squeeze burih sarta inuman eusina. Abu Bakar indit ka Nabi sarta nanya manéhna supplicate pikeun relief ti haus maranéhanana,whereupon Nabi diangkat leungeun-Na, jeung saméméh anjeunna lowered eta hiji awan hujan mucunghul jeung dituang kaluar hujan, katut unggal Sahabat éta bisa ngeusi peti maranéhanana. Hujan awan teu tuang hujan anak di mana waé nu sejenna, eta ngan murag dina Sahabat.
Aya loba aya hadist saperti ngajéntrékeun miracles cai kaasup supplication Nabi nu dijieun salila waktu halodo jeung kajadian anu dituturkeun.
Nu Babah tina Kanaékan dina Jumlah tina pangan
Narrations abound nu nyarita kamajuan nu dahareun, dina akun tina berkah jeung supplications Nabi urang tercinta di handap aya tapi Pilihan a.
Jabir, putra Abdullah sacara Kami ngabejaan, ti waktu hiji manusa datang ka Nabi nanyakeun keur sababaraha dahareun. Nabi eweh satengah ukuran (wazk) tina sa'ir teh saha Paman, pamajikanana jeung sémah ate ti dinya terus nepi ka waktu manusa teh megatkeun pikeun beuratna eta. Nabi ka manéhna yén lamun manéhna geus teu ditimbang eta,manéhna bakal terus dahar ti dinya, sarta bakal tetep jeung manehna.
Dina kasempetan nu séjén, Abu Talha ngabejaan urang nu Anas datang ka Nabi jeung sababaraha loaves roti sa'ir dina panangan-Na. Nabi dipénta roti ka ngejat cadangan, teras anjeunna supplicated jeung naon Allah willed manéhna nyebutkeun leuwih ti eta, jeung roti nu jadi cukup pikeun eupan tujuh puluh atawa dalapan puluh tina Sahabat-Na.
Para sahabat, panomeran kurang leuwih hiji rebu, anu digging tina lombang fortification sabudeureun Madinah éta pisan lapar. Jabir ngabejaan urang kumaha Nabi miraculously fed kabeh ti ukuran leutik sa'ir, jeung domba a. Salaku adonan ieu keur disusun pikeun roti, utusan Allah, mujijeung perdamaian jadi kana manéhna, puffed sababaraha ciduh-Na onto adonan jeung pot, sarta ieu rahayu. Jabir Yesus, "Kaula sumpah ku Allah, kabéh ate sarta sanggeus maranéhanana kénca, pot ieu salaku full sabab geus di awal." Bukhori
Laporan sejen geus nepi urang via Samura, putra Jundub sacara éta, ngabejaan tina mangkok hiji ngandung sababaraha daging nu dibawa ka Nabi jeung kumaha jalma terus datang dina suksesi ti isuk nepi ka peuting jeung sagala ate ti dinya. Pas hiji golongan masarakat bangun sanggeus nyokot eusian maranéhanana, grup lianna diuk turunjeung ate, jeung saterusna eta terus nepi ka sadaya anu sufficed.
Abdur Rahman, putra Abu Bakar ngabejaan waktu lamun Nabi jeung saratus jeung tilu puluh lalaki éta babarengan, sarta aya ngan ukuran leutik tipung anu dijieun kana adonan, jeung nu aya domba nu disusun, mangka offal anak rasana. Sadaya nyandak sapotong offal anak, mangka, dua lempeng étadijieun ti dinya jeung maranéhanana kabéh ate babarengan, basa aranjeunna geus wareg kudu maranéhanana, dua lempeng tetep, sarta Abdur Rahman nyandak poto eta deui jeung manéhna dina onta-Na.
Abu Hurayrah babarengan jeung sababaraha Sahabat séjén, spoke waktu lamun Nabi jeung pengikut-Na nuluykeun hiji ekspedisi, sarta tumuwuh pohara lapar. Ngan saeutik nu dibekelan maranéhanana tetep jeung Nabi dipénta ka dibawa ka manehna, whereupon unggal dibawa hiji sakeupeul, atawa saeutik saeutik leuwihdahareun. Nu saha dibawa ieu dua scoops tina leungeun tina kaping. Kabéh dibekelan anu disimpen dina mat, sarta salaku Salama diperkirakeun, kuantitas ieu comparable jeung nu ti beurat kambing a. Saterusna Nabi ka pengikut pikeun mawa wadah maranéhanana, sarta unggal wadahna ieu kaeusi ka kapasitas,komo sanggeus kabéh geus dicandak ku anjeun, jumlah nu sarua pangan tetep salaku di awal. Abu Hurayrah ceuk lamun sakabeh bangsa di dunya geus datang ka manehna, bakal geus sufficed. Bukhori.
Nabi ka Abu Hurayrah ka ngajak, atas nama-Na, sadaya para sahabat homeless ti diangkat flooring maranéhanana (Suffa) di Masjid. Sawaktu sadaya anu dikumpulkeun hiji pelat pangan ieu diatur saméméh maranehna, sarta maranehna unggal ate naon bae maranéhanana wished terus kenca. Sanggeus kabéh geus didahar, piring pangan tetep sababgeus lamun mimiti dibere ka manehna, ngan béda keur aya tanda ramo di dinya.
Lamun bangsa Abdul Muthalib papanggih bersama, aya keur opat puluh dina nomer, Ali, putra Abu Thalib sacara ngabejaan urang Nabi disimpen ukuran leutik dahareun saméméh maranéhna, ti nu maranéhanana kabéh ate nepi ka maranehna éta replete. Kadaharan anu tetep, ieu sarua jeung nu di awal tepung. Saterusna, Nabidipénta cup, sarta maranéhanana kabéh drank ti dinya, nepi ka haus maranéhanana ieu quenched, jeung jumlah nu sarua tetep dina cup sagampil lamun euweuh anu mabok ti dinya.
Hiji susun diwangun pikeun Lady Zaynab, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, jeung Anas ngabejaan urang yen Nabi ditanya manéhna ngajak jalma nu tangtu pikeun apartemen. Susun ieu pinuh, jeung wadahna jeung sababaraha kaping disusun ieu dibawa ka Nabi jadi nu manéhna dipped tilu ramo. Nu inviteesmimiti dahar, terus ninggalkeun, sarta aya tetep dina wadah jumlah sarua jeung di awal. Tujuh puluh hiji atawa tujuh puluh dua urang ditarima uleman.
Dina Rendering lain tina mujijat digambarkeun eta maos, "Aya nya éta kira tilu ratus urang. I, (Anas) ieu ka nyokot mangkok eta jauh, jeung commented, 'Kuring henteu weruh naha aya leuwih di jerona ti basa kuring nunda eta turun, atawa lamun kuring geus meunang eta up. "
Abdullah, bapana Jabir sacara diliwatan jauh di utang. Jabir ditawarkeun ibukota pikeun creditors bapana anu aya Yahudi, tapi nolak tawaran, jeung aya kaping cukup di panén ka repay dua taun hutang. Nabi ka Jabir pikeun ngabagi creditors kana golongan, di nu dimimitian ku dasarhutang, jeung pikeun nyaritakeun manéhna sakali anjeunna ngalaman dipigawé kitu. Nabi indit antarana nu creditors jeung Jabir mayar hutang bapana di pinuh. Sanggeus kabéh geus mayar, naon tetep ieu pamotongan dawam tina kaping dipanén saban taun. Eta ogé geus dilaporkeun jumlah nu sarua nu geus dipaké pikeun repay tetep. Nu creditorséta astounded!
Abu Hurayrah ogé ngabejaan urang tina waktu, waktu manehna di pausahaan silsilah Nabi jeung dirasakeun pisan lapar, whereupon Nabi ditanya manéhna marengan manéhna. A cup susu geus dibikeun ka Nabi, jadi manehna nanya jalma golongan Suffa datang. Abu Hurayrah, saha ieu lemah ti lapar ditanya, "Is susu numaranehna? Kami merlukeun leuwih gede eta ka meunangkeun deui kakuatan mah. "Abu Hurayrah teu salaku manéhna ditanya, jeung disebut jalma datang jeung inuman. Unggal rahayat tina Suffa drank ti susu, nepi ka maranehna wareg, mangka Nabi nyandak cup jeung Isa, "Anjeun jeung kuring tetep, diuk jeung inuman". Abu Hurayrahdimimitian nginum, jeung Nabi terus sangkan manéhna nginum leuwih nepi ka manéhna exclaimed, 'Teu aya, ku Hiji nu dikirim Anjeun sareng kaleresan, aya kamar pikeun deui, whereupon Nabi nyandak cup, muji Allah sarta ngandika, " Dina Ngaran Allah ", jeung drank sésana.
Sakumaha urang disebutkeun saméméhna, sakabéh laporan ieu otentik, jeung dikonfirmasi ku para sahabat Nabi, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna. Miracles saperti ieu geus ogé geus diriwayatkan ku loba pengikut, sarta kacatet dina sumur-dipikawanoh rujukan otentik ti Prophetic Sayings.
Nu Tatangkalan nu Spoke jeung direspon ka Nabi
Putra Omar sacara ngabejaan waktu, manéhna jeung sajabana dipirig Nabi kana lalampahan hiji, lamun Badui datang ka manehna, jadi Nabi ditanya mana manéhna arep. Nu Badui jawab nu manéhna bade kulawargana, whereupon Nabi ditanya, "Naha rek hal alus?" Nu Badui tanya, "Naon éta téh?" kanu dawuh Nabi, "Eta nu tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah, nyorangan tanpa pasangan, sarta nu Muhammad nyaéta worshiper jeung Rasul". Nu Badui inquired, "Saha baris nanggung saksi ka naon tadi?" Anjeunna ngawaler, "Eta tangkal Mimosa", whereupon tangkal maju ti tepi katina bed cai garing-up, plowing nepi taneuh nepi ka ngadeg saméméh manéhna. Nabi dipénta ka tega saksi tilu kali, ieu teh kumaha, jeung saterusna balik ka tempatna.
Aya transmisi lengthy tina Jabir, putra Abdullah sacara di mana manéhna nyebutkeun maranéhanana éta deukeut tepi ka bed cai garing-up nu tadi dua tangkal, jeung Rasul Allah dirasakeun kudu nulungan dirina kitu, aya nganggur layar manéhna. Jadi Rasul Allah indit ka salah sahiji tangkal, jeungnyandak nyekel cabang sarta ngomong, "Hayu atuh ngabalukarkeun Anjeun ku idin Allah", jeung gently proceeded mingpin eta kawas onta haltered. Nya naon sarua jeung tangkal sejenna nepi ka tangkal ngadeg sisi ku sisi, tuluy Anjeunna ngadawuh ka maranehna, "Ku ijin Allah, ngagabung babarengan keur kuring", jeung maranéhanana ieu teu.
Dina vérsi séjén, Jabir ceuk ka tangkal, "The Rasul Allah requests Anjeun miluankeun pendamping Anjeun sangkan manéhna bisa diuk di tukangeun anjeun." Whereupon tangkal ngajalin payun, jeung ngagabung pendamping, sarta manéhna diuk di antara maranehna. Jabir Yesus, "Kaula balik di rurusuhan jeung diuk handap, diajak ngobrol kuring sorangan, jeung basa kuring tos keliling,Kuring nempo Rasul Allah datang. Tangkal parted ti nu séjén, sarta pinunjul sorangan sabab geus dipigawé asalna, jeung Rasul Allah dieureunkeun pikeun momen, sarta dituduhkeun katuhu jeung kenca, saperti manéhna pindah sirah-Na. "
Ya'la, putra Murra sacara Yesus, "Kaula ngumbara jeung Nabi ka Mekah jeung kuring nempo hiji heran. Urang anjog di tempat jeung cenah, 'Buka dua tangkal ieu jeung nyaritakeun eta nu Rasul Allah nétélakeun ngagabung babarengan ', jadi ieu mah teu. Unggal tangkal uprooted sorangan ngagabung ka nu sejen tur kabentuk panghalang, sahinggaNabi indit balik eta sarta lega sorangan. Sanggeus, manéhna balik cenah, "Unggal salah sahiji Anjeun balik ka tempatna. ' Jadi kuring ka maranéhna pikeun ngalakukeunana jeung unggal eta balik ka tempatna. "
Ya'la, putra Murra Kang, ogé katelah putra As-Siyyaba sacara ngalaporkeun hiji kaajaiban manéhna disaksian jeung ngabejaan urang nu manéhna nempo boh tangkal korma atawa mimosa tangkal bunderan kira-kira, teras mulang ka tempatna. Rasul Allah ka jelema nu éta sareng anjeunna, "Ieu ditanya idin ka salam kuring."
Abdullah, putra Masood sacara narrates, "tangkal A ngumumkeun ayana jin ka Nabi, eta golongan jin anu dengekeun manéhna."
Sarta ogé hadits tina Anas anu nyarios, "Lamun Jibril nempo Nabi ieu saddened, ngomong, 'Naha anjeun suka lamun kuring némbongkeun Anjeun tanda a?' Anjeunna ngawaler, 'Sumuhun'. Jadi Rasul Allah melong hiji tangkal di ahir lebak jeung ceuk (ka Jibril), 'telepon tangkal nu'. Whereupon tangkal datang leumpang nepi kangadeg di hareupeun manehna. Saterusna manéhna maréntahkeun ka mulang jadi eta balik ka tempatna. "Aya ogé narration sarua dilaporkeun ku Omar.
Putra Abbas 'ngabejaan waktu lamun hiji Badui datang ka Rasul Allah jeung nanyakeun, "Kumaha kuring bisa mastikeun yén anjeun Nabi?" Rasul Allah ngadawuh, "Lamun kuring nelepon kana nu cabang tangkal ieu taat kuring, bakal Anjeun tega Nyaksikeun yen Kami Rasul Allah?" Saterusna, utusan Allah nu disebutka cabang nu datang turun, sarta mimiti turun terus murag saméméh Nabi jeung saterusna balik ka tempatna (sanggeus saksi bearing), whereupon nu Badui jadi Muslim.
Putra Omar Kang, Jabir, putra Masood Kang, putra Yal'a Murra Kang, Anas, putra Abbas ', sarta loba batur aya di kasapukan lengkep ka aggregation tina miracles ieu. Miracles ieu jeung leuwih kabéjakeun ku Tabien (generasi kadua) sabab éta bisa ngumpulkeun eta sareng akibatna jadi oge ngadegkeunnarrations.
Nu Longing tina kalapa sawit batang ka Nabi
Kajadian kawentar Ieu nu kalapa sawit wailed dina akun pisah anak ti Nabi geus dilaporkeun loba sarta kacida alusna dipikawanoh. Geus dikirimkeun ku saeutikna sapuluh para sahabat.
Jabir, putra Abdullah sacara ngabejaan urang nu Masjid Nabawi diwangun ti trunks tina kalapa sawit-tangkal jeung hateup diteundeun leuwih maranehna. Salila khotbah, Nabi bakal lean ngalawan salah sahiji trunks, tapi lamun mimbar hiji diwangun pikeun manéhna maranéhanana kadéngé kalapa ceurik kaluar jeung hiji sora sarua jeung nu ti onta a.
Anas ngabejaan urang nu masjid shook jeung wailing kalapa, sarta Sahl informs urang nu jamaah nu wept profusely basa aranjeunna nempo naon ieu lumangsung. Boh Al-Muthalib jeung Ubayy Yesus, "Eta ampir pamisah jeung burst eta, mangka Nabi margi hal eta jeung nempatkeun leungeun-Na kana eta jeung eta jadi tenang."
Nabi ka pengikut-Na, "tulale Ieu wails sabab emut naon eta leungit."
Sejen ditambahkeun, "Ku Dzat di nu leungeun nyaeta jiwa mah, lamun manéhna geus teu consoled eta, eta bakal tetep wailing jiga nu nepi nepi ka Poé Kiamat dina akun tina grieving anak pikeun Rasul Allah."
Anas jeung sajabana nginpokeun urang nu Rasul Allah méré parentah pikeun kalapa dikubur dina mimbar. Sahl ceuk nu ieu boh dikubur dina mimbar atawa nu sejenna ditempatkeun dina hateupna.
Ubayy nyebutkeun yén salaku Nabi ngado'a, kalapa bakal lean ka arah manéhna, jeung mangsa rekonstruksi Masjid Anjeunna nyandak eta jeung eta tetep diilikan-Na nepi ka rinyuh pamustunganana dihakan eta jeung eta tos ka lebu.
Iraha wae Al-Hasan, nu putu Nabi diriwayatkan carita ieu, manéhna baris ceurik jeung ngomong, "nyembah berhala Allah, kai nu yearned pikeun Rasul Allah jeung longed pikeun manéhna alatan jabatanna, geus sing saha nu kudu yearn papanggih manéhna! "
Loba para sahabat pangdeukeutna dikirimkeun carita ieu, sarta loba pengikut diriwayatkan ti maranehna.
Allah strengthens di satengahing jalan.
Miracles Prophetic anu patali jeung Inanimate Hirup
Aya-rupa kaayaan anu numana inanimate anu kadéngé exalting Allah dina leungeun Nabi. Putra Masood sacara nyebutkeun, "Sedengkeun dahareun ieu keur didahar urang tangtu ngadenge eta exalting Gusti anak."
Di Madinah, Jabir, putra Samura sacara ngalaporkeun nu nyebutkeun Nabi. "Kuring nyaho batu di Mekah nu dipaké pikeun salam kuring."
Hiji poe, salaku Nabi dipirig ku Abu Bakar, Omar jeung Othman anu climbing gunung Uhud eta mimiti ngocok. Anas ngabejaan urang Nabi ceuk ka dinya, "Uhud stabil, hiji Nabi, hiji lalaki nu status nyaeta tina kajembaran jeung dua syuhada nu dina anjeun."
Abu Hurayrah ngabejaan tina kajadian nu sarupa anu lumangsung di Gunung Hira, tapi ieu ayeuna maranéhanana anu éta jeung Nabi éta Ali, Talha jeung As-Zubair, jeung Nabi spoke ka éta nyebutkeun, "Aya ukur Nabi, atawa manusa nu status nyaeta tina kajembaran, atawa syahid dina anjeun. "
Othman ngabejaan yen aya sapuluh Sahabat jeung Nabi jeung nu manéhna salah sahijina, jeung tos nambahkeun Abdur Rahman jeung Saad ka ngaran. Sa'id, putra Zayd sacara ngalaporkeun hal anu sarupa, manéhna teuing disebutkeun yen aya sapuluh jeung kaasup dirina.
Putra Omar sacara ngabejaan urang tina basa Nabi jumeneng dina mimbar jeung recited, "Maranéhanana geus teu hargana Allah jeung nilai sabenerna-Na" (6:91). Saterusna Nabi Isa, "The Compeller exalts Dirina, nyebutkeun, 'Kami nu Compeller mah, nu Compeller mah, nu Great, diri Maha Agung teh." Kana dédéngéan ieu,mimbar shook jadi rongkah maranéhanana exclaimed, "Anjeunna nu bakal tumiba ti dinya!"
Abdullah ngomong, "Nabi asup Mekah dina Poé Muka, sarta kira-kira Ka'bah aya 360 berhala. Jadi manéhna prodded unggal eta nyebutkeun, 'bebeneran geus datang jeung bathil ayakeun bakal mimiti atawa mulang deui.'"
Putra Abbas 'ngabejaan urang yen aya tilu ratus genep puluh brahala disimpen di kira-kira Ka'bah, jeung suku tina berhala anu diperkuat jeung kalungguhan dipasang dina batu. Lamun Rasul Allah asup Masjid di Taun Bubuka, manéhna nunjuk staf manéhna nyekel ka arah eta, tapi teu toélmaranehna. Saterusna manéhna recited ayat, "Kaleresan geus datang jeung bathil geus wibawa" (17:81). Iraha wae manéhna nunjuk di nyanghareupan hiji idola, eta murag dina balik deui sarta sabot nunjuk ka balik deui anak, eta murag dina beungeut sarta ku kituna terus nepi ka teu salah mah tunggal idola tetep ngadeg. "Bukhori.
Putra Masood sacara ceuk hal anu sarupa nambahan, "Lamun Nabi mimitian ngancurkeun maranehna, Anjeunna recited ayat," Kaleresan geus datang. Bathil geus wibawa jeung bakal mulang Moal aya deui "(34:49).
Basa keur Rasullullah ieu budak ngora iinditan jeung pamanna jeung sajabana ti Koraysh ka dagang, hiji biarawan pertapa anu henteu kungsi ninggalkeun imahna keur saha, datang kaluar nempo manéhna. Sanggeus ningali budak ngora manéhna nyokot nahan leungeun sarta nyatakeun, "Ieu master tina alam. Allah bakal ngirim manéhna salaku rahmat kaalam. "The Korayshi padagang nyebutkeun sabaraha manéhna terang ieu jeung biarawan di jawab manéhna teu sempet ditempo komo hiji batu atawa tangkal tunggal nu teu ruku manéhna. Saterusna biarawan nu informed eta nu maranéhanana ngan ruku ka nabi. biarawan ogé ka eta yén anjeunna ngalaman ditempo awan hiji shading manéhna jeung nu nalika Nabi anjoganjeunna manggihan yén sababaraha urang anu geus seated diri di tempat teduh tangkal, tapi salaku Muhammad ngora diuk turun ngiuhan dipindahkeun ka manéhna.
Miracles Prophetic anu patali jeung Sato
Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngabejaan urang tina piaraan maranéhanana dipaké boga, manéhna ngomong, "Lamun Rasul Allah ieu jeung urang nya ari di tempatna, tanpa pindah. Éta ngan lamun manéhna indit kaluar nu bakal pindah ngeunaan ".
Abu Sa'id Al Khudri ngabejaan urang carita ngeunaan hiji ajag nu spoke, jeung handap mangrupakeun sari. A angon ieu herding domba-Na lamun ajag hiji snatched salah sahijina kitu, angon nu geus hasil pikeun meunangkeun eta deui. Tinimbang ngajalankeun jauh, ajag nu diuk ka handap dina haunches sarta ngomong, "Naha anjeun teu sieun Allah?Anjeun geus datang antara kuring jeung rezeki mah! "Angon Nu exclaimed," Moal rongkah, hiji ajag nu speaks kawas manusa! "Ajag Nu ngawaler," Kami mah Bejakeun ku anjeun hiji hal anu malah beuki rongkah? Rasul Allah anu ayeuna antara eta dua pas ngabejaan urang warta nya ku happenings katukang! "Angon Nu indit ka Nabi jeung ka manéhna naon anu kajadian, whereupon Nabi ka angon teh, "Pindah jeung nyaritakeun jalma" The Nabi nyarios, "ajag Nu spoke bebeneran."
Safina ieu saurang hamba di antara Rasul Allah. Hiji poé Safina diatur balayar di parahu sarta balayar di arah nu salah jeung landed dina hiji pulo nu aya singa. Salaku singa ditilik, Safina ka eta, "I am hamba Rasul Allah," whereupon singa nudged manéhna jeung taktak-Najeung dipandu manéhna ka arah ka katuhu.
Basa keur Rasullullah ieu migrating manéhna tinggal di guha di Gunung Thawr. Kafir diliwatan ku guha jeung kapanggih web lancah sacara ngawengku lawang sarta ceuk antargugusna, "Lamun manéhna geus asup deui lancah teu bakal dipintal web anak leuwih ti lawang teh."
Nu Revival tina Dead
Budak nu Bore saksi ka Prophethood nu
Sanggeus meunangna di Khaybar, hiji domba Anggang disusun ku Jewess sarta Abu Hurayrah ngabejaan urang nu Rasul Allah sarta sawatara Sahabat-Na dimimitian dahar ti dinya. Saterusna, Nabi ka eta teu dahar ti manggang alatan geus ka percaya yén geus diracun. Tapi Bishr, Al Bara sacaraputra geus geus swallowed sababaraha jeung maot. Nabi nanya ka Jewess naha manéhna sempet dipigawé ieu manehna ngawaler, "Lamun Anjeun nabi, naon atuh naon bakal teu boga ngarugikeun ka anjeun, lamun anjeun aya raja saterusna mah bakal dibébaskeun jalma ti anjeun."
Dina vérsi séjén dilaporkeun ku Anas, nu Jewess ka Nabi "Kuring hayang maehan anjeun" whereupon anjeunna ngawaler, "Allah teu bakal dibikeun Anjeun daya pikeun ngalakukeunana." Para sahabat ngomong, "Kami baris maehan dirina," tapi manéhna ka maranéhna "No"
Salila geringna panungtung Nabi cenah, "The kadaharan Khaybar mulih deui ka kuring jeung di kali, eta ngajadikeun kuring cuk." Anas ngomong yén manéhna bakal ngakuan efek tina karacunan dina lip handap Rasul Allah.
Putra Isaac sacara ngalaporkeun pamadegan muslim séjénna nu nunjukkeun yen ngahargaan Nabi ieu diangkat salajengna masih ku Allah dina akun tina karacunan minangka manéhna maot pupusna syahid a.
Wukay, putra Al Jurrah Kang, ngabejaan urang tina saurang anak anu geus kungsi diucapkeun hiji kecap, tapi lamun Nabi ditanya, "Saha am mah?" Anak nu ngawaler, "Nu Rasul Allah."
Zayd, putra Kharija sacara runtuh sarta maot di salah sahiji alleys Madinah. Hiji-Numan, putra Bashir sacara ngabejaan urang maranéhanana meunang manéhna nepi terus shrouded manéhna. Antara solat Maghrib jeung Isya awewe dimimitian ceurik kira-kira manéhna sarta kadéngé manéhna ngomong, "Bisa jadi jempe, jadi jempé!" ngarah uncovered beungeutna sarta manéhna ngomong,"Muhammad utusan Allah, nu Unlettered Nabi jeung segel tina nabi. Ieu téh kawas éta dina Kitab Kahiji." Saterusna manéhna ngomong, "Hal ieu bebeneran teh, nya eta bebeneran." Saterusna disebutkeun Abu Bakar, Omar jeung Othman sarta ngandika, "Peace jadi kana Anjeun O Rasul Allah, jeung rahmat Allahjeung berkah-Na. "saterusna manéhna balik ka status maot sagampil manéhna geus saeutik bari samemehna.
Nu Prophetic penyembuhan ti Satpol PP jeung Incurable
Aya loba laporan healings miraculous diijinkeun ku Allah ka Nabi-Na jeung di handap ieu saukur rasa.
A man blind datang ka Nabi jeung Othman, putra Hunayf sacara ngabejaan urang nu cenah, "O Rasul Allah, ménta Allah ka nyabut jilbab ti panon mah." Nabi ka manéhna, "Pindah jeung nyieun wudhu, mangka nawarkeun dua unit shalat jeung ngomong, 'O Allah, kuring menta Anjeun jeung kuring giliran Anjeun ku Muhammad, Nabi tina Mercy.O Muhammad mah giliran Gusti Anjeun ka nyabut jilbab ti panon mah. O Allah mugi Gusti intercede pikeun kuring. "Manusa dituturkeun parentah sarta malik deui, sarta Allah geus disimpen tetempoan-Na.
Dina perang Khaybar, panon Ali sacara jadi pohara nyeri. Nabi puffed dina eta jeung maranéhanana langsung healed. Salama, putra Al Akwa sacara sustained hiji tatu ka pingping-Na salila perang jeung hiji kaajaiban sarupa lumangsung whereby manéhna teuing ieu giru healed.
Aya hiji nona anu dibawa putra kasurupan nya ka Nabi jeung putra Abbas 'ngabejaan urang yen Nabi stroked dada-Na whereupon anak nu vomited hal resembling hiji anak anjing hideung ieu kapok langsung.
Nu ditampa ti Supplication Nabawi
Aya loba narrations nu nyarita tina supplications Nabi jeung di handap ieu kawas saméméhna, ngan saukur glimpse a.
Ibu Anas sacara indit ka Nabi jeung ngomong, "Anas fungsi anjeun, supplicate ka Allah keur manehna." Nabi supplicated nyebutkeun, "O Allah, méré manéhna loba barudak jeung harta nu loba pisan, sarta ngaberkahan manéhna di naon Anjeun méré manéhna." Saterusna, Ikrima ngabejaan urang nu Anas ngomong, "Demi Allah, kuring boga kaayaanana harta jeungKuring geus kurang leuwih saratus barudak incu. "
Nabi ditanya Allah ngangkat supplication tina Saad, putra Abi Waqqas sarta saterusna, iraha wae manéhna supplicated supplication nya éta dijawab.
Nabi supplicated ka Allah nyebutkeun, "O Allah, nguatkeun Islam ngaliwatan boh Omar, putra Khattab urang atawa Abu Jahal." Omar ieu teh hiji jadi kaberkahan ku supplication teh. Putra Masood sacara ngadawuh, "Kami mimiti jadi kuat ti waktu Omar jadi Muslim."
Para sahabat indit leutik dina hiji ekspedisi kukituna stricken ku haus jadi Omar indit ka Nabi sarta nanya manéhna supplicate. Nabi supplicated jeung awan hiji datang jeung disadiakeun eta cai, tuluy indit jauh. Dina kasempetan sejen salami periode nu tina halodo, Nabi supplicated dina solat hujansarta hujan jadi loba maranéhanana nanya ka manéhna supplicate pikeun gencatan patempuran anak, whereupon eta ceased.
Pikeun putra Abbas 'Nabi supplicated, "O Allah, méré manéhna pamahaman nu Agama jeung ngajar manéhna interpretasi anak." Saterusna manéhna dipikawanoh minangka 'Al Habr' nu sarjana jeung juru tina Qur'an.
Ibu Abu Hurayrah sacara nganut Islam ngaliwatan supplication Nabi.
Nabi supplicated ngalawan hiji manusa ti suku Koraysh disebut Mudar whereupon suku nya éta stricken ku halodo nepi ka maranehna reconciled zat teh. Sakali zat ieu ngumbar Nabi supplicated pikeun suku, sarta eta mimiti hujan.
Chosroes, Raja Persia narima surat ti Nabi jeung tore eta up. Nabi supplicated ngalawan manéhna nanyakeun Allah ka Popotongan karajaan-Na. Ieu lumangsung jeung Persians leungit uran maranéhanana di sakuliah dunya.
Nu Rosul saw hiji manusa dahar jeung leungeun kénca sarta disarankan manéhna, "dahar jeung leungeun katuhu Anjeun." Waktu manusa arrogantly ngawaler, "I am teu bisa nepi ka kitu." Nabi nyarios, "Anjeun moal bisa nepi ka kitu," jeung saterusna manusa ieu kungsi bisa ngumpulkeun leungeun katuhu pikeun sungut-Na.
Putra Masood sacara ngabejaan urang waktu lamun kafir di antara Koraysh nunda hiji plasénta pinuh ku adi jeung getih di sakuliah beuheung Nabawi whilst manéhna sujud dina sholat ka Allah. Nabi supplicated ngalawan unggal pamilon, ngaran ku ngaran, jeung mangsa Battle of Badar hiji unggal papanggih maranéhananamaot.
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun:. Nabi supplicated pikeun berkah kana Yaman jeung Syria tapi lamun manéhna dipenta pikeun ngalakukeunana pikeun Najd manéhna turun Lamun manéhna ditanya soal eta, Nabi ceuk ieu ti Najd yén tanduk setan jeng muncul. euweuh kapercayaan wae kajadian di Najd nepi kamecenghulna Muhammad bin Wahab, pangadeg Wahabism saha nu nyebut ngalawan kolot jeung lanceukna jeung revived pamikiran flawed ibn Taymia urang.
Ngarujuk kana Wahabism, nu Syaikh kiwari Al Azhar Yesus, "Eta ieu nyegerkeun nu embodiment idolatrous tina sulpat." Nu Wahabis highjack keur diri tanpa katuhu, judul dimangfaatkeun tina "Salafi". Judul "Salafi" nujul ngan ka para sahabat Nabi, Tabien, jeung Abi Tabien nu,maranéhanana ti mimiti tilu generasi muslim ti saha Nabi Muhammad ceuk nu maranéhna pisan nu jadi generasi pangalusna. Wahabism jeung panganut anak mecenghul sababaraha abad sanggeus menak kahiji tilu generasi muslim. Maksud nelepon diri "Salafi" nyaéta hiji usaha pikeun nyambung soranganka ieu generasi elit ka conceal nu Wahabi idéntifikasi heretical. Maranéhanana nampik sakola Syafi'i tina fiqih ogé tilu sakola oge ngadegkeun sejenna fiqih.)
Hal kesebut Ngaliwatan Toél Nabi
Rahayat Madinah éta dina kaayaan unrest jeung Anas, putra Malik sacara ngabejaan urang nu Rasul Allah rode kaluar ti Kota dina kuda milik Abu Talha. Kuda Abu Talha sacara geus dipikawanoh jadi sato slow, tapi sanggeus-Na mulang Nabi ka Abu Talha, 'Kami kapanggih kuda Anjeun jadi pohara gancang meunangkeunana. "Sanggeusnumpak nu kuda ieu kungsi kaluar ngaji.
Jabir, putra Abdullah sacara kungsi onta lemah. Nabi prodded eta jeung eta jadi jadi meriah nu Jabir kapaksa nganggo sakabéh daya pikeun ngadalikeun eta.
Asma, putri Abu Bakar ngabejaan urang nu manéhna kungsi jubah hideung Nabi geus dipaké jeung lamun urang éta gering maranéhanana nunda eta di sababaraha cai, teras pake cai for cageur jeung bakal cageur.
Dina kasempetan nu séjén, Nabi dibawa hiji pail cai tina Zamzam jeung puff kana eta jeung cai jadi leuwih amis ti batan kasturi.
A kulit ngandung sababaraha ghee (clarified butter) ieu dibikeun ka Nabi ku ibu Malik Al Ansariyaah. Manéhna dibikeun eta deui nya jeung ka bisa teu nya mun squeeze dinya. Lamun putra nya béak ghee bakal muka nya terus nanya nya keur sababaraha, manehna bakal indit ka kulit jeung manggihan sawatara ghee di jerona. Eta teruskawas ieu nepi ka hiji poé manéhna squeezed kulit.
Lamun boga Salman Al Farsi sapuk jang ngosongkeun manéhna, maranéhanana nungtut tilu ratus tangkal korma sapling éta nya éta pikeun dipelak, dihijikeun jeung bearing buah jeung salian nu maranéhanana ménta opat puluh ons emas. Nabi indit ka bantuan sarta dipelak jeung leungeun sorangan kabéh tangkal iwal hijinu batur sejenna dipelak. Sadaya tangkal flourished iwal saurang, jadi Nabi ditarik ka eta luhur jeung ka replanted eta jeung eta nyandak akar.
Ieu peuting hujan poék jeung Katada, putra Numan sacara geus ngado'a solat peuting di pausahaan Nabi nu saterusna eweh cabang palem-tangkal nyebutkeun, "Candak eta sareng anjeun, bakal héd cahya pikeun panjang Anjeun sapuluh leungeun samemeh anjeun jeung sapuluh leungeun panjang balik anjeun. Lamun anjeun ngasupkeun imah Anjeun Anjeunbaris nempo hiji hal poék. Ngéléhkeun deui nepika daun kusabab kitu Iblis. "Katada indit imah jeung cabang nu cahayana jalan. Lamun manehna asup imahna manéhna manggihan gelap jeung ngéléhkeun deui nepika kenca.
Ngaliwatan rohmat Nabawi touch, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu ewe tina Abdullah, putra Masood sacara nu geus kungsi mated jeung ewe Al-Miqdad yielded hiji asupan loba pisan susu.
Nabi stroked nyanghareupan Katada, putra Milhan sarta eta shone di rupa lamun batur melong beungeutna nya éta saperti nempo kana eunteung.
Hanzalah, putra Hidhaym sacara ogé rahayu ku ngarampa sirah-Na ku Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Hiji poé hiji manusa datang ka manéhna jeung domba-Na. Beungeutna ieu ngabareuhan jeung udders domba-Na ogé ngabareuhan. Nu bagian ngabareuhan anu disimpen kana wewengkon leungeun Nabawi geus keuna kanaSirah Hanzalah sacara jeung swellings ngiles.
Salila konflik Hunain, Nabi ngajemput sakeupeul debu jeung threw eta di rupa kafir jeung ngomong, "Sep rupa maranéhanana jadi awon!" Maranéhanana tos jauh jeung musnah filth ti panon maranéhanana.
Dina hiji waktu Abu Hurayrah datang ka Nabi jeung neluh tina forgetfulness-Na. Nabi ka manéhna nyebarkeun kaluar jubah-Na sarta manéhna scooped leungeun-Na ka dinya. Saterusna manéhna ka manéhna ngagambar jubah ka manéhna, sarta manéhna ieu teu. Saterusna manéhna teu poho hiji hal. (Syaikh Darwish commented: Abu Hurayrah dilaporkeunleuwih ti 5000 sayings prophetic nu éta, iwal ti 42 sayings prophetic, ogé dilaporkeun ku loba Sahabat séjénna. Kanyataan ieu téh bukti yen jalma anu nyobian buang ragu dina élmu hadits, atawa di kapribadian Abu Hurayrah anu salah, jeung umat Islam kudu teu ragu laporan ieu.)
Jarir, putra Abdullah sacara ieu teu stabil dina kuda, Nabi patted dada sarta supplicated pikeun manéhna jeung saterusna manéhna jadi anu pangalusna jeung paling stabil sakabeh horsemen Arab.
Pangaweruh Nabawi
tina sababaraha ghaib jeung Future
Nu transmisi anu patali jeung subjék ieu oge dipikanyaho sarta jadi loba nu maranéhanana bisa dibandingkeun ka vast, sagara unpluggable nu kungsi ceases ka mudal.
Ngeunaan tanda anu patali jeung kajadian nu bakal datang jeung Poé kamari, Hudhayfa Kami ngabejaan, "The Rasul Allah méré hiji khotbah di mana manéhna disingkahkeun euweuh nu bakal lumangsung nepi nepi ka Poé Tukang. Sababaraha urang inget eta sedengkeun sababaraha poho, tapi loba para mah nyaho maranehna. Lamun salah sahiji kajadian étasadar, kuring bakal mikawanoh sarta ngelingan naon Nabi geus ka urang dina cara nu sarua nu hiji manusa emut ka rupa nu sejen nu indit jauh tapi mengakui manéhna kana-Na mulang ". Hudhayfa lajeng ngadawuh," Kuring henteu weruh naha para mah geus poho atawa nyamar ka poho tapi Rasul Allah teuteu omit nu Asy'ari tina musibah tunggal nu bakal lumangsung katuhu nepi nepi ka ahir dunya, jeung aya leuwih ti tilu ratus. Teu ngan teu manéhna ngaran Asy'ari tapi manéhna ogé méré ngaran founding maranéhanana ogé suku maranéhanana. "
Abu Dharr Kami ngabejaan, "Lamun Rasul Allah diliwatan jauh, aya teu manuk tunggal nu flies di langit yén anjeunna ngalaman teu informed urang ngeunaan".
Boh compilers tina Sayings Prophetic jeung imams geus dikirimkeun naon Nabi diajarkeun Sahabat-Na, pertaining ka victories jangji leuwih his enemies, nu Muka Mekah, Yerusalem, Yaman, Suriah jeung Irak. Manéhna ogé spoke tina ngadegna safeguards nu hiji awewe bisa ngarambatdi howdah nya ti Hira di Irak ka Mekah fearing nanaon iwal ti Allah.
Nabi Muhammad warned nu Madinah bakal raided. Manéhna ka Sahabat nya éta Khaybar bakal ngawasa ku Ali dina poe handap. Manéhna ogé prophesied sagala rupa penjuru dunya nu Allah bakal muka pikeun bangsa-Na, sarta ogé mangrupa harta karun tina Chosroes jeung Caesar bakal narima. Nabiwarned tina sedition nu bakal lumangsung antara éta, nu sengketa jeung kebangkitan rupa sababaraha anu tangtu kalakuanana dina kasubstitusi sarua jeung nu predecessors, sarta nu bakal dibeulah jadi tujuh puluh tilu sababaraha, nu ngan hiji bakal disimpen. Nabi ka maranéhanana nyebarkeun sakuliah dunya, jeungnu hiji jalma bakal datang anu ngagem hiji garment rupa isuk jeung sejen magrib, jeung nu plato sanggeus plato bakal nangtukeun saméméh maranéhna. Manéhna spoke tina basa imahna bakal adorned ku cara nu sarua ka Ka'bah. Nabi menyimpulkan khutbah nyebutkeun, "Anjeun leuwih alus off ayeuna tiAnjeun bakal asup dina sapoe. "
Nabi Muhammad ceuk Muslim bakal ngalawan Kapuloan Turks, nu Chosroes jeung bangsa Romawi. Cenah, Chosroes jeung daya Pérsia (Shah tina Shahs) bakal musnah jeung nu ngayakeun hiji daya Chosroes atawa Persia bakal aya saterusna. Manéhna prophesized nu Caesar bakal indit jeung aya bakal teu Caesar sanggeusmanéhna.
Nabi prophesied yen turunan Rum bakal neruskeun generasi sanggeus generasi katuhu nepi nepi ka ahir jaman. Nu waktu bakal datang lamun anu pangalusna jalma bakal maot jauh. Ogé pangaweruh nu bakal dibawa kabur salaku waktu Drew ka hiji ahir, jeung nu sedition jeung banjir getih nubakal mucunghul. Cenah, "Woe pikeun Arab, pikeun jahat nu draws deukeut!"
Bumi ieu digulung up for Nabi sahingga manéhna bisa nempo extremities wétan jeung kulon sarta mana talatah-Na bakal kahontal. Kawas kitu eta sumebar antara wetan jeung kulon - nu aya di antara India jeung jauh wétan nepi ka sagara Tangier - ku cara saperti nu teu sumebar bangsa sejen tur endured.
Nabi ogé ngomong, "Masarakat al-gharb baris terus jadi dina bebeneran (kaadilan) nepi nepi ka Sajam tina Judgement commences. Putra Al-Madini sacara ieu tina ieu pamadegan nujul kana Arab, ku sabab recognizable ku minum maranéhanana ti nyaéta jenis LIPI kulit (al-gharb). Padahal batur étapamadegan nu eta disebut jelema kulon.
Abu Umama, ngalaporkeun nu nyebutkeun Nabi "Hiji grup mah bangsa bakal tetep steadfast ka bebeneran. Salaku saperti maranéhanana baris nalukkeun musuh maranéhanana nepi ka paréntah Allah asalna." (Syaikh Darwish commented: hadits ieu dilaporkeun dina Muslim sarta pangkat pangluhurna kaaslian narrations koléktif.Grup disebut téh sumebar di sakuliah bangsa jeung teu gugus atawa sector husus. Ieu téh wawakil bangsa Nabi Muhammad jeung diwangun ku reciters tina Qur'an, sarjana sayings prophetic, fiqih, hirup prophetic, nyembah berhala, preachers jeung laymen jeung baris terus salakusaperti nepi nepi ka Advent Al Mahdi jeung turunan Yesus.)
Nabi spoke tina mecenghulna anak Abbas dina spanduk hideung ceuk karajaan maranéhanana bakal vast. Manéhna spoke tina datang tina Al Mahdi jeung pembunuhan Ali.
Rasul Allah prophesied nu martyrdom Imam Ali, jeung ceuk nu maranéhanana anu bakal sono ka manéhna éta anu pang wretched jalma sarta ogé disebutkeun martyrdom tina Othman.
Salaku sajauh sedition ieu patali, Nabi ceuk nu teu bakal mucunghul salila waktu hirup Omar urang. Cenah, "Az Zubair bakal ngalawan ngalawan Ali, sarta anjing tina How'ab bakal Bark di salah sahiji istri sarta pasti bakal loba killing kira-kira nya, jeung nu manéhna tangtu ngan saukur luput. Lamun Lady Ayesha,bisa Allah jadi pleased jeung dirina, indit ka Basra, anjing tina How'ab barked. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Nu barking tina anjing lumangsung salaku Lady Ayesha rode di seclusion di howdah nya jeung kana dédéngéan nu barking tina anjing manéhna ditanya mun manéhna di How'ab tapi maranéhanana nu hajat ieu nipu nya lied nyebutkeunieu sababaraha tempat séjénna.)
Rasul Allah prophesied nu gugus adil bakal transgress jeung nyokot kahirupan Ammar, nubuat ieu kaeusi lamun tentara Mua'wiyah ditelasan manéhna. Pikeun Abdullah, putra Az-Zubair sacara cenah, "Woe ka jelema ti anjeun jeung woe ka anjeun ti urang!"
Nabi spoke tina munafik teh, Quzman nyebutkeun, "Anjeunna bakal dites babarengan jeung Muslim, sanajan anjeunna mangrupakeun salah sahiji jalma golongan Api." Nubuat ieu kaeusi jeung Quzman ditelasan sorangan.
Jelema nu tangtu Nabi ngaranna di antarana saha éta Abu Hurayrah, putra Samura Jundub, sarta Hudhayfa sarta ngandika, "Nu pamungkas anjeun bakal paeh di seuneu hiji." Nu pamungkas tilem di antarana eta ieu Samura anu heubeul jeung pikun jeung maot salaku manéhna nyoba haneut dirina ku seuneu sarta dibeuleum sorangan.
Nabi Muhammad spoke tina Daulah Khilafah tina Koraysh nyebutkeun, "Khilafah ieu jeung Koraysh, sarta bakal tetep jadi salami maranéhanana mertahankeun Agama teh."
Nabi prophesied nu hiji tukang bohong jeung jalma destructive bakal muncul ti Thaqif. Hal ieu pamikiran anu Al Hajjaj, putra Joseph sarta Al Mukhtar, putra Ubayyd panarima maranéhanana disebut dina nubuat teh.
Nabi Muhammad spoke tina Musailamah tukang bohong teh, saha nu neundeun ngaku ka prophethood salila hirupna Nabi nyebutkeun anjeunna bakal ancur, jeung ieu kitu.
Ti putri-Na Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, manéhna mikeun dirina beja hade manéhna bakal jadi ti heula kulawargana maot jauh sanggeus manéhna.
Nabi Muhammad warned ngeunaan Pemurtadan nu bakal hudang jeung prophesied nu sanggeus anjeunna pupus kakara Daulah Khilafah bakal tetep keur tilu puluh taun jeung saterusna jadi hiji karajaan voracious. Ieu kaeusi salila waktu Al Hasan, putra Ali, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna.
Nabi prophesized status Muslim basa aranjeunna keur leungit. Nabi nyarios, "zat ieu mimiti jeung prophethood jeung rahmat, mangka rahmat jeung Daulah Khilafah teh, dituturkeun ku hiji karajaan voracious, dituturkeun ku kaadigungan jeung tyranny." Manéhna warned "Korupsi bakal nuliskeun bangsa."
Nabi dijieun dipikawanoh ayana Owais Qarani. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun:. Nabi marentahkeun Omar jeung Ali nu nanya Owais shalat maranehna Éta ngan sanggeus maot Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu worshiper gede ti generasi kadua jadi dipikawanoh para sahabat " ).
Jeung Nabi ogé prophesized nu princes bakal datang nu bakal nunda waktu shalat.
Nabi Muhammad warned nu di antarana bangsa di ditu bakal hudang tilu puluh liars deceiving unggal meunangkeun prophethood, opat saha bakal awewe. Waktu sejen disebutkeun yén salah sahiji liars deceiving bakal teh Al Masih palsu, (urang Yahudi, disebut Moshiach) jeung yen sadaya bakal fabricate ngampar ngeunaanAllah.
Nabi spoke non Arab nyebutkeun, "waktu ieu approaching lamun baris aya loba non-Arab di antarana anjeun. Maranehna bakal meakeun sipat jeung jurus necks Anjeun. The Last Sajam moal bakal nembongan nepi ka manusa tina Kahtan drive jelema jeung Staf-Na. "
Nabi Muhammad ka Sahabat nya eta anu pangalusna tina pengikut-Na nyaeta jalma anu cicing salila waktu-Na, saterusna generasi saterusna (Tabien), dituturkeun ku generasi saterusna (Abi Tabien). Manéhna warned nu sanggeus eta jelema bakal datang sarta tega saksi tanpa keur ditanya anu baris jadi khianat jeunguntrustworthy. Manéhna ogé warned tina jalma nu tangtu jangji tapi teu minuhan, sarta loba nu bakal jadi obese.
Manéhna ogé ngomong, "A waktu ngan dituturkeun ku hiji goréng dibandingkeun eta."
Nabi Muhammad warned, "bangsa kuring bakal musnah dina leungeun lalaki ngora ti Koraysh." Dina narration sejen Abu Hurayrah ngabejaan urang nu cenah, "Lamun kuring jadi wished mah bisa ngaranna keur anjeun, anak jadi-jeung-jadi jeung anak buah jadi-jeung-kitu."
Nabi Muhammad prophesized nu datang ti Qadarites (Qadariwwa), deniers tina predestination. (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Nu Qadiani anu hiji kaom deviant wanti ku Britania.)
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna ogé ngomong nu Ansar bakal dwindle di jumlah nepi ka maranehna jadi kawas uyah aya dina dahareun, jeung nu posisi maranéhanana bakal terus ngaleyurkeun nepi ka teu gugus tunggal di antarana tetep sarta ogé nu bakal jadi tertindas sanggeus lulus-Na.
Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, spoke tina Kharijites (Khawarij) hiji kaom deviant, sarta ngagambarkeun kabeh, sanajan sajauh salaku salah saurang anu bakal disfigured jeung idéntifikasi, sarta nu bakal dipikawanoh ku shaven huluna maranéhanana. . (Syaikh Darwish commented: Nu doktrin nu Kharijitesieu ulang diarsir ku ibn Taymia jeung saterusna diterapkeun ku panganut-Na nu Wahabis nu ngaku nu Maha Nyipta ngabogaan physique sarua jeung nu manusa-Na dijieun, jeung bathil ieu ngabentuk hiji bagian penting tina kapercayaan maranéhanana. Geus observasi yen antara ploys maneuvering maranéhanana nyaeta maranehna kaanggopihak governing jeung kawijakan hirup-and- ari-hirup tapi salaku progresses waktu maranéhanana infiltrate sarta robah kawijakan pikeun sorangan maranéhanana. Siasat fanatik maranéhanana ngalawan sarjana sedeng geus jadi nu katempo di Afghanistan, Irak jeung Afrika Wétan.)
Nearing ahir waktu, Nabi prophesized nu shepherds bakal jadi pamaréntah jeung nu Badui taranjang, di Arab barefoot bakal berkompetisi dina ngawangun wangunan luhur, (ieu materialized salaku Badui tina Najd ngambil alih Arabia jeung kakawasaan wangunan luhur maranéhanana - paling noticeablydi Mekah jeung Madinah. Monopoli maranéhanana kabeungharan akomodasi rental wangunan maranéhanana salila Haji jeung Omrah dipaké pangaruh jeung nyebarkeun doktrin Wahabi maranéhanana) jeung ibu bakal méré lahir ka mistresses maranéhanana.
Nabi nyarios, "The Koraysh jeung sekutu maranéhanana teu bakal nalukkeun manéhna, rada, manehna tangtu menaklukkan maranehna."
Nabi prophesized "pupus" anu ieu teh ulah kitu salila Daulah Khilafah tina Omar nu bakal lumangsung sanggeus penaklukan Yerusalem.
Nabi ogé ngomong, "The Sahabat bakal nalukkeun jeung sagara kawas raja dina thrones, jeung nu lamun Agama geus ngagantung di Pleiades, nu lalaki nu Persia bakal dicandak éta." (Ieu di rujukan ka tradisional migrasi ulama ti wetan bearing pangaweruh Islam).
Lamun para sahabat éta dina hiji ekspedisi badai angin blew luhur jeung ka Nabi ka Sahabat-Na, "Ieu blows pikeun pupusna munafik hiji." Sanggeus maranéhanana mulang ka Madinah maranéhanana kapanggih nubuat-Na geus kabiruyungan.
Nabi spoke tina saurang lalaki anu geus dicokot ku batur cloak sarta ka eta tempat ieu.
Nabi ka Sahabat nya ku aksara Hatib geus ditulis tur dibikeun ka wanoja ti Muzaynah pikeun nganteurkeun ka kulawargana di Mekah. Hurup ieu pikeun ngabejaan kulawarga Hatib ngeunaan Maret maranéhanana dimaksud.
Nabi prophesized nu manehna tangtu sono Ubayy, putra Khalaf urang.
Manéhna ogé disebutkeun tempat-tempat kafir tina Badar bakal maot jeung ieu kabiruyungan.
Nabi nyarios ngarujuk kana putu-Na Al Hasan, "Ieu putra milik urang téh master, sarta geus ngaliwatan manéhna nu Allah bakal mawa ngeunaan karapihan antara dua gugus di kalangan umat Islam."
Pikeun Sa'ad Nabi nyarios, "Meureun anjeun bakal hirup cukup lila pikeun sababaraha urang kauntungan ku anjeun, jeung sababaraha bakal harmed."
Nabi spoke tina martyrdom sawatara Sahabat-na di Mu'tah dina poe maranéhanana syahid, jeung aya leuwih ti perjalanan hiji bulan di antara maranehna.
Dina dinten anu sami nu Negus tina Abyssinia diliwatan jauh, Nabi informed Sahabat nya ku lulus-Na.
Saméméh utusan anjog, Nabi ka Fayruz, hiji utusan Persia éta, Chosroes geus diliwatan jauh. Lamun utusan anjog jeung warta Fayruz maca surat jeung nganut Islam.
Hiji poé Nabi kapanggih Abu Dharr sare di Masjid di Madinah jeung ka manéhna yén anjeunna bakal jadi hiji pengasingan nyebutkeun, "Moal mah bakal jeung ka anjeun basa anjeun disetir ti dinya?" Manéhna ngawaler, "Kuring bakal hirup di Masjid Haram." Saterusna Nabi dipenta, "Jeung naon lamun disetir jauh ti dinya?"
Rasul Allah prophesized yén munggaran istri pikeun lolos jauh sanggeus manéhna bakal jadi hiji jeung leungeun pangpanjangna. Pamajikan ieu Lady Zaynab binti Jahsh, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, anu dipikawanoh pohara amal.
Nabi diprediksi putu-Na Al Hussain bakal syahid di Taff, (saterusna diganti ngaranna Karbala). Anjeunna ngangkat sababaraha kokotor dina leungeun sarta ngomong, "makam-Na aya di dinya."
Nabi nyarios ka Gunung Hira, "Tiasa janten sungut, dina Anjeun nyaeta Nabi, hiji lalaki ikhlas jeung syahid hiji." Ali, Omar, Othman, Talha jeung Az-Zubair anu syahid jeung Sa'ad diserang.
Nabi forewarned, "jam moal datang nepi ka dua pihak ngalawan ngalawan nu séjén, jeung ngaku maranéhanana sarua jeung silih."
Aya Yahudi di Madinah ku ngaran Labid, putra Asim sacara anu sorcerer a. Labid, putra Asim sacara ieu ditilik ku anu sasama urang Yahudi ti Khaybar anu ménta manéhna concoct mantra sarimbang deadly ngalawan Nabi. Nabi, ngagambarkeun sorcery tina Labid, putra Asim sarta naon anu geus dipaké. Manehnaka Sahabat nya éta anjeunna make sisir, jeung sababaraha untaian rambut-Na, jeung spathe tina palem-tangkal jalu, jeung yén anjeunna ngalaman tuang eta ka sumur Zharwan. Para sahabat indit ka sumur jeung kapanggih eta tepat Nabi geus dijelaskeun.
Nabi digambarkeun Yerusalem di jéntré ka kafir basa aranjeunna disbelieved di lalampahan nya éta lumangsung salila peuting lalampahan.
Unggal salah sahiji prophecies-Na, ayeuna jeung nu bakal datang, nya éta pikeun kaeusi dina cara anjeunna digambarkeun. Di antarana maranéhanana tacan jadi kaeusi nu di handap, "The flourishing Yerusalem bakal ngabuktikeun jadi ruination Madinah. Nu uing Madinah bakal dibawa ngeunaan dina akun tempur galak. Mecenghulna Nutempur sengit bakal kaasup penaklukan Konstantinopel (Istambul).
Nabi Muhammad spoke tina kaayaan prevailing tina Sajam na oge tina tanda heralding anak. Manéhna spoke tina Kiamat jeung arisan, jeung informed naon anu bakal kajadian ka nu hade dina Paradise jeung jelema nu deviated di Gasibu, sarta kajadian anu lumangsungna dina Poé Kiamat.
Sakumaha urang disebutkeun saméméhna hiji volume cutatan prophetic bisa disusun dina subjék ieu, tapi ieu suffices. Pikeun maranéhanana anu hayang diajar, transmisi salajengna nu nepi ka kapanggih dina rujukan utama hadith.
(Nu mujijat tina peuting lalampahan jeung pisan Surgawi bakal kajawab misah dina "The peuting lalampahan jeung pisan Surgawi")
MIRACLES dibikeun ka
Kanjeng Nabi Muhammad saw
Part 4
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu Protection Nabi
Panangtayungan Allah Swt pikeun Nabi Nya ti urang, jeung sufficing Nya Nabi ngalawan maranéhanana anu luka manéhna.
Allah ka Nabi-Na "Allah ngajaga anjeun ti urang" (5:67). Jeung Anjeunna anu nyebutkeun, "Jeung kudu sabar dina kaayaan Judgement Alloh, Gusti nu, pasti, anjeun saméméh Mata kami" (52:48). Sarta, "Is, teu nu Allah suffices worshiper-Na" (39:36).
Allah nyebutkeun, "Kami suffice Anjeun ngalawan maranéhanana anu bohongan" (15:95). "Jeung lamun kafir plotted ngalawan, maranéhanana sought iasa nyandak Anjeun captive atawa geus maot, atawa diusir Maranéhanana plotted -. Tapi Allah (dina walonan) oge plotted Allah nyaeta Best di plotting." (8:30).
Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngabejaan urang "Saméméh ayat, 'Allah ngajaga anjeun ti urang' (5:67) dikirim ka handap, Nabi geus guards. Sanggeus wahyu anak, manéhna katingali kaluar tina tenda sarta dipénta guards pikeun ninggalkeun manéhna nyebutkeun, 'O urang Anjeun bisa balik, abdi PANGERAN, nuMighty, nu Maha Agung geus dibikeun kuring panyalindungan. '"
Jabir, putra Abdullah ngadawuh, "Kami indit ka perang jeung Nabi di sakuriling saméméh Najd. Nabi dieureunkeun pikeun sesa hiji di pertengahan poé di hiji tempat nu tangtu jeung Sahabat-Na milih hiji tangkal sahadé pikeun manéhna nu ngabawah manéhna bisa jadi beristirahat jadi manéhna indit handapeun tangkal, ngagantung pedang-Na dina eta jeung angon. Sedengkeun manéhna saréhiji Badui datang nepi ka manéhna jeung Drew pedang-Na. Manéhna nanya, "Saha nu bakal ngajagi Anjeun ti kuring!" "Allah, nu Mighty" jawab Nabi. Kana dédéngéan ieu leungeun tina Badui mimiti ngadegdeg jeung pedang-Na murag ti leungeun-Na. Nabi "Ayeuna, saha nu bakal ngajagi Anjeun ti kuring?" Whereupon nu Badui, Ghawrath,Putra Al Harith sacara ngawaler, "Tiasa janten nu taker pangalusna" jadi Nabi ditanya, "Naha anjeun tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah." Nu Badui ngawaler, "Teu aya, tapi kuring bakal jangji yén mah moal ngalawan mun jeung maneh mah moal jeung naon baé anu ngalawan ngalawan anjeun." Thereupon Nabi mugi Gusti aing jeung sia Ghawrath balikka pendamping-Na nyebutkeun, "Kuring geus datang ka anjeun ti anu pangalusna sakabeh umat manusa."
Allah cipta Nabi Nya ti keur ditempo di guha ku kafir ku tanda Manéhna disusun pikeun manéhna jeung ku lancah nu dipintal web anak pikeun manéhna. Kajadian ieu ogé dipikawanoh.
Dina kumpulan hadits Abu Bakar kapanggih di awal Musnad Ahmad bin Hanbal, mangka ngalaporkeun yén Abu Bakar ditanya ku Azib jeung putrana Al Barah ngeunaan kajadian nu lumangsung antara Nabi jeung Suraka salila hijrah pikeun Madinah. Abu Bakar ka eta loba jelema indit kaluar dina pilarianmaranehna tapi ieu ngan Suraka, putra Malik sacara anu kagungan kuda gancang nu nepi ka maranehna jeung nu jadi Suraka Drew deukeut, anjeunna tos nyarios, "O Rasul Allah, bounty hunter ieu geus nepi urang!" Whereupon Nabi ngawaler, "Naha teu duka, memang Allah anu ku urang" sarta jarak antara urang kakara jaraknadua atawa tilu throws tina tumbak.
Basa keur Rasullullah ceuk kuring mah, "The bounty hunter geus nepi urang" jeung kuring mimiti ceurik. Nabi ditanya naha kuring nangis, sarta kuring ngawaler, "Eta mah teu keur kuring sorangan mah ceurik, rada mah ceurik (ngarugikeun nu bakal datang) pikeun anjeun." Whereupon Rasul Allah supplicated nyebutkeun, "O Allah suffice urang salaku Anjeun hayangti manehna "jeung suku kuda Suraka sacara sank deeply kana batu nepi ka beuteung anak. Suraka ucul off kuda sarta exclaimed," O Muhammad, memang, kuring nyaho ieu téh dina akun anjeun. Supplicate ka Allah pikeun nyalametkeun kuring ti status ieu, ku Allah, kuring baris mindahkeun nu hunters bounty jeung jalma anu aya di tukangeun kuringanu neangan anjeun. Candak tumbak ieu cungkup tina tambang. Anjeun bakal maot ku onta mah jeung domba dina tempat saperti-jeung-saperti a. Candak naon bae nu kudu ti maranehna. "The Rasul Allah graciously ditolak tawaran-Na nyebutkeun," Kuring teu boga kudu eta "jeung supplicated pikeun Suraka anu saterusna rode off pikeun mulang ka para sahabatna.
Abu Hurayrah Kami ngabejaan, Abu Jahal geus disumpah yen anjeunna bakal kembangan dina beuheung Nabi Muhammad di waktu nu sanes manéhna nempo manéhna dina sujud, atawa, manehna tangtu rub beungeutna dina lebu. Para Abu Jahal sacara datang ka manéhna jeung ka manéhna yén Nabi ieu solat deukeut Ka'bah, jadi Abu Jahal ditilik manéhna, saterusna manéhna ngahurungkeunjauh di fright, nu mayungan dirina jeung leungeun-Na. Sahabatna ditanya naon anu kajadian sarta manéhna ka aranjeunna, "Salaku mah ditilik mah kokotéténgan ka handap sarta nempo lombang pinuh ku seuneu kana nu kuring ampir murag. Éta hiji tetempoan pikasieuneun jeung fluttering jangjang kaeusi bumi." Kadieunakeun, Nabi ka Sahabat-Nanu fluttering jangjang éta maranéhanana malaikat jeung ngadawuh, "Lamun manéhna geus datang nearer nu mana wae nu bakal geus torn manéhna sendi ku dahan." Ieu saterusna nu ayat teh, "Mémang, pasti manusa pisan insolent" (96: 6) ieu wangsit.
Nabi ceuk manéhna mantuan ku casting teror ka hate tina his enemies anu aya malah jadi jauh jadi bulan ngarambat ti manehna.
Pangaweruh sarta Élmu Pengetahuan Nabawi
Allah masihan Nabi-Na hiji kelimpahan pangaweruh kentel anu patali jeung boh urusan duniawi jeung Agama Na. Anjeunna masihan ka anjeunna pangaweruh parentah Hukum, tina urusan fiqih jeung artikel tina Agama, sarta kalawan cara anu pangalusna nu pikeun ngahubung sareng urang jeung naon ieu pangalusnapikeun karaharjaan bangsa-Na.
Nabi Muhammad ieu dibikeun pangaweruh ngeunaan kaayaan bangsa samemehna, sarta jadi pangaweruh sahiji carita ku para nabi, messenger, tyrants, sarta unggal generasi ti Adam nepi ka waktu-Na, gandeng ka pangaweruh undang jeung kitab suci maranéhanana. Manéhna dipikaharti sajarah, warta jeung kumaha Allahdiurus jeung maranehna, déskripsi individu maranéhanana, maranéhanana beda pendapat, pangaweruh maranéhanana bentang waktu jeung umur, hikmah tina sages maranéhanana jeung dalil tina kafir unggal bangsa.
Lamun kafir datang ka manéhna, manéhna bisa debat jeung jelas ngajawab boh urang Yahudi jeung Kristen nurutkeun Kitab Suci sorangan. Manéhna ka eta tina Rahasia tina kitab suci maranéhna jeung spoke tina élmu ghaib, sarta informed eta naon maranéhanana milih conceal jeung kumaha maranéhanana geus tampered jeung maranéhnaBuku.
Sedengkeun pikeun suku Arab, manéhna conversant jeung unggal engang jeung terang kecap teu jelas husus ka suku tangtu. Manéhna terang unggal gaya eloquent tina murni Arab. Manéhna terang beja tina battles maranéhanana, hikmah maranéhanana, similes jeung harti sajak maranéhanana, kekecapan-Na encompassed sadaya kecap maranéhanana sarta manéhnabakal dipake ku maranehna méré clarifying parables atawa papatah jadi yén sadaya éta bisa nyurtian jero perkara, sarta héd cahya dina maranéhanana kecap nu éta teu jelas.
Manéhna nyieun aturan Hukum gampang kaharti, maranéhanana éta ayakeun nu ketat atawa kontradiktif. Hukum manéhna dibawa diajar nu Tret karak alus, etika jeung unggal jenis ciri desirable, jadi loba sahingga komo hiji unbeliever teu bisa ngumpulkeun bantahan mana wae kajaba manéhna jadi frustasi jeung saukurnyarios nanaon di kalang. Komo kafir dina "Time jahiliah" nu sabalikna atawa ditampik manéhna éta teu bisa refute ieu ceuk naon anu dibawa ieu nu bener jeung teu nyobian ngabuktikeun eta jadi disebutkeun.
Nabi Muhammad dijieun halal naon ieu alus for dulur jeung forbade nu nu ieu sabalikna, jeung nya éta ngaliwatan ieu nu manéhna cipta kahirupan, honor jeung harta ti cilaka, jeung dilakukeun ku maranehna sieun Fire tina langgeng Kahirupan.
Pangaweruh Nabawi surpasses nu of komo batur nu paling dedicated élmu anu ngan sanggup acquire, komo sanggeus taun pangajaran, hiji pamahaman teu lengkep tina sugan hiji atawa widang leuwih ilmiah saperti nu kadokteran, interpretasi visions, sebaran warisan, mathematic,lineage jsb anu batang ti pangaweruh-Na. Pangaweruh-Na encompassed sakabeh elmu di pinuh.
Ti visions, Nabi warned, "Visions flutter luhureun sirah hiji manusa." Manéhna ogé ngomong, "Visions digolongkeun kana tilu kategori, visi bener, ngimpi di mana hiji ceramah jalma ka dirina, jeung impian distressful nu ti Iblis." Manéhna ogé ngomong, "Lamun ka ahir jaman draws deukeut, visi percaya hijimoal bohong. "
Nabi spoke rupa-rupa cures kaasup ceuli jeung jero sungut teh, tina Bekam, jeung laxatives. Ngeunaan wayah pangalusna pikeun Bekam manéhna ka Sahabat-Na yén éta téh dina seventeenth, nineteenth jeung dua puluh munggaran ngeunaan (lunar) bulan.
Nabi Muhammad disebutkeun status burih nyebutkeun, "The putra Adam geus teu kaeusi wadahna nu mana wae nu goréng dibandingkeun burih-Na. Lamun eta geus dieusi, mangka katilu kudu keur dahareun, sejen katilu pikeun inuman jeung sésana katilu pikeun napas ".
Nabi ieu ditaros upami "Sabi" ieu hiji jalma atawa hiji nagara whereupon anjeunna ngawaler, "Anjeunna Kangjeng sapuluh barudak, genep di Yaman jeung opat di Syria."
Nabi Muhammad spoke waktu, nyebutkeun, "Time revolves dina bunderan anu ieu wujud anak dina poe nu Allah nyiptakeun langit jeung bumi."
Nabi spoke tina kolam renang nu meungkeut Al Kawthar, sarta ngagambarkeun eta nyebutkeun, "sudut Die ngabentuk pasagi hiji."
Sedengkeun pikeun zikir Allah (dhikr) Nabi méré warta alus, "A akta alus ngabogaan sapuluh leuwih kawas eta, saba kitu, saratus lima puluh dina basa sarua jeung lima belas ratus dina Timbangan."
Rasul Allah informed Sahabat-Na nu mana bae antara wetan jeung kulon mangrupa arah solat (kibla).
Urang geus disebutkeun yén Nabi geus pangaweruh ngeunaan rupa-rupa dialek basa Arab jeung harti sajak maranéhanana.
Pangaweruh Nabawi tina facets basa ieu teu diwatesan ka Arab. Pangaweruh-Na diaktipkeun manéhna ngomong dina loba basa. Manéhna spoke di Ethiopian jeung Persia. Lamun hiji jalma éta méakkeun basa hirup nalungtik-Na manéhna tangtu ngan bisa ngalengkepan sababaraha prestasi-Na. Allah geus cenah,Nabi ieu maca jeung nulis, manéhna ngayakeun bisa maca atawa nulis. Anjeunna teu di kontak jeung jelema nu éta melek ayakeun ieu manéhna digedékeun di masarakat mibanda nu jenis pangaweruh, jeung manéhna teu bisa maca materi palajaran. Eta tetep teu dipikanyaho yén manéhna kabisa pikeun rupaning hal nu.
Allah nyebutkeun Nabi-Na "Ulah saméméh teu Anjeun ngadugikeun nu mana wae nu Book, atawa inscribe eta jeung leungeun katuhu Anjeun" (29:48).
Nu Arab geus jadi ahli dina élmu silsilahna, pantun kuna jeung retorika, maranéhanana geus jadi Sarjana sarta bakal bakti diri ka élmu maranéhanana panalungtikan, jeung diskusi eta. Élmu ieu nyaéta lain saukur tina facets tina sagara kanyaho Nabawi.
Teu aya kamar for malahan jeung hiji unbeliever ka ingkar naon we kakarék disebutkeun, sareng teu acan pikeun rejecter ka mawa hiji hal bertentangan jeung eta, meunangkeun, "Dongeng ti jaman" (25: 5), atawa "A fana teaches manéhna" ( 16: 103). Allah Dijawab ku maranehna ku cara nyebutkeun, "The basa manéhna di saha maranéhanana hint nyaeta non-Arab; jeungieu mangrupa basa Arab jelas "(16: 103).
Propil Prophetic jeung Malaikat jeung jin
Di antarana multitude Nabawi tina miracles, illuminating tanda jeung hadiah nyaeta komunikasi-Na jeung malaikat jeung jin anu geus dijieun dipikawanoh urang ngaliwatan cutatan prophetic-Na. Allah dirojong manéhna jeung malaikat jeung jin, sarta loba para sahabat nempo maranehna.
Allah warns, "tapi upami Anjeun ngarojong hiji jeung nu séjénna ngalawan manéhna, (terang yen) Allah aya wali-Na, jeung Jibril" (66: 4). Manéhna ogé nyebutkeun, "Jeung lamun Allah wangsit ka malaikat, nyebutkeun, 'mah bakal jadi sareng anjeun. Pasihkeun kawani ka mukmin" (8:12). Oge, "Jeung lamun (Rosul SAW) ngado'a ka Gusti Anjeun pikeunbantuan, Anjeunna dijawab, 'Kuring keur ngirim ka bantuan Anjeun sarébu malaikat di suksesi' "(8: 9) Sarta,." (Inget) kumaha Urang dikirim ka anjeun hiji pausahaan tina jin, saha, basa aranjeunna datang jeung listened ka Koran ceuk ka nu séjén, 'Kudu jempé' "(46:29).
Ngeunaan Kecap-Na, "Pikeun memang anjeunna ningal salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti-Na" (53:18) Abdullah, putra Masood sacara ngabejaan urang nu Nabi Muhammad nempo Archangel Jibril dina bentuk sawarga-Na bener jeung nu manehna geus genep ratus jangjang.
Aya petik kacida alusna dipikawanoh patali ka peuting lalampahan nu speaks tina paguneman-Na jeung Archangel Jibril, Malaikat Israfil ogé malaikat sejen, sarta ogé ngabejaan kumaha manéhna disaksian nu immensity wilangan maranéhanana jeung penampilan sawarga sababaraha.
Sakumaha urang ceuk tadi, sababaraha Sahabat-Na nya ogé Maha Agung nempo malaikat nu beda jeung tempat. Salah sahiji sightings paling kawentar nyaéta waktu lamun waktu Sahabat-Na nempo Jibril anu geus dianggap wujud manusa sarta datang ka ménta Nabi ngeunaan Islam, kapercayaan (Iman) jeung kasampurnaan (Ihsan). Abbas 'putra, Osama, putra Zayd sarta Sahabat séjén nempo Jibril jeung bentuk Dihya Al-Kalbi nu jadi manusa pisan ganteng. Sa'ad nempo Malaikat Jibril di sisi katuhu Nabawi jeung Malaikat Michael dina kénca diangkat jadi lalaki maké robes bodas. Sababaraha Sahabat ngadéngé malaikat shouting di kuda maranéhanana dina poeBadar.
Malaikat bakal salam Imran, putra Husain urang.
Dina naon geus jadi katelah "Wengi tina golongan jin", Abdullah, putra Masood sacara nempo jin jeung ogé ngadéngé eta ngomong. Manéhna digambarkeun eta jadi resembling nu lalaki tina Azut (tina turunan India).
Aya hiji kasempetan nalika Nabi Muhammad ieu dina aktipitas solat lamun ujug-ujug Iblis, nu stoned jeung dila'nat, bergegas ka arah manéhna dina usaha ngaruksak solat, tapi Allah méré kakuatan Nabi leuwih manéhna. Sanggeus solat manéhna ka Sahabat-Na anjeunna ngalaman hayang dasi Iblis ka salah sahiji pilar dinaMasjid jadi yén sadaya bisa kasampak di manéhna, tapi saterusna manéhna recalled ka papisah di supplication tina lanceukna, Nabi Solomon, "Maafkan kuring Gusti mah, jeung méré kuring hiji karajaan kawas nu moal tumiba mana wae sanggeus kuring" (38: 35). Whereupon Allah rendered Iblis pecundang, sarta jadi Nabi di manner alus teuing-Na,mugi Gusti balik.
Kitu deui nu sanesna, subjék ieu téh hiji jadi gede pisan kudu sadar yen harita téh euy tapi rasa.
Nu News of Nabawi Messengership dipikawanoh rabi, Monks jeung Jalma Diajar
Warta Nabawi, gambaran, tanda Messengership-Na dipikawanoh rabi, monks jeung urang boga pangaweruh jaman éta.
Lamun asalna ka warta tina prophethood Nabi Muhammad jeung Messengership hiji kudu terang, yen aranjeunna inscribed di kitab suci samemehna, sarta dikirimkeun ti monks, rabi jeung Jalma boga pangaweruh tina Kitab. Nya gambaran, bangsa, ngaran jeung tanda-Na, komo segel nu ieu Grace nudaerah antara bilah taktak nya éta dipikawanoh ku maranehna. Mention Nya ogé kapanggih dina sajak tina Unitarians, jeung naon anu pernah dipikawanoh ku Zayd, putra ngirut sacara nu akina ieu Nufayl, digambarkeun Nabi. Dadaran jeung warta tina nabi forthcoming ogé dipikawanoh Warakah, putra Nawfal Kang, AthkalanAl Himyari jeung sarjana Yahudi.
Nabi ieu disebutkeun dina Kitab Taurat asli jeung Injil. Sadaya unsur kasebut dipikawanoh urang boga pangaweruh tina kitab suci terus dikirimkeun ku jalma dipercaya nu dirobah jadi Islam. Jalma saperti di antarana, putra Abdullah Shalom Kang, urut rabi kapala Madinah, putra Sa'nah, Yamim sacaraputra, Mukharyia, Ka'ab ogé sarjana Yahudi sejenna. Sedengkeun pikeun Kristen, aya Buhairah ti Syria, Nestor ti Abyssinia, gubernur Bosra, Daghatir nu Bishop Siria, Al Jarud, Salman ti Pérsia, nu Negus jeung Kristen ti Abyssinia, sababaraha uskup tina Najran jeung Kristen sejenna.
News of conversions ieu kahontal kukituna dicaritakeun ku Heraclius, Kaisar Roma, Paus tina Roma, hirarki Kristen, kapala gereja Koptik di Mesir jeung para sahabatna, nu sarjana Yahudi putra Suriya sacara nonjol, Akhtab jeung lanceukna, Ka'ab putra Asad Kang, putra Az-Zubair Batiya sarta séjénSarjana Yahudi.
Aya loba rekaman otentik nu nyarita kumaha boh Yahudi jeung Nasrani teu bisa ngalakukeun disebutkeun tapi ngaku kana ayana déskripsi ieu nu Nabi Muhammad anu ditulis dina kitab suci maranéhanana.
Iraha wae salah sahiji Jalma tina Kitab datang ka tangtangan Nabi Muhammad manéhna baris QUOTE kitab suci sorangan salaku hujah ngalawan maranehna. Manéhna reproached sahijina keur tampering jeung kecap dina kitab suci, sarta pikeun concealment eusi maranéhanana, sarta twisting kecap nu disebutkeun bakal dilakukeunselingkuhan-Na jelas. Manéhna diondang ka supplicate pikeun kutuk Allah tumiba dina maranéhanana anu lied, tapi ditolak. Sabot maranéhanana direalisasikeun maranéhanana bakal kakeunaan di nu caang maranéhanana bener, maranéhanana teu merlukeun dibedah atanapi teu ayana konfrontasi sareng anjeunna kukituna Ngahindarkeun paparan buku maranéhanana.
Kungsi clerics ieu kapanggih buku maranéhanana ngandung lian ti anu mana kang ngungkabkeun, pihakna geus tangtu ku jauh leuwih gampang eta nampilkeun eta tinimbang jadi subjected ka ngajabel tina sipat maranéhanana, dina sababaraha kasus kahirupan maranéhanana, sarta status. Manéhna ditantang Yahudi jeung ayat ti nu nyebutkeun Qur'an, "BawaTaurat jeung ngadugikeun eta, lamun Anjeun aya truthful, Jelema nu sanggeus ieu invent ngampar ngeunaan Allah nu doers ngarugikeun ". (3: 93-94), tapi maranéhanana milih teu ngawaler.
Aspék nu Kalahiran Nabi
(Dina Senén, 12 tina Rabiulawal-al-Awwal (21 April 571 sanggeus Yesus ascended ka sawarga ka await-Na mulang nyanghareupan ahir manéhna dunya) Lady Aminah ngababarkeun putra Maha Agung nya di imah Abu Tholib. Salaku Lady Aminah méré kalahiran lampu Maha Agung datang ti dirina nu diaktipkeun nya ningali istana jauh jauhSiria.
Nu orok éndah lahir tanpa renik tina kokotor kana manéhna, jeung ambu amis caressed awak saeutik sampurna-Na. Lady Aminah inget nu instruksi manéhna sempet geus dirumuskeun dina visi nya jeung supplicated ka Allah jeung eta kanggo putra saeutik nya.
Warta nu Lady Aminah geus dibikeun lahir ka putra dikirim secara langsung ka Abd Al Muthalib. Pas manéhna ngadéngé béja alus manéhna bergegas pikeun nempo putu teu karunya kitu. Lamun manéhna nepi ka imah jantung nya éta ngeusi kabagjaan jeung lembut, miara asih. Manéhna cradled orok amis dibungkus dina lawon bodas di leungeun-Naterus nyokot manéhna ka Ka'bah di mana anjeunna ditawarkeun hiji punden sukur ka Allah pikeun kiriman aman tina putu-Na.
Saméméh balik putu anyar pikeun Lady Aminah manéhna indit imah pikeun mintonkeun manéhna ka kulawargana sorangan. Ngadeg di panto nungguan mulang bapana ieu putra heubeul tilu taun-Na Abbas. Lovingly, Abd Al Muthalib ka putrana, "Abbas, ieu téh adi Anjeun, méré manéhna hiji nyium," kitu Abbas, anu kanyataanana-Napaman, Bent leuwih jeung dicium adi orok teu karunya kitu.
Sanggeus everyone geus admired orok teh, Abd Al Muthalib balik ka Lady Aminah sarta saluyu jeung visi nya jeung visi Abd Al Muthalib anu katempo, orok amis ieu ngaranna Muhammad. Lamun urang ditanya naha maranéhanana geus ngaranna manéhna Muhammad maranéhanana ngawaler, "Pikeun jadi muji di langit jeung bumi." Anu diluhurbubuka nepi ka bagian ieu dicokot ti mosque.com kang "A perjalanan Hirupna hiji jeung Nabi Muhammad")
Nu ku manéh tina hampang Nabi salila konsépsi sarta lahir ku Lady Aminah, Ibu Nabi, ku Ahmad Darwish:
Sairia, putra Al Irbad Kang, ceuk nu Rasul Allah ngandika, "Mémang mah, nu worshiper Allah, jeung segel para nabi saprak Adam ieu nu disetél dina liat mah bakal nginpokeun ka Anjeun tentang ieu:. Kami nu supplication mah bapana Ibrahim, nu tidings gumbira Yesus, sarta wawasan ku indung na kawas kitu,nu ibu ibu para nabi tempo -. sarta terang yen ibu Rasul Allah nempo salaku manéhna ngababarkeun kuring, lampu emitting ti dirina nu cahayana nu istana Siria, arek manéhna nempo eta "HR Ahmad putra Hanbal, Bazar jeung Al Byhaqi nu judged eta jadi otentik salaku teu ibn Hibban, Al Hakimjeung dikonfirmasi ku Hafiz ibn Hajar. HR Hafiz Abdullah Bin Siddique Al Ghumari, bisa Allah geus rahmat dina maranehna.
(Pikeun ieu Ahmad Darwish nu ditambahkeun:. Ieu negates pamadegan maranéhanana anu mertimbangkeun Lady Aminah jadi saukur antara rahayat hiji alam orientasi tegak saméméh Islam, jeung kawas kitu "sedekah" maranéhanana dikirim deui ka eta anu nyebutkeun prophetic Ieu téh bukti yén Aisyah nu kahiji di antara babaturan deukeut Allah (awlia) dinaIslam, jeung nu manéhna nyaéta ibu menak kulawarga imah Nabawi, saprak manéhna nempo jeung panon tina babaturan deukeut Allah (awlia). Status ranking luhur saperti ieu referenced dina hadits Ilahi, "Kuring bakal tetempoan-Na jeung nu manéhna nilik". Ieu ngandung harti yén manéhna nempo istana teu jeung nyaeyesight teratur tapi kalawan terang putra nya urang. Ku alatan éta, manéhna endowed manéhna jeung ngahargaan jeung susu pangalusna nya, sarta manéhna cahayana nya saméméh cahaya dunya.
Grammatically, Nabi disebut dirina minangka jalmi kadua ku indungna jeung bore Nyaksikeun yen manéhna nempo sakabeh lampu, sedengkeun batur Uninga Ngeunaan eta saterusna. Nabi ngahormatan Lady Aminah jeung disebut nya "Basa Rasul Allah". Cahya Her, ngahargaan jeung kabagjaan ieu diwariskeunku Lady Khadijah mangka putri nya Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna.
Hafiz ibn Kathir nya di Shahih (otentik) Seerah ngalaporkeun yén Lady Aminah ogé nempo cahya sarua lamun manéhna teu katimu Nabi. Manéhna ogé disebutkeun dina rujukan sarua rohmat Nabi. Sateuacan pupusna, Syaikh Al Bani anut ka ieu ditinggalkeun kaom Wahabi. Syaikh Al Bani jadikacida kritis tina kapercayaan professed tina clerics Wahabi Ajén - ibn Baz jeung Twigry - nu ngurusan hiji kasaruaan antara manusa jeung Allah.
Ieu téh, singket, rohmat Allah ka urang tina pamahaman hadits ieu. Ieu téh mangrupa rujukan otentik undisputable ka cahya Prophethood jeung teu aya hiji kudu nimbang narration palsu nu nyebutkeun, "O Jabir, nu nyiptakeun kahiji ku Allah nyaeta cahya Nabi Anjeun" anu fabricator anakngaku jadi dilaporkeun dina Musannaf ku Abdul Razzaq, ieu teh kacida palsu.)
Teu lila sanggeus lahir Nabi Lady Aminah jeung Abd Al Muthalib megatkeun pikeun ngirim karek lahir jadi digedékeun di gurun mana suku nya kawentar for urang diomongkeun murni Arab.
Halima, putra Abi Dhuaib ti suku Bani Sa'ad jeung salakina Al-Harith, putra Abdul Uzza - anu leuwih dipikawanoh Abi Kabshah - datang ka Mekah hoping pikeun manggihan orok maranéhanana bisa piara jeung tah ieu nu Halima jadi ibu suckling Nabawi. Boh Halima jeung salakina éta geura-girusadar tina berkah nu terus datang jalan dina akun manéhna, sarta ayeuna geus hiji kaayaanana susu payudara ka puas manéhna jeung lanceukna angkat-Na. Sedengkeun pikeun heubeul manéhna-onta nya eta ayeuna dihasilkeun susu jeung domba nya jadi subur. Maranéhanana noticed kematangan jeung tumuwuhna Nabawi, jeung kumaha manéhna surpassed nubarudak sorangan.
Saméméh Advent Nabi Muhammad, satans jeung jin ngalakukeunana lalampahan ka langit jeung eavesdrop kana kajadian Linggarjati pikeun umat manusa, tapi sanggeus lahir nu satans éta henteu deui bisa lalampahan ka langit ka eavesdrop kana kajadian Linggarjati pikeun umat manusa.
Aversion Nabawi pikeun brahala ieu alamiah, sarta manéhna kungsi pihak ka jahat nu constituted hirup sapopoé salila "Time jahiliyah."
Modesty Nya ieu ditangtayungan ku Allah jeung carita geus nepi urang ngeunaan panyalindungan ieu salila rebuilding tina Ka'bah. Ieu adat, pikeun Koraysh lamun ngawangun mawa batu di robes maranéhanana jeung leuwih sering ti teu bagian swasta maranéhanana jadi kakeunaan. Nu Muhammad ngora, nya éta ngeunaan ngumpulkeunjubah-Na kawas batur, tapi manéhna nyegah ku sawarga ti cara eta jeung murag ka taneuh jeung teu ngumpulkeun jubah-Na.
Aya loba laporan nu nyarita awan shading manéhna salila ngumbara-Na.
Nepi nepi ka waktu Nabi ieu dibikeun Wahyu, manéhna dijieun ka sunda seclusion.
Salaku pupusna ditilik, manéhna ka maranéhanana dear manéhna tina nearness, katut nu astana-Na bakal di imahna di Madinah. Nu kamar tina istri-Na dibuka ka Masjid. Naon antara imahna jeung mimbar téh bagian tina Paradise.
Allah ngahormatan Nabi Nya kitu deui di momen maot jeung ti tanda ieu urang kitu deui nu sanesna bisa boga glimpse kana priyayi-Na. Salaku maot ditilik, Allah dikirim Malaikat of Kematian manéhna nu dipénta idin pikeun nyokot jiwa-Na jauh. Malaikat geus kungsi saméméh nanya ka idin sahangalakonan ieu, jeung lamun waktu datang malaikat do'a leuwih awak adi-Na. Salaku Sahabat-Na nya éta ngeunaan nyiapkeun manéhna pikeun pamakaman-Na sora ieu kadéngé nyebutkeun, "Ulah ngaleupaskeun baju ti manehna lamun manehna dikumbah."
Summation tina Prophetic Miracles
Tujuan tina buku ieu geus nampilkeun sababaraha miracles Nabawi jeung tanda Prophethood-Na. Sanajan loba teu acan kaasup naon anu geus disebutkeun aya cukup; lamun sakabeh éta bisa disebutkeun eta tangtu merlukeun loba jilid.
Nu miracles Nabi Muhammad leuwih dibuktikeun ti maranéhanana ku para nabi mulya séjén ku dua cara. Kahiji, manéhna dibéré miracles anu teuing loba ka cacah. Bréh, euweuh tina sasama nabi-Na dibere hiji kaajaiban nu Nabi urang teu mawa hiji ieu boh sarua atawa leuwih alus teuing. Lobaurang geus dicokot perhatian urang ka kanyataan ieu.
Sedengkeun pikeun maranéhanana keur loba, hiji kudu nyadar yén sagala bagéan Qur'an anu miracles. Qur'an ngandung 6.236 ayat sarta unggal ayat anu mujijat di sorangan. Allah tantangan ,. "Ari eta ngahasilkeun frasa kawas eta, lamun naon anu maranehna nyebutkeun bener!" (52:34) atawa, "ngahasilkeun surah comparable ka eta" (2:23).
Di antarana alam miraculous Qur'an nyaéta tata cara eloquence sarta komposisi elit, saba kitu unggal bagian ngandung hiji kaajaiban ganda.
Facet sejen alam miraculous nyaeta nu ngalaporkeun pangaweruh ngeunaan gaib. Dina saukur surah tunggal sorangan hiji mampu pikeun manggihan loba laporan, sarta unggal laporan mangrupa hiji kaajaiban dina sorangan, ku alatan éta jumlah miracles ngaronjat kitu deui nu sanesna. Gedena jumlah miracles nu dipiboga kuKoran teu bisa ditangtukeun, nya éta jadi pinunjul dina sorangan anu proofs anak teu bisa encompassed, utamana lamun hiji observes aya ayat nu éta bisa direalisasikeun dina abad saterusna jadi tanda pikeun jalma waktu éta.
Nu cutatan prophetic ngandung wincikan tina miracles tina Qur'an ogé aspék miraculous kahirupan Nabi Muhammad.
Bréh, nyaeta kajelasan undisputable tina miracles dibikeun ka Nabi Muhammad. Messenger saméméhna dibere miracles relatif ka waktu maranéhanana jeung dina élmu nu urang maranéhanana excelled. Contona, dina mangsa jaman Nabi Musa, aman damai jadi kana manéhna, sorcery geus nepi ka nu pang luhurna, sarta jadi Musaieu dibikeun miracles nampilkeun (ka Fir'aun jeung) ka sorcerers nu resembled kaahlian kuat sorangan tapi éta jelas jauh leuwih kuat batan pamadegan nu magicians jeung sorcerers waktu-Na. Anu dibawa shattered nyai normal sorcery jeung sorcerers éta teu bisa berlaga, ngarahsurrendered.
Sarua manglaku ka Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna, rahayat nya waktu excelled dina élmu kadokteran. Jadi lamun Yesus dibawa eta ku idin Allah cures leuwih ti bounds kadokteran maranéhanana, saperti raising tina paéh, curing teh buta jeung penyembuhan leper nu tanpa pamakéantatamba, nya éta tanda pikeun jalma nya éta naon anu dibawa ieu memang ti Allah. Kaayaan sarua panawaran ka miracles sakabeh nabi anu mulia séjén, aman damai jadi kana maranehna. Dina unggal kasus miracles ieu nya tanda ka jelema anu jalmi anu jumeneng saméméh maranéhna jeung saha geus dibikeun miraclesieu nabi dikirim ka eta ku Allah jeung maranehna kudu nuturkeun manéhna.
Allah dikirim Nabi Muhammad dina basa élmu pamungkas opat; rétorika, pantun, pangiriman sajarah, jeung predications. Sakumaha urang disebutkeun saméméhna, nu ngirim turun tina Qur'an excelled sadaya bentuk basa Arab jeung indit leuwih ieu opat kategori nu ieu nu ieu mungkinka niru, eloquence anak ieu jauh leuwih kabisa linguistik maranéhanana, komposisi anak cukup unik sarta gaya anak teh siga nu ieu saméméhna unheard. Nu Arab éta teu bisa ngagambar babandinganana antara gaya sarta méter béda.
Eusina nu ngandung warta ngeunaan mahluk, kajadian, nu panyingkepan perkara disumputkeun, pikiran jero, sakabéh nu anu dibuktikeun bener, jadi nu komo kritikus paling mumusuhan teu bisa ngumpulkeun sora.
Sedengkeun pikeun prediksi jeung omens tina soothsayers, nu ogé ngan kapanggih jadi bener hiji waktu kaluar ti sapuluh, Nabi Muhammad dilakukeun ku maranehna teu meunang dipake. Manéhna severed akar prakték eavesdropping ku satans ngaliwatan rajam meteor maranéhanana jeung béntang guarding.
Nabi Muhammad dibawa warta generasi saméméhna sarta ogé ku para nabi saméméhna. Manéhna ka eta bangsa nu geus wibawa jeung kajadian leuwih ti pangaweruh malah jelema nu devoted sorangan sagemblengna ka ulikan pangaweruh saperti.
Qur'an anu mujijat, sarta unggal facets miraculous anak bakal tetep untarnished ka Poé Kiamat jeung nyadiakeun Buktina jelas keur unggal bangsa. Hasilna teu bisa withheld ti saha investigates jeung ngagambarkeun kana nu incomparability tina Qur'an jeung ngarékam perkara ghaib.
Aya nu kungsi geus hiji jaman nu kaliwat tanpa truthfulness Qur'an sacara keur dilakukeun manifest. Ngaliwatan kapercayaan maca nyaeta ngarupakeun pertahanan jeung Buktina anu jelas. Teu bisa disebutkeun yen ceuli sarua manéh jeung panon hiji sorangan sabab witnessing naek ka katangtuan.
Nu miracles of nabi mulya saméméhna geus lila saprak layu jauh, maranéhanana eksis ngan salila waktu hirup tina nabi maranéhanana, sedengkeun Qur'an, nu mujijat greatest Nabi urang moal cease. Tanda anak nu terus renewed jeung moal ngaleungit.
Abu Hurayrah ngabejaan urang yen Nabi nyarios, "Unggal Nabi ieu dibikeun nanaon anu lain bangsa dipercaya. Kuring geus dibere Wahyu nu Allah geus dikirim ka kuring, jeung geus asa nu dina Poé kiamat mah bakal hiji jeung nu paling pengikut. " Nu nyebutkeun prophetic Ieu jelas jeung kuat.Sakumaha urang apal, Nabi nyaéta segel sakabeh para nabi jeung dikirim jadi rahmat pikeun sakabeh dunya. Dina hadits ieu aya indikasi yen manehna supplicating jadi nabi anu miboga mangpaat loba nyembah berhala Allah, jeung anu sipatna panarima tina rahmat-Na dina ieu kahirupan jeung kabagjaan dinaKahirupan langgeng.
Hak Nabi Muhammad leuwih umat manusa
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Hak-hak Nabi Muhammad
Leuwih ti umat manusa
Kawajiban ka percaya jeung taat Nabi teras turutan jalan te Nabi (Sunnah).
Jeung faktor ngadegkeun ieu geus incumbent percaya Nabi Muhammad jeung kaaslian talatah-Na kukituna narima iman jeung percaya dina Wahyu manéhna dibawa ka anjeun.
Allah ngabejaan urang, "Ngumbara di Allah, jeung Rasul, sarta dina Lampu nu nu Urang geus dikirim ka handap" (64: 8). Manéhna speaks Nabi nyebutkeun, "Kami dikirim Anjeun (Rosul SAW) salaku saksi jeung salaku bearer tina tidings gumbira jeung warning, ku kituna anjeun percaya Allah jeung Rasul jeung nu ngarojong manéhna,revere manéhna (Rosul SAW), sarta exalt Anjeunna (Allah) subuh jeung dina malem ". (48: 8-9) Manéhna ogé nyebutkeun," Ngumbara di Allah jeung Rasul, nu Unlettered Nabi "(7: 158) .
Ti ayat ieu eta dijieun dipikanyaho ka individu nu aya kawajiban percaya Nabi Muhammad. Tanpa eta, kapercayaan anu teu lengkep sabab kapercayaan hiji sacara ngan valid jeung kapercayaan di Oneness Allah jeung ditampa sacara jeung kapercayaan di Nabi Muhammad. Allah warns, "Whosoever disbelievesdi Allah jeung Rasul; Urang geus disiapkeun Blazing Fire pikeun kafir "(48:13).
Abu Hurayrah kadéngé Rasul Allah ngomong, "Kuring geus maréntahkeun tarung (nu idolatry of) urang nepi ka maranehna tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah, sarta percaya kuring, jeung naon Kuring dibawa. Lamun maranehna ngalakukeun ieu, getih jeung harta maranéhanana anu kajaga ti kuring, iwal ti lamun hiji katuhu Islamdilanggar. Reckoning nyéta jeung Allah. "
Hartina kapercayaan di Nabi nyaeta hiji ngasuh saksi ka prophethood-Na, nu pesen Allah dipercayakeun ka manehna, keur supportive tina sagala rupa nu dibawa jeung cenah. Naon nu aya dina jantung hiji sacara terus lahir saksi ku basa éta, manéhna memang Rasul Allah.
Ieu harti kapercayaan ieu ratified ku hadits numana Archangel Jibril datang ka Nabi jeung ngomong, "Bejakeun kuring ngeunaan Islam." Nabi ngawaler, "Eta nu tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad utusan Allah ...." Saterusna Jibril ditaros Nabi ngeunaanhartina kapercayaan nu anjeunna ngawaler, "Eta nu percaya Allah, Malaikat-Na, Buku-Na jeung Rasul ..."
Kapercayaan di Nabi ngakibatkeun nu ditampa jantung sedengkeun Islam ngan tungtutan verbalization anak. Tapi, lamun kasaksian nyaeta ngan saukur kana létah tanpa konfirmasi tina jantung nu, nyaéta tantamount ka hypocrisy. Allah speaks tina munafik nyebutkeun, "Lamun munafik datang ka anjeunmaranéhanana nyebutkeun, 'Kami tega saksi, yen Anjeun teh utusan Allah.' Allah weruh yén anjeun (Rosul SAW) nu memang Rasul, jeung Allah ngasuh saksi anu munafik anu sabenerna liars "(63: 1)!. Urang sapertos ngabohong jeung tongues maranéhanana concealing naon sih di hate maranéhanana jeung panyaksian saperti ngabogaanno benefit dina langgeng Kahirupan sabab witnessing maranéhanana anu teu lengkep sarta maranéhanana baris ngagabung ka kafir. Sedengkeun pikeun hukuman maranéhanana mah bakal di bagean deepest tina Seuneu, di handap nu tina kafir. Sanajan kitu, dina ieu kahirupan sabab uttered nu kasaksian lisan urang kawas nu ditangtukeunku hakim Muslim jadi Islam, sabab hakim teu gaduh akses ka tempo realitas naon anu aya di jantung.
Hakim geus dilarang pikeun nalungtik realitas witnessing jalma sabab Nabi censured laku lampah hiji jalma nu tangtu ku nanyakeun manéhna, "Naha anjeun dibeulah muka jantung nya?" Panyaksian lisan mangrupa bagian ti Islam jeung konfirmasi jeung jantung mangrupa bagian tina kapercayaan.
Kawajiban ka nurut Nabi
Aya hiji kawajiban kana sakumna umat Islam nu butuh taqwa ka Rasulullah. Ieu kawajiban dijieun katempona di Qur'an nu manéhna dikirimkeun. Allah nyebutkeun, "mu'min, nurut Allah jeung Rasul, jeung teu ngahurungkeun jauh ti manéhna sawaktos Anjeun keur sidang. Ulah jadi kawas jalma anu nyebutkeun, 'Kami ngadéngé,' tapiteu ngadangukeun "(8:20). Sarta," Ucapkeun, 'taat Allah, taat ka Rasul ... .. Lamun nurut manéhna, Anjeun bakal dipandu "(24:54)." nurut Allah jeung Rasul dina pilihan jadi subjected ka rahmat "(3: 132)." ". (4:80) Sarta," Whosoever luyu jeung Rosululloh, memang manéhna geus diturut Allah Naon bae utusan méré Anjeun,narima eta; jeung naon bae anjeunna forbids anjeun, abstain "(59: 7)." Whosoever luyu jeung Allah, jeung Rosululloh, maranehna jeung pamadegan saha Allah geus favored "(4:69)." Kami teu ngirim Rasul iwal manéhna kudu diturut, ku idin Allah "(4:64).
Dina ayat ieu Allah jelas nyebutkeun yen lamun batur luyu jeung Rasul manéhna di kanyataanna oge malire Allah. Ta'at ka naon bae Nabi Muhammad paréntah jeung abstaining ti sama sekali manéhna forbade mangrupakeun sinonim ka nu keur taat ka Allah. Allah ogé speaks tina ganjaran keur taqwa éta jeung warnstina hukuman nu bakal tumiba kana disobeys whosoever.
Ulama jeung Imams nu pamadegan nu malire Rasul Allah hartina nempel ka jalan prophetic sarta ngalebetkeun ka naon anu dibawa. Maranéhanana ceuk nu Allah teu ngirim utusan ka hiji bangsa tanpa nempatkeun kawajiban nu kana eta pikeun taat Rasul jeung nu ku utusan jalmi anuhenteu maliré Allah.
Abu Hurayrah kadéngé Rasul Allah ngomong, "Whosoever luyu jeung kuring geus diturut Allah. Whosoever disobeys kuring geus disobeyed Allah. Whosoever luyu jeung utusan mah geus diturut kuring jeung whosoever disobeys utusan mah geus disobeyed kuring."
Henteu maliré utusan constitutes keur hiji bagean malire Allah, sabab Allah geus ngutus yén manéhna téh nu hiji ka diturut.
Sedengkeun pikeun kafir nu nolak Nabi Allah informs urang, "On Poé nu lamun rupa maranéhanana dipareuman kira dina Fire, maranéhanana baris ngomong, 'Naha urang nu geus diturut Allah jeung diturut utusan!'" (33:66), tapi kasép jeung pamikiran wishful maranéhanana bakal teu boga kauntungan pikeun maranéhna, bakal jadi konstansumber for teu kaduhung.
Nabi oge Isa, "Kapan kuring nyaram anjeun ngalakukeun hiji hal, abstain. Lamun mah sorana Anjeun pikeun ngalakukeun hiji hal, teu jadi loba anjeun bisa."
Abu Hurayrah recalled waktu lamun waktu Nabi spoke of Paradise, sarta ngomong, "Sakabeh bangsa mah bakal asup Paradise iwal maranéhanana anu ingkar." Para sahabat ditanya, "O Rasul Allah, saha nu bakal nolak?" Anjeunna ngawaler, "Whosoever luyu jeung kuring bakal nuliskeun Paradise sedengkeun whosoever disobeys kuring geus nolak."
Waktu sejen Nabi ka Sahabat-Na. "Bandingan My jeung sasaruaan naon Allah geus ngutus kuring jeung téh saperti saurang lalaki anu asalna Nya ke urang nyebutkeun, 'urang O, kuring geus katempo tentara jeung panon kuring sorangan, jeung Kami hiji bearer gera -! Nyalametkeun yourselves' Hiji kelompok urang nya nurut manéhna jeung perjalanan di nightfall,maranéhanana balik di rineh maranéhanana jeung disimpen. Grup lianna nampik manéhna jeung tetep. Tentara nu datang isuk-isuk jeung nu annihilated. Saperti nyaéta sasaruaan maranéhanana anu taat kuring teras turutan naon mah mawa, sarta sasaruaan maranéhanana anu henteu patuh kuring jeung belie naon mah mawa, "
Nabi Drew simile sejen nyebutkeun, "Eta sarua jeung hiji jelema anu ngawangun hiji imah terus prepares hiji hari raya rupa di jerona jeung ngirimkeun mudik summoner a. Whosoever jawaban summoner nu asup kana imah jeung eats ti salametan, sedengkeun whosoever teu ngajawab summoner nu ngayakeun asup kana imah atawaeats ti hari raya teh. "
Nu "imah" disebut dina hadits harita hartina Paradise jeung "summoner" nyaeta Nabi Muhammad. Whosoever luyu jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, geus diturut Allah, sedengkeun whosoever disobeys Rasul Allah geus di kanyataan disobeyed Allah.
Kawajiban ka Turutan hidayah Nabi
Kawajiban ka nurut, prakték jalan, turutan panduan Nabi.
Allah nyebutkeun, "Ucapkeun, 'Lamun anjeun bogoh ka Allah, kuring nuturkeun (Rosul SAW) jeung insya Allah moal love you, jeung ngahampura dosa anjeun" (3:31). Manéhna ogé nyebutkeun, "Ngumbara di Allah jeung Rasul, nu Unlettered Nabi, anu percaya ka Allah sarta Kecap-Na Turutan manéhna dina pilihan nu Anjeun dipandu." (7: 158). Sarta, "Tapi teu, kuGusti Anjeun, moal percaya Anjeun nepi ka maranehna make hakim ngeunaan disagreement antara, teras, maranéhanana moal manggihan di diri teu ngarareunah nu mana wae nu ngeunaan putusan Anjeun, tur bakal nyerah ka anjeun dina kintunan full "(4:65).
Allah nyebutkeun, "Dina Rasul Allah Anjeun gaduh conto rupa pikeun Sing saha anu ngaharepkeun pikeun Allah jeung Poé Tukang" (33.21). Sababaraha sarjana ngécéskeun yén 'conto rupa' hartina panutan jeung salasahiji anu kudu emulate manéhna nuturkeun jalan hirup jeung ayakeun ngalawan manéhna di boh kecap atawa tindakan.
Ku alatan éta, whosoever nuturkeun paréntah Allah pikeun ngalakukeun ieu jangji ku Anjeunna nu maranéhanana bakal terpimpin, sabab Allah dikirim Nabi Muhammad jeung hidayah-Na jeung Agama bebeneran ka purify urang, jeung ngajar urang Qur'an Suci gandeng jeung hikmah, sakabéh nu nungtun ka Path lempeng.
Dina ayat nu dibaca "Lamun anjeun bogoh ka Allah, kuring nuturkeun (Rosul SAW) jeung insya Allah moal love you, jeung ngahampura dosa anjeun" (3:31) eta dipikaharti nu whosoever nuturkeun Nabi nu preferring manéhna leuwih jeung di luhur kahayang pribadi jeung inclinations bakal dihampura ku Allah jeung bakal dipikacinta ku Anjeunna. Nupondasi kakuatan tina kapercayaan hiji nyaéta kaluman ka Nabi gandeng ka kapuasan tina judgment sarta forsaking oposisi kana manéhna.
Nu cinta hiji worshiper Allah jeung Rasul perenahna di taqwa jeung keur pleased jeung parentah boh Allah jeung Nabi Na. Nu asih Allah pikeun nyembah berhala kitu Anjeunna pardons eta jeung blesses poto eta sareng Mercy Na. Perhatian urang dicokot kanyataan yén asih ti Allah manifests sorangandina panangtayungan jeung kasuksésan, sedengkeun nu cinta worshiper hiji manifests sorangan di taqwa.
A Teeuw wrote:
"Naha anjeun henteu patuh Allah sawaktos Anjeun ngaklaim ka sunda Anjeunna?
Ku hirup kuring, ieu téh logika aneh!
Lamun asih anjeun geus bener, Anjeun bakal diturut Anjeunna.
Lover Nu luyu jeung hiji manéhna mikanyaah ka. "
Geus ngécéskeun yén sunda worshiper hiji dinyatakeun dina exaltation-Na Allah jeung di angen nya ku Anjeunna, jeung nu cinta Allah pikeun worshiper nya éta rahmat Manéhna bestows babarengan jeung patalina jeung masalah Nya keur manéhna.
Nabi warned, "Anjeun kudu nuturkeun jalan prophetic mah jeung jalan nu khalifah rightly dipandu. Nempel ka eta voraciously jeung Waspada mahluk anyar. Hal nu anyar nu inovasi sarta unggal inovasi (nu henteu luyu jeung kepala sekolah Islam) nyaeta misguidance. "
Salian gera Jabar dilaporkeun sanggeus kadéngé, "Unggal misguidance aya dina Fire teh." (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Ulama nyebutkeun inovasi boh négatif atawa positif Maranéhanana dina ngajaga jeung kepala sekolah Islam anu positif, sedengkeun maranéhanana nu négatif anu maranéhanana ngalawan kepala sekolah Islam duanana..rupa nu categorized dina kaayaan klasifikasi fiqih lima nu:. fardhu, haram, likeable, dislikable, idin boh prakna hal atawa teu prakna eta)
Abu Rafi 'narrates yen Nabi ka Sahabat-Na, "Ulah ingkeun mana wae salah sahiji Anjeun kapanggih reclining dina ranjang-Na sanggeus pamariksaan warta orde mah nu boh Paréntah atawa forbids, ngarah saterusna dina manéhna nyebutkeun,' Kuring henteu weruh, Kuring nuturkeun ngan naon nu kapanggih dina Kitab Allah '"(Syaikh Darwish commented:. Hanjakalnadi Suriah jeung ogé di sawatara nagara kulon hiji doktrin innovated palsu geus arisen. Panganut maké "T" kaos pernyataan saperti, "The Jalma tina Koran" proclaiming. Ieu urang teu bisa dianggap wawakil ngaku maranéhanana di kanyataan maranehna nu sabalikna. )
Lady Ayesha, Ibu tina mu'min, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngabejaan urang nu Rasul Allah bakal ngalakukeun hiji hal guna simplify zat pikeun pengikut-Na. Tapi, aya sababaraha anu aya hilap ti ngalakonan anak. Lamun warta tina lalawora maranéhanana nepi ka Nabi manéhna baris muji ka Allahjeung ngomong, "Kumaha saur anjeun tina jalma nu maranéh ngalalaworakeun kana pikeun ngalakukeun hiji hal mah sorangan teu? Demi Allah, pangaweruh mah Allah anu leuwih gede ti theirs jeung sieun mah Allah anu leuwih gede ti theirs!"
Nabi nyarios "Whosoever abandons cara prophetic mah teu of kuring."
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: lamun urang nalungtik nu nabi nu practiced hal urang kudu nuturkeun salaku loba sakumaha nu ayeuna urang tiasa, tapi lamun manéhna maréntahkeun urang teu pikeun ngalakukeun hiji hal urang kudu eureun giru Tapi, lamun manéhna teu ngalakukeun hiji hal, aya kawajiban ka. refrain ti anak ngalakonan kacuali nunut ka pantangan.)
Nabi warned tina kali datang nyebutkeun, "The bani Israel dibagi kana tujuh puluh dua sababaraha. Bangsa kuring bakal ngabagi kana tujuh puluh tilu, kabéh bakal di Seuneu nu kajaba hiji." Para sahabat ditanya nu bakal iwal whereupon anjeunna ngawaler, "Éta maranéhanana anu ngadegkeun sorangan dina naon mah. jeung Sahabat mah ulah ayeuna "(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Kalolobaan sababaraha ieu datang kana ayana mangka wibawa Sababaraha sababaraha ieu geus tata krama alus sarta éta ayakeun dibikeun ka saurang aya nu bohong atawa selingkuh Ngan ieu teu bisa ngomong tina Kharijites nu conto ieu revived.. ku ibn Taymia terus ku Wahabisnu dipikanyaho keur distortions maranéhanana, fabrications jeung falsifications pustaka Islam jeung kalimah sahadat.
Hiji conto ngerakeun tina distorsi maranéhanana, fabrikasi jeung ngampar jadi nu katempo lamun kapanggih nu Wahabis geus dirobah ka wording kalolobaan tina rujukan ulama Muslim elit ti generasi awal jeung saterusna nu rujukan Islam sok geus sumber ngandelkeun kana. Nu Wahabisnyandak rujukan ieu, diselapkeun falsification maranéhanana jeung reprinted eta, kukituna deceiving jeung misguiding maca.
Contona, Wahabis ngaklaim lolobana para ulama elit Islam - leuwih ti 1232 Hafiz tina Hadits - deviated ti iman Islam sanajan ieu sarjana elit nu dipikanyaho geus dituturkeun jalan Nabi! Tapi geus dibuktikeun yén Wahabis elect pikeun ngamajukeun teras turutan ajaran flawed tinaibn Taymia sorangan - nu diliwatan jauh di awal abad 8 Islam - jeung nyieun ajaran-Na hiji kaayaan pati ngarti Allah jeung Nabi Na. Mangga nengetan gera sipatna innovators sesat.
Sarjana tradisional Kiwari nu waspada buku tradisional reprinted dina 70 taun pamungkas alatan distortions halus Wahabi jeung fabrications. Pikeun alesan atra sarjana geus dijieun eta kawijakan maranéhanana teu ngagunakeun buku ieu, rada, maranéhanana ngandelkeun édisi boh batu dicitak atawa leungeun ditulis naskah.
Hiji conto Wahabi dishonesty kapanggih di reprinting maranéhanana buku Imam Nawawi ngeunaan supplications. Nu Wahabis dipiceun surah lengkep patali ka supplications ka dilakukeun lamun ngadatangan makam Nabi, sabab doktrin ibn Taymia sacara forbids nu ngadatangan tina kubur Nabawi.
Kahiji tilu generasi muslim comprised tina Sahabat Nabi terus pengikut maranéhanana nu Tabien jeung saterusna Tabi Tabien anu aya di pengikut nu Tabien.
Sakabéh Tabien, Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, "Owais Qarani nyaéta pangalusna tina Tabien". Catetan kumaha Nabi disebutkeun kecap "Tabien". Anjeunna teu make kecap "Salaf" sedengkeun nu Wahabis, tingal generasi ieu salaku "Salaf" kaasup sababaraha jelema anu anu dipikawanoh deviatorstina cara prophetic.
Ibnu Taymia ieu ayakeun salah sahiji Sahabat, Tabien atawa tina Tabi Tabien, manéhna diliwatan jauh dina abad 8 Islam, kitu, Wahabis revere manéhna cara saperti anu geus jadi lamun manéhna éta pamingpin ieu generasi elit. Maranéhanana nyieun manéhna kondisional nyurtian Wahyu tina Qur'an jeung Haditsjeung dipaké jadi standar maranéhanana, tafsir erroneous-Na tina sulpat.)
Nu Prophetic Sajalan jeung hidayah salaku anut ku para sahabat, sarta pengikut maranéhanana
(Tabien jeung Tabi Tabien)
Nu narrations tina Sahabat, Tabien jeung Tabi Tabien (kahiji tilu generasi muslim) jeung jalma diajar nu esteemed ngeunaan handap tina cara prophetic, jeung narima hidayah Nabi.
Putra Abdullah Omar sacara ditanya, "Dina Qur'an we manggihan solat nalika hiji nyaeta fearful, jeung solat di imah, tapi urang teu bisa manggihan punden hiji traveler." Putra Omar 'ngawaler, "O ganteng mah, Allah dikirim Nabi Muhammad ka urang lamun urang teu nyaho nanaon, urang teu naon we nempo manéhna ngalakonan."
Omar putra Abdul Aziz ngomong, "The Rasul Allah geus jalan prophetic sarta opat khalifah anu datang sanggeus manéhna ogé geus cara. Pikeun nyokot eta pikeun matuh Kitab Allah jeung meta kana eta anu taqwa ka Allah jeung strengthening tina Agama Allah. hiji No kudu ngarobah atawa ngarobahcara prophetic atawa mertimbangkeun pamadegan maranéhanana di lawan. Whosoever nuturkeun eta terpimpin, jeung whosoever nyiar tulung by mah bakal di antarana maranéhanana anu meunang. Whosoever opposes eta jeung nuturkeun jalur anu lian ti eta tina iman Allah bakal milih manéhna anu mana kang robah warna ka warna jeung manggang manéhna di Gasibu,jeung nu hiji datangna jahat. "
Salila Daulah Khilafah tina Omar, putra Al Khattab sacara Omar dikirim surat ka gubernur-Na instructing eta pikeun diajar prophetic sayings patali ka biasa tina warisan jeung dialek. Manéhna wrote, "Jalma bakal nyoba ngabantah sareng anjeun (make Qur'an), lamun ieu lumangsung nungkulan sareng cara prophetic.Sing saha jalma nu nuturkeun jalan Nabi boga pangaweruh greatest tina Kitab Allah. "
Imam Ali ngagabung di Greater Ziarah jeung Umroh Lesser babarengan whereupon Othman, saha ieu unaware tina permissibility ka ngiluan maranéhna dipénta, "Saha geus ka Anjeun pikeun milampah hal ieu, lamun kuring geus dilarang jelema pikeun ngalakukeunana?" Ali respectfully ngawaler, "Kuring teu abandon jalan Rasul Allahleuwih sering dipake tinimbang ka pernyataan nu sejen. "
Commenting dina kecap Allah, "kudu Anjeun sengketa ngeunaan nanaon nujul ka Allah jeung Rasul" (4:59), Ata ngécéskeun yén éta hartina dina acara disagreement hiji kudu menta nasehat Kitab Allah, oge nu cara prophetic.
Ash-Syafi'i ngadawuh, "Nu Prophetic Acarana ngeunaan Rasul Allah ngan di handap anak."
Hiji poé Omar ieu kadéngé nyebutkeun manéhna nangtung saméméh Batu Hideung di Ka'bah. "Anjeun ngan batu sarta bisa ngayakeun mantuan atawa ngarugikeun. Lamun kuring geus teu katempo Rasul Allah cium anjeun, kuring teu bakal cium Anjeun" sarta manéhna dicium dinya.
Abdullah, putra Omar sacara ieu observasi nyieun-Na manéhna-onta ngahurungkeun ngeunaan di hiji tempat nu tangtu sarta ditanya naha anjeunna tos dilakukeun nya ngalakonan ieu. Anjeunna ngawaler, "Kuring henteu weruh. Sakali mah nempo Rasul Allah ngalakonan eta, kuring jadi ngalakonan éta."
Kangjeng Othman Al Hiri ngomong, "Whosoever tempat kadaulatan cara prophetic luhur dirina boh ku kecap atawa akta speaks jeung wisdom. Tapi whosoever méré otoritas markisa leuwih dirina speaks ku inovasi jahat."
Sahl Dina-Tustari digambarkeun sakola nya tina fiqih nyebutkeun, "The yayasan sakola urang tilu: di handap ieu Nabi dina aksara jeung lampah, dahar nu nu halal, jeung nyieun hajat urang rido dina sagala lampah."
Nu jurist Ahmad, anak Hanbal sacara ngomong, "Dina hiji poé kuring jeung pihak urang anu stripped off sadaya baju, sarta indit kana cai. Mah ngalarapkeun nu nyebutkeun Nabi nu nyebutkeun, 'Whosoever percaya Allah jeung Poé Tukang , kudu ngasupkeun baths dina loin lawon ', jadi kuring teu jajan. peuting nuKuring kadatangan, nu sora ceuk kuring, 'O Ahmad, Allah geus dihampura anjeun, sabab anjeun dilaksanakeun cara prophetic, jeung Manéhna geus nyieun Anjeun hiji imam nu bakal dituturkeun.' Kuring nanya, 'Saha anu?' Anjeunna ngawaler, 'Jibril' "
Nu Bahaya tina Disobeying Nabi
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: "Saméméh maca ayat ieu hiji kudu ngarti yen sagala inovasi alus promosi kagiatan di ngajaga nepi ka kepala sekolah Islam wanti jeung kungsi dikutuk Jelema nu ngahukum kagiatan reflecting kepala sekolah Islam Islam nu grossly kakurangan pangaweruh Islam.sareng akibatna intelek maranéhanana gagal maranehna. Hal ieu jadi marga pikeun pamadegan flawed jeung nu kapanggih jadi fanatik, kurang piwelas.
Jalma saperti tahan teguh kana éta pamadegan yén lamun Nabi, teu ngalakukeun hiji hal, urang kudu teu ngalakukeun hal eta, jeung lamun ieu téh jadi mangka jelema ti jauh nagara bakal teu tiasa muka ku parahu atawa kapal terbang dina ibadah haji - anu mangrupa salah sahiji rukun Islam - sabab Nabi, muji jeung perdamaian jadi kanamanéhna, ngan nuluykeun suku atawa ku onta!
Hiji inovasi nu dikutuk kieu salah kitu ngagantikeun cara Prophetic jeung mana anu ngalawan kepala sekolah Islam. Lamun saha kudu ngabejaan ka maneh yen naon bae Nabi teu sugan aya ka dicokot minangka inovasi buruk, lamun dipikanyaho sasuai jeung kepala sekolah Islam, geus ngaliwatan jahiliah sheer.)
Lamun hiji éta pikeun ngarobah jalan Nabi Muhammad mangka hiji bakal sesat jeung kudu di antara innovators sahingga subjék kana ancaman jeung Kalibening Allah. Allah warns, "Jadi ari maranéhanana anu henteu patuh paréntah-Na Waspada, lest aranjeunna struck jadi sedition, atawa nu sipatna stricken jeung hukuman nyeri"(24:63). Manéhna ogé warns, "Tapi whosoever opposes utusan sanggeus hidayah geus dijieun jelas manéhna jeung nuturkeun jalur lian ti nu ti mu'min, Urang wajib mugi Gusti turutan naon nu manéhna ngahurungkeun jeung Urang wajib manggang manéhna di Gasibu - jeung datangna jahat "(4: 115).
Abu Hurayrah ngabejaan urang waktu Nabi dilongok kuburan a. Salila nganjang manéhna digambarkeun sababaraha bangsa-Na nyebutkeun, "Sababaraha (dina Poé Judgement) bakal disetir jauh ti renang euy salaku onta stray ieu disetir jauh. Kuring baris ngagero kana éta hal nyebutkeun, 'Hayu dieu, datang ka dieu! ' Tapi bakal ngomong,'Sanggeus Anjeun maranéhanana dijieun robah.' Whereupon mah bakal ngomong, 'Buka jauh, dileungitkeun!' "
Nabi ka Sahabat-Na, "Saha baé nu nambihan hal-hal ka Paréntah mah, nu teu bagian di antarana, nyaéta deviant hiji."
Anas ngalaporkeun yén Nabi nyarios, "Whosoever avoids mah Prophetic Jalan teu of kuring."
Abu Rafi 'narrates yen Nabi ka Sahabat-Na, "Ulah ingkeun mana wae salah sahiji Anjeun kapanggih reclining dina ranjang-Na sanggeus pamariksaan warta orde mah nu boh Paréntah atawa forbids, ngarah saterusna dina manéhna nyebutkeun,' Kuring henteu weruh, Kuring nuturkeun ngan naon nu kapanggih dina Kitab Allah. '"
Al-Miqdam ngomong, "Naon Rasul Allah ngajadikeun dibeunangkeun nyaéta kawas éta nu Allah ngajadikeun haram."
Nabi Muhammad ka Sahabat-Na, "Jelema nu muka extremes di ucapan bakal ancur."
Kahiji Khalifah, Abu Bakar As-Shiddiq ngomong, "Ti nu hal Rasul Allah dipaké pikeun ngalakonan mah, geus disingkahkeun nanaon. Kuring takwa nu tadi aya nu tinggaleun kaluar salah sahiji Paréntah nya atuh bakal deviated."
Kabutuhan THE TO LOVE Nabi Muhammad
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Nu kabutuhan of Loving Nabi
Ditampa ti Saran sarta Advising manéhna lamun hade
Allah nyebutkeun, "Lamun founding Anjeun, putra anjeun, baraya anjeun, istri Anjeun, suku Anjeun, sipat anjeun geus kaala, nu sambarangan Anjeun sieun bakal teu bisa dijual, jeung imah anjeun bogoh ka nu dearer ka anjeun ti Allah, Rasul jeung nu berjuang pikeun Jalan-Na, tuluy nungguan nepi ka Allah bakal mawa paréntah-Na "(9:24).
Ayat ieu mendemonstrasikan dorongan, naséhat, buktina jeung indikasi tina kabutuhan ka sunda Nabi Muhammad. Éta ogé cukup pikeun demonstrate nu tugas ieu sarimbang tremendous. Nya éta hiji kawajiban jeung katuhu Nabi.
Anjeun bakal geus observasi kumaha Allah reprimands maranéhanana nu asih baraya jeung harta nu dearer kana éta hal ti Allah jeung Rasul. Allah cik warning-Na jeung kecap ngancem "mangka nungguan nepi ka Allah bakal mawa paréntah-Na." Jeung ti ieu keur dipikaharti yen jalma nu cinta séjénti pikeun Allah jeung Rasul anu sesat jeung teu dipandu ku Allah.
Anas ngabejaan urang nu hiji poé Nabi ka Sahabat-Na, "Euweuh anjeun bakal percaya nepi ka Kami leuwih tercinta manéhna ti nya barudak, ramana sareng sadaya jalma."
. Anas ogé dilaporkeun, "Aya tilu hal anu lamun batur éta ngungsi di antarana bakal ngalaman rasa amis tina kapercayaan Maranéhanana aya nu boga Allah, jeung Rasul leuwih tercinta manéhna ti nanaon sejenna; anjeunna mikanyaah ka hiji jalma ngan pikeun demi Allah, sarta manéhna loathes nu Pamanggih ngeunaan revertingka disbelief salaku loba salaku manéhna baris loathe jadi tuang ka Api. "
Hiji poé Omar, putra Al Khattab sacara indit ka Nabi jeung ka manéhna, "I love you leuwih ti nanaon iwal ti jiwa mah nu aya di antara dua sisi mah." Nabi ngawaler, "Euweuh anjeun bakal percaya nepi ka Kami dearer manéhna ti jiwa sorangan." Omar langsung ngawaler, "Ku Dzat anu dikirim ka handap Kitab ka anjeun,I love you leuwih ti jiwa mah nu aya di antara dua sisi mah. "The Nabi ngawaler," Omar, anjeun geus nepi ka dinya. "
Sahl warned, "Lamun batur teu mikir nu Rasul Allah nyaeta master di sadaya atawa perkara kudu mikir yén anjeunna teu gugur teu dina yurisdiksi-Na manéhna teu selera nu rasa amis cara prophetic-Na, sabab cenah," Euweuh Anjeun bakal percaya nepi ka Kami dearer manéhna ti dirina. "
Ganjaran pikeun Loving Nabi
Anas ngabejaan urang tina kasempetan lamun hiji manusa datang ka Nabi jeung nanyakeun, "Lamun Sajam Tukang bakal datang, O Rasul Allah?" Whereupon Nabi inquired, "Naon nu ku anjeun dijieun for eta?" Waktu manusa ngawaler, "Kuring boga ayakeun nyiapkeun hiji kaayaanana shalat, puasa atawa sedekah for eta, tapi kuring boga rasa cinta Allahjeung-Na Rasulullah saw. "The Nabi ka manéhna," Anjeun bakal jeung salah sahiji nu Anjeun sunda. "
Safwan, putra Qudama sacara ngabejaan hijrah pikeun Nabi cenah, "Kapan kuring hijrah ka Nabi mah indit ka manéhna jeung ngomong, O Rasul Allah, méré kuring leungeun anjeun, 'jeung manéhna méré kuring leungeun-Na, tuluy mah, cenah, O Rasul Allah, I love you. Manéhna ngawaler, 'lalaki anu jeung hiji manéhna mikanyaah ka.' "ceuk Abu Dharrhal anu sarupa.
Nabi nyandak nyekel leungeun grandsons-Na Al Hasan jeung Al Hussain sarta ngandika, "Whosoever mikanyaah ka kuring jeung mikanyaah ka ieu dua, bapa jeung ibu anu bisa, bakal narima darajat sarua jeung sorangan dina Poé Kiamat."
Urang dibere beja hade dikirimkeun ku Anas yén Nabi nyarios, "Whosoever mikanyaah ka kuring bakal jeung kuring di Paradise."
Para sahabat jeung pengikut maranéhanana Cinta Nabi
Nu narrations tina Sahabat jeung pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien) jeung esteemed jalma diajar ngeunaan asih maranéhanana pikeun Nabi jeung longing maranéhanana pikeun manéhna
Abu Hurayrah ngabejaan urang nu Rasul Allah ka Sahabat-Na, "Maranéhanana di bangsa mah nu asih bakal neneng nyaeta jalma anu datang sanggeus kuring. Antarana eta aya sababaraha anu tangtu dagangan kulawarga jeung harta maranéhanana geus katempo kuring."
Omar ngadawuh ka Nabi "Kuring bogoh ka anjeun leuwih ti kuring sorangan."
Ngirut, putra Al Salaku sacara ngomong, "Teu aya hiji deui tercinta ka kuring ti Rasul Allah."
Abda, putri Khalid, putra Ma'dan sacara spoke ramana nya nyebutkeun, "Khalid kungsi indit ka bed tanpa yearning pikeun Rasul Allah jeung Emigrant nya naha (Muhajirun) jeung nulungan (Ansar) Sahabat, sarta manéhna bakal ngaran unggal salah sahiji maranehna. Nya tangtu ngomong, 'Maranehna akar mah jeung cabang, jantung mah yearns pikeunmaranehna mah, geus yearned maranehna for lila, O Gusti mah, hasten mah mulang ka Anjeun! '"
Putra Isaac sacara ngabejaan urang nu salila patepungan Uhud bapana, lanceukna jeung salaki tina salah sahiji awewe Ansari ditelasan sabab perang barengan Rasul Allah. Tapi, sanajan leungitna nya, ngan patalina jeung masalah nya ieu pikeun kaamanan Nabi. Nona nanya anxiously pikeun warta Nabi, Whereupon manéhna ieu ka, 'Puji jadi ka Allah, anjeunna ogé Anjeun bakal keukeuh, "Manehna nanya," Témbongkeun manéhna ka kuring jadi nu kitu mah nempo manéhna. "Lamun manéhna tertangkap tetempoan manéhna, manéhna exclaimed," Ayeuna mah nyaho anjeun salamet, affliction nu mana wae nu geus jadi salaku nganggur. "
Khalifah Omar indit kaluar hiji peuting nempo yén sadaya ieu oge di masarakat jeung kajadian pikeun nempo lampu lighted di imah hiji nona manula anu carding sababaraha wol. Salaku manéhna digawé jauh manéhna ngomong, "The puji tina alus nu jadi kana Muhammad, bisa Nu Maha Agung ngaberkahan manéhna! Kuring nangtung di lawon saméméh subuh. Lamunngan mah emang lamun maot méré urang bentuk beda naha Abode bakal gabung ka tercinta mah. "kana dédéngéan ieu kecap-dirasakeun jantung Omar diuk turun jeung lawon murag ti panon-Na.
Salaku maot ditilik Bilal, pamajikanana disebut kaluar, "O duka." Bilal direspon, "O naon kabagjaan mah moal papanggih maranéhanana sunda mah, Muhammad jeung pihak nya!"
Lamun urang Mekah nyandak Zayd, putra Ad-Dathina sacara kaluar ti Precincts Haram ka syahid manéhna, Abu Sufyan, putra Harb Kang, ceuk manéhna, "aya nu nanya ku Allah, teu hayang nu Muhammad ieu jeung urang ayeuna ngarah manéhna bakal di tempat anjeun jeung nu bakal sirah nya eta bakal severed, sarta anjeun jeung anjeunkulawarga? "jawab Zayd," Demi Allah, kuring moal hayang nu Muhammad bakal di hiji tempat mana komo Thorn hiji bakal prick manéhna lamun nu ieu kaayaan kuring keur balik ka kulawarga mah! "ceuk Abu Sufyan," Kuring boga kungsi ditempo saha dicinta sejen dina jalan Sahabat Muhammad asih Muhammad! "
Putra Abbas 'ngabejaan urang waktu wanoja ti Mekah datang ka Nabi di Madinah. Kana datangna nya Nabi ditanya nya dina sumpah ka sumpah yén Aisyah geus teu kenca imah nya dina akun ku amarah salakina, atawa alatan manéhna hayang parobahan di sakuliling nya, jeung nu hijina alesan ninggalkeun nya ieusabab sunda nya Allah jeung Rasul.
Salaku putra Az-Zubair lay syahid, putra Omar sacara ngadeg leuwih ti manéhna jeung ngado'a ampun sarta ngomong, "Demi Allah, luyu jeung naon kuring apal anjeun, anjeun jelema anu fasted, ngado'a jeung dipikacinta Allah jeung Rasul" .
Nu Tanda of Loving Nabi
Aya nu nyebutkeun yen anjeunna / manéhna mikanyaah ka sejen bakal leuwih milih jalma nu ka sadaya batur, manéhna ogé bakal leuwih milih naon anu resep, lamun éta disebutkeun saterusna manéhna bakal meta jeung sunda nya tangtu moal rido. Tanda di handap ieu bakal katingali dina maranéhanana anu sabenerna sunda teh Nabi.
A tanda asih pikeun Nabi nyaeta manéhna / manéhna baris nuturkeun conto-Na, panawaran cara prophetic di kecap, AMAL, ta'at ka Paréntah-Na, jauhkeun naon bae manéhna dilarang, jeung ngukut manner di kali betah, kanyeri, lamun aktip atawa disadvantaged. Allah nyebutkeun, "Say (Rosul SAW), 'Mun anjeunasih Allah, kuring nuturkeun jeung insya Allah moal love you "(3:31).
A tanda nyaeta manéhna / manéhna bakal sisihkan kahayang sarta napsu sorangan leuwih sering dipake tinimbang hukum dijieun tur wanti ku Nabi Saw. Allah nyebutkeun, "Jelema nu samemeh eta anu geus dilakukeun dwelling maranéhanana dina abode (Kota Madinah), sarta alatan kapercayaan maranéhanana asih maranéhanana anu geus hijrah ka maranéhna; maranehna ngalakukeunteu manggihan naon wae (dengki) dina chests maranéhanana for aya naon dibere jeung milih eta di luhur sorangan, sanajan maranéhanana sorangan boga kudu "(59: 9).
Lamun hiji jalma possesses kualitas ieu rupa, mangka manéhna / manéhna ngabogaan asih sampurna pikeun Allah jeung Rasul. Lamun manehna kapanggih kudu rada kurang di kualitas ieu mangka asih téh nya imperfect, tapi teu devoid eta. Nu bukti ieu kapanggih dina paribasa Nabi lamun hiji jalma Nyanghareupan hukuman kangge imbibing.Salaku jalma ieu kira narima hukuman-Na hiji manusa dila'nat offender teh, whereupon Nabi nyarios, "Ulah kutuk manéhna. Manéhna mikanyaah ka Allah jeung Rasul".
A tanda nyaeta hiji nyebutkeun Nabi dina kaayaanana - whosoever mikanyaah ka hiji hal, geus terus kana nya anu.
Yearning papanggih Nabi nyaeta tanda séjén. Unggal lover yearns mun jadi jeung tercinta maranéhanana. Lamun bangsa Ash'arites ditilik Madinah, maranéhanana kadéngé chanting, "Isukan, urang bakal kalayan maranéhanana urang bandung, Muhammad jeung Sahabat nya!"
Tanda séjénna nu kitu oge sareng zikir Nabi batur anu mikanyaah manéhna bakal kapanggih praising jeung respecting manéhna iraha wae manehna disebutkeun jeung mintonkeun humility, sarta nurunkeun dirina sabot hears ngaranna. Urang diwartoskeun ku Isaac Dina-Tujibi nu sanggeus lulus Nabi iraha wae para sahabatkadéngé ngaranna maranéhanana jadi hina, kulit maranéhanana trembled sarta wept. Sedengkeun pikeun pengikut séjén Nabi sababaraha ngalaman kaluar sarua cinta jeung yearning keur manehna, sedengkeun batur teu jadi keur nembongkeun hormat jeung diri.
Di antara tanda anu sumbang ditepikeun pikeun Nabi jeung Jalma tina House-Na, jeung Sahabat réncang - nu Emigrants (Muhajirun) jeung Helpers (Ansar) sapuk pikeun demi-Na. Hiji jalma jeung tanda ieu bakal kapanggih mumusuhan ka maranéhanana anu hate maranehna.
Al Hasan jeung Al Hussain, bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, Nabi nyarios, "O Allah, I love eta, jadi mangga asih maranehna."
Al Hasan Nabi nyarios, "O Allah, I love Pangeran, jadi whosoever mikanyaah ka manéhna, sunda manéhna." Sarta manéhna ogé ngomong, "Whosoever hates eta, hates kuring."
Nabi ka Ali, "Ngan percaya bakal love you, jeung ngan munafik bakal hate anjeun." (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Hafiz ibn Hajar dilaporkeun hadits harita jeung ceuk nu ibn Taymia dicap dirina jeung hypocrisy alatan manéhna terang hadits, dikutip, tapi indit ngalawan eta kukituna janten dibuktikeunnu ibn Taymia hated Imam Ali. Hal ieu ogé kacatet dina buku kawentar Hafiz Habib Ahmad Ghumari sacara nu ibn Taymia slandered Imam Ali dina genep belas kali).
Kulawargana, Nabi ceuk ngarujuk kana Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, "Manehna teh bagian ti kuring, whosoever hates nya hates kuring."
Nabi ka Lady Ayesha ngeunaan Osama, putra Zayd Kang, "Cinta manéhna sabab kuring boga rasa cinta manehna".
Nabi spoke tina Helpers (Ansar) nyebutkeun, "The tanda iman tangtu anu sumbang pikeun Ansar, sedengkeun nu tanda hypocrisy nyaéta hatred di antarana."
Nabi nyarios, "Fear Allah, sieun Allah. Sahabat mah teu nyieun eta target sanggeus kuring! Whosoever mikanyaah ka eta mikanyaah ka eta sabab cinta kuring, jeung whosoever hates eta geus ngaliwatan hatred maranéhanana of kuring. Whosoever harms eta, harms kuring. Whosoever teu hiji hal ka menyakiti kuring teu geus jadi lamun geus nyeri pisanka Allah. Whosoever teu hiji hal anu muncul jadi nyeri pisan ka Allah téh rék jadi nyita. "
Mémang nyatana lamun batur mikanyaah ka nu séjén, manéhna mikanyaah ka sadaya jalmi mikanyaah, jeung ieu memang kasus jeung para sahabat jeung Tabien jeung Tabi Tabien (dua generasi nu dituturkeun para sahabat) anu diterapkeun asih maranéhna pikeun hal nu tadi diijinkeun jeung nu nolak nu appetites masingsorangan.
Anas nempo Nabi milih sapotong waluh, sarta ngandika, "Ti ari kitu mah dipikacinta pumpkins."
Al-Hasan, nu putu Nabi, bisa nu karapihan Allah jadi kana eta, sasarengan jeung Jafar ka Salma sarta nanya nya nyiapkeun sababaraha dahareun Nabi dipaké pikeun dahar.
Omar observasi Nabi ngagem sapasang sendal berwarna konéng, jadi manéhna teuing ngagem agama pasangan warna nu sarua.
Tanda séjénna hatred saha nu hates Allah jeung Rasul. Urang sapertos aya jalma anu mintonkeun mumusuhan ka arah ka Allah jeung Rasul. Mukmin ngabogaan tanda ieu nyegah sagala anu ngalawan cara prophetic, sarta aya di oposisi kana maranéhanana anu ngawanohkeun inovasi kana cara prophetic (nuteu luyu jeung kepala sekolah Islam) jeung manggihan Hukum anjeunna ngadegkeun burdensome. Allah nyebutkeun, "Anjeun bakal manggihan no bangsa percanten di Allah jeung Poé Tukang asih saha nu opposes Allah jeung Rasul" (58:22). (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Lamun urang nalungtik yen Nabi practiced hiji hal,urang kudu nuturkeun salaku loba salaku urang bisa. Tapi, lamun manéhna maréntahkeun urang teu pikeun ngalakukeun hiji hal urang kudu eureun giru kitu, lamun manéhna teu ngalakukeun hal anu teu aya kawajiban ka refrain ti anak ngalakonan kacuali nunut ka pantangan a.)
Para sahabat Nabi éta disusun nangtung ngalawan nu mana wae nu anggota kulawarga maranéhanana anu aya di oposisi kana manéhna.
Tapi tanda sejen kapanggih dina maranéhanana anu asih Qur'an di bawa ku Nabi ku nu manéhna jeung maranéhanana dipandu. Nalika ditanya ngeunaan Nabi Lady Ayesha, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, ngomong, "karakter Nya éta nu tina Qur'an." Bagian tina cinta Qur'an, ieu dengekeun recitation anak, lakonan nurutkeunka éta, pamahaman eta, tetep dina bounds anak, jeung nu cinta jalan Nabi Muhammad.
Sahl, putra Abdullah sacara spoke tanda ieu nyebutkeun, "The tanda asih Allah anu asih Qur'an. Nu tanda asih Qur'an nyaeta cinta Nabi. Nu tanda asih Nabi anu sumbang cara prophetic-Na. Tanda Nu tina asih cara prophetic nyaeta cinta langgeng Kahirupan. Nu tandaasih nu langgeng Hirup téh hatred pikeun dunya ieu. Nu tanda hatred pikeun dunya ieu téh nu teu amass mana wae eta iwal dibekelan jeung naon wae kudu anjog aman jeung di langgeng Kahirupan. "
Tanda séjénna sunda pikeun Nabi téh ngabogaan rahmat dina bangsa-Na ku advising eta oge, striving pikeun betterment dipikaresep maranéhanana jeung nyoplokkeun naon bae nu aya ngabahayakeun ti eta dina cara nu sarua yén Nabi ieu "lemah lembut jeung welas asih ka mukmin" (9: 128).
A tanda asih sampurna kapanggih di whosoever restricts dirina ngaliwatan timer denial, preferring kamiskinan ka tempat di dunya.
Manusa A datang ka Nabi jeung ngomong, "O Rasul Allah, ku Allah I love you." Nabi ngawaler, "Lamun anjeun bogoh ka abdi nyiapkeun diri anjeun pikeun kamiskinan tameng, lantaran kamiskinan asalna leuwih gancang ka manéhna anu mikanyaah kuring ti cai spring ngalir ka ahir nya." Abu Sayed Al-Khudri ngalaporkeun anu nyebutkeun nu sarua.
Realita jeung harti asih Nabi
Aya béda pamanggih dina naon constitutes asih Allah jeung Nabi-Na jeung loba hal geus ceuk ngeunaan eta, kumaha kanyataanana nyéta unggal pihak béda nujul ka nagara béda.
Sufyan ngomong, jeung sugan manéhna pamikiran tina kalimah Allah nu ngomong, "Lamun anjeun bogoh ka Allah, kuring nuturkeun" (3:31). "Cinta ngawengku di handap ieu Rasul Allah."
Ulama geus ngadawuh:
"Cinta Rosululloh nyaéta percaya meunangna-Na, pikeun ngalindungan jeung taat cara prophetic-Na, sarta kabawa fearful tina nentang eta."
"Cinta téh zikir nu tetep nu tercinta."
"Eta longing pikeun tercinta."
"Asih nyaeta jantung nu kieu wasiat master anak, manéhna mikanyaah ka naon anu mikanyaah ka jeung hates naon hates."
Kalolobaan pendapat ieu nunjukkeun ka bungbuahan sunda tinimbang realitas asih. Realitas asih nyaéta inclination ka naon hiji manggih agreeable jeung harmonis boh ku:
1. nu pelesir tina kasampurnaan anak, kawas nu cinta appearances éndah, nada melodic, kadaharan lezat jeung inuman ngeunah, kabéh nu hiji inclines alami, ku sabab agreeable.
2. Pananjung pelesir di kasampurnaan qualities jero mulya nu ngalaman ku akal ogé manah, saperti cinta sarjana Islam, jalma nu natures orientasi tegak nu kahirupan jeung amal soleh anu exemplary. Ieu téh alami pikeun hiji jalma ka lamping ka bentuk gairah sunda pikeunhal saperti ampir ka ekstrim.
3. jalma bisa bogoh ka hiji hal dina rekening manggihan eta agreeable pikeun manéhna ku alesan narima benefit sarta berkah. Ieu téh hiji disposition alami ka sunda naon hiji manggih jadi alus.
Sakali tilu deukeut geus dipikaharti, mangka pakait tilu sabab ka asih silsilah Nabi jeung manggihan nu tilu hal mereun asih ogé lumaku pikeun manéhna.
Keindahan physique-Na, penampilan luar jeung karakter-Na sampurna geus dibahas jadi teu aya kabutuhan ka nyebut eta deui.
Urang geus disebutkeun mangpaat jeung berkah bangsa Nabi Muhammad narima. Jeung urang ogé geus disebutkeun atribut Allah jeung nu manéhna dikaruniai jeung ngaliwatan nu mangpaat umat manusa saperti piwelas manehna geus keur bangsa-Na, rahmat-Na ka arah urang, hidayah-Na, tenderness ka arahurang jeung perjuangan pikeun nyalametkeun urang tina Seuneu teh. Allah digambarkeun Nabi-Na nyebutkeun, "Kami geus teu dikirim Anjeun (Rosul SAW) iwal salaku rahmat ka sakabeh alam" (24: 107), jeung "O Nabi, Urang geus dikirim Anjeun minangka saksi, hiji bearer tina tidings bungah, jeung ka tega warning; hiji panelepon ka Allah ku idin-Najeung salaku cahya shedding lampu ". (33: 45-46) Sarta," Eta Anjeunna anu geus diangkat di antara maca jeung nulis (Arab), hiji Rasul ti diri, pikeun didugikeun ka eta ayat-Na, ka purify eta jeung ngajar eta Kitab jeung Hikmah nu "(62: 2). Oge, "jeung nungtun kontak eta ka Path lempeng" (5:16).
Aya teu bisa kahadéan nu mana wae nu worthier atawa tina leuwih gede pentingna ti kahadéan kapanggih dina Nabi pikeun mu'min. Teu aya sorangan séjén anu bisa jadi leuwih universal mangpaat sarta kauntungan anu leuwih gede ti berkah pikeun sakumna umat Islam sabab Nabi Muhammad nyaéta jalur urang ka hidayah. Manéhna nya étahiji nu rescues urang tina kasalahan tina lolong urang. Manéhna nya éta hiji saha nu nyebut urang kasuksésan jeung ngahargaan! Manéhna nyaéta jalur urang ka Gusti urang jeung intercessor urang. Manéhna nya éta salah saurang anu bakal nyarita atas nama jeung biruang saksi urang for jeung urang jeung mawa urang, Insya Allah ka langgeng Kahirupan jeung kabagjaan anak!
Ayeuna kudu jelas ka anjeun maca dear éta, asih Nabi nyaeta fardhu dina akun tina cutatan otentik kami geus dibawa ka anjeun di mana urang patali sipat kahadéan overflowing sarta kageulisan universal.
Lamun hiji jalma bisa bogoh ka hiji jalma dina akun tina generosity-Na ka arah manéhna sakali atawa dua kali salila hirupna, atawa nu manéhna ngaheéat manéhna ti bahaya atawa ngarugikeun komo sakali - jeung tega dina pikiran nu saperti anu ngan hiji alam temporal - tuluy naon nu jalma anu mere manéhna kabagjaan unending jeung ngajaga manehna langgeng nusiksa Apan? Eta jelema pantes asih leuwih gede!
A raja ieu dicinta lamun aral téh nya alus jeung pangawasa hiji dicinta lamun aral téh nya orientasi tegak. Komo lamun jalma boga pangaweruh atawa jalma karak mulya hirup jauh manéhna baris dipikacinta dina akun ieu. Tapi lamun batur boga sagala kasampurnaan qualities ieu nu jalma leuwih dijudulan jadidipikacinta jeung leuwih deserving tina attachment!
Imam Ali, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, digambarkeun Nabi nyebutkeun, "Whosoever datang di sakuliah manéhna ujug-ujug jadi timorous manehna. Whosoever terus pausahaan sareng anjeunna dicinta manéhna."
Nu kawajiban ka mamatahan Nabi mun dipenta
Allah nyebutkeun, "Aya teu lepat pikeun lemah, nu gering, sarta maranéhanana kurang sarana méakkeun (cicing balik), lamun maranehna bener Allah jeung Rasul" (9:91). Komentator disebutkeun yen lamun jalma anu ikhlas bener ka Allah swt, jeung Rasul mangka maranehna Muslim rido cicingeun jeung kabuka.
Tamim ad-Dari ngalaporkeun yén Rasul Allah stressed tilu kali, "The Religion nyaéta nasihat aktip." Sahabat-Na ditanya, "Pikeun saha, O Rasul Allah?" Anjeunna ngawaler, "Pikeun Allah jeung Kitab-Na, Rasul jeung pamingpin Muslim, jeung manusa biasa." Hiji imam commented nu ieu téh léngkah kawajiban.
Imam Al Khattabi ngomong, "Saran nyaeta kecap nu dipaké pikeun nunjuk kahayang pikeun objek naon alus. Teu tiasa pikeun nerangkeun kalayan saukur kecap tunggal sanggup ngandung sakabéh harti anak." Linguistically, naséhat dumasar kana perawatan nu ikhlas.
Saran nyaéta pangiriman perawatan rido, benefit nya ieu conveyed tur dibabawa ti hiji ka nu séjén saperti kieu:
Saran di rujukan ka Allah jeung demi Nya eta pikeun nganteurkeun kapercayaan teguh dina Oneness-Na, ngajéntrékeun Allah dina jalan nu Allah ngagambarkeun Dirina, jeung teu ngagambarkeun Allah jeung atribut-Na sakumaha nu ditétélakeun di kamus paripolah manusa. Ieu téh kahayang naon Allah mikanyaah, jauhkeun naonAllah hates jeung kajembaran di worshiping Allah.
Saran di rujukan ka Kitab Allah nyaeta pikeun nganteurkeun kapercayaan di jerona, polah luyu kana hal éta, recitation rupa anak, humility dina akun eta, jeung harga diri for eta. Éta ogé pamahaman sarta néangan fiqih therein ogé nu mayungan eta ti salah tafsir extremists jeung narajang nutina heretics.
Saran di rujukan ka Rasul Allah nyaeta pikeun nganteurkeun ka jalma nu negeskeun tina prophethood-Na bareng jeung sakabeh manéhna dibawa jeung ta'at ka manehna di naon bae anjeunna paréntah atawa forbids.
Abu Ibrahim Ishaq Dina-Tujibi ngomong, "Saran ka Rasul Allah pikeun akur jeung naon anu dibawa jeung patuh raket ka jalan prophetic ngaliwatan peta."
Salila waktu hirup Nabi pangiriman nasehat ti Sahabat nya éta mantuan manéhna, nangtayungan manéhna, ngalawan his enemies, nurut manéhna jeung méakkeun kahirupan jeung harta maranéhanana striving ka ngawula ka manéhna, sarta ieu kapanggih dina kalimah Allah, "Di antara mu'min aya lalaki nu geus bener maranéhananacovenant jeung Allah "(33:23)." Anjeun kudu percaya Allah jeung Rasul jeung bajoang pikeun Jalan-Na jeung possessions Anjeun sareng yourselves "(61:11).
Pangiriman nasihat muslim demi Nabi saatosna ieu keur ngayakinkeun diri-Na dijaga jeung pikeun mintonkeun hormat jeung asih gede keur manéhna. Narékahan pikeun diajar ti jalan prophetic-Na, ngartos fiqih-Na, asih kulawarga sarta para sahabatna. Hindarkeun jeung sama sekali manéhna disliked jeunghate naon bae nyimpang ti jalan prophetic sarta keur watchful pikeun Nu anak. Ieu téh boga rahmat pikeun bangsa-Na, nu néangan tina pangaweruh karakter-Na, hirup jeung étika-Na, sarta kabawa steadfast dina aplikasi anak.
Ti hiji ieu realizes nu pangiriman nasihat mangrupa salah sahiji buah sunda Nabi ogé keur di antarana tanda anak.
Imam Abu'l Kasim Al Qushayri ceuk nu ngirut, putra Al Layth Kang, nu ieu salah sahiji Raja of Khurasan, kasohor heroism sarta katelah As-Saffar, ieu kasampak dina visi jeung tanya, "Naon geus Allah dipigawé ku Anjeun ? " Anjeunna ngawaler, "Manéhna geus dihampura kuring." Ngirut ieu tuluy nanya naon akun sempet Allah dihampura manéhnanu anjeunna ngawaler, "Dina hiji poé kuring naek ka puncak gunung jeung kokotéténgan turun kana tentara mah jeung nomer vast anak pleased kuring. Saterusna kuring wished mah geus bisa jeung Rasul Allah kitu mah bisa jadi geus datang ka bantuan-Na jeung mantuan manéhna. Éta sabab ieu nu Allah forgave kuring. "
Pikeun Muslim pangiriman nasihat anu taat imams maranéhanana basa aranjeunna mesen jeung bebeneran. Éta ogé pikeun mantuan maranéhanana, ngingetkeun aranjeunna bebeneran dina ragam pangalusna, tarik perhatian maranéhna pikeun urusan maranéhanana mopohokeun sarta ogé pikeun urusan muslimin nu sipatna unaware. Hiji ayakeun ngirim serangan eta atawa ngabalukarkeuneta kasulitan, atawa mawa ngeunaan dissension di antarana rahayat, atawa alienate eta ti jelema.
Saran demi nu Muslim biasa nyaéta pikeun nganteurkeun eta keur kapentingan pangalusna maranéhanana jeung pituduh maranehna ka dinya. Ieu téh pikeun mantuan maranéhanana dina urusan Agama maranéhanana jeung dunya ieu teu ngan ku ucapan tapi ngaliwatan peta. Ieu téh ngingetkeun jalma anu aya heedless, kudu méré goblog, jeung méré ka malarat. Ieu téh mangrupaconcealment tina faults, sarta repelling naon nu bakal ngarugikeun maranehna jeung mawa kana éta hal kauntungan.
Kabutuhan THE muji ka hormat jeung ngahargaan Nabi Muhammad
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Qur'an Expresses kabutuhan ka puji,
Hormat jeung ngahargaan Nabi
Allah nyebutkeun, "Kami geus dikirim Anjeun (Rosul SAW) salaku saksi jeung salaku bearer tina tidings gumbira jeung warning Jadi nu (jelema) percaya Allah jeung Rasul jeung nu ngarojong manéhna jeung revere manéhna." (48: 8 -9).
Allah ogé nyebutkeun, "percaya teu maju saméméh Allah jeung Rasul. Sieun Allah. Allah nyaeta Hearer, nu Knower. Mu'min, teu ngumpulkeun voices Anjeun luhureun sora Nabi, sareng teu ngomong loudly manéhna Anjeun ulah nepi ka hiji sejen lest karya Anjeun kudu annulled tanpa pangaweruh Anjeun. " (49: 1-2)
Oge, "Ulah nyieun nélépon nu Rosululloh antara yourselves kawas nélépon nu antargugusna," (24:63).
Dina ayat kahiji dikutip, perhatian urang dicokot ku Allah ka kawajiban nu teu bisa ngahargaan Nabi Muhammad, jeung mintonkeun manéhna nu aya kaitannana greatest. Ulama saperti Al Akhfash jeung Dina-Tabari nu pamadegan nu ogé hartina manehna kudu mantuan jeung dibantuan.
Mukmin nu warned dina ayat kadua dikutip teu bisa ngomong samemeh manehna, ulah disebutkeun bakal mangrupakeun tata krama pisan buruk.
Sahl, Abdullah Dina-Tustori putra sacara ceuk nu ayat nu hartina, teu nyarita saméméh anjeunna speaks jeung sabot speaks ngadangukeun ka manehna di tiiseun. Al Hasan sareng sababaraha Sahabat ceuk nu lamun datang ka pembuatan kaputusan, para sahabat anu dilarang pikeun ngalakonan zat nu mana wae nu saméméh Nabi geus diucapkeun sareng dibikeuninstruksi-Na mandang naha ieu tarung atawa hiji hal nu sejenna dina Agama maranéhanana kajaba Nabi geus maréntahkeun éta. Tembok teu diijinkeun miheulaan manéhna dina urusan nu mana waé.
Allah cik ayat ieu kalawan caution nu teu ka teu disebutkeun, Anjeunna nyebutkeun, "Fear Allah, Allah nyaeta Hearer, nu Knower" (49: 1). Al-Mawardi ngécéskeun yén 'sieun Allah' hartina hiji teu kudu nyokot precedence leuwih Nabi Na.
Salaku-Sulami ceuk eta hartina hiji kudu sieun ku Allah, lamun disregard, teu mirosea, atawa disrespect naon alatan Nabi inget Allah hears jeung weruh naon anu urang pigawé. Saterusna Allah forbade eta pikeun ngangkat voices maranéhanana di luhur nu Nabi atawa ngomong loudly.
Abu Muhammad Makki terangna ayat minangka hartina hiji teu kudu ngomong samemeh Nabi ayakeun kudu hiji nelepon manéhna ku ngaranna sakumaha anu kasebut adatnya ka ulah nepi ka batur. Eta hartina hiji kudu diaji jeung tahan manéhna di harga luhur jeung alamat manéhna jeung paling luhur pikeun judul saperti, Rasul Allah atawa NabiAllah. Hal ieu dirojong ku ayat nu nyebutkeun, "Ulah nyieun nélépon nu Rosululloh antara yourselves kawas nélépon nu Anjeun ka hiji jeung nu séjénna" (24:63). Sarjana Lain ieu pamadegan nu eta Hartina, maranéhanana ngan kudu ménta manéhna patarosan.
Allah cautions "atawa ngomong loudly manéhna Anjeun ulah nepi ka hiji jeung nu séjénna lest karya Anjeun kudu annulled tanpa pangaweruh Anjeun" (49: 2). Geus ceuk nu ayat ieu dikirim ka handap lamun delegasi ti suku Tamin datang jeung ambekan out "Muhammad, Muhammad, kaluar ka urang." Jeung nu Allah censuredeta for nu keur goblog sarta ngandika, "kalobaannana kakurangan pamahaman" (49: 4).
Eta ogé geus ceuk urut ayat dikirim ka handap dina rujukan ka paguneman antara Abu Bakar jeung Omar nu lumangsung ku ayana Nabi anu bitu jadi sengketa nu voices anu diangkat. Saterusna lamun Omar spoke ka Nabi manéhna spoke di haharewosan hiji, lamun manéhna confidinghiji rusiah; nya éta sora ampir inaudible whereupon Nabi ditanya Omar pikeun ngangkat sora-Na saeutik.
Tina ayat, "mu'min, teu nyebutkeun 'Upama urang'" (2: 104) komentator hiji ngécéskeun yén frase ieu dipaké ilahar dipimilik ku nu Helpers (Ansar), sarta ngasuh hartina kondisional "Upama urang, jeung urang bakal nalungtik Anjeun ". Keur nembongkeun hormat jeung Ansar anu dilarang ngagunakeun frase, lamun diomongkeun kaNabi.
Eta ogé geus ngomong, urang Yahudi bakal ngagunakeun frase sarua dina ageung Nabi alatan kecap "Ra'ina" dina basa Ibrani hartina jahat.
Nu Companion sacara Great Hormat
jeung Honoring maranéhanana Nabi
Ngirut, putra Al-Salaku Kang, spoke tina asih gede, jeung kaitannana manéhna pikeun Nabi nyebutkeun, "Aya hiji no leuwih tercinta ka kuring ti Rasul Allah ayakeun aya saha mah respect leuwih ti manéhna. Kuring teu kungsi bisa meunangkeun eusian mah gazing di manéhna, dina akun tina kaitannana gede mah geus keur manehna. Lamun mah nya éta pikeunjadi dipenta pikeun ngajelaskeun manehna mah, bakal teu bisa ngalakukeunana, sabab Kami teu bisa gaze di manéhna cukup. "
Anas Kami ngabejaan, "The Rasul Allah indit kaluar dibarengan ku Emigrants jeung Helpers bareng jeung Abu Bakar jeung Omar. Euweuh di antarana iwal Abu Bakar jeung Omar, diangkat panon maranéhna pikeun nempo manéhna. Maranéhanana bakal kasampak di Nabi jeung manéhna bakal kasampak di antarana, bakal seuri di manéhna sarta manéhna bakal seuri dimaranehna. "
Osama, putra Sharik sacara digambarkeun papanggihan nu Nabi sarta sawatara Sahabat-Na nya hadir. Cenah, "Kuring datang ka Nabi jeung noticed nu Sahabat-Na diuk di sakuliah manéhna salaku masih saolah-olah aya manuk bertengger kana huluna maranéhanana." Hind, putri Abi Hala sacara ceuk hiji hal nu sarua, "Lamun manéhnaspoke maranéhanana diuk di sakuliah manéhna bakal ruku huluna maranéhanana lamun aya manuk bertengger di luhur maranehna. "
Lamun Urwa, putra Masood Kang, nu ieu can akur Islam, dikirim ku Koraysh salaku utusan ka Nabi prior ka Signing tina Pajangjian Hudaybiyah. Manéhna astounded ku overwhelming, jumlah unparalleled hormat para sahabat geus pikeun Nabi.
Urwa commented nu kungsi saméméh sempet manéhna katempo kaitannana tremendous saperti mayar ka saha. Cenah eta iraha wae Nabi dijieun wudhu manéhna nempo Sahabat-Na rurusuhan narima sababaraha cai leftover-Na, sarta dina kanyataan maranéhanana ampir perang ka katarima. Bakal nyokot ciduh sarta ngusap eta leuwih rupa maranéhananajeung diobrolkeun. Lamun hiji strand rambut murag ti manehna bakal rurusuhan pikeun meunangkeun eta. Lamun manéhna méré paréntah hiji maranéhanana bergegas pikeun minuhan éta. Lamun manéhna spoke maranéhanana lowered voices maranéhanana di datangna. Urwa noticed para sahabat Nabi teu teuteup di manéhna keur nembongkeun hormat. Kana Urwa sacara mulang ka Koraysh,manéhna ka maranéhna, "Kuring geus dilongok Chosroes di karajaan-Na, Caesar di kakawasaan-Na, jeung Negus di karajaan-Na, jeung ku Allah, kuring geus kungsi katempo nu mana wae nu raja atawa kaisar ngarawat jeung kaitannana sarua yen Sahabat Muhammad mintonkeun ka Muhammad ".
Hal ieu ogé ngalaporkeun yén Urwa ngomong, "Kuring geus kungsi katempo hiji raja anu diayakeun di harga luhur saperti Muhammad dicekel ku Sahabat-Na, na mah geus katempo hiji jalma nu kungsi bakal abandon manéhna."
Anas ngabejaan waktu lamun manéhna nempo Rasul Allah keur dicukur. Sahabat-Na jumeneng kira-kira manéhna jeung iraha wae konci rambut murag salah sahijina ngangkat eta up.
Talha spoke waktu, lamun para sahabat Rosululloh Allah dipénta hiji Badui goblog, nanyakeun ka Nabi ngeunaan naon hiji jalma ieu kawas anu geus kaeusi sumpah-Na. Para sahabat éta malu nanyakeun ka sorangan, dina akun tina reverence maranéhanana geus pikeun manéhna. Nu Badui ditanya tapi Nabiteu ngajawab manéhna langsung. Lamun Talha anjog manéhna melong manéhna jeung recited ayat "Di antara mu'min aya lalaki nu geus bener covenant maranéhanana jeung Allah. Sababaraha geus kaeusi sumpah maranéhanana dying, jeung sajabana await, unyielding pikeun ngarobah" (33:23). Saterusna Talha jadi martir hiji, sanggeus maot tehNabi.
Nu Continuance tina Hormat jeung harga diri Alatan Nabi Sanggeus Pupusna-Na
Dina cara sarua jeung ieu perlu hormat ka Nabi salila hirupna, eta memang perlu pisan hormat manéhna ayeuna manéhna geus diliwatan jauh. Kaasup dina hal ieu teh kaitannana hiji kudu némbongkeun iraha wae sayings Nabawi atawa cara nu disebutkeun, saperti lamun hiji hears nyebut ngaranna, kulawarganajeung Sahabat.
Abu Ibrahim Dina-Tujibi ngabejaan urang nu aya kawajiban kana dulur anu percaya jadi hina, fearful, hormat, sarta masih iraha wae Nabi, ieu disebutkeun dina ayana maranéhanana. Derajat sarua hormat jeung sopan santun dipintonkeun ku para sahabat ka Nabi salila hirupna kudu ditiru,sagampil lamun manéhna masih di ayana urang.
Hiji poé Abu Ja'far, Pangeran percaya mimiti sengketa jeung Malik di Masjid Nabi Malik ngingetkeun manéhna teu ngalakukeun nu nyebutkeun, "Pangeran mu'min, teu ngumpulkeun sora anjeun di Masjid ieu. Allah diajarkeun urang kumaha berperilaku ku cara nyebutkeun, "mu'min, teu ngumpulkeun voices Anjeun luhur soraNabi "(49: 2), sarta Drew perhatian Ja'fars ka," jelema nu handap sora maranéhanana dina ayana Rasul Allah anu maranéhanana nu hate Allah geus dicoba pikeun warding off (jahat) (49: 3) Malik ogé ngingetkeun manéhna gera dina ayat nu, "jelema nu nelepon kaluar ka anjeun (Rosul SAW)" (49: 4),kukituna reminding Jafar nu sanajan Nabi geus diliwatan jauh nu aya kaitannana sarua alatan manéhna salila waktu hirupna alatan manéhna saterusna.
Ja'far ieu humbled ku panginget ieu jeung malik nanya, "Abu Abdullah, lamun supplicate maneh nyanghareupan arah solat atawa lampahkeun Anjeun nyanghareupan Rasul Allah?" Malik ngawaler, "Naha Anjeun bakal ngahurungkeun beungeut anjeun ti manehna sabot hartina jeung sarana bapa anjeun Adam ka Allah dina Poé kiamat?Mah nyanghareupan Nabi jeung nanya manéhna intercede sabab Allah hibah syafaat-Na. Allah nyebutkeun, "Lamun, basa aranjeunna geus salah sorangan, maranéhanana geus datang ka anjeun ..." (4:64). "
Malik ceuk of Ayyoub As-Sakhtiyani, "Kuring teu wartoskeun ka anjeun iwal ti Ayyoub atawa batur leuwih hade tinimbang manéhna. Ku margi dina Greater Ziarah dua kali sarta miboga kasempetan pikeun niténan Ayyoub. Iraha wae Rasul Allah ieu disebutkeun, manéhna wept na nya panon jadi beureum. Nalika hal ieu lumangsung mah direalisasikeun nu agungjumlah hormat manéhna pikeun Nabi ieu saterusna mah dimimitian nulis turun narrations ti manehna. "
Putra Mus'ab Abdullah sacara ngomong, "iraha Nabi ieu disebutkeun Malik jadi jadi bulak nu disababkeun marabahaya ka maranéhanana di Hiji-Na poé pausahaan. Anjeunna ditanya ngeunaan ieu jeung ngawaler, 'Mun anjeun geus katempo naon mah ditempo, Anjeun teu ngalakukeunana jadi heran ku ieu. mah tangtu nalungtik Muhammad, putra Munkadir Kang, jagoantina Koran reciters, dina kalolobaan kali nalika manéhna ditanya ngeunaan hiji petik prophetic manéhna wept nepi ka urang tadi simpati manéhna. Kuring observasi Jaf'ar, putra Muhammad anu tangtu lulucon jeung seuri loba, tapi basa Nabi ieu disebutkeun dina ayana, manéhna tumuwuh bulak jeung kuring kungsi nempo manéhna aya pakaitna anu nyebutkeun RosulullohAllah tanpa kahiji pembuatan wudhu. Lamun mah dipake nganjang manéhna mah tangtu manggihan manéhna boh solat, puasa atawa reciting Qur'an. Manéhna ngan spoke ngeunaan hal perlu nu éta bahan perhatian pikeun manéhna. Manéhna di antara ulama nu éta pangaweruh jeung dipuja Allah, nu Mighty nu Maha Agung.
Nyanghareupan Abdur Rahman, putra Al Kasim sacara tos bulak, euy lamun getih anu lemes ti dinya, sarta nya anu jadi garing iraha wae Nabi ieu disebutkeun. Ieu dina akun tina kaitannana manéhna ngarasa pikeun Nabi. Lamun manéhna dilongok Amir, putra Abdullah sacara nu akina ieu Az-Zubair, jeung Nabiieu disebutkeun dina datangna manéhna baris nu ceurik nepi ka manéhna teu boga leuwih lawon kenca pikeun héd.
Az-Zuhri salah sahiji batur nu paling gampang-bade jeung friendly, sarta ieu nu ditempo nu iraha wae Nabi ieu disebutkeun dina datangna manéhna jadi oblivious sadaya, ieu lamun manehna teu nyaho Anjeun atawa Anjeun terang manéhna. Kuring bakal datang dina Safwan, putra Sulayman sacara anu di antara maranéhanana paling getol dina ibadah maranéhananajeung ditawarkeun solat sakuliah peuting. Iraha wae Nabi ieu disebutkeun manéhna wept sarta dituluykeun pikeun ngalakukeunana jeung maranéhanana kira-kira manéhna bangun sarta ninggalkeun. "
Iraha wae Katada ngadéngé petik prophetic manéhna baris megatkeun kaluar dina sob sarta jadi pohara fearful.
Aya hiji waktu loba jalma ngariung di sakuliah Malik jeung ceuk batur, "Dupi nu bakal nunjuk batur ka saha Anjeun bisa ngarahkeunnana, mangka manéhna bisa nyieun urang ngadangu." Malik ngawaler, "Allah ngandika, 'mu'min, teu ngumpulkeun voices Anjeun luhureun sora Nabi' (49: 2). Nu aya kaitannana alatanmanéhna salila hirupna, ayeuna sarua yén manéhna téh paéh. "
Putra Sirin sacara bakal seuri, tapi lamun petik prophetic ieu disebutkeun manéhna jadi asor.
Abdur Rahman, putra Mahdi sacara marentahkeun maranéhanana di pausahaan pikeun jadi jempe, iraha wae hiji petik prophetic ieu disebutkeun, jeung ka aranjeunna, "Ulah ngumpulkeun voices Anjeun luhureun sora Nabi." Alesan keur ieu perenahna di interpretasi-Na tina harita ayat. Cenah eta urang kudu jempé iraha waehiji petik prophetic dibaca, sagampang lamun ngalakukeunana lamun éta ku ayana Nabi dengekeun manéhna diomongkeun.
Transmisi tina Hadits ku para sahabat jeung pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien)
Nu hal luhur para sahabat jeung pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien) pikeun pangiriman cutatan Prophetic jeung nya ku jalan hirup
Ngirut, putra Maymun sacara ngabejaan urang "Kuring dilongok putra Masood sacara sakuliah periode sataun jeung manéhna henteu kungsi ngadéngé manéhna ngomong, 'The Rasul Allah ceuk' tapi hiji poé cenah 'Rasul Allah ceuk' jeung kana nyebutkeun eta manéhna jadi kitu distressed nepi nempo kesang ngeclak tina arus mudik-Na. Saterusna putra Masood sacara dimimitianpikeun nerangkeun kumpulan hadith. Panon-Na nya pinuh ku lawon sarta urat-Na jadi enlarged.
Nu Hakim Madinah, Ibrahim, putra Abdullah sacara saha ieu teh putra Qusaym Al Ansari, ngabejaan urang nu "Malik, putra Anas 'kajadian maot ku Abu Hazim anu ngajarkeun sababaraha cutatan prophetic. Malik nanya idin ngadangukeun, sanajan kitu aya ieu aya tempat diuk jeung cenah, "Kuring teu daek dengekeunhiji petik prophetic bari jumeneng. "
Urang diwartoskeun ku Malik nu hiji manusa indit ka putra Al Musayyab sarta kapanggih manéhna istirahat. Manéhna nanya ngeunaan anu nyebutkeun prophetic tangtu, whereupon putra Al Musayyab sacara diuk orientasi tegak jeung eweh petik teh. Waktu manusa ceuk ka Al Musayyab, "kuring keukeuh Anjeun geus teu troubled sorangan." Whereupon anjeunna ngawaler, "Kuring bakal daeknepikeun ka Anjeun hiji petik prophetic whilst istirahat. "
Muhammad, putra Sirin sacara ieu jelema anu bakal seuri pisan tapi lamun manéhna ngadéngé anu nyebutkeun Nabi manéhna jadi asor.
Abu Mus'ab ngomong, "Malik, putra Anas 'tangtu ngan ngirimkeun hiji petik prophetic lamun manéhna wudhu-Na. Ieu dina akun tina kaitannana Malik geus pikeun Nabi.
Iraha wae Malik, putra Anas 'diajar hiji petik prophetic manéhna ngalakukeunana keur nembongkeun hormat, nyieun wudhu, nyiapkeun dirina mangka ditunda jubah sarta ngirimkeun eta. Lamun manéhna ditanya naha anjeunna tos teu éta, anjeunna ngawaler nyebutkeun, "Ieu téh mangrupa anu nyebutkeun Rosululloh Allah."
Lamun urang dilongok Malik, pembantu-Na bakal muka eta terus nanya, 'Syaikh Nu nanyakeun naha anjeun geus datang ka ngadangu cutatan prophetic atawa lamun geus sabab geus pertanyaan. "Lamun maranehna geus patarosan, manéhna baris datang kaluar ngadenge eta, tapi lamun ieu ngadéngé hiji petik prophetic manéhna mimiti ngawujud wudhu,ditunda sababaraha wangi jeung robes seger di luhur nu manéhna baris maké hiji cloak poék. Anjeunna bakal maké sorban hiji terus nempatkeun tiung tina cloak ka sakuliah sirah-Na. Platform A bakal ngeset pikeun manéhna sarta manéhna bakal balik kaluar ka nu datang di kaayaan humility, jeung aloes anu dibeuleum nepi ka manéhna réngsé ngajarsayings prophetic. Platform Nu ieu ngan ngeset pikeun ajaran-Na tina cutatan prophetic. Lamun manéhna ditanya naha manéhna ieu anjeunna ngawaler, "mah kawas pikeun mintonkeun mah respect pikeun sayings tina Rasul Allah jeung kuring ngan bakal ngajarkeun eta basa kuring geus wudhu."
Malik disliked keur ditanya ngeunaan hadits bari leumpang di jalan, nangtung ka luhur atawa ka waktu manehna puguh a. Cenah, "mah kawas pikeun mastikeun jalma nyurtian sayings tina Rasul Allah."
Malik ieu ngalirkeun sababaraha sayings silsilah Nabi jeung dina mangsa éta Abdullah, putra Mubarak sacara ngabejaan urang nu scorpion hiji stung manéhna kali genep belas. Beungeut Malik sacara robah warna sarta jadi bulak, tapi henteu eureun manéhna ti neraskeun pangajaran-Na. Dina ahir pangajaran, sanggeus urang undur,Abdullah Isa ka manehna, "Kuring nempo maneh hal anu luar biasa ayeuna!" Malik ngawaler, "Enya, kuring endured kaluar hormat pikeun Rasul Allah."
Putra Mahdi sacara walked jeung malik ka Al-'Aqiq sarta nanya ka anjeunna perkawis hiji petik Prophetic jeung Malik reproached manéhna nyebutkeun, "Anjeun aya di panon mah teuing alus
nanyakeun ka ngeunaan anu nyebutkeun Nabi bari urang leumpang. "
Abdullah, putra Salih sacara ngomong, "duanana Malik jeung Al-Layth tangtu ngan nulis turun anu nyebutkeun Prophetic basa aranjeunna geus wudhu maranéhanana."
Dirar, putra Murra sacara ceuk éta, maranéhanana disliked ka ngajarkeun sayings Prophetic lamun maranehna aya di kudu renew wudhu maranéhanana.
Pengabdian Nabawi nya Kulawarga
Istri jeung turunanana
Unsur hormat jeung bakti ka Nabi Muhammad nyaéta bakti hiji ka kulawargana, istri-Na anu keur Ibu tina mu'min, jeung turunan-Na, bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, sabab Nabi wanti hiji pikeun ngalakukeunana. Prakték saperti ieu dibuktikeun dina generasi awal Islam (Sahabat,Tabien jeung Tabi Tabien).
Allah ngadawuh, "O kulawarga DPR, Allah ngan wishes jarakna sesar ti anjeun jeung cleanse Anjeun" (33:33). Allah ogé Kami ngabejaan, "-Na istri (Nabi Muhammad) anu ibu ibu maranéhanana" (33: 6).
Urang diwartoskeun ku Zayd, putra Arqam sacara nu hiji poé Nabi ceuk thrice, "Kuring beseech anjeun ku Allah! Nu Jalma tina House mah!" Lamun Zayd ditanya saha dimaksud ku "Urang House-Na", anjeunna ngawaler, "The kulawarga Ali, kulawarga Ja'far (putra Abu Thalib), kulawarga Uqayl (putra Abu Thalib), jeungkulawarga Al Abbas. "
Teu lila saméméh Nabi diliwatan jauh manéhna ka Sahabat-Na, "Kuring Kami ninggalkeun Anjeun sareng hiji hal Candak nahan eta sarta anjeun moal indit sesat:.. Kitab Allah, abdi sareng kulawarga rahayat House mah Candak perawatan nuturkeun instruksi mah ngeunaan maranehna. "
Omar, putra Salama sacara ngabejaan urang yen ayat, "O kulawarga DPR, Allah ngan wishes jarakna sesar ti anjeun jeung cleanse Anjeun" (33:33) dikirim ka handap di imah Lady Ummu Salama, bisa Allah jadi pleased jeung nya, whereupon, Nabi disebut pikeun putri-Na Lady Fatimah jeung putra nya Hasan jeung Hussainjeung dibungkus eta di garment minangka Ali ngadeg balik manéhna sarta ngandika, "O Allah, ieu Rakyat tina House mah, jadi miceun kabeh impurity ti eta jeung purify eta lengkep".
Saad, Abi Wakkas 'putra spoke tina ayat di nu tangtangan Allah ieu invoked, "Pikeun jalma anu sengketa sareng anjeun ngeunaan manéhna sanggeus pangaweruh geus datang ka anjeun, sebutkeun,' Hayu, hayu urang kumpul putra urang jeung putra anjeun, womenfolk urang jeung womenfolk Anjeun, urang sorangan jeung yourselves. Saterusna mugi urang humbly berdoajeung saterusna iklas la'nat ti Allah kana nu leuwih nu tempatna '"(3:61). Saad ceuk nu lamun ayat ieu wangsit Nabi disebut Ali, Hasan, Hussain jeung Fatimah sarta ngandika," O Allah, ieu kulawarga mah. "
Ngeunaan pangkat Ali, bisa Allah ngahargaan kana beungeutna, Nabi nyarios, "Whosoever méré kuring bandung meunangna, mugi Gusti masihan ka Ali. O Allah, méré Kemenangan sarta asih pikeun whosoever méré manéhna Kemenangan sarta asih, jeung jadi musuh pikeun whosoever nyokot manéhna salaku musuh. " (Syaikh Darwish nu ditambahkeun: hadits ieu dilaporkeundina Musnad Ahmad jeung ibn Hiban jeung Nisai jeung sababaraha ranté otentik ti narrators. Hafiz ibn Hajjar ngomong, "Hafiz ibn Oqda dikumpulkeun eta dina buku nu paling cutatan nu otentik atawa kagiatan salaku mahluk rupa. Suyuti ceuk, geus Mutawatta (koléktif dilaporkeun). Hafiz Zahabi ngungkabkeun, pihakna geus ranté rupa.Makna tina basa Arab kecap "mowalah" dina ieu hadits hartina asih jeung ngarojong Islam. Teu mean jadi hiji imam diangkat, sanajan Ali kapilih jadi khalifah dipandu kaopat, sabab Nabi nyebutkeun bebeneran jeung ngaku, Syiah bakal render kahiji tilu khalifah di kasalahan babarenganjeung Emigrants jeung ngarojong nu sacara koléktif kapilih hiji khalifah sanggeus lain ku mere eta kasatiaan maranéhanana. Jeung pamahaman anu model kitu, nu Shi'ite dua belas imams geus earned nu anger Allah jeung Nabi Nya ku nuduh saperti generasi rupa nu sumebar Qur'an jeung sunnah jeung jeung saha Allahnyaéta pleased.)
Nabi ka pamanna Al-Abbas, "Ku Dzat di nu leungeun nyaeta jiwa mah, kapercayaan moal ngasupkeun jantung jalma nepi ka manéhna mikanyaah ka Anjeun pikeun Allah jeung Rasul".
Nabi bakal nyokot nyekel leungeun Osama, putra Zayd sarta Al-Hasan jeung supplicate, "O Allah, I love duanana jadi mangga asih maranehna."
Abu Bakar ngomong, "Hormat Muhammad ku respecting Rakyat tina House-Na." Manéhna ogé nyatakeun, "Ku Dzat di nu leungeun nyaeta jiwa mah, nu kin deukeut ti Rasul Allah nu dearer ka kuring ti sorangan kindred."
Nabi ka Sahabat-Na, "Allah mikanyaah ka maranéhanana anu asih Hasan." Ngarujuk kana dua grandsons-Na, Al-Hasan jeung Al-Hussain jeung kolotna, Nabi nyarios, "Whosoever mikanyaah ka dua ieu, bapana maranéhanana jeung ibu anu bisa bakal jeung kuring di rengking mah dina Poé Kiamat." Bisa Allah jadi pleased jeungmaranehna.
Tina Koraysh, Nabi nyarios, "Whosoever demeans nu Koraysh, Allah bakal demean maranehna." Manéhna ogé ngomong, "Pasihan leuwih sering dipake tinimbang nu Koraysh, jeung teu miheulaan maranehna."
Pikeun Lady Ummu Salama, Nabi Isa, "Ulah teu ngarareunah kuring ku discomforting Lady Ayesha."
Ukba, putra Al Harith sacara ngabejaan waktu lamun manéhna nempo Abu Bakar putting Al Hasan dina taktak sarta ngomong, "Ku bapa, manéhna Sigana mah Nabi! Manéhna teu kasampak kawas Ali!" Ali saukur laughed. Ieu ceuk dua poé sanggeus maot Nabi salaku Ali walked gigireun Abu Bakar sanggeus manéhna geus kapilihsalaku khalifah.
Ibu Zayd, putra Thabit sacara diliwatan jauh jeung sanggeus solat pamakaman manéhna fetched bigal nya kitu anjeunna bisa jadi Gunung. Putra Abbas 'nempo manéhna, manéhna datang jeung nyandak ditahan tina stirrup whereupon Zayd sopan ngomong, "Mari Kita balik, keponakan tina Rasul Allah." Putra Abbas 'ngomong, "Ieu cara urang berperilaku jeungpangaweruh. "Tuluy Zayd dicium leungeun Abbas 'jeung ngomong," Ieu cara nu kuring marentahkeun jeung kalakuanana jeung Jalma DPR. "
Lamun Omar, putra Al Khattab sacara ieu dikabaran nu spoils perang, manéhna mikeun putrana Abdullah tilu rebu sedengkeun manéhna méré Osama, putra Zayd sacara tilu rebu lima ratus. Abdullah nanya ka ramana, "Naha anjeun mere Osama leuwih ti kuring? Demi Allah, manéhna teu ngalawan dina perangna hareupeun kuring." Bapana ngawaler,"Bener ieu sabab Zayd ieu dearer ka Rasul Allah ti bapana Anjeun, tur Osama ieu dearer manéhna ti anjeun, supaya kuring pikaresep nu cinta Rasul Allah ka sunda mah."
Putra Abbas 'ieu ka, "Jadi-jeung-jadi kaliwat jauh" nu nujul ka salah sahiji istri Nabawi, bisa Allah jadi pleased jeung maranehna, whereupon manéhna prostrated jeung maranéhanana kira-kira manéhna ditanya, "Naha anjeun teu sujud di jam ieu?" (Nu salila ieu hiji samagaha). Anjeunna ngawaler, "Teu Rasul Allah ngomong, 'Upami ningali hijitanda sujud 'jeung naon tanda leuwih gede bisa aya jadi ti miang tina salah sahiji istri Nabi. "
Abu Bakar jeung Omar bakal datang dina Ummu Ayman, nu kungsi ka babu silsilah Nabi jeung ngomong, "The Rasul Allah dipaké pikeun nganjang nya."
Nu Hormat, kahadéan Alatan para sahabat
jeung Hak maranéhanana
Aspék séjén hormat keur nyaho hak para sahabat jeung taqwa alatan Nabi nu saurang kudu hormat ka Sahabat-Na, turutan ku maranehna, ngakuan hak maranéhanana, muji ka maranéhna, ménta panghampura maranéhanana, isin jauh ti nyawalakeun béda maranéhanana, mintonkeun enmity ka mumusuhan maranéhanana ka arahmaranehna, sarta nampik misguidance tina Shi'ite jeung innovators, saperti oge laporan sajarah atawa pamancar goblog (atawa racun subtly diwanohkeun ku orientalists) anu nyobian detract ti harga diri maranéhanana. Lamun hal kacarita ngeunaan eta ngeunaan béda anu lumangsung antaraeta, pendekatan bener pikeun nyokot kana interpretasi pangalusna jeung néangan cara hade sabab aya deserving saperti kitu. Taya nu Sahabat kudu bisa disebutkeun di luhur bad atawa can ditegor, pendekatan bener pikeun nyebut amal soleh maranéhanana, virtues jeung qualities praiseworthy jeungtetep jempé ngeunaan urusan nu sejen. Kana subjék ieu, Nabi SAW ngadawuh, "iraha wae Sahabat mah nu disebutkeun, tahan basa Anjeun."
Allah nyebutkeun, "Muhammad utusan Allah. Maranéhanana anu sareng anjeunna anu kasar ngalawan kafir tapi welas asih ka hiji sejen" (48:29). Manéhna ogé nyebutkeun, "Sedengkeun pikeun Outstrippers kahiji di antara migran jeung ngarojong ... Allah nyaeta pleased sareng maranehna jeung maranehna pleased jeung Anjeunna" (9: 100). Oge, "Allahieu pleased jeung percaya basa aranjeunna swore kasatiaan ka anjeun handapeun tangkal jeung Anjeunna terang naon ieu di hate maranéhanana "(48:18). Sarta," aya lalaki nu geus bener covenant maranéhanana jeung Allah "(33:23) .
Hudhayfa kadéngé Rasul Allah ngomong, "Tuturkeun maranéhanana sanggeus kuring, Abu Bakar jeung Omar." (Syaikh Darwish commented: hadits otentik Ieu indikasi nu Abu Bakar kudu khalifah kahiji jeung Omar kadua.)
Nabi nyarios, "Fear Allah, sieun Allah. Sahabat mah teu nyieun eta target sanggeus kuring! Whosoever mikanyaah ka eta mikanyaah ka eta sabab cinta kuring, jeung whosoever hates eta geus ngaliwatan hatred maranéhanana of kuring. Whosoever harms eta, harms kuring. Whosoever teu hiji hal ka menyakiti kuring teu geus jadi lamun geus nyeri pisanka Allah. Whosoever teu hiji hal anu muncul jadi nyeri pisan ka Allah téh rék jadi nyita. "
Nabi Muhammad warned, "Ulah ngahina ka Sahabat mah. Lamun saha éta nu bisa belanja beurat Gunung Uhud dina emas, eta mah malah bakal ngahontal ukuran siki sarua jeung dua per tilu tina kilo atawa satengah anak."
Nu jurist Malik, putra Anas sarta ceuk batur, "Whosoever hates jeung hinaan para sahabat teu mibanda hak pikeun perbendaharaan Muslim. Judgment maranéhanana kapanggih dina ayat," Maranéhanana anu datang sanggeus eta ngomong, 'Maafkan urang Gusti urang, sarta ngahampura urang baraya anu aya iman samemeh urang. Ulah nunda dina hate urangnu mana wae nu spite ka arah maranéhanana anu percaya '"(59:10). Malik ogé ieu tina pamadegan nu whosoever ieu outraged ku para sahabat Nabi mangrupa hiji unbeliever, dina akun tina ayat nu dibaca," jeung ngaliwatan eta Manéhna enrages kafir "(48:29).
Abdullah, putra Al Mubarak sacara ngomong, "Aya dua qualities lamun kapanggih di hiji jalma bakal mawa ngeunaan kasalametan maranéhanana. Maranehna truthfulness jeung asih pikeun Sahabat Muhammad."
Ayyoub, Sabagé-Sakhtiyani ngomong, "Whosoever praises nu Sahabat Muhammad teu munafik a. Whosoever belittles nu mana wae nu di antarana, sarta Tabien jeung Tabi Tabien (hartina generasi kadua jeung katilu muslim) opposes nu Prophetic Sajalan jeung mangrupakeun innovator. Ieu téh sieun mah nu laku lampah jalma saperti hijimoal naek ka langit nepi ka manéhna mikanyaah ka sadaya di antarana jeung jantungna geus sora. "
Tina Ansars, Nabi nyarios, "hampura faults maranéhanana jeung narima ti alus-doers maranéhanana."
Malik, putra Anas sacara ngomong, "Nabi Muhammad diajarkeun pengikut-Na tata cara nu Allah dipandu manéhna, jeung ku nu Manéhna nyieun manéhna rahmat hiji pikeun alam. Dina gelap peuting manéhna baris indit ka Al Baqi (makam nu loba kulawarga jeung Sahabat-Na nu dikubur) jeung supplicated ampun pikeuneta dina cara nu sarua yén hiji jalma mana anu ka ningali batur off dina lalampahan a. Allah geus paréntah Pangéran sangkan ngalakukeun eta, jeung Nabi, paréntah bangsa pikeun geus asih jeung silaturahim maranehna jeung jadi di oposisi kana maranéhanana anu opposes Sahabat-Na. "
Hal jeung Tempat Dipatalikeun jeung Nabi
ka bisa ngamangfaatkeun
Unsur séjén reverence hiji sarta harga diri pikeun Nabi Muhammad kapanggih dina sagala hal jeung tempat disambungkeun ka anjeunna di Mekah, Madinah jeung tempat lain.
Ieu dina akun tina harga Malik geus pikeun Nabi éta, manéhna moal numpak hiji Gunung di Madinah. Nya tangtu ngomong, "I am teuing malu di hareup Allah ka trample jeung hoof sato kana bumi nu Rasul Allah dimakamkan."
Aya di Madinah ngomong, "The taneuh Madinah anu goréng." Pernyataan ngerakeun ieu disababkeun Malik ka ngucapkeun hiji judgment ngalawan manéhna nu tetep kudu keok jeung jailed. Manusa miboga koneksi ka hirarki Madinah tapi Malik teu retract judgment sarta ngomong, "Manéhna nyebutkeun taneuh di mana Nabidimakamkan teu alus! "
Nu Sayings Prophetic otentik narrate yen Nabi ceuk Madinah, "Whosoever innovates hal di jerona atawa saung hiji innovator nunut ka kutuk Allah, malaikat sareng sadaya jalma. Allah moal narima nu mana wae nu ukar atawa recompense ti manehna."
Nabi nyarios, "Whosoever swears ka bohong dina mimbar mah bakal boga tempat diuk di Api."
Sawaktos hiji Syaikh soleh nuluykeun jarah manéhna indit dina leumpang. Lamun ditanya naha anjeunna ngalaman dipigawé kitu, anjeunna ngawaler, "Naon! Hiji worshiper offending bade ngarep tunggang master nya! Sempet mah geus bisa leumpang kana sirah mah, kuring teu mibanda walked kana suku mah!"
Reverence jeung kaitannana pikeun tempat di mana Wahyu ieu nu katampi sareng nu nu malaikat Jibril sarta Michael dilongok, ogé tempat-tempat malaikat diturunkeun nyaeta kabutuhan a. Sarua manglaku ka tempat anu ngadéngé sora ibadah jeung exaltation, jeung taneuh rahayu nu lingku nuawak Master sakabeh umat manusa jeung tempat da nu di Agama Allah jeung cutatan prophetic tina Rasul Allah anu sumebar.
Hiji oge kudu revere jeung hormat ka tempat-tempat ayat tina Qur'an anu ditalungtik, nu masjid nu solat ieu nu ditawarkeun, tempat dimana virtues jeung amal soleh anu disaksian, tempat anu nempo proofs jeung miracles, tempat nu patali jeung rites Ageman sarta stasiun tina jarahjeung waymarks tina Master of sadaya para utusan Allah. Nu tempat-tempat segel tina nabi cicing jeung ti mana nubuat nu gushed jeung gelombang anak overflowed. Nu tempat anu disaksian talatah, jeung bumi munggaran anu kulit Nabi keuna kana sanggeus anjeunna pupus - Haruman anakkudu kaseuseup, tinggal sarta tembok dicium.
"O abode tina pangalusna sakabeh messenger
hiji ku saha jalma nu dipandu
sarta manéhna anu dipilih pikeun nampa ayat.
Pikeun anjeun mah geus sengit, gairah asih,
jeung yearning nu kindles nu embers jantung mah.
Kuring geus sumpah hiji - lamun kuring eusian panon mah jeung pamadegan tembok
jeung tempat di mana Anjeun walked,
mangka sirah abu turbaned mah bakal ditutupan ku lebu
ti jadi loba kissing.
Sempet teu geus keur halangan jeung musuh,
Mah, tangtu sok nganjang eta,
komo lamun kuring éta jadi nyeret kana suku mah.
Tapi kuring bakal dipandu dina eagerness mah salam nu pangeusi
tina maranéhanana imah sarta kamar.
Ku purer aroma ti kasturi paling endah manan nu nyertakeun manéhna
unggal isuk jeung sore.
Murni, jeung kungsi ngaronjatkeun berkah anu bestowed kana manéhna
ngaliwatan solat pikeun katengtreman jeung berkah kana manéhna. "
Kawajiban THE TO UPHOLD THE SUPPLICATION kana Nabi Muhammad
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Kawajiban ka Uphold nu Supplication dina Nabi
(Syaikh Darwish commented: "Geus patut noting éta, kecap" doa "lumangsung dina dua ekspresi beda Anu kahiji nyaéta dina solat fardhu ka Allah, jeung nu kadua nyaeta sholat (supplication) dina Nabi, nu hiji pernyataan. tina puji Nabi lamun disebutkeun ku Allah, sarta malaikat-Na,sarta ngarupakeun supplication tina puji dijieun ku iman. ")
Allah Kami ngabejaan, "Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi. Mu'min, muji jeung venerate manéhna jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana" (33:56).
Putra Abbas 'ceuk nu ayat ieu hartina, "Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi Muhammad.
Al Mubarrad ngomong, "The akar solat nyaéta namah tina rahmat. Ieu téh rahmat ti Allah. Ti malaikat-Na geus graciousness jeung supplication pikeun Mercy Allah."
A hadits sheds cahya salajengna jeung ngabejaan urang nu lamun batur praises Nabi nungguan nu commencement tina sholat, malaikat ngomong, "O Allah, ngahampura manéhna! O Allah geus rahmat kana manéhna" jeung ieu téh supplication maranéhanana.
Abu Bakar Al Qushayri ngomong, "The pujian ti Allah nyaeta rahmat pikeun lian ti Nabi jeung Rosul geus Béda jeung ngahargaan leuwih gede."
Abul Aliya ngécéskeun, "The 'salat' Allah kana Nabi ieu-Na praising manéhna saméméh malaikat-Na, sedengkeun nu 'salat' malaikat nyaeta supplication pikeun manéhna."
Nabi dijieun hiji bedana antara kecap "salat", hartina supplication, jeung "baraka" hartina berkah ngajarkeun urang kumaha carana urang kudu nyieun supplication hiji kana manéhna. Ieu indikasi maranéhna boga dua harti misah sarta ogé nunjukkeun yén kulawargana téh kaasup.
Dina kaitannana tina supplication nu nanyakeun keur karapihan dina Nabi, Allah geus nyieun eta fardhu dina nyembah berhala-Na menta karapihan sanggeus manéhna.
Tina babasan "Salaku-Salamu alaykum", hartina karapihan jadi kana Anjeun, aya tilu kemungkinan:
1. Kahiji nyaeta kecap "salaama" nyaeta tina kaamanan pikeun anjeun, sarta sareng anjeun.
2. Nu kadua nyaeta "Salaku-Salaamu", hartina panyalindungan Anjeun, keur dijaga jeung pelestarian, sakumaha kapanggih dina Ngaran Allah "Salaku-Salaam".
3. katilu nyaeta "Salaku-Salaam", nu asalna tina harti "musalaama" (rekonsiliasi), sarta kaluman ka Nabi saperti dina kalimah Allah, "Tapi teu, ku Gusti anjeun, maranéhanana baris teu percaya Anjeun nepi ka maranehna make hakim ngeunaan disagreement antara, teras, maranéhanana moal manggihan di dirinaon teu ngarareunah ngeunaan putusan Anjeun, tur bakal nyerah ka anjeun dina kintunan full "(4:65).
Nu Kaputusan tina Supplication dina Nabi
Dear maca, hiji kudu sadar yen Allah geus ngutus urang muji ka Nabi-Na. Praising Nabi nyaeta kawajiban umum jeung teu diwates ka waktu nu spesifik. Teu aya sengketa ngeunaan sifat wajib anak, kumaha Abu Jaf'ar Dina-Tabari ieu pamadegan nu ayat ieu, "Allah, sarta-Namalaikat dipuji jeung venerate Nabi. Mu'min, muji jeung venerate manéhna jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana "(33:56) nyaéta rekomendasi a.
Nalika hiji praises Nabi hiji fulfills kawajiban teh, kinerja nu voids dosa nu bakal hadir lamun hiji anu teu nepi ka kitu. Minimum ieu ngomong sakali saperti dina kasus lamun hiji ngasuh saksi ka prophethood-Na, sanajan kitu pisan desirable ngomong leuwih sering jeung hiji manggih anakngalakonan jadi pohara disarankeun dina cutatan otentik Nabi Muhammad
Nu Hakim, putra Al Qassar sacara disebutkeun yén Sahabat Nabi éta di kasapukan aya hiji kawajiban umum ngalakukeunana sakali dina waktu hirup lamun teu salah bisa ngalakonan éta.
Nu pengikut Imam Syafi'i (tina sakola Syafi'i tina fiqih) nyebutkeun yén kawajiban nu Allah jeung paréntah Rasul manglaku ka boh solat fardhu jeung sukarela tapi di luar sholat teu wajib.
Ash-Syafi'i kapilih nu narration hadits nu maca dina diuk ahir dina unggal shalat nu Nabi diajarkeun putra Masood sarta batur jeung teu ningali ka Nabi ku pamakéan kecap sulur "manéhna" "Peace jadi kana manéhna", (rada, 'Peace jadi kana anjeun, O Nabi'). Abu Hurayrah, putra Abbas ', Jabir,Putra Omar Kang, Abu Sayed Al Khudri, Abu Musa Al Asy'ari jeung Abdullah, putra Az-Zubayr sacara ngalaporkeun narration hadits sarua jeung nu disebutkeun di handap ieu.
Iraha wae urang (Abdullah, putra Masood sacara jeung sajabana) ditawarkeun solat balik Nabi urang tangtu ngadugikeun (sakumaha nu ayeuna urang diuk) karapihan jadi kana Allah, aman damai jadi kana Jibril, Michael jeung perdamaian jadi kana jadi-jeung-kitu. Aya hiji kasempetan nalika Rasul Allah kokotéténgan deui di urang sarta ngandika, "Allah, Dirina mangrupakeun As-Salam(Peace), sarta lamun saha anjeun prays mangka manéhna kudu nyebutkeun:
("Dina tahiyatu al mubarakat Aassalawatu Aattaiyibatu lillah. Salaku Salalamu aliaka aiyuhan nabyu wa rahmatullahi wa barakatuhu. Salaku-Salaamu alaina wa ala ibadillah issalihin. Ash-hadu hiji laà ilaha illa Allaahu wa lebu-hadu anna Muhammadan abduhu wa Rasuluhu")
Dina Fajr boh bagian nu maca dina unit kadua sholat.
Dina solat Lohor, asar jeung Isya bagian kahiji maca dina unit kadua jeung bagian kadua ngagabung jeung bagian kahiji jeung maca dina unit panungtungan sholat.
Dina solat Maghrib bagian kahiji maca dina unit kadua jeung bagian kadua ngagabung ka bagian kahiji jeung maca dina unit katilu sholat.
- Bagian kadua -
("Allahuma salli laà Muhammaden wa laà aali Muhammaden kama sallayta laà Ibrahim wa laà aali Ibrahim.
Allahuma Barik laà Muhammaden wa laà aali Muhammaden kama Barakta laà Ibrahim wa laà aali Ibrahim. Aalameen Fi innaka Hamidun Majid ")
- Bagian kadua -
(O Allah dipuji Muhammad jeung kulawarga Muhammad Anjeun muji Abraham jeung kulawarga Abraham. Sarta ngaberkahan Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun rahayu Abraham jeung kulawarga Ibrahim, di alam, memang anjeun Self muji, Maha Agung " )
Malik kapilih versi ti Abu Masood Al Ansari, nu yén Nabi SAW ngadawuh, "Say, O Allah, muji Muhammad jeung kulawargana, sakumaha Anjeun muji kulawarga Ibrahim, jeung ngaberkahan Muhammad, jeung kulawarga Muhammad, sakumaha Anjeun Maha Agung kulawarga Abraham di sakabeh alam. Anjeun nu muji jeung Glorious. "
Imam Syafi'i nyebutkeun yen sagala doa nu teu ngandung doa dina Nabi di diuk ahir solat hiji sacara lamun hiji ngasuh saksi ka Oneness Allah saméméh ucapan tina salam (tashahuhd nu) nyaéta salah. Cenah eta lamun disingkahkeun tina solat fardhu, tuluy solat kududiulang.
Ishaq, putra Ibrahim sacara nyebutkeun solat fardhu kudu ngulang lamun disingkahkeun intentionally, jeung doa nu salah. Tapi, teu salah lamun eta dina akun tina forgetfulness.
Muhammad, putra Abdul Hakam sacara jeung sajabana kaasup, putra Al Qassar sarta Abdul Wahhab disebutkeun yen Muhammad Al-Mawwaz nyandak eta jadi hiji kawajiban di doa jeung ieu pamadegan Asy-Syafi'i.
Abu Ya'la Al-Abdi Al Maliki ceuk sakola Maliki tina fiqih tahan tilu pamadegan ngeunaan ieu, nyaéta geus fardhu, cara prophetic jeung disarankeun.
Putra Abbas 'jeung Jabir ngabejaan urang yen Nabi diajarkeun eta naon tiasa nyarios di puji manéhna salila diuk ahir solat, (tashahuhd) dina cara nu sarua manéhna diajar eta surah tina Qur'an.
Kali Tawarkeun nu Supplications dina Nabi
Urang geus disebutkeun geus desirable nyieun doa dina Nabi di diuk ahir saméméh supplication teh.
Nabi ngadéngé manusa nyieun supplication di sholat tanpa nanyakeun keur berkah kana manéhna whereupon Nabi commented, "Ieu hasty." Saterusna manéhna disebut manusa jeung ka maranéhanana di pausahaan-Na, "Lamun salah sahiji Anjeun supplicates, manéhna kudu dimimitian ku thanking Allah mangka praising Anjeunna, terus ngomongsolat dina Nabi-Na, saterusna manéhna bisa supplicate pikeun naon bae anjeunna wishes. "
Putra Masood sacara disarankan, "Lamun nu mana wae nu anjeun wishes nanyakeun ka Allah pikeun hiji hal, manéhna kahiji kudu dimimitian ku praising jeung exalting Anjeunna dina jalan Mantenna anu deserving, mangka manéhna kudu ménta berkah kana Nabi. Hal ieu saterusna nu supplication nyaeta paling dipikaresep dijawab. "
Nabi kudu muji iraha wae nyebut ngaranna teu kadenge jeung lamun ngaranna ditulis. Manéhna ogé kudu muji lamun dédéngéan nu Call ka Shalat lantaran cenah, "Lamun ngaran mah disebutkeun di hareup hiji jalma jeung manéhna teu muji ka kuring, pikeun manéhna geus saolah-olah irung nya eta rubbed di lebu teh."
Sarjana putra Habib sacara disliked saha ka nyebut ngaran Nabi lamun slaughtering sato, jeung sarjana Maliki kawentar, Sahnon, disliked ngaran Nabi ka bisa disebutkeun lamun batur ditembongkeun heran maranéhanana.
Nisai, hiji compiler tina salah sahiji genep rujukan utama Prophetic Sayings ngalaporkeun paréntah nu saurang kudu ningkatkeun praising hiji sacara Nabi On a Friday.
Putra Isaac sacara ngabejaan urang nu saurang kudu muji ka Nabi kana ngasupkeun masjid.
Amru, putra Dinar sacara nyebutkeun ngeunaan ayat "mu'min, ulah nurutan dina hambalan Iblis, pikeun jalma anu lengkah tina Iblis, manéhna Tawaran ka indecency jeung dishonor. Tapi pikeun bounty Allah ka anjeun, jeung Mercy-Na teu salah sahiji Anjeun bakal kungsi geus dimurnikeun; tapi Allah purifies saha Anjeunna baris; Allah geusnu Hearer, nu Knower. (24:21), pas ngasupkeun ka imah (jeung teu saurang anu aya), Anjeun kudu ngomong, "Damai, jadi kana Nabi jeung rahmat Allah jeung berkah-Na, jeung perdamaian jadi kana urang jeung sanggeus urang alus Allah. Peace jadi kana nu pangeusi imah, jeung rahmat Allah jeung berkah-Na. "
Para sahabat ngalaporkeun yén solat sanggeus Nabi kudu ceuk ku imam jeung oge jamaah salila solat pamakaman (sanggeus pelafalan kadua Allahu Akbar).
A prakték kacida disarankeun, ditarima ku sakumna bangsa Nabi Muhammad nyaeta hiji kudu muji ka manéhna dina huruf jeung nanaon tinulis, jeung naon bae anu ditulis sanggeus 'Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih (Bismillah Ir Rahman Ir Raheem) . '
Putra Abdullah Masood sacara ngabejaan urang tina paribasa sejen Nabi nu lamun salah sahiji Anjeun ieu solat sebutkeun, "'Salam ka Allah jeung supplications jeung Peace kahadean. Jadi kana Anjeun O Rasul, jeung Mercy Allah jeung berkah-Na, aman damai jadi kana urang jeung kana nu nyembah berhala alus Allah. 'Mun anjeun nyebutkeunhal eta, bakal nguntungkeun unggal worshiper alus di langit jeung bumi. "Ieu salah sahiji kajadian anu lumangsungna di mana pronounces nu karapihan sanggeus Nabi sarta biasa maca di awal diuk ngeunaan unit kadua jeung panungtung sholat.
Kumaha Supplication téh kudu dijieun
Abu Humayd Salaku Sa'idi ngabejaan urang yen Nabi nu nanya naon tiasa nyarios lamun hiji nawarkeun solat sanggeus manéhna. Nabi "Ucapkeun, 'O Allah, muji ka Muhammad, istri jeung turunanana salaku Anjeun muji kulawarga Abraham-Na, jeung dibere berkah kana kulawarga Muhammad salaku Anjeun teges berkah kakulawarga Abraham di sakabeh alam. Anjeun nu muji, nu Glorious. "
Malik kapilih versi ti Abu Masood Al Ansari, nu yén Nabi SAW ngadawuh, "Say, O Allah, muji Muhammad jeung kulawargana, sakumaha Anjeun muji kulawarga Ibrahim, jeung ngaberkahan Muhammad, jeung kulawarga Muhammad, sakumaha Anjeun Maha Agung kulawarga Abraham di sakabeh alam. Anjeun nu muji jeung Glorious. "
Putra Ka'ab Ujra sacara dilaporkeun supplication sareng variasi slight nyebutkeun, "O Allah, muji Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun muji Abraham. Anjeun téh muji, nu Glorious."
Ukba, putra ngirut sacara ngomong, "O Allah, ngaberkahan Muhammad Nabi unlettered jeung kulawarga Muhammad."
Abu Sa'id Al Khudri dilaporkeun petik minangka, "O Allah, muji ka Muhammad, worshiper anjeun jeung Rasul anjeun."
Imam Ali ngalaporkeun, "O Allah, muji Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun muji Ibrahim, jeung kulawarga Abraham. Anjeun nu muji, nu Glorious. O Allah dibere berkah ka Muhammad, jeung kulawarga Muhammad, sakumaha Anjeun teges berkah ka Ibrahim jeung kulawarga Abraham. Anjeun nu muji,nu Glorious. O Allah, dibere karapihan jeung kudu nanaon ka Muhammad jeung kulawarga Muhammad, sakumaha Anjeun teges karapihan jeung éta jenis ka Ibrahim jeung kulawarga Abraham. Anjeun nu muji nu Glorious. '"
Abu Hurayrah kadéngé Nabi ngomong, "Whosoever wishes ka dibikeun teh ukur fullest sabot supplicates kana urang, Rakyat DPR, kudu ngomong, 'O Allah, muji ka Muhammad Nabi, istri, para Ibu tina mu'min, turunan-Na jeung Jalma tina House-Na, sagampang Anjeun muji kulawargaIbrahim. Anjeun nu muji, nu Glorious. "
Lamun Zayd, putra Kharija Al Ansari sacara nanya ka Nabi kumaha manéhna kudu supplicate pikeun berkah kana manéhna, Nabi ngawaler, "O Allah ngaberkahan Muhammad jeung kulawarga Muhammad, sagampang Anjeun rahayu Abraham. Anjeun nu muji, nu Glorious."
Salama Al Kindi spoke waktu lamun Imam Ali diajarkeun eta kumaha berdoa dina Nabi. Imam Ali diajarkeun eta:
"O Allah, Dzat anu nyebarkeun kaluar expanses ditujukeun
jeung nyiptakeun langit!
Bestow muji mulya anjeun, anjeun kungsi ngaronjatkeun berkah
jeung asih tina tenderness anjeun kana Muhammad,
Worshiper anjeun jeung Rasul anjeun,
nu Opener naon ieu ditutup.
Segel naon datang saméméhna.
Nu hiji nu announces kabeneran ku Bebeneran.
Nu hiji nu triumphs ngaliwatan tentara tina bathil
salaku manéhna dipercayakeun ka maneh.
Manéhna anu nyokot kana dirina jeung eagerness
Paréntah Anjeun ka nurut Anjeun mangtaun pelesir Anjeun.
Manéhna nahan dina manéhna Wahyu anjeun,
preserves hidayah anjeun jeung mawa kaluar paréntah anjeun
jadi umat manusa nu bisa narima berkah anjeun,
kindling alatan manéhna, brand hiji jeung nu bisa mawa ka kulawarga maranéhanana. Hate anu dipandu ku manéhna
sanggeus maranéhanana geus plunged kana percobaan sarta laku lampah sinful.
Manéhna bercahya tanda jelas,
aturan jeung jalan-tanda Islam.
Manéhna nyaéta wali anjeun dipercaya,
bendahara kanyaho disumputkeun anjeun,
Saksi Anjeun di Poé Rising,
hiji Anjeun dikirim jeung berkah anjeun
jeung di bebeneran Rasul anjeun, rahmat a.
O Allah, méré manéhna hiji abode lega di Eden anjeun
jeung ganjaran manéhna kalayan alus dikalikeun sababaraha kali leuwih
ti nu migawe kahadean overflowing anjeun nu Anjeun méré manéhna tanpa usaha
ngaliwatan meunangna dina gaining ganjaran anjeun jeung kasinugrahan dermawan.
O Allah, tempat naon bae anjeunna ngawangun luhur naon lain jalma ngawangun
jeung méré manéhna tempat luhur sesa jeung silaturahmi.
Ngalengkepan cahya-Na keur manehna, jeung recompense manéhna ti nyembah berhala anjeun
ku ditampa jeung kecap nu sila jeung saukur kecap,
Peta decisive jeung Buktina gede pisan. "
Ngarujuk kana ayat teh, "Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi" (33:56). Imam Ali, bisa Allah ngahargaan kana beungeutna, ngomong, "taat ka Anjeun, abdi PANGERAN. Nu muji Allah, nu Good jeung Maha Asih, malaikat deukeut, maranéhanana anu bener, nu syahid, di urang alus, jeung sagala rupa nu exalts Anjeun , O Gustisakabéh alam, jadi kana Muhammad, putra Abdullah, segel tina nabi, nu Master of para utusan, jeung Pamimpin anu maranéhanana anu sieun Anjeun, Rasul Anjeun, Gusti sakabéh alam. Jadi saksi, nu bearer tina warta alus, anu salah, Ujang urang ka Anjeun ku idin anjeun, terang-Jokowilampu - jeung perdamaian jadi kana manéhna "!
Abdullah, putra Masood sacara ngomong, "O Allah, bestow berkah anjeun jeung rahmat kana nu Master sadaya para utusan, nu Pamimpin anu maranéhanana anu sieun Anjeun, segel tina nabi, Muhammad, worshiper anjeun jeung Rasul, pamingpin anu alus jeung Rasul Mercy. O Allah, ngumpulkeun manéhna ka kantor mujinu bakal dengki kahiji jeung nu tadi. O Allah, muji ka Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun muji Abraham. Anjeun nu muji, nu Glorious. Méré berkah ka Muhammad jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun teges berkah ka Ibrahim jeung kulawarga Abraham. Anjeun nu muji nuGlorious. "
Al Hasan Al Basri ngomong, "Whosoever wishes ka nginum anggur fullest ti kolam renang tina dipilih hiji (Rosul SAW) kudu ngomong, 'O Allah, muji Muhammad jeung kulawarga Muhammad, jeung Sahabat-Na, putra-Na, putra, istri jeung turunanana, Rakyat tina House-Na, baraya-Na ku nikah jeungnu Ansar (Helpers), sarta pengikut-Na, kitu ogé maranéhanana anu kaasih manéhna, sarta ngaberkahan urang babarengan jeung sakabéh éta, O Maha Asih tina welas asih. "
Putra Abbas 'bakal supplicate nyebutkeun, "O Allah, nampa payel nu keur syafaat greatest Muhammad, jeung ngumpulkeun manéhna ka kantor pangluhurna. Dibere-Na unggal paménta dina Next Hirup jeung kahirupan ieu salaku Anjeun dijawab solat Nabi Ibrahim as jeung Musa"
Putra Wuhayb Al Ward sacara bakal supplicate nyebutkeun, "O Allah, méré Muhammad anu pangalusna naon bae manehna nanya Anjeun keur dirina, jeung méré manéhna anu pangalusna naon nu mana wae nu penciptaan anjeun geus ditanya tina Anjeun pikeun manéhna. Sarta méré Muhammad anu pangalusna tina sagala nu Anjeun bakal dipénta pikeun nepi ka Poé Kiamat. "
Putra Masood sacara Yesus, "Lamun Anjeun ménta berkah kana Nabi, nyieun solat alus teuing. Anjeun teu nyaho lamun bakal dipintonkeun ka anjeunna. Ucapkeun, 'O Allah, bestow puji anjeun, rahmat anjeun jeung berkah Anjeun di Master of Rosululloh, nu Pamimpin anu maranéhanana anu sieun Anjeun, nu Pamimpin anu nu Good jeung utusantina Mercy ".
Waktu harita nu tapi rasa tina multitude solat boh ringkes jeung lila di puji Nabi urang tercinta jeung kulawargana, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna jeung maranehna.
Nu 'karapihan' Anjeun geus diajar dikutip ku putra Masood nyaéta naon Nabi diajarkeun di diuk ahir kapan cenah, "Peace jadi kana urang jeung kana nu nyembah berhala bener Allah."
Nu supplication Imam Ali dina diuk ahir sholat nu hiji ngasuh saksi ka Oneness Allah saméméh ucapan tina karapihan maos, "Peace jadi kana Nabi. Peace jadi kana sagala para nabi jeung rasul Allah. Peace jadi kana Rasul Allah, aman damai jadi kana Muhammad, putratina Abdullah. Peace jadi kana urang jeung kana sagala mu'min, lalaki jeung awewe nu sapuk, maranéhanana anu bolos jeung jalma anu aya hadir. O Allah, ngahampura Muhammad jeung narima syafaat sarta ngahampura Rakyat tina House-Na. Ngahampura kuring jeung kolot kuring, jeung turunanana, sarta geus rahmat kana maranehna. Peace jadi kanakabéh nyembah berhala bener Allah. Peace jadi kana anjeun, O Nabi jeung rahmat Allah jeung berkah-Na. "
Abu Omar, putra Abdul Barr sarta batur anu tina pamadegan nu hiji teu kudu ménta rahmat pikeun Nabi rada hiji kudu ménta pujian jeung berkah husus pikeun manéhna. Maranéhanana ngomong hiji hijina kudu ménta rahmat jeung panghampura keur batur.
Dina solat dina Nabi Abu Muhammad, putra Abu Zayd sacara kaasup, "O Allah, boga rahmat dina Muhammad (sabab Nabi dikirim jadi rahmat dirina) jeung kulawarga Muhammad salaku Anjeun geus rahmat dina Abraham jeung kulawarga Abraham. " Ieu teu dumasar kana petik prophetic, rada ngampar Buktina anakdina kecap dina ucapan tina tentrem. "Peace jadi kana Anjeun O Nabi, rahmat Allah jeung berkah-Na."
Nu unggul ti Supplication jeung Supplications saterusna
Abdullah, putra ngirut sacara ngalaporkeun nu nyebutkeun Nabi "Mun anjeun ngadangu aya nu panelepon ka Shalat, malikan naon anu nyebutkeun jeung ménta berkah kana kuring. Whosoever nanyakeun keur berkah kana kuring sakali, Allah blesses manéhna sapuluh kali. Saterusna ménta pangkat posisi perantara (wasila) pikeun kuring. Ieu téh rank hijidi Paradise ditangtayungan for ngan urang tina nyembah berhala Allah jeung geus asa nu bakal pikeun kuring. Syafaat mah nu dibérékeun ka whosoever nanyakeun keur rengking "wasila" jawab kuring. "
Anas, putra Malik sacara ngabejaan urang warta alus yen Nabi nyarios, "Whosoever nanyakeun keur berkah kana kuring sakali, Allah blesses manéhna tenfold jeung sapuluh dosa digolongkeun ti manehna jeung manehna diangkat ku sapuluh derajat." Salian ieu aya kalimah, "jeung sapuluh amal soleh nu ditulis keur manéhna."
Abdur Rahman, 'putra Awf sacara narrates nu nyebutkeun Nabi "kuring papanggih Jibril anu nyarios,' mah mere Anjeun beja hade nu Allah geus ceuk yen, whosoever nanyakeun keur karapihan sanggeus anjeun, Anjeunna ganjaran manéhna (person nu) jeung karapihan pikeun nu Whosoever supplication. blesses anjeun, Anjeunna ganjaran manéhna (person nu) jeung berkah. "
Putra Masood sacara ngalaporkeun yén Nabi nyarios, "Maranéhanana anu pangdeukeutna ka kuring dina Poé kiamat bakal jelema nu geus ceuk nu paling solat dina kuring."
Ubayy, putra Ka'abs ceuk nu kana nu lulus ti kuartal kahiji peuting, Nabi jengkar sarta ngandika, "O urang, inget Allah! Gempa geus datang nu bakal dituturkeun ku sequel anak. Pupusna bakal datang jeung sagala rupa nu accompanies eta. " Ubayy ditanya, "O Rasul Allah mah nyebutkeun loba praising kanaAnjeun, sabaraha tina praising mah kudu bakti ka Anjeun? "Nabi ngawaler," Naha kawas loba nu anjeun resep. "Ubayy ditanya," saparapat A? "Anjeunna ngawaler, 'Ulah salaku loba nu anjeun resep, jeung lamun ngalakukeun leuwih eta leuwih hade. " Ubayy inquired deui, "katilu A?" Anjeunna ngawaler, "Naha kawas loba nu anjeun resep, mun anjeun ulah leuwih eta leuwih hade.Ubayy ditanya, "Dua per tilu?" Deui anjeunna ngawaler, 'Ulah salaku loba nu anjeun resep, mun anjeun ulah leuwih eta leuwih hade. "Whereupon Ubayy ngomong," O Rasul Allah, kuring baris bakti sakabeh mah praising pikeun anjeun. "Nabi Isa," Tuluy anjeun ( sagala kabutuhan Anjeun) bakal sufficed jeung dosa anjeun bakal dihampura. "
Abu Talha jeung Abu Hurayrah ngabejaan urang waktu maranéhanana nempo Nabi happier ti maranéhanana anu kungsi katempo manéhna, sarta nanya ka anjeunna perkawis éta. Nabi ka manéhna. "Mémang, Jibril geus saukur kenca kuring jeung kuring dibawa warta alus ti Allah nu Manéhna geus dikirim kuring méré warta alus lamun nu mana wae nu bangsa mah nanyakeun keur solatsanggeus kuring (pujian jeung veneration), Allah jeung malaikat-Na ngaberkahan jalma nu sapuluh kali pikeun anak ngalakonan. "
Abu Hurayrah ngabejaan yen Nabi Isa, Whosoever prays dina kuring sakali, Allah bakal ngadoa asup manehna sapuluh kali. "
Jabir, putra Abdullah sacara ngalaporkeun nu nyebutkeun Nabi "Whosoever hears nélépon ka solat jeung nyebutkeun, 'O Allah, Gusti télépon nu sampurna ieu jeung doa ngadegkeun, méré Muhammad posisi perantara (wasila) jeung kaunggulan, sarta ngumpulkeun manéhna Stasion Praiseworthy nu Anjeun jangjimanéhna, 'bakal nampa syafaat mah dina Poé Kiamat.
Sa'ad, Abi Waqqas 'putra ngomong, "Mun anjeun ngadangu aya telepon ka solat ngomong,' kuring tega saksi teu aya nu disembah iwal Allah, nyorangan nu taya pasangan jeung nu Muhammad nyaéta worshiper jeung Rasul mah, pleased jeung Allah salaku Gusti jeung Muhammad salaku Rosululloh jeung Islam-Na salaku Agama mah 'bakal dihampura.' "
Nu Blaming jeung Sinfulness
tina Whosoever Dupi Teu muji Nabi
Abu Hurayrah ngabejaan urang nu manéhna ngadéngé Rasul Allah ngomong, "Debu jadi kana nyanghareupan whosoever teu ménta kuring pikeun muji basa kuring Kami disebutkeun dina datangna! Debu jadi kana nyanghareupan whosoever Ramadan commences jeung rengse saméméh anjeunna geus narima panghampura! Debu jadi kana nyanghareupan sakur nukolotna ngahontal umur heubeul jeung maranehna teu ngabalukarkeun ngasupkeun Paradise nya! ".
Salaku Nabi naek nepi mimbar cenah "Ameen". Ieu lumangsung tilu kali whereupon Mu'adh inquired ngeunaan sifat anak. Nabi ka manéhna, "Jibril datang ka ceuk si 'Muhammad, iraha wae ngaran Anjeun disebutkeun di hareup hiji jalma jeung manéhna teu ménta berkah kana anjeun jeung mati saterusna,jalma nu bakal asup Seuneu teh. Allah bakal jarak manéhna, nyebutkeun 'Ameen', jadi mah, cenah, 'Ameen'. Jibril ka kuring, 'Lamun Ramadan asalna jeung ieu teu ditarima ti hiji jalma jeung manéhna mati, itu teh kitu,, nyebutkeun' Ameen 'jadi mah ceuk' Ameen '. Lamun batur geus dua kolotna, atawa saNur nu hiji, jeung teu némbongkeun kahadéan jeung aduhkana éta hal jeung mati, mangka sarua, nyebutkeun 'Ameen' jadi mah ceuk 'Ameen'. "
Ali ceuk nu Nabi diartikeun miser hiji nyebutkeun, "A miser batur nu teu supplicate pikeun muji kana kuring basa kuring Kami disebutkeun dina datangna."
Ti Abu Hurayrah urang diajar yen Nabi Isa, "Kapan urang kumpul babarengan, diuk jeung indit tanpa mentioning Allah jeung supplicating pikeun muji kana Nabi-Na hiji kalangkang poék ragrag kana eta nu bakal ngabalukarkeun for teu kaduhung di langgeng Kahirupan. Lamun Allah Wills , Anjeunna bakal ngahukum maranehna, lamun Anjeunna Wills,Anjeunna bakal ngahampura maranehna. "
Nu Informing Nabi
tina Maranéhanana Anu Supplicate kana Anjeunna
Hiji poé Rasul Allah spoke tina salam ti karapihan sanggeus manéhna nu bakal dijieun sanggeus anjeunna pupus. Abu Hurayrah ngabejaan urang cenah, "iraha wae saha bakal salam kuring jeung salam, Allah bakal mulang ka jiwa mah (eling) ka kuring jadi mah bisa balik deui ucapan teh."
Putra Masood sacara ngabejaan urang yen Nabi spoke tina peta malaikat nyebutkeun, "Malaikat roam bumi nepikeun ka karapihan ka kuring ti bangsa mah."
Aws ceuk nu Nabi ka pengikut-Na, "Tawarkeun loba solat dina kuring Fridays. Solat anjeun bakal ditempokeun kan kuring."
Supplication tina Puji jeung Peace kana séjén Than Nabi jeung nabi Noble séjén
Mayoritas ulama boga pangaweruh Islam nyebutkeun, geus permissible menta solat sanggeus masarakat sejen ti nabi.
Sacara umum diomongkeun kecap "doa" hartina supplication jeung nanyakeun keur rahmat, kacuali nyatakeun disebutkeun dina hadits otentik atawa konsensus ulama nu ngawates miboga harti.
Allah nyebutkeun, "Eta Anjeunna anu ngabogaan rahmat dina anjeun, jeung malaikat-Na" (33:43). Manéhna ogé nyebutkeun, "Candak sedekah ti pakaya maranéhanana, dina urutan anu sipatna kukituna cleansed jeung dimurnikeun, sarta berdoa pikeun maranéhna" (9: 103). Sarta, "On maranéhanana bakal solat jeung rahmat ti Gusti maranéhanana" (2: 157).
Nabi ieu kadéngé supplicating pikeun berkah kana Sahabat, manéhna ngomong, "O Allah, ngaberkahan kulawarga Abu Awfa."
Lamun urang dibawa amal wajib manéhna keur sebaran, manéhna supplicated, "O Allah, ngaberkahan kulawarga jadi-jeung-kitu."
Dina hadits mentioning solat dina Nabi urang manggihan, "O Allah, ngaberkahan Muhammad, istri sarta turunanana," atawa "jeung kulawarga Muhammad." Dimungkinkeun Nu geus dipedar jeung harti boh rahayat atawa rumah tangga, sarta ieu ceuk maranéhanana pikeun saha sedekah ieu dilarang.
Basa keur Rasullullah nu nanya, "Saha anu kulawarga Muhammad?" Anas ngabejaan urang anjeunna ngawaler, "Sadaya maranéhanana anu sieun Allah."
Nu Hakim Abufadl Eyad disebutkeun anjeunna condong ka pamadegan ulama renowned contona pamanggih Malik jeung Sufyan, bisa Allah geus rahmat dina maranehna.
Ngeunaan "doa" on Nabi:
Unggal nabi jeung rasul mangrupa anggota pangkat nabi jeung rasul sarta taya sahijieun biasa jajaran ieu mah malah kulawarga maranéhanana, istri atawa para, atawa pengikut. Unggal nabi di istighfar sorangan nunut ka invoking malaikat supplication jeung muji Allah.
Nu "solat ngalegaan" on istri maranéhanana sarta anggota kulawarga, kulawarga sareng kulawarga anggota nu nabi sacara ditambahkeun ka supplication ieu, teu bisa asup istighfar sorangan tapi kana ni'mat Allah pikeun nabi.
Putra Abbas 'teu nawarkeun "doa" kana saha, kacuali jalma nu ieu nabi. Nya naon ieu ngabedakeun harga husus, sarta kaitannana manéhna keur maranehna. Urang terang eta kudu ngabedakeun Nabi Muhammad jeung sagala nabi mulya séjén ku nanyakeun nu "doa" dina jihat pujian jeung venerationssanggeus manéhna, alatan paréntah Allah, "mu'min, muji jeung venerate manéhna jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana" (33:56). Padahal Allah disebutkeun jalma sejen di watesan nanyakeun for hampura keu pelesir salaku solat geus dikembangkeun. Manéhna nyebutkeun, "Jelema nu datang sanggeus eta ngomong, 'Maafkanurang Gusti urang, sarta ngahampura baraya urang anu aya iman samemeh urang "(59:10), ogé," saha jalma anu dituturkeun eta dina ngalakonan alus, Allah anu pleased sareng maranehna "(9: 100).
Sedengkeun pikeun supplication tina karapihan kana lian ti Nabi Abu Imran nyebutkeun, ieu katangen dina poe awal Islam, rada ieu dirintis ku Rafidites, jeung Shi'ite tina imams the12, anu tangtu ditambahkeun ka supplication nu ngaran imams maranéhanana. Nu inovasi tina Rafidites jeung Shi'ite dijieun maranéhananaimams mitra dina doa jeung kukituna disimpen geotag eta di rank sarua jeung Nabi.
Pikeun niru jelema saperti ieu dilarang ku sabab innovators jeung klaim maranéhanana kudu dilawan. Sedengkeun pikeun "dikembangkeun" doa dina kulawarga jeung istri Nabi geus jadi saméméhna we terangna.
Sabab manéhna nyaeta Nabi solat dibaca sanggeus manéhna alamat manéhna jeung nu hebat pisan. Padahal response Nabawi, atawa respon urang, ka ucapan anu sasama Muslim urang téh teu kajawab jeung kapasitas sarua, rada eta pertains ka kapasitas teratur jalmi urang. Allah nyebutkeun, "Ulah nyieun nélépon tinaUtusan antara yourselves kawas nélépon nu Anjeun ka hiji sarua séjén. Allah weruh maranéhanana anjeun nu dieunakeun jauh surreptitiously, jadi ari maranéhanana anu henteu patuh paréntah-Na Waspada, lest aranjeunna struck ku sedition, atawa nu sipatna stricken jeung hukuman nyeri. "(24:63). Ku sabab geus kabutuhan anu, aya anubeda dina supplication kana Nabi ti supplication jalma pikeun hiji sarua séjén.
Ngadatangan
Astana Nabi Muhammad
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Ngadatangan Makam Nabi
Aturan sarta tata titi
Nu vonis ngadatangan makam Nabi kumaha manehna kudu dipapag jeung kahadean neng hiji sarta ragam nu saurang kudu supplicate.
Konsensus ulama nyaeta ngadatangan astana Nabi Muhammad mah ngan saukur alus teuing jeung sunnah, tapi hiji perkara mun aya butuhna jadi Nabi Yesus, "Kaula forbade Anjeun pikeun nganjang kuburan, tapi ayeuna anjeun bisa nganjang maranehna."
Jurist Nu, Isak, putra Ibrahim sacara ngomong, lamun hiji ngajadikeun Greater Ziarah hiji kudu indit ka Madinah, jeung niat solat di Masjid Nabawi. Hiji kudu neangan nu ridho ku manéh-Na Taman (Rawdah), mimbar, astana, tempat di mana manéhna diuk, tempat nu tadi dijamah ku Maha Agung-Naleungeun, tempat-tempat suku Maha Agung-Na walked, sarta tugu dina nu manéhna baris lean, tempat dimana Jibril diturunkeun jeung dibawa Wahyu ka manéhna, tempat disambungkeun jeung Sahabat sarta pamingpin-pamingpin Muslim anu cicing aya. Sadaya nu kudu hiji perkara pikeun tinimbangan.
Nalika hiji asup ka Masjid tina Rasul Allah saurang kudu ngomong - salaku dilaporkeun ku Lady Fatimah, aman damai jadi kana dirina - "Nabi Isa, 'Lamun anjeun ngasupkeun Masjid, ngucapkeun puji jeung veneration dina kuring terus ucapkeun: O Allah ngahampura kuring dosa jeung kabuka keur kuring panto tina Mercy Anjeun. Lamun anjeun ninggalkeun, terusnu pelafalan tina puji jeung veneration dina kuring terus ucapkeun: O Allah ngahampura dosa mah jeung muka panto tina kahadean anjeun ".
Saterusna mangka hiji kudu indit ka Taman Nabi (Rawdah) nu aya di antara mimbar sarta astana-Na, jeung nawarkeun dua unit shalat saméméh datang ka visitation, sakumaha hiji praises Allah, nu High, jeung nanya ka Anjeunna pikeun ngarengsekeun naon hiji datang pikeun.
Lamun hiji prays di lain bagian tina Masjid geus permissible, tapi Taman Nabi leuwih hade sabab Nabi nyarios, "Antara gelut jeung mimbar mah hiji Taman Paradise, jeung mimbar mah ku Door of Paradise." Kecap basa Arab "Turah" hartina panto, kumaha loba jalma geus mistranslatedkecap ieu salaku "kanal". Panto anu asup dina hiji sisi mimbar jeung kolam téh aya dina sisi nu sejen tur geus kolam renang percaya alus nu teu ngarobah bakal datang nginum.
Saterusna hiji kudu indit jeung humbly, kaitannana gede, nangtung saméméh hareup kubur jeung nganterkeun pelafalan tina pujian, veneration, jeung perdamaian, sanggeus manéhna jeung naon bae datang ka pikiran hiji Kang, sanajan suffices nyebut "karapihan jadi kana Anjeun O Nabi, rahmat Allah jeung berkah-Na. "
Sanggeus dipigawé hiji ieu kudu pindah ka hareup makam Abu Bakar, mangka Omar jeung salam unggal sahijina di turn jeung supplicate maranehna di ragam maranéhanana pantas.
Nafer ngomong, "Anjeunna ningali putra Omar sacara salam astana Nabi leuwih saratus kali jeung manéhna baris ngomong," Peace jadi kana Anjeun O Nabi, aman damai jadi kana Anjeun Abu Bakar, jeung perdamaian jadi kana bapa, tuluy ninggalkeun. Anjeunna bakal nangtung nyanghareup kubur, teu di arah anu Kibla. Manéhna datang deukeut ka kubur, sarta dipapag,tapi teu bakal toél kubur jeung leungeun-Na. "
Nu kahadean Madinah, Mekkah, nu mimbar jeung Makam
Nu kahadean tina solat dina Dua masjid Suci
(Mekah jeung Madinah)
Allah nyebutkeun, "A masjid diadegkeun sanggeus kaagamaan ti poé kahiji worthier pikeun anjeun ngadeg di" (9: 108). Basa keur Rasullullah ieu dipenta pikeun nu masjid ayat nu disebut anjeunna ngawaler, "Masjid kuring." Ogé ngawengku Masjid Quba.
Manéhna Kami ngabejaan, "Allah geus nyieun Ka'bah nu Haram House, salaku ngadegna pikeun jalma; jeung Bulan Haram, jeung kurban, sarta necklaces, dina urutan nu terang yen Allah geus pangaweruh sagala rupa nu aya di langit jeung bumi; jeung nu Allah geus pangaweruh ngeunaan sagala hal ". (5:97)
Allah nyebutkeun, "Maranéhanana ngomong, 'Lamun urang turutan hidayah sareng anjeun, urang bakal disetir ti tanah urang.' Tapi geus Urang moal dibikeun eta hiji sanctuary aman ti nu bungbuahan unggal jenis dikumpulkeun salaku rezeki ti Kami? Mémang, kalobaannana teu nyaho. (28:57)
Manéhna nyebutkeun, "Ulah teu tingal kumaha Urang dilantik jadi aman Sanctuary bari sadaya kira-kira eta jalma nu snatched jauh? Bakal maranéhanana percaya bathil jeung ulah maranéhanana kafir di kana ni'mat Allah! (29:67)
Jeung "Ku sabab ari eta ibadah Gusti tina House ieu." (106: 3)
Jeung, "Teu, sumpah ku nagara ieu (Mekah), sarta anjeun lodger di nagara ieu." (90: 1-2)
Sarta, "Nepi ka anjir jeung zaitun teh! Jeung Gunung Tangkuban Parahu, Sinai, jeung nagara aman ieu (Mekah)!" (95: 1-3)
Allah Kami ngabejaan, "Kahiji House kungsi jadi diwangun pikeun jalma ieu nu di Bakkah (Mekah) Maha Agung jeung hidayah pikeun alam." (3:96)
Allah nyebutkeun, "Jeung lamun Kami dijieun DPR (Ka'bah) visitation sarta sanctuary pikeun jelema (nyebutkeun) 'Jieun tempat Abraham ngadeg tempat solat.' Jeung Kami dijieun covenant kalayan Abraham jeung Ismail, ' Purify House mah pikeun jelema nu circumambulate kira-kira eta, saha jalma anu megatkeun pikeun dinya, ka maranéhanananu ruku jeung sujud '". (2: 125)
Basa keur Rasullullah ieu dipenta pikeun nu masjid ayat nu disebut anjeunna ngawaler, "Masjid kuring." Ogé ngawengku Masjid Quba.
Abu Hurayrah ngabejaan urang Nabi ka Sahabat-Na, "Mounts kudu ngan bisa saddled ngadatangan tilu masjid, Masjid Haram, Masjid mah jeung Masjid Al Aqsa (Yerusalem)." Hartina ganjaran leuwih gede hiji narima pikeun solat di maranehna.
Nilai a solat ditawarkeun dina Masjid Nabawi geus dilaporkeun ku Abu Hurayrah, nu ngabejaan urang yen Nabi Isa, "The pangeran dina Masjid mah leuwih hade tibatan sarebu solat di mana wae masjid séjén iwal ti Masjid Haram."
Malik ngécéskeun harti kecap "iwal" dina waktu harita Prophetic Quotation jadi nu hiji doa ditawarkeun dina Masjid Nabawi leuwih hade tibatan sarebu solat dina sagala masjid séjén iwal ti Masjid Haram.
Minangka buktina nu nyebutkeun Prophetic anu dicutat nu nyebutkeun, "Hiji pangeran dina Masjid Haram, leuwih hade tinimbang saratus solat di Masjid mah."
"Antara Do'a di Masjid Mekah leuwih hade tinimbang 100.000 solat di masjid nu sejen."
Teu aya beda pamadegan yén posisi kubur Nabi leuwih hade tinimbang bagian mana wae séjén bumi. Nabi nyarios, "Antara gelut jeung mimbar mah hiji Taman nu Kebon of Paradise." Imahna disebutkeun dina hadits anu mana manéhna cicing oge dimana manehna dikubur, nunyaeta kamar Lady Ayesha, sarta geus aya nu urang nganjang manéhna. Salian hadits ieu téh frasa, "mimbar Nya eta ku renang-Na."
Sedengkeun pikeun "Salah sahiji Kebon di Paradise", geus diinterpretasi jeung dua harti salah sahiji nu nu jaminan supplication jeung doa nu ditawarkeun dina Prophetic Taman (Rawdah) - numana daerah antara kubur silsilah Nabi jeung mimbar-Na - anu poko keur ganjaran éta, jeung nu wewengkon ieu barisdiangkut ku Alloh dina alatan tangtu jeung sabenerna di Paradise.
Madinah, Omar sacara putra sareng sababaraha Sahabat séjén, wartoskeun ka nu nyebutkeun Nabi éta, "Dina Poé atawa Kiamat mah bakal jadi saksi, sarta intercede kanggo jalmi, anu geus steadfast dina nyanghareupan kasusah sarta kesempitan."
Sedengkeun pikeun maranéhanana anu kenca Madinah, Nabi nyarios, "Madinah leuwih hade pikeun lamun éta tapi terang."
Nabi ogé ngomong, "Madinah ieu kawas tungku, mangka casts kaluar naon impure, sarta daun naon murni." Sarta, "Allah méré Madinah ka batur nu leuwih hade tinimbang manéhna nu daun Madinah dina akun tina aversion nya atuh (ka eta)."
Putra Omar sacara dilaporkeun Nabi nyebutkeun, "Whosoever bisa paeh di Madinah kudu ngalakukeunana, sabab kuring bakal intercede pikeun sadaya anu paeh di jerona."
Allah nyebutkeun, "Kahiji House kungsi jadi diwangun pikeun jalma ieu nu of Bakkah (Mekah), rahayu jeung hidayah pikeun alam Di jerona, aya tanda jelas;.. Stasion mana Abraham ngadeg Whosoever asup kana eta mugi Gusti jadi aman ... .. "(3: 96-97). A sarjana ceuk Kecap 'aman' hartina kaamanan ti Apan. Ogéngawengku hiji sanctuary ti maranéhanana anu ngudag, sarta ieu téh salaku ayat teh, "Jeung lamun Kami dijieun DPR (Ka'bah) hiji visitation jeung sanctuary pikeun jalma (nyebutkeun) 'Jieun tempat Abraham ngadeg hiji tempat sholat. 'Jeung Kami dijieun covenant kalayan Abraham jeung Ismail,' Purify House mah pikeun jelema nu circumambulatekira-kira eta, saha jalma anu megatkeun pikeun dinya, ka jelema nu ruku jeung sujud "(2: 125)
Dina nyimpulkeun Qur'an nyaéta hidayah jeung kaamanan for jeung urang jeung kulawarga Nabi, sarta ogé Nabi sorangan, anu ngagambarkeun jeung honors kabéh nabi saméméh manéhna. Nabi Muhammad nyaéta segel sakabéh nabi jeung rasul, sarta ogé kaamanan jeung hidayah keur urang. Kitu we tega Nyaksikeun yenteu aya nu disembah iwal nu Maha Nyipta, Allah, jeung yen sadaya nabi jeung rasul-Na anu disegel ku Nabi Muhammad jeung Paradise nu bebeneran, sarta nu Apan aya bebeneran, sarta kiamat anu bebeneran a.
WHO IS
Pang luhur Hakim EYAD AND
BUBUKA HIS TO SHEFA
The Cure
Shahih-SHEFA
ku
Hakim Abulfadl Eyad,
maot (1123CE - Islam Taun 544H)
Dilaporkeun
ku
Grand Muhaddith Habib Hafiz Abdullah Ben Sadek
Revisi ku
Muhaddith Abdullah Talidi
Hiji adaptasi
ku
Hamba Hadits, Syaikh Ahmad Darwish (basa Arab)
Khadeijah A. Stephens (Basa Inggris)
Ayesha Nadriya (basa Indonésia)
Copyright © 1984-2011 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen. Sarat of Service - Copyright / Polisi IP - Nadoman
Saha Supreme Hakim Eyad
panulis jeung complier tina Shefa?
Supreme Hakim Eyad, panulis jeung complier tina Shefa ieu sohor Supreme Pangadilan Hakim Spanyol jeung Maroko. Ngaran téh nya Abulfadl Eyad.
Lineage:
Putra Hakim Eyad, Muhammad ngomong, "grandfathers gede kami éta Arab anu datang ti Andalusia di Spanyol mangka direlokasi ka Fez di Maroko jeung saterusna jadi padumuk Kairowan. Lamun akina urang Amron megatkeun pikeun ninggalkeun Fez manéhna netep di Sabta.
Hakim Eyad sacara dina réngking:
Hakim Eyad ieu hiji imam ti teu ngan élmu cutatan Prophetic tapi ogé tina interprétasi ngeunaan éta Qur'an. Anjeunna ogé saurang sarjana ahli nu kepala sekolah Ageman jeung basa Arab jeung literatur anak, sajak jeung silsilah Arab. Manéhna acclaimed ku sakola Imam Malik tina fiqihsalaku jurist gede. Ditambahkeun ka accomplishments ieu manéhna hiji orator gede, sabar, jenis jeung alus pausahaan. Manéhna ogé dipikawanoh pikeun generosity sarta amal, jeung karajinan dina produksi karyana jeung adherence ka bebeneran.
Pilarian Nya keur pangaweruh ti shaykhs gede jaman:
Lamun Hakim Eyad embarked dina pilarian-Na keur pangaweruh manehna ninggalkeun imahna jeung ngumbara ka ka Andalusia mana manéhna mimitian studi-Na dina arah hakim sarta saratus shaykhs kacida acclaimed ti saha manéhna earned nu sertipikat Islam tradisional - ijaza teh.
Salila quest-Na keur pangaweruh manéhna dikumpulkeun sajumlah badag cutatan prophetic nu saterusna manéhna nulis turun ku leungeun jeung memorized. Lamun manéhna balik ti Andalusia sababaraha puluh taun saterusna, nu sarjana Sabta tampi manéhna jeung ngondang manéhna debat korsi dina rujukan fiqih "Mudawana". Teusanggeus lila nyaéta datangna manéhna jadi anggota Déwan, piwuruk jeung saterusna jadi Hakim propinsi-Na salila sababaraha taun. Anjeunna tuluy ditarima posisi hakim di Granada, Spanyol sarta ninggalkeun Sabta sarta ngan bisa mulangkeun deui jeung neruskeun kalungguhanana salaku Hakim.
Masjid Cordoba extension:
Di masjid grand Cordoba manéhna diwangun extension kulon anak. Saterusna manéhna diwangun hiji puseur di wewengkon pagunungan nu ieu jadi tempat diuk menonjol ti pembelajaran.
Pupusna-Na:
Sanggeus parobahan pamarentahan Hakim Eyad dipindahkeun ka Marrakech jeung geus aya nu manéhna diliwatan jauh dina taun Islam lunar 544 nu equates ka taun Christian 1123, nu ampir 900 taun ka tukang. Marrakech nyaeta hiji kota nu katelah Dayeuh tujuh lalaki deukeut (Awlia) ka Allah jeung Nabi Na. NgajenAstana Eyad 's ieu dilongok rutin ku jelema ti sakumna Maroko jeung dunya.
Authorship-Na:
Hakim Eyad wrote leuwih sapuluh buku, di antarana nu kieu koléksi otentik cutatan Prophetic disusun ku Muslim. Nu pinnacle tina authorship gede-Na rests di babad salira endah manan-Na Nabi Muhammad "Ash Shefa", nu geus ngadeg sorangan di uniqueness anak pikeun ampir 900 taun
Dina karya ieu skill tremendous-Na panalungtikan jeung koleksi nu semu anu meunang acclamation tina peers saha diakuan rohmat gede produksi sarta salajengna muji manéhna di sajak sarta tulisan maranéhanana. Geus ngadeg tes waktu nu teu salah surpassed karya gede ieu jeungpaménta pikeun salinan masih meunangkeun moméntum jeung ayeuna, Al Hamdulillah, sadia dina Basa Inggris jeung basa Indonésia.
Rujukan Hakim Eyad sacara ngandung sababaraha narrations nu geus kabukti unauthentic. Manéhna dijieun rujukan ka kamungkinan ieu dina tulisan-Na nyebutkeun yén salila nya waktu aya sarjana cukup kana aturan kana kaaslian sababaraha cutatan, tapi manéhna ragu no anu sakumaha waktu ngembangjeung panalungtikan jadi cutatan saperti gampang bakal kapanggih jeung dipiceun.
Nu Muhaddith kiwari Tangier, Maroko, Syaikh Habib Sayed Talidi, nyaeta sarjana dikaruniai kabisa panalungtikan jeung authenticate cutatan ieu jeung aturan nu sasuai teras pupus unauthentic ti rujukan jeung geus édisi we geus relied kana pikeun panarjamahan urang.
Hakim Eyad ceuk buku nya eta, "urang teu acan tiasa kumpul presentasi anak keur jalmi nu denies pangkat prophethood, atawa patarosan nu miracles Nabi Muhammad rada geus for jalma anu iman ambéh maranéhanana bisa nyaho Nabi maranéhanana ...... we wrote eta kanggo mu'min dina iman Nabianu ditarima uleman pikeun Allah jeung deeply percaya prophethood nya kitu nu asih maranéhanana anu assured jeung amal soleh maranéhanana jeung nambahanana iman. "
Tapi, Hakim Eyad wrote hiji unit kaopat pikeun nepikeun jeung nungkulan munafik, jeung maranéhanana anu wani ngahina Nabi sarta para sahabatna. Kitu we geus dihasilkeun unit nu misah sabab taya percaya bakal ngarasakeun eta kajaba manéhna defending prophethood minangka hiji sipat karyana alatan manéhna teumerlukeun eta. Mun ieu kasus we ngabagéakeun manéhna acquire urang édisi haratis unit ieu. Eta sia noting nu di ahir unit Hakim 3 Eyad dirina menyimpulkan eta ku supplication salaku indikasi ka ending tina buku pikeun percaya teh. Ku sabab urang di handap ieu dina visi nya kuauthorship-Na.
Supreme Hakim Abdul Eyad sacara
Perkenalan
Nu Imam, Hafiz, Abulfadl, bisa Allah jadi pleased jeung manehna, muka karya gede nya ku babad salira Nabi Muhammad jeung nyebutkeun hiji perkenalan:
Puji jadi ka Allah anu sorangan di possessing Ngaran paling endah manan-Na, sarta nu boga bisa unconquerable.
Puji jadi ka Allah anu Unik ngabogaan nu Ngaran pangluhurna, nu boga bisa tremendous, ngabogaan ayakeun hiji mimiti atawa an ahir. Manéhna nyaéta nu katempo, teu ku imajinasi atawa guesswork. Manéhna nu nyumput alatan purity, teu kaluar ti non-ayana anu geus encompassed sakabeh kontak di Mercy jeung Pangaweruh-Na
Allah geus ngutus kelimpahan sorangan Nya eta saha Anjeunna nungtun (babaturan) jeung Anjeunna dikirim ka kontak eta ka Nabi Muhammad hiji Rasul turunan murni ti pangalusna di antara Arab jeung non-Arab jeung saha nu finest boh di lineage jeung upbringing.
Intelegensi jeung kasabaran Nabi Muhammad éta leuwih gede tinimbang tina nyiptakeun Allah, jeung pangaweruh jeung pamahaman-Na nya memang tina ngadeg pangluhurna. Dmana Nya éta neneng Kitu ogé tekad-Na, sakumaha for asih jeung rahmat nya eta ieu greatest sakabeh manusa.
Allah terus Nabi-Na murni boh sumanget jeung awak jeung cipta manéhna tina sakabeh imperfections jeung blemishes, jeung bestowed manéhna jeung hikmah sarta judgment. Ngaliwatan manéhna, Allah dibuka panon nu éta buta, hate nya éta katutupan jeung Ceuli nu éta pireu, jeung Manéhna disababkeun urang percaya ka Anjeunna. Maranéhanana sahaAllah geus decreed kabagjaan ngahormatan jeung mantuan manéhna, sebutan pikeun maranéhanana ka saha Allah geus ditulis wretchedness maranéhanana ditampik na tos diaktipkeun jauh ti manéhna. Allah nyebutkeun, "Tapi manéhna anu blind dina ieu kahirupan bakal jadi blind dina langgeng Hirup jeung bakal leuwih sesat ti Path nu" (17:72). Bisa Allah dipuji-NaUtusan jeung praising nambahan nu terus tur Manéhna dibere karapihan kana kulawarga sarta para sahabatna.
(Sanggeus perkenalan di luhur Hafiz, Abulfadl supplicated): "Dupi Allah illumine boh jantung jeung milik urang jeung lampu katangtuan Dupi Manéhna bestow kana urang subtleness sakumaha Mantenna bestowed babaturan-Na (Awlia), jalma anu aya fearful Anjeunna, maranéhanana saha. Manéhna geus ngahormatan ku ngirim ka kontak eta nu Purity-Na jeung nugeus distanced eta tina manusa kukituna gifting eta tina Pangaweruh-Na jeung witnessing tina Marvels tina Karajaan-Na jeung ngambah bisa Nya di nu hate maranéhanana éta pinuh ku wonderment jeung saterusna intelek maranéhanana wandered di nu hebat pisan-Na. "
Babaturan kawas nu make Allah ngan ngungudag maranéhanana jeung jadi saksi ka Anjeunna dina ieu kahirupan jeung dina langgeng Kahirupan nu rahayu ku ningali Beauty jeung Majesty Allah sabab rék teuing jeung fro antara tasting tina daya-Na jeung enormity tina nu hebat pisan Na. Éta kabéh sagemblengna wareg immersed di bakti maranéhananajeung reliance kana Anjeunna nerapkeun ka diri nu nyebutkeun Allah, "Ucapkeun, 'Allah'. Saterusna ninggalkeun eta, diputerkeun dina plunging maranéhanana" (6:91).
Kuring geus nanya ka sababaraha kali nulis referensi nu harvests watesan ngeunaan pangkat nu dipilih, Nabi Muhammad nu depicts ngahargaan deservedly gede sarta nu aya kaitannana alatan manéhna. Na, putusan kana maranéhanana anu henteu minuhan naon alatan manéhna atawa maranéhanana anu nyobian nguraikeun kakuatan nutina rank-Na ku komo klip tina kuku a. Kuring geus ogé geus dipenta pikeun ngumpulkeun nu pernyataan ti predecessors jeung imams urang dina hebat pisan sarta bakal ngarojong sayings maranéhanana jeung ayat ti Qur'an atawa parables.
Anjeun kudu sadar yen Anjeun tos burdened kuring jeung tugas hésé pisan, jeung nu ieu tugas nyaeta kalakuan momentous jeung jantung mah ngeusi kahariwang.
Dina raraga pikeun ngahasilkeun karya teh aya perlu keur kuring ka evaluate sumber primér jeung nguji sumber sekundér, jeung panalungtikan boh jero jeung jéntré élmu ngeunaan naon dipikabutuh pikeun Nabi naon permissible atawa dilarang dina kaitannana manehna. Ogé necessitates pangaweruh jeroNabawi Messengership jeung prophethood gandeng jeung asih, jeung silaturahim intim jeung qualities tambahan husus rank superlative-Na.
Di dieu hiji manggih hiji gurun desolate vast nu komo manuk asli jadi tempat perplexed jeung teu bisa meuntas, jeung teu dipikanyaho numana akal, upami ieu teu dipandu ku arah pangaweruh jeung kajelasan pamikiran, buka sesat. Ieu téh hiji lamping leueur mana suku dieunakeun lamun maranehna teu ngandelkeun solely kanakasuksésan sarta pangrojong ti Allah. Kuring geus kitu, amoy gede tina ganjaran boh urang di ngawalon patanyaan anjeun ku exposing nilai tremendous jeung karakter luhung babarengan jeung qualities luar biasa Nabi sakabéh nu ngaping penciptaan kungsi kasurupan.
Kuring QUOTE ayeuna nu nyebutkeun Allah watesan tugas-Na, "Jadi nu boga pamadegan ka saha Kitab ieu dibikeun tangtu jeung jelema nu percaya ningkat dina kapercayaan" (74:31). Maranéhanana ka saha Allah méré Kitab anu obligated ku Anjeunna netelakeun ka beurat jeung teu conceal dinya. Pikeun ngarojong pernyataan ieu mah QUOTE nuProphetic nyebutkeun diriwayatkan ku Abu Hurayrah, nu Companion oge diajar, saha nu ngabejaan urang yen Nabi nyarios, "Allah bakal bridle saha jeung bridle seuneu dina Poé kiamat saha, iraha ditanya soal pangaweruh agama conceals eta." Jeung eta pikeun alesan ieu mah hastened Pilarian mah pikeun manggihan sababaraha jelasanecdotes, kukituna achieving objek mah gol jeung minuhan kawajiban teh. Dina hirup ieu awak jeung pikiran jalma anu nempatan jeung percobaan sarta affliction, jeung nguji kukituna. Gunana pikeun nyebutkeun urusan saperti bisa kalayan gampang ngaganggu manéhna / nya ti nya pasti, sarta laku lampah sukarela jeung hiji jalma, nu sanggeussanggeus kahontal status pangalusna bisa diréduksi jadi ka sahandapeun, eta pikeun alesan ieu mah nangkep kana anecdotes ieu.
Lamun Allah pilih anu pangalusna pikeun hiji jalma, Anjeunna sagemblengna immerses manéhna / nya tanpa pangwatesan dina patalina jeung masalah-Na pikeun nu nu bakal praiseworthy boh ayeuna sareng di langgeng Kahirupan. Dina Poé Judgement aya ngan bakal Bliss atawa hukuman Apan, geus pikeun alesan ieu yén hiji jalma kudu ngadatanganka urusan sorangan néangan kasalametan / jiwa nya sorangan, jeung ngaronjatna jumlah amal soleh diangkat jadi oge acquiring knowledge kapaké pikeun kapentingan sorangan jeung sajabana.
Allah nyaeta Hiji nu mends hate urang pegat. Manéhna forgives nu enormity dosa urang. Manéhna bisa nyandak urang pikeun nyiapkeun urang mulang ka Anjeunna jeung nyadiakeun urang jeung sababaraha alesan pikeun ngalakonan hal alus nu bakal mawa urang ka kaamanan jeung deukeut ka Anjeunna. Manéhna nya éta Bestower tina ni'mat jeung Mercy pikeun urang sadayana.
Ieu mangka niat mah pikeun lumangsungna jeung tugas. Kuring geus dipetakeun kaluar jalur anak, diayakeun bahan sarta collated maranehna. Atuh ngarana rujukan ieu "Ash-Shefa Bitarif Huquq Mustafa" - "penyembuhan (nu maca) ku watesan Hak tina dipilih Nabi".
Ditandatanganan: Hakim Abulfadl Eyad
Darwish Appendix
@ Nu Nabi ngahargaan disebutkeun dina surah "Al-Fath" - 11
Aya 1400 Sahabat nu pledged kasatiaan maranéhanana handapeun tangkal di Hudaybiah jeung Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ka eta maranéhanana geus sadaya geus dihampura sarta henteu bakal nuliskeun Apan. "
@ Nu honoring Nabi dina Qur'an - 12
Saterusna, talatah sumebar leuwih frontiers, nu basa séjén diucapkeun. Bangsa ieu nalungtik nu veracity Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, sarta loba dirobah, mangka diajar basa Arab, jeung ieu mangrupa realisasi nu nyebutkeun Nabawi, "Kuring dikirim pikeun sakabéh bangsa,nu wajar jeung poék.
@ Nu Nabi kebersihan - 16
Lamun manéhna angon panon-Na anu ditutup tapi jantung sarta mahluk internal nya teu di status sare, saba kitu manéhna baris nyieun wudhu ngan lamun ieu diperlukeun. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ngomong, "panon kuring sare tapi jantung mah henteu."
@ Nu hirup sapopoé Nabi - 20
"Sakumaha nu geus dibikeun ka abdi di sedekah". Manéhna clarified zat nu ku cara nyebutkeun, "Bener ieu sedekah ka dirina, tapi kado (tina dirina) ka urang."
@ Nikah sareng kulawarga kahirupan jaman Nabi SAW - 21
1. Anjeun bisa jadi ngaledek naha nyaéta kahayang Nabi Muhammad boga jumlah leuwih gede di bangsa-Na. Ngaliwatan manéhna keur instrumental di guiding bangsa-Na manéhna baris ngabogaan leuwih jalma nu ibadah jeung muji ka Allah. Dina peuting nu wept nu pisan Musa 'sabab bangsa-Na bakal boga jumlah Lesser jalmaanu ibadah jeung muji ka Allah sorangan. Teu jadi bisa katimu ku nalar jalma.
2. Nabi Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dikirim salila hiji waktu di nu fit ieu ilahar-tempat boga opat puluh istri. Hukum Islam ngurangan jumlah istri hiji manusa bisa boga ka opat, jeung hasil kondisional lamun nikah ka leuwih ti hiji nu kaadilan kudu lumaku sarta unggal kudu diolah jadi merata,lamun teu bisa madeg, mangka manusa ngan kudu kawin hiji istri, jeung ayeuna 99,99% tina pertikahan nu monogamous, sedengkeun kulon, boga keur sabaraha puluh, nu dina aktipitas bobogohan, asih nu haratis sareng nu urusan tambahan kakawinan. Ku cara ieu hirup geus Hanjakalna geus ékspor ngaliwatan internet ka ngora Muslim.
@ Intelek Prophetic mangrupakeun akar unggal étika menak-Na - 24
Darwish sacara tarik perhatian Anjeun ka kanyataan overlooked yén Perjanjian Anyar, kapanggih dina Christian Kitab Suci teu Injil dibikeun ka Nabi Isa ku Allah, rada, geus ajaran Paul anu ieu mah hiji murid Yesus. Paul téh tanggung jawab corrupting nu purity tina ajaran Yesus anungajarkeun yen Allah anu hiji, waé, Nyiptakeun ngeunaan sagala hal, sarta teu ngabogaan partner. Paul Cirian nu Oneness Allah pikeun konsép tilu dewa di salah jeung disebut eta trinitas teh.
@ Nu Nabi kawani jeung kawani - 27
Aya-rupa kaayaan anu lamun Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, encountered kaayaan perilous kitu, manéhna henteu kungsi ngangkleung, manéhna tetep steadfast sanajan kaayaan, sanajan nu paling wani jeung gagah rongkah tina Sahabat-Na mundur. Sakali megatkeun pikeun maju, manéhna kungsi katempo kaboh mundur atawa waver, aya geus kungsi dina sajarah umat manusa geus jadi jalma gagah.
@ Rahmat Nabi sarta asih - 30
Allah dijieun Nabi-Na sacara hipu disposition, patalina jeung masalah jeung rahmat ngawengku unggal sector penciptaan Na. Bagian kaunggulan Nabawi nyaeta Allah adorned manéhna jeung dua Ngaran-Na lamun Mantenna ngadawuh, "sarta lemah lembut, welas asih" (9: 128).
@ Nabi dina Sight Alloh, Gusti-Na - 40
1. Hal ieu oge dipikawanoh nu Burack ieu Gunung sawarga para nabi, kitu, eta geus abad saprak manéhna ridden panungtungan. Burack ieu oge sadar pangkat esteemed Nabi, sarta ieu ieu anu ngabalukarkeun manéhna pikeun jadi frisky, mangka lamun Jibril spoke manéhna ngeunaan eta, manéhna aya deui di kesang a.
2. Nu gajah anu dibawa ka Mekah ku sbraha ngancurkeun Ka'ba. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, ieu diijinkeun tarung dina precinct Suci Mekah ngan pikeun waktu jam dina poe manéhna Dibuka Mekah.
@ Nu mujijat tina peuting lalampahan jeung pisan Surgawi - 41
1. Mangga tingal catetan urang mimiti bubuka anu patali jeung: Hakim Eyad jeung Hafiz ibn Hajjar nu Hafiz ibn Hajjar unifies runtuyan nu ku pangatur kabéh threads kana saukur hiji thread dumasar pamahaman vast nya ku kajadian. Aya loba hadits otentik sejenna nu ditambahkeun leuwih rinci kakajadian, boh dina fase bubuka tina visions sarta nu sabenerna. Hakim Eyad terus maledog nu langkung terang kana nu peuting lalampahan ku teken perhatian urang ka laporan ku sababaraha Sahabat:
2. Anjeun bisa jadi ngaledek naha Musa wept. Ieu téh alatan manéhna bakal ngabogaan jumlah Lesser jalma anu ibadah jeung muji ka Allah sorangan, sedengkeun Nabi Muhammad nyaéta happy alatan manéhna bakal ngabogaan jumlah leuwih gede tina nyembah berhala anu dipuji Allah sorangan alatan manéhna instrumental di guiding maranehna.
3. Manusa teu bisa nembus watesan maranéhanana sabab nu saolah-olah veiled. Maha Nyipta teu pernah bolos, tapi di waktu nu sami Manéhna nyaéta unreachable ngaliwatan watesan panon manusa urang kitu, saterusna di Paradise percaya bakal tempo Anjeunna.
@ Rebuttal ka peuting lalampahan keur hiji cita - 43
Aya sababaraha urang, anu cicing loba abad sanggeus pisan jeung peuting lalampahan lumangsung, nu ngaku kajadian ieu impian. Pikeun ngarojong pamadegan maranéhna maranéhanana QUOTE ayat teh, "Kami teu make visi (ru'yah) nu Urang némbongkeun ka anjeun .... Iwal jadi sidang pikeun jalma" (17:60). Sasuai, maranéhanana ngarannanu peuting lalampahan jeung pisan salaku mahluk visi, sedengkeun ayat Isra negates kitu, sabab Mantenna ngadawuh, "Maha Agung Anjeunna nu dibawa worshiper-Na (Rosul SAW) lalampahan di peuting ti Masjid Haram ka Masjid Furthest nu Urang geus dikaruniai kira-kira eta jadi nu Urang bisa mintonkeun manéhna sababaraha tanda kami.Manéhna nya éta Hearer, nu Seer "(17: 1)". Sarta teu saurang ogé bisa nyebutkeun yén peuting lalampahan ieu bari manéhna saré. Oge, kecap "trial" dina (17:60) ngabuktikeun yen eta nyaeta sighting hiji panon sabab visi teu mibanda sidang di dinya, teu saurang bakal kufur visi mandang sabaraha jauh jarak na!
@ Naha Nabi tempo Gusti nya? - 44
Nu laporan ti putra Abbas 'aya dina rujukan ka status Paradise Nabi, sakumaha Nabi nilik Allah di Paradise ku panon of Paradise, jeung inget, anjeunna tos geus diasupkeun Paradise dina peuting of pisan. Lady Ayesha, di sisi séjén, ieu ngarujuk kana sabalikna, nu nu tina fisikpenampilan Allah dina cara nu sarua kafir Mekah tempo brahala maranéhanana atawa lokasi brahala maranéhanana.
Allah ngadawuh, "kitu (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na nu mana Manéhna wangsit". Allah anu kaungkap ka Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, Mighty-Na, gaib Karajaan mana manéhna nempo jeung disaksian keajaiban tina realm angelic anu bisa ngayakeun ditembongkeun dina kecap atawa can aya eta nu mungkin keur akal budi manusaka endure manéh atawa dédéngéan, komo teu di atom na minutest. Hiji kudu nyadar yén Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibéré kakuatan jauh di kaleuwihan urang sorangan. Contona, manéhna dibéré kakuatan jeung kakawasaan pikeun nampa inténsitas Wahyu, dina witnessing tina communing tinaangelic sarwa, nu peuting lalampahan ti Mekah ka Yerusalem nalika manéhna dibawa ku Burack dina laju cahaya jeung saterusna pisan ngaliwatan langit ka wates furthest. Ngeunaan urusan sapopoé-Na manéhna ka Sahabat nya eta Allah Wéb manéhna jeung mere manéhna dahar jeung nginum, sarta nu sanajanpanon-Na angon jantungna sok ngahudangkeun, sakabéh nu leuwih jangkauan urang. Berkah luar biasa ieu ti Allah anu jauh leuwih kapasitas urang ngarti, jeung lamun hiji éta ka nyobian pamahaman saperti mangka pikiran hiji sacara bakal jadi lumpuh. Kanyataan ieu penting pikeun ngartos saméméh progressing kahadist ti Lady Ayesha jeung putra Abbas 'patali ka manéh Alloh, Gusti-Na.
@ Nu jarak silsilah Nabi jeung nearness réncang - 46
Sarjana Lesser séjén ngomong nujul ka Allah kitu, interpretasi maranéhanana dumasar kana pamahaman Ilahi Hadits nu Allah nyebutkeun, "Whosoever asalna deukeut ka Kami ku bentang leungeun, kuring datang deukeut ka manéhna panjang hiji panangan sacara" anu hartina sarjana ieu negated jarak fisik jeung arahku mere conto ieu.
@ Nu silaturahim jeung asih Allah ka Nabi-Na - 48
1. Aya beda antara pikeun judul Maha Agung tina 'babaturan deukeut' jeung 'tercinta' jeung ieu bakal dipedar dina alatan tangtu.
2. Prophethood boga perspéktif antara jelema jeung para nabi, sedengkeun silaturahim ngabogaan sudut pandang antara Allah jeung Nabi Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna, anu ngajadikeun eta pisan husus.
@ Larangan favoring Nabi leuwih nabi mulya séjén - 51
(Syaikh Darwish ditambahkeun :. Sarta dibuktikeun tata titi luhur Nabawi jeung elegance sabot nyebutkeun sasama nabi mulya sélér).
(Syaikh Darwish commented: Hal ieu sabab taya jalma biasa, henteu paduli rank kasebut jejero pangaweruh anu fit ka hakim nabi anu jauh leuwih luhur ti manusa biasa dina sagala aspék utamana qualities gaib maranéhanana.)
@ Ngaran alus teuing Nabi - 52
(Syaikh Darwish nu ditambahkeun: Saméméh narima Qur'an, status nu nabi sacara ieu nu tina maca jeung nulis Nu moment manéhna jadi panarima tina Qur'an status nya éta diangkat ti nu rank miraculous of keur maca jeung nulis ka nu keur manusa jeung pangaweruh lolobana Allah,. Na kalimah, agama, iman, kasampurnaanjeung urusan pertaining ka dunya material.)
@ Nu harti prophethood jeung Messengership - 56
Kecap basa Arab pikeun wahyu nyaeta "wahy", jeung akar na hartina "ka hasten". Lamun Allah ngirimkeun kecap gancang ka Nabi-Na mangka disebut Wahyu, jeung diwangun ku tilu rupa. Kahiji ngandung tangtangan tina Qur'an anu aya Word Allah tanpa voicing jeung aksara manusa, nu kadua nyaetaCutatan Ilahi nu hartina ti Allah anu ditepikeun dina kecap Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, di mana manéhna ngalaporkeun "Sakumaha ceuk Allah", nu katilu nya éta cutatan Prophetic nu inspirasi ka Nabi nya di eloquent sorangan, kecap unik.
@ Nu harti miracles - 57
1. Nu bagian saterusna dedicated ka bengkahna bulan, jeung alamat mujijat ieu gede di jéntré. Sajaba ti éta, nu diwartoskeun carita endah pisan tina sighting tina bengkahna bulan ku sultan ti Kerala, India.
2. Puji jadi ka Allah, Siti (Darwish) geus dikaruniai ka compile salah sahiji kumpulan pangbadagna falsely attributed hadits nu nyieun daptar ngaran unggal tukang bohong hadith. Hadits palsu nu kirang ti 1% ti total sakabéh hadits otentik. Koleksi ieu bisa diundeur ti Allah.com
@ Urusan ghaib Ilahi - 60
Salila waktu Hakim Eyad aya kaom katelah "Qarmatian". Kaom ieu pohara aktip dina usaha maranéhna pikeun pervert Islam, tapi kawas predecessors maranéhanana éta gagal. Puji jadi ka Allah teh, taya geus suksés ka extinguish boh terang Qur'an, sareng teu acan ngarobah hiji kecap tunggal,atawa ngabalukarkeun ragu dina pikiran muslim!
@ Generasi Bygone jeung bangsa wibawa disebutkeun dina Qur'an - 61
1. Maranehna euweuh pilihan séjén tapi ngaku nu warta Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, dibawa datang ti ghaib jeung kukituna compelled ngaku ka kaaslian, sarta ngaku truthfulness anak tapi loba nampik kabuka ngaku ieu.
2. Di antara uskup tina Najran éta maranéhanana anu nolak pikeun nampa bebeneran, sakumaha teu putra Suriya sarta anak Akhtab, nu rabi kapala Madinah. Maranéhanana terang Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, spoke bebeneran, tapi nampik ngaku jadi kitu. Maranéhanana sirik jeung nekad, jeung saterusnamaot dina disbelief.
@ Nu bengkahna bulan ka - 66
Urang geus kadéngé nu taun 2006 nu bergengsi BBC - Britania Broadcasting Company - broadcasted warta ilmiah signifikan ti laporan anu dikaluarkeun ku lembaga rohangan AS, NASA nu astronot kapanggih tanda tina retakan bade di sakuliah bulan. Urang oge kadéngé nu warta ieu dirilis ku David Pidcock "
@ Things robah ngaliwatan touch Nabi - 77
Abu Hurayah dilaporkeun leuwih 5000 prophetic sayings nu éta, iwal ti 42 sayings prophetic, ogé dilaporkeun ku loba Sahabat séjénna. Kanyataan ieu téh bukti yen jalma anu nyobian buang ragu dina élmu hadits, atawa kapribadian Abu Hurayrah anu salah, jeung umat Islam kudu teu ragulaporan ieu.
@ Pangaweruh Nabi ngeunaan sababaraha mangsa nu bakal datang ghaib jeung - 78
1. hadits ieu dilaporkeun dina Muslim sarta pangkat pangluhurna kaaslian narrations koléktif. Grup disebut téh sumebar di sakuliah bangsa jeung teu gugus atawa sector husus. Ieu téh wawakil bangsa Nabi Muhammad jeung diwangun ku reciters tina Qur'an, sarjanasayings prophetic, fiqih, hirup prophetic, nyembah berhala, preachers jeung laymen jeung baris terus kawas kitu nepi nepi ka Advent Al Mahdi jeung turunan Yesus.
2. barking Nu lumangsung salaku Lady Ayesha rode di seclusion di howdah nya jeung kana dédéngéan nu barking tina anjing manéhna ditanya mun manéhna di How'ab tapi maranéhanana nu hajat ieu nipu nya lied nyebutkeun ieu sababaraha tempat séjénna.
3. Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, marentahkeun Omar jeung Ali nu nanya Owais shalat keur maranehna. Sanggeus pupusna Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, nu worshiper gede ti generasi kadua jadi dipikawanoh para sahabat "
4. Qadiani anu hiji kaom deviant wanti ku Britania.
5. Nu doktrin nu Kharijites ieu ulang diarsir ku ibn Taymia jeung saterusna diterapkeun ku panganut-Na nu Wahabis nu ngaku nu Maha Nyipta ngabogaan physique sarua jeung nu manusa-Na dijieun, jeung bathil ieu ngabentuk hiji bagian penting tina kapercayaan maranéhanana. Geus observasi yen antara maranéhananamaneuvering ploys nyaeta maranehna kaanggo pihak governing jeung kawijakan hirup-and- ari-hirup tapi waktu progresses infiltrate sarta robah kawijakan pikeun sorangan maranéhanana. Siasat fanatik maranéhanana ngalawan sarjana sedeng geus jadi nu katempo di Afghanistan, Irak jeung Afrika Wétan.
@ Kawajiban Nu nuturkeun hidayah Nabi - 87
1. Ulama nyebutkeun inovasi boh négatif atawa positip. Maranéhanana di ngajaga jeung kepala sekolah Islam anu positif, sedengkeun maranéhanana nu négatif anu maranéhanana ngalawan kepala sekolah Islam. Boh tipe nu categorized dina kaayaan klasifikasi lima fiqih nu: fardhu, haram, likeable,dislikable, idin boh prakna hal atawa teu prakna eta.
2. Hanjakalna di Suriah jeung ogé di sawatara nagara kulon hiji doktrin innovated palsu geus arisen. Panganut maké "T" kaos pernyataan proclaiming saperti, "Masarakat Koran". Ieu urang teu bisa dianggap wawakil ngaku maranéhanana di kanyataan maranehna nu sabalikna.
3. Lamun urang nalungtik yen Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, practiced hal, urang kudu nuturkeun salaku loba salaku urang bisa. Tapi, lamun manéhna maréntahkeun urang teu pikeun ngalakukeun hiji hal urang kudu eureun giru kitu, lamun manéhna teu ngalakukeun hal anu teu aya kawajiban ka refrain ti anak ngalakonan iwal mun nurutkeun kahiji pantangan.
@ Nu tanda asih jaman Nabi SAW - 93
Ulama nyebutkeun inovasi boh négatif atawa positip. Maranéhanana di ngajaga jeung kepala sekolah Islam anu positif, sedengkeun maranéhanana nu négatif anu maranéhanana nu ngalawan kepala sekolah Islam. Boh tipe nu categorized dina kaayaan klasifikasi lima fiqih nu: fardhu, haram,likeable, dislikable, idin ka boh prakték hiji hal atawa teu prakna eta.
@ Bakti Nabi pikeun kulawargana, istri jeung turunanana - 100
Hadits ieu dilaporkeun dina Musnad Ahmad jeung ibn Hiban jeung Nisai jeung sababaraha ranté otentik ti narrators. Hafiz ibn Hajjar ngomong, "Hafiz ibn Oqda dikumpulkeun eta dina buku nu paling cutatan nu otentik atawa kagiatan salaku mahluk rupa. Suyuti ceuk, geus Mutawatta (koléktif dilaporkeun). Hafiz Zahabingungkabkeun, pihakna geus ranté rupa. Makna tina basa Arab kecap "mowalah" dina ieu hadits hartina asih jeung ngarojong Islam. Teu mean jadi hiji imam diangkat, sanajan Ali kapilih jadi khalifah dipandu kaopat, sabab Nabi nyebutkeun bebeneran jeung ngaku, Syiah bakal render kahiji tilukhalifah di kasalahan babarengan jeung Emigrants jeung ngarojong nu sacara koléktif kapilih hiji khalifah sanggeus lain ku mere eta kasatiaan maranéhanana. Jeung pamahaman anu model kitu, nu Shi'ite dua belas imams geus earned nu anger Allah jeung Nabi Nya ku nuduh saperti generasi rupa nu sumebar Qur'an jeungsunnah jeung jeung saha Allah téh pleased.
@ Nu hormat, kahadean alatan para sahabat jeung hak masing - 101
Hadits otentik Ieu indikasi nu Abu Bakar kudu khalifah kahiji jeung Omar kadua.
SHEFA SUBTITLES
@ Nabi Muhammad dina mata Kaisar Roma
114. Panarjamah sacara cariosan:
Kanjeng Nabi Muhammad saw jeung HIS kontemporer
HERACLIUS, Kaisar Roma
@ Unit 1 - Allah PRAISES HIS Nabi Muhammad
1. unit: Nu praising Allah pikeun-Na Nabi, Muhammad jeung status Maha Agung Nya di boh sayings jeung amal soleh
Pikeun bubuka panulis sarta tukang mangga tingali ahir
@ BAB: Nabawi Maha Agung status jeung Allah
2. BAB: Nu praising Allah pikeun Nabi-Na jeung status Maha Agung nu Manéhna beholds manéhna
@ Praiseworthiness jeung alus teuing qualities Nu Nabi
3. praiseworthiness Nu Nabi jeung multiplicity tina qualities alus teuing-Na
@ Nabi, saksi sakabeh umat manusa
4. Allah dijieun Nabi-Na saksi leuwih umat manusa: sababaraha katerangan di Taurat jeung Injil Yesus
@ Kahadéan Allah sarta gentleness ka Nabi
5. Nu kahadéan jeung gentleness Allah ka arah Nabi
@ Allah swears ka nilai gede pisan Nabi
6. Nu swearing Allah ka nilai Nabawi gede pisan
@ Nu sumpah Allah confirming Nabi
7. Nu sumpah Allah confirming posisi Nabi Muhammad
@ Allah speaks tina disposition Nabawi
8. Naon Allah nyebutkeun tina Nabawi ruku 'jeung berehan disposition
@ Posisi Nabi dina hubungan nabi mulya séjén
9. Naon Allah nyebutkeun dina Kitab-Na ngeunaan posisi menak Nabawi leuwih nabi mulya séjén jeung eliteness tina rank-Na
@ Umat manusa paréntah muji ka Nabi
10. Paréntah Allah ka nyiptakeun-Na muji ka Nabi. Protéksi Nya manéhna jeung jalan ngaleupaskeun hukuman dina akun manéhna
@ Nu Nabi ngahargaan disebutkeun dina surah "Al-Fath"
11. Nu keur ngahargaan ka Nabi jadi expounded dina bab Al-Fath - "The Muka"
@ Nu honoring Nabi dina Qur'an
12. Kumaha Allah expresses honoring Nya Nabi dina Qur'an jeung ngajadikeun jelas kalungguhanana jeung harga diri jeung nu Manéhna Wasalam manéhna babarengan jeung urusan Maha Agung séjén
......, ..
@ BAB: PERFECTED kaunggulan OF Nabawi karakter, PHYSIQUE & rahmatan lil 'alamin
13. BAB: ilustrasi jalan nu Allah PERFECTED THE kaunggulan OF Nabawi aksara jeung PHYSIQUE AND Ngadegna, JEUNG berkah Anjeunna sareng sadaya THE VIRTUES OF AGAMA JEUNG dunya
@ Karakteristik tina kasampurnaan jeung kageulisan Nabi
14. Nu karakteristik kasampurnaan jeung kageulisan Nabi Muhammad
@ Deskripsi physique Nabawi
15. Dadaran ngeunaan physique Nabawi
@ Kebersihan Nu Nabi
Kebersihan 16. Nu Nabi
@ Nabi sacara akal, eloquence jeung astuteness
17. Nu Nabi akal, eloquence jeung astuteness
@ Nu kasampurnaan ucapan Nabawi
18. Nu kasampurnaan ucapan Nabawi
@ Nu priyayi tina lineage Nabawi, jeung upbringing
19. Nu priyayi tina Nabawi lineage, bajidoran ngahormatan-Na, jeung upbringing-Na
@ Nu hirup sapopoé Nabi
20. Nu hirup sapopoé Nabi
@ Nikah sareng kulawarga kahirupan Nabi
21. Marriage
@ Pendekatan Nabi pikeun duit jeung aset
22. cara Nu nu Nabi diurus duit jeung aset
@ Qualities Praiseworthy Nabi
23. qualities praiseworthy Prophetic
@ Intelek Prophetic mangrupakeun akar unggal étika menak Nabi Muhammad
24. intelek Prophetic mangrupakeun akar unggal étika menak-Na
@ Nu clemency, kasabaran jeung pardoning Nabi
25. Nu clemency, kasabaran jeung pardoning Nabi
@ Nu generosity jeung openhandedness Nabi
26. Nu generosity jeung openhandedness Nabi
@ Kawani Nabi sarta kawani
27. Nu kawani jeung kawani Nabi
@ Nu modesty Nabi
28. Nu modesty Nabi jeung nurunkeun tina gaze-Na
@ Nu goodness of sosobatan Nabawi
29. Nu goodness of Nabawi sosobatan, sopan santun jeung alam
@ Rahmat jeung asih Nu Nabi
Rahmat jeung asih 30. Nu Nabi
@ Nu integritas Nabi dina janji jeung dasi kulawarga
31. Nu integritas Nabi, openhandedness di janji jeung dina ngajaga dasi kulawarga
@ Nu humility Nabi
32. Nu humility Nabi
@ Nu kaadilan Nabi
33. Nu kaadilan Nabi, trustworthiness-Na, kasopanan jeung truthfulness
@ Nu Perbaikan Bermartabat jeung disposition Nabi
34. Nu kasabaran Bermartabat Nabi, tiiseun, contemplation, Perbaikan alam jeung disposition alus teuing
@ Nu abstinence Nabi
35. Nu refraining Nabi ti hal duniawi
@ Sieun Nu Nabi Allah, jeung inténsitas ibadah-Na
Sieun 36. Nu Nabi Allah, taqwa sarta inténsitas ibadah-Na
@ Nu qualities para nabi mulya Allah
37. Nu qualities para nabi mulya
..................
@ Dadaran ngeunaan leubeut ku Tirmithi
38. Nu qualities Nabi sakumaha nu ditétélakeun ku Tirmithi
................
Ieu geus napel bagian RED tungtung 38
@ BAB: Nabawi nilai TREMENDOUS, di dieu sarta IN akhirat THE
39. BAB: THE otentik AND dikenal warta NARRATING THE ESTEEMED nilai Allah nempatkeun kana NABI HIS bareng jeung HIS posisi Maha Agung AND priyayi dina ieu kahirupan AND THE langgeng hirup
@ Nabi dina Sight Alloh, Gusti-Na
40.The ngalaporkeun Nabi dina Sight Alloh, Gusti, para Mighty, nu Maha Agung, pilihan-Na, raising zikir-Na, pangkat paling favored, WS Rendra barudak Adam, nu husus tina rank di ieu kahirupan jeung rohmat ngaran alus teuing-Na
@ Nu mujijat tina peuting lalampahan jeung pisan Surgawi
41. Nu favoring Nabi jeung mujijat tina peuting lalampahan ti Mekah ka Yerusalem, sarta pisan Surgawi. Paguneman jeung Gusti-Na, ningali, anjog ka nabi dina sholat, nu pisan ka Lote Tangkal, jeung naon manéhna nempo sahiji tanda grand Alloh, Gusti-Na.
@ Nu realitas Nabawi peuting lalampahan
42. Nu realitas Nabawi peuting lalampahan jeung pisan sawarga jelemana hartina ku awak jeung jiwa, nu aya status sare
@ Rebuttal ka peuting lalampahan keur impian
43. Nu rebuttal ka maranéhanana anu ngomong peuting lalampahan ieu ngan impian
Tempo lampiran
@ Naha Nabi tempo Gusti nya?
44. Naha Nabi tempo Gusti nya?
@ Paguneman Nabi nu mibanda Allah
Paguneman 45. Nabi nu mibanda Allah, nu Maha Luhur
@ Nu jarak silsilah Nabi jeung nearness-Na
46. ​​Nu jarak silsilah Nabi jeung nearness-Na
...................
BUKU THE syafaat Nabi THE
@ Nu ni'mat Nabi dina Poé Kiamat
47. Nu ni'mat Nabi saméméh urang dina Poé Kiamat
@ Nu silaturahim jeung asih Allah ka Nabi-Na
48. Nu favoring Nabi Muhammad, jeung silaturahim deukeut-Na pikeun receivership tina Cinta Allah
@ Syafaat Nu favored Nabi Muhammad
49. Nu favoring Nabi Muhammad jeung syafaat jeung stasion praiseworthy-Na
@ Paradise via syafaat Maha Agung Nabi
50. Nu favoring Nabi Muhammad dina Paradise jeung syafaat, pangkat luhur, kaunggulan-Na, jeung Walungan kaayaanana (Kawthar)
Kaasup BUKU ieu Bagean 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
............
@ Larangan favoring Nabi leuwih nabi mulya séjén
51. Nu Prophetic sayings anu patali jeung larangan favoring Nabi leuwih nabi mulya séjén
@ Ngaran alus teuing Nabi
52. Nu unggul ngaran dibikeun ka Nabi jeung nikmat maranéhanana
@ Allah honors Nabi kalawan ditambahan Ngaran-Na
53. ngahargaan Allah ka Rasulullah ku gifting manéhna kalawan ditambahan Ngaran Beautiful-Na sorangan jeung ku ngajéntrékeun manéhna kalawan ditambahan qualities endah manan-Na sorangan
@ Buktina nu Allah anu kawas nyiptakeun
54. Buktina nu Allah, nu High nyaéta kawas nu mana wae nu hal di antarana nyiptakeun-Na
......,.
NABI Muhammad MIRACLES
@ BAB: MIRACLES dibikeun ka NABI THE
55. BAB: THE MIRACLES dibikeun ka NABI babarengan jeung ciri husus HIS
@ Nu harti prophethood jeung messengership
56. Nu harti prophethood jeung messengership
@ Nu harti miracles
57. .The harti miracles
@ Nu miracles nangtang tina Qur'an
58. Nu miracles nangtang tina (basa Arab) Koran
@ Komposisi miraculous jeung gaya Qur'an
59. Nu mujijat nangtang tina komposisi jeung gaya nu (basa Arab) Koran
@ Urusan ghaib Ilahi
60. News tina urusan ghaib di Qur'an
@ Generasi Bygone jeung bangsa wibawa disebutkeun dina Qur'an
61. warta generasi bygone jeung bangsa wibawa disebutkeun dina Qur'an
@ Nu tangtangan tina Qur'an ka niru eta
62. Nu tantangan kapanggih dina Qur'an jeung informing tina maca tina incapacity maranéhanana naek ka tangtangan éta
@ Nu gairah sieun jeung angen lamun dengekeun Qur'an
63. Nu sieun jeung angen nu arouses hate kana dengekeun Qur'an
@ Nu panyalindungan Illahi Qur'an
64. Nu perlindungan ayana Qur'an salawasna
@ Tantangan tambahan dina Qur'an
65. facets tambahan tina tangtangan tina Qur'an
@ Nu bengkahna bulan
66. Nu bengkahna miraculous bulan
@ Miracles cai Prophetic
67. Nu mujijat duanana cai nu flowed ti ramo silsilah Nabi jeung rohmat suplai ngaronjat cai na nya overflowing ti antara ramo-Na
@ Nu cai Maha Agung nu gushed mudik ti Nabi nu
68. Nu mujijat tina cai anu gushed sabab tina rohmat Nabi
@ Nu mujijat tina kanaékan jumlah dahareun
69. Nu mujijat tina kanaékan jumlah dahareun ku berkah jeung supplication Nabi Muhammad
@ Nu tangkal nu spoke jeung direspon ka Nabi
70. Nu mujijat tangkal nu spoke. Response maranéhanana ka sauran nu Nabawi jeung maranéhanana witnessing ka prophethood-Na
@ Nu longing tina kalapa sawit ka Nabi
71. Nu carita longing tina kalapa sawit
@ Prophetic miracles anu patali jeung hal inanimate
Miracles 72. Nu Nabi anu patali jeung hal inanimate
@ Prophetic miracles anu patali jeung sato
Miracles 73. Nu Nabi disambungkeun jeung sato
@ Nu revival tina paéh. Budak nu bore saksi ka prophethood nu
74. Nu revival miraculous nu paeh jeung ucapan maranéhanana. Babies jeung Orok suckling nu spoke jeung saksi bore ka Prophethood Nabawi
@ Nu penyembuhan prophetic tina gering jeung incurable
75. Nu penyembuhan miraculous tina gering jeung incurable
@ Nu ditampa ti supplication Nabawi
76. Nu walon tina supplication Nabawi
@ Things robah ngaliwatan touch Nabi
77. Miracles jeung berkah. Hal nu anu robah ngaliwatan touch atawa pendekatan Nabawi
@ Pangaweruh Nabi ngeunaan sababaraha ghaib jeung nu bakal datang
Pangaweruh 78. Nu Nabi tina gaib jeung mangsa nu bakal datang
................ ......,
@ Nu panyalindungan Nabi
79. Nu panangtayungan Allah Swt pikeun Nabi Nya ti urang, jeung sufficing Nya Nabi ngalawan maranéhanana anu luka manéhna
@ Pangaweruh jeung élmu Nu Nabi
Pangaweruh jeung élmu 80. Nu Nabi
@ Propil Prophetic jeung malaikat jeung jin
Profil 81. Nabi nu mibanda malaikat jeung jin
@ Warta tina Nabawi Messengership dipikawanoh rabi, monks jeung diajar urang
82. Nu Nabi warta, gambaran, tanda-Na Messengership dipikanyaho ka rabi, monks jeung urang boga pangaweruh jaman nu
@ Nu lahir Nabi
83. Aspék lahir Nabawi
@ Summation tina miracles prophetic
84. Summation tina miracles Nabi
@ Unit 2 - hak Nabi Muhammad leuwih umat manusa
85. BAB: THE kawajiban TO Percaya jeung taat NABI, tur turutan jalan THE NABI (Sunnah)
@ Kawajiban Nu taat Nabi nu
86. Nu kawajiban taat Nabi
@ Kawajiban Nu nuturkeun hidayah Nabi
87. Nu kawajiban taat, prakték jalan, turutan panduan Nabi
@ Cara prophetic jeung hidayah salaku anut ku para sahabat, sarta pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien)
88. Nu narrations tina Sahabat, Tabien jeung Tabi Tabien (kahiji tilu generasi muslim) jeung jalma diajar nu esteemed ngeunaan handap tina cara prophetic, jeung narima hidayah Nabi
@ Nu bahaya tina disobeying Nabi
89. Nu bahaya tina disobeying Urutan Nabi
... ..
@ BAB: THE kabutuhan TO LOVE THE NABI, narima nasihat HIS AND mamatahan ka Anjeunna lamun hade
90. BAB: THE kabutuhan OF asih THE NABI. Ditampa OF Saran HIS AND ADVISING Anjeunna lamun hade
@ Ganjaran keur asih NABI THE
91. Nu ganjaran keur asih Nabi
@ Nu Sahabat jeung pengikut maranéhanana asih Nabi
92. Nu narrations tina Sahabat jeung pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien) jeung esteemed jalma diajar ngeunaan asih maranéhanana pikeun Nabi jeung longing maranéhanana pikeun manéhna
@ Nu tanda asih Nabi
93. Nu tanda asih Nabi
@ Nu kanyataan jeung harti asih Nabi
94. Nu kanyataan jeung harti asih Nabi
@ Nu kawajiban ka mamatahan Nabi mun dipenta
95. Nu kawajiban tina pangiriman nasehat ka Nabi kana paménta-Na
@ BAB: Qur'an EXPRESSES THE kabutuhan muji, rasa hormat & ngahargaan THE NABI
96. BAB: kabutuhan THE muji, hormat jeung ngahargaan NABI THE PORTRAYING ayat-ayat nu wajib aya dina Qur'an TO DO SO
@ Kaitannana gede Nu Companion sarta honoring maranéhanana Nabi
97. Nu Sahabat cara tempat maranéhna greatly dimangfaatkeun Nabi, sarta ngahormatan manéhna
@ Nu hormat jeung harga diri alatan Nabi saatosna
98. Nu neraskeun hormat jeung hal luhur pikeun Nabi saatosna
@ Nu transmisi hadits ku para sahabat jeung pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien)
99. Nu hal luhur para sahabat jeung pengikut maranéhanana (Tabien jeung Tabi Tabien) pikeun pangiriman cutatan Prophetic jeung nya ku jalan hirup
@ Bakti Nabi pikeun kulawargana, istri jeung turunanana
Pengabdian 100. Nabi pikeun kulawargana, istri jeung turunanana
@ Kaitannana Nu, kahadean alatan para sahabat jeung hak maranéhanana
101. Nu kaitannana pikeun Sahabat Nabi, kahadéan ka maranehna jeung nyaho hak maranéhanana
@ Hirup jeung tempat nu patali jeung Nabi ka bisa ngamangfaatkeun
102. Hirup jeung tempat nu patali jeung Nabi ka bisa ngamangfaatkeun
............... ..
@ BAB: THE kawajiban TO UPHOLD SUPPLICATION THE ON NABI THE
103. BAB: UPHOLDING THE SUPPLICATION ON THE NABI JEUNG pangiriman nabina, putusan ANAK, kawajiban AND kahadean
@ Nu fatwa tina supplication dina Nabi
104. Nu fatwa tina supplication dina Nabi
@ Times pikeun nawarkeun nu Supplications dina Nabi
105. kali Dianjurkeun pikeun nawarkeun nu Supplications dina Nabi, sarta pangiriman karapihan
@ Kumaha Supplication téh kudu ceuk
106. Nu manner numana Supplication dina Nabi nyaeta tiasa nyarios jeung kumaha menta karapihan sanggeus manéhna
@ Nu unggul ti supplication jeung supplications salajengna
107. Nu unggul ti Supplication dina Nabi, nanyakeun keur karapihan sanggeus manéhna jeung supplications salajengna pikeun manéhna
@ Nu blaming jeung sinfulness tina whosoever teu muji ka Nabi
108. Reproaching maranéhanana anu teu uphold Supplication nu sanggeus Nabi jeung disobedience maranéhanana
@ Nu informing Nabi ngeunaan jalma nu supplicate pikeun muji jeung perdamaian kana manéhna
109. Nu distinguishing Nabi ngaliwatan informing manéhna tina supplications pikeun muji jeung perdamaian kana manéhna jalma
Supplication tina puji jeung perdamaian kana lian ti Nabi jeung nabi mulya séjén
110. Nu supplication tina puji jeung perdamaian kana lian ti Nabi, jeung kana nabi mulya séjén
@ Ngadatangan makam Nabi, aturan sarta tata titi
111. Nu vonis ngadatangan makam Nabi, kumaha manehna kudu dipapag jeung kahadean neng hiji sarta ragam nu saurang kudu supplicate
@ Nu kahadean Madinah, Mekkah, nu mimbar jeung kubur. Nu kahadean tina solat dina dua masjid Suci (Mekah jeung Madinah)
112. Nu kahadean Madinah, Mekkah, nu mimbar jeung kubur. Nu kahadean tina solat dina dua masjid Suci (Mekah jeung Madinah)
@ Saha Qadi Eyad, panulis jeung complier tina Shefa?
113. Qadi Eyad, panulis jeung complier tina Shefa ieu sohor Supreme Pangadilan Hakim Spanyol jeung Maroko. Ngaran téh nya Abulfadl Eyad.
@ Author sacara Pengantar
114. Pengantar ku pangarang, nu Hakim Abulfadl Eyad
2