en-su-Prophet-Muhammad-Biography-2

www.Allah.com
www.Muhammad.com
Perjalanan hirupna jeung
Nabi Muhammad, Rosul Alloh
atawa
Nu Millenium Biografi Nabi Muhammad
ku
Khadeijah A. Stephens (Khadeijah Abdullah Darwish)
Khadeijah Abdullah Darwish
Siti Nadriyah (basa Indonésia)
Mardiyah (Jawa)
Copyright © 1984-2014 Allah.com Muhammad.com. Sadaya hak disimpen.
Mangga ngadistribusikaeun salaku kurnia tanpa waragad nu mana wae nu komo di pausahaan non profit
Kumaha leungit am mah, jauh kurang paling Muslim di kulon, nu teu boga kaitan aksés ka pangaweruh saperti. Mending maranéhanana geus ngan gagasan paltry lolobana nu anu ku invented by batur jeung devoid sakabeh pertinence jeung mindeng dirancang pikeun mislead. Mangga ngarasakeun ieu Bio lugas (seerah) ti awal.
Ryan O'Maellie
Denver, Colorado, AS
Mémang, kuring ngarasakeun maca napas gede ieu nyokot panalungtikan dina Nabi ku kulawarga Darwish, mana anu ku karya jauh leuwih matak jeung leuwih gede tibatan anu Muhammad Husayn Haykal jeung Martin Lings. Jigana éta kaluar nu adil ka nyebutkeun yén "Muhammad: Kahirupan-Na Dumasar Sumber Pangheubeulna" ku MartinLings leungit statusna keur acclaimed sakuliah dunya salaku biografi definitif tina nabi dina basa Inggris ka karya Anne jeung Ahmed.
Prof. Hasan Alfatih Qaribullah
Présidén, Ummu Durman Universitas Islam
Sudan
Allah aya kecap Arab pikeun Maha Nyipta
Islam aya kecap Arab pikeun pangajuan pikeun Allah
Arab hartina "Allah praises jeung mere katengtreman kana Nabi"
jeung ceuk salaku (salla Allahu alihi wa sallam)
DAPTAR EUSI
Cariosan Heraclius jeung Anjeun
Perkenalan kepala sekolah Islam
Bab 1 Nabi Ibrahim jeung Kahiji House of Allah di Bumi
Bab 2 The New Gubernur Mekah
Bab 3 Hasyim
Bab 4 Abd Al Muthalib
Bab 5 sumpah Nu
Bab 6 Marriage tina Abdullah ka Aminah, nu Kolot Nabi Muhammad
Bab 7 Nu Memorable Taun Gajah
Bab 8 Nu Kalahiran Nabi Tukang Allah teh Sealing tina Prophethood nu
Bab 9 Kahirupan di Gurun
Bab 10 A Kahirupan New di Mekah
Bab 11 Nu Taun ka awal
Bab 12 Marriage
Bab 13 Zayd
Bab 14 Ka'bah
Bab 15 Ali, putra Abu Thalib
Bab 16 Prophethood Nu
Bab 17 Wahyu Nu, dina réngking tina nabi, utusan jeung Arch Malaikat Jibril
Bab 18 Nu Miraculous Koran
Bab 19 Nu wahyu awal
Bab 20 Nu Kahiji ka Ngumbara
Bab 21 Nu Karakteristik tina Muslim awal
Bab 22 hirarki nu Koraysh
Bab 23 Nu Komando ka Preach
Bab 24 Nu Koraysh jeung Abu Tholib
Bab 25 Tufayl ti Yaman
Bab 26 Kaayaan Pra-Islam di Yathrib
Bab 27 Unrest di Mekah
Bab 28 usaha nyogok
Bab 29 Hiji-Nadr, putra Al Harith
Bab 30 kasusah
Bab 31 Nu Eavesdroppers
Bab 32 Waleed, Kapala Makhzum
Bab 33 Nu bengkahna Bulan
Bab 34 Idolatry Ngaliwatan Kurangna hidayah Ilahi - nu Konversi Omar, putra Khattab
Bab 35 Nu Sahabat Migrate ka Abyssinia
Bab 36 Rombongan ti Abyssinia
Bab 37 Boikot Nu
Bab 38 Nu gencatan patempuran tina Boikot nu
Bab 39 Nu Taun Duka
Bab 40 Nu panerusna ka bangsa Hasyim
Bab 41 perjalanan ka Ta'if
Bab 42 Abu Bakar jeung Talha
Bab 43 Nu Sahabat kaanggo kasusah maranéhanana
Bab 44 Visi Nu
Bab 45 pesen Nu jeung suku
Bab 46 Nu peuting lalampahan jeung pisan nu
Bab 47 Nu Genep Lalaki ti suku tina Khazraj jeung Aws tina Yathrib
Bab 48 Madinat Al Nabi, Kota Nabi
Bab 49 Iblis nu nganjang ti Najd
Bab 50 Nu Koraysh usaha maehan Nabi
Bab 51 Migrasi Nu
Bab 52 A Waktu keur Readjustment
Bab 53 Nu Code of Brotherhood Islam
Bab 54 Nu Yahudi Madinah
Bab 55 Nu Pupusna Dua Sahabat jeung Dua Adversaries jeung Kahiji lahir di Madinah
Bab 56 A Ancaman ti Mekah
Bab 57 Nu Taun Kadua sanggeus Migrasi nu
Bab 58 Prelude ka patepungan di Badar
Bab 59 papanggih di Badar
Bab 60 Nu dendam tina Bilal jeung Persecuted
Bab 61 Nu Spoils Perang
Bab 62 Nu Pupusna Lady Rukiyah
Bab 63 datangna tahanan
Bab 64 Nu Return tina Koraysh
Bab 65 Nu Tilu resolusi
Bab 66 Nu Akad Nikah jeung Marriage tina Lady Fatimah
Bab 67 "Lamun keur Anjeun keur keuna kana jeung pakaya alus, maranéhanana grieve."
Bab 68 Nu Market Teundeun pamingpin bangsa Kaynuka
Bab 69 Nu Sumpah Abu Sufyan jeung Kajadian tina Sawiq
Bab 70 Lady Hafsah, putra Omar
Bab 71 Nu Request tina Lady Fatimah
Bab 72 Nu dagang en-route ka Irak
Bab 73 Nu Prelude ka patepungan di Uhud
Bab 74 Letter Nu
Bab 75 papanggih di Uhud
Bab 76 Nabi sacara Return ka Madinah
Bab 77 Nu Poé Sanggeus Uhud
Bab 78 wahyu ngeunaan Uhud
Bab 79 Lady Zaynab, putra Khuzaimah
Bab 80 A Plot ka rajapati Nabi
Bab 81 bangsa Hiji-Nadir dibewarakeun Perang
Bab 82 Nu Pupusna Lady Zaynab
Bab 83 bangsa Asad, putra Khuzaimah sacara
Bab 84 Abdullah, Kepala Lehyan
Bab 85 Nu Rapat Kadua di Badar
Bab 86 Nu Kalima Taun
Bab 87 Salman tina Persia
Bab 88 A Pola of Life Emerges
Bab 89 Lady Zaynab, Putri tina Jahsh
Bab 90 Nu dendam pamingpin bangsa Hiji-Nadir
Bab 91 Nu Koraysh Nyiapkeun pikeun nyerang
Bab 92 papanggih di lombang
Bab 93 Nu ceurik getih
Bab 94 Nu Pupusna putra Sa'ad Mu'adhs
Bab 95 Nu Koraysh dagang
Bab 96 bangsa Mustalik
Bab 97 Nu kongkorong tina Lady Ayesha
Bab 98 Nu Lie galak
Bab 99 Nu Mustalik Spoils Perang
Bab 100 Nu Prelude ka Muka Mekah
Bab 101 Perjangjian Hudaybiyah
Bab 102 Nu Escapees ti Mekah
Bab 103 Nu Waiving tina Klausa nu
Bab 104 Nu Blowers kana Knots
Bab 105 A Waktu keur sedih, A Waktu keur Rejoicing
Bab 106 Nu Marriage antara Nabi jeung Lady Ummu Habibah
Bab 107 Nu Yahudi tina Khaybar
Bab 108 Nu Maret nepi ka Khaybar
Bab 109 Nu Kajadian tina Khaybar
Bab 110 Lady Safiya, Putri tina Huyay
Bab 111 datangna Victorious
Bab 112 Hurup Nabi nepi ka pamingpin
Bab 113 kaom of Hawazin jeung Ghatfan
Bab 114 sidang tina Kabeungharan
Bab 115 datangna tina hadiah ti Muqawqas, primata tina Kristen, Garéja Koptik di Mesir
Bab 116 Umrah - Nu Lesser Ziarah
Bab 117 Nu sengketa nu jengkar ti Kamanusaan sarta Studi Loving
Bab 118 Nu Turner tina hate
Bab 119 Nu kadalapan Taun
Bab 120 kaom Border Syrian
Bab 121 kaom of Bakar jeung Khuzah
Bab 122 The Road ka Mekah
Bab 123 Nu tentram Muka Mekah
Bab 124 papanggih di Hunain
Bab 125 Nu Spoils Perang
Bab 126 Nu Return lalampahan ka Madinah
Bab 127 Nu Kalahiran anak Nabawi
Bab 128 Nu ceurik getih tina Hunain
Bab 129 Tabuk, Rajah 9H
Bab 130 Nu Return ti Tabuk
Bab 131 Rombongan ti Ta'if
Bab 132 Nu Taun Deputations
Bab 133 Nu Kahiji Ziarah sanggeus Muka Mekah
Bab 134 Kahirupan di Madinah
Bab 135 Nu Pupusna Ibrahim, putra Nabi
Bab 136 Nu Protection tina Qur'an
Bab 137 Nu pamit Ziarah
Bab 138 Nu Return ti Yaman
Bab 139 Nu Pupusna Nabi

Lampiran
Catetan ti Homestead prophetic - Geneologi jeung nya gambaran
"The Sajak tina Cloak" ku Imam Busairi
Sajak "Visitation ka Makam Nabawi".
PREFACE
YOU, nu maca Juragan AND HERACLIUS, Kaisar Roma
Mibanda nu IN umum
Nu nulis éta teu bisa manggihan cariosan leuwih eloquent ka babad salira ieu ti surat dikirim ku Nabi ka kontemporer-Na Kaisar Roma, Heraclius. Dina walonan, Heraclius commenced usaha investigative kaisar meuntas nguji ngaku kiwari prophethood.
Dina taun Nabi Muhammad lahir jeung genep puluh taun sanggeus lahir opat kajadian regional signifikan lumangsung di nu Mekah jeung Yerusalem éta titik puseur maranéhanana.
Mimiti kajadian kajadian ieu usaha gagal ku urang Kristen Yaman jeung Abyssinia (ayeuna Ethiopia) pikeun ngancurkeun Ka'bah jeung gajah. Ieu kajadian lumangsung lima taun saméméh lahir Heraclius '.
Kajadian kadua anu lumangsung saméméh Heraclius ieu memproklamirkan Emperor of Roma ieu boga seuneu-worshiping Persians amassed pasukan badag sarta ancur Yerusalem.
Kajadian katilu lumangsung lamun Heraclius revenged karuksakan Yerusalem ku ngalakonan tentara Persia, kukituna nyegah nu bisa jadi tina Persia ngahalangan ngalawan Mekah. Ieu acara téh kacatet dina Qur'an. Lamun Abu Bakar ieu confronted ku nyembah berhala idola Mekah anjeunna digambarkeun Heraclius na nyatentara salaku "brethren urang dina iman."
Kajadian kaopat ieu nu Heraclius ieu pribadi diideuan ku Nabi Muhammad, puji jeung perdamaian jadi kana manéhna. Manéhna percaya dina Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, jeung sagala tanda nu ngarah ka prophethood-Na. Strategi Heraclius 'ieu dua melu; manéhna dicegah Kakaisaran Romawi ti nu ngahalangan ngalawanMekah jeung ku cara eta dijamin nu pengikut Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, bisa nyokot kakawasaan nya engke dina tanpa raising pedang tunggal ngalawan boh Nabi, muji jeung perdamaian jadi kana manéhna, atawa Abu Bakar.
Ieu téh noticeable nu sajarah kulon shie jauh ti documenting sapuluh taun pamungkas hirup Heraclius 'sabab tangtu nuju urang ka percanten dina prophethood Muhammad. Ieu fakta sajarah nu oge documented di archiving Islam, tapi teu arsip kulon.
Dina taun 610 CE, Heraclius hasil Phocas salaku Kaisar Roma. Kakawasaan Heraclius 'flourished jeung ngalegaan sajauh kulon salaku Délta walungan di Éropa, sarta kaasup sakabeh nagara di basisir Tengah. Ogé kaasup raloba nagara Arab sabudeureun Arabia ogé Balkan tinanu Turki jeung dayeuh famed anak Konstantinopel (dingaranan Romawi Emperor Constantine) ieu sosoca di makuta Karajaan Romawi.
Dina 616 CE Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi ieu sallam), dikirim utusan-Na, Dihyah Al Kalbi, jeung surat ka Heraclius inviting manéhna ka Islam.
Saméméh Dihyah anjog jeung uleman ti Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), Heraclius kungsi ngimpi jentre pisan, hiji visi nu manehna teu bisa ngabubarkeun. Dina visi manéhna ka nu nabi geus mucunghul di antara maranéhanana anu anu disunat. Heraclius ieu soleh jeung sadar tina nubuat Yesusnu nabi anyar bakal dikirim, "Jeung lamun Yesus, putra Maryam ngomong, 'Bani Israil, Kuring keur dikirim ka anjeun ku Allah ka ngeceskeun Taurat nu ieu samemeh kuring, jeung méré warta tina Rasul (Nabi Muhammad ) anu baris datang sanggeus kuring '"(Koran 61: 6). Heraclius ditanya maranéhanana deukeut jeung manehna lamun terang tinanaon baé anu practiced sunat tapi jawab hijina nu leuwih maranéhanana terang éta Yahudi.
Ayeuna yén anjeunna ngalaman narima hurup ti Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), Heraclius ieu memang melang ka maca eta:
HurupPROPHET Muhammad TO HERACLIUS
Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih.
Ti: Nu Rasul Allah
Kanggo: Heraclius, nu greatest tina Rum
"Peace jadi kana maranéhanana anu nuturkeun hidayah Ilahi.
Ku lantaran kitu, ngajak Anjeun akur Islam. Karep ka Allah jeung cicing di tentrem.
Allah doubly bakal ganjaran anjeun, tapi lamun Anjeun munggahan jauh, dosa nu 'Arisiyin
(Maranéhanana dina domain Heraclius ') bakal beristirahat kana Anjeun "Saterusna manéhna dikutip Qur'an.:
'Ucapkeun: Urang Kitab! (Yahudi, Nazarenes jeung Nasrani)
Marilah urang datang ka hiji kecap ilahar antara urang jeung anjeun,
yén urang bade ibadah nanaon iwal ti Allah, nu bakal ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna,
jeung nu ngaping urang nyokot batur keur lords gigireun Allah. '
Lamun ngahurungkeun jauh, ngomong, 'Bear Nyaksikeun yen urang Islam.' Koran 3:64
Ngabogaan maca surat, Heraclius inquired tina Dihyah naha ieu adat, pikeun Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), jeung Muslim prakna sunatan, whereupon Anjeuna ngawaler dina satuju jeung Heraclius confided nu manéhna dipercaya. Saméméh Dihyah diatur kaluar sanggeus lalampahan-Na mulang Dihyahnarima kado pribadi ganteng ti Heraclius salaku token syukur jeung apresiasi-Na.
Visi jeung ayeuna hurup geus kawas dampak badag dina Heraclius anjeunna dispatched surat ka babaturan saha ieu ogé boga pangaweruh tina kitab suci sangkan manéhna berita. Babaturan-Na jawab nyebutkeun manéhna di kasapukan jeung nyimpulkeun Heraclius 'nu nabi anu memang geus dikirim.
THE Kaisar, INVESTIGATIVE meuntas Ujian OF PROPHETHOOD THE
A perjangjian karapihan ieu di pangaruh antara Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), jeung suku mumusuhan tina Koraysh. Abu Sufyan, chieftain anak anu ogé ngarupakeun salasahiji ti musuh paling pait Islam dina waktu éta, terang nu dina akun tina perjangjian karapihan manéhna bisa ngandelkeun kana nu petikan aman tina dagang-Naka dagang di jauh Syria (Ash-syam) nu ieu bagian ti Kakaisaran Romawi jadi manéhna jeung para sahabatna diatur kaluar kana misi dagang maranéhanana.
Lamun Heraclius diajar nu hiji dagang Koraysh ti Mekah ieu ayeuna di sakuriling, manéhna dikirim rider hiji ku talatah nu ka caravaners nyebutkeun manéhna wished ka marengan rider-Na deui ka bénténg nya kitu anjeunna bisa nyarita maké maranehna.
Salaku Abu Sufyan jeung dagang-Na journeyed ka bénténg Heraclius ', manéhna wondered naha Kaisar Roma geus dikirim pikeun manéhna tapi manéhna teu kudu ngadagoan lila. Pas maranéhanana ngancik bénténg Abu Sufyan jeung para sahabatna anu dibere ka Heraclius anu di yaksa luhur-Na di luhur palataran kaluar tiearshot tina patriarchs gareja jeung jenderal-Na.
Heraclius ditanya Abu Sufyan jeung para sahabatna anu di antarana eta ieu pangdeukeutna ka Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), dina kekerabatan. Abu Sufyan jawab yén ieu manéhna jeung informed manéhna yén Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), hailed ti lineage mulya. Saterusna, Heraclius tos ka para sahabatnajeung ngadawuh, "Lamun manéhna nyebutkeun hiji hal nyaho jadi kontradiktif, Anjeun kudu ngomong."
Patarosan Heraclius 'éta langsung. Manéhna nanya Abu Sufyan lamun salah sahiji suku-Na geus kungsi saméméh ngaku jadi nabi whereupon Abu Sufyan jawab nu ngaping geus. Saterusna manéhna ditanya mun salah sahiji karuhun-Na geus raja jeung Abu Sufyan jawab nu maranéhanana geus henteu. Heraclius ieu museurkeun nyaho naon jenisjalma dituturkeun Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), sarta lamun nomer maranéhanana anu beuki atawa nurunna. Abu Sufyan jawab nu maranéhanana éta jelema miskin jeung nomer maranéhanana anu beuki. Saterusna, Heraclius ditaros upami anjeunna terang saha nu pengikut-Na geus Malikkeun ka agama heubeul, sarta Abu Sufyanjawab manéhna terang tina nanaon.
Ngarujuk kana karakter Nabawi, Heraclius ditanya Abu Sufyan lamun manéhna geus kungsi dipikawanoh Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), ngabohong, atawa lamun manéhna geus kungsi betrayed atawa ngejat kecap-Na, whereupon Abu Sufyan jawab teu ka sadaya diitung. Saterusna, ngarujuk kana dimungkinkeun teh, Abu Sufyan commented dina bahasa sunda na resentment,"Kami boga perjangjian jeung manéhna, tapi urang teu nyaho naon anu bakal manéhna pigawé."
Heraclius saterusna dipénta lamun maranehna geus kungsi perang ngalawan Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), sarta lamun jadi ka bisaeun manéhna ngeunaan hasilna. Abu Sufyan jawab nu maranéhanana geus perang; sakapeung maranéhanana anu geus victorious jeung kana meunangna kali séjén belonged ka Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam).
Saterusna Heraclius inquired ngeunaan ajaran-Na whereupon Abu Sufyan ka manéhna yén Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), maréntahkeun pengikut pikeun ibadah Allah sorangan jeung teu ngahubungkeun nanaon atawa saha jeung Anjeunna, sarta renounce berhala forefathers maranéhanana geus Hyang Widi. Abu Sufyan terusBejakeun ka manéhna yén Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), ogé maréntahkeun ka solat, teu bohong, jadi chaste, sarta piara hubungan kindred.
THE WITNESSING TO kaaslian Nabi Muhammad SAW, (SALLA Allahu ALIHI ieu SALLAM)
Ti waleran ieu Heraclius dikonfirmasi pamadegan-Na Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), nyebutkeun, "Sadaya nabi datang ti kulawarga mulya, kuring nanya Anjeun upami saha samemeh manehna ti suku Anjeun ngaku jadi nabi jeung walonan Anjeun ieu teu . Lamun walonan Anjeun geus affirmed eta mangka mah tangtu geus deducedmanéhna mimicking manusa éta. Kuring nanya lamun salah sahiji karuhun anjeun geus raja, Anjeun jawab maranéhanana geus henteu. Lamun jawaban Anjeun geus disebutkeun mah tangtu geus dianggap manéhna hayang reclaim karajaan ancestral-Na. Lamun kuring nanya lamun manéhna lied, Anjeun jawab manéhna henteu, kuring jadi wondered kumaha hiji jalma anu henteu ngabohong bisakungsi nyaritakeun hiji bohong ngeunaan Allah.
Kuring ogé ménta Anjeun tentang pengikut-Na, naha maranéhanana éta beunghar atawa miskin jeung nu jawab maranéhanana éta bangsat - nu pengikut kabéh nabi éta goréng. Lamun kuring nanya lamun pengikut-Na anu beuki atawa nurunna, Anjeun jawab ngaronjatkeun; ieu téh kursus kapercayaan bener. Saterusna, kuring nanya lamun aya sahanu, sanggeus embracing Islam recanted. Anjeun jawab nu terang tina nanaon; ieu tanda nu lian dina kapercayaan sabab asup kana jantung.
Lamun kuring nanya Anjeun lamun manéhna geus kungsi geus dipikawanoh ngahianat, Anjeun jawab nu manéhna teu; ieu téh jalan sadaya nabi. Saterusna kuring nanya ka Anjeun naon wae manéhna maréntahkeun pengikut pikeun ngalakukeun, tur Anjeun ka kuring yén anjeunna tarekat nu Allah sorangan geus disembah, jeung forbade nu muja brahala. Satuluyna anjeun ka kuring yén anjeunna pemesananAnjeun pikeun solat, ngomong bebeneran, sarta jadi chaste. Lamun naon nyebutkeun bener, manéhna baris, geura-giru sorangan teh tempat ieu dua suku tina tambang. "Tuluy Heraclius ka Abu Sufyan," mah emang manéhna ngeunaan kana kaayaan, tapi teu nyaho manéhna bakal ti anjeun. Lamun mah nya éta bisa ngahontal manehna mah teu bakal papisah kesempitan (lalampahan)kitu mah bisa nepungan manéhna, jeung lamun kuring éta ku manéhna, kuring bakal ngumbah suku nya "(Bukhari) - ieu cara nu Nabi Yesus ngahormatan ku murid-Na.
HERACLIUS Pemesanan hurup ke dibaca TO jenderal HIS AND THE PATRIARCHS gareja
Ti kasalametan yaksa luhur-Na, Heraclius méré parentah pikeun hurup Nabi Muhammad pikeun dibaca kaluar kalawan tarik ka patriarchs gareja jeung jenderal-Na dirakit dina palataran di handap. Aya hiji outcry saharita ti lantai sabab sagala bergegas ka arah Gerbang bénténg pikeunkaluar. Tapi, Heraclius geus diantisipasi kamungkinan respon négatif jeung saméméhna geus dibikeun Urutan yén sadaya Gerbang bénténg nu jadi kakonci, jadi lamun jendral ambek sarta patriarchs usaha ninggalkeun teu sanggup. Heraclius, ngabogaan rightly nganilai lawan maranéhanana ka Nabi,(Salla Allahu alihi ieu sallam), nu ayeuna disebut eta deui jeung yakin eta nyebutkeun, "Naon atuh euy ceuk ka anjeun ieu ceuk pikeun nyoba dmana Anjeun, tur kuring geus katempo eta." Assembly ieu nungkulan jeung relief jeung ditembongkeun sorangan vigorously, shouting kaluar muji Heraclius 'nu raat sakuliah bénténg nu- Maranehanana geus ditarima pernyataan Heraclius, sieun maranéhanana allayed jeung tenang ieu disimpen deui. Saterusna, Abu Sufyan jeung para sahabatna anu hastily dikawal kaluar ti bénténg teh.
Pas maranéhanana éta bisa narik sorangan babarengan Abu Sufyan ka para sahabatna, "Muhammad geus jadi jadi pamingpin nu komo raja urang Bizantium cahya-skinned nyaéta sieun manéhna!" jeung Abu Sufyan terang di jantung nya eta tangtu moal lila nepi ka Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam),bakal ditarima loba jeung dipercaya.
Abu Sufyan ieu manusa reueus jeung reputasi-Na mattered greatly manéhna. Manéhna ngadéngé disebutkeun dina taun datang, "Demi Allah, lamun éta teu keur kanyataan yén mah tangtu geus isin nu para mah bakal Label kuring salaku tukang bohong, kuring teu mibanda ka bebeneran."
Dina taun nu dituturkeun sanggeus ngarobah Abu Sufyan ', putrana jadi Gubernur Muslim kahiji Siria.
Parasaan jeroHERACLIUS '
Sanggeus Heraclius geus diwawancara Abu Sufyan jeung ditembongkeun nganalisa, eta jadi bukti yen Heraclius ekspektasi sarta geus ditunggu nu datang ti nabi anyar. Éta ogé bukti yen ieu teu Heraclius anu averse ka Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi ieu sallam), rada nya éta patriarchsgareja jeung jenderal saha sabalikna Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam). Heraclius ieu wijaksana, manéhna terang yén lamun manéhna wangsit parasaan jero-Na anjeunna bakal overthrown, sarta panerusna bakal jalma anu bakal gugah nepi di oposisi kana Muslim.
Najan fakta legions Romawi éta pisan anu kuat Heraclius kungsi ngangkat leungeun ngalawan Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam). Mending, Heraclius pekat kana ngalakonan nu Persians jeung di cara eta deflected tentara Persia pagan - nu bisa jadi oge geus ngawarah anceman ka Muslim- Sabab geus geus ancur Yerusalem, Tanah Suci tina nabi Ibrahim jeung Yesus.
Sajaba ti éta, Abyssinia ieu dina waktu nu hiji nagara Christian dina kaayaan protéktorat tina Roma, jeung lamun anak Negus nganut Islam jeung ditolak pikeun ngirim pajak alatan Roma Kakaisaran, Heraclius ayakeun nyandak aksi atawa sabalikna manéhna, nu teu disposition tina jalma kuat sabalikna tina Nabi,(Salla Allahu alihi ieu sallam).
HERACLIUS Isu pemesanan NOT tarung NABI, (SALLA Allahu ALIHI ieu SALLAM)
Basa keur Rasullullah, (salla Allahu alihi ieu sallam), ngutus ka ondangan Islam ka Harith, Arab Raja Ghassan, nu kulawarga geus diatur Syria pikeun loba abad dina kaayaan protéktorat ti Kakaisaran Romawi, Harith ieu infuriated jeung nampik uleman.
Harith ieu jadi pangrugina ku hurup manéhna hayang nyokot nepi leungeun ngalawan Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), jeung Maret kana manéhna di Madinah. Harith dikirim utusan pikeun Heraclius nanyakeun manéhna miluankeun sareng manéhna jeung upah perang ngalawan Rasul Allah, (salla Allahu alihi ieu sallam). Heracliusditolak, jeung ngurut Harith teu mawa nepi leungeun jeung Harith teu neruskeun nu mana wae nu salajengna.
A MISCONCEPTION umum
Ieu téh hiji misconception ilahar yén sadaya Rum disebut dina literatur Islam éta sabenerna Romawi. Sababaraha warga digolongkeun kana Rum éta Arab, batur Bizantium jeung saterusna. Nationalities ieu aya di hiji kanyataan protéktorat ti Kakaisaran Romawi tempat maranéhna geus sagemblengna dina jangjang tina Roma tapi kenca pikeun ngaturthemself, sanajan nurutkeun ka perpajakan Romawi.
Di antara kaayaan antawis Kakaisaran Romawi jeung protectorates maranéhanana ieu nu maranéhanana owed kasatiaan ka Roma, tapi ieu teu make eta Romawi. Nu protectorates terus mertahankeun jati diri sorangan, da sanajan ti hiji titik nu aya dina-lookers of view sabab éta dina kaayaan protéktorat tina Roma maranéhananaanu sacara salah digolongkeun salaku mahluk Romawi.
Lamun datang ka peran Arab di protéktorat, nya éta pikeun bagian paling, pikeun ngurangan Badui uprisings saperti pamadegan nu Najd, nu miboga sapanjang sajarah Arab, jadi hub tina lawlessness.
Peran Arab ieu oge ngarojong Rum ngalawan Persians lamun disebut kana. Lamun, keur sababaraha alesan tribalistic, di Arab diusulkeun ka initiate perang ngalawan musuh diri bakal ilahar make siasat nyingsieunan meunangkeun legions Romawi bakal nginjeumkeun eta pangrojong maranéhanana jeung ngalawan barengan jeungmaranehna. Tapi, ieu ieu mah sok kasus nu bener. Lamun aya teu anceman ka Kakaisaran Romawi, Rum teu bakal ngabales, tapi di sisi séjén, lamun Arab wished pikeun terus kana warpath maranéhanana, Kakaisaran Romawi teu campur. Jeung pamahaman ieu, janten semu anu lamun Khalid indit kangalawan ngalawan dua rebu Galau maranéhanana éta teu Rum tapi suku Arab dina kaayaan protéktorat ti Kakaisaran Romawi. Hiji ogé kudu nyadar yén Heraclius ieu dina waktu nu di kira-kira sarua jeung Khalid jeung dua ratus rébu Galau victorious-Na, jeung bisa gampang geus diserang Khalid, tapiieu kawijakan Heraclius 'ninggalkeun Arab nungkulan sorangan.
A MISCONCEPTION umum ngeunaan AL-syam
Pustaka Islam mindeng nujul kana nagara "Al syam" anu geus mindeng geus panginten salaku mahluk Syria, nu poé-wates modern Siria nu dipicu di pikiran hiji urang. Sanajan kitu, dina waktu Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), kudu paham nu Al syam ieu konglomerat tinasababaraha nagara anu dipikawanoh jeung ka urang ayeuna salaku Syria, Yordania, Paléstina jeung Irak dina kaayaan protéktorat tina Roma, jeung ngalegaan jauh leuwih ti Syria bisa nyaho ayeuna.
Generasi munggaran Arab ka settle di Syria datang ti sagala rupa suku sababaraha abad samemeh Advent Nabi Isa. Suku paling kuat sarta pangaruh ieu nu barudak tina Dajam anu nyokot lulugu jeung diangkat antara sorangan monarki hiji dina protéktorat tina Romawi nuKakaisaran. Ieu jaman monarki lumangsung nepi ka abad kahiji sanggeus Yesus. Ieu dina mangsa éta Al Ghassan anjog jeung hasil ka ngaragragkeun monarki nu geus aya jeung ngaku monarki keur dirina. Ieu amalan nu Rum nu lamun hiji suku Arab ieu victorious leuwih suku Arab sejendiangkat ku bangsa Romawi, Roma bakal ngaku nu Koswara jeung pasini kapamingpinan sabab diperlukeun pasangan maranéhanana jadi kuat.
Al Ghassan jadi raja dina kaayaan protéktorat Romawi sarta ngadegkeun ibu kota di Basra. Kaayaan jeung kawijakan ieu tetep gembleng nepi ka tilu belas taun sanggeus hijrah Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), lamun, dina Daulah Khilafah tina Omar, Jabalah, anu pamungkas tina Ghassaniteraja dirobah jadi Islam.
DATAHISTORICAL
AC:
Kalénder Christian commenced ti taun nu Allah cipta Yesus ti keur disalib jeung nyandak manéhna ka sawarga kadua sarta ngarupakeun taun solar orientated jeung disebut AC (Sanggeus Kristus).
H:
Kalénder Muslim commenced di periode disebut H (Hijriah, hijrah) nu taun lunar nu Nabi hijrah ti Mekah ka Madinah. 1H pakait jeung 624AC.
571 AC - 634 AC, 11H
Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi ieu sallam), anu pamungkas tina nabi jeung rasul lahir di taun 571 AC jeung maot 11H - 634 AC.
575 AC - 641 AC:
Heraclius, Kaisar Roma lahir 575 AC jeung maot 641AC.
Heraclius lahir 5 taun sanggeus kalahiran Nabi Muhammad jeung maot 7 taun sanggeus manéhna.
610 AC:
Ieu di 610 AC - nu ieu 13 taun samemeh Hijriyah - Allah dikirim Jibril ka Muhammad, anu jadi Rasul ahir Allah, (salla Allahu alihi ieu sallam), keur sakabeh bangsa di dunya. Ieu oge taun anu sarua nu Heraclius jadi Kaisar Roma.
Heraclius ieu oge dididik di boh urusan sékulér jeung agama jeung manusa tina ngadeg moral luhur. Manéhna dibawa ngeunaan reformasi nu dipiceun korupsi, dijieun alliances jeung bangsa tatanggana, jeung ningkat karaharjaan rahayatna.
629 AC (6H):
Dina 629 AC (6H) Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi ieu sallam), dikirim surat ka Heraclius inviting manéhna ka Islam, jeung kajawab manéhna jeung judulna teh, "Nu Greatest tina Rum." Hal ieu oge documented di pustaka Islam nu Heraclius pribadi tampi surat Nabi, (salla Allahu alihiieu sallam), sarta ogé bore Nyaksikeun yen Muhammad ieu memang nabi jeung nu cenah, "Lamun kuring éta papanggih manéhna, kuring baris ngumbah suku-Na cai." Ieu persis praktek murid Yesus; ieu hiji tanda ka luar tina kintunan ka nabi maranéhanana.
630 AC (7H jeung 8H):
Salila taun ieu, Heraclius perang ngalawan Persians pagan jeung wahyu Koranic ieu kaeusi. Meunangna ieu nu flagship tina pamaréntahan Heraclius '. Dina raraga ngelehkeun Persians Heraclius geus digawé rajin architecting anu hebat, strategi suksés ngalawan pagans ruthless. Heracliuskungsi dmana jero nu étika alus sarta iman di sawarga bakal mawa ngeunaan hiji kacindekan suksés ka undertakings-Na. Awal dina dina pamaréntahan-Na, Heraclius geus ngaleungitkeun korupsi, tuluy ngadegkeun tentrem, kontrak sosial antara urang, jeung saterusna skillfully Sekutu Kakaisaran pikeun rupa-rupa nationalitieswawatesan Pérsia, di antarana saha éta Arab. Pikeun ngabiayaan perang jangka panjang ngalawan Persians manéhna ogé kungsi ngaluarkeun beungkeut.
631 AC (8H):
Dina 631 AC, (8H) Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), dibuka Mekah, nu ieu tilu taun samemeh anjeunna pupus.
632 AC (9H):
Lamun gubernur arab Tabuk anu hiji babaturan deukeut ti Rum, memproklamirkan hajat pikeun ngalawan ngalawan muslim, manéhna disebut kana Heraclius ngabantu manéhna ngahontal tujuan-Na. Paménta nya éta ditolak. Alhasil, nalika Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), nepi ka Tabuk aya no papacangan whereuponmanéhna balik ka Madinah.
634 AC - (11H):
Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi ieu sallam), dibikeun jauh.
Heraclius kungsi diangkat pedang ngalawan Muslim, sarta diteundeun putra-Na jeung legions Romawi elit deukeut ka manéhna. Nu protéktorat Romawi Siria murag ka Muslim. Heraclius indit ka Yerusalem jeung nyandak jauh ti kotana naon ieu dianggap ku urang Kristen jadi "Hampang bener".
Ieu ngan teu lila saméméh maot Heraclius ', waktu manehna gering, nu putrana bungsu jadi aub dina hiji skirmish di Kalér Suriah jeung ieu salajengna crushed.
Tentara Romawi ieu comprised sababaraha legions disintegrating, unggal wawakil nagara sorangan asal, contona nu tina Byzantines di Kalér Syria.
Ti hiji sudut pandang sajarah, aya bentrok antara Muslim jeung musyrik Arab, sarta Byzantines di Syria jeung Copts di Mesir. Tapi, sajarah murag kana kasalahan ngarekam jeung Klasifikasi kabéh legions salaku mahluk Rum, sedengkeun ieu mah Rum sabenerna diri anu étapeserta maranéhanana éta nagara dina kaayaan protéktorat Romawi.
Sakumaha urang disebutkeun saméméhna, Heraclius teu mawa nepi leungeun ngalawan Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam).
634 - 636 AC:
Daulah Khilafah Abu Bakar
636 AC:
Abu Bakar maot
Heraclius ieu hiji Emperor pisan anu kuat sarta bisa jadi gampang disababkeun kesempitan ka tentara Muslim rising. Ieu téh noticeable nu salila waktu sensitip pisan sanggeus maot Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), Heraclius teu ngumpulkeun pedang ngalawan Umat Islam anu anu nalukkeun lobalemahna diatur ku Roma, sanajan Heraclius geus kamampuan sanggeus ngan sanggeus mecenghul ti hiji meunangna skala badag ngaliwatan Persians jeung tentara-Na gembleng.
Pikeun demonstrate kanyataan ieu, Syria geus leungit jeung tentara elit Romawi kungsi ngiring partisipasi dina pertahanan anak. Nu rebel Bizantium, Baanes, diakuan strategi Heraclius 'jeung ieu ieu nu wanti manéhna rebel ngalawan Heraclius. Tapi, Heraclius diteken Baanes.
641 AC:
Heraclius maot.
Lamun Heraclius diliwatan jauh, ngan port tina Alexandra tetep dina kadali Romawi nya éta hiji foothold Christian simbolis. Dina taun datang nalika Muslim nyandak Mesir maranéhanana kenca Iskandariah sorangan jeung teu mawa eta, salaku kalakuan neighborliness alus.
Kungsi Heraclius ngumumkeun kapercayaan di Islam, manehna teu bisa geus dipigawé leuwih hade tinimbang manéhna. Manéhna geus preoccupied nu legions Romawi ku pajoang nu Persians pagan, jeung inget, boh tentara éta cukup kuat ngalawan kaum muslimin tapi gantina maranéhanana geus perang ngalawan antargugusna, ogé jeung Muslim nu kasésa di sorangan.Hiji kudu nyebut Persians geus geus nunjukkeun kahayang jeung kamampuhna ngancurkeun Yerusalem, Tanah Suci Yesus jeung Abraham maranéhanana.
Kana cerminan hiji piekun ngakuan pola nu ampir sarua yen mecenghul antara Heraclius jeung Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), jeung nu hubungan supportive Abu Thalib nepi ka Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam).
CatetanHISTORICAL:
Komo di maranéhanana taun awal sajarah, aya hiji sistim relay komunikasi efektif dina tempat. Komunikasi kajadian anu dibawa ka teu ngan bagian jauh tina Arabia tapi leuwih ka Kakaisaran Romawi éksténsif jeung protectorates anak ogé Pérsia, Abyssinia, Yaman jeung tempat séjén ku para padagang jeungagén. Contona, padagang Mekah jeung Madinah, saperti Abu Sufyan, geus jadi iinditan salaku jauh salaku Yerusalem jeung nepi ka maksud séjén dina Kakaisaran Romawi.
Jeung ieu sistim komunikasi di tempat eta, teu heran diajar anu dijadikeun budak ngora Heraclius sempet ngadéngé carita usaha sbraha pikeun ngancurkeun Ka'bah jeung bisa jadi nu gajah urang. Saterusna, dina mangsa salajengna sanggeus Heraclius jadi Kaisar Roma, nu warta geus nepi ka manéhna hiji Arab di Mekahngaranna Muhammad diteundeun ngaku ka prophethood teh.
Salila taun awal pamarentahan Heraclius 'sakumaha kaisar, perang hiji bitu antara Rum jeung seuneu pagan worshiping Persians. Perang teu balik dina kahadean tina Rum jeung Persians éta victors teh.
Lamun warta nepi Mekah, kafir Mekah sohor meunangna Persia salaku maranéhanana geus hal di umum sareng maranehna - maranehanana éta boh pagan Uni di hatred maranéhanana muslim. Nu sentimen tina Muslim Mekah ieu tibalik jeung nu tina kafir Mekah. Tembok saddened ku wartatina eleh brethren Christian maranéhanana saprak Islam nyaeta parantosan Kristen jeung boh agama asalna ti sumber sawarga.
Hal anu saeutik heran lamun Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), katarima di Wahyu nu spoke tina meunangna nu bakal datang tina Rum ngaliwatan idola worshiping Persians nu Heraclius geura-giru diajar teh nya eta:
"The Rum geus dielehkeun (ku Persians) dina hiji lahan deukeut ku.
Tapi, dina sababaraha taun sanggeus eleh maranéhanana maranéhanana bakal jadi victors nu "Koran 3O:. 2-3.
Ngarujuk ka Rum, Abu Bakar ieu kadéngé ngomong ka kafir Mekah sabab sohor eleh tina Rum, "baraya kami di iman bakal meunang." Saterusna Abu
Bakar dijieun hiji stake jeung kafir nu acara bakal lumangsung saméméh lulus 9 taun. (HR putra Jarir sacara saha ieu teh otoritas ngarah sahiji juru tina Qur'an, via Ikrimah).
Ayat-ayat nu patali jeung meunangna Romawi anu recited di 622AC (samemeh hijrah ka) sanggeus pisan miraculous Nabawi ngaliwatan langit.
Conto sejen tina efektivitas observasi kontinyu via agén kapanggih dina carita Ka'b, putra Malik sacara anu geus disobeyed hiji Urutan Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam). Warta tina kaayaan Ka'bs nepi ka raja Arab Ghassanite Siria, sarta bari Ka'b tetep di Madinahhoping pikeun warta anu Allah geus ditarima tobat, raja Ghassanite dikirim utusan pikeun Ka'b ku aksara nu muji manéhna jeung ngondang manéhna ninggalkeun Madinah jeung hirup jeung anakna di nagara-Na. Waktu skala antara raja diajar Ka'bs predicament, ngirim utusan pikeun Ka'b, nuhurup ngahontal Ka'b di Madinah ieu kurang leuwih opat puluh ka opat puluh lima poe sabab ieu dina poe fiftieth Allah dikirim ka handap nu Wahyu anu tobat tina Ka'b geus ditarima.
Sanajan kitu, komunikasi teu sok ngahontal Ceuli tina Heraclius saméméh ieu kasep manéhna nyokot tindakan. Teu lila sanggeus perang Mu'tah, Farwah anu hiji Arab jeung panglima tentara Bizantium dirobah jadi Islam. Sabab Farwah nampik abandon kapercayaan teu karunya kitu manéhna nyita jeung disalibdi Yerusalem ku peers tentara Bizantium-Na. Heraclius ieu teu bisa nyegah perbuatan pangperangan ieu sabab warta soal teu ngahontal manéhna nepi ka sanggeus crucifixion Farwah urang.
INTRODUCTION
Katerangan Arch Malaikat Jibril ngeunaan THE kepala sekolah OF ISLAM:
Omar, putra Khattab diriwayatkan, "Kami diuk jeung Nabi Suci (salla Allahu alihi wa sallam) hiji poe, lamun hiji inquirer teu dipikanyaho mecenghul ka urang baju-Na nya brilliantly bodas;. Rambut-Na jet-hideung tapi aya no tanda tina iinditan kana manéhna.
1. kaluman ka Allah (ISLAM)
Manéhna diuk turun di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tuur maranéhanana dijamah. Nempatkeun leungeun-Na dina thighs-Na cenah, 'Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ngabejaan ka kuring ngeunaan Islam.' The Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Islam nyaeta anu ngabedakeun Nyaksikeun yen ayateu disembah iwal Alloh, jeung nu Muhammad nyaéta Rasul, tur yen Anjeun ngadegkeun shalat, mayar amal wajib, gancang bulan Ramadan, sarta nyieun Ziarah ka Déwan (Ka'ba) lamun can mampuh eta. 'Saterusna ka heran urang inquirer nu dikonfirmasi dina correctness tina jawaban nyebutkeun, 'Tuhnyaéta katuhu. '
2. IMAN jeung kapercayaan (Hanura)
Saterusna inquirer ngomong, 'Bejakeun kuring ngeunaan iman.' Pikeun ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Duh nu percaya Allah, Malaikat-Na, Buku-Na, rasul-Na, nu Poé Tukang jeung nu percaya di predestination. '
3. kasampurnaan spiritual (Ihsan, Islam tasawuf)
Deui inquirer ngomong, 'Anu katuhu, ayeuna nitah kuring ngeunaan kasampurnaan.'
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Duh nu ibadah Allah saolah-olah anjeun nu ku manéh ka Anjeunna, jeung lamun teu nempo Anjeunna, terang yen Anjeunna ningali anjeun.'
Inquirer di tanya deui, 'Bejakeun kuring ngeunaan Sajam tina Judgement.' Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Sing saha anu keur nanyakeun weruh teu leuwih ngeunaan eta ti hiji nu naroskeun.' Jadi inquirer nanya, ' ngabejaan ka kuring ngeunaan sawatara tanda pendekatan anak. 'Pikeun ieu Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) ngawaler, 'The budak awéwé bakal méré lahir ka master nya, jeung taranjang, penniless kambing-herders bulistir-footed, bakal hirup arrogantly di mansions luhur.'
Inquirer Nu undur, sarta kuring tetep bari. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nanya ka kuring, 'Omar, sugan aya nu apal nu inquirer ieu?' Mah ngawaler, 'Allah jeung Rasul nyaho pangalusna.' Jadi manéhna ka kuring, 'Duh ieu Jibril anu datang ka ngajarkeun Anjeun agama Anjeun. "
Ngaran Allah, Nu Maha Asih,
Nu Maha Asih
Perjalanan hirupna jeung
Nabi Muhammad, Rosul Alloh
$ BAB 1 NABI Ibrahim sarta nu munggaran imah Allah di bumi
Nabi Ibrahim lahir ka kolotna menak diturunkeun ti Nabi Enoh. Manéhna lahir di kota Hara, Iraq salila kakuasaan Raja Nimrod sarta mindeng disebut "Nu babaturan Allah" jeung "The Bapa nu nabi".
Aya nu kungsi jadi batal di hidayah saprak maot Nabi Enoh jeung rahayat Hara Malikkeun ka idolatry. Hara ieu renowned pikeun ornate, candi pagan sarta wargana nyandak sombong gede di berhala housed dina maranehna. Kurban anu berkurban ka brahala jeung upacara ritual wishfully invokingnikmat maranéhanana dipigawé saméméh maranéhna.
A dagang lucrative geus tumuwuh di kira-kira kagiatan candi. Réplika ukiran tina brahala éta hiji loba sought sanggeus diilikan jeung ieu ka profési ieu nu Azar, bapana Ibrahim sacara diarahkeun bakat-Na.
WHO IS MY PANGERAN
Abraham ieu kawas contemporaries, manéhna tumuwuh jadi, miara manusa ngora orientasi tegak repulsed ku ibadah idola jeung sought jawaban ka nu nanya nu geus dihakan manéhna salila sababaraha taun - anu Gusti nya?
Dina prosés hidayah-Na, Allah dina Mercy-Na disababkeun Abraham ka contemplate kana karajaan langit jeung bumi. Hiji peuting, sakumaha manéhna gazed nepi ka langit peuting, Anjeunna ningali hiji planet shinning leuwih brightly ti batur jeung exclaimed, "Ieu pasti Gusti mah!" Tapi, salaku cahya isuk datangjeung susunan planet, manéhna ditampik pamikiran-Na nyebutkeun, "Kuring teu kawas nu leuwih setelan!" Dina kasempetan séjén salaku manéhna nempo kebangkitan bulan cenah sakali deui, "Ieu Gusti mah!" Tapi saperti planet, sakumaha lampu subuh peupeus eta sirna, whereupon cenah, "Lamun abdi PANGERAN teu pituduh kuring, kuring bakal jadidi antarana bangsa sesat! "Teras, waktos anjeunna ningal kebangkitan panonpoé sanggeus ti ufuk cenah," kudu Gusti mah, éta téh leuwih badag! "Tapi sabab diatur manéhna ngahurungkeun Nya ke urang nyebutkeun," O bangsa, Kuring keur kaluar naon nu ngahubungkeun (jeung Allah, nu Maha Nyipta) mah tos ngahurungkeun beungeut mah Manéhna anu nyiptakeun langit jeung bumi,uprightly, jeung ngaku urang di antara idolaters! "Qur'an, Bab 6 ayat 76-79
ABRAHAM Dipilih ku Allah sareng janten NABI
Sawatara waktu saterusna Allah dikirim nu Arch Malaikat Jibril pikeun nginpokeun Abraham nu Manéhna geus dipilih manéhna jadi Rasul. Abraham ieu deeply humbled ku berita. Leuwih ti kurun waktu opat puluh-dua kunjungan Jibril dibawa manéhna sapuluh Scrolls Suci. Nabi Muhammad (pujian jeung perdamaian jadi kana manéhna) informed Sahabat nya engkedina nu eusi Scrolls éta conto.
Tampikan kabuka Abraham ngeunaan idolatry disababkeun commotion a, teu saurang ogé anu kungsi ditantang nu déwa tina brahala tina Hara; ka anu sasama warga-Na anggapan ieu dianggap blasphemous. Tapi, Abraham ieu ngumbar; manéhna ragu no nu Allah ieu ngan Hiji disembah sabab manéhna yakin yén ieuManéhna sorangan anu geus nyiptakeun sagalana.
THE Logika Ibrahim
Abraham usaha penalaran jeung pamadegan di sakuliah manéhna di ragam pangalusna, tapi nolak pikeun nampa logic-Na komo sanggeus manéhna geus dicokot perhatian maranéhanana ka kanyataan atra brahala maranéhanana geus boh geus hewn ti batu atawa ukiran tina kai ku jelema saperti sorangan.
Ibrahim kungsi dieureunkeun nangtang urang sarta ditaros upami brahala maranéhanana bisa ngalakukeun nanaon sejenna lian ti saukur nangtung motionless, taun sanggeus taun, di tempat anu sarua - tempat tempat maranéhna sorangan geus diposisikan sababaraha taun samemeh! Manéhna ngingetkeun urang nya berhala ayakeun ate atawa drank tikurban ditempatkeun saméméh maranéhna atawa bisa maranéhanana ngarugikeun atawa kauntungan saha. Tapi masih jelema nampik abandon idolatry maranéhanana.
Sora nu tangtu waktu, nu idolaters jadi outraged jeung ka Ibrahim ieu manéhna anu salah jeung nu manéhna kudu sieun ku dewa maranéhanana. Abraham shook sirah sarta dipenta, "Jeung kumaha mah kudu sieun naon nu ku anjeun patali lamun yourselves teu sieun Anjeun tos patali jeung Allah nu nu Nya naonteu bisa dikirim ka handap for eta kana Anjeun hiji otoritas. "Qur'an, Bab 6 ayat 81
ABRAHAM Jeung Prabu NIMROD
Warta tina da'wah Ibrahim sacara nepi Raja Nimrod nu dianggap dirina jadi déwa a. Abraham takwa no hiji iwal Allah swt, tah lamun manéhna diwakilan ka raja manéhna ditantang manéhna nyebutkeun, "Gusti mah Anjeunna nu revives jeung ngabalukarkeun paeh." Tapi raja artful scoffed di Abraham jeung ka manéhna, "Kuring nyegerkeun jeungngabalukarkeun paeh. "
Raja terang kahayang Hartina, Ibrahim, tapi capé ka outwit manéhna jeung walonan-Na ku ngarujuk kana daya manéhna salaku raja ka boh luang kahirupan hiji kajahatan kaliru, atawa nunda pati hiji jalma polos - whichever cocog whim-Na. Abraham ditantang manéhna kitu deui nu sanesna nyebutkeun, "Allah brings nepi panonpoéti wetan, jadi Anjeun mawa ti kulon. "Koran Bab 2 ayat 258. waktu Ieu raja terang manéhna geus wangsit jeung kelir lemes ti beungeutna, jeung Ibrahim waited lamun ningali manéhna baris nyerah ka Allah tapi manéhna teu jeung saterusna Abraham balik imah.
ABRAHAM AND THE Babah opat manuk
Hiji poe, Abraham ditanya Allah pikeun mintonkeun manéhna kumaha Manéhna revived nu maraot. Allah ditanya Ibrahim, "Dupi anjeun teu dipercaya?" Abraham ka Anjeunna nu teu nu rada ieu ngan pikeun nyugemakeun jantungna. Jadi Allah ka manéhna mawa opat manuk, berkorban, teras neukteuk kana lembar mangka mix bit jeung buah maranéhananababarengan, sarta pindah ka pasir di sabudeureunana jeung nempatkeun sababaraha lembar dicampur dina unggal maranehna. Sanggeus anjeunna tos rengse ieu, Allah ka Ibrahim pikeun nélépon manuk jeung bagian maranéhanana severed bakal reassemble jeung mabur ka manéhna.

Ibrahim teu tepat manéhna ka: manéhna berkurban hiji merak, hiji garuda, gagak, sarta hayam jalu hiji. Saterusna, sanggeus manéhna geus dicampurkeun bagian awakna babarengan, manéhna ditempatkeun eta kana nu pasir tatanggana, tetep ngan huluna maranéhanana jeung manehna. Sakali ieu geus dipigawé manéhna disebut kana éta hal whereupon bagian dicampur maranéhanana anu dibawadeui ka kahirupan, reassembled, jeung flew ngagabung diri ka huluna masing-masing nu Abraham masih lumangsung di leungeun-Na. (Koran Bab 2 ayat 260 jeung dipedar ku Sawi.)
ABRAHAM AND AZAR pausahaan bagian
Dina waktu kalahiran Abraham sacara boh bapa na indungna éta satia tapi waktu ngembang ramana ieu deceived ku idolaters jeung ayeuna Azar ieu di antara maranéhanana anu nolak pikeun nampa Allah salaku Gusti sarta Abraham salaku Nabi Na. Abraham ditanya manéhna naha manéhna jadi devoted ka brahala tapi Azar bisanawarkeun teu leuwih alus ngawalon ti bisa disebutkeun yen urang loba samemeh manehna geus dipuja ku maranehna, jeung naon ieu cukup alus pikeun maranéhna ieu alus cukup pikeun manéhna ogé. Azar jadi kesel jeung embarrassed ku da'wah Ibrahim sarta kaancam ka batu manéhna lamun manéhna kuat.
Saperti ieu dmana Abraham yén manéhna henteu eureun da'wah jeung sanggeus bari, Azar direalisasikeun ancaman-Na nya teu boga dipake jadi manéhna ka Ibrahim manéhna keukeuh teu nempo manéhna deui sometime. Sabab parted pausahaan, tenderhearted Abraham ka Azar manéhna baris ménta Allah ngahampura manéhna, jeung nu sugan Gusti-Nabakal narima sholat.
Ibrahim terus preach ngalawan berhala tapi urang terus spurn naon manéhna ngomong. Sanggeus unggal refusal, manehna tangtu ménta eta pertanyaan sarua manéhna sempet ditanya Azar - "Naon dilakukeun ku maranehna jadi devoted ka brahala maranéhanana?" - Tapi jawab dina cara nu sarua, nu ieu ngan saukur sabab founding maranéhanana jeungkaruhun anu dipuja maranehna. Sababaraha komo nuduh Abraham tina jesting jeung maranehna, tapi manéhna swore ieu teu jadi jeung nu tanpa ragu Gusti maranéhanana, nyaéta Nyiptakeun sakabeh nu di langit jeung bumi, jeung nu maranéhanana kudu abandon brahala gunana maranéhanana.
ABRAHAM OUTWITS berhala
Perkara teu kumaha teuas Abraham usaha, teu bakal narima bebeneran, ku kituna manéhna ka aranjeunna, "Demi Allah, kuring bakal outwit brahala Anjeun pas Anjeun tos ngahurungkeun bék jeung musna." Teu aya anu nyokot Abraham sacara serius ngarah ka kenca sareng ka indit ngeunaan bisnis maranéhanana.
Sawatara waktu saterusna, Ibrahim, ghaib jeung ax di leungeun, asup ka candi nu berhala paling revered anu housed, jeung smashed kabéh kajaba panggedena kana lembar terus ngagantung ax-Na kana taktak sarta kénca gaib.
Teu lila saméméh idolaters balik ka candi jeung nempo dewa maranéhanana jeung bohong pecah jadi buah di lantai. Aya hiji outcry tina horor jeung jelema nu sempet ngadéngé tangtangan Abraham sacara langsung disangka manéhna, jeung saterusna manéhna summoned saméméh maranéhna. "Ibrahim," maranéhanana nanya, "ieu, anjeun nu naon ieuka dewa urang? "Ibrahim ngawaler," Bener ieu hiji gede maranéhanana anu tumaros. Tanya lamun éta bisa nyarita. "The idolaters huddled babarengan dina sudut hiji nyaho oge di hate maranéhanana kabeneran zat jeung nu Abraham geus di panungtung junun exposing nu worthlessness tina brahala maranéhanana. Begrudgingly, maranéhanana ngaku,"Anjeun nyaho maranehna teu nyarita." Thereupon Abraham ditantang eta nyebutkeun:
"Dupi anjeun ibadah
nu nu bisa ngayakeun kauntungan atawa ngarugikeun anjeun, tinimbang Allah?
Cela dina anjeun jeung nu ibadah, lian ti Allah!
Dupi anjeun teu pamahaman? "Qur'an, Bab 21:68
THE BONFIRE
Ieu leuwih ti idolaters bisa ngabedakeun brahala maranéhanana lay ngejat dina lembar teu bisa ngalakukeun nanaon keur diri. Outraged ku kaayaan sakabeh maranéhanana cried kaluar, "kaduruk manéhna tur mantuan dewa anjeun!"
Nu idolaters hastened ngawangun bonfire badag jeung hajat tina ngaduruk Abraham pati. Tapi, Abraham tetep ngabogaan tenang trust lengkep dina Gusti sarta teu flinch. Aya euweuh nu bakal cimata manéhna jauh ti kapercayaan di nu Oneness Allah.
Abraham ieu ngarah ka bonfire, ditempatkeun di puseur, sarta nu lit. kai kindling Teu lila nepi ka flames leapt luhur kana awang - tapi malah teu buuk tunggal sirah Abraham sacara ieu singed. Nu ieu sabab Allah geus disababkeun mujijat hiji keur lumangsung. Manéhna paréntah nu flames jadi tiis jeung aman pikeun Ibrahimsarta ahirna, sabot seuneu anu dihakan sorangan, Abraham walked jauh unharmed praising jeung thanking Allah pikeun Mercy Na.
Allah, Kami ngabejaan:
Maranéhanana ngomong, 'kaduruk manéhna tur mantuan dewa Anjeun, upami Anjeun bade ngalakukeun nanaon!'
'O Seuneu,' Kami ngomong, 'jadi coolness jeung kaamanan pikeun Abraham.'
Maranéhanana sought ka outwit manéhna, tapi Kami dilakukeun ku maranehna nu awon tina losers. Koran 21: 68-70
Sanajan nu idolaters geus disaksian mujijat gede ieu, maranéhanana terus di kaadigungan maranéhanana jeung nampik abandon brahala maranéhanana. Dina hate maranéhanana, maranéhanana terang nanaon bakal kungsi ngalakonan bakal ngarugikeun Abraham alatan manéhna ditangtayungan ku Allah swt, tah di desperation maranéhanana banished manéhna jeung pamajikanana, Lady Sarah,ti tanah air maranéhanana.
ABRAHAM Jeung Sarah di Mesir
Sanggeus lalampahan panjang, tiring tapi Maha Agung ka Mesir, sakumaha Nabi Ibrahim jeung Lady Sarah nya éta ngeunaan nuliskeun township hiji, warta nepi Firaun tyrannical anak nu Abraham ieu dipirig ku nona éndah.
Nu Firaun summoned Abraham ka ayana sarta dipénta saha nona ieu dibéré bareng jeung manéhna. Ibrahim teu wishing ngabohong, tapi fearing pikeun kasalametan Sarah, ka manéhna manéhna adina, tapi hartina adina di agama, tapi ieu teu nanaon pikeun ngahalangan mairan ti karsa jahat sarta manéhna maréntahkeunmanéhna dikirim ka manéhna.
Ibrahim geus sensed pupuhu ieu jahat sarta malik deui kana Sarah jeung ka nya teu ngomong lian ti manéhna sempet ka mairan, sarta swore ku Allah aya no percaya séjén dina bebeneran di wewengkon éta. Salaku Sarah asup ayana mairan Kang, manéhna teuing direalisasikeun hajat jahat sarta geura-giru supplicated ka Allahnyebutkeun, "O Allah mah, geus dipercaya di Anjeun jeung utusan anjeun, sarta geus safeguard bagian swasta mah ti dulur iwal salaki kuring, mangga, teu ngantep unbeliever ieu overpower kuring." Allah ditarima supplication nya jeung mairan nu turun tumurun dina kaayaan unconsciousness whilst suku-Na twitched. Sarah nyandakfright di kaayaan sarta supplicated deui nyebutkeun, "O Allah, lamun manéhna kudu paeh mangka urang bakal nyebutkeun kuring geus ditelasan manéhna." Thereupon mairan nu regained eling tapi terus nyieun kamajuan ka arah nya. Sarah supplicated sakali leuwih, jeung deui nu sanesna, mairan nu turun tumurun dina kaayaan unconsciousness.Lamun mairan nu regained eling manehna sadar yen Sarah geus ditangtayungan tina manéhna.
Hagar ieu putri Raja Nagrak Syams, nu hiji kota deukeut Cairo, Mesir. Eta geus kana pupusna bapana nu Hagar kungsi datang ka hirup jeung pamajikan Fir'aun di katuhu nya sorangan pendamping nya. Putri Hagar geus kungsi nikah sarta geus dipikawanoh jadi, jenis, nona ngora orientasi tegak menak.Firaun sadar yén Putri Hagar bakal pausahaan nu hadé pikeun Sarah jeung ieu sapuk yén Aisyah ninggalkeun rumah tangga istri Fir'aun sarta buka hirup jeung Sarah.
Jeung tah ieu nu Putri Hagar datang ka hirup di rumah tangga Abraham urang. Hagar ieu nona natured amis, manéhna dicinta Lady Sarah dearly jeung silaturahim pisan husus kabeungkeut duanana babarengan.
Idolatry ieu ogé lumrah di Mesir, utamana di pangadilan Firaun, tapi lamun Hagar kadéngé Abraham nyarita ngeunaan Allah manéhna gancang ka ngakuan bebeneran jeung ditarima éta.
Dina eta poe ieu lumrah pikeun hiji manusa ngabogaan leuwih ti hiji istri jeung Nabi Ibrahim jeung Lady Sarah, nu éta ayeuna manula, tetep gabug. Lady Sarah geus dibikeun nepi asa kungsi bearing anak jadi manéhna ngusulkeun ka Ibrahim manéhna bisa nyokot Hagar jadi kabogohna ko-pamajikan. Boh Abraham jeung Hagar ditarimasaran nya jeung teu lila sanggeus Hagar jadi pamajikan halal-Na.
Kahayang kulawarga sacara ieu kaeusi lamun Lady Hagar teu katimu jeung ngababarkeun putra rupa saha maranéhanana ngaranna Ismail. Lady Sarah ieu delighted tur bagja Abraham geus di lila Kamari geus dikaruniai putra - saeutik teu manéhna nyaho di waktu éta yén Aisyah teuing bakal rahayu dina mangsa salajengna pikeun kasabaran nya jeungputra dirina sorangan, Isaac.
DECEIT
Sapanjang abad Yahudi nationalistic jeung Orientalists geus sought ka distort kabeneran ngeunaan nikah hukum Nabi Ibrahim ka Lady Hagar jeung hubungan pisan deukeut antara Ladies Sarah jeung Hagar. Objék maranéhanana geus, sarta masih lah, ka ngali kajadian gede nu geus jangjijeung kacatet dina aslina, Kitab Suci Suci unadulterated announcing nu datang Islam jeung wahyu anak cipta, Qur'an Suci, jeung segel sakabéh nabi, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam).
PROPHETS Allah
Boh putra Ibrahim nya sah jeung Linggarjati pikeun jadi nabi Allah. Ismail, putra Lady Hagar sacara dikirim jadi nabi di Arab sedengkeun Isaac, putra Lady Sarah dikirim jadi nabi ka Ibrani, saterusna asup pikeun disebut barudak urang Israil terus Yahudi, aman damai jadi kana sagalanabi.
Ieu téh ti turunan Ismail jeung Isaac nu dua bangsa gede ngalobaan unggal ngabogaan Nabi Ibrahim salaku karuhun umum maranéhanana. Tapi, ayakeun Yahudi atawa Kristen bisa ngaklaim manéhna hiji follower agama maranéhna salaku boh nabi Musa jeung Isa anu dikirim loba abad sanggeus maot Nabi Ibrahim.
ABRAHAM AND HAGAR IN BECCA, Saudi
Saméméh Ismail réngsé weaning-Na, Nabi Ibrahim nempo hiji visi di mana manéhna ieu maréntahkeun pikeun nyokot Lady Hagar jeung putra maranéhanana ka tempat anu disebut Becca, Kiwari disebut Mekah di samenanjung Arabia, sarta ninggalkeun eta aya. Visi ieu di préparasi taun datang lamun Abraham jeung Ismailbakal nyieun DPR Allah di Mekah.
Mekah perenahna di lebak dikurilingan ku gunung jeung pasir sarta miboga dina waktu éta tilu pas. Hiji ka kalér, lain di kidul, sarta nu séjén di kulon. Lebak geus lila geus salah sahiji rute dagang paling ngumbara di Tatar Arab, sanajan kitu, itu tetep didumukan kalolobaan sabab lacked cai.
Kana ngahontal Becca, Nabi Ibrahim netep Lady Hagar jeung Ismail dina kaayaan sahadé tina tangkal badag jeung méré pamajikanana kantong nu loba keur kaperluan kaping jeung cai-kulit pinuh ku cai, mangka tos jauh jeung dimimitian ninggalkeun maranehna. Lady Hagar dituturkeun sanggeus manéhna jeung nanyakeun, "Ibrahim, mana, Kang, anjeun ninggalkeunurang dina provisionless padang didumukan? "Manehna nanya ka Patarosan sarua sababaraha kali, tapi Ibrahim teu dibales. Saterusna, néangan alesan sarta nyaho salakina kungsi bakal ngalakukeun nanaon ka earn nu displeasure Allah manéhna inquired," Geus Allah ngutus Anjeun ngalakonan ieu? "whereupon anjeunna ngawaler,"Muhun". Jadi manéhna comforted eta boh nyebutkeun, "Saterusna Anjeunna moal ngantep urang binasa," sarta malik deui kana orok nya.
ABRAHAM SUPPLICATES Pikeun Lady HAGAR, Ismail & generasi nu bakal datang muslim
Dina hiji tempat anu disebut Thania, Abraham dieureunkeun jeung ngahurungkeun beungeutna dina arah anu ruruntuhan tina Ka'bah - DPR munggaran Allah bisa diwangun di bumi - nu lay dikubur dina pasir. Manéhna ngangkat leungeun sarta supplicated,
"Gusti Kami,
Kuring geus netep sababaraha turunan mah
dina lebak mandul
deukeut House Suci anjeun;
Gusti urang, dina urutan nu maranéhanana ngadegkeun sholat.
Make nu hate jalma yearn ka arah eta,
sarta méré poto eta sareng bubuahan,
dina pilihan anu sipatna thankful. "
Qur'an, Bab 14 ayat 37.
Allah geus jangjian Abraham nu ti turunan-Na bakal hudang bangsa gede, nu naha Abraham disebut sanggeus netep "sababaraha turunan-Na," deukeut Ka'bah. Ieu jangji ieu kaeusi, nya éta ti turunan Nabi Ismail nu Nabi Muhammad, aman damai jadi kana sagala nabi, ieulahir.
Lady Hagar suckled putra orok nya jeung eweh cai tina kulit nepi ka euweuh tetep. Teu lila nepi ka boh jadi pohara haus jeung manéhna jadi pohara prihatin pikeun Ismail. Lady Hagar teu bisa tega boga minantu nya balik tanpa cai jadi manéhna searched frantically keur sababaraha tapi kapanggih nanaon. Dina desperationmanéhna naek pasir deukeutna, nu pasir tina Safa, nangtung di luhur, sarta kokotéténgan kira-kira dina sagala arah lamun ningali aya saha di tetempoan ngabantu nya - tapi aya hiji no. Manéhna lumpat balik turun pasir jeung di kahariwang nya lumpat di sakuliah lebak jeung naek ka puncak pasir di sabudeureunana tina Marwah, tapideui ka no avail. Manéhna lumpat antara dua pasir tujuh kali, tapi kapanggih ayakeun caravaners atawa cai.
ALLAH HEARS ceurik OF Lady HAGAR
Kana waktu katujuh manéhna nepi ka di pasir tina Marwah Hagar kadéngé sora. Manéhna calmed sorangan jeung listened attentively. Jeung aya, nangtung deukeut tempat urang nyaho ayeuna salaku Zamzam ngadeg malaékat Jibril. Jibril struck taneuh jeung boh keuneung kasebut jangjang, jeung cai gushed saterusna. Hastily, manéhna ngali liang hijidina taneuh kana nu cai flowed jeung kaeusi cai-kulit nya ka luhur salaku cai gushed mudik jeung gaya masih leuwih gede. Gancang, manéhna drank hiji sakeupeul cai jeung raced deui ka putra nya méré manéhna sababaraha.
THE Ruruntuhan OF KA'BAH
Dina eta poe, ruruntuhan tina Ka'bah anu elevated dina salembar taneuh katutupan ku keusik di bentuk gundukan, sarta lamun hujan pamustunganana murag eta bakal dijalankeun dina boh sisi.
THE CARAVANERS
Ismail jeung indungna terus hirup di Becca ku sorangan nepi ka hiji poé caravaners ti suku Jurhum balik ti Kada'a, struck camp jarak saeutik ti tempat di mana Lady Hagar geus dijieun imah nya. Salaku caravaners anu unloading onta maranéhanana maranéhanana observasi manuk circling dinalangit teu jauh. Pangalaman maranéhanana kungsi diajar eta nu manuk circling di manner ieu bisa oge nunjukkeun cai. Pernah harepanana tina manggihan hiji asupan seger cai di nu wilayah desolate, maranéhanana mikir ieu patut nalungtik, sanajan ti pangalaman baheula maranéhanana maranéhanana geus kungsi kapanggih cai di mana waé diwewengkon éta.
Sababaraha séké anu dikirim pikeun nalungtik. Waktu maranehna nepi ka di tempat leuwih nu manuk di kurilingan, pikeun heran gede maranéhanana jeung kabagjaan maranéhanana kapanggih cinyusu tina Zamzam sarta malik deui gancang ngabejaan ka sasama travelers maranéhanana. Kana dédéngéan beja hade nu caravaners dieureunkeun naon anu maranéhanana ngalakonan jeung bergegaska duanana nempo jeung nginum cai seger.
LADY HAGAR MEETS THE CARAVANERS JURHUM
Sabot maranéhanana ngancik Zamzam, nu caravaners kapanggih Lady Hagar nangtung deukeut jeung dipénta idin nya ka jurus camp deukeut nya. Lady Hagar sapuk dina kaayaan nu manéhna dipikagaduh hak cai jeung nu putra nya bakal pangeran. Nu Jurhumites sapuk jeung netep dina diri Becca whilst ngirim kecappikeun kulawarga maranéhanana datang jeung ngiluan maranéhna aya.
ANGELS Teu dahar
Samentara éta, hiji poé nalika Nabi Ibrahim ieu di imah jeung Lady Sarah maranéhanana dilongok ku strangers.
Teu ilahar pikeun manggihan strangers ngadatangan imah maranéhanana salaku unggal poé Abraham bakal caang hiji bonfire gede di luhur gunung deukeutna pikeun narik jeung wilujeng sumping travelers.
Perhotelan berehan Abraham sacara ieu oge dipikanyaho, teu saurang ogé ieu kungsi tos jauh jeung kawas kitu manéhna mah boro kungsi ate sorangan. Sémah-Na anu fed sok oge jeung mangsa kuliah tepung loba tampi Abraham bakal nyokot kasempetan pikeun nyaritakeun ka sémah ngeunaan Allah.
Hiji poe, strangers anjog di imahna jeung saperti ieu adat, manéhna disusun keur makan denda anak sapi Anggang jadi disiapkeun keur sémah-Na. Tepung ieu diatur saméméh maranéhna tapi sémah-Na ditolak iasa dahar atawa nginum. Abraham ieu deeply troubled ku kaayaan aneh ieu - travelers éta sok lapar,atawa sahenteuna haus. Sémah Abraham sacara ditanggap kahariwang sarta ka manéhna teu jadi sieun sabab sanajan maranéhanana geus dicokot wujud manusa, maranéhanana éta teu manusa salaku manéhna sakuduna, tapi rada maranéhanana éta malaikat dina jalan ka dayeuh sepupu, Nabi Lot.
Nabi Ibrahim dirasakeun betah sakali leuwih salaku manéhna terang malaikat, anu ngayakeun jalu atawa betina jeung dijieun ti cahya, ngan ibadah Allah jeung ulah jeung sama sekali aranjeunna maréntahkeun ka pigawe ku Anjeunna.
Malaikat proceeded pikeun nginpokeun Abraham nu dayeuh Nabi Lot geus jadi disobedient ka Allah jeung éta perverts seksual. Malaikat terus, sangkan manéhna ieu alatan ieu nu Allah geus maréntahkeun ka ngahukum jalma munggaran ku utterly ngaruksak boh eta jeung kota maranéhanana tapi pikeun nyalametkeun Lot.
LADY Sarah bakal hamil
Salaku Lady Sarah asup ka kamar, malaikat ka nya manéhna bakal méré lahir ka putra. Manéhna ieu overwhelmed ku warta jeung clasped leungeun nya ka pipi nya di delight jeung heran. Manéhna geus kitu jeng lamun Lady Hagar ngababarkeun Ismail sababaraha taun saméméh jeung ayeuna manéhna teuing ieu jadi dikaruniai putradirina sorangan sanajan umur maju nya.
Allah nyebutkeun:
(Sarah) pamajikanana datang sareng hiji exclamation jeung clasped beungeut nya,
jeung ngomong, 'Pasti mah, wanoja kolot tandus!'
'Sapertos, nyebutkeun Gusti,' maranéhanana ngawaler, 'Manéhna nyaéta Wise, nu Knower.'
Koran 51:29
THE Bibit PROPHETHOOD FORTHCOMING Ismail nu
Dina Hikmah-Na, Allah geus dilindungi Ismail di lingkungan kasar tina Tanah Suci di mana manéhna geus matured di priyayi. Manéhna sempet diajar ngomong Arab di purest anak, bentuk paling eloquent ti Jurhumites babarengan jeung datangna seni horsemanship jeung kungsi ogé jadi Archer kacida terampil. Nu Jurhumitesdicinta manehna, keur karakter nya ieu teu ngan truthful jeung menak tapi manéhna dipercaya jeung cared pikeun Karaharjaan maranéhanana; saterusna dina anjeunna nikah ti suku maranéhanana.
ISHMAEL, Kahiji kurban
Najan taun maju-Na, Nabi Ibrahim bakal mindeng lalampahan ka Mekah ngadatangan Lady Hagar, sarta putra munggaran dearly tercinta-Na, Ismail anu ayeuna lalaki ngora. Aya kaayaan anu lamun Nabi Ibrahim ieu miraculously diangkut ka Mekah dina Burak, nu winged bodas sawarga Gunung, nu aya diabad ka tos commissioned mawa Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka Yerusalem.
Dina hiji sadérék saperti Nabi Ibrahim nempo hiji visi di mana manéhna ieu ka kurban putrana pikeun Allah. Geura-giru sanggeus visi Iblis datang ka Ibrahim jeung whispered, "Kumaha Anjeun bisa maehan putra tercinta anjeun?" Abraham instan ditampik jeung dila'nat Iblis, sarta dina ta'at ka Allah indit ka Ismail sarta ngandika, "putra abdi,Kuring nempo bari saré mah bakal berkorban Anjeun, béjakeun ka kuring naon anjeun tèh. "Bener ieu waktu usaha kadua Iblis pikeun nyegah minuhan visi jeung manéhna whispered ka Ismail dina kasubstitusi sarua. Ismail langsung ditampik jeung dila'nat Iblis. Kawas-Na bapana, asih Ismail ngeunaan Allah jeung taqwaka Anjeunna ieu unquestionable jeung anjeunna ngawaler, "Bapa, teu jadi Anjeun maréntahkeun (ku Alloh), Insya Allah, anjeun bakal manggihan kuring salah sahiji jalma anu steadfast." Qur'an, Bab 37: 102.
Iblis geus gagal dua kali, dina usaha ahir pikeun nyegah minuhan visi manéhna indit ka Lady Hagar jeung whispered, "Kumaha Anjeun bisa ari Abraham maehan putra anjeun wungkul?" Tapi saperti salakina jeung putra, manéhna teuing dicinta Allah jeung ieu taat ka Anjeunna, jadi tanpa ragu manéhna dila'nat jeung dugi ka Iblis.
THE THOUGHTFULNESS OF Ismail
Nabi Ibrahim nyandak Ismail ka tempat anu tenang jauh ti urang. Salaku Abraham nyiapkeun dirina pikeun kurban putrana tercinta pikeun Allah, Ismail, keur hiji manusa ngora asih jeung miara tanpa pamikiran keur dirina, ngajak ramana salila tilu hal. Manéhna ménta manéhna bisa jadi diijinkeun pikeun nyanghareupan taneuhsahingga ramana teu bakal tempo panon sarta saterusna diatasi jeung rahmat ka arah manéhna, sarta henteu patuh paréntah Allah. Ismail ogé takwa pikeun kaamanan ramana jadi manéhna dipénta manéhna diuk kana taktak nya kitu nu lamun manéhna Cut Nyak Dien lamun peso nu struck manéhna manéhna teu bakal injure manéhna. Manéhna terang-Naibu bakal hanjelu jadi paménta ahir nya éta ménta ramana méré nya baju pikeun konsol nya.
Ieu waktu. Nabi Ibrahim usaha sesela balik ti putrana sacara beuheung tilu kali, tapi dina unggal kasempetan sabeulah ieu dicegah ti penetrasi. Sanggeus usaha katilu, Allah nu disebut kaluar ka Ibrahim nyebutkeun, "O Ibrahim, anjeun geus dikonfirmasi visi anjeun. 'Salaku saperti Kami recompense teh alus-doers. Anu ieu memanghiji sidang jelas. Jadi, urang ransomed manéhna jeung kurban perkasa. "Qur'an, Bab 37 ayat 104-107
Saterusna dina, Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) ceuk ngarujuk kana Nabi Ismail jeung bapana sorangan Abdullah, nu hirup ieu ransomed ku slaying tina ratus onta: ". Kuring putra dua kurban"
Lamun Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) revived jarah loba abad saterusna, tilu pilar batu anu erected luar Mekah en-route ka Arafat salaku panginget ti tilu whisperings tina Iblis ka nabi Ibrahim, Ismail, sarta Lady Hagar. Ieu tilu pilar nu stoned jeung Iblis mangrupadilaknat ku sakabeh jalma anu nyieun munggah haji.
THE Salaki UNGRATEFUL
Lady Hagar geus diliwatan jauh saméméh kadatangan salajengna Nabi Ibrahim ka Becca. Lamun manéhna nepi ka lebak manehna nyieun jalan ka imah Ismail, tapi kapanggih manéhna teu di imah, manehna jadi mimiti néangan hiji obyék manéhna ninggalkeun balik dina datangna saméméhna. Geura-giru sanggeus, pamajikan Ismail sacara balik sarta nembongkeun manéhna teu hormat. Manehnaayakeun tampi, sareng ieu manéhna marahmay ka nu nganjang manula nya. Abraham ditanya nya mana salakina ieu, whereupon manéhna ka manéhna manéhna jauh moro. Anjeunna tuluy inquired ngeunaan kahirupan jeung kaayaan maranéhna jeung tinimbang keur syukur, manéhna ka manéhna hal, nya éta hésé mangka proceeded ka ngawadul ngeunaansakabeh kontak di kahirupan maranéhanana.
Ekspedisi moro Ismail sacara nyandak leuwih panjang batan ekspektasi, jeung saterusna Abraham, anu kungsi dijieun unwelcome, mutuskeun ieu waktuna ninggalkeun. Saméméh manéhna ninggalkeun manehna nanyakeun pamajikan Ismail pikeun méré salakina talatah nyebutkeun, "Lamun salaki anjeun mulih deui, nepikeun salam mah karapihan manéhna jeung nyaritakeun manéhna nu manéhna kudungarobah bangbarung lawang-Na. "
Awhile sanggeus miang Abraham Kang, Ismail balik jeung sensed hal mahiwal geus kajadian salila henteuna, ku kituna manéhna ménta pamajikanana lamun aya nu kungsi mana wae nu datang. Manéhna ka manéhna ti manusa manula anu geus dieureunkeun ku, jeung kumaha manéhna sempet ditanya ngeunaan whereabouts sarta sejahtera maranéhanana. Ismail ditanya lamunnu nganjang nu ditinggalkeun talatah whereupon manéhna ka manéhna yén anjeunna ngalaman dikirim manéhna salam ti karapihan jeung ka manéhna ganti bangbarung lawang-Na. Kana dédéngéan Ismail ieu ka pamajikanana nu gentleman manula taya lian ti ramana, sarta yén anjeunna ngalaman diarahkeun manéhna cerai nya. Jadi Ismail ceraipamajikanana jeung, saperti ieu alam-Na, ngarawat nya cukup jeung disababkeun nya teu cilaka, jeung saterusna manéhna balik ka urang nya.
Ismail ieu dipikacinta ku Jurhumites jeung sabot megatkeun pikeun remarry ti suku maranéhanana maranéhanana éta delighted.
THE Syukur pasangan
Sanggeus hiji periode waktu Nabi Ibrahim balik ka nganjang putrana tapi sakali deui manéhna teu manggihan Ismail di imah. Manéhna nanya pamajikan teu karunya kitu mana manéhna jeung manéhna ka manéhna yén anjeunna ngalaman Isro kaluar néang dibekelan jeung nyiapkeun hidangan hiji nganjang nya. Kawas saméméhna, manéhna ménta pamajikan Ismail sacara ngeunaan kaayaan maranéhnatapi teu saperti pamajikan saméméhna manéhna muji Allah jeung ka manéhna maranéhanana éta nyaman. Abraham mangka inquired ngeunaan dahareun maranéhanana whereupon manéhna ka manéhna yén maranéhanana ate daging jeung drank cai. Saterusna, Nabi Ibrahim supplicated, "O Allah, ngaberkahan daging jeung cai maranéhanana." Saméméh ninggalkeun, Abraham ditanya nya nepikeun kasalam ti karapihan ka Ismail tapi ayeuna manéhna kenca parentah pikeun nguatkeun bangbarung teh.
Geura-giru sanggeus Ismail balik jeung sakali deui sensed hal mahiwal jadi manéhna inquired lamun aya nu kungsi mana wae nu datang salila henteuna-Na. Pamajikanana ka manéhna ti gentleman manula jeung spoke kindly ngeunaan manéhna. Ismail ditaros upami anjeunna tos nyarios nanaon ka dirina, manéhna ka manéhna yén anjeunna ngalaman inquired ngeunaan maranéhanana well-mahlukmanehna geus jawab sagalana ieu ogé. Manéhna ogé ka Ismail anu gentleman manula anu dipénta nya nepikeun ka salam nya ku katengtreman manéhna jeung ceuk nu manéhna pikeun nguatkeun bangbarung tina imahna.
Ismail smiled, jeung ka pamajikanana nu gentleman manula taya lian ti ramana, Ibrahim jeung nu manéhna ieu teh "bangbarung" manéhna geus maréntahkeun manéhna ka jaga.
Dina taun nu dituturkeun, Ismail geus dua belas barudak, sarta ti putrana Kidar nu loba Arab nu diturunkeun.
RAISING Imah Allah
Time diliwatan jeung di waktu nu sanes Nabi Ibrahim datang ka nganjang Ismail, manéhna manggihan manéhna diuk dina tangkal badag deukeut cinyusu tina Zamzam repairing panah-Na. Pas anjeunna ningal ramana manéhna nangtung luhur jeung ka maranéhanana dipapag silih affectionately jeung tentrem. Sanggeus salam, Abraham ka putrana nuAllah geus dibikeun manéhna paréntah sejen - paréntah pikeun ngawangun deui Ka'bah, Masjid Suci Allah. Lamun Abraham ditanya Ismail lamun manéhna bakal mantuan manéhna minuhan tugas-Na manéhna ngarasa pohara ngahormatan jeung ditarima. Thereupon Abraham nunjuk ka hiji gundukan batu badag jeung wewengkon sakurilingna sarta ka percaya yénieu tempat di mana Allah geus paréntah Pangéran sangkan ngangkat yayasan tina Masjid Suci.
Geura-giru nu rebuilding tina Ka'bah ieu dijalankeun. Nabi Ismail nu ngajemput batu badag mangka dibikeun ka Nabi Ibrahim jeung manéhna ditempatkeun Batu Hideung di sudut wétan anak. Nu Ka'bah ieu hiji imah padu roofless jeung sudut anak nu nunjukkeun ayana kalér, kidul, wétan, jeung kulon.
Sakali Ka'bah geus rebuilt, Abraham jeung Ismail supplicated,
"O Gusti urang, narima ieu ti urang.
Anjeun téh Hearer, nu Knower.
Gusti urang, nyieun urang boh patuh (Islam) ka Anjeun,
jeung turunanana urang
hiji bangsa patuh ka Anjeun.
Témbongkeun urang urang (jarah) rites,
jeung narima (tobat ti) urang.
Anjeun panarima (tobat), nu Maha Asih.
Gusti urang, ngirim di antarana
(Nu pangeusi tina House ieu)
hiji Rasul ti eta
(Allah dijawab supplication nu ku ngirim Nabi Muhammad)
nu bakal didugikeun ka eta ayat anjeun
jeung ngajar eta Kitab (Al Koran)
jeung wisdom (sayings Prophetic),
jeung purify maranehna.
Anjeun téh Mighty, nu Wise. "
Koran Bab 2 ayat 127 -129 jeung kieu Sawi.
PILGRIMAGE TO KA'BAH dijieun
Di handap ieu supplication nu Allah nyandak covenant ti Ibrahim jeung Ismail ka purify House Nya keur maranéhanana anu bakal munggah haji ka dinya jeung ibadah ka Anjeunna aya.
Allah ditarima jeung supplication of nabi Ibrahim jeung Ismail jeung geura-giru jamaah haji ti sakumna Arabia jeung leuwih dijieun jalan ka Mekah mana maranéhanana diajar ngeunaan Allah, nu disembah Anjeunna sorangan, sarta meunang parentah kumaha nawarkeun jarah maranéhanana.
Eta ieu mah sok mungkin for haji pikeun nawarkeun jarah maranéhanana salila usum husus anak. Maranéhanana teu bisa nawarkeun anu ayeuna jadi katelah "Ziarah Greater" bakal datang basa aranjeunna bisa salila kali séjén taun jeung nawarkeun ziarah Lesser. Jeung tah ieu nu Mekah jadi puseur ibadahdi Tatar Arab sarta hub aktivitas dina akun duanana jamaah haji sarta caravaners.
$ BAB 2 THE NEW Gubernur Mekah
REVERSION TO IDOLATRY
Nabi Ibrahim, Ismail jeung Isaac geus diliwatan jauh, jeung leuwih ti abad nu nyembah Allah, nu Maha Nyipta, jadi dikorupsi. Tapi, ibadah haji ka Ka'bah terus jeung harta karun gede keur dibawa ku jamaah haji nu anu terus disimpen dina Ka'bah.
Turunan Nabi Ismail sarta bangsa Jurhumites geus ngaronjat greatly di sajumlah ka extent nu loba megatkeun pikeun ninggalkeun Mekah nguap. Jeung padumukan anyar aya ogé datang tatanggana pagan anyar nu dipangaruhan sababaraha migran. Berhala tatanggana pagan maranéhanana Hyang Widiéta maranéhanana anu kungsi Hyang Widi salila prophethood Nabi Nuh saméméh Caah jeung geus unearthed di Jeddah ku ngirut, putra Luhai sacara nu ulang ngadegkeun ibadah maranéhanana. Brahala kasebut ayeuna dibawa ka Mekah jeung ditempatkeun di sakuliah Ka'bah jeung dipuja, kalawan idolaters ngaku yen brahala maranéhanana geus kakuatanka intercede antara Allah jeung umat manusa. Ka idolaters, Allah geus jadi jauh jeung sababaraha ceased percaya nu langgeng Kahirupan.
THE Gubernur Mekah
Sanggeus maot Nabi Ismail, putra munggaran-Na, Nabit, jadi custodian tina Ka'bah, sarta sanggeus anjeunna pupus custodianship nu geus dipercayakeun ka maternal grand-ramana, Madad, jeung saterusna ieu ku cara ieu custodianship nu lulus ti turunan langsung Ismail ka bangsa Jurhum.
Nu Jurhumites diatur Mekah for loba loba taun tapi sakuliah nu periode perang dahsyat ignited sarta pamustunganana maranéhanana disetir kaluar kota.
THE BURYING OF ZAMZAM
Samemeh Jurhumites kenca Mekah, maranéhanana dikubur di sumur Zamzam jeung hid loba harta karun disimpen dina Ka'bah di jero sumur di antarana nu dua arca kijang crafted ti emas, perhiasan jeung pedang.
Nu gubernur anyar Mekah éta turunan jauh Nabi Ismail ti suku Khuza'ah di Yaman. Tapi, maranéhanana gagal pikeun manggihan sumur Maha Agung anu kungsi dibikeun ka Lady Hagar jeung Nabi Ismail; sanajan carita miraculous anak masih ka jeung terus jadi dibikeun tumurun ti hiji generasipikeun saterusna.
THE KHUZA'AH, Gubernur NEW Mekah
Nu datang ti gubernur anyar teu mean berhala éta jadi diwatesan ti Ka'bah, sabalikna, sababaraha Khuza'ah condong kana idolatry.
Sakali, lamun ngirut, putra Luhai Kang, nu ieu salah sahiji chieftains maranéhanana, ieu balik ti hiji ekspedisi anu geus dicokot manéhna ngaliwatan wewengkon bisa nyaho ka poé salaku Syria, manéhna datang ka sakuliah idola worshiping Moabites. Brahala maranéhanana nyieun gambaran gede kana manehna jadi manehna nanya lamun manéhna bisa boga idola ngaranna Hubal kanyokot deui jeung manéhna ka Mekah. Nu Moabites sapuk jeung kana-Na mulang manéhna ditempatkeun eta di jero Ka'bah sorangan jeung loba abad sanggeus, nepi nepi ka pamukaan nu Mekah, Hubal jadi idola kapala Mekah.
Nabi Muhammad ka Sahabat nya éta manéhna kadatangan di mana manéhna geus katempo ngirut, putra Luhai sacara leumpang ngeunaan di Gasibu clutching peujit-Na.
THE Agama Arab
Hirup di Mekah dina waktu nu tadi sakumpulan jalma disebut "Ahnaf". Pikeun eta ibadah idola ieu repugnant. Maranéhanana usaha pangalusna maranéhanana nuturkeun jalan karuhun gede maranéhanana, Nabi Ibrahim, tapi sajaba ti kapercayaan maranéhanana yen Allah teh hiji, aya saeutik nu sejenna kenca tina agama ibrahim pikeun panduan maranehna.
Idolatry ieu lumrah di Tatar Arab, sabab ieu ayeuna ngaku nu Allah geus jadi teuing jauh maranehna ibadah sorangan. Candi Pagan geus erected dina loba lokasi jeung dina kadua jauh ka Ka'bah, nu candi paling dilongok éta maranéhanana dina Hijaz dedicated ka brahala Al iwung, Al Uzza, jeung Manatsaha nyembah berhala maranéhanana ngaku éta hiji trinitas tina putri Allah, sanggup interceding jeung Anjeunna atas nama maranéhanana!
Pikeun rahayat Yathrib, candi paling bergengsi di Manat ieu di Kdayd jeung Laut Beureum. Sedengkeun pikeun Koraysh Mekah, pilihan kadua maranéhanana ieu candi utama Al Uzza, hiji lalampahan pondok kidul Mekah di lebak disebut "Tangkal" (Nakhlah).
Ieu di taneuh subur tina Ta'if nu iklas sababaraha jarak luar Mekah, di mana Thakif, cabang pamingpin bangsa Hawazin nu anu diturunkeun ti Nabi Ismail, erected candi kacida revered dedicated ka Al iwung. Nu Thakif nyandak sombong gede di Bait maranéhanana jeung adorned eta jeung riches, tapi sanajanadornments lavish sarta lokasi pikaresepeun maranéhanana terang eta kungsi bisa ngahontal pangkat Ka'bah. Pentingna Ka'bah ieu dicaritakeun di sakuliah Tatar Arab, sarta ieu ka Ka'bah jeung teu ka candi nu sejen nu jamaah haji flocked dina jumlah badag saban taun.
Dina Arabia aya ogé grup minoritas Yahudi, Nazarenes, jeung Kristen, sababaraha saha éta pangaweruh tina kitab suci maranéhna jeung dipercaya dina Oneness tina Maha Nyipta. Karuhun maranéhanana geus dipilih ka settle di nu wilayah mandul sanggeus kasusah maranéhanana dina akun tina nubuat nu dijelaskeun dina maranéhananaBuku Suci kuna nu heralded datangna nabi anyar bisa lahir aya. Unggal kulawarga ngaharepkeun nu nabi bakal timbul tina kulawarga sorangan atawa suku bangsa.
THE Bangsa KORAYSH
Di antara turunan Nabi Ismail jengkar suku kuat can chivalrous, menak, jeung luhur Koraysh. Perhotelan maranéhanana jeung generosity, utamana ka jamaah haji, ieu dipikawanoh ogé jeung ieu ti lineage ieu ngahormatan nu Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ieu Linggarjati jadilahir.
Kurang leuwih opat ratus taun sanggeus pisan Nabi Isa ', hiji manusa tina Koraysh disebut Ksay, kawin Hubba putri Hulayl, kapala tina Khuza'ah. Ksay ieu tokoh Arab jeung Hulayl pikaresep manéhna ka putra sorangan.
Hulayl maot dina mangsa keur skirmish nu saterusna ngumbar ngaliwatan arbitrase. Unggal pihak sapuk nu Ksay kudu jadi gubernur anyar Mekah sarta narima custodianship loba-coveted tina Ka'bah. Ksay ditarima pasini jeung dikirim pikeun sesa kulawargana, tuluy netep eta deukeut Ka'bah.
Di antarana anggota kulawarga Ksay sacara ieu adi hiji ngaranna Zuhra, hiji mamang ngaranna Taym, hiji dulur misan ngaranna Makhzum, sarta sababaraha cousins ​​séjén anu aya teu jadi deukeut jeung manéhna salaku anggota sejenna kulawargana. Maranehna, bareng jeung kulawarga maranéhanana, jadi katelah Koraysh tina lebak sedengkeun anggota jauh tinakulawargana netep sorangan luar Mekah di pasir sabudeureun sarta jadi katelah Koraysh tina wates.
THE Imah Rapat
Ksay diatur Mekah kalawan fairness sarta dicinta ku sarerea. Anjeunna oge undisputed, pamingpin kuat anak. Anjeunna ngangkat masalah ieu tina mahluk nu custodian tina Haram House pisan sacara serius sarta digedékeun standar hirup maranéhanana anu tended upkeep munggaran ku ngaganti anjir maranéhanana jeung dwellings permanén.
Ieu antukna Ksay diwangun hiji imah lega keur dirina di mana manéhna dipigawé rapat tribal. Imah ieu ogé dipaké pikeun gatherings penting séjénna kayaning weddings jeung salaku titik miang pikeun caravans, jeung saterusna ieu nu imah Ksay sacara jadi katelah "The House of Rapat".
PROVISION Pikeun jamaah haji
Jamaah haji flocked ka Mekah unggal taun pikeun nawarkeun jarah, sarta di antara maranehna nya loba jamaah haji malarat. Salaku custodian tina Ka'bah ieu tanggung jawab Ksay pikeun mastikeun kaperluan jamaah haji anu papanggih, jeung nu maranéhanana kudu ngayakeun kakurangan atawa haus.
Pakaya sorangan ieu cukup pikeun Cope jeung kabutuhan jumlah kungsi-beuki jamaah haji, manehna jadi disebut pikeun rapat pikeun ngangkat dana di mana manéhna nanya ka jalma Mekah ka Sumpah kontribusi taunan modest dina flocks maranéhanana. Pihak Mekah éta agreeable jeung ku waktu jamaah haji anjog pikeunnu Greater Ziarah aya dahareun cukup jeung cai pikeun nampung kaperluan maranéhanana.
Ksay, melang ka lakonan hal nu pangalusna manéhna bisa pikeun jamaah haji ogé commissioned hiji trough kulit tambahan cai ka maranéhanana geus disadiakeun di Mekah di Mina. Mina perenahna sababaraha mil jauh en nyambungkeun ka Mekah meuntasan gurun gersang jeung pebbled, jadi trough disadiakeun relief loba tampi henteu ngan keur jamaah hajitapi keur travelers.
Panghasilan diangkat ngaliwatan dijangjikeun ieu leuwih ti cukup papanggih kabutuhan haji sarta tah ieu ngaliwatan ieu kaleuwihan anu nutupan munggaran dijieun pikeun Ka'bah ti lawon anyaman di Yaman.
A Matéri suksesi
Abdu Manaf ieu salah sahiji ti opat putra Ksay sarta sempet dipintonkeun tanda gede kapamingpinan leuwih maranéhanana tina baraya-Na, anu aya sorangan, kacida boga kabisa. Tapi, nalika zat suksesi jengkar, putra munggaran Ksay Kang, Abd Ad-Dharr ieu pilihan Ksay urang.
Ngan saméméh Ksay maot manéhna disebut pikeun Abd Ad-Dharr jeung eweh DPR Majelis Permusyawaratan Rakyat. Manéhna ka manéhna nu manéhna bade equalize perkara rank ku decreeing, di antarana urusan séjén, euweuh nu kudu diidinan asup Ka'bah kajaba manéhna, Abd Ad-Dharr, dibuka eta kanggo maranéhna; nu teu haji diidinantarik cai di Mekah kajaba manéhna diijinkeun eta pikeun ngalakukeunana jeung nu jamaah haji anu teu dahar kajaba manéhna disadiakeun pikeun maranehna.
OBEDIENCE OF ABDU MANAF
Lamun maot datang ka Ksay, putrana Abdu Manaf, complied jeung wishes bapana jeung ditarima Abd Ad-Dharr, lanceukna, sakumaha gubernur anyar jadi urusan lumpat lancar.
DISCORD Antara Kinanti THE
Ieu kitu, generasi saterusna Koraysh - kaasup turunan adi Ksay sacara Zuhra na nya Mamang Taym - nu dissatisfaction ieu ditembongkeun ngeunaan cara nu urusan anu keur ngurus. Maranéhanana dirasakeun Hasyim, hiji putra Abdu Manaf, nu geus geus junun distinguishingdirina ku sababaraha cara menak, ieu leuwih boga kabisa jeung kudu boga hak dibikeun ka manéhna. Lami aya division di antara Koraysh nu ditinggalkeun, ngan Makhzum jeung sababaraha baraya jauh, kitu ogé deukeut baraya Abd Ad-Dharr di pangrojong Abd Ad-Dharr.
THE Aliansi THE PERFUMED leuwih
Hasyim jeung ngarojong-Na papanggih babarengan dina precincts tina Ka'bah mana awéwé ti Abdu Manaf disiapkeun mangkok tina minyak wangi mahal jeung nempatkeun eta saméméh Ka'bah. Unggal nu ngarojong Hasyim sacara dipped leungeun maranéhna kana mangkok jeung salaku maranehna nyandak sumpah solemn kungsi ka abandon hiji sarua séjén.
Pikeun ngégél pakta solemn maranéhanana, unggal supporter rubbed leungeun perfumed ka sakuliah batu tina Ka'bah jeung ti waktu éta onward maranéhanana dimaksud nya éta salaku "nu leuwih Perfumed".
THE Aliansi THE CONFEDERATES
Maranéhanana anu dirojong Abd Ad-Dharr Kitu ogé swore hiji sumpah kasatiaan sarta jadi katelah "Confederates".

THE Syi'ar KA'BAH AND PRECINCTS ANAK
Nyaan, aya atmosfir és-tiis antara dua pihak. Perkara mudun ka extent nu dua faksi nepi ka di brink tina pajoang pati ka ngabéréskeun masalah ieu. Tapi, Ka'bah jeung wewengkon sabudeureun anak - nu perimeters nu ngalegaan sababaraha mil - geus sok geus dilaksanakeunsuci jeung patempuran dina wewengkon ieu geus mastikeun dilarang saprak jaman nabi Ibrahim jeung Ismail.
Tapi, saméméh hal nepi ka titik teu mulang kompromi ieu diajengkeun nu dibuktikeun ditarima ka boh pihak. Kompromi ieu nu Abd Ad-Dharr kudu nahan kenop ka Ka'bah bareng jeung hak sarta ogé tetep imahna - DPR Majelis Permusyawaratan Rakyat. Di sisi séjén, Hasyim kudu, tiayeuna onward nampa katuhu pikeun ngumpulkeun kontribusi pledged pikeun karaharjaan jamaah haji.
$ BAB 3 Hasyim
HASHIM AND jamaah haji
Saméméh haji unggal taun, Hasyim bakal ngajak para pamingpin suku hadir rapet di DPR Rapat ka ngabahas olahan pikeun ibadah haji. Anjeunna bakal ngingetkeun aranjeunna maranéhanana geus dikaruniai ku nu keur tatanggana DPR Allah, jeung nu jamaah haji éta datang kaHouse Na. Manéhna ka eta sabab jamaah haji éta tamu Allah maranehna geus leuwih hak kana generosity maranéhanana ti sémah biasa sarta sanggeus sanggeus dicokot perhatian maranéhanana ka katuhu ieu, manéhna baris ménta eta méré kontribusi maranéhanana pledged. Kawas akina, manéhna ka lamun harta sorangan anu geuscukup, manéhna bakal diakomodir nu expense dirina jeung teu ngajak sahijina keur kontribusi maranéhna pikeun dana. Sadaya complied jeung paménta Hasyim sacara jeung ikrar kontribusi ieu dikumpulkeun.
HASHIM ESTABLISHES rute dagang
Kahirupan caravaner hiji ieu perilous, tapi keur loba eta dibawa karaharjaan. A caravaner bisa nyangka pikeun nyanghareupan loba hazards lian ti panas ekstrim tina gurun dituturkeun ku tiis sengit peuting salila kali tangtu taun. Bisa oge bahya greatest sakabeh ieu sieun keur diserangku marauding suku. Sadaya teuing mindeng caravans anu diserang dihasilkeun dina leungitna boh kahirupan jeung dagangan. Hasyim terang oge beungbeurat caravaner jadi manéhna megatkeun pikeun nganjang jeung chieftains tribal sapanjang rute padagangan ngumbara ku Koraysh jeung make kakuatan nya ku ajakan friendly jeung fairnesspikeun ngamankeun hiji petikan aman. Hiji ku hiji suku sapuk jeung geura-giru rute padagangan jadi kurang picilakaeun.
Rasa Hasyim ngeunaan fairness jeung asih ka arah sasama nya éta nunjukkeun kitu deui nu sanesna salila sataun nu aya halodo ekstrim dituturkeun ku kalaparan. Kana dédéngéan tina nu sangsara suku bangsa nu tatanggana sacara manéhna disusun keur suplai kadaharan jeung cai pikeun dipedar di antara suku stricken. IeuAjip Rosidi orientasi tegak jeung meta séjén kawas eta ngarah ka strengthening beungkeut antara Koraysh jeung suku nu sejen.
Ngan karakter Hasyim sarta pangabisa pikeun ngatur anu dipikawanoh teu ngan ku sasama Arab-Na tapi kakuatan gede dina sapoe, nyaéta Kaisar Roma jeung Raja Abyssinia, pupuhu Yaman.
Nya éta ngaliwatan reueus maranéhanana tina Hasyim yén anjeunna geus hasil ka negotiate tentrem, perjangjian, anu dina gilirannana exempted nu Koraysh ti pamayaran pajeg dagang enforced saméméhna langgeng. Popularitas Hasyim sacara ieu saperti nu iraha wae padagang Koraysh nepi Angoria - ayeuna Ankara di Bekasi - Kaisardirina bakal balik kaluar pikeun ngabagéakeun maranéhanana, mintonkeun eta perhotelan gede, jeung inquire ngeunaan Hasyim.
Dua rute dagang gede nya ayeuna aman, jadi salila usum tiris nalika panas gurun geus maot handap, caravans bakal nangtukeun off dina lalampahan maranéhna pikeun Yaman. Saterusna, jadi usum panas caravans maju bakal nangtukeun off dina arah nu lalawanan dina jalan satapak lila maranéhna pikeun kalér-kulon ngahontal salaku jauh salaku Paléstinaatawa Syria, nu ieu dina waktu nu bagian ti Kakaisaran Romawi.
HASHIM MEETS salma, putra ngirut
Dina rute northwards, caravans ngawujud jalan ka oasis gurun disebut Yathrib - ayeuna disebut Madinah - dagang jeung replenish suplai saméméh setelan pareum deui dina lalampahan panjang maranéhanana.
Nu pangeusi tina Yathrib éta boh Arab jeung Yahudi. Awalna, di Arab anu katelah anak Kahlan tapi waktu diliwatan maranéhanana geus dibagi jadi dua suku, suku-suku nu Aws jeung bangsa Khazraj, boh saha éta nu putra Tha'abah.
Dina eta poe ieu ilahar keur lalaki hiji boga loba istri, sababaraha saloba opat puluh. Hasyim ieu geus nikah lamun di Yathrib manéhna papanggih jeung hiji, nona pangaruh mulya ngaranna Salma putri ngirut ti suku Najjar, cabang Khazraj. Hasyim diusulkeun ka nya manehna ditarima dina kaayaan nu manéhna tetepdina kadali urusan nya sorangan jeung nu lamun manéhna ngababarkeun putra, budak bakal tetep jeung nya di Yathrib nepi ka manéhna nepi ka umur pubertas. Hasyim ditarima kaayaan dirina jeung dua nya éta nikah.
Nya ieu bagja, suksés susunan jeung Hasyim dijieun sering lalampahan ka Yathrib cicing jeung Salma. Dina sababaraha kali Hasyim terus dina ti Yathrib ka Suriah kitu, dina hiji lalampahan saperti dina taun 497 AC manéhna dicokot gering di kota Gaza, Paléstina. Geringna-Na kabukti serius jeung manéhnateu cageur. Salma ieu hamil jeung saterusna ngababarkeun putra saha manéhna ngaranna Shayba. Salaku Shayba tumuwuh nepi manéhna dicinta ngadangukeun ka carita-pemanasan jantung ngeunaan bapana berehan-Na, jeung nya éta ngaliwatan conto rasa mulya bapana tina fairness jeung karakter damai nu Shayba dimodelkeun make-Nahirup sorangan.
THE Baraya OF Hasyim
Hasyim geus dua baraya getih ngaranna Abdu Syams jeung Muthalib, jeung satengah-adi ngaranna Nawfal. Boh Abdu Syams jeung Nawfal éta padagang, dagang rute Abdu Syams 'iklas antara Mekah, Yaman, jeung Syria, padahal, pikeun bagian paling, ruté dagang Nawfal sacara manéhna ka Irak jauh.
Dina akun dagang maranéhanana nu baraya éta jauh ti Mekah pikeun période nu lila kalawan hasil Muthalib, lanceukna maranéhanana ngora dianggap tanggung jawab hak pikeun ngumpulkeun ikrar kontribusi ibadah haji.
@ Muthalib nu ngaganti
Saperti waktu kaliwat, Muthalib pondered leuwih anu kudu panerusna. Adi para kokolot almarhum-Na Hasyim geus nikah opat istri jeung ti eta sempet tilu putra.
Shayba anak Salma, sanajan ngora ti satengah-baraya-Na, dipintonkeun tanda kapamingpinan di hiji umur dini. Padagang kudu ngaliwatan Yathrib bakal pakait laporan ngeunaan manéhna Muthalib, sarta leuwih manéhna ngadéngé ngeunaan keponakan-Na leuwih impressed manéhna jadi salaku karakter-Na mucunghul jadi ngembangjadi loba kawas éta ti bapana.
Wishing nyaho leuwih ngeunaan Shayba manéhna megatkeun pikeun pindah ka Yathrib nempo keur dirina jeung nganjang jeung kulawarga geus dikembangkeun-Na. Muthalib ieu teu kuciwa. Nu laporan anjeunna nampa éta bener, jadi manehna nanya ka indungna ka entrust Shayba ka guardianship-Na. Awalna Salma ieu horéam ari putra nya buka barengmanéhna, jeung Shayba, kaluar cinta jeung kaitannana pikeun indungna, nampik ninggalkeun tanpa idin nya.
Muthalib terangna ka Salma nu Mekah geus leuwih pikeun nawarkeun putra nya ti Yathrib. Manéhna ngingetkeun nya tina priyayi bangsa Koraysh jeung nu ieu maranehna anu geus dipercayakeun jeung custodianship bergengsi DPR Allah. Manéhna ka nya éta manéhna pamadegan nu putra nya ngadeg hiji unggulankasempetan narima kantor ramana geus sakali diayakeun jeung kukituna jadi salah sahiji chieftains bangsa Koraysh. Muthalib stressed titik kitu, nu supados putra nya ka dianggap caleg honors saperti ieu imperatif pikeun jalma Mekah nyaho manéhna jelemana disebutkeunmanéhna baris saukur jadi overlooked.
Salma ieu yakin ku nalar Muthalib sarta terang proposal ieu di dipikaresep pangalusna putra nya Kang, jadi manéhna sapuk, nu mungkinkeun pamanna nyokot manéhna ka Mekah. Manéhna consoled sorangan jeung pangaweruh manéhna bisa nganjang manéhna anu cukup teratur salaku perjalanan ka Mekah ieu kawilang pondok, nyandak sapuluh nepi ka sabelas poélalampahan.
THE Datangna SHAYBA di Mekah
Muthalib, jeung Shayba tunggang balik manéhna dina onta-Na diatur kaluar ka Mekah. Sabab asup ka Kota, di urang nempo Muthalib jeung pamikiran nu nonoman tunggang balik manéhna ieu abdi teu karunya kitu jeung commented, "Mangga, hamba Muthalib -! Abd Al Muthalib" Muthalib ieu amused jeung ngawaler, "Tiasa janten off jeung anjeun,anjeunna teh putra adi kuring Hasyim! "kasalahan ieu sumber raramean jeung warta tina sumebarna datangna-Na sakuliah Mekah tapi ngaran nyangkut, jadi Shayba jadi affectionately katelah Abd al Muthalib.
NAWFAL Sengketa warisan SHAYBA nu
Teu lila sanggeus datangna Shayba sacara lamun Nawfal dibantah katuhu manusa ngora sacara leuwih estate bapana. Muthalib ngadeg ku ganteng sarta tekenan ieu ogé dibawa ka tega ti Yathrib jadi Shayba, ayeuna katelah Abd Al Muthalib, nu katampi hak-Na.
THE Pupusna Muthalib
Saperti waktu kaliwat, karakter Abd Al Muthalib sacara terus tumuwuh di boh integritas jeung ngahargaan; rahayat Mekah dicinta manéhna jeung tanpa ragu mondok nepi ka jeung surpassed nu ekspektasi ku pamanna. Ti hiji umur dini anjeunna ngalaman dipintonkeun kamampuhan kuat saukur kapamingpinan. Pamanna geus ngajarkeun ka manusa nupentingna administering hak haji jeung manéhna rajin ditulungan pamanna dina nyiapkeun anak.
Sababaraha taun sanggeus datangna di Mekah, Mamang Abd Al Muthalib sacara diliwatan jauh. Teu aya hiji di Mekah dibantah kualifikasi keponakan-Na pikeun ngagentos anjeunna. Komo loba Mekah éta pamadegan nu Abd Al Muthalib surpassed boh bapa na pamanna di minuhan tugas ti Custodian DPRAllah sareng sadaya tanggung jawab weighty anak.
$ BAB 4 Abdul AL Muthalib
THE VISI OF Abdul AL Muthalib
Abd Al Muthalib ieu mah idolater, manéhna diarahkeun sholat ka Allah sorangan jeung dipikacinta jadi deukeut Ka'bah. Ieu alatan asih ieu nu manéhna baris mindeng geus kasur-Na sumebar kaluar di hiji tempat nu katelah 'Hijr Ismail' - mana tempat di mana Nabi Ismail na nya ibu Lady Hagar bohong dikuburoge dimana Nabi Ismail dipaké pikeun kalam domba-Na - jeung saré aya.
Ieu dina hiji peuting saperti nu manéhna kadatangan nu ieu ceuk manéhna, "ngagali hiji amis." Manéhna nanya, "Sabaraha hiji amis?" tapi aya no reply. Nu isuk nu salajengna anjeunna awoke kalawan rarasaan overwhelming kabagjaan jeung perdamaian, siga nu manéhna geus kungsi ngalaman saméméhna, jadi manéhna megatkeun pikeunméakkeun peuting di handap ieu deukeut Hijr Ismail.
Peuting nu manéhna visi sejen nu sora anu sarua ka manéhna, "dig pikeun rahmat". Manéhna nanya ka harti, tapi deui aya euweuh jawaban. Lamun manehna balik ka saré aya dina peuting katilu visi datang kitu deui nu sanesna tapi ieu ayeuna manéhna ka, "ngali harta karun teh." Lamun Abd Al Muthalib ditanya naonieu dimaksud ku harta karun visi wibawa salaku saméméhna.
Visi datang deui dina peuting kaopat, kumaha waktu ieu sora ieu leuwih husus jeung ka manéhna keur ngagali pikeun Zamzam. Abd Al Muthalib ditanya ngeunaan Zamzam, tapi teu saperti kali saméméhna sora dijawab nyebutkeun, "dig for eta, Anjeun bakal teu boga regrets, geus warisan Anjeun ti karuhun greatest Anjeun."Sora ka Abd Al Muthalib nu Zamzam lay dikubur padeukeut jeung supplicate ka Allah pikeun aliran nu sinambung cai murni nu bakal suffice sadaya jamaah haji. Jadi manéhna supplicated ka Allah dina ragam manéhna diajar jeung subuh manéhna balik ka imahna pikeun meunangkeun spade a. Putrana Harith ieu aya jadi manéhna kamanéhna dipulut spade sejen tur datang sareng anjeunna keur ngagali pikeun sumur Zamzam.

THE Kapanggihna ZAMZAM
Panonpoé geus risen sabab disetél pikeun bisa digging. Salaku urang mimiti naek sarta indit ngeunaan chores poean maranéhanana jeung bisnis maranéhanana noticed Abd Al Muthalib jeung Harith digging jauh di wewengkon Haram jeung teu lila sanggeus balaréa dimimitian pikeun ngumpulkeun pikeun nempo naon anu maranéhanana ngalakonan.
Saperti loba salaku Mekah dimangfaatkeun Abd Al Muthalib maranéhanana dirasakeun manéhna teuing kamana jauh jeung ka manéhna manéhna kudu eureun desecrating taneuh jeung digging-Na. Abd Al Muthalib nampik jeung ka putrana ka nangtung di hansip pikeun nyegah saha interfering jeung digging-Na. Digging Nu ngembang tanpa hiji kajadian jeungjelema mimiti ban tina nangtung kira-kira sarta kungsi mimiti bubarkeun iraha bade kabagjaan gede Abd Al Muthalib sacara manéhna struck panutup batu tina sumur Zamzam. Geuwat, manéhna thanked Allah jeung riungan bungah regrouped kira-kira manéhna.
News of sumebar manggihan-Na gancang sakuliah Mekah jeung nu teu lila nepi ka badag pisan, riungan joyous geus dikumpulkeun ngagungkeun kapanggihna gede ieu.
THE Harta OF ZAMZAM
Abd Al Muthalib jeung Harith dipiceun panutup batu badag ti sumur forsaken tina Zamzam jeung salaku maranehna ka kaheranan sarerea, panon maranéhanana murag kana harta karun nu geus dicokot ti Ka'bah loba abad samemeh nalika Jurhumites geus disetir ti Mekah. Aya pikagumbiraeun gede jeungeveryone diteundeun ngaku ka babagi tina harta karun.
Dina eta poe ieu amalan Mekah ngagunakeun divining panah jeung tuang kavling ka settle isu utama, jeung upacara nyokot tempat dina confines tina Ka'bah saméméh idola kapala maranéhanana Hubal. Aya tilu patok: hiji nu harta karun kudu balik ka Ka'bah, sejen anu kududipikagaduh ku Abd Al Muthalib, jeung nu katilu nu harta karun dibagi antara suku.
Lamun waktu datang pikeun everyone pakampungan dikumpulkeun anxiously ku Ka'bah jeung diviner nu tuang panah. Salaku panah murag maranéhanana murag dina kahadean sawatara harta karun keur disimpen ka Ka'bah jeung sésana keur dipikagaduh ku Abd Al Muthalib; nanaon murag dina kahadean tina Koraysh. Sanggeusdivision geus netep ieu ogé megatkeun bangsa Hasyim kudu bisa mawa muatan tina Nah tina Zamzam nya éta tanggung jawab maranéhna pikeun nyadiakeun cai pikeun jamaah haji.
$ BAB 5 sumpah THE
ABD AL Muthalib nyokot A sumpah
Pikeun loba eta bakal mucunghul nu Abd Al Muthalib geus sagalana manéhna bisa giji. Nya ieu pisan nu Custodian tina Ka'bah, kasep, jegud, berehan, jeung karak mulya nu kungsi menang manéhna nu aya kaitannana rahayat Mekah. Sanajan kitu, manéhna ngan kungsi hiji lalaki, Harith, sedengkeun cousins-Na Umayyah, kapala tinabangsa Abdu Syams jeung Mughirah, kapala pamingpin bangsa Makhzum geus loba.
Kanyataan manéhna ngan hiji lalaki geus teu paduli Abd Al Muthalib greatly nepi ka manéhna papanggih jeung lalawanan ti sasama Mekah-Na salila penggalian tina Zamzam. Dina waktu éta manéhna ngarasa leuwih lemah tinimbang iraha waé nu sejen tur wished manéhna leuwih putra ngarojong anjeunna.
Manéhna ngarasa hina anu kudu dipilih minangka salah ka bisa ngahormatan mulangkeun oge jeung ieu syukur ka Allah pikeun berkah-Na ka manehna, tapi jantungna ditanya manéhna supplicate ka Anjeunna pikeun sapuluh putra. Salaku manéhna supplicated di earnest, manéhna jangji Allah upami Anjeunna bakal migawe kahadean manéhna jeung sapuluh putra nu nepi umur wawanen,manéhna baris berkorban salah sahijina di Ka'bah. Allah ditarima supplication sarta salaku taun ngaluluskeun manéhna kudu pelesir gede-Na, salapan putra deui. Manéhna kungsi poho jangji manehna nyieun ka Allah jeung salaku putra-Na nepi wawanen zat nu dipencet teuas kana pikiran, utamana salaku bungsu ti putra-Na,Abdullah geus ayeuna nepi kematangan.
Abdullah geus tumuwuh jadi, Rupa, manusa ngora upstanding ganteng kawas ramana jeung sanajan Abd Al Muthalib dicinta putra séjén-Na, Abdullah geus jadi paporit-Na.
Abd Al Muthalib terang waktu kungsi datang ka minuhan sumpah-Na. Anjeunna jadi manusa kecap sarta teu boga niat ngarobah jauh ti sumpah-Na. Nepi ka waktu ieu, Abd Al Muthalib anu terus matéri antara Allah jeung dirina rusiah, jadi teu salah mah dina kulawargana terang tina sumpah manéhna geus dicokot sababaraha taun saméméhna.
THE Kurban
Abd Al Muthalib anu diangkat putra pikeun jadi lalaki bener jeung sagala éta taat ka anjeunna. Hiji poé manéhna disebut sapuluh putra-Na bareng jeung ka eta tina sumpah manéhna geus dicokot. Maranéhanana sadaya ditarima; sumpah bapana maranéhanana sacara ieu sumpah maranéhanana jeung bravely ditanya manéhna kumaha zat bakal mutuskeun. Abd Al Muthalib ka eta masalah ieubakal ditangtukeun ku panah divining jeung nu maranéhanana kudu unggal nyokot tanda panah jeung nyieun tanda maranéhanana di dinya.
Sanggeus tanda maranéhanana geus dijieun, Abd Al Muthalib ngirimkeun surat ka panah-diviner bangsa Koraysh papanggih manéhna di Ka'bah. Saterusna manéhna nyokot sapuluh putra-Na ka Sanctuary jeung dipingpin eta di jero Ka'bah. Lamun panah-diviner anjog manéhna ka manéhna tina sumpah-Na. Unggal anak dibere panah sarta AbdAl Muthalib ngadeg siap jeung peso-Na dicokot. Panah anu tuang, jeung loba nu murag ngalawan Abdullah. Tanpa ragu, Abd Al Muthalib nyandak leungeun putrana sarta dipingpin manéhna ka panto intending nyieun lempeng pikeun tempat kurban.
@ Abdullah nu bikang baraya
Abd Al Muthalib anu teu dianggap fakta anu manéhna bisa jadi kudu nungkulan istri diangkat jadi manehna teu nyaho maranehna geus diajar niat-Na. Fatimah, ibu Zubair, Abu Tholib, jeung Abdullah anu aya sadaya calon kurban, nya éta di sisi indungna sacara diturunkeun ti Abd, salah sahiji putraKsay jeung belonged ka suku pisan pangaruh tina Makhzum. Lamun Fatimah diajar tina sumpah nu, manéhna geura-giru rallied nya ko-istri, nu éta ti suku kurang pangaruh, sarta babarengan jeung nya suku kuat sorangan maranéhanana geus nyerbu di paksa ka Ka'bah pikeun nyegah kurban teh.
Salaku Abd Al Muthalib dibuka panto tina Ka'bah panon-Na murag kana riungan badag dirakit dina pakarangan teh. Sarerea noticed ungkapan dina Abd Al Muthalib jeung rupa Abdullah sacara geus robah. Fatimah jeung kinsmen nya éta gancang ka nyadar yén ieu Abdullah nu geus dipilih salaku kurban teh. Adilmangka, batur aya dina riungan disebut kaluar, "Pikeun saha anu peso teh!" jeung sajabana ngangkat ceurik sanajan ieu dibuktikeun pikeun saha peso ieu dimaksud.
Abd Al Muthalib usaha bisaeun eta tina sumpah, tapi ieu interrupted ku Mughirah, lulugu tina Makhzum nu ka manéhna nu teu bakal diturutan nyieun kurban teh. Manéhna ka manéhna maranéhanana éta disusun pikeun nawarkeun kurban di stead-Na, komo ka extent tina ransoming Abdullah sareng sadaya milikputra Makhzum. Maranéhanana adamant jeung nyiapkeun pikeun nyokot naon bae léngkah perlu guna luang kahirupan Abdullah.
Ku waktu ieu baraya Abdullah sacara kungsi datang kaluar ti Ka'bah. Nepi ka harita, euweuh anu diucapkeun tapi teuing ayeuna tos ka bapana maranéhanana imploring manéhna luang kahirupan adi maranéhanana jeung nawarkeun sababaraha jenis séjénna kurban di stead-Na. Aya teu hiji hadir nu teu pangjurung manéhna teu nepi ka kitu.
Keur hiji manusa orientasi tegak, Abd Al Muthalib teu hoyong megatkeun sumpah manéhna geus dicandak ku anjeun, tapi tekanan kana manéhna ieu gede. Kedul, manéhna sapuk konsultasi jeung Jewess hirup wijaksana di Yathrib anu akrab jeung urusan saperti ieu jeung nu bisa ngomong manéhna naha substitusi hiji ieu di kanyataan permissibledi na hal ieu lamun ieu naon bentuk Mekah bakal diperlukeun.
THE Wijaksana Wanoja milik YATHRIB
Abd Al Muthalib diatur off jeung Abdullah jeung sababaraha baraya-Na pikeun Yathrib - Abd Al Muthalib sacara lahir-tempat. Sabot maranéhanana ngancik Yathrib maranéhanana sought nu whereabouts tina awéwé wijaksana jeung anu ka manéhna henteu deui cicing aya tapi dina Khaybar, loba mil jauh kaléreun Yathrib.
Ngarah terus lalampahan maranéhanana ngaliwatan gurun panas nepi ka maranehna nepi ka Khaybar nu saterusna kapanggih Wanoja wijaksana. Abd Al Muthalib ka dirina tina sumpah manéhna geus dicokot jeung inquired naha ieu mungkin nawarkeun Mekah hiji eta. Manéhna listened intently jeung ka eta pikeun mulang ka poé di handap ieu sanggeus manéhnageus waktu mertimbangkeun zat jeung manéhna bakal méré eta jawaban.
Abd Al Muthalib ngado'a fervently ka Allah jeung isuk nu salajengna anjeunna jeung putra-Na balik pikeun putusan teh. Wanoja wijaksana dipapag eta sarta nanya naon santunan dawam ieu ditawarkeun di antarana suku maranéhanana, whereupon maranéhanana ka nya ieu tempat umum pikeun nawarkeun sapuluh onta. Kana dédéngéan ieu manéhna ka etapikeun mulang imah jeung pas maranehna anjog ka nunda Abdullah jeung sapuluh onta sisi-demi-gigir jeung tuang kavling antara maranehna. Manéhna ka eta nu dina acara panah kudu turun ngalawan Abdullah maranéhanana éta pikeun ngaronjatkeun jumlah onta ku sapuluh, jeung tuang kavling kitu deui nu sanesna nepi ka Allah ditarima eta ku panahragrag ngalawan onta. Manéhna ogé ka eta sakali jumlah onta geus ditangtukeun sakabeh éta bisa berkurban geura di Urutan nu Abdullah bisa hirup.
THE Kurban 100 onta
Sanggeus sanggeus thanked Wanoja wijaksana, Abd Al Muthalib jeung putra-Na diatur kaluar imah secara langsung jeung kana ngahontal Mekah Abdullah jeung sapuluh onta dicandak ka palataran Ka'bah. Abd Al Muthalib indit jero Ka'bah jeung supplicated ka Allah nanyakeun ka Anjeunna pikeun narima naon maranéhanana nya éta ngeunaan anu kudu dipigawé. Kakacindekan tina supplication-Na manéhna datang kaluar ti Ka'bah jeung kavling mimiti tuang. Tanda panah ka kahiji murag ngalawan Abdullah, jadi sapuluh leuwih onta anu ditambahkeun. Loba ieu tuang deui, tapi sakaligus leuwih panah murag ngalawan Abdullah, jeung sapuluh leuwih onta anu ditambahkeun jeung saterusna eta terus. Ieu ngan lamunjumlah onta nepi saratus nu panah pamustunganana murag ngalawan onta.
THE Mekah téh ditarima
Dulur ieu overjoyed kaasup Abd Al Muthalib. Sanajan kitu, manéhna miharep sangkan cukup yakin ieu, tanpa aya kalangkang hiji mamang nu Mekah diperlukeun ku Allah mutuskeun isu, ku kituna manéhna maksa yén kavling jadi matak dua kali deui. Anxiously, dulur kokotéténgan dina salaku kavling anu tuang, tapi ka dulur urangrelief dina unggal kasempetan, panah murag ngalawan onta. Aya teu ragu ditinggalkeun di pikiran Abd Al Muthalib yén Allah geus ditarima expiation sarta sahingga onta anu berkurban geura jeung suplai loba pisan daging ieu sebaran di antarana nu miskin, malarat, sarta anak yatim. Aya jadiloba daging kenca leuwih nu unggal sector masarakat ate ti dinya jeung ngagabung dina hajatan gede.
$ BAB 6 di kawin Abdullah TO Aminah, bapa Nabi Muhammad

Aya kabagjaan gede di antarana kulawarga Abd al Muthalib Kang, teu nyebut suku-Na, jeung kahirupan poé-ka poé resumed sakali deui. Teu lila sanggeus kajadian signifikan ieu, Abd Al Muthalib dimimitian nyieun rencana pikeun mangsa nu bakal datang Abdullah urang.
Abdullah ieu ayeuna dalapan belas taun umur, jeung bapana mikir ieu waktu manéhna kawin, manehna jadi mitembeyan neangan hiji patandingan merenah. Sanggeus loba tinimbangan manéhna datang ka nyimpulkeun nyaeta yen Aminah, putri Wahb, putra Abdu Manaf, putra Zuhra, chieftain pamingpin bangsa Zuhra, cabang hijitina Koraysh, bakal jadi panganten awewe paling cocog pikeun putrana jeung saterusna manéhna indit ka nganjang Wahb nyieun proposal. Wahb ieu delighted jeung pikiran eta bakal jadi cocog alus teuing jeung jadi proposal ieu ditarima.
Aminah ieu kalahiran mulya jeung lineage sarta miboga loba qualities rupa. Manéhna katelah pikeun orientasi tegak, karakter endearing nya jeung compliment ciri ieu manéhna pisan pinter. Taun saterusna, Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) dikonfirmasi status nya lamun manéhna ka Sahabat-Na, "Kuring bogageus dipilih ti paling pilihan. "
Sanggeus-Na mulang, Abd Al Muthalib ka Abdullah yén anjeunna ngalaman kapanggih patandingan sampurna pikeun manéhna. Abdullah ieu overjoyed lamun manéhna ngadéngé kabéh hal éndah ramana kapaksa nyebutkeun ngeunaan Aminah jeung saterusna dina poe datang Abdullah jeung Aminah anu nikah.
Aminah teu katimu teu lila sanggeus nikah maranéhanana jeung di momen konsépsi manéhna nempo hiji lampu emitting ti dirina nu cahayana nu istana Siria. Pasangan ngora éta bagja pisan babarengan. Sagala ramana geus ka manéhna kabukti bener jeung Abdullah ieu salaku delighted jeung Aminah salaku manéhna jeung manehna.
Dua bulan sanggeus nikah maranéhanana Abdullah ngagabung hiji dagang dagang Linggarjati pikeun Al syam. Kiwari, Al syam nyaeta konglomerat ku sababaraha nagara anu dipikawanoh jeung ka urang salaku Syria, Yordania jeung Paléstina. Dina perjalanan mulang, Abdullah dicandak gering sacara serius di Yathrib. Abdullah geus loba baraya di Yathrib jeung saterusnadagang kenca manéhna dina miara maranéhanana sarta dituluykeun dina ka Mekah tanpa manéhna.
THE Pupusna Abdullah
A warta bearing utusan gering Abdullah sacara dikirim dina sateuacanna tina dagang jeung pas Abd Al Muthalib ngadéngé warta disturbing manéhna dikirim putra munggaran-Na, Harith ka Yathrib pikeun mawa Abdullah imah. Harith teu Linggarjati nempo lanceukna deui Abdullah pupus saméméh anjeunna nepi ka Yathribsarta dimakamkan deukeut cousins-Na, anak Adiyy, putra Najjar di Yathrib di imah milik Hiji-Nabigha Al-Ju'di.
Harith balik ka Mekah jeung conveyed beja saddening ka bapana jeung Aminah-Na whereupon ngenes gede murag kana sakabéh kulawarga.
KakandunganLADY Aminah nu
Allah, Nu Maha Luhur, dijieun kakandungan Lady Aminah sacara gampang keur dirina dina kanyataan manéhna commented manéhna henteu ngarasa mana wae beda ti diri dawam nya. Tapi, salaku kakandungan nya ngembang, Lady Aminah geus loba visions ngeunaan orok nya unborn.
$ BAB 7 THE MEMORABLE taun gajah
Lima Puluh poé saméméh Muhammad lahir, hiji kajadian lumangsung dimana unggal jalma di Mekah bakal inget pikeun sesa hirupna atawa nya. Ieu usaha ku sbraha Salaku Sabah Dina Al Habashi, nu Abyssinian, saha ieu gubernur Yaman, pikeun ngancurkeun Haram Ka'bah jeung bisa jadi hiji gajah urang.
Saméméh waktu éta Arab mayar saeutik perhatian ka petikan taun, sanajan unggal bulan ieu dipikawanoh ku bulan anyar. Ti taun nu onwards di Arab bakal nujul ka kajadian salaku mahluk boh samemeh taun gajah atawa sanggeus.
Dina waktu éta, Yaman ieu dina kaayaan aturan Abyssinia. Salaku-hamah putra Al-Abjar, nu Negus (raja) tina Abyssinia geus dilantik jadi gubernur ngaranna sbraha ka ngatur Yaman dina henteuna-Na. Nu Negus ieu Nazarene nu dituturkeun ajaran bener Nabi Isa jeung teu ajaran Trinitarian Paulus, jeungSbraha, melang ka ngamajukeun dirina masih salajengna dina panon raja-Na, mutuskeun manéhna baris ngawangun hiji gareja megah jeung hajat tina luring jamaah haji ti Ka'bah ka dinya.
Gareja diwangun dina Sanna jeung marmer pillaged ti istana ruined tina Sheba, sedengkeun interior anak ieu embellished jeung emas jeung pérak jeung mimbar anak ukiran ti gading jeung ebony.
Kana parantosan, sbraha dikirim kecap ka Negus yén anjeunna ngalaman diwangun hiji gareja megah ngahargaan sarta disebutkeun hajat kaayaan-Na. Sbraha bragged jadi loba niat pikeun mamingan jamaah haji jauh ti Ka'bah yén kecap sumebar kawas amukan tina sandstorm telenges sakuliah Tatar Arab.
Salaku bisa ekspektasi, di Arab anu enraged ku sakabeh urusan ka extent nu hiji manusa ti suku Kinanah, cabang ti basa Koraysh, jadi jadi pangrugina ku AudaCity tina sbraha nu manéhna nyetél kaluar pikeun Sanna ditangtukeun defile gareja . Lamun manéhna nepi Sanna peuting tadi fallen, manehna jadi crept gaibkana gareja jeung najis eta jeung runtah jeung filth. Sanggeus dilakonan misi-Na manéhna ninggalkeun undetected.
Lamun warta tina defilement nu nepi ka sbraha anger nya ieu jadi pinunjul nu manéhna swore pikeun nyokot dendam jeung mingpin hiji tentara nu bakal ngancurkeun Ka'bah sakali jeung pikeun kabéh. Geuwat, tarekat anu dikaluarkeun ka tentara sarta maranéhanana dijieun sorangan pikeun Maret lila meuntasan gurun panas jeung inhospitable ka Mekah.Manéhna ogé méré tarekat nu gajah kudu ngabalukarkeun eta minangka tanda bisa-Na. Pas nu olahan éta lengkep, sbraha méré Urutan pikeun tentara-Na genep rébu nepi ka Maret jeung gajah canopied ngarah jalan.
Teu jauh ti Sanna tentara nu encountered lalawanan ti pita leutik Arab, tapi maranéhanana greatly kaluar nomer jeung ngungsi. Pamingpin maranéhanana, Nufayl ti suku Khathan, ieu direbut jeung di sieun for jeung hirupna ditawarkeun ka pituduh sbraha jeung prajurit-Na asup pikeun Ka'bah.
Ieu Januari dina taun 571CE jeung warta Maret sbraha pikeun ngancurkeun Ka'bah nepi Ta'if dihareupeun datangna maranéhanana, jadi delegasi ti Thakif, fearing sbraha bisa kasalahan candi maranéhanana Al iwung pikeun Ka'bah, rode kaluar papanggih manéhna jeung ditawarkeun jadi Nufayl sacara ko-Panungtun, nu ditarima sbraha.
Dina hiji tempat anu disebut Al Magmas, sababaraha mil luar Mekah, sbraha megatkeun pikeun nyerang camp jeung ieu aya nu Nufayl maot.
Samentara éta, sbraha dikirim spies-Na dina sateuacanna ka wates Mekah. Dina jalan maranéhanana datang di sakuliah hiji herd tina onta milik Abd Al Muthalib babarengan jeung sababaraha sato séjén, ngarah nyita eta babarengan jeung lain nanaon maranéhanana bisa neundeun leungeun maranéhna dina tur dikirim rampog maranéhanana deui ka sbraha.
Samentara éta, Abd Al Muthalib babarengan jeung chieftains Korayshi sejen tur kepala suku ti suku tatanggana papanggih babarengan keur ngabahas kumaha maranéhanana bisa pangalusna membela Ka'bah maranéhanana tercinta. Sanggeus loba musyawarah mufakat, kabéh menyimpulkan yén tentara sbraha sacara ieu jadi pinunjul dina jumlah nu maranehna teu nangtung kasempetan ngalawanPangeran, jadi Abd Al Muthalib mutuskeun ieu pangalusna pikeun urang Mekah ngungsi dina slopes Gunung Thabir, manehna jadi ka aranjeunna, "O rahayat Koraysh, Anjeun bakal ditangtayungan." Saterusna manéhna assured eta nu Ka'bah bakal unharmed nyebutkeun, "sbraha jeung tentara-Na moal ngahontal Ka'bah Suci sabab mibandahiji Ngajagi Gusti. "
Salaku urang Mekah dijieun jalan ka gunung, Abd Al Muthalib supplicated nyebutkeun, "O Allah, nya eta adatnya keur saurang nangtayungan possessions, ku kituna mangga, nangtayungan Hormat."
Sbraha geus ayeuna camped di Lebak tina Muhassar teu jauh ti Mina. Geura-giru sanggeus, sbraha dikirim utusan-Na kana Mekah inviting pamingpin maranéhanana ngadatangan manéhna di camp sarta jadi Abd Al Muthalib bareng jeung salah sahiji putra-Na dipirig utusan sbraha sacara deui ka camp teh.
Salaku Abd Al Muthalib ditilik, sbraha ieu greatly impressed ku kasabaran mulya sarta naros ka salam manéhna. Sbraha mangka ka Abd Al Muthalib tina hajat pikeun ngancurkeun Ka'bah sarta nanya manéhna lamun aya nu mana wae nu sorangan manéhna bisa jadi dibere manéhna. Sbraha ieu pisan heran ku walonan Abd Al Muthalib, anjeunna ekspektasimanéhna ngabela jeung manéhna luang Ka'bah tapi gantina Abd Al Muthalib dipénta pikeun mulang ka herd nya ku onta. Sbraha scoffed di paménta-Na tapi wijaksana, trusting Abd Al Muthalib ngawaler, "I am nu lord of herd mah onta, jadi kuring kudu nangtayungan maranehna. Gusti tina Ka'bah bakal nangtayungan House-Na." Sanggeus ieusagemblengna terduga walonan, Abd Al Muthalib jeung putrana balik ka Mekah.
Geura-giru sanggeus sbraha ieu méré Urutan maju dina Ka'bah jeung prajurit nyandak posisi marching maranéhanana balik gajah. Ayeuna yén sadaya ieu siap, gajah ieu dibikeun paréntah naek jeung Maret, tapi nolak jeung diuk keneh. Pawang anak usaha ngagoda eta tapi lamun nu gagal maranéhanana ngéléhkeun eta,nyetir kait beusi jero kana daging anak tapi tetep gajah nampik Maret dina Ka'bah.
Saterusna, salah sahiji pawang anak geus hiji ide pikeun trik nu gajah goréng ku ngarobahna kira-kira pikeun nyanghareupan arah Yaman, tuluy pas eta dimimitian leumpang, pikeun ngahurungkeun deui kira-kira nepi ka Maret dina Ka'bah. Tipu daya Ieu digawé bari jeung maranehna geus hasil pikeun meunangkeun gajah ka nangtung komo butuh waktu sababaraha léngkahdi arah Yaman, tapi lamun manéhna usaha ngahurungkeun eta kira-kira nepi ka Maret dina Ka'bah gajah, sareng sadaya bisa jadi anak, nampik jeung diuk turun sanajan cruelty ekstrim renewed eta endured.
Ujug-ujug, langit jadi blackened jeung flocks manuk disebut "Ababil". Unggal manuk dibawa tilu batu, hiji di unggal cakar jeung nu séjénna dina pamatuk anak. Lamun manuk nepi ka tentara sbraha sacara maranéhanana pelted serdadu sareng maranehna. Pas soldadu ieu struck ku batu manéhna maot jeung teu hiji batu tunggal nu kaliwatmark anak. Sedengkeun pikeun sbraha, manéhna teu maot sacara instan - batu nu teunggeul dibawa ngeunaan maot painfully slow nu disababkeun tulang pikeun crumble kukituna bringing ngeunaan runtuhna agonizing tina tulang rusuk-Na.
Urusan miraculous kasebut disaksian ku sakabeh warga hadir di Mekah jeung akibat taun jadi katelah "Taun Gajah" jeung ieu ogé di nu taun anu sarua nu Nabi urang tercinta lahir.
Abu Kuhafah, bapa Abu Bakar ogé loba the founding tina Sahabat Nabawi disaksian kajadian miraculous ieu carita ieu dibikeun ka barudak maranéhanana. Warta tina mujijat ieu sumebar jauh jeung luas sarta teu heran Heraclius, nu dina mangsa salajengna ieu ka jadi Kaisartina Roma, kadéngé carita salaku manéhna ngembang nepi salaku sbraha ieu ti Yaman, jeung Yaman ieu dina waktu nu dina kaayaan protéktorat ti Kakaisaran Romawi.
Nu veracity tina mujijat ieu téh indisputable. Komo kafir anu henteu kungsi ceased ka nangkep kana nanaon maranéhanana mikir bisa discredit Nabi atawa Wahyu kungsi diangkat bantahan mana wae pikeun ayat-ayat nu nu ningali ka pelting saleresna tentara sbraha nu mibanda batu dibawa ku manuk. Tapi,aya Hanjakalna, sababaraha urang sesat nu ngamajukeun téori yén batu dibawa ku manuk éta teu di kanyataan batu tapi rada mikroba atawa kuman. Pangaweruh maranéhanana tina kalimah Allah anu memang pitiful, sabab téori maranéhanana aya dina kontradiksi langsung ka kecap unchangeable Allah Dirinamaké di Qur'an keur ngajelaskeun acara. Kecap Allah nganggo nyaeta "Hijaratin" anu hartina "batu" - na pangaweruh Allah anu bebeneran.
Sedengkeun pikeun kuburan Nufayl, panungtun anu geus dipingpin sbraha ka Ka'bah, nu Koraysh nyandak ka rajam dinya.
Allah dikirim ka handap bab di handap ieu confirming acara:
Dina Ngaran Allah,
Nu Maha Asih, Nu Maha Asih.
Geus teu katingal kumaha Allah diurus jeung para sahabatna Gajah?
Teu Manehna teu ngabalukarkeun schemes maranéhanana pikeun muka sesat?
Jeung Anjeunna anu dikirim ngalawan eta penerbangan manuk
pelting poto eta sareng batu tina liat dipanggang,
jadi nu Manéhna dilakukeun ku maranehna kawas jarami didahar (ku sapi).
Bab 105, The Gajah
$ BAB 8 kalahiran The Last Rosul Alloh; THE SEALING OF PROPHETHOOD THE
NubuatTHE nyaéta kaeusi
Dina Senén, 12 tina Rabiulawal-al-Awwal (21 April) - 571 taun sanggeus Yesus ascended ka sawarga ka
await-Na mulang nyanghareupan ahir dunya, Lady Aminah ngababarkeun putra Maha Agung nya di imah Abu Thalib jeung As-Shaffa, ibu Abd Al Rahman dihadiran lahir. Salaku Lady Aminah ngababarkeun, lampu Maha Agung datang ti dirina nu diaktipkeun nya ka miraculously tempo istana jauh jauh Siria.
Nu orok éndah lahir tanpa renik tina kokotor kana manéhna, jeung ambu amis caressed awak saeutik sampurna-Na. Lady Aminah inget nu instruksi manéhna sempet geus dirumuskeun dina visi nya jeung supplicated ka Allah jeung eta kanggo putra saeutik nya, mangka eweh ka Ash-Shaffa, ibu Abd Al Rahman ka tahan.
Warta nu Lady Aminah geus dibikeun lahir ka putra dikirim secara langsung ka Abd Al Muthalib. Pas manéhna ngadéngé béja alus manéhna bergegas pikeun nempo putu teu karunya kitu. Lamun manéhna nepi ka imah jantung nya éta ngeusi kabagjaan jeung lembut, miara asih. Manéhna cradled orok amis dibungkus dina lawon bodas di leungeun-Naterus nyokot manéhna ka Ka'bah di mana anjeunna ditawarkeun hiji punden sukur ka Allah pikeun kiriman aman tina putu-Na.
Saméméh balik putu anyar pikeun Lady Aminah manéhna indit imah pikeun mintonkeun manéhna ka kulawargana sorangan. Ngadeg di panto nungguan mulang bapana ieu putra tilu taun heubeul-Na Al-Abbas. Lovingly, Abd Al Muthalib ka putrana, "Al-Abbas, ieu téh adi Anjeun, méré manéhna hiji nyium," kitu Al-Abbas, anu kanyataananapamanna, Bent leuwih jeung dicium adi orok teu karunya kitu.
Sanggeus everyone geus admired orok teh, Abd Al Muthalib balik ka Lady Aminah sarta saluyu jeung visi nya jeung visi Abd Al Muthalib anu katempo, orok amis ieu ngaranna Muhammad. Lamun urang ditanya naha maranéhanana geus ngaranna manéhna Muhammad maranéhanana ngawaler, "Pikeun jadi muji di langit jeung bumi". Tujuh poésanggeus lahir manéhna disunat jeung saperti ieu adat, kolot jeung baraya-Na dikumpulkeun babarengan ditandaan kasempetan teh. Lady Aminah suckled putra Maha Agung nya keur minggu jeung saterusna Thuyebah, hamba Abu Lahab ditulungan dina suckling-Na.
Imah Abu Thalib Kang, imah nu Nabi Suci, (salla Allahu alihi wa sallam), lahir, nyampak ayeuna teu jauh ti pasir tina Marwa sarta dipaké ka imah hiji perpustakaan Islam. Hal ieu ngaharepkeun bakal teu bisa demolished dina cara nu sarua nu tempat Islam Maha Agung séjénna geus fallen korban ka New Yorkgaya modernisasi. Tapi, asa aya nu bakal disimpen jeung dilestarikan salaku kiwari Raja Abdullah geus dicokot léngkah mulangkeun makam Lady Aminah anu desecrated ku sababaraha pengikut Muhammad bin Abdul Al-Wahab sareng Ibnu Taymia. Ieu téh hiji éra gede nu awewe nu dicegah tingasupkeun bajidoran Maha Agung ieu!
Rengking Lady Aminah, ibu NABI THE
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi ieu sallam) ieu disebut prophethood manéhna ka Sahabat-Na, "Mémang mah, nu worshiper Allah, jeung segel para nabi saprak Adam ieu nu disetél dina liat. Mah bakal nginpokeun ka Anjeun tentang ieu. Kami nu supplication ramana mah Ibrahim, nu tidings gumbira Yesus,jeung visi ku indung na kawas kitu, nu ibu ibu para nabi tempo - jeung nyaho yen ibu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) nempo salaku manéhna ngababarkeun kuring, lampu emitting ti dirina nu cahayana nu istana Siria, arek manéhna nempo maranehna. "Hal ieu ogé dilaporkeun dina Hafiz ibn Kathir sacararujukan tina otentik sayings prophetic nu lamun Lady Aminah teu katimu Nabi manéhna nempo cahya di jalan sarua jeung lamun manéhna ngababarkeun manéhna. (Muhaddith Al Bani anut ka ieu reprinted buku ibn Kathir sacara).
Ieu mangrupa hadits pohara penting sabab draws perhatian urang ka overlooked, pangkat pisan luhur Lady Aminah, bisa Allah jadi pleased jeung nya, ku cara nempatkeun dirina dina pausahaan elit of nabi Ibrahim jeung Yesus kukituna negating pamadegan maranéhanana anu mertimbangkeun nya jadi ngan antara rahayat hiji orientasi tegakalam saméméh Islam. Petik prophetic Ieu téh bukti yén Aisyah nu kahiji di antara babaturan deukeut Allah (awlia) dina Islam, jeung nu manéhna nyaéta ibu menak kulawarga imah Nabawi, saprak manéhna nempo jeung panon tina babaturan deukeut Allah ( awlia). Gelar ieu ranking ieu referenceddina hadits Ilahi, di mana Allah nyebutkeun, "Kuring bakal tetempoan-Na jeung nu manéhna nilik". Ieu ngandung harti yén manéhna nempo istana teu jeung eyesight teratur nya, nu bakal mustahil, tapi kalawan terang putra nya urang. Ku alatan éta, manéhna endowed manéhna jeung ngahargaan jeung susu pangalusna nya, sarta manéhna cahayana nya saméméh cahaya dunya.
Dina hadits ieu Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) manéhna disebut dirina minangka jalmi kadua ku ibu jeung bore saksi nya éta manéhna nempo sakabeh lampu, sedengkeun batur ngan Nu Uninga Ngeunaan eta tapi teu nempo. Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ngahormatan nya jeung disebut nya "IbuRosululloh Allah ". Teu ngan Lady Aminah sacara cahya, ngahargaan tapi kabagjaan nya jeung berkah anu diwariskeun ku Lady Khadijah mangka putri nya Lady Fatimah, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna.
Ieu téh, singket, rohmat Allah ka urang tina pamahaman hadits ieu. Ieu téh mangrupa rujukan otentik undisputable ka cahya Prophethood jeung teu aya hiji kudu mertimbangkeun hadits palsu nu nyebutkeun, "O Jabir, nu nyiptakeun kahiji ku Allah nyaeta cahya Nabi Anjeun" anu fabricator anakngaku jadi dilaporkeun dina Musannaf ku Abdul Razzaq, jeung teu.
THE PURITY OF LINEAGE HIS
Dina taun datang, Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) spoke tina lineage-Na nyebutkeun, "Allah kuring dibawa ka handap ka bumi di loins Adam terus Anjeunna nempatkeun kuring di loins Nabi Nuh jeung saterusna matak kuring ka loins Ibrahim. Allah proceeded pikeun mindahkeun kuring ti hiji loin mulya jeung kandungan murnika nu séjén nepi ka Anjeunna kuring dibawa kaluar ti kolotna mah. Euweuh di antarana anu kungsi ngagabung babarengan dina fornication. "

THE Putusan Lady Aminah AND Abdul AL Muthalib
Abdullah ieu lalaki ngora lamun manéhna maot ku alatan geus saeutik pisan ninggalkeun pamajikanana jeung orok unborn. Sadaya manéhna sanggup ninggalkeun eta ieu hiji pembantu Abyssinian ngaranna Barakah, nu hartina 'berkah', sababaraha onta, sarta sababaraha embé. Barakah ieu dipikawanoh ogé kalayan ngaran Ummu Ayman.
Dina eta poe ieu amalan mulya jeung well-ka-ngalakonan kulawarga ka entrust Orok maranéhanana karek lahir ka lembaga anu ngurus kulawarga alus hirup jauh ti Mekah mana orok nu bakal kurang kamungkinan kana keuna ku loba kasakit yén sadaya teuing mindeng dipirig nu jamaah haji.
Diantara anu kaunggulan tina ngirim hiji karek lahir jadi digedékeun di gurun ieu nu ieu aya nu Arab dina bentuk anak purest ieu diucapkeun, jeung prestasi tina diomongkeun murni Arab ieu paling sought sanggeus kualitas. Wayang kulit ogé diajar seni penting tina survival ngaliwatan silih asihsarta perawatan hiji sejen anu di turn nuju kana tata krama alus teuing jeung alam chivalrous.
Jeung ieu dina pikiran Lady Aminah jeung Abd Al Muthalib megatkeun pikeun ngirim Muhammad jadi digedékeun di gurun.

HALIMA, Putra abi DHUAIB
Geura-giru sanggeus lahir, sababaraha kulawarga Badui dijieun lalampahan dua kali-keu maranéhanana ka Mekah dina pilarian tina anak ka piara. Fee No ieu dipénta ku kolotna piara minangka salah bisa jadi anggap, rada hajat ieu pikeun nguatkeun dasi antara mulya, sumur-ka-ngalakonan kulawarga jeung sugan nampa hiji ni'mat ti kolotna anakatawa baraya.
Di antarana nu ibu ibu angkat prospektif ieu nona disebut Halima, putri Abi Dhuaib ti suku Bani Sa'ad jeung salakina Al-Harith, putra Abdul Uzza - anu leuwih dipikawanoh Abi Kabshah. Kulawarga Halima sacara sempet sok geus goréng jeung taun nu hususna anu geus kasar maranehna dina akun tinanu halodo nu geus devastated wewengkon éta.
Halima kungsi orok ngora dirina sorangan, jadi bareng jeung salakina, Abi Kabshah jeung orok maranéhanana ngumbara di pausahaan kulawarga séjénna ti suku maranéhanana ka Mekah. Halima dibawa putra nya salaku manéhna rode kana kalde maranéhanana whilst salakina walked ku sisi nya jeung domba maranéhanana lumpat sapanjang di gigireun maranehna. Waktu maranehnaNyetél kaluar, susu domba sacara geus sumber nu tetep nourishment maranehna, tapi Galur perjalanan nyandak tol sarta susu anak walunganana up. Susu Halima sorangan ieu cukup pikeun nyugemakeun orok nya, sarta loba waktu orok nya cried sorangan saré kaluar lapar.
Saméméh anjog di Mekah aya setback séjén salaku kalde Halima sacara dimimitian pikeun mintonkeun tanda lameness. Ngarah proceeded lalaunan di Pace sorangan whilst batur nuluykeun ka payun. Kusabab tempat reureuh, Halima jeung kulawarga nya éta anu pamungkas tina prospektif kolotna piara pikeun ngahontal Mekah.
Ku waktu Halima anjog unggal ibu ibu angkat prospektif séjénna geus ngadatangan imah kolot wishing pikeun ngirim maranéhanana karek lahir ka kasalametan gurun, sarta dipilih orok. Hiji-hijina orok nu tetep ieu Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), jeung nu ieu sabab Allah geus dipilihHalima jadi ibu suckling-Na.
Salaku Halima asup imah Lady Aminah sacara manéhna manggihan orok saeutik denok saré kana nya balik dibungkus dina shawl woolen bodas nu ngabawah sapotong héjo sutra geus disimpen. Instantaneously, ku boga hiji glance, dina cara nu sarua nu pamajikan jantung Firaun sacara geus ngeusi asih pikeun orok nuMusa, Allah kaeusi jantung Halima nu mibanda overflowing asih pikeun orok Muhammad. Allah geus dipilih Halima jadi ibu suckling-Na.
Halima ieu nungkulan ku kageulisan sarta salaku manéhna Bent ka handap pikeun nyokot manéhna nepi manéhna smelt seungit hipu tina kasturi. Fearing manéhna bisa ngaganggu manéhna, manéhna ditempatkeun leungeun nya leuwih dada sarta salaku manéhna teu, manéhna smiled mangka dibuka panon sarta ti panon-Na beamed lampu radian. Gently jeung lovingly, manéhna dicium manéhnaantara panon sarta ditawarkeun manéhna dada katuhu nya jeung geura dirasakeun hiji surge susu, manéhna ditarima payudara nya jeung suckled jauh contentedly. Sanggeus saeutik bari manéhna ditawarkeun manéhna dada kénca nya, tapi malah di umur ieu fairness pisan lembut ieu alamiah di alam sarta manéhna turun, ninggalkeun eta nyaanyar suckling lanceukna.

Saterusna dina poé éta, Halima balik ka salakina jeung ka manéhna nu aya no ragu dina pikiran nya manéhna hayang piara orok Lady Aminah urang - ieu teu boga konsekuensi ka dirina nu orok ieu anak yatim atawa nu nikmat ka hareup bisa jadi teu mungkin - orok kungsi lengkep captivated jantung nya.
THE Tentram peuting
Whilst Halima ieu asuhan Lady Aminah sacara orok, salakina, Abi Kabshah indit ka condong domba sarta pohara reuwas pikeun manggihan udder anak pinuh ku susu. Lamun manéhna milked eta aya kitu loba susu nu aya leuwih ti cukup pikeun nyugemakeun sakabéh kulawarga, peuting nu maranéhanana drank eusian maranéhanana jeung angon peacefully.Sabot maranéhanana awoke, Abi Kabshah exclaimed, "Halima, ku Allah mah tempo geus dipilih hiji sumanget Maha Agung, naha anjeun mere nyaho kumaha carana urang spent saperti peuting Maha Agung jeung anu ngarasakeun mangpaatna?"
THE Beungkeut
Ieu téh ngaliwatan susu nourishing hiji ibu angkat méré ka muatan nya nu orok gains hiji kulawarga nambahan kana nu nikah ka duduluran anak teu diijinkeun. Jeung tah ieu nu anak angkat Halima sacara bakal nujul ka dirina dina mangsa salajengna jadi "ibu" sarta ka barudak nya salaku "nadya jeung sadulur"-Na.
Katuhu ti pisan mimiti, nu beungkeut antara Halima jeung anak angkat nya kabukti jadi berkah pisan gede, for mah ngan jeung kulawarga nya tapi sakabéh suku bangsa. Jeung ieu alatan hubungan pisan deukeut ieu nu urang nya éta, dina taun nu dituturkeun, ditangtayungan jeung ngarah ka Paradise.
$ BAB 9 hirup di tanah gurun
Waktu geura-giru datang pikeun kolotna angkat pikeun ngatur off pikeun gurun imah maranéhanana jeung biaya maranéhanana, jadi Halima dijieun farewells nya ka Lady Aminah anu dibikeun putra nya tercinta nepi ka nya salaku manéhna diuk kana kalde nya.
Halima jeung salakina nya gancang ka perhatikeun sababaraha berkah nu terus datang jalan. Kalde maranéhanana geus sok jadi numpak slowest sabab ieu frail, sarta leuwih anyar némbongkeun tanda lameness kutang, tapi ayeuna kaluar-lumpat batur whilst sesa pihak nu kokotéténgan dina dina kaheranannanyakeun Halima lamun kalde ieu teh hiji sarua manéhna datang sareng.
THE Tanah Bani Sa'ad
Saméméh maranéhanana nepi ka di tanah Bani Sa'ad, végetasi kungsi geus jadi scant jeung kana ngahontal eta aya no végétasi di tetempoan, lahan ieu tandus, tanda tina halodo éta di mana bae. Tapi, domba Halima sacara bakal kiih off can sok mulang pinuh. Ieu jadi noticeable yen baturdi pihak nya ka shepherds maranéhna pikeun nyokot domba maranéhanana teras turutan Halima Kang, kumaha ogé hers sok balik lengkep sareng terus ngahasilkeun susu teh loba pisan, sedengkeun theirs henteu.
Ridho kungsi ceased kabur perhatian kulawarga Halima sarta basa aranjeunna nepi ka imah lahan maranéhanana jadi replenished sakali leuwih jeung tangkal korma bore hiji kelimpahan kaping.
AL SHAYMA
Halima geus hiji putri leuwih kolot ngaranna Hudhafa, ogé katelah Al Shayma. Al Shayma dicinta adi anyar nya dearly jeung pernah ngalaman ngadagoan jadi dipenta pikeun kasampak sanggeus manéhna. Nya ieu pisan happy waktu pikeun sakabéh kulawarga jeung anak angkat Halima sacara tumuwuh gancang dina kakuatan jeung outgrew lain anak umur nu sarua.
Suku Halima di sabagean ieu kawentar for urang diomongkeun Arab murni sarta loba sahiji séké anak geus jadi kawentar dina akun tina ucapan eloquent maranéhanana jeung sajak; ieu di lingkungan saperti anu Muhammad ngora diajar seni nu diksi nu hade murni Arab; kumaha ogé manéhna henteu diajar cara macaatawa nu nulis.
THE Balik ka Mekah
Halima kungsi ceased héran di tumuwuh jeung kakuatan anak angkat nya jeung salaku manéhna ayeuna heubeul dua taun jeung geus réngsé-Na weaning manéhna mikir ieu waktu manéhna ngadatangan indungna di Mekah, jadi olahan Tembok diwangun pikeun perjalanan.
Sabot maranéhanana ngancik Mekah Lady Aminah ieu delighted nempo jeung tahan putra nya sakali deui, tapi hiji wabah geus rusak kaluar jeung manéhna takwa pikeun kaamanan nya kitu deui ieu sapuk nu Halima kudu bisa mawa manehna balik jeung nya ka imah gurun maranéhanana.
THE Kahiji bubuka dada ngora Muhammad
Saeutik Muhammad dicinta ulin jeung baraya-Na tapi ogé ngarasakeun diuk sorangan ku sorangan. Sababaraha bulan geus diliwatan saprak-Na mulang ti Mekah nalika hiji poé salaku baraya-Na anu muter teu jauh antara domba jeung manéhna diuk sorangan Jibril datang ka manéhna jeung nyandak manéhna saterusna diteundeun manéhna ka handap dina taneuh jeungproceeded pikeun muka dada sarta nyabut jantungna. Ti jantungna manéhna dipiceun partikel hideung ngomong, 'Ieu mangrupa bagian tina Iblis di anjeun.' Mangka ti wadah emas manéhna dikumbah jantungna jeung cai Zamzam, disimpen ka tempat sarta resealed dada-Na.
Barudak lumpat ka ibu suckling-Na nyebutkeun, 'Muhammad geus ditelasan!' Teu lila afterwards Muhammad balik ka eta nempo rada bulak jeung Halima diayakeun manéhna gently di leungeun nya sarta nanya naon anu lumangsung. Manéhna ka dirina nu dada-Na geus dibuka. Hiji-hijina béda manéhna bisa mere nyaho ieu numanéhna mucunghul hiji paler saeutik ti biasa.
Anas Yesus, "Kaula bakal tempo tanda tina stitching dina dada-Na."
THE Muka kadua dada ngora Muhammad
Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ngabejaan urang waktu manéhna herding sababaraha sato, cenah, "Kuring ieu herding sababaraha sato jeung mah angkat-baraya balik anjir urang lamun dua lalaki maké robes bodas datang ka kuring. Maranéhanana diayakeun kuring tightly jeung pamisah muka dada, da tikoro mah turun ka beuteung mah. Saterusnamaranéhanana dipiceun jantung mah jeung dibeulah eta muka. Tuluy maranehna dikumbah jantung sarta dada kuring jeung salju nepi ka maranehna geus cleansed dinya. "Salah sahiji malaikat ceuk ka nu sejen," beuratna manéhna jeung sapuluh urang bangsa-Na, "tapi kuring outweighed maranehna. Jadi cenah," beuratna manéhna jeung hiji ratus bangsa-Na, "tapi kuring masih outweighed maranehna.Saterusna manéhna ngomong, "beuratna manéhna jeung hiji rebu bangsa-Na," tapi sakali deui mah outweighed maranehna. Whereupon Malaikat ngadawuh, "Lamun anjeun ka beuratna manéhna jeung saluruh bangsa-Na manéhna masih bakal outweigh kabeh!" Manéhna ka Sahabat nya éta dua lalaki éta malaikat jeung nu unggal putra Adam, iwal Mary jeung dirinaputra ieu keuna kana ku Iblis di lahir.
Fearing Pikeun kaamanan, eta ieu mutuskeun pikeun mulang ka Muhammad ngora ka Lady Aminah, jadi sakali deui Halima diatur off jeung Muhammad ka Mekah.
@ HALIMA nu kaputusan
Halima mutuskeun teu bisaeun Lady Aminah alesan nyata pikeun mulang awal-Na tapi Lady Aminah ieu gancang sadar manéhna ieu concealing hal. Dina panungtung Lady Aminah persuaded Halima béjakeun nya alesan nyata pikeun mulang putra nya urang.
Lady Aminah listened intently ka rekening bubuka dada sarta sieun Halima sacara yén sababaraha jin jahat bisa nyoba ngarugikeun manéhna. Lady Aminah comforted nya jeung ka dirina nu teu ngarugikeun bakal datang ka manéhna alatan manéhna geus ka nu manéhna Linggarjati pikeun peran penting. Manéhna ogé ka Halimangeunaan kakandungan Maha Agung nya jeung dina cahaya nu geus shone ti kandungan nya. Sanggeus sidang ieu, jantung Halima sacara ieu di karapihan sakali beuki greatly bungangang nyaho takwa nya pikeun anak angkat tercinta nya éta unfounded.
Lady Aminah thanked Halima for nu ngurus asih manéhna méré putra nya jeung tah ieu dina yuswa genep manéhna balik ka hirup jeung indungna di Mekah.
$ BAB 10 hirup A NEW di Mekah
Ieu teu lila saméméh Muhammad ngora geus netep turun pisan happily ka gaya hirup teu karunya kitu di Dayeuh Mekkah jeung kapanggih manéhna kavling tina cousins, hiji akina kaasih ngaranna Abd Al Muthalib, kitu ogé loba uncles jeung aunts.
Di antarana barudak Muhammad dicinta paling éta Hamza jeung adina ngora-Na Safiah, anak akina, Abdul Al Muthalib. Muhammad jeung Hamza éta praktis umur sarua kitu, Muhammad ieu para kokolot, sanajan téhnisna diomongkeun, Hamza ieu pamanna jeung Safiah si bibi-Na.
THE Lalampahan TO YATHRIB
Hiji poe, Lady Aminah diajar nu dagang hiji bakal geura-giru bisa ninggalkeun Mekah jeung kudu ngaliwatan Yathrib (Medina) dina jalan na kalér jeung manéhna pisan hayang nyokot putra ngora nya nganjang ka astana ramana Abdullah. Ieu ogé kasempetan nu alus pisan pikeun Muhammad, anu ayeuna genep, papanggih sesacousins ​​sarta baraya anu cicing aya.
Barakah, pembantu Lady Aminah Kang, nyieun olahan dipikabutuh pikeun poé lalampahan sabelas sarta di pausahaan ku Abdul Muthalib diatur leutik dina lalampahan panjang maranéhanana babarengan jeung Muhammad ngora.
Nu Suci, Kulawarga ari di Yathrib salila sabulan jeung Muhammad ngora papanggih leuwih cousins-Na, anak Adiyy. Manéhna ngarasakeun keur sareng maranehna jeung indit langlayangan ngapung sarta kadangkala bakal mawa manéhna ka oge badag maranéhanana mana manéhna pelajari ngojay. Ieu hiji waktu happy tapi bulan geura-giru dibikeun jeung dagang nuLinggarjati ka Mekah ieu siap ninggalkeun, ngarah dijieun farewells maranéhanana jeung undur.
THE Pupusna Lady Aminah
Salaku dagang nu journeyed ka Mekah, Lady Aminah dicandak gering sacara serius jeung kungsi pulih. Malaikat nyandak jauh jiwa nya di hiji désa disebut Al Abwa jeung geus aya nu manéhna Lies dikubur.
Loba warsih saterusna di perang Uhud, di Maret nepi ka Uhud, pamajikan Hind Abu Sufyan disebut kana hirarki nu Koraysh ka ravage makam indungna Lady Aminah. Sanajan hatred maranéhanana Nabi ieu gede, maranéhanana ngira yén polah saperti bakal jadi hal hina ngalakonan jeung nusuku Arab bakal repulsed ku aksi maranéhanana, nu kokotor nu bakal kungsi jadi musnah, sarta ogé ieu jadi panto maranehna teu rek dibuka. (Dina taun anyar, nu pengikut Abd Al-Wahab jeung ibn Taymia murag pondok tina étika kafir Mekah. Maranéhanana desecrated pakuburan tina Nabawiibu Lady Aminah, Lady Khadijah jeung loba rumah tangga silsilah Nabi jeung Sahabat dina Baqia ku leveling eta jeung ngajadikeun eta unrecognizable. Nu kuburan ayeuna teu dipikanyaho sarta teu dicirian. Nu pengikut Abd Al-Wahab andibn Taymia ogé tanggung jawab peletakan runtah loba Islam signifikanCilincing jeung neighborhoods saperti Hudabayiah jeung ngaganti poto eta sareng ngaran sekuler. Struktur modern di Mekah jeung Madinah eunteung maranéhanana New York jeung ngan struktur asli tetep di Mekah téh Ka'bah).
Barakah jeung Abd Al Muthalib teu pangalusna maranéhna pikeun kanyamanan Muhammad ngora nu saddened nu jantung jadi kosong di leungitna indungna jeung babarengan maranéhanana dijieun perjalanan heartbreaking ka imah akina di Mekah. Abd Al Muthalib nyandak putu-Na kana rumah tangga sorangan jeung anu pohara hususcinta nu kabeungkeut eta komo deukeut babarengan.
THE CINTA OF Abdul AL Muthalib
Pikeun sababaraha taun Abd Al Muthalib anu dicokot ka saré deukeut Ka'bah di Hijr Ismail, tempat di mana anjeunna geus ka dina visi pikeun ngagali pikeun sumur Zamzam sababaraha taun samemeh Abdullah, bapana Muhammad lahir. Dina Hijr Ismail dipan-Na bakal sumebar kaluar pikeun manéhna jeung leuwih sering ti teu ieuaya nu hiji bakal manggihan manéhna.
Aya hiji aturan teu katulis mana teu saurang ogé diuk dina dipan Abd Al Muthalib Kang, malah teu putra ngora-Na Hamza, kumaha saperti ieu asih manéhna pikeun putu-Na Muhammad nu manéhna sorangan ieu wilujeng sumping ngagabung manéhna aya di dinya. Hiji poé sababaraha uncles Muhammad kapanggih manéhna linggih dina dipan jeung ngusulkeun manéhna teu kudu ngalakukeunkitu. Geuwat, akina ka aranjeunna, "Mari Kita putra mah mondok, ku Allah, anjeunna ngabogaan mangsa nu bakal datang gede." Nu Muhammad ngora ieu sumber nu tetep pelesir ka akina jeung boh ngarasakeun perusahaan ti nu séjén. Saperti ieu kapribadian endearing nya eta saha papanggih Muhammad dicinta manéhna.
Ieu noticeable pisan dina umur lembut saperti, Muhammad némbongkeun tanda hikmah jauh leuwih taun sarta lamun Abd Al Muthalib dihadiran rapat tribal penting di DPR Rapat jeung sesepuh sejenna suku, manéhna bakal nyokot putu-Na jeung manehna. Pamadegan Muhammad ieu mindeng sought di earnestsanajan umur-Na, whereupon, Abd Al Muthalib bakal proudly mairan, "Aya hiji mangsa nu bakal datang gede dihareupeun pikeun putra mah!" Abd Al Muthalib sok disebut jeung bangga ka putu-Na salaku mahluk "putra"-Na.
Komo dina ieu taun awal Abd Al-Muthalib instinctively terang peran kahareup putu sarta ngomong, "Muhammad nabi bangsa ieu." Kadieunakeun, Nabi, tanpa bangga dikonfirmasi nu nyebutkeun Abd Al-Muthalib sarta ngomong, "I am Nabi bangsa ieu, sarta ieu teu bohong. Kami bin Abd Al-Muthalib."
THE Pupusna Abd AL Muthalib
Abd Al Muthalib ieu ayeuna dalapan puluh dua taun umur jeung sababaraha bulan sanggeus ulang tahun kadalapan putu-Na sacara manéhna dicokot gering jeung ngaluluskeun jauh. Saméméh Abd Al Muthalib maot manéhna dipercayakeun lembaga anu ngurus putu pikeun putrana Abu Tholib, lanceukna getih Muhammad bapana Abdullah, jadi tanpa ragu Abu Thalibgladly jadi wali Muhammad jeung nyandak manéhna kana rumah tangga sorangan.
Salaku bier Abd Al Muthalib sacara ieu dibawa ka tempat anu katelah Al Hujun pikeun kakubur, loba walked di prosesi pamakaman sarta Cucu ngora-Na héd loba lawon salaku manéhna walked sareng maranehna ka graveside teh. Ieu hiji waktu duka gede.
Kawas ramana samemeh manehna, Abu Tholib jadi wali asih ka ganteng sarta pamajikanana, Fatimah, putra Asad, putra Hasyim, sarta satengah adi of Abd Al Muthalib, teu sadaya manéhna bisa pikeun ngimbangan ibu manéhna leungiteun. Mémang, saperti ieu darajat perawatan nya nu dina mangsa salajengna sanggeus tercinta nyatrust geus attained prophethood, manéhna ka maranéhanana kira-kira manéhna nu tinimbang mugi Gusti balik lapar, Fatimah bakal pikaresep, nu mungkinkeun paraputrana sorangan balik tanpa. Sanajan kitu Muhammad ngora ieu kungsi Irakus sarta bakal babagi naon bae ieu manéhna dibikeun.
Sanggeus pupusna Abd Al Muthalib nu ascendancy ka imah Hasyim geus ngaruksak keur kulawargana. Sadaya tapi salah sahiji kantor menak anjeunna tos dilaksanakeun pikeun jadi lila ayeuna dibikeun ka Harb, putra Umayyah. Hiji-hijina posisi kenca pikeun rumah tangga ieu nu of nyadiakeun pikeun jamaah haji.
THE GUARDIANSHIP OF Abu Tholib
Lamun Abd Al Muthalib diliwatan jauh aya saeutik pisan kénca pikeun ahli waris pikeun inherit jeung Abu Tholib, sanajan kaayaan-Na anu diwatesan, ieu beunghar warisan, honor, jeung priyayi. Kawas bapana, manéhna dicinta keponakan-Na dearly jeung aya teu nanaon manéhna moal ngalakukeun pikeun manéhna. Loba hiji peuting ngoraMuhammad bakal kapanggih snuggled nepi ka pamanna di bed, saré peacefully nepi ka lampu subuh.
Salila poé, Muhammad bakal balik jeung anakna dimana wae Abu Thalib bisa jadi aing jeung sia dina yuswa cukup Abu Thalib Nu ngajarkeun ka manusa nu ngurus lembut jeung skill kumaha jadi angon master. Flock Abu Thalib sacara ieu sumber vital dahareun jeung panghasilan ka kulawargana. Ieu hiji posisi kapercayaan jeung hiji iyeu teu ragu ngelingannu paling nabi, aman damai jadi kana eta, nya éta shepherds di hiji wanci atawa nu lian salila kahirupan maranéhanana.
THE Halodo
Halodo geus stricken Mekah jeung padumukan tatangga anak di lebak kitu deui nu sanesna. Ieu hiji waktu teuas for everyone boh nu lila terus ngora nu sapuk. Abu Thalib ieu pohara disegani di suku sarta dina jaman nu kudu kawas ieu, maranéhanana mindeng bakal ngahurungkeun manéhna kanggo bantuan nu jeung saran.
Kaayaan terus worsen, jadi di desperation sababaraha tina Koraysh indit ka Abu Thalib nanyakeun ka manéhna solat pikeun hujan. Muhammad ieu sareng anjeunna sarta ngadangukeun paménta maranéhanana jadi babarengan, maranéhanana dijieun jalan ka Ka'bah ka supplicate pikeun lega.
Sabab salah ngasupkeun precincts tina Ka'bah, langit ieu biru jeung panas panonpoé ngéléhkeun turun sagampil eta geus dipigawé kitu keur loba minggu. Abu Thalib jeung budak ngora ngadeg ku tembok tina Ka'bah jeung supplicated pikeun hujan. Na jero waktu, awan dikumpulkeun sakabéh arah ti jeung hujan mimiti turun - nuhalodo ieu leuwih. Kawas Halima, Abu Tholib ieu gancang pikeun mikawanoh sababaraha berkah manéhna jeung sajabana babarengan aya dina rekening keponakan-Na.
$ CHAPER 11
THE Taun awal
Ieu waktu keur lalampahan taunan ka Suriah. Sanajan Hasyim geus pacts aman jeung suku-suku sapanjang rute dagang sababaraha taun saméméhna, lalampahan ieu arduous jeung teu tanpa bahaya. Jeung ieu dina pikiran Abu Thalib megatkeun pikeun ninggalkeun keponakan-Na balik pamikiran ieu leuwih alus for mun manehna tetep di imah jeung Fatimahjeung nya barudak séjénna.
Lamun waktu datang pikeun dagang ka indit, Muhammad, saha ieu ayeuna heubeul dua belas taun, bergegas nepi ka manéhna jeung threw leungeun-Na kira-kira manéhna. Abu Thalib pernah ngalaman jantung ka ingkar nanaon keponakan-na di sakabeh jeung saterusna ieu sapuk yén anjeunna bakal ngagabung manéhna dina lalampahan panjang kaler ka Syria.
BAHIRA, THE biarawan
Sanggeus loba minggu perjalanan arduous dagang nu nepi ka di kira-kira Howran - nu ieu dina waktu nu dikadalikeun ti Kakaisaran Romawi - di wates Basra jeung ieu aya nu hiji biarawan pertapa cicing nu dibikeun ngaran ieu George tapi anu leuwih dipikawanoh Bahira.
Bahira geus cicing aya salila sababaraha taun jeung diwariskeun padépokan ti kasuksesan monks pertapa. Leuwih ti abad, dokumén agama penting geus dibawa ka padépokan jeung ditinggalkeun ku predecessors nya kitu Bahira geus hasil karya hirupna pikeun diajar eta oge jeung geus jadi pohara boga pangaweruh.Dina dokumén éta prophecies nu ka of nabi sejen datang sanggeus Yesus, aman damai jadi kana manéhna. Nu prophecies nu dijelaskeun dina jéntré waktu di mana manéhna bakal lahir, penampilan-Na, karakter, jeung kasang tukang jeung ieu kahayang dearest Bahira pikeun jadi kaberkahan hirup cukup lila pikeun nempo manéhna.
Hiji poé salaku Bahira ieu niis di luar padépokan-Na manéhna noticed hiji dagang datang ti arah Aqabah nyieun jalan na ka arah kota. Ieu hiji tetempoan umum pikeun nempo caravans nyieun jalan aya, tapi manéhna gazed ka arah eta anjeunna noticed nu aya hal anu pohara béda ngeunaan hiji ieu.Salaku dagang diliwatan ku batu jeung tangkal maranéhanana sujud ka handap sarta Bahira terang ti learning nya eta ieu ngan lumangsung pikeun nabi.
Lamun dagang nu nepi ka désa-Na Bahira indit kaluar papanggih deui jeung ngondang caravaners pikeun makan a. Pas anjeunna ningal ngora kolot budak dua belas taun Muhammad, jantungna ngéléhkeun leuwih gancang salaku cenah, "manusa ngora, ku Al-iwung jeung Al-Uzza, kuring hayang nanya sababaraha pertanyaan." Nu Muhammad ngora ngawaler, "Naha teukuring nanya ku Al-iwung jeung Al-Uzza, ku Allah, aya aya sia aya leuwih hateful ka kuring ti maranehna. "Mangka Muhammad ngora ceuk sopan ka Bahira," Tanya kuring naon bae nu anjeun resep. "Whereupon Bahira questioned manéhna ngeunaan sagala rupa perkara, komo-Na sare. Saterusna Bahira melong panon sarta saterusna pikeun segel antara-Nataktak. Unggal balesan nu Muhammad ngora geus dibikeun jeung physique-Na complied jeung katerangan Rosululloh ahir Allah, (salla Allahu alihi ieu sallam), dina Kitab Suci anjeunna ngalaman spent hirupna nalungtik
Saterusna Bahira ditanya Abu Thalib ngeunaan hubungan pikeun budak ngora. Abu Thalib jawab saperti ieu prakték ilahar keur hiji mamang pikeun nujul keponakan-Na, "Nya eta putra mah". Whereupon Bahira ngomong, "Nya teu bisa putra Anjeun ramana, teu kudu hirup", jeung Abu Thalib ka manéhna yén manéhna bener jeung nu Muhammadieu teu putrana sorangan tapi rada anak adi almarhum-Na Abdullah.
Bahira terang tanpa ragu nu ieu budak ngora Linggarjati pikeun jadi Nabi ahir Allah jeung nyandak nahan leungeun sarta nyatakeun, "Ieu master tina alam. Allah bakal ngirim manéhna salaku rahmat ka alam."
Nu Korayshi padagang éta astounded jeung ditanya naha anjeunna tos dijieun hiji pernyataan saperti. Bahira ka eta nu sabab ngumbara ka arah desa anjeunna ngalaman ditempo hiji awan ngambang di luhur dagang teh, di handap ieu eta, jeung lamun dagang nu robah arah, awan oge ngarobah arah casting kalangkang pelindung anakngaajulan. Bahira ogé ngingetkeun aranjeunna nu basa aranjeunna anjog maranéhanana geus sagala nyokot panyumputan ti panonpoé dina kaayaan ngiuhan di tangkal tapi lamun budak ngora anjog aya aya tempat pikeun manéhna diuk iwal di panonpoé. Manéhna Drew perhatian maranéhanana sangkan eta nu jadi budak ngora diuk ka handap dina panonpoé, cabangtangkal pindah jeung tuang ngiuhan di maranéhanana leuwih manéhna jeung kajadian anu lumangsungna saperti ngan aya kajadian ka nabi.
Bahira terang for tangtu nya hayang dearest geus kaeusi jeung yén anjeunna ngalaman geus dikaruniai hirup cukup lila pikeun minuhan budak Linggarjati jadi Nabi ahir Allah. Tapi, lamun Bahira diajar tina tujuan dagang sacara manéhna jadi deeply troubled. Manéhna disarankan Abu Tholib teu balik nu mana wae nu salajengna sababbakal ngaliwatan hiji pakampungan Yahudi jeung urang Yahudi bakal yakin pikeun mikawanoh tanda jeung nyobian sono ka manéhna, sabab geus maot loba nabi saméméhna, sarta jadi Abu Thalib jeung budak ngora balik ka Mekah.
KarakterEARLY
Muhammad tumuwuh jadi tenang, nonoman wijaksana preferring ka kasampak sanggeus domba pamanna sacara tinimbang maen jeung barudak sejenna Mekah. Manéhna dicinta nu karapihan jeung tranquility tina lembah jeung mountainside. Sedengkeun tending flock pamanna sacara manéhna baris lolos nya waktu observasi jeung marveling dikeajaiban kreasi Allah.
Kawas sadaya budak lalaki bangsa Koraysh manéhna diajar seni wawanen jeung kumaha pangalusna pikeun membela sorangan. Muhammad eyesight pisan getol jeung tah ieu teu heran manéhna jadi hiji Archer alus teuing kawas karuhun-Na Nabi Ismail.
Kabeh anu terang manéhna dipikawanoh reputasi-Na for nu keur jujur, dipercaya jeung antara qualities rupa lianna, intelegensi-Na.
Manéhna sok indit kaluar ti jalan ka oblige para sahabatna. Anjeunna nu paling kindhearted jalma, chaste jeung marahmay. Manehna nyieun jangji, anjeunna sok terus eta jeung disebut ku anu terang manéhna Al-Ameen hartina dipercaya.
THE REPAIRING OF KA'BAH THE
Nu modesty Nabi ieu ditangtayungan ku Allah, sarta carita geus nepi urang ngeunaan panyalindungan ieu salila perbaikan karya dina Ka'bah.
Ieu adat, pikeun Koraysh lamun ngawangun mawa batu di robes maranéhanana jeung leuwih sering awakna jadi kakeunaan. Muhammad, ieu ngeunaan ngumpulkeun jubah-Na kawas batur, tapi manéhna nyegah ku sawarga ti cara eta, jeung murag ka taneuh jeung teu teruskeun raising tina jubah-Na.
THE Kawinan
Aya jadi kawinan di kota, jadi olahan elaborate geus geus dijieun jeung tabel rupa disiapkeun. Lamun babaturan Muhammad diajar tina festivities, maranéhanana éta melang ka gabung dina sagala fun jeung bergegas pikeun manggihan Muhammad nanyakeun ka manéhna balik sareng maranehna. Festivities saperti ieu teu mikatmanéhna pisan tapi babaturanana hayang manéhna balik jeung anakna jeung manéhna teu jalma ka nguciwakeun saha, manehna jadi sapuk pikeun marengan maranehna jeung nanya ka budak anu herding domba jeung manéhna lamun manéhna bakal condong ka domba dina henteuna-Na.
Sabab neared imah panganten awewe sacara sora musik tumuwuh louder jeung louder. Ujug-ujug, Muhammad ieu nungkulan ku tiredness ekstrim jadi manéhna ka babaturanana ku anjeun dina tanpa manéhna, sarta teu lila saterusna manéhna murag disada sare jeung teu bangun nepi ka poe di handap ieu nalika festivities éta leuwih.
THE Umur jahiliah
Kaayaan di Arabia geus mudun ka extent saperti nu rajapati, lewdness, profanity, judi, jeung mabok ditéang jeung depravities séjénna geus jadi ilahar. Miskin jeung lemah dirawat pisan parah jeung posisi awewe ieu cukup deplorable. Loba awewe anu dicabut sakabeh maranéhananahak, maranéhanana bisa meuli jeung dijual di whim jeung lamun maranehna aya kajadian ka inherit, poma maranéhanana ieu leuwih gampang ti henteu, disita ku salaki maranéhanana.
Pikeun loba, nu éra greatest pikeun hiji awewe ieu méré lahir ka putri. Manéhna sorangan ieu blamed jeung aeb murag kana kulawarga. Sadaya katresna orok teuing mindeng polos anu dikubur hirup atawa komo strangled di lahir. Tapi, ieu teh hal di seuseueurna tribles Arab saloba dimangfaatkeun istri maranéhananajeung abhorred prakték infanticide.
Lolobana suku terang bentuk saeutik atawa teu pamaréntah sarta unggal suku ieu merdika ti séjénna iwal ti satru occasional; salaku Hasilna, rivalries jeung jero rooted jealously mindeng prevailed. Feuds Tribal ilahar jeung sagala teuing mindeng asal pikeun feud kungsi layu ti memori tapi nu ieu tinano konsekuensi, feud hiji ieu feud hiji, sarta ku kituna ieu perpetuated tanpa hal, ti hiji generasi ka anu dihasilkeun saterusna dina shedding tina loba getih.
Sedengkeun pikeun Ka'bah, ayeuna housed leuwih 360 brahala jeung pakaya-tellers anu consulted boh kaputusan utama jeung pati penting. Goib ieu ayeuna cara hirup - ieu umur nu poék - umur jahiliyah.
THE Perang FIJAR
Muhammad ieu lima belas taun umur lamun pasea antara suku tina Koraysh jeung Banu Kinanah di handapeun komando Harb, putra Umayyah sacara bitu antara maranéhna sarta bangsa Kais Ailan.
Saprak waktu nabi Ibrahim jeung Ismail, bulan nu tangtu taun geus diayakeun suci. Salila bulan ieu karusuhan fisik antara suku geus jadi mastikeun dilarang. Tapi, aturan ieu rusak lamun Al Barrad, putra Kais Al Kinani Kang, ditelasan Urwah Al marahal, putra Utbah Al Huwazini urang.
Perangna nu ensued jadi katelah "Patempuran Fijar" sabab lumangsung salila bulan dilarang. Abu Thalib nyandak bagian dina tarung nu Linggarjati ka bitu spasmodically liwat hiji periode opat taun, kumaha Muhammad teu nyokot bagian, rada manéhna dikumpulkeun panah stray pikeun pamanna.
THE Perjangjian FUDUL
Nu clashes abated jeung perdamaian ahirna dibalikeun. Najan kitu, urang ngarasa kudu ngabentuk satru nu diteken kekerasan jeung hal nu teu adil, jeung cipta hak lemah jeung malarat. Hasilna rapat ieu disebut pikeun di imah Abdullah, putra Judan sacara anu ngahasilkeun naon ieudipikawanoh salaku Pajangjian Fudul.
Maranéhanana anu nyandak bagian éta ti turunan Hasyim, Muthalib, Asad, Zuhra jeung Tamin babarengan jeung Muhammad ngora jeung uncles-Na. Abu Bakar, nu dina mangsa salajengna ieu ka jadi baraya paling rido di Islam silsilah Nabi jeung bapana Abu Bakar Abu Kuhafah tina Taym éta ogé pamilon. Nuroh miang ti bangga tribal pre-Islam ieu mang Landmark kapercayaan gede salaku hal nu teu adil ieu rampant.
Salah sahiji faktor contributing ka Pajangjian Fudul lumangsung lamun jadi sudagar ngadatangan ku ngaran Zubaib datang ka Mekah ka ngajual barang dagangan sarta putra Al-Salaku Wail As-Sahmy sacara sapuk meuli consignment teh. Deal ieu struck, jeung Al-Sakumaha, putra Wail sacara narima barang, tapi saterusna nampik mayarharga sapuk.
Sanajan sudagar ieu jauh ti imah jeung teu boga sasama séké ngarojong anjeunna, anjeunna tos teu acan daunted ku lemah tina jabatanna. Manéhna geus naek ka puncak gunung, sarta banding ka maranéhanana hadir ngeunaan urus adil tapi Koraysh geus mayar teu perhatian.
Lamun chieftains Koraysh diajar tina hal nu teu adil, maranéhanana disebut keur rapat di putra imah Abdullah Judan, sarta Al-Sakumaha, putra Wail sacara ieu maréntahkeun ka mayar hutang pikeun Zubaid.
Saperti ieu pentingna perjangjian ieu nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) saterusna ka Sahabat-Na, "Mémang mah disaksian ku uncles mah, di imah putra Abdullah Judan Kang, hiji pajangjian nu leuwih tercinta ka kuring ti herd hiji sapi. Ayeuna di Islam, lamun kuring éta jadi dipenta pikeun partake di hiji halsarupa, kuring bakal narima. "
TRADE
Ku ayeuna, Muhammad kungsi jadi manusa ngora. Nu journeys dagang manéhna geus dijieun kalayan pamanna geus ngajarkeun ka manusa loba hal, tah ieu alam anu manéhna teuing kudu bisa mawa ka dagang salaku mata pencaharian a.
Aya éta maranéhanana di Mekah anu miboga loba pakaya ngaliwatan dagang. Sababaraha di antarana, pikeun hiji alesan atawa lain, milih teu marengan nu caravans dina misi maranéhanana, preferring ka entrust barang jeung duit maranéhanana ka caravaner nu tangtu di mulang dibikeun pangsa tina untung. Tapi, bisa dipercaya jeung dipercayaurang geus jadi beuki hese neangan.
Kecap Muhammad nyaéta beungkeut sarta reputasi-Na pikeun fairness, kajujuran, jeung trustworthiness anu dipikawanoh ku sadaya di Mekah, jadi lamun manéhna mimiti dagangan atas nama batur, pangusaha Mekah tampi manéhna salaku pasangan kauntungan-babagi maranéhanana.
Teu ngan saukur mawa dagang maranéhanana anu Mekah dipercanten manéhna. Maranéhanana dipercanten manéhna lengkep dina pangaweruh nu nanaon ditempatkeun di safekeeping-Na bakal balik tanpa ngurangan. Hiji bisa jadi geus ekspektasi nu manéhna baris geus dibayar hiji fee pikeun layanan saperti kitu manéhna henteu kungsi dipénta, dipikahayang, atawaditarima fee a. Rasa alamiah Nya fairness didikte nu narima fee hiji pamustunganana bakal detract tina nilai kabeungharan éta jelema.
Saperti ieu reputasi impeccable nya éta boh pangusaha jeung séké bakal nujul ka manéhna salaku "Al Amin", dipercaya teh.
Nya éta ngaliwatan conto Muhammad tina adil-dagang nu dina mangsa salajengna Sahabat-Na ditiru prakték sarta jadi pohara suksés dina sagala aspék dagang. Maranéhanana anu traded jeung maranehna, jadi maranehna Muslim atawa non-Muslim di Tatar Arab atawa di nagara sejen, terang yén maranéhanana bisa ngandelkeun kana pasangan dagang maranéhananasarta bakal kungsi jadi ditipu.

$ BAB 12 nikah
KHADIJAH, Putra KHOULID
Di antara para padagang ti Mekah mangrupakeun well-ngamangfaatkeun, menak, refined, jegud nona randa heubeul opat puluh taun ngaranna Khadijah. Biasana ieu pohara geulis sarta miboga loba suitors kitu, manéhna turun nawaran maranéhanana nikah.
Abu Thalib ngusulkeun ka keponakan-Na, anu ayeuna dua puluh lima, yén manéhna bisa jadi hayang kontak Khadijah pikeun nanyakeun naha manéhna bisa jadi kawas manéhna dagang atas nama nya. Muhammad, sanggeus diurus ngan jeung padagang jalu, ieu rada respectfully malu nanyakeun ka dirina, jadi manéhna ka pamanna nu sugan manéhna bakal ngirim baturkontak ka anjeunna lamun manéhna diperlukeun ladenan-Na.
Lamun warta paguneman nepi Khadijah, manéhna ka maranéhanana deukeut ka nya lamun manéhna geus ngan dipikawanoh manéhna daék dagangan jeung pakaya nya manéhna bakal masihan manéhna kasempetan lila saméméh, jeung saterusna utusan anu dikirim ka ngajak manéhna datang ka imah jeung diskusi arrangements nya.
Lamun Khadijah papanggih Muhammad manéhna respectfully ditaros upami manéhna baris nyokot eta kana dirina meta atas nama nya jeung sambarangan nya. Manéhna ka manéhna yén Aisyah geus geus diajar tina reputasi-Na pikeun kajujuran jeung truthfulness jeung terang moralitas luhur-Na. Muhammad sapuk jeung salaku tanda apresiasi manéhna kamanéhna manéhna ngalakukeunana kasinugrahan manéhna jeung dua kali jumlah biasa. Muhammad ditarima, thanked Khadijah pikeun generosity nya, sarta malik deui kana pamanna bejakeun ka manéhna beja alus. Pamanna ieu delighted jeung ka manéhna Allah geus dikirim manéhna berkah ieu.
Ngan nyanghareupan ahir bulan Dhul Hijjah, Muhammad, dina pausahaan tina devoted babu Khadijah sacara Maysarah, pakakas kaluar pikeun Syria dina lalampahan kahijina. Kana ngahontal lelewek Tayma, Muhammad jeung Maysarah diuk ka handap pikeun sesa dina kaayaan ngiuhan di tangkal nu teu jauh ti padépokan tina biarawan ngaranna Nastura,nu heran bergegas kaluar ka salam manéhna.
Sanggeus ukar tina salam, Nastura dicium sirah jeung suku Muhammad lajeng ngadawuh, "Kuring percaya anjeun, jeung tega saksi, yen Anjeun teh hiji Allah disebutkeun dina Kitab Taurat." Lamun Nastura nempo tanda antara taktak, manéhna dicium manéhna kitu deui nu sanesna jeung bore Nyaksikeun yen Muhammad ieu jadi taya lian tiutusan Allah, nu nabi maca jeung nulis tina saha Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna, geus prophesied bakal datang. Saterusna, manéhna ngahurungkeun ka Maysarah jeung ka manéhna, "Nya eta Nabi pamungkas, kuring keukeuh mah bisa jadi sareng anjeunna waktu anjeunna disebut!" Maysarah dicandak aback ku pernyataan Nastura Kang, ieu memang hiji halBejakeun ka Jeng-Na.

Sanggeus nyokot farewells maranéhanana Muhammad jeung Maysarah terus dina jalan ka Basra jeung salaku panas panonpoé pertengahan poé blazed handap, Maysarah noticed awan casting kontinyu, ngiuhan di pelindung maranéhanana leuwih pendamping-Na.
Sabot maranéhanana ngancik tujuan maranéhanana Muhammad menyimpulkan dagang sarta wasted setelan off deui ka Mekah waktu no. Loba poé diliwatan saméméh maranéhna nepi ka wates akrab Mekah mangka di lila pamungkas, maranéhanana pamustunganana nepi ka imah Khadijah sacara kira-kira pertengahan poé.
Ngan saméméh datangna maranéhanana Khadijah nu geus istirahat di hiji kamar luhur, kajadian ka glance kaluar tina jandela nya jeung nempo eta balik, tunggang dina onta maranéhanana. Tuluy ka kaheranan nya, sakumaha manéhna kokotéténgan nepi ka langit manéhna nempo awan drifting luhur Muhammad, shading manéhna ti panas sengit panonpoé.
Sanggeus onta geus dihadiran, Muhammad indit ka salam Khadijah jeung nyaritakeun nya tina trades anjeunna tos dilakukeun; ka reuwas nya manéhna kapanggih dagang nya geus dua kali. Khadijah, bener ka kecap nya terus jangji nya jeung méré Muhammad kasinugrahan ganteng-Na. Saterusna, Khadijah spoke ka Maysarah ngeunaan perkara mégasarta manéhna teuing dikonfirmasi anjeunna ngalaman ditempo hal anu sarua di sakuliah perjalanan. Manéhna ogé patali paguneman bewildering jeung witnessing tina biarawan pertapa, Nastura, jeung ka nu loba berkah maranéhanana encountered kana lalampahan maranéhanana.
THE Nikah ANTARA Muhammad sarta Khadijah
Khadijah geus deeply pindah jeung impressed ku hal Maysarah ka dirina. Dulur misan Her, Warakah, anu oge versed dina kitab suci, ogé spoke kacida manéhna jeung saterusna manéhna dikirim babaturan nya, Nufaysah putri Maniya, pikeun discreetly inquire naha anjeunna tos teu nikah.
Walonan Nya éta basajan, ieu alatan manéhna geus saeutik pisan duit pikeun ngarojong hiji pamajikan jeung kulawarga. Nufaysah ditanya manéhna lamun manéhna bakal mertimbangkeun nikah hiji, nona éndah beunghar kalahiran mulia, whereupon Muhammad inquired saha nona nu bisa jadi jeung ieu ka ieu Khadijah. Muhammad ieu pisan senang. Manéhna dimangfaatkeun Khadijah,salaku manéhna katelah di antara Ladies tina Koraysh salaku "Jeng tina Koraysh" jeung "Al Tahirah" - hasil murni.
Muhammad indit ka Abu Thalib ka nyaritakeun proposal jeung maranehna bareng jeung Hamza indit ka ménta bapana Khadijah sacara Khoulid, putra Asad ka menta ijin pikeun nikah nya jeung poé kawinan ieu disetel.
Maranéhanana attending upacara nikah Muhammad jeung Khadijah éta Abu Thalib jeung chieftains tina Mudar. Abu Thalib dikirimkeun pidato anu luar biasa kaeusi jeung iman tina forefather gede maranéhanana Ismail.
Abu Thalib ngomong, "Puji jadi pikeun Alloh anu milih urang ti anak Nabi Ibrahim as jeung bibit Ismail, sarta cahya M'ad jeung kepala sekolah tina Mudar. Manéhna nyieun urang custodians tina House-Na jeung kakawasaan pulitik Suci-Na taneuh. Manéhna dijieun pikeun urang hiji House to nu urang jarah jeung taneuh harampinuh ku kasalametan, jeung Manéhna nyieun urang pupuhu leuwih urang.
Ganteng mah, Muhammad putra Abdullah, bakal outweigh manusa nu mana wae nu sanajan manéhna bisa jadi teu gaduh jumlah badag duit. Kabeungharan nyaeta ngiuhan di nu sooner atawa saterusna mana anu jauh. Muhammad, sakumaha nyaho rumah tangga anu reputable, jeung nyiar nikah jeung Khadijah putra Khoulid jeung nawarkeun nya mas kawin tipakaya mah bagian anu aya dina maju jeung sésana nyangsang ti pakaya mah. Saperti-jeung-saperti. Demi Allah, pikeun manéhna aya warta gede jeung mangsa nu bakal datang gede. "
Thereupon, Khoulid méré Khadijah ka manehna di nikah, jeung mas kawin nya ieu dua belas satengah ons emas jeung opat puluh dirham.
Dina poé nikah maranéhanana, Muhammad dileupaskeun Barakah, pembantu-Na, ti ladénan. Teu lila sanggeus, Barakah nikah manusa ti Yathrib jeung saterusna ngababarkeun putra ngaranna Ayman. Sanajan kitu, dina taun datang Barakah ieu pikeun mulang ka rumah tangga Nabi urang.
$ BAB 13 ZAYD
Salaku bagian ti kasinugrahan kawinan-Na, Khadijah méré salakina layanan nonoman ngaranna Zayd ti suku Kalb di Syria.
Sababaraha taun saméméhna, ibu Zayd sacara geus dicokot putra nya ngadatangan kulawarga nya di bangsa Tayy. Salila sadérék maranéhanana desa geus raided ku suku marauding jeung di antarana rampog maranéhanana maranéhanana nyita Zayd tuluy dijual manéhna di Mekah. Bapana Zayd Kang, Haritha, geus dipingpin hiji pihak Pilarian pikeun manggihan putrana, tapiPilarian dibuktikeun gagal - aya no renik jeung sama sekali manéhna sarta manéhna takwa nu awon.
Khadijah jeung Muhammad geus nikah for ngan saeutik bulan lamun usum jarah mimiti jeung geura-giru jamaah haji ti sakumna Arabia jeung leuwih datang ka Mekah. Ieu di taun nu nu séké ti Kalb megatkeun pikeun partake dina ibadah haji jeung ku kasempetan Zayd kajadian pikeun nempo aya jeung ngakuan sawatara di antarana.
Zayd terang kolotna bakal grieved leuwih leungitna-Na. Awalna, manéhna teuing geus devastated di keur torn ti kolotna, tapi Kiwari kaayaan-Na geus robah jeung manéhna bagja pisan langsung nu tinggal di rumah tangga Muhammad. Tapi, ayeuna nu kasempetan dibere sorangan manéhna sanggup ngirim-Nakolotna talatah comforting via jamaah haji.
Anggota kulawarga Zayd sacara anu diaku minangka penyair master jadi manéhna diwangun hiji ayat conveying beja nu manéhna hirup, bagja, jeung ogé. Ayat nu ka eta teu grieve pikeun manéhna nu mana wae nu lila alatan manéhna cicing deukeut Ka'bah Suci jeung kulawarga Maha Agung jeung mulya.
Pas jamaah haji nepi ka imah maranéhanana indit lempeng ka Haritha jeung dikirimkeun sajak. Haritha ieu overjoyed narima warta anu putrana ieu hirup jeung geura maréntahkeun mounts ka dilakukeun siap keur dirina jeung lanceukna numpang ka Mekah ka Mekah putrana.
Kana ngahontal Mekah maranéhanana inquired jalan ka imah Muhammad jeung basa aranjeunna nepi ka eta, earnestly begged manéhna pikeun ngidinan ka Mekah Zayd. Haritha ieu disusun pikeun nawarkeun jumlah nu mana wae nu duit jang ngosongkeun putrana, kumaha maranéhanana éta reuwas lamun Muhammad ka eta lamun Zayd wished balik sareng maranehnamanéhna bébas pikeun ngalakukeunana jeung mayar tina Mekah hiji ieu perlu.
Zayd dikirim pikeun sarta nanya lamun manéhna dipikawanoh dua lalaki nangtung samemeh manehna. Zayd ieu overjoyed nempo bapa na pamanna deui jeung dikonfirmasi nu maranéhanana éta memang kulawargana. Saterusna, Muhammad ditaros upami anjeunna wished balik sareng maranehna atawa tetep sareng anjeunna di rumah tangga. Bapana jeung paman walonan Zayd sacaranya éta ngeunaan ngadangu astounded eta, Zayd jawab manéhna wished tetep salaku manéhna happy mana manéhna. Bapana Zayd henteu bisa ngarti kumaha saha, sumawona putrana sorangan, bisa milih kahirupan hamba di hiji jeung nu ti Freeman, tapi Zayd respectfully ka eta yen manehna teu keukeuh disebutkeun.
Kana dédéngéan ieu kecap ngarampa, Muhammad nyandak Zayd ku leungeun jeung indit ka Ka'bah. Aya anjeunna ngumumkeun kabebasan Zayd sacara nyebutkeun, "Sakabeh jalma anu aya hadir, biruang Nyaksikeun yen Zayd nyaéta salaku putra mah, manéhna téh ahli waris mah jeung Kami-Na."
Haritha jeung lanceukna balik imah jeung ka sasama séké maranéhanana tina kaputusan Zayd urang. Maranéhanana recounted kaayaan jeung beungkeut gede maranéhanana geus disaksian antara Muhammad jeung Zayd, jeung ka eta nu Zayd ieu Freeman a.
Qur'an kacida ngajak nu freeing budak kitu, dina taun nu dituturkeun Allah dijieun eta dipikawanoh anu nyoko teu permissible tapi Tapi encourages jeung honors nu fostering anak hiji. Lamun anak anu dianut eta sacara otomatis deprives anak nu ti lineage sorangan sedengkeun piara hijianak nahan idéntifikasi pribadi sorangan.
Allah nyebutkeun:
"Muhammad teu bapana salah sahiji lalaki Anjeun.
Manéhna nyaéta Rasul Allah jeung segel tina nabi. "33:40
THE Poean kahirupan Muhammad AND Khadijah
Nikah Muhammad jeung Khadijah ieu pohara bagja jeung blissful. Manéhna terus ngatur urusan Khadijah nu mibanda skill gede jeung nya bisnis flourished bringing pakaya salajengna jadi rumah tangga. Najan kelimpahan pakaya, Muhammad milih hirup hiji hirup basajan méré lolobana pakaya-Na jauh ka maranéhananamerlukeun.
Muhammad bibi, Safiah, putri Abd Muthalib, sarta adina Hamza, nikah hiji relatif Khadijah jeung dilongok jeung maranehna, mindeng nyokot nya putra Zubair, saha manéhna geus dingaranan adi nya kokolot, jeung nya.
Lamun Khadijah jadi reuneuh, Safiah ditawarkeun layanan pembantu nya sorangan Salma, pikeun mantuan jeung kalahiran. Khadijah gratefully ditarima jeung saterusna Salma jadi bidan ka sakabéh barudak ngalahir ka maranehna. Ngaran putra Muhammad jeung Khadijah sacara éta Kasim jeung Abdullah - anu katelah ogé AlTahir atawa Al Tayyib - jeung putri maranéhanana anu ngaranna Zaynab, Rukiyah, Ummu Kulthum jeung Fatimah anu lahir sataun saméméh bapana jadi Nabi Allah. Tapi, putra maranéhanana éta henteu Linggarjati hirup lila. Kasim maot teu lila saméméh hari kadua-Na, jeung Abdullah maot salila infancy teu lilasanggeus ramana jadi segel tina nabi Allah, (salla Allahu alihi wa sallam).
$ BAB 14 KA'BAH
THE Rekonstruksi KA'BAH
Muhammad ieu tilu puluh lima lamun ieu mutuskeun yén Ka'bah kudu rekonstruksi salaku leuwih taun pindingna, geus jadi lemah sarta nembongkeun tanda cracking, sarta leuwih anyar Mekah geus banjir ieu geus kapangaruhan jeung ngaruksak nu Ka'bah masih salajengna.
Nu Ka'bah geus diwangun ku Nabi Ibrahim jeung Ismail loba abad saméméhna. Ieu wangunan low diwangun tina batu bodas jeung kurang leuwih genep méter luhur. Oge, eta geus tetep sapanjang abad roofless jeung maling geus aksés gampang ka khasanah housed dina eta.
Nu Koraysh éta deeply paduli kaayaan sarta dirasakeun eta perlu pikeun sakabéhna demolish nu Ka'bah mangka ngawangun deui make batu nu sarua. Maranéhanana ogé diusulkeun make leuwih gedé jeung pikeun nambahkeun hateup a. Sadaya sapuk nu rekontruksi anak kudu dibiayaan ku duit murni. Duit massana unlawfully sapertinu earned ku kapentingan, pelacuran, sarta kawas ieu sacara otomatis ditampik.
Saperti ieu reverence jero-rooted pikeun Ka'bah anu Koraysh takwa lampah maranéhanana bisa jadi dianggap sacrilegious. Sanajan karsa maranéhanana éta menak, maranéhanana inget naon anu kajadian ka sbraha sabot usaha raze ka taneuh sababaraha tilu puluh lima taun saméméhna.
Nu Koraysh nya éta kira mimitian sanggeus rekontruksi anak lamun warta datang nu kapal hiji geus wrecked off basisir deukeut Jeddah, whereupon salah sahiji séké maranéhanana ngaranna Waleed, putra Mughirah Kang, hastened ka Jeddah meuli kayu salvageable anak. Salah sahiji salamet kapal sacara ieu Romawi Mason ngaranna Bakum,jadi Waleed procured ladenan sarta babarengan maranéhanana journeyed deui ka Mekah jeung kayu pikeun Ka'bah.
Jelema kahiji anu ngamimitian nyoplokkeun batu ieu Abu Wahb, lanceukna tina Fatimah, sanggeus loba usaha maranéhanana nepi ka di yayasan Nabi Ibrahim diteundeun jadi loba abad saméméh jeung datang di sakuliah gede, buleud, batu berwarna greenish. Lamun ieu waktuna dimimitian rebuilding pindingna,, ieu mutuskeun pikeun ngabagikarya di antara suku jadi yén unggal suku tanggung jawab rebuilding bagian husus. Batu asli anu dikumpulkeun sarta geura-giru karya ieu dijalankeun. Deukeut panto tina Ka'bah iklas jeung masih perenahna, hiji batu leutik. Miraculously imprinted di batu mangrupa tapak suku Nabi Ibrahim. Salila sistem rekonstruksi nutina Ka'bah prasasti kapanggih handapeun batu nu maca: 'Ka'bah, DPR Suci Allah. Sustenance nya datang ka dirina ti tilu arah. Ulah ingkeun urang nya jadi munggaran profan nya. '
Salaku rebuilding nu ngembang, batu anyar anu ditambahkeun kana batu asli nyieun Ka'bah luhur. Gawé dina rekontruksi terus balik oge nepi ka ieu waktu keur repositioning tina Batu Hideung. Unggal chieftain tribal ieu melang ka nampa ngahargaan cara nempatkeun sarta jadi inevitably, hijisengketa dipanaskeun jengkar antara maranehna. Nu sengketa terus pikeun opat poé jeung peuting tanpa kaputusan nu keur ngancik jeung tempers neared titik megatkeun.
Ieu atra nu ngaping tina chieftains bakal relinquish katuhu maranéhanana pikeun nempatkeun batu. Sanggeus loba musyawarah nu paling senior sakabéh chieftains, Abu Umayyah, putra Mughirah Al Makhzumi dijieun hiji proposal nu dibuktikeun ditarima nepi ka kabéh chieftains tribal. Proposal ieu nu bakal ngantepjelema kahiji anu ngasupkeun precincts tina Ka'bah nempatkeun batu.
Jelema kahiji anu nuliskeun ieu Muhammad jeung dulur ieu delighted. Karakter Nya éta impeccable jeung hiji no diangkat nu bantahan slightest, ngarah indit jeung informed manéhna tina peran paling menak-Na.
Muhammad ieu dipandu ku kawijaksanaan Maha Agung nu ieu puas dulur. Manéhna ménta salembar lawon jadi sumebar leutik dina taneuh, teras disimpen Batu Hideung di tengah jeung nanya ka kapala unggal suku pikeun nyokot ditahan lawon teh, ngumpulkeun jeung mawa ka sudut dinding wetan Ka 'bah. Unggalnyandak ditahan lawon sarta dibawa, terus, basa aranjeunna nepi ka juru, Muhammad ngangkat eta luhur jeung ka diposisikan eta, sagampang karuhun Maha Agung-Na, Nabi Ibrahim, geus dipigawé jadi loba abad saméméhna. Nu ngahargaan unggal suku ieu aman jeung dulur ieu senang jeung solusi.
Nu Koraysh béak untainted (halal) duit na ngarah éta teu bisa neruskeun rebuilding nu Ka'bah ka dimensi aslina na ngarah ngurangan ukuran anak di sisi kalér Ka'bah disebut Al-Hijr atawa Al-Hateem. Sedengkeun pikeun panto anak ieu diangkat ti taneuh jeung Ka'bah ieu dirojong di jero kugenep pilar leuwih nu maranéhanana diteundeun hateupna.
Ieu kira-kira waktu éta nu Muhammad mimiti narima visions, kabéh nu éta ka materialize teu lila saterusna.

$ BAB 15 Ali, putra Abu Thalib
Aya sataun hususna lamun loba wewengkon kaasup Mekah, anu stricken ku halodo dituturkeun ku kalaparan bisa dilawan. Abu Tholib, pamanna Muhammad kungsi kulawarga gedé, tapi ku ayeuna sababaraha nya barudak geus nikah sarta ninggalkeun imah. Tapi, halodo kungsi dijieun eta sadayana tapi mustahil pikeun manéhna pikeun nyadiakeunadequately pikeun maranéhanana masih sésana di imah. Muhammad direalisasikeun kesempitan Mamang jeung kulawargana Nyanghareupan jadi manéhna indit ka Al-Abbas jeung nyarankeun yen maranehna kudu unggal nyokot salah sahiji putra Abu Thalib sacara kana urusan rumah tangga sorangan nepi ka urusan ningkat.
Tanpa ragu, Al-Abbas jeung pamajikanana, Ummu Al Fadl sapuk ngarah indit ka Abu Thalib ka menta ijin-Na. Proposal maranéhanana ieu gratefully ditarima jeung ieu sapuk nu Al-Abbas kudu bisa mawa Jafar jeung nu Muhammad kudu bisa mawa Ali kana imahna.
Ali ieu kira-kira umur sarua jeung awéwé Muhammad, sarta ngarah diputer happily bareng dina pengawasan Zayd.
THE Kurnia Khadijah
Tanah nu Bani Sa'ad, di kira-kira mana Muhammad geus diangkat, ngalaman greatly dina akun tina halodo teh.
Iraha wae Halima dilongok Mekah manéhna ngawujud hiji titik ngadatangan jeung Muhammad jeung kulawargana. Khadijah sok tampi nya jeung kunjungan nya disababkeun kabagjaan gede antara kulawarga, tapi ieu ayeuna ieu hal atra ieu troubling Halima. Halodo kungsi disababkeun nya ka leupas ampir kabéh tatanén nya. IrahaKhadijah diajar tina plight nya manehna, tanpa ragu hiji moment sacara méré domba nya opat puluh ogé hiji, onta kuat cageur betah kaayaan dirina.
THE Nikah tilu putra
Mamang Muhammad, Abdul Uzza putra Abdul Muthalib anu jadi katelah Abu Lahab ieu inohong nonjol di antarana nu Koraysh. Tapi, komo di tahap awal ieu manéhna teu jadi deukeut ka Muhammad salaku sesa uncles-Na.
Tapi, Abu Lahab diakuan nu hal luhur urang geus pikeun ganteng sarta ngajukeun nikah dua putra-Na Utbah jeung Utbayah ka putri Muhammad Rukiyah jeung Ummu Kulthum. Nu usulan anu ditarima, Utbah nikah Rukiyah jeung Utbayah nikah Ummu Kulthum, sanajan kitu pertikahan tetepunconsummated.
Lady Khadijah pamikiran patandingan antara putri maranéhanana Zaynab jeung ganteng nya Al-Sakumaha, putra Rabiulawal sacara pasti bakal ngahijikeun senang jeung jadi manéhna dibahas perkawis jeung salakina. Muhammad ieu agreeable pikeun manéhna henteu kungsi sabalikna wishes Khadijah sarta jadi pasangan ngora anu nikah.
$ BAB 16 PROPHETHOOD THE
Ngan di luar Mekah perenahna gunung disebut Gunung Hira jeung ieu aya nu Muhammad mindeng bakal mundur ka hiji guha -na pikeun contemplate jeung ibadah Allah sorangan ngaliwatan sarana semedi. Cara formal nu karuhun-Na, nabi Ibrahim jeung Ismail, geus dipuja ieu lila poho jeungmanéhna terang no way séjén ibadah.
Salila bulan Ramadan, eta geus jadi adat Muhammad nyieun mundur husus ka guha nyokot sareng anjeunna sababaraha cai jeung kaping pikeun sasadiaan-Na. Lamun Khadijah mikir dibekelan-Na bisa jadi lalaki low, manéhna ngalakukeunana, sanajan kanyataan manéhna henteu deui ngora jeung slopes ngarah kana guaéta lungkawing, buka aya mawa manéhna suplai seger.
Urusan Muhammad observasi di Mekah troubled manéhna deeply, tapi lolobana sadaya manéhna abhorred naékna ibadah berhala ditempatkeun di sarta kira-kira Ka'bah, pikeun manéhna geus kungsi geus hiji idolater. Manéhna diarahkeun ibadah-Na ka Dzat sarta ngan Allah, Allah, anu nyiptakeun jeung nyieun sagala hal.
Muhammad kakara leuwih ti opat puluh, jeung bulan Ramadan geus datang kira-kira deui, jadi manehna nyieun jalan sakali deui nepi ka gua. Ieu aya salila mundur-Na, dina peuting nu Senén 21 Ramadan, (-10 Agustus, 610 CE) anu Allah dikirim nu Arch Malaikat Jibril ka manéhna.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ieu lengkep overwhelmed lamun Jibril mucunghul, sarta usaha kasampak jauh, tapi euweuh urusan nu arah manéhna ngahurungkeun beungeutna, Malaikat kaeusi cakrawala teh. Saterusna Malaikat spoke, commanding manéhna dibaca ku anjeun.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi kungsi diajar maca jeung respectfully ngawaler, "Kuring teu bisa maca" whereupon Jibril nyandak manéhna, dipencet manéhna pageuh kana dirina, sarta paréntah Pangéran deui maca. Sakali deui Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) respectfully jawab nyebutkeun, "Kuring teu bisamaca. "Jibril nyandak Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kitu deui nu sanesna sarta neken manéhna pageuh kana dirina tapi ieu ayeuna lamun manéhna dileupaskeun manéhna, manéhna paréntah Pangéran nyebutkeun,
"Baca, kalawan Ngaran Alloh, Gusti nu anu nyiptakeun,
dijieun manusa ti hiji (getih) clot.
Baca! Gusti nu Maha berehan,
anu diajarkeun ku kalam,
diajarkeun manusa naon manehna teu nyaho. "
Koran Bab 96 ayat 1-5
jeung saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) recited kecap tepat Malaikat kungsi diajar manéhna. Ayat-ayat nu manéhna geus dibikeun anu indelibly ditulis jero kana pisan mahluk sarta Jibril undur.
Ti ayat ieu perhatian urang dicokot ka jalan nu Allah diwanohkeun Dirina ka Nabi-Na jeung nyiptakeun Nya mahluk manusa sarta ogé atribut Nya generosity. Saterusna ayat nujul ka pangaweruh jeung cara nu pikeun ngawétkeun dinya. Dina ngagambarkeun hiji emut yen nabi kahijiAllah, Nabi Adam, diajar ngaran sakabeh kontak di nyiptakeun sedengkeun Nabi Muhammad, anu pamungkas sakabéh nabi sacara diwanohkeun ka Ngaran Allah.
Acara ieu sarimbang tremendous jeung dihakan pikiran-Na tapi di waktu nu sami manéhna cemas ngeunaan bearing tanggung jawab jeung peran-Na.

Dina rurusuhan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), kenca guha jeung dijieun jalan jeung jantungna ngéléhkeun leuwih gancang turun nu mountainside ka imahna. Pas anjeunna ningal Lady Khadijah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, manéhna exclaimed kaitannana di pluralitas, "Zammiluni, Zammiluni" nu hartina "Anjeun kabéh, panutupkuring, nutupan kuring! "Lady Khadijah geus kungsi katempo manéhna kawas ieu saméméh jeung manéhna ka nya pangalaman di gua terus tina pikiran-Na. Lady Khadijah usaha pangalusna nya ka kanyamanan, jeung reassure manéhna, jeung ka manéhna nu Allah ngalakukeunana kungsi nguciwakeun manéhna alatan manéhna henteu ngan saukur hade ka kulawargana, tapi ka jelemamerlukeun. Manéhna ngingetkeun manéhna nu manehna sok spoke bebeneran jeung iraha wae ditanya manéhna baris kanyamanan tur mantuan urang ngajawab masalah maranéhanana terus saterusna, manéhna sok marahmay.
Lady Khadijah geus hiji dulur misan manula ku ngaran Warakah, putra Nawfal sacara anu boga pangaweruh tina Kitab Suci. Manéhna kungsi kuliah boh Taurat jeung Injil sarta jadi Nazarene sababaraha taun saméméhna, tapi ayeuna tetempoan-Na geus gagal jeung lolong overtook manéhna. Jadi manéhna nyarankeun yen maranehna kudu indit ka manehna,ngabejaan ka manéhna persis naon anu kajadian, sarta ménta pamadegan nulis-Na.
Warakah, kawas sakeupeul jalma séjén boga pangaweruh tina Kitab Suci, ngarasa pasti ti learning maranéhanana nu waktu ieu caket pikeun datang Nabi ahir Allah. Manéhna inget nu nubuat Yesus, aman damai jadi kana manéhna, pikeun murid-murid-Na:
"Tapi ayeuna mah balik jalan mah ka Allah anu ngutus kuring,
jeung ngaping anjeun asketh kuring, "Whither goest thou? '
Tapi ku lantaran geus ceuk hal ieu ka anjeun,
Duka hath kaeusi jantung Anjeun.
Tapi kuring ngabejaan ka Anjeun kaleresan;
Ieu téh expedient pikeun anjeun mah dileungitkeun;
pikeun lamun kuring balik teu jauh, nu Comforter (Rosul SAW)
moal datang ka Anjeun; tapi lamun kuring indit, manéhna baris dikirim ka anjeun.
Jeung lamun manehna datang, manéhna baris reprove dunya dosa,
jeung kakurangan miboga amal saleh, sarta judgment.
Tapi sabot manéhna, Ruh Bebeneran (Jibril) ieu datang,
manéhna baris pituduh Anjeun kana sagala bebeneran: keur manéhna (Rosul SAW)
teu kudu ngomong dirina; tapi sama sekali manéhna bakal ngadéngé,
nu bakal manéhna nyarita: jeung manéhna baris mintonkeun Anjeun hal datang ".
Kitab Suci, Perjanjian Anyar John 58: 80-82
jeung saterusna Warakah listened intently ka kajadian Nabi Suci (salla Allahu alihi wa sallam) digambarkeun.
Warakah teu boga mamang jeung sama sekali di pikiran nya éta Muhammad geus dipilih jadi Nabi ahir Allah (salla Allahu alihi wa sallam) jeung informed manéhna nu Malaikat nu mucunghul manéhna ieu teh hiji sarua anu geus dilongok Nabi Musa jeung nu ieu taya lian ti Arch malaékat Jibril.
Warakah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sabaraha manéhna wished manéhna geus bisa nonoman lamun ordo datang ti Allah for mun manehna preach pesen-Na, jeung warned yén anjeunna geus tangtu migrate ti Mekah. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu kaget ku comment Warakah sarta dipenta,"Mamah mah kudu migrate?" Warakah dikonfirmasi naon anu cenah nyebutkeun, "Enya, aya nu kungsi geus saurang lalaki anu dibawa naon Anjeun bade datang jeung nu geus teu acan sasaran musuh, tapi lamun Kami hirup lamun waktos Anjeun asalna, kuring baris jadi Anjeun supporter kuat. " Sababaraha minggu ka hareup Warakah diliwatan jauh.
$ BAB 17 wahyu, pangkat para nabi, utusan AND THE Arch Malaikat Jibril
Peuting tadi Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) narima wahyu munggaran di guha, Allah dikirim Qur'an Suci ti tablet cipta "Al Lawh Al Muhfuz" jadi lodged di langit handap di DPR ngahargaan. Ieu aya nu tetep nepi ka Allah ngutus ayat anakjeung bab pikeun dikirim ka handap dina waktu maranéhanana predetermined.
Nu Wahyu tina Qur'an Suci lumangsung leuwih ti periode dua puluh tilu taun, kadangkala jeung interval panjang antara maranéhanana ngirim.
Allah nujul kana kajadian ieu gede dina Bab 97 tina Qur'an:
"Kami dikirim ieu (Qur'an Suci) ka handap dina peuting nu ngahargaan.
Naon bisa ari nyaho naon peuting tina ngahargaan nya!
Nu peuting tina ngahargaan leuwih hade tibatan sarebu bulan,
dina eta malaikat jeung Roh (Jibril) descend
ku idin ti Gusti maranéhanana kana unggal paréntah.
Peace nya kitu, saacan break subuh. "
A sarebu bulan sarua jeung 83 taun nu bentang hiji waktu hirup. Naon anu dimaksud nyaeta lamun hiji spends nu peuting tina ngahargaan solat jeung nanyakeun Allah ampun manéhna / manéhna ieu narima ganjaran nu sarua jeung umur hirupna sorangan.
Allah nujul ka kajadian deui dina Qur'an, Bab 2 ayat 185
"The bulan Ramadan nyaéta bulan ka nu Qur'an
dikirim ka handap, hiji hidayah pikeun jalma,
jeung ayat nu jelas ti hidayah jeung kriteria nu ... "
Nepi ka Advent Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) unggal nabi geus dikirim pikeun bangsa husus sorangan - maranéhanana teu dikirim ka nyimpen sakabéh ukuran manusa. Dina salah sahiji khotbah-Na Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna, spoke tina misi tinangtu sorangan nu kacatet di NewPerjanjian, "jawab Manéhna mah Kami teu dikirim tapi ka domba leungit DPR Israel." (Kitab Suci, Perjanjian Anyar, Mateus 24 40:15), dina basa sejen, Yahudi rido nu anu nyoba nuturkeun ajaran sabenerna Musa tapi kapanggih hésé pikeun ngalakukeunana dina akun tina ajaran ngaruksak tina erring rabinu leuwih alus dilayanan jeung takwa Masters sékulér maranéhanana tinimbang Creator maranéhanana.
Nu misi Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) ieu teu bisa jadi diwatesan ka bangsa Arab tapi gantina ieu keur sakabeh bangsa di dunya. Manéhna dikirim ku Kitab, - Al Koran - nu Allah, dina Mercy-Na geus jangji baris nangtayungan ti naon wae bentuk korupsi.
"Eta we nu dikirim ka handap Qur'an,
jeung Kami lalajo leuwih (nangtayungan) eta. "
Koran Bab 15 ayat 9
Saméméh nabi anu dikirim ka bangsa bogana, unggal nyandak covenant jeung Allah:
"'Sarta lamun Allah nyokot covenant tina nabi:
'Tuh kuring geus dibikeun ka anjeun ngeunaan Kitab jeung Hikmah.
Teras aya bakal datang ka anjeun hiji Rasul (Muhammad)
confirming naon sareng anjeun, anjeun bakal percaya ka Anjeunna,
sarta anjeun bakal ngarojong manéhna, jadi victorious,
dupi anjeun satuju jeung nyokot beban My dina ieu? '
Maranéhanana ngajawab: 'Kami satuju.'
Alloh ngadawuh: 'Saterusna tega saksi,
jeung kuring bakal sareng anjeun di antara saksi. '"
Koran Bab 3 ayat 81
Pangkat nu Arch Malaikat Jibril nyaeta tina pangluhurna sagala malaikat. Ieu téh manéhna anu katarima di ngahargaan delivering Kitab Suci ka sakabeh nabi jeung rasul Allah, ti jaman Adam nepi nepi ka Nabi Muhammad, segel tina nabi. Manéhna ogé kungsi Mary, ibu Nabi Isa,pikeun mawa dirina beja tina konsepsi miraculous nya. Peace jadi kana sagala para nabi jeung kulawarga bener maranéhanana.
Putra Adel sacara ngalaporkeun yén Jibril dilongok Nabi Adam dua belas kali, Nabi Idris opat kali, Nabi Enoh lima puluh kali, Nabi proyék tilu kali, Nabi Musa opat ratus kali, Nabi Isa sapuluh kali - thrice waktu manehna ngora jeung tujuh kali sanggeus manéhna nepi ka umurna tina kematangan - na anu manéhna dilongokNabi Muhammad dina dua puluh opat rebu kali salila waktu manéhna dikirimkeun Ilahi Wahyu, Qur'an nu ngandung 6.236 ayat ogé loba cutatan prophetic.
Urang oge terang yen anjeunna dilongok Lady Hagar jeung putra nya Nabi Ismail saeutikna sakali lamun Jibril struck suku-Na dina taneuh jeung cai tina Zamzam mimiti ngalir, jeung saeutikna sakali ka Nabi Joseph nalika manéhna dialungkeun kana sumur ku baraya-Na . Peace jadi kana sagala nabi.
$ BAB 18 THE MIRACULOUS Koran
Lamun Allah maksud miracles husus Nya bisa ngabuktikeun ku nabi-Na, Nu Nyiptakeun hal anu sarupa, tacan jelas punjul ka kaahlian kacida acclaimed tina sapoe. Pikeun sadaya tapi bangga, nu miracles Manéhna dikirim éta jelas recognizable jeung ditarima salaku saperti ku praktisi jeung layman sapuk.
Contona, salila waktu Musa jeung Fir'aun, sorcery jeung mantra geus nepi ka puncak anak pangluhurna. Pikeun ngabuktikeun ka Fir'aun jeung bangsa nya eta Nabi Musa geus dikirim jeung kabeneran, Allah ngabalukarkeun staf Musa, pikeun ngahurungkeun kana serpent sarta devour nu oray gaib tina sorcerers. Lamun sorcerersnempo mujijat maranéhanana surrendered langsung ka kaleresan, nyaho oge nu mujijat ieu kanyataanana hiji sedengkeun kaahlian maranéhanana éta euweuh lian ti trickery terampil.
Conto sejen nyaeta tina miracles dibikeun ka Yesus. Nabi Isa dikirim dina basa seni penyembuhan geus nepi ka tingkat pisan luhur. Di antara miracles penyembuhan Allah diijinkeun manéhna ieu manéhna bisa ngangkat paéh jeung dudung nu gering ti kasakit incurable. DOKTER jeung layman sapukdisaksian miracles kasebut sarta terang yén maranéhanana éta teu kaahlian tina dokter skillful, rada maranéhanana éta ketuhanan, miracles suci dibikeun ka manehna ku Maha Nyipta-Na.
Baheula, urang spoke tina sombong Arab nyandak dina basa maranéhna jeung pangkat bergengsi tina penyair dina suku maranéhanana. Dina euweuh waktu dina sajarah Arabia geus élmu basa geus leuwih gede atawa leuwih eloquent. Kompetisi pantun taunan anu diayakeun di Mekah jeung di tempat lain di Arabia nu urang flockedngan ngadangukeun kaendahan basa jeung sugan partake.
Sanajan Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) ieu dibikeun loba miracles gede, nu mujijat greatest dibikeun ka manéhna ieu Qur'an Suci, pikeun komposisi anak, tata basa, eloquence, jeung finery surpasses karya nu mana wae nu panulis atawa pujangga. Hiji bisa oge tega dina pikiran nu sedengkeun nu miracles dibikeun kanabi saméméhna salila waktu maranéhanana mecenghul maranéhanana henteu deui tetep ayeuna, padahal, Arab Koran tetep keur sakabeh waktu jeung ditangtayungan ku Allah ti alteration mana waé.
Allah isu hiji tangtangan dina Qur'an for urang jeung saha ka nyusun surah, atawa malah saukur ayat hiji kualitas sarua jeung kageulisan ka maranéhanana di Koran-Na jeung dina waktu nu bareng warns mana teu saurang ogé kungsi baris sanggup ngalakukeunana. Dina Mercy-Na, Allah geus jangji baris tetep Arab Koran bebas tina alteration atawa korupsi.Nu mujijat tina Qur'an ieu jeung masih aya semu sadaya nu ego teu ngalawan.
"Lamun anjeun aya dina mamang naon Urang geus dikirim ka handap
ka worshiper kami (Rosul SAW),
ngahasilkeun surah comparable ka dinya.
Telepon kana helpers Anjeun, lian ti Allah,
pikeun mantuan Anjeun, upami anjeun bener.
Tapi lamun gagal, sakumaha anjeun, pastikeun anjeun gagal,
mangka hansip yourselves ngalawan Seuneu nu
suluh nu geus jalma jeung batu disusun pikeun kafir. "
Koran Bab 2 ayat 23:24
Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) ogé dibikeun miracles boh nu sarua sarta punjul ka maranéhanana ngeunaan nabi Isa jeung Musa, aman damai jadi kana maranehna.
$ BAB 19 awal wahyu jeung insya Allah ngajadikeun dipikawanoh THE nu hebat pisan Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam)
Teu lila sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang ayat-ayat nu munggaran Wahyu lamun manéhna jadi Nabi, anjeunna nampa séjén. Waktu ieu éta surat tunggal jeung hartina anu mistik. Saterusna dina mangsa wahyu Nabi narima surat anu mistik séjénna.
Mun dina waktu lain Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) meunang ayat maranéhanana kaasup hiji Sumpah Illahi marojéngja, ayat ieu ogé dimimitian ku salah sahiji abjad eta anu mistik, hurup "nuun".
"Nuun.
Ku Pen jeung anu (malaikat) nulis,
henteu, alatan kana ni'mat Alloh, Gusti nu, mad.
Mémang, aya upah unfailing pikeun anjeun.
Pasti, Anjeun (Rosul SAW) anu tina akhlaq gede ... "
Koran Bab 68 ayat 1 - 4
Aya jadi interval ti kira sapuluh poé antara ieu ayat kamari jeung nu ngirim turun tina saterusna, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi patali. Lady Khadijah usaha pangalusna nya ka konsol jeung reassure manéhna, tapi ayeuna Warakah geus diliwatan jauh aya no hiji sejennaiwal ti dirina ka giliran. Saterusna, nu Wahyu loba tunggu resumed sakali beuki deui eta dipiboga sacara Sumpah Ilahi nu diteundeun istirahat patalina jeung masalah sarta comforted boh jantung sarta jiwa-Na.
Ieu di Wahyu ieu nu anjeunna nampa Urutan ka preach jeung nyaritakeun nu nikmat ti Gusti-Na.
"Nepi ka pertengahan isuk, jeung ku peuting lamun nyertakeun,
Gusti nu geus teu forsaken Anjeun (Rosul SAW),
atawa teu Manéhna hate anjeun.
The Last bakal leuwih alus pikeun anjeun tinimbang Kahiji.
Gusti nu bakal mere anjeun, sarta anjeun bakal wareg.
Teu Manéhna teu manggihan nu yatim piatu sareng masihan Anjeun panyumputan?
Teu Manéhna teu manggihan Anjeun wanderer jadi Manéhna dipandu ku anjeun?
Teu Manéhna teu manggihan nu goréng jeung suffice Anjeun?
Ulah ngandeg yatim, sareng ngajalankeun jauh hiji nu naroskeun.
Tapi nyaritakeun nu nikmat Alloh, Gusti nu! "
Qur'an, Bab 93
Ayat ieu mendemonstrasikan nu jaminan mutlak tina ngahargaan nu Allah appraises tercinta Nabi-Na, (salla Allahu alihi ieu sallam), bareng jeung praising-Na jeung perawatan Manéhna geus keur manéhna nu dijieun dibuktikeun dina sababaraha cara.
Kahiji sakabeh, ayat-ayat nu muka dina ieu bab, "Nepi ka pertengahan isuk, jeung ku peuting lamun nyertakeun," nyaeta di antarana salah sahiji wangun pangluhurna harga Allah méré Nabi-Na, (salla Allahu alihi ieu sallam).
Bréh, Allah clarifies kaayaan sarta allays sieun Nabi Muhammad nyebutkeun, "Gusti nu geus teu forsaken Anjeun (Rosul SAW), sareng teu teu Manéhna hate anjeun." Dina basa sejen, Allah geus teu ditinggalkeun manéhna, jeung Anjeunna anu ngajadikeun eta jelas pisan yen Anjeunna teu maranéh ngalalaworakeun kana manéhna.
Thirdly, ti ayat teh, "Gusti nu bakal mere anjeun, sarta anjeun bakal wareg" urang diajar teu ngan tina ngahargaan di dunya ieu sarta dina Kahirupan langgeng tapi kabagjaan jeung berkah di duanana. Ngarujuk kana ayat ieu, anggota kulawarga Nabawi (Lady Ayesha) ngomong, "The Koran ngandung no ayat séjénnu boga leuwih harepan ti hiji ieu simkuring terang, yen Rasul Allah, (salla Allahu alihi ieu sallam), moal puas lamun nu mana wae nu bangsa-Na asup kana Seuneu teh. "
Fourthly, dina ayat, "Tadi Manéhna teu manggihan nu yatim piatu sareng masihan Anjeun panyumputan? Naha Manéhna teu manggihan Anjeun wanderer jadi Manéhna dipandu Anjeun? Naha Manéhna teu manggihan nu goréng jeung suffice anjeun teh?" perhatian urang dicokot ka berkah bestowed kana Nabi Muhammad ku Allah bareng jeung nikmat-Na, anu di antarana, bimbinganjalma ngaliwatan manéhna, atawa guidance-Na. Manéhna teu boga hak milik, tacan Allah enriched manéhna. Geus ngomong, eta nujul kana contentment jeung harta Manéhna disimpen dina jantungna. Manéhna anak yatim tapi pamanna nyandak anu ngurus manéhna jeung ieu sareng anjeunna nu manéhna manggihan panyumputan. Geus ogé geus dipedar salaku hartinanu manéhna manggihan panyumputan jeung Allah jeung nu hartina "yatim" nyaeta aya no séjén kawas manéhna jeung Allah sheltered manéhna. Sedengkeun pikeun ayat "Naha Manéhna teu manggihan Anjeun wanderer jadi Manéhna dipandu Anjeun? Naha Manéhna teu manggihan nu goréng jeung suffice Anjeun? Ulah ngandeg yatim nu," Allah reminds Nabi-Na, (salla Allahualihi ieu sallam), tina berkah tur nu komo saméméh Allah disebut manéhna ka Prophethood, Anjeunna kungsi neglected manéhna boh waktu manehna hiji yatim ngora atawa lamun manéhna goréng. Mending, Anjeunna disebut manéhna Prophethood jeung geus ngayakeun ditinggalkeun manéhna atawa disliked manéhna. Kumaha Anjeunna bisa ngalakukeunana sanggeus Manéhna geus dipilihmanéhna!
Fifthly, dina ayat ieu Allah ngabejaan Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi ieu sallam), "Tapi nyaritakeun nu nikmat Alloh, Gusti nu!" ka ngembarkeun ridho dibikeun ka manehna ku Allah jeung jadi thankful pikeun ngahargaan Manéhna bestowed kana manéhna. Ayat ieu ogé lumaku pikeun bangsa di nu maranéhanana nyaritakeun nu nikmatjeung ieu téh boh husus ka Nabi jeung umum ka maranehna.
$ BAB 20 nu mimiti percaya
Ayeuna nu Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi katarima di instruksi pikeun nyaritakeun nu nikmat ti Gusti, manéhna spoke ka Lady Khadijah leuwih jero ngeunaan Allah. Lady Khadijah diakuan bebeneran jeung jadi kahiji akur Islam jeung saterusna Zayd anu geus cicing di rumah tangga maranéhanana pikeunloba taun. Dina eta poe awal Islam, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipasrahkeun da'wah pikeun kulawarga saharita-Na.
Dina waktu éta Lady Khadijah nganut Islam, Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi teu narima parentah salaku ka ragam di mana manéhna kudu nawarkeun solat-Na. Saterusna, hiji poé di wates Mekah, Malaikat Jibril datang ka manéhna jeung struck taneuh jeung heels-Na. Ti indentation teh,cinyusu cai mimitian ngalir jeung Angel némbongkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu prosedur cleansing ritual manéhna kudu nyieun saméméh maturan sholat.
Ayeuna yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi diajar kumaha ngajalankeun wudhu ritual, Malaikat Jibril ngajarkeun ka manusa kumaha nawarkeun solat-Na jeung postures miboga ngadeg, bowing, prostrating, sarta diuk nu mana ieu teh cara nu sarua nu gede-Na karuhun, nabi Ibrahim jeung Ismail geusditawarkeun solat maranéhanana jadi loba abad saméméhna. Jibril informed manéhna nu manéhna kudu commence solat jeung kecap "Allahu Akbar" - Allah nyaeta Greatest -, sarta nyieun kacindekan solat kucara sirah kahiji ka katuhu mangka nyebutkeun "Salaku-Sallamu alaykum" - karapihan jadi kana Anjeun - terus malikan deuisarua ka kénca. Saterusna, Jibril undur jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik imah ngajar Lady Khadijah jeung babarengan maranéhanana ditawarkeun solat maranéhanana di unison. Dina poé awal Islam solat poean Tubagus dina dua unit shalat saméméh Subuh jeung dua unit shalat sanggeusPanonpoé Tilelep.
ALI Sareng Abu Bakar, JEUNG awal ngarobah
Hiji poe, Ali, putra Abu Thalib sacara, nu geus cicing sareng maranehna saprak jaman teu kalaparan teh, asup ka kamar jeung kapanggih Nabi jeung Lady Khadijah solat babarengan. Pas maranéhanana menyimpulkan solat maranéhanana Ali ditanya naon anu maranéhanana ngalakonan whereupon manéhna ka nu maranéhanana praising jeung mere sukur ka Allah,mangka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke manéhna ngeunaan Islam.
Ali ieu struck ku hal manéhna pelajari. Ceuk pikir deeply ngeunaan eta jeung ieu teu bisa saré peuting éta. Di handap isuk Ali indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna yén anjeunna dipercaya jeung hayang nuturkeun manéhna. Jeung saterusna Ali, anu yuswa sapuluh taun can kungsi kematangan tinahiji jalma dua kali umur-Na, jadi kadua lalaki akur Islam.
Abu Bakar, anu kungsi jadi babaturan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salila sababaraha taun, ieu saterusna. Anjeunna jadi, manusa lembut-hearted pisan amiable ti suku Taym, dimangfaatkeun teu ngan ku suku sorangan tapi ku batur. Manéhna nampi nu arasup reputasi pikeun ngalamar nasihat sora jeung alih basa visions,Ku kituna eta Teu ilahar keur séké konsultasi jeung mercayakeun ka Anjeunna.
Iraha wae kaayaan dibere sorangan, Abu Bakar bakal ngomong ka maranéhanana saha manéhna dipercanten ngeunaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung talatah-Na. Di antarana maranéhanana anu éta receptive éta Abdu ngirut jeung Abu Ubaydah boh tina saha nganut Islam jeung ganti ngaran maranéhna pikeun Abd Ar Rahman - worshipertina Maha Asih, putra Othman Affan Al-Umawi, Az-Zubair putra Awwam Al-Asadi, Abdur Rahman putra Awf, Sa'ad putra Abi Waqqas, Az-Zuhri jeung Talha putra Ubaydah Dina-Tamimy.
Di antara Islam awal éta Bilal putra Rabah ti Abyssinian, Abu Ubaydah putra Al-Jarrah ti suku Bani Harith putra Fahr nu miboga reputasi salaku mahluk nu paling dipercaya tina bangsa Muslim, Abu Salamah putra Abd Al-Asad , Al-Arqam putra Abi Al-Arqam ti suku Makhzum, Othmanputra Maz'oun jeung dua baraya-Na Qudama jeung Abdullah, Ubaydah putra Al-Harith putra Al-Muthalib putra Abd Munaf, Sa'id bin Zayd Al-Adawi jeung pamajikanana Fatimah putri Al-Khattab anu nu adina Omar, Khabbab putra Al-Aratt, Abdullah putra Masood Al-Hadhali.
THE VISI OF Khalid, Putra SA'ID
Hiji poe, Abu Bakar meunang didatangan terduga ti Khalid, putra Sa'ids. Ieu atra ti beungeut Khalid yén hal ieu pikahariwangeun manéhna. Khalid nyandak Abu Bakar ka hiji sisi jeung ka manéhna anu sakumaha manéhna angon anjeunna ngalaman ditempo hiji visi pisan disturbing, sarta terang eta teu matak phk.
Khalid ka Abu Bakar nu di visi-Na anjeunna ngalaman ditempo ramana nyoba nyorong manéhna jadi jero pisan, raging pit seuneu jeung tina perjuangan telenges manéhna jeung manehna. Anjeunna ngeunaan turun lamun ujug-ujug, manéhna ngarasa pasangan kuat leungeun Pakem manéhna tightly kira-kira ninggang sarta manéhna yakin lamun geus teu geuspikeun maranéhanana leungeun manéhna bakal undoubtedly geus kadorong kana seuneu. Khalid ka Abu Bakar nu lamun manéhna katingali buleud nempo anu geus disimpen manéhna, manéhna ningali leungeun éta taya lian ti eta Muhammad, terus visi wibawa.
Beungeut Abu Bakar cahayana nepi salaku manéhna ka Khalid nu Muhammad jadi Rosul Alloh, (salla Allahu alihi wa sallam) jeung lamun manéhna dituturkeun manéhna manéhna baris memang jadi dijagi ti kahuruan kaduruk tina Apan.
Khalid ieu angen struck jeung dijieun lempeng pikeun imah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ménta manéhna ngeunaan talatah anjeunna geus dibikeun. Manéhna jadi engrossed ku talatah jeung nganut Islam. Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna nu for jaman ayeuna keur manéhna kudu nyimpennu masalah hiji rusiah ti sesa kulawargana.
ABDULLAH, Putra MASOOD nu EMBRACES ISLAM
Abdullah, putra Masood sacara ieu angon nu tended hiji flock domba milik Uqbah, putra Abd Muayt urang. Hiji poé nalika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar anu ngalirkeun maranéhanana dieureunkeun sarta nanya manéhna keur cup susu. Abdullah ka eta nu Hanjakalna domba teu milik manéhnajeung nu manehna teu boga salah sahiji sorangan pikeun bisa nawarkeun eta hiji cup susu.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Abdullah lamun aya kajadian jadi domba anu geus can mated di flock teh. Abdullah ka manéhna nu aya jeung nyebut demi dipulut dinya. Domba ieu diatur turun di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) whereupon manéhna diurut udder salaku manéhnasupplicated ka Allah. Miraculously, udder nu ngeusi susu jeung maranéhanana kabéh drank. Sanggeus thanking Allah maranehna terus dina jalan. Sababaraha poé sanggeusna Abdullah indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nganut Islam.
Saterusna dina, Allah dina Mercy-Na, rahayu Abdullah cara saperti anu manéhna sanggup ngadugikeun ku jantung teu kurang ti tujuh puluh bab tina Koran jeung diksi nu hade anak.
OTHMAN AND TALHA nangkeup ISLAM
Othman, putra Ahllan Kang, ieu padagang sarta ieu kana lalampahan mulang-Na ti Syria, nalika hiji peuting manéhna jeung sasama caravaners-Na angon, manéhna ngadéngé sora nyebutkeun, "O sing saha nu saré, bangun, mang Ahmad geus datang mudik!" Sora ku talatah anak merambah jero jero manéhna jeung dihakan pikiran-Na pikeun rupa-rupapoé. Manehna teu apal naon nyieun suratna, jeung nu "Ahmad" was - nu hartina "salah muji" jeung mangrupa salah sahiji ngaran Nabawi disebutkeun di Buku Suci saméméhna hususna Injil dibikeun ka Yesus nu henteu deui aya .
Salaku manéhna Drew deukeut ka Mekah, Talha, hiji dulur misan Abu Bakar bray nepi ka dagang jeung rode babarengan jeung Othman. Talha geus hiji pangalaman sarua jeung nu ti Othman. Manéhna geus dina lalampahan nu geus dicokot manéhna ngaliwatan Bostra lamun, jauh ka reuwas-Na biarawan hiji ditilik manéhna ditanya mun "Ahmad" ti jelemaDPR Suci geus datang saterusna.
Talha dicandak aback jeung nanya ka biarawan nu "Ahmad" bisa jadi, biarawan di dijawab nu akina ieu Abd Al Muthalib jeung nu ramana ieu Abdullah, mangka manéhna ka percaya yén bakal mangsa éta bulan manéhna baris némbongan. Talha nu teu apal naon nyieun tina panalungtikan nu biarawan sarta kawas Othman zat nugeus dihakan pikiran-Na.
Talha jeung Othman dibagi pangalaman maranéhanana ku karana; boh éta lengkep bewildered jeung sapuk nu hijina cara keur langsung ngarti maksud nu kajadian ieu bakal balik lempeng ka Abu Bakar kana ngahontal Mekah jeung ménta manéhna.
Pas maranéhanana ngancik Mekah maranéhanana indit ka Abu Bakar ka nyaritakeun pangalaman maranéhanana sarta manéhna di turn nyandak poto eta pikeun nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta nanya eta pakaitna akun maranéhanana. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), listened mangka ka eta ngeunaan Allah jeung yén anjeunna ngalaman geus disebutka prophethood. Tanpa ragu boh Othman jeung Talha nganut Islam.
ABU DHARR EMBRACES ISLAM
Abu Dharr belonged ka suku Bani Ghifar ieu di antarana nu mimiti ngarobah ka Islam. Manéhna sempet ngadéngé nu hiji manusa ti Mekah diteundeun ngaku jadi nabi, jadi manehna nanya Anies lanceukna pikeun pindah ka Mekah jeung mawa deui warta manéhna, jeung dutifully, lanceukna kenca ka Mekah.
Sanggeus mulang Anies ', Abu Dharr ditanya manéhna naon manusa saha nu neundeun ngaku ka prophethood ngomong, whereupon lanceukna ka manéhna yén anjeunna ngalaman kadéngé manéhna nyokong kahadéan jeung forbidding jahat.
Anies ka manéhna, "Maranéhanana ngomong manéhna penyair, hiji soothsayer jeung sorcerer, tapi kuring geus kadéngé soothsayers nyarita, jeung kecap-Na nu kawas maranéhna. Kuring dibandingkeun manéhna jeung reciters puisi jeung manéhna mah teu siga maranehna. Sanggeus naon mah geus ceuk hiji no kudu digolongkeun kana kasalahan jeung nujul ka anjeunna salaku panyajak a. Manéhna nyaéta truthfuljeung maranehna teh liars. "kana dédéngéan warta ieu Abu Dharr dikumpulkeun-Na cai-kulit jeung iteuk tur nyetel off ka Mekah ngadangu keur dirina.
Lamun manéhna nepi ka Mekah manéhna henteu kawas nanyakeun ka saha secara langsung ngeunaan manehna jadi manéhna netep dirina dina precincts tina Masjid jeung waited. Salaku manéhna waited, Ali kajadian maot ku tur merealisasikan manéhna muhrim ditawarkeun manéhna tempat cicing. Abu Dharr ditarima jeung dituturkeun Ali deui ka imahna, tapi teuteu nyingkab alesan keur nya neng.
Di handap isuk Abu Dharr indit ka Ka'bah deui ngadagoan, tapi ayeuna manéhna ditanya ngeunaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tapi teu saurang ogé ieu forthcoming. Ali kajadian pikeun nempo manéhna aya deui jadi manéhna indit sabrang ka manéhna jeung ditanya naha manéhna kungsi datang ka Mekah. Abu Dharr ka manéhna, dina kapercayaan, yén anjeunnasempet ngadéngé hiji Nabi anu muncul di Mekah jeung yén anjeunna ngalaman dikirim-Na adi bari saméméh pikeun manggihan nu leuwih lengkep ihwal manéhna. Manéhna ka Ali, lanceukna geus balik jeung jawaban nu geus aroused ngarasa panasaran, ku kituna manéhna megatkeun pikeun lalampahan ka Mekah sorangan ngadangu deui. Ali ka manéhna anjeunna ngalaman kapanggih naon anu manéhna datangkeur jeung nuturkeun manéhna di hiji jarak undetectable pikeun nyegah ti pelecehan mungkin. Manéhna ogé ka manéhna yén lamun manéhna nempo batur saha ceuk pikiran bisa jadi nyusahkeun ka manéhna, manéhna bakal pretend pikeun ngaluyukeun jeung sapatu sarta ieu bakal dinyana for mun manehna dileungitkeun. Tapi, aya teu kudu keur garapan, jeung Abu Dharr dituturkeunmanéhna sarta di panungtung dibawa ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Nu poé anu sarua, Abu Dharr nganut Islam jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disarankan manéhna balik ka désa-Na tapi tetep rusiah ngarobah-Na nepi ka manéhna pelajari tina meunangna maranéhanana. Tapi Abu Dharr ieu jadi enthused nu manéhna nyatakeun, "Ku Anjeunna, anu geus dikirim Anjeun sareng bebeneran, kuring bakal ngembarkeun ngarobah mahka Islam masarakat awam! "Saterusna, manéhna indit langsung ka Ka'bah di mana anjeunna memproklamirkan pikeun sadaya ngadangu." Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung muhammad nyaeta Rasul. "The séké Koraysh anu infuriated jeung ampir ngéléhkeun Abu Dharr pati jeung lamun geus teu geus pikeun Al-Abbas nu threw dirinaantara manéhna jeung assailants-Na manéhna baris geus luka parah. Al-Abbas ditegor riungan ambek nyebutkeun, "Woe ka anjeun, naha anjeun hayang maehan jelema ti suku Ghifar, lamun caravans Anjeun ngaliwatan wewengkon maranéhanana !!"
Abu Dharr ieu teu bisa nunda dipareuman jeung poé nu salajengna anjeunna indit ka Ka'bah jeung nyatakeun-Na witnessing deui. Hal anu sarua kajadian di sakuliah deui jeung Al-Abbas diintervensi sakali leuwih, mangka
Abu Dharr balik ka imah suku-Na.
Saterusna dina, umpama jumlah kungsi-beuki Muslim papanggih jeung mumusuhan ekstrim jeung kasusah ti Koraysh, Abu Dharr nyandak ka jalan. Aya manéhna bakal nutupan di nungguan, tewak nu caravans Koraysh jeung meunangkeun deui kaduh dicokot ku batur tur malikkeun kontak eta ka nu boga Muslim rightful maranéhanana.
TUFAYL ti Yaman
Tufayl ieu putra ngirut Ad-Dausi nu resided saeutik luar Yaman di Arabia beulah kidul; manéhna penyair tina renown luhur jeung kawas kitu geus earned kaitannana gede ti teu ngan suku sorangan, tapi ogé nu batur.
Saterusna dipikabutuh pikeun Tufayl ka lalampahan ka Mekah, jadi manéhna nyetél leutik dina lalampahan pikeun Kota. Salaku manéhna neared Mekah anjeunna dieureunkeun ku pihak tina Koraysh blocking jalan. Nu Koraysh warned Tufayl ngeunaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), saha ayeuna maranéhanana didadarkeun salaku mahluk, di antarana hal séjén,hiji sorcerer.
Tapi, aya di antara maranéhanana anu kabentuk blokade nu budak ngora ku ngaran ngirut, putra Salama sacara nu jantung geus keuna kana ku ayat manéhna ngadéngé ti balik caravans ti Mekah jeung saterusna manéhna komitmen maranéhanana ayat ka jantung, tapi fearing réaksi sesepuh-Na manéhna terus inclination pikeun dirina.
Nu hal frightening nu Koraysh ceuk kaganggu Tufayl ka extent nu sanggeus ngahontal Mekah manéhna plugged Ceuli-Na tightly jeung kapas pikeun ngalindungan jeung nyegah manéhna ti dédéngéan nanaon.
Lamun manéhna nepi ka Mekah, sora wawuh passersby jeung tempat pasar anu ayeuna silenced dina akun tina kapas disimpen sing kuat di Ceuli sarta manéhna ngarasa betah. Pikeun sababaraha taun eta geus adat Tufayl pikeun nganjang ka Ka'bah jeung circumambulate eta saméméh attending ka bisnis. Salaku manéhna asup kaprecincts tina Ka'bah manéhna noticed sosok lone nangtung deukeut Batu Hideung maturan sholat. Ieu kungsi prakték Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun nawarkeun sholat cara di luhur pisan, jeung solat ieu teu iwal, tacan Allah diidinan recitation-Na tenang ka tembus kapas nujeung nu Tufayl geus plugged Ceuli-Na.
Tufayal terang sumur intricacies tina basa Arab jeung ieu captivated ku kageulisan compelling jeung wirahma tina ayat. Manéhna sempet ngadéngé loba penyair ngadugikeun pantun paling alus teuing, tapi komposisi jeung susunan kecap ieu ku talatah maranéhanana ieu cukup nu paling geulis sarta pasti unik.Manéhna geus kungsi kadéngé nanaon anu bisa jarak jauh dibandingkeun jeung ayat manéhna ayeuna kadéngé. Ngadadak manéhna inget ati-ayi eta, tapi Allah disababkeun alesan pikeun lumaku. Tufayl terang manéhna sanggup ngabedakeun antara bener jeung salah jeung sadar yen naon anu geus saukur ngadéngé ieu nanaon tapi jahat.
Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) réngsé maturan sholat, Tufayl dituturkeun manéhna ka imahna jeung ngasupkeun. Manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kumaha Koraysh warned ngalawan manéhna jeung kumaha anjeunna ngalaman plugged Ceuli-Na tightly jeung kapas ku kituna manéhna bakal teu bisa ngadéngé manéhna,can manéhna sempet ngadéngé recitation éndah-Na.
Tufayl nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna leuwih ngeunaan talatah-Na, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna yén ayat manéhna recited éta teu komposisi sorangan, rada maranéhanana éta ti Qur'an Suci dikirim manéhna ti Allah, ngaliwatan malaékat Jibril. Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) ka pelesir nu agung Tufayl, proceeded didugikeun sababaraha ayat beuki menyimpulkan recitation-Na jeung bab pondok "The Oneness"
"Ucapkeun, 'Manéhna nyaéta Allah, nu hiji, nu disebut kana.
saha anu henteu beget, sarta teu begotten,
Jeung aya nanaon sarua jeung Anjeunna. "
Qur'an, Bab 112
Surah pondok Ieu merambah bojong jantung Tufayl urang. Pas recitation kungsi réngsé Tufayl bisa henteu deui ngandalikeun dirina jeung asup Islam, mangka balik imah jeung instruksi pikeun lain nyaritakeun di suku ngeunaan Islam.
Sanggeus-Na mulang, Tufayl recited ayat ti Qur'an jeung spoke ngeunaan Islam ka kulawarga jeung séké sélér, tapi ngan indungna, bapana, pamajikan jeung Abu Hurairah datang kana melu anak. Tufayl ieu boh pohara kuciwa jeung ambek anu jadi sababaraha geus ditarima uleman jadi manéhna balik ka Nabi (salla Allahualihi wa sallam) di Mekah perasaan sedih pisan anu jadi sababaraha geus nganut Islam. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke kindly ka Tufayl jeung supplicated ka Allah pikeun hidayah maranéhanana jeung ka manéhna balik imah, neruskeun da'wah, jeung mun jadi sabar jeung shortcomings maranéhanana. Tufayl diturut Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) jeung dina taun datang loba kulawarga di suku-Na ditarima Islam dina hidayah sabar sarta sanggeus perang ieu lombang, manéhna jeung séké sélér hijrah ka Madinah mana manéhna sarta nyandak bagian dina loba encounters. Tufayl ahirna syahid di karusuhan AlYamamah.
SWAID, Putra SAMIT nu EMBRACES ISLAM
Sejen nu mu'min awal ieu Swaid, putra Samit urang. Swaid ieu penyair sababaraha ngadeg ti Yathrib jadi lamun manéhna papanggih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna dikutip manéhna sababaraha kecap Luqman. Nabi affirmed nu veracity of narration-Na tapi ka lalaki ngora nu manéhna haljauh leuwih alus jeung proceeded didugikeun sababaraha ayat tina Qur'an. Swaid listened sacara saksama ka kecap anak nu keuna kana jantung sarta manéhna nganut Islam tanpa pamikiran kadua. Swaid tiwas salila Battle of Bu'ath dina taun eleventh tina prophethood teh.
$ BAB 21 karakteristik awal Muslim
Maranéhanana anu nganut Islam di taun awal anak éta seekers bebeneran jeung ku alam, orientasi tegak jeung truthful.
Hirup di Mekah dina waktu nu tadi sakumpulan jalma disebut "Ahnaf". Pikeun eta ibadah idola ieu repugnant. Maranéhanana usaha pangalusna maranéhanana nuturkeun jalan karuhun gede maranéhanana, Nabi Ibrahim, tapi sajaba ti kapercayaan maranéhanana yen Allah teh hiji, aya saeutik nu sejenna kenca tina agama ibrahim pikeun panduan eta jeungieu di group ieu jelema anu Sa'id, putra Zayd sacara belonged.
Othman, putra Maz'un sacara geus abstained ti alkohol lila saméméh Advent Islam. Sanggeus embracing Islam manéhna wished hirup kahirupan recluse hiji, kumaha Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) persuaded manéhna disebutkeun.
Ciri sejen nu Muslim awal ieu nu ngaping sahijina nya éta ti hirarki Koraysh, nu ditanya nu scorn tina kafir. Allah tanda petik ageung maranéhanana di Qur'an basa aranjeunna nyarios ka mukmin:
"Naha maranéhanana saha Allah nikmat di antarana urang?"
Koran Bab 6 ayat 53
Kana réfléksi, hiji emut yen pengikut nabi saméméhna éta, pikeun bagian paling, maranéhanana dianggap ku sababaraha aya dina garis handap jeung teu penting ujung masarakat. Qur'an Suci reminds kumaha déwan Nabi Enoh sacara ceuk ka Nuh:
"Urang tempo pengikut Anjeun geus euweuh tapi lowliest di antarana urang,
jeung pamadegan maranéhna teu bisa ditempo.
Urang teu nempo anjeun punjul ka urang, rada, anggap we Anjeun liars. "
Koran Bab 11 ayat 27
Nu pengikut awal Nabi Isa éta ogé tina alam orientasi tegak sarua jiga na di status jeung murid ngarah-Na, James katelah salaku "James nu Ngan".
$ BAB 22 hirarki THE KORAYSH
Mangtaun hiji pamahaman anu leuwih alus sahiji pamingpin jeung posisi maranéhanana dina suku Koraysh salila ieu taun awal Islam, saurang kudu apal kana kalungguhan sahiji jalma nonjol, sabab salah unggal ieu Linggarjati pikeun muterkeunana peran nu penting dina hiji atawa cara sejen dina taun nu dituturkeun:

Nu custodianship tina Ka'bah jeung panangtu tina kenop anak ieu Othman, putra Talha Kang, whilst kulawarga dipercayakeun ka kasampak sanggeus karaharjaan jamaah haji ieu Nuwfal, dina arah Harith, putra Aamir Kang, sedengkeun ieu tanggung jawab Al- Abbas pikeun nyadiakeun eta cai.
Nu panaséhat ka Koraysh ieu Yazid, putra Rabi'a Al-Aswad sacara ti suku Asad. Tapi, lamun perlu datang pikeun nu arbiter, Abu Bakar ieu disebut kana.
Nu kapala pamingpin bangsa Umayyah ieu Abu Sufyan, saha ieu ogé bearer standar anak.
Salila kali karusuhan, putra Waleed, Mughirah sacara ti suku Makhzum tanggung jawab pangatur urusan camp. Manéhna ogé paréntah kavaleri kitu lamun putra Harb, Umayyah pupus, Abu Sufyan ieu panginten teu sahingga pinter nganggap paréntah, sangkan posisi ieu dibikeun ka Waleed.
Ngirut, putra Hisham Kang, ieu hiji, lalaki daya-néangan pangaruh ngora bangsa Makhzum. Nya ieu pisan nu putu tina Mughirah jeung ganteng tina Waleed, nu chieftain ayeuna manula tina suku-Na.
Omar ti suku Koraysh tina Adi ieu perwira liaison. Manéhna ogé bakal mutuskeun kana isu penting sapertos lineage.
Goib ieu rampant, jeung juru kapala omens ieu Safwan, putra nu lian dina Umayyah.
Kantor tina bendahara ieu diadministrasi ku putra Harith, Kais 'ti suku Sahm.
Nu chieftain pamingpin bangsa Hasyim ieu Abu Tholib, saterusna jadi hasil ku hina Abu Lahab.
Kadé ka inget yen suku tina Hasyim jeung Umayyah éta sarua pamingpin. Pikeun sababaraha taun maranéhanana anu geus cemburu tina antargugusna, ogé jeung sihungan akut eksis di antara maranehna.
$ BAB 23 Paréntah TO PREACH
Tilu taun sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) katarima di Wahyu kahiji, Allah paréntah Pangéran sangkan manjangkeun-Na da'wah masarakat awam nyebutkeun:
"Ngumumkeun mangka, naon anjeun paréntah
jeung ngahurungkeun jauh ti kafir.
Urang suffice Anjeun ngalawan maranéhanana anu bohongan,
saha jalma anu ngadegkeun dewa sejen sareng Allah,
memang, maranéhanana geura-giru bakal nyaho.
Mémang, Urang terang dada anjeun straitened ku nu maranéhanana nyebutkeun. "
Koran Bab 15 ayat 94-97
Jumlah Islam geus risen steadily, loba saha éta baraya Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Tapi, aya sababaraha nu milih ka conceal kapercayaan maranéhanana pikeun waktu keur. Contona Al-Abbas, nu dina sababaraha kali mangsa nu bakal datang maénkeun peran penting dina perlindungan Muslim.Al-Abbas ngan masarakat awam ngumumkeun ngarobah-Na teu lila saméméh bubuka Mekah. Oge, urang ngelingan nu pamajikan Al-Abbas 'Ummu Fadl ieu nona kadua akur Islam jeung manéhna diangkat no bantahan ka ngarobah dirina.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) meunang wahyu sejen sangkan manéhna:
"Ngingetkeun suku jeung kinsmen deukeut Anjeun,
sarta nurunkeun jangjang Anjeun ka mu'min nu nuturkeun anjeun. "
Koran Bab 26 ayat 214-215
ceuk pikir cara di mana manéhna pangalusna bisa minuhan paréntah ieu. Manéhna terang manéhna bisa nyangka lalawanan ti sababaraha anggota kulawarga jeung suku nya kitu manéhna menyimpulkan kalawan cara anu pangalusna pikeun hadir dina Oneness Allah kana éta hal bakal ka ngajak kabeh bareng jeung tuluy nyarita ka maranehna. Jeung kitu, opat puluh lima invitationsanu dikirimkeun ka suku tina Hasyim jeung Al Muthalib, putra Abd Munaf.

Nu uncles Nabi, Abu Tholib, Hamza, Al-Abbas jeung Abu Lahab anjog jeung tamu sejen tur Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke kana éta hal ngeunaan Islam. Saterusna Abu Lahab kajawab gathering nu nyebutkeun, "ieu uncles Anjeun sareng cousins, Anjeun kudu nyaho, yen kinsmen Anjeun teu diposisi ka tahan sadaya bangsa Arab. Oge, Anjeun kudu inget yen baraya Anjeun geus cukup pikeun anjeun mun anjeun turutan tradisi maranéhanana mah bakal leuwih gampang ka nyanghareupan suku Koraysh séjén dirojong ku Arab séjénna. Mémang, kuring geus kungsi ngadéngé saha anu geus dibawa leuwih loba ngarugikeun ka kinsmen-Nati anjeun. "The Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) tetep jempé. saterusna Abu Lahab jengkar exclaiming," host anjeun geus bewitched anjeun! "Whereupon sémah Nabawi bangun jeung ka kenca.
Dina kasempetan nu séjén, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngondang kinsmen-Na bareng pikeun makan a. Taya sooner geus maranéhanana réngsé dahar, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) wasted euweuh waktu pikeun nepikeun éta nyebutkeun, "O putra Abd Al Muthalib, kuring nyaho teu Arab anu geus datang ka urang nya jeunghiji talatah nobler. Kuring geus dibawa Anjeun anu pangalusna di dunya ieu jeung saterusna. Allah geus maréntahkeun kuring ngajak anjeun ka Anjeunna. Jadi nu bakal mantuan kuring dina soal ieu, lanceukna mah, pelaksana mah, sarta panerusna keur diantara anjeun? "
Tiiseun murag beurat leuwih ti gathering jeung teu saurang diaduk, mangka, nu Ali ngora bangun jeung nyebut demi sisi Nabawi sarta ngandika, "Nabi Allah, kuring bakal nulungan anjeun dina perkara ieu." Whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nunda leungeun-Na dina balik deui beuheung Ali sarta ngomong, "Ieu mahlanceukna, pelaksana mah, sarta panerusna mah diantara anjeun. Dengekeun manéhna jeung taat manéhna. "Aya hiji outburst tina tawa ti sémah saha ayeuna tos ka Abu Thalib jeung ceuk mockingly," Manéhna geus maréntahkeun Anjeun ngadangukeun putra anjeun jeung taat manéhna! "
Nabi terus, "O Koraysh, nyalametkeun yourselves ti Seuneu nu; O rahayat suku Bani Ka'b, nyalametkeun yourselves ti Fire; O Fatimah, putra Muhammad, nyalametkeun diri anjeun ti Seuneu, keur mah geus teu boga kakawasaan pikeun ngalindungan Anjeun ti Allah di nanaon. "
Abu Thalib lajeng ngadawuh, "Kami asih pikeun mantuan Anjeun, narima nasihat Anjeun tur percaya kecap Anjeun. Ieu kinsmen Anjeun saha nu geus kumpul babarengan jeung Kami salah sahijina tapi Kami nu panggancangna ngalakukeun naon anjeun resep. Sugan naon geus kronologis. kuring bakal ngajaga jeung ngabéla anjeun, tapi kuring teu bisa kaluar kaagamaantina 'Abdul-Muthalib. "Abu Lahab tos ka Abu Thalib jeung Yesus," Kaula sumpah ku Allah yen eta teh hal anu goréng. Anjeun kudu eureun manéhna saméméh batur mah. "Abu Thalib ngawaler," Kuring sumpah ku Allah nangtayungan manéhna salami mah hirup! "
Nu asih jeung kasatiaan Abu Tholib, Hamza, jeung Al-Abbas ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tetep unquestionable, tah ieu teu heran Abu Tholib teu tujuanna pikeun konversi barudak-Na, Ali, Jafar, jeung Safiah. Safiah geus lima sadulur séjén, tapi maranéhanana teu jadi can nyiapkeunnyieun komitmen kumaha ogé pamajikan Al-Abbas ', Ummu Al Fadl geus nganut Islam teu lila sanggeus Lady Khadijah.
THE Uleman TO THE KORAYSH
Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) bore di pikiran wahyu anyar nu maréntahkeun manéhna ngingetkeun suku jeung kinsmen nya kitu manéhna naek ka luhur Safa - nu pasir nu Lady Hagar geus sakali naek abad samemeh dina pilarian cai - jeung disebut Koraysh datang jeung ngadéngékeun talatahmanéhna dibawa, sarta di antarana maranéhanana anu datang ngadangukeun ieu taya lian ti pamanna Abu Lahab.
Tiiseun murag kana riungan salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya, "Lamun kuring éta pikeun nyaritakeun yén balik pasir ieu aya tentara gede, anu anjeun percaya kuring?" Tanpa aya ragu maranéhanana ngawaler, "Enya, anjeun geus kungsi dipikanyaho bohong!" Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terus,"Tuluy kuring pangjurung anjeun nyerah ka Allah sabab lamun teu hiji hukuman kasar bakal tumiba ka anjeun." Nu riungan nu geus saukur kasaksian ka truthfulness Nabi leungit itungan maranéhna, jadi deeply gelo jeung ka kenca. Abu Lahab exclaimed, "Sep Anjeun binasa! Dupi anjeun disebut urang duaan pikeun hal saperti hiji!"Whereupon ayat anu dikirim ka handap:
'Binasa leungeun Abi Lahab, jeung binasa he! (111: 1).
EARLY Mumusuhan fisik Nuju Muslim
Dina raraga pikeun nyingkahan taunts tina kafir, para sahabat mindeng bakal nawarkeun solat maranéhanana di lembah damai nu iklas saukur luar Mekah. Ieu kana hiji kasempetan saperti lamun Sa'ad, putra Abu Waqqas ', di pausahaan ku sababaraha babaturan séjén, nya éta di satengahing nyebutkeun solat maranéhanana yén sababarahapassersby ti Mekah datang di sakuliah maranehna. Nu passersby teu bisa nolak godaan nyieun senang, ngarah mimiti jeer jeung ngahina ka maranehna.
Provocation Nu jadi goréng silih musuhan ka extent nu eta jadi hésé pikeun Sahabat ka teruskeun solat maranéhanana. Maklum, mu'min éta pisan kesel ku intrusion unwarranted ieu, ngarah ditanya naha maranéhanana éta teu eusi ninggalkeun eta sorangan pikeun nawarkeun solat maranéhanana di tentrem. Pihak Mekah geus ngaharepkeunprovocation maranéhanana bakal ngabuktikeun fruitful jeung geura-giru kaayaan nu meunang kaluar leungeun whereupon aya hiji bursa tina blows.
Salila gangguan teh, Sa'ad kajadian ka glance kana taneuh jeung nempo jawbone tina onta peletakan aya. Manéhna nyita eta, struck, jeung wounded salah sahiji Mekah; ieu kahiji kalina getih geus spilled ku Muslim.
Engke, lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina patepungan, manéhna ka pengikut nya eta ieu leuwih alus jadi sabar jeung kafir nepi ka Allah ngutus disebutkeun.
Teu lila sanggeus, dina taun kalima sanggeus prophethood teh, para sahabat éta jadi dikaruniai tawaran tina pamakéan Arkam Kang, imah nu aya deukeut pasir tina Safa. Dina pamungkas maranéhanana geus tempat cukup gede nu pikeun ngumpulkeun jeung nawarkeun solat maranéhanana di karapihan jeung kaamanan, jauh ti mumusuhan unwarrantedtaunts tina Koraysh.
$ BAB 24 THE KORAYSH AND Abu Tholib
Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) ieu teu bisa deterred ku résistansi kungsi ngembang ka pesen manéhna dibawa, sarta terus da'wah-Na, inviting sadayana nu bakal ngadangukeun Islam. Tapi, manéhna deeply saddened, jeung patali loba nu mucunghul ka kafir manéhna sabot ka etanu naon anu dibawa ti Allah. Saterusna, Allah dikirim ka handap ayat di handap ieu nu ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu ieu mah he he he maranehna disbelieved, rada ieu ayat-ayat nu Allah:
"Kami nyaho naon anu maranehna nyebutkeun saddens anjeun.
Teu yén maranéhanana belie;
tapi harmdoers belie ayat-ayat nu Allah. "
Qur'an, Bab 6 ayat 33
Saperti ieu anger tina Koraysh nu kaayaan karusuhan kabuka mimiti muncul. Peungpeuk Jalan anu ngeset sapanjang ngarah kana Mekah ngingetkeun haji jeung padagang teu ngadangukeun hiji lalaki ngaranna Muhammad nu ngaku jadi Nabi Allah jeung diajarkeun ku ngalawan brahala maranéhanana rute. Tapi, Korayshmiscalculated jeung warnings dilayanan ka ngahudangkeun ngarasa panasaran rupa-rupa travelers jeung sabenerna mantuan nyebarkeun beja tina datangna Nabawi. Aya teu hiji nu nganjang ka Mekah anu geus teu kadéngé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung basa aranjeunna balik ka imahna di bagian jauh tina Arabiajeung leuwih maranéhanana nyokot sareng maranehna nu warta Koraysh geus nyoba ngurangan, ngaran Nabawi ieu ngeunaan ka jadi kecap urusan rumah tangga; hiji topik paguneman.
Nu Koraysh anu angered ku da'wah Nabawi dina sababaraha diitung. Maranéhanana hated kanyataan manéhna diajarkeun ku ngalawan brahala maranéhanana sabab berhala housed asup jeung kira-kira Ka'bah katarik jamaah haji ku rebuan saban taun. Trades Lucrative saperti idola ukiran, rejeki nétélakeun, jeung kawas maranéhanana diputer hiji pentingperan dina perekonomian Mekah jeung maranehna teu hayang kaayaan nu robah.
Tapi, Haram House babarengan jeung Kota anak geus dijieun pikeun ibadah nu Maha Nyipta, komo saméméh kreasi Adam jeung manusa. Kahiji malaikat anu diwangun eta, mangka ieu rebuilt saterusna dina ku jin jeung disimpen ku Nabi Ibrahim.
Aya oge jalma steeped dina folklore tradisi idolatrous maranéhanana anu, dina akun kareueus, nampik ngaku nilaina. Pikeun sector ieu, kanyataan anu forefathers maranéhanana geus katempo fit prakna jeung uphold folklore ieu alesan cukup keur maranehna nuluykeun dina cara nu sami. Sapertos kitumaranéhanana teu disiapkeun tanda tanya teh: kaaslian warisan maranéhanana, rada maranéhanana milih ambing membela tradisi forefathers maranéhanana geus jadian.
Allah speaks jalma saperti nyebutkeun:
"Lamun eta waktu keur eta:
'Hayu jeung nu nu Allah geus ngutus ka handap, jeung ka Rasul,'
maranéhanana ngawalon, 'cukup for ka urang geus naon we kapanggih founding urang kana,'
sanajan founding maranéhanana terang nanaon jeung teu di dipandu. "
Koran Bab 5 ayat 104
THE Ngarojong Abu Tholib
Abu Thalib tanpa pamrih ditawarkeun pangrojong sarta sunda nya pikeun keponakan-Na tetep unfaltering. Abu Thalib teu bakal ngahibur kecap ngalawan manéhna jeung sok supporter kuat-Na iraha wae perlu jengkar.
Hiji poe, di desperation, grup pangaruh Koraysh ditilik Abu Thalib nanyakeun ka manéhna persuade ganteng pikeun ngeureunkeun da'wah ngalawan brahala maranéhanana. Tapi, Abu Tholib teu merlukeun dibedah mere hiji langsung ngajawab jeung teu nganggur.
Sanggeus bari nu Koraysh direalisasikeun sadérék maranéhna pikeun Abu Thalib geus unfruitful ngarah dilongok manéhna deui nu sanesna, tapi ieu ayeuna mangga buka maranéhanana ieu leuwih beurat. Waktu ieu aranjeunna spoke harshly manéhna reminding manéhna tina rank-Na jeung ngahargaan nyebutkeun, "Abu Thalib! Urang geus ditanya Anjeun pikeun nyarita jeung ganteng Anjeun can Anjeungeus henteu dipigawé kitu. Urang sumpah yen urang bakal ngayakeun ngidinan forefathers urang ka dihina, cara urang ditegor, atawa dewa urang reviled. Anjeun kudu eureun manéhna atawa nu sejenna bakal ngalawan boh anjeun! "Sanggeus dikirimkeun ultimatum maranéhanana maranéhanana ditinggalkeun di ragam sarua tempat maranéhna datang.
Abu Thalib indit secara langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lapor paguneman alarming sarta ngandika, "O putra adi kuring, luang kuring, jeung anjeun, teu beungbeurat kuring sareng leuwih ti kuring tega." Caringly, tacan saddened ku menta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijawab,"Kuring sumpah ku Allah, lamun maranehna éta bisa méré kuring panonpoé dina leungeun katuhu mah jeung bulan mah ditinggalkeun di tukeran pikeun abandonment mah cara ieu samemeh Anjeunna geus nyieun eta victorious, atawa kuring geus maot dina akun eta mah kungsi baris ngalakonan kitu. "
Abu Thalib bisa tempo kesel jero Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung kumaha tangtu manéhna tina misi prophetic nya eta anjeunna ngawaler, "O putra adi kuring, buka, nyebutkeun naon anjeun bakal, sabab ku Allah mah moal kungsi abandon anjeun dina akun mana waé. " Ti pernyataan ieu keur dipikaharti nu jadi hiji perkaratina expediency Abu Thalib ieu di antara Muslim nu concealed kapercayaan maranéhanana. Abu Thalib teu swearing ku dewa batu idola tina Koraysh, manéhna swore ku Allah, sarta swore ngarojong Nabi dina misi-Na - naon nu jadi hade percanten pernyataan anu aya ti ieu. Éta ogé dina endorses pernyataantina embracing Islam nu aya, "Teu aya nu disembah iwal ti Allah, Muhammad nyaéta Rasul".

THE KORAYSH PERSIST IN nyoba meunang pangrojong Abu Tholib
Nu Koraysh éta pengkuh dina usaha maranéhanana meunang pangrojong Abu Thalib urang. Dina usaha maranéhanana maranéhanana indit ka Abu Thalib nyokot bareng jeung eta keur ngora, budak calakan ku ngaran Amara, putra Al Waleed sacara saha ieu teh putra Mughirah. Maranéhanana ka Abu Thalib nu maranéhanana geus dibawa manéhna hiji, budak ngora kuat calakannu manéhna bisa nyokot keur putra diganti sarta nanya di tukeran ka dibikeun keponakan-Na, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) anu jumeneng ngalawan agama maranéhanana sarta kungsi dibawa ngeunaan discord sosial, jeung ieu kritis gaya hirup maranéhanana. Maranéhanana ka Abu Thalib nu lamun manéhna sapuk, bakal nyokot Muhammadjeung sono ka manéhna jeung nunda heula ahir ka predicament-Na. Abu Thalib ieu outraged sarta ngandika, "nanaon Naon tina nawar ieu? Geus tangtu méré kuring putra Anjeun pikeun ngangkat jeung Kami méré Anjeun putra mah ku kituna anjeun bisa sono ka manéhna! Demi Allah proposal Anjeun mangrupa hal anu sabenerna luar biasa!" Dina momen nu Al Mut'im, putra Adi interjectedmeunangkeun yén Koraysh geus adil dina proposal maranéhanana sabab ngahiji maranéhanana ieu ngan ka bisa leupas manéhna tina gangguan konstan - tapi manéhna kawas batur sadar yen Abu Thalib ieu ditangtukeun ingkar usulan maranéhanana.
$ BAB Kaayaan 26 Pra-Islam dina YATHRIB
Yahudi geus hijrah ka Al-Hijaz ti Syria kabur nu kasusah tina Byzantines jeung Assyrians sababaraha taun saméméh Advent Islam. Ti kitab suci maranéhanana maranéhanana éta ogé sakaligus sadar yén ieu di wewengkon nu Hijaz yén nyangka nabi bakal datang sarta unggal suku ngaharepkeun manéhna baris mecenghulti sorangan, tapi waktu geus diliwatan jeung ayeuna maranéhanana kitu, pikeun kalolobaan bagian, jadi sekuler, sanajan bangga di tukang étnis maranéhanana masih greatly hargana. Sanajan kitu, sababaraha geus intermarried jeung Arab tapi terus kasampak handap dina tatanggana Arab maranéhanana perceiving maranehna jadi maca jeung nulis jeung munduridolaters. Tapi, leuwih ti nu petikan waktu, kaom Yahudi dispersed jeung nomer maranéhanana dwindled, nyésakeun ligamentum eta hiji Popotongan urang.
Sekularisme ieu ilahar di antara maranéhanana anu tetep sanajan minoritas agama masih eksis. Yahudi ogé oge nu dipikanyaho keur transaksi bisnis skilful maranéhanana ngaliwatan tempat maranéhna geus amassed pakaya gede.
Sanggeus banjir dahsyat di Yaman lamun bendungan Al Arim burst, suku Yemeni Arab Bani Kahlan kenca tanah air maranéhna pikeun settle di Yathrib. Nu Bani Kahlan dibagi diri kana dua suku dingaranan dua baraya - Aws jeung Khazraj boh tina saha éta nu putra Tha'labah - jeung kana waktu maranéhananapopulasi tumuwuh jeung surpassed boh nu Yahudi jeung Arab séjénna. Tapi, aya gesekan antara dua suku jeung sengketa jengkar dituturkeun ku feuds getih.
Sadaya ieu teu weleh aya dina komunitas Yahudi salaku korupsi ieu rampant. Aya nu kungsi jadi morosot seukeut dina moral utamana di salah sahiji chieftains maranéhanana ngaranna Fityun. Fityun usurped daya di saperti luhur ngerakeun nu di maranéhanana hey poé basa aranjeunna geus diatur Yathrib Arab brides-ka-bisa dipaksasaré jeung anakna peuting tadi pernikahan maranéhanana whilst pamingpin Yahudi séjén teu nganggur nyegah manéhna ti satisfying napsu, tapi nu ieu geura-giru nepi ka tungtung.
Lamun waktu datang pikeun adina Malik, putra Ajlan pikeun dikawin, Malik dirasakeun isin naon ieu ngeunaan ka tumiba nya. Jadi, dina poe saméméh pernikahan nya, adi, diasah di gown bridal nya, dijieun jalan nya ka imah Fityun sacara dipirig ku adi nya disguised salaku rencang awewe. Saméméh Fityunbisa ngamangpaatkeun adina Malik Kang, Malik nyandak manéhna ku reuwas, ditelasan manéhna, terus ngungsi ka kasalametan bangsa Ghassan di Syria nu chieftain ieu Abu Jabillah. Lamun Abu Jabillah kadéngé sahiji cara ngaruksak Yahudi manéhna jeung Galau-Na nya utterly outraged tur nyetel off jeung Malik deuika Yathrib jeung hajat tina putting urusan katuhu.
Kana ngahontal Yathrib, Abu Jabillah ngahormatan nu chieftains Arab jeung hadiah rupa jeung ngondang inohong Yahudi ka ngiluan maranéhna dina hari raya a. Salila salametan nu Abu Jabillah jeung Galau-Na overcame pamingpin Yahudi jeung sagala anu slain. Jadi ieu ti waktu éta onward yén Yahudi leungit kontrol Yathribjeung suku tina Aws jeung Khazraj jadi gubernur anak.
Time diliwatan jeung Yahudi, dina posisi ngaruksak maranéhna, dianggap eta leuwih prudent ka babaturan deukeut sorangan jeung suku Arab pagan ayeuna kuat tina Aws jeung Khazraj. Tapi, urang Yahudi, tempo sorangan jadi jelema dipilih Allah, resented kanyataan yén maranéhanana éta ayeuna beholden ka Arab pagan jeung sadayateuing mindeng kecap seukeut anu disilihtukeurkeun. Loba éta jaman bakal taunt urang Arab jeung warta nu nabi ieu ngeunaan datang jeung nu Allah bakal slay éta kontak dina akun tina idolatry maranéhanana ngan sakumaha anu Manéhna dipigawé pikeun rahayat Aad jeung Thamood.
Aya éta ogé kali séjén lamun urang Yahudi agama bakal ngomong ka sekutu maranéhanana ngeunaan agama maranéhna; maranéhanana ka of kapercayaan maranéhanana di Hiji Allah jeung dina kahirupan sanggeus maot. Sekutu maranéhanana kapanggih perkara keur diangkat ti nu maraot hésé percaya jadi Yahudi ka eta nu lamun para nabi datang manéhnabakal mastikeun kabeneran zat teh. Gagasan pikeun nu datang ti nabi aroused boh ngarasa panasaran oge kahariwang ti Arab tina Yathrib, ngarah inquired mana manéhna bakal mucunghul tur anu ka dina arah tanah air ancestral maranéhanana, Yaman, nu ogé perenahna di arah nu saruaMekah.
FEUDTHE
Pikeun sababaraha taun aya nu kungsi jadi feud antara Awsite tangtu jeung suku Khazrajite, jeung sabagé waktu diliwatan leuwih suku, kaasup Yahudi ti Yathrib, anu dicokot kana feud teh. Tilu battles geus geus waged jeung karugian dina kadua sisi jeung ayeuna hiji kaopat ieu caket. Dina salah sahiji usaha pikeun nguatkeun maranéhananaposisi, bangsa Aws dikirim utusan ka Mekah nanya ka Koraysh ka sisi sareng maranehna ngalawan Khazraj.
Sedengkeun maranéhanana nungguan putusan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) indit ka rombongan sarta nanya lamun maranehna hoyong ngadangu hal leuwih hade tinimbang nu nu anu maranéhanana néangan. Rombongan ditanya naon manéhna di pikiran whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka etangeunaan Islam sarta misi-Na, tuluy recited sababaraha ayat tina Qur'an.
Sanggeus anjeunna tos réngsé recitation, hiji lalaki ngora ngaranna Iyas, putra Mu'adh Kang, inget nu taunt Yahudi jeung bangun sarta ngandika, "Demi Allah, ieu leuwih hade tinimbang nu nu kami néangan!" Outburst spontan Iyas 'annoyed pamingpin rombongan nu ngajemput sakeupeul keusik jeung threw dinabeungeutna nyebutkeun, "Éta téh cukup! Ku hirup mah, urang dugi ka dieu néangan hiji hal lian ti ieu!" Nu lalaki ngora jadi tenang jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka kenca.
Samentara éta, Koraysh nepi ka di kaputusan yén ieu teu dipikaresep pangalusna maranéhanana pikeun nyokot sisi di feud jeung jadi rombongan balik ka Yathrib tanpa bantuan maranéhanana jeung perangna tina Bu'ath ensued.
Teu lila sanggeus maranéhanana mulang Iyas maot, tapi manéhna iklas dina deathbed-Na maranéhanana kira-kira manéhna negeskeun yén kecap panungtung-Na anu spent di puji jeung exaltation Allah, testifying ka Oneness Na. Jeung tah ieu nu, Iyas jadi jelema kahiji anu paeh di Yathrib salaku Muslim.
Teu lila sanggeus éta para padagang jeung jamaah haji balik ti Mekah dibawa warta leuwih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun Yathrib, kecap sumebar kalawan gancang sarta geura-giru sakabéh Kota ieu ngawangkong ngeunaan manéhna. Yahudi listened intently ka laporan jeung diakuan kabeneran di Nabawida'wah, tapi keur bagian paling, maranéhanana teu bisa mawa diri pikeun ngahibur kanyataan yén manéhna Nabi lila ditunggu sabab manéhna teu urang Yahudi.

$ BAB 27 UNREST di Mekah
THE Gagalna Mekah pikeun mikawanoh nilai NABI THE
Dina ieu poé awal Islam, jelema nu sabalikna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung talatah-Na anu dilolongan ku takabur, tradisi gunana sorangan idolatrous jeung sombong. Tapi aneh sabab bisa sigana, lamun datang ka nyokot Sumpah solemn atawa basa aranjeunna wished urang ka dicokot sacara serius, nuArab pikaresep ka sumpah ku Allah tinimbang dewa pagan maranéhanana
Pikeun sababaraha taun pagan nu, society materialistis ngalaman dina unggal akun. Maranéhanana narima no benefit keur kumawula maranéhanana ka brahala jeung korupsi abounded dina saban wangun. Awewe dirawat manusa salaku makhluk hargana jeung kadang afforded hak maranéhanana. Hal nu teu adil, pembunuhan, jeung maling, di antarana depravities séjén,éta rampant. Tapi sanajan kitu ieu sedih, state teu kaampeuh tina urusan kuat, maranéhanana anu sabalikna Nabi, (Salla Allahu alihi wa sallam), gagal ngenalan atawa ngaku nu naon Nabi, (Salla Allahu alihi wa sallam), saha maranéhanana geus nepi ka ayeuna attested ka ngabogaan hiji karakter jujur ​​jeung orientasi tegak,dibawa jeung practiced hiji leuwih hadé, standar pangluhurna nunjukeun hal hirup pikeun kabéh; standar mana kaadilan jeung kabagjaan prevailed. Tapi nu leuwih importantly, maranéhanana dugi ka warta anu aya kahirupan sanggeus maot nu saterusna bakal diayakeun akuntabel pikeun disbelief maranéhanana dina Oneness tina Creator maranéhanana jeung nuaya boh hukuman langgeng atawa ganjaran langgeng unfailing of Paradise jeung karapihan jeung kabagjaan kontinyu anak.

Kanyataan zat ieu anu maranéhanana gagal pikeun mikawanoh nilai sabenerna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) boh rohani jeung materialistically.
ANGER AND RESTMENT
Anger jeung resentment ka arah talatah Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) dibawa terus intensify di Mekah salaku jumlah pengikut-Na mimiti jadi nambahan. Hiji poe, salaku Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) asup ka precincts tina Ka'bah di Hijr Ismail, gugus kafirdikumpulkeun jeung indulged di qur'an slanderous ngeunaan manéhna. Sanajan kitu, manéhna mayar teu perhatian jeung terus nyieun jalan di sakuliah ka Ka'bah di mana anjeunna dicium Batu Hideung mangka proceeded ka circumambulate nu Ka'bah.
Pertama kali manéhna diliwatan ku Hijr Ismail, kafir ambekan di manéhna dina pisan cucungah, Sacara ngahinakeun. Sarua lumangsung dina babak kadua jeung katilu, tapi dina babak katilu sabab jeered jeung ambekan qur'an slanderous maranéhanana manéhna dieureunkeun jeung ngadawuh: "O Koraysh, bakal Anjeun ngadengekeun kuring?Mémang, ku Anjeunna nu nahan jiwa mah di Hand-Na, kuring mawa Anjeun meuncit. "The geus kafir anu silenced ku pernyataan terduga ieu, sarta tiiseun hovered kawas beurat beurat luhur gathering teh.
Sanggeus bari tiiseun ieu rusak ku hiji nu kungsi nu paling venomous jeung fitnah-Na, sarta dina hiji heran gently nada manéhna kajawab Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun, "Buka dina cara Anjeun, bapana Kasim, pikeun ku Allah anjeun teu hiji fool goblog. " Geura-giru kafir mimitika kuciwa kalemahan nyi maranéhanana jeung vowed maranéhanana henteu kungsi baris ngidinan hiji kaayaan kawas éta bisa diulang.
Dina kasempetan sejen Utaiba, putra Abi Lahab sacara ditilik Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, cara di luhur paling defiant jeung ambekan, "Kuring kafir di naon nu ku anjeun dibawa!" Saterusna manéhna jadi telenges, ripped kaos silsilah Nabi jeung spat di beungeutna, tapi spittle-Na teu ngahontal rupiNabi. Whereupon, Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, invoked nu anger Allah kana Utaiba salaku manéhna supplicated, "O Allah, nangtukeun salah sahiji anjing Anjeun di manéhna."
Sometime sanggeus Utaiba jeung Sahabat Koraysh-Na diatur kaluar pikeun Suriah jeung dieureunkeun istirahat di hiji tempat anu disebut Az-Zarqa lamun ujug-ujug singa ditilik nu travelers jeung Utaiba cried kaluar dina sieun gede, "Woe ka kuring, singa ieu pasti bakal devour kuring sagampil Muhammad supplicated. Manéhna geus ditelasan kuring di Syria barianjeunna aya di Mekah! "Jeung singa bergegas gancang sareng crushed sirah Utaibah, tapi ari para sahabatna sorangan.
THE VILEST Arab IN ageung AND HATRED Nabi THE
Aya dalapan belas Arab vilest di ageung maranéhanana jeung hatred Nabi, nyaéta:
Abdul Uzza putra Abdul Muthalib (bapana Utbah) anu leuwih dipikawanoh Abu Lahab;
Utaibah putra Abu Lahab;
Al Awra Arwa putri putra Harb Umayyah sarta adina Abu Sufyan, saha ieu teh pamajikan Abu Lahab, anu leuwih dipikawanoh Ummu Jameel;
Amru, putra Hisham, putra Al Mughirah Al Makhzumi anu leuwih dipikawanoh Abu Jahal (bapana Al Hakam);
Utba putra Rabi'a;
Shu'bah putra Rabi'a;
Al Waleed putra Utbah;
Umayyah putra Khalaf;
Uqba putra Abi Mu'ait;
Putra Ubayy tina Khalaf;
Al Akhnas putra Shareeq Al Thakifi;
Abdul Uzza putra Khatl;
Abdullah putra Sa'ad, putra Abi Sarh;
Al Harith putra Thaqil, putra Wahb;
Maqis putra Sababah;
Al Harith putra Talatil;
Wanoja milik dibébaskeun tina putra kabungbulengan sacara
Ngeunaan maranéhanana nu meledek, Allah dikirim ka handap ayat-ayat nu:
"Ngumumkeun mangka, naon anjeun paréntah jeung ngahurungkeun jauh ti kafir.
Urang suffice Anjeun ngalawan maranéhanana anu bohongan,
saha jalma anu ngadegkeun dewa sejen sareng Allah,
memang, maranéhanana geura-giru bakal nyaho.
Mémang, Urang terang dada anjeun straitened ku nu maranéhanana nyebutkeun. "
Koran 15: 94-97
ABU Jahal - bapa jahiliah
Ngirut, putra Hisham Kang, ieu hiji, lalaki daya-néangan pangaruh ngora bangsa Makhzum. Nya ieu pisan nu putu tina Mughirah jeung ganteng tina Waleed, nu chieftain ayeuna manula tina suku-Na.
Ngirut geus amassed pakaya considerable jeung ieu, pikeun maranéhanana anu geus teu earned anger-Na, marahmay sarta miboga amoy luhur jadi lulugu saterusna suku jadi manéhna erroneously ditempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi anceman mungkin bakal datang-Na .
Ngirut ieu ogé manusa jadi takwa pikeun manéhna dipikawanoh pikeun ruthlessness-Na ka arah maranéhanana anu wani meuntas jalan-Na, jeung nu ayeuna kaasup Nabi Muhammad, (salla Allahu alihi wa sallam) ogé pengikut-Na. Saperti ieu hatred-Na Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pesen-Na, jeung disregardpikeun hirup saterusna, yén anjeunna ngalaman geus di antara maranéhanana tanggung jawab nyetel jalan-blok kana Mekah.
Lamun anggota suku ngirut sorangan nganut Islam outrage-Na jadi jadi pait nu manéhna persecuted eta tanpa rahmat; ieu alatan ieu nu ngirut jadi dipikawanoh para sahabat salaku "Abu Jahal" - "The Rama jahiliah" jeung pamajikan supportive nya "Masalah Basa sakabeh jahiliah".
Hiji poé dina taun kagenep sanggeus prophethood, sakumaha Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diuk ku dirina di suku tina pasir tina Safa, Abu Jahal bray tetempoan manéhna jeung disita kana kasempetan pikeun mintonkeun kalakuan ngintip-Na. Manéhna indit sabrang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung dihiji manner pisan kasar, dihina manéhna cara di luhur pisan basa. Saterusna, Anjeunna nyandak nyekel batu jeung struck Nabi dina sirah-Na ngabalukarkeun ka getihan, sanajan kitu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu sabar, anjeunna teu ngidinan dirina jadi provoked, jeung indit imah. Arrogantly, Abu Jahal dirasakeun manéhnageus dijieun hiji gambaran nu hade dina pihak nu Koraysh dikumpulkeun deukeut Hijr Ismail sarta malik deui kana eta gloating di naon anu ditanggap jadi triumph.
Hamza, nu mamang ngora Nabi, nu dipikanyaho keur disposition hipu-Na sanajan kanyataan anjeunna ngalaman tumuwuh jadi manusa kuat pisan, geus jauh dina ekspedisi moro sarta kungsi kakara mulang ka Mekah. Salaku manehna asup Kota teh, Hamza ieu papanggih ku hiji nona manula anu geus sakali dilayanan ayeuna jenatna Abdullah,Lalaki jeung Judan sacara ka manéhna tina disgusting outburst Abu Jahal urang.
Lamun Hamza diajar tina nyiksa teh, anger raging swelled jero mahluk lemah lembut sarta manéhna thundered nuju masih gloating Abu Jahal jeung comrades gleeful saha kénéh dikumpulkeun di kira-kira Hijr Ismail. Sanggeus manéh Abu Jahal, Hamza diangkat bow moro-Na di luhur sirah Abu Jahal sarta struck manéhna forcefullydi sakuliah nya balik nyebutkeun, "Moal wani anjeun. Badé ngahina ka anjeunna! Apal nu ngaku agama sarta sumpah naon swears. neunggeul kuring ayeuna upami anjeun bisa!" Maranéhanana anu geus seated naros nepi ka ngagabung ka batur dina ngarojong Abu Jahal, tapi Abu Jahal milih teu retaliate nyebutkeun, "Hayu manéhna sorangan, pikeun ku Allah mah reviledMuhammad cara di luhur bumi. "
Saperti ieu hatred Abu Jahal pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung talatah-Na, yén manéhna maot di disbelief. Tapi, lamun warta tina lahir Nabawi nepi manéhna leuwih ti opat puluh taun saméméhna, manéhna geus jadi elated anjeunna dibébaskeun budak awéwé, sarta for kalakuan mulya ieu, unggal Senén - nupoe nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lahir - Allah dina Mercy-Na ngurangan hukuman di Gasibu.
Dina poe nu sarua Hamza di bulan Dhul Hijja genep taun sanggeus prophethood teh, indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung sacara resmi nganut Islam sanggeus sanggeus terus kapercayaan-Na nyumput ti Koraysh salila sababaraha taun. Ayeuna nu Hamza geus ngumumkeun anjeunna tos nganut Islam, nu Koraysh éta hesitantka teruskeun paripolah vile maranéhanana. Maranéhanana nyadar ti ayeuna onward bakal kudu ngangkat manéhna jang lampah maranéhanana, ngarah dirévisi siasat, contona hiji no hayang meuntas jalan Hamza urang.
THE CRUELTY Abu LAHAB jeung istri
Abu Lahab sarta pamajikanana, Ummu Jameel, reveled dina usaha maranéhanana nyokot nyoba demean atawa ngarugikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ummu Jameel nyandak pelesir gede di ngumpul thorns seukeut jeung strewing eta peuting sapanjang jalur paling frequented ku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dinangaharepkeun tina injuring manéhna. Tapi, Allah ngabalukarkeun thorns pikeun jadi salaku lemes salaku keusik jeung kaberkahan manéhna jeung tetempoan panon getol saperti nu manéhna bisa nempo ogé salila gelap peuting manéhna bisa salila poé.
Saperti ieu hatred unwarranted maranéhanana Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) nu Abu Lahab maréntahkeun putra-Na Utbah jeung Utbayah ka cerai Ladies Rukiyah jeung Ummu Kulthum, nu awéwé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) saméméh pertikahan maranéhanana geus consummated , tuluy dipencet kanaLady Zaynab sacara mitoha hukum nyieun putrana lakonan hal nu sarua. Tapi, salaki Lady Zaynab Kang, Al-Salaku dicinta nya jeung nolak, nyebutkeun manéhna teu boga kahayang Nikah séjén.
Ieu salila kali-bagian éta kesempitan nu Allah dikirim ka handap surah pondok nu spoke hukuman dina kahirupan langgeng Abu Lahab jeung pamajikanana.
"Binasa leungeun Abi-Lahab, jeung binasa he!
Poma-Na moal suffice manéhna ngayakeun naon nu manéhna miboga;
manéhna bakal manggang dina Flaming Seuneu,
jeung pamajikanana, sarat jeung firewood bakal boga tali tina kalapa sawit-serat buleud beuheung nya! "
Koran Bab 111
THE Réaksi Ummu JAMEEL
Lamun Ummu Jameel ngadéngé Wahyu, nu hatred manéhna harbored ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka jangkungna anyar. Dina hiji ngamuk telenges manéhna fetched pestle batu nya jeung dipingpin lempeng ka Ka'bah di mana baé diharepkeun bisa manggihan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Salaku manéhna asup confines anak manéhna tertangkap tetempoan Abu Bakar jeung indit nepi ka manéhna nungtut, "Di mana aya pendamping anjeun!" Abu Bakar dicandak ku reuwas, anjeunna terang oge ka saha manéhna disebut, tacan manéhna teu sempet ditempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu linggih deukeut ka manéhna.
Ummu Jameel terus ranting nya, "Kuring geus kadéngé manéhna geus satirized kuring, ku Allah, lamun kuring geus kapanggih manéhna dieu mah, tangtu geus ancur sungut-Na jeung pestle ieu. Mémang mah, no pujangga Lesser ti manéhna!" Saterusna manéhna recited hiji pondok, ngahinakeun rhyme manéhna kungsi ditulis ku soal manehna, tuluy ka kenca.
Abu Bakar tos ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta nanya naha atawa teu pamikiran anjeunna manéhna geus katempo manéhna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) informed Abu Bakar manéhna geus teu sabab Allah dina Mercy-Na ka anjeunna geus concealed jalma-Na ti tetempoan nya. Saterusna Nabi (salla Allahualihi wa sallam) commented kana rhyme nya teken perhatian pendamping-Na pikeun pamakéan kecap "mudhammam" anu manéhna geus dipilih bakal dipake, hartina reprobate, nu sabalikna ka "Muhammad" nu hartina muji. Anjeunna tuluy commented, "Teu acan eta héran yén tatu nu Koraysh nyoba inflictnu deflected jauh ti kuring? Maranéhanana kutuk jeung satirize Mudhammam, sedengkeun Kami Muhammad. "
$ BAB 28 usaha nyogok
Utbah, putra Rabia Kang, belonged ka bangsa Syams, Abdu Syams ieu adi of Hasyim jeung ieu Sing saha anu bareng jeung inohong bangsa Koraysh, ayeuna papanggih keur ngabahas kumaha maranéhanana meureun deal hasilna sareng Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Dina mangsa tangtu rapat Utbah nyarankeun yen suganNabi (salla Allahu alihi wa sallam) bisa jadi condong pikeun nampa hadiah jeung statusna nu ditangtukeun dina bursa pikeun tiiseun-Na. Tapi geus maranéhanana searched di bojong hate maranéhanana, kabéh bakal dipikawanoh manéhna nu teu dipikaresep ku maranéhna jeung kungsi bakal narima nyogok a, euweuh urusan kumaha eta diwakilan. Tapi, kabéh étatina pamadegan yén saban manusa geus harga-Na, ngarah disimpen amoy luhur dina saran Utbah sacara, nyebutkeun yen bakal disusun pikeun nawarkeun manéhna leres pisan nanaon manéhna bisa jadi mikahayang salaku recompense di tukeran pikeun tiiseun-Na.
Maranehna ngan nepi kasapukan maranéhanana lamun comer ahir ngagabung pasamoan jeung ka arisan nu yén anjeunna ngalaman saukur ditempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diuk sorangan di gigireun Ka'bah. Maranéhanana sapuk nu ayeuna ieu waktu nu sae pikeun ngadeukeutan manéhna jeung proposal maranéhanana sarta minangka Utbah ieu patali ka manehna,maranéhanana milih manéhna jadi wakil maranéhanana.
Utbah dijieun jalan ka arah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dinyatakeun pelesir-Na kana manéh manéhna, disambut jeung ngondang manéhna diuk turun jeung omongan. Lamun Utbah diuk turun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngaharepkeun manéhna bisa jadi geus datangdiajar ngeunaan Islam tapi Utbah proceeded ngomong, "keponakan abdi, anjeun salasahiji urang, ti suku bangsa nu luhung, turunan ti karuhun finest. Anjeun geus datang ka suku urang jeung hiji zat penting nu ngawatesan urang. Geus denounced adat urang, dihina dewa urang jeung agama urang, jadi ngadangukeun kuring sababKuring geus datang ka anjeun sareng sababaraha usul, sugan anjeun bisa narima salah sahijina. "
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu pisan saddened tapi listened kaluar lemesna salaku manéhna henteu kungsi ngahurungkeun saha jauh, sakumaha Utbah proceeded keur nerangkeun suap. "Lamun duit hayang, urang disusun ngagabung sipat urang jeung make nu richest hiji di antara urang. Lamun geus ngahargaan kana nu hayang, urangbakal ngajadikeun anjeun kapala urang jeung daya lengkep jeung mutlak. Lamun geus lulugu, urang bakal ngajadikeun anjeun pamingpin urang jeung lamun Roh Anjeun tempo asalna ka anjeun sarta anjeun teu bisa leupas sorangan eta, maka kami baris manggihan dokter ka cageur anjeun. "
Sanggeus Utbah réngsé presenting nyogok-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) narima Wahyu anyar ti Allah:
"Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih.
Ha Meem.
A ngirim turun ti Nu Maha Asih, Nu Maha Asih.
A Book, ayat-ayat nu of nu dibédakeun,
hiji Arab Koran keur bangsa saha nu nyaho.
Eta ngasuh tidings gumbira jeung gera,
can kalobaannana ngahurungkeun jauh jeung teu ngadangukeun.
Maranéhanana ngomong, 'hate urang nu veiled ti nu nu Anjeun nelepon urang,
jeung di Ceuli urang aya heaviness. Jeung antara urang jeung maneh mah dijilbab a.
Jadi karya (salaku geusan) jeung urang berpungsi. '"
Koran 41: 1-5
Keindahan compelling tina recitation Koranic diayakeun perhatian Utbah di wonderment salaku manehna diuk condong dina leungeun-Na balik deui nya. Salaku manéhna listened salajengna manéhna ngadéngé tina penciptaan langit jeung bumi. Saterusna manéhna ngadéngé nabi dikirim ka jelema bedegong tina Aad, jeung rahayat reueustina Thamood. Manéhna pelajari yén sadaya tapi sababaraha warga maranéhanana nampik ngadangukeun ka pesen Allah geus dibikeun ka nabi maranéhanana, sahingga jeung iwal maranéhanana anu dipercaya, maranéhanana subjected ka punishments tina jenis severest di dunya ieu jeung hukuman mangka komo leuwih gede dina nu Kahirupan langgeng.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terus recitation-Na jeung ayat nu Drew perhatian ka sababaraha tanda sabudeureun urang jeung menyimpulkan jeung:
"Di antara tanda Nya peuting jeung beurang, sarta panonpoé jeung bulan.
Tapi teu sujud yourselves saméméh panonpoé atawa bulan
rada sujud samemeh Allah,
anu nyiptakeun eta duanana,
lamun geus Manéhna saha nu ibadah. "
Koran 41:37
Pas Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) réngsé recitation, manéhna prostrated sirah-Na kana taneuh di exaltation jeung pamuji sukur. Saterusna jengkar nyebutkeun, "O (Utbah) bapana Waleed, anjeun geus kadéngé naon nu tos uninga, eta nepi ka ayeuna teh Anjeun pikeun mutuskeun." Hal ieu ogé ngalaporkeun yén kana dédéngéanayat digambarkeun Utbah teu bisa ngabedakeun eta teras nahan leungeun ka sakuliah sungut Nabawi.
Panonpoé geus dimimitian pikeun nyetél jeung para sahabatna Utbah sacara geus waited sabar nya mulang. Teu aya ragu amoy maranéhanana éta saluhur manéhna geus jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun panjang considerable waktu. Tapi, lamun manéhna balik maranéhanana struck ku ekspresi ngarobah kana beungeutna jeungditanya naon anu lumangsung. Utbah ka eta yén anjeunna ngalaman ngadéngé recitation nu uniquely éndah can ieu sajak ayakeun, sareng ieu eta kecap tina soothsayer hiji, sareng teu acan sorcery. Manéhna disarankan para sahabatna pikeun ngalakukeun salaku manéhna maksud, nu ieu mah datang antara Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)jeung selingkuhan-Na. Saterusna manéhna swore ku Allah yen kecap manéhna sempet ngan kadéngé bakal ditarima ku saloba tidings gede.
Utbah mikir eta leuwih prudent nu getih-Na patut heunteu bisa asup leungeun maranéhna jeung commented lamun Arab séjénna nya sono ka manéhna, tuluy tanggung jawab bakal beristirahat kana maranehna. Tapi, lamun keponakan-Na nya jadi sukses, manéhna baris ngatur maranehna jeung daya nya oge bakal daya maranéhanana, ngarah bakal kauntungan.
Para Utbah sacara meledek manéhna harshly jeung ka manéhna yén anjeunna ngalaman geus bewitched, tapi sagala Utbah ceuk ieu, "Kuring geus dibikeun Anjeun pamanggih kuring, teu naon bae nu mangga." Nu Koraysh anu angered ku nasihat-Na, ngarah megatkeun pikeun nyarita ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sorangan sahingga teu ngalepatkeun pikeuntindakan nu bakal datang maranéhanana bisa napel kana éta hal, ngarah dikirim pikeun manéhna.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), kungsi harepanana tina guiding suku pikeun Allah, mulih ka eta di rurusuhan. Geura-giru manehna sadar maranéhanana geus teu disebut pikeun manéhna sabab hate maranéhanana geus diaktipkeun ka Allah, rada tibalik ieu kasus nu bener. Nu Koraysh ditegor manéhna nyebutkeun nu kungsi saméméh geus hiji Arab diperlakukeuneta di manner sapertos ieu, reviling dewa maranéhanana, adat istiadat, sarta tradisi maranéhanana. Sakali deui, hiji usaha pikeun Ngajempékeun manéhna dijieun sabab endorsed tawaran dijieun saméméhna ku Utbah.
Pas nu Koraysh réngsé ngalamar nyogok maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos kana éta hal dina manner dawam hipu-Na nyebutkeun, "I am ayakeun kasurupan, sareng teu maneh mah neangan ngahargaan diantara anjeun, sareng kapamingpinan. Allah geus ngutus kuring salaku Rasul ka anjeun sarta geus dikirim ka handap pikeun kuring Book jeungparéntah nu kudu mah mere Anjeun tidings alus tapi ogé gera. Mah nepikeun ka anjeun nu pesen Alloh, Gusti jeung ikhtiar Anjeun mah. Lamun anjeun narima naon Kuring dibawa anjeun, anjeun bakal nampa berkah di dunya ieu sarta dina kahirupan langgeng, tapi lamun Anjeun nampik naon Kuring dibawa, mangka bakal sabar nungguan pikeun Allahmun pareng di antara urang. "
Nu Koraysh, deeply kuciwa ku walonan Nabawi ka manéhna ninggalkeun. Tapi saencan manéhna ninggalkeun, maranéhanana contemptuously ka manéhna yén lamun manéhna bener utusan Allah manéhna geus tangtu ngabuktikeun ka poto eta sareng hiji hal nu ngawujud kahirupan maranéhanana leuwih gampang.
Paménta kahiji maranéhanana ieu nu manéhna kudu ménta Allah ngaleupaskeun gunung anu ngurilingan Mekah jeung ka level taneuh nu jadi walungan bakal ngalir ngaliwatan eta sagampang maranehna di Suriah jeung Irak. Tungtutan maranéhanana terus lamun saterusna maranéhanana nungtut nu Ksay jadi diangkat ti nu maraot babarengan jeung sababaraha karuhun maranéhanana,nyebutkeun bakal ménta Ksay lamun naon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ceuk ieu bener atawa palsu, tacan maranéhanana terang manéhna henteu kungsi lied. Maranéhanana terus nyebutkeun yén lamun manéhna sanggup mawa ngeunaan tungtutan maranéhanana mangka sarta ngan harita, ujug maranéhna yakin manéhna nu cenah manéhna, jeung deukeut ka Allah.
Kaitannana, Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, jawab yén ieu teu di akun ieu manéhna geus dikirim. Manéhna ka eta yén anjeunna ngalaman dikirim ka nepikeun nu pesen Allah jeung anu maranéhanana éta Luncat ka boh narima talatah atawa lamun maranehna éta adamant, nampik eta jeung await nu Judgement Allah.
Dina sidang walonan-Na, nu Koraysh robah siasat maranéhanana nyebutkeun yén lamun manéhna teu bakal ménta hal ieu, teras kenging teu ménta hiji hal keur dirina. Maranéhanana ka manéhna nanyakeun ka Allah pikeun ngirim malaikat manéhna nu bakal mastikeun kabeneran da'wah-Na, jeung kebon jeung istana jeung harta karun emas jeungpérak keur dirina. Tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngulang walonan-Na.
Nu Koraysh terus deride Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nanyakeun upami Gusti-Na terang yen anjeunna bakal diuk di antarana eta jeung nu bakal ménta manéhna patarosan ieu. Ageung maranéhanana terus sabab ditanya naha, lamun Allah geus dipikawanoh patarosan kasebut bade bakal ditanya, geus teu Manéhna marentahkeunmanéhna kumaha jawaban jeung nyaritakeun manéhna naon Manéhna bade ngalakukeun jeung lamun éta nampik nu pesen manéhna dibawa.
RAHMAN
Kecap "Rahman" hartina "nu Maha Asih", jeung mangrupa salah sahiji loba atribut Allah. Nu Koraysh noticed "Rahman" lumangsung dina awal unggal babak tina Qur'an jadi dina upaya discredit nu rumor Wahyu anu sumebar yén Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, nu katampi tutorship diseni pantun ku manusa tina Yamamah disebut Rahman.
Lamun saterusna maranéhanana papanggih jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana nyita kana kasempetan ka chide manéhna masih salajengna nyebutkeun, "Kami geus kadéngé recitation Anjeun diajarkeun ka anjeun ku manusa ti Yamamah disebut Rahman - urang moal percaya Rahman! Urang geus dijieun posisi urang jelas ka anjeun Muhammad,jeung sumpah ku Allah nu bakal ngayakeun ninggalkeun anjeun karapihan atawa desist di perlakuan urang anjeun nepi ka urang boh ancur Anjeun atawa Anjeun geus ancur urang! "
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nya éta ngeunaan ninggalkeun lamun Abdullah, putra Umayyah sacara ti suku Makhzum disrespectfully ambekan, "O Muhammad, urang Anjeun masihan Anjeun sababaraha propositions -! Anjeun geus ditampik sadaya Kahiji, maranéhanana ménta sorangan , tuluy maranehna nanya ka anjeun ménta diri anjeun!Maranéhanana komo geus ditanya Anjeun pikeun hasten sababaraha hukuman nu geus diucapkeun ngeunaan kana maranehna. Demi Allah, kuring pernah bakal percaya Anjeun nepi ka kuring nempo anjeun nyokot tangga hiji, naek eta, sarta ngahontal langit, tuluy mawa opat malaikat ka tega Nyaksikeun yen anjeun aya naon ngaklaim, komo saterusna mah ragu naha kuring bakal percayaanjeun! "
Kana dédéngéan nyarios pamungkas ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu deeply saddened sabab geus dijieun ku Abdullah, putra si bibi-Na Atikah anu geus ngaranna putra nya sanggeus adi nya tercinta, bapana Nabawi, nu hartina "Worshiper tina Allah ".
Allah dikirim ayat-ayat nu Nabi nu salawasna bakal ngarékam hina jeung penolakan sahiji pamingpin Koraysh:
"Salaku saperti Kami, Kami geus ngutus Anjeun mudik ka bangsa samemeh saha batur geus kaliwat jauh
dina pilihan nu didugikeun ka eta naon Urang geus wangsit ka anjeun.
Tapi maranéhanana kafir nu Maha Asih (Rahman).
Ucapkeun: 'Manéhna nyaéta Gusti mah. Aya teu nu disembah iwal Anjeunna.
Anjeunna mah geus diasupkeun kapercayaan mah, jeung ka Anjeunna mah ngahurungkeun. '
Lamun ngan Koran whereby pagunungan anu disetél dina gerak,
atawa bumi cleaved asunder, atawa paéh anu diucapkeun ka.
Teuing, tapi ka Allah nyaeta selingkuhan sakabehna.
Ulah maranéhanana anu percaya nyaho nu tadi Allah willed Manéhna bisa boga dipandu kabéh jelema?
Sedengkeun pikeun maranéhanana anu kafir, sabab naon maranehna ngalakukeun,
Musibah moal cease ka afflict eta,
atawa eta alights deukeut imah maranéhanana
nepi ka jangji Allah asalna.
Allah moal megatkeun jangji-Na. "
Koran 13: 30-31
"Maranéhanana ogé ngomong,
'Kumaha eta nu Rasul ieu eats jeung walks ngeunaan pasar?
Naha geus teu malaikat geus dikirim ka handap sareng anjeunna ngingetkeun urang?
Atawa, naha geus aya harta karun geus dialungkeun ka manehna,
atawa taman pikeun manéhna dahar ti? '
Jeung harmdoers ngomong,
'The manusa nuturkeun ieu pasti bewitched.' "
Koran 25: 7-8
"Maranéhanana ngomong, 'Kami moal percaya Anjeun nepi ka
Anjeun nyieun Gush spring ti bumi pikeun urang,
atawa nepi ka anjeun gaduh hiji kebon palem jeung vines
sarta ngabalukarkeun walungan ka Gush mudik cai loba pisan di antarana;
atawa nepi ka anjeun ngabalukarkeun langit tumiba kana urang di lembar, sakumaha nu geus ngaku,
atawa, sakumaha surety hiji mawa Allah jeung malaikat di hareup;
atawa nepi ka anjeun boga hiji imah ornate emas,
atawa, ascend kana langit;
sarta urang moal percaya Ascension Anjeun nepi ka
anjeun geus dibawa ka handap pikeun urang buku nu bisa urang baca. '
Ucapkeun: 'Exaltations ka Gusti mah! Am mah nanaon iwal ti hiji Rasul manusa? '"
Koran 17: 90-93
ABU Jahal AND batu
Abu Jahal terus deride Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sanggeus manéhna nu ditinggalkeun jeung nyandak hiji sumpah nyebutkeun, "Isukan, kuring bakal tempatna di nungguan pikeun manéhna jeung batu beurat, jeung lamun manéhna prostrates mah bakal dibeulah tangkorak-Na jeung éta . ngahianat kuring atawa bela kuring - let anak Abdu Manaf ngalakukeun naon anu maranehna kawassaatos éta! "
Nu isuk saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jengkar saméméh Subuh jeung dijieun cara adat, pikeun nawarkeun sholat deukeut Batu Hideung dina dinding Ka'bah. Nu Koraysh geus geus dikumpulkeun jeung Abu Jahal, mawa batu beurat kacida staggered salaku manéhna ditilik Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) anu ayeuna humbly diserep dina sholat, kalawan hajat tina minuhan sumpah-Na.
Saméméh Abu Jahal ieu bisa meunangkeun cukup deukeut ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna ngaaktipkeun deui di fright deathly. Leungeun-Na geus mimiti wither dina batu whereupon manéhna turun eta jeung lumpat salaku gancang manéhna sanggup. Nu Koraysh bergegas ka arah manéhna sarta nanya naon anu datang leuwih ti manéhna whereupon manéhna kaeta anjeunna ngalaman ditempo hiji onta pikasieuneun, jeung sirah tremendously gede, taktak pisan jeung susunan fearsome tina huntu nu kokotéténgan saolah-olah ieu ngeunaan ka devour manéhna lamun tuluy manéhna.
Saterusna dina, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka para sahabatna nu onta teh taya lian ti Jibril, jeung lamun Abu Jahal geus kuat manéhna baris memang geus nyita manéhna.
THE Hina Abu Jahal
Sanajan Abu Jahal geus disaksian jeung geus dirumuskeun, leungeun kahiji, loba tanda manéhna masih kuat di obsesi egotistical-Na. Manéhna ayeuna bragged saméméh Koraysh nu manéhna baris cap dina balik deui beuheung Nabawi di waktu nu sanes manéhna nempo manéhna sholat.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) anjog di Ka'bah shalat nu Koraysh Drew perhatian Abu Jahal pikeun kasempetan. Tapi, salaku saméméh lamun Abu Jahal ditilik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung hajat jahat, manéhna lumpat jauh di fright, nyoba nangtayungan dirina bareng nyaleungeun. Sasama séké sélér ditanya naon anu kajadian whereupon manéhna ngaku, "Salaku mah datang deukeut ka manehna, kuring kokotéténgan ka handap sarta nempo hiji ditch pinuh ku seuneu jeung mah ampir murag ka dinya. Kuring nempo hiji tetempoan pikasieuneun sarta ngadangukeun cukup fluttering jangjang nu bakal ngeusi bumi! " Engke, lamun kecap Abu Jahal sacara kabéjakeunmanéhna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya eta nu fluttering jangjang mana pamadegan nu malaikat jeung lamun manéhna kungsi datang nearer mana wae pikeun manéhna bakal geus torn manéhna sendi ku dahan. Geura-giru sanggeus ayat handap dikirim ka handap,
"Mémang, pasti manusa pisan insolent." Koran 96: 6
$ BAB 29 AN-NADR, putra AL HARTIH
Nu Koraysh ngaku kaayaan ieu ayeuna leuwih kabisa maranéhanana pikeun ubar jeung sanajan Hiji-Nadr, putra Harith Kang, nu akina geus jadi illustrious Ksay, geus jadi notorious pikeun fitnah-Na Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna ngingetkeun nu Koraysh yen Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) kungsi tumuwuh nepi di antarana eta jadi jalma likable nu dipikanyaho keur ngadeg alus teuing di masarakat.
Nadar ayeuna warned nu Koraysh jadi ati tuduhan maranéhanana pikeun manéhna mastikeun yén maranéhanana teuing terang manéhna ngayakeun penyair atawa can sorcerer a. Manéhna ngingetkeun aranjeunna nu maranéhanana ogé terang cara sorcerer hiji jeung ku no cara bisa manéhna digambarkeun kawas kitu. Manéhna terus mamatahan eta nyebutkeun yen maranehna kudukudu ati naon ceuk maranehna, salaku manéhna ngarasa hiji perkara serius geus befallen eta, nu disebut keur parobahan dina siasat maranéhanana, jeung jadi qur'an slanderous subsided for jaman ayeuna keur.
@ Usaha AN-NADR pikeun bersaing jeung NABI,
salla Allahu alihi wa sallam
Hiji-Nadr ieu padagang sarta geus ngumbara ka rute dagang mah ukur aya di Arabia tapi pikeun nagara nu jauh. Iraha wae manéhna nepi ka tujuan nya eta ieu watek pikeun neangan kaluar storytellers di tempat pasar jeung ngadéngékeun dongéng maranéhanana. Dina hiji lalampahan nu tangtu manéhna ngadéngé dongéng ngeunaan raja Persia, nungaliwatan petikan waktu geus embellished ku hiji storyteller sanggeus sejen, jeung saterusna dongéng nu dijieun kira gambaran gede kana manéhna.
Hiji poé salaku Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, spoke ka sakelompok jalma manéhna ka eta carita teh siga nu maranéhanana geus kungsi kadéngé saméméhna, generasi bygone jeung konsékuansi nu befell éta kontak dina akun tina refusal maranéhanana ngadangukeun maranéhanana Kanjeng Nabi.
Nadr jeung Utbah éta antara gathering jeung no sooner geus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) réngsé narration-Na, Nadr ucul luhur jeung ka ka eta nu manéhna bisa ngabejaan ka eta carita leuwih hade tinimbang ieu saterusna mimitian bisaeun panongton captive ngeunaan raja Pérsia, Rustum jeung Isbandiyar. Saatosanjeunna jadi carita manehna nanya, "Saha mangka leuwih hade di carita-nétélakeun, Muhammad atawa I?" Jalma saperti Allah ngomong,
'Aya sababaraha jalma nu tangtu meuli ngobrol distracting,
mingpin sesat ti Path Allah tanpa pangaweruh,
jeung nyokot eta di ageung;
pikeun maranéhanana nyaéta hukuman humiliating '31:. 6
Aya di gathering nyarankeun yen Hiji-Nadr jeung Utbah nganjang rabi dina Yathrib jeung nanya eta ngeunaan carita Nabi geus saukur ka maranehna. Ieu tangtangan, jadi Nadr jeung Utbah megatkeun pikeun lalampahan ka Yathrib (Medina) adu rabi teh.
THE Tilu Patarosan
Lamun Hiji-Nadr jeung Utbah anjog di Yathrib maranéhanana nanya ka nu saterusna bisa manggihan rabi jeung dicandak ka maranehna. Maranéhanana nanya, "Anjeun rahayat Taurat, urang geus datang ka anjeun ménta urang kudu kumaha nungkulan salah sahiji séké urang," jeung proceeded pikeun ngagambarkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeungnyarita ka ajaran-Na. Rabi Nu tetep jempé nepi ka maranehna geus réngsé, mangka hiji spoke nyebutkeun, "Anjeun kudu ménta manéhna tilu patarosan ieu, lamun manéhna ngajawab Anjeun bener mangka manéhna nyaéta nabi, kumaha lamun manéhna teu bisa, mangka manéhna teu jeung ti ieu Anjeun bisa ngabentuk pamadegan anjeun sorangan. "
Rabi di tanya datang maranéhanana tatanya Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngeunaan lalaki ngora nu ngiles ti urang maranéhanana di poé kuna terus tatanya ka manéhna ngeunaan traveler gede nu journeyed ka wétan jeung ka kulon. Nu nanya ahir maranéhanana éta pikeun nanyakeun ieu ngeunaanRoh.
NABITHE nyaéta QUESTIONED, salla Allahu alihi wa sallam
Hiji-Nadr jeung Utbah balik ka Mekah jeung ngumumkeun ka séké sasama maranéhanana anu rabi ti Yathrib geus dibikeun eta tilu patarosan nu bakal nangtukeun naha atawa teu Muhammad ieu memang Nabi Allah.
Waktu maranehna nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna listened ka patarosan di tiiseun jeung ka eta manéhna baris méré eta walonan hiji poé saterusna, pikeun manéhna henteu kungsi spoke dina urusan agama tanpa narima pangaweruh anak ngaliwatan malaékat Jibril. Tapi, waktu anjeunna ka eta manéhna baris méré eta walonan hijipoe di handap ieu, manéhna henteu nyebutkeun "Insha-Allah" nu hartina - ". Insya Allah" Poé saterusna datang sarta lulus, kumaha ogé Jibril geus teu dilongok manéhna jeung jawaban.
ANGEL Jibril BRINGS ngajawab
Sababaraha poe nu tos dilakonan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sabar tunggu ngajawab ka patarosan salaku rumor mimiti abound dina saban sector. Saterusna dina poe fifteenth, Malaikat Jibril datang ka manéhna sarta manéhna inquired naha anjeunna tos teu datang saméméhna. Jibril direspon ku ayat anyar tiKoran nu ngomong:
"(Jibril ceuk :) 'Kami henteu descend iwal di paréntah Alloh, Gusti nu.
Pikeun Anjeunna milik sagala rupa nu aya saméméh urang jeung sagala rupa nu aya di tukangeun urang,
jeung sadaya nu ngampar antara, Gusti nu teu poho. '"
Koran 19:64
THE Carita percanten ngora lalaki di guha
Dina walonan ka nu nanya ngeunaan lalaki ngora di guha, Jibril recited ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ayat detailing kaayaan maranéhanana jadi saterusna dina waktu Hiji-Nadr, Utbah, sarta para sahabatna maranéhanana datang ka manéhna manéhna sanggup ngadugikeun carita ka maranehna.
Ayat-ayat nu ka sababaraha lalaki ngora anu cicing di hiji dayeuh idolaters. Nu lalaki ngora kitu, éta teu idolaters jeung ka sasama séké ngaranna:
"Gusti kami nyaéta Gusti langit jeung bumi.
Sebut we dina aya tuhan séjén iwal ti Anjeunna;
(Pikeun lamun urang teu), urang bakal diucapkeun outrageously (dina disbelief). "
Koran 18:14
Mangka lalaki ngora ditantang nu idolaters pikeun mawa eta sababaraha bukti otoritas maranéhna pikeun ibadah leuwih ti Dzat Allah nanyakeun:
"Anu teu jahat leuwih gede ti manéhna nu forges bohong ngalawan Allah?"
Qur'an, 18:15
Nu idolaters tos ngalawan pamuda jeung ieu saterusna nu Allah ditanya hate maranéhanana jeung anggapan ngungsi di hiji guha, nu saterusna bakal aman. Nyandak anjing maranéhanana sapanjang jeung maranehna, nu lalaki ngora diatur off pikeun guha jeung kana ngahontal eta Allah disababkeun ka digolongkeun kana hiji sare jero.
"Anjeun bisa jadi tos katingal nu condong panonpoé rising nuju katuhu Gua maranéhanana,
jeung, nu sairing diatur balik jaman baheula eta di sisi kénca,
bari maranehna ari dina hiji rohangan kabuka dina Gua.
Nu ieu salah sahiji tanda Allah ....
Anjeun bisa jadi boga pikir eta ngahudangkeun, sanajan maranéhanana saré.
Urang tos eta ngeunaan ka katuhu jeung ka kénca,
bari anjing maranéhanana stretched paws anak di lawang teh.
Sempet Anjeun ditempo eta nu pasti bakal jadi ngeusi teror
jeung ngaaktipkeun deui anjeun dina eta dina hiber.
Salaku saperti Kami revived eta ambéh maranéhanana bisa jadi tanda tanya hiji sarua séjén.
'Kumaha lila geus Anjeun ari di dieu?' ditanya salah sahijina.
'Kami geus aya di dieu sapoé, atawa bagian ti eta,' maranéhanana ngawaler.
Maranéhanana ngomong: 'Gusti anjeun weruh pangalusna sabaraha lila urang ari di dieu.
Anggap salah sahiji Anjeun indit ka kota jeung pérak ieu (koin)
jeung mugi Gusti milarian hiji anu boga dahareun purest jeung mawa rezeki ti dinya.
Mugi Gusti jadi sopan, tapi ari teu aya hiji rasa geus anjeun.
Keur, lamun nembongan di hareupeun anjeun, maranéhanana baris batu Anjeun pati
atawa mulangkeun Anjeun pikeun agama maranéhanana.
Satuluyna anjeun kungsi bakal makmur. '
Jeung saterusna Urang dilakukeun ku maranehna (kafir) titajong kana eta,
ambéh maranéhanana bisa terang yen jangji Allah bener
jeung nu teu aya mamang ngeunaan Sajam teh.
Maranéhanana pamadegan di antara sorangan leuwih selingkuhan teh,
mangka (kafir) ngomong, 'Bangun nu wangunan leuwih eta (sésa-sésa maranéhanana).
Gusti maranéhanana weruh pangalusna anu sipatna éta. '
Tapi maranéhanana anu prevailed leuwih zat ngomong, 'Kami baris ngawangun kira-kira eta hiji Masjid.' "
Koran 18: 17-22
Ngeunaan jumlah maranéhanana, Wahyu nu warned nu aya béda pamadegan di antara maranéhanana anu geus ngadéngé carita jeung eta:
"Sababaraha bakal ngomong, 'Maranéhanana tilu; anjing maranéhanana ieu nu kaopat.'
Batur, guessing di ghaib, bakal nyebutkeun:
'Maranéhanana lima jeung anjing maranéhanana ieu kagenep.'
Jeung can batur: 'Tujuh, anjing maranéhanana ieu kadalapan nu,'
Ucapkeun: 'Gusti mah weruh pangalusna jumlah maranéhanana.
Iwal sababaraha nanaon nyaho jumlah maranéhanana. '
Ku alatan éta, ulah pasea sareng maranehna iwal di disputation ka luar,
jeung teu ménta nu mana wae nu di antarana ngeunaan maranehna. "
Koran 18:22
THE Carita THUL-KARNAIN
Jawaban ka nu nanya kadua dikirim ka handap pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina ayat-ayat nu di handap ieu ngeunaan traveler gede Thul Karnain. Thul Karnain ieu raja percanten tina Persia jeung dipikawanoh kana mata pelajaran diangkat jadi Raja Kores. Manéhna teu, sakumaha sacara salah dipercaya jadi, Alexander nuGreat anu hiji idolater. Raja Kores ieu hiji jalma orientasi tegak jeung reputasi pikeun ngalakonan amal soleh. Dina Kitab Suci manehna disebutkeun salaku Koresh.

"Maranéhanana baris ménta Anjeun tentang Thul-Karnain
Ucapkeun: 'mah bakal ngadugikeun ka anjeun hiji hal ieu carita.
Urang ngadegkeun manéhna di tanah jeung eweh hartina sagala hal.
Manéhna journeyed dina cara hiji nepi ka iraha manéhna nepi ka di setting panonpoé,
manéhna manggihan eta setelan di cinyusu bécék, jeung deukeutna manéhna manggihan hiji bangsa.
'Thul-Karnain,' Kami ngomong, 'Anjeun kudu boh ngahukum eta atawa mintonkeun eta kahadean.'
Anjeunna ngawaler, 'Jang jahat-migawe we lah ngahukum.
Saterusna manéhna bakal mulang ka Gusti sarta Anjeunna bakal ngahukum manéhna jeung hukuman buritan.
Sedengkeun pikeun Sing saha anu percaya jeung teu karya alus
manéhna bakal nampa hiji ganjaran rupa recompense
sarta urang kudu bestow dina eta ganjaran nu beunghar
jeung bakal nyarita ka manehna jeung paréntah hampang. '
Saterusna manéhna dituturkeun jalan nepi ka manéhna nepi ka di rising panonpoé,
manéhna manggihan eta rising kana hiji bangsa pikeun saha Urang disadiakeun teu dijilbab ngalawan ka ngiuhan di maranehna.
Jadi, Kami encompassed di pangaweruh naon jeung manehna.
Saterusna manéhna dituturkeun jalan, waktu anjeunna nepi ka antara dua halangan
manéhna manggihan dina hiji sisi di antarana, hiji bangsa anu bieu tiasa dipikahartos ku ucapan.
'Thul-Karnain,' ceuk maranehna, 'Mangga, gog jeung Magog nu corrupting bumi.
Ngawangun urang halangan antara urang jeung maranehna, sarta bakal mayar Anjeun upeti. '
Manéhna ngawaler, 'Tuh nu abdi PANGERAN geus dibikeun kuring leuwih hade,
Ku kituna mantuan kuring sareng sadaya daya Anjeun, sarta bakal ngawangun panghalang antara maneh jeung maranehna.
Bawa ka kuring ingots beusi. ' Sanggeus anjeunna ngalaman ditujukeun antara dua cliffs, cenah, 'Blow.'
Jeung manehna nyieun eta seuneu, cenah, 'Bawa ka kuring tambaga molten
jadi nu kitu mah tuang leuwih dinya. '
Saterusna maranéhanana bisa ngayakeun skala eta, sareng teu bisa maranéhanana Pierce dinya.
Manéhna ngomong: 'Ieu mangrupa rahmat ti Gusti mah.
Tapi lamun jangji Gusti mah urang téh datang, bakal make lebu.
Jangji Gusti mah bener. '
Dina poé éta, Kami baris ari eta surge dina hiji jeung nu séjénna, sarta Lawas bakal ditiup,
jeung Kami baris ngumpulkeun kabeh babarengan.
Dina Poé nu Urang wajib nampilkeun Gehenna ka kafir
nu panon anu dilolongan ka zikir kuring jeung maranéhanana éta teu bisa ngadéngé. "
Koran 18: 83-101
CONCERNING Roh
Ngeunaan jawaban anu patali jeung Roh ieu wangsit:
"Maranéhanana jadi tanda tanya ka Anjeun tentang roh.
Ucapkeun, 'roh ieu ti parentah Gusti mah.
Iwal pangaweruh saeutik sodara geus dibikeun nganggur. '"
Koran 17:85
Nu Wahyu ogé bore pangeling:
"'Ulah ngomong nanaon:' kuring bakal ngalakukeun eta isukan kajaba (anjeun nambahkeun) lamun Allah Wills '.
Jeung inget Gusti lamun anjeun poho jeung ngomong,
'Ieu bisa Gusti mah bakal pituduh kuring hiji hal nearer ka rectitude ti ieu.' "
Koran 18: 23-24
Hirup Nabawi ieu pinuh ku hidayah jeung conto. Aya sakali hiji kasempetan saterusna dina dina prophethood-Na di mana anjeunna ditawarkeun tilu unit shalat lamun kudu geus opat. Sempet manéhna teu dijieun omission ieu, urang kungsi bakal dipikawanoh kumaha pikeun ngabenerkeun kasalahan urang nalika urang lakonan hal nu sarua. Omission pikeunnyebutkeun "InshaAllah" ieu ogé panginget sejen exemplary ka urang, ngaliwatan nu urang dipandu.
@ AN-NADR AND UTBAH mulang jeung jawaban rabi THE
Teu aya hiji di Mekah anu kungsi ngadéngé carita lalaki ngora di guha jeung Wahyu anyar katarik deui urang Islam. Sedengkeun pikeun rabi ti Yathrib, maranéhanana anxiously waited pikeun warta ka geus aya, jeung lamun teu, maranéhanana dicaritakeun nu truthfulness sahiji jawaban, kumaha maranéhanana masih wished tatanyaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) salajengna kana perkara Roh.
Sanajan nu ditanya Hiji-Nadr jeung Utbah geus ditantang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung geus dijawab jeung dicaritakeun jadi bener, hate maranéhanana tetep hardened.
Saterusna, sanggeus hijrah pikeun Yathrib, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu questioned deui ku rabi ngeunaan roh. Maranéhanana nanya: "anu 'Little memang geus pangaweruh nu sodara geus dibikeun' disebut teuing - ieu ka eta?"
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka eta nu disebut ku maranehna, whereupon rabi nu objected nyebutkeun yén maranéhanana geus dibikeun pangaweruh taun Taurat. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dawuh nu pangaweruh cukup memang maranéhanana geus dibikeun ka puas kaperluan maranéhananalamun ngan bakal ngalaksanakeun eta, tapi dina ngabandingkeun jeung Pangaweruh Allah, pangaweruh maranéhanana ieu memang saeutik. Ieu salila wacana ieu yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang Wahyu sejen anu informed:
"Kantos gog jeung Magog nu ngantep leupas tur geser ka handap kaluar ti unggal lamping."
Koran 21:96
Salajengna dina prophethood-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya éta deukeut tungtung dunya, gog, Magog, jeung pengikut maranéhanana bakal maju kana Bandung Lautan Tabariah di Palestina. Manéhna terus nitah eta yén anu maranéhanana baris meakeun sakabéh cai sarta saterusna NabiYesus - anu baris geus diturunkeun ti langit - ngumpul bareng nya Al Mahdi bakal dikepung jeung sangsara dreadfully ti setrés tina kalaparan. Manéhna terus nitah nu lamun ngepung ngahontal jangkungna anak, Nabi Isa jeung Al Mahdi bakal supplicate pikeun Alloh anu bakal nyieun cacing di tukangnecks tina gog, Magog jeung pengikut maranéhanana nu bakal ngabalukarkeun maot maranéhanana isuk saterusna. Saterusna, Allah bakal ngirim flock manuk jeung necks salaku badag sakumaha pamadegan onta mawa jauh ngintip smelling corpses maranéhanana.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), conveyed warta nu sae pikeun Sahabat nya eta sanggeus sidang éta, Allah bakal ngirim turun hujan ti langit nu bakal cleanse bumi jeung bumi bakal nyadiakeun kaayaanana buah for everyone ngarasakeun.
Saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat-Na yén éta téh sedengkeun muslim nu ngarasakeun berkah saperti nu Allah bakal ngirim amis, angin ngahiliwir lembut pikeun nyokot jauh jiwa unggal jeung unggal salah sahijina, kukituna ninggalkeun ngan maranéhanana nu kafir balik dina bumi.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) menyimpulkan nubuat-Na ku sangkan Sahabat nya eta sanggeus pupusna mu'min, ngan batur nu paling vile bakal tetep dina bumi anu bakal copulate di umum kawas donkeys pikeun sadaya nempo jeung nu bakal jadi antukna jam ahirbakal commence.

$ BAB 30 kasusah
Samentara éta, chieftains Koraysh terus mumusuhan relentless maranéhanana di varying tingkat ka arah Muslim. Lamun Convert hiji kajadian jadi antara hirarki suku hiji, Abu Jahal bakal tegoran manéhna saterusna ridicule nu Convert saméméh sasama séké sélér ka extent anjeunna leungit kaitannana maranéhanana.
Nu paman Othman putra Affan persecuted keponakan-Na parah. Anjeunna ngangkat ka mengikat manéhna dina mat daun lontar, jeung cahaya seuneu hiji dina manéhna.
Lamun Ummu Mus'ab kadéngé konvérsi putra nya Kang, manéhna subjected manéhna ka kalaparan jeung threw manehna kaluar imah nya nu satutasna manéhna disiksa sacara éksténsif jadi loba ku kituna manéhna jadi disfigured.
Padagang ogé ngalaman. Lamun Abu Jahal kapanggih padagang hiji geus dirobah manéhna méré tarekat teu saurang ogé kudu nungkulan manéhna. Hasilna, nu ngarobah padagang ieu teu bisa ngajual wares sarta kaayaan-Na anu geura-giru ngurangan jeung nu hiji jalma impoverished.
Nu freemen anu nalangsara paling éta Islam miskin anu, di mata Abu Jahal, nya éta nu saeutikna penting dina skala sosial. Lamun salah sahijina dirobah manéhna baris ngéléhkeun maranéhna tanpa rahmat jeung pangjurung batur nuturkeun conto-Na.
Sedengkeun pikeun ngarobah budak milik nu musyrik Koraysh, maranéhanana narima hukuman awon jeung harshest pikeun ngadeg maranéhanana ieu ku jauh weakest. Hukuman saperti beatings pangperangan dituturkeun ku depravation dahareun jeung cai ilahar, tapi sugan hukuman paling parah ieu nu ti keur pinnedturun kana nu Sands panas scorching Mekah sarta ninggalkeun budak ka endure panas blistering panonpoé tanpa nu lega tina komo hiji sip cai.
Sababaraha Islam sacara fisik leuwih lemah nya teu bisa endure hukuman anu berkepanjangan maranéhanana jeung kapaksa recant. Tapi, reversion maranéhanana ieu mah da jantung maranéhanana, tapi kakara noises dijieun ku tongues maranéhanana. Maranéhanana anu tetep undetected bakal nawarkeun solat maranéhanana di rusiah, tapi aya loba nu teu boganu hak husus pribadina jeung kanalangsaan maranéhanana di teu keur bisa nawarkeun solat maranéhanana ieu considerable.
BILAL, Putra RIBAH
Di antarana maranéhanana anu ngalaman nu panyiksaan tina Sands kaduruk ieu Bilal, Hamamma jeung putra Ribah sacara, nu geus kungsi dipikawanoh naon nya éta saperti jadi Freeman minangka manéhna geus lahir perbudakan.
Bilal ieu budak turunan Afrika jeung dipiboga ku barudak tina Jumah. Lamun warta konvérsi Bilal sacara bray perhatian ti bani Jumah, Umayyah, putra Khalaf sacara subjected manéhna ka rupa paling parah hukuman. Nu panyiksaan harshest Umayyah devised ieu pikeun nyandak manehna kaluar kana gurunsalila bagian hottest sapoe, maledog manéhna turun kana nya balik meh bisa iklas datar kana pasir geus scorching, tuluy teundeun batu beurat di luhur dada Bilal pikeun nyegah manéhna ti pindah. Sareng hiji sora pinuh ku hatred manéhna baris nu ngagorowok di manéhna, "Anjeun bakal tetep di dieu nepi ka Anjeun boh tilem atawa renounce Muhammadjeung ibadah Al-iwung jeung Al Uzza! "
Kakuatan iman Bilal sacara ieu sabenerna gede, manéhna henteu kungsi méré kana tungtutan Umayyah, sarta manéhna ngalaman dina panas unbearable, leuleus, parched, sora tapis-Na bakal kadéngé faintly nyebutkeun, "Salah, Salah!"
Dina kali séjén Bilal bakal kakurangan nu panyiksaan sarua jeung Abu Fakeeh Aflah, budak dibébaskeun jeung tali hiji bakal nunda kira-kira beuheung-Na jeung nonoman Mekah bakal nyéred manéhna ngaliwatan jalan jeung pasir Mekah.
ABU Bakar FREES Bilal
Abu Bakar geus geus meuli jeung dibébaskeun genep budak percanten lamun hiji poé manéhna datang di sakuliah Bilal whilst manéhna disiksa kitu deui nu sanesna. Kaget jeung greatly distressed di manéh manéhna dina kaayaan appalling kitu, manéhna indit lempeng ka Umayyah nungtut, "Dupi anjeun teu sieun Allah nu ngubaran ieu goréngmanusa dina cara saperti hiji -! sabaraha lila teu Anjeun Maksudna neraskeun kawas ieu "Jeung sneer hiji, Umayyah ngawaler," Eta sing saha nu geus disogok manéhna -! nyalametkeun manéhna ti dinya "
Tanpa ragu Abu Bakar dijieun manéhna hiji tawaran. Bilal ieu henteu deui nu mana wae dipake ka Umayyah, jadi tawaran ieu ditarima jeung Abu Bakar nyokot Bilal imah jeung anakna mana manéhna cared pikeun, nursed deui ka kaséhatan, sarta dibikeun kabebasan-Na.
THE Kinanti OF YASIR
Yasir anu hijrah ka Mekah ti Yaman, sarta aya manéhna papanggih jeung nikah budak-gadis ku ngaran Sumayyah. Ti union maranéhanana lahir hiji putra saha maranéhanana ngaranna Ammar.
Ammar geus di antara Islam awal ka Islam jeung hasil pikeun mawa kolotna kana melu anak. Sadaya siga kitu subjected ka nanaon sarua panyiksaan salaku Bilal, tapi Yasir jeung Sumayyah éta pikeun jadi syahid. Martyrdom Sumayyah sacara pamustunganana datang lamun Abu Jahal brutally dorong lance-Na kana dirina jeung ditelasannya.
Sedengkeun pikeun Ammar panyiksaan-Na terus jeung ancaman leuwih Tembok diwangun ngalawan manéhna alatan manéhna nampik nyebutkeun hal kasar ngeunaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung mulang ka nu muja Al iwung jeung Al Uzza. Ammar endured loba bentuk hukuman, jeung awakna ieu lemah jeung dina momen kalemahancenah jeung nya anu naon ieu mah di jantung pikeun persecutors-Na. Manéhna deeply saddened ku naon anu cenah jeung nyebut demi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna naon anu lumangsung. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) consoled manéhna jeung teu lila sanggeus ayat a dikirim ka handap nuberbunyi:
"Whosoever disbelieves di Allah sanggeus percanten
iwal ti manéhna anu kapaksa bari jantungna tetep dina kapercayaan-Na
tapi manéhna nu muka dada-Na pikeun disbelief,
bakal nampa Anger Allah
jeung saperti awaits hiji hukuman perkasa "16:. 106
KHABBAB, THE budak Ummu AMMAR
Khabbab ieu budak Ummu Ammar. Lamun manéhna dirobah nu Koraysh nyandak ka subjecting manéhna loba bentuk siksaan. Dina hiji kasempetan saperti maranéhanana cahayana api, tuluy sumebar coals kaduruk anak leuwih ti taneuh jeung kapaksa manéhna ngagolér kana nya balik. Pikeun nambah ka ieu, salah sahiji torturers-Na nempatkeun suku-Na sing kuatkana dada Khabbab urang jadi nu manehna teu bisa pindah nepi ka coals geus teu sampurna diri ka ashes kitu, ku rohmat Allah Khabbab cageur.
Dina taun nu dituturkeun, Khabbab spoke ka Omar ngeunaan panyiksaan sarta némbongkeun manehna balik dreadfully scared-Na nu ieu ayeuna bodas jeung diadu kawas éta ti leper a.
LUBAINA AND ZINNIRA, Nadia AND Ummu UMAIS
Lubaina ieu budak Omar. Saméméh ngarobah Omar sacara perlakuan kasar-Na nya teh ngarobah budak ieu oge dipikanyaho.
Omar ieu pisan kuat, jeung lamun manéhna manggihan yén Lubaina geus dirobah manéhna ngéléhkeun nya nepi ka manéhna exhausted mangka ngawaleur jibril, "Kuring geus teu dieureunkeun kaluar ti jeung karunya, tapi kusabab Kami capé!" Lubaina dilaksanakeun dina niatna kapercayaan nya jeung ceuk sanggeus teunggeulan parna nya, "Upami éta teu persuade anjeun, Allah wajibnyokot dendam keur kuring! "
Zinnira ieu can lain budak milik Omar. Hiji poé nalika Abu Jahal ieu ngadatangan Omar, Anjeunna nyandak eta kana dirina pikeun ngéléhkeun nya. Zinnira ieu keok jadi harshly manéhna leungit eyesight nya.
Nadia jeung Ummu Umais éta tacan dua budak deui anu éta di antara maranéhanana disiksa tapi nampik recant.
Nu Ladies saukur disebutkeun éta di antara maranéhanana dikaruniai ku generosity ruku 'Abu Bakar jeung anu rescued ku manéhna.
THE Menta sawatara para sahabat
Khabbab, putra Al Aratt, sarta sawatara para indit ka nganjang Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), ka jeung wadul ngalawan kasusah maranéhanana ngaronjat na nanya manéhna supplicate pikeun meunangna leuwih aggressors maranéhanana.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) listened jeung simpati heartfelt jeung comforted sareng carita saurang lalaki anu, abad saméméhna, geus dicokot captive ku musuh sarta ka ka renounce kapercayaan-Na. Waktu manusa nampik méré nepi kapercayaan sarta jadi manéhna flung kana liang sarta kenca aya.
Saterusna, sanggeus captors-Na mikir sumanget-Na bakal ngaruksak, anjeunna nyeret nepi kaluar ti liang kubur jeung ngurut ka recant, tapi tetep manusa nu nampik whereupon daging nya éta torn ti tulang-Na ku rakes, tapi manehna tetep teu bakal nyerah kapercayaan-Na . Ahirna, ragaji hiji dikirim keur jeung disimpen dina luhur sirah-Najeung manéhna syahid salaku manéhna sawn di half. Aya leres pisan euweuh nu bakal cimata manéhna jauh ti Islam ka.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) consoled Sahabat-Na nyebutkeun, "Allah pasti bakal mawa soal ieu ka hiji tungtung, lamun rider hiji moal bisa ninggalkeun Sanna pikeun Hadramet fearing euweuh iwal Allah jeung bahaya hiji ajag narajang domba-Na. "
KHABBAB, Pedang ker AND AL AS
Di antarana para sahabat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu pedang-Smith ku ngaran Khabbab, putra Aratt urang. Al-Sakumaha, putra Wa'il sacara geus ditanya Khabbab ka ngajual manéhna sababaraha pedang-Na, harga ieu sapuk tapi manéhna geus aya niat tina Mayar manéhna. Khabbab waited jeung waited mangka pamustunganana indit kamanéhna jeung ménta duit-Na.
Jeung hina Al-Salaku ditanya, "teu pendamping Anjeun Muhammad, nu agama nuturkeun, disebutkeun yen di Paradise aya salaku loba emas, pérak, baju, jeung pagawé nu kungsi bisa hayang urang nya keur?" "Enya, memang," jawab Khabbab. "Tuluy," ceuk Al-Salaku, "méré kuring nepi ka Poé Repayment basa kuring mulangka Baitullah yen sarta kuring mayar hutang mah ka anjeun aya. Demi Allah, anjeun jeung pendamping Anjeun bakal moal aya pangaruh jeung Allah ti kuring, sareng bakal Anjeun gaduh babagi gede di dinya! "
Teu lila sanggeus Al-Salaku geus diucapkeun kecap ieu, Allah dikirim ka handap pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam):
"Dupi anjeun katempo Sing saha anu disbelieves ayat kami jeung can nyebutkeun,
'Mah bakal pasti dibikeun pakaya jeung barudak!'
Geus manéhna miboga pangaweruh ngeunaan gaib?
Atawa dicokot hiji covenant jeung Maha Asih?
Sabalikna, Kami baris nulis turun naon anu nyebutkeun
jeung manjangkeun panjang hukuman-Na.
Urang wajib inherit nu nu manéhna speaks jeung manéhna baris datang saméméh Simkuring sorangan. "
Koran 19: 77-80.
THE Onta padagang ti IRASH
A padagang onta ti Irash geus disetir onta-Na ka Mekah di mana anjeunna ngaharepkeun ka ngajual sahijina keur harga adil. Lamun Abu Jahal nu dibikeun ngaran ieu ngirut, putra Hisham Kang, nempo onta manéhna megatkeun pikeun meuli eta jeung harga ieu sapuk, kumaha manéhna nyokot onta terus nampik mayar maranehna. Padagang ieu pisandistressed ku kalakuan teu adil Abu Jahal sarta indit ka Ka'bah mana manéhna manggihan grup Koraysh jeung ka manéhna tina plight-Na, nyebutkeun, "Saha bakal mantuan kuring narima naon rightfully milik urang ti Abu Hakam, putra Hisham urang. Kami hiji traveler, muhrim, sarta manéhna moal mayar hutang nya! "
Nu séké mayar no heed ka plight sarta kaluar ti hina, nu Koraysh diarahkeun padagang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), nu linggih deukeut Ka'bah. Maranéhanana terang manéhna henteu kungsi bakal ngahurungkeun jauh saha di marabahaya jeung ngaharepkeun kaayaan bakal provoke hiji patepungan mumusuhan jeung Abu Jahal.Dina ageung maranéhanana ka padagang, "Pindah ka manéhna, manéhna bakal mantuan Anjeun narima hak anjeun!" Jadi padagang dijieun jalan ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun entreat pitulung-Na. Respectfully, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngondang manéhna diuk handap sarta listened ka aduan padagang urang. Etaieu teu boga konsekuensi naha atawa teu hiji pihak luka ieu Muslim atawa henteu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sok advocated kaadilan for kabeh jeung ieu jelas yen hiji hal nu teu adil geus dipigawé pikeun padagang. Jadi babarengan maranéhanana dijieun jalan ka imah Abu Jahal sacara hadir ka zat nu.
Lamun Koraysh nempo Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung padagang ninggalkeun babarengan, maranéhanana dikirim salah sahiji para maranéhanana sanggeus poto eta sareng instruksi nu nuturkeun jeung wartoskeun deui ngeunaan happenings. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) sarta padagang nu nepi ka imah Abu Jahal Kang,Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) knocked di panto jeung Abu Jahal nanyakeun ti tukangeun panto ditutup anu aya. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jawab yén ieu manéhna sarta nanya manéhna datang kaluar.
Salaku Abu Jahal datang kaluar ti imahna ieu noticeable kumaha bulak beungeutna geus jadi jeung nu manéhna pisan agitated. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya manéhna settle utang-Na jeung padagang whereupon Abu Jahal diangkat no objections jeung indit jero ka dipulut jumlah sapuk duit.
Duit ieu dibikeun ka padagang nu thanked Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung maranéhanana parted pausahaan. Padagang dipulangkeun ka nu nyebutkeun Koraysh, "Sep Allah ganjaran manéhna, kuring geus narima hak mah alatan manéhna!"
Lamun pendamping tina Koraysh balik manéhna negeskeun naon lumangsung. Ngan saterusna, Abu Jahal ngagabung eta sarta dipénta naon anu kajadian kitu, nambahan yén maranéhanana geus ngayakeun ekspektasi atawa geus maranehna kungsi katempo manéhna teu nanaon jiga nu saméméhna. Abu Jahal swore ku Allah nu nalika Nabi (salla Allahu alihi wasallam) knocked di panto manéhna geus jadi ngeusi teror, jadi anjeunna tos dibuka eta. Salaku manéhna manéhna saw, towering luhureun sirah, para onta rogue sarua jeung hulu masif, huntu anu seukeut jeung taktak lega manéhna geus katempo sakali samemeh di Ka'bah. Manéhna ka eta nu aya no ragu dina pikiran nya éta lamun manéhnanampik mayar padagang onta bakal geus nangtukeun kana manéhna jeung devoured manéhna.
$ BAB 31 THE EAVESDROPPERS
Abu Jahal, Al Akhnas putra Sharik, jeung Abu Sufyan éta panasaran diajar naha jadi loba jelema anu katarik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngarah megatkeun pikeun nénjo kana salah sahiji gatherings-Na. Hiji peuting sanggeus mu'min geus dikumpulkeun di imah Nabawi, maranéhanana papanggih babarengan terus hiddi antara bayangan kituna teu bisa dideteksi, sarta waited for mun manehna dimimitian.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na spent peuting di doa sarta ogé listened ka recitation captivating Nabawi tina Qur'an. Sanggeus recitation anak, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jauh ka delight tina pengikut-Na, lovingly dimekarkeun kana miboga harti jeungcarita ti pangaweruh manéhna geus dirumuskeun ku Jibril. Manéhna kungsi spoke dina urusan agama tanpa ngabogaan kahiji geus dirumuskeun pangaweruh ti Jibril, anu dipercayakeun ku Allah pikeun nganteurkeun Qur'an jeung katerangan anak.
(Métodologi Ieu treasured tina rekaman Wahyu tina Qur'an jeung pangaweruh prophetic conveyed ka Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ku Jibril kacatet ku para sahabat jeung salajengna barudak maranéhanana anu constituted generasi 2nd. Dina abad 1st khalifah Omar Abdul Azizspearheaded nu archiving sakabeh pangaweruh ieu jeung Imam Syafi'i, nu jurist juara sunnah nu, kacatet leuwih ti 5200 cutatan prophetic jeung witnessing tina Sahabat di rujukan nya "Al Ummu".
Ogé kudu ditanggung dina pikiran nu khalifah Omar Abdul Aziz ieu mujadid abad kahiji, bari Imam Syafi'i ieu mujadid abad kadua. Abu Dawud dilaporkeun dina rujukan nya eta Nabi nyarios, "Dina awal unggal abad Allah ngirimkeun jalma anu renews urusan agamabangsa. ")
Jam slipped ku itu jeung ieu ngan saukur saméméh Subuh nu tilu balik imah di sieun lamun maranéhanana ari nu mana wae nu lila batur bisa nempo eta terus salah sangka alesan keur ayana maranéhanana. Sabab dijieun cara imah maranéhanana, maranéhanana warned silih nu maranéhanana henteu kungsi kudu ngalakonan hal sarupa kitu deui. Tapi,maranéhanana éta balik kitu deui nu sanesna dina peuting kadua jeung katilu mangka ninggalkeun sabab geus dipigawé saméméh subuh, tapi sabab parted pausahaan dina peuting katilu unggal nyandak sumpah mengikat kungsi, kungsi, balik deui.
Saterusna dina poé nu Al Akhnas, jeung iteuk di leungeun, indit ka imah Abu Sufyan pikeun nanyakeun pamadegan-Na ti tilu peuting katukang. Abu Sufyan ka manéhna yén anjeunna ngalaman kadéngé hal anjeunna terang jeung geus terang naon ieu dimaksud ku maranehna, sarta anjeunna ogé sempet ngadéngé hal anjeunna tos teu kadéngé saméméh jeung geus teu dipikawanoh maranéhananahartina. Al Akhnas concurred jeung Abu Sufyan terus indit ka imah Abu Jahal pikeun ménta pamadegan-Na.
Al Akhnas manggihan yén posisi Abu Jahal sacara geus teu softened dina slightest, dina kanyataan manéhna dipikaharti nu Abu Jahal ayeuna nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salaku anceman komo leuwih gede jeung geus jadi leuwih lawan ti kungsi. Abu Jahal ngingetkeun nganjang nya éta manéhna jeung séké sélér competed jeungNabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na for teu ngahargaan nyebutkeun, "Maranéhanana geus fed miskin, jadi geus we; maranéhanana geus berehan, jadi geus we; urang kawas dua kuda ngajalankeun beuheung-ka-beuheung di ras. Tapi maranehna ngomong urang boga Nabi ka saha Wahyu hiji dikirim turun ti sawarga - lamun iyeu we kungsiattain nanaon jiga nu! "
Ieu ayeuna leuwih dibuktikeun ti kungsi nu Abu Jahal takwa manéhna baris leungit kasempetan pikeun jadi chieftain tina suku anu pohara kuat ieu lamun pamanna maot. Sanajan, lamun manéhna geus nunda bangga pikeun hiji sisi jeung listened tanpa bias manéhna bakal kabiruyungan sieun nya ieu lengkep unfounded salaku Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) ieu menak jeung hormat, sarta kungsi nyandak jauh wewenang chieftains tribal atawa ngaku rank saperti keur dirina. Ayeuna, dina fit tina ngamuk takabur, Abu Jahal swore kungsi percaya talatah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dibawa.
Kafir kuat di ageung maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun, "Aya dijilbab leuwih hate urang, urang teu ngarti naon nu nyebutkeun. Aya heaviness di Ceuli urang jadi urang teu bisa ngadangu anjeun, sarta hiji curtain nu meulah urang ti anjeun. Anjeun turutan jalur jeung urang bakalturutan ours. Urang teu ngarti nanaon nyebut "Bener ieu saterusna nu Allah dikirim ka handap ayat-ayat nu!:
"Lamun anjeun ngadugikeun Qur'an, Urang teundeun antara anjeun
saha jalma anu teu percaya di langgeng Kahirupan hiji panghalang obstructing.
Urang iklas veils kana hate jeung heaviness maranéhanana di Ceuli maranéhanana, lest maranéhanana ngarti wae.
Lamun anjeun (Rosul SAW) nyebut Gusti nu sorangan di Qur'an,
maranéhanana ngahurungkeun bék maranéhanana di aversion.
Sabot maranéhanana ngadangukeun anjeun, Urang terang kacida alusna kumaha maranéhanana ngadangukeun.
Sabot maranéhanana conspire, nalika evildoers dibewarakeun,
'Anjeun ngan di handap ieu hiji manusa anu bewitched.'
Tempo naon anu maranehna ngabandingkeun ka anjeun.
Maranéhanana geus pasti Isro sesat jeung teu bisa manggihan Path teh.
'Naon!' maranéhanana ngomong, 'Lamun urang (ngahurungkeun ka) tulang jeung pegat bit,
kudu we jadi diangkat deui dina ciptaan anyar? '
Ucapkeun, 'Mari Kita anjeun, batu atawa beusi, atawa alatan nyiptakeun séjén
can leuwih monstrous di pikiran anjeun. '
Maranéhanana baris ménta, 'Saha bakal mulangkeun urang?'
Ucapkeun, 'Sing saha anu asalna Anjeun di hareup.'
Maranehna bakal ngocok huluna maranéhanana terus nanya, 'Lamun bakal ieu?'
Ucapkeun, 'Meureun eta deukeut, dina Poé éta, Anjeunna bakal summon anjeun,
sarta anjeun bakal ngangkat Anjeunna jeung muji
sarta anjeun bakal mikir anjeun geus ari tapi keur saeutik. '"
Koran 17: 45-52
$ BAB 32 WALEED, Kepala MAKHZUM THE
Status Waleed, nu chieftain manula tina Makhzum jeung paman Abu Jahal, dina suku Koraysh ieu nu of ngadeg gede jeung pangaruh.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), ieu kungsi harepanana nu pesen manéhna dibawa bakal narampa hate pamingpin tribal, nu teu tangtu ngan ngahurungkeun kana iman jeung sesa suku maranéhanana, tapi make pikeun sekutu kuat jeung mawa ngeunaan gencatan patempuran tina kasusah relentless tinaSahabat-Na. Jadi ayeuna manéhna sought kasempetan kaanggo Waleed.
Kasempetan ieu geura-giru nampilkeun sorangan lamun hiji poé maranéhanana disangka papanggih babarengan. Waleed teu sikat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jauh jeung geura-giru dua jadi engrossed dina sawala maranéhanana.
Dina mangsa kuliah paguneman maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu overheard ku passerby buta, anu geus anyar asup Islam. Nu lalaki blind interrupted paguneman di hiji momen inopportune jeung nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngadugikeun manéhna sababaraha ayatwhereupon Waleed frowned na tos diaktipkeun jauh. Paguneman nu réngsé teu lila sanggeus kendat jeung Waleed kenca tanpa keur persuaded.
Teu lila sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi diucapkeun jeung Waleed, anjeunna nampa hiji anyar, sabab pondok nu nujul, sabagian ka manusa blind jeung Waleed:
"Manéhna frowned na tos diaktipkeun jauh nalika manusa blind datang ka manéhna.
Jeung naon bisa ari nyaho? Sugan manéhna (asalna ngadangu anjeun) jadi dimurnikeun.
(Manéhna ujug) inget, sarta panginget nu bisa untung manéhna.
Sedengkeun pikeun manéhna anu sufficed, Anjeun dihadiran ka manehna,
sanajan teu for anjeun bisa patali lamun manéhna tetep unpurified.
Jeung manéhna anu datang ka anjeun eagerly jeung fearfully, manéhna anjeun unmindful.
Taya memang, ieu téh panginget hiji; jeung whosoever Wills bakal inget eta. "
Koran 80: 1 - 12
Waleed, putra Mughirah Kang, ieu pisan pangaweruh tina titik finer tina puisi Arab. Manéhna sempet ngadéngé Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) nyarita kana sababaraha kali, jeung ieu dalit jeung retorika, tapi manéhna geus ngadéngé recitation tina Qur'an ku Nabi jeung ieu yakin yén ieu nyahenteu, jeung teu bisa jadi kecap tina mahluk manusa. Abu Jahal, saha ieu musuh foremost Nabi, indit ka Waleed jeung mimiti belie Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) whereupon Waleed ngomong, "Demi Allah! Taya Anjeun gaduh leuwih gede pangaweruh tina puisi ti kuring, nya (dawam ) ucapan teu bisadibanding jeung Qur'an! "
Saterusna, Waleed ieu kadéngé ka arrogantly exclaim ka anu sasama séké sélér, "Naha wahyu dikirim ka Muhammad jeung teu ka kuring! Kuring nu paling penting di antara Koraysh jeung Kami lord maranéhanana! Naha nu teu dikirim ka Abu Masood nu chieftain tina Thakif atawa sorangan - urang dua lalaki nu agung dua kota gede "!Nu kota disebut éta maranéhanana Mekah jeung Ta'if:
Allah direkam kecap maranéhanana nyebutkeun:
'Naha ieu Koran ieu teu dikirim ka handap pikeun lalaki gede ti dua desa?' 43:31
$ BAB 33 THE bengkahna Bulan
Ieu peuting purnama jeung nu aya kembang mawar leuwih Gunung Hira cahya silvery anak cahayana Kota Mekah di handap. Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), kajadian jadi kaluar leumpang jeung Ali sarta sawatara Sahabat-Na lamun gugus kafir diliwatan ku. Salaku bisa jadi harepan, kafir dimimitianhurling ageung dawam maranéhanana, mangka salah sahijina anu dikaluarkeun hiji tangtangan ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun, "Lamun bener anu Rasul Allah, tuluy beulah bulan kana satengah!"
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated jeung ka kaheranan mutlak kafir, Allah, nu Maha bisa, disababkeun bulan ka beulah jeung tarik jauh ti satengah séjénna nya jadi nu hiji satengah shone di luhur Gunung Hira jeung séjén dina bagian lain di dasarna. Nu riungan leutik kokotéténgan dinadi wonderment, mangka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos ka kafir jeung di adat, leuleuy, Sacara hipu-Na dipénta ka tega saksi, pikeun ngan kahayang nya éta mawa ka Allah jeung nyimpen ti Seuneu teh.
Sababaraha dirobah langsung. Batur nya teu siap bunuh diri, tapi maranéhanana nu hate anu hardened nampik percaya. Maranéhanana ngaku yén mujijat ieu euweuh lian ti magic komo sanggeus batur ti pelosok daerah geus questioned jeung saksi bore nu maranéhanana teuing geus katempo nu division tinabulan, maranéhna ngurusan yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi tuang ngeja hiji leuwih panon maranéhanana. Hiji unbeliever exclaimed ngarujuk ka salaki tina Nabawi suckling ibu Halima, "The putra Abu Kabshah geus bewitched anjeun." (Abu Kabshah ieu salaki tina piara ibu NabawiHalima).
Allah nujul kana kajadian miraculous ieu jeung ngampar ti kafir nyebutkeun:
"The Sajam ieu teken deukeut, jeung bulan ieu dibeulah (dina dua).
Tapi lamun nempo tanda (nu kafir) ngahurungkeun bék maranéhanana jeung ngomong,
'Ieu tapi tuluyan tina sorcery!'
Maranéhanana geus belied, tur turutan fancies sorangan.
Tapi unggal isu bakal netep! "
Koran 54: 1-4
THE WITNESSING OF THE bengkahna Bulan dina jauh India
Hal ieu kacatet nu hiji peuting salaku Raja Cheraman Perumal tina Kerala, India, jeung pamajikanana anu strolling luar karaton maranéhanana maranéhanana anu disaksian nu bengkahna bulan dina satengah.
Nalika para padagang Arab nepi Kerala Raja ka eta ngeunaan kajadian aneh whereupon para padagang ka raja nu bulan geus dibeulah di Mekah dina jawaban ka supplication of nabi anyar anu geus dikirim. Raja susunan balayar ka nganjang Nabi Muhammad (salla Allahu alihi ieu sallam) jeung dirangkulIslam dina leungeun sarta nyandak ngaran Tajuddin hartina, "The Putra tina Agama."
Carita ieu geus ogé documented dina arsip tina Kerala. Populasi Kerala 90% Muslim.
$ BAB 34 IDOLATORY ngaliwatan kurangna hidayah ilahi - konversi Omar, Putra Khattab
Ieu ayeuna taun kagenep tina prophethood jeung sanajan Omar disliked Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na, alesan-Na nya béda ti maranéhanana ku pamanna Abu Jahal. Omar datang ti kulawarga steeped di conservatism jeung tradisi, jeung kawas kitu diajar hormat, tapi teuPatarosan ngaliwatan kurangna Ilahi hidayah, lami umur-adat tina reverence pikeun brahala jeung Ka'bah. Pisan Gagasan pikeun komo nangtang validitas worshiping brahala anak ieu Omar hiji hal anu ieu ngan saukur teu muka pikeun diskusi. Tradisi jeung warisan indit leungeun dina leungeun, jeung éta manéhna, haljadi dilestarikan di sadaya waragad, sanajan aya nganggur ngarojong ibadah berhala. Sedengkeun pikeun Ka'bah sorangan, ngan fragmen alesan nyata anak pikeun reverence tetep. Omar, kitu ogé lolobana rahayat Mekah, ieu eusi jeung munasabah illogical heubeul umur-nu founding jeung karuhun-Nageus dipuja eta jeung naon anu geus cukup alus pikeun maranéhna, masih cukup alus pikeun generasi-Na.
Lamun Omar kadéngé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nelepon kana jalma ka renounce berhala jeung ibadah ngan Dzat Allah, Allah, nya ieu leuwih ti manéhna bisa ngabedakeun. Pikeun cara Omar sacara mikir, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pesen-Na geus jadi anceman ka pisan lawon masarakat-Na sacarawarisan, persatuan, sarta pamustunganana ayana nya jadi manéhna kungsi datang ka nyimpulkeun nyaeta yen hijina jalan pikeun ngeureunkeun escalation nu bakal ilangna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Jeung ieu dina pikiran Omar kenca imahna, jeung dipingpin pikeun Ka'bah di mana anjeunna concealed dirina sarta ngadangukeun Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) reciting bab "The Kiamat Verifier" salaku manéhna ngado'a:
"The Kiamat Verifier; keur naon eta teh kiamat Verifier?
Naon ngajadikeun nyaho naon kiamat Verifier ieu?
Thamood jeung Aad belied nu Clatterer.
Thamood, maranéhanana ancur ku gembar telenges (jeung Jibril ieu matak),
sebutan pikeun Aad, maranéhanana ancur ku howling, angin telenges
Anjeunna subjected kana eta salila tujuh peuting jeung dalapan poé consecutively
jeung Anjeun bisa geus katempo eta struck turun
lamun maranéhna pisan nu jadi tunggul tangkal korma anu geus fallen handap.
Dupi anjeun tiasa tempo nu mana wae nu remnant di antarana ayeuna? "
Koran 69: 1-8
Salaku Nabi terus recitation-Na Omar kadéngé:
"Tuh ieu téh biantara a Rasul mulya.
Najan lain nu biantara pujangga hiji, saeutik naha anjeun percaya
atawa eta ucapan tina soothsayer hiji, saeutik mah ulah poho.
(Geus) hiji ngirim turun ti Gusti sakabéh alam '69:. 40-43.
Nu kalimah Allah geus hiji dampak kana manéhna, kumaha Omar teu swayed salaku conservatism-Na, warisan jeung cara tradisional pikiran ieu manéhna hiji perkara teu bisa ditinggalkeun.
@ NU'AYM DIVERTS Omar
Omar bisa ngabedakeun eta henteu deui. Zat kungsi, dina pamadegan-Na, nepi ka bisa ngumbar sakali jeung keur sakabeh, jadi manéhna fastened pedang pikeun beubeur sarta stormed kaluar ti imah.
Manéhna geus teu Isro jauh lamun Omar ieu papanggih ku sasama tribesman ku ngaran Nu'aym, putra Abdullah urang. Nu'aym geus nganut Islam, kumaha pisan sababaraha urang terang konvérsi sarta tanpa ragu hiji Omar ieu lengkep unaware.
Sanggeus ningali katingal nyaho kana beungeut Omar sarta mangka pedang fastened ka sabuk-Na, Nu'aym disangka kasulitan sarta nanya casually, ku kituna teu ngahudangkeun anggepan, mana manéhna arep. Omar ngawaler, "Kuring Kami bade maehan Muhammad;! Manéhna geus dibagi urang"
Nu'aym, nyoba conceal sieun-Na pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) usaha dissuade Omar ku sangkan manéhna nu sanajan manéhna geus hasil, anak Abdu Manaf kungsi bakal beristirahat nepi ka maranehna geus dicokot dendam maranéhanana jeung ditelasan manéhna.
Nu'aym ieu gancang ka nyadar yén Omar ieu teu bisa nunda off ku nasihat nya kitu desperately, dina usaha pikeun meuli waktu di mana manéhna bisa mere tanda ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat, manéhna ngomong, "Omar , Anjeun kudu nyimpen hal katuhu di imah Anjeun sorangan heula! "
Omar ieu startled sarta nanya naon dimaksud ku Anjeunna pernyataan saperti. Nu'aym ngawaler, "adina anjeun, Fatimah jeung salakina, Sa'id, nu pengikut Muhammad jeung agama Islam." Tanpa jadi loba salaku hiji kecap, Omar stormed off ka imah adi urang. Nu'aym dirasakeun parah di sanggeus kakeunaan Fatimah jeung Sa'id ka murka Omar Kang,tapi manéhna terang bakal ngartos karsa diangkat jadi maranehna, kawas unggal Convert, dicinta sarta bakal ngalakukeun nanaon ka tameng Nabi maranéhanana tercinta (salla Allahu alihi wa sallam) ti prospek tina ngarugikeun.
THE RECITATION OF KHABBAB
Ayeuna nu dipimilik ku urang melek pamingpin bangsa Zuhra ieu Convert disebut Khabbab, putra Aratt urang. Khabbab kungsi sora amis pisan jeung geus diajar nu recitation tina Qur'an. Fatimah jeung Sa'id dicinta ka duanana ngadugikeun jeung ngadéngékeun recitation sarta jadi Khabbab geus jadi nganjang paling wilujeng sumping ka imah maranéhanana.
Dina poé Omar kapanggih adi jeung salakina geus jadi Muslim, Khabbab kajadian jadi ngadatangan maranehna. Ieu salaku maranéhanana diuk babarengan reciting bab anyar "Ta Ha" anu geus anyar geus dikirim ka handap, terus ditulis kana sapotong parchment, nu Omar anjog di imah nya jeung dijieunnya ayana dipikawanoh ku nelepon kaluar ngaran adi di hiji sora thunderous.
Khabbab ieu stricken jeung sieun, pikeun manéhna di antara maranéhanana anu éta goréng jeung nu saeutik ngadeg, manehna jadi hid dirina di imah Fatimah sacara hoping nu Omar teu bakal manggihan nya ayana. Tapi saencan nyumputkeun, Fatimah nyandak parchment ti manéhna jeung hid eta dina gown nya.
Omar burst kana imah Fatimah sarta nungtut, "Naon ieu nu mumbling mah ngadéngé?" Fatimah jeung Sa'id ka manéhna nu manéhna ngadéngé aya mumbling. Angrily, Omar ngawaler, "Memang, kuring ngadéngé anjeun jeung kuring geus ka yen Anjeun gaduh boh jadi pengikut Muhammad!" Omar kaampeuh dirina henteu deui jeung dimimitian ngéléhkeunadi beuteung-Na tanpa rahmat. Fatimah usaha dihalangan tapi niup dimaksudkeun pikeun Sa'id struck nya manehna mimiti getihan profusely, whereupon manéhna cried kaluar ka lanceukna nya ulah naon bae manéhna hayang jeung ka manéhna éta, enya, manéhna katuhu, maranéhanana geus memang jadi Muslim.
Lamun Omar direalisasikeun naon anu manéhna dipigawé pikeun adi manéhna nungkulan jeung remorse jeung sikep-Na robah. Dina sunda soften manehna nanyakeun, "Pasihan abdi naon saukur mah kadéngé Anjeun maca ti kitu mah bisa jadi nempo naon Muhammad geus dibawa."
Fatimah, fearful niat adi nya sacara ngawaler, "I am sieun amanah Anjeun sareng eta" whereupon Omar diteundeun turun pedang sarta ngomong, "Ulah sieun, ku Allah, kuring baris méré eta deui ka Anjeun." Fatimah terang adi nya jadi manusa kecap sarta ngaharepkeun sareng sadaya jantung nya manéhna baris nangkeup Islam jeung spoke manéhnagently nyebutkeun, "O jeung adi mah, kusabab idolatry Anjeun anjeun najis jeung ngan cleansed bisa toél eta." Omar heeded kecap adi sarta indit ka ngumbah sorangan. Lamun Omar balik Fatimah eweh parchment jeung Allah, dina Mercy-Na disababkeun lampu iman nuliskeun jantung diangkat jadi manéhna mimitian maca:
'Mémang mah, Allah.
Teu aya nu disembah iwal ti Me.
Ibadah SUNDA, jeung ngadegkeun punden zikir kuring. '20:14.
Omar ieu jadi nu dicandak ku kageulisan jeung wangunan tina ayat nu cenah di sunda hina, "Moal alus teuing nya eta, jeung kumaha anggun, mangga, nyandak kuring ka Muhammad."
THE SUPPLICATION Nabi THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Sanggeus Omar geus maca rengse, Khabbab datang kaluar ti tempat nyumputkeun sarta ngomong, "Omar, asa ku nu ngaliwatan solat Nabi urang (salla Allahu alihi wa sallam) Allah geus dipilih ku anjeun, sabab kamari mah ngadéngé manéhna supplicate, 'O Allah , nguatkeun Islam jeung boh Abdul Hakam, putra Hisham sacara atawa jeungOmar, putra Khattab urang. "
Ieu kecap encompassing tina Khabbab keuna kana Omar cara saperti anu manéhna nanya di mana anjeunna bisa manggihan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ku kituna manéhna bisa indit ka manéhna jeung nangkeup Islam. Khabbab henteu deui takwa pikeun kaamanan Nabawi dina leungeun Omar jeung ka manéhna yén anjeunna bakal manggihan manéhna babarenganjeung Sahabat di imah Akram, deukeut Hill tina Safa.
@ Datangna Omar nu aya di imah ARKAM
Ieu di bulan Dhul Hijja kakara tilu poé sanggeus Hamza geus nganut Islam nu Omar fastened pedang sarta dijieun siap ninggalkeun pikeun imah Arkam. Lamun manéhna nepi ka imah manéhna knocked di panto jeung ngumumkeun nyalira.
Samentara éta, Nu'aym anu geus bisa ngingetkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat nya ku hajat asli Omar Kang, ngarah dicandak ku heran lamun maranéhanana ngadéngé sora lemah lembut sora-Na. Salah sahiji Sahabat bangun jeung nyebut demi kasampak ngaliwatan retakan leutik di panto sarta malik deuika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngonfirmasi yén ieu memang Omar jeung nu manéhna maké pedang-Na.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu teu sieun pikeun manéhna dipercanten Allah jeung terang Manéhna geus dijawab supplication, ku kituna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) méré idin, nu mungkinkeun Omar diasupkeun ku anjeun. Tapi, Hamza ka pendamping pikeun muka nu nyebutkeun panto, "Lamun manéhna hadir kalawan hajat alus, PANGERAN bakalnarima loba alus, tapi di sisi séjén, lamun niat téh nya jahat saterusna mah bakal sono ka manéhna jeung pedang sorangan. "
OMAR EMBRACES ISLAM
Salaku Omar diasupkeun, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bray nyekel beubeur-Na ku reuwas jeung dipingpin manéhna ka tengah ti ruangan, tuluy nanya di manner dawam hipu-Na, "Naon brings Anjeun dieu, putra Khattab." Meekly, Omar ngawaler, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) mah datangka anjeun jadi nu kitu mah ngumumkeun kapercayaan mah di Allah jeung di Rasul, sarta dina nu nu Manéhna geus dikirim ka handap pikeun anjeun. "
Dina syukur jeung humility, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) Maha Agung Allah nyebutkeun, "Allah nyaeta Greatest!" Hadir maranéhanana dirasakeun hiji rasa overwhelming lega jeung dituturkeun conto Nabawi jeung Maha Agung Allah sabab direalisasikeun Omar ieu henteu deui musuh maranéhanana, tapi salah sahijina, hiji Muslim.
ABU Jahal LEARNS konvérsi Omar nu
Nu isuk saterusna, Omar indit ka imah Abu Jahal jeung knocked di panto-Na. Abu Jahal ieu happy nempo ganteng paporit sarta datang kaluar pikeun ngabagéakeun manéhna nanyakeun naon anu dibawa manehna aya. Omar ka manéhna yén anjeunna ngalaman datang ka bisaeun manéhna nu manéhna dipercaya di Allah jeung bore Nyaksikeun yen Muhammad nyaéta Rasuljeung ka bebeneran nu dikirim ka handap pikeun manéhna. Beungeut Abu Jahal sacara blackened jeung manéhna dila'nat ganteng, manéhna slammed panto di beungeutna.
THE KORAYSH diajar konvérsi Omar nu
Omar teu boga niat ngajaga rusiah ngarobah, ku kituna manéhna indit ka Jamil, putra Mamar Al Jumahi Kang, nu pasti ngomongkeun Koraysh, nyaho oge manéhna baris sumebarna quickest warta jeung ka manéhna konvérsi-Na.
Asumsi Omar sacara ieu nu bener, Jamil ucul nepi, sarta dijieun lempeng pikeun Ka'bah jeung Omar di handap ieu sababaraha léngkah balik.
Dina panto tina Ka'bah, Jamil memproklamirkan loudly pikeun sadaya ngadangu, "Omar geus apostatized!" Saterusna Omar ambekan! "Manéhna tukang bohong, kuring geus jadi saksi Muslim jeung biruang yén teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung muhammad nyaeta Nabi-Na jeung Rasul!" Sababaraha geus kafir, nangtung deukeut Ka'bah disaksian Omar sacaraproklamasi jeung dimimitian tarung manéhna. Tarung terus nepi ka panas tina pertengahan poé lamun Omar nyandak sesa nu nyebutkeun, "Naha anjeun baris, sumpah ku Allah lamun anjeun tilu ratus lalaki mah tangtu geus perang kaluar dina watesan sarua!"
Ngan saterusna, hiji chieftain Koraysh robed dina cloak Yemeni diintervensi sarta nanya naon ieu jalan. Lamun manéhna ka nu Omar geus nganut Islam, manéhna ngahurungkeun kana éta hal jeung nanyakeun, "Naha teu kudu hiji manusa milih agama keur dirina - naon anu anjeun nyoba ngalakukeun Sugan Anjeun mikir yén anak Adiyy bakal nyerahpendamping maranéhanana ka anjeun? Anggap manusa waé! "Jeung kitu Omar ieu ditinggalkeun di tentrem.
Ayeuna nu Omar geus memproklamirkan ditampa nya ku Islam, para sahabat ngarasa leuwih aman pikeun ibadah Allah di Ka'bah salaku kafir ayeuna takwa hiji patepungan formidable jeung Omar jeung Hamza kumaha ogé kasusah maranéhanana teu eureun.
$ BAB 35 para sahabat MIGRATE TO ABYSINNIA
Ieu di tengah taun kalima yén Sahabat anu subjected ka ngaronjat kasusah, jadi maranehna oge nu disambungkeun atawa henteu, nu Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, anu sok prihatin pikeun Karaharjaan maranéhanana jeung kaamanan disatujuan hijrah ka Abyssinia tina sakabeh jalma wishing ninggalkeun.
Nu reputasi kaadilan jeung kasabaran tina Nazarene pangawasa Abyssinia, Sabagé-hamah putra Al-Abjar, nu Negus nu dituturkeun ajaran bener Nabi Isa tina Nasaret, tinimbang nu Paulus, ieu oge dipikanyaho, jadi di rasiah salila bulan Rajab, dua belas Sahabat jeung istri maranéhanana diatur kaluarpikeun Abyssinia (ayeuna disebut Ethiopia).
Di antarana nu migran éta Lady Rukiyah, putri Nabawi anu nikah ka Othman, putra Affan Kang, tina saha Nabi, salla Allahu alihi ieu sallam, ceuk, "Maranehna nyaeta jalma munggaran migrate dina ngabalukarkeun Allah sanggeus waktu Ibrahim jeung Lot. " Jafar jeung ngirut, dua sahiji putra Abu Thalib.Abu Hudhayfah, nu bapana Utbah ieu ayeuna salah sahiji persecutors poko Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, Abu Sabra, putra Ruhm sacara, a misan Nabi, salla Allahu alihi ieu sallam, ngaliwatan si bibi-Na Bara. Abu Salamah Al Makhzumi jeung pamajikanana Ummu Salamah nu dibikeun ngaran ieu Hind putritina Abi Umayyah, saha, sanggeus pupusna salakina ieu Linggarjati Nikah Nabi, salla Allahu alihi wa sallam. Othman, putra Makhzum Humahi, hiji Companion deukeut Nabi, salla Allahu alihi wa sallam. Aamir anak Rabia jeung pamajikanana Leila - Aamir geus salah sahiji Islam awal.Zubair, putra Al Awwam Kang, dulur misan Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, jeung Companion deukeut-Na anu saterusna nikah Asma, putri Abu Bakar; Musab bin Umair, putu tina Hasyim; Abd Al Rahman, putra Auf ti suku Zuhra, sejen Companion relatif jeung deukeut Nabi,salla Allahu alihi wa sallam, anu informed ku Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, Paradise nu assured pikeun manéhna; Abu Hatib, putra ngirut Kang, Suhayl, putra Baida sacara; jeung Abdullah, putra Masood Kang, nu ieu can lain tina Sahabat deukeut Nabi, salla Allahu alihi wa sallam.
Lamun migran nepi basisir maranéhanana kapanggih dua kapal half-kosong kabeungkeut pikeun Abyssinia jeung kaptén sapuk mawa sahijina keur jumlah lima dirham per panumpang.
Basa lisan di Abyssinia dina waktu nu ieu pisan Akın ka Arab jeung tah ieu teu lila nepi ka Sahabat netep ka handap sarta dijieun babaturan jeung welcoming tatanggana anyar maranéhanana. Allah nyebutkeun ngarujuk kana maranéhanana anu migrate di ngabalukarkeun-Na,
"Jeung maranéhanana anu sanggeus maranéhanana geus wronged hijrah pikeun Cukang lantaranana Allah,
Kami baris pondok eta jeung alus (hirup) di dunya ieu,
tapi leuwih gede masih mangrupa upah tina langgeng Kahirupan, lamun maranehna tapi terang. "16:41
THE KORAYSH diajar hijrah THE
Jadi halus geus migrasi ti para sahabat yen Koraysh tetep unaware tina miang maranéhanana nepi ka lila sanggeus maranéhanana geus kahontal kasalametan Abyssinia.
Lamun ujug-ujug dawned kana nu Koraysh nu maranéhanana geus teu katempo sababaraha kulawarga Muslim pikeun sawatara waktu maranéhanana direalisasikeun hal ieu amiss sarta jadi greatly angered sabab kapanggih nu teu ngan maranéhanana, tapi kulawarga séjénna; geus hijrah ka Abyssinia tanpa pangaweruh maranéhanana.
Sanajan Koraysh geus dijieun eta jelas pisan yén Muslim éta unwelcome prakna agama maranéhanana di Mekah, maranéhanana ayeuna wished maranéhanana geus ngandung eta di Kota Tasikmalaya sabab mimiti sieun bakal jadi suksés di jalan ngarobah batur jeung saterusna meunangkeun kakuatan.
THE Usaha nyangking migran deui
Dina usaha meunangkeun deui kontrol leuwih Muslim migran, nu Koraysh disebut pikeun pasamoan urgent keur ngabahas naon anu kudu maranehna ngalakukeun pikeun ubar kaayaan. Pasamoan ieu menyimpulkan lamun kaputusan ieu nepi ka ngirim dua sahiji séké maranéhanana dipercaya, Abdullah, putra Abu Rabia sarta ngirut, putra Al-Salaku ', kaSalaku-hamah, nu Negus tina Abyssinia bearing hadiah tina kulit finest, nu maranéhanana terang anu kacida prized ku Abyssinians, kalawan paménta nu migran jadi balik ka Mekah. Ieu ogé sapuk nu Abdullah jeung ngirut kudu kaanggo nu Negus 'jenderal luhur ranking balik deui sarta nyogok eta individualjeung nyumputkeun rupa mulang for nu ngadukung maranéhanana di securing Tujuan maranéhanana.
Saméméh Abdullah jeung ngirut undur, Abu Tholib, nu putra Jafar jeung ngirut éta di antara migran, dikirim sajak pondok anjeunna ngalaman diwangun ka Negus nanyakeun manéhna ngajagi putra-Na.
Talatah jarang dipake ieu halus. Eta nanya ka Negus lamun putra-Na tetep dina panyalindungan-Na, atawa lamun maranehna geus dikirimkeun kana leungeun makers mischief. Manéhna ka nu kabagjaan pangungsi kudu ngarasakeun ku keur diijinkeun cicing di county-Na. Manéhna ditutup sajak jeung kecap lembut di pujitina Negus pikeun silaturahmi pikeun boh babaturan jeung muhrim sapuk.
THE Jenderal
Kana ngahontal karaton Negus ', Abdullah jeung ngirut kahiji dilongok jeung hasil ka nyogok jendral nyebutkeun, "Sababaraha urang foolish tina ours geus nyokot ngungsi di nagara anjeun. Maranéhanana geus ditinggalkeun agama maranéhanana, tacan maranéhanana geus teu dirobah jadi Hormat sabab geus devised salah sahiji sorangan, kawas tinanu teu dipikanyaho ka urang jeung ka anjeun. Pamingpin mulya urang geus ngutus Kami nanya ka Negus, nu mungkinkeun eta mulang jeung urang jeung geus kahayang urang nu mamatahan manéhna ambéh maranéhanana bisa balik. "
Abdullah jeung ngirut éta gancang pikeun nambahkeun éta maranéhanana mikir eta leuwih hade yén migran teu kudu diijinkeun pikeun nyarita jeung Negus. Siga nu chieftains Koraysh, Abdullah jeung ngirut éta sieun nu lamun umat Islam anu dibéré kasempetan pikeun nyarita ka Negus, manehna tangtu ngadangukeun kindly jeung lamping kanaon anu maranehna kudu nyebutkeun. Jeung ieu dina pikiran maranéhanana ka jendral nu maranéhanana terang oge cara jeung faults urang maranéhanana sarta eta ieu mah ngan ukur kahayang maranéhanana yén maranéhanana kudu mulang imah tapi maranéhanana tina baraya deukeut maranéhanana.

THE Panongton jeung NEGUS THE
Salaku-hamah, nu Negus narima datang-Na courteously, sarta envoys dibere hadiah maranéhanana tuluy nanya pikeun mulang ka sasama séké maranéhanana. Salaku hiji bisa ngaharepkeun jenderal éta niatna supportive tina paménta jeung usaha persuade nu Negus pikeun satuju.
Nu Negus, keur boh wijaksana tur adil jadi outraged di saran nu ieu jalma nu sought ngungsi di nagara-Na kudu dikirim deui tanpa dédéngéan sarta ngawaler, "Teu aya, ku Allah mah moal nyerah maranehna! On no akun iyeu saha , sanggeus sought panyalindungan mah, netep di nagara mah, jeungdipilih kuring tinimbang sorangan jadi betrayed. Kuring bakal jadi tanda tanya eta ngeunaan zat dua lalaki ieu allege, tuluy, lamun maranehna sabab nyebutkeun, kuring baris ngirim eta deui jeung urang maranéhanana. Di sisi séjén, lamun naon anu geus ceuk palsu, kuring baris diaji eta sarta maranéhanana baris narima boh silaturahmi mah jeung panyalindungan. "

THE NEGUS AND THE migran
Nu Negus dikirim pikeun migran datang ka karaton jeung di waktu nu sami disebut kana uskup-Na hadir dina rapat sarta nanya ka mawa kitab suci maranéhanana sareng maranehna. Sawaktu sadaya anu dirakit, nu Negus nanya ka Sahabat sababaraha patarosan langsung patali jeung alesan maranéhna pikeun ninggalkeun urang maranéhanana.Di antara patarosan nya éta: naha geus maranéhanana dipilih teu mengadopsi agama Islam, ieu salajengna dituturkeun ku hiji panalungtikan ngeunaan kapercayaan maranéhanana.
Jafar, putra Abu Thalib Kang, acted salaku juru carios Muslim. Manéhna ngawartoskeun Negus nu samemeh Islam maranéhanana anu geus urang goblog, worshiping brahala, committing perkara paling regrettable, sarta mintonkeun saeutik atawa teu rahmat ka maranéhanana nu leuwih lemah tinimbang sorangan. Saterusna manéhna ka anjeunna perkawis Nabi Muhammad (salla Allahualihi wa sallam) anu geus dikirim kana éta hal, wincikan lineage sarta spoke tina reputasi-Na for nu keur orientasi tegak, truthful, sarta dipercaya.
Jafar terus ngomong As-hamah, nu Negus yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut eta ka Oneness Allah jeung ibadah ka Anjeunna sorangan. Manéhna ka eta kumaha manéhna geus ngomong, maranéhanana kudu renounce brahala maranéhanana jeung konsep palsu founding jeung karuhun maranéhanana geus dituturkeun.
Saterusna Jafar ngawartoskeun Negus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) marentahkeun ka ngomong truthfully, minuhan janji, sarta miara baraya jeung tatanggana maranéhanana. Cenah eta maranéhanana kudu ngayakeun maehan, sareng teu make kabeungharan yatim, sareng teu kudu maranéhanana falsely nuding awewe alus. Jafar ogédipedar kumaha maranéhanana anu geus diajarkeun shalat unggal poe, jadi amal jeung puasa.
Nearing ahir panongton, Jafar ngawartoskeun Negus yén ieu dina akun perkara ieu nu urang maranéhanana geus diaktipkeun ngalawan jeung persecuted eta dina upaya paksa eta balikkeun ka agama heubeul maranéhanana. Manéhna ogé ka nu Negus yen alesan hijrah maranéhanana ka nagara nya ieu sabab terangbakal jadi aman dina panyalindungan-Na.
Nu Negus ieu impressed ku menak walonan Jafar sarta ditaros upami manéhna sanggup ngadugikeun sababaraha Wahyu ka Pangeran, jadi Jafar recited ayat ti Bab Mary:
"Jeung nyebut dina Kitab, Mary,
kumaha baé kaluar ti jalma nya ka hiji tempat wétan
manehna nyokot dijilbab hiji sajaba ti eta;
Urang dikirim ka dirina Roh kami (Jibril) di resemblance tina manusa sampurna.
(Jeung lamun manéhna nempo manéhna) manéhna ngomong,
'Kuring nyokot ngungsi di Maha Asih ti Anjeun upami Anjeun keur aya fearful.'
'Kami utusan Alloh, Gusti nu,' anjeunna ngawaler, 'jeung geus datang méré Anjeun budak murni.'
'Kumaha mah kudu tega putra,' dijawab manéhna,
'Basa kuring Kami teu keuna ku manusa jeung teu unchaste?'
'Komo jadi' anjeunna ngawaler, 'sakumaha Gusti nu geus ceuk saperti,' Awewe eta pikeun Me.
Jeung Kami bakal nyieun manéhna tanda ka umat manusa jeung rahmat ti sisi Kami.
Ieu téh hiji perkara decreed. '"
Koran 19: 16-21
Lamun Negus jeung uskup-Na kadéngé kecap maranéhanana wept jeung nyebutkeun yén agama para sahabat dituturkeun ti sumber sarua jeung sorangan. Mangka Negus swore sumpah nu manéhna henteu kungsi bakal ngahianat ka migran, sarta nanya Abdullah jeung ngirut ninggalkeun.
THE Plot OF ngirut AND Abdullah
Angrily, ngirut jeung Abdullah kenca karaton jeung salaku maranehna ngirut ngomong, "Isukan, kuring bakal pindah ka Negus jeung nyaritakeun manéhna hal kuring apal bakal ngancurkeun karaharjaan maranéhanana karek kapanggih jeung akar na! Mah bisaeun manéhna nu maranehna percaya Isa, anak Maryam, téh kakara worshiper Allah! "
Nu isuk di handap ieu, ngirut indit ka Negus nyebutkeun, "paduka anjeun, anjeun oge kudu jadi informed nu maranéhanana taat ka hiji bohong pisan ngeunaan Yesus, putra Maryam, ngirim maranehna terus nanya naon maranéhanana nyebutkeun ngeunaan manéhna!"
Nu Negus dikirim pikeun Sahabat sarta nanya naon anu maranehna dipercaya ngeunaan Yesus. Sakali deui Jafar acted salaku juru carios maranéhanana jeung ka manéhna, "Kami ngomong naon nu geus dikirim ka handap pikeun Nabi urang (salla Allahu alihi wa sallam):
'Mémang, Al Masih teh, putra Yesus Maryam,
ngan hiji Rasul (jeung Nabi) Allah.
Jeung Firman-Na (Janten) nu Anjeunna masihan ka Mary,
. sarta (dijieun) sumanget ku Anjeunna '"Qur'an, Ch.19: 171
Nu Negus Bent handap, nu ngajemput iteuk jeung ngomong, "Isa, putra Maryam henteu ngaleuwihan nu nu tos Anjeun ceuk ku panjang iteuk ieu." Kana dédéngéan ieu, jenderal jeung uskup-Na mimiti mutter antara sorangan. Saterusna manéhna ngahurungkeun ka Jafar jeung para sahabatna sangkan eta nu maranéhanana bisa balik dimana waemaranéhanana pleased jeung nyaho bakal kungsi jadi harmed, komo teu lamun manéhna éta bisa ditawarkeun gunung emas di bursa.
Nu Negus marentahkeun nu hadiah Abdullah jeung ngirut geus dibawa ka jadi balik ka maranehna jeung jadi Abdullah jeung ngirut kenca ditegor tanpa achieving Tujuan maranéhanana.
REACTION
News tina pernyataan Negus 'ngeunaan Yesus sumebar gancang; loba éta troubled jeung nungtut hiji katerangan, nuduh manéhna tina abandoning agama maranéhanana.
Nu Negus ayeuna takwa pikeun kasalametan Jafar jeung para sahabatna jadi manéhna eweh cukup kapal mawa ka kaamanan dina acara manéhna keur overthrown. Ayeuna yen Negus geus dijieun dibekelan pikeun kaamanan maranéhanana, manéhna diuk turun tur loba nulis dina salembar parchment, "Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwalAllah, jeung nu Muhammad nyaéta worshiper-Na jeung Rasul. "Tuluy, manéhna tucked eta dina cloak-Na deukeut taktak katuhu sarta indit kaluar pikeun nyanghareupan rahayatna.
Manéhna kajawab eta nyebutkeun, "Jelema mah, ulah mah teu boga ngaku pangalusna diantara anjeun?" Riungan sapuk manéhna. Next manehna nanyakeun, "Saterusna, naon pamadegan anjeun cara nu kuring nungkulan anjeun teh?" "Alus!" datang walonan teh. Saterusna manehna nanyakeun, "Naon troubles anjeun teh?" Riungan ngawaler, "Anjeun geus ninggalkeun agama urang, jeungayeuna ngomong yen Isa nyaéta worshiper Allah. "" Naon teu nyebut Yesus? "tanya Negus." Kami ngomong yén manéhna téh putra Allah, "jawab maranehna. Mangka Negus, putting leungeun ka sakuliah tempat di cloak-Na nu ngabawah manéhna concealed panyaksian-Na ngomong, "Ieu!"
Riungan nya éta wareg jeung pamikiran anjeunna ngalaman reaffirmed kapercayaan maranéhanana jeung dispersed. Ayeuna nu krisis geus ngahindar nu Negus dikirim kecap ka Jafar yén sadaya ieu oge jeung maranéhanana bisa mulang ka imah anyar maranéhanana mana maranéhanana bisa hirup di karapihan jeung harmoni pikeun salami maranéhanana wished.
THE Migran mulang ti ABYSINNIA
A laporan palsu nepi Abyssinia yén Koraysh geus ditarima Islam. Aya kabagjaan gede di antarana nu migran jeung sababaraha, kaasup Lady Rukiyah, putri Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) babarengan jeung cousins ​​nya, teu bisa ngadagoan mun jadi jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)sakali deui, keur maranehna dicinta manéhna dearer ti saha wae di dunya jeung separation maranéhanana ti manehna nu kungsi jadi kanyeri gede. Tapi, Jafar jeung Ubayd tetep di nagara maranéhanana angkat ka preach.
Ieu hiji lalampahan panjang tapi happy hiji nepi ka maranehna éta tapi sababaraha mil luar Mekah basa aranjeunna diajar dismay gede maranéhanana, nu laporan ieu jauh ti akurat. Maranéhanana terang eta bakal picilakaeun pikeun nuliskeun Mekah sakabehna, ku kituna ieu mutuskeun yén unggal kulawarga kudu nyieun jalan cicingeun kana Muslim anaksector sarta berdoa teu bakal kauninga.
Kana nu migran balik ka Mekah maranéhanana ka Muslim sasama maranéhanana tina perlakuan pisan marahmay jeung nanaon maranéhanana geus ditampa ti Negus jeung loba muslim nu kungsi teu hijrah sareng maranehna jeung endured nu kasusah terus sought ijin Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)ka migrate. Nu Koraysh teu sadayana coba mun jeung nyegah bakal-jadi migran ti migrating, tapi ku rohmat Allah, nu migrasi dalapan puluh tilu lalaki jeung dalapan belas Ladies ieu dilakonan.
$ BAB 36 Rombongan ti ABYSINNIA
Salila maranéhanana mondok di Abyssinia, para sahabat spoke Islam, kepala sekolah sarta Nabi tercinta maranéhanana (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun Nazarene anyar maranéhanana jeung tatanggana Kristen. Loba narratives Koranic éta pisan sami sareng nu di Nazarenes jeung Kristen geus terang, kumaha séjénnarratives éta anyar ieu, babarengan jeung lembut teh, akun maranéhanana geus Nu Uninga Ngeunaan karakter Nabawi kindled hiji kahayang earnest nyaho leuwih ngeunaan Islam na nya Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) asih, keur sababaraha terang ti Buku maranéhanana nu sejen Kanjeng Nabi ngalakukeunana datang sarta wondered lamun ieubisa jadi manéhna.
Jeung urusan ieu mencet kana pikiran maranéhanana, nu Abyssinians megatkeun pikeun ngirim delegasi ka Mekah ngadangu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyarita leungeun kahiji terus mulang imah lapor beja ka maranéhanana teu bisa marengan maranehna.
THE Datangna di Mekah
Kana ngahontal Mekah, rombongan indit ka Ka'bah nu saterusna kapanggih Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Sabab dijieun jalan di sakuliah pakarangan anak maranéhanana dibikeun ku Abu Jahal jeung grup mumusuhan Koraysh riweuh dina rapat, kumaha ayana Abyssinians 'teu balik unnoticed.
Rombongan ditilik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung kabagjaan radiated ti beungeutna salaku manéhna dipapag jeung disambut ka diuk turun jeung ngiluan manéhna. Aya éta jadi loba patarosan maranéhanana hayang ménta ngeunaan Islam sareng Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina endearing-Na, pangaweruhmanner dijawab sadaya dina cara nu puas hate maranéhanana. Saterusna, manéhna recited porsi tina Qur'an jeung panon maranéhanana kaeusi, overflowing jeung lawon. Maranéhanana terang tanpa kalangkang tina mamang yen manusa saméméh maranéhna ieu memang Nabi Allah, nu saurang nu datang Yesus, putra Maryam geus prophesied jeungnu maranéhanana geus dikaruniai papanggih manéhna. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) ngondang eta akur Islam maranéhanana ditarima tanpa ngumpulkeun slightest.
Allah, Kami ngabejaan:
"Anjeun bakal manggihan nu paling jalma di enmity ka mukmin
nu Yahudi jeung idolaters,
jeung yén pangdeukeutna di kasih sayang ka mukmin
jelema nu ngomong, 'Kami Nazarenes.'
Éta sabab di antarana eta aya imam jeung monks;
jeung ku sabab henteu reueus.
Sabot maranéhanana ngadangukeun nu nu dikirim ka handap pikeun Rosululloh,
Anjeun baris nempo panon maranéhanana eusian jeung lawon sabab ngakuan bebeneran anak.
Maranéhanana ngomong: 'Gusti, urang percaya. Tulis urang di antara saksi.
Naha kudu urang teu percaya Allah jeung di bebeneran nu geus turun ka urang?
Naha kudu urang teu asa pangakuan di antara bener? '
Pikeun kecap maranéhanana Allah geus diganjar poto eta sareng Kebon
underneath nu walungan ngalir mana maranéhanana bakal hirup anu langgeng.
Saperti nyaéta recompense tina bener.
Tapi maranéhanana anu kafir jeung belie ayat kami bakal jadi para tina Apan. "
Koran 5: 82-86
Ti Afar, Abu Jahal jeung para sahabatna diawaskeun pasamoan jeung nalika Abyssinians joyous diliwatan eta sabab kenca palataran Ka'bah, Abu Jahal jeung para sahabatna dieureunkeun eta nyebutkeun, "Bener, anjeun gugus leuleus. Urang anjeun dikirim Anjeun di dieu pikeun mawa eta warta ngeunaan manusa éta, saterusna, sanggeus nugeus diuk jeung manéhna keur pondok bari Anjeun ninggalkeun agama jeung ayeuna percaya naon anu nyebutkeun. Anjeun pisan foolish! "Tapi kecap-Na murag kana Ceuli pireu salaku kabagjaan tina kapercayaan tangtu engulfed hate maranéhanana sarta balik ka Abyssinia pikeun nyaritakeun kulawarga jeung para sahabat beja alus.
$ BAB 37 Boikot THE
Ayeuna nu Hamza jeung Omar geus asup Islam, nu Koraysh ditempo Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, dina lampu béda. Kasusah maranéhanana geus gagal halt jumlah kungsi beuki sasama séké maranéhanana ti handap manéhna, ngarah megatkeun pikeun nelepon pikeun rapat kabéh chieftains Korayshpikeun ngabaru hiji rencana robah nu bakal ngabalukarkeun Muslim kesempitan di saloba aspék kahirupan maranéhanana jéntré.
Teu kurang ti opat puluh chieftains ti Koraysh jeung cabang anak dikumpulkeun babarengan dina Wadi Al-Muhassab, hiji wewengkon milik bangsa Kinanah keur ngabahas kumaha pangalusna pikeun ngabéréskeun masalah ieu. Rarancang nu dibuktikeun ditarima ka mayoritas ieu nu ti ayeuna onward, bakal Boikot kaom tibani Hasyim jeung Muthalib iwal Abu Lahab, anu ieu babaturan deukeut staunch maranéhanana. Teu aya deui bakal barudak maranéhanana jadi diijinkeun Nikah anggota suku ieu tapi dagang antara maranéhna ieu ayeuna mastikeun dilarang. Maranéhanana adamant nu Boikot kudu tetep di pangaruh nepi ka Muslimsurrendered Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, pikeun ka tiwas.
THE WITHERED ramo
Pikeun ngayakinkeun nanaon bakal tempted pikeun megatkeun Boikot teh, Mansoor, putra Ikrimah Kang, wrote turun sacara rinci pakta jeung fastened eta onto tembok di jero Ka'bah salaku panginget ka saha bisa jadi tempted pikeun megatkeun dinya. Sababaraha suku Koraysh teu satuju wholeheartedly ka harshness tina sangsi.Tapi, lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngadéngé aksi Mansoor, anjeunna supplicated ka Allah ngalawan ka anjeunna, whereupon sababaraha ramo Mansoor sacara withered jauh. Salian ieu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) prophesized ka Koraysh nu pakta bakal didahar ku rinyuhjeung ngan inscribed nu Ngaran Allah bakal tetep ditulis dina pakta teh.
THE Relokasi silsilah Nabi jeung para sahabatna
Salaku perkara kaamanan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu sok prihatin pikeun karaharjaan Sahabat-Na, mutuskeun eta bakal leuwih alus pikeun muslim hirup deukeut ka hiji sarua séjén. Jeung ieu dina pikiran, mangka mutuskeun nu bakal settle deukeut imah Abu Tholib.

Ieu ayeuna Muharram, dina taun katujuh sanggeus prophethood lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Lady Khadijah anjog di imah anyar maranéhanana bari Abu Lahab jeung rumah tangga anu cicing deukeut dipakétkeun kaduh maranéhanana jeung pindah jauh.
Ayeuna nu Boikot ieu di tempat, Abu Jahal, obsessed di hatred-Na, di jajah nya waktu mastikeun yen Boikot ieu ketat observasi.
FLOUR Pikeun Lady Khadijah
Lady Khadijah kungsi ganteng disebut Hakim nu belonged ka salah sahiji suku milu dina Boikot teh. Hiji poe, Hakim jeung babu-Na anu katempo ku Abu Jahal nyokot bag tepung kana sektor predominately Muslim. Abu Jahal nuduh Hakim tina megatkeun Boikot jeung argumen nu dipanaskeun ensued nuAbu Jahal kaancam ka ngalaan Hakim ka batur.
Salila argumen Abi Bakhtari putra Hasyim, ti suku Asad, overheard dua arguing sarta nanya naon sadaya fuss ieu kira. Lamun ieu terangna manéhna, manéhna sided jeung Hakim arguing nu manéhna bisa nempo teu ngarugikeun di naon Hakim ngalakonan salaku manéhna ngan balik kantong tepung milik nyasi bibi. Abu Bakhtari ka Abu Jahal nu aya no kudu make saperti hiji isu badag zat jeung nu mungkinkeun Hakim ku anjeun dina jalan,
Ayeuna nu Abu Bakhtari geus dicokot sisi di argumen, tegangan ngaronjat jeung scuffle hiji deui. Dina pertahanan diri, Abu Bakhtari nu ngajemput nu rahang-tulang tina onta sarta struck Abu Jahal jeung saperti kapaksa kana sirah nya éta manéhna murag concussed ka taneuh.
THE Kawani Nabi THE
Najan ancaman nu tetep nu Koraysh, Nabi, kuat di misi pikeun preach ka sadayana nu bakal ngadangukeun, wani-Na kungsi ngangkleung atawa ngaruksak. Manéhna terus pindah ka Al-Ka'bah jeung solat di umum jeung iraha wae kasempetan dibere sorangan manéhna baris preach ka nu datang ka Mekah anu datangsalila bulan suci atawa kaayaan anu husus pikeun dagang, atawa munggah haji.

HISHAM, Putra ngirut
Di antara suku nu chieftains geus ditandatanganan pakta nya éta séké - utamana maranéhanana patali raket ngaliwatan nikah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) - nu dirasakeun piwelas ka arah Muslim. Hiji jalma saperti ieu Hisham, putra ngirut '. Lamun peuting murag jeung hiji no ieu ngeunaan, Hisham ngalakukeunanamindeng muka onta-Na jeung pangan, pakean, jeung hadiah, ngakibatkeun eta ka arah imah Muslim mangka jurus onta dina rump nya jadi nu lumpat turun kana jalan wewengkon boycotted. Kadaharan jeung hadiah anu langsung dibagi antarana Muslim jeung maranéhanana éta bersyukur pikeun kawani Hisham sarta generosity.
A saeutik leuwih ti dua taun geus ayeuna lulus. Boikot Nu tetep di gaya jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na Nyanghareupan kesempitan parna kamiskinanana jeung deprivation jeung kasabaran, nyaho nu Allah bakal ngaberkahan maranehna. Komo Abu Bakar, nu geus sakali geus di antara wealthiest tina Mekahieu ayeuna ngurangan ka manusa goréng. Jeung kakurangan pangan, kali éta hésé tapi cahya babagi iman jeung loba dicinta sosobatan Nabi kungsi miara maranéhanana (salla Allahu alihi wa sallam) dijieun kesempitan nu gampang endure.
THE Suci bulan
Ieu ngan salila bulan Haram yen muslim teh dirasakeun cukup aman ninggalkeun imahna shalat di Ka'bah maranéhanana tercinta. Tapi, sanajan maranéhanana ngalaman no ngarugikeun fisik salila bulan ieu, kafir teu withhold nyiksa lisan maranéhanana.
Di antarana maranéhanana nu nyiksa lisan ieu nu paling karasa ieu Umayyah, putra Khalaf urang. Iraha wae manéhna nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna nyita kasempetan hurl slanderous, pernyataan di manéhna backbiting. Ieu antukna Allah dikirim ka handap ayat nu warned hukuman nutina backbiters jeung slanderers:
"Woe ka unggal backbiter, slanderer nu amasses pakaya jeung diitung eta,
pamikiran pakaya-Na bakal render manéhna abadi!
Sabalikna! Manéhna bakal flung ka Crusher.
Naon bakal ngantep nyaho naon Crusher nya?
(Geus) nu Fire kindled Allah, nu bakal oversee nu hate,
ditutup kira-kira eta dina kolom ngalegaan. "
Koran Bab 104
$ BAB 38 THE gencatan patempuran OF Boikot THE
Di antara Koraysh éta maranéhanana ngabogaan dasi deukeut jeung suku tina Hasyim jeung Muthalib anu dirasakeun lilana Boikot ieu kaleuleuwihan. Jelema kahiji anu nyokot aksi ieu putra Hisham ngirut sacara, anu geus pikeun sometime geus ngirim onta sarat jeung dahareun jeung pakean ka sector Muslim peuting.
Anjeunna sadar yen sagala usaha manéhna bisa nyokot ku dirina bakal wasted, jadi manéhna indit ka Zuhair putra Abi Umayyah, salah sahiji dua putra Atika, bibi Nabawi jeung ditanya, "Dupi anjeun eusi ka dahar oge, clothe anjeun, jeung nikah lamun apal kana kaayaan baraya Anjeun. Maranéhanana bisa ngayakeun meuliatawa ngajual, nikah atawa can méré di nikah. Sumpah, lamun maranehna geus jadi baraya Abu Jahal, manehna tangtu kungsi geus dipigawé ieu! "" Naon anu bisa kuring pigawé, Kami ngan hiji jalma, lamun aya sejen saterusna mah tangtu ngalakonan hiji hal pikeun ngeureunkeun eta! "Jawab Zuhair. "Aya nu sejen," jawab Hisham. "Saha nya?" ditanya Zuhair."Sim kuring," jawab Hisham, "kitu mugi urang meunangkeun katilu!" jawab Zuhair.
Hisham indit ka Mut'im, putra Adi Kang, nu ieu hiji anggota pangaruh pamingpin bangsa Nawfal oge putu ti adi duanana Hasyim jeung Muthalib. Mut'im sapuk, sarta ménta hiji kaopat ka ngiluan maranéhna salaku manéhna warned yén Koraysh ngalakukeunana paling dipikaresep turn ngalawan maranehna.
Hisham ditilik Abu Bakhtari ti suku Asad, nu geus sided jeung Hakim nalika manéhna tertangkap ku Abu Jahal balik tipung ka si bibi-Na, Lady Khadijah. Abu Bakhtari sapuk jeung dipénta séjén pikeun ngiluan maranéhna, sakumaha aya kakuatan dina jumlah, jadi Hisham ditilik putra Zam'ah Al-Aswad Kang, nu ieu ogéti suku Asad. Zam'ah sapuk tapi mikir eta teu perlu keur jalma kagenep ka ngiluan maranéhna.
Peuting nu di bulan Muharram, tilu taun sanggeus commencement tina Boikot teh, lima papanggih babarengan di Hujon, nu mangrupakeun tempat situated di wates Mekah. Di ditu maranéhanana sapuk nu ngaping di antarana bakal beristirahat nepi ka pakta fastened ka jero Ka'bah geus dicabut. Ieu sapuknu Zuhair bakal meta salaku juru carios maranéhanana jeung ngomong heula ka Koraysh dina akun tina kekerabatan pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Atanapi teu ayana konfrontasiTHE
Poé saterusna, lamun loba Koraysh dikumpulkeun deukeut Ka'bah, Zuhair jeung para sahabatna asup pelataran anak. Zuhair circumambulated Ka'bah tujuh kali, tuluy ngahurungkeun ka arisan jeung ngomong, "O urang Mekah, kudu urang dahar jeung maké baju sedengkeun putra Hasyim kakurangan dina akun tina mahluk maranéhananateu bisa dagangan? Demi Allah, kuring moal diuk nepi ka pakta dahsyat ieu torn nepi! "
Abu Jahal ieu gancang naek nepi di protes nyebutkeun, "Ieu mah bakal torn nepi, anjeun tukang bohong hiji!" Zam'ah ayeuna spoke nepi, "Eta Anjeun anu tukang bohong teh. Kami teu éta dina kahadean eta komo lamun ieu ditulis." Dina titik nu Abu Bakhtari interjected, "Kami teu di ni'mat eusina, jeung ayakeun sugan we tahan jeungnya! "Duanana Mut'im jeung Hisham dirojong para maranéhanana whereupon Abu Jahal nuduh kabeh konspirasi.
Abu Thalib nu geus diuk deukeut ngingetkeun aranjeunna yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi nyarios ngeunaan dokumén anu kungsi ngagantung di jero Ka'bah, nu euweuh di dinya bakal tetep iwal Ngaran Allah, nya bakal ancur ku rinyuh. Mut'im indit ka Ka'bah ka dipulutdokumén jeung salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi nyarios, kabéh tapi kecap nu rék pondok dina awal dokumen tetep nu maca "Dina Ngaran anjeun, O Allah", thereupon, Mut'im dibawa bagian sésana kaluar jeung némbongkeun ka arisan teh.
Loba Koraysh geus geus softened kana kecap-kecap tina Zuhair jeung para sahabatna, tapi basa aranjeunna ningal remnant of dokumén maranéhanana nyandak eta jadi omen alus sarta tah ieu nu Boikot ahirna datang ka hiji tungtung. Abu Jahal terang ieu euweuh hartina pikeun muka ngalawan wishes balaréa tah ieu jeungkahoream gede manéhna ditarima terminasi anak.
Warta nu Boikot nu geus dicabut ieu dikirimkeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut sarta aya rejoicing agung pamuji sukur ka Allah pikeun ngangkat anak.
Najan kaayaan kasar Muslim Nyanghareupan sapanjang Boikot eta geus kabeungkeut eta deukeut babarengan tinimbang nyieun eta egois. Maranehna dirojong antargugusna, ogé jeung unsparingly dibagi possessions meager maranéhanana, kabéh pikeun asih Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam). Pikeun maranéhananakasabaran Allah diganjar eta jeung aya nanaon anu bisa nyokot jauh ti eta rasa amis tina kapercayaan maranéhanana.
Abu Bakar jeung Talha
Abu Bakar kitu, nepi ka teu lila sanggeus ngarobah-Na, geus jadi warga jegud, pangaruh, sarta ogé terhormat Mekah, tapi ayeuna, dina akun tina Boikot, manéhna henteu deui jegud jeung pangaruh-Na geus dwindled di antarana kafir. Aya anu geus hiji waktu sadaya bakal ngahurungkeun manéhna jeung troubles maranéhananalamun manéhna bakal boh mantuan finansial atawa méré saran sora, tapi ayeuna loba jalma saha manéhna geus mantuan tos jauh jeung shunned manéhna.
Hiji poe, lamun Abu Bakar jeung sepupu Talha anu nyokot stroll hiji, Nawfal - nu putra, Aswad geus nganut Islam dina leungeun Abu Bakar - jeung hiji pausahaan batur diserang duaan, dihijikeun leungeun jeung suku maranéhna babarengan jeung kenca eta jeung bohong di jalan pikeun passersby nempo jeung bohongan.
Dina eta poe ieu adat, pikeun bangsa pihak luka ka dendam sorangan ngalawan offender, tapi pamingpin pamingpin bangsa Taym, nu belonged Abu Bakar, milih malire nu kajadian nu ieu indikasi jelas yen aranjeunna ayeuna dianggap manéhna jadi tina saeutik atawa teu jumeneng.
Abu Bakar jeung Ad-Dughunnah sacara Putra
Ayeuna nu katelah nu teu aksi bakal dicokot ku suku Taym lamun Abu Bakar éta jadi harmed manéhna jadi objek nyiksa pengkuh jadi manéhna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ménta ijin pikeun ngiluan maranéhanana nu tetep balik di Abyssinia, Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) sok ngalaman nu karaharjaan jeung kasalametan Sahabat-na di jantung sapuk jadi jeung jantung sorrowful Abu Bakar diatur kaluar pikeun Abyssinia.
Salaku manéhna neared Laut Beureum, manéhna papanggih jeung hiji babaturan heubeul ku ngaran ibn Ad-Dughunnah, nu chieftain tina suku leutik nu geus netep teu jauh ti Mekah jeung anu Sekutu ka Koraysh. Ibnu Ad-Dughunnah mah boro diakuan Abu Bakar jeung ieu boh kaget jeung distressed nempo manéhna dina kaayaan impoverished sapertijeung inquired naon anu dibawa ngeunaan saperti parobahan dramatik dina urusan-Na. Abu Bakar patali sababaraha tina karusuhan unwarranted anjeunna ngalaman Nyanghareupan di Mekah dina akun konvérsi-Na mangka ka manéhna nu ayeuna sadaya manéhna hayang ieu pikeun bisa ibadah Allah dina karapihan jeung preach salila ngumbara-Na.
Ibnu Ad-Dughunnah reflected kana urut kali wonderment kumaha urang bisa giliran jadi fickle sarta ngandika, "Kumaha bisa maranéhanana geus dipigawé hal saperti kitu? Anjeun éta tanpa ragu nu gem di antarana suku Anjeun, di kali gangguan anjeun sok aya nu nelepon kana, AMAL Anjeun anu hade, jeung anjeun sok mantuan baturdi kali kudu! Pindah deui, kuring baris ngarojong anjeun. "
Abu Bakar ditarima pangrojong ibn Ad-Dughannah sarta maranéhanana balik babarengan. Kana ngahontal Mekah, ibn Ad-Dughunnah nyatakeun pikeun sadaya ngadangu, "Urang Koraysh, putra Abu Kuhafah ngabogaan pangrojong mah - let teu saurang ngubaran manéhna parah!"
Nu Koraysh ditarima ultimatum kitu sasama ti suku Jummah - suku ti saha Abu Bakar geus rescued Bilal nungtut, "Bejakeun manéhna ibadah Gusti-Na balik panto ditutup, jeung, nu mungkinkeun solat jeung recitation-Na dipasrahkeun therein sahingga manéhna bisa ngayakeun ditempo atawa ngadéngé. Urang sieunlamun putra atawa awewe urang nempo manéhna maranéhanana bakal digoda ku cara nya! "Ibnu Ad-Dughunnah tos ka Abu Bakar jeung nanya ka manéhna pikeun matuh, sarta manéhna sapuk.
Abu Bakar ngayakeun do'a di umum atawa teu manéhna ngadugikeun Qur'an luar imahna, kumaha hiji poé manéhna megatkeun pikeun ngawangun masjid leutik di hareup imahna, jeung saterusna ditawarkeun sholat di jerona jeung recited Qur'an. Nu awewe jeung barudak tina kafir mimiti ngumpulkeun kira-kira manéhna dina jumlah badag.Maranéhanana dipaké heran jeung kasampak di manéhna. Abu Bakar ieu hiji manusa dibikeun ka loba weeping sabot recited Qur'an, jeung teu bisa ngandalikeun sorangan.
Hirarki nu musyrik Koraysh jadi fearful ngarah dikirim pikeun putra Ad-Dughannah urang. Lamun manéhna anjog ceuk maranehna, "Urang ditarima panyalindungan anjeun Abu Bakar dina kaayaan nu manéhna ngawates ibadah nya ku Gusti pikeun jero imahna, tapi manéhna geus dilanggar kaayaan jeung diwangun masjid di hareupimahna di mana anjeunna prays, jeung recites Qur'an di masarakat. Urang fearful manéhna bisa aya pangaruh awewe jeung barudak urang, ku alatan éta ngeureunkeun manéhna ti ngalakonan ieu. Lamun manehna wishes ka ngurung ibadah nya ku Gusti pikeun imahna manéhna bisa ngalakukeunana, tapi lamun manéhna insists dina cara eta kabuka terus nanya manéhna rék dipegatkeun ku anjeun tina Anjeunkawajiban pikeun ngalindungan manéhna, ku sabab urang bakal daek megatkeun kasapukan urang sareng anjeun, tapi urang nyangkal Abu Bakar katuhu meta sacara kabuka.
Putra Ad-Dughannah sacara indit ka Abu Bakar jeung Isa, "Anjeun sadar tina kontrak mah dijieun atas nama Anjeun, mangga boh abide ku eta atawa ngaleupaskeun kuring ti kawajiban mah ngajagi lantaran kuring teu hayang di Arab ngadenge nu suku mah dishonored kontrak mah dijieun atas nama manusa sejen. " Abu Bakar ngawaler,"Kuring ngaleupaskeun Anjeun ti kasapukan Kirim ngajagi kuring jeung am eusi jeung panangtayungan Allah Swt."
Para sahabat kaanggo kasusah maranéhanana
Ieu band awal Sahabat anu dikaruniai dmana tremendous, constancy jeung Persib sakuliah kasusah maranéhanana. Kapercayaan maranéhanana di Allah ieu unshakable jeung sanggeus nepi ka nu kaayaan kaayaan maranéhanana anu ditanggap ku maranéhna salaku mahluk scarcely signifikan. Allah nyebutkeun,
"Sedengkeun pikeun scum nu keur tuang jauh salaku jetsam,
tapi, nu nu kalan urang tetep aya dina bumi. "13:17.
Bandung para sahabat geus pikeun Nabi, jeung pesen manéhna dibawa ieu jero jeung rido. Anjeunna model peranna, hiji jalma jeung admirable, ciri mulya nu surpassed sadaya lain manusa jeung nu komo his enemies anu kungsi kadéngé ka kufur. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieujalma anu para sahabat usaha pangalusna maranéhna pikeun emulate jeung saha maranéhanana éta disusun pikeun kurban. Bandung Companion ngeunaan manéhna ieu study jero hate maranéhanana sarta éta sok siap membela manéhna lamun eta nu dimaksud risking kahirupan maranéhanana. Saperti ieu sumanget selflessness nu strengthened etaka endure kasusah maranéhanana. Maranéhanana terang nu mana maranéhanana endured ieu ngan temporal, cobaan, jeung nu aya dina sababaraha taun bakal mulang ka Gusti maranéhanana jeung longed pikeun hirup di akhirat.
Allah nyebutkeun:
"Ulah jalma mikir nu sipatna kenca sorangan ku cara nyebutkeun,
'Kami mu'min,' jeung moal usaha?
Urang usaha maranéhanana anu geus Isro saméméh maranéhna.
Allah weruh maranéhanana anu truthful jeung jelema nu tempatna "23:. 2-3

THE KORAYSH tilikan AILING Abu Tholib
Abu Thalib ieu ayeuna manula jeung dina kasehatan goréng jeung Koraysh, fearing kokotor dina reputasi maranéhanana lamun maranehna nyokot aksi sanggeus lulus-Na, nyokot kaputusan pikeun ngirim wawakil maranéhna pikeun ménta manéhna dihalangan atas nama maranéhanana jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Dua puluh lima inohong ti Koraysh kaasup Utbah jeung Shayba putra Rabi'a, Abu Jahal putra Hisham, Umayyah putra Khalaf, jeung Abu Sufyan putra Harb indit ka nganjang Abu Tholib. Maranéhanana dipapag, muji manéhna jeung ceuk kumaha pohara maranéhanana dimangfaatkeun jeung ngahormatan manéhna. Sanggeus dipigawé ieu aranjeunna proceeded jeung maranéhnamisi nu ieu nu maranéhanana dijieun teu ngaganggu agama Nabawi lamun manéhna teu ngaganggu teu di theirs jeung jalan hirup.
Abu Thalib disebut pikeun ganteng sarta ka manéhna tina proposal Koraysh. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) listened ka pamanna lajeng ngadawuh, "Tuluy méré kuring hiji kecap, kecap ku nu maranéhanana bakal kakawasaan leuwih boh di Arab jeung Persians." Excitedly, Abu Jahal ngawaler, "Memang, ku bapana Anjeun, urang nubakal méré teu ngan hiji kecap, tapi sapuluh leuwih! "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler," Tuluy anjeun kudu ngomong, 'Teu aya nu disembah iwal ti Allah' jeung renounce sadaya nu ibadah iwal Anjeunna. "Dina exasperation nu Koraysh threw nepi leungeun maranéhanana nyebutkeun, "Muhammad, bakal Anjeun nyieun dewa urang hiji Allah, naonAnjeun nyebutkeun ieu memang aneh! "
Para pamingpin direalisasikeun misi maranéhanana kungsi hawa na tos diaktipkeun ka silih nyebutkeun, "manusa ieu bakal mere urang euweuh we ménta, urang bakal balik jalan urang sorangan jeung uphold agama urang nu ageman founding urang nepi ka hakim Allah antara urang jeung manéhna! "
Ieu saterusna nu Allah dikirim ka handap bab Saad:
"Saad, ku Reading Suci (Koran) tina zikir.
Teuing, kafir exalt di division maranéhanana.
Sabaraha generasi geus Urang ancur saméméh maranéhna.
Maranéhanana disebut, 'waktu Nu teu ngayakeun tina ngewa, atawa kaamanan.'
Maranéhanana marvel ayeuna éta, ti antara sorangan,
hiji Warner geus datang ka maranehna.
Kafir ngomong, 'Ieu mangrupa sorcerer jeung bohong.
Naon, geus manehna nyieun dewa Hiji Allah?
Ieu memang hiji hal wondrous. '
Assembly maranéhanana kenca (nyebutkeun),
'Ke, jeung kudu sabar ka dewa Anjeun, ieu téh hiji hal jadi nu dipikahoyong.
Urang kungsi ngadéngé ieu di urut agama.
. Eta aya sia aya tapi hiji Runa '"Koran 38: 1-7
$ BAB 39 taun Duka
Taun ieu 619 sanggeus Yesus, jeung sapuluh taun sanggeus Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), katarima di Wahyu kahiji. Ieu hiji waktu kabagjaan tapi ogé duka gede for kan ieu dina kurang leuwih 20 Rajab taun nu yen Abu Thalib heubeul 87 taun ngaruksak ku geringna terminal diliwatanjauh.
WawasanAN kana kapercayaan Abu Thalib teh
Salaku Abu Thalib neared maot manéhna disebut dignitaries Koraysh datang manéhna jeung méré eta rekomendasi sora, Abu Tholib ceuk salaku dilaporkeun ku Hisham putra Saie via bapana:
"O rahayat Koraysh anjeun nu dipilih Allah antara nyiptakeun Nya ... .. Saterusna manéhna ditambahkeun mah nyarankeun nu jadi alus pikeun Muhammad. Manéhna nyaéta jelema jujur ​​tina Koraysh, nu babaturan Arab jeung gatherer unggal atribut alus mah nyarankeun pikeun anjeun. Mémang, manéhna geus datang jeung perkara agamanu jantung geus ditarima (jeung ieu téh definisi kapercayaan) bari basa nu geus rek eta (ieu ieu rencanana undisclosed yén Koraysh teu kudu mintonkeun manéhna hiji Muslim, ku kituna manéhna hiji batur kawas manéhna éta bisa ngajaga Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), sarta ngarojong da'wah nuIslam) sabab takwa nu hatred tina kafir).
Ku Allah, nya eta salaku kuring ningali, yen Arab ilahar, maranéhanana di antarana nu shepherds, jalma anu hirup di daerah terpencil jeung weaklings bakona jalma-jalma bakal nampa ondangan pikeun Islam, percaya jeung pastikeun kecap nya naha (teu aya nu disembah iwal Allah jeung Muhammad nyaéta Rasul). Maranehna bakal respect ordinance-Najeung manéhna baris ngabalukarkeun eta di battles maot bearing. Jeung chieftain jeung demarkasi tina Koraysh baris jadi impotent. Imahna jadi lamun hantu jeung lemah di antarana eta baris jadi landlords. Nu paling gede di antara Koraysh anu maranéhanana paling merlukeun manéhna sedengkeun hiji anu di sisi handapmasarakat nu paling untung jeung manehna. Jeung nu di Arab bakal méré Muhammad asih maranéhanana jeung jantung murni jeung méré manéhna uran maranéhanana.
O Koraysh, pangrojong, sarta ngajaga pihak-Na. Demi Allah, taya sahijieun walks di jalur Muhammad nu teu bener, sarta teu aya hiji anu kieu hidayah Muhammad nu teu senang jeung untung. Sempet mah leuwih waktu jeung umur mah diperpanjang, kuring memang bakal nangtayungan manéhna jeung ngusir urusan overwhelming. "Teu lilasaterusna manéhna diliwatan jauh.
Sababaraha taun sanggeusna salila Battle of Badar Ubaydah, putra Harith aktipitas Utbah di ngempur tunggal. Leg Ubaydah sacara geus severed sarta manéhna leungiteun loba getih. Hamza jeung Ali dibawa manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), sarta dina hiji sora ngaruksak Ubaydah ditanya, "O Rasul Allah, amKuring jadi martir hiji? "" Mémang anjeun "jawab Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), dina nada lemes sareng Ubaydah ieu senang. Salaku manéhna iklas di nagara ngaruksak-Na cenah," Lamun Abu Thalib ieu hirup ayeuna manéhna bakal terang yen kecap-Na: 'Kami moal méré manéhna nepi nepi ka urang ngabohong paéh kira-kira manéhna, forgetting awewe urangjeung barudak, 'geus kaeusi dina kuring. "
Abu Thalib bisa ngomong jadi sarua jeung nu percaya dina waktu Musa nu warned manéhna nu urang Firaun sacara anu plotting sono ka manéhna.
"Tuluy hiji manusa datang nu dilampahkeun tina bagian furthest kota,
'Musa,' cenah, 'Majelis Permusyawaratan Rakyat nu plotting maehan anjeun.
Owh, pikeun Kami salah sahiji advisers rido anjeun. ' Koran 28:20
THE Pupusna Lady Khadijah
Lady Khadijah diliwatan jauh dina kira-10 Ramadan, sapuluh taun sanggeus prophethood teh, deukeut ka dua bulan sanggeus Abu Tholib dina yuswa genep puluh lima. Out of kabéh Ladies di dunya, Allah nu dipilih Lady Khadijah jadi garwana nabi tercinta-Na (salla Allahu alihi wa sallam). Biasana ieu memang,pamajikan pangalusna pikeun salaki pangalusna sarta geus blissfully nikah salila dua puluh lima taun. Asih nya jeung bakti ka nélépon jeung manéhna éta unquestionable. A cross kecap ieu kungsi disilihtukeurkeun antara maranéhna, maranéhanana éta pasangan sampurna jeung dipikacinta keur di pausahaan masing-masing.
Lady Khadijah geus kahiji pikeun nampa Islam jeung iman nya saperti ieu di brilliance planét brightest nu nyababkeun kabéh planét jeung béntang némbongan taram di jam darkest peuting.
Sanajan Lady Khadijah geus excesses dipikawanoh harta jeung méwah manéhna kungsi uttered kecap tunggal aduan lamun kaayaan kulawarga Suci sacara geus ngurangan ka kamiskinan di dunya materialistis ieu. Mending, manéhna kungsi thankful ka Allah pikeun naon bae datang jalan nya. Biasana ieu amal jeung considerate,kungsi kokotéténgan ka handap dina saha, jeung lovingly diperlakukeun anggota rumah tangga nya di jalan sarua jeung manéhna teu kulawarga nya. Saperti ieu bandung sarta perawatan manéhna méré eta nu ngaping wished ninggalkeun service nya sanajan kaayaan kulawarga Suci sacara anu ngurangan.
Iraha wae manéhna geus noticed atawa ngadéngé batur dina kaayaan distressed manéhna sempet sok geus aya nginjeumkeun leungeun nu teu nulungan jeung kawas salakina tercinta, kungsi ngahurungkeun saha jauh. Biasana sok kokotéténgan pikeun alus di urang jeung brushed jauh naon bae anu bisa ka batur geus mucunghul négatif. Biasana ieu murni dinajantung, pikiran, awak, sarta jiwa sarta geus dipikawanoh salaku Basa Daerah percaya.
Lady Khadijah geus hiji ibu exemplary nu dearly dicinta paraputrana sarta digedékeun maranehna jadi anu pangalusna, paling asih, anak taat waktu maranéhanana. Loba éta poe lamun manéhna bakal kapanggih fondly maen jeung eta atawa, jauh kana delight maranéhanana, sangkan eta carita ku para nabi nu tercinta nyasalaki anu diriwayatkan ka dirina. Lamun dua putra nya balik ka Allah, manéhna geus alami saddened tapi manéhna dipercaya di Allah jeung kungsi ngeluh, jeung gently comforted nya awéwé grieving nu lasut baraya saeutik maranéhanana.
Lady Khadijah geus teu ngan memang lolobana nu sampurna pamajikan, indung, sobatna, tapi tatangga. Maranéhanana Ladies untung nyaho nya wished maranéhanana geus qualities nya pikeun manéhna nyetél standar di bumi keur unggal awewe anu longed pikeun Paradise di akhirat hirup.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung opat awéwé-Na, Ladies Zaynab, Rukiyah, Ummu Kulthum jeung Fatimah anu deeply sorrowed ku leungitna maranéhanana. Tapi, aman damai jeung kanyamanan diturunkeun sanggeus eta lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gently jeung lovingly ka putri nya éta sababaraha taunsaméméh, waktu anjeunna kungsi mundur dina Gua Gunung Hira, Malaikat Jibril geus dilongok manéhna jeung nu Jibril geus ngomong, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu salaam). Hal ieu Khadijah datang ka anjeun jeung sababaraha dahareun jeung inuman. Lamun manéhna ngahontal Anjeun salam nya atas nama Gusti nya, jeung dina mahnama, jeung méré tidings gumbira nya tina karaton dijieun tina Qasab (tabung emas, jeung batu mulia) dina Paradise wherein baris aya noise ayakeun atawa toil. "

Warta tina talatah Jibril sacara comforted putri Nabawi greatly sarta éta eusi nu aya dina pangaweruh nu Allah geus disebut imah nya jeung dipiceun nya jauh ti musuh Gusti nya.
$ BAB 40 THE panerusna TO bangsa Hasyim
Ayeuna nu Abu Thalib ieu paéh, pimpinan pamingpin bangsa Hasyim murag ka Abu Lahab nu hatred Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu ogé ngadegkeun. Salaku bisa ekspektasi, Abu Lahab ieu teu disiapkeun nawarkeun manéhna pangrojong nu mana wae nu jeung saterusna kasusah nu gancangan ka jangkungna anyar.
LampahDESPICABLE
Hiji poé salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditawarkeun sholat di Ka'bah, Abu Jahal, dina cara hateful-Na, cenah nepi ka para sahabatna Utbah putra Rabi'a, Shaibah putra Rabi'a, Al-Waleed putra Utbah, Umayyah putra Khalaf jeung Uqbah putra Mu'ait, "kuring keukeuh batur bakal mawa bowels tinaonta sareng sadaya kokotor sarta maledog eta leuwih Muhammad! "Tanpa ragu, Uqbah, putra Mu'ait sacara dibawa filth jeung salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) prostrated emptied eta leuwih beuheung Nabawi. Nu Koraysh kokotéténgan dina nyieun fun tina (salla Allahu alihi wa sallam), delighting di usaha maranéhananaka nguraikeun manéhna, tapi manéhna tetep tenang sarta grieved pikeun disbelief maranéhanana.
Samentara éta, batur ka Lady Fatimah, putri bungsu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu yuswa lima atawa genep taun, tina kalakuan disgusting jeung saterusna manéhna lumpat gancang-suku saeutik nya bakal mawa nya manéhna jeung dipiceun nu filth ti bapana tercinta jeung cried salaku manéhna ditegor jeungdila'nat Uqbah pikeun akta ngintip-Na.

Uqbah ieu teu tina pikiran pikeun ngeureunkeun kalakuan ngintip sarta dina kanyataan manéhna wanti. Dina kasempetan séjén salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu humbly diserep dina sholat deukeut Ka'bah, Uqbah ditilik manéhna jeung salembar lawon di leungeun-Na, threw eta kira-kira beuheung-Na, ditarik ka eta ketang nya jeungnyeret manéhna turun nepi ka manéhna murag kana tuur-Na. Dina momen nu Abu Bakar asup jeung nempo naon anu dipigawé Uqbah jeung ngarilis Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), sarta dina cara eta tos ka Uqbah nyebutkeun, "Naha anjeun maehan manusa gaya euy alatan manéhna nyebutkeun yen Allah anu Gusti nya!"
Aya-rupa ngerakeun, meta unprovoked saperti nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sabar endured anu ngabalukarkeun putri ngora pikeun ceurik, kawas manéhna teu bisa tega nempo bapana tercinta diperlakukeun jadi parah. Dina unggal kasempetan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal kanyamanan nyajeung kecap tenderness jeung reassure nya nyebutkeun, "Ulah ceurik putri saeutik, Allah bakal nangtayungan bapana Anjeun," jeung dicium nya he he he he garing jauh nu duka ti beungeut saeutik Darling nya.
Di antarana meta hina séjén ieu waktu lamun Uqbah putra Al-Mu'ait dihadiran papanggihan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung listened manéhna da'wah Islam. A babaturan deukeut nya, putra Ubayy Khalaf sacara kadéngé ieu jeung reproached manéhna parah, susunan manéhna nyiduh dina nyanghareupan nuNabi (salla Allahu alihi wa sallam), nu manéhna. Ubayy nyita unggal kasempetan nyoba nguraikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna indit salaku sajauh grinding tulang decomposed jeung niupan daya anak sanggeus Nabi. Ieu Allah ngadawuh:
"Jeung teu nurut unggal mean swearer,
nu backbiter nu mana ngeunaan slandering,
maranéhanana anu ngahalangan alus,
nu merangan kaliru,
lantaran manehna geus pakaya jeung putra.
Lamun ayat kami nu recited manéhna, manéhna nyebutkeun,
'Maranehna tapi fairytales tina jaman!'
! Urang wajib tandaan manéhna kana irung nya "Koran 68: 10-16

Dina taun nu dituturkeun, salila mumusuhan utama mimiti dina Islam, patepungan tina Badar, sakabeh jalma anu nyandak bagian dina lempar filth nu onta sacara leuwih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kabéjakeun ku putra Masood pikeun geus ditelasan ku malaikat Allah.
$ BAB 41 perjalanan TO TA'IF
Rahayat Mekah terang nu Abu Lahab, lulugu anyar pamingpin bangsa Hasyim ieu teu condong pikeun nyokot aksi ngalawan maranéhanana anu perpetrated nu bounds kasopanan ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ayeuna jalan ieu jelas for kabeh jeung sundry ka nyiksa Nabi Muhammad (salla Allahu alihiwa sallam) jeung Sahabat-Na, jeung saterusna kasusah maranéhanana terus.
Ieu ayeuna bulan Syawal (Juni 619) sapuluh taun sanggeus Prophethood teh. Dina harepan nyebarna talatah Islam jeung gaining pangrojong suku pangaruh tina Thakif, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipirig ku Zayd, putra Haritha sacara journeyed ka Ta'if. Kana ngahontal Kota manéhnaindit langsung ka imah Umair, anu dianggap paling luhur chieftains, tapi uleman pikeun Islam jeung menta pangrojong murag dina Ceuli pireu jeung Umair jeung rumah tangga ditampik jeung meledek Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Tilu sadulur ti chieftains tina Thakif - Abd Yalil, Masood jeung Habib - putra ngirut putra Umair ath-Thaqafy papanggih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), sarta manéhna diondang ka Islam, terus sought satru maranéhanana. Nu hate tina baraya éta susah jeung unreceptive. Salah sahijina swore manéhna ngalakukeunanacimata turun nu nutupan tina Ka'bah lamun Allah geus diutus Muhammad salaku Rasul. Sejen meledek Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun, "Bisa teu Allah geus manggihan batur leuwih hade tinimbang anjeun ngirim!" Sedengkeun pikeun adi katilu cenah, "Demi Allah, ulah ngantep kuring ngomong ka anjeun kungsi deui. Mun anjeun salakuAnjeun ngaklaim, utusan Allah, tuluy anjeun jauh teuing penting pikeun nyarita jeung kuring; di sisi séjén, lamun anjeun bohong, eta mah teu befitting keur kuring ngomong kalayan anjeun! "
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) endured ieu qur'an kasar jeung kasabaran jeung salaku manéhna ninggalkeun baraya, disebut rumah tangga jeung budak maranéhanana babarengan jeung wanti ka hurl pernyataan kasar di Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Commotion Nu katarik anggota séjénsuku nu ngagabung eta, lempar batu jeung injuring leg Nabawi. Zayd, sedengkeun nyoba tameng Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) oge sustained hiji tatu ka sirah-Na nu bled profusely jeung saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sought karapihan jeung tenang hiji dusun sababarahamil jauh ti kota milik putra Rabi'as. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tethered onta pikeun tangkal korma tuluy diuk turun dina ngiuhan di na keur percaya diri tina pangrojong Gusti-Na mimiti supplicate ka Anjeunna nyebutkeun:
"O Allah! Pikeun Anjeun sorangan mah nyieun aduan ti helplessness mah, nu paucity sumberdaya mah insignificance mah samemeh umat manusa. Anjeun Nu Maha Asih tina welas asih. Anjeun teh PANGERAN tina daya teu upaya jeung lemah, O Tuhan milik urang! kana nu leungeun bakal Anjeun abandon kuring, leungeun hiji unsympatheticrelatif jauh nu sullenly bakal frown ka kuring, atawa ka musuh anu geus dibikeun kontrol leuwih urusan kuring? Tapi lamun murka télépon Anjeun teu digolongkeun dina kuring, aya nanaon keur kuring salempang ngeunaan. Kuring neangan panyalindungan dina cahya Countenance anjeun, nu illuminates tetela dispels gelap, jeung nungawasaan sagala urusan di dunya ieu ogé di akhirat. Bisa eta teu kungsi jadi mah kudu ngahasilkeun murka anjeun, atawa nu Anjeun kudu wrathful ka kuring. Jeung teu aya daya atawa sumberdaya, tapi Hormat sorangan. "
THE NAZARENE budak ti Ninewe
Ayeuna dua putra Rabi'a terang naon anu kajadian ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung hate maranéhanana softened saeutik ka arah manéhna ngarah dikirim hiji Nazarene budak ngora ku ngaran Addas nu jadi follower Nabi Isa rada ti hiji adherent ka doktrin Kristen Paulus jeungplato tina buah anggur ka anjeunna.
Salaku Addas méré plato ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna katingali nepi smiled jeung thanked manéhna mangka nyandak sababaraha buah anggur jeung saméméh dahar eta ngomong, "Bismillah". Pronouncement Nu astonished Addas anu nyarios, "Demi Allah, ieu teu aya jalan rahayat nagara ieu ngomong." Nabi (salla Allahualihi wa sallam) kokotéténgan nepi di manéhna jeung inquired, "nagara mana nu teu Anjeun datang ti, jeung naon agama anjeun?" Addas jawab nu manéhna hiji Nazarene, hiji follower Nabi Isa, aman damai jadi kana manéhna, ti jauh Ninewe (Ninawah).
Jantung Nabawi ngeusi kabagjaan jeung commented, "Ti kota lalaki bener Yunus, putra Mattal." Addas ieu komo leuwih reuwas jeung nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kumaha manéhna terang ngeunaan Yunus nu anjeunna ngawaler, "Nya eta mah lanceukna, manéhna hiji Nabi jeung Kami hiji Nabi." Addas 'jantung rejoiced sarta manéhna Bent leuwih jeung dicium sirah-Na, tuluy leungeun jeung suku-Na.
Samentara éta, baraya anu geus observasi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ti kajauhan jeung éta kaganggu basa aranjeunna nempo Addas respecting Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ku kissing manéhna jeung ceuk ka nu séjén, "Mangga, manéhna geus corrupting budak urang! " Lamun Addas balik kaeta maranéhanana ditanya naha anjeunna ngalaman acted salaku manéhna. Addas dijawab, "Manéhna nya éta manusa finest di nagara ieu jeung geus ka kuring hal anu ngan nabi bakal nyaho." Pikeun ieu baraya exclaimed, "Ulah mugi Gusti seduce Anjeun ti agama Anjeun - agama Anjeun leuwih hade tinimbang nya!"
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) direalisasikeun manéhna bisa nyangka no pitulung jeung sama sekali ti rahayat Thakif, manehna jadi jeung Zayd dipasang onta sarta diatur off deui ka Mekah.
Dina taun datang Lady Ayesha, pamajikan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya manéhna lamun manéhna geus kungsi ngalaman poé harsher ti Uhud. Manéhna ka dirina yén poé paling nyeri pikeun manéhna ieu dina poé Aqabah sabot sought pernyataan dukungan nu putra Abd Yalil, putra Kalal tapi geus papanggih jeungtampikan-Na. Manéhna ka dirina nu sanggeus tampikan pait ieu manéhna nyetél kaluar ka Mekah jeung ieu oblivious tina sakuliling-Na nepi ka manéhna nepi ka Qarn Al-Manazil. Manéhna ka dirina salaku manéhna katingali nepi manéhna nempo hiji awan shading manéhna mangka Jibril spoke nyebutkeun, "Allah geus kadéngé kecap urang Anjeun tur dikirim Anjeun malaikat gunungka bantuan anjeun. "Tuluy malaikat gunung dipapag manéhna sarta nanya idin pikeun ngubur Mekah antara Al-Akhshabain, dua gunung anak. Sanajan kitu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Malaikat tinimbang ngalakonan anjeunna ngaharepkeun nu dina mangsa nu bakal datang barudak maranéhanana bakal ibadah Allah sorangan.Manéhna jeung Sahabat-Na geus ngalaman greatly dina leungeun maranéhna can nanaon lampah maranéhanana tarnished kungsi miara, disposition welas asih sarta patalina jeung masalah pikeun Karaharjaan maranéhanana dina ieu kahirupan jeung di akhirat.
THE Lebak NAKHLAH
Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) jeung Zayd nepi ka di lebak tina Nakhlah jeung ari aya dua poé. Sabab ditawarkeun solat Fajr hiji pihak nu jin datang di sakuliah eta sarta dieureunkeun ngadangukeun kukituna captivated ku kaendahan recitation tina Qur'an ku talatah sarta direalisasikeunnaon anu maranéhanana dédéngéan teu jieunan manusa rada ieu tina alam Ilahi. Maranéhanana balik ka rahayat maranéhanana jeung ka eta pangalaman maranéhanana jeung naon anu maranéhanana sempet ngadéngé. Saterusna Allah wangsit ka Nabi Muhammad (salla Allahu alihi ieu sallam):
"Ngomong: 'Hal ieu wangsit ka kuring nu hiji pihak nu jin listened mangka ngawaleur jibril:
'Kami geus memang ngadéngé Koran alus pisan,
nu nungtun ka Path nu Katuhu.
Urang percaya lah jeung urang moal ngahubungkeun saha jeung Gusti urang.
Manéhna - Maha Agung jadi Majesty tina Gusti urang
anu geus ngayakeun dicandak ka Dirina hiji pamajikan, sareng putra!
Nu fool goblog antara urang geus diucapkeun outrageously ngalawan Allah,
urang kungsi ngira yén boh manusa atawa jin kungsi bakal nyaritakeun hiji bohong ngalawan Allah! '"
Koran 72: 1-5
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi ieu sallam) ditanya nu Drew perhatian pikeun ayana jin di Lebak tina Nakhlah, manéhna ka inquirer nya eta ieu tangkal nu geus ka manéhna.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi narima sababaraha wahyu nu spoke teu ngan ti umat manusa tapi ogé jin, nu duanana dibere beja hade of Paradise jeung warned tina siksa Apan.
Jin dijieun saméméh manusa sarta teu saperti manusa, anu dijieun ti taneuh liat jeung nu bapana nyaéta Adam, jin dijieun ti smokeless seuneu jeung bapana maranéhanana nyaéta Iblis, nu stoned jeung dila'nat. Tapi, sanajan kanyataan yén Iblis nyaeta bapana jin, aya di antara maranehna percaya.
Jalan ka Mekah
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nangtukeun off dina panggung ahir perjalanan-Na homeward, perkara rahayat refusal nu Thakif pikeun nampa payel nu keur rahmat Allah ditimbang beurat kana pikiran Nabawi.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi ieu sallam) nepi ka di Gua Hira manéhna rested tur dikirim
hiji Mekah ti suku Khuza'ah ka putra Al-Akhnas Shuraiq pikeun neangan rojongan-Na. Tapi Al-Akhnas ieu unprepared nyieun komitmen saperti minangka manéhna Sekutu ka Koraysh jeung teu disiapkeun babaturan deukeut suku pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).

Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina refusal Al Akhnas ', pikiran-Na tos ka Suhayl, putra ngirut Kang, jadi manehna nanya Mekah pikeun mulang deui ka Mekah jeung kaanggo Suhayl, tapi Suhayl ogé ditolak.
Utusan balik ka Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) jeung warta nguciwakeun jeung ayeuna manéhna nanya ka Mekah ka kaanggo Al Mut'im, putra Adiyy sacara, saha, sababaraha waktu ka tukang geus Disalin naon tetep tina dokumén Boikot disalabarkeun dina Ka'bah.
Mut'im ieu agreeable, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diasupkeun Mekah kalawan pangrojong-Na mana, pinuh pakarang, Mut'im ngadeg deukeut Ka'bah jeung putra jeung nephews sarta ngumumkeun bari Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditawarkeun dua unit shalat di Ka'bah yén anjeunna ngalaman Sekutu dirinaka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) saterusna manéhna dikawal Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun imahna. Abu Jahal ieu di antara maranéhanana hadir poé nu jeung ditanya, "Dupi anjeun mere manéhna pangrojong Anjeun, atawa anjeun di handap ieu manéhna!" "Rojongan tangtu!" jawab Al Mut'im.
THE Anger OF UTBAH
Hiji poe, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), Abu Jahal sarta sawatara pamingpin Koraysh kajadian jadi deukeut Ka'bah di waktu nu sami. Di jalan biasa nya, Abu Jahal tos ka sababaraha anggota bangsa Abdu Manaf jeung ceuk dina nada anu meledek, "Dupi ieu Nabi Anjeun, anak buah AbduManaf? "Utbah, putra Rabia sacara jawab dina nada angered nyebutkeun," Anu mungkar lamun urang boga Nabi atawa raja! "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) overheard walonan sarta spoke ka Utbah dina kindly cara nyebutkeun, "O Utbah, anger Anjeun teu demi Allah, tapi dina akun anjeun sorangan." Tuluy manéhnangahurungkeun ka Abu Jahal jeung warned, "Sedengkeun pikeun nu Abu Jahal, hiji selingkuhan gede bakal tumiba anjeun. eta bakal ngabalukarkeun Anjeun seuri saeutik, tapi keur ceurik pisan." Saterusna manéhna spoke ka pamingpin Koraysh nyebutkeun, "A selingkuhan gede baris datang kana Anjeun nu memang baris hate."
Najan inclination Mut'im sacara ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna teu akur Islam jeung maot teu lila saméméh patepungan tina Badar. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu kadéngé bisa disebutkeun yen lamun manéhna geus hirup jeung datang ka ménta manéhna pikeun mulang ka captives ti suku-Na manéhnabakal dibérékeun dinya.
$ BAB 44 VISI THE
Dina Syawal tina taun kasapuluh tina prophethood nu malaikat mucunghul ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina hiji visi bringing sareng anjeunna sosok dibungkus dina sutra. Malaikat spoke manéhna nyebutkeun, "Ieu pamajikan anjeun, uncover beungeut nya." Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gently dihapus nusutera asli ti beungeut nya jeung nempo ieu Ayesha, putri Abu Bakar.
Visi lumangsung deui dina peuting di handap ieu jeung deui dina jajaran katilu jeung unggal waktu manéhna ka sarua. Tapi, Ayesha masih gadis ngora nu sarupa dina umur ka Lady Fatimah jeung Abu Bakar geus geus jangji nya di nikah Jubair, putra Mut'im urang. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), anu henteu kungsidisobeyed Allah di nanaon, teu jadi tanda tanya teh visions jeung pikiran ka dirina, "Lamun ieu nu Allah intends, lajeng bakal jadi."
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi teu disebutkeun visions pikeun saha, komo teu Abu Bakar, lamun Khawlah, nu geus dihadiran ka urusan rumah tangga saprak pupusna Lady Khadijah disarankeun manéhna kudu remarry. Sopan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditaros upami manéhna geus aya saha dipikiran nu manéhna ngawaler, "Mending Ayesha, putri Abu Bakar, atawa Sawdah putra Zam'ah," nu yuswa kira tilu puluh taun sarta leungiteun salakina Sakran teu lila sanggeus maranéhanana mulang ti Abyssinia.around waktu nu geus dibikeun Lady Khadijah jauh.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) modestly ditanya Khawlah ngajukeun boh pertikahan, jadi manéhna indit ka Sawdah anu ngahormatan ku proposal jeung dikirim kecap deui nyebutkeun, "taat ka anjeun, O Rasul Allah." Sanggeus narima ditampa nya, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) respectfullydipénta nya milih salah sahiji séké nya méré nya di nikah. Lady Sawdah milih adi beuteung nya Hatib anu geus anyar mulang ti Abyssinia jeung teu lila sanggeus kawin lumangsung dina 10 Syawal, sapuluh taun sanggeus prophethood teh. Dina taun datang Lady Sawdah méré peuting nya ka LadyAyesha.
Samentara éta, Abu Bakar indit ka Mut'im sarta nanya manéhna rék dipegatkeun Ayesha ti kasapukan jeung putrana Jubair. Mut'im sapuk jeung kontrak nikah ieu dicokot nepi di bulan anu sarua Nabi nikah Lady Sawdah, kumaha nikahna ka Lady Ayesha teu consummated nepi ka engke sanggeus manéhna geus maturedsalila taun kadua sanggeus hijrah teh.
$ BAB 45 talatah sareng kaom
Ieu waktu ibadah haji sareng loba jamaah haji camped luar Mekah samemeh ngadatangan brahala maranéhanana di Ka'bah. Ieu ogé usum rupa-rupa fairs saperti hiji di Ukaz, nu loba penyair eloquent bakal ngumpulkeun jeung berlaga ngalawan hiji sarua séjén.
Tapi, loba kafir, kaasup putra Waleed Mughirah sacara anu penyair rupa dirina jeung oge versed di titik finer anak éta prihatin ngeunaan éfék recitation tina Qur'an bakal mibanda dina Hadirin anak.
Jeung patalina jeung masalah umum ieu kafir dikelompokkeun kabeh pikeun satuju kana anu nyebutkeun ilahar antara eta nu teu bakal contradict séjénna terus diuk di roadside ka ngingetkeun maranéhanana anu datang ngadangukeun. Bongbolongan anu nunda gancang sareng salah sahiji kafir nyarankeun yen maranehna nyebutkeun "Nya geus soothsayer hiji,"whereupon Waleed ngomong, "Demi Allah, manéhna teu soothsayer hiji! Manéhna ayakeun mutters atawa speaks di prosa rhymed. séjénna nyarankeun yen maranehna ngomong," Nya eta mad, jeung nu kasurupan ku jin. "Waleed retorted nyebutkeun," Anjeunna teu ngayakeun mad atawa ieu manéhna nu kasurupan ku jin, aya teu ngayakeun choking atawa can whispering di sora-Na. "Tuluy maranehna ngusulkeun, "Nya eta penyair" nu Waleed ngawaler, "Ieu mah teu jadi, urang nyaho puisi dina sagala bentuk sarta fineries, manéhna teu pujangga hiji." Tuluy maranehna diusulkeun nyebutkeun, "Anjeunna sorcerer a" sakali deui Waleed retorted, "Nya eta mah sorcerer hiji, aya teu ngayakeun Tiupan atawa knots." Frustasi maranéhanana exclaimed,"Naon mangka bakal urang ngomong!" Waleed ka aranjeunna, "Sadaya naon nu ku anjeun diasupkeun ka hareup nyaéta palsu. Nu pernyataan pangdeukeutna Anjeun dijieun nyaeta yén manéhna téh sorcerer, lantaran magic nyaéta hiji hal anu bisa datang antara manusa jeung putrana, antara baraya, antara hiji manusa jeung pamajikanana jeung hiji manusa jeung suku-Na. " Undecided dina naonnyebutkeun maranéhanana parted pausahaan jeung diuk ku roadside ka ngingetkeun urang. Saterusna Allah wangsit ngeunaan Waleed:
"Owh Me sorangan jeung manéhna saha kuring dijieun" Bab 74:11
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) megatkeun pikeun ngadatangan tenda pangungsian di suku tina Kinda, Kalb, Aamir, Muharib, Fazara, Ghassan, Murra, Saleem, ABS, Nasr, Al Buka, Ka'b, Udhruh, Hanifa, jeung jelema atawa Hadrmout didugikeun porsi tina Qur'an kana éta hal terus ménta lamun maranehna hoyong babaturan deukeut sorangan,tapi ieu mah jadi, jeung kaéndahan recitation-Na ogé uleman pikeun babaturan deukeut sorangan jeung anakna murag dina Ceuli pireu.
Respon bitterest ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) datang ti suku Hanifa. Saterusna, kapala na, Musailamah falsely memproklamirkan nu manéhna sorangan ieu nabi!
Adil ieu oge dijalankeun lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditilik Bayhara, putra Firas ', ti suku Aamir anak Sasaa. Bayhara listened ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mangka exclaimed, "Demi Allah, dibikeun manusa ieu mah bisa nalukkeun sakabéh Arabia." Saterusna, pamikiran hijilumangsung manéhna jeung manehna nanyakeun, "Lamun urang mere Anjeun kasatiaan urang jeung Allah méré Anjeun meunangna leuwih musuh Islam, kudu we mangka dibikeun uran nalika anjeun?" Pikeun ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "zat Nu rests jeung Allah." Bayhara teu kawas walonan jeung exclaimed, "TuluyJigana Anjeun hoyong urang nginjeumkeun Anjeun pangrojong urang ngalawan Arab, jeung saterusna, lamun Allah méré Anjeun meunangna batur nu sejenna bakal Fedi benefit ka -! No, urang teu narima "
Lamun bangsa Aamir balik imah maranéhanana diriwayatkan naon anu kajadian di nu adil ka hiji tribesman para kokolot anu geus tinggal balik dina akun umur-Na. Maranéhanana ka manéhna, "Hiji lalaki ngora ti Koraysh, ti barudak ku Abdul Muthalib anu meunangkeun manéhna nabi sarta nanya urang for nu ngadukung sarta ngondangurang akur agama Islam. "The tribesman manula ieu struck ku warta maranéhanana jeung swore," Manéhna téh Ishmaelite nyata. Manéhna téh Nabi bener, naon disababkeun Anjeun pikeun misjudge kecap nya? "
Abu Bakar geus dipirig Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lamun manéhna kungsi bangsa Dhul, putra Shaiban urang - nu kepala suku tina suku ieu nya éta Mafruk, Muthanna jeung Hani, putra Kabisa urang. Lamun Abu Bakar papanggih Mafruk, Mafruk ditaros upami anjeunna sempet ngadéngé ngeunaan datang tina Nabi, whereupon Abu Bakar toska arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta diwanohkeun manéhna nyebutkeun, "Ieu manéhna." Mafruk nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna ngeunaan talatah dipercayakeun ka manehna, nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "Teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung Kami-Na. Utusan "Tuluy Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung rasa amis sora-Na proceeded ngadugikeun ayat handap ti Qur'an:
"Ngomong: 'Hayu, kuring baris didugikeun ka Anjeun naon wae, Gusti nu forbids Anjeun;
nu bakal ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna;
(Manéhna pemesanan Anjeun) nu bakal jadi alus pikeun kolotna Anjeun
yén anjeun teu kudu maehan anak anjeun alatan kamiskinan,
Urang nyadiakeun for jeung urang jeung keur maranehna,
yén anjeun teu kudu ngalakukeun kajahatan éléh ngintip naha kabuka atawa dina rusiah;
jeung yén anjeun teu kudu maehan jiwa nu Allah geus dilarang iwal ku katuhu.
Jeung Allah saperti ngeusi Anjeun, dina urutan yén anjeun ngartos kana. "
Koran 6: 151
Tilu pamingpin listened ka recitation jeung sagala ditembongkeun liking maranéhanana tina ayat kasebut, maranéhanana ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana éta horéam abandon ageman karuhun maranéhna sabab bakal leupas otoritas maranéhanana jeung sasama séké maranéhanana. Maranéhanana ogé adzabkaluar nu maranéhanana geus geus pledged kasatiaan maranéhna pikeun Raja Persia jeung kawas kitu anu geus kabeungkeut.
Nabi rajin (salla Allahu alihi wa sallam) terus ngajak sakumna anu bakal ngadangukeun Islam sarta nanya pamingpin maranéhna pikeun babaturan deukeut diri ka manéhna. Kawas Abu Jahal, Abu Lahab ditempo Islam salaku hiji ancaman jeung iraha wae manéhna ngadéngé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) da'wah, manehna tangtu make-Nabisnis coba mun jeung megatkeun-up nu gatherings ku nangis kaluar, "manusa ieu hiji Murtad, manéhna perenahna. Manehna nyoba mislead anjeun jeung hayang Anjeun pikeun abandon Al iwung jeung Al Uzza ogé sekutu Anjeun, jin ti suku nu tina Malik! "
Sanajan teu aya sekutu anu miboga, loba anu listened ka ayat tina Qur'an jeung geus awas suratna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu diajarkeun.
$ BAB 46 peuting lalampahan AND pisan THE
Ieu salila ieu taun awal Rasul prophethood Allah di Mekah, kurang leuwih genep belas bulan saméméh hijrah pikeun Madinah yén salah sahiji miracles greatest sakabeh waktu lumangsung.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kajadian jadi ngadatangan imah Hubayrah, nu salaki tina Hind, anu leuwih dipikawanoh Ummu Hani, putri Fatimah jeung Abu Tholib nalika peuting murag ngarah diondang manéhna cicing sapeuting.
Sanajan Hubayrah geus teu asup Islam sedengkeun pamajikanana, jeung mitoha hukum kitu, jeung saterusna maranéhanana dikaruniai ngagabung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina ngalamar solat peuting.
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) angon, hateup imah ieu ujug-ujug dibeulah kabuka sarta Jibril datang ka manéhna jeung dibuka dada sarta dikumbah jantungna jeung cai Zamzam jeung kaeusi jantung sarta dada Nabawi jeung iman. Saterusna, manéhna nyokot manéhna ti imah Ummu Hani ka Ka'bahdi mana anjeunna rested salaku manéhna mecenghul tina kaayaan antara sare jeung bangun mangka Jibril nyandak manéhna ka panto Ka'bah. Ngadeg saméméh panto Masjid ieu Burak, sato bodas winged ti Paradise, leuwih gede dina ukuran ti kalde tapi Lesser ti bigal hiji, jeung jangjang dina suku Hind anak. Burak ieu dikurilinganku malaikat dina boh sisi tapi salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) usaha Gunung, eta jadi frisky, whereupon Jibril nyarios, "O Burak, anjeun teu isin jeung kalakuanana dina manner saperti hiji? Demi Allah, teu aya hiji nu boga ridden hareupeun maneh ieu leuwih menak saméméh Allah, "whereupon, Burak aya deuidina kesang hiji sarta pinunjul masih pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun gunung.
Allah nyebutkeun, "Maha Agung Anjeunna nu dibawa worshiper-Na (Rosul SAW) lalampahan di peuting ti Haram Masjid (Mekah) ka Masjid Furthest (Yerusalem) nu Urang geus dikaruniai kira-kira eta jadi nu Urang bisa mintonkeun manéhna sababaraha tanda kami . Manéhna nyaéta Hearer, nu Seer. " 17: 1 Ayat ieu draws perhatian urangka honoring gede Allah bestowed kana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi nu Manéhna bisa mintonkeun manéhna sababaraha tanda Na.
Pas Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu seated, nu Malaikat Jibril sarta Michael ogé dipasang. Jibril diuk di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngayakeun saddle Burak sarta Michael diuk di tukang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngayakeun rein anak.
Salaku Jibril adzab jalan Burak diatur. Unggal jurus Butuh waktu nepi ka ahir visi-Na, miraculously megatkeun panghalang cahaya, jeung sabab diliwatan leuwih pagunungan Burak diangkat suku-Na leuwih luhur ambéh maranéhanana dibikeun leuwih eta kanyamanan di.
Pegatna panghalang cahaya nyaéta hiji kaajaiban pisan jelas ti Allah. NASA, Badan Spasi di Amérika sareng sadaya kamajuan téhnis anak geus teu bisa ngahontal jeung moal bisa ngahontal pegatna panghalang ieu kusabab di laju saperti physique nu dihakan.
Lamun Burak nepi ka di Masjid Yerusalem, anjeunna dieureunkeun sarta digedékeun leg hareup nya kitu yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bisa jadi dismount. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dihijikeun Burak ka cingcin USB nabi anu dipaké dina taun katukang lila. Saterusna manehna asup masjid jeungngado'a dua unit shalat jeung disambut ku sababaraha nabi di antarana saha éta Abraham, Musa, jeung Isa jeung ieu aya dina situs candi kuno Yerusalem nu Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin eta dina sholat.
Sanggeus kacindekan tina solat, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu nu ditawarkeun dua goblets, hiji anggur nu aya jeung susu séjénna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) milih nu goblet susu jeung drank ti dinya whereupon Jibril nyarios, "Anjeun geus rightly dipandu jeung saterusna baris Anjeunbangsa "anu ieu sabab anggur anu jadi dilarang.
Sanggeus ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Jibril ascended ka sawarga pangdeukeutna boh awak jeung sumanget. Kana ngahontal langit pangdeukeutna Jibril dipénta gapura -na pikeun dibuka whereupon wali anak inquired, "Saha anu aya?" Jadi Jibril ngumumkeun nyalira ka jaga. Saterusna Jibrilnu nanya, "Saha sareng anjeun? Whereupon Jibril ngawaler," Muhammad, "wali Nu inquired, 'Geus manéhna geus dikirim?' Jibril ngawaler, 'Sumuhun' jeung gerbang dibuka. Patalékan jeung balesan sarua éta ka jadi dipenta sarta dibikeun di gerbang unggal sawarga.
THE Kahiji, Turunkeun sawarga
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) asup ka sawarga kahiji jeung Jibril sadaya tapi salah sahiji malaikat ditembongkeun tanda kabagjaan jeung smiled seuri welcoming. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos ka Jibril sarta ditanya ngeunaan malaikat nu sarta ka, "Nya eta Malik, nu waliNaraka, manéhna teu seuri. "
Whilst Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di sawarga kahiji, manéhna ningali Nabi Adam observasi nu jiwa tina almarhum. Sawaktos hiji jiwa alus diliwatan ku manéhna pohara bagja sarta ngandika, "A jiwa alus keur awak alus," kumaha oge lamun jiwa bad diliwatan ku manéhna baris frown jeung ngomong, "A jiwa goréng pikeun hiji awak buruk."Sanggeus manéh Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) Nabi Adam tampi jeung supplicated pikeun manéhna sarta nanya Jibril lamun waktu geus datang lamun manéhna geus dikirim pikeun, jeung Jibril ngonfirmasi yén ieu kitu.
THE Kadua sawarga
Dina sawarga kadua, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Jibril anu papanggih ku Nabi Isa, putra Maryam, jeung John, putra Zachariah anu ogé tampi jeung supplicated pikeun manéhna jeung inquired lamun manéhna geus dikirim pikeun. Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) digambarkeun Nabi Isasalaku mahluk hiji manusa tina jangkungna sedeng, jeung bulu lempeng jeung reddish hiji, complexion malayu.
THE Katilu sawarga
Dina sawarga katilu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) papanggih Joseph, putra Nabi Yakub, anu jadi ganteng nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) digambarkeun manéhna salaku mahluk salaku éndah salaku bulan purnama jeung nu manéhna geus dibikeun satengah sakabeh kageulisan teh. Nabi Muhammad (salla Allahualihi wa sallam) jadi urang ka ieu dibikeun sadaya kageulisan teh. Manéhna tampi jeung supplicated pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta ogé inquired lamun Nabi geus dikirim pikeun sarta ka nu manéhna.
THE Kaopat sawarga
Dina sawarga kaopat maranéhanana encountered Idris tina saha Qur'an speaks:
"Jeung nyebut dina Kitab, Idris;
manéhna teuing ieu tina bebeneran jeung Nabi,
Urang diangkat manéhna ka hiji tempat luhur. "
Koran 19:56 - 57
Idris (Enoch) tampi jeung supplicated pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung inquired lamun manéhna geus dikirim keur jeung Jibril affirmed nu manéhna.
THE Kalima sawarga
Dina sawarga kalima Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) papanggih lalaki ganteng jeung bulu bodas jeung janggot panjang, ieu Nabi Harun, putra Imran. Kawas nabi samemeh manehna manéhna teuing tampi jeung supplicated pikeun manéhna jeung inquired lamun manéhna geus dikirim.
THE Kagenep sawarga
Dina sawarga kagenep manéhna papanggih jeung hiji lalaki jeung hiji irung nonjol, sarua jeung pamadegan di rahayat Shanu'a. Manusa ieu Nabi Musa, lanceukna Harun jeung putra Imran, jeung sabagé saméméh anjeunna teuing tampi jeung supplicated pikeun manéhna jeung inquired naha manéhna geus dikirim.
Nalika manéhna usaha jeung Musa, Musa mimiti ceurik, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya naha manéhna weeping. Musa ngawaler, "O Gusti, ieu hiji lalaki ngora anu dikirim sanggeus kuring, jeung leuwih bangsa-Na bakal asup ka Taman ti maranéhanana bangsa mah."
THE Katujuh sawarga
Lamun Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Jibril asup sawarga katujuh maranéhanana nempo hiji manusa diuk comfortably dina korsi-Na istirahat Nya deui, di lawang hiji langgeng, agam rame - Al bayt al Mamor. Nu lawang tina agam rame langgeng geus dipedar ku para ulamasalaku mahluk nu asup ka Paradise. Manusa ieu Nabi Ibrahim tina saha Nabi Muhammad ditalungtik, "Kuring geus kungsi katempo manusa leuwih kawas kuring sorangan."
Ieu di sawarga katujuh yen Rosul saw hiji, maiden sawarga éndah - houri hiji - jeung dipenta pikeun saha manéhna bakal espoused sarta ka Zayd, putra Haritha.
Saterusna manéhna nempo malaikat nuliskeun Gerbang agam jeung ieu ka nu unggal poé tujuh puluh rebu malaikat nuliskeun kungsi balik deui nepi ka Poé Kiamat.
Saterusna Jibril nyandak Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka tangkal Lote tina Wates Furthest. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) digambarkeun tangkal salaku ngabogaan daun ukuran Ceuli gajah jeung buah kawas kapal earthenware. Lamun paréntah Allah nyertakeun eta, nu nu katutupanngalaman parobahan, kageulisan nu nu ngaping dina sagala ciptaan anu bisa ngajelaskeun.
Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) ieu ka, "Ieu Lote Tangkal ending teh. Unggal bangsa anjeun anu ngumbara Path anjeun bakal ngahontal eta. Ieu téh mangrupa furthest Lote Tangkal. Ti anak walungan akar bahar cai amis , walungan susu unstaling, walungan anggur, hiji delight ka drinker, katut walunganmadu tina murni. Tangkal nu geus jadi badag nu réaksina bakal rider tujuh puluh taun euy numpang di sakuliah kalangkang anak. Ngan hiji daun anak ngalakukeunana ngiuhan di sadaya nyiptakeun; cahaya sareng malaikat nutupan eta. "
Saterusna Allah obligated lima puluh solat jadi ditawarkeun salila beurang jeung peuting.
Saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kenca, Alloh ngadawuh ka anjeunna, "Peace jadi ka anjeun, O Nabi," jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Peace jadi ka urang sadayana, jeung nyembah berhala alus ".
THE Nabi mulang lalampahan ngaliwatan langit
Dina mulang Nabawi ngaliwatan langit manéhna papanggih jeung Musa sakali deui, nu nanya sabaraha solat poean geus jadi incumbent kana manéhna jeung pengikut-Na. Lamun Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna lima puluh, Musa ngawaler, "Sholat téh ngarupakeun matéri weighty, jeung bangsa anjeun moal bisangalakukeunana. Kuring dites nu Bani Israil jeung nyaho tina pangalaman, mulang ka Gusti urang jeung nanya ka Anjeunna pikeun ngurangan jumlah pikeun anjeun jeung bangsa anjeun. "
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) balik ka Gusti sarta dipénta ngurangan, sarta jumlah ieu diréduksi jadi opat puluh. Sakali deui Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) papanggih Musa kana-Na mulang, anu ménta manéhna nu nanya sarua, sarta deui Musa disarankan manéhna pikeun mulang ka menta hiji salajengnaPangurang, whereupon manéhna balik, jeung saterusna eta terus nepi ka jumlah solat poean jadi ngurangan ka lima.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) papanggih Musa kana mulang ahir-Na, Musa inquired salaku anjeunna ngalaman dipigawé saméméhna, tapi Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna nu manéhna ngarasa isin nanyakeun ka Allah pikeun ngurangan angka kitu deui nu sanesna .
Dina warsih saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) informed Sahabat nya éta basa aranjeunna nawarkeun unggal Solat lima waktu fardhu di iman jeung amanat, maranéhanana nampa ganjaran sapuluh solat keur unggal solat obligated anu sarua jeung nu tadina prescribed lima puluh solat. Manéhna ngingetkeuneta nu maranéhanana kudu bersyukur ka Musa pikeun ngurangan di no.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) oge ka Sahabat nya éta manéhna ka nu keur whosoever intends ngalakonan hiji hal anu alus jeung teu ngalakukeun hal eta, kalakuan meritous dirékam maranehna kitu, lamun manéhna atawa manéhna teu eta maranehna panarima tina ganjaran keur sapuluh meta meritous. Lamun hiji jalma intendspikeun ngalakukeun aksi lepat bakal ditulis ngalawan ka anjeunna, tapi lamun aksi salah dibawa ngaliwatan mangka ngan hiji aksi salah dirékam ngalawan maranehna.
Peace jadi kana sagala nabi Allah.
THE Mulang lalampahan
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Malaikat Jibril ayeuna balik ka Burak nu waited dina Gunung di kesiapan pikeun perjalanan mulang ka Mekah.
Sabab melesat leuwih daerah pagunungan jeung gurun maranéhanana overtook sababaraha caravans southward kabeungkeut.
Basa keur Rasullullah datang paralel ka salah sahiji caravans nu onta anu startled jeung deui acted. Hiji turun tumurun jeung sejen bolted jauh, jeung kapanggih ku salah sahiji padagang. Ghaib ka para padagang, Nabi dipapag eta jadi manéhna flew ku whereupon salah sahiji padagang commented, "Tuh nya sora Muhammad."Nu onta anjog ka onta séjén ieu mahiwal, nya kungsi dua humps, salah sahiji nu ieu beureum jeung bodas séjén.
Sabab Drew nearer ka Mekah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nempo dagang hiji jeung dieureunkeun pikeun moment singket. Teu jauh tina para padagang saré ieu jug katutupan cai, manéhna dipiceun panutup anak, drank tina cai anak, diganti panutup terus tanpa disturbing saha, kenca pikeun terus asup jalanimah ka Mekah.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anjog di Mekah samemeh Subuh jeung saukur saméméh peupeus, manéhna awoke Ummu Hani solat. Sanggeus solat manéhna ka dirina, "O Ummu Hani, kawas nu disaksian mah ngado'a di dieu tadi peuting sareng anjeun di lebak ieu. Sanggeus éta mah indit ka Yerusalem jeung ngado'a aya. Ayeuna, anjeun geusditempo mah do'a nu solat subuh di dieu sareng anjeun. "Ummu Hani ieu patali pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ngomong," O Rosul Alloh (salla Allahu alihi wa sallam), teu bisaeun saha ngeunaan ieu sabab bakal belie jeung ngahina ka anjeun. "Minangka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijieunsiap ninggalkeun pikeun Ka'bah anjeunna ngawaler, "Demi Allah, kuring pasti bisaeun aranjeunna," whereupon Ummu Hani ditanya babu nya nuturkeun manéhna pikeun mastikeun teu ngarugikeun datang ka manéhna jeung lapor deui nya.
Kapercayaan ridoABU Bakar
Kana ngahontal nu Ka'bah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka maranéhanana hadir, percaya jeung unbeliever sapuk, kira lalampahan miraculous-Na. Geuwat, kafir laughed jeung meledek manéhna. Maranehna teu percaya miracles sarta dina no akun bakal maranehna percaya manéhna ayeuna, sakumaha mulangperjalanan jarak saperti geus dipikawanoh nyokot oge leuwih ti dua bulan.
Gloating di naon maranéhanana dianggap jadi triumph maranéhanana, grup Koraysh dijieun jalan ka Abu Bakar bejakeun ka manéhna berita. Sabot maranéhanana ngancik manéhna ceuk maranehna, "Kumaha saur anjeun tina babaturan Anjeun ayeuna! Manéhna ngabejaan urang nu tadi peuting manéhna indit ka Yerusalem, ngado'a aya terus balik ka Mekah!" Abu Bakar saharitaréaksi ieu, "Lamun cenah eta, mangka memang bener! Naon ngajadikeun Anjeun héran, manéhna ngabejaan kuring warta leuwih gede anu dikirim turun ti langit ka bumi di mana wae jam poe ieu atawa peuting, kuring nyaho manéhna speaks kaleresan! "
Saterusna, Abu Bakar indit ka Ka'bah jeung ngulang dmana-Na. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina forthrightness Abu Bakar, manéhna ngaranna manéhna "Salaku-Sideek" - "The rido" - nu confirmer bebeneran teh.
THE Balikna THE CARAVANS
Di antara pengikut Nabawi éta maranéhanana anu diperlukeun marojéngja tambahan. Maranehna kadéngé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyaritakeun nu caravans nearing Mekah jeung tina onta mahiwal jeung dua humps, salah sahiji nu ieu beureum jeung nu lain bodas, jeung tina onta nu bolted ogé jug nucai, ngarah waited pikeun caravans pikeun mulang ka menta maranehna.
Lamun manéhna ditanya naon poé mulang caravaner sacara bisa jadi ekspektasi, manéhna ka eta eta bakal Rebo. Poe kaliwat, Rebo datang jeung Koraysh kokotéténgan curiously pikeun dagang teh. Ieu nearing Panonpoé Tilelep nalika caravans mimiti geus aya, salah sahiji nu dipingpin ku onta mahiwal, sarta unggaldagang dikonfirmasi nu insiden tepat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi digambarkeun.
Ngeunaan pisan peuting ieu wangsit:
"Mémang ieu teu iwal hiji Wahyu nu wangsit,
diajarkeun ku Hiji anu Stern di daya.
Ti bisa jadi, anjeunna (Jibril) pinunjul sungut bari manéhna di ufuk pangluhurna;
mangka manéhna Drew deukeut, sarta jadi deukeut
manéhna tapi panjang dua bows 'atawa komo nearer
jadi (Allah) anu kaungkap ka worshiper-Na (Jibril)
anu mana kang wangsit (ka Nabi Muhammad).
Jantungna teu ngabohong naon manéhna saw.
Naon, bakal Anjeun sengketa sareng anjeunna ngeunaan naon anu nilik!
Mémang, manéhna ningali manéhna di turunan sejen
di Lote Tangkal (tangkal Sidrat) tina ending nu
nutup ka Taman ngungsi.
Lamun aya asalna ka Lote Tangkal, nu mana asalna panon-Na teu swerve,
maranéhanana atawa teu stray pikeun memang anjeunna ningal salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti-Na. "
Koran 53: 4-18
Ieu téh jelas yen Allah didirikeun dina sumpah hidayah Nya Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), truthfulness di nu recitation tina Qur'an, nu dikirim ka handap jeung Archangel Jibril, anu kuat jeung kawasa, manéhna langsung ti Allah , sarta yén Nabi (salla Allahu alihi ieusallam) ieu rendered leupas tina sagala timer kahayang.
Dina ayat ieu Allah reiterates nu unggul Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) dina kajadian dina peuting lalampahan jeung ngabejaan téh nya ngahontal nu Lote tangkal deukeut Taman ngungsi, jeung katangtuan tetempoan unswerving-Na kana manéh salah sahiji tanda greatest Alloh, Gusti Na. Allah ogé nujulnepi ka kajadian ieu gede dina ayat muka tina bab "The peuting lalampahan."

Allah anu kaungkap ka Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) Mighty-Na gaib Karajaan di mana anjeunna ningal keajaiban nu realm angelic anu bisa ngayakeun ditembongkeun dina kecap atawa can mungkin keur akal budi manusa pikeun endure dédéngéan, komo teu di atom na minutest.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ceuk nu lamun percaya nu asup kana Paradise manéhna baris nempo Allah.
Sedengkeun pikeun Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) manehna asup Paradise, sarta saprak manéhna dilongok Paradise dina Isra jeung Mi'roj manéhna ogé nempo Allah.
Lamun Lady Ayesha nu nanya lamun Rosul saw Gusti-Na manéhna refuted eta jeung dikutip ayat nu:
"Teu aya panon bisa nempo ka Anjeunna, sanajan Manéhna nilik sadaya panon.
Manéhna nya éta halus, nu Sadar "Bab 6: 103

Lady Ayesha hayang negate nu dimensioning tina sighting Allah, jeung tempatna. Saméméh Islam rahayat Najd anu biasa ku manéh brahala maranéhanana jeung dimensi maranéhanana jeung di hiji tempat.
Lamun putra Al-Abbas 'nu nanya nu nanya sarua manéhna affirmed yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu tempo Gusti-Na. Ieu bisa jadi mucunghul nu dua aya hadist sora aya di kontradiksi ku karana kumaha ogé ieu téh teu kasus sabab Lady Ayesha ieu alamat kanyataan yen Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) henteu nempo Allah kawas idolaters tempo katetepan maranéhanana, sedengkeun putra Al-Abbas 'ieu alamat kanyataan yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nempo Allah jeung Mata of Paradise.
THE Signifikan tina Nabawi peuting lalampahan
Eta bisa jadi ditanya naha Allah milih Yerusalem jadi loka pisan Nabawi tinimbang Mekah. Pilihan Allah nyaeta tina significance pangluhurna sabab ngandung talatah ka Yahudi pikeun sadaya waktu. Suratna keur nu maranéhanana permanén stripped ti lulugu agama maranéhanana sababtina disobedience maranéhanana, tampering blatant, distorsi jeung korupsi téks Taurat jeung Mosaic Hukum jeung nu ayeuna kapamingpinan geus dipercayakeun ka hiji non-Yahudi, hiji Arab, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Ieu jadi munggaran dua indikasi pisan signifikan jeung pemenuhan nutina warning Nabi Isa anu geus warned sasama urang Yahudi nya eta lamun maranehna milih teu reformasi terus malik ka bebeneran covenant bakal dicokot ti maranehna.
Ieu minuhan-ati Nabi Isa ka sasama urang Yahudi nya eta lamun maranehna milih teu reformasi terus malik ka bebeneran covenant bakal dicokot ti maranehna. Ogé téh nya nyebutkeun ka murid-murid-Na lamun manehna sadar nu rabi moal heed nasihat-Na:
"Tapi kuring ngabejaan ka Anjeun kaleresan;
geus expedient pikeun anjeun mah dileungitkeun;
pikeun lamun kuring balik teu jauh, nu Comforter (Rosul SAW)
moal datang ka Anjeun; tapi lamun kuring indit, manéhna baris dikirim ka anjeun.
Jeung lamun manehna datang, manéhna baris reprove dunya dosa,
jeung kakurangan miboga amal saleh, sarta judgment ".
Alkitab, Perjanjian Anyar, bab John 58:80
$ BAB 47 genep lalaki ti kaom OF KHAZRAJ AND AWS OF YATHRIB
Waktu keur munggah haji taunan ka Mekah geus anjog sakali deui jeung jamaah haji ngeset camp di Mina saméméh bade asup pikeun Ka'bah. Eta geus jadi adat, pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun lalampahan ka Mina unggal taun jeung ngomong ka haji ngeunaan Islam, tapi sagala teuing mindeng manéhna jeung talatah-Napapanggih jeung penolakan.
Ieu salila ieu mangsa, nalika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di Aqabah, nu manéhna papanggih jeung genep lalaki ti Yathrib (Medina) suku tina Khazraj jeung Aws. Maranéhanana ti suku Khazraj éta putra Asad Zurarah Kang, putra Awf Harith Kang, 'putra Malik Kang, Qutbah putra' Rafi Aamir. Maranéhanana ti suku nutina Aws éta Uqbah putra 'Aamir jeung putra Jabir Abdullah urang.
Nu lalaki éta melang ka minuhan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Aya anu geus sababaraha kali basa aranjeunna geus ngadéngé Yahudi ngomong tina ekspektasi Nabi jeung terang nya waktu kudu deukeut di leungeun salaku Yahudi geus ditembongkeun pamadegan maranéhna yén tanda heralding penampilan-Na geus nepi ka minuhan maranéhanana.
Sabab diuk samemeh manehna, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) recited ayat ti Qur'an jeung dikonfirmasi nu manéhna Nabi ekspektasi maranéhanana geus Nu Uninga Ngeunaan. Manéhna spoke tina kepala sekolah Islam jeung jadi manéhna, lampu Islam ieu kindled di hate maranéhanana.
Nu Khazrajites nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) loba patarosan jeung balesan-Na puas hate maranéhanana. Euweuh doubted yen manusa diuk saméméh maranéhna ieu memang hiji Yahudi tunggu na tos diaktipkeun ka hiji paribasa sejen, "Ieu memang Nabi Yahudi warned urang ngeunaan, ulah ngantepeta jadi ti heula ngahontal manéhna! "Maranéhanana inget kumaha Yahudi geus ka eta nu sabot datang bakal jadi ancur dina akun tina worshiping leuwih ti hiji allah maranéhanana, sagampang rahayat Aad jeung Thamood kungsi abad katukang, jeung ngarah nganut Islam.
Saméméh maranéhanana undur, nu Khazrajites ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), "Kami ninggalkeun urang urang alatan aya no suku séjén kawas eta torn eta ku enmity jeung jahat, sugan Allah bakal ngahiji sahijina ngaliwatan anjeun. Urang bakal mulang ka jeung ngajak kontak eta ka Islam sagampil kami geus ngadéngé eta, jeung lamun Allahgathers duanana babarengan dina akun Anjeun, teras no manusa bakal dianggap leuwih gede ti anjeun! "

THE Kasatiaan OF AQABAH
Taun sanggeus genep lalaki ti Khazrajite jeung Awsite suku nganut Islam, tujuh lalaki leuwih ti Yathrib dipirig eta jeung nyebut demi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nganut Islam. Ti suku Khazraj maranéhanana éta Mu'adh putra Al Harith saha ieu teh putra Afra, Dhakwan putraAbd Al Qays, Ubadah putra As-Samit, Yazeed putra Tha'laba, putra Al-Abbas Ubadah Kang, putra Nadalah. Ti suku Aws maranéhanana éta putra Abdul Haitham Dina-Taihan sarta Uwaim putra Sa'idah.
Nu lalaki éta melang ka diajar tentang Islam jeung nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngirim salah sahiji Sahabat-Na deui sareng maranehna ka Yathrib ngajar. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) milih Musab, putra Umair Kang, saha ieu teh putu tina Hasyim. Lamun Musab nepi Yathrib maranéhanana lodgedmanéhna nu aya kaitannana di imah tina manusa jegud tina ngadeg alus ku ngaran Asad, putra Zurarah urang.
Minangka poe diliwatan leuwih séké datang ka melu Islam. Hiji poé chieftains dua suku, Sa'ad bin Mu'adh jeung putra USAID Hudair sacara kadéngé nu Musab ieu ngawangkong ka sababaraha Islam, jadi USAID, aya sababaraha hal indignant, ditilik nu Islam angkatan jeung lance-Na. Sa'ad kumaha ogé teu ngalakukeunana dinanu grounds nu Asad ieu dulur misan maternal-Na. Salaku USAID ditilik nu Islam kadéngé manéhna kutuk jeung sumpah di Musab, nuduh manéhna of keur dipikiran lemah, jeung ngurut manéhna eureun da'wah-Na. Musab diuk nyantai jeung ngondang manéhna diuk turun jeung manéhna nyebutkeun, "Mun anjeun pleased jeung naon we ngomong, Anjeun bisa narimaeta, lamun di sisi séjén hate anjeun, anjeun bébas nampik éta. "
USAID megatkeun pikeun diuk handap sarta dorong lance-Na kana keusik jeung listened ka Musab nyarita ngeunaan Islam sarta ngadangukeun manéhna ngadugikeun sababaraha ayat tina Qur'an. Kabagjaan sumebar leuwih beungeut USAID sarta manéhna nyebutkeun sabaraha manéhna bisa akur Islam. Nu Islam némbongkeun manéhna kumaha carana sangkan wudhu jeung ka manéhna pikeun nunda asup ageman murniterus ka tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad nyaéta Rasul, ieu manéhna jeung Islam némbongkeun manéhna kumaha carana sangkan dua unit shalat ka Allah.
USAID ka Musab lamun Sa'ad putra Mu'adh nganut Islam, suku-Na bakal ngalakukeun Kitu ogé jeung nu maranéhanana kudu indit jeung nyarita jeung manéhna. Lamun Sa'ad nempo USAID manéhna noticed parobahan anu luar biasa dina beungeutna sarta puzzled ku eta. Sa'ad ieu receptive ka talatah Musab dibawa sarta manéhna nganut Islam terusngahurungkeun ka suku sarta nyatakeun, "Mun anjeun teu percaya Allah jeung Rasul, kuring pernah bakal nyarita ka anjeun deui!" Poé sanggeus poe, jelema ti suku-Na nganut Islam nepi ka ngan hiji jalma tetep, sarta nu ieu Al Usairim nu nyangsang nepi ka Poé Uhud sabot sided jeung Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) jeung perang ngalawan kafir nepi ka manéhna syahid.
THE Tujuh puluh dua lalaki OF YATHRIB
Lamun waktu keur jarah anjog di taun di handap ieu - nu ieu tilu belas taun sanggeus prophethood ka - tujuh puluh tilu lalaki jeung dua awewe nu ngaran éta Nusaiba putra Ka'b ti suku Najjar, jeung Asma putri ngirut ti suku tina Bani Salamah, diatur dina dagang hijika Mekah. Nu teu dipikanyaho ka kafir tina Yathrib di dagang maranéhanana éta nu Islam anyar nu hayang Pemuda kasatiaan maranéhna pikeun Nabi di jalma, saha, iraha waktuna ieu katuhu, slipped jauh unnoticed papanggih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ieu disusun nu bakal minuhan Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) dina hiji pasir nu tangtu di Aqabah peuting di tengah Tashreeq (11, 12 jeung 13th tina Dhul Hijja).
Nu happy band ti jamaah haji anu dipirig ku salah sahiji hirarki Yathrib ku ngaran putra Abdullah ngirut sacara saha ieu teh putra Haram. Abdullah geus jadi can akur Islam jeung sabab journeyed babarengan maranéhanana anu geus geus dirobah spoke manéhna ngeunaan Islam jeung jantung nya éta dijamah. Abdullahjadi salah sahiji jelema nu nyandak bagian jeung pledging tina kasatiaan di Aqabah.
Sabot maranéhanana ngancik Aqabah Muslim anyar pitched anjir maranéhanana anxiously awaiting datangna Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam). Tilu peuting saterusna, maranéhanana dijieun jalan ka pasir diangkat. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) dipirig ku Al-Abbas anjog maranéhanana ieu kabagjaan gede.

Dina akun tina karusuhan ngaronjat ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat di Mekah, pikiran Nabawi tos ka migrating jeung Sahabat pikeun Yathrib. Tapi, hijrah sorangan ieu kaluar nu nanya nepi ka Allah dijieun eta dipikanyaho manéhna.
Lamun Al-Abbas, nu paman Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) direalisasikeun inclination Nabawi manéhna jadi prihatin pikeun kaamanan sarta ngingetkeun manéhna yén sahenteuna di Mekah kulawargana dipikacinta jeung ngahormatan manéhna, jeung nu maranéhanana geus sok nangtung ku anjeunna ngalawan his enemies.
Dina akun bahan perhatian-Na, Al-Abbas tos ka pihak ti Yathrib sarta nanya, "Lamun manéhna inclines hirup sareng anjeun, bakal Anjeun ngarojong manéhna jeung hirup anjeun jeung awak? Lamun anjeun teu bisa, béjakeun ka kuring." Bara ngahurungkeun jeung ngadawuh, "Kami geus lahir jeung digedékeun salaku Galau". Ngan mangka Abu Al Haitham interjected nyebutkeun, "O NabiAllah (salla Allahu alihi wa sallam) urang dina watesan alus jeung Yahudi, sanggeus dijangjikeun ieu we lah kudu megatkeun ti maranehna. Téh nya mungkin anjeun bisa ninggalkeun urang pikeun mulang ka Kota Anjeun sorangan lamun otoritas Anjeun direalisasikeun? "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled reassuringly sarta ngandika," Teu aya,getih mah getih Anjeun. Dina hirup jeung pati mah bakal sareng anjeun jeung anjeun jeung kuring, anjeun milik urang jeung Kami Hormat. "
Ka'b mangka spoke nyebutkeun, "Kami geus kadéngé kecap Anjeun O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) jeung eta keur anjeun ngomong jeung nyokot ti urang nu mana wae nu dijangjikeun anjeun resep ngeunaan Gusti jeung anjeun sorangan." Thereupon Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) recited ayat ti Qur'an jeung spokekana éta hal ngeunaan kapercayaan mangka ka eta jangji maranéhanana bakal ngadenge jeung taat manéhna dina sagala kaayaan, dibalanjakeun dina Ngaran Allah di kali nyatu jeung lamun dianggap teu bisa. Pikeun enjoin alus sarta nyaram éléh jahat. Jadi taat ka Allah jeung taya lian sieun. Pikeun ngabéla di kali mah kudu jeung nangtayungan manéhnadina cara nu sarua nu maranéhanana nangtayungan kulawarga maranéhanana. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mangka ka eta nu lamun maranehna anut ka Paradise ieu bakal ganjaran maranéhanana.
Sabab éta ngeunaan mawa jangji maranéhanana, Abbas putra Ubadah saha ieu teh putra Nadlah, ngadeg nepi jeung nanyakeun, "séké abdi, naha anjeun ngarti kana naon nu dimaksud ku jangji saperti hiji, nya eta anu deklarasi konflik ngalawan Arab jeung non -Arab sapuk. Lamun anjeun migawe tanggung jawab beurat ieu, sumpah ku Allah,nu aya alus di dunya ieu pikeun anjeun jeung di akhirat. "jawab séké-Na nu maranéhanana geus dipikaharti jeung pledged kasatiaan maranéhanana.
Abbas, putra pernyataan Ubadah nyaéta salah sahiji significance gede jeung geus regrettably geus misunderstood jeung misinterpreted ku sababaraha Muslim - utamana dina anyar mecenghul bellicose, pengikut Muhammad bin Abdul Al-Wahab sareng Ibnu Taymia - nu kalah ka ngartos salah sahiji dasar, Tugas dasar tinaMuslim ka tatangga-Na. Teu télépon pikeun Jihad atawa karusuhan pikeun levied ngalawan jelema nu geus teu nganut Islam. Mending, geus fardhu kana sakumna umat Islam, utamana jalma anu geus hijrah ka tanah asing, bejakeun ka tatanggana maranéhanana ngeunaan Islam jeung demonstrate ajaran munggaran ku ngarahhirup exemplary luyu jeung Qur'an jeung ajaran Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam).
Tina papanggihan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) milih dua belas lalaki balik kaluar jeung preach. Salapan belonged ka bangsa Khazraj jeung tilu ti suku Aws. Aranjeunna:
Rifa'a, putra Abdul Mundhir urang.
Al Aws USAID putra Hudair.
Sa'ad, putra Khaithama Kang, saterusna jadi syahid salila patepungan tina Badar.
Asad, putra Zurarah Kang, anu tangtu mindeng mingpin solat congregational dina Jumaah.
Sa'ad, putra Rabiulawal Kang, saterusna jadi syahid salila patepungan Uhud.
Abdullah, putra Rawahah Kang, penyair kawentar, syahid salila patepungan tina Mu'tah.
Sa'ad, putra Ubadah sacara, a Companion deukeut Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Mundhar, putra Umair Kang, syahid di patepungan tina Bi'r Maunah.
Putra Bara Marur Kang, juru carios salila kasatiaan tina Aqabah. Bara pupus saméméh migrasi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Abdullah, putra ngirut.
Ubadah, putra Al Samit sacara, a Companion deukeut Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), transmitter rupa-rupa sayings prophetic.
Rafi, putra Malik Kang, syahid di patepungan Uhud.
THE KORAYSH diajar OF THE kasatiaan AT AQABAH:
Nu isuk di handap ieu, nu Koraysh narima kecap tina jangji teh. Lamun Islam anyar diajar nu Koraysh geus kapanggih rendezvous maranéhanana jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana éta fearful hiji serangan whereupon Abbas putra Nadlah ngadawuh ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) "KuAllah, anu geus dikirim Anjeun jeung Bebeneran, urang cukup kuat ngalawan rahayat Mina (hartina Koraysh) isukan! "Whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler," Kami teu acan paréntah nuturkeun tangtu nu , mulang ka tenda pangungsian Anjeun ayeuna. "Jadi di taqwa maranéhanana balik ka maranéhananaanjir jeung angon nepi ka isuk.
Poé saterusna, hiji delegasi nu loba keur kaperluan Koraysh chieftains jeung Arch-musuh Islam ditilik nu caravaners musyrik Yathrib protesting, "O urang tina Khazraj kami geus ngadéngé Anjeun tos datang ka dieu disimpulkeun hiji perjangjian jeung Muhammad jeung nyokot manéhna kaluar ti Mekah . Ku Allah urang teu hayang gelutngalawan anjeun. "
Kafir ka nu Koraysh nu naon anu maranehna kadéngé kudu saukur gosip sabab lamun aya bebeneran nu mana wae nu dina urusan maranéhanana dirasakeun tangtu bakal mibanda pangaweruh eta. Abdullah, putra Ubayy sacara saha ieu teh putra Salul ieu adamant jeung nyatakeun yén séké Yathrib kungsi bakal initiate nanaonkajaba manéhna méré eta tarekat jelas. Samentara éta, mu'min ti Yathrib anu geus réngsé jarah maranéhanana sarta malik deui kana Mekah tetep jempé ngeunaan masalah ieu.

Tapi, Koraysh ngarasa hariwang ngeunaan zat jeung mimiti scrutinize selingkuhan jeung menyimpulkan yén hiji jangji tina kasatiaan geus di kanyataan dicokot tempat. Tapi, zaman ku jaman yen muslim teh anyar nu ditinggalkeun Mekah jeung éta ayeuna oge dina jalan deui ka Yathrib. Nu enraged Koraysh saddled mounts maranéhanana jeungNyetél off sanggeus eta tapi ngan hiji maranéhanana bray nepi ka ieu Sa'ad manula, putra Ubadah sacara saha maranéhanana nyandak sandera jeung subjected ka siksaan parna. Lamun Mut'im putra Adi jeung Harith, putra Harb sacara ngadéngé Sa'ads plight maranéhanana prevailed kana nu Koraysh nu rék dipegatkeun manéhna stressing pentingna dagang nuhubungan antara maranéhna.
$ BAB 48 MADINAT AL NABI MUNWARA, THE ILLUMINED Kota NABI THE
salla Allahu alihi wa sallam
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu wareg nu Yathrib, anu dina taun datang ieu diganti ngaranna "Madinat Al Nabi" - Kota Nabi, saterusna jadi disingget jadi Madinah - ieu Haven aman pikeun Sahabat-Na jeung nitah maranéhanana anu éta bisa, pikeun migrate ka Madinah.
Lamun Koraysh diajar tina migrasi impending maranéhanana usaha pikeun nyegah para sahabat ti migrating. Tapi, maranéhanana éta gagal jeung sakabeh tapi sababaraha tina Sahabat hijrah.
THE Kaum pendatang munggaran YATHRIB
Kulawarga Abu Salamah sacara asalna ti Yathrib, ti suku Asad, kumaha sababaraha kulawargana geus netep di Mekah dina perlindungan jeung sponsor ku pamanna, ahir Abu Tholib.
Teu lila sanggeus maot Abu Thalib Kang, Abu Salamah jeung pamajikanana Hind anu leuwih dipikawanoh Ummu Salamah putri Abi Umayyah, ti suku Mughirah, cabang suku Makhzum, jeung dulur misan kahiji ka hina Abu Jahal megatkeun pikeun migrate. Abu Salamah jeung Hind geus di antara Islam awal jeungayeuna idin nu geus dibikeun ka migrate maranéhanana dijieun olahan ka migrate ka kasalametan Yathrib jeung putra ngora maranéhanana Salamah.
Lamun waktu datang ka ninggalkeun, Abu Salamah saddled onta sarta seated pamajikanana salaku manéhna cradled putra ngora nya di leungeun nya, tur nyetel off leumpang barengan nu onta ngarah ku tali a. Ampir giru, lalaki ti suku Ummu Salamah Kang, bangsa Mughirah, ditanggap hajat maranéhanana jeung bergegas nepi ka AbuSalamah, snatched tali onta sacara ti leungeun-Na nyebutkeun, "Anjeun bisa ngalakukeun nu anjeun resep! Sedengkeun pikeun pamajikan anjeun, naha anjeun mikir bakal ngidinan nya balik sareng anjeun?"
THE Duka OF Ummu SALAMAH
Ummu Salamah ieu rusak hearted sarta unggal poé manéhna bakal nyieun jalan nya ka lebak deukeut di mana baé bakal keur ceurik pikeun kulawarga manéhna leungiteun. Sataun atawa leuwih anu diliwatan lamun salah sahiji cousins ​​Ummu Salamah sacara datang di sakuliah nya di lebak jeung salaku manéhna nempo weeping nya nyandak kasihan dina dirina jadi manéhna balik ka séké sélérrebuking eta nyebutkeun, "Anjeun geus dipisahkeun nya ti salakina jeung anak, naha teu ngantep wanoja goréng balik!"
Séké Ummu Salamah sacara relented jeung ka dirina yén Aisyah ieu Luncat ka buka salakina. Sakali deui onta Ummu Salamah sacara ieu saddled manehna dipasang saterusna diatur off ku sorangan pikeun Yathrib. Salaku manéhna journeyed asup pikeun Tanim - nu perenahna kurang leuwih genep mil luar Mekah - manéhna ieu papanggih ku Othman, putra Talha sacaranu nanya di mana baé ieu bade, jeung inquired lamun manéhna ieu iinditan sorangan. Ummu Salamah ka manéhna nu iwal Allah manéhna ieu iinditan sorangan di harepan manggihan salakina jeung anak.
Othman ieu perturbed ku plight nya jeung ditawarkeun ka marengan nya ka Yathrib. Ummu Salamah ditarima gesture nanaon Othman sarta jadi manéhna terus lalampahan nya dina panyalindungan Othman urang.
Saterusna, Ummu Salamah bakal disebut tina Othman, "Othman mangrupa salah sahiji Arab paling menak mah kungsi papanggih. Lamun urang dieureunkeun pikeun sesa anjeunna ngawujud onta mah kneel for urang sunda kitu mah bisa jadi dismount, terus mundur, jeung condong nu onta pikeun kuring. Saterusna, manéhna baris jarak dirina ti kuring jeung sare. Lamun peutingdatang, Othman bakal mawa onta saddled mah ka kuring, tuluy, manéhna bakal ngahurungkeun jauh kitu mah bisa jadi settle kuring sorangan. Kapan ieu mah siap manéhna baris nyokot ditahan tina reins jeung ngakibatkeun urang. "
Poe diliwatan jeung pamustunganana maranéhanana Drew deukeut ka Désa Quba, nu perenahna di wates Yathrib deukeut aliran lava kuna. Othman ka Ummu Salamah manéhna bakal manggihan salakina di kampung sareng nuliskeun eta jeung rohmat Allah. Ayeuna nu Othman geus dilakonan misi, manéhnawasted waktu no sarta malik deui kana Mekah nyaho nu Ummu Salamah bakal geura-giru bisa aman reunited jeung salakina.
THE Kinanti kadua pikeun MIGRATE TO YATHRIB
Migrasi ti Sahabat ieu dilakonan dina fase nu ngaliwatan hiji petikan nambahan waktu. Di handap ieu hijrah Abu Salamah Kang, di gigireun migrate ieu Aamir, putra Rabia Kang, jeung pamajikanana Leila, putri Hathma.
THE Migrasi Omar
Omar, putra Khattab sacara bareng jeung Ayyash, putra Abi Rab'ia, jeung Hisham, putra Al-Salaku ', megatkeun pikeun migrate babarengan jeung sapuk papanggih silih ku tangkal Thorn ngembang dina taneuh milik ka Ghifar sababaraha genep mil di luar Mekah. Ieu hiji waktu bahaya, jeung saterusna Omar ka para sahabatna anu aya diacara kagagalan saha pikeun ngahontal tangkal Thorn ku isuk di handap ieu, whosoever ieu aya teu kudu ngadagoan, tapi ku anjeun dina kawas éta bakal dipikaharti yén pihak leungit geus kapaksa tetep balik.
Omar jeung Ayyash nepi ka tangkal Thorn jeung waited pikeun Hisham ka sumping. Aya masih no tanda Hisham salaku waktu ditilik, jadi kedul maranéhanana kenca pikeun Quba mana maranéhanana ari bareng jeung barudak tina ngirut, putra Auf urang. Sabab disangka, Hisham geus nahan, sarta kapaksa lahiriah apostatize.
ABU Jahal datang IN YATHRIB
Teu lila sanggeus datangna maranéhanana di Yathrib, Ayyash narima dua datang terduga anu aya Abu Jahal jeung Harith, boh saha éta baraya-Na. Abu Jahal, nyaho sabaraha Ayyash dicinta indungna, concocted carita ngeunaan nya nu troubled Ayyash deeply.
Abu Jahal ka Ayyash indungna ieu greatly distressed ku-Na ninggalkeun sarta kungsi dicokot hiji sumpah yén Aisyah bakal ngayakeun sisir rambut nya, komo lamun jadi pinuh ku Kutu, sareng bakal manéhna diuk dina ngiuhan di tangkal tapi rada manéhna bakal diuk dijagi dina panas blazing tina panonpoé nepi ka manéhna nempo putra nya deui.Nu pamikiran nu sangsara indungna sacara kaganggu Ayyash greatly, jadi manéhna indit ka Omar jeung ka manéhna tina sumpah nya.
Omar terang oge trik Abu Jahal jeung warned manéhna nu di pamadegan nya eta ieu euweuh tapi usaha seduce manéhna ti agama Islam jeung nu manéhna kudu ati pisan Abu Jahal jeung Harith.
Ayyash teu bisa dissuaded jeung ka Omar yén anjeunna bakal mulang ka ngaleupaskeun indungna ti sumpah nya jeung di waktu nu sami nyokotna sababaraha duit manéhna nu ditinggalkeun balik.
Dina hiji usaha ahir pikeun nyegah Ayyash ti balik ka Mekah kalawan Abu Jahal jeung Harith, Omar, dina sumanget brotherhood bener, ka manéhna nu manéhna daék méré manéhna satengah harta-Na, lamun ngan manéhna baris tetep.
Lamun Omar sadar yen Ayyash teu bade ngarobah pikiran, manéhna eweh onta sorangan sangkan percaya yén ieu jawa oge jeung gampang numpang. Omar ogé disarankan Ayyash teu dismount jeung lamun manéhna kauninga nu kacurigaan slightest tina treachery manéhna bisa nyieun alus ngewa-Na di dinya.
Ayyash thanked Omar jeung eweh nu salam pamit, saterusna diatur off ka arah Mekah kalawan Abu Jahal jeung Harith. Sanggeus maranéhanana geus ngumbara ka sababaraha jarak, Abu Jahal ngomong, "keponakan abdi, onta mah nu ngabuktikeun teuas numpang bakal Anjeun hayu atuh urang naik sareng anjeun?" Ayyash sapuk jeung maranéhanana dijieun onta maranéhanana kneel. Taya sooner geusnu onta knelt, ti Abu Jahal jeung Harith diserang manéhna, kabeungkeut manéhna tightly jeung nyandak manéhna balik deui ka Mekah mana maranéhanana kapaksa manéhna apostatize. Salaku Abu Jahal jeung Harith asup Mekah maranéhanana disebut kaluar, "O urang Mekah, nungkulan fools Anjeun dina cara nu sarua we geus diurus ours!"
Warta kaayaan wretched Ayyash sacara nepi Omar sarta manéhna takwa Allah teu bakal nampa tobat tina maranéhanana anu apostatized. Omar tetep jadi tina pamadegan sarua nepi ka Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) anjog sometime saterusna di Madinah jeung ayat-ayat nu di handap ieu anu dikirimturun:
"Ucapkeun, 'O nyembah berhala, nu geus dosa kacida ngalawan sorangan,
teu putus asa tina Mercy Allah, pasti, Allah forgives sagala dosa.
Manéhna nya éta Forgiver, Nu Maha Asih.
Giliran Gusti jeung nyerah yourselves ka Anjeunna
saméméh hukuman nu overtakes anjeun,
pikeun Anjeun teu bakal mantuan.
Turutan pangalusna naon geus dikirim turun ti Gusti nu
saméméh hukuman nu overtakes Anjeun ujug-ujug, sedengkeun anjeun unaware. '"
Koran 39: 53-55
Lamun Omar kadéngé ayat ieu manehna nulis eta turun tur dikirim ka Hisham anu ogé dipasrahkeun di Mekah. Hisham geus sesah maca jadi di desperation manéhna supplicated nyebutkeun, "O Allah, nyieun kuring gé nya!" Allah kadéngé supplication sarta Hisham sadar yén ayat-ayat nu disebut Ayyash jeung dirinawhereupon manéhna dipasang onta sarta diatur kaluar ka ngumpulkeun deui Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu geus ku mangka, hijrah ka Yathrib.
$ BAB 49 Iblis, THE nu nganjang ti Najd
Nu Koraysh chieftains mimiti sieun, jeung satengah-hearted hina, nu warnings tina Qur'an jeung maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). -Ati nu diganggu eta paling ieu nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam): "... kitu keur anjeun, pamingpin Koraysh, hiji selingkuhan gede iyeudatang kana Anjeun nu memang bakal hate. "Jadi maranéhanana mutuskeun ieu waktu pikeun nelepon hiji pasamoan di imah waktu ngahormatan, DPR Rapat, keur ngabahas kumaha maranéhanana bisa pangalusna bisa leupas sorangan Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam).
Ieu sapuk ku maranéhanana hadir pikeun ngajak chieftains Korayshi lianna salaku chieftains suku-suku nu sejen ka pasamoan jeung nu agung kudu lumangsung peuting. Messenger dipercaya anu terus dikirim ka suku nu mencil sarta sanggeus peuting Kemis 26th Safar, opat belas taun sanggeus prophethood nu(12 September 622 CE) maranéhanana jeung chieftains séjén papanggih di rusiah di DPR Majelis Permusyawaratan Rakyat.
Nu chieftains nyokot bagian éta Abu Jahal putra Hisham ti suku Bani Makhzum; Jubair putra Mut'im, Tu'aimah putra Adi, jeung Al-Harith putra Aamir nu digambarkeun suku Bani Naufal putra Abd Munaf; Dua putra Rabi'a sacara Shaibah jeung 'Utbah; Abu Sufyan putra Harb ti suku Bani'Putra Abd Syams tina Abd Munaf; Hiji-Nadr putra Al-Harith ngalambangkeun suku Bani 'Abd Ad-Dharr; Abul Bakhtary putra Hisham, Zama'h putra Al-Aswad jeung Hakim putra Hizam digambarkeun suku Bani Asad bin 'Abd Al-'Uzza; Dua putra Al-Hajjaj sacara Nabih jeung Munbih ti suku Bani Sahm; jeung Umayyahputra Khalaf ti suku Bani Jumah.
Agung kabukti kurang ti harmonis minangka nanaon bisa satuju kana solusi jeung geura-giru tempers jadi frayed salaku voices diangkat kaeusi hawa. Kabéh shouting jeung arguing subsided lamun, ujug-ujug, hiji sambel pisan pisan di panto ieu kadéngé. Aya bangun jeung dibuka eta, sarta aya saméméh eta ngadeg hijimanusa, nu teu dipikanyaho ka salah sahiji maranehna. Ciri raray nu newcomer sarta pakean éta maranéhanana rahayat tina Najd, sarta jadi lamun manéhna ka nu gathering manéhna ti nu wilayah manéhna teu disbelieved - engke, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya eta manusa teh taya lianti Iblis di nyamur.
Nu chieftains ngondang newcomer ka diuk sareng maranehna jeung Iblis inquired alesan keur rapat, tuluy ditanya naha aya kitu loba discord antara maranehna. Kaayaan ieu terangna manéhna - sanajan manéhna geus terang eta - jadi Iblis ditanya unggal chieftains bejakeun ka manéhna proposal maranéhanana jeung listenedkana éta hal tapi teu lulus comment hiji kitu, kaayaan robah lamun datang waktu Abu Jahal nampilkeun leyuran sarta nganjang maranéhanana listened antusias.
Abu Jahal ka manéhna yén dina pamadegan-Na, hijina cara pikeun bisa leupas sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal sono ka manéhna. Tapi, ieu teu hiji zat gampang. Abu Jahal indit asup pikeun nyebutkeun yén di pamadegan-Na ragam safest bakal keur unggal cabang suku pikeun milih jeung ARM maranéhanananeneng, soldadu pangkuatna, tuluy, kana hiji peuting dibikeun, ngadagoan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun kaluar ti imahna, tuluy pounce kana manéhna sakabehna di waktu nu sami sareng sono ka manéhna.
Abu Jahal Drew perhatian ti nu nganjang maranéhanana jeung hadir maranéhanana, nu ku killing Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) cara di luhur saperti getih-Na bakal beristirahat kana sagala leungeun, sarta mah sakadar cabang individu bangsa Koraysh nu ngalakukeunana, tanpa ragu hiji, bakal singled kaluar pikeun dendam tina-Na killing lamun éta disebutkeun.
Abu Jahal ogé adzab kaluar yén ieu alesan ke nganggap kulawarga Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na bakal saperti teu mirip pikeun nyokot dendam dina sadaya cabang tina tata Koraysh sabab teu ngan éta maranéhanana ngahiji dina urusan teh, gede dina nomer, tapi loba oge kuat ngalawan.
Nepi nepi ka momen éta, Iblis geus tetep jempe, tapi ayeuna panon-Na darted jeung delight salaku cenah, "Abu Jahal bener, dina pamadegan mah ieu téh hijina cara pikeun ngalakukeun hal eta!"
Nu chieftains ditarima nasihat-Na, rencana anu dicokot luhur jeung ka Iblis kenca eta gloating di wickedness-Na.

$ BAB 50 THE KORAYSH usaha maehan NABI THE
Dina peuting nu Koraysh rencanana maehan Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), Malaikat Jibril dilongok manéhna jeung ka manéhna manéhna teu kudu saré di bed-Na peuting éta. Manéhna ogé eweh beja nu Allah geus dibikeun manéhna idin ka migrate. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) ka AliWarta Jibril sacara manéhna delighted jeung geura volunteered jadi decoy sarta berkorban dirina demi hijrah Nabi sacara saré di bed Nabawi, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) assured manéhna nu teu ngarugikeun bakal tumiba manéhna.
On rekening kejujuran-Na, sababaraha urang geus dipercayakeun barang berharga maranéhna pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun safekeeping. Ayeuna idin nu ka migrate geus dibikeun manéhna bisa henteu deui nyokot muatan di antarana jadi manehna nanya Ali tetep balik jeung mulang ka nu boga rightful maranéhanana, mangkadatang ka Yathrib pas anjeunna ngalaman discharged tugas-Na.
Saterusna peuting éta, Ali dibungkus dirina nepi di cloak Nabawi jeung angon soundly dina ranjang Nabawi.
RencanaTHE nyaéta diarsir
Ieu dina 27 Safar, taun fourteenth tina Prophethood, (12/13 September 622 CE), dina masih of peuting Galau ti saban cabang tina Koraysh concealed sorangan di imah Nabawi jeung iklas dina nungguan for mun manehna kaluar .
Maranéhanana dipilih pikeun nyokot bagian dina pembunuhan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) éta Abu Jahal, Hakam putra Abil Al-'As, Uqbah putra Abi Mu'ait, Hiji-Nadr putra Harith, Umayyah putra Khalaf , Zam'ah putra Al-Aswad, Tu'aima putra 'Adi, Abu Lahab, Ubayy putra Khalaf, Nabih putra Al-Hajjajjeung lanceukna Munbih.
Sabab iklas di ngadagoan Abu Jahal bakal leumpang di antara bakal-jadi assassins jeung bohongan warning Nabawi nyebutkeun, "Anjeunna nyebutkeun yen upami Anjeun turutan manéhna manéhna baris nunjuk anjeun jadi pamingpin ngaliwatan Arab jeung non-Arab, jeung di akhirat Anjeun bakal diganjar jeung Kebon Eden. Tapi lamun teu, manéhna ngabejaan urangnu manéhna baris meuncit urang, jeung nu di akhirat we bakal dibeuleum dina Api. "
Allah nyebutkeun:
"Jeung lamun kafir plotted ngalawan (Rosul SAW).
Maranéhanana sought iasa nyandak Anjeun captive atawa geus maot, atawa diusir.
Maranéhanana plotted tapi Allah (dina walonan) oge plotted.
Allah nyaeta Best di plotting. "8:20
Sawatara waktu saterusna salila peuting Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mecenghul ti imahna sarta minangka manéhna kitu, manéhna stooped ka nyokot hiji sakeupeul debu sarta minangka manéhna recited ayat-ayat nu di handap ieu ti Qur'an manéhna matak mun eta ngaliwatan assassins ,
"Ya Katingal. Nepi ka Wise Qur'an, Anjeun (Rosul SAW) nu sabenerna
antara para utusan dikirim kana hiji Path lempeng.
Ngirim turun tina Mighty, Nu Maha Asih
ku kituna anjeun bisa ngingetkeun hiji jalma nu founding teu di warned,
jeung saterusna nya heedless.
Frase geus jadi fardhu kana tétéla,
can maranéhanana teu percaya.
Urang geus kabeungkeut necks maranéhanana jeung fetters nepi ka gado maranéhanana,
jadi nu huluna maranéhanana anu diangkat jeung teu bisa lowered.
Urang geus nangtukeun halangan saméméh maranéhna jeung halangan balik eta,
jeung Kami, Kami geus katutupan eta ambéh maranéhanana teu ningali. "
Koran 36: 1-9
Geuwat, hiji sare jero diturunkeun sanggeus nu Galau jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dialirkeun tengah maranéhanana tanpa saha manéh manéhna.
Nu Galau angon di luar imah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka batur datang jeung woke eta nepi, nanyakeun naha maranéhanana éta masih aya. Sabot maranéhanana jawab maranéhanana nungguan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun kaluar, manusa teh ditegor eta sangkan eta yén anjeunna ngalaman ditempoNabi (salla Allahu alihi wa sallam) nguap di Kota Tasikmalaya, jeung ka eta tina lebu dina rambut maranéhanana.
Nu Galau nampik pikeun nampa kamungkinan yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi lolos tanpa pangaweruh maranéhanana ngarah asup imah jeung kapanggih Ali, nu sacara salah maranéhanana nyokot jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), saré peacefully dibungkus di cloak héjo Nabawi.Sanggeus sanggeus wareg sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) masih di imah maranéhanana terus ngadagoan di luar.
Lamun Ali awoke maranéhanana sadar yén manusa teh geus bener jeung pandemonium reigned - rencanana Koraysh geus thwarted, maranéhanana nyita Ali jeung ngéléhkeun manéhna, tuluy nyeret manéhna ka Ka'bah jeung diinterogasi manéhna pikeun jam, tuluy dileupaskeun manéhna sarta digedékeun alarm.

$ BAB 51 Migrasi THE
Iwal Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung dua Sahabat deukeut-Na, Ali sareng Abu Bakar jeung kulawargana, ngan maranéhanana Muslim stricken ku gering atawa forcefully nahan ku Koraysh tetep di Mekah.
Alesan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi tetep balik ieu nu manéhna ditunggu nu ngirim turun tina idin Allah ka migrate, pikeun manéhna henteu kungsi teu nanaon kapercayaan tanpa kahiji narima hiji instruksi ti Allah.
Dina sababaraha kali Abu Bakar geus nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun idin ka migrate jeung kulawargana, tapi unggal waktu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal ngomong, "Ulah jadi puguh sapertos ieu, Abu Bakar, sugan Allah bakal nyadiakeun pendamping iinditan pikeun anjeun. " Jadi Abu Bakarwaited obediently, jeung fed dua onta oge, kungsi harepanana yen anjeunna bakal diijinkeun pikeun migrate jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sorangan.

Sanajan Koraysh hated ngabogaan Muslim di tengah maranéhanana, maranéhanana jadi beuki cemas ngaliwatan zat hijrah maranéhna pikeun Yathrib, ku sabab direalisasikeun maranéhanana henteu kungsi baris migrate aya kajaba maranéhanana geus pangrojong loba wargana.
Kana nu siang waktu dina sapoe sarua plot gagal, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijieun jalan ka imah pendamping dear-Na, Abu Bakar. Ieu mahiwal for mun manehna nganjang Abu Bakar dina waktu éta poé jadi instinctively manéhna terang kedah aya hiji alesan penting pikeun nya neng. Sanggeus ukar nutina salam Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) informed manéhna nu Allah geus dibikeun manéhna idin ka migrate ti Mekah. Abu Bakar ditanya naha maranéhanana éta ka migrate babarengan jeung lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna maranéhanana éta, manéhna jadi nungkulan jeung kabagjaan nu duka digulung turunpipi-Na.
Abu Bakar geus ngaharepkeun nu Allah bakal diturutan ka marengan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi di antisipasi anjeunna tos dibeuli dua onta sturdy jeung sisihkan sababaraha dibekelan pikeun perjalanan.
Ieu ayeuna 27 tina Safar, (12 September 622 CE) welas taun sanggeus Prophethood, yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar quietly kenca imah Abu Bakar jeung dijieun jalan ka arah Gunung Thawr nu perenahna ka kiduleun Mekah dina arah nu lalawanan ka Yathrib. Abu Bakar dipéntaangon-Na Aamir, putra Fuhayrah ', saha manéhna dibébaskeun ti layanan sometime saméméhna, nuturkeun balik poto eta sareng hiji flock domba sahingga lagu maranéhanana bakal obliterated.
A bari saeutik sanggeus maranéhanana geus diatur leutik dina hijrah maranéhanana Nabi kokotéténgan deui nu sedih ka arah tercinta Kota sarta ngomong, "kana sadaya bumi Allah, anjeun tempat dearest ka kuring jeung dearest ka Allah. Kungsi urang mah teu disetir kuring anjeun, kuring teu mibanda kenca Anjeun aya. "
THE EXCRUCIATING nyeureud
Aya-rupa guha di Gunung Thawr jeung basa aranjeunna manggihan salah merenah, Abu Bakar geus asup kahiji dina nu eventful kahiji poé migrasi teh. Tapi, salaku manehna asup manéhna noticed aya sababaraha liang boh pindingna, lanté jeung takwa maranéhanana bisa jadi imah ka oray atawa serangga bahya séjén,atawa komo réptil, jadi manéhna katingali kira-kira guha jeung kapanggih sababaraha batu ka nyolok maranehna. Manéhna geus ampir réngsé plugging eta waktu anjeunna béak batu. Manéhna searched keur sababaraha leuwih tapi aya nanaon ka kapanggih jadi manéhna tore potongan lawon ti pésta sarta kadorong eta jero turun ka liang.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diasupkeun manéhna iklas handap sarta rested sirah-Na kana kuir Abu Bakar jeung angon. Ngan hiji liang tetep unplugged, sakumaha kungsi aya jadi lawon cukup jeung nu ka nyolok eta jadi Abu Bakar lodged siku di ka ngégél liang teh. Salaku Nabi (salla Allahu alihi wasallam) angon, hiji serangga nu geus nyumputkeun di nu kacida liang stung Abu Bakar. Nyeureud ieu pisan nyeri, tacan Abu Bakar, nu sopan santun mana kualitas luhur kitu, teu pindah, sareng teu acan teu manéhna ceurik kaluar dina nyeri salaku manéhna takwa manéhna bisa ganggu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) whilst manéhna angon.
Nu nyeri ngaronjat jadi daging kira-kira nyeureud nu jadi beureum sarta pohara ngabareuhan salaku racun nyandak pangaruh. Dina panungtung cimata hiji murag ti panon Abu Bakar onto Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) awoke. Lamun manéhna nempo éksprési pisan pained dina beungeutna manéhnaieu troubled sarta nanya naon ailed manéhna, whereupon Abu Bakar ka manéhna tina nyeureud nu serangga urang. Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated jeung ngarawat nyeureud jeung salvia jeung napas-Na, sarta geura boh pain and bareuh kenca manéhna - Abu Bakar geus dikaruniai cageur miraculous.
THE Réaksi THE KORAYSH
Nu Koraysh éta deeply angered yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi slipped ngaliwatan ramo maranéhanana. Maranéhanana searched Mekah ti mimiti nepi ka ahir tapi aya no tanda manéhna, sareng teu bisa saha buang cahya kana whereabouts sarta ngeset blok jalan ngarah asup jeung kaluar Mekah.
Abu Bakar nu ditinggalkeun awéwé-Na Ayesha, saha ieu ayeuna heubeul tujuh taun, jeung adina nya para kokolot Asma jeung pamajikanana Ummu Ruman di Mekah. Pamustunganana sababaraha anggota Koraysh, kaasup Abu Jahal, disangka nu Abu Bakar bisa jadi geus dipirig Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), ngarah indit nyaimah paménta whereabouts-Na.
Asma dijawab panto jeung lamun Abu Jahal nanyakeun nya mana bapana ieu manéhna swore ku Allah manéhna teu nyaho mana manéhna. Outraged, Abu Jahal struck nya jeung gaya saperti nu subang nya flew off. Abu Jahal jeung para sahabatna gagal sari informasi maranéhanana sought na ngarah ka kenca dina harepan nubakal leuwih suksés nguap.
Samentara éta, nu chieftains Koraysh ditawarkeun ganjaran nu penting tina teu kurang ti saratus onta pikeun (salla Allahu alihi wa sallam) jang nyokot gambar Nabawi. Nu mamingan tina owning herd saperti hiji wanti loba pihak pikeun nyetél off dina jalan ka Yathrib dina pilarian manehna.
Abdullah, putra Abu Bakar ngadatangan guha Gunung Thawr unggal peuting bringing suplai seger jeung slipped jauh saméméh Subuh kituna teu bisa nempo, sarta Aamir, angon ogé bakal dieunakeun jauh undetected ka Gunung Thawr nyokot sareng anjeunna dua embé keur nyadiakeun Nabi ( salla Allahu alihi wa sallam) jeung AbuBakar jeung susu nourishing.
A Parobahan arah
Ku ayeuna pihak Pilarian geus exhausted nu jalan ngarah kana Yathrib sarta mimiti kasampak di arah séjén, tah ieu teu heran hiji pihak saperti megatkeun pikeun milari guha Gunung Thawr. Salaku Koraysh Drew deukeut ka guha Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar nempopendekatan maranéhanana ti jarak jeung geura-giru nu shouts jeung trampling tina footsteps bisa kadéngé sabab naek gunung jeung tumuwuh nearer jeung nearer.
Nyaan, footsteps bisa kadéngé dina ledge langsung di luhur gua. Abu Bakar jadi alarmed di pamikiran keur kapanggih jeung whispered ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), "Lamun maranehna kasampak dina suku maranéhanana maranéhanana baris nempo urang!" Dina lembut, reassuring manner-Na, Nabi Muhammad (salla Allahualihi wa sallam) consoled manéhna, nyebutkeun, "Kumaha saur anjeun dua urang anu geus Allah sareng maranehna salaku katilu maranéhanana?" Lamun Abu Bakar kadéngé kecap karapihan diturunkeun sanggeus manéhna jeung sieun-Na wibawa.
Allah nyebutkeun:
Lamun dua nya éta di guha, cenah ka pendamping-Na,
'Teu duka, Allah anu ku urang.'
Saterusna Allah disababkeun tranquility-Na (sechina) pikeun descend kana manéhna
sarta dirojong manéhna jeung legions (malaikat) nu teu ningali,
jeung Manéhna nyieun kecap tina kafir ka sahandapeun,
jeung Firman Allah nyaeta pangluhurna. Allah téh Mighty, Wise ". Koran 9:40.
Teu lila sanggeus, salah sahiji pihak Pilarian noticed guha underneath nu ledge dina nu manéhna jumeneng. Manéhna peered leuwih nyandak katingal leuwih alus sarta salaku manéhna, manéhna noticed web lancah kacida gedena sacara nutupan lawang ka gua, jeung pikiran eta bakal jadi runtah nu lengkep waktu jeung usaha pikeun naek turunmariksa gua. Sanggeus kabéh, ceuk pikir, lamun aya nu kungsi batur di guha cobweb bakal geus pegat. Nu hunters bounty sapuk jeung kenca teu nyaho kumaha deukeut maranéhanana anu geus ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Companion-Na.
Dua poe geus ayeuna diliwatan tapi ieu ayeuna lamun Abdullah balik ka gua manéhna dibawa warta tina ganjaran anu kungsi ditawarkeun. Abu Bakar mangka ka putrana nu di waktu nu sanes manéhna datang, manéhna kudu mawa Abdullah, putra Uraiquit pikeun pituduh eta asup pikeun Yathrib jeung nu maranéhanana ogé kudu mawa dibekelan cukuppikeun perjalanan jeung onta maranéhanana. Sanajan Abdullah, putra Uraiquit sacara sempet henteu acan nganut Islam, Abu Bakar terang manéhna jadi teu ngan bisa dipercaya, tapi dipercaya jeung ieu percaya diri manéhna henteu kungsi bakal ngahianat maranehna.
Dina datangna saterusna, Abdullah jeung adi Asma, nu geus nyiapkeun dahareun pikeun perjalanan ka Yathrib tore beubeur nya jadi dua jeung dihijikeun nu bundles dahareun bareng jeung eta, ti waktu éta onward manéhna ieu affectionately disebut Dhat-un-Nitaqain, hartina boga dua belts!
Abdullah jeung Asma anu dipirig ku putra Uraqiquit sarta Aamir, angon, anu ayeuna datang tanpa flock-Na, jeung babarengan maranéhanana dijieun jalan jeung onta ka guha mana maranéhanana tunggu.
Sabot maranéhanana ngancik gunung, Abdullah jeung para sahabatna waited pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar ka descend lamping anak. Jeung saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Abu Bakar, Aamir angon, sarta pituduh maranéhanana dijieun sorangan pikeun nyetél kaluar dina panggung kaduahijrah maranéhna pikeun Yathrib, geura-giru diganti ngaranna jadi Madinah, whilst barudak Abu Bakar balik aman jeung teu kaganggu ka Mekah.
Lamun Abdullah anjog jeung onta Abu Bakar ditawarkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu finest tina onta, kumaha dina akun pentingna tina kasempetan manéhna turun generosity-Na nyebutkeun, "Kuring ngan kudu numpak hiji onta nu milik kuring , "jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)meuli ti Abu Bakar.
Baheula, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi ditarima sababaraha hadiah ti pendamping alus, tapi kasempetan ieu béda ti nu ti batur. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngaranna onta nya "Kaswa" jeung sakabéh onta manéhna sorangan, Kaswa ieu paporit-Na.
THE Lalampahan TO YATHRIB
Ieu ayeuna Rabiulawal 'Al-Awwal (September 622 CE). Abdullah, putra Uraiquit Kang, terang nu trails tina gurun sumur keur manéhna hiji pituduh pisan ngalaman. Ieu mutuskeun eta bakal leuwih prudent teu balik lempeng asup pikeun Yathrib, tapi nyandak kadang dipaké, leuwih lila zigzagging route ka Yathrib jeung saterusna Abdullah dipingpinpihak suci di sakuliah tanah gurun ka rute basisir.
SURAKA, Malik Kang Putra
Suraka, putra Malik Kang, saha ieu teh putra Ju'shum, ti suku Madlij ieu di antara hunters bounty jeung amoy luhur motret Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung meunangkeun ganjaran ganteng saratus onta.
Hiji poé salaku Suraka dihadiran rapet tribal, anu sasama tribesman ditilik jeung ka manéhna anu ngan mangrupa bari pondok tukang manéhna silhouettes dititenan dina beca jarak ku basisir jeung wondered lamun bisa jadi jigana jadi nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam ) jeung pendamping-Na.
Suraka ieu gancang ka nyadar yén pihak ieu paling meureun nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kitu, manéhna hayang ngaku ganjaran keur dirina jadi manéhna ka lalaki manéhna kudu nu salah kaprah salaku anjeunna ngalaman ditempo hiji partéy ti Mekah saméméhna dina poé nu disetél off dina arah nu sarua.
Suraka waited pikeun atawa dua jam pikeun lulus mangka angkatan dirina jeung ruku jeung panah-Na, maréntahkeun budak pikeun mawa buleud kuda-Na ka tukang imah tur nyetel off ka arah basisir laut.
Lamun Suraka datang dina tetempoan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) Abu Bakar nempo manéhna jeung cried kaluar, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), urang geus kapanggih!" Whereupon Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) jeung calmness recited ayat nu "Naha duka,Allah geus jeung urang. "9:40 jeung supplicated ka Allah pikeun safekeeping maranéhanana. Kuda Whereupon Suraka sacara stumbled sarta manéhna turun tina kuda-Na.
Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ceuk ka Abu Bakar, "The bounty hunter geus nepi urang" jeung Abu Bakar mimiti ceurik. Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ditanya manéhna naha ieu nangis. Manéhna ngawaler, "Eta mah teu keur kuring sorangan mah ceurik, rada mah ceurik (ngarugikeun nu bakal datang) pikeun anjeun." Whereupon nuRasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), supplicated, "O Allah suffice urang salaku Anjeun hayang ti manehna" jeung suku kuda Suraka sacara sank jero kana batu nepi ka beuteung anak. Suraka ucul off kuda sarta exclaimed, "O Muhammad, memang, kuring nyaho ieu téh dina akun anjeun. Supplicate ka Allah pikeun nyalametkeunkuring ti status ieu, ku Allah, kuring baris mindahkeun nu hunters bounty jeung jalma anu aya di tukangeun kuring anu neangan anjeun. Candak tumbak ieu cungkup tina tambang. Anjeun bakal maot ku onta mah jeung domba dina tempat saperti-jeung-saperti a. Candak naon bae nu kudu ti maranehna. "The Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam) graciouslyditolak tawaran-Na nyebutkeun, "Kuring teu boga kudu eta" jeung supplicated pikeun Suraka nu satuluyna disusun numpang dipareuman jeung mulang ka para sahabatna.
Saterusna, cukup disangka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya, "Kumaha Anjeun hoyong ngagem robes tina Chosroes (Raja Persia)?" Suraka ieu astonished jeung terang yen kecap Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal pasti jadi kaeusi, manehna jadi ménta pernyataan ditulisturun pikeun manéhna salaku tanda, sarta jadi Abu Bakar wrote eta turun dina salembar kulit, nu Suraka mangka ditempatkeun di quiver-Na pikeun safekeeping sarta malik deui kana Mekah.
Suraka terus jangji sarta ka no salah sahiji pasamoan maranéhanana. Dina taun nu dituturkeun lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu balik ti patepungan tina Hunain, Suraka papanggih manéhna deui jeung nganut Islam.
Suku Suraka sacara sabalikna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salila sababaraha taun sareng di taun nu dituturkeun lamun Khalid dikirim pikeun ubar zat nu, Suraka interceded pikeun suku sarta maranéhanana luput.
Jangji dijieun pikeun Suraka ieu kaeusi salila Daulah Khilafah tina Omar, nalika possessions tina Chosroes datang ka buruk tina Omar. Omar ieu hiji khalifah orientasi tegak jeung sempet ngadéngé carita Suraka Kang, jadi dina ta'at ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung dina sumanget menak kaadilan di Islam,Omar dikirim pikeun Suraka jeung nempatkeun makuta tina Persia kana sirah-Na, tuluy eweh nu regalia emas tina Chosroes.
UMM MABAD
Dina hiji tempat anu disebut Kudayd Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar papanggih hiji, nona marahmay manula ngaranna Ummu Mabad Al-Khuza'iyah anu tangtu diuk di luar tenda nya jeung nempatkeun mat samemeh nya ngan dina kasus hiji traveler weary ngalakukeunana maot ku tur kudu sababaraha refreshment.
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditilik manehna nanya lamun manéhna bakal ngajual eta sababaraha susu jeung daging. Manéhna ka manéhna nu flock nya ieu kaluar ka kandang domba jeung manéhna ngan kungsi di kambing ku dirina, nu ieu, lantaran halodo pohara lemah jeung yielded mah boro susu nu mana waé. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)ditanya nya lamun manéhna bisa toél udder sarta manéhna agreeable jeung salaku manéhna manéhna disebutkeun Ngaran Allah, diurut udder anak, mangka miraculously nu udder kaeusi jeung kaayaanana susu flowed ti dinya. Manéhna ditawarkeun cangkir munggaran Ummu Mabab, sarta sanggeus maranéhanana anu geus dipirig manéhna geus mabokti susu nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyandak sababaraha. Sanggeus maranéhanana geus ngarasakeun susu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diurut udder anak deui jeung kaeusi jug ka brim jeung susu jeung méré ka Ummu Mabad. Manéhna thanked nya pikeun silaturahmi nya sarta saterusna maranéhanana terusdina lalampahan maranéhanana.
Engke, lamun salaki Ummu Mabab sacara balik imah jeung herd emaciated nya ku embé manéhna astonished nempo pamajikanana kungsi jug pinuh ku susu sarta nanya nya ngeunaan hal éta. Manéhna ka manéhna kumaha hiji manusa Maha Agung kajadian maot ku tur pakait naon anu lumangsung. Salakina nanya ka dirina pikeun ngagambarkeun manusa teh whereupon manéhna digambarkeunteu ngan nya gambaran fisik, tapi ogé cara di mana manéhna spoke jeung tata krama alus teuing-Na. Abu Mabab exclaimed, "Demi Allah, ieu téh pendamping tina Koraysh, lamun kuring nempo manéhna, kuring baris nuturkeun manéhna!"

Ti waktu éta onward embe kungsi ceased pikeun ngahasilkeun susu dina isuk jeung peuting, jeung cicing nepi nepi ka Daulah Khilafah tina Omar, putra Khattab.
Ummu Mabad teu boga pamanggih manéhna geus di pausahaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung geus teu geus malu nengetan fitur-Na; geus ngaliwatan observasi nya jeung sejen kawas nya nu urang nampa hiji akun nu detil rupa-gambaran fisik-Na.
Saterusna, hiji poé salaku Asma, putri Abu Bakar ieu leumpang ngaliwatan jalan Madinah manéhna sarta loba batur ngadéngé sora hiji jalma gaib anu sipatna mikir kudu jadi manusa ti golongan jin reciting sajak. Pantun nu digambarkeun lokasina dua travelers jeung Asma ieu gancang ka nyadar yén sajak disebutka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar dina hijrah maranéhanana jeung nu maranéhanana éta aman, sarta ogé dina jalan ka Yathrib.
Salila hijrah maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na datang di sakuliah hiji angon shepherding flock master-Na urang. Sabot maranéhanana ditaros upami maranehna bisa meuli sababaraha susu, angon nu ka eta nu ngaping yielded susu jeung nu hiji nu lambed taun saméméh ieu ayeuna garing. Sakali deui,Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gently nyandak domba, milked eta tilu kali jeung angon nu nganut Islam.
THE Pasamoan jeung AZ-ZUBAIR
Dina sometime salila hijrah maranéhanana hiji dagang leutik ieu nempo iinditan ka arah pihak suci. Tapi, aya teu ngabalukarkeun jang alarm nu aya belonged ka pihak muslim dina kaayaan lulugu Az-Zubair balik ka Mekah kalawan dagangan ti Syria.
Az-Zubair geus rusak lalampahan di Yathrib jeung ka Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) yén warta hijrah-Na geus geus nepi ka aya jeung yen muslim teh anxiously ditunggu datangna-Na. Saméméh maranéhanana parted pausahaan, Az-Zubair méré Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeungAbu Bakar sababaraha baju bodas anyar nu maranéhanana gratefully ditarima. Sabab parted pausahaan, Az-Zubair ka eta nu pas anjeunna ngalaman dijual sambarangan di Mekah ieu hajat pikeun ngiluan maranéhna di Yathrib.
PanarimaanTHE IN QUBA
Unggal isuk subuh sanggeus solat Fajr, mu'min ti Quba, hiji suburb tina Yathrib, ngawujud jalan ka gundukan lava tina Harra deukeut oasis subur nu ditandaan watesan Kota jeung anxiously ditunggu datangna Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Aya, bakal tetep nepi ka teungiuhan di ieu kenca pikeun nangtayungan eta ti kasar, sinar relentless panonpoé.
Ieu ayeuna lohor, Senén 8 Rabi'ul Awwal, (23rd September 622 CE) panonpoé geus nepi ka jangkungna sarta gathering kungsi dipulangkeun ka panyumputan imahna lamun Yahudi kajadian nengetan pihak leutik nyieun jalan -na pikeun lava nu gundukan. Yahudi geus ngadéngé datangna Nabawi ekspektasi jeung disebutkaluar loudly, "O anak Kayla, tuah Anjeun geus anjog!"
Aya loba rejoicing salaku mu'min bergegas ti imahna jeung raced deui ka arah gundukan lava nu saterusna kapanggih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) peristirahatan jeung Abu Bakar dina kaayaan sahadé tina tangkal kalapa sawit. Sabab ditilik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna smiled tenderlysalaku Ladies jeung barudak burst kana lagu tina welcoming maranéhanana geus diwangun keur ngahargaan ka kasempetan nu:
"The full bulan geus mucunghul saméméh urang
ti Thaniyyat, (nu Teundeun tina pamit).
Thanking ieu obligated kana urang
iraha wae inviter Allah, Ujang. "
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), nya éta greatly pindah ku wilujeng sumping rido maranéhanana jeung exhorted Sahabat teu karunya kitu, nyebutkeun, "O urang, salam hiji sejen jeung salam, eupan nu lapar; panghormatan dasi tina kekerabatan, berdoa lamun batur saré jeung Anjeun kudu nuliskeun Paradise di tentrem. "
Ieu lagu basajan, tacan geulis kajembaran di puji jeung asih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di antara munggaran diwangun jeung ditembangkeun dina datangna. Ieu téh penting pikeun sakabeh jalma anu kaasih Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun nyadar yén Nabi (salla Allahualihi wa sallam) ayakeun objected atawa forbade komposisi kawas urang bakal ngalakukeun oge inget kana kecap Allah anu nyebutkeun:
"Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi.
Mu'min, muji jeung venerate manéhna,
jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana. "
Koran 33:56
Salah sahiji penyair paling kawentar salila waktu hirup tina Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu Hasan, putra Thabit urang. Pantun-Na extols jeung praises nu virtues Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta recited ku pencinta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun pisan poe ieu.
Saperti ieu tina ditampa ti Hasan, Thabit putra sacara sajak ku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu manéhna dipénta tempat diuk Kang Hasan jadi digedékeun di Masjid jadi boga dulur di jamaah nu bakal bisa ngadéngé jeung ngarasakeun komposisi-Na. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) oge informedHasan yén Arch Malaikat Jibril bakal membela manéhna terus whilst manéhna defending Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam).
Saprak waktu éta jeung sapanjang abad, aya geus loba well-dipikawanoh Ihsan (Sufi) penyair anu terus di kaunggulan sarua. Hiji panyajak saperti keur Bosairi nu pantun keuna jantung sarta jiwa ti jadi loba nu ieu dicitak di emas. Sajak Bosairi sacara ieu commissioned ka adorn nu Rawdah tinaMasjid Nabawi salila waktu Daulah Khilafah Turki jeung tetep aya nepi ka poé ieu dina pindingna, extolling nu virtues jeung priyayi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sanajan bantahan tina pengikut Muhammad bin Abdul Al-Wahab sareng Ibnu Taymia.

Dina kali leuwih anyar, ahir Yusuf Ismail tina Nabahan saha ieu teh Mufti tina Beirut, Lebanon nulis sajak paling endearing di puji jeung asih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Tapi, kultus Wahabi nu mecenghul ti Najd di Saudi Arabia panungtungan abad ka - hiji bakal ngalakukeun oge pikeun ngingetkanyataan sajarah dilaporkeun saméméhna dina dina buku ieu kumaha Iblis, disguised salaku manusa ti Najd consulted jeung kafir Mekah salaku ka cara paling éféktif tempat maranéhna kudu bisa leupas sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Oge,-ati otentik Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) yen tanduk setan bakal mucunghul ti Najd - memproklamirkan nu Mufti Yusuf Ismail, dina akun tina puisi-Na praising Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salaku mahluk hiji heretic jeung manéhna jiga kitu loba polos séjén, pencinta bener Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)jadi boh di buruan atawa syahid ku pengikut fanatik Muhammad bin Abdul Al-Wahab sareng Ibnu Taymia.

Saperti nu geus pangaruh inovatif ti pengikut Muhammad bin Abdul Al-Wahab sareng Ibnu Taymia nu loba muslim polos ayeuna bingung jeung fearful bacaan ieu sajak éndah sarta mibanda boh overlooked atawa neglected ayat harita.
A Perkara pamondokan
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditarima jeung uleman cicing di imah tina Kulthum, putra Al-Hadm Kang, lulugu marahmay pamingpin bangsa ngirut putra Awf jeung aya manéhna tinggal opat poé. Padahal Abu Bakar, ari boh jeung Khubaub, putra Isaf sacara ti bani Harith atawa jeung Kharija,Putra Zayd urang.
ALI Ngagabung NABI THE (salla Allahu alihi wa sallam) AT QUBA
Sababaraha poé sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi diatur leutik dina hijrah-Na, Ali ieu bisa pikeun ngarengsekeun tugas panemu balik kabéh barang berharga dipercayakeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Anjeunna ayeuna bisa lalampahan ka Yathrib jeung ieu aya di Quba nu pamustunganana manéhna tertangkap nepijeung manehna, sarta lodged di imah Kulthum.
THE Tahap ahir Migrasi THE
Kecap nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu rahayat Kota Yathrib anxiously ditunggu datangna nya kitu manéhna dikirim pikeun kinsmen-Na ti suku Najjar, ka pangawal dirina jeung Abu Bakar asup pikeun Yathrib. Tapi, saméméh miang-Na opat poé saterusna, tatapakan pikeun Masjidtina Quba neundeun sanggeus Kaswa, Nabawi onta, dipingpin ku malaikat, némbongkeun Muslim mana ieu bisa diwangun.
Dina hiji lebak milik bangsa Salim, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dieureunkeun sarta papanggih anggota sejenna suku Khazrajite. Nomer digabungkeun maranéhanana éta kurang leuwih saratus geus aya, dina tanah air teu karunya kitu, eta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin pengikut-Nadina mimiti solat congregational Jumaah.
Ieu Jumaah 12 Rabiulawal Al-Awwal (27 September 622 CE) anu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka Yathrib mana anjeunna nampa loba invitations datang jeung hirup jeung pengikut-Na. Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) graciously ditolak tawaran nanaon maranéhanana, nyebutkeun yén manéhna ngalakukeunanangawangun masjid sarta settle dimana wae onta-Na diuk ka handap pikeun sesa sabab Kaswa, onta-Na, geus maréntahkeun sarta keur dipingpin ku malaikat.
Kaswa wandered lulus imah barudak tina Bayaa, jeung ieu aya nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu papanggih ku Ziyad, putra Labid sarta Farwa, putra ngirut nu mibanda leuwih ti sasama séké maranéhanana. Maranéhanana teuing ditawarkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ondangan sarua tapi manéhna turungraciously jeung walonan sarua.
Invitations abounded ti madhab di antarana saha éta maranéhanana tina Sa'ad, putra Ubadah sarta Al Mundir, putra Aamir, sarta Sa'ad, putra Rabiulawal sarta Kharika, putra Zayd, sarta Abdullah, putra Rawaha sacara ti suku Harith, putra Al Khazraj, tapi sakali deui Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditolak jeungjawab di ragam sarua.
Dina panungtung onta datang ka hiji imah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inget oge ti poé budak leutik, eta ieu imah baraya maternal-Na, anak Adiyy, putra Najjar urang. Baraya maternal-Na diondang manéhna cicing jeung maranehna, tapi manéhna ka eta onta nya éta keur dipingpin ku malaikat,sarta bakal mawa manéhna ka tempat di mana manéhna baris tetep.
Kaswa wandered dina nuju ka imah milik anak Malik, cabang suku Najjar. Di antarana séké maranéhanana éta Asad jeung Awf, dua genep lalaki anu pledged kasatiaan maranéhna pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salila pledging kahiji di Aqabah taun saméméhna. Lamun Kaswanepi ka di wangunan manéhna wandered jadi pakarangan walled nu aya sababaraha palem date, tempat dipaké nepi ka garing kaping, hiji yard makam kuno jeung wangunan nu geus fallen kana kaayaan disrepair.
Asad geus diwangun wewengkon solat modest dina confines tina pakarangan, sarta lalaunan Kaswa dijieun cara nya éta, mangka knelt handap. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ari buka tina reins tapi teu dismount, mangka sanggeus masihan Kaswa bangun jeung walked jauh. Kaswa geus teu Isro jauh lamun manéhnangahurungkeun kira-kira jeung walked deui ka tempat di mana manéhna geus knelt, jeung sakali deui knelt turun, tapi ieu ayeuna Kaswa netep sorangan kana taneuh jeung Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) dismounted nyebutkeun, "Lamun Allah Wills, ieu téh tempat nu ".
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tuluy nanya anu dipiboga palataran jeung Mu'adh, lanceukna tina Awf ka percaya yén belonged ka Sahl jeung Suhayl, dua budak lalaki yatim piatu fostered ku Asad. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled salaku manehna nanyakeun keur ka batur nyangking budak lalaki ka manehna, tapiéta geus aya di gathering jeung stepped ka hareup. Manéhna nanya ka budak lalaki naha bakal ngajual pakarangan ka manéhna, tapi maranéhna nampik nyebutkeun, "Teu, maka kami bakal méré ka anjeun, O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam)!" Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu keuna kana ku generosity tinayatim tapi maksa nu manéhna kudu mayar eta for eta jeung jadi kalayan bantuan Asad, harga ieu ditangtukeun.
Antukna Abu Ayyoub Khalid Ansari, anu cicing deukeut, unloaded koper Nabawi ti Kaswa sarta kungsi dicokot kana imahna. Sakali deui, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu dikepung jeung invitations ti pengikut, tapi manéhna turun, nyebutkeun, "Kuring kudu mana koper mah." Jeungjadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ari di imah Abu Ayyoub Ansari nu kungsi mimiti suku pikeun ikrar kasatiaan salila pledging kadua di Aqabah.
Katresna rumah tangga jeung rumahtangga sabudeureunana éta kitu jeng boga Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tinggal aya nu maranéhanana indit ka nepungan manéhna ngéléhkeun drum nembang ngaranna:
"Urang katresna
ti barudak Al Najjar,
Muhammad nyaéta tatangga pangalusna! "
Sakali deui, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled jeung manéhna listened lagu manéhna ka aranjeunna, "Allah nyaeta saksi mah, kuring boga rasa cinta anjeun!" Manéhna ayakeun objected atawa forbade katresna ka sing atawa ngéléhkeun drum maranéhanana. Ti ieu keur diajar nu ngayakeun lagu atawa sajak praising Nabi nu dilarang.Lamun eta geus disebutkeun manéhna bakal dieureunkeun nu nembang atawa recitations langsung, tapi manéhna teu kitu, rada manéhna wanti eta jeung ngahormatan nu penyair saperti Ka'b, putra Zuhayr sacara nu recited sajak-Na praising Nabi sanggeus kurban tina doa Fajr dina Rawda of Masjid Nabawi.
Imah Abu Ayyoub sacara geus dua storeys, manehna jadi jeung pamajikanana pindah upstairs ninggalkeun nu lantai pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Unggal waktu tepung bakal nyokot Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kadaharan sarta ate naon bae tetep, putting ramo maranéhanana dina imprint tina Nabawidi antisipasi narima berkah.
THE Wangunan tina Nabawi masjid
Langsung saatos datangna di Madinah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), bareng jeung pita elated tina pengikut dimimitian gawé dina ngawangun Masjid nu ieu jadi pasagi ngawangun jeung tilu entrances. Kuburan ieu dileungitkeun jeung taneuh nu disusun; sababaraha batu dibawa whilst baturdijieun Adobe bata leutak pikeun pindingna,. Nu tangkal korma nu kungsi ngadeg di pakarangan nu geus felled jeung disiapkeun keur dipake salaku pangrojong pilar jeung dua balok anu nunda di luhur pikeun ngarojong hateup Masjid Kang, nu dijieun tina cabang korma whilst lantai tetep gundul. Sedengkeun pikeun Qiblah, arahNyanghareupan mangsa solat, mangka diposisikan pikeun nyanghareupan Yerusalem.
Ieu hiji waktu sukur jeung sapanjang Masjid sacara ngawangun pita happy muslim bakal kadéngé supplicating ka Allah nanyakeun ka Anjeunna pikeun Mercy-Na jeung Pitulung dina boh Ansar jeung Muhajirin nyebutkeun:
"O Allah, upami ieu mah keur Anjeun Kami tangtu teu geus dipandu
ayakeun bakal kami geus fasted atawa do'a.
Ku sabab ngirim turun kana urang tranquility anjeun (Sechina)
jeung nguatkeun urang lamun urang papanggih di jaman perang. "
Dina ahir Masjid maranéhanana erected widang nu lian roofed. Ieu pikeun jadi ngarep maranéhanana anu nganut Islam tapi geus ngayakeun kulawarga atawa hiji imah sorangan.
Kana nu parantosan tina Masjid, imah Nabawi, diwangun ku dua kamar basajan diwangun onto sisi Masjid. Hiji keur Lady Sawdah jeung lain keur Lady Ayesha.
Ayeuna nu Masjid jeung imah Nabawi éta siap, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Zayd jeung Abu Rafi jeung dua onta jeung lima ratus dirham ka Mekah pikeun mawa putri sarta Lady Sawdah ka imah anyar maranéhanana di Madinah. Abu Bakar ogé dikirim kecap ka putrana Abdullah nu waktu ieukatuhu pikeun ka migrate ka Yathrib jeung indungna jeung suster, Lady Ayesha jeung Asma.
Tapi, dua putri Nabawi éta teu bisa mulang jeung Zayd jeung Abu Rafi '. Hiji ieu Lady Rukiyah nu salaki, Othman, masih di Abyssinia, jeung anu séjénna ieu Lady Zaynab nu salaki nampik pikeun diturutan nya ka migrate, jeung saterusna Zayd jeung Abu Rafi 'balik jeung Ladies Fatimah, Ummu Kulthum,jeung Sawdah.
$ BAB 52 A Waktu keur READJUSTMENT
Lolobana migran anjog di Madinah kalawan ukur sababaraha possessions. Saméméh hijrah maranéhanana sababaraha anu geus dina posisi ka-ngadegkeun deui pakaya maranéhanana, tapi sabab geus kapaksa ninggalkeun imahna di rasiah maranéhanana éta teu bisa nyokot lolobana possessions maranéhanana sareng maranehna jeung sagalana maranéhanana nu ditinggalkeun balik ieuayeuna nyita ku Koraysh.
THE Beungkeut OF THE ANSAR AND MUHAJIRIN
Teu lila sanggeus datangna-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut muslim babarengan di imah Anas, putra Malik urang. Anjeunna ngangkat hiji manusa ti Ansar jeung sejen ti Muhajirin teras ngumumkeun: "Unggal anjeun nyaeta adi ka nu sejen," whereupon unggal urusan rumah tangga Ansari nyandak Muhajirinkulawarga kana sorangan jeung dibagi sadaya maranéhanana kasurupan sareng maranehna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyandak Ali pikeun lanceukna jeung dijieun Hamza lanceukna tina Zayd.
Allah honors Sahabat Nabi sacara mentioning eta babarengan jeung ganjaran maranéhanana dina paribasa Koran:
"Sedengkeun pikeun Outstrippers kahiji di antara migran jeung ngarojong
saha jalma anu dituturkeun eta dina ngalakonan alus,
Allah ieu pleased sareng maranehna jeung maranehna pleased jeung Anjeunna.
Manéhna geus nyiapkeun maranehna taman underneath nu walungan ngalir,
nu saterusna bakal hirup anu langgeng. Ieu nu disebut unggul greatest. "
Qur'an, 9: 100
Nu Ansar gleaned mata pencaharian maranéhanana ti pertanian lahan subur tina oasis, sedengkeun nu Muhajirin geus padagang jeung terang saeutik ngeunaan cultivating darat, jadi ieu mutuskeun yen Ansar kudu nyimpen orchards jeung groves maranéhanana jeung ditilik ngahasilkeun anak jeung baraya Muhajirin maranéhanana. Saperti ieuextent tina brotherhood nu lamun hiji Ansar maot, sipat nya éta diwariskeun teu cukup ku kulawargana tapi ku ngalegaan kulawarga Muhajirin-Na. Allah nujul kana ieu dina paribasa Koran:
"Jalma anu dipercaya jeung hijrah ti imahna jeung perang pikeun Jalan Allah,
saha jalma anu sheltered eta jeung mantuan eta maranehna sabenerna mu'min.
Theirs bakal jadi panghampura jeung rezeki dermawan. "
Koran 8:74
Nu generosity tina Ansar ieu nyebar jeung deui ieu mah lila saméméh Muhajirin geus netep diri kana hirup anyar maranéhanana. Nu rasa brotherhood nyiptakeun rarasaan ikhlas karena antargugusna, ogé jeung sumanget selflessness jadi infused jero hate maranéhanana. Abu Bakar ngeset dagang bisnis dilawon sarta Omar nyandak ka dagang nu ngawasa manéhna salaku jauh salaku Iran, sedengkeun sababaraha batur traded dina skala Lesser. Tapi, maranéhanana tetep goréng.
THE SUFFA
Di antarana nu Ansar jeung Muhajirin éta maranéhanana anu cicing dina diangkat flooring di wewengkon komunal adjoining Masjid katelah "Salaku-hab al Suffa".
Sahabat ieu jarang nyandak ka dagang atawa tani, jeung lamun maranehna ieu ngan minangka sarana ka hiji tungtung. Gantina, maranéhanana pikaresep bakti kahirupan maranéhna pikeun solat jeung disiplin rohani dina hidayah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ieu urang geus ngayakeun istri atawa barudak, kumahanikah ieu teu dilarang kana éta hal kawas monks Kristen.
Nu Suffa, anu leuwih dipikawanoh Sufi, contented sorangan jeung necessities bulistir hirup; minangka sarana pangrojong maranéhanana oge bakal katempo ngumpul bundles tina firewood jeung ngajual eta dina pilihan pikeun kadaharan sorangan jeung para sahabatna maranéhanana. Maranéhanana pisan goréng jeung ngaping bisa nanggung dua garments, nu dimaksud maranéhananabakal maké sapotong tunggal lawon fastened di beuheung nu ngancik saeutik di luhur dengkul teh. Iraha wae Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang kado amal dahareun, manehna tangtu ditilik eta di antarana eta jeung ajak pengikut pikeun eupan eta, sanajan kitu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)kungsi ditarima sedekah keur dirina, sedengkeun manéhna baris narima hadiah.
Loba éta jaman nu Suffa teu dahar dina dua poé successive. Dina akun kakurangan maranéhanana tina nourishment sababaraha bakal suri salila solat, nu ditanya lawan Islam ka ridicule jeung denounced eta nyebutkeun maranéhanana éta boh epileptic atawa nu sejenna mad.
Nu Suffa ogé Sahabat séjén anu rahayu dina loba kali jeung miraculously fed ngaliwatan berkah tina supplication Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Di antara kali ieu ieu sawaktos Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut Suffa babarengan dina relays kadahar ti hiji pelat tunggal dahareun leuwih nu anjeunna ngalaman supplicated. Unggal Suffa, jeung aya loba, ate nepi ka maranehna éta lengkep wareg jeung sanggeus kabéh nu ditinggalkeun, jumlah nu sarua kadaharan anu geus mimiti geus dilayanan tetep dina piring.
ABU HURAIRAH, sufi THE, Grand MUHADITH
Abu Hurairah ieu Companion konstan Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) jeung mukim di wewengkon suku adjoining Masjid. Nya tangtu ngadangukeun intently ka unggal kecap Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) cenah, tapi hiji poé manéhna indit ka Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam)jeung ngomong, "Kuring geus kadéngé loba sayings Anjeun, tapi kuring teu inget kabeh." Whereupon Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ka manéhna nyebarkeun kaluar jubah-Na, ieu manéhna jeung Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) pindah leungeun ka sakuliah jadi lamun manéhna anu ngeusian eta jeung hal mangka kamanéhna mungkus jubah-Na kira-kira manéhna. Ti waktu éta onward Abu Hurairah ieu dikaruniai boga memori paling alus teuing jeung kungsi poho nanaon manéhna ngadéngé Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) nyebutkeun.
Ieu téh ngaliwatan Abu Hurairah yen urang Maha Agung narima jadi loba cutatan prophetic katelah Hadits.
Lamun ditanya naha anjeunna tos teu dicokot dagang atawa sababaraha profési séjénna, Abu Hurairah informed inquirer nya éta manéhna teuing di jajah dengekeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pikaresep tetep di pausahaan-Na.
Abu Hurairah dilaporkeun 46 hadits sorangan jeung leuwih 5.000 hadits kabéjakeun ku anjeunna dina kombinasi jeung Sahabat séjénna.
Teu kawas putra nya, basa Abu Hurayah sacara geus teu nganut Islam jeung ieu bahan perhatian gede ka Pangeran, jadi manéhna indit ka hiji poé nya jeung usaha kitu deui nu sanesna ka persuade nya, tapi manéhna dilawan jeung ceuk hiji hal disagreeable ngeunaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu deeply kesel Abu Hurairah.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nempo Abu Hurairah weeping, tuluy nanya naon ieu troubling manéhna, whereupon manéhna kedul ka manéhna naon anu kajadian jeung nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun supplicate pikeun indungna, whereupon manéhna supplicated , "O Allah, pituduh ibu AbuHurairah ka Path lempeng. "
Saterusna dina poé éta, Abu Hurairah indit ka nganjang indungna jeung manéhna ditilik imah nya manéhna dipikawanoh footsteps sarta disebut kaluar manéhna nanyakeun manéhna ngadagoan di luar, keur menit a. Salaku manéhna waited manéhna ngadéngé sora nu splashing cai, jeung sababaraha menit saterusna, sanggeus manéhna geus diasah, manéhna dibuka dinapanto jeung Yesus, "Kaula tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung muhammad nyaeta Nabi-Na." Manéhna geus dicokot nu mandi utama purifikasi saméméh embracing Islam.
Abu Hurairah hartina 'bapa anak ucing' jeung ieu dibikeun ngaran endearing ieu dina akun tina anak ucing anjeunna befriended nu bakal curl luhur jeung ka sare di leungeun baju tina baju-Na.
$ BAB 53 kode BROTHERHOOD Islam
A masarakat anyar ieu Munculna, jeung Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) wrote hiji dokumén pikeun Muhajirin jeung Ansar nu bakal pituduh éta kontak dina jalur katuhu dina urusan sapopoé maranéhanana. Manéhna wrote:
Dina Ngaran Allah, nu Maha Beneficent, Nu Maha Asih.
Ieu mangrupa dokumén ti Muhammad, utusan Allah, ngeunaan Muhajirin jeung Ansar jeung jelema nu turutan jeung narékahan sareng maranehna.
1. Maranéhanana anu jadi hiji jalma.
2. Nu Muhajirin tina Koraysh nu pikeun ngatur hukuman maranéhanana antara sorangan jeung Ansar anu ka lakonan hal nu sarua jeung urang maranéhanana. Maranehna ka Mekah captives maranéhanana jeung kahadean jeung hakim urang kalawan adil.
3. percaya teu kudu refrain ti keur nanaon atawa Mayar Mekah, atawa Mayar nu hukuman maranéhanana anu overburdened ku hutang atawa impoverished ku loba anak.
4. percaya nu ngahiji ngalawan maranéhanana anu transgress di antara maranehna atawa ka jalma anu neangan hal nu teu adil, dosa atawa korupsi antara percaya.
4.1 Mun keur ngora percanten jalma mana anu sesat, kabéh percaya kudu nangtung minangka salah ngalawan jalmi ngora anu geus Isro sesat.
5. No percaya bakal nunda pati salaku Mekah pikeun unbeliever.
6. Taya unbeliever bakal dibikeun pangrojong ngalawan percaya hiji
7. Nu hak Allah anu janten upheld. Lamun saeutikna di nangtung di antara percaya méré kekebalan ka hiji jalma kawedukan nu jadi ngahormatan.

8. Yahudi anu babaturan deukeut sorangan jeung kami bakal dirojong jeung ngarasakeun hubungan alus. Euweuh nu bisa harmed, sareng urang ka sisi ngalawan maranehna.
9. percaya anu ngahiji dina panangtayungan getih hiji jeung nu séjénna dina Cukang lantaranana Allah.
10. Teu aya unbeliever bakal diijinkeun keur dicokot kabeungharan atawa jiwa tina Koraysh atawa bakal maranéhanana diidinan campur antara iman jeung Koraysh.
11. mana percaya nu maéhan percaya sejen anu aya dibikeun ka wali jenatna sacara kajaba hiji wali nu waives hukuman teh.
11,1 percaya aya hasil ngahijikeun Tatar ngalawan killer jeung henteu dibeunangkeun pikeun para maranehna jadi disebutkeun.
12. Ieu henteu dibeunangkeun pikeun para percaya nu mana wae nu ngarojong atawa saha imah nu ngarobah kepala sekolah Islam. Whosoever teu ieu, bisa jadi la'nat jeung anger Allah jadi kana manéhna dina Poé Judgement nu teu Mekah bakal ditarima ti manehna, atawa ukar mana waé.
13. Naon bae nu beda kana nyaéta pikeun balik ka Allah jeung judgment Nabi Na.
Kukituna Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ngadegkeun pilar pikeun masarakat anyar sarta berpendidikan para sahabat sanggeus nu kepala sekolah Islam. Manéhna diajar eta kumaha maranéhanana kudu maké cai pikeun purify sorangan saméméh ngalamar solat maranéhanana jeung kumaha cleanse sorangan cai ngagunakeun leungeun kéncasanggeus sanggeus bungangang sorangan. Manéhna ogé diajarkeun eta pikeun ngarojong hiji séjén pikeun ngalakukeun amal hade jeung piara tata krama praiseworthy. Manéhna diajar eta nu virtues tina taqwa ka Allah jeung Rasul jeung ka eta tina ganjaran gede bakal narima teu ngan dina kahirupan ieu tapi leuwih jadi di akhirat.
Di antara kode etik manéhna diajar Sahabat nya ieu nu maranéhanana kudu manjangkeun salam ti karapihan antargugusna, sanajan maranehna teu nyaho unggal séjénna. Pikeun nyadiakeun dahareun keur malarat, uphold dasi kulawarga, jeung berdoa peuting sedengkeun nu sejenna saré.
Manéhna ka eta nu Muslim hiji dia ti nu basa jeung leungeun Muslim nu sejenna mangrupakeun aman, jeung nu euweuh di antarana bakal jadi percaya bener nepi ka manéhna mikanyaah ka nya adi anu mana kang mikanyaah ka keur dirina.
Manéhna ka eta nu Muslim nyaeta adi of Muslim nu lian teras anjeunna ngayakeun kudu ngadedetkeun manéhna atawa mugi Gusti ka handap. Manéhna ka eta anu keur whosoever ngaluarkeun hiji duka di duniawi ti percaya sejen Allah bakal nyabut salah nya dina Poé Judgement, jeung nu dina Poé Judgement, Allah bakal nangtayunganMuslim nu ngajaga séjén.
Manéhna warned nu ka nyiksa Muslim nyaéta hiji outrage sedengkeun pajoang ngalawan manehna geus disbelief. Manéhna wanti mere zakat jeung ka nu loba aspék amal jeung nu ngaliwatan dosa Jokowi amal nu musnah sagampil cai extinguishes seuneu. Ngeunaan salah sahiji aspék amal manéhna ka Sahabat-Nanu komo nyoplokkeun hal ti jalan anu bisa ngarugikeun jalma nyaeta zakat. Manéhna disarankan ka Ward-off Seuneu nu ku mere amal, komo lamun ieu salaku saeutik salaku satengah tanggal, sarta lamun nu ieu teu mungkin keur nyebutkeun kecap nanaon.
Lamun datang ka hubungan neighborly, cenah nu hiji Muslim teu percaya sampurna nu mana anu ka bed nyaho tatangga téh nya lapar. Manéhna ogé ka eta pikeun mintonkeun rahmat ka jalma bumi, Muslim jeung non-Muslim nu sapuk sahingga Allah bakal rahmat dina eta di Paradise.
Manéhna spoke tina impoverished jeung ka Sahabat nya éta kalayan méré hiji Muslim nu teu boga baju bakal narima salah sahiji garments of Paradise. Sedengkeun pikeun nyoco hiji Muslim lapar manéhna ka eta nu dina akun tina nyoco manéhna bakal dibikeun ganjaran di Paradise jeung nu Allah bakal nyadiakeun etajeung inuman husus dina Paradise basa aranjeunna nyadiakeun Muslim haus jeung cai.
Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) spoke kana éta hal ngeunaan brotherhood nyebutkeun yén beungkeut brotherhood antara dua umat Islam kawas bagian tembok, hiji bagian strengthens séjénna. Manéhna diajar maranehna jadi ayakeun jahat atawa sirik tina antargugusna, ogé jeung nu dina acara disagreement antaradua muslim teu kudu forsake silih leuwih ti tilu poe.
Manéhna spoke ogé tina merits jeung virtues tina worshiping Allah jeung ganjaran sarta bakal QUOTE ayat ti Qur'an pikeun ngarojong ajaran sarta informed eta tina tugas maranéhanana ogé tanggung jawab maranéhna pikeun nepikeun pesen Islam ka non-Muslim.
Ieu ogé qualities etika nu séjén nya éta wangun dasar masarakat anyar nu dibuktikeun tanpa ragu jadi nu paling admirable, menak, patuh jeung devoted tina masyarakat ka Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi ieu sallam) ngabogaan dunya kungsi dipikanyaho , taya era nu dituturkeun bisa nahan lilinnepi ka lampu héd ngaliwatan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun Sahabat-Na, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna.
$ BAB 54 Yahudi Madinah
Loba urang Yahudi anu dicokot ka fortunetelling, jeung sorcery. Maranéhanana excelled dina seni dagang jeung akibatna hasil ngadalikeun aréna dagang tina cereals, kaping, anggur jeung pakean jeung exacted hiji harga adil ti Arab. Riba ieu prakték ilahar. Maranéhanana saum duit ka hirarki Arab jadinu maranéhanana bisa runtah eta dina hal frivolous jeung penyair duitan jeung salaku surety hiji maranéhanana nungtut nu maranéhanana pledged tanah subur maranéhanana nu sering pisan dicokot alatan gagalna Arab pikeun repay injeuman teh.
Ieu di kapentingan maranéhanana nu dua suku Arab utama Aws jeung Khazraj tetep mumusuhan antargugusna, ogé jeung ngarah sowed bibit discord antara eta fueling kaom jeung gajian nu bakal dipaké pikeun meuli weaponry. Hasil ieu kaom éta terus di tikoro masing-masing jeungSuku Yahudi Kaynuka Sekutu ka bangsa Khazraj jeung suku tina Hiji-Hiji-Nadir jeung Krayzah Sekutu ka bangsa Aws.
Tapi, ayeuna nu Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam) kungsi anjog jeung suku nya amicable ku karana ngaliwatan beungkeut Islam maranéhanana, Yahudi leungiteun kontrol maranéhanana jeung ieu hiji turn hateful kajadian kana éta hal sarta harbored gede enmity ka arah Nabi (salla Allahualihi ieu sallam) jeung Islam, sanajan dina poe awal maranéhanana junun conceal parasaan pangjerona arahna maranéhanana.
PROPHET Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), Diplomat THE
Sanajan mayoritas Yahudi di Madinah nampik pikeun nampa Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jadi nabi, maranéhanana terang sanajan ieu hateful kana éta hal, nu aya di suku pangalusna maranéhna pikeun babaturan deukeut sorangan manéhna salaku anjeunna tos jadi nu paling jalma pangaruh di Madinah. Ngarah indit ka manehna,tanpa paksaan, jeung kontrak ditulis ieu dicokot nepi ka nu kadua pihak pledged bakal abide.
Keuna ku afforded mangpaat nu adil ka boh Muslim jeung urang Yahudi. Di antarana nu artikel contractual ieu nu maranéhanana teu dicegah ka terus anut agama maranéhanana.

Expenses maranéhanana éta theirs, jeung Muslim tanggung jawab expenses sorangan.
Ieu ogé sapuk nu lamun umat Islam anu diserang mangka bakal datang ka bantuan maranéhanana. Lamun hiji Yahudi Muslim atawa anu harmed, mangka pihak harmed bakal narima pangrojong boh Muslim jeung Yahudi nu sapuk.
Ieu ogé sapuk yen dina kajadian perang bakal ngalawan salaku hiji pihak ngalawan pagans, jeung nu expense bakal dibagi proportionally. Ieu ogé sapuk nu ngayakeun Muslim atawa Yahudi bakal asup ka hiji pajangjian karapihan misah balik deui nu lain.
Ieu sapuk nu dagang jeung Koraysh kudu ti ayeuna jadi boycotted jeung nu Yahudi bakal henteu deui nginjeumkeun eta pangrojong maranéhanana.
Yahudi dicaritakeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi boh adil jeung lembut, ngarah willingly sapuk lamun sengketa nu kudu hudang antara Muslim jeung Yahudi, perkara bakal mutuskeun ku manéhna. Hiji poe, hiji pamikiran Muslim manéhna baris miboga pangrojong sasama umat Islam-Na, nyandak kauntungantina Yahudi a. Isu ieu dibawa ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Yahudi narima hak-Na.
Dina beungeut cai hal mucunghul jadi di harmoni, tapi resentment kaayaan Yahudi iklas dormant for jaman ayeuna keur. Aya éta ogé anggota suku Arab tina Aws jeung Khazraj anu nyarios, basa aranjeunna diajak ka percaya, aranjeunna dipercaya. Tapi maranéhanana henteu. Pikeun maranéhna ieu cukup ku hiji perkarapulitik; sababaraha doubted talatah whilst batur éta munafik. Ieu salila ieu jaman nu Allah dikirim ka handap bab kadua Qur'an, bab Sapi, numana sasaruaan jalma anu percaya jeung jelema nu kafir dijieun semu.
Dina ayat di handap ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung percaya Tembok diwangun sadar yén hal éta henteu salawasna sabab seemed:
"Éta nyaeta (Suci) Book di mana aya mamang no.
Ieu téh hiji hidayah pikeun cautious (jahat jeung Apan).
Nu percaya dina ghaib jeung ngadegkeun (poean) solat;
anu méakkeun kaluar naon Urang geus disadiakeun maranehna.
Saha anu percaya yén nu geus dikirim ka handap ka anjeun (Rosul SAW)
jeung naon nu geus dikirim ka handap sateuacan Anjeun (ka nabi Isa jeung Musa),
jeung sing kuat percaya dina langgeng Kahirupan.
Ieu dipandu ku Gusti maranéhanana; ieu pasti aya nu makmur.
Maranéhanana anu kafir, naha anjeun forewarn eta atawa henteu, maranehna moal percaya.
Allah geus nangtukeun hiji segel kana hate jeung Ceuli maranéhanana; tetempoan maranéhanana anu dimmed
jeung sahijina nyaéta hukuman gede.
Aya sababaraha urang anu ngomong, 'Kami percaya Allah jeung Poé kamari,'
can maranehna teu percaya. Maranéhanana neangan nipu Allah jeung jalma anu iman,
tapi nipu nanaon iwal ti dirina, sanajan maranéhanana henteu akal eta.
Aya panyakit dina hate maranéhanana nu Allah geus ngaronjat.
Pikeun eta aya hukuman nyeri sabab ngabohong.
Nu keur ceuk maranehna, 'Teu ngaruksak di tanah'
maranéhanana ngawalon, 'Kami ngan reformers.'
Tapi nyaeta maranehna anu keur evildoers, sanajan maranéhanana henteu akal eta.
Nu keur ceuk maranehna, 'Ngumbara salaku (lianna) jalma percaya,'
maranéhanana ngawalon, 'Ieu aya urang percaya salaku fools percaya?'
Eta nyaeta maranehna anu keur fools, lamun ngan maranéhanana terang!
Sabot maranéhanana papanggih jalma anu percaya maranéhanana ngomong,
'Kami, teuing percaya.' Tapi basa aranjeunna keur aya sorangan jeung devils maranéhanana,
maranéhanana nyebutkeun kana éta hal, 'Kami turutan nanaon tapi anjeun, kami ngan mocking.'
Allah bakal bohongan di antarana jeung manjangkeun eta dina dosa, blundering ambing. "
Koran 2: diwangun ku 2-15
Saterusna dina dina bab sarua, Allah informed Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na tina jealously Yahudi harbored ka arah eta:
"Loba Jelema tina Kitab (Yahudi) hayang maranéhanana bisa ngahurungkeun anjeun geus nyieun salaku geus kafir,
saatos Anjeun dipercaya, dina dengki jiwa maranéhanana,
sanggeus bebeneran geus clarified ka maranehna.
Jadi hampura jeung ngahampura nepi ka Allah brings paréntah-Na.
Allah téh taméng leuwih sadayana. "
Koran 2: 109
PROVOCATION
Aya di antara maranéhanana anu henteu percaya, jalma nu tangtu nangkep naon kasempetan nu datang jalan matak ragu kana nu prophethood Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam).
Dina hiji kasempetan saperti onta hiji milik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kajadian ka stray, whereupon hiji unbeliever nyita kasempetan jeer nyebutkeun, "Muhammad nyebutkeun yen warta asalna manéhna ti langit, tacan manehna teu nyaho mana nya onta téh! " Lamun zat ieu dilaporkeun kaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna teu angered jeung ngawaler, "Kuring ngan saukur nyaho naon Allah idin kuring nyaho. Ayeuna Anjeunna geus nyieun eta dipikawanoh kuring nu halter nya geus jadi tangled dina dahan tangkal di lebak nu mana nu Kuring bakal ngajelaskeun. " Thereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) digambarkeunlebak, whereupon sababaraha Sahabat-Na diakuan lebak nu manéhna jeung indit pikeun meunangkeun onta teh. Sabot maranéhanana ngancik lebak maranéhanana kapanggih halter nu onta sacara geus memang jadi tangled dina dahan tangkal sarta dibawa eta deui ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
THE TROUBLEMAKER
Di antara suku Yahudi Kaynuka ieu hiji manusa manula ngaranna Shas, putra Kay sacara dipikawanoh pikeun pangabisana ka aduk nepi gangguan. Samemeh Advent Islam jeung datangna Nabawi di Madinah, suku-suku nu Aws jeung Khazraj anu geus terus di tikoro masing-masing jeung akibatna loba bentrok anu perang.Yahudi ngarasa hariwang ngeunaan karek ngadegkeun beungkeut antara suku-suku jeung wished nempo an di tangtung tungtung ka dinya. Jeung objék ieu dina pikiran manéhna devised hiji rencana pikeun megatkeun nepi karek ngadegkeun karapihan ieu.
Saméméh hijrah Nabawi ka Yathrib aya nu kungsi can konflik sejen antara dua suku tina Aws jeung Khazraj. Dina hiji usaha pikeun nguatkeun nomer maranéhanana, bangsa Aws geus dikirim utusan ka Mekah ka enlist pernyataan dukungan nu Koraysh. Tapi, Aws éta gagal salaku Koraysh dianggapeta leuwih prudent tetep nétral dina urusan jeung teu lila sanggeus, konflik di Bu'ath geus ensued.
Boh suku tina Aws jeung Khazraj kungsi ditulis ku sajak impassioned di panghargaan ti Galau maranéhanana expounding nu merits jeung virtues tina suku maranéhanana leuwih séjénna. Yahudi terang tina pamuda jeung pohara rupa, sora provokatif nu terang boh ieu sajak tribal jeung persuaded manéhna aing jeung sia diuk di antarana nukarek ngadegkeun babaturan sarta ngadugikeun sajak ka maranehna. Hasil ieu tepat rencanana Yahudi, geura-giru harep heubeul anu ulang ignited, tatu dibuka deui, cunduk revived, jeung télépon ka leungeun ensued.
Salaku suku tina Aws jeung Khazraj dijieun jalan ka gundukan lava di luar Quba tarung zat anu kaluar, warta tina breach impending di karapihan nu nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Babarengan jeung Muhajirin maranéhanana dijieun rurusuhan ka gundukan lava; konflik ieu kira ka bitu lamunNabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka maranéhna jeung disebut kana éta hal passionately nyebutkeun, "Muslim O!" Tuluy manéhna, "Allah, Allah - anu anjeun pigawé Anjeun teu di Days jahiliah sanajan Kami sareng anjeun Allah geus dipandu Anjeun pikeun Islam, jeung ngahormatan Anjeun sareng eta jeung bisa leupas Anjeun cara pagan Anjeunnyimpen Anjeun ti disbelief, sarta geus ngahiji hate anjeun! "Geuwat, dua sisi direalisasikeun maranéhanana anu geus gampang korban sombong, ngarah diteundeun turun leungeun maranéhna jeung skéma Yahudi sacara datang ka naught.
Ieu conto denda respon saharita ka zikir Allah, ta'at ka Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam), jeung brotherhood pemersatu Islam dina kaayaan extenuating kieu salah kitu dina sababaraha kasus, dina poé ieu jeung umur, geus Hanjakalna poho atawa overlooked, sartaKalimah Allah neglected atawa komo disregarded. Manéhna nyebutkeun:
"Percaya memang baraya,
Ku kituna nyieun hal katuhu antara dua baraya Anjeun
jeung sieun Allah, jadi Anjeun bakal matuh ka rahmat. "
Koran 49:10
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) warned: ". Lamun dua Muslim ngalawan unggal sejenna pedang, boh killer jeung ditelasan bakal di Gasibu" A Companion ditanya, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam) pasti, ieu ngan the killer. Naon ngeunaan hiji nu geus ditelasan?" NuNabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijawab, "Nu séjén ogé hayang pisan maehan pendamping-Na."
THE Kapala Rabi OF THE YATHRIB bangsa KAYNUKA
Ben Shalom ieu Chief Rabi pamingpin bangsa Kaynuka sarta ogé Yahudi paling boga pangaweruh di Madinah. Manéhna sempet geus diajar tina ajaran Nabawi ti padagang balik ti Mekah jeung ieu di mamang teu yén manéhna hiji prophesied dina kitab suci, pikeun talatah-Na, gambaran jeung kaayaanpersis nu loyog maranéhanana anjeunna tos dikawasa ku jantung. Sanajan kitu, manéhna megatkeun pikeun conceal dmana-Na nepi ka manéhna kungsi kasempetan pikeun nepungan manehna.
Waktu taun geus datang nalika tangkal korma diperlukeun tending di taman si bibi-Na urang jadi manéhna naek ka luhur salah sahijina tur nyetel ngeunaan karyana. Salaku manéhna busied sorangan, manusa ti bani ngirut, putra Auf, datang bearing warta yén manusa di Arab disebut Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) kungsi nepi ka Quba sarta tinggal aya.
Jauh ka reuwas of si bibi Khalida-Na, nu linggih di handap tangkal, Ben Shalom ieu jadi bungah nu manéhna exclaimed, "Allah Maha Agung!" jeung naek turun tangkal. Si bibi nya éta kaget ku outburst exuberant sarta ngomong, "Mémang, Anjeun bisa jadi teu geus dijieun jadi loba fuss lamun geus kadéngé nu Musa, nuputra Imran geus datang! "Ben Shalom ngawaler," si bibi kuring, manéhna nyaéta adi Musa jeung upholds agama, manéhna geus dikirim jeung misi nu sarua! "si bibi-Na inquired lamun manéhna bener ngira yén manusa ieu bisa jadi panjang ekspektasi Nabi, whereupon manéhna ka dirina nu manéhna pancen teu ragu jeung sama sekalinu manéhna, keur kabeh tanda geus kaeusi di manehna.
Tanpa ragu saterusna, Ben Shalom indit ka Quba papanggih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nganut Islam nyokot ngaran Abdullah - worshiper Allah. Sanggeus-Na mulang ka Madinah, manéhna spoke ka kulawargana jeung wanti eta akur Islam. Sanajan kitu, manéhna concealed ngarobah-Na tisasama urang Yahudi bari deui, sakumaha manéhna diantisipasi réaksi ngarugikeun.
Abdullah geus sok geus hiji inohong exemplary ka masarakat sarta terang boh kaunggulan jeung kelemahan maranéhanana. Enya kitu, dina loba kali, diucapkeun ku nubuat jeung ka jamaah nya eta nya waktu deukeut ieu di leungeun. Sanajan kitu, manéhna terang eta bakal teuas pikeun sadaya tapi hina pikeun nampa kanyataan yenprophethood geus dibawa kabur ti urang Yahudi, tapi ngaharepkeun nu ngaliwatan conto-Na bakal dipercanten manéhna jeung narima Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Manéhna ogé dipikawanoh kanyataan yén sakali ngarobah-Na jadi dipikawanoh manéhna baris paling dipikaresep jadi denounced ku urut kolega-Na, nu jadi hasilna,bakal henteu deui utter kecap alus ngeunaan manéhna. Jadi, dina minggu nu dituturkeun sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka Madinah, anjeunna kungsi manéhna jeung dipénta manéhna pikeun nélépon rabi séjénna sarta pamingpin suku-Na bareng jeung nanya sahijina keur pamadegan maranéhna manéhna, teu salaku hiji perkara tina harga diritapi salaku perkara éksposisi.
Nu invitations anu dikirimkeun jeung rabi jeung pamingpin tribal ditarima. Lamun waktu anjog, Abdullah Ben Shalom concealed dirina di imah Nabawi jeung ditunggu datangna maranéhanana. Kana datangna maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tampi eta di marahmay, cara nya biasa adatnyajeung méré eta kadaharan jeung inuman, mangka salila kursus paguneman, manéhna ménta pamadegan maranéhna tina Ben Shalom. Tanpa ragu maranéhanana spoke kacida manéhna sangkan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu manéhna rabi kapala maranéhanana, dina kanyataan anjeunna teh putra urut rabi kapala maranéhanana jeung tanpahiji ragu nu paling boga pangaweruh di antara maranehna. Kana dédéngéan witnessing maranéhanana, Abdullah Ben Shalom stepped gancang sareng ngomong, "O Yahudi, sieun Allah jeung narima naon nu Manéhna dikirim anjeun, memang nyaho yén manusa ieu téh Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam)." Saterusna, saméméh peers, manéhna nyatakeun-Naditampa Islam. Langsung nu rabi jeung pamingpin henteu deui kungsi kecap nu sae pikeun nyebutkeun soal manehna, rada maranéhanana mimitian rebuke jeung spurn manéhna, nu ieu hiji ngabalikeun lengkep attestation maranéhanana ngan sababaraha waktu samemehna.

Saterusna Abdullah ieu kadéngé ka ngomong, "Kuring diakuan manéhna pas mah nempo manéhna, dina cara nu sarua nu kuring apal putra mah, rada pangaweruh mah manéhna téh komo leuwih gede."
Allah endorses kanyataan yen rabi éta bisa ngakuan Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ti gambaran di Buku Suci ku cara nyebutkeun:
"Maranéhanana ka saha Kami geus dibikeun Kitab,
nyaho manéhna (Rosul SAW) sabab nyaho putra sorangan.
Tapi hiji pihak di antarana conceal bebeneran bari maranéhanana nyaho. "
Koran 2: 146
RABBI ZAYD, Putra SA'NAH
Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hijrah ka Madinah sababaraha Yahudi rido pangaweruh nganut Islam. Zayd, putra Sanah ieu Yahudi pangaweruh nu ditunggu nu datang ti lasts Kanjeng Nabi. Zayd kungsi kuliah Kitab Suci oge detailinng waktu pintonan nabi saterusna sacarababarengan jeung ciri-Na.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) anjog di Madinah manéhna sanggup ngakuan sadaya tapi dua ciri rupa prophesied di Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nepi nepi ka momen nu tetep unsure salaku ka prophethood-Na. Tanda éta nu gentleness-Na bakal nungkulananger sarta yén leuwih foolish hiji jalma acted ka arah manéhna, beuki sabar manéhna baris jadi.
Hiji poé waktu manehna jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hiji Badui datang ka manéhna dina kaayaan distressed sangkan manéhna nu suku-Na geus nganut Islam jeung yén anjeunna ngalaman ka eta nu lamun maranehna jadi muslim bakal kungsi deui balik lapar.
Ayeuna halodo nu geus stricken taneuh sarta dahareun ieu di asupan pondok pisan manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna takwa bakal ninggalkeun Islam alatan jangji sarta jadi manéhna kungsi datang ka ménta manéhna kanggo bantuan nu-Na. Tinimbang rebuking manusa pikeun méré hiji jangji unprecedented kitu, Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) tos ka Companion nu informed manéhna nu aya no dahareun kenca pikeun méré. Zayd geus dengekeun raket ka paguneman jeung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu manéhna terang tina rungkun tanggal kalapa sawit ti nu manéhna bisa meuli kaping unripe anu bisa jadidipanén lamun asak sarta yén Nabi bisa mayar engke. Samentara éta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) méré Badui hal meuli dahareun keur suku pikeun pasang eta leuwih nepi ka tanggal panén, kalawan instruksi nungkulan eta adil.
Kaping geus dipanén jeung dibikeun ka Badui, sarta boh dua atawa tilu poe saméméh bayaran pikeun kaping éta alatan Zayd indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi anu kakara mulang ti pamakaman tina salah sahiji Sahabat sarta linggih deukeut oge lamun Zayd indit nepika manéhna, tugged di hem tina jubah sarta chided manéhna keur teu sanggeus repaid utang sarta nuduh sakabéh barudak Abdul Muthalib sacara salaku mahluk payers goréng.
Omar kajadian ka hadir jeung ucul ka nu nyebutkeun Nabawi pertahanan, "O musuh Allah, naon anu anjeun mumbling. Sumpah ku Allah, nu lamun kuring teu sieun, kuring bakal boga sirah anjeun severed!" Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kokotéténgan ka luhur sareng ka smiled di Omar jeung ka manéhna, "Omar, jalmi ieu mah jeunganu merlukeun hal sejenna. Manéhna kudu geus ka kuring pikeun ngurus mah minuhan hak-Na, jeung kudu geus disarankan cara di luhur leuwih hade lamun presenting ngaku-Na. Ké, nyokot manéhna jeung minuhan hak-Na, jeung alatan manéhna scolded méré manéhna, dina ganti rugi, dua puluh ukuran tambahan tina kaping salaku nya kan.
Omar jeung Zayd indit babarengan jeung salaku Zayd narima hak-Na manehna nanyakeun, "Naha tos Anjeun dibikeun jumlah kaleuwihan kaping?" Omar ngawaler, "Nu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) geus ngutus kuring méré ka anjeun." Saterusna Zayd ditanya Omar lamun manéhna terang nu manéhna jeung Omar jawab manéhna henteu,jadi anjeunna ngawaler: "Kami Zayd, putra Sanah" whereupon Omar inquired, "Waktu manusa diajar Yahudi?" whereupon Zayd ka manéhna manéhna pisan nu sarua. Saterusna Omar ditanya manéhna naon anu disababkeun manéhna jeung kalakuanana saperti dina luhur bad ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Anjeunna ngawaler, "Aya dua tandati tanda tina prophethood nu kasésa di nu ieu mah moal bisa nalungtik. Kahiji ieu gentleness Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu overrides anger-Na. Kadua ieu anu leuwih foolishly hiji jalma tindakan ka arah manéhna leuwih toleran anjeunna janten. Ayeuna kuring geus nalungtik duanana,Ku lantaran kitu make saksi ka ditampa mah Islam jeung méré satengah pakaya mah ka bangsa Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam).
Omar jeung Zayd balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Zayd nganut Islam. Saterusna dina Zayd ieu jadi martir a.
$ BAB 55 Pupusna dua Sahabat sarta dua ADVERSARIES sarta nu munggaran lahir di Madinah
Salila taun munggaran sanggeus hijrah Nabawi, Kulthum, putra Hidm, sarta Asad, putra Zurarah sacara diliwatan jauh. Boh para sahabat anu geus deukeut pisan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ieu di imah Kulthum sacara yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi ari salila bagian-Nawaktu di Quba; Kulthum geus utamana nanaon ka migran sarta dibikeun loba di antarana imah.
Asad, putra Zurarah sacara geus di antara lalaki munggaran Yathrib ka jangji kasatiaan-na di Aqabah jeung ieu di imahna nu Mus'ab, putra Umair Kang, nu utusan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ari dina poe pisan awal Islam, di Madinah. Saterusna, Asad geus jadi Imam tina suku, parabangsa Najjar.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya eta, "Allah, nu Maha Agung nyebutkeun, 'mah tos teu aya ganjaran leuwih hade tinimbang Paradise pikeun worshiper My percanten anu sabar pas kuring nyokot jauh hiji dicinta-Na anu antara nu paling cherished ku manéhna di sakuliah dunya. '"
Aya éta maranéhanana di Madinah nu milih pikeun nyokot Pati ieu salaku hujah ngalawan prophethood teh, contending lamun Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) geus nabi, tuluy Pati ieu tangtu teu geus lumangsung. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) kadéngé naon ieu keur ceukmanéhna teu angered tapi commented, "Kuring geus teu boga kakawasaan jeung Allah boh keur kuring sorangan atawa Sahabat mah."
Ieu ogé salila taun kahiji ieu nu musuh hina Islam, Waleed, putra Mughirah Kang, bapana Khalid jeung Al-Salaku anak Wa'il Sahmi, bapa ngirut Al-Sakumaha, anu engkena pikeun jadi Opener kawentar Mesir, maot.
Asma, putri munggaran Abu Bakar jeung salakina Zubair anu dikaruniai putra saha maranéhanana ngaranna Abdullah. Nepi nepi ka waktu éta no anak geus lahir ka kulawarga Muslim di Madinah.
THE Telepon kumplit solat
Nepi nepi ka waktu éta, Muslim dipaké judgment sorangan pikeun nangtukeun waktu shalat ku estimasi petikan panonpoé sacara ngaliwatan langit jeung akibat, maranéhanana anjog di Masjid solat dina waktu nu varying. Ieu nagara urusan patali Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) anu dipénta Sahabat-Nalamun geus usulan salaku ka kumaha pangalusna solat bisa jadi ngumumkeun dina waktu alatan anak.
Sababaraha saran anu dijieun, di antarana nu mana ieu teh hoisting tina bandéra hiji, nu rattling tina clapper kai jeung Tiupan tina tanduk a. Tapi, bongbolongan ieu nya teu bisa ditarima.
Teu lila sanggeus, putra Abdullah Zayd sacara geus visi. Dina visi-Na hiji manusa jeung clapper di leungeun-Na, diasah dina jubah héjo maot ku. Lamun Abdullah noticed clapper manéhna ditanya mun manéhna baris ngajual eta. Waktu manusa inquired naha manéhna hayang eta, whereupon Abdullah ka manéhna yén manéhna hayang ka nelepon sasama umat Islam-Naka solat. Waktu manusa ka manéhna manéhna terang cara leuwih hade tinimbang nu jeung nu summoning ka solat kudu dijieun ku panelepon di nyebutkeun:
"Allah nyaeta Greatest - Allah nyaeta Greatest.
Allah nyaeta Greatest - Allah nyaeta Greatest.
Mah tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah
Mah tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah.
Mah tega Nyaksikeun yen Muhammad utusan Allah
Mah tega Nyaksikeun yen Muhammad utusan Allah.
Datang ka solat - datang ka solat.
Datang ka kasuksésan - datang ka sukses.
Allah nyaeta Greatest - Allah nyaeta Greatest
Teu aya nu disembah iwal ti Allah "
Di handap ieu poe Abdullah indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna tina visi-Na. Omar disebutkeun yén anjeunna teuing geus katempo visi nu sarua. Kabagjaan sumebar leuwih nyanghareupan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi manéhna ka Abdullah jeung Omar nu maranéhanana geus boh ditempo pangalaman téh benerjeung informed eta nu ieu metoda maranéhanana ayeuna bakal pake pikeun nelepon jelema ka solat.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tuluy ditanya salah sahiji Sahabat pikeun néangan Bilal jeung nanya manéhna datang ka manéhna. Bilal, urut budak anu geus jadi parah disiksa ku nu Koraysh pikeun kapercayaan-Na geus sora pisan pikaresepeun sarta ngahormatan anu kudu dipilih salaku panelepon ka sholat, jeung ti nuwaktu onward, saméméh unggal shalat, manehna nyieun jalan ka hateup-top imah pangluhurna deukeut Masjid jeung rasa amis sora-Na bakal ngirining kaluar peuntas City, nelepon percaya ka sholat.
Saterusna dina, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya éta nalika telepon kumplit solat dijieun, Iblis, nu stoned jeung dila'nat, bakal robah deui sarta rushes jauh ngalirkeun angin pikeun nyegah dirina ti dédéngéan kecap tina télépon.
Alesan nya ngajalankeun jauh jeung ngalirkeun angin nandeskeun yén sadaya nu maranéhanana anu ngadéngé telepon kumplit solat jadi saksi ka dinya jeung Iblis teu hoyong jadi saksi. Tapi, sakali sauran tos réngsé manéhna mulih deui nepi ka télépon nu kadua ka solat dijieun, mangka manéhna ngalir jauh deui sarta ngan bisa mulangkeun sanggeus tos rengseka ngaganggu pikiran nyembah berhala jeung whispering-Na, "Inget ieu, inget yen", putting dina pikiran tina percaya urusan nyimpang nepi ka manéhna / manéhna teu nyaho sabaraha unit shalat maranéhanana geus ditawarkeun.
THE Korma-batang AND mimbar
Salaku jumlah pengikut tumuwuh ieu pamikiran anu mimbar hiji kudu diwangun dina nu Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) bisa nangtung jadi dulur bisa nempo manéhna.
Para sahabat diatur ngeunaan nyungsi sapotong merenah tina kai jeung geura-giru sora tukang bisa ngadéngé. Mimbar ieu rengse teras nahan di tempat jeung kalapa sawit-batang dina nu Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), pake pikeun lean lamun mere khutbah nya éta pindah ka lain bagian tina Masjid.
Ujug-ujug, sakumaha Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) dimimitian pikeun nganteurkeun hutbah-Na aya hiji sora wailing nu jadi sengit boga dulur melong ka tempo ti mana sora datang; eta datang ti palm-batang heubeul nu geus diganti ku mimbar. Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam)indit ka palm-batang jeung comforted eta, sarta ieu consoled. Saterusna, Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ka jamaah, "tangkal kalapa Ieu wailed dina akun naon eta leungiteun."
LADY SAWDAH jeung Lady Ayesha
Lamun Lady Sawdah anjog di Madinah, manéhna cicing di suku nya diwangun onto kaluar ti Masjid babarengan jeung awéwé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Lady Ayesha geus dipikawanoh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ti umur nu kacida lembut. Manéhna dicinta jadi di pausahaan sarta sanggeus nikahna ka nya manéhna mindeng bakal ulin jeung ngajalankeun ras jeung nya. Sanajan manéhna pisan nu bisa outrunning nya, manéhna sok, kaluar ti kahadéan jantung-Na, hayu nya meunang nepi kamanéhna leuwih kolot.
Sanajan manéhna ieu nikah jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hirup nya geus robah tapi saeutik; manéhna masih dimaénkeun ka babaturan gadis nya ti Mekah sarta ogé dijieun babaturan anyar jeung katresna Madinah. Tapi, kolot babaturan nya kungsi diajar putri maranéhanana yén maranéhanana kudu sepanjang waktos kaitannanaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung teu nyieun nuisance tina sorangan.
Fearing nu manéhna bisa ganggu Lady Ayesha, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ngalakukeunana mindeng nyokot delight gede ningali antrian nya ka babaturan nya ti tukangeun curtain a. Tapi, lamun babaturan nya kajadian sadar manéhna aya bakal ngeureunkeun muter jeung nyoba dieunakeun jauh, whereupon Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) bakal reassure eta nu aya henteu kudu maranehna aing jeung sia nuluykeun ngarasakeun sorangan. Dina loba kali manéhna baris diuk turun jeung ngiluan maranéhna dina kaulinan maranéhanana, sagampang anjeunna ngalaman dipigawé ku awéwé sorangan, pikeun manéhna dicinta barudak kungsi ngahurungkeun eta jauh.
Aya hiji waktu, nalika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik imah sanggeus lalampahan sarta kapanggih Lady Ayesha maen jeung kuda kai leutik ngabogaan salembar lawon napel deui anak. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu amused jeung inquired naha manéhna geus dihijikeun lawon ka balik deui anakwhereupon Lady Ayesha ngawaler, "O Rosul Alloh (salla Allahu alihi wa sallam), teu nyaho, geus kuda winged tina Solomon," jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled salaku kabagjaan sumebar leuwih miara-Na beungeut.
ILLNESS Di Madinah
Jelema asli Madinah éta, pikeun kalolobaan bagian, imun ka fevers nu datang dina mangsa musim tangtu taun. Ngan, pikeun strangers nu kajadian jadi di Kota Tasikmalaya salila musim ieu aya sok résiko nu maranéhanana bisa keuna ku maranehna.
Hiji poe, Lady Ayesha indit ka nganjang bapana, Abu Bakar jeung manggihan yén manéhna, Bilal, jeung Aamir geus dicokot gering jeung muriang nu; sanajan Bilal ieu nearing recovery manéhna tetep pisan lemah. Manéhna spoke ka bapana, tapi manéhna dijawab nya dina rhyme manéhna teu pinuh ngartos, sanajan manéhna ingetkecap-Na.
Aamir jeung Bilal ogé spoke ka dirina di rhyme jeung sakali deui manéhna inget kecap tapi teu pinuh ngarti. Ku manéh eta dina kaayaan pitiful saperti distressed Lady Ayesha greatly, jadi manéhna balik ka imah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna tina kaayaan maranéhanana.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) comforted nya jeung gently ditanya naon anu ceuk maranehna, jadi manéhna ngulang kecap maranéhanana, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated nyebutkeun, "O Allah, nyieun Madinah salaku dear ka urang salaku Anjeun geus dijieun Mekah, atawa can komo dearer. ngaberkahan cai sarta sisikianpikeun urang jeung cabut muriang ti jadi sajauh Mahya'ah. "Allah ditarima supplication jeung maranéhanana pulih.
$ BAB 56 A anceman ti Mekah
THE Hurup
Ieu téh fardhu kana Muslim pikeun ngalindungan jiwa maranéhanana, ngahargaan womenfolk maranéhanana, jeung harta, tapi oge pikeun mintonkeun rahmat. Perkara teu kumaha alus nu falsafah ngarobah nu macana séjén bisa jadi pikeun individu dina kalindih urusan poé-ka poé, eta mantra bunuh diri keur masarakat nu keur dilaksanakeun salakuhiji nilai mutlak.
Hiji bisa jadi geus sakuduna nu kaayaan Nabawi di Madinah éta gampang ti di Mekah, jeung dina loba ngahormat nu ieu kasus nu bener. Tapi, di Mekah eta geus gampang pikeun nangtukeun anu geus dibikeun diri ka Islam jeung anu tadi henteu.
Di Madinah kaayaan ieu rada béda. Loba wargana anu nganut Islam, kumaha sababaraha geus dipigawé jadi teu bisa kaluar tina dmana tapi sabab takwa leungitna status maranéhanana dina suku maranéhanana salaku leuwih sasama séké maranéhanana dimimitian akur Islam. Ieu urang ngawarah hiji undetectablesumber treachery nu faktor Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu kudu contend jeung di Mekah.
Nepi ka waktu ieu, Madinah geus saeutik atawa teu pangaruh dina urusan Arabia, eta geus saukur geus tempat dina rute dagang mana caravans bakal ngeureunkeun, replenish suplai maranéhanana, ngajual wares maranéhanana, mangka anjeun dina jalan. Kawas kitu eta geus impervious ka urusan luar, kumaha ayeuna Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) kungsi netep dinya, Koraysh ditempo Madinah dina lampu béda.
Teu lila sanggeus datangna nya eta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) papanggih jeung suku-suku tatangga luar Madinah - reputasi-Na geus dimimitian manéhna - jeung gladly maranéhanana dikontrak alliances nu ditutup aksés ka rute dagang kalér nu Koraysh nu kungsi saméméhna dialirkeun Madinah.Ieu Hartina ti ayeuna dina caravans Koraysh tangtu kudu make jalan basisir dina journeys maranéhanana jeung jalur maranéhanana moal meuntas.
Tapi, teu lila sanggeus datangna Nabawi di Madinah, tempat nu Koraysh dikirim surat ka Abdullah, putra Ubayy Kang, nu ieu hiji chieftain karek kapilih jeung ieu di antara maranéhanana anu geus teu nganut Islam kaluar ti dmana. Hurup dibaca:. "Anjeun geus sheltered salah sahiji lalaki urang Kami ngabejaan Anjeun boh sono ka manéhna atawa lémparanmanehna kaluar Madinah. Lamun teu, urang sumpah ku Allah bakal narajang, ngancurkeun anjeun, jeung nangkep awewe Anjeun. "
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina huruf Koraysh, manéhna indit ka Abdullah jeung ditaros upami anjeunna tos gaduh tarung ngalawan kinsmen sorangan pikeun loba di antarana geus nganut Islam jeung éta ayeuna ngarojong-Na. Abdullah ditimbang implikasi jeung megatkeun pikeun malire hurup.
Nu Koraysh geus teu ngan persecuted Muslim pikeun kapercayaan maranéhanana jeung rampok eta kalolobaan tina possessions maranéhanana saméméh jeung sanggeus hijrah maranéhanana, tapi ayeuna ancaman perang loomed gede di ufuk teh. Ieu atra maranéhanana teu boga niat letting Islam jeung pengikut anak hirup di karapihan; hajat maranéhanana ieu annihilation.
THE Serangan nu kahiji dina Madinah
Ajip Rosidi fisik munggaran agresi ku Koraysh ngalawan muslim Madinah ieu perpetrated ku Kerz, putra Jabir urang.
Kerz, bareng jeung pihak marauding diatur off ti Mekah jeung hajat tina looting naon bae sipat milik Muslim maranéhanana bisa neundeun leungeun maranéhna dina. Ngan di luar Madinah maranéhanana datang di peuntas jeung disita Sa'ad, putra Khaula sarta Utbah, putra Ghazwan sarta nyandak poto eta deui ka Mekah salaku tahanan babarengan jeunghiji flock domba jeung herd tina onta.
Serangan ieu geura-giru dituturkeun ku sababaraha meta sejenna agresi.
PERMISSION Tarung dina pembelaanana ATAWA dendam
Dina hidayah sabar Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, Muslim nu kungsi dicokot hiji stand agrésif fisik ngalawan adversaries, contona idin pikeun ngalakukeunana geus teu geus ditampa ti Allah.
Komo basa aranjeunna geus subjected ka provocation ngerakeun, maranéhanana geus kaampeuh sorangan ku reciting nu kalimah Allah nangtang kasus maranéhanana. Hiji teu kudu anggap eta geus kapaehan hearted dina perkara kitu, rada maranéhanana dikawasa sorangan jeung diturut maranéhanana Nabi, salla Allahu alihi wa sallam. Maranéhanana inget nu rahmat Allah ka umat manusa di Wahyu tina ayat nu:
"Whosoever luyu jeung Rosululloh,
Mémang manéhna geus diturut Allah "
Koran 4:80.
Para sahabat terang maranéhanana éta henteu mampuh tina taqwa murni ka Allah, sarta ku kituna ieu nu Allah dina Mercy-Na ngahormatan Rasul di ayat ieu, ku cara nempatkeun ta'at ka Rasul samemeh nu of Dirina. Ieu can indikasi séjén pikeun urang sadaya rank pisan menak Allah bestowed kana Nabi-Na,salla Allahu alihi wa sallam, jeung Mercy-Na ka urang.
Ieu ngeunaan waktu ieu nu Allah dikirim ka handap ayat di handap:
"Idin dibikeun ka maranéhanana anu ngalawan alatan maranéhanana wronged.
Allah boga kakuatan ka dibere eta meunangna:
jalma anu geus unjustly disetir ti imahna,
ngan sabab ngandika, 'Gusti kami nyaéta Allah ....' "
Koran 22: 39-40
Tapi Allah ogé warned:
"Ngalawan dina jalan Allah maranéhanana anu ngalawan ngalawan anjeun,
tapi teu aggress.
Allah teu sunda teh aggressors. "
Koran 2: 190
Ayat panungtung Ieu gera jelas ka sakumna umat Islam nu teu kudu nu mimiti aggress.
Teu Nabi, Salla Allahu alihi wa sallam, nu instigated kaayaan perang, persecuted, atawa pillaged, sabalikna, nya éta nu Koraysh anu aya di aggressors muka. Ayeuna, idin kungsi datang ka kaum muslimin ka ngeceskeun sorangan, nangtung pikeun hak, sarta nyokot deui naon anu geus dicokot ku baturti maranehna. Time diperyogikeun yen muslim teh kudu demonstrate nu maranéhanana éta teu hiji éntitas lemah ka dicokot mangpaatkeun atawa exterminated jeung ayeuna Allah geus dibikeun eta idin tarung maranéhanana anu perang ngalawan eta maranéhanana dijieun sorangan ka demonstrate tekad maranéhanana.
Jeung mungkin anceman perang dina cakrawala jeung sorana ngalawan alatan ayana wrongs afforded kana éta hal, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim pihak observasi migran keur nangkep caravans.
Ti waktu ka waktu maranéhanana narima beja ti sekutu maranéhanana gerakan dagang. Tapi, leuwih gampang ti teu, zaman ku jaman warta nepi maneh, caravans Koraysh anu nowhere nepi ka kapanggih. Tapi, waktu ieu mah wasted salaku perjangjian suksés anu disawalakeun jeung sababaraha suku Badui sapanjangbasisir Laut Beureum.
Dina Ramadan 1H, (Maret 623 CE) Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim kaluar hiji detachment diwangun ku 30 Emigrants dina kaayaan lulugu Hamza ka intercept hiji dagang Koraysh. Muslim disadap nu Koraysh di hiji tempat di deukeut Laut Beureum disebut Saif Al-Bahr. Ieu hiji dagang badag tiluratus jelema di antarana saha ieu hina Abu Jahal. Lamun dua pihak encountered silih maranéhanana dijieun sorangan tarung, kumaha Majdi, putra ngirut sacara anu dina watesan alus jeung boh pihak, kajadian jadi aya jeung geus hasil pikeun nyegah karusuhan. Ieu dina kasempetan nu yen Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) méré Muslim banner kahiji maranéhanana nu maranéhanana éta ti ayeuna asup pikeun mawa kana ngempur. Ieu bodas di warna jeung dibikeun ka Kinaz, putra Husain Al-Ghanawi anu jadi bearer standar kahiji.
Dina bulan nu Syawal, 1H (April 623 CE) Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Ubaydah, putra Al Harith sacara kaluar mingpin genep puluh emigrants dina horseback ka tempat anu disebut Batn Rabegh mana maranéhanana papanggih Abu Sufyan pos hiji dagang tina 200 lalaki. Nembak anu disilihtukeurkeun tapi aya no ngempur nu sabenerna,ieu demonstrasi yen muslim teh nya moal aya deui nu bade dicandak Kauntungannana. Ieu dina waktu nu nu Al-Miqdad, putra ngirut Al-Bahrani sarta Utbah, putra Ghazwan Al-Mazini sacara defected ti dagang Koraysh jeung ngagabung Ubaydah. Waktu ieu banner bodas ieu dibawa ku Mistah, putra Athatha Kang, nuputra Al-Muthalib.
Dina bulan Dhul Qa'dah 1H (Méi 623 CE) Nabi dispatched Sa'ad, putra Abu Waqqas 'di kapala kavaleri dua puluh jeung instruksi teu balik salajengna ti hiji tempat anu disebut Al-Kharrar. Maranéhanana nepi ka Al-Kharrar lima poé saterusna ngan ka manggihan yen Koraysh nu ditinggalkeun poé saméméhna. Nu banner bodasieu dibawa ku Al-Miqdad, putra ngirut sacara
Sabelas bulan geus diliwatan saprak hijrah Nabawi lamun, dina gugur, warta tina dagang richly sarat dikawal ku ratus lalaki pakarang dipingpin ku Umayyah, nu kapala Jummah, ieu dilaporkeun. Umayyah ieu salah sahiji lawan greatest Islam sarta jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut kana nubantuan nu Ansar pikeun mantuan nu Muhajirin di ridding sorangan tina adversary maranéhanana jeung seizing nu spoils perang salaku restitution. Tapi, Umayyah jeung dagang-Na eluded eta jeung aya no patepungan.
$ BAB 57 kadua sataun sanggeus Migrasi THE
Dua bulan ka taun kadua sanggeus hijrah teh, warta tina dagang nu sejen dina cara -na pikeun Syria dipingpin ku Abu Sufyan anjog. Para sahabat diatur off dina pilarian tina dagang, tapi warta maranéhanana narima yuswa jeung basa aranjeunna nepi Ushayrah, nu perenahna di Lebak tina Yanbu di deukeut Laut Beureum, adversaries maranéhanana,kawas saméméhna, geus lila musna.
Bulan usum tiis cooler éta kana eta jeung jumlah caravans ka kalér dwindled. Saprak waktu karuhun maranéhanana Hasyim, caravans geus dicokot advantaged sahiji bulan cooler ka meuntas inhospitable, bagian kidul desolate tina gurun ka Yaman.
Ieu di bulan Safar 2H (623 CE) anu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) nangtukeun kaluar babarengan jeung tujuh puluh lalaki anu éta pikeun bagian paling ti Emigrants. Karsa maranéhanana ieu intercept hiji dagang tina onta milik ka Koraysh. Maranéhanana nepi ka Al-Abwas deukeut Waddan nuaya di antara Mekah jeung Madinah tapi manggihan yén dagang ieu henteu deui aya.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diangkat Sa'ad, putra Ubaydah ka dihadiran ka urusan di Madinah bari manéhna jauh.
Antukna Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) spent lima belas poé jeung ngirut, Makhshi Ad-Darami, lulugu pamingpin bangsa Damrah jeung hasil asup hiji pakta non-agresi jeung manehna. Ieu sapuk nu kabeungharan, hirup jeung kaamanan suku Bani Damrah bakal cipta jeung nu maranéhananabisa ngandelkeun pangrojong muslim nyadiakeun maranehna ngalawan agama Allah, di mulang ieu sapuk yén maranéhanana teuing bakal datang ka bantuan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lamun disebut kana. Prosésna nyandak lima belas poé jeung spanduk bodas ieu dibawa ku Hamza.
Dina Rabiulawal 'Al-Awwal 2H (623 CE) Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyerbu sareng dua ratus Sahabat ka Buwat ka intercept hiji dagang Koraysh saratus lalaki di antarana saha ieu Umayyah, putra Khalaf urang. Sabot maranéhanana ngancik Buwat, dagang nu ditinggalkeun.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diangkat Sa'ad, putra Mu'adh ka dihadiran ka urusan di Madinah bari manéhna jauh
Lamun Karz, putra Jabir sarta pihak leutik-Na geus kafir raided nu pastures Madinah dina Rabiulawal 'Al-Awwal 2H (623 CE) jeung looted sababaraha tatanén maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin tujuh puluh lalaki kaluar dina pengejaran tina maranehna. Tapi, waktu anjeunna nepi ka hiji tempat anu disebut Safwan, nu deukeut Badar,manéhna geus teu bisa nyekel nepi sareng maranehna.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diangkat Zayd, putra Haritha pikeun dihadiran ka urusan di Madinah bari manéhna jauh. Waktu ieu banner bodas ieu dibawa ku Ali, putra Abi Tholib urang.
Dina boh bulan Jumada Al-Ula atawa Jumada Al-Akhira dina 2H poe kahiji atawa kadua anak (November / Désémber 623) Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin hiji saratus lima puluh atawa leuwih, tapi teu leuwih ti dua ratus sukarelawan Muslim, kaluar Madinah ka intercept hiji dagang onta milik ka Koraysh.Sabot maranéhanana ngancik Dhil 'Ushaira maranéhanana manggihan dagang tina onta nu ditinggalkeun sababaraha poe samemehna. Ieu dagang tina onta ieu dagang sarua Muslim asalna tadi ridden kaluar ka intercept salaku Koraysh mulang ti Suriah jeung ieu nyumbang kana alesan perangna tina Badar.
Salila ekspedisi ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hasil dina nyieun hiji pakta non-agresi jeung suku Bani Madlij jeung sekutu maranéhanana Bani Dhumrah.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diangkat Abd Al-Asad Al Makhzumi ka dihadiran ka urusan di Madinah dina henteuna-Na. Waktu ieu banner bodas ieu dibawa ku Hamza.
Bulan ieu Rajab 2H (Januari 624) nu ieu salasahiji tina opat bulan suci nu tarung nyaéta impermissible, nalika Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) dispatched Abdullah, putra Jahsh 'jeung dua belas tina Muhajirin tunggang genep onta dina keur ngerjakeun reconnaissance. Saméméh ninggalkeun, Abdullahieu dibikeun parentah ditulis jeung ka teu maca eta nepi ka sanggeus dua poe. Sanggeus lulus dua poé manéhna dibuka hurup jeung maca paréntah pikeun nu ka manéhna lalampahan asup pikeun Nakhlah, nu aya di antara Mekah jeung Ta'if jeung nitenan Koraysh mangka mulang jeung warta. Aya teu Urutan kanarajang dagang teh.
Kana ngahontal lebak tina Nakhlah, dagang ieu observasi. Dagang nu kaasup kafir nonjol ngirut, Al Hadrami, Othman jeung Nawfal, putra Abdullah, Al-Mughirah jeung sajabana, nu ogé transporting consignments tina raisons, jeung foodstuffs séjénna. Muslim Nyanghareupan léma nu naha atawateu narajang sabab ieu bulan Rajab.
Abdullah, putra Jahsh sacara ieu di quandary teu nyaho naon ka maneh, manéhna unsure lamun aturan pre-Islam teu ngalawan salila Bulan Haram masih diterapkeun atawa henteu, jeung pondered deeply kana ayat teh, "Idin dibikeun ka maranéhanana anu ngalawan sabab anu wronged. " 22:39.
Na ngarah menyimpulkan ieu permissible pikeun nyerang jeung panah anu dipecat, salah sahiji nu struck ngirut, putra Al-Hadrami sarta manéhna maot. Othman jeung Al-Hakam dicandak tawanan, kumaha Nawfal lolos. Ayeuna, aya hiji feud getih jeung nu ka contend.
Abdullah jeung Muhajirin balik ka Madinah kalawan tahanan maranéhanana, onta, sarta spoils. Sabot maranéhanana ngancik Madinah maranéhanana kabagi spoils antara sorangan, ninggalkeun hiji-kalima pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngadistribusikaeun salaku amal. Lamun Abdullah jeung para sahabatna nyokot spoils kaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung dibere eta ka anjeunna, anjeunna ditolak pikeun nampa eta reminding eta, "Kuring henteu mesen Anjeun pikeun ngalawan dina Bulan Haram."
Abdullah jeung para sahabatna anu greatly distressed ku refusal Nabawi, kukituna ditegor ku sasama umat Islam maranéhanana pikeun palanggaran maranéhanana tina Bulan Haram. Kafir Madinah nyandak eta kana dirina nyieun isu gede tina zat jeung tuduhan abounded. Sedengkeun pikeun Koraysh, maranéhanana falselynuduh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tina keur tanggung jawab pikeun palanggaran tina Haram Bulan Rajab.
Abdullah jeung para sahabatna anu devastated; teu geus ngahiji maranéhna pikeun henteu patuh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung maranéhanana geus acted ngan sanggeus deal gede jantung-néangan, tapi kanyataan tetep maranéhanana geus teu geus dibéré idin pikeun ngalawan. Sanggeus bari, relief datang ka eta lamunMalaikat Jibril dibawa turun ayat ti Allah nu ngomong:
"Maranéhanana ménta Anjeun ngeunaan Bulan Haram jeung pajoang di jerona.
Ucapkeun: 'Pikeun ngalawan dina bulan ieu mangrupa kuburan (ngalanggar);
tapi pikeun ngawatesan batur ti Path Allah,
jeung disbelief ka Anjeunna, sarta Masjid Suci,
jeung ngaluarkeun pangeusi anak ti dinya nu agung jeung Allah.
Dissension anu leuwih gede ti killing.
Maranehna moal cease tarung ngalawan Anjeun
nepi ka maranehna maksakeun anjeun renounce agama Anjeun, lamun maranehna bisa.
Tapi whosoever anjeun recants ti agama Islam jeung mati hiji unbeliever,
nuliskeun ngaranna bakal annulled di dunya ieu sarta dina langgeng Kahirupan,
sarta maranéhanana kudu jadi para tina Apan, sarta aya maranéhanana bakal hirup salawasna. "
Koran 2: 217
Ayeuna nu ayat ieu geus wangsit, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terang nu Abdullah jeung lalaki-Na geus absolved jeung ditarima hiji kalima tina spoils nu anu saterusna disebarkeun salaku amal.
Abdullah jeung para sahabatna nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), "Sep mudahan we nu ieu bakal kaétang salaku hiji razia nu we lah narima ganjaran nu jadi combatants?" Pikeun maranéhanana leuwih melang ka nampa ganjaran Allah ti spoils duniawi maranéhanana geus repossessed. Nabi (salla Allahualihi wa sallam) dina manner adatnya-Na teu dibales secara langsung jeung waited nepi ka ayat handap dikirim turun ti Allah:
"Tapi jalma anu percaya jeung jelema nu migrate jeung bajoang dina Jalan Allah,
maranéhanana, boga harepan tina Mercy Allah, Allah anu Forgiving, Maha Asih. "
Koran 2: 218
Duit getih ieu mayar ka bapa ngirut jeung captives dileupaskeun. Othman balik ka Mekah di mana anjeunna maot dina disbelief. Tapi, Hakam ditembongkeun nya hayang akur Islam jeung tetep di Madinah. Hakam saterusna jadi syahid di patepungan tina Bi'r Ma'una.
THE Arah solat
Di Madinah aya ayeuna tilu komunitas: Muslim, Jalma tina Kitab jeung kafir. Yahudi jeung sakeupeul tina Nazarenes (pengikut Nabi Isa) jeung Kristen (pengikut Paul), atawa Qur'an nujul kana éta hal 'Jalma tina Kitab', nu ditawarkeun solat maranéhanana di arah ilahar Yerusalem,nya éta aya nu loba nabi anu diajarkeun. Kafir di sisi séjén bakal ngahurungkeun sorangan ka arah loba brahala maranéhanana housed dina confines tina Ka'bah di Mekah.
Ieu ayeuna Sha'ban 2 H. (Pébruari 624 CE) jeung nepi ka waktu éta Nabi geus ditawarkeun solat di arah Yerusalem tinimbang arah Ka'bah. Tapi, jantung nya ieu jauh ti keur netep ngeunaan masalah ieu. Instinctively, manéhna wished pikeun nawarkeun sholat nyanghareup arah Ka'bah,DPR karuhun-Na, nabi Ibrahim jeung Ismail rebuilt jadi loba abad saméméhna, tapi kanyataan yen aya loba brahala di jeung di sakuliah eta dicegah manéhna ti cara eta.
Zat nu ditimbang beurat kana jantungna nepi ka Allah diarahkeun manéhna dina ayat di handap ieu dikirim ka handap dina waktu solat soré asar dina Salasa, sometime di tengah bulan Shaban.
"Kami geus katempo Anjeun ngarobah beungeut anjeun ka arah sawarga teh.
Urang pasti bakal ngahurungkeun Anjeun ka arah nu bakal nyugemakeun anjeun.
Jadi ngahurungkeun beungeut anjeun ka arah Masjid Haram (diwangun ku Ibrahim);
dimana wae Anjeun aya, balikkeun rupa ka éta.
Maranéhanana ka saha Kitab ieu dibikeun nyaho ieu jadi bebeneran ti Gusti maranéhanana.
Allah teu inattentive naon maranehna ngalakukeun.
Tapi sanajan anjeun dibawa maranéhanana ka saha Kitab geus dibikeun saban buktina,
teu bakal narima arah Anjeun, sareng bakal anjeun narima theirs;
nu mana wae nu di antarana atawa bakal narima arah anu séjén.
Lamun sanggeus kabéh pangaweruh nu geus dibikeun Anjeun ngahasilkeun ka hawa nafsu,
maka anjeun pasti bakal di antara harmdoers. "
Koran 2: 144-145
jeung
"Bebeneran Nu asalna ti Gusti Anjeun, jadi teu jadi di antara doubters.
Jeung for everyone nyaeta arah nu manéhna bakal robah.
Jadi ras di kahadean.
Jeung dimana wae Anjeun aya, Allah bakal mawa anjeun ka kabeh babarengan.
Manéhna boga kakuatan leuwih ti sagala hal.
Dimana wae Anjeun ayana muncul,
Ngahurungkeun beungeut anjeun ka arah Masjid Haram.
Ieu pasti kabeneran ti Gusti Anjeun.
Allah teu pernah inattentive tina naon eusina.
Dimana wae Anjeun ayana muncul,
Ngahurungkeun beungeut anjeun ka arah Masjid Haram,
jeung dimana wae Anjeun aya, nyanghareupan ka arah eta,
jadi jalma bakal teu boga argumentasi ngalawan anjeun,
iwal ngarugikeun-doers antara maranehna.
Teu sieun ku maranehna, sieun SUNDA,
kitu mah bakal nyampurnakeun sorangan mah ka anjeun jeung nu bakal dipandu. "
Koran 2: 147-150
Saperti para sahabat anu geus ditawarkeun solat maranéhanana balik Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) nu ninggalkeun Masjid maranéhanana dibikeun ku sababaraha sasama umat Islam maranéhanana anu anu bowing nyanghareup arah Yerusalem. A Companion kajawab eta nyebutkeun, "Demi Allah, kuring tega saksi anu kakarék ditawarkeunbongan jeung Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam) nyanghareup arah Mekah. "kana dédéngéan éta, maranéhanana robah arah maranéhna pikeun nyanghareupan Ka'bah jeung ti waktu éta onward Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na ditawarkeun solat maranéhanana nyanghareup arahtina Ka'bah di Mekah.
Masjid nu ayat-ayat nu anu dikirim ka handap ieu dipikawanoh ti mangka onwards salaku "The Masjid tina Dua Qiblahs" - Qiblah hartina arah solat.
Anjeun bakal ngelingan carita Isra jeung Mirage lamun Allah milih Yerusalem jadi loka pisan Nabawi ngaliwatan langit tinimbang Mekah salaku mahluk tanda pohara signifikan ka Yahudi nu otoritas agama maranéhna geus stripped ti eta jeung dipercayakeun ka Nabi ti bangsa séjén.Parobahan dina arah solat ieu hiji endorsement éta tanda pohara signifikan.
Samemeh Advent tina Nazarenes jeung Kristen, Yahudi diarahkeun solat maranéhanana nuju Yerusalem jeung prided sorangan yen Nazarenes jeung Kristen, sarta nepi nepi ka kiwari, Muslim nu dipigawé sarua. Dina panon Yahudi maranéhanana dianggap eta hiji acknowledgment penting ras sorangan. Tanpajeung mamang hiji, Islam narima signifikan tina Yerusalem salaku loka pisan Suci tapi parobahan arah solat ieu ku no sarana pikeun demean Yerusalem. Tapi ka Yahudi, Yerusalem ieu mah euy tempat Suci eta geus jadi hiji lambang status penting nu dilayanan pikeun ningkatkeun pidangan kakuatan sorangan memproklamirkan maranéhanana.
Lamun Allah robah arah solat ka Ka'bah, Yahudi éta pisan displeased. Maranéhanana ditanggap eta jadi tampikan outright status sosial maranéhanana ieu dibawa ngeunaan hiji resentment komo deeper. Muslim geus teu di kanyataan ditampik significance agama Yerusalem nu aya di sadaya, tapi Ka'bah,DPR nu geus diwangun Ibrahim, DPR munggaran Allah di bumi, geus arah dipilih ku Allah pikeun umat Islam pikeun nyanghareupan mangsa solat.
Geura-giru sanggeus, Yahudi resentment dormant Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pesen dibikeun ka manehna ku Allah mimiti permukaan. Tuduhan palsu nu manéhna neruskeun kawijakan oposisi ngalawan antarana nya éta ilahar, keur loba ayat-ayat nu di bagian anyar anu kaungkap tina bab Sapikakeunaan korupsi concealed tina karuhun maranéhanana jeung wangsit hina maranéhanana hadir poé.
Bangga maranéhanana dicegah eta tina acknowledging nu sababaraha karuhun maranéhanana geus jelas wronged sorangan jeung nu maranéhanana sorangan bakal nuturkeun bagéan Taurat ditarima ka sorangan whilst neglecting atawa kalam bagian séjén.
Yahudi contention nu maranéhanana nya éta bagian nu leuwih Allah dipilih ieu hiji kanyataan indisputable ka jalan mikir sanajan kanyataan yén maranéhanana geus boh defied, ditelasan, atawa ditampik loba nabi maranéhanana kaasup nabi pamungkas maranéhanana, Yesus, Al Masih, putra Mary, nu warned eta nu lamun maranehna teureformasi, nu covenant sakali dibikeun ka maranéhna bakal dibawa kabur ti maranehna.
Di antara Muslim sababaraha nu iman ieu can ka tempo, maranéhanana ogé questioned nu Ngarobah tina Qiblah ka Ka'bah, forgetting anu ngacak ieu teu putusan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tapi nu Allah, anu warned yén Yahudi jeung geus kafir bakal jadi tanda tanya redirection nujeung ceuk di antarana:
"The fools nu dipimilik ku urang bakal ngomong,
'Naon geus dilakukeun ku maranehna ngahurungkeun jauh ti arah maranéhanana nyanghareup?'
Ucapkeun: Asal wetan jeung kulon milik Allah.
Manéhna nungtun saha Anjeunna will to a Path lempeng. '"
Koran 2: 142
"... Urang teu ngarobah arah nu anjeun nyanghareup
iwal Urang bisa apal saha dituturkeun utusan
ti manehna anu ngancik dina kadua heels-Na.
Padahal ieu hiji kanyeri iwal maranéhanana saha Allah geus dipandu.
Allah anu lemah lembut jeung urang, Nu Maha Asih. "
Koran 2: 143
"Soleh teu yen Anjeun nyanghareupan ka arah wétan atawa kulon.
Tapi kabeneran aya percaya Allah,
jeung Poé kamari,
dina malaikat jeung Kitab,
jeung nabi,
jeung méré rizki kumaha ogé cherished,
ka kinsmen, ka yatim, ka malarat, ka traveler malarat,
jeung ka beggars, jeung ka Mekah budak;
nu ngadegkeun solat maranéhanana,
jeung mayar amal wajib ... "
Koran 2: 177
$ BAB 58 PRELUDE TO THE patepungan AT Badar
THE Dagang OF Abu Sufyan
Aya unrest di antarana kafir, Yahudi, jeung munafik Madinah keur unggal boh grudge tribal atawa ras sorangan maranéhanana concealed.
Warta nu Abu Sufyan jeung dagang-Na nya ayeuna lalampahan mulang maranéhanana ti Syria sarat jeung dagangan nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu disebut muslim babarengan jeung informed eta tina hajat pikeun narajang jadi yen muslim teh bisa jadi mibanda sahanteuna sababaraha urut pakaya maranéhanana disimpenka maranehna.
Teu lila sanggeus éta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Talha jeung Sa'id, putra Zayd pikeun reconnoiter wewengkon deukeut désa basisir Hawra nu perenahna kurang leuwih saratus mil ti Madinah. Dina Hawra, Talha jeung Sa'id anu papanggih ku kapala Juhaynah nu nyandak poto eta dina panyalindungan-Najeung concealed eta di imahna nepi ka dagang Abu Sufyan sacara geus diliwatan ku. Pas ieu aman ninggalkeun dua Sahabat hastened deui ka Madinah pikeun nginpokeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tina kabeungharan nu dagang nu maranéhanana diperkirakeun jadi kira-kira lima puluh rebu dinars emas. Maranéhanana ogéinformed manéhna nu dagang ieu hansip ku opat puluh lalaki jeung nu teu bakal lila saméméh maranéhanana dibikeun rélatif deukeut ka Madinah.
THE Konspirasi ANTARA kafir jeung Yahudi
Najan satru maranéhanana, kafir jeung Yahudi Madinah conspired ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tur dikirim kecap ka Abu Sufyan informing manéhna manéhna bisa nyangka bisa kaserang. Abu Sufyan ieu alarmed jeung hired Damdam, putra ngirut Al Ghifari pikeun hasten asup pikeun Mekah ka rally nu Koraysh kakaluar jeung ngiluan manéhna dina mertahankeun dagang minangka manéhna takwa serangan jadi caket.
NEWS Ngahontal Mekah
Damdam teu luang onta diangkat jadi manéhna melesat onto Mekah di Pace break-beuheung. Lamun manéhna nepi ka di Ka'bah manéhna dimutilasi onta-Na, motong off irung sarta nguping, mangka manéhna ngahurungkeun saddle anak cara sabalikna, tore baju-Na deui jeung hareup jeung cried kaluar di luhur sora-Na, "O Koraysh, merchandize Anjeun - etatéh mibanda Abu Sufyan jeung dagang téh nya ngeunaan bisa kaserang ku Muhammad sarta para sahabatna -! mantuan manéhna "
Alarem geura-giru sumebar ngaliwatan unggal saparapat Mekah, pikeun maranehna terang dagang ieu richly sarat sarta ogé, unggal suku geus salah sahiji sorangan nu dibéré bareng jeung eta.
Abu Jahal langsung disebut chieftains Koraysh, Galau, sarta dina kanyataan sadaya lalaki bisa ngalawan, nyiapkeun diri sarta papanggih manéhna dina precincts tina Ka'bah. Utbah, putra Rabia sacara diangkat Panglima-di-Chief maranéhanana jeung Koraysh tentara nu digabungkeun kokotéténgan formidable. Aya teu kurang ti hiji rebutilu ratus prajurit, saratus nu éta Pasukan Kuda jeung genep ratus geus cocog tina armor. Sedengkeun pikeun asupan kadaharan maranéhanana maranéhanana geus angka nu gede ngarupakeun onta.
Bangsa Adi kitu, mutuskeun teu partake dina karusuhan forthcoming jeung tetep balik. Dua jalma séjén ogé ditolak, maranéhanana éta Abu Lahab jeung Umayyah, putra Khalaf urang.
Abu Lahab ka Al-Sakumaha, putra Hisham urang, anu lamun manéhna éta pikeun muka di tempat-Na manéhna baris ngaleupaskeun manéhna ti hutang nu penting tina opat rébu dirham manéhna owed manéhna. Al-Salaku ditarima tawaran diangkat jadi manéhna teu boga cara séjén nu ka repay hutang.
Sedengkeun pikeun Umayyah, manéhna manula jeung rada corpulent, manehna jadi mutuskeun teu balik. Tapi, ngahargaan nya éta ditantang ku Uqbah, putra Abu Mu'ayt sacara nu sought manehna kaluar deukeut Ka'bah jeung wadah tina ngaduruk kai scented jeung dihina manéhna ku cara nyebutkeun, "wangi sorangan jeung ieu - nilik jeung awewe!"Outraged, Umayyah bangun nyebutkeun, "Sep Allah kutuk anjeun jeung naon nu ku anjeun dibawa!" jeung rode off ngagabung ka batur anu geus geus diatur kaluar kalibet Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Samentara éta Abu Sufyan gaya-nyerbu dagang-Na ku beurang peuting sapanjang rute basisir.
Sedengkeun pikeun suku raket patalina jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), kaom of Hasyim jeung Muthalib, maranéhanana teuing geus kedul ngagabung jeung Koraysh. Thalib nyandak parentah boh suku, whilst Al-Abbas jeung Hakim, keponakan Lady Khadijah sacara ti suku Asad dipirig maranehna.
Saméméh ninggalkeun, Al-Abbas nyandak pamajikanana Ummu Fadl ka hiji-gigir jeung ka dirina dina kapercayaan jauh ti ceuli-shot batur kumaha manéhna wished pakaya pikeun dipedar dina acara pupusna sarta ngaranna Abdullah, Kutham, jeung Ubaydullah salaku ahli waris-Na. Ngan Ummu Fadl jeung Al-Abbas éta privy ka paguneman ieu.
THE Lengkah kahiji OF Nabawi Maret
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nangtukeun kaluar ti Madinah dina 12 Ramadan jeung pasukan leutik tina 317 lalaki dina pilarian tina dagang Abu Sufyan urang. Dalapan puluh-genep ti Muhajirin, jeung ti Ansar sawidak hiji datang ti suku Aws jeung saratus tujuh puluh ti suku Khazraj. Tina Muhajirin,Nabi diangkat Ali jadi bearer baku, jeung ti Ansar manéhna diangkat Sa'ad putra Mu'adh.
Teu sakabéh Muslim Madinah éta tiasa nyandak bagian dina patepungan forthcoming, unggal geus alesan valid keur teu attending. Di antara maranéhanana anu tetep balik ieu Othman, nu salaki tina putri Nabawi, Lady Rukiyah. Lady Rukiyah geus dicokot gering sacara serius, jadi Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) compassionately ka Othman tetep di sisi nya. Dina henteuna Nabawi manéhna diangkat Amru, putra Ummu Makhtum pikeun meta salaku pamingpin maranéhanana salaku munafik jeung Yahudi bisa henteu deui dipercaya tetep satia.
Tentara ieu gering dilengkepan jeung geus dibekelan kurang ti nyukupan alatan kaayaan maranéhanana, tapi maranéhanana dipercanten Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam) jadi arwah maranéhanana éta luhur. Antara eta maranéhanana geus tapi tujuh puluh dua mounts - tujuh puluh onta jeung dua kuda milik Az-Zubair Al-Awwam sacaraputra jeung putra Al Miqad Al-Aswad Al-Kindi urang - nu maranéhanana nyokot robah warna ka warna numpang, kadangkala maranéhanana rode pillion dua atawa tilu dina hiji waktu.

UMAIR, Putra abi WAQQAS
A mil atawa jadi luar Madinah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut tentara pikeun halt sarta manggihan yén di anxiousness maranéhna pikeun ngarojong anjeunna, sababaraha Wayang kulit geus ngagabung maranehna. Out of kahadéan manéhna ka eta maranéhanana kudu balik deui jadi ieu aya tempat keur budak jadi nu ngora. Di antarana eta ieu budak ngarannaUmair, putra Abi Waqqas sacara nu cried inconsolably nalika manéhna ka balik, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyandak kasihan asup manehna jeung diidinan manéhna marengan maranehna. Umair dieureunkeun-Na nangis jeung seuri sumebar gedé gede leuwih ti beungeutna salaku lanceukna kokolot, Sa'ad ngagantung pedang di sakumna beuheung-Na. NuNabi (salla Allahu alihi wa sallam) méré Urutan pikeun lumangsungna na ngarah terus Maret maranéhanana southward terus ngahurungkeun ka arah Badar.
THE Pramuka
Ngan di luar Badar perenahna cai-oge di leumpang pasir a. Kana ngahontal pasir teh, pramuka Nabawi indit ka handap pikeun replenish pasokan cai maranéhanana sarta anggap onta maranéhanana inuman. Dina sumur dua putri anu ngawangkong sabab Drew cai, hiji gadis ieu overheard nyebutkeun ka nu sejen, "dagang Nu bakal sumping bohisukan atawa poé saterusna. Kuring bakal bisa dipaké keur maranehna jadi nu bisa ku repay duit mah ngahutang ka anjeun. "Bener ieu beja pramuka geus hoping pikeun, ngarah hastened deui ka camp Nabawi bejakeun ka manéhna.
ABU Sufyan AT THE sumur Badar
Rute quickest ka Mekah iklas ngaliwatan Badar, jadi Abu Sufyan rode dina sateuacanna tina dagang ka pastikeun ieu aman for eta pikeun lumangsungna arah éta. Manéhna nepi ka sumur ngan waktu anu singget sanggeus pramuka nu ditinggalkeun jeung datang di sakuliah hiji manusa tina désa anu kungsi datang ka tarik cai. Abu Sufyan dipéntalamun manéhna geus katempo nu mana wae nu strangers anyar whereupon villager nu ka manéhna hijina strangers anjeunna ngalaman ditempo dua lalaki anu geus datang leuwih ti pasir jeung dieureunkeun ngagambar sababaraha cai.
Abu Sufyan sok kana béjaan nu keur unggal tanda jeung furtively glanced kira-kira pikeun dung sababaraha onta urang. Manéhna retraced nu onta sacara hoof prints nepi pasir jeung kapanggih naon anu néangan jeung nalungtik eta gancang. Salaku manéhna ngéléhkeun dung di satengah jantungna mimiti pon kitu salaku manéhna nempo sababaraha batu tanggal jeung undigestedtanggal serat mangka cried kaluar: "Demi Allah, kadaharan miboga Yathrib!" Sieun awon nya éta dikonfirmasi. Manéhna terang tentara Nabawi teu bisa jadi jauh, whereupon manéhna balik jeung rurusuhan gede ka dagang-Na camped salajengna nepi basisir.
THE Balikna pramuka
Ku ayeuna pramuka geus balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna nu datangna nu dagang sacara ieu caket di Badar. Ieu warta alus, pikeun maranehna mikir sorangan boga leungeun luhur sarta bakal bisa nungkulan nu Koraysh di serangan reuwas.
THE Resolve OF THE MUHAJIRIN AND ANSAR
Amoy éta luhur lamun warta anjog nu hiji tentara nu loba keur kaperluan Koraysh geus diatur kaluar ti Mekah pikeun ngarojong Abu Sufyan. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) wasted waktu no sarta disebut minangka Muhajirin jeung Ansar babarengan pikeun ngabejaan ka eta berita.
Abu Bakar jeung Omar digambarkeun nu Muhajirin jeung Omar acted salaku juru carios maranéhanana. Omar ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu maranéhanana éta hiji sora - maranehanana kudu maju. Saterusna, salah sahiji migran panganyarna, Mikdad ti suku Zuhra, bangun jeung spoke nyebutkeun, "O Rasul Allah, teunaon Allah geus diarahkeun. Urang bakal moal kawas Bani Israil nu ngandika ka Musa, 'Buka jeung Gusti nu gelut jeung, urang kudu ngadagoan di dieu.' Mending, urang ngomong, 'Buka jeung Gusti nu gelut jeung, urang bakal tarung sareng anjeun ka katuhu jeung ka kenca, di hareup jeung di tukang! '"Lamun Nabi (salla Allahu alihi wasallam) kadéngé ieu kecap satia, beungeutna shone nyaho oge kakuatan iman nu Muhajirin urang.
Saterusna Sa'ad, putra Mu'adh Kang, tina Ansar ngadeg nepi sarta ngandika, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) urang percaya anjeun jeung urang percaya naon nu ku anjeun dibawa urang. Urang tega Nyaksikeun yen naon nu geus dibawa ieu bebeneran. Kami geus dibikeun Anjeun sumpah urang ngadenge jeung nurut. Sugan jeung sama sekali nu hayang, urangsareng anjeun. Ku Anjeunna nu dikirim Anjeun sareng kaleresan, lamun menta urang meuntas laut jeung plunged sorangan kana eta, urang bakal ngalakukeun hal nu sarua - no manusa di antarana urang teu bakal ngalakukeunana. Urang teu ngalawan pasamoan isukan musuh urang, urang geus perang saméméh jeung nu jadi relied kana. Insya Allah, wani urang bakal mawacoolness ka panon Anjeun, jadi ngabalukarkeun urang jeung rohmat Allah! "
Aya rejoicing gede, nu Ansar jeung Muhajirin anu ngahiji dina resolve maranéhanana, tacan ngan hiji perkara tina sababaraha taun saméméh ieu, unifikasi saperti geus tangtu bener bener unthinkable.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu greatly pleased ku response Uni maranéhanana jeung ka maranehna jadi jantung alus, sabab Allah, nu Maha Agung geus jangjian manéhna kasuksésan leuwih salah sahiji dua pihak Koraysh, jeung nu komo salaku manéhna spoke eta ieu lamun manéhna bisa nempo musuh maranéhanana jeung bohong sujud.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), bareng jeung pasukan leutik nya ku Sahabat nyerbu ka arah Badar. Kurang ti Maret poé sacara jauh, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut pikeun halt sarta manéhna jeung Abu Bakar rode dina bari basa aranjeunna datang di sakuliah hiji Badui manula. Abu Bakar nanya kaBadui lamun manéhna warta mana wae, tapi Badui ieu licik jeung dipenta pikeun pihak nu maranéhanana belonged; nu Muhammad atawa tina Koraysh. Abu Bakar ka lalaki nu lamun manéhna ka manéhna nu whereabouts unggal pihak manéhna baris ngomong manéhna nu saterusna nya ti. Nu Badui heubeul terang sumur jalur tina gurun jeungka manéhna yén dina pamadegan diangkat jadi pihak Muhammad nu ditinggalkeun Yathrib dina 12 Ramadan, maranéhanana kudu ku ayeuna geus nepi ka éta jeung tempat saperti hiji - estimasi nya ieu nu bener - jeung nu Koraysh kudu pisan deukeut tempat di mana maranéhanana anu jumeneng.
Saterusna manusa di tanya Abu Bakar mana manéhna jeung pendamping-Na nya ti kitu, Abu Bakar teu bisa mampuh dipercanten ieu Badui heubeul wily, jadi anjeunna ngawaler kalawan conundrum palinter nyebutkeun yén maranéhanana éta ti "Ma", nu Arab pikeun cai, salaku manusa dijieun tina cai. Nu Badui ieu wareg jeung jawaban sarta sakudunamanéhna disebut Irak dina akun dua walungan anak.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Abu Bakar balik ka camp maranéhanana jeung lamun peuting murag, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim pikeun Ali, Zubair, jeung Sa'ad bareng jeung para sahabatna maranéhanana jeung ka eta pikeun muka sumur tur tingal lamun saha kungsi aya warta ti musuh maranéhanana, atawa lamunmaranéhanana geus dicokot cai ti sumur.
THE Tahanan Kahiji
Sabot maranéhanana ngancik oge, maranéhanana kapanggih dua lalaki ti Koraysh dieusikan peti maranéhanana cai jeung loading eta onto bék tina onta maranéhanana. Salah sahiji lalaki ieu budak milik barudak Al Hajjaj, ieu teh lain gersang Abu Yasar, ti barudak Al-Salaku.
Stealthily, Ali, Zubair, Sa'ad, sareng anu sanesna overcame eta jeung nyandak poto eta deui ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi tawanan. Waktu maranehna nepi ka di camp, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di jajah dina sholat, ku kituna balaréa dikumpulkeun di kira-kira tahanan jeung dimimitian questioningmaranehna. Nu tahanan ka eta nu maranéhanana éta ngan Koraysh cai-lalaki, whereupon inquisitors maranéhanana mimiti ngéléhkeun eta hoping nu maranéhanana geus lied jeung éta ti dagang teh. Saterusna jelas ka cai-lalaki nu captors maranéhanana hayang ngadéngé eta nyebutkeun maranéhanana éta lalaki Abu Sufyan urang jadi nu retracted kahiji maranéhananangaku jeung ka kaum muslimin naon anu maranéhanana hayang ngadéngé.
Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) menyimpulkan solat, manéhna datang kaluar jeung ka Sahabat nya eta teu kudu geus diperlakukeun tahanan maranéhanana di jalan éta, jeung informed eta nu tahanan maranéhanana éta memang ti Koraysh jeung teu ti Abu Sufyan.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya ku maranehna di mana Koraysh anu camped maranéhanana ka manéhna tanpa paksaan, nu nunjukkeun ayana ka pasir tina Ku'ayki'an, nu camp maranéhanana iklas dina slopes anak di sisi sejenna. Manéhna nanya ukuran tentara tapi nu lalaki éta teu bisa nga-estimasi lobana, tapi ceuk aya-rupa. Bijaksana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tuluy nanya sabaraha onta anu dibantai unggal dintenna pikeun eupan eta sarta ka salapan atawa meureun sapuluh urang. Ti ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu bisa deduce nomer maranéhanana kudu dina lingkup jauhna salapan-ratus ka rébu.
Saterusna manéhna nanya ka tahanan pikeun ngaran pamingpin maranéhanana jeung diajar yen baraya Utbah jeung Shayba éta di antarana eta babarengan jeung Abu Jahal, Abu Bakhtari, Hakim, Nawfal, Al Harith putra Aamir, Tu'aymah, Al Nadr, Zama'h , Umayyah, Nabih, Munabbih, Suhayl, jeung putra ngirut Abu Wudd urang. Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) mangka tos ka pengikut sarta ngomong, "Mekah geus dialungkeun ka anjeun potongan ati anak!" Jeung ti ieu aranjeunna dipikaharti nu bakal ngalawan ngalawan musuh kapala Islam.
RasaA OF Kasalametan
Sanggeus Abu Sufyan kapanggih batu kaping dina dung nu onta, anjeunna mutuskeun pikeun nyokot rute basisir deui ka Mekah perasaan percaya diri yén anjeunna ngalaman lolos serangan. Manéhna ayeuna dirasakeun rasa aman tur dikirim kecap ka anu sasama chieftains-Na nyebutkeun, "Anjeun datang kaluar pikeun nyalametkeun dagang Anjeun, séké Anjeun tur Anjeunsambarangan, tapi Allah geus dikirimkeun ka urang, sabab kitu balik. "
Lamun Abu Jahal kadéngé kecap manéhna rallied lalaki-Na, nyebutkeun, "Demi Allah, urang teu bakal mulang ka nepi ka urang geus nepi ka Badar! Kami baris méakkeun tilu poe aya feasting, slaughtering onta, nginum anggur, jeung katresna bakal muter pikeun urang. Lamun suku Arab séjénna ngadéngé urang maranéhanana baris sakali deui tahan urang luhur diharga diri maranéhanana - datang dina "!
AL AKHNAS AND bangsa ZUHRA
Lamun Al Akhnas, putra Shariq Kang, hiji babaturan deukeut pamingpin bangsa Zuhra kadéngé hajat Abu Jahal Kang, cenah ka sekutu-Na, "Allah geus disimpen Anjeun, sipat jeung séké Anjeun, Makhrama, putra Nawfal Kang, ngan alesan pikeun ménta datang ieu nangtayungan maranéhna; kudu Anjeun jadi ditagihkeun jeung cowardice, ngalepatkeun eta dina kuring aya!no titik bade perang jeung manusa ieu tanpa bati salaku Abu Jahal bakal mibanda urang mah! "The bangsa Zuhra heeded kecap Al Akhnas sarta babarengan maranéhanana balik ka Mekah.
Tholib, putra Abu Tholib, jeung paman Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi kedul ridden kaluar jeung Koraysh hating nu dipinkanyaho pajoang ngalawan ganteng nya kitu anjeunna ngalaman supplicated, "O Allah, nya eta teu kahayang mah ngagabung ka Koraysh di jalan, tapi lamun kudu, hayu kuring jadi plunderedjeung teu plunderer, sarta dijadikeun ngawasa jeung teu conqueror teh. "Sababaraha Koraysh direalisasikeun naon ieu di jantung Thalib sarta informed manéhna nu maranéhanana terang, manehna jadi jeung sababaraha batur jeung parasaan sarua balik ka Mekah.
THE Sumur OF YALYAL
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun pengikut pikeun megatkeun camp jeung Maret asup pikeun sumur deukeut Badar saméméh musuh maranéhanana geus kasempetan pikeun ngahontal hal éta. Waktu maranehna nepi ka di Sands tina Yalyal maranéhanana struck camp jeung angon. Allah speaks ieu dina paribasa Koran:
"Lamun anjeun nungkulan ku sare, sakumaha kaamanan ti Anjeunna,
Manéhna dikirim ka handap cai ti langit ka cleanse Anjeun
jeung ka purify Anjeun filth Iblis Kang,
pikeun nguatkeun hate anjeun jeung ka Steady footsteps Anjeun. Bab 8:11
Sabot maranéhanana awoke pasir lemes geus jadi teguh sarta méré berkat Allah sabab Anjeunna geus nyieun Sands sungut sarta gampang meuntas tur jadi muslim meuntas lebak di betah komparatif.
Padahal hujan mantuan Muslim, nya éta halangan ka tentara Koraysh pikeun maranéhanana geus nanjak nu pasir tina Ku'ayki'an nu iklas ka kénca Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na, dina nu sabalikna sisi lebak tina Badar.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka salah sahiji loba sumur, manéhna disebut halt a. Hubab, putra Al Mundhir Kang, hiji Ansar, ditilik jeung nanyakeun, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), nya éta tempat ieu Allah geus nyieun dipikawanoh ka anjeun ti anu urang nu kudu ngayakeun maju atawa mundur,atawa eta hiji perkara pamadegan; strategi perang? "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jawab yén ieu perkara pamadegan, whereupon Hubab ceuk nu di pamadegan nya eta ieu teu tempat pangalusna pikeun nyieun sorangan. Manéhna disarankan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu bakal lobaleuwih alus nepi ka Maret asup ka salah sahiji sumur nu leuwih gede, leuwih deukeut kana Koraysh, jeung nu sakali maranéhna geus situated sorangan, pikeun ngirim gugus kaluar pikeun maluruh sumur sésana jeung nyolok eta supados Koraysh bakal dicabut cai. Manéhna ogé disarankan nu reservoir hiji kudu ngali ngandung cai ti sumur.Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu syukur for aya ngaran sarta disatujuan rencana, sarta jadi basa aranjeunna nepi ka hiji nu leuwih gede oge waktu no ieu leungit mawa kaluar rencana Hubbub urang.
Sa'ad, putra Mu'adh sacara ieu patali pikeun kaamanan Nabawi jadi manéhna indit manéhna nyebutkeun, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), hayu urang ngadegkeun panyumputan pikeun anjeun jeung ngajaga onta anjeun dina kesiapan gigireun eta . Lamun Allah méré urang kakuatan nalika urang papanggih musuh urang bakal jadi victorious, tapi lamun geusteu ditulis, Anjeun bisa numpak jeung ngumpulkeun deui maranéhanana we kenca balik. Maranéhanana cinta anjeun salaku loba sakumaha nu ayeuna urang teu sarta bakal kungsi geus tetep balik lamun maranehna geus dipikawanoh aya ieu bade jadi hiji patepungan. Allah bakal nangtayungan anjeun, sarta maranéhanana baris méré Anjeun nasihat alus sarta ngalawan di sisi Anjeun. "The Nabi (salla Allahu alihi wasallam) thanked manéhna pikeun thoughtfulness-Na, muji manéhna terus supplicated pikeun berkah kana manéhna jeung saterusna panyumputan hiji ieu diwangun ti cabang kalapa sawit.
HOURS Saméméh patepungan THE
Ieu peuting Jumaah, 17 Ramadan jeung salaku tilu ratus tilu belas percaya netep sorangan for geus peuting, Allah dina Mercy-Na dikirim ka handap kana eta hiji Maha Agung, sare tentram sahingga basa aranjeunna awoke pikeun nawarkeun solat maranéhanana isuk-isuk maranéhanana dirasakeun sagemblengna refreshed jeung disusun pikeunkonflik.
Samentara éta di camp séjén, tentara Koraysh jeung badag tentara maranéhanana, dilengkepan ogé diaduk jeung Cut Nyak Dien sabab dijieun jalan jeung onta maranéhna pikeun luhur Ku'ayki'an. Ditambahkeun ka nu sieun maranéhanana yén bangsa Banu Bakar jeung saha maranéhanana geus hubungan mumusuhan bakal narajang eta di pungkur maranéhanana.Ieu saterusna nu Iblis mucunghul kana éta hal dina kedok tina Suraka, putra Malik sarta ka aranjeunna, "I ngajamin teu ngarugikeun bakal datang ka anjeun ti tukangeun."
Allah nyebutkeun, "Jeung lamun Iblis dijieun éléh ngintip maranéhanana sigana nu adil ka maranehna.
Cenah, 'hiji No bakal nalukkeun Anjeun poe ieu.
Kuring bakal jadi Jurusalamet anjeun. '"Bab 8:48
Ku waktu nu Koraysh nepi ka di luhur pasir panonpoé geus geus risen jeung maranehna katempo ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Sanggeus ningali tentara, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated nyebutkeun, "O Allah, nu Koraysh aya di dieu. Dina kaadigungan jeung sombong maranéhanana datang, nentangAnjeun jeung belying Rasul Anjeun. O Pangéran, méré ka urang bantuan anjeun nu Anjeun jangji. O Pangéran, ngancurkeun eta poe ieu. "
Arrogantly, salaku Koraysh maju Abu Jahal supplicated pikeun Koraysh nyebutkeun, "lord Kami, salah sahiji ti dua pihak anu unkind ka baraya sarta geus dibawa urang naon we teu nyaho -! Ngancurkeun manéhna poé ieu" Nu Koraysh éta percaya diri jumlah punjul maranéhna jeung pangalaman bakal assure meunangna maranéhanana jeungkukituna mulangkeun eta ka urut GENGSI maranéhanana jeung suku-suku Arab nu sejen, tapi paling importantly naksir Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na sakali jeung pikeun kabéh.
Teu lila sanggeus, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) chanced nempo Utbah, putra Rabia Kang, tunggang hiji onta beureum jeung ceuk ka Sahabat-Na, "Lamun aya nu mana wae nu alus di sakabehna mibanda mana wae salah sahijina, eta bakal jeung ieu manusa tunggang nu onta beureum. Lamun maranéhanana nurut manéhna maranéhanana baris nyokot jalur katuhu. "
Nu Koraysh oge kagungan tetempoan tina iman jeung éta reuwas pikeun manggihan maranéhanana éta jadi sababaraha jeung pikiran sugan meureun aya deui pasukan nu leuwih concealed wae ka pungkur. Sabot maranéhanana ngancik lebak, nu Koraysh dijieun camp maranéhanana tur dikirim Umair anak Wahab Al-Jumahi dina horseback naksir nomer maranéhananatur tingal lamun aya di kanyataan nu mana wae nu bala concealed. Lamun Umair balik, manéhna memproklamirkan, "O lalaki tina Koraysh mah, geus katempo onta mawa maot. Lalaki ieu teu boga pertahanan atawa ngungsi, maranehna geus ngan pedang maranéhanana, tapi kuring teu mikir nu mana wae nu lalaki di antarana bakal ditelasan saméméh manehna geus mimiti ditelasan salah sahijiurang. Komo lamun unggal pihak éta maehan séjénna dina jumlah sarua naon alus bakal aya ditinggalkeun dina kahirupan sanggeus kitu, naon anu bakal maneh! "
Kana dédéngéan Umair, Hakim ti suku Asad, nu ganteng tina Lady Khadijah indit lempeng ka Utbah, bapa Waleed jeung lalaki tina Abdu Syams. Utbah geus consented ngagabung ka Koraysh ngalawan mu'min dina akun tina kinsmen paéh-Na, lanceukna tina Aamir Al Hadrami, ditelasan di Nakhlah salilanu Bulan Haram. Lamun Hakim kapanggih Utbah cenah. "Anjeun téh manusa greatest, nu lord tina Koraysh, jeung hiji anu diturut. Dupi anjeun resep lalaki pikeun nginget Anjeun sareng muji pikeun sadaya waktu?" Utbah ditanya, "Kumaha bisa jadi ieu?" "Diterangkeun eta deui, nu Koraysh pamenta euweuh leuwih ti getih ti Muhammad pikeungetih Al Hadrami, 'jawab Hakim.
Kecap Hakim sacara banding ka Utbah sarta manéhna sapuk whilst encouraging manéhna ogé ngomong kalayan Abu Jahal, tapi Abu Jahal geus salila sababaraha taun sabalikna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ieu nu paling cemas di antara maranehna ka upah perang ngalawan manéhna.
Utbah spoke Nya ke urang nyebutkeun, "O lalaki tina Koraysh, aya sia mangtaun pajoang Muhammad sarta para sahabatna. Lamun anjeun bisa ngelehkeun eta unggal manusa diantara anjeun bakal sok kasampak jeung despise di sejen anu geus maot boh pamanna, dulur misan, atawa kinsmen. Ku sabab, balikkeun deui jeung ninggalkeun Muhammad ka sésanatina Arab. Lamun maranehna sono ka manéhna, anjeun boga kahayang anjeun, di sisi séjén, lamun maranehna teu, Anjeun bakal geus dipintonkeun timer restraint ka arah manéhna. "
Lamun Hakim kapanggih Abu Jahal manéhna oiling jaket nya ku mail jeung conveyed talatah ka manéhna. Abu Jahal ieu infuriated jeung kajawab tentara nu nyebutkeun, "Demi Allah, urang moal ngahurungkeun deui nepika megatkeun antara urang jeung Muhammad." Saterusna manéhna disebut Utbah sieunan hiji, sieun maot keur dirina jeung putrana Abu Hudhayfahnu jadi Muslim.
Pikeun nambah suluh ka seuneu, Abu Jahal disebut kana Aamir, lanceukna tina almarhum ngirut jeung ditantang manehna teu ngantep kasempetan ieu ka dendam lanceukna sacara dieunakeun maot ti manehna. Emosi lumpat luhur jeung Aamir, dina kaayaan marabahaya tradisional tore baju diangkat jadi manéhna screamed di luhur sora-Na, "Woepikeun ngirut, woe pikeun ngirut, "nu incited tentara kénéh salajengna tarung.
Kecap Utbah sacara geus fallen dina Ceuli pireu, sia bakal ngeureunkeun eta ayeuna. Lamun manéhna ngadéngé nu Abu Jahal geus nuduh manéhna tina cowardice sombong nya éta ditantang, manehna jadi searched pikeun hélm hiji ngabuktikeun manéhna salah, tapi ieu teu bisa manggihan hiji badag cukup, jadi manéhna tatu salembar lawon kira-kira sirah pikeun nangtayungan manéhna- Nu olahan ahir for pasea nya éta ayeuna dijalankeun.
ABDULLAH, Putra UMAYYAH ngagabung NABI THE
salla Allahu alihi wa sallam
Abdullah, putra Umayyah Kang, ieu Muslim, kumaha ramana, lulugu pamingpin bangsa Jummah jeung torturer tina Bilal, geus dibawa tekenan ka tega kana putrana kukituna nyegah manéhna ti ngahijikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung baraya-Na -in-hukum, Abu Sabra jeung Abu Hudhayfah di Madinah.
Umayyah geus kapaksa putrana ngagabung manéhna Maret kitu kasempetan kabur ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu geura-giru nampilkeun sorangan salaku ramana jeung combatants séjén éta riweuh jeung olahan maranéhanana pikeun karusuhan. Unnoticed, Abdullah junun dieunakeun jauh jeung dijieun-Nacara ka camp Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Pas anjeunna nepi ka dinya, manehna dijieun lempeng pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung sabab dipapag unggal sumebar kabagjaan gede pisan nu sejen liwat boh rupa maranéhanana.
Sometime saterusna, sababaraha séké Koraysh séjén wani nyieun jalan ka embung mu'min anu dijieun jeung inuman ti dinya. Lamun mu'min nempo ieu aranjeunna Drew zat ka perhatian Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu ka eta, nu mungkinkeun eta nyokot eusian maranéhanana. Jeung iwal nutina Hakim putra Hezam, keponakan Lady Khadijah Kang, sagala nu drank cai anak ditelasan dina konflik dina sapoe.
$ BAB 59 papanggih AT Badar
Salaku Koraysh mimiti muka, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut kana Sahabat pikeun ngabentuk urutan maranéhanana jeung spoke ka poto eta sareng kecap dorongan, sarta maranéhanana terang Allah ieu sareng maranehna. Garis maranéhanana nya éta salaku lempeng salaku panah jeung hiji mahiwal, hiji Ansar ku ngaran Sawad, ngadegrada maju ti sesa, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) indit ka manéhna jeung gently prodded midriff-Na kalawan panah. Sawad nyita kana kasempetan sarta ngandika, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), anjeun geus menyakiti kuring, Allah geus ngutus Anjeun sareng bebeneran jeung kaadilan, jadi kareueuskuring hak mah. "kana ieu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) uncovered midriff sarta Sawad Bent handap sarta dicium eta. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya manéhna naon anu dipenta manéhna ngalakonan whereupon ieu Sawad ngomong, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), jeung urusansabab aya, jeung lamun ditulis, eta ieu mah hayang nu moments kapungkur mah kudu spent sareng anjeun -. nu kulit mah geus keuna kana Hormat "kana dédéngéan ieu qur'an pindah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated ka Allah nanyakeun keur berkah kana Sawad.
Teu lila sanggeus, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nolak ka semah-Na jeung Abu Bakar jeung ngado'a ka Allah tulung. Sanggeus sholat, hiji slumber pondok overtook manéhna jeung kana bangun cenah ka Abu Bakar, "Tiasa janten oge pleased, Allah geus ngutus pitulung-Na ka anjeun. Jibril di dieu jeung di leungeun téh nya rein nutina kuda nu manéhna ngabalukarkeun, jeung manehna angkatan for pasea teh! "
Ku ayeuna tentara Koraysh geus dicokot nearer jeung Allah dina Mercy-Na dijieun nomer maranéhanana mucunghul ka mukmin jadi considerably leuwih leutik batan ka aranjeuna; kafir éta ayeuna ngan jarak pondok ti embung.
Ngarujuk kana wilangan maranéhanana jeung prompts tina Iblis, Allah nyebutkeun dina Qur'an:
"Memang, aya tanda for di anjeun dua tentara nu papanggih di medan perang teh.
Hiji ieu berbenturan dina jalan Allah, jeung musyrik séjén.
Maranéhanana (mu'min) nempo jeung panon maranéhanana yén maranéhanana éta dua kali jumlah sorangan.
Tapi Allah strengthens jeung meunangna-Na saha Anjeunna baris.
Pasti, di nu aya pelajaran keur maranéhanana kasurupan panon. "
Koran 3:13
"Jeung lamun Allah dilakukeun ku maranehna mucunghul ka anjeun dina visi minangka pita leutik,
geus Manéhna némbongkeun eta ka anjeun saloba, wani Anjeun bakal gagal Anjeun
sarta anjeun bakal quarreled leuwih selingkuhan teh.
Tapi Allah disimpen; Manéhna weruh pikiran pangjerona arahna di chests.
Jeung pas papanggih eta, Anjeunna némbongkeun eta dina panon anjeun salaku mahluk saeutik,
jeung turun (jumlah anjeun) di panon maranéhanana
sahingga Allah bisa nangtukeun naon ieu ordained.
Pikeun Allah sagala urusan balik.
Mu'min, lamun minuhan hiji tentara nangtung teguh jeung inget Allah abundantly,
dina pilihan nu Anjeun makmur. Nurut Allah jeung Rasul
jeung teu sengketa ku karana
lest anjeun kudu leungit kawani jeung resolve Anjeun ngaleuleuskeun.
Geus kasabaran - Allah geus kalayan maranéhanana anu sabar.
Ulah jadi kawas maranéhanana anu kenca imahna
elated jeung insolence jeung mintonkeun off ka urang, cegah ku batur ti Path Allah -
tapi Allah ngawengku naon maranehna ngalakukeun.
Jeung lamun Iblis dijieun éléh ngintip maranéhanana sigana adil kana éta hal, kecap manéhna,
'Teu aya manusa bakal nalukkeun Anjeun poe ieu. Kuring bakal jadi Jurusalamet anjeun. '
Tapi lamun dua tentara datang dina tetempoan ti nu séjén Anjeunna nyandak ka heels-Na nyebutkeun,
'Kuring nampik Anjeun, kuring bisa nempo naon teu bisa. Kuring sieun Allah, Allah anu Stern di retribusi. '"
Koran 8: 43-48
Al-Aswad, putra Abdullah Asad sacara ti suku Makhzum, nu dipikanyaho keur kapribadian disagreeable-Na, nu munggaran initiate karusuhan salaku manéhna cried kaluar defiantly, "Kuring bakal inuman ti reservoir maranéhanana, ngancurkeun atawa nu sejenna tilem saméméh ngahontal eta." Hamza, putra Abdul Muthalib sacara ditantang manéhna jeung salaku duadina aktipitas tempur, Hamza struck manéhna jeung gaya saperti nu suku jeung Shin-Na anu severed jeung flew ngaliwatan hawa. Al-Aswad ieu ditangtukeun pikeun minuhan kecap sarta crawled ka arah embung, kumaha Hamza ditelasan manéhna jeung awakna murag ka dinya.
Utbah, putra Rabia Kang, dipirig ku lanceukna Shayba jeung putrana, nya éta di gigireun tangtangan jeung cried kaluar pikeun hiji-ka-hiji ngempur. Tina Ansar, tilu lalaki stepped hareup: maranéhna pisan nu jadi dulur Awf jeung Muawwidh, putra Afra jeung nu sejen, jeung Abdullah, putra Rawaha. Utbah ditanya anu sipatna éta,jeung maranehna ngawaler, "Kami ti Ansar," whereupon Utbah ngawaler, "selingkuhan kami teu sareng anjeun, urang terang, yen Anjeun sarua jeung urang di lineage tapi keukeuh we ngalawan maranéhanana tina ngadeg sarua ti suku urang sorangan." Dina momen éta, batur ti Koraysh disebut kaluar: "Muhammad, ngirim kaluar ngalawan ka urang peers urangti suku urang sorangan! "
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut kana Ubaydah, putra Harith Kang, Hamza jeung Ali pikeun muka mudik papanggih musuh maranéhanana jeung sabab ditilik, nu Koraysh ditanya eta pikeun ngaidentipikasi sorangan. Sanggeus identifications maranéhanana geus dijieun dipikawanoh nu Koraysh ditarima tarung maranehna.
Ubaydah putra Harith perang Utbah, Hamza perang Shayba, jeung Ali perang putra Al Waleed Shayba urang. Gelut antara Ali jeung putra Al Waleed, sarta Hamza jeung Shayba ieu leuwih gancang - boh Ali jeung Hamza ditelasan musuh Allah. Samentara éta Ubaydah jeung Utbah geus struck silih dua kali jeung Ubaydah geusfallen korban. Lamun Hamza jeung Ali nempo naon anu befallen pendamping maranéhanana maranéhanana tos kana Utbah sarta manéhna teu hirup nempo tunggang gunung.
Gently, Hamza jeung Ali dibawa Ubaydah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Leg-Na geus severed sarta manéhna leungiteun jumlah tremendous getih. Lamun manéhna nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna gazed nepi di manéhna jeung nanyakeun, "O Rasul Allah, am mah jadi martir hiji?" "Mémang anjeun,"jawab Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina nada lemes sareng Ubaydah ieu senang. Saterusna Ubaydah ceuk dina sora ngaruksak-Na, "Lamun Abu Thalib éta hirup ayeuna manéhna baris terang yen kecap-Na: 'Kami moal méré manéhna nepi nepi ka urang ngabohong paéh kira-kira manéhna, forgetting awewe jeung barudak urang,' geus kaeusidi kuring. "Ubaydah maot opat atawa lima poé salajengna.
Tilu kaluar ti opat musuh utama Islam nu iklas paéh dina medan perang nu tiwas ku Hamza kukituna nu berhubungan ka hiji wanoja luhur ranking ngaranna Hind, pamajikan Abu Sufyan. Saperti ieu hatred Hind ngeunaan Hamza manéhna swore pikeun nyokot dendam nya pas kasempetan dibere sorangan.

Samemeh tentara maju kana nu séjén, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun Sahabat-Na teu narajang nepi ka manéhna méré kecap jeung ka eta nu di acara maranéhanana kudu manggihan sorangan dikurilingan ku musuh, maranéhanana éta ka tetep di teluk ku showering panah maranéhanana di luhur maranéhananahuluna.
Manéhna ogé ka eta nu di antara Koraysh éta maranéhanana anu geus kapaksa nyokot nepi leungeun ngalawan eta jeung lamun maranehna aya kajadian ka sapatemon nu mana wae nu di antarana, teu kudu maehan eta tapi dicokot captive. Eta jelema éta Al-Abbas, Mamang Nabawi, anak Hasyim jeung Abu Bakhtari anu geus dirojongNabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina sababaraha kali, tapi Abu Bakhtari tiwas.
Samentara éta, adrenaline nu coursed gancang ngaliwatan urat tina Koraysh jeung di anxiousness maranéhna pikeun ngahurungkeun pasea dua panah anu dipecat. Kahiji struck Mihja, nu freedman tina Omar anu jadi percaya gigireun jadi syahid, mangka panah kadua pierced beuheung Haritha, putra Suraka sacarati suku Najjar salaku manéhna drank ti embung.
THE Orde tarung
Dursasana ieu ngeunaan ka dimimitian; Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu ngajemput sakeupeul tina pebbles leutik jeung ceuk salaku manéhna katingali ka arah Koraysh, "Sep rupa maranéhanana jadi defaced," mangka manéhna threw nu pebbles ka arah eta jeung paréntah Sahabat-Na nyebutkeun, "Ayeuna, nangtung luhur jeung ka neruskeun ka arah Paradise.Extent anak ngawengku langit jeung bumi! "
Lamun Umair, putra Hamam Kang, nu ieu tapi heubeul genep belas taun, kadéngé manéhna inquired, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) henteu Paradise ngawengku langit jeung bumi?" "Muhun," jawab manéhna, Umair exclaimed, "Muhun, wah," jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tanya, "Naon ditanyaAnjeun pikeun nyebutkeun ieu ". Umair dijawab," O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) ku Allah mah uttered kecap pikeun nganyatakeun harepan mah bisa jadi hiji nu nyicingan of Paradise. "Whereupon Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) smiled salaku manéhna eweh beja alus, "Anjeun memangsalah sahiji pangeusi anak. "
Jeung kabagjaan di jantungna manéhna nyokot sababaraha kaping ti quiver sarta mimiti dahar, teras direureuhkeun nyebutkeun, "Lamun kuring éta ka salamet nepi ka kuring réngsé dahar kaping ieu, nu memang pasti bakal interval panjang." Jadi manéhna threw turun kaping sésana, plunged kana konflik, jeung perang jeung kawani gede nepi kamanéhna syahid.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) heartened Sahabat-Na nyebutkeun, "Demi Allah, dina nu Hand nyaéta jiwa Muhammad, teu aya manusa ditelasan poé ieu; pajoang ngalawan poto eta sareng unwavering wani, advancing jeung teu retreating, nu Allah baris teu ngabalukarkeun nuliskeun Paradise. " Jangji Paradiseieu ganjaran pangalusna maranéhanana kungsi bisa asa jeung inténsitas Dursasana nu gancangan.
THE RECOMPENSE Abu Jahal
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi maréntahkeun Sahabat pikeun jadi dina katingal-kaluar pikeun Abu Jahal. Dua nonoman Mu'adh, putra ngirut sacara, putra Al Jumuh jeung Mu'awwadh, putra Al Afra bray tetempoan Abu Jahal salaku manéhna rode kuda-Na. Abu Jahal ieu kuat jeung teu cocog keur budak ngora waé, ngarahmutuskeun pikeun nyerang manéhna babarengan jeung leapt kana manéhna ti boh sisi kuda-Na, parah injuring manéhna, ninggalkeun manéhna for paeh salaku kuda-Na lumpat off.

Dua budak lalaki dijieun rurusuhan mun dibejaan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) beja hade jeung ka manéhna maranéhanana geus ditelasan Abu Jahal. Nabi ditaros upami maranehna geus musnah getih ti pedang maranéhanana sarta ka manéhna maranéhanana geus henteu. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) melong pedang jeung ka etakadua geus ditelasan manéhna.
Tapi, Abu Jahal ieu tacan paéh sarta kungsi junun nyusup kana kasalametan sababaraha bushes mana Abdullah, putra Masood sacara datang di sakuliah Abu Jahal dina throes pupus teras nahan suku-Na kana beuheung sarta ngomong, "Allah geus nunda Anjeun pikeun éra , anjeun teh musuh Allah! " Takabur ka ahir, Abu Jahal ngawaler,"Kumaha geus Manéhna shamed kuring, am mah nanaon lian ti manusa anjeun ngeunaan maehan? Kumaha teu tarung nu rék?" whereupon Abdullah informed percaya yén kungsi ni'mat Allah jeung Rasul (salla Allahu alihi wa sallam) mangka neukteuk off sirah-Na nyebutkeun, "Ieu ieu Firaun bangsa ieu!"
MIRACLES Salila patepungan THE
Sapanjang karusuhan, angin kontinyu geus ditiup ngalawan kafir. Allah geus dijawab dina supplication Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na teu di kenca sorangan tarung karusuhan ku sorangan:
"Jeung lamun (Rosul SAW) ngado'a ka Gusti nu tulung,
Manéhna dijawab, 'Kuring keur ngirim ka bantuan Anjeun sarébu malaikat di suksesi.' "
Koran 8: 9
Langsung sanggeus karusuhan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang Wahyu sejen anu informed:
"Bener ieu mah sing saha nu ditelasan ku maranehna, tapi Allah slew eta,
ayakeun ieu, anjeun nu threw di maranehna.
Allah threw di antarana dina pilihan nu Manéhna confers dina mu'min hiji benefit adil.
Mémang, Allah nu dédéngéan, Nyaho. "
Koran 8:17
Kajadian Miraculous lumangsung terus sakuliah patepungan teh. Loba éta jaman lamun mu'min di ngungudag musuh maranéhanana, manggihan kapala kafir bakal mabur off saméméh maranéhna geus kasempetan pikeun nyerang ka maranehna.
Sanggeus karusuhan éta leuwih, salila milarian Sahabat maranéhanana syahid, maranéhanana noticed tanda ngabeuleum kana nu necks tina kafir paéh jeung Drew zat ka perhatian Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka eta nu maranéhanana étanu tanda ditinggalkeun ku pedang tina malaikat. Sababaraha Sahabat éta Maha Agung ka saksian malaikat pajoang barengan eta sarta ngalaporkeun yén hooves kuda maranéhanana kungsi dijamah taneuh.
Kadieunakeun, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke tina angin nyebutkeun yén kahiji geus dibawa ku Malaikat Jibril, babarengan jeung sarébu malaikat. Nu kadua ku Malaikat Mikhail, jeung sarébu malaikat dina flank nya kan. Nu katilu ku Malaikat Israfil jeung sarébu malaikat dina-Naflank kénca, jeung yen malaikat perang barengan mu'min maké turbans jeung salembar lawon nongkrong turun di balik; sebutan pikeun mounts maranéhanana, maranéhanana éta kuda piebald.
Di antarana loba miracles penyembuhan poe ieu nu of Khubayb, putra Yasaf urang. Beuheung Khubayb sacara geus sadaya tapi sliced ​​di satengah jeung sirah-Na ngagantung limply. Lamun manéhna datang saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) Nabi gently repositioned bagian tatu, puffed sababaraha ciduh sarta beuheung-Naieu miraculously dibalikeun.
Ukasha, putra Mihsan Al-Asdi perang jadi teuas, sarta bravely nu pedang-Na peupeus. Manéhna balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta nanya manéhna lamun aya pedang suku jeung nu manéhna bisa ngalawan. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu ngajemput log sarta méré ka manéhna jeung shook eta whereuponlog ieu disulap jadi hiji pedang gleaming lila kuat. Ukasha perang di loba encounters sanggeus Badar jeung pedang miraculous sarta ahirna syahid salaku perang-perangna ngalawan murtad.
THE Awan malaikat
A non-combatant ti suku Ghifar saterusna ka anak Al-Abbas nu salila patepungan manéhna jeung sepupu geus diposisikan sorangan di luhur pasir nyanghareup ka medan perang jeung niat looting sakali karusuhan éta leuwih. Sedengkeun maranéhanana nungguan, hiji awan bodas ditilikpasir, sarta di jerona maranéhanana ngadéngé whinnying kuda jeung sora nu struck teror kana eta nyebutkeun, "Onward, Hayzum!" Dulur misan Nu manusa ieu terrified, ieu teuing pikeun manéhna jeung sirah-Na burst kabuka sarta manéhna maot. Narator dirina ka ibn Al-Abbas anjeunna teuing ampir maot ti teror mutlak.
THE Syuhada
Welas percaya anu syahid dina sapoe. Genep éta ti Muhajirin jeung dalapan ti Ansar. Di antara jajaran maranéhanana éta Umair, lanceukna ngora Sa'ad anu geus pleaded jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), nu mungkinkeun manéhna marengan maranehna.
Lamun waktu datang ka kuburan nu syahid Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) caringly informed Sahabat nya éta awakna teu kudu dikumbah, sakumaha dina Poé Judgement tatu maranéhanana bakal exude jeung seungit tina kasturi, jeung saterusna ieu nu maranéhanana neundeun istirahat.
THE Karugian OF kafir
Sedengkeun pikeun Koraysh, rugi maranéhanana ieu loba kali leuwih gede dibandingkeun Muslim. Tujuh puluh geus kafir ditelasan loba saha éta nu chieftains tina Koraysh jeung salajengna tujuh puluh dicokot captive, pikeun saha séké maranéhanana éta mayar ransoms antara tilu atawa opat rébu dirham unggal. Tapi, Nabi Muhammad(Salla Allahu alihi wa sallam), sok welas asih tur nyetel standar unggul ku freeing loba captives nu kulawarga éta teu bisa mayar Mekah teh.
$ BAB 60 THE dendam OF Bilal AND THE PERSECUTED
Di antarana maranéhanana dicokot tawanan ieu Umayyah, nu persecutor notorious ti impoverished, Muslim underprivileged. Saméméh Islam captor-Na, Abdu ngirut, nu geus ayeuna dicokot ngaran Abdul Rahman, geus babaturan Umayyah urang. Tapi, Umayyah nampik ngakuan manéhna ku ngaran anyar sarta gantina bakal nelepon manéhna Abdulillah,nu ieu bisa ditarima ka Abdul Rahman.
Sanggeus patepungan, sakumaha Abdul Rahman searched di antara paéh pikeun jas surélékna salaku spoils perang, manéhna tertangkap tetempoan tina Umayyah nyekel leungeun putra Ali sacara sarta kadéngé manéhna nelepon out "Abdu ngirut", tapi manéhna teu dipaliré manéhna nepi ka manéhna kajawab manéhna salaku Abdulillah nyebutkeun, "Tiasa teu mawa kuring tawanan mah, leuwih berharga batanmaranéhanana jas surélékna! "jawab Abdul Rahman," Demi Allah, kuring moal! "he he he he threw turun nu jas surélékna.
Abdul Rahman nyandak poto eta boh ku leungeun jeung dipingpin eta ka arah camp teh. Sabab walked, Umayyah ditanya ngaran jalma nu geus dipaké hiji bulu manuk onta dina dada-Na. Abdul Rahman ka manéhna nu man ieu Hamza, whereupon Umayyah commented yén ieu manéhna anu geus harmed eta paling.
Bilal, anu kungsi disiksa unmercifully ku Umayyah bray tetempoan ku Abdul Rahman ngarah tahanan pikeun camp jeung cried kaluar, "Ieu téh mangrupa unbeliever gede, Umayyah, putra Khalaf Kang, nu kitu mah teu hirup salami manehna hirup!" Abdul Rahman retorted, "Éta tahanan mah!" tapi Bilal terus ceurik kaluar,"O helpers Allah teh unbeliever Umayyah gede, putra Khalaf Kang, nu kitu mah teu hirup salami manehna hirup!"
Mu'min geura-giru mimiti ngumpulkeun kira-kira Abdul Rahman, Umayyah, sarta Ali, mangka hiji stepped gancang sarta motong off suku Ali sarta Umayyah screamed kaluar di protes sareng sadaya bisa-Na. Abdul Rahman ka manéhna nu aya nanaon manéhna bisa ngalakonan pikeun manéhna jeung riungan disetél kana dua jeung ditelasan maranehna.
THE Garing-up oge
Lamun datang waktuna kuburan nu dua puluh opat chieftains Koraysh musyrik, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun corpses maranéhna pikeun jadi matak jadi disused, garing-up ogé. Sababaraha poé sanggeus salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kenca Badar manéhna diliwatan ku oge jeung kajawab unggalcorpses ku ngaran maranéhanana nyebutkeun, "Dupi eta geus pleased Anjeun upami Anjeun geus diturut Allah jeung Rasul? Urang geus manggihan naon anu Gusti urang jangji jadi bener, geus kapanggih naon lord Anjeun geus jangji anjeun jadi bener?"
Lamun Omar kadéngé manéhna diomongkeun ka paéh manehna nanyakeun, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), ulah anjeun nyarios ka awak tanpa jiwa?" Thereupon Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) informed manéhna nu maranéhanana memang bisa ngadéngé manéhna leuwih alus ti Omar sempet ngadéngé manéhna ménta.
Sedengkeun pikeun Umayyah, anjeunna teu di kubur jeung comrades diangkat jadi awakna geus ngabareuhan ka extent saperti nu basa aranjeunna usaha nyabut armor nya eta mimiti disintegrate, ngarah katutupan manéhna jeung bumi jeung batu, ninggalkeun manéhna di mana anjeunna geus fallen.
THE Kakubur OF UTBAH
Salaku awak Utbah ieu ngeunaan jadi dialungkeun kana liang kubur babarengan jeung kafir sejenna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tetempoan bray Abu Hudhayfah anu putra Utaba urang.
Compassionately, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquired ngeunaan parasaan-Na, whereupon anjeunna ngawaler, "Teu, teu boga misgivings ngeunaan bapa jeung pupusna, rada mah inget manéhna pikeun hikmah nya, jeung qualities leuwih alus. Kuring geus ngaharepkeun yen anjeunna bakal dipandu ka Islam jeung basa kuring nempo manéhna geus maotdi disbelief eta saddened kuring. "The Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) spoke kindly manéhna terus supplicated pikeun Abu Hudhayfah.
THE Murtad
Di antarana maranéhanana anu geus perang ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) éta Harith, putra Zama'hs; Abu Qays, putra Fakih Kang, putra Al Waleed sacara; Putra Ali Umayyah sacara; jeung Al-Sakumaha, putra Munabbih urang. Sakabéh lalaki ieu geus nganut Islam lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di Mekah, kitu, lamunieu waktu ka migrate kulawarga maranéhanana geus compelled eta tetep balik jeung hasil ka seduce eta sakali deui kana disbelief. Saterusna leuwih anyar, lamun Koraysh ditanya eta ngagabung ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana geus dipigawé jadi tanpa saeutikna ragu. Ayeuna ayat angarujuk kana eta dikirim ka handap.
"Jeung malaikat anu mawa maranéhanana anu wronged sorangan,
bakal nyebutkeun: 'Dina naon kaayaan éta Anjeun?'
Maranehna bakal ngawalon, 'Kami anu tertindas di darat,'
Maranéhanana (malaikat) bakal ngomong,
'Ieu teu bumi Allah cukup lega for di anjeun Urutan nu migrate di dinya? "
Maranéhanana, panyumputan maranéhanana bakal Gehenna (Gasibu), hiji datangna jahat. "
Koran 4:97
$ BAB 61 THE SPOILS perang
Iblis, nu stoned jeung dila'nat, threw bibit discord di antara Muslim anu tadi tapi sababaraha jam saméméh perang jadi hiji ngalawan musuh umum - ayeuna hiji sengketa leuwih sebaran spoils perang mimiti fester.
Sababaraha muslim nu kungsi ngadeg hansip kira-kira Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salila karusuhan ngaku nu sanajan maranéhanana geus teu perang, maranéhanana dijudulan ka babagi tina tahanan, pakarang, jas tina mail, jeung rides. Lamun Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) kadéngénu arguing manéhna langsung nitah nu spoils ka dibawa samemeh manehna jeung ieu antukna hiji Wahyu anyar dikirim ka handap nu disebut ku maranehna balik deui ka zikir Allah, whereupon maranéhanana dirasakeun isin lampah maranéhanana.
"Maranéhanana ménta Anjeun ngeunaan spoils (perang),
Ucapkeun, 'Jang spoils milik Allah jeung Rasulullah saw.
Ku alatan éta, geus sieun Allah, jeung nangtukeun hal katuhu antara anjeun.
Nurut Allah jeung Rasul, lamun Anjeun aya iman. '
Mémang mu'min anu maranéhanana nu gempa hate di nyebut Allah,
jeung lamun ayat Nya recited kana éta hal eta ngaronjat eta dina iman.
Maranéhanana nyaeta jalma anu nunda kapercayaan maranéhanana di Gusti maranéhanana.
Maranéhanana anu taqwa pelak, jeung méakkeun ieu anu mana Kami geus disadiakeun ku maranehna,
Maranéhanana téh, dina bebeneran, mu'min.
Maranéhanana kudu ngabogaan tingkat jeung Gusti jeung panghampura maranéhanana,
jeung rezeki dermawan. "
Koran 8: 1-4
Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) katarima di Wahyu anyar manéhna diangkat putra Abdullah, Ka'bs pikeun nyokot muatan tina spoils.
Ieu ayeuna geus waktuna pikeun nyetél off dina perjalanan mulang ka Madinah jeung saterusna para sahabat bareng jeung tahanan maranéhanana, dijieun siap. Tapi saencan maranéhanana diatur off, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), nyaho nu pengikut-Na anu geus tetep balik di Madinah bakal cemas pikeun warta di antarana, dikirim Abdullah,Putra Rawaha ngeunaan dihareupeun ka Madinah jeung Zayd ka suburbs -na pikeun nepikeun beja tina meunangna Maha Agung maranéhanana.
THE Pengobatan tahanan
Saméméh Islam, lamun feuding Arab dicandak captive, maranéhanana terang maranéhanana bisa nyangka saeutik atawa teu rahmat ti captors maranéhanana. Lamun kafir diajar Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus dibikeun paréntah pikeun nu maranéhanana kudu kabeungkeut tapi diperlakukeun oge, maranéhanana éta reuwas jeung heartened masih salajengnakana diajar nu maranéhanana éta teu balik lapar tapi pikeun ngabagikeun dahareun captors maranéhanana '.
Di antarana tahanan éta sababaraha anggota kulawarga Nabawi sorangan kaasup Suhayl, lulugu tina Aamir, dulur misan jeung urut adi hukum Lady Sawdah, pamajikan Nabawi. Anggota kulawarga séjén éta Nabawi Mamang Al-Abbas, nu kapercayaan tetep disumputkeun sarta diteundeun rusiah. Saterusna, aya AbdAl-Salaku, salaki tina putri Nabawi Lady Zaynab, jeung dua cousins-Na, Nawfal jeung Akil, nu éta ogé nephews Al-Abbas.
Hiji Ansar, salah sahiji Helpers, direbut Al-Abbas jeung nalika Ansar ngaku jang nyokot gambar Al-Abbas 'ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Al-Abbas nyarios, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) , ku Allah ieu teu man ieu nu direbut kuring. kuring direbut ku hiji jalma anu gundul jeung geusnu paling gagah tina rupa, tunggang kuda piebald, tapi kuring geus teu katempo manéhna di antara batur. Nu Ansar exclaimed, "O Rasul Allah, nya ieu mah nu direbut manéhna!" Gently Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawartoskeun Ansar, "Allah, nu Mighty strengthened Anjeun kalayan bantuan hiji malaikat mulya."
Peuting anu sakumaha para sahabat anu disusun sorangan saré, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu melang. Manéhna disliked dipikiran ku pamanna keur kabeungkeut jadi manéhna dikirim kecap anu keur si manéhna jadi untied.
Baheula dina poé nu Musab manggihan yén lanceukna Abu Aziz geus dicokot captive ku salah sahiji Ansar. Lamun manéhna nempo manéhna, manéhna ngahurungkeun ka Ansar nyebutkeun, "ngabeungkeut manéhna ogé, indungna nyaéta beunghar jeung manéhna bisa disusun mayar handsomely pikeun manéhna!" Lamun Abu Aziz kadéngé nyarios lanceukna sacara manéhna exclaimed, "Lanceukna,ieu kumaha anjeun tiasa nyarios sunda ka batur? "Musab ngawaler," Nya eta mah lanceukna di stead Anjeun. "Musab kabukti katuhu, indungna ditawarkeun 4000 dirham pikeun siaran putra nya urang. Tapi, Abu Aziz kungsi poho kumaha sumur Ansar diperlakukeun manéhna sarta bakal mindeng ngomong eta dina taun datang.
NADR AND UKBA
Di antarana captives maranéhanana, para sahabat junun ngalakukeun dua musuh paling mumusuhan maranéhanana - Nadr, ti suku Ad Dharr jeung Uqbah, ti suku Syams.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) contemplated dina naha atawa teu ngantep maranehna hirup, pikeun manéhna terang nu lamun éta tetep hirup bakal, moal aya jeung mamang terus ngangsonan karusuhan salajengna ngalawan maranehna. Tapi, aya kasempetan nu kajadian patepungan kungsi disababkeun ka ngagambarkeunjeung kukituna ngarobah ka Islam. Jeung ieu dina pikiran, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sabar mutuskeun pikeun niténan sikep jeung tindakan maranéhanana saencan nyandak nu mana wae nu léngkah salajengna.
Ku waktu maranéhanana ngancik halt kahiji maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi kasempetan pikeun assess Nadr jeung Uqbah jeung kapanggih eta boh salaku tabah sabab geus sok geus. Euweuh anu robah, jadi manéhna maréntahkeun Ali pikeun nunda Nadr pati jeung Ansar pikeun nunda Uqbah pati.
Tilu poé saméméh ngahontal Madinah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) halted tentara sarta dibagi tahanan jeung spoils perang antara eta jadi yén unggal Companion meunang babagi sarua.
REACTION Di Madinah
Putra Abdullah Rawahah sarta putra Zayd Haritha sacara anu dikirim dina sateuacanna ka Madinah jeung warta tina meunangna Allah geus dibikeun maranehna. Warta tina meunangna Nabawi sumebar kawas wildfire sapanjang City, whereupon Muslim rejoiced jeung méré sukur ka Allah swt.
Sedengkeun pikeun munafik jeung suku Yahudi Hiji-Nadir, Krayzah, jeung Kaynuka, amoy maranéhanana anu dashed. Sadaya anu ngaharepkeun pikeun karuksakan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut nya kitu nu jalan hirup bisa mulang ka kumaha eta geus saméméh datangna di Madinah.
@ KA'B, putra ASHRAF
Saperti ieu disregard pikeun anutan nu loba Yahudi geus dicokot ka nikah pagan Arab, sanajan Yahudi forbade dinya. Ka'b, putra Ashraf sacara geus lahir tina hiji basa Yahudi jeung bapana sok nyembah worshiping ti suku Tayy tapi dina akun indungna keur Jewess hiji, Yahudi ditarima manéhna jadi hijisorangan kana suku nya tina Hiji-Nadir.
Ka'b ieu jegud jeung dipikawanoh puisi kanggo-Na, jeung leuwih ti taun geus jadi hiji pangaruh Hiji-Nadir tribesman. Lamun manéhna ngadéngé béja tina eleh Koraysh, kalawan demise tina loba lamun chieftains anak, manehna teu bisa narima eta jeung nya anu kaungkap pikiran pangjerona arahna diangkat jadi manéhna exclaimed, "Demi Allah, lamunMuhammad geus ditelasan ieu, bisa bojong bumi jadi leuwih alus ti permukaan nya! "Ka'b teu bisa narima warta jadi bener jadi manéhna questioned maranéhanana saha manéhna terang jadi dipercaya, tapi pikeun dismay-Na sadaya dikonfirmasi akun sarua.
Despondent can angered, Ka'b rode off ka Mekah jeung niat inciting nu Koraysh ka dendam sorangan kalayan numpak ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) deui, tapi ieu ayeuna tarung manéhna di Yathrib. Pikeun nambah suluh ka seuneu manéhna diwangun hiji sajak impassioned ngahargaan ka nu lamentedChieftains Koraysh jeung séké maranéhanana fallen, manehna nu terang bakal kindle emosi sarerea di Mekah.
$ BAB 62 Pupusna Lady RUKIYAH, bisa Allah jadi pleased jeung nya
Sanajan ieu waktu elation gede di Madinah, ieu ogé waktu ngenes gede. Teu lila saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kenca pikeun Badar, putri-Na, Lady Rukiyah, geus dicokot gering sacara serius. Geringna nya geus bahan perhatian saperti gede ka Nabi (salla Allahu alihi wasallam) yén anjeunna ngalaman marentahkeun salakina Othman ka tinggal di sisi nya jeung teu marengan ka Badar. Geringna Lady Rukiyah sacara dibuktikeun terminal jeung dina pisan poé Zayd jeung Abdullah dibawa warta tina meunangna glorious, Othman jeung Osama dikubur nya, bisa Allah jadi pleased jeung nya.
Salah sahiji hal kahiji Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu kana-Na mulang ieu ngadatangan makam nya. Lady Fatimah, putri bungsu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu pisan kesel ku leungitna adina nya jeung jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyandak nya ngadatanganalam kubur nya. Sabab ditilik alam kubur nu Lady Fatimah teu bisa withhold ngenes nya jeung loba lawon digulung turun macana nya whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) comforted nya jeung garing jauh lawon nya jeung cloak-Na.
Aya nu kungsi jadi Salah harti leuwih ti instruksi Nabawi ngeunaan extent keu bereavement hiji urang. Omar sempet ngadéngé batur weeping pikeun syahid tina Badar terus deui Lady Rukiyah jeung diucapkeun harshly ka maranehna. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina Omar sacarakecap kasar, manéhna ka manéhna ieu alright, nu mungkinkeun eta ceurik, keur naon asalna tina jantung jeung ti panon ti Allah jeung Mercy Na. Manéhna ngécéskeun yén ieu ngan kaleuwihan tina leungeun jeung basa nu dicaram sabab ieu nu prompts tina Iblis, batu jeung dila'nat. Ku ieu manéhna disebutka adat pagan mana mourners bakal ngéléhkeun dada maranéhanana, ngali paku maranéhanana kana pipi, sarta kasurupan dina manner uncontrollable.
$ BAB 63 batekan CAPTIVES
Nu Koraysh tahanan anjog di Madinah poé sanggeus Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Maranéhanana geus oge cared for urang jeung si dangong Muslim ka arah eta méré Koraysh kasempetan ngalaman Islam dina aksi. Teu ngan geus maranéhanana geus diperlakukeun disangka oge, tapi teu bisabantuan tapi nitenan paripolah Islam considerate muslim ka arah hiji sejen anu geus junun ngarecah naon bakal mucunghul ka Arab lianna salaku béda tribal impregnable jeung hahalang.
THE Léma naon TO DO jeung CAPTIVES
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ayeuna Nyanghareupan hiji situasi anu geus kungsi dibere sorangan saméméh nu ieu jeung naon maneh jeung captives jadi Nabi consulted jeung Abu Bakar jeung Omar. Abu Bakar nyarankeun yen captives ditawar urang Mekah nyebutkeun, "Urang aya hubunganna jeung sakabéh éta, jeung Mekah nuduit bakal nguatkeun urang ngalawan kafir, jeung sugan Allah bakal pituduh ka Islam. "Omar di sisi séjén disarankan killing eta nyebutkeun," Éta pamingpin-pamingpin kafir. "Sanggeus sanggeus kadéngé ti kadua, Nabi condong ka Abu Bakar saran tinimbang putting eta patijeung Mekah hiji, nurutkeun kabeungharan tawanan Kang, antara 4000 jeung 10.000 dirham nu nanya.
Ieu ogé mutuskeun yen jalma Mekah anu aya melek jeung teu bisa mampuh Mekah sorangan bisa ngalakukeunana lamun diajarkeun sapuluh barudak Muslim cara maca jeung nulis. Sakali barudak bisa maca jeung nulis, captive ieu Luncat ka buka.
Tina conto ieu perhatian urang dicokot ka pentingna Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), disimpen dina acquiring pangaweruh Islam jeung ngelingan nu instruksi Allah manéhna lamun Jibril dibawa bagian awal tina Wahyu nu instructs:
"Baca (Rosul SAW) dina Ngaran Alloh, Gusti nu anu nyiptakeun,
dijieun manusa ti hiji (getih) clot.
Baca! Gusti nu Maha berehan,
anu diajarkeun ku kalam,
diajarkeun manusa naon manehna teu nyaho "96:. 1-5
Sedengkeun pikeun maranéhanana anu éta ayakeun jegud atawa melek, Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), dina rahmat-Na dileupaskeun maranehna.
THE Mekah OF SUHAYL
Suhayl, dulur misan Lady Sawdah sarta urut adi beuteung ieu dipasrahkeun di imah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) saperti ieu Al-Sakumaha, nu salaki tina Lady Zaynab, putri Nabawi.
Lamun Suhayl anjog, Lady Sawdah ieu teu di imah, manéhna geus ngadatangan Afra nu putra geus syahid, jadi kana dirina mulang manéhna dicandak ku reuwas pikeun manggihan manéhna linggih di pojok hiji kamar di kamar nya jeung leungeun-Na kabeungkeut.
Lamun séké Suhayl sacara diajar tina jang nyokot gambar-Na maranéhanana dijieun rurusuhan ka Madinah ka negotiate release-Na, sakumaha manéhna dianggap ku loba jadi paling bisa mingpin bangsa Aamir.

Suhayl ieu Malik, putra captive Al Dukhshum, sarta tah ieu sareng anjeunna nu Mekah ieu disawalakeun. Jumlah ieu sapuk kana, kumaha séké Suhayl sacara geus teu dibawa nu Mekah jeung maranehna, jadi manéhna diijinkeun Suhayl balik sareng maranehna pikeun ngangkat jumlah jeung kenca Mikraz, putra Haf sacara balik salaku suretynepi ka maranéhanana mulang.
THE Mekah OF AL-Abbas
Lamun Al-Abbas dibawa saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna ditanya, "Anjeun hiji jelema beunghar, kunaon anjeun teu Mekah sorangan Al-Abbas, jeung nephews Anjeun, Akil jeung Nawfal ogé Utbah, putra ngirut kang? " Al-Abbas ngawaler, "séké My coerced kuring kana ngahijikeun maranehna." Nabi (salla Allahuwa alihi sallam) dijawab, "Allah weruh pangalusna. Sanajan kitu, bakal mucunghul anjeun geus acted ngalawan ka urang, ku alatan éta Mekah hiji disababkeun."
Salaku bagian ti spoils perang Al-Abbas geus bungangang dua puluh potongan emas, jadi manéhna ngingetkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) di antarana sangkan manéhna ngagunakeun anu sakumaha Mekah-Na. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) kadéngé ieu anjeunna ngawaler, "Allah geus dicokot ieu ngajauhan anjeun jeung dibikeunka urang. "Al-Abbas maksa," Kuring teu boga duit! "whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya," Dimana mangka nyaeta duit nu kénca kalawan Ummu Fadl, putri Harith sacara lamun ditinggalkeun Mekah? "
Al-Abbas ieu lengkep dicokot aback jeung exclaimed, "Euweuh iwal Ummu Fadl terang ieu!" whereupon Al-Abbas ransomed sorangan, nephews-Na, jeung Utbah.
$ BAB 64 THE balikna THE KORAYSH ka Mekah
Jalma kahiji pikeun ngahontal Mekah jeung warta tina eleh Koraysh éta Al Haysuman, putra Abdullah Al Khuzai, nu bewailed kanyataan anu jadi loba chieftains maranéhanana geus fallen dina medan perang tina Badar.
Dina tenda badag Zamzam, nu ngarobah Abu Rafi, urut budak Al-Abbas dibébaskeun ku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta pamajikanana Al-Abbas ', Ummu Fadl diuk Asah panah maranéhanana. Maranehna boh geus overjoyed ngadenge beja tina meunangna Nabawi, kumaha maranéhanana dirasakeun ieu leuwih prudentka ngandalikeun kabagjaan maranéhanana.
Sabab diasah panah, Abu Lahab, nu geus teu dicokot bagian dina patepungan tapi dikirim Al-Saperti dina tempat-Na, diasupkeun. Beungeutna kokotéténgan salaku hideung salaku guludug salaku manehna diuk sorangan turun di tungtung nu sejen Kemah jeung nya balik ka arah Abu Rafi.
Teu lila sanggeus, Abu Lahab kadéngé sababaraha batur dina tenda nyebutkeun, "Abu Sufyan, putra Al Harith sacara geus mulang," whereupon manéhna katingali nepi, nempo ganteng sarta disebut manéhna. A riungan leutik dikumpulkeun di kira-kira dua salaku Abu Sufyan ka pamanna, "The fakta aya nu boga Koraysh papanggih musuh urang jeung ngahurungkeun bék maranéhanana.Muslim nunda urang hiber nyokot tahanan sabab pleased, kuring teu ngalepatkeun séké urang sabab Nyanghareupan teu ngan eta, tapi lalaki maké robes bodas tunggang piebald kuda, anu aya antara langit jeung bumi. Maranéhanana luput euweuh jeung teu saurang geus kasempetan. "
Lamun Ummu Fadl jeung Abu Rafi ngadéngé warta tina lalaki di tunggang bodas antara langit jeung bumi, maranéhanana bisa henteu deui ngandung kabagjaan maranéhanana jeung Abu Rafi exclaimed pikeun sadaya ngadangu, "Maranéhanana malaikat!"
THE Pupusna Abu LAHAB
Outburst Abu Rafi sacara ieu leuwih ti Abu Lahab bisa ngabedakeun, dina amukan raging manéhna kapaksa Abu Rafi, saha ieu frail, ka taneuh jeung struck manéhna leuwih jeung leuwih deui. Ummu Fadl grabbed nyekel hiji kutub tenda nu iklas padeukeut jeung sareng sadaya nya bisa pencét adi beuteung nya sirah nu mibanda eta nangis kaluar. "Ulah Anjeun mikir yénAnjeun bisa nyiksa manéhna ngan alatan Al-Abbas mangrupa jauh! "Galuh wounded manehna jadi parah nu sirah nya éta dibeulah kabuka sarta diteundeun bulistir bagian tangkorak-Na. tatu ieu kungsi ka waras, eta tos septic sarta sumebarna racun anak gancang ngaliwatan sakumna-Na awak bitu kana pustules kabuka anu disababkeun pupusna dinaminggu.
Lamun manéhna maot, kulawargana, fearing maranéhanana bisa jadi afflicted jeung kasakit - pikeun maranéhanana takwa ulah kitu jeung kaayaan-Na resembled eta - nya hesitant ka kuburan manéhna jeung ngarah kenca awak buruk-Na decomposing di imahna dua atawa tilu peuting.
Ieu ngan lamun batur ditegor eta niatna nyebutkeun, "Eta ngerakeun, Anjeun kudu isin tina yourselves ninggalkeun bapana Anjeun ka rot di imahna jeung teu kuburan manéhna ti tetempoan manusa!" nu maranehna hal. Jeung kahoream gede jeung ti jarak aman, putra-Na threw cai leuwih awakna,mangka dileungitkeun mayit sarta margi kitu ku tembok hiji dina salembar luhur taneuh luar Mekah jeung threw batu leuwih deui nepika ieu lengkep katutupan.
$ BAB 65 tilu resolusi
Salaku fragmented Koraysh tentara balik imah, nu extent rugi terduga jeung mawa maranéhanana jadi semu nu Koraysh. Unggal poé, Koraysh waited anxiously pikeun kinsmen maranéhna pikeun mulang atawa diajar ti batur naha maranéhanana terang lamun kinsmen maranéhanana éta hirup, paéh atawa dicokot captive.
Ieu takwa, ku hirarki Koraysh sésana, yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal geura-giru diajar yen urang Mekah anu deeply kapangaruhan ku eleh maranéhanana jeung kanalangsaan-stricken, jadi rapat ieu convened di DPR Majelis Permusyawaratan Rakyat.
Ieu diusulkeun nu ngaping kudu nyieun hiji isu kabuka duka maranéhanana jeung dina usaha sangkan bisa zat kaciri cahya, déwan ti chieftains sapuk yen Koraysh kudu molor ngirim duit Mekah jang ngosongkeun kinsmen maranéhanana. Salaku perkara bravado di ngarojong resolusi ieu, bapana ngirut sacara ambekankaluar, "Kedah mah leungit dua kali! Maranéhanana geus ditelasan Hanzalah, ayeuna mah kudu mayar pikeun Mekah tina ngirut! Anggap manéhna cicing jeung maranehna, maranehna bisa ngajaga manéhna salami maranéhanana hayang!"
Salila agung ieu ogé sapuk yén kauntungan ti jualan dagangan nu dagang sacara bakal spent dina rebuilding tentara maranéhanana. Musyawarah ieu nu kudu leuwih gede, dilengkepan leuwih alus, sarta leuwih kuat batan kungsi saméméh jeung ti ayeuna awewe maranéhanana rahayat kudu marengan kana perangpikeun ngarojong maranéhna. Ieu ogé sapuk pikeun ngirim talatah sadaya sekutu maranéhanana sapanjang panjang jeung breadth of Arabia, dijelaskeun ku naha, dina pamadegan maranéhna, maranéhanana kudu ngahiji sareng maranehna ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
THE Pegatna resolusi THE
Pikeun seuseueurna Koraysh séké, perkara nu reureuh ngirim Mekah pikeun leuwih maranéhanana dicinta dibuktikeun teuing hésé, ngarah peupeus resolusi jeung dikirim sasama séké ka Madinah pikeun ngamankeun release maranéhanana.
JUBAIR, Putra MUT'IM
Jubair, putra Mut'im sacara geus dikirim ka Madinah ka Mekah sepupu jeung dua sekutu tribal. Saméméh jeung sanggeus pasamoan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Jubair kungsi kasempetan pikeun ngumbara sabudeureun Madinah mana manéhna nempo komunitas leutik muslim bade ngeunaan bisnis poean maranéhanana, babagi, asihjeung miara keur unggal séjén ku cara anjeunna ngalaman ayakeun ditempo atawa can ngalaman saméméhna. Aya hiji hawa persatuan, rasa tranquility, bakti ka Allah, jeung asih gede pikeun Rasul madhab manéhna indit.
Lamun manéhna papanggih Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna ka manéhna naha manéhna kungsi datang ka Madinah, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke jeung kecap lemes jeung ka manéhna yén lamun ramana anu geus hirup jeung datang ka Mekah eta manéhna teu bakal ditarima eta, rada manéhna bakal dileupaskeuneta tanpa Mekah.
Salaku terangan nu layu jeung sore ditilik, Jubair diawaskeun mu'min nyieun jalan ka Masjid pikeun nawarkeun solat Maghrib. Jubair ngarasa dicokot ka Masjid tapi teu nuliskeun sanajan listened ka solat ti luar.
Peuting éta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) recited bab "The Gunung" anu warns di eta nu dimimitian ti Poé Judgement, konsékuansi, katut hukuman ti kahuruan tina Apan ari keur golongan nu belie dinya. Bab saterusna expounds nu nikmat of Paradise jeung serenity sarta beunghar,ganjaran unending. Jubair kadéngé kumaha Allah tantangan umat manusa jeung Pangabisa-Na pikeun nyieun terus draws perhatian ka henteu mampuh umat manusa pikeun ngalakukeunana:
"Atawa, anu maranéhanana dijieun kaluar ti nanaon?
Atawa, nya éta maranéhanana Birokrat sorangan?
Atawa, tuh maranéhna nyieun langit jeung bumi?
Teu aya kapercayaan maranéhanana anu teu tangtu!
Atawa, nyaéta khasanah Alloh, Gusti nu di buruk maranéhanana?
Atawa, aranjeunna nu controllers? "
Koran 52: 35-37
"Jadi ninggalkeun eta kantos maranéhanana sapatemon Poé maranéhanana tempat maranéhna bakal jadi thunderstruck.
Poé lamun guile maranéhanana teu kudu nulungan eta hiji hal,
jeung teu bakal mantuan.
Pikeun harmdoers aya memang, hukuman samemeh eta,
tapi kalobaannana teu nyaho.
Jeung kudu sabar dina kaayaan Judgement Alloh, Gusti nu,
pasti, anjeun saméméh Mata kami.
Jeung exalt jeung muji Alloh, Gusti nu lamun hudang,
jeung exalt Anjeunna dina peuting
jeung di nyirorot béntang. "
Koran 52: 45-49
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka kecap:
"Jeung kudu sabar dina kaayaan Judgement Alloh, Gusti nu,
pasti, anjeun saméméh Mata kami.
Jeung exalt jeung muji Alloh, Gusti nu lamun hudang,
jeung exalt Anjeunna dina peuting
jeung di nyirorot béntang. "
Jubair ceuk saterusna yén ieu saterusna nu terang kapercayaan ieu sown di jantungna. Sanajan kitu, manéhna nunda ka hiji sisi for jaman ayeuna mahluk, sakumaha duka manéhna ngarasa keur Mamang tercinta-Na Tu'aymah, ditelasan ku Hamza salila Badar dihakan manéhna for geus aya ieu, dina pamadegan-Na, hitungan ngahargaan jadi netep.
THE Mekah OF WALEED
Waleed, nu chieftain tina Makhzum geus ditelasan dina medan perang jeung putrana bungsu, oge ku nu ngaranna sarua, geus dicokot captive jeung dibikeun ka Abdullah, putra Jahsh sarta sawatara para séjénna urang Mekah.
Waleed geus dua baraya lianna, hiji getih lengkep sareng sésana, boh saha anu dijieun lalampahan maranéhanana ka Madinah ka mayar release-Na. Lamun adi satengah-Na, Khalid diajar nu Abdullah bakal narima teu kurang ti opat rébu dirham, manéhna hoream mayar saperti jumlah badag. Hisham, getih full-Naadi ditegor manéhna, nyebutkeun, "Mémang, manéhna teu putra ibu Anjeun!" Thereupon, Khalid dirasakeun isin jeung sapuk mayar jumlah. Tapi, saméméh kasapukan ahir ieu kahontal, Abdullah ieu disarankan anjeunna ogé kudu ménta jaket bapana almarhum maranéhanana ngeunaan armor jeung pakarang. Lamun Khalid diajar tinaieu, manéhna ditembongkeun kitu deui nu sanesna kahoream pikeun bagian jeung possessions bapana, tapi Hisham persuaded manéhna ka bagian sareng maranehna jeung jadi armor jeung pakarang anu dibawa ti Mekah ngarah bisa teu lila dipaké ngalawan Muslim.
Mekah ieu ayeuna dibayar lengkep sareng nu tilu sadulur kenca ka Mekah. Maranehna ngumbara bari cukup basa aranjeunna dirasakeun kudu istirahat. Salaku baraya nyandak sesa maranéhanana, Waleed slipped jauh sarta malik deui kana Madinah mana manéhna indit langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nganut Islam.Lamun baraya-Na awoke, maranéhanana searched pikeun Waleed, tuluy mutuskeun pikeun nuturkeun lagu-Na nu dipingpin ku maranehna balik deui ka Madinah.
Kana ngahontal Kota maranéhanana searched for jeung adi maranéhanana jeung kana manggihan manéhna, Khalid anu pisan ambek, nungtut nyaho naha manéhna sempet ari eta mayar Mekah jeung nyerah armor bapana maranéhanana sacara lamun sakabéh wanci manéhna dimaksudkeun pikeun ngarobah ka Islam jeung cicing jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)di Madinah. Jawaban Waleed sacara ieu langsung, manéhna ka eta nu manéhna teu boga kahayang pikeun jalma mun dipikir yén anjeunna ngalaman dirobah sangkan teu mayar Mekah nu; ieu hiji perkara ngahargaan.
Unwisely, Waleed megatkeun pikeun balik ka Mekah jeung baraya di Urutan pikeun mawa kaduh pikeun Madinah. Pas anjeunna anjog imah manéhna dipenjara jeung ditempatkeun dina hansip beurat ku Ikrimah, putra Abu Jahal Kang, nu uncles Ayyah jeung Salamah geus nganut Islam.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina kaayaan pitiful Waleed, anjeunna kaasup manéhna di supplications-Na bareng jeung Muslim séjénna anu aya cukup malang jadi incarcerated di Mekah.
UMAIR AND putrana
Nu hate tina Ubayy ti suku Jumah, nephews-Na Safwan jeung Umair, kitu ogé loba batur, geus teu softened ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pesen-Na. Ubayy leungiteun lanceukna Umayyah ogé babaturan deukeut-Na Uqbah salila karusuhan. Duka di ieu, gandeng jeungnu humiliation tina loosing papanggih di nu nomer maranéhanana jauh ngaleuwihan maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngan accentuated hatred jeung bitterness maranéhanana.
Umair ngarasa leuwih dihina salaku manéhna geus beurat dina utang jeung ayeuna nu putrana geus dicokot captive manéhna dipiharep boga mayar tebusan a. Umair sacara pisan keur ieu dihakan jeung resentment jeung bitterness ka extent nu manéhna disiapkeun tilem ngusahakeun maehan Nabi (salla Allahu alihiwa sallam). Tapi, perkara hutang-Na kaampeuh manéhna salaku manéhna keukeuh teu ninggalkeun malarat kulawargana.
Safwan, nu saterusna dina suksesi ka bangsa Jumah saprak killing ramana, spoke di rasiah ka Umair. Manéhna ka manéhna éta, lamun manéhna geus ngomong, hijina hal nyekel manéhna balik ti tunggang kaluar maehan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu kanyataan yen manehna teu hayang ninggalkeun kulawarganamalarat, manehna tangtu tega hutang keur manehna, jeung dina acara anu nanaon kudu lumangsung manéhna, manéhna bakal kasampak sanggeus kulawargana. Umair ieu agreeable jeung boh Safwan jeung Umair swore kungsi ka nyingkab susunan maranéhna pikeun saha nepi ka sanggeus acara.
Umair balik imah nyiapkeun dirina pikeun lalampahan jeung manéhna diasah pedang, manéhna smeared sabeulah anak jeung racun jeung sacara saksama disimpen dina cungkup anak mangka ka kulawargana manéhna bade ka Madinah ka Mekah putrana.
Lamun manéhna nepi ka Madinah, manéhna manggihan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) linggih di Masjid. Omar giru disangka karsa Umair sacara lamun manéhna nempo manéhna maké pedang sarta ka sawatara Ansar, nu éta deukeutna, aing jeung sia diuk deukeut ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung jadidina hansip maranéhanana salaku manéhna ngarasa Umair ieu musuh maranéhanana; hiji jalma teu bisa dipercaya.
Umair concealed karsa-Na dina kaayaan kedok lemesna jeung dipapag Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina cara Arab biasana dipapag hiji sarua séjén. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) direspon nyebutkeun, "Allah geus dibikeun ka urang hiji ucapan leuwih hade tinimbang Umair ieu, nya eta 'Peace' nunu ucapan rahayat of Paradise. "
Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquired ngeunaan sipat nya neng, jadi Umair ka manéhna yén anjeunna ngalaman datang dina akun putrana, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya naha manéhna ngagem agama pedang. Disangka, Umair dila'nat pedang dina mangsa, exclaiming, "Kudu maranéhanana dipigawé urang nu mana wae nu alus!"Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke gently manéhna, nanyakeun, "Bejakeun kuring kabeneran Umair, naha geus datang?" Umair ngulang alesan-Na, tuluy jauh kana astonishment-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) informed manéhna verbatim tina paguneman manéhna jeung Safwan disilihtukeurkeun di Mekah. Umaircried kaluar, "Saha geus ka Anjeun ieu, ku Allah aya ngan dua urang hadir -! teu aya hiji nu sejenna" Whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna nu Jibril geus informed manéhna tina paguneman maranéhanana.
Umair ieu di angen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ngadawuh, "Kami disebut Anjeun tukang bohong pas dibawa urang warta of Paradise, muji jadi pikeun Alloh anu geus dipandu kuring Islam. Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya tuhan iwal ti Allah jeung nu Muhammad nyaéta Rasul ". Ieu hiji waktu sukur jeungNabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Sahabat pikeun ngajar adi anyar maranéhanana di Islam cara neneda jeung jang ngosongkeun putrana.
Lampu tina hidayah geus pasti héd sorangan kana Umair. Sometime sanggeus, waktu manehna leuwih boga pangaweruh Islam, manéhna ménta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun idin pikeun balik ka Mekah ku kituna manéhna bisa ngabejaan ka kulawargana jeung baturna. Jeung tah ieu nu Umair ieu dikaruniai pikeun panduan lobatina suku pikeun Islam. Tapi, sahabat hiji-ayeuna-Na, Safwan nampik boga nanaon ka teu kalawan manéhna jeung ditempo manéhna salaku traitor a.
Saperti ieu nu cinta Umair pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu manehna teu bisa tega jadi jauh ti manéhna bulan lila jeung jadi sababaraha sanggeus-Na mulang ka Mekah, anjeunna jeung kulawargana hijrah ka Madinah.
THE Kongkorong OF Lady Khadijah
Lady Zaynab geus nikah Al-Salaku saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus dibere sorana preach jeung salaku kado kawinan ibu nya, Lady Khadijah méré putri nya hiji kongkorong paling éndah, kongkorong paporit nya, hiji nu manéhna ngagem agama mindeng. Jauh ka dismay Lady Zaynab sacara Al-Salaku geus teugeus di antara Islam awal ka Islam jeung hubungan maranéhanana geus teu geus sacaket eta geus sakali geus.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) hijrah ka Madinah, Al-Salaku nampik pikeun ngidinan nya ka migrate jeung sadulur nya ieu geus disababkeun nya ka grieve. Tuluy di poé leuwih anyar, hubungan maranéhanana geus jadi komo leuwih tapis lamun Al-Salaku sided jeung sasama séké sélér tarung ngalawan tercinta nyabapana, sarta ayeuna Al-Salaku kapanggih dirina captive di Madinah.
Lamun Lady Zaynab diajar tina jang nyokot gambar salakina sacara, manéhna dikirim nu necklance Lady Khadijah geus dibikeun nya salaku bagian tina Mekah pikeun ngamankeun release Al-Salaku '. Tapi, lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bray tetempoan tina kongkorong, manéhna geura-giru diakuan salaku sanggeus sakali belonged ka dearly-Napamajikan tercinta Khadijah jeung lawon tina zikir asih swelled luhur jeung ka flowed ti panon-Na, tuluy gently lumpat ka handap beungeut mulya diangkat jadi manéhna laun ceuk ka Sahabat-Na, "Lamun karep, nu mungkinkeun nya boga salaki captive nya jeung mulang ka Mekah anjeun bisa ngalakonan kitu. " Para sahabat direalisasikeun signifikan tinanu kongkorong jeung inget yen Lady Khadijah ieu ibu anu bisa jeung jelema kahiji anu nangkeup Islam. Tembok jadi nungkulan jeung emosi, nu kongkorong nu bareng jeung Mekah éta balik ka Al-Salaku jeung manéhna Luncat ka mulang ka Mekah.
Lamun Al-Salaku balik ka Mekah, anjeunna ka Lady Zaynab nu manéhna sarta putri ngora maranéhanana Umama éta Luncat ka ngiluan bapana. Lady Zaynab ieu delighted jeung mimiti nyieun olahan pikeun perjalanan. Hiji poé Hind, putri Utbah sacara kajadian pikeun nempo packing nya sarta nanya naha manéhna ieu ninggalkeun ka Madinah.Lady Zaynab ieu unsure naha amanah Hind, jadi manéhna jawab jeung jawaban nyingcet sanajan Hind ditawarkeun méré duit nya kitu ogé dibekelan pikeun perjalanan.
Sabulan ka geus ayeuna diliwatan saprak patepungan di Badar jeung saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Zayd, putra Haritha sarta hiji pendamping ka lalampahan ka lebak tina Yajaj, nu perenahna dalapan mil kaluar ti Mekah, jeung ngadagoan Lady Zaynab jeung putri nya aya, tuluy marengan eta onto Madinah.
Waktu ninggalkeun geus anjog, jeung saterusna Lady Zaynab sacara adi beuteung, Kinanah dibawa onta canopied nya for nya jeung saeutik Umama numpang jeung dipingpin jalan kaluar ti Mekah kalawan bow di leungeun.
Lamun Koraysh diajar tina miang Lady Zaynab sacara, a pihak di antarana rode sanggeus nya sarta pamustunganana tertangkap nepi sareng maranehna di lelewek Dhu Tuwa. Habbar, putra Al-Aswad sacara ieu nu mimiti kaanggo jeung kaancam nya menacingly jeung lance diangkat jadi manéhna rode onta teh. Kinanah angkatan bow sarta cried kaluar, "KuAllah, lamun nu mana wae nu salah sahiji Anjeun asalna deukeut urang mah baris nempatkeun tanda panah ngaliwatan manéhna! "The Koraysh terang Kinanah ieu di earnest jeung nolak. Teu lila afterwards, Abu Sufyan anjog ka sababaraha chieftains séjén Koraysh sarta nanya manéhna ka ngarampas pakarang bow-Na ambéh maranéhanana bisa jadi obrolan hal leuwih, jeung Kinanah sapuk.
Abu Sufyan ditegor Kinanah pikeun nyokot Lady Zaynab kaluar ti Mekah di terangan lega pikeun sadaya nempo jeung ditanya naha anjeunna ngalaman dipigawé hal saperti a. "Naha manéhna teu nyaho predicament maranéhanana jeung bisa jadi teu bisa dibawa minangka tanda salajengna tina humiliation jeung kalemahan dina bagian maranéhanana?" manehna nanyakeun manéhna. Abu Sufyan ka manéhna maranehnateu hayang ngajaga nya kitu manéhna kudu mulang nepi ka hal maot turun terus ninggalkeun discreetly ngagabung bapana.
Jeung kitu, Lady Zaynab jeung Kinanah balik ka Mekah jeung waited nepi ka waktu ieu katuhu, saterusna diatur off sakali deui dina lalampahan maranéhna pikeun Yajaj mana arrangements geus sakali leuwih geus dijieun pikeun Zayd jeung pendamping pikeun marengan kulawarga suci dina ka Madinah.
THE Manula ANSAR AND Abu Sufyan
Dina usaha teu leungit beungeut antara Koraysh, Abu Sufyan terus nampik pikeun ngirim duit urang Mekah putrana urang. Tapi, dina mangsa usum jarah tina taun di handap ieu, Abu Sufyan nyita jeung manula Ansar dina-Na mulang ka Madinah ti jarah sarta dikirim kecap nu teu bakal ngaleupaskeun manéhnanepi ka ngirut dirilis. Teu hiji polah menak candak hiji jadi manula jeung tanpa ragu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk pikeun ukar jeung boh anu reunited jeung kulawarga maranéhanana.
SEVEN Poé sanggeus Badar
Ieu ayeuna bulan Syawal, lamun warta anjog yen bangsa Saleem tina Ghatfan anu perencanaan hiji serangan. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) wasted waktu teu jeung rode kaluar jeung Sahabat pikeun lelewek Al Kudr ka Gunung serangan reuwas. Tapi, bangsa Saleem geus ditarimawarta maranéhanana datang jeung ngungsi ninggalkeun balik lima ratus onta nu anu sebaran antara para sahabat salaku spoils perang.

$ BAB 66 THE papacangan AND kawin Lady Fatimah
Dina taun kadua sanggeus Migrasi, ayeuna disebut Hijrah 2, salila bulan Dhul Hija, nu equates kurang leuwih ka era Christian 623/624, Lady Fatimah, putri Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Lady Khadijah , ieu nikah jeung Ali, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna.
Lady Fatimah ieu ayeuna dalapan belas taun umur jeung bapana geus dijieun mention ka kulawargana yén anjeunna mikir Ali, anu kungsi diangkat jeung nya salila sababaraha taun, tapi ayeuna cicing di hiji imah pisan modest deukeut Masjid, bakal jadi salaki nu paling merenah keur dirina. Tapi, masalah anu can netep.
Lady Fatimah ieu teu tanpa suitors. Abu Bakar jeung Omar geus boh ditawarkeun leungeun maranéhna nikah tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nunggak eta nyebutkeun manéhna baris nungguan nepi ka Allah clarified zat teh.
Sababaraha minggu sanggeus patepungan di Badar, nu Ali geus perang jadi bravely, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diajukeun ka Ali nu manéhna bisa jadi kawas menta leungeun Lady Fatimah di nikah. Ali anu geus teuing malu datang ka hareup saméméh ayeuna salaku manéhna miskin pisan jeung teu nganggap dirina jadidina hiji cicingan pikeun nawarkeun Lady Fatimah hiji mas kawin aya gunana jeung Drew perhatian Nabawi ka dinya. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu keuna kana ku humility Ali sarta dipenta, ngarujuk kana sapotong armor manéhna kungsi menang di patepungan tina Badar, "Naon nu ku anjeun dipigawé ku 'Al Hutaymiyah'?" Ali jawab numanéhna masih milik eta, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ceuk ieu kacukupan keur mas kawin putri-Na urang.
Possessions duniawi Ali sacara éta memang meager; sadaya manéhna milik ieu sapotong armor, kulit domba, jeung sapotong heubeul lawon Yemeni nu manéhna dipaké salaku lambaran a. Tapi, ayeuna yén anjeunna ngalaman narima dorongan ti Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manehna nanya Lady Fatimah for jeung leungeun nya di nikah diayana bapana. Ieu adat di maranéhanana Ari kanggo brides-ka-bisa teu ngajawab suitor nya lamun manéhna agreeable ka proposal, jadi Lady Fatimah tetep modeu jempe jeung Ali terang proposal-Na geus ditarima.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut Sahabat-Na bareng jeung ka eta tina nikah diusulkeun tina Ali ka Fatimah. Ali ieu teu hadir dina awal gathering tapi lamun manéhna anjog, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled sarta ngandika, "Allah geus maréntahkeun kuring, nu mungkinkeun Anjeun nikahFatimah jeung mas kawin 400 dirham pérak, ulah anjeun narima? "Jawab Ali nu manéhna ditarima.
Nepi nepi ka kiwari, sababaraha sakola fiqih Islam mertimbangkeun tiiseun malu hiji panganten awewe jeung calon salaku hiji indikasi ditampa ka proposal, lamun proposal ieu unacceptable ka nya manéhna bakal make dipikawanoh.
A Home for Nu Maha Agung pasangan
Salah sahiji Ansar, Haritha, putra Numan Kang, milik loba imah sarta sempet geus dibikeun sababaraha di antarana ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), anu ditarima eta graciously terus méré ka maranéhanana merlukeun. Lady Fatimah terang tina generosity Haritha, sarta ménta bapana lamun bisa jadi mungkin pikeunHaritha ka ogé méré eta hiji. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu horéam pencét kana generosity Haritha Kang, kumaha ogé lamun Haritha diajar nikah forthcoming Lady Fatimah, anjeunna indit langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun, "Naon bae mah geus aya Hormat. Ku Allah,iraha wae anjeun narima nu mana wae nu imah mah, nya méré kuring pelesir leuwih gede ti lamun kuring masih milik maranehna. "Haritha sacara tawaran berehan ieu ditarima jeung Ali jeung panganten awewe-ka-jadi ayeuna kagungan imah awaiting eta-Na.
THE Kawinan
Salaku kado kawinan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) méré putri sarta Ali hiji bed anyaman tina serat Arkanda. A kasur kulit boneka jeung daun lontar, lemes, mandi ku cai-kulit, dua sét keur ngagiling-batu jeung nu ka grind sisikian, sarta dua pitchers earthenware.
Poé pernikahan anjog jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun Bilal pikeun mawa wadah masak badag jeung meuncit onta di préparasi hari raya kawinan. Sanggeus dahareun geus nyiapkeun sarta siap ngaladénan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) patted Fatimah dinasirah nya. Tamu galumbira diajak ka dine one group sanggeus saterusna jadi imah ieu leutik teuing pikeun nampung everyone di waktu nu sami, jeung dulur ate nepi ka maranehna éta wareg. Ayeuna dulur geus didahar, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) rahayu naon tetep dina pot masakjeung méré parentah for deui mun dicokot ka istri-Na jeung talatah nu maranéhanana kudu eupan saha anu datang ka eta ti dinya. Ieu hiji kasempetan pohara bagja jeung hiji oge inget for lila sanggeus.
Lady Fatimah jeung Ali éta jadi dikaruniai tilu putra, jeung dua putri. Putra maranéhanana éta Al Hasan, Al Husain sarta Mohsin anu maot di infancy. Putri maranéhanana éta Ummu Kulthum jeung Zaynab.
$ BAB 67 "Lamun keur Anjeun keur keuna kana kalawan hadé rejeki, maranéhanana GRIEVE"
Suku Yahudi Kaynuka geus diasupkeun kana kontrak mengikat jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ngaliwatan eta anu afforded loba mangpaat. Tapi, hiji bagian integral kasapukan ieu anu maranéhanana ngalakukeunana ayakeun babaturan deukeut, sareng teu mantuan kafir ngalawan Nabi (salla Allahu alihiwa sallam).
Dina beungeut cai, iwal tina taunts minor saeutik, Yahudi jeung munafik mucunghul ka tolerate Muslim. Tapi, resentment jero-rooted festered jeung Yahudi yearned komo leuwih pikeun mulang ti poé heubeul sanajan maranéhanana geus beholden ka idolatrous Arab.
Lamun warta tina meunangna Nabawi ngaliwatan Koraysh di Badar nepi Madinah, urang Yahudi, munafik, jeung maranéhanana anu tetep pagan éta teu bisa conceal disappointment gede maranéhanana. Nu kuciwa éta maranéhanana ti suku Yahudi Kaynuka, domiciled di Kota Madinah, babarengan jeung maranéhananacousins ​​ti suku tina Krayzah jeung Hiji-Nadir anu cicing di wates Madinah; sadaya geus ngaharepkeun yén Koraysh bakal bisa leupas eta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na.
Ieu antukna Allah dikirim ka handap ayat di handap nu rékaman jeung warned Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut nya ku parasaan ieu nyumput:
"Mu'min, teu mawa intimates jeung lian ti Anjeun sorangan.
Maranéhanana luang nganggur uing anjeun, maranéhanana yearn pikeun anjeun sangsara.
Hatred geus dipintonkeun sorangan ti mouths maranéhanana,
jeung naon chests maranéhanana conceal nyaéta can leuwih gede.
Mémang, Kami geus dijieun jelas ka anjeun tanda, lamun ngartos.
Aya nu keur asih maranehna, sarta maranehna teu cinta anjeun.
Anjeun percaya sakabéh Book.
Waktu maranehna nepungan anjeun maranéhanana nyebutkeun, 'Kami percaya.'
Tapi lamun sorangan, maranéhanana ngegel maranéhanana ramo-tips ka anjeun kaluar ti ngamuk.
Ucapkeun, 'paeh di ngamuk Anjeun! Allah geus pangaweruh naon anu aya di chests Anjeun. "
Koran 3: 118-19
Allah ogé Drew perhatian Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut pikeun handap, nyebutkeun:
"Lamun keur Anjeun keur keuna kana jeung pakaya alus, maranéhanana grieve,
tapi lamun jahat befalls anjeun, maranéhanana girang.
Mun anjeun sabar jeung cautious, guile maranéhanana kungsi bakal ngarugikeun anjeun.
Allah ngawengku naon maranehna ngalakukeun. "
Koran 3: 120
Allah ogé dikirim ka handap ayat nu diijinkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun counteract aksi treachery kalawan adil jeung parentah salaku ka kumaha adversaries-Na kudu diolah lamun maranehna kudu condong ka salam, nyebutkeun:
"Lamun sieun treachery ti rupa-sekutu Anjeun,
Anjeun bisa ngaleyurkeun sareng maranehna sarua.
Allah teu sunda teh khianat. "
Koran 8:58
"Lamun maranéhanana condong ka salam, condong ka éta ogé,
teras nahan trust anjeun dina Allah.
Pasti, Manéhna nya éta dédéngéan, nu nyaho. "
Koran 8:61
Samentara éta, jauh ka delight tina Koraysh, maranéhanana direalisasikeun maranéhanana geus sekutu terduga di Madinah, pikeun unggal waktu dagang Yahudi anjog di Mekah, maranéhanana dibawa warta gerakan Nabawi. Jeung tah ieu nu Yahudi mimiti megatkeun perjangjian, kakara salaku gelombang laut gently Gegesik gundukan hijikeusik kana basisir nepi ka euweuh tetep.
$ BAB 68 THE TEMPAT pasar pamingpin bangsa KAYNUKA
Teu lila sanggeus mulang Nabawi ti Badar, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) indit ka tempat pasar Yahudi tina Kaynuka nu ogé frequented ku umat Islam. Manéhna ngaharepkeun kajadian miraculous loba dilaporkeun tina Badar bisa jadi geus keuna hate Yahudi jeung disababkeun ka ngagambarkeun.
Salaku manéhna walked ngaliwatan tempat pasar manéhna diondang ka Islam jeung entreated eta teu ngantep anger Allah datang kana eta jadi eta geus saukur dipigawé sanggeus nu Koraysh. Tapi, uleman-Na murag dina Ceuli pireu jeung batur disebut kaluar dina defiance, "Muhammad, teu bisa fooled ku kaayaan kitu. Anjeun perangngalawan lalaki nu teu nyaho kumaha tarung; nu naha anjeun sanggup pikeun meunangkeun leuwih alus di antarana! Demi Allah, lamun nyieun perang dina urang Anjeun geura-giru bakal nyaho yen urang kakuatan ka reckon jeung! "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu responna sarta malik deui imah.
THE Hinaan OF THE Goldsmith
Sababaraha poé di handap ieu tampikan teh, hiji nona Muslim dijieun cara nya ka pasar sarua jeung ieu dihina cara di luhur hina ku Goldsmith anu saterusna dihijikeun jeung hem pakéan nya ka balik deui nya jadi nu pas manéhna nangtung nepi privates nya jadi kakeunaan . Hiji Ansar kajadian pikeun nempo paripolah ngerakeun jeung datangka bantuan nya. Kecap Sharp anu disilihtukeurkeun nu pamustunganana ngarah ka blows salila nu Goldsmith murag sarta ngahaja ditelasan.
Sakali deui Yahudi anu geus sapuk yén urusan kawas éta ka dibawa saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi ngumbar, threw kasapukan ka angin jeung disusun tarung ngalawan Muslim.
THE FORTRESSES OF KAYNUKA
Loba taun saméméhna, teu jauh ti tempat pasar maranéhanana Yahudi geus diwangun fortresses ngajaga diri di kali gangguan. Fortresses ieu nya geura-giru ka jadi hive aktivitas, jeung dibekelan jeung pakarang keur dikirimkeun ku sadaya mungkin cara nu sadia. Taya sooner kagungan suplai dikirimkeunti urang Yahudi barricaded di jero diri. Nu séké tina Kaynuka wilanganana dua kali nu ti umat Islam anu berjuang di Badar.
Ieu Saptu, 15 Syawal 2H lamun warta tina hajat Kaynuka sacara nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna dikumpulkeun lalaki-Na, dikurilingan nu fortresses, terus dikirim kecap kana éta hal nungtut hiji nyerah aya saratna.
Antukna nelepon naek nepi ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka Ceuli tina chieftains musyrik bangsa Khazrajite. Abdullah, putra Ubayy sacara ieu munafik, nu ngaku manéhna geus asup Islam dimimitian pikeun ngingetkeun urang nya ku silaturahim maranéhanana jeung Yahudi.Tapi Ubadah, hiji chieftain Muslim, ieu gancang pikeun ngingetkeun manéhna yén pakta maranéhanana dijieun jeung Yahudi di taun Isro ku ieu henteu deui existent. Ubadah shrewdly observasi jeung Drew putra perhatian Abdullah Ubayy pikeun kanyataan yén Yahudi geus rusak pakta maranéhanana jeung suku maranéhna leuwih sering dipake tinimbang hiji dijieun kalayanNabi (salla Allahu alihi wa sallam). Kecap Ubadah sacara éta éféktif jeung Abdullah, putra Ubayy sacara ditinggalkeun karsa pikeun pindah ka bantuan Yahudi.
SURRENDER AND EXPULSION
Dua minggu kaliwat, jeung séké tina Kaynuka tetep barricaded di fortresses maranéhanana. Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) waited pikeun jawaban Kaynuka Kang, Abdullah, putra Ubayy sacara sought manehna kaluar cara di luhur belligerent. Sabot dipanggihan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manehna manéhna nungtut,"Muhammad, ngubaran sekutu mah sumur!" Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditolak komen na tos diaktipkeun jauh ti manehna, whereupon putra Abdullah Ubayy sacara nyita manéhna ku beuheung jaket-Na surélékna. Ekspresi beungeut Nabawi robah jeung manéhna ménta manéhna rék dipegatkeun ditahan-Na. Abdullah swore numanéhna henteu kungsi bakal ngalakukeunana nepi ka manéhna narima jangji ti Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), mangka manéhna nungtut nyaho naha ieu hajat pikeun maehan Yahudi. Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) informed percaya yén geus kungsi geus hajat-Na, rada ieu luang kahirupan maranéhanana. Tapi,manéhna informed manéhna nu maranéhanana éta jadi banished jeung possessions maranéhanana nyita. Anjeunna tuluy ka Abdullah lamun manéhna nu dipikahoyong pikeun ngalakukeunana, manéhna bisa pangawal eta pikeun dimana wae maranéhanana wished pikeun nampanan. Abdullah ditarima kaputusan Nabawi tur dikirim kecap ka sekutu-Na, informing eta nasib maranéhanana terus dikawalkaluar ti Arabia ka kota nu disebut Azru'a di Syria.
Sedengkeun pikeun possessions maranéhanana nyita, maranéhanana éta ka greatly enrich nu gudang senjata Muslim, salaku Kaynuka éta smiths kacida ahli sarta loba jas diperlukeun surélékna jeung pakarang éta di antara spoils.
@ KA'B, putra ASHRAF
Yahudi, Ka'b, putra Ashraf sacara, nu geus teu ngan ukur dipake pakaya ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tapi leuwih anyar diwangun sajak nu dilayanan ka aduk jeung BBM emosi tina Koraysh, ayeuna wrote sajak séjén salaku manéhna rode dina awan nya ku infamy. Waktu ieu kitu, ieu teu di pujitina Koraysh, nya éta sajak ditulis dina rasa pisan goréng nu teu ngan didegradasi awewe Muslim tapi dihina maranehna.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) ngadéngé Ka'bs terus aral ngerakeun jeung inciting manéhna maréntahkeun lamun nu mana wae nu Muslim kudu datang di sakuliah manéhna, maranéhanana kudu sono ka manéhna. Ka'b kitu, geus teu balik ka Madinah jeung dipilih pikeun hirup di wétan kidul bénténg Madinah, leuwih ti imah tinasuku Bani Hiji-Nadir.
Muhammad, putra Maslama sacara ngangkat tangtangan jeung nanya ka Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) lamun éta permissible for mun manehna nipu Ka'b, sarta ka ieu. Muhammad, putra Maslama sacara indit ka Ka'b jeung Isa ka manehna, "The manusa (ngarujuk kana Nabi) tungtutan sedekah ti urang, sarta troublingurang, jadi kuring geus datang nginjeum hal ti anjeun. "Ka'b exclaimed," Demi Allah, anjeun geura-giru baris jadi bosen manusa nu! "Muhammad, putra Maslama sacara ngomong," Muhun, ayeuna mah urang geus dituturkeun manéhna, urang teu rék ninggalkeun manéhna kajaba jeung nepi ka urang nempo kumaha zat bakal ngahurungkeun kaluar. Urang Anjeun hoyong nginjeumkeun urang sababaraha ontabeban dahareun. "Ka'b sapuk, tapi geus hiji kaayaan nyieun nyebutkeun," Kuring satuju, kumaha di mulang Anjeun kudu collator hal ka kuring. "putra Maslama sacara tanya," Naon teu Anjeun merlukeun? "Ka'b ngawaler," Collator awewe Anjeun ka kuring. "Manéhna ngawaler," Kumaha urang bisa collator awewe urang ka anjeun basa anjeun nu paling gagah tinaArab? "Ka'b lajeng ngadawuh," Wah, collator putra Anjeun ka kuring ". Pikeun putra ieu Maslama sacara ngawaler," Lamun urang éta pikeun ngalakukeunana maranéhanana bakal abased ku bangsa nyebutkeun 'anjeun jaminan pikeun harga pasangan tina beban onta dahareun ', jeung nu bakal aeb urang, tapi urang disusun collator leungeun urang ka anjeun "jeung nu kabukti bisa ditarima. Ieu waktuna indit jeung anak Maslama sacara cenahna jeung para sahabatna bakal mulang ka manéhna.
Dina peuting nu 14 Rabi'1 3H, putra Muhammad Maslama sarta Abu Na'ila anu Ka'bs suckling adi babarengan jeung putra Abbad Bishar Kang, Harith putra Aws, jeung putra Abu ABS Jabr sacara mulang. Ka'b ngondang putra Maslama sarta Abu Na'ila kana bénténg sarta saterusna indit ka handap sareng maranehna. Salaku maranéhanana bade kaluarPamajikan Ka'bs Yesus, "Kaula ngadangu sora lamun getih nu geus muterna ti manehna." Ka'b ditegor nya nyebutkeun, "Éta taya lian ti adi kuring jeung piara adi kuring Abu Na'ila, jeung manusa berehan halah responna komo ka visitation peuting, sanajan manéhna éta ka diajak tiwas!"
Beforehand, putra Maslama sacara geus ka para sahabatna, "lamun Ka'b asalna, bakal narampa bulu diangkat jadi lamun smelling eta, jeung lamun nempo yén kuring geus nyokot nahan sirah-Na, jurus manéhna." A jarak pondok jauh ti putra bénténg Maslama sacara ceuk ka Ka'b, "Kuring geus kungsi dicium hiji wangi leuwih hade tinimbang nu nu Anjeunnu maké. "jawab Ka'b," Enya mang, kuring geus jeung kuring Jeng anu wanoja paling perfumed of Arabia. "Tuluy putra Maslama sacara dipenta pikeun bau sirah sarta Ka'b lowered sirah nya kitu anjeunna bisa ngalakukeunana . Taya sooner ti putra Maslama sacara geus dicokot nahan sirah-Na para sahabatna nyita Ka'b jeung ditelasan manéhna.
Salila waktu nyerang, Harith ieu wounded jeung leungit loba getih kitu, basa aranjeunna nepi ka Madinah maranéhanana indit lempeng ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna sukses maranéhanana. Sanggeus manéh Harith sacara tatu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diurut sababaraha salvia-Na kana nutatu jeung ku idin Allah eta healed langsung.
News of Ka'bs maot sumebar gancang sakuliah Madinah jeung maranéhanana nu karsa éta ka bisa leupas sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na nya, pikeun waktu keur hesitant pikeun nyokot aksi salajengna.
$ BAB 69 sumpah Abu Sufyan AND THE kajadian OF SAWIQ
Lamun warta tina Ka'bs maot nepi ka Mekah, Abu Sufyan ieu komo leuwih nyaho pikeun nyokot dendam jeung swore sumpah nu teu bakal ngamandian nepi ka manéhna sempet dipingpin hiji serangan ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sabab antara motivations Abu Sufyan sacara ieu yen rating tina Koraysh antara séjén Arabsuku ieu di hiji ieu hajat sadaya waktu lemah sareng Abu Sufyan dina deui ngadegkeun urut posisi maranéhanana.
Ieu ayeuna Dhul-Hijjah 2H, dua bulan sanggeus Badar. Dina kaayaan amukan Abu Sufyan mustered dua ratus lalaki ti sésa tina tentara Koraysh sarta ninggalkeun Mekah ku cara Najd. Sanggeus ngarambat loba poé maranéhanana ngancik hiji waterhole di kira-kira Gunung Thayb, nu perenahna di luar Madinah jeung aya manéhna maréntahkeuntentara pikeun nyerang camp.
Salaku gelap ditilik jeung Muslim di solat di Masjid, Abu Sufyan ventured nepi ka Madinah jeung dijieun lempeng pikeun imah urang Yahudi ngaranna Huyay, putra Akhtab, sarta ngumumkeun dirina minangka manéhna knocked di panto. Huyay nyandak fright jeung nampik pikeun muka panto, jadi Abu Sufyan dijieun jalan kaimah Shalom, putra Mishkam sacara anu ieu mah ngan chief, tapi ogé banker pamingpin bangsa Yahudi Hiji-Nadir. Ayeuna manéhna dijieun paling wilujeng sumping, Shalom ngondang manéhna kana imahna, entertained manéhna jeung dahareun jeung anggur salaku manéhna ditebak alesan for datangna Abu Sufyan sarta ieu hayang pisan mantuan manéhna ngahontal-Nagawang.
Saterusna nu peuting sarua, Abu Sufyan balik ka camp sarta dispatched hiji pihak lalaki-Na onto pinggiran Madinah. Sabot maranéhanana ngancik Al Urayd, hiji suburb Madinah, maranéhanana kapanggih hiji Ansar jeung pendamping-Na tending ka tangkal korma ngora, whereupon maranéhanana diserang jeung ditelasan, teras torched nu karek dipelakrungkun sarta malik deui kana camp.
Lamun warta tina Sahabat syahid nepi ka Ceuli Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna jeung Sahabat-Na rode kaluar dina pengejaran tina aggressors. Sanajan kitu, mun euweuh avail sabab sanggeus mulang marauder Kang, Abu Sufyan maréntahkeun lalaki pikeun megatkeun camp. Dina rurusuhan maranéhna pikeun megatkeun camp maranéhananakenca sababaraha bubur sa'ir nu maranéhanana disebut "Sawiq" balik, pikeun cunduk Badar éta masih pohara seger kana pikiran maranéhanana sarta keukeuh teu nyanghareupan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) deui.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na neruskeun Abu Sufyan nepi ka maranehna nepi ka hiji tempat anu disebut Karkaratu'l Kudr tapi Koraysh éta nowhere di tetempoan jeung ieu panginten euweuh hartina pikeun terus nu mana wae nu salajengna, ngarah balik ka Madinah. Kajadian jadi katelah Kajadian tina Sawiq.
PiwelasTHE Nabi jeung rahmat TO A Badui
Allah honors pangkat jeung status Nabi tercinta urang (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun:
"Kami geus teu dikirim Anjeun (Rosul SAW)
iwal salaku rahmat ka sakabeh alam. "
Koran 21: 107
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi, kungsi nolak atawa komo hesitated méré nanaon jauh. Komo lamun manéhna euweuh di sadaya méré, manehna tangtu ngomong Panaros lamun rék ka salah sahiji padagang di alun, meuli naon bae anjeunna diperlukeun, jeung geus boga muatan ka akun-Na. Pas manéhna dina hiji cicinganka settle matéri manéhna kitu.
Hiji poé salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu jeung Sahabat-Na hiji Badui datang ka manéhna jeung dipénta kado. Saperti ieu adat-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled jeung méré Badui hadiah jeung inquired, "Geus mah geus alus ka anjeun?" Nu Badui abruptly ngawaler, "Teu aya, anjeun kuduhenteu, anjeun geus teu dipigawé ogé. "The Sahabat anu outraged ku kurangna nu Badui ngeunaan tata krama jeung éta ngeunaan ka nangkep manéhna, tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gestured kana éta hal ninggalkeun manéhna sorangan, jeung indit ka kamar-Na.
Sababaraha menit saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nanya ka Badui ngagabung manéhna, ditambahkeun leuwih kurnia-Na, sarta nanya nu nanya sarua. Nu Badui ieu delighted jeung kasinugrahan jeung ngawaler, "Enya, bisa jadi Allah repay anjeun jeung kulawarga anjeun oge!"
Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngadawuh ka Badui, "Naon anu ngomong angered Sahabat mah. Lamun anjeun resep, nyebutkeun kana éta hal naon saukur ceuk anjeun dina ayana mah jadi nu naon bae anu diayakeun ngalawan Anjeun di hate maranéhanana dicabut. " Nu Badui sapuk sarta malik deui kana éta hal, nu ngulan naon anu cenah kaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) mangka kenca.
A pondok bari sanggeus, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik ka Sahabat sarta ngomong, "The conto manusa nu jeung sorangan geus kawas saurang lalaki anu ngabogaan manéhna-onta nu bolted jauh ti manéhna. Tapi lamun urang ngudag sanggeus eta, eta ngan ngajadikeun nya ngaji diri masih salajengna. Saterusna boga ngabejaan jelemaninggalkeun manéhna na nya manéhna-onta, nyebutkeun, "I am leuwih ruku 'jeung leuwih alus ka nya ti anjeun." Saterusna manéhna walks di hareup eta, nyokot sababaraha clods tina kokotor, jeung drive deui nepika asalna jeung kneels. Saterusna manéhna saddles eta jeung mounts dinya. Lamun kuring geus ari maneh naon kungsi pikiran lamun lalaki spoke, Anjeun bakal mibandaditelasan manéhna sarta manéhna bakal asup ka Api. "
Nu kahadéan ikhlas jeung rahmat Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam), sok hadir, manéhna kungsi leungit kasabaran-Na. Allah ngahormatan Nabi-Na, (salla Allahu alihi ieu sallam), ku ngaran manéhna jeung atribut sorangan-Na, atribut tina kajembaran, kahadéan jeung rahmat.
THE Badui AND THE MIMOSA ngalindur
Eta mah can écés dina nu lalampahan carita ieu lumangsung, tapi hiji poé nalika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta sawatara Sahabat-Na anu iinditan maranéhanana ngancik hiji wadi mana maranéhanana papanggih hiji Badui. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya mana manéhna bade jeung Badui jawab manéhnaieu balik ka kulawargana. Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya, "Dupi ieu anjeun resep hal nu alus?" "Anu mana?" inquired nu Badui. "Eta nu tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Allah jeung nu Muhammad nyaéta worshiper jeung Rasul". Nu Badui ditanya, "Sahabaris nanggung saksi ka naon tadi? "Whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngomong," Éta tangkal mimosa. "Tanpa ragu tangkal uprooted sorangan jeung datang shuffling ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi ( salla Allahu alihi wa sallam) nanya ka tangkal ka tega saksi kakabeneran whereupon eta dipastikeun truthfulness tina zat tilu kali saterusna balik ka tempatna.
THE Putra Abu TALHA
Putra ngora Abu Talha sacara geus dicokot pisan gering jeung kulawarga jadi pohara prihatin kaayaan-Na.
Loba salaku manéhna bakal liked, Abu Talha ieu teu bisa cicing ku sisi putrana sacara sakabéh waktu jeung nu ditinggalkeun imah hadir ka hiji perkara nu tangtu, jeung ieu dina mangsa éta para malaikat nyandak jauh jiwa saeutik hiji urang. Aya sedih gede di imah jeung indungna, Ummu Sulaim nanya ka sesa nyarumah tangga teh teu bisa ngomong zat ka Abu Talha nepi ka manéhna sempet dipigawé kitu.
Peuting nu lamun Abu Talha dibalikeun, manehna nanyakeun pamajikanana ngeunaan putrana whereupon manéhna ngawaler, "Manéhna leuwih netep ti manéhna," jeung eweh makan peuting-Na. Sanggeus anjeunna ngalaman didahar, maranéhanana angon babarengan mangka manéhna ngéléhkeun warta manéhna gently, nyebutkeun, "Abu Talha, béjakeun ka kuring, lamun batur lends hal ka nu séjénjeung afterwards nanyakeun for eta deui, bakal borrower nu jadi katuhu pikeun withhold naon ieu injeuman? "Abu Talha dijawab," Teu, "whereupon manéhna laun ngomong," Tuluy asa ganjaran Anjeun ti Allah pikeun nu nu geus overtaken putra anjeun. "Abu Talha jadi kesel jeung exclaimed, "Anjeun tetep kuring di jahiliyah ngeunaan putra urangkaayaan nepi ka sanggeus kami geus babarengan! "
Di handap isuk Abu Talha indit ka Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna naon anu kajadian, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya, "éta anjeun jeung pamajikan anjeun babarengan tadi peuting?" Abu Talha jawab nu maranéhanana anu geus. Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) diangkat leungeun di supplication, nyebutkeun, "O Allah, ngaberkahan eta duanana."
Lamun anak maot Nabi Muhammad (salla Allahu alihi ieu salaam) bakal ngomong, "Lamun hiji anak hiji worshiper Allah mati, Allah inquires ti malaikat-Na, 'Dupi anjeun dicokot kana hak asuh Anjeun jiwa tina anak worshiper kuring?' Maranéhanana ngajawab, 'Sumuhun.' Saterusna Anjeunna inquires: 'Dupi anjeun dicokot kana hak asuh kembangjantung nya? ' Maranéhanana ngajawab, 'Sumuhun.' Saterusna Anjeunna inquires, 'Saterusna naon worshiper My nyebutkeun?' Maranéhanana ngajawab, 'Anjeunna muji Anjeun jeung bore Nyaksikeun yen ka Allah urang milik jeung Anjeunna we lah mulang.' Sanggeus Allah ieu nyebutkeun, 'Bangun nu keur worshiper My agam di Paradise sarta ngaranan eta DPR Puji.' "
Ummu Sulaim geus jadi hamil dina peuting manéhna leungit putra nya jeung salapan bulan ka hareup, sabab anu balik jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ti lalampahan hiji, kontraksi Ummu Sulaim sacara dimimitian. Manéhna terang teu bakal lila saméméh orok nya anjog, jadi Abu Talha ari jeung nya whilst nuNabi (salla Allahu alihi wa sallam) terus asup pikeun Madinah, nu ieu tapi sababaraha halts jauh.
Abu Talha geus sok geus melang ka marengan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) euweuh urusan mana manéhna indit, manehna jadi supplicated ka Allah nyebutkeun, "O Gusti, Nyaho am hayang pisan balik jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam ) dimana wae manéhna mana jeung mun jadi jeung manéhna kana-Na mulang, ayeuna mah Kami nahansalaku Anjeun tempo. "No sooner geus manéhna supplicated ti Ummu Sulaim ngomong," Abu Talha mah, teu aya deui ngarasa nyeri, mugi urang terus. "Jadi maranéhanana terus jeung basa aranjeunna nepi ka Madinah manéhna ngababarkeun hiji budak orok.
Abu Talha nyandak putra orok pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu ngaranna manéhna Abdullah, mangka manéhna chewed kana titimangsa, nempatkeun sababaraha dina sungut orok sarta supplicated pikeun berkah kana orok teh. Abdullah ieu mang anak pisan Maha Agung, waktu anjeunna tumuwuh nepi manéhna salapan putra jeung hiji unggal ieu bisadidugikeun Qur'an ku jantung.
THE TAMAT nu kadua taun HIJRA
Taun kadua sanggeus hijrah ieu teken ka hiji tungtung. Eta geus sataun duanana kabagjaan jeung duka. Di jerona Allah geus dikirim ka handap Urutan tarung kafir lamun provoked, sarta geus dibikeun meunangna ka Muslim leuwih kafir di Badar.
Ieu salila taun arah Qiblah geus robah ti Yerusalem ka Mekah jeung Lady Rukiyah, bisa Allah jadi pleased jeung dirina, dibikeun jauh jeung adina bungsu nya, Lady Fatimah geus nikah Ali.
Allah ogé kungsi dikirim ka handap dua kawajiban nu anyar. Kawajiban nu éta ka mangrupakeun dua rukun Islam; nyaéta, puasa salila bulan Ramadan jeung sedekah fardhu anak 2,5% tina tabungan taunan hiji sacara lunar di ahir bulan ka maranéhanana deservedly merlukeun.
Ngeunaan Fast, Allah nyebutkeun:
"Mu'min, puasa decreed pikeun anjeun
sabab ieu decreed pikeun maranéhanana saméméh anjeun, perchance anjeun bakal cautious.
(Fast) sababaraha poé, tapi lamun nu mana wae nu salah sahiji maneh nu gering
atawa dina lalampahan hiji mugi Gusti (gancang) angka sarua poé saterusna asup;
jeung for jalma anu teu bisa (ka gancang),
aya Mekah - nu feeing tina jalma nu malarat.
Whosoever sukarelawan alus, éta téh hadé pikeun manéhna;
tapi pikeun gancang leuwih hade keur anjeun lamun anjeun tapi terang.
Bulan Ramadan nyaéta bulan anu di Qur'an dikirim ka handap,
hiji hidayah pikeun jalma, jeung ayat nu jelas ti hidayah jeung kriteria teh.
Ku alatan éta, saha bae anjeun saksi bulan nu, mugi Gusti gancang meunangkeunana.
Tapi manéhna anu gering, atawa dina lalampahan wajib (gancang) angka nu sarua (poé) saterusna dina.
Allah hayang betah pikeun anjeun sarta teu hayang kesempitan pikeun anjeun.
Jeung nu minuhan jumlah poé jeung exalt Allah anu geus dipandu Anjeun
dina pilihan nu jadi thankful. "
Koran 2: 183-185
jeung ngeunaan amal wajib Allah nyebutkeun:
"The sedekah fardhu bakal jadi ngan pikeun miskin jeung malarat,
jeung maranéhanana anu digawé pikeun ngumpulkeun eta, sarta pangaruh hate (kapercayaan),
pikeun ransoming captives, jeung debtors di Jalan Allah
jeung traveler malarat.
Nya éta hiji kawajiban ti Allah. Allah ieu Nyaho, Wise. "
Koran 9:60
Kepala sekolahTHE OF ISLAM
Di sawatara titik salila maranéhanana taun awal sanggeus hijrah nu Malaikat Jibril dikirim ku Allah ka Rasulullah (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabéréskeun kepala sekolah tina kapercayaan Islam.
Omar, putra Khattab sacara patali kasempetan lamun manéhna sarta sawatara para anu diuk jeung Nabi Suci (salla Allahu alihi wa sallam) hiji inquirer teu dipikanyaho ujug-ujug anjog. Omar digambarkeun manéhna salaku ngabogaan baju brilliantly bodas jeung jet bulu hideung, sanajan kitu aya ieu teu tanda iinditan jeung sama sekalisanggeus manéhna.
Inquirer Nu diuk turun di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tuur maranéhanana dijamah. Manéhna nempatkeun leungeun-Na dina thighs sarta ditanya, "Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam), béjakeun ka kuring ngeunaan Islam. 'The Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler," Islam nyaeta anu ngabedakeun saksiyén teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung yen Muhammad nyaéta Rasul, tur yen Anjeun ngadegkeun shalat, mayar amal wajib (2,5% tina tabungan lunar hiji sacara taunan), gancang bulan Ramadan, tur jieun Ziarah ka House ( Ka'bah di Mekah) lamun can mampuh eta. "
Para sahabat éta reuwas ngadenge nu nganjang maranéhanana dipastikeun correctness tina jawaban Nabawi nyebutkeun, "Tuh nya bener." Saterusna inquirer ngomong, "Bejakeun kuring ngeunaan kapercayaan (Hanura)." Pikeun ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Duh nu percaya Allah, Malaikat-Na, Buku-Na, nyaMessenger, Poé kamari, tur yen Anjeun percaya dina Planning Suci. Kitu deui nu sanesna inquirer ngomong, "Tuh nya bener, ayeuna nitah kuring ngeunaan kasampurnaan (Ihsan)." Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "Eta nu ibadah Allah saolah-olah anjeun nu ku manéh ka Anjeunna, jeung lamun teu nempo Anjeunna, terang yenManéhna ningali anjeun. "Jeung inquirer nu dikonfirmasi dina correctness tina jawaban.
Saterusna inquirer nanya, "Bejakeun kuring ngeunaan Sajam tina Judgement." Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "Sing saha anu keur nanyakeun weruh teu leuwih ngeunaan eta ti hiji nu naroskeun." Jadi inquirer nanya, "Tuluy nitah kuring ngeunaan sawatara tanda pendekatan anak." Pikeun ieu Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) ngawaler: "The budak awéwé bakal méré lahir ka master nya, jeung taranjang, penniless kambing-herders bulistir-footed, bakal hirup arrogantly di mansions luhur." Jeung inquirer nu dikonfirmasi dina correctness tina jawaban kitu deui nu sanesna.
Sanggeus ditanyakeun ieu inquirer nu undur jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos ka Omar jeung nanyakeun, "Omar sugan aya nu apal nu inquirer ieu?" Omar ngawaler, "Allah jeung Rasul (salla Allahu alihi wa sallam) nyaho pangalusna." Whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)ka manéhna, "Bener ieu Jibril anu datang ka ngajarkeun Anjeun Agama Anjeun."
THE GHATFAN kajadian
Ieu approaching bulan Safar dina taun 3rd sanggeus Migrasi lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang warta yén suku tina Tha'labah jeung Muharib geus banded babarengan hajat kana raiding lahan tegalan Madinah. Jeung warta disturbing ieu Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) ngabalukarkeun opat ratus lima puluh Pasukan Kuda jeung suku prajurit kaluar hadir ka zat sanggeus sanggeus ditinggalkeun Othman, putra Affan di muatan Madinah salila henteuna-Na. Salaku rode kaluar maranéhanana direbut hiji Badui, nu nganut Islam jeung ditawarkeun meta salaku hiji pituduh pikeun tentara teh.
Musuh nu kungsi pinuh ku bravado ngadéngé pendekatan Nabawi jeung nyieun mundur hasty ka kasalametan gunung jeung aya no Dursasana, sarta jadi Nabi jeung Sahabat-Na rested di Dhi ngirut pikeun bulan Safar.
$ BAB 70 Lady Hafsah, putra Omar
Hafsah ieu putri Omar jeung di antara sababaraha anu aya melek. Lamun Khunays mulang ti hijrah pikeun Abyssinia sababaraha taun saméméhna, manéhna geus nikah manéhna, kumaha nikah ieu Linggarjati jadi pondok cicing salaku manéhna geus anyar syahid di Badar sarta grieved Omar nempo dalapan belas taun-Naputri heubeul sorangan.
Salila taun kadua sanggeus Migrasi, Othman, babaturan Omar, leungiteun pamajikan tercinta-Na Lady Rukiyah, putri Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi Omar diusulkeun yén anjeunna bisa kawas Nikah putri-Na Hafsah. Lamun Othman ka Omar anjeunna keukeuh teu remarry for jaman ayeuna kabawa,manéhna kuciwa jeung ngarasa rada ngadek ku jawaban-Na.
Omar, sakumaha dina kasus sakabeh founding, ieu melang ka ngamankeun hiji nikah hadé pikeun putri nya kitu manéhna ditilik sejen babaturan dearest-Na, Abu Bakar. Jawaban Abu Bakar ieu teu forthcoming nu bener menyakiti Omar pisan deeply. Manéhna geus ditawarkeun dua babaturanana pangalusna leungeun putri tercinta-Na di nikahjeung teu bisa ngarti, kunaon maranehna ngayakeun geus forthcoming.
A bari saeutik sanggeus, Omar indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna kumaha ngaganggu manéhna di kahoream babaturan deukeut pikeun nikah putri-Na whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke jeung kecap indikasi nyebutkeun, "Dupi abdi tiasa pituduh Anjeun pikeun leuwih alus pikeun anjeun ti? Othman, sarta leuwih alus pikeun Othman ti Anjeun "Kabagjaan sumebar leuwih beungeut Omar salaku manehna sadar yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sanggeus parantosan tina périoda dago Hafsah Kang, bakal nawarkeun nya leungeun sorangan di nikah; mangka realisasi kadua dawned sanggeus manéhna yén Nabi (salla Allahualihi wa sallam) bakal méré sejen awéwé-Na, Lady Ummu Kulthum ka Othman di nikah.
Engke, lamun Omar papanggih Abu Bakar, Abu Bakar ka manéhna alesan manéhna geus teu ditarima tawaran nya ieu yén anjeunna ngalaman kadéngé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquiring ngeunaan Lady Hafsah jeung nu ieu dina akun ieu sorangan yén anjeunna ngalaman geus nyingcet.
Sanggeus prescribed opat bulan periode dago anu menyimpulkan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipénta leungeun Lady Hafsah di nikah, whereupon hiji kamar ieu ditambahkeun asup pikeun suku Nabawi jeung nikah lumangsung. Lady Ayesha ieu bagja boga batur nearer umur nya soranganhiji pendamping, whilst Lady Sawdah dicinta nya lamun manéhna éta putri nya sorangan. Nikah lumangsung dina taun 3rd sanggeus Migrasi teh.
Lady Hafsah ieu di antara maranéhanana dikaruniai diajar sakabéh Koran ku jantung.
$ BAB 71 salira OF Lady Fatimah
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus dibikeun sababaraha jalma nu tended ka kaperluan rumah tangga. Hiji bisa jadi teu geus sadar yén maranéhanana anu dilayanan teu di freemen sabab dirawat teu béda ti saha wae dina kulawargana jeung dibagi dahareun nu sarua. Nabi (salla Allahualihi wa sallam) sok mindful tina parasaan bangsa lain 'jeung dina akun ieu manéhna henteu kungsi disebut sareng ngahinakeun kecap "budak", rada manéhna respectfully disebut ku maranehna "nonoman"-Na. Sababaraha nonoman-Na geus geus nganut Islam jeung geus dibébaskeun kitu, saperti ieu asih maranéhanana Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) jeung kulawargana nu teu kabebasan maranéhanana bakal cimata eta jauh ti porsi manéhna, ngarah milih tetep di rumah tangga.
Ieu ayeuna sababaraha bulan ka taun katilu jeung Lady Fatimah jeung Ali jiga kitu loba batur, Cut Nyak Dien teuas nyieun hirup a. Saban poé Ali bakal pindah ka sumur, tarik cai bakal ngajual eta di pasar, whilst Lady Fatimah, anu méré lahir saterusna taun éta, bakal grind sisikian keur masarakat. Tuhgeus hiji waktu leungeun hipu nya geus alus, tapi ayeuna karya arduous tina grinding sisikian anu disababkeun leungeun nya jadi cape.
Lady Fatimah diajar yen Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam), geus narima sababaraha nonoman jadi manéhna indit ka manéhna ngomong manéhna ngeunaan leungeun nya, tapi manéhna teu manggihan manehna jadi manéhna disebutkeun perkara Lady Ayesha sarta nanya nya bejakeun ka manéhna lamun manéhna balik.
Lady Fatimah jeung Ali geus pensiunan ka bed lamun Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam), anjog di imah maranéhanana. Manéhna ka eta teu ngaganggu sorangan tapi tetep sabab éta jeung diuk di antara dina ranjang maranéhanana. Ali ngabejaan urang nu manéhna bisa ngarasakeun coolness tina suku Nabawi sabab keuna kana-Naburih. Nabi spoke nyebutkeun, "Dupi abdi tiasa ngabejaan ka Anjeun leuwih hade tinimbang naon nu dipénta ku anjeun tina kuring? Lamun anjeun muka bed ngomong, 'Maha Agung nyaéta Allah tilu puluh tilu kali, Puji jadi ka Allah tilu puluh tilu kali jeung Allah Maha Agung tilu puluh opat kali. '"
Dina taun nu ngiring Ali ieu kadéngé ka nyebutkeun ti poé nu onward manéhna henteu kungsi gagal exalt Allah sanggeus unggal doa jeung peuting jeung teu kungsi deui teu manéhna ngalaman tiredness.
A Imah NEARER TO THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam)
Sanajan imah Lady Fatimah sacara teu teuing jauh ti Masjid, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) wished nu putri-Na tercinta cicing nearer manéhna. Lamun Haritha, dulur jauh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diajar nya hayang, manéhna indit ka manéhna jeung ditawarkeun imahna sorangannu ieu loba nearer ka Masjid.
Nabi ditarima generosity Haritha sarta supplicated pikeun berkah kana manéhna. Teu lila sanggeus, Lady Fatimah jeung Ali pindah ka imah anyar maranéhanana jeung ditunggu kalahiran anak kahiji maranéhanana.
$ BAB 72 THE dagang en-route ka Irak
Muslim nu geus hasil ka babaturan deukeut diri kalayan sababaraha suku dina rute dagang nu iklas ka kalereun Madinah. Hasilna nu caravans Koraysh, nu relied beurat kana nu merchandize maranéhanana dimaksudkeun dagang jeung merchandize dibawa deui ku caravans maranéhanana, anu ayeuna kapaksa lalampahan northwardsngaliwatan gurun praktis waterless jeung desolate katelah Najd. Ieu pikeun alesan yén caravans Koraysh geus sadaya tapi ceased nu diperlukeun keur indit northwards salila bulan usum panas panas.
Salaku bulan cooler tina gugur awal ditilik, nu Koraysh dijieun rencana keur dagang northward kabeungkeut Irak. Maranéhanana cemas alatan dagang nyangsang maranéhna pikeun ngajual maranéhanana ornamén pérak, ingots, jeung utensils jadi ieu mutuskeun nu Safwan kudu mingpin dagang richly sarat ngaliwatan Najd,onto Irak dagang wares maranéhanana.
Ieu ayeuna Jumada ath-Thaniyah, dina taun katilu sanggeus hijrah lamun Sulit bin Hiji-Nu'man, hiji Ansar kajadian ka overhear nu intoxicated Na'im, putra Masood Al-Ashja'i nyebut dagang Safwan urang. Sulit indit lempeng ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lapor zat teh. Basa keur Rasullullah(Salla Allahu alihi wa sallam) kadéngé warta, anjeunna diangkat Zayd jeung saratus horsemen dina paréntah-Na, numpang kaluar ka liang cai Karadah jeung iklas dina nungguan pikeun dagang teh. Dina Karadah, Zayd nunda Safwan jeung lalaki pikeun hiber sarta malik deui di triumph ka Madinah jeung teu ngan sambarangan pérak,tapi onta sareng sababaraha captives.
$ BAB 73 PRELUDE TO THE patepungan AT Uhud
Salila patepungan di Badar taun saméméhna, unggal suku Koraysh geus ngalaman leungitna kahirupan jeung gengsi tah ieu teu heran dendam ieu sok di pikiran maranéhanana.
Di antarana nu Koraysh éta penyair diayakeun di hal luhur, salah sahiji saha ieu Abu 'Azza. Abu 'Azza geus dicokot tawanan di Badar tapi kulawargana éta goréng sahingga teu bisa mayar Mekah pikeun kabebasan-Na. Lamun zat ieu dibawa ka perhatian Nabawi manéhna, kaluar tina rahmat jeung asih, dileupaskeun manéhnatanpa pamikiran kadua. Tapi, Abu 'Azza geura-giru poho generosity Nabawi jeung lamun Safwan ditawarkeun mayar manéhna nyusun ayat provokatif extolling nu merits tina Koraysh jeung usaha maranéhna pikeun rute Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna teu boga qualms jeung ditarima.
Safwan teu boga mamang nu Abu 'Azzas sajak bakal jadi asset gede dina usaha pikeun persuade suku anyar ka babaturan deukeut diri jeung Koraysh jeung nguatkeun dasi nu aya lamun sajak ieu recited ka maranehna. Asumsi Safwan sacara ieu katuhu, investasi-Na kabukti duit spent oge jeung ngaliwatan manéhna sangguppikeun ngamankeun Tujuan diangkat jadi suku diuk mesmerized, inflamed ku kecap budi.
Sajak ieu jadi potent nu nalika womenfolk Koraysh kadéngé eta émosi maranéhanana lumpat liar sabab nyandak Sumpah curdling getih swearing ka dendam sorangan jeung tampi poé nalika Koraysh bakal gugah nepi ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nu foremost di antarana awewe éta Hind, pamajikanAbu Sufyan jeung putri Utbah nu kungsi baraya ditelasan ku Hamza di Badar. Batur éta Ummu Hakim, pamajikan Ikrimah bin Abu Jahal; ogé Fatimah, putri Waleed sacara; Barza, putra Masood Thakafi, kapala Ta'if; Rita pamajikan anak ngirut Al-Salaku ', jeung Khunas ibu Mus'ab, Umair sacaraputra.
WAHSHI, THE ABYSINNIAN
Tu'aymah, nu paman Jubair, putra Mut'ims, kungsi ogé geus ditelasan di Badar ku Hamza jadi Hind, wishing ka avenge maot bapana Kang, ditilik budak Abyssinian Tu'aymah sacara Wahshi anu hiji thrower ahli tumbak jeung kadang dipikawanoh kantun target-Na. Wahshi kungsi master anyar anu Jubair. Jubair diperlukeun nokana ajakan pikeun nyokot dendam sarta jangji méré Wahshi kabebasan-Na lamun manéhna ditelasan Hamza salila patepungan salajengna.
THE KORAYSH tentara tumuwuh
Lamun warta tina leungitna dagang Safwan sacara nepi Mekah, nu Koraysh éta leuwih nyaho ti kungsi mawa dendam maranéhanana. Tekad maranéhanana ieu mah euy alatan Hurt pecuniary maranéhanana tapi status maranéhanana di antara suku Arab ieu di jeopardy. Alhasil olahan intensitas leuwih gede éta ayeunasusunan ojah diaduk lolobana ku Ikrimah, putra Abi Jahal, Safwan putra Umaiyah, Abu Sufyan putra Harb, jeung Abdullah putra Abi Rabi'a. A ratus lalaki ti Tihamah jeung bangsa Kinanah rallied ka sisi Koraysh jeung tah ieu nu tentara Koraysh mimiti dilegakeun.
$ BAB 74 hurup
THE Poé peré OF AL Hasan & AL Husen
Bulan cooler usum nu Ramadan murag taun nu geus anjog sarta dina 15 Ramadan, Lady Fatimah, endearingly katelah "The pancaran mekar" ngababarkeun putra. Kalimah ieu dicokot langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tina aman datangna putu-Na sacara whereupon manéhna Maha Agung Allahjeung dijieun rurusuhan ngadatangan putri sarta ngaranna Cucu-Na Al Hasan. Salaku Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) diayakeun babe leutik di leungeun-Na pikeun kahiji kalina, manéhna gently whispered kecap tina télépon ka solat kana Ceuli sarta thanked Allah pikeun kiriman aman-Na. Ngan lima puluh lima poésanggeus lahir Lady Fatimah teu katimu deui jeung di bulan datang bore putra sejen nu ngaran ieu Al Husain.
THE Surat ti AL-Abbas
A atawa dua poé sanggeus kalahiran Al Hasan, hiji disturbing, surat urgent ieu dikirimkeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Hurup ieu ti Al-Abbas, Mamang Nabawi nu, alesan strategis anu tetep di Mekah pikeun ngarojong Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Al-Abbas geus observasi escalation jeung ngawangun-ku tentara Abu Sufyan sacara bareng jeung weaponry anak ngaronjat jeung nyatet sekutu anyar ngeunaan Koraysh éta disusun naek nepi ka Abu Sufyan ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Pas manéhna pelajari tentara ieu kira nepi ka Maret, manéhnadikirim pos rider rurusuhan ka Madinah jeung warta.
Saperti ieu laju nu rider nu manehna nyieun perjalanan teratur sabelas poe di kakara tilu poé, kukituna meuli Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) waktu berharga nu nyiapkeun. Hurup ogé informed Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tina ukuran tentara nu geus ayeuna nepi katilu rebu nu kuat; unggal prajurit geus onta hiji, tujuh ratus lalaki geus jas surélékna, terus aya kavaleri dua ratus horsemen jeung susunan suku kuda. Hurup ogé spoke tina hajat womenfolk Koraysh pikeun numpak kaluar jeung lalaki maranéhanana pikeun ngarojong eta ogé sekutu anyar maranéhanana tikaom of Tihamah jeung Kinanah.
PREPARATIONS
Dina akun tina datangna tina migran Muslim anyar ka Madinah, tentara Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu ayeuna di wewengkon sarébu lalaki. Jeung warning maju Al-Abbas ', pasukan Muslim kungsi minggu nu nyiapkeun diri jeung éta bisa buleud nepi tatanén maranéhanana ti nu mencilwewengkon Madinah jeung mawa eta ka Kota. Tapi, aya nanaon maranéhanana bisa ulah nepi ka safeguard pepelakan maranéhanana, nu maranéhanana takwa bakal nyadiakeun fodder pikeun mounts musuh maranéhanana. Guards anu diposisikan sabudeureun Madinah; lamun datang ka guarding Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Sa'ad, Muadh sacaralalaki jeung Sa'ad, putra Ubadah sacara babarengan jeung Usayd jeung sejen hanacaraka dina nangtung jaga. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tetep dijaga nepi ka Allah dikirim ka handap ayat nu:
"Allah ngajaga anjeun ti urang.
Allah teu pituduh bangsa, kafir. "Bab 5:67
whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dileupaskeun guards-Na.

Samentara éta, nu Koraysh nyerbu kaluar ti Mekah dina rute kulon, sarta éta ayeuna dina lima mil ti Madinah, jeung halted di Al Abwa, tempat nya éta ibu Nabawi dimakamkan. Hind, pamajikan Abu Sufyan disebut kana hirarki nu Koraysh ka ravage makam ibu Nabawi LadyAminah. Sanajan hatred nu Koraysh sacara Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu gede, maranéhanana ngira yén polah saperti bakal jadi hal hina pikeun ngalakukeunana. Maranéhanana terang kaom of Arabia bakal repulsed ku aksi maranéhanana, kokotor nu nu bakal kungsi jadi musnah jeung ieu hiji panto maranehnateu rek dibuka.
Samentara éta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim pramuka kaluar keur nangkep nu oyagna musuh anu dilaporkeun deui yen akun Al-Abbas geus dikirim ieu memang akurat. Tapi, pramuka ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu maranéhanana éta pamadegan nu ti observasi maranéhnamusuh teu mucunghul jadi Nyiapkeun sorangan pikeun jurus saharita; aya keneh sababaraha waktu ka kenca.
Teu lila sanggeus éta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kadatangan di mana manéhna nempo dirina dipasang dina ram a maké hiji jaket-of-mail impregnable, mawa pedang jeung lembang di jerona. Manéhna ogé nempo sababaraha sato, nu manéhna terang ka nya, berkurban saméméh panon-Na. Nu isuk di handap ieu disebutkeunvisi pikeun Sahabat sarta ngécéskeun yén impregnable jaket-of-mail digambarkeun Madinah, sarta yén lembang di pedang-Na digambarkeun hiji tatu ngalawan jalma-Na, jeung yen sato berkurban éta sawatara Sahabat-Na. Saterusna manehna nyieun nyebut nu ram dina nu manéhna rode jeung ka maranéhna, lamunAllah willed, nya éta chieftain Koraysh saha bakal maehan.
A Matéri pamadegan
Para sahabat anu dikumpulkeun babarengan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dinyatakeun pamadegan-Na maranéhanana kudu cicing di Madinah jeung gelut jeung nangtayungan wanoja jeung barudak maranéhanana di fortresses anak. Abdullah, putra Ubayy Kang, munafik nu dirojong rencana, sanajan manéhna sorangan rencanana jauhlamun patepungan lumangsung, tapi Allah ieu nyingkab hajat-Na geura-giru sanggeus.
Dina gathering ieu budak Muslim ngora anu jumeneng nepi sarta ngandika, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), ngabalukarkeun urang kaluar ngalawan musuh. Ulah ingkeun eta mikir urang sieun di antarana atawa yen urang lemah. " Hamza exclaimed, "Demi Allah, anu geus dikirim Kitab turun ka anjeun, kuring moal secukupnya dahareunarek ngalawan eta sareng pedang mah di luar Madinah. "ieu sababaraha kecap éta cukup rouse nu hate mayoritas jeung di Samentara éta, Hamza jeung Sa'ad ngingetkeun jamaah ridho maranéhanana narima di Badar, lamun kawas ayeuna, maranéhanana geus geus greatly kaluar dinomeran.
Di antarana maranéhanana dikumpulkeun ieu hiji Ansar manula ku ngaran Khaythamah, nu putra Sa'ad geus syahid di Badar. Khaythamah ngadeg nepi jeung ka sakabeh jalma hadir tina visi anjeunna tos kagambar nu nyebutkeun peuting saméméhna, "Tadi peuting, kuring saw putra mah, manéhna katingali jadi radian. Kuring nempo yén ti bungbuahan jeung walungan tinaTaman manéhna dirumuskeun sagalana manéhna bisa jadi giji. Saterusna manéhna diondang kuring nyebutkeun, 'Hayu ka urang, jadi pendamping urang di Paradise. Sagala rupa nu Gusti mah geus jangji kuring geus manggihan jadi bener! ' Kami heubeul jeung melang ka minuhan Gusti mah, jadi supplicate O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), yen Anjeunna bakal diberekuring martyrdom jeung pausahaan tina Sa'ad di Paradise. "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu keuna kana ku bakti Khaythamah sarta supplicated pikeun manéhna.
Taya sooner geus Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) réngsé supplicating pikeun Khaythamah ti Malik, putra Sinan Kang, ti suku Khazraj ngadeg nepi sarta ngandika, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) aya dua hal alus saméméh urang. Allah boh bakal dibere urang meunangna leuwih eta- Jeung nu kumaha urang mikahayang -! Atawa nu sejenna bakal dibere urang martyrdom "gathering ieu ngamotivasi dina cara saperti nu rencana ka Maret kaluar Madinah kalibet musuh maranéhanana diadopsi.
THE Jumaah solat saméméh patepungan Uhud
Ieu Jumaah 6 Syawal 3H. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) indit ka Masjid ngalaksanakeun solat Jumuah. Salila khutbah manéhna spoke tina merits jeung ngalaksanakeun Perang Suci jeung ka eta nu bakal jadi victorious lila sabab diturut parentah-Na.
Sanggeus layanan ieu leuwih, jamaah nu dispersed nyieun siap olahan ahir maranéhanana perang, kumaha dua tetep balik di Masjid sabab wished ngomong kalayan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sorangan. Salah sahiji lalaki ieu Abdullah, putra ngirut sacara nu kungsi di antara maranéhanana anu pledgedkasatiaan maranéhanana di Aqabah dina kasempetan kadua sarta nu séjén ieu Hanzalah, putra Abu ngirut urang.
THE VISI OF Abdullah, putra ngirut nu
Abdullah geus katempo visi jeung pamikiran anjeunna dipikaharti miboga harti, kumaha manéhna terang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu leuwih boga pangaweruh jeung hayang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun napsirkeun eta kanggo anjeunna. Abdullah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu dina visi-Namanéhna sempet ditempo hiji Ansar ku ngaran Mubashir nu ka manéhna yén dina sababaraha poé manéhna baris datang ka maranehna. Abdullah geus ditanya Mubashir dina visi mana manéhna, nu anjeunna ngawaler, 'Dina Paradise,' terus informed manéhna nu di Paradise maranéhanana éta bisa ngalakukeun jeung sama sekali pleased maranehna. Abdullah ka Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) anu di kacindekan tina visi-Na anjeunna ngalaman inquired tina Mubashir naha manéhna geus di antara maranéhanana syahid di Badar, Mubashir jawab nu manéhna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikonfirmasi pamahaman Abdullah sarta ngomong, "Ieu martyrdom Anjeun."
Abdullah ieu senang jeung warta sarta malik deui imah nyieun siap pikeun karusuhan. Salaku Abdullah asup imahna manéhna manggihan putrana Nyiapkeun pakarang jeung armor-Na pikeun Morrow teh. Abdullah, nu pamajikan geus anyar diliwatan jauh, miboga saukur hiji lalaki disebut Jabir, sarta tujuh putri pisan ngora, jadi manéhna spokegently ka putrana nyebutkeun, "Eta mah teu katuhu yén urang kudu ninggalkeun eta (sadulur sélér) tanpa manusa, maranehna ngora jeung kuring sieun keur maranehna. mah bakal indit sorangan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) isukan sarta lamun Allah pilih mah kudu syahid mah entrust ka perawatan Anjeun. " Kuciwa, tapitaat ka wishes bapana, iraha waktuna datang ka Maret Jabir tetep balik ka kasampak sanggeus sadulur-Na.
THE Kawin HANZALAH
Minggu saméméhna, Hanzalah, putra Abu Aamir sacara anu betrothed ka sepupu Jamilah, putri Ubayy Kang, geus nangtukeun yen Jumaah pisan sarua jeung poé kawinan-Na. Manéhna hayang nyokot bagian dina karusuhan tapi ieu unsure naha manéhna kudu nunda nikahna jeung ieu kana akun ieu manéhna ayeuna waited balik dinaMasjid ka neangan nasehat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu pamahaman jeung ka Hanzalah nu manéhna kudu indit ka payun jeung nikah minangka diatur, méakkeun peuting di Madinah terus nyekel eta nepi ka isuk di handap.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sok prihatin pikeun karaharjaan jeung perlindungan masarakat, ku kituna manéhna dikaluarkeun parentah nu Ladies bareng jeung barudak maranéhanana jadi housed dina kasalametan fortresses dina panangtayungan Yaman jeung Thabit, nu éta marentahkeun pikeun nyadiakeun keurkabutuhan maranéhanana sarta ngajaga maranéhna.
THE PERHATOSAN Nabi THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Waktu keur solat soré anjog jeung sagala dirakit pikeun nawarkeun solat maranéhanana. Sanggeus tamat anak, Omar jeung Abu Bakar dipirig Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun imahna jeung mantuan manéhna pakéan di kesiapan pikeun Maret teh.
Geura-giru sanggeus, tentara Muslim leutik mimiti keur ngumpul di luar imah Nabawi di préparasi Maret teh. Lamun Sa'ad, putra Mu'adh sacara anjog, manéhna spoke harshly kana éta hal nyebutkeun, "Anjeun geus kapaksa Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun muka kaluar ngalawan bakal-Na. Wajar paréntah bakal jadidikirim ka handap jeung zat nu robah! "
Teu lila sanggeus éta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) datang kaluar ti imahna maké armor-Na. Kira-kira hélm-Na anjeunna ngalaman tatu salembar lawon bodas pikeun ngabentuk sorban, sarta dina dada-pelat-Na manéhna ngagem hiji jaket surélékna. Tameng-Na geus fastened onto nya balik jeung kira-kira ninggang-Na manéhna ngagem agamahiji beubeur kulit ti nu pedang-Na ngagantung.
Kecap tina Sa'ad ngagantung beurat kana nu hate tina Muslim jeung maranéhanana wished maranéhanana geus dilaksanakeun tongues maranéhanana leuwih masalah naha atawa teu kalibet musuh luar Madinah. Ceuk maranehna, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), teu pikeun urang ngalawan anjeun nanaon, ngalakonan naon bae nu ngarasanu paling pas. "Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngingetkeun aranjeunna," Lamun hiji Nabi geus ditunda armor, eta teu for mun manehna nyokot eta off nepi ka Allah geus judged antara manéhna jeung his enemies. Ku alatan éta, ngalakonan salaku mah ngomong jeung majeng dina Ngaran Allah - meunangna bakal Hormat upami Anjeunnu steadfast. "Tuluy manéhna disebut salila tilu lances jeung napel unggal hiji banner mere hiji ka Mus'ab, putra Umair nu digambarkeun dina Muhajirin, séjén pikeun Usayd putra Hudair ti suku Aws jeung nu sejen ka Hubab putra Al Mundhir ti suku Khazraj.
Nabawi kuda, Sakb, dibawa for mun manehna Gunung, tapi saméméh ningkatna manéhna diangkat Abdullah, putra Ummu Maktum pikeun mingpin solat dina henteuna-Na. Abdullah ieu blind jeung akibatna teu bisa nyokot bagian dina konflik sanajan jantung nya ieu sareng maranehna. Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wasallam) netep dirina dina Sakb, manéhna dipénta bow sarta ngagantung eta leuwih taktak sarta saterusna tumbak nya éta dibikeun ka manéhna. Ngan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu dipasang jeung Sa'ad bin Mu'adh jeung putra Sa'ad Ubaydah sacara nyerbu di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) baritentara gering-dilengkepan-Na dituturkeun balik jeung ngan saratus lalaki ngabogaan armor cukup pikeun nangtayungan jalma maranéhanana; sésana geus nganggur ngajaga diri.
RAFI AND SAMURA
Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tentara-Na geus nyerbu tapi sababaraha mil ti Madinah, anjeunna disebut pikeun halt hiji pikeun nempoan pasukanna jeung noticed nu loba ngora bakal-jadi Galau geus dipirig tentara sagampil maranéhanana geus dipigawé di Badar. Jauh ka disappointment maranéhanana Nabi (salla Allahualihi wa sallam) ka eta anu patepungan forthcoming ieu aya tempat pikeun aranjeunna jeung aranjeunna éta pikeun mulang imah.
Di antarana nu Wayang kulit éta Zayd, putra Thabit sacara; Bara, putra Azib sacara; Abu Sai'd Khudri 'Abdullah, putra Omar sarta Araba Ausi. Rafi, putra Khadij sarta Samura éta jadi pohara melang ka ditarima minangka salah sahiji lalaki Nabawi nu nalika Wayang kulit anu dikumpulkeun babarengan maranéhanana geus ngadeg dina ujung toes maranéhananaguna mucunghul taller jeung Rafi geus ditarima salaku manéhna geus dipikawanoh salaku Archer skillful. Tapi, Samura ieu di titik keur ka balik sabot adzab kaluar yén anjeunna ngalaman jadi Koswara dina loba kali sabot jeung Rafi geus perang competitively. Pikeun ngabuktikeun titik-Na Rafi jeung Samuraayeuna perang silih di ngempur friendly jeung Samura, jauh ka delight-Na, dibuktikeun kakuatan sarta ieu beunang ngiluan jajaran lalaki Nabawi.
DESERTION
Dina Ash-Shawt tempat satengahna antara Madinah jeung Uhud, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dieureunkeun nengetan sholat. Ieu dina waktu éta, Abdullah, putra Ubayy Kang, munafik ieu ditilik ku pihak tina doubting munafik nu ditembongkeun kahayang maranéhanana teu mawa bagian dina karusuhan jeungmulang Madinah. Abdullah diperlukeun no Cipanas saterusna, manéhna kumpul sesa lalaki-Na nu jumlah accounted pikeun katilu tentara Nabawi jeung maranéhanana kabéh sapuk pikeun mulang ka Madinah sarta ninggalkeun tanpa komo mentioning kaputusan maranéhanana ka Nabi, salla Allahu alihi wa sallam.
Lamun salah sahiji Sahabat ku ngaran Abdullah, putra Haram diajar tina desertion maranéhanana, manéhna chased sanggeus éta kontak dina kuda-Na. Kana catching nepi sareng maranehna manéhna entreated teu abandon eta, nyebutkeun, "sasama séké mah nelepon kana Anjeun ku Allah teu abandon urang jeung Nabi anjeun (salla Allahu alihiwa sallam) ayeuna musuh geus deukeut! "Dina luhur patronizing maranéhanana ngawaler," Lamun urang terang anjeun bade ngalawan urang teu bakal ditinggalkeun geus kitu we teu mikir baris aya karusuhan. "Abdullah pleaded sareng maranehna leuwih jeung leuwih deui nepi ka manehna sadar manéhna wasting waktu sarta manéhna ngahurungkeunninggalkeun maranehna, Anjeunna dila'nat eta nyebutkeun, "Sep Allah kutuk Anjeun, Anjeun musuh Allah! Allah baris nyieun Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam) mandiri anjeun!" terus manehna ninggalkeun sarta malik deui kana ngagabung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Ayeuna nu nomer maranéhanana geus ngurangan substansi, Companion hiji nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) naha ceuk pamikiran maranéhanana kudu nelepon kana bantuan Yahudi jeung saha maranéhanana Sekutu jeung wajib nginjeumkeun bantuan maranéhanana. Sanajan kitu, dina cahya kajadian anyar, Yahudi bisa jadi teudipercaya jeung jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dawuh nu aya henteu kudu keur maranehna.
THE Cut pondok pikeun Uhud
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tentara-Na anu refreshed ti bulan Maret mimiti maranéhanana, jadi dina coolness tunggang gunung maranéhanana terus Maret onto Uhud. Teu lila sanggeus maranéhanana geus resumed Maret maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquired lamun saha terang hiji jalan leuwih alus nu ngalakukeunanadicokot deukeut ka camp Koraysh. Abu Khaythamah ngomong yén manéhna terang hiji, jeung dipingpin tentara ngaliwatan lahan anu belonged ka bangsa Haritha, terus ngaliwatan taneuh milik hiji manusa blind ku ngaran Mirba, putra Kayzi urang.
Lamun Mirba diajar tina pendekatan Nabawi, manéhna datang kaluar ti imahna sarta dimimitian lempar handfuls keusik di muttering tentara, "Mending manéhna Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) sanajan kitu, kuring moal ngidinan Anjeun pikeun ngaliwatan taman mah. " Manéhna ogé dilaporkeun salaku sanggeus ngomong, "KuAllah, lamun kuring bisa jadi yakin mah teu bakal pencét batur nu sejenna, Muhammad mah, tangtu buang dina beungeut anjeun! "No sooner geus kecap kenca sungut-Na ti sababaraha Sahabat Nabawi disetél kana manéhna salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mercifully disebut kaluar, "Ulah maehan manéhna! Manéhna is blind bohdina jantung sarta tetempoan. "Tapi, Sa'ad, putra Zayd Kang, teu ngadéngé instruksi jeung struck Mirba, wounding sirah-Na.
THE SLOPES Uhud
Dina gelap peuting tentara Muslim nyerbu, ngalirkeun luhureun gorge Uhud. Salaku thread ipis subuh mucunghul kana cakrawala, maranéhanana ngancik titik nyanghareup ka wadi mana Koraysh geus disetel camp. Rencana Nabawi ieu Maret dina saeutik salajengna ambéh maranéhanana bakal kajagaku gunung ti pungkur sarta mibanda kauntungan tina keur luhureun Koraysh jeung sekutu maranéhanana. Lamun di tukang maranéhanana ngancik hiji lamping merenah, maranéhanana halted jeung Bilal nyieun telepon kumplit solat. Sanggeus kacindekan tina solat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke ka lalaki-Na nyebutkeun, "Mémang,whosoever emut ka tujuan jeung ngarahkeun jiwa di earnest jeung kasabaran jeung usaha sarta teu ragu, bakal nampa hiji ganjaran beunghar ogé spoils. "
THE VISI OF JAMILAH
Hanzalah, nu geus teu nyerbu kaluar jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina akun tina nikahna, kitu, sababaraha waktu saméméhna, bray nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung indit ka salam manéhna. Dina peuting nu nikahna, panganten awewe-Na, Jamilah, geus katempo hiji visi nu manéhna nempoHanzalah nangtung di Gate of Paradise. Lamun manéhna kokotéténgan deui manéhna nempo yén Hanzalah geus asup jeung terang manéhna kungsi bakal tempo salakina deui di dunya ieu salaku martyrdom geus dipilih keur manéhna.
THE Parentah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)
Nu freshness tina jam awal isuk éta ayeuna kana eta jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut kana nyaeta Sahabat keur ngumpul samemeh manehna. Di antarana maranéhanana dipilih ka marengan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) éta cousins-Na, Sa'ad, ceuk, jeung Sa'ib, putra Othman urang - sakabéhsaha éta archers alus teuing.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ayeuna disimpen lima puluh tina archers-Na pangalusna di handapeun komando Abdullah, putra Jubair Kang, hiji Ansar ti suku Aws. Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) marentahkeun nu archers pikeun nyokot nepi posisi maranéhanana dina bagian elevated tina foothill nu iklaska kénca detachment utama tentara Koraysh terus nitah eta nyebutkeun, "Anjeun kudu nyimpen kavaleri maranéhanana jauh ti urang jeung panah Anjeun. Ulah ingkeun eta datang kana urang ti pungkur. Perkara teu naha patepungan nu mana dina kahadean urang atawa ngalawan ka urang - tetep dina posisi Anjeun kudu ningali ka urang.gleaning nu spoils perang, ulah nyoba nyokot babagi Anjeun tina hal - lamun ningali urang keur syahid, ulah datang ka bantuan urang "Parentah éta pisan jelas keur manéhna hiji communicator alus teuing jeung kuncén..
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mangka nangtukeun posisi ka tentara sarta kagiatan tanggung jawab maranéhanana. Manéhna disimpen dina flank katuhu Al-Mundhir, putra ngirut urang. Dina flank kénca manéhna diangkat Az-Zubair, putra Al Awwam sarta diangkat Al-Miqdad, putra Al-Aswad pikeun jadi kadua di paréntah. Az-Zubair sacaraperan ieu tahan kaluar ngalawan Pasukan Kuda tina Khalid, putra Al-Waleed urang. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi dipilih nu paling wani of Sahabat-Na pikeun posisi paling strategis. Tembok nu dipikanyaho keur kamampuh jeung kawani maranéhanana jadi loba anu maranéhanana dianggap sarua jeung sarébumanusa.
Samentara éta, Koraysh anu perencanaan mode maranéhanana tina serangan kalayan loba pamikiran jeung disusun urutan maranéhanana ku cara jadi salaku mangtaun nu mungkin daya nu keuna pangalusna. Abu Sufyan ieu Panglima maranéhanana di Chief. Commanding kavaleri maranéhanana anu dua Galau pangalusna ngaranna: Khalid, putra Waleed sacara paréntah nu flank katuhu,whilst Ikrimah, putra Abu Jahal paréntah flank kénca maranéhanana kalawan tambahan dua ratus kuda di cagar. Rupa-rupa detachments tina archers dilengkepan ogé anu paréntah ku Abdullah, putra Rabi'as, sedengkeun bangsa Abd Ad-Dharr diangkat jadi standar bearers Koraysh jeung Talha, nuputra Abi Talha Al-Abdari ieu dipilih jadi bearer standar kahijina.
Ieu ayeuna 7 Syawal 3H jeung waktu keur Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun sunda armor-Na; sanggeus dipigawé jadi manéhna nyokot nyekel pedang sarta brandished dina hawa, nanyakeun, "Saha bakal mawa ieu pedang babarengan jeung anak katuhu?" Omar teu ragu ka lengkah ka hareup tapi Nabi (salla Allahualihi wa sallam) teu responna jeung ditanya teh sakali deui. Waktu ieu Zubair ucul di kasempetan ngalakukeun eta tapi deui Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu responna jeung salaku manéhna hiji Ansar ti suku Khazraj ngaranna Abu Dujanah inquired, "O Rasul Allah (salla Allahualihi wa sallam) naon katuhu nya? "" katuhu Die, "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler," nyaeta anu kudu bisa mawa eta jeung maehan musuh jeung eta nepi ka sabeulah nya ngagulung. "Thereupon Abu Dujanah nyita kana kasempetan jadi kahiji ngaku eta.
Reputasi Abu Dujanah salaku soldadu hiji ieu oge dipikanyaho saha jalma anu manéhna datang di sakuliah dina medan perang nya éta fearful hiji patepungan jeung manehna. Dina kali perang Abu Dujanah bakal maké hiji sorban beureum dibungkus kira-kira hélm sarta ngaliwatan tangtu waktu, sorban nu geus rightly ngaranna ku Khazraj nu"Sorban of Kematian". Ayeuna, jeung pedang Nabawi di leungeun, maké sorban beureum-Na dibungkus kira-kira hélm, manéhna strutted proudly ngaliwatan jajaran tentara dina hiji fashion saperti nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) commented, "Iwal di jaman jeung tempat saperti salaku ieu, nu mangrupa strut Allahhates. "
Jeung suku Khazraj tina Alimah, putra Jusham, dina hiji sisi jeung suku Aws tina Harith, putra Nabit Kang, dina bagian lain, nu olahan ahir pikeun karusuhan éta ayeuna nu lengkep.
TWO OF THE Ladies percanten
Salila ikrar kadua kasatiaan di Aqabah, dua Ladies ti Madinah ogé sempet dibikeun ikrar maranéhanana. Salah sahiji Ladies ieu ieu Nusaybah, pamajikan Ghaziyyah.
Ghaziyyah jeung dua putra-Na geus ngagabung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina Maret nepi ka Uhud jeung Nusaybah longed ka marengan eta, kumaha teu idin geus dibikeun pikeun awewe pikeun nyokot bagian dina patepungan forthcoming. Nusaybah, keur tina karakter kuat, sadar yen nu wounded ngalakukeunanakudu miara, perhatian, jeung cai, jadi sanggeus tentara kenca Madinah, manéhna kaeusi cai-kulit nya jeung dituturkeun lagu maranéhanana nyokot jeung nya pedang, ruku, jeung suplai panah.
Nona sejen ku ngaran Ummu Sulaym, ibu Anas, miboga ide sarua. Kitu ogé, manéhna geus kaeusi nya cai-kulit pikeun nyadiakeun relief pikeun wounded dina medan perang jeung diatur tina pikeun Uhud. Tapi, ayakeun terang niat masing-masing nepi ka maranehna papanggih silih deukeut Sahabat KawasaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu lila sanggeus commencement tina karusuhan.
$ BAB 75 papanggih AT Uhud
Ieu ayeuna Saptu, Syawal 7, 3H.The panonpoé geus ayeuna risen jeung tentara Nabawi geus dideteksi, jadi Abu Sufyan méré Urutan maju. Gantina tina ngamen adat drum nu proceeded karusuhan, nu womenfolk Koraysh, dipingpin ku Hind, pamajikan Abu Sufyan, burst kana lagu impassionedsabab ngéléhkeun tambourines maranéhanana. Téma loba lagu maranéhanana aya di puji tina maranéhanana ditelasan di Badar jeung cried kaluar pikeun maranéhanana lalaki-rahayat moal nepi ka poho tapi inget jeung dendam sorangan jadi nu ngahargaan suku maranéhanana bisa disimpen deui.
CALLS Pikeun DESERTION
Nu tentara éta tapi jarak pondok ti saban séjén lamun Abu Sufyan halted lalaki sarta disebut kana nu Ansar ka gurun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Manehna teu sempet diantisipasi boh kakuatan tina kapercayaan maranéhanana atawa kawani Allah geus dibere Ansar, sareng teu acan nu loyalitas undivided jeung asihmaranéhanana geus pikeun Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam), jeung saterusna Abu Sufyan geus teu lila saméméhna, assured lalaki nya eta maranehna bisa ngitung kana nu Ansar ngahurungkeun jeung gurun. Walonan Nu terduga Ansar sacara datang gancang sabab ngalungkeun batu jeung invoked curses kana manéhna; manéhna sempet memang miscalculated response maranéhanana.
A urut nu nyicingan Madinah, Abu Aamir, nu putra Hanzalah geus nikah Jamilah poé saméméh geus dipikanyaho ka Hanzalah ngagabung jeung Koraysh ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Abu Aamir ngaku salila sababaraha taun anjeunna dituturkeun cara Nabi Ibrahim jeung di nu caang tina ngaku-Na, hijibisa jadi geus sakuduna manéhna bakal nganut Islam, boh nabi diajarkeun ku talatah nu sarua nu Allah nyaeta Hiji jeung yén éta téh Manéhna sorangan anu disembah. Tapi, bangga nekad ngadeg di jalan jeung manéhna milih ka sisi jeung idolaters pagan, nu ieu sagemblengna ngalawan ajaran NabiAbraham. Lamun, sakumaha manehna ngaku, manéhna dituturkeun Nabi Ibrahim manéhna bakal dipikawanoh teu ngan kabeneran di sakabeh ajaran Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) tapi ogé ditempo ajaran ieu dilaksanakeun di exemplary hirup poé-ka poé-Na, ogé jeung anu tina putrana Hanzalah, jeung para sahabatNabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Saméméh Islam, Abu Aamir geus kacida panginten ku urang Madinah jeung dianggap salaku mahluk jalma soleh. Manéhna teuing thoughtb nu Ansar bakal ngadangukeun manéhna lamun manéhna disebut kana eta pikeun neundeun turun leungeun maranéhna jeung Gurun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Sombong nya éta geura-giru shattered sanggeus manéhna disebutkaluar, "Naha anjeun teu inget kuring mah, Abu Aamir!" "Enya, Anjeun jahat-migawe," datang walonan teh, "urang mikawanoh anjeun, bisa Allah ngagagalkeun wickedness anjeun!"
Tempur ieu ngeunaan ka dimimitian nalika Talha, putra Abi Talha Al-Abdari, nu bearer baku, dipikawanoh jadi manusa bravest tina Koraysh jeung kawas kitu geus earned judul "The Ram tina Battalion" datang tunggang arrogantly dina onta-Na jeung ditantang Muslim ka hiji jalma ka jalma nu ngempur. Az-Zubair, tanpahiji pamikiran kadua, langsung ngangkat tangtangan jeung henteu méré Talha kasempetan tarung salaku manéhna ucul kana manéhna kawas singa salaku manéhna rode onta-Na. Talha murag ka taneuh sarta minangka manéhna Salaku-Zubair nyita pedang Talha sarta nunda heula ahir manéhna. Rasul Allah geus ningali polah gede ieutina kawani jeung exclaimed, "Allahu Akbar! glorification ieu diakut ku umat Islam salaku maranéhanana teuing exclaimed" Allahu Akbar! Nabi nyarios, "Unggal nabi ngabogaan murid a jeung Az-Zubair nyaeta murid tina tambang."
Othman, salah sahiji dua baraya Talha Kang, ieu aya di gigireun nyokot standar whilst nu womenfolk Koraysh goaded manéhna kana nyokot dendam, chanting, "Ieu téh mangrupa tugas ti bearer standar ka dip tumbak di getih atawa pikeun megatkeun eta dina musuh! " Waktu ieu Hamza stepped kaluar papanggih Othman wielding ganda-Naujung pedang nyebutkeun: "I am anak Saki Hajaj" nu disebut posisi ngahormatan ramana geus dilaksanakeun pikeun nyadiakeun cai pikeun jamaah haji. Jeung nu manéhna struck Othman dina taktak-Na jeung gaya saperti nu pedang-Na sesela manéhna katuhu ka handap pikeun ninggang-Na.
Hiji ku hiji genep kagiatan Koraysh standar bearers murag jeung ngaping tina bearers standar ti suku Abd Ad-Dharr tetep. Sawab, salah sahiji budak maranéhanana, grasped nyekel spanduk sarta struck jeung kitu niup mutuskeun hubungan kadua leungeun-Na anu severed. Sawad murag ka taneuh tapi jununnyegah spanduk ti noel taneuh salaku anjeunna ngayakeun eta tightly ka dada sarta jeung napas panungtungan-Na manéhna exclaimed, "Kuring geus dipigawé tugas mah!"
Dina mangsa tangtu tina karusuhan pedang tina Abdullah, putra Jahsh Kang, ieu smote ti leungeun-Na, jeung euweuh urusan kumaha teuas manéhna searched for eta, eta teu bisa kapanggih. Manéhna balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) menta gantian a. Tapi, aya nanaon jadi kitu, kitu, kitu di patepungan nutina Badar, Nabi ngajemput cabang korma mangka méré ka manéhna, sarta ieu disulap jadi pedang jeung Abdullah rejoined nu karusuhan.
THE Kawani OF HAMZA, Ali sareng Abu DUJANAH
Ku ayeuna womenfolk Koraysh geus ngungsi ka jarak aman, nu saterusna terus ngangsonan lalaki maranéhna pikeun ngalawan.
Hamza, Ali, sarta Abu Dujanah nu geus dipercayakeun jeung pedang Nabi, nya éta foremost di anjog ka serangan Muslim jeung plunged jero kana jajaran musuh. Gallantry maranéhanana junun disrupting garis musuh jeung sabab maju, maranéhanana ditelasan atawa luka saha di jalur maranéhanana.Salaku Abu Dujanah tos kalibet combatant saterusna-Na, pedang-Na keuna perantaraan Hind whereupon manéhna gancang nolak jadi manéhna terang eta bakal unworthy pikeun pedang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maehan hiji awewe.
Di antara Koraysh ieu saurang lalaki anu nyandak eta kana dirina maehan nu mana wae nu Muslim nu lay wounded dina medan perang teh. Abu Dujanah geus observasi manusa jeung pas manéhna kasempetan manéhna aktipitas manéhna di ngempur. Ngan dua panarajangan tina pedang éta disilihtukeurkeun jeung pedang dina mangsa unbeliever sacara struck jeung ditembus nutameng kulit Abu Dujanah jeung teu bisa ditarik whereupon Abu Dujanah smote manéhna ngan sakali jeung unbeliever nu Drew napas panungtungan-Na.
Samentara éta, nu archers Muslim ti titik vantage maranéhanana dina pasir leumpang Uhud diarahkeun nembak maranéhanana di Khalid jeung Pasukan Kuda-Na, sarta loba Koraysh murag.
THE MARTYRDOM OF HAMZA
Wahshi ieu budak Abyssinian tina Jubair, putra Mut'im sarta geus dipikawanoh jadi tumbak thrower alus teuing. Jubair sacara Mamang Tu'aimah, putra Adi geus ditelasan salila Badar sarta sajumlah baraya-Na geus ogé geus slain. Salaku Koraysh nya éta kira nepi ka Maret kaluar ka Uhud, Jubair nyandak Wahshi ka hiji sisi jeunggeus ngadawuh, "Lamun Anjeun maehan Hamza di dendam pikeun Mamang mah, kuring baris diatur Anjeun bébas."
Lamun tentara nu Blok sorangan di kesiapan pikeun tarung, Siba ti Koraysh datang kaluar jeung ngomong, "Aya nu mana wae nu Muslim nu bakal narima tangtangan mah di Lakbok hiji?" Hamza, putra Abdul Muthalib sacara datang gancang sareng ngomong, 'O Siba, O putra Ummu Anmar, nu saurang nu circumcises Ladies. Ulah Anjeun tangtangan Allah jeung NaUtusan (salla Allahu alihi ieu sallam)? "Tuluy Hamza aktipitas manéhna jeung ditelasan manéhna.
Samentara éta, Wahshi geus ghaib dirina balik batu jeung lamun Hamza datang deukeut manéhna, manéhna threw tumbak-Na forcefully di manéhna. Nu tumbak merambah puser Hamza sacara mangka datang kaluar ngaliwatan imbit-Na ngabalukarkeun manéhna turun jeung jadi martir a. Wahshi cared euweuh for gelut akang dina kira-kira manéhna jeung dijieun-Nacara ka awak Hamza sacara syahid, Disalin tumbak sarta balik ka camp nu nyebutkeun, "Kuring geus kahontal Tujuan mah. kuring ditelasan manéhna ngan demi gaining kabebasan mah."
THE MARTYRDOM OF HANZALAH
Hanzalah geus dialungkeun dirina ka karusuhan jeung ieu ayeuna di puseur anak ngalakonan Abu Sufyan di ngempur galak. Manéhna di titik dispatching manéhna lamun Shaddad, putra Al-Aswad sacara datang ka bantuan Abu Sufyan sarta dorong tumbak-Na kana Hanzalah. Hanzalah murag jeung Shaddad dijieun hiji dorong salajengna jeung visitina Hanzalah sacara panganten awewe, Jamilah, ieu kaeusi.
Salaku Hanzalah ieu keur syahid, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijieun sadar tina kaayaan-Na ku malaikat jeung ngahurungkeun gently ka Sahabat-Na nyebutkeun, "The malaikat nu ngumbah Companion anjeun." Engke, lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke ka Jamilah, manéhna comforted nyasangkan nya yén anjeunna ngalaman disaksian malaikat nyokot awak salakina sarta ngumbah eta antara langit jeung bumi jeung cai dikumpulkeun ti awan di kapal pérak. Jamilah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tina visi nya jeung nu lamun manéhna geus ka Hanzalah naon manéhna geus katempo, manéhnageus jadi melang ka ngiluan manéhna nu manéhna ninggalkeun saencan nyandak pancuran utama.
THE DISOBEYED Orde
Najan nomer overwhelming maranéhanana, tentara Koraysh geus keok deui jeung kapaksa mundur. Meunangna ayeuna iklas wawasan pikeun tentara Nabawi jeung kasempetan nangkep nu spoils perang dibere sorangan ka maranéhanana dina medan perang teh, whilst nu archers dipercayakeun ka tahan hiji posisi strategis dinasuku pasir lamping kokotéténgan ka handap sarta nempo Sahabat maranéhanana teu nulungan diri jeung spoils perang.
Loba archers pamikiran karusuhan éta leuwih jeung éta hayang pisan ngaku babagi maranéhanana tina spoils jeung saterusna opat puluh di antarana disobeyed Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), sarta megatkeun pikeun abandon posisi maranéhanana sanajan instruksi-Na. Komandan maranéhanana, Abdullah, putra Jubair Kang, entreated etateu abandon tulisan maranéhanana tapi godaan ieu teuing gede jeung sakabeh tapi salapan diturut instruksi Nabawi jeung tetep satia di tulisan maranéhanana.
Khalid, putra Waleed Kang, noticed nu loba archers nu ditinggalkeun tulisan maranéhanana. Hastily, manéhna regrouped lalaki sarta nyita kasempetan pikeun ngjalankeun hiji serangan dina Muslim ti pungkur jeung ieu persis bahaya Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), geus warned archers ngeunaan. Jeungposisi archers ngaruksak, narajang ieu suksés jeung Abdullah, babarengan jeung salapan nu tetep satia ka instruksi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu syahid defending tulisan maranéhanana.
Cara ieu ayeuna kabuka pikeun Khalid salaku manéhna dipingpin hiji serangan kana Muslim unsuspecting anu aya riweuh ngabagi nu spoils perang. Ikrimah observasi lampah Khalid sarta rallied lalaki pikeun datang ka bantuan Khalid sarta ngagabung manéhna dina medan perang teh. Samentara éta umroh, putri Alqama Al-Harithiyahnempo spanduk peletakan dina taneuh jeung bergegas ka nyokot eta nepi sarta digedékeun eta luhur jeung Koraysh rallied kira-kira nya.
Rusuh reigned salaku kafir muatan maju dina kuda maranéhanana ngalawan muslim shouting ngaran dewa maranéhanana di defiance. Lady Ayesha ngabejaan urang nu Iblis disebut kaluar ka mu'min dina medan perang nu nyebutkeun, 'O nyembah berhala Allah, Waspada kasampak balik Anjeun' whereupon Muslim anu aya dihareup tos kira-kira jeung sacara salah dimimitian pajoang Muslim balik saha maranéhanana mikir éta kafir.
Lamun sababaraha Muslim nempo onslaught, maranéhanana jadi ngeusi sieun jeung ngungsi. Sababaraha ngungsi salaku sajauh Madinah, whilst batur ngungsi ka kaamanan gunung sanajan Urutan Nabawi balik tur mantuan para maranéhanana ailing tarung.
ABU Bakar jeung putrana Abdul KA'BAH
Salaku Koraysh Drew deukeut, tangtangan raat sakuliah hawa, "I am anak Atik, saha nu bakal datang kaluar ngalawan atuh!" Nu nangtang Nu disebut karuhun sarta taya lian ti adi Lady Ayesha sacara Abdul Ka'bah, putra Abu Bakar - hijina anggota jalu kulawargana teu asup Islam. Langsung,Abu Bakar threw turun bow sarta Drew pedang-Na disiapkeun kalibet putrana di ngempur. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nempo naon anu dipigawé Abu Bakar, manéhna ka manéhna compassionately balik pedang pikeun hilt sarta balik ka tempat sarta méré manéhna pausahaan-Na eta.
ZIYAD, Putra SUKAIN AND THE ANSAR
Teu lila sanggeus ieu, kavaleri Koraysh merambah garis Muslim pertahanan jeung putra Abu Bakar mundur. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ayeuna ditanya Sahabat-Na, "Saha bakal ngajual sorangan pikeun urang?" Taya sooner geus menta geus dijieun ti Ziyad, putra Sukain sacara babarengan jeung boh lima atawatujuh Ansar - lobana maranéhanana can kapanggih - jeung pedang di leungeun plunged diri kana musuh. Sadaya anu syahid iwal Ziyad, anu murag ka taneuh sanggeus sustaining hiji tatu ngancam-hirup.
Ieu pamikiran anu Ziyad geus syahid bareng jeung para sahabatna lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) noticed Ziyad ngalakonan pangalusna pikeun nyusup deui ka arah maranehna. Geuwat, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim dua Sahabat pikeun mawa Ziyad manéhna. Gently, para sahabatngangkat Ziyad nepi, dibawa manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung neundeun manéhna turun jeung sirah-Na istirahat dina suku Nabawi whilst Malaikat of Kematian nyandak jauh jiwa-Na syahid.
THE Batu
Alatan naékna deterioration tina kaayaan maranéhanana, Ali, Talha, Abu Dujanah, jeung Zubair, nu geus perang di garis hareup patepungan saprak mimiti anak, mitembeyan sieun pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung megatkeun pikeun ngalawan jalan deui ka manéhna.
Waktu maranehna nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), maranéhanana manggihan yén sababaraha geus kafir geus junun datang dina lingkup deukeut jeung manéhna jeung Utbah, putra Abi Waqqas ', ieu hurling batu seukeut di manéhna jeung nu salah sahiji batu-Na geus struck Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina handap-Nalip jeung chipped huntu a.
Ayeuna, Abdullah, Shehab Az-Zuhri maju jeung struck Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina dahi-Na, tuluy, Abdullah, putra Qami'a struck Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) rongkah jeung pedang-Na dina taktak-Na jeung diurus hiji niup beurat ka macana-Na nu ieu jadi kuat nu beusicingcin hélm-Na jadi study di macana-Na. Salaku Abdullah struck Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna cried kaluar, "Candak ieu ti kuring mah, anak Qam'ia". Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) musnah jauh getih sarta kadéngé ngomong, "Kuring heran kumaha jalma nu tatu nyanghareupanNabi maranéhanana (salla Allahu alihi wa sallam) tatakrama huntu-Na bisa thrive atawa suksés sarta manéhna murag stunned ka taneuh jadi Abdullah dijieun hiji mundur gancang. Tapi saencan Abdullah meunang jauh Ummu Umara junun jurus manéhna, whereupon manéhna struck deui jeung manéhna sustained hiji tatu utama ka taktak nya. Tapi,Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tetep rélatif unharmed salaku manéhna ngagem hiji jas ganda tina armor. Nusaybah ogé perang barengan Ummu Umara tapi tetep unscathed.
THE Tatu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)
Nu tarung di sakuliah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inténsif. Abu Dujanah ayeuna cipta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngagunakeun deui diangkat jadi tameng hiji sarta katandangan loba panah. Nu reputasi tina Talha putra Ubaydah Allah, salaku Archer alus teuing geus usaha oge isuk;manéhna sempet pecat jadi loba panah nu tilu bows iklas pegat dina taneuh sarta manéhna henteu deui geus panah ka seuneu. Ayeuna, jeung tameng-Na manéhna-Na pisan pangalusna pikeun ngalindungan beungeut Nabawi ti tatu salajengna jeung di cara eta geus boh ramo-Na severed atawa leungeun-Na geus jadi lumpuh. Lamun Abu Bakar jeung AbuUbaydah, putra Al Jarrah nu geus repelling musuh nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana kapanggih Talha geus sustained sababaraha tatu sarta sempet pingsan di suku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina akun rugi-Na getih. Nabi (salla Allahu alihi wasallam) ceuk maranehna, "Tingali adi anjeun, AMAL-Na geus dijudulan manéhna ka imah di Paradise."

Talha cageur sanajan sababaraha tatu sarta dina taun datang manéhna spoke waktu sawaktu Sahabat Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) dipénta hiji Badui goblog nanyakeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngeunaan naon jalma ieu kawas anu geus kaeusi sumpah-Na.Para sahabat éta malu nanyakeun ka sorangan dina akun tina reverence maranéhanana geus pikeun manéhna. Nu Badui nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tapi manéhna teu ngajawab langsung. Lamun Talha anjog manéhna melong manéhna jeung recited ayat nu:
"Di antara mu'min aya lalaki
anu geus bener covenant maranéhanana jeung Allah.
Sababaraha geus kaeusi dying sumpah maranéhanana,
jeung sajabana await, unyielding robah. "Koran 33:23.
Talha jadi martir hiji sababaraha taun sanggeusna sanggeus maot Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Lamun para sahabat nempo extent tina (salla Allahu alihi wa sallam) tatu Nabawi maranéhanana jadi pohara distraught jeung exclaimed, "Lamun ngan saukur Anjeun nu bakal supplicate keur kutuk ngalawan eta!" Tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos kana éta hal jeung ceuk dina saban manner miara jeung hipu-Na,"Kuring teu dikirim ka kutuk, rada kuring dikirim ka ngajak jeung salaku rahmat hiji." Saperti ieu rahmat jeung forbearance Nabawi ka arah eta anjeunna supplicated pikeun maranéhanana anu sabalikna manéhna nyebutkeun, "O Allah, pituduh séké mah sabab teu nyaho."
Lamun Omar kadéngé walonan Nabawi, manéhna ngomong, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), bisa indung jeung bapa mah jadi Mekah Anjeun! Nuh supplicated ngalawan urang nya lamun cenah, 'Gusti mah, teu ninggalkeun tunggal unbeliever kana bumi. 'Mun anjeun geus supplicated keur kutuk kawas éta,sakabéh urang bakal geus ancur. Deui anjeun geus trodden kana, beungeut anjeun bloodied jeung huntu Anjeun pegat, jeung can Anjeun nampik ka ngomong nanaon lian ti alus. "

Sakali deui urang dibikeun hiji glimpse kana karakter Nabi tercinta urang sacara alus teuing. Manéhna bisa boga tetep modeu jempe jeung dipigawé euweuh tapi manéhna milih disebutkeun. Manéhna pardoned kafir, mangka supplicated pikeun hidayah maranéhanana jeung pleaded maranehna sabab éta can ngarti.

Jeung saterusna lain bagian tina visi Nabawi geus kaeusi - nu lembang di pedang-Na - nu paparna bakal jadi tatu ngalawan jalma-Na.
Shammas ti suku Makhzum ayeuna ngadeg di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung perang jeung kawani beredar ngalawan hiji onslaught seger nepi ka manéhna murag, whereupon Companion sejen lumangsung-Na.
Mus'ab, putra Umair Kang, nu bearer standar Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bore hiji resemblance ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Mus'ab ieu syahid ku Abdullah, putra Qamia sacara nu, dina rusuh tempur teh, pamikiran anu Mus'ab ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)jeung cried kaluar, "Muhammad geus ditelasan" jeung proceeded ka exalt dewa maranéhanana. Ceurik miboga nu mawa mangaruhan kana Muslim jeung loba despaired.
CONFUSION
Sababaraha Sahabat leungit tetempoan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ceurik palsu ayeuna kaeusi hawa, "Muhammad geus ditelasan" maranéhanana éta di rugi nyaho naon anu kudu dipigawé atawa dimana aing jeung sia hate maranéhanana anu engulfed jeung putus harepan jeung devastated ku misinformation teh.
Sababaraha ceased tarung jeung tuang turun pakarang maranéhanana sedengkeun batur condong ka neangan bantuan munafik nu Abdullah, putra Ubayy sarta ménta manéhna jadi indit-antara antara dirina jeung Abu Sufyan. Anas, putra Hiji-Nadir sacara nempo pakarang jeung bohong dina taneuh jeung cried kaluar, "Naon nu ku anjeun nungguan?" Maranehnangawaler, "Nu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) geus ditelasan!" Anas spurred éta kontak dina nyebutkeun, "Kumaha saur anjeun hirup sanggeus Muhammad. Rouse sorangan jeung maot for aya naon Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) geus maot pikeun!" Saterusna manéhna supplicated nyebutkeun, "O Allah, hapuntenpikeun naon dipigawé jelema ieu. "Anas kenca eta jeung Sa'ad, putra Muadh sacara ditanya manéhna mana manéhna akang. Anas ngawaler," Ah, kumaha rupa ambu Paradise mah, bau di dieu di Uhud "jeung plunged kana tempur jeung idolater sarta syahid. Lamun awakna ieu pulih maranéhanana kapanggih anjeunna ngalaman sustained leuwihdalapan tatu saméméh keur syahid.
Ali terus ngalawan courageously teras nahan loba pedang, tapi salaku perang-perangna manéhna katingali terus pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jadi manéhna henteu percaya gosip teh.
Thabit, putra Ad-Dahda sacara ngangkat ceurik, "O kinsmen tina Ansar, lamun Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) geus maot, mangka Allah nyaeta langgeng jeung kungsi mati. Ngalawan dina mertahankeun Iman Anjeun. Allah bakal mantuan anjeun jeung anjeun bakal victorious. " Kana dédéngéan aduk plea ieu sababaraha Ansarsrallied kira-kira manéhna jeung plunged dina perangna narajang nu kavaleri tina Khalid. Thabit jeung para sahabatna terus ngalawan nepi ka sadaya lay syahid di medan perang Uhud.
A Muhajirin datang di sakuliah hiji Ansar katutupan dina getih jeung nanyakeun, "adi kuring, boga Anjeun ngadéngé lamun Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) nyaéta paéh?" Nu Ansar ngawaler, "Lamun manéhna geus maot, mangka manéhna kudu geus réngsé pangiriman talatah, jadi indit ngalawan dina mertahankeun agama Anjeun."
Maranéhanana anu geus fallen kana kaayaan asa pulih sumanget maranéhanana jeung ditinggalkeun pamanggih maranéhanana nyerah ka Abdullah, putra Ubayy urang. Maranéhanana teuing ngangkat leungeun sakali deui, jeung perang bravely jeung kapanggih loba kabagjaan gede maranéhanana yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) masih sareng maranehna.
MundurTHE
Najan kawani maranéhanana, loba iman iklas syahid dina widang Uhud; salaku pikeun salamet, amunisi maranéhanana ieu ampir spent. Ayeuna, mu'min éta dina mundur jeung sabab dijieun jalan luhur nepi ka slopes Uhud nu karusuhan mimiti subside salaku Koraysh dianggap poé jadi theirs.Nu Koraysh tentara geus sustained ngan leungitna minimal hirup, tapi geus ngaruksak sabab boro salah sahiji lalaki atawa kuda maranéhanana geus ditinggalkeun unscathed sarta sajumlah badag manusa sustained tatu parah pisan.
YAMAN AND THABIT
Lamun warta tina kaayaan distressful nu Muslim sacara nepi ka di fortresses Madinah, Yaman jeung Thabit, anu kungsi kenca balik ka ngajaga awewe jeung barudak, angkatan sorangan jeung melesat sareng sadaya rurusuhan ka Uhud.
Saperti ieu kabingungan dina medan perang nu lamun Yaman anjog manéhna nu salah kaprah keur babaturan deukeut Koraysh tur nyetel kana ku umat Islam. Lamun Hudhayfah nempo ramana, Yaman, keur diserang manéhna disebut kaluar ka assailants nya éta manéhna salah sahijina tapi sora nya éta drowned dina kaayaan clamor tina gelut jeung-Nabapana murag ka pedang friendly.
Ieu memang kajadian sedih pisan tapi Hudhayfah ieu teu nurun jalma ka tega niat jahat ngalawan assailants teu ngahaja bapana, rada manéhna mercifully bakal ngomong, "Muslim, bisa Allah ngahampura dosa ieu Hormat." Engke, lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kadéngé ngeunaan kajadian sedih, manéhnaditawarkeun mayar getih-duit atas nama Islam, kumaha Hudhayfah waived nya kan. Ti waktu éta onward, Hudhayfah ieu Maha Agung jeung pakaya kitu, manéhna teu nyimpen eta keur dirina, manéhna spent sadaya dina amal.
THE Lebak
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi ngan geus incapacitated for jurus singket. Ayeuna, di nu caang tina kaayaan hadir manéhna dianggap eta pangalusna nu manéhna jeung Sahabat-Na kudu reposition sorangan di lawang tina lebak nyanghareup ka camp Koraysh ambéh maranéhanana bakal di leuwih alusposisi keur nangkep gerak maranéhanana.
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin Sahabat-Na sapanjang lagu eta, nu nyeri disababkeun ku Tumbu ranté study di pipi-Na jadi katempona kana beungeut mulya-Na. Pita leutik Sahabat dieureunkeun pikeun masihan jeung Abu Ubaydah nalungtik tatu jeung menyimpulkan yén hijina éféktifcara ngaleupaskeun Tumbu bakal ku extracting poto eta sareng huntu-Na. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu agreeable jeung manéhna ditarik ka nu kaluar kaluar tatu mimiti getihan.
Dina hiji usaha pikeun cleanse nu tatu, Malik, putra Sinan sacara ti suku Khazraj sedot jauh getih jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya manéhna nyiduh kaluar, tapi manéhna swallowed dinya. Saterusna Malik balik ka perangna sarta syahid.
Samentara éta, Abu Sufyan observasi para sahabat nyieun jalan sapanjang gunung jeung nyoba ngudag maranehna. Tapi Omar, nu geus rejoined Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) babarengan jeung sababaraha Sahabat leuwih ngalungkeun batu di manéhna nu kapaksa Abu Sufyan ka mundur.
JUBILATION
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na terus dina jalan ka lawang tina lebak jeung salaku maranehna Ka'b, putra Malik sacara, nu geus anyar mundur jeung sababaraha muslim sejen ka kasalametan gunung, nempo eta . Awalna ceuk pamikiran panon-Na deceived manéhna, manéhna sempet ngadéngéjeung dicokot nu gosip pupus Nabawi jadi bener, tacan aya di hareupeun manehna ieu tokoh, leumpang lalaunan, yén manéhna ngarasa pasti manéhna diwanoh. Salaku Ka'b Drew nearer jantungna ngéléhkeun leuwih gancang jeung kabagjaan, panon-Na geus teu deceived manéhna jeung di jubilation gede manéhna cried kaluar ka batur nu anu di handap ieu balik,"Muslim, warta gede, geus Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam)!" Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gestured ka Ka'b teu ngangkat sora sarta jadi beja yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu sumebar memang hirup di antarana Muslim quietly jeung aya gederejoicing di hate maranéhanana sabab raced ngagabung manéhna.
PatepunganTHE NABI nu mibanda UBAYY
Ubayy, putra Khalaf sacara geus teu jadi can balik ka camp Koraysh jeung overheard ceurik jubilant tina Ka'b. Ubayy geus disumpah dendam nu manehna tangtu sono ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung galloped swiftly ka arah manéhna jeung hajat tina minuhan sumpah-Na. Salaku manéhna ditilik jeung pedang dicokot, manéhnacried kaluar, "Muhammad, lamun luput tina kuring, nu kitu mah teu luput tina anjeun!" Saperti para sahabat dikelompokkeun sorangan kira-kira Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngalindungan manéhna, siap pikeun nyerang Ubayy, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka eta ka lengkah deui jeung saméméh Ubayy kungsi kasempetan pikeun nyerang,Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyandak nyekel Harith, tumbak Simma sacara putra sarta rada scratched beuheung Ubayy nu mibanda éta. Ubayy screamed kaluar dina nyeri excruciating jeung murag ti kuda-Na mangka remounted jeung galloped deui ka camp-Na.
Kana ngahontal camp manéhna papanggih ku-Na ganteng Safwan jeung anggota sejenna suku sarta croaked, "Muhammad geus ditelasan kuring!" Tapi, keponakan sarta batur mayar saeutik perhatian manéhna sabab ditempo scratch-Na salaku mahluk pisan minor. Instinctively, Ubayy terang nu waktu nya éta ngajalankeun kaluar jeung kaaranjeunna, "Demi Allah lamun manéhna spat dina kuring jeung spittle-Na, bakal maot." Nu Koraysh éta teu condong mayar loba perhatian ka scratch Ubayy sacara, sareng teu maranéhanana condong ka nyokot warta anu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu hirup sacara serius, sanajan kitu cikal jeung mamang geus sown.
Sieun Ubayy sacara kabukti katuhu. Pupusna ieu geura-giru ka dibeber dina lalampahan mulang maranéhanana ka Mekah di lelewek Sarif.
THE Relief OF Lady Fatimah
Lamun misinformation nu nepi ka Madinah yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus maot, Lady Fatimah dijieun rurusuhan ka Uhud jeung bray nepi ka pihak Nabawi nya éta ngeunaan pikeun ngahontal panto asup tina lebak. Lady Fatimah ieu greatly bungangang pikeun manggihan bapana hirup sarta ngan wounded,jeung thanked Allah pikeun kaamanan-Na.
Samentara éta, Ali indit dina pilarian cai jeung datang di sakuliah hiji pool leutik cai dina crevices tina batu. Maké tameng diangkat jadi hiji wadah, manéhna scooped sababaraha cai sarta dibawa eta deui ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun quench haus-Na. Tapi, cai ieu bulukan jeung odorous, sahinggaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditolak nginum ti dinya, whereupon Lady Fatimah dipaké ka ngumbah jauh getih ti beungeutna. Nu tatu terus getihan jeung saterusna dina usaha pikeun ngeureunkeun perdarahan teh, sapotong matting ieu scorched jeung nempatkeun ngaliwatan tatu whereupon perdarahan nu ceased.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), ieu pisan cemas pikeun kasalametan Sahabat sarta dirasakeun maranéhanana teuing kakeunaan nyokot sesa maranéhanana di lawang tina lebak, ku kituna manéhna maréntahkeun Sahabat pikeun naek ka taneuh luhur. Aya teu cara nu panggampangna nepi lamping gunung, jadi Nabi (salla Allahualihi wa sallam) mimiti ngumpulkeun dana sorangan nepi ka salah sahiji ledges anak. Najan sababaraha tatu Talha Kang, lamun manéhna nempo naon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu ngalakonan, manéhna Bent handap sarta diangkat manéhna nepi ku kituna manéhna bisa jadi leuwih gampang ngahontal ledge teh, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)ngumumkeun, "Whosoever wishes ka kasampak kana hiji syahid leumpang kana bumi kudu kasampak di Talha, putra Ubaydi-Allah."
HEALING MIRACLES
Di antarana loba healings miraculous di Uhud éta maranéhanana tina Qatadah, Kulthum, jeung Abdullah.

Salila patepungan nu Qatadah aktipitas Hiji-Numan di ngempur. Sabab perang, Qatadah ieu struck jadi parah nu-Na panon-bal datang kaluar ti stop kontak sarta ngagantung turun nepi macana-Na. Lamun tarung pupus turun Qatadah dijieun jalan deui ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) whereupon Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) nyandak kasihan asup manehna jeung supplicated salaku manéhna ditempatkeun-Na panon-bal balik deui ka stop kontak anak. Ti waktu éta onward Qatadah bakal kadéngé sangkan para sahabatna anu panon disimpen ku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus visi neneng.
Tanda panah aimed di Kulthum, putra Al Husain parah pierced tikoro-Na. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nempo naon anu kajadian manéhna supplicated mangka puffed sababaraha ciduh-Na kana tatu jeung tikoro-Na healed sacara instan.
Abdullah, putra Anies 'sustained hiji tatu parna ka sirah-Na. Sakali deui Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated jeung puffed sababaraha ciduh-Na kana tatu sarta healed. Lamun Abdullah ka para sahabatna ngeunaan penyembuhan miraculous, manehna tangtu ditambahkeun, "Ieu kungsi tos septic!"
THE KORAYSH Camp
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na nyandak sesa maranéhanana, loba Koraysh meunang jalan ngaliwatan paéh dina medan perang nu néang awak Nabawi whilst batur boh dikubur paéh maranéhanana atawa tended ka wounded. Leungiteun ngan dua puluh dua lalaki maranéhanana kumaha ogékorban maranéhanana, boh manusa jeung sato, nya éta nu penting.
Wahshi ayeuna indit ka Hind béjakeun nya manéhna geus junun misi sarta disebut nya ka mana awak Hamza sacara iklas, whereupon Hind indit ka awakna, ripped muka beuteung sarta gouged kaluar ati-Na. Pikeun minuhan sumpah nya jeung hatred ka arah Hamza, manéhna bit sapotong ati-Na, chewed, swallowed sababaraha jeung spatkaluar sésana. Saterusna manéhna neukteuk off irung jeung Ceuli-Na. Ti poé nu onwards manéhna ieu disebut dina mangsa éta periode salaku 'Jigar Khwar' - nu eater ati.

Awewe Koraysh séjén delighted dina kagiatan biadab sarua jeung sakabeh tapi salah sahiji awak anu savagely dimutilasi. Awak nu lolos mutilation salajengna ieu nu of Hanzalah. Bapana, nu geus perang barengan nu Koraysh, pleaded sareng maranehna ninggalkeun awakna sorangan jeung saterusna awakna ieu kenca manaeta iklas.
Hanzalah iklas deukeut awak dimutilasi tina baraya-Na, Hamza jeung Abdullah, putra Jahsh urang. Lamun ieu waktu astana maranéhanana para sahabat ngomong kana nu serenity nu radiated ti beungeutna jeung commented nu bulu-Na tetep baseuh ti cuci malaikat.
THE Réaksi THE KORAYSH Sekutu
Dina akun tina Koraysh teu keur sanggup manggihan awak Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) loba mimiti percaya Ubayy. Tapi, maranéhanana geus teu potongan matéri ngeunaan pupusna lengkep salaku aya tetep kamungkinan nu awakna iklas wae, dina slopes Gunung Uhud sorangan.
THE Milarian awak HAMZA nu
Saterusna poé éta, Harith, Sabagé-Simmah putra sacara dikirim ku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) néang awak Hamza urang. Lamun manéhna datang di sakuliah eta manéhna jadi shaken ku kaayaan nya eta kang euy pinunjul aya transfixed, staring leuwih manéhna for lila teu bisa ngarti kumaha saha bisa geus acted disaperti luhur biadab.
Lamun Harith teu mulang, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Ali ka néangan manéhna jeung babarengan maranéhanana balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Harith jeung Ali mingpin manéhna ka awak Hamza urang. Salaku Nabi (salla Allahu alihi wasallam) gazed turun di Hamza, jantungna overflowed jeung ngenes gede jeung anger salaku manéhna wept considerably, sarta ngomong, "Kuring geus kungsi ngarasa leuwih anger ti eta nu kuring ngarasa ayeuna. waktu Next lamun Allah méré kuring meunangna ngaliwatan Koraysh mah wajib mutilate tujuh puluh tina paéh maranéhanana. " Teu lila sanggeus Wahyu hiji dikirimturun nyebutkeun:
"Lamun ngahukum, hayu hukuman Anjeun jadi proportionate ka hukuman nu Anjeun tampa.
Tapi lamun anjeun aya sabar, eta leuwih hade pikeun sabar.
Kedah sabar; can kasabaran anjeun teh ngan ku bantuan Allah.
Ulah grieve maranehna (kafir),
atawa marabahaya sorangan alatan devising maranéhanana.
Allah téh jeung cautious jeung jalma anu teu hade. "
Koran 16: 126-128
Sanggeus narima ieu ayat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nolak karsa sarta forbade mutilation.
THE Ladies percanten
Whilst nu womenfolk Koraysh anu engrossed di dendam biadab maranéhanana, Ladies Fatimah, Ummu Sulaym, sarta Ummu Salit tended ka tatu tina iman jeung dibawa eta cai.
Ku ayeuna sababaraha Ladies geus diatur kaluar ti Madinah ka si Eneng nu wounded, di antarana saha ieu Safiah, nu adina Hamza. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina datangna nya manéhna ka putra nya, Zubair teu ngantep nya tempo awak adi nya urang. Tapi, Safiah indit ka Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) jeung ka manéhna yén Aisyah terang tina martyrdom adi nya jeung nu kurban nya ieu teu pisan gede, pikeun manéhna inget oge jangji Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun maranéhanana syahid di Ngaran Na. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nempo jero dirinaiman, manéhna diijinkeun nya nempo mayit adi nya urang.
Lamun manéhna datang ka sakuliah sésa-sésa awak goréng-Na hijina kecap manéhna uttered éta maranéhanana ti Qur'an:
"Kami milik Allah jeung ka Anjeunna urang bakal mulang."
Koran 2: 156
jeung supplicated pikeun jiwa-Na.
THE CINTA OF AN ANSAR Lady
Lamun warta nepi hiji nona Ansar nu teu ngan geus bapana geus syahid, tapi ogé salakina jeung putra, manéhna jadi sabar. Tapi, lamun manéhna ngadéngé misinformation yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus dicokot ti maranehna, eta dihakan nya unggal pamikiran jeung manéhna nunda kumisan nya soranganleungitna pribadi jeung dijieun lempeng pikeun Uhud.
Lamun manéhna nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung direalisasikeun laporan ieu palsu, manéhna jadi overwhelmed jeung kabagjaan manéhna exclaimed, "Jeung Anjeun di antarana urang, leungitna pribadi urang anu kalindih." Saperti ieu asih jero jeung bakti tina Sahabat awal pikeun Nabi Muhammad (salla Allahu alihiwa sallam) anu karaharjaan jeung urusan sorangan nya sok a kadua jauh ka patalina jeung masalah maranéhanana nya.
THE KORAYS milarian THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam)
Salaku Koraysh disiapkeun megatkeun camp, maranéhanana dieusian nu spoils meager perang maranéhanana nampi nu arasup salila patepungan nu onto nu onta di kesiapan pikeun maranéhanana mulang ka Mekah.
Whilst nu Koraysh busied diri kalayan olahan ahir maranéhanana, Abu Sufyan, saha ieu melang ka diajar naha atawa atawa Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu paeh atawa hirup, rode kaluar sorangan dina kuda-Na ka arah gunung.
Kana ngahontal gunung manéhna Drew numpak pikeun halt sarta, néangan nepi di arah mana Muslim nu pangahirna geus katempo, disebut kaluar, "Exaltations ka Hubal, bisa agama Anjeun lumaku!" Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) kadéngé manéhna maréntahkeun Omar diwalon, "Allah nyaeta Greatest,Maha Agung di Majesty. Urang teu sarua. Urang syahid aya di Paradise - paéh Anjeun aya di Seuneu nu "Obediently, Omar jengkar, indit ka ledge gunung, sarta disebut kaluar jeung kecap Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)..
Abu Sufyan diakuan sora Omar sarta disebut nepi ka manéhna, "Omar, dina Ngaran Allah mah entreat Anjeun, nyaéta Muhammad paéh?" Whereupon Omar ngawaler, "Demi Allah, moal aya! Komo ayeuna manéhna hears naon anu anjeun nyebutkeun!" Aneh sabab bisa sigana, Abu Sufyan ngawaler, "Kuring percaya anjeun, kecap Anjeun truer ti nu ti Abdullah,Putra Qami'a urang. "" Anjeun bakal manggihan sababaraha lalaki Anjeun dimutilasi. Mah teu ajak lalaki mah pikeun ngalakukeunana, tapi kuring teu ngarasa sorry for action maranéhanana! "
Saterusna manéhna cried kaluar, "Sep Badar jadi tempat pasamoan urang taun hareup!" Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) kadéngé manéhna dikirim nu lian dina Sahabat-Na ka ledge jeung talatah, "Tuh nya kontrak dikonfirmasi di antara urang."
Lamun Abu Sufyan balik ka tentara-Na manéhna manggihan eta rakitan di sisi jauh tina lebak awaiting Urutan pikeun Maret. Maranéhanana diatur kaluar dina arah southerly jeung ieu takwa maranéhanana ayeuna bisa Maret dina Madinah. Jeung ieu dina pikiran Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipénta volunteer hiji nuturkeuntentara jeung mawa deui kecap gerakan maranéhanana.
Tujuh puluh Muslim volunteered, kaasup Abu Bakar jeung Zubair, sanajan kitu ieu Sa'ad ti suku Zuhrah anu dipilih. Saméméh manéhna undur Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bijaksana informed manéhna, "Lamun maranehna nu miheulaan kuda maranéhanana jeung tunggang onta maranéhanana aranjeunna Linggarjati ka Mekah kitu,lamun aya nu tunggang kuda maranéhanana jeung ngarah onta maranéhanana aranjeunna Linggarjati ka Madinah. Ku Anjeunna di nu Hand nyaeta jiwa mah, lamun nu Tujuan maranéhanana, kuring baris nyusul jeung ngalawan maranehna. "Sa'ad wasted waktu teu jeung naek turun lamping gunung, dipasang kuda Nabawi, tur nyetel kaluar kana misi-Na.
THE Syahid WHO kungsi ditawarkeun AN solat fardhu
Di antara mortally wounded dina medan perang ieu Usayrim, hiji manusa tina Madinah. Lamun Ansar datang di sakuliah manéhna maranéhanana éta memang pohara reuwas pikeun manggihan manéhna aya di dinya. Loba éta jaman maranéhanana geus diucapkeun manéhna ngeunaan Islam, tapi manéhna geus sok geus hesitant akur deui, nyebutkeun, "Lamun ngan kuring bisa jadi yakin ieubener, teu bakal ragu. "
Gently, nu Ansar inquired naon anu dibawa manéhna Uhud sarta nanya di sisi nu anjeunna ngalaman perang. Usayrim, saha ieu ku ayeuna pisan lemah, ka eta yén anjeunna ngalaman perang babarengan jeung maranehna jeung basa aranjeunna ditanya naha anjeunna ngalaman dipigawé jadi Anjeuna ngawaler yén ieu pikeun Islam sabab dina jantungna manéhna dipercaya dina Oneness Allahjeung ajaran Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Salaku sora frail-Na ngaruksak, Usayrim ka para sahabatna nu tadi isuk yén anjeunna ngalaman angkatan dirina jeung anu pedang tur nyetel off pikeun Uhud ngagabung ka Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) jeung geus perang nepi ka manéhna murag.Teu lila sanggeus ieu Malaikat of Kematian nyandak jauh jiwa minangka para sahabatna ngadeg di sisi-Na.
Lamun para sahabat ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngeunaan Usayrim, manéhna informed eta nu Usayrim ieu di antara maranéhanana anu diasupkeun Paradise sareng di taun nu dituturkeun Usayrim jadi katelah percaya nu asup Paradise tanpa ngalamar komo salah sahiji solat fardhu .
@ Sa'ad, putra Rabiulawal
Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Zayd, putra Thabit sacara turun onto medan perang ka milarian putra Sa'ad, Ar-Rabiulawal sarta ka manéhna, "Lamun anjeun nempo manéhna nepikeun ka anjeunna salam mah salam, jeung ngabejaan ka manéhna nu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) nyaéta nanyakeun ngeunaan anjeun. "
Zayd searched antara awak dina medan perang nepi ka manéhna datang di sakuliah Sa'ad anu di titik maot. Sa'ad geus wounded mortally jeung sustained teu kurang ti tujuh puluh tatu jeung iklas jeung tumbak jeung tanda panah protruding ti awakna. Gently Zayd ka manéhna nu Rasul Allah (salla Allahualihi wa sallam) dikirim manéhna nu salam ti karapihan sarta kungsi ditanya ngeunaan manéhna. Sa'ad dina sora ngaruksak ngawaler, "Sep karapihan nu jadi kana Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam). Bejakeun manehna mah bau ambu Paradise, jeung nyaritakeun jalma mah, nu Ansar, yen maranehna moal excused saméméh Allahlamun Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) ieu menyakiti bari maranéhna hirup. "Teu lila malaikat nyandak jauh jiwa tina Sa'ad.
THE MAN WHO perang Pikeun lian ti demi Allah
Salila Neangan anu wounded dina medan perang nu para sahabat datang di sakuliah Qazman anu geus perang heroically jeung slain teu kurang ti tujuh kafir. Qazman ieu mortally wounded jeung saterusna para sahabat megatkeun pikeun mawa manéhna balik ka imah ti Bani Zufr jadi nursed. Saperti para sahabat diteundeun manéhnaturun Muslim spoke gently manéhna jeung eweh nu tidings gumbira of Paradise. Jauh ka reuwas maranéhanana Qazman ngawaler, "Demi Allah, kuring perang pikeun sombong jalma mah, miboga teu geus for eta mah bakal kungsi geus perang." Kaayaan Qazman sacara terus deteriorate jeung manéhna bisa henteu deui tega nyeri nutina tatu nya kitu manéhna bunuh diri. Saméméh pupusna, utusan Allah (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi ka Sahabat nya éta Qazman bakal jadi nu nyicingan of Fire teh.
THE SUPPLICATION Nabi THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Sanggeus kafir nu ditinggalkeun utusan (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat-Na, "Jalur nepi di Urutan mah muji ka Gusti mah, nu Mighty, nu Maha Agung." Ngarah dijejeran nepi balik manéhna. Cenah, 'O Allah, kabéh Puji pikeun Anjeun. O Allah teu aya hiji nu bisa keuna ku naon dilegakeun atawa sahadilegakeun naon keuna, jeung teu aya pituduh pikeun maranéhanana anu Anjeun disababkeun ka err jeung teu saurang ogé bisa ngakibatkeun kasalahan maranéhanana saha Anjeun dipandu. Teu saurang ogé bisa méré naon Anjeun dicegah. Teu saurang ogé bisa méré naon Anjeun withhold jeung teu saurang ogé bisa withhold naon Anjeun méré. Teu aya anu brings deukeut naon Anjeun nyieun jauh. Teuhiji bisa nyieun jauh naon Anjeun mawa deukeut. O Allah, sumebar leuwih urang tina berkah anjeun, rahmat, kahadéan jeung rezeki. O Allah, kuring menta Anjeun pikeun nikmat sustained nu ngayakeun ngeureunan atawa ahir. O Allah, kuring menta bantuan Anjeun di Poé lamun urang kudu loba bantuan, jeung kaamanan dina poe sieun. O Allah mah neanganngungsi ti jahat naon Anjeun dibikeun urang, jeung si jahat naon Anjeun dicegah ti urang. O Allah, nyieun iman tercinta ka urang jeung beautified di hate urang, tur jieun disbelief, immorality jeung disobedience hated ka urang jeung nyieun urang di antarana nu bener. O Allah, nyieun urang maot salaku umat Islam jeung hirup salaku umat muslim,sarta anggap urang ngiluan alus teh, keur ngayakeun kuciwa atawa tempted. O Allah, maehan kafir nu belied messenger anjeun, cegah ti Path anjeun jeung tuang kana eta hukuman anjeun. O Allah, ngalawan kafir anu geus dibikeun Kitab, Anjeun Allah tina Bebeneran. '"
THE KORAYSH balik ka Mekah alatan SUSTAINING tatu beurat
Samentara éta, Sa'ad ti Zuhrah suku geus ridden salaku swiftly salaku manéhna bisa jeung ieu ayeuna di tetempoan tina Koraysh. Eta gladdened jantungna sabot nempo Koraysh ngarah kuda maranéhanana jeung tunggang onta, sarta jadi manéhna melesat deui ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepikeun ka warta alus.
Dina taun éta nya éta pikeun nuturkeun, ngirut, nu geus perang jeung Koraysh di Uhud tapi engké asup Islam ngadawuh, "Kami ngadéngé ibn Ubayy sacara mulang ka Madinah sareng salah sahiji katilu tentara Nabawi bareng jeung lalaki sejenna tina suku tina Khazraj jeung Aws. Éta alatan urang nu éta unsure nahaatawa teu bakal mulang jeung serangan. Loba lalaki urang anu wounded sarta lolobana ti kuda urang geus luka ku panah, nu naha urang megatkeun pikeun balik ka Mekah. "
THE Kakubur OF THE syahid
Awak tina syahid neundeun ka sesana taun kuburan digali deukeut tempat Hamza geus fallen. Sababaraha anu dikubur sorangan, sedengkeun batur anu dikubur bareng - Hamza jeung Abdullah, putra Jubair sacara nu awak ogé parah dimutilasi éta di antara maranéhanana dikubur babarengan.
Saperti anu geus kamiskinan maranéhanana nu aya cukup scarcely lawon ka suffice salaku shroud lengkep for wae nya syahid. Lamun sirah maranéhanana ieu katutupan, suku maranéhanana tetep uncovered, sarta lamun suku maranéhanana anu katutupan sirah maranéhanana tetep uncovered. Dina raraga nu maranéhanana kudu sidik, jukut seungit étadipaké pikeun shroud nu anggota awak uncovered.
Jeung asih jeung tenderness, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya éta awak tina syahid éta teu bisa dikumbah dina ragam Islam jeung adat saméméh kakubur. Saterusna manéhna méré Sahabat-Na beja hade nu dina Poé Judgement nu syahid bakal diangkat,tanpa nyeri, jeung tatu maranéhanana ngaluarkeun getih jeung nu sanajan warna bakal nu getih baris aya no bau getih sakabehna, sakumaha bakal geus diganti ku seungit hipu tina kasturi. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya eta nu jiwa tina jalma anu syahidanu diangkut ku manuk of Paradise di Kebon of Paradise mana maranéhanana dahar ti bungbuahan sarta anu sipatna kawas lampu emas dina kaayaan sahadé tina Arasy.
Dina hidayah Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam), nu syahid anu interred jeung manéhna baris inquire mana dina dua terang teh lolobana Qur'an ku jantung, whereupon nu paling boga pangaweruh ieu disimpen di kubur kahiji. Komo di maot Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kakara jeungkungsi hiji pikeun mintonkeun disrespect.
Jeung ieu wangsit:
"Di antara mu'min aya lalaki
anu geus bener covenant maranéhanana jeung Allah.
Sababaraha geus kaeusi dying sumpah maranéhanana, jeung sajabana await, unyielding pikeun ngarobah,
sahingga Allah bakal recompense nu truthful pikeun truthfulness maranéhanana
jeung ngahukum nu munafik upami Anjeunna baris, atawa ngahurungkeun deui ka maranehna.
Pasti, Allah nyaeta Forgiver Nu Maha Asih. "
Koran 33: 23-24
THE Syahid Kinanti OF Hind, pamajikan ngirut
Dina mangsa persiapan kakubur, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Sahabat pikeun milarian awak ngirut, putra Jamuh sarta Abdullah Kangjeng Jabir ambéh maranéhanana bisa jadi dikubur babarengan. Dua lalaki anu geus deukeut pisan hiji jeung nu séjénna salila waktu hirup maranéhanana jeung Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) mikir eta hade nu maranéhanana kudu beristirahat babarengan, kumaha awakna teu bisa kapanggih.
Hind, pamajikan ngirut sacara leungit teu ngan salakina, tapi putra nya Khallad babarengan jeung lanceukna nya Abdullah jeung wished ka dicokot deui ka Madinah pikeun kakubur. Salaku manéhna dijieun cara imah nya ka Madinah jeung kulawarga nya syahid, mounts nya ujug-ujug dieureunkeun jeung nampik pikeun pindah nu mana wae nu salajengna. Manéhna usaha sababaraha kali pikeun meunangkeun etaleumpang, tapi basa aranjeunna masih nampik manéhna ngahurungkeun eta sabudeureun, whereupon maranéhanana dimimitian leumpang balik ti mana maranéhanana datang. Lamun manéhna nepi ka medan perang teh, manéhna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna naon anu kajadian, whereupon manéhna gently ka dirina yén ieu wasiat Allah numanéhna mulang ka kuburan eta aya jeung méré nya beja hade nu maranéhanana kabéh babarengan dina Paradise. Lamun Hind kadéngé ieu, jantung nya ieu eusi manehna nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun supplicate manéhna ogé bisa jadi ngiluan maranéhna.
THE Makan MIRACULOUS
Eta geus poé pisan nyapekeun sarta kadaharan ieu di asupan pisan pondok, dina kanyataan aya ngan dahareun cukup pikeun suffice hiji manusa. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipénta dahareun saeutik naon aya ieu dibawa ka manehna, mangka manéhna supplicated jeung kaberkahan eta sareng sadaya ate ti bagian nepi kamaranéhanana éta replete.
Balik deui $ BAB 76 Nabawi ka Madinah
Saptu, 7 Syawal 3H sanggeus patepungan di Uhud Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na balik imah ka Madinah jeung nepi ka aya di Panonpoé Tilelep. Kana ngahontal Madinah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na dijieun jalan ka Masjid pikeun nawarkeun soredoa, nu satutasna maranéhanana pensiunan ka imahna condong sababaraha tatu jeung sesa maranéhanana. Saeutik pisan Muslim nu lolos jeung tatu minor.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diasupkeun imahna manehna nanya Lady Fatimah ka ngumbah jauh getih ti nu nyebutkeun pedang-Na, "Ngumbah getih ti putri mah ieu, ku Allah geus dilayanan kuring oge poe ieu." Ali ogé dibikeun pedang pikeun Lady Fatimah sarta nanya sarua, mangka Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) tos ka Ali sarta ngomong, "Anjeun perang oge teu Sahl, putra Hunayf, sarta Abu Dujanah."
Aya sok kamungkinan yén Koraysh bakal ngarobah rencana maranéhanana, balikkeun, jeung Maret dina Madinah jeung saterusna Sa'ad babarengan jeung batur ti suku tina Aws jeung Khazraj, nyandak eta dina turn ka nangtung hansip luar Masjid.
REACTION OF kafir
Gunana pikeun ngomong, maranéhanana anu keukeuh teu Muslim ogé éta delighted jeung warta Muslim nu teu miboga hiji meunangna outright jeung luput eta teu simpati. Mending, maranéhanana spoke gering Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung meledek manéhna, nyebutkeun, "Muhammad aya leuwih ti hiji seeker tina kingship!Aya nu kungsi geus nabi anu Nyanghareupan saperti kaayaan tibalik; manéhna geus komo geus wounded - jadi geus Sahabat nya "!
Lamun sayings ieu nepi ka Ceuli tina Omar, anjeunna infuriated jeung indit lempeng ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ménta ijin pikeun nunda para palaku ka pedang. Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina rahmat-Na, forbade manéhna mawa aksi saperti nyebutkeun, "Allahbaris nyieun Agama-Na lumaku, sarta Anjeunna bakal empower Nabi-Na. "Saterusna manéhna consoled Omar ku cara nyebutkeun," O putra Khattab, Emang teh Koraysh bakal kungsi deui nyokot ti urang kawas ieu, urang baris salam Corner teh. "
Kiwari dimungkinkeun comment disebut Batu Hideung ditempatkeun dina tembok tina Ka'bah.
$ BAB 77 poé sanggeus Uhud
Nabi ieu patali nu Abu Sufyan bakal ngahurungkeun kira-kira jeung nyerang Madinah jadi saméméh sunrise poé saterusna, jeung indit ka Masjid pikeun nawarkeun solat isuk awal jeung Sahabat-Na. Manéhna ka Bilal nu sanggeus solat manéhna baris nyieun pengumuman nu maranéhanana éta nyiapkeun sorangan numpangkaluar dina pengejaran tina Koraysh, kumaha manéhna stressed nu deserters anu teu bisa diijinkeun pikeun marengan maranehna. Munafik teh, Abdullah, putra Ubayy sacara ngadeg luhur jeung ka Yesus, "Kaula bakal Maret kaluar sareng anjeun" tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna nu manéhna teu diijinkeun pikeun nyokot bagian.
Maranéhanana anu geus bisa hadir dina solat di Masjid balik ka sasama séké maranéhanana anu geus ditawarkeun solat maranéhanana di imah dina akun tina tatu maranéhanana jeung informed eta tina pengumuman teh. Iwal dua teh, taya nu ditawarkeun hiji musabab tetep balik.
Dua whthat tetep éta Shammas anu geus sustained hiji fatal, paralyzing niup salaku manéhna salamet Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Malik anu geus ogé geus wounded fatally sarta ayeuna keur cared pikeun ku kulawargana.
Shammas geus hijrah ti Mekah jeung teu boga anggota kulawarga ka condong ka anjeunna di Madinah, manéhna jadi geus dicokot ka kamar Lady Ayesha sacara mana Lady Ummu Salamah, anu ti suku Shammas Kang, nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun diturutan nya ka si Eneng manéhna. Saméméh Nabi (salla Allahu alihi wasallam) kenca, manéhna informed rumah tangga nu lamun jiwa Shammas 'dicandak ti manehna, manéhna dikubur jeung syahid sejenna dina Uhud jeung teu di Madinah.
Dina Samentara, Jabir, nu bapana geus saukur geus syahid, indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun entreat manéhna, nu mungkinkeun manéhna marengan maranehna. Manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu geus kahayang pikeun marengan ramana ka Uhud, kumaha dina akun tina visi bapanaforetelling martyrdom-Na, ramana ditanya manéhna tetep balik ka kasampak sanggeus tujuh sadulur ngora-Na. Kana dédéngéan ieu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk pikeun mugi Gusti marengan maranehna.
Lamun Bilal ngumumkeun yén maranéhanana bade ngudag musuh manéhna teu sempet disebutkeun waktu miang, jadi Talha indit ka Masjid nyieun inquiries. Lamun manéhna nepi ka di Masjid manéhna nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus robed di armor-Na dipasang dina kuda-Na jeung visor-Na dibetotturun leuwih ti beungeutna, jeung saterusna manéhna balik ka imah di rurusuhan pikeun meunangkeun siap.
Pisan geura-giru sanggeus, mu'min dikumpulkeun babarengan luar Masjid. Sabab dijejeran nepi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gazed kana suku wounded parah ti Salimah. Lamun manéhna nempo loyalitas jeung kahayang taat manéhna sanajan tatu maranéhanana maranéhanana, manéhna deeply dijamah jeung supplicated, "O Allah,geus rahmat kana anak Salimah. "
THE Maret nepi ka HAMRA AL Asad
Kafir geus camped di Rawha, nu perenahna sababaraha jarak luar Madinah, istirahat jeung condong wounded maranéhanana.
Samentara éta, dina Minggu 8 Syawal 3H, Nabi jeung pengikut-Na geus nepi ka Hamra Al-Asad, tempat nu perenahna ngeunaan dalapan mil jarak ti Madinah sarta struck camp. Ieu bari manéhna aya nu Ma'bab, putra Abi Ma'bab, nu chieftain pamingpin bangsa Khuza'ah anjog jeung indit langsung kaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nganut Islam. Aya hiji perjangjian antara suku tina Khuza'ah jeung Bani Hasyim, jeung Ma'bab ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), "Demi Allah urang ngarasa ngenes gede ngeunaan naon anu lumangsung ka anjeun jeung Sahabat Anjeun. Kami ngaharepkeun Anjeun moal sangsara deui. "Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Ma'bab ka ngabalukarkeun dissension antara tentara Abu Sufyan ka discourage eta tina hajat mana wae pikeun ngajalankeun karusuhan salajengna.
Nu patalina jeung masalah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus ngeunaan hiji serangan impending kabukti bener, sabab ieu diajar nu teu sooner geus kafir rested maranéhanana dimimitian reproaching hiji jeung nu séjénna for teu bisa accomplishing Tujuan maranéhanana nyebutkeun, "Sakabeh urang teu ieu incapacitate tentara maranéhanana terus wekenca maranehna! Aya masih tetep di antara maranehna sababaraha lalaki nu bisa persuading suku bangsa sejenna naek nepi, sisi sareng maranehna jeung ngalawan urang deui. Urang kudu mulang ayeuna jeung naksir tentara maranéhanana! "
Di sisi séjén Safwan, putra Umayyah sacara usaha dissuade nu Koraysh ti tunggang ngalawan Muslim deui nyebutkeun, "O urang, aksi saperti teu bijak. Kuring sieun manéhna baris enlist bantuan maranéhanana anu geus teu dicokot bagian dina karusuhan jeung ari balik di Madinah - mangka bakal mulang salakuvictors. Mémang mah, diragukeun ngeunaan akibat lamun urang jadi aub dina perangna sejen eta bisa jadi balik ngalawan ka urang. "Sanajan Safwan geus dibere hiji pasualan padet teu Modal salajengna jeung Tujuan maranéhanana kafir disregarded konsékuansi.
Antukna Ma'bad anjog jeung teu pangalusna pikeun persuade kafir teu kalibet Muslim deui nyebutkeun, "Muhammad geus nyerbu kaluar papanggih Anjeun ku sajumlah badag tina Galau. Kuring geus kungsi katempo loba saméméhna. Manéhna junun ka muster sakabeh jalma anu teu nyokot bagian dina Uhud jeung maranéhna geus ditembongkeunkuciwa di bagian teu sanggeus dicokot sarta melang ka ngimbangan eta ayeuna. "Abu Sufyan exclaimed," Woe ka anjeun! Demi Allah, Anjeun moal ninggalkeun nepi ka manéhna asalna jeung ningali necks kuda maranéhanana. Demi Allah, urang geus ngancik kaputusan urang! "Ma'bad teu ngantep nepi jeung disarankan Abu Sufyan deui teu nerusken.Tapi, kafir heeded Ma'bab sareng kecap-Na diaduk panik jeung sieun di antara maranehna jadi ieu mutuskeun pikeun lumangsungna ka Mekah secara langsung.
Saméméh miang tina Koraysh, nu dagang tina Abd Qays anjog en nyambungkeun Madinah jeung dieureunkeun. Abu Sufyan ditilik eta jeung enticed poto eta sareng beban onta tina raisons lamun maranehna bakal pindah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ngirim hiji talatah. Suratna ieu "Bejakeun Muhammad yen urangngumbar kalibet manéhna jeung Sahabat nya kitu deui. Tapi waktu nu sanes urang pastikeun pikeun bisa leupas diri urang sorangan anjeun lengkep! "Abu Sufyan ngaharepkeun talatah bakal dissuade Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ti pursuing maranehna.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung mu'min anu keur istirahat di Hamra Al-Asad lamun Abd Qays dagang ditilik jeung dikirimkeun talatah. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) direspon ku ayat ti Qur'an:
"... Allah geus cukup pikeun urang. Manéhna nya éta wali Best." Koran 3: 173
Bahaya geus diliwatan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kaluar ti patalina jeung masalah jeung rahmat pikeun Sahabat-Na, ka eta nu maranéhanana éta tetep di camp pikeun tilu deui poe guna nguatkeun diri. Salila ieu putra Sa'ad Ubadhah Kang, balik ka Madinah jeung disusun keur herd tina onta jadidieusian ku kaping jeung disetir ka camp teh. Sabot maranéhanana anjog sababaraha onta anu dibantai jadi nu aya asupan plentiful daging pikeun nguatkeun Muslim.
HasilTHE
Sapanjang karusuhan Muslim nu dipintonkeun kawani gede pisan jeung tekad tapi leuwih importantly bakti maranéhna pikeun Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam). Aya anu geus kali nalika tentara Koraysh diayakeun leungeun jeung kali gede lamun pasang nu tos jeung Muslim miboga sisi luhur.
Eta teu bisa disebutkeun yén Koraysh nu ngagagas perang nya éta victors alatan maranéhanana miboga nganggur. Muslim teu nyerah ka maranehna. Nu Koraysh nyandak ayakeun captives, sareng teu maranéhanana ngahontal Tujuan maranéhanana maehan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung bisa leupas sorangan tina pengikut-Na. Saterusna,lamun mu'min anu dipintonkeun kawani tremendous tur nyetel kaluar pikeun Hamra Al-Asad di ngungudag di antarana - nu teu genah tina tentara keok - tentara Koraysh dina akun tina sustaining tatu beurat milih mundur ka Mekah keur gaganti ngarobah jeung patempuran.
Diantara anu palajaran bisa diajar ti episode ieu ti taun awal Islam nyaeta tina archers demise. Kasuksesan gumantung kana taqwa ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
RETURN Ka Madinah
Ieu ayeuna kamis jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na balik ka Madinah jeung diajar kadua Shammas jeung Malik geus maot tina tatu maranéhanana. Luyu jeung parentah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) awak Shammas geus dicokot ka Uhud jeungdimakamkeun di pausahaan tina sasama syahid-Na. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar nu Malik geus dimakamkeun di Madinah anjeunna ka kulawargana ka deui kuburan-manéhna di Uhud jeung saterusna manéhna mercifully diteundeun istirahat jeung para sahabatna.
A Waktu keur tunggara
Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lulus imah tina suku Ansar ku Abdul Ashhai jeung Zafar panon-Na ngeusi lawon lamun manéhna ngadéngé sora awewe gently weeping jeung tunggara leungitna leuwih maranéhanana tercinta, sarta cenah, " Aya teu awewe ka milu sedih pikeun Hamza. " Putra Sa'ad Mu'adhsoverheard nyarios Nabawi jeung nanya ka womenfolk tina suku pikeun pindah ka Masjid jeung berdoa pikeun Hamza, ieu maranehna jeung sanggeus bari Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) thanked, teras supplicated maranehna jeung ka eta pikeun mulang imah .
THE Utang OF Abdullah
Jabir, bapana Abdullah sacara geus syahid salila karusuhan di Uhud jeung kitu, alatan kaayaan, direbut nu tangtu dua taun sababaraha gajian ti tatanggana Yahudi-Na. Taya sooner creditors Jabir sacara diajar pupus maranéhanana wasted waktu teu di mencet Abdullah ka settle zat teh. Ayasaeutik pisan pikeun nawarkeun, kumaha aya panén tina bapana tanggal palem nu Abdullah ngaharepkeun bakal puas ku maranehna, tapi sagala nolak nyebutkeun panén ieu cukup.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu prihatin lamun manéhna pelajari tina predicament Abdullah Kang, jadi manéhna indit manéhna geura jeung nanya ka manéhna nyuhunkeun creditors pikeun datang tur tingal manéhna. Nu creditors anjog jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated ka Allah, whereupon unggal creditor,ka kaheranan mutlak maranéhanana, nu katampi kaping sarua jeung repayment hutang Jabir urang. Maranéhanana komo leuwih astonished basa aranjeunna observasi jumlah sésa kaping equaled nu of pamotongan taunan dawam Jabir sacara, tacan hate maranéhanana tetep hardened.
THE JUMUAH solat
Ieu Jumaah, sarta waktu kungsi datang ka nawarkeun congregational Jumuah solat. Saperti para sahabat anjog maranéhanana seated sorangan dina taneuh dina baris jeung waited pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nuliskeun sareng masihan khutbah.
Saméméh Uhud, Abdullah, putra Ubayy sacara sempet sok geus dimangfaatkeun ku urang Madinah jeung akibatna afforded hiji posisi coveted jauh di garis hareup sholat. Eta geus prakték-Na saprak datangna Nabawi di Madinah ngaradeg saméméh solat Jumuah jeung ngomong, "O urang, ieu téh utusanAllah (salla Allahu alihi wa sallam). Allah geus ngahormatan sarta digedékeun anjeun ku manéhna! "Tapi, ayeuna lamun manéhna nangtung nepi ka nyieun pronouncement-Na saméméh solat sababaraha Sahabat tugged di nu nyebutkeun jubah-Na," Sit turun, anjeun musuh Allah! Anjeun teu pantes ieu nalika naon teu. "
Abdullah ieu merhatikeun ka seriousness tina desertion sarta dirasakeun lamun manéhna geus diperlakukeun parah, jadi manehna ninggalkeun garis solat stepping leuwih buluna jamaah nyebutkeun, "Hiji bakal Anggap mah geus dipigawé hiji hal goreng teuing, kuring ngan bangun pikeun nguatkeun posisi nya! " Salaku manéhna nepi ka di panto tinaMasjid hiji Ansar ieu ngasupkeun sarta nanya manéhna naha manéhna ninggalkeun whereupon manéhna ngulang naon anu geus saukur ceuk sahingga Ansar disarankan, "Uih deui sarta anggap Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) ménta panghampura anjeun." Steeped di sombong buta, Abdullah nampik nyebutkeun, "Demi Allah, lamun teudipikabutuh pikeun manéhna pikeun ngalakukeunana! "
$ BAB 78 wahyu ngeunaan Uhud
Sababaraha poé sanggeus papacangan teh, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang sababaraha ayat ngeunaan sagala rupa aspék tina karusuhan jeung pamilon anak. Hiji ayat saperti spoke tina frailty saméméhna teu dipikanyaho tina suku tina Salamah jeung Haritha anu tadi di hiji titik dianggap desertion, tapiAllah tos kana éta hal dina Mercy-Na jeung strengthened eta, ambéh maranéhanana perang jeung kawani gede ngalawan kafir.
"Dua pihak anjeun nya éta ngeunaan ka gagal,
sanajan Allah ieu wali maranéhanana,
jeung di Allah percaya nunda sagala kapercayaan maranéhanana. "
Koran 3: 122
Lamun bangsa Haritha ngadéngé Wahyu maranéhanana indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna yén maranéhanana mikir maranéhanana éta salah sahiji dua pihak disebut dina ayat jeung nu geus memang ngaliwatan rohmat Allah nu maranéhanana geus strengthened jeung ngahurungkeun jauh.
Maranéhanana anu geus ngungsi néangan perlindungan gunung sanajan Urutan Nabawi pikeun mulang ka perang ogé anu disebutkeun:
"Jeung lamun anjeun bade nepi, sareng nu mayar no heed for urang jeung saha,
jeung utusan ieu nelepon Anjeun ti tukangeun;
jadi Manéhna diganjar Anjeun sareng kanalangsaan kana kanalangsaan
yén anjeun teu nganut duka keur naon lolos Anjeun ayakeun for aya naon smote anjeun.
Jeung Allah anu Sadar tina naon eusina.
Saterusna, sanggeus duka, Anjeunna dikirim ka handap kana kaamanan anjeun.
Slumber overtook hiji partéy, sedengkeun pihak sejen cared ngan pikeun dirina
mikir pikiran Allah nu éta teu bener, tatarucingan jahiliah,
nyebutkeun, 'Kudu we nu mana wae nu ngomong di selingkuhan teh?' Ucapkeun, 'Jang sakabéh selingkuhan milik Allah.'
Maranéhanana conceal di diri naon anu maranehna teu nyingkab ka anjeun.
Maranéhanana ngomong, 'Lamun urang geus nu mana wae nu nyebutkeun di selingkuhan we kudu teu geus ditelasan di dieu.'
Ucapkeun, 'Jol Anjeun ari di imah anjeun, maranéhanana anjeun pikeun saha slaying ieu ditulis,
bakal kaluar ka (maot) ranjang maranéhanana
sahingga Allah bisa coba naon ieu di chests Anjeun
jeung nu bakal nalungtik naon anu aya di hate anjeun. '
Jeung Allah weruh nu pangjerona arahna ti chests. "
Koran 3: 153-154
Sawatara jelema nu éta hayang pisan kalibet nu Koraysh di Uhud tinimbang di Madinah terus deserted ieu wangsit:
"Naha anjeun anggap nu bakal nuliskeun Paradise
tanpa Allah nyaho maranéhanana anjeun nu Cut Nyak Dien jeung anu aya sabar?
Nu Anjeun pake pikeun hayang for teu mangkat samemeh anjeun papanggih deui,
jadi anjeun geus katempo eta bari anjeun nempo. "
Koran 3: 142-143
Ngarujuk ka archers nu disobeyed instruksi Nabawi:
"Allah geus bener jangji-Na ka arah ka anjeun basa anjeun routed eta ku cuti-Na
nepi ka Anjeun leungit jantung, jeung quarreled ngeunaan zat, sarta disobeyed,
sanggeus Anjeunna geus dipintonkeun yén nu dipikacinta.
Sababaraha diantara anjeun hayang dunya, jeung sababaraha diantara anjeun miharep langgeng Kahirupan.
Saterusna Anjeunna dijieun Anjeun munggahan jauh ti eta guna uji anjeun.
Tapi Manéhna geus dihampura Anjeun, Allah anu Bounteous ka mu'min. "
Koran 3: 152
Tapi, ngeunaan maranéhanana anu deserted Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) saméméh maranéhanana ngancik Uhud, ieu saterusna wangsit basa aranjeunna dibuktikeun diri jadi percaya penitent:
"Pamadegan sing saha nu tos jauh dina poe nalika dua tentara papanggih
kudu geus kagoda ku Iblis dina akun sawatara naon anu maranéhanana earned.
Tapi Allah geus pardoned maranehna. Manéhna nyaéta Forgiving jeung Clement. "
Koran 3: 155
Dina Wahyu séjén, Allah ditantang nu muslim nu kungsi despaired lamun ieu dikabarkan yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu paéh, nyebutkeun:
"Muhammad teu iwal hiji Rasul; messenger geus kaliwat jauh samemeh manehna.
Lamun manehna mati atawa ditelasan, bakal Anjeun munggahan ngeunaan dina heels anjeun?
Sarta manéhna nu robah warna ka warna dina heels-Na bakal cilaka Allah hiji hal.
Allah bakal recompense nu thankful. "
Koran 3: 144
Ngeunaan syuhada, Abdullah, putra Masood sacara ceuk nu ieu terangna kana éta hal ku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) yen jiwa tina syahid di Uhud geus ditempatkeun di bellies tina flock manuk héjo nu datang turun ka walungan di Taman dahar bungbuahan anak. Waktu maranehna balik,imah maranéhanana nyaéta dina sahadé tina Arasy Allah decked jeung candelabra emas. Sanggeus maranéhanana mulang Allah nanyakeun aranjeunna, "O nyembah berhala abdi, masih aya nanaon nu hayang for teu jadi mah bisa méré Anjeun deui?" Pikeun nu maranéhanana ngawalon, "O Gusti urang, aya aya sia aya leuwih ti Taman nu Anjeun dibikeun ka urang, ti nuurang dahar sakumaha nu ayeuna urang sila. "
Saterusna, Allah nanyakeun eta patarosan ieu tilu kali sarta unggal waktu walonan téh sarua iwal anu pamungkas lamun syahid ditambahkeun, "Iwal ti eta jiwa urang jadi balik ka awak urang sahingga urang bisa mulang ka bumi jeung ngalawan pikeun Anjeun nepi ka urang syahid deui. "
Nu putra Al-Abbas ceuk nu hiji poé manéhna ngadéngé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) Nyaritakeun Sahabat nya eta nu syahid reside di tenda ku walungan ngaranna Barik. Manéhna ka eta nu Barik ngalir ku lawang ka Taman jeung nu rezeki maranéhanana dibawa ti Taman unggal poé isuk-isukjeung sore.
$ BAB 79 Lady ZAYNAB, putra KHUZAIMAH
Lady Zaynab ieu putri Khuzaimah ti suku Badui tina Hilal bin Aamir jeung oge nu dipikanyaho keur generosity nya. Manéhna patali sorangan jeung karaharjaan miskin jeung indit kaluar ti jalan nya ka Sangkan maranéhna gampang dina iraha wae manéhna sanggup. Ieu dina akun alam miara nya nu komo saméméh manéhna nganut Islammanéhna ieu endearingly disebut "Basa teh perkara nu miskin."
Zaynab geus nikah Abdullah, putra Jahsh sacara nu geus dikaruniai martyrdom. Manéhna sedih di leungitna nya tapi jadi sabar jeung contented sorangan dina pangaweruh nu salakina geus méré anu pangalusna tina ganjaran, pahala Paradise jeung terus mantuan maranéhanana kurang untung ti sorangan.
Sataun geus diliwatan saprak martyrdom tina Abdullah jeung Zaynab geus teu remarried. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) caringly diusulkeun nikah ka dirina, manéhna ngarasa ngahormatan jeung ditarima jadi maranéhanana nikah dina taun 3rd sanggeus hijrah jeung hiji kamar ieu ditambahkeun onto kaluar ti Masjidkeur dirina.
THE Datangna Abu Bara
Teu lila sanggeus nikah maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang datangna ti Abu Bara, nu chieftain manula tina suku Lady Zaynab urang. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tampi manéhna jeung spoke manéhna Islam, jeung jantungna condong ka arah eta, sanajan manéhna teu jadi can nyiapkeunnyieun komitmen. Abu Bara diakuan nu kepala sekolah luhur Islam, jeung moral sarta terang ajaran anak bakal kauntungan suku, ku kituna manéhna ménta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngirim sababaraha Sahabat pikeun eta ambéh maranéhanana bisa diajar. Abu Bara ngomong, "O Rasul Allah (sallaAllahu alihi wa sallam), lamun nu dikirim sababaraha Sahabat Anjeun ka rahayat Najd pikeun nelepon ka Islam, ngaku ayana eta pikeun nampa. "Whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dinyatakeun patalina jeung masalah-Na nyebutkeun," I am sieun rahayat Najd bakal maehan maranehna. "Abu Bara ngawaler," Maranehna bakal jadi dinaProtéksi mah. "

Sanggeus jaminan Abu Bara yén para sahabat bakal lalampahan di kaamanan dina panyalindungan-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk tur dikirim 70 Sahabat nu dipikanyaho keur amal shaleh jeung pangaweruh maranéhna pikeun ngajarkeun jeung diangkat Mundhir, putra Aamir sacara ti suku Khazrah mingpin nu delegasi.
Para sahabat diatur dipareuman jeung basa aranjeunna nepi ka di sumur Ma'una nu perenahna antara wewengkon kaom mumusuhan tina Aamir, Harrah jeung Saleem maranéhanana mutuskeun pikeun beristirahat sarta ngirim talatah Nabawi jeung Haram, putra Milhan asup pikeun Aamir, putra nu tina Tufayl. Samentara éta, ieu mutuskeun nu ngirut, UmayyahPutra Ad-Damari sarta Al Mundhir, putra Uqba sacara, putra Aamir kudu indit dipareuman jeung manggihan barung pikeun rides nu Companion urang.
.
THE TREACHERY OF AAMIR, Putra TUFAYL
Lamun Haram dikirimkeun talatah Aamir scoffed jeung ditampik, terus di paréntah-Na tumbak ieu dorong forcefully kana deui Haram urang. Salaku Haram ieu dying manéhna cried kaluar, "Allah nyaeta Greatest! Ku Gusti tina Ka'bah mah triumphed!"
Aamir, putra Tufayl sacara langsung disebut kana sesa bangsa Aamir ngagabung manéhna jeung nyerang Sahabat, tapi nolak nyebutkeun yén Compansions éta dina panangtayungan Abu Bara. Aamir ayeuna tos tetempoan pikeun bangsa Saleem kanggo bantuan nu jeung Usaiyah, Ri'al jeung Dhakwan direspon jeungséké maranéhanana.
Teu lila nepi ka Aamir jeung sekutu-Na nepi ka sumur, sarta unmercifully ambushed para sahabat nu perang salaku pangalusna maranéhanana bisa nepi ka sadaya iklas paéh kira-kira sumur. Ka'b, putra Zayd Hiji-Najjar sacara ieu ngan hiji ka salamet.
Taya sooner geus nu onta geus netep jeung kenca pikeun graze, Al Mundhir jeung ngirut dijieun jalan deui ka sumur. Sabab ditilik, pikeun marabahaya gede maranéhanana, maranéhanana noticed manuk mangsa circling luhureun sumur jeung sieun pikeun Sahabat maranéhanana engulfed hate maranéhanana. Maranéhanana ditilik oge jeung caution jeungka marabahaya gede maranéhanana sieun maranéhanana ieu direalisasikeun minangka panon maranéhanana gazed kana para maranéhanana syahid peletakan mana maranéhanana geus fallen whilst sélér Sulaym jumeneng kira-kira ngomong ka hiji sarua séjén. Ngirut dicandak captive sedengkeun Al Mundhir tiwas. Aamir terang nu ngirut belonged ka bangsa Mudar jeungsabab hubungan-Na sareng maranehna manéhna luput tapi hirupna dicukur sirah-Na.
Ngan saméméh ngirut balik ka Madinah anjeunna ka nu aggressors-Na ti Saleem geus diajar tina ayana ti salah sahiji suku Abu Bara urang. Ngirut ieu grieved ku naon mucunghul jadi genah khianat tina suku sarta mibanda hiji jantung beurat nangtukeun off ka Madinah.
Salaku manéhna journeyed, ngirut datang di sakuliah dua lalaki ti suku Bani Kilab. Ngirut ieu unaware nu séké sélér geus nampik ngiluan Aamir, putra Tufayl urang. Supposing sélér éta di antara maranéhanana tanggung jawab leungitna para sahabatna, ngirut diserang jeung ditelasan duanana. Ieu hiji kajadian regrettable,boh lalaki éta di kanyataan satia ka Abu Bara.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina martyrdom tina Sahabat sarta ogé dua séké polos manéhna deeply saddened jeung justly maréntahkeun nu getih-duit kudu dibayar ka séké Abu Bara sacara saterusna kin di restitution.
$ BAB 80 A Plot TO rajapati NABI THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Matéri ngeunaan cara ngumpulkeun duit cukup pikeun recompense kulawarga dua séké paéh polos ditimbang beurat kana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ayeuna, suku Yahudi Hiji-Nadir geus asup kana hiji kasapukan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung éta ogé friendlyka suku Abu Bara Kang, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) megatkeun pikeun pindah ka eta terus nanya ka mantuan salaku per bagian maranéhanana tina perjanjian.
Omar, Abu Bakar jeung Ali dipirig Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka fortresses tina Hiji-Nadir nu iklas di wates Madinah ngomong sareng maranehna. Yahudi ngondang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat pikeun diuk dina sahadé tina salah sahiji tembok imah maranéhananajeung indit off Sakuduna pikeun ngangkat dana diperlukeun. Tapi, nu ieu mah hajat maranéhanana.
Pikeun sometime maranéhanana geus plotting cara nu ka maehan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ayeuna di dieu manéhna jeung kakara tilu tina Sahabat sarta euweuh hiji lain jeung membela manéhna. Yahudi connived babarengan jeung mutuskeun ayeuna kasempetan dibere sorangan bakal neundeun millstone hijiti luhur imah salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) rested handapeun eta tembok jeung sono ka manéhna. Tapi, Shalom, putra Mishkam sacara cautioned eta ngalawan polah saperti hiji jeung ka eta nu Allah bakal nembongkeun plot maranéhanana manéhna, kukituna admitting maranéhanana terang manéhna nabi. Teu aya hiji mayar perhatianka Shalom jeung ngirut, putra Jahsh sacara naek nepi tangga jeung millstone beurat kacida. Salaku Shalom takwa, Jibril datang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna tina hajat jahat maranéhanana jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na bangun subtly cara di mana Yahuditeu mere nyaho sarta malik deui imah.
Ieu teu kasempetan kahiji Yahudi geus rencanana bisa leupas sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Dina kasempetan sejen Yahudi geus anjog di nyimpulkeun kalawan cara anu pangalusna pikeun ngalakonan rencana maranéhanana bakal ka ngajak Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tilu puluh tina Sahabat-Najeung nepungan manehna midway keur ngabahas agama maranéhna jeung tilu puluh tina rabi maranéhanana jeung pernyataan enticing nu lamun rabi éta yakin teras sadaya Yahudi bakal ngarobah.
Poé anjog tapi lamun rabi saw tilu puluh tina Sahabat-Na kira-kira manéhna, maranéhanana muttered antara sorangan, "Kumaha urang bisa sono ka manéhna lamun tilu puluh jelema anu daék mati pikeun manéhna?" Jadi Yahudi datang ka tamat kalawan cara anu pangalusna pikeun ngahontal tujuan maranéhanana bakal lamun tilu di antarana angkatan diri kalayan daggersdina cloaks maranéhanana terus nanya Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) datang ka hareup jeung kakara tilu tina Sahabat pikeun diskusi masalah ieu, mere alesan nu ieu mah euy teu praktis pikeun tilu puluh ti saban pihak pikeun nyokot bagian.
Nu teu dipikanyaho ka rabi hiji nona ti suku sorangan nu adi geus dirobah jeung cicing di antara Ansar overhead plotting maranéhanana jeung ka adi nya anu dina turn indit langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung whispered plot maranéhanana di ceuli-Na. Kana dédéngéan beja disturbing, Nabi nu(Salla Allahu alihi wa sallam) balik jeung Sahabat-Na.
Ti momen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hijrah ka Madinah anjeunna ngalaman dipintonkeun kasabaran ekstrim jeung Yahudi jeung devious kagiatanana, undermining, tapi di nu caang kajadian anyar zat nu bisa henteu deui jadi bisa ditolerir jeung léngkah sungut kungsi jadi dicokot.
Sanggeus dicokot putusan, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Muhammad, putra Maslamah sacara balik ka fortresses ku talatah. Salaku Muhammad ditilik nu fortresses nu chieftains datang kaluar papanggih manéhna jeung Muhammad ka aranjeunna, "Nu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) geus dikirimkuring ka anjeun jeung marentahkeun kuring ngabejaan ka yén dina akun tina plot Anjeun sono ka manéhna, Pajangjian manehna nyieun sareng anjeun henteu deui aya. "Tuluy, jauh ka kaheranan maranéhanana manéhna nu dijelaskeun dina jéntré rencana leupaskeun keur ngagiling-batu dina Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Muhammad terus ngirimkeun sésanasuratna jeung méré eta ultimatum nyebutkeun, "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) méré Anjeun sapuluh poé nu ninggalkeun Madinah, whosoever tetep balik sanggeus éta bakal ditelasan." Yahudi éta deeply ngajempolan diajar nu treachery maranéhanana geus kakeunaan jeung ceuk salaku perkara bravado,"O putra Maslamah, urang kungsi ngira yén hiji manusa tina Aws kungsi bakal mawa urang talatah saperti ieu!" Muhammad ngawaler, "hate geus robah," sarta malik deui kana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
$ BAB 81 bangsa AN-NADIR dibewarakeun perang
Ieu ayeuna Rabiulawal 'Al-Awwal 4H (Agustus 625 CE). Kecap barang nu ultimatum sumebar ngaliwatan suku jeung olahan éta dina kamajuan pikeun miang maranéhanana lamun talatah ieu meunang ti Abdullah, putra Ubayy sacara nu jangji pangrojong sarta wanti eta tetep. Huyay ieu greatly heartened ku janjijeung yakin urang nya cicing. Jeung amoy luhur, Huyay dikirim kecap ka cousins-Na, bangsa Krayzah, sarta nanya ka nginjeumkeun pangrojong maranéhanana, pikeun manéhna yakin teu bakal mugi Gusti ka handap, jeung di waktu nu sami manéhna dikirim kecap ka sekutu maranéhanana, kaom tina Ghatfan, nu dipikanyaho keur mumusuhan maranéhanana ka arahNabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun datang ka bantuan maranéhanana.
Allah nyebutkeun:
"Dupi anjeun teu katempo nu munafik?
Maranéhanana ngomong ka baraya maranéhanana di antara Jalma tina Kitab nu kafir,
'Lamun maranéhanana ngaluarkeun Anjeun, urang bakal balik sareng anjeun.
Urang moal nurut saha ngalawan anjeun.
Lamun maranehna ngalawan ngalawan Anjeun pasti urang bakal mantuan anjeun. '
Tapi Allah ngasuh saksi anu sipatna, tanpa ragu, liars. "59:11
Pas talatah geus dikirim, Huyay jeung séké sélér bisi fortresses maranéhanana jeung batu, catapults, panah, jeung weaponry naon bae maranéhanana bisa neundeun leungeun maranéhna dina dina kesiapan. Huyay ieu yakin cousins ​​jeung sekutu-Na bakal sumping di moment nu mana wae nu tur dikirim lanceukna ka Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) ku talatah nu nu informed manéhna maranéhanana éta disusun tarung. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) meunang talatah, manéhna exclaimed: "Allah Maha Agung," jeung Sahabat-Na kira-kira manéhna reiterated exaltation réncang - Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terus,"The Yahudi geus nyatakeun perang."
Geuwat, pasukan Muslim rallied ka sisi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu saterusna dibikeun standar ka Ali. Soré yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tentara-Na nyerbu nepi ka fortresses tina Hiji-Nadir éta dina tetempoan jeung observasi nu Yahudi geus barricadedsorangan balik tembok maranéhanana jeung nu ngalunasan ieu ayeuna lengkep deserted.
Sanggeus solat geus ditawarkeun, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin Sahabat-Na dina arah fortresses dikurilingan ku korma-tangkal. Yahudi ari leupas hiji volley tina panah nu whistled ngaliwatan udara jeung saterusna nu karusuhan terus nepi nepi ka nightfall.
Salila jam peuting, jumlah Sahabat Nabawi ngaronjat jadi jelema nu geus ngan saukur diajar Maret Nabawi ngagabung maranehna. Ku angka maranéhanana swelled, pasukan Muslim éta geura-giru bisa sabudeureun nu fortresses jeung nu alarmed Yahudi. Tapi, maranéhanana ekspektasi kinsmen maranéhna pikeun anjog dipoé saterusna nu bakal betah kaayaan.
Sanggeus ngalamar solat peuting, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipercayakeun Ali jeung paréntah tina tentara jeung bareng jeung sapuluh Sahabat-Na manéhna balik ka Madinah. Sapanjang peuting Ali dipingpin brethren-Na praising jeung exalting Allah, jam slipped jauh, jeung geura-giru langit mimitika lighten, ieu waktu pikeun nawarkeun solat Fajr.
Aya masih no tanda bantuan Yahudi jadi confidently relied kana. Teu kanyahoan Huyay jeung suku-Na, cousins ​​maranéhanana ti suku Krayzah éta teu condong pikeun megatkeun pakta maranéhanana jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Sedengkeun pikeun anak Abdullah Ubayy ', kaayaan éta saperti nu manéhna renegedkana jangji-Na, jeung saterusna Huyay terus ngadagoan kapiran pikeun datangna maranéhanana babarengan jeung pernyataan dukungan ekspektasi ti suku tina Ghatfan.
Saterusna dina isuk Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik ka Sahabat sarta tarung aya deui sakali deui. Poe diliwatan jeung amoy Huyay sacara ngancik kana sieun. Sapuluh poé sanggeusna, Malaikat Jibril dibawa Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hiji ayat anyar:
"Naon wae palm-tangkal Anjeun ditegor atawa kenca nangtung kana akar anak,
nya éta ku cara ijin Allah, jadi nu Manéhna bisa qolbu nu impious. "
Koran 59: 5
Thereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun motong turun sababaraha tanggal kacida prized palem milik surat An-Nadir. Kaping éta hiji bagian vital ekonomi Hiji-Nadir urang jadi lamun Huyay nempo tangkal keur felled manéhna greatly dismayed. Dina nyieun tina pikiran Huyay sacara manéhna inget kajangji tina Koraysh ka annihilate Muslim hiji poe jeung pikiran lamun manéhna jeung suku-Na anu compelled ninggalkeun samentara imahna, maranéhanana bisa mulang saterusna, reclaim palem, sarta ulang ngadegkeun pakampungan maranéhanana. Tapi ayeuna tangkal anu keur felled sarta manéhna terang eta bakal nyokot sababaraha taun pikeun ngagantieta, nu bakal greatly mangaruhan mata pencaharian maranéhanana.
Jeung kanyataanana kasar ieu dina pikiran-Na. Huyay begrudgingly dikirim kecap tina nyerah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditarima tapi ka eta nu maranéhanana éta ka diusir da taneuh maranéhanana. Komo dina kaayaan kitu, nu rahmat Nabi (salla Allahualihi wa sallam) ieu manifested salaku manéhna diidinan eta pikeun nyandak possessions maranéhanana, iwal pakarang jeung armor sareng maranehna. Ieu mang tangtu berehan jeung welas asih aksi for kan ieu di daya pikeun nangkep sagalana maranéhanana dipiboga sarta ngaluarkeun poto eta sareng nanaon iwal baju dina balik deui maranéhanana,tapi nu ieu teu jalan. Yahudi teu ngahargaan nu generosity Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung anu ditangtukeun teu ninggalkeun nanaon nu ajén balik jeung axed aset maranéhanana éta teu bisa nyokot sareng maranehna.
Huyay ieu ungrateful jeung teu kawas watesan nyerah, manéhna terang nu onta maranéhanana éta henteu mampuh mawa sagala possessions maranéhanana, terus aya perkara pakarang jeung armor. Tapi, séké sélér éta teu di hiji wanda ngadangukeun manéhna jeung kapaksa manéhna pikeun nampa.
Atanapi teu ayana konfrontasi ieu leuwih jeung séké Hiji-Nadir kenca fortresses maranéhanana sarta malik deui imah pak salaku loba sabab bisa onto bék genep ratus onta. Sakali packing nu geus réngsé, maranéhanana awewe-rahayat adorned sorangan sareng sadaya perhiasan maranéhanana, mangka dipasang onta maranéhanana sarat jeung rugskualitas finest. Eta geus sok geus dipikawanoh nu suku ieu pisan beunghar, sanajan kitu acan nepi ka momen nu yén extent harta maranéhanana ieu kabiruyungan. Kalawan hawa tina insolence jeung di file tunggal, bangsa Hiji-Nadir kenca Madinah defiantly flaunting pakaya maranéhanana sabab rode kaluar, dibarenganku musik.
Kalolobaan suku nu megatkeun pikeun resettle di Khaybar mana maranéhanana milik taneuh; tapi batur pikaresep ka lalampahan salajengna widang iasa Jericho atawa Syria kidul.
Sedengkeun pikeun palem tanggal masih kenca nangtung, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) narima Wahyu anyar anu ngomong:
"(A babagi tina spoils bakal ogé dibikeun)
ka emigrants miskin anu diusir ti imahna jeung possessions maranéhanana,
anu neangan kana ni'mat jeung Paloh Allah, tur mantuan Allah jeung Rasul.
Ieu maranéhanana anu truthful.
Sarta maranéhanana saméméh maranéhna nu, geus dijieun maranéhanana dwelling dina abode (Madinah),
jeung alatan kapercayaan maranéhanana asih maranéhanana anu geus hijrah ka maranéhna;
sabab teu manggihan naon wae (dengki) dina chests maranéhanana for aya naon dibere
jeung milih eta di luhur sorangan, sanajan maranéhanana sorangan boga kudu.
Whosoever disimpen ti karanjingan jiwa sorangan, maranehna teh leuwih nu meunang. "
Koran 59: 8-9
Jeung saterusna sasuai jeung ayat teh, spoils anu sebaran di antara imigran anyar jeung Muhajirin. Lamun Muhajirin kahiji anjog di Madinah nu Ansar geus generously dibagi groves maranéhanana jeung baraya anyar maranéhanana, tapi ayeuna sanajan nu Muhajirin geus dibere groves tina Hiji-Nadir, nu Ansarmasih wished ka jaga groves maranéhanana geus dibikeun maranehna.
Bab 59, Al Hashr - Nu ngumpul, ngajelaskeun banishment Yahudi.
$ BAB 82 Pupusna Lady ZAYNAB
Nikah Lady Zaynab nepi ka Nabi (salla Allahu Alihi ieu sallam) teu Linggarjati ka panungtungan lila jeung dalapan bulan sanggeus nikah maranéhanana Lady Zaynab diliwatan jauh sarta dimakamkan deukeut kuburan putri Nabawi, Lady Rukiyah, dina kuburan tina Baki, bisa Allah jadi pleased sareng maranehna jeung hibaheta karapihan sampurna.
Ngaliwatan rohmat nikah nya ka Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) Allah geus diangkat jeung diganjar Lady Zaynab pikeun kasabaran nya, kahadéan jeung urusan amal, jeung manéhna kawas nya ko-istri ieu ngahormatan ku keur dibikeun hiji judul, saperti diantarana, teu awéwé séjén geus kungsi dibikeun "BasaMu'min. "
$ BAB 83 bangsa Asad, KHUZAIMAH nu Putra
Dua bulan karapihan nuturkeun karusuhan Uhud. Tapi, Muslim rightfully dina hansip maranéhanana ngalawan serangan heran ti Koraysh jeung hususna sekutu maranéhanana ti teu-jadi-jauh suku di Najd.
Mimitina mah ieu 1st Muharram, 4H lamun warta nepi Madinah yen bangsa Asad, putra Khuzaimah sacara anu perencanaan hiji serangan. Waktu kungsi datang ka hayu dipikanyaho yén sanajan urusan anu teu Isro ogé pikeun Muslim di Uhud sabab geus di Badar, maranéhanana éta bisa ngalawan pikeun kapercayaan jeung katuhu maranéhna pikeunaya. Jeung hajat ieu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun hiji Pasukan Kuda tina saratus lima puluh lalaki well-pakarang numpang kaluar handapeun komando Abu Salamah kalibet musuh dina serangan reuwas.
Lamun geus waktuna datang, Abu Salamah dipingpin serangan gancang jeung skillfully hasilna keur aya saeutik pisan leungitna kahirupan di boh sisi. Kafir anu routed jeung ngungsi whilst Abu Salamah jeung lalaki-Na dimimitian sanggeus lalampahan maranéhanana mulang ka Madinah kalawan herd badag onta jeung tilu herdsmen salakuspoils perang. Abu Salamah geus sustained hiji tatu parna salila karusuhan Uhud, jeung tatu dibuka deui sakali beuki manéhna diliwatan jauh saméméh ngahontal Madinah.
Serangan nu kungsi merits salajengna, teu ngan geus Madinah geus ditangtayungan tina serangan rencanana tapi meunangna maranéhanana dikirim hiji talatah jelas ka kafir nu maranéhanana éta masih pohara sanggup defending sorangan.
ABU SALAMAH
Kulawarga Abu Salamah sacara ieu asalna ti Madinah, ti suku Asad. Tapi, maranéhanana geus di hiji wanci, netep di Mekah dina kaayaan sponsor ku pamanna, Abu Tholib. Ieu aya nu Abu Salamah, papanggih jeung nikah Ummu Salamah ti suku Mughirah, saha ieu mangka dalapan belas taun umur. Tinapisan dimimitian nikah maranéhanana anu geus bie hiji, jeung maranéhanana anu geus di antara Islam awal nu hijrah ka Abyssinia.
ALLAH Narima lembut Doa Abu SALAMAH
Saperti ieu asih maranéhanana keur unggal séjén nu hiji poé Ummu Salamah ka salakina nu lamun manéhna kudu paeh samemeh nya, manéhna teu bakal remarry. Ieu sikep ngarampa; kali éta hésé, hususna keur awewe, whereupon Abu Salamah ka nya lamun ieu kudu jadi hal, manéhna kudu remarry. Anjeunna tuluy supplicated,nyebutkeun, "Sep Allah dibere Ummu Salamah, sanggeus kuring Kami musna, hiji manusa leuwih hade tinimbang sorangan nu ngayakeun bakal sadden atawa ngarugikeun nya."
Abu Salamah ieu dulur misan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina pupusna, manéhna indit lempeng ka imahna shalat pikeun manéhna. Kana ngahontal rumah tangga grieving manéhna Bent leuwih Abu Salamah jeung gently ditutup lids panon diangkat jadi manéhna ka-Nakulawarga, "Lamun jiwa tina hiji jalma dicokot jauh, visi panon oge nu kieu eta."
Aya sedih gede dina rumah tangga jeung lawon mimiti ngalir salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) consoled eta nyebutkeun, "Supplicate pikeun nu nu hadé pikeun yourselves, sabab malaikat nyebutkeun Ameen ka supplications Anjeun." Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) mangka supplicated,"O Allah, ngahampura Abu Salamah jeung exalt rank-Na di antara maranéhanana anu terpimpin, sarta dijadikeun wali maranéhanana manéhna geus ditinggalkeun balik. O Rabb teh tina alam, ngahampura manéhna jeung sakabéh urang, tur jieun makam-Na lega jeung illumine eta kanggo manéhna. "
THE Kawin rahmat, THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam) MARRIES Lady Ummu SALAMAH
Opat bulan saatos pupus Abu Salamah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Ummu Salamah jadi pamajikanana. Ummu Salamah ieu lengkep overwhelmed jeung sagemblengna unprepared pikeun proposal jeung modestly ngomong, "I am henteu deui ngora jeung ibu anak yatim. Ku alam Kami jalma cemburujeung anjeun, O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) ngabogaan istri séjénna "The Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler," I am leuwih kolot ti anjeun.; sebutan pikeun jealously Anjeun, kuring baris supplicate ka Allah nu dicokot jauh ti anjeun. Sedengkeun pikeun anak anjeun yatim piatu, Allah jeung Rasul (salla Allahualihi wa sallam) bakal jaga maranehna. "
Respon rido Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) keuna kana jantung Lady Ummu Salamah jeung teu lila afterward, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Lady Ummu Salamah anu nikah, whereupon manéhna cicing di kamar Lady Zaynab sacara adjoining Masjid.
$ BAB 84 Abdullah, Kapala pamingpin bangsa LEHYAN
Abdullah ieu kapala pamingpin bangsa Lehyan, cabang ti basa Hudayl. Anjeunna jadi manusa pisan jahat oge nu dipikanyaho keur hatred-Na Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung geus hasil ka ngangsonan suku pikeun nyokot nepi leungeun ngalawan manéhna.
Lamun warta nepi Madinah aksi Abdullah Kang, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), tinimbang ngirim tentara ngalawan sakabéh suku, dikirim Abdullah ti suku Khazraj ka nunda heula ahir ngaran-demi-Na.
Abdullah geus kungsi katempo chieftain jeung nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kumaha manéhna bisa jadi ngakuan manéhna whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) informed manéhna, "Lamun anjeun nempo manéhna, manéhna baris ngingetan tina Iblis, tur Anjeun bakal mimiti shudder. "
Kana ngahontal tujuan-Na Abdullah teu boga kasusah identifying nu chieftain tina Lehyan, pikeun cukup yakin katuhu samemeh manehna nangtung nu paling jahat nempo manusa anjeunna ngalaman kungsi katempo jeung manéhna mimitian shudder. Tanpa pikir kadua Abdullah nunda teras ngarengsekeun ka chieftain jeung lolos unharmed ka Madinah.Ayeuna nu chieftain maranéhanana ieu paéh seuseueurna suku kungsi saeutik dipikaresep ditinggalkeun di narajang kelompok Muslim, kitu, perkara dendam tetep kana akal ku sababaraha anggota tribal.
REVENGE
Dina Safar 4H, sometime sanggeus karusuhan di Uhud, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim sapuluh Sahabat-Na leutik dina reconnaissance di handapeun komando Asim, putra Thabit urang. Lamun pihak nu anjog di Hudat, nu perenahna antara Usfan jeung Mekah, maranéhanana nempo jeung whereabouts maranéhanana relayedka jalma pamingpin bangsa Lehyan anu masih tetep mumusuhan, saha, sanggeus pamariksaan warta set kaluar dina pengejaran panas jeung kurang leuwih saratus archers ngalawan pita leutik lalaki.
Geura-giru sanggeus, Asim jeung para sahabatna nepi Ar-Paraji, nu aya di antara Rabigh jeung Jeddah, noticed awan debu rising luhur di udara datang langsung ka arah maranehna. Asim sadar yén manéhna jeung para sahabatna anu greatly ngalawan, jadi manéhna maréntahkeun eta naek ka taneuh luhur mana maranéhanana kungsi leuwih aluskasempetan pikeun membela sorangan.
Lamun musuh anjog maranéhanana nyebar sorangan kaluar jeung dikurilingan Asim sarta para sahabatna. Salaku Asim jeung para sahabatna disiapkeun membela sorangan, salah sahiji kafir disebut kaluar kana éta hal nyebutkeun, "Lamun turun jeung nyerah ka urang, kahirupan anjeun bakal luput!" Asim teu dipercanten eta jeung nampik,nyebutkeun, "Kami moal ninggalkeun posisi urang pikeun nampa jangji hiji unbeliever." Saterusna manéhna supplicated ka Allah nyebutkeun, "O Allah, nepikeun kaayaan urang ka Rasul anjeun."
Detik sanggeus, volleys tina panah flew ngaliwatan udara jeung Asim bareng jeung sakabeh tapi tilu sahabatna anu syahid. Lamun salamet, Khubaib, Zayd bin Dathanah, jeung hiji séjén nempo kaayaan sesa para maranéhanana maranéhanana sapuk nyerah jeung jangji nu kahirupan maranéhananabakal luput, jeung indit ka handap pikeun pasrah.
Pas nu para nepi ka di handapeun pasir teh, kafir overpowered eta, nyandak senar ti bows maranéhanana mangka kabeungkeut maranehna. Nu pendamping katilu spoke nyebutkeun, "Ieu palanggaran munggaran jangji Anjeun. Demi Allah, kuring moal marengan anjeun jeung bakal turutan conto para mah lain!"Kafir ditarik ka manéhna jeung usaha nyered manéhna babarengan jeung eta tapi manéhna dilawan sareng sadaya bisa jadi nya kitu maranehna syahid manéhna jeung nyandak Khubaib jeung Zayd deui sareng maranehna ka Mekah pikeun dijual.
Khubaib geus ditelasan Harith, putra Aamir sacara salila patepungan di Badar, jadi lamun baraya Harith sacara kapanggih kaluar yén anjeunna ngalaman geus kawengku maranéhanana meuli manéhna jeung kabeungkeut manéhna tightly di ranté, jeung disebut pasamoan kulawarga mutuskeun naon anu maranéhanana gong pikeun ngalakukeunana jeung manehna. Sadaya éta di kasapukan yén maranéhanana kudu dendamsorangan ku crucifying manéhna. Zayd geus dijual ka Safwan sarta manéhna teuing megatkeun rupa nu teu bakal luang hirupna.

THE Rahmat KHUBAIB
Salila hukuman panjara-Na, Khubaib, anu kungsi leupas ti Zayd, injeuman péso ti salah sahiji putri Harith urang. Teu lila afterwards, putra ngora nya wandered nepi ka Khubaib jeung diuk di kuir-Na whilst peso masih tetep dina leungeun-Na. Lamun ibu anak sacara nempo naon anu kajadian manéhna terrified.Khubaib direalisasikeun sieun gede nya jeung ditanya, "Dupi anjeun sieun mah bakal sono ka manéhna? Kami teu gableg ngalakonan hal sapertos ieu," jeung manéhna dikirim youngster deui ka indungna, pikeun manéhna geus diajar ti conto tercinta Nabi urang nu saperti tindakan ieu mah ngan ukur adil jeung dishonorable, tapi leuwih importantlyharam, jeung aya aya tempat pikeun saperti aksi hina dina Islam.
Ti waktu éta onward, iraha wae Khubaib ieu disebutkeun, indung budak urang sok spoke kacida manéhna sarta bakal salawasna nyarios kumaha baé geus katempo Khubaib dahar buah anggur seger sanajan teu aya di usum sarta bakal mairan, "kuring yakin yén ieu Allah nu dikirim Khubaib dahareun! " Jeung dua faktor ieu pentingdijieun hiji gambaran gede kana dirina.
Lamun waktu datang pikeun Khubaib jeung Zayd jadi syahid, maranéhanana dicandak misah ka tempat anu di luar Mekah disebut Tan'im. Sabot maranéhanana papanggih, maranéhanana dipapag unggal sejenna karapihan jeung exhorted silih jadi sabar. Khubaib ieu munggaran syahid, tapi saméméh martyrdom-Na manéhna ménta manéhna jadi diijinkeunpikeun nawarkeun dua unit sholat. Kafir sapuk jeung dileupaskeun manéhna ti ranté-Na whereupon manéhna ditawarkeun sholat. Sanggeus parantosan anak manéhna ngahurungkeun ka captors-Na nyebutkeun, "Kuring bakal dilakukeun solat mah leuwih panjang lamun kuring geus teu sangka nu bisa mikir sieun ku itu pati." Saterusna manéhna supplicated, "O Allah,kaetang eta jeung maehan eta hiji-hiji, jeung teu luang nu mana wae nu di antarana. "
THE MARTYRDOM OF KHUBAIB AND ZAYD
Khubaib ieu kabeungkeut stake sarta kafir ka manéhna nu bakal luang hirupna lamun manéhna recanted, tapi manéhna nolak, nyebutkeun, "Lamun anjeun pikeun nawarkeun kuring sagala hal di dunya kuring masih bakal nampik." Kafir nyoba persuade Khubaib masih salajengna jeung taunted, "Naha teu hayang ieuMuhammad di tempat anjeun jeung nu anjeun diuk di imah! "Kalayan kasih sayang jero pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Khubaib ngawaler," Teu, teu bakal hayang nu Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) bakal malah jadi pricked ku Thorn sarta anu kudu diuk di imah. "The geus kafir terusjeung usaha maranéhanana nyieun manéhna recant tapi kecap maranéhanana murag kana Ceuli pireu jeung kuat, percanten jantung.
Khubaib wished manéhna bisa syahid nyanghareup arah Ka'bah-Na tercinta, tapi kafir nampik, kitu cenah, "Lamun Kuring keur ditelasan salaku Muslim, kuring teu paduli di sisi nu kuring turun. Maot mah aya dina Cukang lantaranana nu Allah, jeung lamun Manéhna Wills, Anjeunna bakal ngaberkahan nu porsi severed tina anggota awak mah. " Ngan saméméh maranéhnamimiti syahid manéhna, manéhna ditawarkeun hiji supplication ahir nyebutkeun, "O Allah, teu aya manusa hadir anu baris nyokot salam mah karapihan ka Rasul anjeun (salla Allahu alihi wa sallam), jadi mangga nepikeun salam mah karapihan manéhna keur kuring ".
Salaku martyrdom murag kana Khubaib, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) linggih jeung Sahabat di Madinah. Gaib ku Sahabat-Na, Malaikat Jibril dibawa Khubaib sacara ucapan tina karapihan ka manehna, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "Jeung sanggeus manéhna jadi katengtreman jeung rahmatAllah, "mangka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung sedih dina sora-Na informed Sahabat nya éta Khubaib geus syahid.
Peuting yen dina kaayaan panutup tina gelap, ngirut anak Ummaiyah, Ad-Damari 'ngirut nyandak turun awak Khubaib sarta nyandak eta jauh pikeun kakubur.
Martyrdom Zayd sacara dituturkeun geura-giru sanggeus Khubaib, anjeunna ka ditawarkeun dua unit shalat sarta syahid di ragam sarua Khubaib.
THE Ngagimbung OF HORNETS
Sedengkeun pikeun Asim, anu kungsi syahid baheula, manéhna geus ditelasan hiji chieftain Koraysh di Badar. Lamun warta nepi Mekah anjeunna iklas paéh dina hillside teh, hiji partéy diatur off pikeun mawa deui nyangkokkeun recognizable awak pikeun nyugemakeun napsu maranéhanana pikeun dendam. Tapi, lamun kafir nepi ka pasir maranéhananakapanggih Allah geus dikirim hiji ngagimbung tina hornets ngajagi awakna na ngarah éta teu bisa kaanggo manéhna sarta malik deui kana Mekah tanpa mutilating manéhna. Lamun Omar ngadéngé laporan ti ngagimbung tina hornets mayungan awak Asim sacara cenah, "Allah ngajaga worshiper percanten, euy sakumaha Mantenna dijagi manéhna di ieuhirup. "
THE Kalahiran AL Husen
Salila taun 4 SD, Lady Fatimah jeung Imam Ali anu dikaruniai putra kadua saha Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngaranna Al Husain.
Ieu acara joyous jeung dulur méré sukur pikeun kiriman aman tina orok adi Kang Hasan.
$ BAB 85 kadua pasamoan AT Badar
Sanggeus patepungan Uhud, Abu Sufyan geus ditantang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka patepungan kadua di Badar taun di handap ieu. Bulan geus diliwatan gancang jeung waktu keur tangtangan nu ditilik. Samentara ieu oge dipikawanoh ku suku sabudeureun Madinah yen muslim tehéta teu lemah sarta henteu bisa dicokot Kauntungannana.
Halodo geus stricken wewengkon kitu deui nu sanesna sarta kadaharan boh manusa jeung tatanén ieu di asupan pondok pisan. Abu Sufyan ieu sadar tina kanyataan anu sakali manéhna jeung tentara-Na kenca Mekah nu végétasi di gurun bakal cukup pikeun ngarojong kudu of mounts sarta yen anjeunna bakal kapaksa nyokot fodderjeung maranehna, jeung nu ku no hartina hiji tugas gampang.
Tangtangan nya éta hiji perkara ngahargaan teu ngan pikeun Abu Sufyan tapi pikeun sakabéh bangsa Koraysh. Manéhna terang oge lamun manéhna éta ka kalah ka minuhan tangtangan nu manéhna sorangan anu dirintis, aeb bakal digolongkeun kana manéhna jeung suku diangkat jadi sumebarna warta anak sakuliah Tatar Arab.
Salaku Abu Sufyan pondered leuwih zat nu, warta anjog yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tentara-Na geus geus dimimitian nyiapkeun diri pikeun patepungan, ku kituna Abu Sufyan wasted waktu teu di nelepon sasama chieftains-Na bareng keur ngabahas masalah ieu.
Suhayl, hiji chieftain Koraysh, ieu di antara maranéhanana anu dihadiran pasamoan jeung eta jadi kajadian nu Nu'aym, hiji babaturan pangaruh jeung kakawasaan ajakan ti suku tina Ghatfan, kajadian jadi ngadatangan manéhna. Suhayl ka sasama chieftains nya ku ayana Nu'aym sarta ku kituna ieu mutuskeun yén maranéhanana ngalakukeunanakaanggo manéhna jeung tawaran dua puluh onta rupa lamun manéhna bisa persuade Muslim deui turun ti sisi maranéhanana tina tangtangan éta. Deep ka handap dina jantungna Nu'aym geus geus mimiti condong ka arah talatah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diajarkeun ku, sakumaha instinctively manéhna terang yen brahalamanéhna jeung suku-Na diayakeun salaku dewa éta euweuh tapi fabrikasi tina karuhun-Na. Tapi, godaan tina owning dua puluh onta rupa swayed penalaran sarta manéhna megatkeun pikeun narima tangtangan éta tur nyetel off ka Madinah.
Salaku Nu'aym ditilik oasis di luar Madinah, anjeunna noticed grup Muslim jadi manehna nyieun jalan leuwih kana éta hal jeung mimiti sow bibit kahariwang. Nu'aym spoke jeung dmana saperti yén ieu teuas teu percaya manéhna salaku manéhna disebutkeun Sakuduna formidable tentara, well-dilengkepan Abu Sufyan.
Nu'aym terus asup pikeun Madinah mana anjeunna sumebar dongéng alarming-Na di antarana unggal bagian tina masyarakat. Sanggeus unggal narration manéhna baris disimpulkeun jeung kecap nu ngadesek umat Islam teu balik kaluar ngalawan Abu Sufyan jeung conveyed sieun nya eta teu salah sahijina bakal tetep sanggeus patepungan teh. Gunana pikeun ngomong,maranéhanana di oposisi kana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nya éta greatly heartened ku warta na mah ngan mantuan nyebarkeun tales tapi embellished maranehna.
Nu'aym ieu jadi ngayakinkeun nu sabagean gede umat Islam condong ka qur'an-Na concluding. Lamun warta ieu nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna prihatin. Tapi, pas keur konsultasi jeung Abu Bakar jeung Omar, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat-Na, "Kuringbakal balik, sanajan kuring indit sorangan, "whereupon Sahabat-Na ceuk dina ngarojong resolve-Na," Allah bakal ngarojong Agama-Na; Manéhna bakal méré kakuatan ka Rasul. "Lamun Muslim diajar tina hajat Nabawi ka indit sorangan upami diperlukeun, maranéhanana rallied kira-kira manéhna jeung lengkep disregarded rumor Nuaym urang.
Nu'aym geus jadi deukeut ka narima ganjaran-Na, sanajan kitu ieu heran tina saeutik patalina jeung masalah manéhna yén anjeunna ngalaman gagal dina misi-Na. Kawas jadi loba batur anjeunna ngalaman observasi cara Muslim jeung geus impressed ku dmana maranéhanana jadi loba anu jantungna condong masih salajengna jadi Islam.
THE Maret nepi ka Badar
Teu lila sanggeus kitu, dina 4 Sha'ban 4H (Januari 626 CE) Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tentara nya ku 1.500 prajurit suku jeung 10 kavaleri diatur off pikeun patepungan kadua di Badar.
Eta jadi kajadian nu ayeuna taun ieu ogé waktu adil taunan Badar Kang, hiji waktu padagang ti sakumna Arabia journeyed aya ngajual wares maranéhanana, terus sugan neruskeun onto Mekah pikeun nawarkeun jarah maranéhanana. Saperti ieu kakuatan iman nu Muslim sacara nu loba di antarana, sanajan tangtangan étanu loomed leuwih eta, dieusian mounts maranéhanana jeung barang dagangan ka ngajual atawa dagang di adil.
THE Léma OF Abu Sufyan
Abu Sufyan tetep horéam diatur pikeun Badar, sanajan anjeunna tos amassed hiji tentara 2000 prajurit suku jeung 50 kavaleri, sanajan kitu perkara ngahargaan atawa dishonor ditimbang beurat kana manéhna. Dina hiji usaha pikeun ngajaga beungeut, cukup unaware tina kanyataan yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus geusundur ti Madinah, anjeunna nyerbu kaluar jeung struck camp di hiji tempat cai disebut Mijannah. Abu Sufyan disebut kana nu chieftains séjén, nyebutkeun, "Hayu urang lalampahan pikeun sababaraha peuting, terus balik. Lamun Muhammad geus teu acan kenca, manéhna geura-giru bakal diajar yén urang indit kaluar papanggih manéhna jeung dina akun tina teuPananjung manéhna we balik imah. Cara ieu bakal diitung ngalawan manéhna jeung pikeun urang! "Nu pasti dibuktikeun ditarima jeung Abu Sufyan jeung lalaki-Na balik ka Mekah
THE Adil AT Badar
Lamun Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na nepi Badar aya ayakeun tanda atawa warta ti Abu Sufyan jadi manéhna ari aya dalapan poé di antisipasi. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi waited cukup lila jadi manéhna jeung lalaki-Na terus asup pikeun adil ka tempatteu ngan traded jeung dijual wares maranéhanana, tapi ogé dilaporkeun kanyataan yén Abu Sufyan geus gagal tetep bagian nya ku tangtangan éta.
Gagalna Abu Sufyan sacara ieu topik utama paguneman di Badar jeung geura-giru para padagang anu geus journeyed ti sakumna Arabia sumebar warta sabab ngumbara homeward. Ieu hiji meunangna moral pikeun Muslim jeung aeb murag kana Abu Sufyan jeung Koraysh.
Samentara éta, di Mekah nu chieftains Koraysh chided Abu Sufyan for urangna nya ku kapamingpinan, jeung ka manéhna nu manéhna kudu kungsi geus ngaluarkeun tangtangan di tempat kahiji. Discontent ieu dibuktikeun antara Koraysh sarta jadi leuwih committed ka ridding sorangan Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) jeung pengikut-Na.
Sedengkeun pikeun muslim, maranéhanana balik ka Madinah rejoicing dina berkah Allah geus dikirim maranehna. Salaku panas usum panas sacara inténsif, taun kaopat ieu teken ka deukeut hiji jeung eta datang bulan barakah tina tentrem.
$ BAB 86 kalima taun
Sanggeus Badar, pasukan Muslim massana nu reputasi di antara suku nu teu ngan éta maranéhanana Galau macul, tapi ditangtukeun pikeun mulasara katuhu maranéhna pikeun aya jeung nyebarkeun agama Islam ka sadayana nu bakal ngadangukeun. Suku mumusuhan tatangga mikir dua kali ngeunaan ngalakonan eta dina hiji patepungan, jeung aya anu teu geus pedangdiangkat ngalawan eta salila genep bulan. Tapi, lima poé Maret jauh ti boarders Siria di lelewek Dumat Al-Jandal lalaki jalan tol geus ngaronjat serangan maranéhanana dina caravans nu kajadian ka ngaliwatan heula wewengkon anu ayeuna warta nepi Madinah nu maranéhanana geus diatur tetempoan maranéhanana kana narajang Madinah.
Warta ieu teu hiji hal ka dianggap enteng jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mustered 1000 Muslim jeung nyerbu kaluar Madinah tapi saméméh manéhna ninggalkeun manéhna diangkat putra Siba 'Arfatah Al Ghifari sacara hadir ka urusan di Madinah, dina mangsa henteuna-Na. Ieu ayeuna ahir Rabiulawal '1, 5H jeung Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) disebut kana layanan Madhkur, ti suku Udhra jadi pituduh maranéhanana.
Ieu hajat Nabawi ka kaget nu highwaymen jadi manéhna maréntahkeun pengikut pikeun Maret ku peuting jeung conceal sorangan salila poé ambéh maranéhanana teu bakal kauninga. Sabot maranéhanana pamustunganana nepi Dumat maranéhanana manggihan highwaymen geus geus kenca tapi nu ditinggalkeun sapi maranéhanana di lembaga anu ngurus shepherds.Lamun pangeusi tina Dumat Al-Jandal ngadéngé pendekatan Nabawi maranéhanana nu ditinggalkeun imahna di fright jeung ngungsi. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ari di Dumat Al-Jandal pikeun lima poé salila waktu manehna dikirim pramuka ka reconnoiter wewengkon pikeun kagiatan mumusuhan tapi kapanggih nanaon.
Perjalanan geus teu geus kapiran sabab dina lalampahan mulang maranéhanana ka Madinah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijieun hiji pajangjian karapihan jeung bangsa Uyainah, putra Hisn.
THE Burung edan jeung nu sireum Colony
Hiji poé dina ekspedisi teh, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kenca Sahabat-Na bari. Dina henteuna-Na maranéhanana manggihan manuk beureum jeung dua fledglings jeung nyanggap eta whilst ibu anu bisa ngadeg deukeutna, flapping jangjang nya di marabahaya kana pasir.
Lamun Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) balik, manéhna noticed nu manuk ibu distraught jeung exclaimed, "Saha geus distressed manuk ieu dina akun tina anak ngora -. Mulang ka dirina" Rahmat jeung kaitannana for jeung hirupna teu diwates ka manusa pikeun manéhna dikirim ku Allah jadi rahmat pikeunkabéh alam, jeung nu kaasup kana avian, serangga jeung sato karajaan.
Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) noticed hiji sireum-pasir nu geus disetel dina seuneu jeung ditanya, "Saha geus diatur ieu dina seuneu?" Meekly Sahabat-Na jawab yén ieu maranéhanana anu geus dipigawé jadi whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipandu eta sangkan eta, "Geus teu ka katuhu pikeun siksajeung seuneu - eta pikeun Allah nyalira ka ngahukum jeung Seuneu ".
PiwelasTHE AND GENEROSITY Nabi THE
Dina perjalanan mulang ka Madinah, seuseueurna Sahabat Nabawi rode dina nyanghareupan whilst manéhna sarta sawatara Sahabat deukeut-Na rode kajauhan balik miara jeung mastikeun kasalametan maranéhanana anu éta teu bisa ngajaga up.
Jabir, nu bapana geus syahid di Uhud, miboga hiji onta nu lila terus jadi frail nu teu bisa ngajaga nepi ka anu sanesna. Teu lila nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bray nepi ka Jabir whereupon manéhna inquired naha manéhna teu jeung sesa Sahabat, ku kituna Jabir disebutkeunkondisina onta urang. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Jabir nyieun onta-Na kneel terus dismount jeung manéhna sarua. Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Jabir kana leungeun manéhna tunggang iteuk-Na whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) gently prodded nuonta heubeul jeung éta jeung ka Jabir ka remount. Ku rohmat Allah, mujijat hiji lumangsung jeung kabiasaan onta sacara ieu revived jeung degree saperti nu lumpat komo leuwih gancang ti onta Nabawi sarta terus naek babarengan.
Ieu waktu pikeun terus sakali deui dina lalampahan maranéhanana jeung sabab rode, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Jabir lamun manéhna bakal ngajual manéhna onta-Na. Jabir jawab manéhna pikaresep méré ka manéhna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditolak tawaran Jabir sacara sangkan manéhna nu manéhna wishedpikeun meuli eta ti manehna, jadi Jabir ditanya manéhna ka ngaran harga-Na. Dina jest, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Jabir nu manéhna baris meuli eta kanggo dirham a. Jabir direalisasikeun jest jeung di sunda sarua ngawaler, appreciating nu onta ieu teu onta biasa sabab geus rahayu, ceuk nu dirham hijiieu cukup. Na ngarah terus nepi ka harga sarua jeung 128 gram emas ieu kahontal - jeung Jabir ditarima.

Sabab terus lalampahan maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Jabir lamun manéhna nikah. Jabir jawab nu manéhna jeung nu pamajikanana geus nikah samemeh. Jabir ieu lalaki ngora jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquired naha anjeunna tos dipilih hiji nona asak tinimbang hijigadis umur nu sarua. Jabir ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu alesan keur pilihan nya ieu nu indungna geus diliwatan jauh jeung sanggeus martyrdom ramana di Uhud anjeunna tos jadi tanggung jawab tujuh sadulur ngora, ku kituna geus manéhna dipilih hiji jenis motherly tina nona for jeung pamajikan hiji anu tangtumantuan manéhna miara maranehna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu keuna kana ku kaputusan mulya Jabir sarta commended manéhna pikeun nya pilihan.
Madinah iklas tapi tilu mil jauh, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dieureunkeun di lelewek Sirar jeung ka Jabir tina hajat pikeun kurban sababaraha onta saméméh asup Kota. Dina mangsa kuliah paguneman maranéhanana, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) commented ka Jabir nu kuayeuna pamajikanana bakal diajar nu manéhna ampir imah jeung jadi Nyiapkeun imah keur manehna, ngéléhkeun keusik ti cushions. Jabir ka manéhna yén maranéhanana teu boga cushions nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler. "Insya Allah, Anjeun baris ngabogaan sababaraha geura-giru."
Isuk sanggeus maranéhanana mulang, Jabir nyandak onta sarta hasil kneel luar panto imah Nabawi. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) datang kaluar ka salam manéhna sarta nanya manéhna ninggalkeun onta, sarta pindah ka Masjid, sarta nawarkeun dua unit shalat, nu manéhna.
Sanggeus Jabir geus ditawarkeun sholat, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) marentahkeun Bilal ka beuratna emas, ka nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) - saperti ieu adat berehan-Na - tambah sababaraha tambahan. Jabir ieu pleased jeung gratefully nyandak emas, tapi manéhna ngahurungkeun rék Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) disebut manéhna deui jeung ka manéhna mawa onta minangka kado jeung jaga emas ogé.
Aya loba akun saperti séjén nu nyaritakeun berehan jeung miara alam Nabawi. Kahareupna Sahabat-Na usaha teuas pikeun emulate conto rupa sarta nya éta ngaliwatan conto rupa saperti nu loba jantung hiji ieu nepi jeung dipandu.
$ BAB 87 salman Persia
@ Salman nu milarian TRUTH THE
Salman tumuwuh nepi di Persia. Bapana ieu gubernur propinsi sarta milik sababaraha acres taneuh. Bapana Salman sacara dituturkeun agama Zoroastrian - nu jalma nu ibadah api - jeung dipikacinta Salman dearly, dina kanyataan manéhna dicinta manehna jadi loba anu manéhna terus manéhna di seclusion di imahna, euy lamunmanéhna éta gadis ngora.
Salman spent poé-Na worshiping seuneu, nu pleased ramana, tapi mamang terus creeping kana pikiran-Na naha ieu hal katuhu pikeun ngalakukeunana. Tapi salaku manéhna papisah jeung masarakat manehna teu nyaho agama sejen.
Bapana Salman sacara ieu lalaki rame pisan, jeung hiji poé manéhna sababaraha usaha penting nu diperlukeun perhatian urgent jadi manehna nanya Salman pikeun muka kana widang jeung ngalatih kuli-Na jeung tugas maranéhanana pikeun poé terus ka manéhna balik ka imah gancang-gancang sabab manéhna baris salempang ngeunaan manéhna.
SALMAN LEARNS ngeunaan NABI Yesus
Salman geus kungsi ninggalkeun imahna saméméh jeung manéhna walked ngaliwatan widang manéhna ngadéngé voices datang ti hiji gareja Nazarene - nu hiji gareja nu dipuja Allah bae jeung ngahormatan Nabi Isa as nabi-Na rada nu gereja Christian nu dituturkeun ajaran disogok ku Paul. Salman ieu struck ku naonmanéhna ngadéngé jeung inténsitas solat devotional. Jantung sarta jiwa-Na anu captivated jeung manéhna ngarasa hiji pangjurung compelling diuk turun jeung ngadéngékeun sadaya beurang lengkep poho ngeunaan kuli di huma.
Lamun putrana geus teu balik bapana Salman sacara jadi cemas jadi tur dikirim babu kaluar kana tegalan ka néangan manéhna. Babu Nu kokotéténgan dina sagala arah tapi teu bisa manggihan manéhna. Eta lalaki kasep jeung panonpoé nya éta ngeunaan nangtukeun lamun Salman balik imah.
Salman indit ka salam ramana anu di hareup happy nempo putrana tapi di waktu nu sami ngaganggu ku cara nyokot nya waktu saperti panjang jeung nungtut, "Di mana geus geus sadaya poé? Naha kuring teu méré Anjeun parentah pikeun mulang giru sanggeus Anjeun geus dibere buruh parentah maranéhanana pikeun poé! " Salman ngawaler,"O bapana, kuring datang di sakuliah sababaraha Kristen ngalamar solat maranéhanana jeung praising Maha Nyipta waé, jeung spent ka poé dengekeun maranehna." Bapana ieu shaken jeung abruptly ngawaler, "Teu, agama jeung ageman forefathers Anjeun jauh punjul!" Salman ngawaler, "sabenerna bapa dear, agama maranéhnaleuwih hade tinimbang ours maranéhanana ibadah teh Maha Nyipta ngeunaan sagala hal, sedengkeun ibadah urang seuneu nu urang diri urang sorangan nyieun jeung iraha urang paeh, eta mati kaluar. "bapana Salman sacara jadi pisan ambek sarta kaancam manéhna, tuluy maréntahkeun suku Salman sacara shackled dina beusi jadi manéhna bisa teu ninggalkeun imah.
@ Lalampahan salman ka AL syam
Salman dirasakeun hiji kudu kuat pikeun pindah ka Kristen jeung diajar tentang agama maranéhanana tapi ieu teu mungkin jadi manéhna ménta hiji hamba dipercaya balik eta jeung nyaritakeun eta tina kaayaan sarta ménta salah sahiji pengikut maranéhna pikeun discreetly nganjang manéhna. Kristen anjog jeung mangsa kuliah paguneman maranéhananaSalman ditanya di mana anjeunna bisa muka diajar agama maranéhanana. Kristen ngawaler, "Al syam" (ayeuna Al syam nyaeta konglomerat ku sababaraha nagara di antarana nu Syria, Yordania jeung Paléstina), jadi Salman nanya ka Christian, nu mungkinkeun manéhna nyaho nalika para padagang Linggarjati pikeun Al syam éta di kira-kira sahinggamanéhna bisa ngarambat sareng maranehna. Sometime saterusna padagang anjog jeung Salman, saha ieu kuat, junun megatkeun bebas tina shackles sarta ngahubungi poto eta sareng menta pikeun ngidinan manéhna keur indit sareng maranehna. Para padagang sapuk jeung ngarah diatur off ka Al syam.
THE Ngaruksak uskup
Lamun para padagang nepi Al syam, Salman ditanya di mana anjeunna bisa manggihan jalma paling revered ngajar manéhna. Para padagang spoke tina uskup tangtu jeung Salman dijieun jalan ka imahna jeung kana pasamoan uskup nu ka manéhna carita-Na. Uskup Nu tampi manéhna jeung ngondang manéhna cicing jeung anakna, jeung saterusna ieu nuSalman ari di rumah tangga jeung dilayanan manéhna, kumaha uskup ieu ngaruksak. Manéhna maréntahkeun pengikut polos pikeun méré generously di zakat jeung kumpulkeun sedekah ti batur, tapi tinimbang dikabaran deui di antara miskin, uskup ngaruksak hoarded dinya.
Lamun uskup nu diliwatan jauh nu pendeta dirakit ka kuburan jeung berdoa pikeun manéhna. Salman startled pendeta lamun cenah, "uskup nya éta hiji manusa ngaruksak." Maranéhanana astounded ku accusation Salman sarta dipénta manéhna pikeun ngajelaskeun tentang sorangan. Salman ka nu pendeta ngeunaan hoarding nu uskup ngeunaan amal maranéhanana geusdikumpulkeun, sarta alami, nu pendeta ditanya Salman pikeun ngahasilkeun bukti-Na.
Salman kenca sarta malik deui jeung tujuh barel khasanah jeung nempatkeun éta ISP saméméh pendeta teh. Nu pendeta éta outraged, eta geus kungsi asup pikiran maranéhanana nu uskup nu komo bakal mikir seja nanaon jadi teu pantes atawa hina jeung nolak méré uskup hiji kakubur Kristen, rada maranéhanana pinned manéhnaka hiji tangkal jeung threw batu di mayit sarta kapilih jadi manusa soleh pikeun ngaganti manéhna.
THE NEW uskup
Nu uskup anyar ieu sabalikna ti nu uskup ngaruksak. Anjeunna jadi, manula, manusa taat pisan alim nu spent lolobana poé sarta peuting worshiping Maha Nyipta jeung saterusna Salman ari jeung dilayanan manéhna whilst diajar deui ngeunaan ajaran Nabi Isa.
Time diliwatan jeung salaku maot ditilik uskup nu Salman indit ka manéhna jeung ka manéhna teu saurang ogé dipikacinta manéhna leuwih ti manéhna sarta nanya manéhna saha manéhna kudu indit sanggeus lulus-Na. Uskup nu ngomong, "O putra mah, kuring mah teu nyaho saha iwal Rahin Maushil, buka manéhna sarta anjeun bakal manggihan manéhna kawas kuring sorangan." Jadi lamunwaktu miang datang kana uskup teh, Salman indit ka Maushil jeung ka manéhna nu uskup kungsi Dianjurkeun yén manéhna kudu indit ka manéhna jeung ngawula ka manéhna.
StudiSALMAN jeung RAHIN MAUSHIL AND NASHIIBIIN
Salman ari jeung Maushil nepi nepi ka maot Maushil, sarta salaku maot ditilik Salman ditanya manéhna pikeun rekomendasi-Na. Maushil ka manéhna aya manusa soleh ngaranna Nashiibiin, sarta yén ieu rekomendasi nya éta manéhna kudu nuturkeun manéhna. jeung saterusna Salman diatur pareum deui pikeun néangan jeung diajar ti Nashiibiin.
Salman kapanggih Nashiibiin jadi jalma sejen anu taat dina ibadah sarta ari sareng anjeunna diajar jeung Preanger. Lamun ieu semu anu waktu Nashiibiin sacara di bumi ieu datang ka finale anak Salman ditanya manéhna di mana anjeunna kudu indit. Nashiibiin ngawaler, "O putra mah, kuring mah teu nyaho saha wae anu aya dingajarkeun naon we ngajar lian ti monks di 'Amuuriyah, (salah sahiji nagara di Al Syams), buka aya sarta anjeun bakal manggihan pangajaran mangrupa sarua jeung ours. "Jeung kitu Salman indit ka' Amuuriyah jeung dilayanan abbot nu nepi nepi ka pupusna.
THE ABBOT OF 'AMUURIYAH ngabejaan salman THE tanda ekspektasi NABI
Ngan saméméh Abbot of 'Amuuriyah maot Salman ditanya manéhna nu nanya sarua manéhna sempet ditanya predecessors-Na whereupon abbot nu ngawaler, "O putra mah, ku Allah, teu nyaho saha tetep tapi kuring bakal nitah sababaraha tanda ka kasampak pikeun nu Herald mecenghulna nabi saterusna. Kuring oge bakal ngajelaskeunmanéhna ka anjeun tur lokasi nu anjeun bakal manggihan manéhna. Manéhna bakal muncul dina taneuh nu saterusna nyembah ka berhala. Aya dua pasir antara nu jarah dijieun. Ieu téh hiji tempat nu subur jeung loba palem date. Antara pundak nu nabi saterusna baris aya segel, nya eta segel téh nyaprophethood. Di antara ciri nya éta nabi ekspektasi bakal narima hadiah tapi teu narima zakat. Lamun Anjeun bisa manggihan nagara nu tuluy indit aya sabab nya waktu geus datang. "
BISHOPS OF ayeuna
Sigana eta aneh yen uskup jeung monks of 1400 taun ka tukang tunggu nu datang Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Maranéhanana terang tanda sarta komo-Na lahir-tempat, tacan sanggeus-Na datang jeung penolakan maranéhanana, maranéhanana terbengkalai nubuat ieu ambéh maranéhanana ngayakeun await nu datang ti panungtunganRosul Alloh (salla Allahu alihi wa sallam) atawa komo ngomong eta.

SALMAN Dijual kana perbudakan
Salman megatkeun pikeun tetep di 'Amuuriyah sanggeus pupusna abbot teh. Saterusna, hiji poé hiji dagang tina Arab ti suku Kalb diliwatan ku tur Salman ditanya eta pikeun nyokot manéhna sareng maranehna di mulang pikeun embé jeung sapi-Na. Deal ieu struck jeung Salman kenca pikeun Arabia jeung dagang teh.
Lamun para padagang nepi Waadil Quroo nu caravaners overcame Salman sarta dijual manéhna kana perbudakan ka urang Yahudi. Ieu aya nu manéhna nempo loba palem date, jeung ngaharepkeun ku rohmat Allah ieu bakal tempat biarawan kungsi digambarkeun.
Salman digawé di sawah keur bari teras asupkeun Yahudi ti suku Krayzah di Waadil Quroo, Yathrib (Medina) datang jeung master-Na dijual Salman manéhna. Ieu dina mangsa éta Allah diijinkeun Rasul Allah, salla Allahu alihi wa sallam, pikeun migrate ti Mekah ka Madinah, tapi kusabab Salmanieu budak anjeunna tos teu kadéngé warta.
THE Paguneman OVERHEARD
Hiji poé lamun salaku Salman digawé pikeun Masters di nu groves tanggal kalapa sawit ti Quba, nu perenahna cara saeutik kaluar ti Madinah, anjeunna overheard hiji Yahudi dina paguneman ngomong, "Sep Allah ngancurkeun anak Qaylah (urang Madinah) maranéhanana geus kumpul babarengan pikeun salam lalaki ti Mekah nu ngaklaim jadi nabi! "Hastily Salman naek turun ti tangkal kalapa sawit jeung tanya, "Naon ieu, naon anu geus lumangsung?" Master-Na ngéléhkeun manéhna parah nyebutkeun, "Naon bisnis nya eta tina Hormat, balik ka karya anjeun!"
A saeutik bari sanggeus Salman mutuskeun aing jeung sia manggihan keur dirina naon ieu lumangsung sarta papanggih hiji awewe ti Madinah nu kulawarga anu nganut Islam jeung dituturkeun lalaki manéhna disebut Rasul Allah. Lamun Rasul Allah, salla Allahu alihi wa sallam, datang dina tetempoan, manéhna adzabmanehna kaluar ka Salman.
SALMAN MEETS NABI THE
Peuting ieu approaching jeung Salman kungsi dahareun saeutik jeung manehna jadi manéhna nyokot ka Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, sarta ngomong, "Ieu kado amal pikeun anjeun." Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ieu bersyukur pikeun sikep nanaon tapi ka Sahabat pikeun nyokot eta, sarta Salman ceuk kadirina, "Ieu salah sahiji tanda, manéhna teu narima sedekah!" Ieu teu meunang ahir jadi Salman mikir ieu pangalusna pikeun mulang ka master, ku kituna manéhna indit deui ka Waadil Quroo.
Teu lila sanggeus pasamoan Salman nu mibanda Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, netep di Madinah jeung pas kasempetan datang Salman indit ka manéhna jeung kurban sejen tapi ieu ayeuna lamun manéhna papanggih Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, cenah, "Abdi observasianjeun teu narima amal, jadi mangga narima kasinugrahan ieu ti kuring. "The Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ieu syukur, ditarima eta jeung ate sababaraha eta mangka méré sesa ka Sahabat-Na. jantung Salman sacara leapt jeung kabagjaan salaku ieu tanda sejen anu geus kaeusi.
SALMAN Nyaéta ka TO REDEEM diri ti perbudakan
Lamun ieu mungkin Salman slipped jauh deui jeung ieu Maha Agung jadi di pausahaan Nabi, salla Allahu alihi wa sallam. Dina waktu éta Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ieu ngagem sorban jeung jubah hiji slung di sakuliah salah sahiji taktak-Na kukituna exposing segel tina prophethood nulay antara taktak-Na. Salman sakali deui recalled kecap tina babaturan dear-Na abbot jeung mimiti ceurik manéhna terang nu Allah geus dikaruniai manéhna jadi di pausahaan Nabi panungtung Allah, salla Allahu alihi wa sallam. Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, nempo Salman, sarta nanya manéhnadatang deukeut jeung diuk di hareup manéhna. Saterusna Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ngajak Salman pikeun nyaritakeun Sahabat-Na carita-Na, jeung saterusna Salman diriwayatkan kajadian anu kitu, ku rohmat Allah, dibawa manéhna jadi di pausahaan tina Rasul Allah, salla Allahu alihi wa sallam. Dinaahir Salman sacara narration, Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ngomong, "O Salman, redeem sorangan ti perbudakan." Jadi Salman indit ka master pikeun ménta sabaraha manéhna diperlukeun pikeun meuli kabebasan-Na. Yahudi nungtut harga pohara luhur jeung ka manéhna yén anjeunna bakal kudu 300 tangkal bisa dipelak ogé 40 palmtangkal, sarta di luhur paménta ngerakeun ieu manéhna ogé nungtut 4760 gram emas.
THE HUMILITY Nabi WHO LABORED pikeun ngamankeun sékrési follower HIS
Salman balik ka Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, jeung ka manéhna tina paménta Yahudi sacara whereupon Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, ngajak Sahabat-Na lamun maranehna bakal nyumbang sababaraha tangkal maranéhanana. Para sahabat éta pisan berehan jeung méré nurutkeun mean nepi ka nomer nungtutieu papanggih. Saterusna, utusan Allah, salla Allahu alihi wa sallam, marentahkeun Salman nyiapkeun taneuh jeung ngali liang keur unggal sapling jeung ka manéhna mulang, jeung nyaritakeun manéhna sakali sagalana geus siap jeung nu manéhna sorangan bakal melak unggal sapling. Pas taneuh geus disiapkeun, Salman inditka Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, anu saterusna indit jeung manéhna jeung dipelak unggal sapling jeung teu salah sahiji sapling gagal thrive.
EmasTHE
Aya masih tetep perkara emas teh. Disangka, hiji manusa datang ka Nabi salla Allahu alihi wa sallam, jeung eweh sababaraha emas anjeunna ngalaman ditambang. Salman ieu patali beurat emas bakal cukup jeung Nabi, salla Allahu alihi wa sallam, perceiving patalina jeung masalah Salman sacara ngomong, "InshaAllah,Allah bakal ngaberkahan eta pikeun anjeun. "Salman nyokot emas ka urang Yahudi anu ditimbang eta jeung nyandak jumlah manéhna nungtut jeung ku rohmat Allah komo sanggeus jaman Yahudi geus dicokot paménta di ditu tetep salaku loba emas salaku kungsi aya lamun ieu kahiji nu dibere ka Nabi, salla Allahu alihi wa sallam.
$ BAB 88 A pola hirup EMERGES
Ngan sababaraha taun saméméh Islam, unggal suku geus diatur sorangan. Aya anu geus saeutik atawa teu hiji di antara loba suku iwal ti satru occasional nu iklas dormant nepi ka kaayaan hiji jengkar. Ayeuna, Arab ti unggal saparapat tina Arabia mimiti flock ka Madinah bringing sareng maranehna geus deukeut diversified.Pikeun hiji unbeliever, kaayaan bisa jadi oge geus dieja Musibah internal kumaha oge Allah, dina Mercy-Na ngahiji kabeh jeung hiji jantung sarta dikirim ka handap ayat-ayat nu:
"... Bener Anjeunna nu dirojong Anjeun sareng meunangna-Na jeung jeung mu'min,
jeung dibawa hate maranéhanana babarengan.
Lamun geus dibikeun jauh kabéh riches bumi,
Anjeun teu bisa geus jadi ngahiji eta,
tapi Allah geus ngahiji maranehna. Manéhna nyaéta Ta'ala, Wise. "
Koran 8: 62-63
Jeung tah ieu nu muslim ti multitude tina backgrounds beda ayeuna netep di Madinah teras nahan kumisan béda maranéhanana. Tembok ngahiji jadi hiji dina Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam), pikeun Allah ngahormatan Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam) ku nyieun ta'at ka Nabi-Na(Salla Allahu alihi wa sallam) sarua jeung keur taat ka Anjeunna.
Unggal Solat lima waktu wajib ieu ditawarkeun dina Masjid jeung lamun Bilal disebut ka shalat, maranéhanana bisa hadir dijieun jalan ngagabung nadya jeung sadulur maranéhanana di jamaah.
Dina mangsa interval antara fardhu peuting jeung peuting solat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal ajak Sahabat pikeun nawarkeun solat sukarela informing eta éta, lamun Allah willed, nya tangtu ningkatkeun rank maranéhanana di Paradise. Manéhna ogé bakal expound harti ayat tinaQur'an Suci jeung ngomong tina loba ganjaran of Paradise ogé siksa Apan. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi spoke kana urusan agama tanpa boh narima parentah ti Allah liwat Malaikat Jibril atawa sanggeus geus dipintonkeun eta dina visi atawa keur rohanidiideuan.
Allah swears:
'Ku béntang lamun plunges,
pendamping Anjeun teu ngayakeun sesat, ayakeun errs,
atawa teu manéhna nyarita kaluar ti kahayang.
Mémang teu iwal hiji Wahyu nu wangsit,
diajarkeun ku hiji anu buritan dina daya. 53: 1-5
Nu yearning rido tina Sahabat datang ngadeukeutan ka Gusti maranéhanana ieu dibuktikeun sabab spent loba jam salila peuting worshiping Allah. Allah ngajadikeun nyebut Sahabat ieu dina paribasa Koran:
"... Nu sisi forsake couches maranéhanana
sabab supplicate ka Gusti maranéhanana di sieun jeung harepan;
anu méré di sedekah ieu anu mana Kami geus dibikeun maranehna.
Teu aya jiwa weruh naon pleases panon aya dina nyimpen maranehna
salaku recompense for aya naon maranéhanana dipaké pikeun ngalakonan "Koran 32:. 16-7
THE Nilai zikir THE (ZIKR) Allah jeung NABI HIS (salla Allahu alihi wa sallam)
Alloh ngadawuh:
"Jadi inget ka Kami.
Kuring bakal inget anjeun.
Méré berkat Me
Jeung teu jadi ungrateful ka arah Me ".
Koran 2: 152
Manéhna ogé ngomong:
"Allah, jeung malaikat-Na pujian jeung venerate Nabi.
Mu'min, muji jeung venerate manéhna
jeung ngalafalkeun karapihan sanggeus manéhna di kaayaanana. "
Koran 33:56
Hiji poé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Sahabat-Na, "Aya saha anjeun anu ngabogaan kakuatan cukup ngalakukeun sarébu amal soleh dina hiji poe?" Para sahabat nyebutkeun sabaraha ieu mungkin, nu Nabi urang tercinta (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, 'Lamun exalt Allah saratuskali, Anjeun bakal recompensed jeung sarébu amal soleh, atawa sarébu dosa anjeun bakal musnah jauh. "Manéhna ogé ka lamun ceuk maranehna, 'Maha Agung nyaéta Allah, sarta Anjeunna milik sakabeh puji', palem tanggal bakal dipelak pikeun suppliant di Paradise. Nu Sahabat éta jadi syukur jeung delighted jeungbeja nu maranehna sering bakal ngaleuwihan nomer eta, hoping pikeun ganjaran komo leuwih gede jeung hampura jeung Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi discouraged eta tina cara eta, rada ieu tibalik, manéhna bakal ajak maranehna.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diajar Sahabat nya eta conto hiji nu emut ka Gusti sarta anu salah teu geus jiga beda antara hirup jeung paeh.
Para sahabat éta overjoyed lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka eta nu Allah Yesus, "Kaula am ka worshiper My nurutkeun ekspektasi alus nya ku Kami. Kami sareng anjeunna waktu anjeunna emut ka Kami. Mun manehna emut Kuring di pikiran-Na mah inget manéhna di tambang, jeung lamun manéhna emut Kuring di pausahaan mah ingetmanéhna di pausahaan leuwih alus. "
Aya loba jelema miskin antara para sahabat anu grieved di teu keur bisa jadi amal kawas brethren maranéhanana richer. Hiji poé Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat-Na, "Kami mah ngabejaan ka maneh naon akta pangalusna jeung purest Anjeun jeung Raja Anjeun nu bakal ngumpulkeun rank Anjeun ka pangluhurna.Hiji nu leuwih hade keur anjeun ti belanja emas jeung pérak, jeung anu leuwih alus tinimbang éta pikeun anjeun ti lamun kudu aktipitas jeung musuh sarta motong off necks, sarta maranéhanana pegat off Hormat? "The Sahabat anxiously ngawaler," Mémang, mangga bisaeun urang! "Anjeunna ngawaler," Ieu téh mangrupa zikir Allah, nu Maha Agung. "
THE Solat ON NABI THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Saperti ieu asih gede pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu Sahabat-Na nya komo leuwih elated sabot ka eta nu unggal waktu maranéhanana supplicated ka Allah pikeun muji jeung venerations kana manéhna - malah sanggeus Allah geus dicokot manéhna Dirina malaikat bakal datang ka manehna di rawdah nya naha (istirahattempat) - jeung nginpokeun manéhna tina supplication jeung nu Allah, dina Mercy-Na, ngaronjat supplication nu tenfold.
Ieu téh teu heran nu euweuh urusan naha Sahabat anu kalibet dina karya maranéhanana, chores poean atawa kahirupan kulawarga nu hiji bakal nempo jeung ngadenge eta terus supplicating pikeun berkah kana Nabi urang tercinta (salla Allahu alihi wa sallam) jeung exalting Allah ku remembering Anjeunna dina Ngaran adi Na.
SALMAN Sareng Abu DARDA
Aya kitu, sababaraha Sahabat anu geus jadi leuwih zealous di devotions maranéhanana jeung lamun dibawa ka perhatian Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna advocated moderation, pikeun tata krama-Na anu maranéhanana ngadegkeun di Qur'an Suci jeung manéhna teu mikahayang kesempitan pikeun pengikut-Na.Manéhna disarankeun yén dua puluh opat jam beurang jeung peuting jadi ideally dibagi kana tilu bagian, nu katilu keur ibadah, nu katilu gawe jeung katilu pikeun kulawarga.
Hiji poe, Salman megatkeun pikeun ngadatangan babaturan-Na Abu Darda. Ummu Abu Darda dibuka panto, jeung Salman teu bisa mantuan tapi mere nyaho penampilan nya ieu rada unkempt, manehna jadi inquired naon zat ieu, whereupon manéhna ka manéhna Abu Darda teu boga kahayang di sakuliah dunya.
Abu Darda ngadéngé sora babaturan sarta datang ka salam manéhna satuluyna disusun sababaraha dahareun pikeun Salman tapi ka manéhna dahar sorangan salaku manéhna ngalamar hiji gancang sukarela. Salman nampik dahar jeung ka manéhna nu teu dahar jeng kajaba manéhna ate jeung manehna. Jadi, Abu Darda peupeus sukarela-Na saum sareng maranehna ate babarengan,saterusna dina poé éta manéhna diondang Salman méakkeun peuting jeung manehna.
Dina mangsa tengah peuting Abu Darda jengkar pikeun nawarkeun sababaraha solat sukarela tapi Salman ka manéhna balik ka sare, jadi manéhna indit deui ka ranjang. Saterusna, Abu Darda jengkar deui jeung Salman ka manéhna kitu deui nu sanesna balik ka ranjang. Nuju kiwari dimungkinkeun bagian peuting, Salman awoke manéhna jeung babarengan maranéhanana ditawarkeunsolat sukarela maranéhanana.
Sanggeus kacindekan tina solat maranéhanana Salman ngingetkeun babaturan nya eta geus memang bener nu hiji owes tugas hiji ka Gusti, tapi, dina waktu nu sarua, awak geus hak jeung kawas kitu manéhna kudu minuhan maranéhanana tugas nu sasuai.
Nu isuk saterusna dua babaturan indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pakaitna perkara, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikonfirmasi nu pendekatan sedeng Salman sacara ieu leuwih alus sarta jadi Abu Darda ngadopsi pendekatan sedeng nu Salman urang.
THE Gancang OF Abdullah, putra ngirut nu
Abdullah, putra ngirut sacara ka babaturan niat pikeun gancang unggal poé jeung méakkeun peuting maturan solat sukarela di mana manéhna bakal ngadugikeun Qur'an dina entirety anak.
Lamun warta tina hajat Abdullah sacara nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna dikirim pikeun manéhna sarta nanya lamun laporan manéhna ngadéngé ieu nu bener, whereupon Abdullah dikonfirmasi eta jadi kitu. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu patali pikeun Abdullah jeung ka manéhna nu hajat-Na bakal ngabuktikeunteuing hésé. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disarankan manéhna nawarkeun puasa sukarela kakara tilu poé bulan minangka nilai a akta hade tenfold, jeung ku saum kakara tilu poé sabulan gancang-Na bakal sarua jeung puasa hirupna hiji .
THE Rekomendasi Nabi THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Didugikeun Qur'an sakali bulan jeung gancang tilu poe bulan
Abdullah, putra ngirut sacara ieu lalaki ngora kuat jeung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna sanggup leuwih hade tinimbang saum kakara tilu poé sabulan, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyarankeun yen anjeunna gancang unggal poé katilu eta. Lamun Abdullah kuat jeung karsa, paraNabi (salla Allahu alihi wa sallam) disarankan manéhna kanggo ngamajukeun poé séjén jeung ka manéhna nu cara ieu puasa ieu cara nu sarua nu Nabi David, aman damai jadi kana manéhna, fasted jeung nu gancang nya ieu nu paling adil jeung nu aya no gancang leuwih alus ti eta.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) teu mesen Abdullah eureun naon anu ngalakonan, rada manéhna eweh hiji nyarankeun pilihan jadi tuluy manéhna kanggo ngamajukeun unggal poé jeung nawarkeun solat sukarela, sarta ngadugikeun Qur'an salila peuting.
Nalika umurna heubeul overtook Abdullah, manéhna ka kulawarga jeung para sahabatna manéhna wished anjeunna ngalaman dicokot nasehat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kanggo ngamajukeun tilu poe salila bulan jeung ngalengkepan recitation tina Qur'an sakali salila bulan-Na. Sanajan kitu, henteu wishing ka abandon kecap manéhna geus dibikeun kaNabi (salla Allahu alihi wa sallam), tuluy manéhna kanggo ngamajukeun nepi ka maot overtook manéhna, tapi bakal nawarkeun recitation lengkep nya ku Qur'an ngaliwatan kursus beurang jeung peuting.
THE Nilai THE BAB "AL Ikhlas - ONENESS THE"
Aya kalana lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) wished bejakeun ka Sahabat ngeunaan hiji subjék nu tangtu, manéhna teu bakal maksakeun eta ngadangukeun, rada, dina humility manéhna baris ménta lamun maranehna hoyong nyaho si anu. Dina hiji kasempetan saperti manehna nanya Sahabat-Na, "Dupi nu mana wae nu diantara anjeun manggihan eta burdensomedidugikeun katilu Qur'an salila peuting? Ku Anjeunna di nu leungeun ieu hirup kuring, nu recitation tina bab "Al Ikhlas - nu Oneness" sarua jeung hiji katilu Qur'an ".
Surah pondok Ieu hakekat kapercayaan Islam jeung basajan unchanged jeung unchangeable talatah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dibawa:

"Ucapkeun: 'Manéhna nyaéta Allah, nu hiji, nu disebut kana.
saha anu henteu beget, sarta teu begotten,
jeung aya nanaon sarua jeung Anjeunna. "
Koran Bab 112 Al Ikhlas - Oneness Nu
Saperti ieu darajat para sahabat kajembaran mah ukur aya di kapercayaan tapi dina tindakan nu maranéhanana nya éta saperti béntang shinning brightly di langit peuting nu poek. Iraha wae manéhna maréntahkeun eta eureun ngalakonan hiji hal, maranéhanana teu boga ragu dina abandoning eta sacara lengkep. Nya tangtu mindeng bisaeun eta tina akta sukarela nungaliwatan ngalakonan anak, bakal kauntungan eta di akhirat. Manéhna ogé disarankeun nu soleh saperti kudu dipigawé pikeun salami Sahabat-Na nya bisa tinimbang leuwih taxing themself pikeun manéhna disliked neguaan kesempitan kana pengikut-Na.
THE Poean kahirupan THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam)
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ayakeun bakal ngahurungkeun jauh atawa kasampak turun kana saha, euweuh urusan naha maranéhanana kajadian jadi percaya atawa unbeliever, beunghar atawa miskin. Kasabaran sarta perawatan tulus éta unparalleled, jeung teu aya hiji iwal nu paling teuas-hearted, kungsi kenca pausahaan-Na iwal nu mibandajantung gladdened.
PROPHET Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) PRACTICED naon anu diajarkeun ku
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin hirup exemplary. Manéhna practiced naon anu diajarkeun ku, sarta Allah honors manéhna jeung ngasuh saksi dina Qur'an Suci nyebutkeun:
"Pasti, Anjeun (Rosul SAW) anu tina akhlaq gede." 68: 4
Manéhna diajar pengikut pikeun miara antargugusna, ogé jeung teu malire anu sasama Muslim lamun maranéhanana dipapag jeung salam, tapi responna ku salam kawas atawa hiji leuwih alus. Dina hidayah-Na, lansia anu ayeuna dimangfaatkeun jeung kokotéténgan sanggeus jeung kahadean. Manéhna wanti nu visitation tina gering sareng ngalindungantatanggana hiji Kang, euweuh urusan naha maranéhanana éta percaya atawa henteu. Manéhna wanti truthfulness, forbearance, jeung suprési ku amarah, nyebutkeun yen anger ieu ti panas Apan, rada manéhna diwanohkeun kasabaran jeung hampura, kabéh anu aya di ngajaga jeung ajaran Qur'an.
"... .yet Hampura maranehna jeung ngahampura; memang Allah mikanyaah ka nu doers alus." 5:13
Manéhna ogé ka Sahabat nya eta lamun anu sasama Muslim diliwatan jauh, hiji kudu leumpang di prosesi pamakaman jeung berdoa pikeun almarhum.
Manéhna warned pengikut nya teu maot qur'an slanderous, ngabohong, jadi Irakus, miserly, kurang ajar, takabur, atawa conceited. Manéhna warned basa jorang, sirik, hal nu teu adil jeung di antarana séjén ngabahayakeun ciri destructive, penindasan.
Hiji poé Sa'ad, putra Hisham sacara ditanya Lady Ayesha ngeunaan karakter Nabawi. Manéhna nanya ka Sa'ad lamun manéhna recited Qur'an, whereupon Anjeuna ngawaler nu manéhna. Saterusna manéhna ka manéhna, "Sifat moral Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) ieu nu tina Qur'an."
Di antarana prakték jeung ciri disebutkeun dina Qur'an-Na nyaeta:

"Allah pemesanan kaadilan, jeung amal soleh, sarta mere ka hiji sacara kindred.
Manéhna forbids indecency, dishonor jeung insolence.
Manéhna admonishes Anjeun dina pilihan nu Anjeun nyandak heed. "
Koran 16:90
Jeung
"Pasti, manéhna nu ngasuh sabar jeung forgives,
memang nu constancy bener. "
Koran 42:43
"... Anggap eta hampura jeung ngahampura.
Naha anjeun teu yearn nu Allah forgives anjeun teh? "
Koran 24:22
"Ngusir jeung nu nu lolobana ngan tur tingal,
hiji saha aya enmity antara anjeun bakal jadi lamun manéhna éta hiji pituduh satia. "
Koran 41:34
"Anu méakkeun di kamakmuran sarta di adversity,
pikeun maranéhanana anu curb anger maranéhanana jeung jelema nu ngahampura urang.
Jeung Allah mikanyaah ka nu amal. "
Koran 3: 134
"Mu'min, abstain ti paling anggepan, sababaraha kacurigaan eta teh dosa.
Sanes kang nenjo atawa backbite hiji jeung nu séjénna. "
Koran 49:12
JUSTICE PREVAILS
Iraha wae sengketa jengkar antara Muslim jeung warga séjénna Madinah, Nabi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal arbitrate anu cukup antara pihak jeung, minangka salah bisa jadi nyangka, kaadilan sok prevailed mandang kapercayaan.
Dina hirup pribadina manéhna ngarawat istri-Na jeung fairness sarua. Manéhna teu boga kamar sorangan jeung devised hiji protà whereby manéhna baris tetep hiji poe jeung hiji istri, nu salajengna sareng jeung saterusna. Lamun manéhna ngumbara ka manéhna baris tarik kavling antara eta anu nangtukeun mana pamajikan bakal marengan manéhna.
THE NABI jeung urusan rumah tangga teh
Sanajan manéhna Nabi greatest (salla Allahu alihi wa sallam), manéhna teu nganggap hal éta handapeun dirina ngabantu jeung chores urusan rumah tangga sapopoé sarta bakal mindeng kapanggih modestly teu nulungan di imah jeung lamun perlu jengkar, komo mending baju-Na.
CINTATHE Nabi barudak saeutik
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dicinta perusahaan barudak saeutik jeung sok ngalaman waktu luang keur maranehna. Nya tangtu ngadangukeun eta jeung diajak ngobrol gently jeung maranehna, jeung aya nanaon nu leuwih saeutik dicinta leuwih ti lamun manéhna dicium eta atawa maranéhanana ngayakeun leungeun diangkat jadi maranéhanana walked jeung manehna.
O mummy dear, O mummy dear,
Naha tangkal ruku dina angin?
My Darling anak, anak Darling mah,
maranéhanana ruku dina ta'at ka Anjeunna.
O mummy dear, O mummy dear,
sabaraha daun tumuwuh sanggeus tangkal?
My Darling anak, anak Darling mah,
Allah sorangan weruh jumlah kasebut.
O mummy dear, O mummy dear,
anu sakuduna mah bandung pangalusna?
My Darling anak, anak Darling mah,
Ieu Allah jeung Nabi-Na,
nanaon, dina kaberkahan!
AL Hasan jeung AL Husen
Ieu sok hiji delight gede lamun Lady Fatimah dibawa putra pisan ngora nya, Al-Hasan jeung Al-Husain, pikeun nganjang - maranehanana éta pisan dear ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal muter sareng maranehna jeung tingal eta jadi "putra-Na".
Saeutik Hasan jeung Husain dicinta ka marengan akina maranéhanana tercinta ka Masjid sarta bakal ngadoa salaku pangalusna maranéhanana bisa barengan manéhna. Tapi, hiji poé salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) prostrated di sholat, salah sahiji grandsons ngora-Na naek kana nya balik jeung diuk aya bari cukup.Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) némbongkeun no tanda iritasi jeung waited sabar pikeun putu pikeun naek turun jeung saterusna dituluykeun jeung sholat. Para sahabat anu anu solat balik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) éta ogé sujud jeung teu nyaho anu ngabalukarkeun prolongation anakjeung wondered naha sugan paréntah anyar geus dikirim ka handap pikeun manjangkeun sujud. Sanggeus kacindekan tina solat maranéhanana inquired ngeunaan panjang anak, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) smiled jeung ka eta naon anu lumangsung.

Ngaliwatan rohmat Allah jeung conto Nabi panungtung-Na (salla Allahu alihi wa sallam), aya harmoni antara mu'min jeung no mahluk manusa jadi dearer kana éta hal ti Nabi maranéhanana tercinta (salla Allahu alihi wa sallam).
Dina taun nu dituturkeun, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat-Na lamun maranéhanana dipenta pikeun mingpin solat congregational dina Jumaah, maranéhanana kudu make hutbah ringkes kaluar ti tinimbangan pikeun ngora jeung maranéhanana di jamaah anu aya manula atawa gering.
PROMOTION OF Baktériologi pribadi
Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam), ogé spoke ka Sahabat-Na dina urusan tina kasehatan pribadi jeung disarankan ka sikat huntu maranéhanana jeung ahir splayed tina twig nu disebut "Miswak", jeung informed eta nu burih anu bisa ngusulkeun dieusi jeung katilu dahareun, sejen katilu jeung cair, jeungnu katilu sésana jeung hawa. Manéhna ogé diajarkeun ka cleanse sorangan cai jeung leungeun kénca sanggeus sanggeus dijawab télépon ka alam jeung dahar jeung leungeun katuhu maranéhanana, keur anteng paku maranéhanana pondok jeung di antarana hal sejenna pikeun nyukur rambut publik.
ANXIOUSNESS Pikeun pausahaan HIS
Loba éta nu kali nu Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ngondang Sahabat pikeun babagi makan hiji jeung manehna. Sanajan kitu, dina anxiousness maranéhanana pikeun pausahaan sarta diajar ti manehna, sababaraha geus dicokot ka anjog saméméh tepung terus lingering sanggeus maranéhanana geus didahar, nu ieu hiji intrusiondina waktu Nabawi. Saterusna Allah dikirim ka handap ayat nu:
"Mu'min, teu asup imah Nabi
keur makan tanpa nungguan waktu nu ditangtoskeun,
kajaba Anjeun dibéré idin.
Tapi lamun anjeun geus ngondang, tulis, jeung lamun geus didahar, bubarkeun,
teu desiring paguneman, for nu geus nyeri pisan ka Nabi
sarta manéhna bakal malu samemeh anjeun; tapi kaleresan Allah teu isin. "
Koran 33:53
Dina kaayaan anu séjén, tinimbang disturbing Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), sababaraha Sahabat-Na geus dicokot ka nanyakeun istri-Na ti tukangeun curtain ka relay urusan maranéhanana manéhna sabab Allah geus dikirim ka handap instruksi nu:
"... Sarta lamun ménta istri-Na pikeun hal nu mana waé,
ngomong ka eta ti tukangeun curtain hiji,
ieu téh cleaner pikeun hate anjeun jeung theirs. "
Koran 33:53
Allah ogé informed para sahabat nu maranéhanana teu diijinkeun Nikah istri-Na sanggeus maot Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun:
"... Atawa bakal Anjeun kungsi Wed istri-Na sanggeus manéhna,
pasti, ieu bakal jadi hal monstrous jeung Allah. "
Koran 33:53
$ BAB 89 Lady ZAYNAB, putra JAHSH
Taun Loba saméméhna, lamun Zayd, putra Haritha sarta indungna ti suku Syrian tina Kalb anu ngadatangan nini maternal-Na ti suku Tayy, désa geus diserang ku marauders jeung Zayd, saha ieu ngora, geus nyita jeung dicokot ka Mekah jadi dijual.
Kana datangna sélér di Mekah nu marauders proceeded ka lelang budak jauh ka bidder pangluhurna. Lamun Lady Khadijah nempo manéhna, manéhna nyokot kasihan asup manehna sareng nu mayar harga. Kana poé kawinan nya, manéhna mikeun Zayd ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salaku bagian ti kasinugrahan kawinan nya manéhna.
Zayd, kawas lain ahli rumah tangga, ieu kungsi ngarawat atawa panginten salaku mahluk budak, sakumaha manéhna geus tangtu di rumah tangga séjénna. Manéhna tumuwuh nepi bandung kulawarga teu karunya kitu dearly jeung geus dipilih tetep jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) leuwih sering dipake tinimbang balik jeung ramana saha, irahamanéhna pelajari tina whereabouts putrana Kang, ngumbara ka ka Madinah ka Mekah manéhna. Tapi duit ieu teu isu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka bapana Zayd sacara lamun Zayd dipikahoyong manéhna Luncat ka mulang sareng anjeunna salaku manéhna teu hoyong ganti rugi nu mana waé. Tapi, ka astonishment ramana Zayd Kang, Zaydka manéhna manéhna pohara bagja jeung keukeuh teu mulang. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus greatly dijamah ku réaksi Zayd sarta nyandak manéhna ka Ka'bah mana manéhna henteu ngan ngumumkeun yén ti moment nu onward Zayd ieu bébas, tapi yén anjeunna ngalaman dicokot manéhna jadi putrana. Lamun bapana Zayd sacaradirealisasikeun ngan kumaha happy putrana éta, manéhna ditarima zat sarta malik deui imah bagja di pangaweruh nu putrana ieu mah ngan ukur bébas tapi dipikacinta jeung oge cared pikeun. Ieu saterusna dina nu Allah dikirim ka handap ayat nu:
"Muhammad teu bapana salah sahiji lalaki Anjeun." 33:40
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) meunang Wahyu ieu manéhna nyokot Zayd jadi putra angkat-Na tinimbang putrana diadopsi.
Zayd geus di antarana maranéhanana anu geus asup Islam dina poe pisan awal sarta ayeuna yén anjeunna ngalaman datang umur, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disarankeun manéhna bisa jadi kawas Nikah Zaynab, dulur Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Zayd ieu agreeable kitu, Zaynab ieu teu yakinlamun manéhna hayang nikah Pangeran, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teu pencét zat nu mana wae nu salajengna. Sanggeus sababaraha waktu, Zaynab megatkeun pikeun narima proposal Zayd sarta jadi pasangan ngora éta nikah.
Teu lila sanggeus nikah maranéhanana, masalah jengkar antara maranehna. Keur taun atawa ngarah usaha pikeun ngabéréskeun béda ieu tapi tetep unresolved jeung kahirupan maranéhanana éta teu harmonis jeung hiji sarua séjén. Hiji poé Zayd jadi pohara kesel jeung nyebut demi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ngabejaan ka manéhna tinamasalah maranéhanana sarta nanya idin pikeun cerai pamajikanana, tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disarankan manéhna teu nepi ka kitu jeung sieun Allah. Tapi, kaayaan maranéhna teu ningkatkeun jeung manehna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina sababaraha kali séjén, tapi unggal waktuNabi (salla Allahu alihi wa sallam) eweh nasehat sarua.
Perkara mudun salajengna antara eta pikeun extent nu Zayd indit kitu deui nu sanesna ka Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) tapi ayeuna manéhna entreated manéhna, nu mungkinkeun manéhna cerai nya, whereupon Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) pamustunganana méré Zayd idin.
Mangsa nungguan opat bulan geus nu tos dilakonan jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) contemplated kana nikah Zaynab.

Saterusna Allah dikirim ka handap ayat di handap:
"Jeung lamun ceuk ka manéhna (Zayd) saha anu favored Allah
jeung diri anjeun geus favored:
'Jaga pamajikan jeung sieun Allah,' sarta anjeun sought pikeun nyumputkeun di diri anjeun
naon Allah ieu nembongkeun, fearing jalma:
sanajan Allah geus hak leuwih alus pikeun anjeun ka sieun ka Anjeunna.
Jeung lamun Zayd geus dilakonan naon nu bakal manéhna dirina (cerai),
Urang méré nya ka anjeun (Rosul SAW) di nikah,
jadi aya teu lepat di percaya ngeunaan (nikah ka) urut pamajikan
barudak piara maranéhanana lamun maranehna cerai maranehna.
Nu SK Allah kudu dipigawé. "
Qur'an, 33:37
Qur'an hayang ngabatalkeun nyoko ka jeung pikeun nyieun dipikanyaho yén hiji jalma téh Luncat ka nikah pamajikan cerai ti putra anu tadi saméméh larangan nyoko ka geus diadopsi.
Jeung kitu, dina bulan Dhul-Qa'dah 5H, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyandak Lady Zaynab jadi pamajikanana.
Ngagungkeun nu nikah Nabi, basa Anas ', Ummu Sulaim nyiapkeun sababaraha kaping jeung tipung teras nahan maranéhna dina wadahna earthenware tuluy nanya putra nya pikeun nyokot eta jeung salam nya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Lady Zaynab anu keuna kanaku sikep nanaon jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Anas pikeun muka kaluar jeung ngajak everyone manéhna papanggih datang jeung partake tina dahareun. Engke, lamun Anas ieu nyebutkeun sabaraha loba sémah aya, anjeunna ngawaler nu kungsi aya kurang leuwih tilu ratus urang jeung sakabeh miraculously ate eusian maranéhanana, tacansanggeus maranéhanana geus undur, wadahna earthenware tetep pinuh.

Lady Zaynab geus loba qualities rupa, manéhna katelah pikeun takwa nya jeung puasa.
$ BAB 90 THE dendam pamingpin bangsa AN-NADIR
Saperti taun kalima Drew ka deukeut, Yahudi diusir ti suku Hiji-Nadir anu geus direlokasi ka Khaybar saeutik leuwih ti dua taun saméméh jadi leuwih gelisah ti kungsi. Unggal kali aya nu kungsi hiji kajadian atawa skirmish maranéhanana ngaharepkeun eta bakal balik ngalawan Muslim.
Aya anu geus ngobrol for lila yén Koraysh anu Bent dina dendam jeung rencanana bisa leupas sorangan Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na. Jeung ieu dina pikiran, Huyay - anu geus jadi conspirator kapala di usaha gagal maehan Nabi (salla Allahu alihi wasallam) - babarengan jeung chieftains tina Khaybar jeung hirarki surat An-Nadir, journeyed peuntas Sands gurun pebbled panas ka Mekah pikeun kamajuan zat teh. Yahudi sorangan geus amassed hiji Arsenal badag pakarang jeung armor tapi éta teuing cowardly tangtangan Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) sorangan.
Kana datangna maranéhanana, Huyay jeung sasama chieftains-Na dicandak ka Abu Sufyan, nu tampi eta sabab ingratiated sorangan sangkan manéhna yén Koraysh éta dearer kana éta hal ti saha wae dina akun tina hajat maranéhna pikeun bisa leupas sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Abu Sufyan ieuheartened ku kecap jeung babarengan jeung Safwan, sarta chieftains Koraysh séjén maranéhanana dijieun jalan ka Ka'bah, diasupkeun deui, sarta nyandak sumpah solemn nu teu bakal gagal hiji jeung nu séjénna dina pencapaian tujuan silih maranéhna pikeun bisa leupas sorangan tina Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeungMuslim sakali jeung pikeun kabéh.
Salila kasempetan congenial ieu, Abu Sufyan inquired tina sekutu teu karunya kitu, "Anjeun boga pangaweruh tina Kitab Suci kahiji, ku alatan éta, méré urang pamadegan Anjeun. Teu agama urang leuwih alus ti nu Muhammad?" Tanpa ragu, sarta sanajan kanyataan undeniable kadua Yahudi jeung Islam diajarkeun ku talatah nu sarua,nu Oneness tina Creator jeung abomination tina brahala, urang Yahudi ngawaler, "agama anjeun leuwih hade tinimbang réncang -! anjeun nearer ka kaleresan"
Dina hiji usaha pikeun enlist nu suku pengembara mumusuhan atawa acuh tina Najd, ieu sapuk yén Yahudi kudu nganjang jeung chieftains maranéhanana jeung lamun dendam ieu hiji cukup alesan nu cukup pikeun meunang pangrojong maranéhanana, mangka bakal nawarkeun suap ganteng.
Aya teu kudu nawarkeun hiji nyogok ka bangsa Asad; maranéhanana gampang saum pangrojong maranéhanana. Tapi, bangsa Ghatfan jeung cabang anak nyatakeun kudu maranéhanana jadi recompensed. Pamustunganana deal hiji ieu struck jeung Ghatfan keur jangji satengah tanggal panén tina Khaybar.
Sedengkeun pikeun bangsa Sulaym, aya di antara maranehna maranéhanana anu condong ka Islam jeung jadi pamingpin Hiji-Nadir éta teu bisa ngamankeun pangrojong full maranéhanana. Lamun bangsa Aamir ieu ditilik maranéhanana ditolak, sésana satia ka satru nu ngontrak saméméhna jeung Nabi (salla Allahu alihi wasallam).
Kakuatan kiwari nu Koraysh tentara jeung sekutu anak saméméhna ieu opat rebu kuat. Tapi, ngaliwatan usaha tina Huyay jeung sasama chieftains-Na, jajaran maranéhanana anu swelled ku tambahan dua rebu, tujuh ratus lalaki - leuwih ti ganda jumlah Koraysh di Uhud jeung saterusna olahan pikeunkarusuhan salajengna anu sakali deui nu disetél dina gerak.
$ BAB 91 THE KORAYSH nyiapkeun serangan THE
Nu musuh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dibagi jadi dua bagean, nu Koraysh bareng jeung sekutu anak dibuktikeun eta ti kidul nya éta pikeun nyetél kaluar kana Maret maranéhanana ka Madinah via rute basisir nu ieu oge rute sarua maranéhanana geus dicandak ka Uhud. Sedengkeun pikeun division kadua, etaieu sapuk nu bakal kaanggo Madinah ti tanah air maranéhanana tina Najd.
Aya loba géngsi pikeun miboga dina patepungan forthcoming kitu, sanajan Abu Sufyan ieu panglima tentara Koraysh, ieu sapuk di antara Koraysh chieftains nu bakal nyokot eta dina turn mingpin tentara, nu jadi ngahargaan nu bakal merata dibagi.
PRELUDE TO THE patepungan OF lombang THE
Ieu mungkin nu Al-Abbas, salaku perkara expedience concealed ngarobah pikeun Islam ku kituna manéhna bisa tetep undetected di antara musuh Islam. Dina ujian deukeut lampah Al-Abbas 'eta ngabalukarkeun hiji ka anggap kamungkinan yén anjeunna ngalaman cicingeun nganut Islam jeung Allah weruh pangalusna. Hiji mustogé tega dina pikiran nu salila era nu kafir jalu moal bakal tolerate istri maranéhanana atawa anggota kulawarga embracing Islam jeung lamun anggota kulawarga anu dipigawé kitu, maranéhanana subjected ka cruelty ekstrim. Tapi, pamajikan Al-Abbas 'ieu mah ngan ukur salah sahiji Islam awal tapi nona kadua pikeun ngarobah sanggeusLady Khadijah, tacan Al-Abbas kungsi diangkat bantahan mana wae pikeun professing nya atawa practicing iman anyar nya.
Dina sababaraha kali Al-Abbas, nu mamang ngora Nabi, geus diputer peran penting dina pendukung sarta delivering informasi krusial ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ayeuna sakali deui, salaku anceman caket tina serangan utama ku Koraysh jeung sekutu maranéhanana loomed luhur dina cakrawala nungalawan Muslim, Al-Abbas, fearing pikeun kasalametan ganteng sarta pengikut-Na, dispatched dina kaayaan cloak tina rasiah sababaraha horsemen ka Madinah jeung warta. Kaayaan urgent tina urusan compelled eta numpang jeung rurusuhan saperti nu maranéhanana ngancik Madinah dina saukur opat poé.
Kana ngahontal Madinah, tempat nu horsemen wasted waktu teu jeung indit langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun nginpokeun manéhna dua tentara advancing dina Madinah dina boh sisi méré wincik nomer jeung weaponry maranéhanana. Sakali deui, pasukan Muslim kungsi minggu nu nyiapkeun pikeun karusuhan.
Geuwat, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) shrewdly dikirim kecap ka pengikut di wewengkon nu mencil Madinah pikeun mulang ka Kota, sarta disebut pikeun rapat keur ngabahas hiji strategi nu paling bakal ngawula ka maranehna. Sakali deui, manéhna ngingetkeun para sahabat nu lamun diturut Allah jeung éta sabar,meunangna bakal theirs. Kecap-Na dijieun hiji gambaran indelible kana para sahabat sabab inget nu disobedience sababaraha di antara maranehna jeung akibat na di Uhud.
Gagasan abounded ti unggal suku, kumaha ogé Salman diusulkeun hiji rencana nu geus boh dipaké jeung dibuktikeun éféktif di Persia. Salman disarankan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu nalika Persians takwa serangan Pasukan Kuda, bakal ngali hiji gede, sirkular lombang sabudeureun eta jadi ieu pisanhésé pikeun kuda musuh ka meuntas ngabagi-rupa sareng akibatna éta leuwih alus bisa membela sorangan. Proposal salman sacara papanggih jeung minat gede jeung saterusna ieu sapuk yén ieu bakal jadi tangtu pangalusna pikeun ngadopsi.
THE DIGGING OF lombang THE
Ieu perlu pikeun ngagali lombang lengkep kira-kira sakabéh Kota salaku aya hiji garis unbroken imah ngarupakeun pertahanan, cukup kuat pikeun nolak maju pasukan musuh dina hiji bagian. Teras deui, di luar Kota iklas nu fortresses tina sekutu maranéhanana ti suku Yahudi Krayzah éta ogé afforded etaProtéksi tambahan.
Aya can berkah sejen, di luar Kota nuju kalér-kulon iklas hillocks impenetrable karang. Salah sahiji hillocks ieu ieu disebut pasir tina Sila, jeung ieu aya nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mutuskeun bakal ngadegkeun camp maranéhanana sanggeus nyambungkeun benteng geus ayababarengan ku lombang teh. Loka geus kaunggulan séjén; taneuh di sisi deukeut ti lamping Sila sacara ieu considerably leuwih luhur ti di tempat séjén, henteu ngan saukur teu eta nanggung panyalindungan tambahan tapi ti dinya bakal bisa ngawas nu oyagna kafir.
Aya euweuh waktu pikeun runtah, jadi Salman marentahkeun para sahabat dina jero jeung rubak lombang, sarta digging mimitian. Salman geus nepi ka ayeuna geus budak pamingpin bangsa Krayzah. Salman terang urut Sarjana-Na milik loba pakakas, ku kituna ieu sapuk yén maranéhanana kudu dipenta pikeun injeuman pakakas maranéhananaluyu jeung pakta maranéhanana geus ditandatanganan bareng Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sababaraha taun ka tukang nu ogé nyatakeun nu Krayzah teu bakal babaturan deukeut diri kalayan musuh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nu bakal mantuan nu Muslim lamun perlu jengkar.
Nu Krayzah éta gancang ka nyadar yén maranéhanana pinunjul ka leungit possessions maranéhanana sareng kaping groves lamun maranehna teu mantuan ngabéla Madinah jeung kitu unggal alat maranéhanana kasurupan dijieun sadia jeung Muslim mimiti karya maranéhanana.
Unggal bagian masarakat Muslim ieu dibéré hiji wewengkon husus pikeun ngali jeung geura-giru sora nu sinambung poros Hacking jauh di taneuh jeung shovels nyoplokkeun taneuh loosened kaeusi hawa, datang ngan ka halt hiji dina waktu solat sarta lamun sare pamustunganana overtook maranehna.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) digarap tirelessly barengan Sahabat-Na, nu wanti hiji jeung nu séjénna pikeun digawe harder. Sedengkeun pikeun Salman, manéhna hiji pisan kuat, pas jalma. Salila taun-Na perbudakan anjeunna ngalaman labored tirelessly dina widang digging jeung mawa, sarta para sahabatna étaamazed nempo kumaha euy kuat manéhna sabenerna ieu; sadaya éta pamadegan nu tanaga gawé nya ieu patut nu tanaga gawé sapuluh di antarana nunda babarengan.
Salaku digging nu ngembang, batu anu digali teras nahan ka hiji sisi keur dipake salila patepungan diantisipasi. Aya teu cukup baskets pikeun muka kira-kira pikeun nyokot jauh bumi jadi para sahabat nyandak pikeun make garments luhur maranéhanana salaku tas. Lads ngora datang kaluar ka nginjeumkeun leungeun, tapi karya ieu loba teuingarduous, jadi jauh kana ngenes maranéhanana, maranéhanana thanked tapi ka balik imah.
THE Babah OF THE batu gede
Jabir sarta para sahabatna anu dipake teuas dina bagian maranéhanana basa aranjeunna struck hiji batu gede badag. Coba salaku pangalusna maranéhanana bisa, moal aya hiji, malah teu neneng di antarana bisa meupeuskeun eta, sumawona pindah éta. Lamun warta tina batu gede nu nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manehna ninggalkeun bagian nya ku diggingjeung dijieun jalan ka dinya. Saterusna, nyandak nahan hiji ax struck batu gede tilu kali nyebutkeun "Allah nyaeta Greatest" whereupon eta disintegrated kana tumpukan keusik.
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) struck batu gede nu pertama kali, aya cahya shone jadi brilliantly ti dinya nu nepi ka di istana Siria (Ash syam). Kana jurus kadua-Na, cahaya stretched salaku jauh salaku Madian di Persia sedengkeun lampu tina jurus katilu nepi ka jeung cahayana nepiYaman, nu ieu dina kaayaan protéktorat tina Abyssinia dina mangsa éta. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) saterusna ngécéskeun yén cahya miraculous ieu hiji tanda yen hiji poe Islam bakal sumebar ka maranéhanana lemahna jauh.
Cahya Ieu reminiscent dina cahaya nu emitted ti Lady Aminah lamun manéhna teu katimu terus deui lamun manéhna ngababarkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Qur'an nyebutkeun yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim salaku cahya shedding lampu:
"O Nabi, Urang geus dikirim Anjeun minangka saksi, hiji bearer tina tidings bungah, jeung ka tega warning;
hiji panelepon ka Allah ku idin-Na sarta minangka hiji lampu shedding cahya "33:. 45-46

THE Makan MIRACULOUS
Saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik ka digging-Na, Jabir ditanya idin pikeun mulang imah ka pamajikanana. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk jeung Jabir indit imah.
Jabir geus noticed Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi strapped batu ka burih pikeun betah nu ngilu lapar jeung Jabir ieu ogé ka nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi teu didahar salila tilu poé. Eta greatly distressed manéhna ningali Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)dina hiji kaayaan saperti jeung saterusna sanggeus ngahontal imahna manehna nanyakeun pamajikanana lamun manéhna geus nu mana wae nu dahareun nu di imah. Pamajikan Jabir sacara ka manéhna yén ngan dahareun maranéhanana geus ieu sababaraha sa'ir jeung embe nanjung maranéhanana. Geuwat, Jabir indit kaluar, dibantai embe, jeung taneuh sa'ir teh. Seuneu A ieu kindled jeung masak badagpot ngeusi cai disimpen dina eta nu daging kambing ieu ditambahkeun, terus oven ieu dijieun siap Panggang roti.
Lamun kadaharan ieu ampir siap jeung tepung sa'ir kneaded, Jabir balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna yén anjeunna ngalaman nu disusun sababaraha dahareun di imah sarta nanya lamun manéhna jeung sababaraha batur bakal paduli ngagabung manéhna di makan hiji . Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu syukur jeungditanya naon anu manéhna disusun, whereupon Jabir ka manéhna sarta manéhna ngomong, "Tuh nya memang loba dahareun." Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Jabir pikeun mulang ka pamajikanana jeung nyaritakeun bisa teu nya mun nyabut pot ti seuneu, sareng teu acan roti ti oven nepi ka manéhna anjog. Saterusna, Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) tos ka sadaya Sahabat sarta ngomong, "Marilah urang balik," na ngarah sadaya diteundeun turun pakakas maranéhanana jeung dijieun jalan ka imah Jabir urang.
Jabir nepi imahna teu lila saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na anjog jeung ka pamajikanana, "The rohmat Allah jadi kana anjeun, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) babarengan jeung sakabéh Muhajirin, Ansar, jeung sajabana nu datang! "
Teu lila afterwards, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) asup jeung ka Sahabat pikeun nyokot tempat sababaraha dina hiji waktu jeung teu overcrowd bilik. Saterusna, manéhna ngéléhkeun roti kana lembar teras nahan sababaraha hal di luhur daging. Di handap ieu ieu, manéhna nyokot sababaraha roti leuwih ti oven jeung dipéntaSahabat pikeun lolos dahareun kira-kira. Pas gugus kahiji geus dicokot eusian maranéhanana, gugus saterusna diasupkeun jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) humbly dilayanan Sahabat-Na nepi ka sadaya éta replete.
Komo sanggeus everyone geus didahar, nu kuantitas sarua roti jeung daging tetep sabab geus saméméh maranéhanana ate. Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spoke ka pamajikan Jabir sacara nyebutkeun, "dahar sababaraha jeung ngirim sababaraha salaku kado ka lapar."
$ BAB 92 papanggih AT lombang THE
Genep poe geus ayeuna diliwatan saprak kecap nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tina Koraysh jeung sekutu maranéhanana Maret. Ku ayeuna, pasukan Muslim nu imah iklas di wates Madinah nu ditinggalkeun néangan kasalametan Kota.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na, nu wilanganana tilu rebu, geus saukur réngsé digging lombang lamun warta anjog nu tentara Koraysh geus katempo marching sapanjang lebak tina Akik, kidul-kulon Madinah, jeung soal anu Ghatfan jeung Najd suku éta tapi jarak pondokti gunung Uhud.
Time ieu pondok, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim kecap anu awewe jeung barudak kudu ngurung diri jeung kamar luhur imah ngarupakeun pertahanan, kumaha Ladies Ayesha, Ummu Salamah jeung Zaynab nyandak eta dina turn pikeun muka tenda Nabawi di leumpang Sila ka condong ka kabutuhan-Na.
Nu Koraysh geus relied beurat kana keur sanggup pillage nu pepelakan tina Muslim pikeun nyadiakeun fodder pikeun kuda maranéhanana kitu, jauh kana dismay maranéhanana, basa aranjeunna nepi ka di oasis maranéhanana kapanggih widang geus geus dipanén. Aya nganggur eupan kuda lapar maranéhanana jeung suplai maranéhanana dibawasareng maranehna éta kawates. Najan kitu, onta tina suku tina Ghatfan jeung Najd leuwih untung sabab éta bisa graze kana nu herbage jeung bushes anu tumuwuh deukeut Uhud.
Alatan kaayaan teu kaduga, nu Koraysh terang maranéhanana kudu nyerang gancang, disebutkeun kavaleri maranéhanana bakal kuat pikeun nyieun hiji jurus éféktif, jeung saterusna kecap ieu dikirim ka sekutu maranéhna pikeun ngiluan maranéhna langsung luar Madinah.
PRELUDE TO nyerang
Nu Koraysh geus ekspektasi mu'min pikeun membela diri tina wangunan ngarupakeun pertahanan jeung fortresses Madinah. Sabot maranéhanana nempo yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi dijieun camp-Na luar Kota arwah maranéhanana rode saluhur maranéhanana mikir perangna bakal leuwih gancang jeung meunangna ngalakukeunanageura-giru jadi theirs.
Tapi, salaku Abu Sufyan jeung lalaki-Na Drew ngadeukeutan ka camp Nabawi arwah maranéhanana anu geura-giru usik. Maranehna mikir bakal bisa nungkulan tentara Nabi sacara gaya sheer wilangan maranéhanana, tapi ayeuna, panon maranéhanana murag kana jero, lombang-rupa jeung archers poised siap seuneu.
Nu Koraysh maju jeung pas maranehna datang dina lingkup, hiji volley warning tina panah hurtled ngaliwatan udara sarta murag tapi jarak pondok di hareup maranehna. Nu Koraysh direalisasikeun ieu bade jadi hésé pikeun ka komo meunangkeun salaku sajauh lombang jeung nu prospek maranéhanana tina breaching ieu considerablyleuwih hese, ngarah ngungsi ka assess kaayaan.
Nu chieftains éta di kasapukan yén pendekatan pangalusna bakal ka panawaran siasat nu bakal ngaleuleuskeun hiji bagian ti garis pertahanan, tuluy, meuntas lombang jeung serangan ti jero. Jeung hajat ieu, Khalid jeung Ikrimah, dua commanders Koraysh, nalungtik nu lombang ti jarak aman pikeun nangtukeunbagian weakest anak. Salila panjagaan maranéhanana maranéhanana noticed hiji bagian lombang ieu teu jadi-rupa atawa salaku jero salaku sésana kitu, nya ieu beurat dijaga jeung guards diperlukeun pikeun ngaleungitkeun lamun éta ka nembus lombang di titik éta.
HUYAY AND sélér OF KRAYZAH
Huyay, ti suku Yahudi diusir ti An-Nadir, terang salah sahiji fortresses blocking pendekatan ka Madinah belonged ka anu sasama Yahudi ti suku Krayzah ku ngaran Ka'b, putra Asad urang. Huyay ngaharepkeun manéhna bisa lumaku kana Ka'b ka megatkeun pakta anjeunna tos dijieun kalayan Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) jadi yén Koraysh bakal bisa nyerang Kota ti dua arah dina waktu nu sarua. Lamun manehna geus hasil, nya tangtu mean pakta maranéhanana ceased ka aya jeung nu nomer maranéhanana bakal swell ku salajengna tujuh ratus. Jeung ieu dina pikiran Huyay indit ka Abu Sufyan ngajukeun rencana-Na. Abu Sufyan mikirpamanggih ieu sora, jeung saterusna Huyay dijieun rurusuhan ka bénténg teh.
Kana ngahontal bénténg nu Huyay ngumumkeun dirina minangka manéhna knocked di panto, tapi Ka'b teu bakal muka jadi manéhna disangka alesan keur nya neng. Manéhna, kawas loba batur ti suku-Na dianggap yén ieu dina akun kareueus jeung miskin judgment Huyay sacara anu geus ngarah ka expulsion pamingpin bangsa Hiji-Nadirti Madinah, jeung nu kapribadian domineering nya ieu hiji hal maranéhanana bisa ngalakonan tanpa. Huyay knocked sababaraha kali tapi Ka'b masih nampik mugi Gusti asup jeung ngingetkeun manéhna yén anjeunna ngalaman pakta jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna manéhna teu disusun pikeun megatkeun dinya.
Lamun Huyay direalisasikeun manéhna geus meunang nowhere, manéhna robah siasat sarta resorted ka shaming Ka'b for teu bisa affording manéhna nu silaturahmi adat. Huyay ka Ka'b nu di panon-Na manéhna teuing mean ka komo babagi dahareun-Na sareng anjeunna!
Ploy Huyay sacara digarap, sarta kedul Ka'b dibuka panto. Huyay ka Ka'b yén anjeunna ngalaman dibawa nu chieftains jeung tentara tina Koraysh, Ghatfan, Najd jeung Kinanah ka Madinah jeung nu gaya maranéhanana ieu ayeuna sapuluh rebu kuat. Manéhna ka Ka'b nu maranéhanana geus sagala disumpah kasatiaan ka hiji séjén pikeun bisa leupas soranganNabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na, jeung nu ayeuna manéhna ieu mah pasti manéhna teu bakal kabur.
THE Jantung WAVERING
Ka'b masih horéam pikeun megatkeun jangji-Na. Tapi, jumlah overwhelming tina tentara Koraysh ieu hal anjeunna tos teu reckoned kana jeung jantungna mimiti waver salaku basa persuasif Huyay sacara digawé kana manéhna. Tapi Ka'b terus nu nolak jeung ka manéhna yén lamun manéhna peupeus pakta nu eta bakal mawa érasanggeus manéhna. Huyay ieu gancang sadar Ka'b ieu weakening jeung terus elaborate dina naon anu dianggap jadi sababaraha kaunggulan maranehna lamun maranéhanana leupas tina Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ngeureunkeun da'wah-Na.
Huyay ieu jadi yakin ieu bakal jadi tukang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna swore ku Allah, nu lamun Koraysh jeung sekutu maranéhanana balik ka imahna jeung geus teu bisa leupas sorangan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) waktu ieu, mangka manéhna bakal cicing dina Ka'bs bénténg sareng anjeunnajeung nyokot konsékuansi.
Sumpah Huyay geus dicokot ieu cukup pikeun ngayakinkeun Ka'b yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat nya teu bakal tahan nu onslaught tina Koraysh jeung tentara babaturan deukeut maranéhanana urang. Lamun Huyay dipenta pikeun tempo pakta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Ka'b geus sapuk kana,Ka'b fetched eta, némbongkeun ka manéhna jeung Huyay tore dina half.
Ka'b indit ka urang pikeun nyaritakeun paguneman manéhna jeung Huyay geus saukur disilihtukeurkeun. Najan argumen ngayakinkeun, aya unsur di antarana anu aya teu yakin jeung nampik pikeun megatkeun kecap maranéhanana, di antarana eta ieu ngirut, putra Suda urang.
Dina komunitas Yahudi aya hiji lalaki Syrian manula nu ditinggalkeun Syria sababaraha taun samemeh ka await nu datang Nabi tukang (salla Allahu alihi wa sallam). Anjeunna boga pangaweruh tina kitab suci jeung ekspektasi datangna-Na prophesied di wewengkon nu jeung diajarkeun tanda anak ka sadayana nu bakal ngadangukeun.Kawas manéhna, loba pengikut-Na dipercaya waktu geus anjog jeung diakuan kanyataan yén Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) kagungan qualities disebutkeun dina Kitab Suci. Tapi, kanyataan tetep manéhna teu urang Yahudi, jeung loba ieu hiji halangan gede salaku bangga ras maranéhanana ieu di stake.Yahudi geus fallen kana kasalahan tina cara nempatkeun bangga ras maranéhanana di luhur hidayah agama maranéhanana. Kawas karuhun maranéhanana maranéhanana nampik pikeun nampa ajaran Nabi Isa anu geus warned lamun maranehna teu reformasi sorangan teras turutan manéhna, covenant bakal dibawa kabur ti eta sarta dibikeunka nu sejenna.
Samentara éta, sababaraha Ka'bs séké megatkeun pikeun balik kaluar ti bénténg pikeun nangtukeun keur diri lamun laporan Huyay dibawa ieu bener. Lamun panon maranéhanana murag kana nu tetempoan formidable tina gede pisan, tentara musyrik, teror struck hate maranéhanana, maranéhanana geus kungsi katempo nanaon jiga eta saméméh dina kahirupan maranéhananasarta malik deui gancang ngabejaan ka séké maranéhanana naon anu maranéhanana kasampak.
Pikeun bagian mangpaat, Krayzah henteu deui diperlukeun pikeun jadi yakin jeung saterusna kepala sekolah maranéhanana anu nunda ka hiji sisi; sababaraha komo tos informan jeung indit ka camp Koraysh Bejakeun ka maranehna sahiji bagéan nu leuwih lemah tina pertahanan Kota Kang, whilst sababaraha slipped jauh ti fortresses pikeun nyokot beja ka Nabawicamp.
THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam) LEARNS OF BETRAYAL THE
Omar nu munggaran diajar tina betrayal jeung indit lempeng pikeun nyaritakeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Ieu memang hiji kalakuan treachery, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim Zubair pikeun nangtukeun lamun laporan ieu bener. Saterusna manéhna dikirim Sa'ad ti suku Aws jeung Sa'ad tibangsa Khazraj babarengan jeung Usayd pikeun konfirmasi tambihan, manéhna kungsi jalma meta dina rurusuhan, sareng nyokot kaputusan tanpa kahiji sanggeus diverifikasi zat teh.
Zubair nepi bénténg saméméh Sahabat séjén sarta diajar nu laporan ieu bener. Lamun para sahabatna anjog maranéhanana pleaded jeung Krayzah teu ngudag karsa maranéhanana, tapi ieu teu avail, maranéhanana informed manéhna nu jadi sajauh maranéhanana paduli pakta henteu deui wujud antara eta- Maranehanana geus jadi musuh.
THE Jalur ngaruksak Pertahanan
Pegatna pakta nu nyababkeun kalemahan garis pertahanan. Nu fortresses Yahudi éta moal aya deui anu panghalang pelindung tapi gapura ngaliwatan nu musuh bisa maju jeung betah komparatif, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) giru dikirim saratus lalaki pikeun nguatkeun wewengkon éta.
Teu lila afterwards warta nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu Huyay geus ngadesek Koraysh jeung sekutu maranéhna pikeun ngirim sarébu lalaki ka fortresses terus ngajalankeun hiji serangan dina wangunan ngarupakeun pertahanan numana awewe jeung barudak Muslim geus housed pikeun panyalindungan. Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) wasted euweuh waktu di ngirim Zayd babarengan jeung tilu ratus lalaki ngajagi maranehna. Unggal peuting salaku Sahabat patrolled jalan maranéhanana Maha Agung Allah jeung inténsitas saperti nu voices maranéhanana raat kaluar ngaliwatan Kota sarta mucunghul jauh leuwih gede ti jumlah maranéhanana.
Pikeun hiji alesan atawa lain, kafir ditinggalkeun hajat maranéhanana jeung teu ngarugikeun datang ka awewe jeung barudak kitu, Koraysh geus junun weakening tentara Muslim ngaliwatan deui deployment pasukan maranéhanana. Hasilna, para sahabat dipaksa pikeun nyokot perioda deui ronda lombang teh,jeung ayeuna weariness ngawarah hiji bahya tambahan. Tapi, roh anu diangkat ku kecap nanaon jeung dorongan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), nu ngingetkeun aranjeunna meunangna nu bakal theirs lamun éta steadfast, jeung diturut Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam).
THE Kawani OF SAFIYA, putra Abdul Muthalib
Samentara éta putra Hasan, Thabit sacara ieu tending ka kabutuhan awewe jeung barudak housed dina fortresses. Safiya, putri Abdul Muthalib kajadian ka glance turun ka badan jalan di handap jeung nempo hiji Yahudi lurking deukeut salah sahiji wewengkon kurang oge ngarupakeun pertahanan ngarah nepi ka Madinah, nu alatan betrayal nuYahudi geus dijieun Muslim rawan. Safiya Drew perhatian ti Hasan manéhna sarta ngandika, "Nu Rasul Allah, (salla Allahu alihi ieu sallam), jeung umat Islam anu riweuh, naha teu turun jeung sono ka manéhna?" Hasan megatkeun pikeun tetep di bénténg minangka pasti bakal euweuh hiji ka kasampak sanggeusawewe jeung barudak lamun nanaon kajadian ka Pangeran, jadi Safiya ngajemput log kai jeung crept stealthily nepi kana Yahudi jeung struck manéhna saméméh anjeunna kagungan kasempetan pikeun retaliate.
THE Penetrasi OF lombang THE
Ari peuting diliwatan jeung commanders tina tentara Koraysh, 'ngirut putra Abd-e-Wudd, putra Ikrimah Abi Jahal sarta putra Dirar Al-Khattab sacara waited pikeun kasempetan ka katuhu pikeun serangan. Tapi, maranehna teu kudu ngadagoan lila teuing jadi hiji poé Ikrimah noticed bagian narrowest tina lombang ieu kurang ogedijaga ti biasa jeung saterusna manéhna, Dirar, ngirut jeung dua batur éta bisa luncat leuwih eta dina horseback. Ngan salaku manusa panungtungan diberesihan lombang teh, Ali babarengan jeung sababaraha sahabatna anjog ka nguatkeun bagian ninggalkeun no jalan kafir ka mundur.
Ngirut ambekan kaluar tangtangan pikeun batur kalibet manéhna di ngempur tunggal. Tanpa ragu, Ali ngangkat tangtangan, tapi lamun ngirut nempo manéhna manéhna turun tarung dina akun tina silaturahim nu geus eksis antara founding maranéhanana sababaraha taun saméméhna. Ali ieu adamant jeung nampik pikeun nyieun-handap, jeung saterusna ngirutditarima tangtangan jeung dismounted. Sabab perang, awan debu jengkar dina hawa jeung onlookers éta teu bisa nangtukeun kahayang ieu jalan. Saterusna, jauh kana relief maranéhanana maranéhanana kadéngé sora Ali sacara exalting Allah, sarta para sahabatna terang nu ngirut kudu paéh.
Gelut geus kacau para sahabat perhatian, jadi salah sahiji Koraysh nyita kasempetan coba mun jeung nyieun ngewa-Na deui ka sisi nu sejenna lombang teh. Ngaktipkeun kuda-Na kira-kira, manéhna raced ka arah lombang hijina pikeun manggihan Nawfal ti suku Makhzum ieu di jalan jeung jadi tribesman, kalayankuda-Na, plunged headlong kana lombang teh.
Lamun mu'min nempo naon anu kajadian, maranéhanana dijieun maké batu digali ti lombang jeung pelted manéhna sareng maranehna. Tina handapeun lombang teh, unbeliever nu cried kaluar nyebutkeun, "Arab, maot leuwih hade tinimbang ieu!" whereupon maranéhanana ceased rajam maranéhanana jeung salah sahijina naek turun kana lombang nujeung unbeliever ngawasa napas panungtungan-Na.
Nepi nepi ka ayeuna aya nu kungsi kahariwang considerable di antara kavaleri musyrik ngeunaan kamampuan maranéhanana meuntas lombang teh. Tapi, Dirar jeung Ikrimah geus nunjukkeun yén sanajan ieu hésé ieu teu mustahil, jadi sababaraha serangan Tembok diwangun poé nu jeung di poé nu dituturkeun, tapi,sadaya éta teu boga avail. Tarung ieu spasmodic tapi euweuh deui-kurang wearisome pikeun mu'min nu teu bisa mampuh résiko keur nyanggap off jaga. Taya fatalities anu sustained dina boh sisi sanajan putra Sa'ad Mu'adhs ieu parah wounded lamun tanda panah pierced hiji arteri di panangan-Na, kitu, lobakuda nu unbeliever sacara anu wounded.
THE UNOFFERED asar solat
Hiji poé salila ngepung nu intensitas tarung ieu saperti anu solat asar tetep unoffered jeung ayeuna panonpoé geus lengkep disetél nu ieu tina gede prihatin ka mu'min. Omar, putra Al Khattab sacara indit ka Nabi cursing nu Koraysh pikeun ngabalukarkeun eta kantun solat whereupon Nabika manéhna anjeunna ngalaman teu bisa ditawar deui boh nyebutkeun, "Sep Allah eusian imah jeung makam maranéhanana jeung seuneu! Maranéhanana terus urang riweuh jeung urang teu nawarkeun solat soré".
Ayeuna yén panonpoé geus diatur kafir balik ka camp maranéhanana jeung peacefulness komparatif tunggang gunung diturunkeun. Tapi, mu'min teu bisa mampuh bersantai salaku aya sok kamungkinan nu kafir bisa nyerang ka saha jeung dicokot unaware. Saterusna peuting nu Khalid jeung Pasukan Kuda-Nabalik, kumaha Usayd jeung para sahabatna nempo eta sarta ngintunkeun volleys tina panah kukituna nyegah maju maranéhanana.
Di antarana host percanten éta munafik jeung maranéhanana nu iman ieu can ka tempo. Mu'min teu the wadul of kaayaan maranéhna jeung anutan ngaronjat di kali kesempitan. Tapi, munafik jeung maranéhanana iman lemah kapanggih eta beuki hésé endure nu pangs lapar ayeuna accentuatedku awal peuting tiis jeung kurangna sare. Pangrojong maranéhanana mimiti falter. Nyaan, murmurings ti gugus-gugus ieu anu kadéngé nu nyoba ngali Urutan Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam). Dina pamadegan maranéhna eta ieu panginten kaputusan Nabawi kudu ditindes sabab mikirnu lombang afforded panyalindungan saeutik pisan dibandingkeun jeung nu ti Kota. Murmuring maranéhanana murag kana Ceuli pireu tina iman nu kuat jeung Allah dikirim ka handap hiji ayat nu sustained eta nu dibaca:
"Atawa teu Anjeun anggap nu bakal pindah ka Paradise
untouched ku nu endured ku maranéhanana saméméh anjeun!
Affliction jeung adversity befell maranéhna; jeung maranéhanana shaken nepi ka Rosululloh,
saha jalma anu dipercaya sareng anjeunna nyarios: 'Lamun meunangna Allah bakal datang?'
Nya eta teu jadi nu meunangna Allah aya di deukeut. "
Koran 2: 214
THE FAZARAH AND MURRAH, dua suku OF THE GHATFAN
Kesempitan kapangaruhan teu ngan mu'min. Nu fodder kafir dibawa sareng maranehna ieu ampir deplete jeung kuda maranéhanana lay wounded atawa ngaruksak kitu, dina akun wilangan maranéhanana vast, tiredness ieu faktor Lesser sabab éta tiasa nyandak robah warna ka warna istirahat.
Kaluar asih pikeun Sahabat-Na, Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim envoys ku peuting ku talatah ka dua chieftains cabang bangsa Ghatfan, nyaéta suku tina Fazarah jeung Murrah. Suratna ngandung hiji tawaran katilu tanggal kacida prized panén Madinahlamun maranehna bakal iklas turun leungeun maranéhna jeung teu ngalawan ngalawan maranehna.
Kaping Madinah éta kawentar jeung kualitas maranéhanana punjul ka maranéhanana ngeunaan Khaybar, jeung jadi chieftains pikaresep tawaran Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung nu ti Huyay, tapi éta Irakus, tur dikirim kecap deui ka Nabi ( salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana tangtu ngan settle pikeunsatengah panén. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditolak tur dikirim kecap nu manéhna ngan disusun, nu mungkinkeun eta boga katilu.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya Othman datang ka semah pikeun narik nepi Pajangjian karapihan antara maranéhna; terus dikirim pikeun putra Sa'ad Mu'adhs jeung putra Sa'ad Abi Waqqas, nu chieftains tina Aws jeung Khazraj, jeung ka eta tina rencana-Na. Sa'ad Mu'adhs putra, anu kungsi luka parah, ngajak Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) lamun rencana nya ieu hal manéhna baris boga aranjeunna mah atawa lamun Allah geus ngutus nu sakuduna jadi, atawa, naha sugan ieu hal manéhna ngalakonan kaluar ti patalina jeung masalah keur maranehna.
Sa'ad ieu keuna kana ku nyalira Nabawi, kumaha manéhna ka manéhna nu teu lila saméméh boh manéhna jeung kafir Hyang Widi dewa palsu sagigireun Allah sarta yen maranehna geus brahala nyembah berhala, sarta geus teu Hyang Widi Allah sorangan. Manéhna terus nitah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu salilaera yén suku tina Ghatfan geus teu didahar kaping maranéhanana kajaba maranéhanana anu geus dibikeun ka maranéhna dina akun di antarana keur sémah maranéhanana, atawa nu sejenna maranéhanana geus meuli eta. Cenah manéhna ngarasa ayeuna Allah geus dikaruniai poto eta sareng Islam, dipandu jeung strengthened poto eta sareng eta tur dikirim eta Nabi-Na (salla Allahu alihiwa sallam), manéhna henteu nempo naha maranéhanana kudu dibéré sipat maranéhanana. Saterusna Sa'ad swore ku Allah yen Ghatfan bakal dibikeun euweuh iwal pedang nepi ka waktu saperti nu Allah mutuskeun antara maranehna.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu pleased ku Sa'ads kakuatan tina kapercayaan, jeung sapuk pikeun abandon sikep. Othman, anu geus ku waktu ieu, réngsé teken nepi Pajangjian karapihan, ayeuna struck talatah ngaliwatan tur loba nulis, "Naha awon anjeun!"
@ NU'AYM ti GHATFAN bangsa ASHJA
Sanggeus patepungan Nu'aym nu mibanda Muslim Madinah saméméh tangtangan kadua Badar, jantungna condong masih salajengna jadi Islam. Ayeuna nu Abu Sufyan geus disebut kana pangrojong kaom Ghatfan, suku cabang-Na, bangsa Ashja, geus saum pangrojong maranéhanana jeung sahingga jeung kahoream manéhna geus dicokotkana konflik teh.
Ieu teu lila sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mutuskeun teu pikeun lumangsungna jeung perjangjian jeung dua cabang séjén Ghatfan, nu Nu'aym terang jero dina jantungna nu kasatiaan-Na belonged ka Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam).
Nalika manéhna usaha di Madinah anjeunna sempet ngadéngé sawatara ajaran Nabawi promosi brotherly asih, aman damai, kaadilan jeung rahmat. Manéhna geus disaksian pangaruh pemersatu Islam kana jamaah pisan rupa-rupa anak, ayeuna aya maranéhanana éta, ku boga hiji katilu jumlah tentara musyrik, disusun pikeun membelaAgama maranéhanana tanpa aya pamikiran kakuatan tribal atawa nyerah. Ieu memang hiji kalakuan kawani ngaliwatan dmana mutlak jeung asih Allah jeung Nabi-Na (salla Allahu alihi wa sallam).
Mimitina mah ieu titik balik dina kahirupan Nu'aym sacara; peuting nu manehna nyieun jalan ka Madinah jeung slipped kana City sarta saterusna dina arah camp Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Lamun manéhna nepi ka camp manéhna ménta pikeun dibawa ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung kana manéh manéhna Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) tampi manéhna jeung inquired salaku ka sipat nya neng. Nu'aym ka manéhna manéhna kungsi datang ka dibewarakeun kapercayaan sarta biruang saksi ka bebeneran dina Oneness tina Creator yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dibawa, nambahan yén anjeunna bakal ngalakukeun naon bae anu ngutus.
Salila paguneman, Nu'aym disebutkeun urang nya jeung suku bangsa sejenna terang nanaon tina ajaran Islam, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Nu'aym pikeun muka kaluar jeung ulah pangalusna pikeun mawa ngeunaan discord antara urang nya ambéh maranéhanana bakal mundur. Nu'aym mikir pikeun menit hiji terusnanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lamun tipu daya bakal permissible pikeun manéhna pasti ceuk pikiran bakal digawe ka disunite nu Koraysh jeung Yahudi. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "Ngomong naon bae anjeun bakal ngagambar eta jauh ti urang;. Perang sia tapi deceit"
THE Pasti NU'AYM
Ieu waktu Nu'aym ninggalkeun, sarta sanggeus salam ti karapihan geus disilihtukeurkeun manehna nyieun jalan deui sanajan jalan winding tina Kota ka bénténg Krayzah. Pikeun sababaraha taun Nu'aym geus guyub jeung Krayzah jeung basa aranjeunna nempo manéhna maranéhanana tampi manéhna jeung ditawarkeun manéhna dahareun. Nu'aym thankedsahijina keur tawaran maranéhanana tapi ka eta yén anjeunna ngalaman datang ka eta kana hiji perkara nu leuwih penting. Nu'aym ngawartoskeun Krayzah manéhna takwa pikeun kaamanan maranéhanana lamun Koraysh jeung Ghatfan suku gagal ngelehkeun tentara Muslim sarta malik deui imah ninggalkeun eta sorangan pikeun nyanghareupan kaum muslimin.
Ieu ngarupakeun matéri nu patali loba Krayzah saprak chieftains maranéhanana geus rusak pakta teh. Maranéhanana inget oge kumaha, sanajan, Huyay jeung kahirupan sasama séké sélér sacara geus luput sanggeus usaha maranéhna pikeun rajapati Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), yen maranehna geus diusir ti Madinahjeung kapaksa ninggalkeun imahna sareng kaping groves balik - jeung ieu hal maranehna teu hoyong kajadian ka maranehna.
Nu'aym ngawartoskeun Krayzah nu di pamadegan-Na, lamun manéhna manggihan dirina dina hiji cicingan saperti theirs, manéhna moal nyerang ka hiji niup ngalawan muslim kajaba nu Koraysh jeung Ghatfan éta disusun kana leungeun leuwih kana éta hal sababaraha inohong maranéhanana salaku jaminan teu bakal deserted di acara nu sekutu maranéhananalianna dipaksa pikeun mundur. Logic Nu'aym sacara dijieun loba rasa, nu Krayzah diperlukeun no salajengna ngayakinkeun jeung diterapkeun saran-Na.
Ayeuna nu Nu'aym geus hasil jeung bagian munggaran rencana, manéhna dijieun jalan ka semah Abu Sufyan urang. Manéhna manggihan Abu Sufyan di pausahaan tina chieftains Koraysh sejen tur embarked kana bagian kadua rencana-Na. Nu'aym ka Abu Sufyan manéhna kungsi datang di sakuliah sapotong pisan alarming informasi nuieu vital kana éta hal, kitu, Nu'aym ka eta nu manéhna tangtu ngan divulge zat lamun Abu Sufyan jeung chieftains séjén swore maranéhanana henteu kungsi baris bisaeun saha anu masihan informasi ka maranehna. Anxiously, Abu Sufyan jeung maranéhanana sareng anjeunna swore kungsi ngahurungkeun informan. Nu'aym mangka ka eta urang Yahudi anu ngabogaanpikiran kadua ngeunaan perlakuan maranéhanana Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung yén anjeunna ngalaman narima kecap informing manéhna saperti kitu.
Nu'aym geus tertangkap perhatian maranéhanana jeung proceeded bejakeun ka Abu Sufyan jeung para sahabatna nu guna perbaikan hubungan maranéhanana jeung Muslim, bakal nyokot pamingpin ti boh Koraysh jeung Ghatfan suku salaku disandera terus ngirim ka Muhammad ku kituna manéhna bakal nunda heula ahir kana éta hal, jeung saterusnangalawan barengan manéhna. Nu'aym salajengna alarmed Abu Sufyan sabot ka manéhna yén watesan geus ditarima. Manéhna menyimpulkan devising-Na jeung warning nu maranéhanana, dina pamadegan-Na, kudu teu ngantep saha tetep jeung Krayzah, jeung jadi bibit mistrust anu sown jeung nyandak akar.
Abu Sufyan bareng jeung datangna chieftains séjén papanggih jeung pamadegan nu Ghatfan jeung megatkeun pikeun assess nu loyalitas tina Krayzah sorangan tinimbang gumantung sagemblengna kana nu diwartoskeun ku Nu'aym. Sanajan kitu, dina periode interim, boh sekutu sapuk pikeun nunda sangkan Huyay ngeunaan masalah ieu.
Dina 5 Syawal 5H, nu sekutu sapuk pikeun ngirim Ikrimah ka Krayzah ku talatah. Suratna ieu ringkes jeung lempeng ka titik jeung maca, "Nyiapkeun yourselves tarung isukan supaya urang bisa leupas diri urang sorangan Muhammad." Taya sooner kagungan Krayzah narima talatah maranéhanana dikirim hiji deui nyebutkeun, "Isukannyaeta Sabat, jeung urang teu bakal tarung sareng anjeun ngalawan Muhammad kajaba nu dikirim urang sababaraha lalaki Anjeun saha urang bisa tahan nepi ka urang bisa leupas diri urang sorangan tina manéhna. Ieu téh sieun urang lamun hal balik ngalawan ka urang anjeun bakal mundur jeung ninggalkeun urang pikeun nyanghareupan Muhammad -. Ieu, urang teu bisa ngalakukeun sorangan "
Ikrimah balik di rurusuhan ka Abu Sufyan jeung sasama chieftains sarta talatah ieu duly dikirimkeun. Taya sooner geus talatah geus maca chieftains swore, "Nu'aym geus ka urang kabeneran!" Geuwat, talatah sejen ieu dispatched informing nu Krayzah teu bakal ngirim hiji nu mana wae nu tapi numaranéhanana kudu ngalawan sagala sarua. Takwa Nu Krayzah sacara anu dikonfirmasi sarta dikirim deui talatah sejen nyarios, kitu deui nu sanesna, yen maranehna teu bakal ngalawan nepi ka maranehna narima tungtutan maranéhanana.
Dina kaayaan ngamuk, Abu Sufyan indit ka adu Huyay. Abu Sufyan nungtut nyaho nepi ka mana bantuan ieu anu urang nya jangji, sarta informed Huyay nu urang nya geus deserted manéhna jeung hajat tina betrayal. Huyay dicandak aback ku accusation jeung swore ku Taurat alesan sasama urang Yahudi-Na ngalakukeunanateu mawa nepi leungeun ngalawan muslim ieu nu ieu Sabat jeung tanpa ragu manéhna baris tempo eta ngalawan sareng sadaya bisa maranéhanana ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) beurang sanggeus.
Dina acan, Abu Sufyan geus teu bebeja Huyay tina paménta pikeun hostages, tapi lamun manéhna ka manéhna réaksi nya ieu acuh jeung Abu Sufyan nyandak eta jadi indicative tina kasalahan sarta swore ku allah-Na, al-iwung, eta sakabeh selingkuhan ieu taya tapi treachery dina kadua bagian-Na jeung Krayzah. Huyay swore candeui ku Taurat manéhna teu traitor, tapi Abu Sufyan nampik percaya manéhna, jeung saterusna Huyay, fearing murka Abu Sufyan, dijieun hiji mundur hasty.
THE Moral OF kafir
Dua minggu geus kaliwat, jeung saeutik iwal mistrust hiji sejen geus transpired di antara Koraysh jeung sekutu Yahudi anak. Fodder ieu di asupan pondok pisan, mounts wounded mindeng maot, sarta dina Sajaba ti éta, cuaca tos jadi exceptionally tiis jeung baseuh. Ieu hiji waktu hanjelu dina bagian maranéhanana. Loba geusngaharepkeun ku ayeuna papacangan bakal geus ngumbar sarta bakal metik nu spoils coveted perang, tapi ieu teu jadi jeung discontent jadi nyebar.
THE Moral OF mu'min
Mu'min anu leuwih alus ditangtayungan tina hujan jeung tiis sabab kagungan pasir tina Sila ka panyumputan maranehna. Tapi, maranéhanana éta pisan capé dina akun tina vigil konstan maranéhanana jeung tanda lapar éta nu katempo, tapi kawas adversaries maranéhanana, moral maranéhanana ieu luhur jeung Nabi (salla Allahu alihi wasallam) supplicated ka Allah sanggeus unggal solat fardhu salila tilu poé successive pikeun kafir jadi nunda ka hiber.
WIND Jeung hujan
Ditambahkeun kana hujan tiis jeung ekstrim, Allah ayeuna dikirim malaikat gaib nyetir angin bitterly tiis ti wetan nu dibawa hujan torrential jeung kapaksa kafir pikeun nyokot panyumputan di tenda maranéhanana salaku angin bergegas howling antara maranehna. Saperti peuting ngembang, badai jadi goréng silih musuhan ka gelar saperti hiji maranéhananaanjir anu ripped tina taneuh, tossed dina hawa jeung torn kana shreds - teu salah sahiji anjir nu unbeliever sacara tetep jumeneng. Allah speaks ieu dina paribasa Koran Suci:
"Mu'min, inget kana ni'mat Allah ka anjeun
lamun aya datang ngalawan Anjeun sarwa (tentara),
Urang unleashed ngalawan eta angin hiji
jeung sarwa (malaikat) nu teu bisa ningali.
Allah nilik hal nu rame. "
Koran 33: 9
Sedengkeun pikeun anjir Muslim, Allah nu dilindungan eta jeung nanaon anu wrecked ku angin.
Saperti dina loba kali séjén, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) spent paling peuting dina sholat. Sanggeus kacindekan tina solat ahir, manéhna dilongok tenda tatanggana sarta nanya Hudhayfah pikeun muka antara musuh jeung mawa kecap tina kaayaan maranéhanana.
Salaku Hudhayfah dijieun jalan nuju ka encampment Koraysh manéhna manggihan eta shivering, huddled jeung crouched babarengan nyoba haneut sorangan salaku angin roared ngeunaan maranehna. Teu aya anu mayar perhatian nu mana wae nu manéhna jeung saterusna manéhna sanggup pikeun meunangkeun deukeut ka Abu Sufyan tanpa keur noticed.
Salaku Subuh ditilik, nu ferocity angin maot ka handap sarta kafir dimimitian coba mun jeung haneut diri salaku Abu Sufyan cried kaluar pikeun sadaya ngadangu, "Jalma nu Koraysh, kuda urang jeung onta nu dying, nu Krayzah geus mugi urang turun jeung betrayed urang. Urang geus ngalaman dina akun angin! Anteptempat ieu, maksudna mah ninggalkeun! "The karusuhan geus dimimitian di Syawal jeung ayeuna ieu Dhul Qa'dah jeung Abu Sufyan ieu jadi melang ka ninggalkeun manéhna poho onta nya éta masih hobbled jeung hasil naek dina tilu suku.
Ngan saterusna, Ikrimah disebut manéhna jeung panginget nu manéhna chieftain maranéhanana jeung nungtut nyaho lamun manéhna disusun abandon lalaki-Na, whereupon Abu Sufyan dirasakeun isin tina mreun nya jeung dismounted. Sarerea geus cukup kitu, jeung teu lila sanggeus tentara Koraysh peupeus camp jeung dimimitian leutik dina lila nawearisome Maret imah, kitu, Abu Sufyan tetep balik jeung Khalid numpang balik tentara beleaguered-Na.
Sabab rode babarengan, Khalid geus waktuna ngagambarkeun kana kecap Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung commented, "Sakur jalma wijaksana weruh Muhammad teu ngabohong." Abu Sufyan ieu astonished jeung retorted, "Anjeun, sakabeh jelema boga hak Lesser ka nyebutkeun hal saperti hiji!" Khalid ditanya naha, whereuponanjeunna ngawaler, "Muhammad belittled ngahargaan bapa anjeun; manéhna ditelasan Abu Jahal chieftain anjeun!"
Sarerea geus jadi riweuh jeung urusan sorangan nu Hudhayfah ieu bisa dieunakeun jauh unnoticed ka mana suku Ghatfan geus camped. Lamun manéhna nepi ka camp-loka maranéhanana manéhna manggihan maranéhanana geus dispersed jeung saterusna manéhna balik ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung warta wilujeng sumping, pikeun Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) hated tarung, iwal tarung pertahanan, sakumaha leuwih sering dipake tinimbang nya ieu sok nu of inviting adversaries-Na ka rahmat Allah.
Lamun Hudhayfah nepi camp nu manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu solat, jadi Hudhayfah indit ka manéhna jeung waited pikeun manéhna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) noticed nyaéta datangna jeung beckoned manéhna datang jeung diuk di gigireun manéhna salaku do'a. Salaku Hudhayfah diuk handap, Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) katutupan manéhna di tilep tina cloak pikeun haneut manéhna, sarta aya manéhna tetep nepi ka solat nepi nyimpulkeun anak. Sanggeus solat, Hudhayfah patali beja Maha Agung tina musuh mundur jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) giru thanked Allah pikeun Mercy-Na,pikeun Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ieu dikirim jadi rahmat pikeun sakabeh jalma, teu jadi promoter perang.
Nu thread ipis dina cahaya subuh geus mecenghul di ufuk jadi Bilal jengkar pikeun nélépon percaya ka solat. Sanggeus solat réngsé mu'min tos ka kasampak dina arah anu campsite musuh - ieu lengkep deserted. Ieu mang waktu sukur jeung rejoicing, jadi Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) méré Sahabat idin pikeun megatkeun camp jeung mulang pikeun kulawarga maranéhanana.
Nu bahaya saharita ieu leuwih kitu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) masih dina jaga. Aya sok kamungkinan kafir geus mundur ti tetempoan ngan ka await warta ti Krayzah nu lombang nu geus ditinggalkeun. Jeung ieu dina pikiran Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) dikirim Jabir jeung Abdullah, putra Omar pikeun nelepon lalaki-Na deui. Jabir jeung Abdullah diatur off nelepon di luhur voices maranéhanana sangkan eta pikeun mulang, tapi ieu teu avail, ngarah balik ka bisaeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) naon anu kajadian tapi Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) ngan smiled sarta malik deui imah sorangan jeung Sahabat deukeut-Na.
$ BAB 93 ceurik getih THE
Ieu beurang, solat fardhu geus ditawarkeun jeung mu'min mimiti bubarkeun. Teu lila sanggeus solat, Malaikat Jibril datang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Sanggeus salam manéhna, Jibril ditaros Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) lamun manéhna geus neundeun turun leungeun-Na, jeung informedmanéhna malaikat geus teu neundeun turun theirs. Jibril ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka manéhna manéhna dina jalan ka ngabalukarkeun jiwa tina Krayzah ka ngadegdeg sieun, mangka manéhna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu Allah, nu Maha Agung, geus dikirim manéhna pikeun nganteurkeun paréntah numanéhna kudu retaliate ngalawan treachery tina Krayzah.
THE Ngepung
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) disebut kana tilu rebu-Na prajurit suku jeung tilu puluh kavaleri ka reassemble jeung informed eta tina Komando Allah. Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) méré Ali standar jeung marentahkeun pengikut-Na teu nawarkeun sorésolat nepi ka maranehna nepi ka di fortresses nu mencil ti Krayzah.
Putra Sa'ad Mu'adhs geus luka parah salila perang jeung leungit loba getih sarta jadi deeply sorrowed manéhna teu bisa nyokot bagian dina ngepung forthcoming. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu patali ngeunaan kaayaan Sa'ads jeung saterusna manéhna disusun pikeun tenda jadi erected di Masjidmana Sa'ad bisa nursed sarta ogé jadi deukeut manéhna.
Ngan saméméh Panonpoé Tilelep, pasukan Muslim dikurilingan nu fortresses jeung teror struck jero dina hate Yahudi. Nu Krayzah ngirimkeun surat ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) requesting Abu Lubabah, hiji tribesman ti Aws jeung saha maranéhanana kungsi pakaitna lila, diidinan konsultasi sareng maranehna. NuNabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk jeung Abu Lubabah indit ka fortresses dipirig ku sababaraha Sahabat lain anu tetep luar.
Salaku lawang ka bénténg nu dibuka, Abu Lubabah ieu nungkulan ku plight awewe jeung barudak nangis jeung jantungna softened ka arah maranehna. Keur moment singket, kanyataan yen Krayzah geus betrayed Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung geus daék maehan muslim, kaasup dirina,slipped ti pikiran-Na. Ieu ampir kawas kali heubeul jeung babarengan manéhna sarta sawatara sesepuh maranéhanana naek lima penerbangan tina tangga ka kamar nu saterusna diuk turun keur ngabahas masalah ieu. Sanggeus pleasantries biasa, nu Krayzah ditanya naha atawa teu ceuk pamikiran maranéhanana kudu nyerah, manéhna ka eta maranéhanana kudu,tapi dina waktu nu bareng nunjuk ka tikoro-Na nembongkeun maranéhanana bakal nunda pati.
Ujug-ujug, Abu Lubabah ieu jolted deui ka kanyataan jeung horor stricken ku aksi sarta cried kaluar jeung ayat ti Qur'an:
".. Ke Anjeun we ngahurungkeun, jeung ka Anjeun nyaéta datangna teh."
Koran Ch.60: 4
Samentara éta, di luar fortresses, para Abu Lubabah sacara ditunggu-Na mulang kitu, saperti ieu éra-Na jero jeung kuciwa nu manéhna ninggalkeun bénténg nu ku lawang sejen tur balik ka Madinah sorangan.
Kana ngahontal Masjid di Madinah, Abu Lubabah dihijikeun dirina ka tugu hiji nyebutkeun manéhna teu bakal pindah ti dinya nepi ka Allah relented ka arah manéhna. Manéhna tetep dihijikeun ka tugu pikeun boh sapuluh atawa lima belas poé, ngan keur dikaluarkeun ku putri-Na lamun waktu for bongan anjog.
Samentara éta Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) waited sabar luar fortresses nya mulang, tapi teu lila sanggeus Abu Lubabah geus dihijikeun dirina ka warta tugu naon transpired nepi manéhna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya eta lamun manéhna kungsi datang ka manéhna,manéhna bakal supplicated ka Allah ampun, tapi manéhna geus dipilih tangtu ieu aksi aya nanaon manéhna bisa ngalakonan nepi ka Allah pardoned manéhna.
THE Léma OF THE KRAYZAH
Di antarana nu Krayzah éta sababaraha nu ngan halangan ka ditampa maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu nu manéhna teu urang Yahudi. Ka'b ayeuna indit ka maranehna jeung nyarankeun yen maranehna narima Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung kukituna nyalametkeun diri ogé sipat maranéhanana. Tapi,maranéhanana nampik nyebutkeun maranéhanana pikaresep maot sarta bakal narima euweuh nu sejenna lian ti Taurat jeung Hukum Musa, aman damai jadi kana manéhna. Ka'b ieu manusa akalna, sarta nyarankeun sababaraha leyuran séjén, tapi sagala dibuktikeun unacceptable ka anu sasama séké sélér.
Ngirut, putra Su'ads, geus ngalawan megatkeun pakta katuhu ti ngawitan jeung kabuka nyebutkeun yén manéhna moal nyokot bagian dina pegatna anak. Manéhna ayeuna ditawarkeun sasama urang Yahudi-Na solusi, tapi ceuk manéhna unsure naha atawa teu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal narima eta. Ngirut nyarankeun yen maranehnanawarkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hiji bentuk pajeg di tukeran keur kabebasan maranéhanana. Kawas bongbolongan Ka'bs nya éta oge nolak. Peuting éta, ngirut kenca bénténg bae jeung dijieun jalan ka Madinah mana anjeunna spent peuting di Masjid. Naon anu lumangsung manéhna afterwards teu dipikanyaho kitu,Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya éta ngirut ieu lalaki saha Allah nu disimpen dina akun tina kasatiaan-Na.
Sometime saméméh ngepung, dina tilu putra Hadl, saha ieu teh adi of Krayzah sorangan, geus datang ka fortresses ngadatangan baraya. Maranehna geus mahasiswa lansia Syrian Yahudi, putra Hayyaban, nu geus diucapkeun jadi sababaraha kali tina tanda nu bakal ngembarkeun nu datang ka hiji Nabi nu anyar(Salla Allahu alihi wa sallam). Maranéhanana inget oge kecap sarta ngingetkeun sasama urang Yahudi maranéhanana jeung maranehna, tapi kawas saméméhna, kecap maranéhanana murag dina Ceuli pireu. Sabot maranéhanana direalisasikeun maranéhanana henteu kungsi bakal yakin, maranéhanana mutuskeun ka dieunakeun jauh di masih peuting jeung nangkeup Islam. Sabab kenca bénténg maranéhananangawartoskeun guards Muslim tina hajat maranéhanana kukituna dipandu ka camp teh.
Aya can jalma sejen anu ninggalkeun fortresses, ngaranna ieu Rifa'ah, putra Samawal urang. Jeung siluman manéhna junun kabur ti bénténg unnoticed jeung slipped ngaliwatan guards Muslim ka imah Salma, putri Qays. Salma ieu satengah adina ibu Nabawi, Lady Aminah,anu geus nikah ka bangsa Khazraj, jeung ieu aya di imah nya éta manéhna nganut Islam.

THE TAMAT OF ngepung THE
Ngepung kungsi ayeuna dicokot dua puluh lima poé jeung ieu dina isuk handap Krayzah surrendered jeung dibuka lawang ka fortresses. Nu awewe jeung barudak anu leupas ti menfolk, dicokot ka hiji sector tina camp jeung ditempatkeun dina pengawasan Abdullah, putra Salam sacara, anu geus sakaligeus rabi maranéhanana. Samentara éta, leungeun nu lalaki anu dihijikeun balik bék maranéhanana jeung dipingpin jauh ka sector nu beda-beda camp teh.
Allah nyebutkeun:
"Manéhna dibawa turun ti fortresses maranéhanana
maranéhanana anu geus dirojong eta ti antara Rakyat tina (Yahudi) Book
jeung tuang teror kana hate maranéhanana,
jadi yén sababaraha Anjeun ditelasan jeung sajabana Anjeun nyandak captive. "
Koran 33:26
Para sahabat indit jero fortresses jeung dibawa kaluar spoils perang nu anu saterusna piled luhur luar tembok. Nu Krayzah geus amassed hiji Arsenal badag pakarang di antarana nu éta hiji rebu lima ratus pedang, dua rébu tumbak, tilu ratus cocog tina armor jeung lima ratus shields.Di antarana nu spoils ieu asupan plentiful anggur jeung fermented jus date, sakabéh nu anu dituang jauh, pikeun Allah geus dilarang Muslim ka meakeun intoxicants.
THE Menta pamingpin bangsa Sa'ad, MU'ADHS Putra
Loba taun samemeh Islam, suku putra Sa'ad, Mu'adhs sacara ngadegkeun dasi jero jeung bangsa Krayzah jeung dina akun eta maranéhanana ayeuna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun ménta manéhna pikeun manjangkeun nanaon sarua leniency manéhna sempet dipintonkeun ka bangsa Kaynuka, urut sekutu tina Khazraj, duataun saméméhna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) listened kana éta hal sarta nanya lamun maranehna bakal wareg lamun salah sahiji judgment dibaca sorangan kana urut sekutu maranéhanana sarta ditarima.
Jalmi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) milih maot judgment dina Krayzah ieu chieftain maranéhanana, Sa'ad, Mu'adhs putra jeung saterusna sawatara para sahabat balik ka Madinah nepikeun ka talatah manéhna jeung kapanggih manéhna keur nursed di Masjid ku Rufaydah, hiji nona ti suku Aslam.
A bigal ieu disusun pikeun Sa'ad jeung pihak set off pikeun fortresses. Dina mangsa kuliah, naek teh, Sa'ads para ka manéhna manéhna maot judgment dina urut sekutu maranéhanana sarta nanya manéhna pikeun ngubaran eta oge dina akun eta.
Sa'ad ieu teu jalma nu mungkinkeun emosi campur kalawan adil. Manéhna geus disaksian ku panon sorangan kumaha maranéhanana anu geus dicokot captive di Badar jeung diidinan Mekah sorangan geus ridden ngalawan eta di Uhud, jeung kitu deui nu sanesna treachery maranéhanana salila patepungan anyar. Anjeunna oge sadar pamingpin bangsaIncitement Hiji-Nadir sacara tina Koraysh pikeun nyokot nepi leungeun ngalawan Muslim, sarta ditempo sabaraha Krayzah geus siap turutan diterangkeun tina peers maranéhanana jeung kanikmatan pakta maranéhanana jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Salaku Sa'ad ditilik nu camp, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nempo manéhna jeung keur nembongkeun hormat keur Sa'ad ceuk ka muslim, "Tetep up for master Anjeun" jeung ka sélér ka salam chieftain maranéhanana, nu maranéhanana teu. Tanpa wasting waktu, maranéhanana ditilik Sa'ad nyebutkeun, "Bapa ngirut, RosulullohAllah (salla Allahu alihi wa sallam) geus diangkat Anjeun pikeun nangtoskeun urut sekutu urang. "Sa'ad dipénta ka sumpah ku Allah bakal narima judgment-Na, jeung ieu maranehna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sa 'ad nu judgment-Na bakal ogé ngariung kana dirina. Saterusna, Sa'ad proceededngucapkeun judgment nyebutkeun, "Ieu téh judgment mah yen lalaki bakal nunda pati, jeung awewe jeung barudak dicokot captive." Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos ka Sa'ad jeung Isa, "Anjeun geus judged jeung judgment Allah ti luhur tujuh langit." Teu lila sanggeus, wanoja jeungbarudak anu dikawal ka Madinah.
Peuting éta, lalaki ti Krayzah spent waktu maranéhanana ngarojong hiji jeung nu séjénna dina kaputusan maranéhanana. Euweuh, dina akun kareueus ras, miboga hayang slightest akur Islam, jeung sabab geus dipigawé jadi sababaraha kali saméméhna, jeung pernyataan dukungan pinuh ku istri maranéhanana, ceuk maot ieu leuwih alus maranehna ti embracing Islam.Nu trenches isuk saterusna anu ngalawan ku ngali di tempat pasar jeung kabéh kajaba salah sahiji séké tina Krayzah anu nunda pati.
Najan treachery maranéhanana lamun maranehna geus dipilih pikeun nampa Islam kahirupan maranéhanana bakal geus luput sabab taya hiji nu, komo dina kaayaan saperti ieu, nu nyebutkeun, "Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Maha Nyipta, sarta Muhammad nyaéta salah sahiji-Na nabi "ditunda nepi ka pupusna."

Hiji-hijina manusa bisa luput ieu Zabir, putra Bongkok Kang, hiji lalaki manula nu hatred Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Islam oge dipikawanoh. Nasib Nya éta acan bisa ditangtukeun alatan manéhna geus sakali luput kahirupan Muslim ngaranna Thabit, putra Qays, jadi Zabir dicandak ka Madinah mana manéhna lodgedjeung awewe jeung barudak.
Sanajan awewe geus wani upheld deklarasi husbands maranéhanana yén maranéhanana pikaresep maot tinimbang embracing Islam, cries duka jeung duka kaeusi hawa salaku Zabir ka wanoja nu nasib lalaki maranéhanana. Zabir usaha quieten eta tapi ka eta lamun aya nu kungsi nu mana wae nu alus di maranéhananalalaki bakal geus disimpen.

Thabit geus nanya ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) luang kahirupan Zabir whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) teges paménta-Na. Lamun Thabit ka Zabir tina reprieve-Na sadaya Zabir bakal ngomong ieu, "Naon anu aya kenca dina kahirupan pikeun manusa heubeul tanpa pamajikan atawa barudak!" JantenThabit indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) deui jeung ka manéhna naon ceuk Zabir, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mercifully ka manéhna balik pamajikan jeung barudak pikeun manéhna. Zabir tetep ungrateful sarta nanya Thabit, "Dupi éta mungkin pikeun hiji kulawarga ka salamet tanpa hak milik?"Sakali deui Thabit indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna tina paménta Zabir sarta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun nu iwal pakarang sarta armor sakabéh sipat nya éta jadi balik ka manéhna .
Hatred Zabir ngeunaan Islam geus dilolongan manéhna rahmat jeung generosity ayeuna jeung ditawarkeun jadi manéhna indit ka Thabit kitu deui nu sanesna nyebutkeun, "Demi Allah, aya nu nanya Thabit, ku indebtedness Anjeun ka kuring mah kudu ngiluan urang mah. Éta kabéh Isro jeung aya aya kénca alus dina kahirupan. " Awalna Thabit teu mawa manéhna sacara serius,tapi lamun Zabir hanacaraka, paménta nya éta teges. Sedengkeun pikeun Zabir sacara pamajikan jeung anak, rahmat Nabawi ka arah maranéhanana tetep prevailed jeung maranéhanana dibébaskeun dina panangtayungan Thabit jeung dipikagaduh possessions maranéhanana.
Sedengkeun pikeun captives séjén maranéhanana dibikeun ka mu'min anu nyokot bagian dina ngepung teh. Loba anu ransomed ku sasama séké maranéhanana ti An-Nadir sarta malik deui kana hirup sareng maranehna di Khaybar.
$ BAB 94 Pupusna Sa'ad, MU'ADHS Putra
Teu lila sanggeus Sa'ad geus dibaca kalimah dina Krayzah manéhna balik ka Masjid di Madinah mana kaayaan-Na terus deteriorate. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dilongok manéhna remen terus hiji peuting salaku manehna asup manéhna manggihan Sa'ad dina kaayaan semi-sadar. Manéhna diuk turun deukeutkapala jeung tenderly-Na cradled eta deukeut ka dada-Na mangka supplicated nyebutkeun, "O Allah, dina kajembaran Sa'ad geus labored dina Path jeung Rasul anjeun attending ka unggal aspék, nyandak ayeuna jiwa-Na jeung ditampa sacara pangalusna dina jalan nu Anjeun nyandak nu jiwa penciptaan anjeun. " Sa'ad, nu geus supplicatedsometime saméméh nu jiwa-Na nu kudu dilaksanakeun lamun manéhna geus dilayanan tujuan-Na, regained eling, dibuka panon sarta ceuk dina sora ngaruksak, "Peace jadi kana anjeun, O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), kuring tega Nyaksikeun yen anjeun geus dikirimkeun talatah Anjeun. " Lamun Sa'ad ieu nyaman,Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) kenca tenda sarta sababaraha jam saterusna Malaikat Jibril datang pikeun nyaritakeun manéhna nu Sa'ad geus diliwatan jauh.
Nu arrangements pamakaman Tembok diwangun jeung lalaki, awewe jeung barudak walked di prosesi pamakaman-Na. Salaku bier nya éta dibawa ka alam kubur-Na bearers anak éta reuwas kumaha cahya eta seemed. Sabot maranéhanana ngancik ka kubur bier ieu ditempatkeun di sisi sarta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipingpin pamakaman nudoa.
Salaku Sa'ads bier ieu lowered kana alam kubur-Na beungeut Nabawi tos ashen sarta manéhna exclaimed, "Maha Agung nyaéta Allah!" tilu kali, whereupon exaltation ieu diakut ku mourners. Sanggeus reureuh sakeudeung pondok Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngomong, "Allah nyaeta Greatest!" jeung sakali deui mourners-Nangulang exaltation teh.
A bari saeutik sanggeus pamakaman nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya naon anu disababkeun beungeutna ka ujug-ujug ngahurungkeun ashen, whereupon manéhna ka inquirer-Na, "makam Nu ditutup dina kana pendamping jeung manéhna ngarasa constricted, sarta lamun manusa mana wae bisa geus luput itu, eta geus tangtu Sa'ad. Saterusna,Allah bungangang manéhna ti dinya. "
Nu bearers ogé commented ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kana nu lightness tina Sa'ads bier salaku manéhna geus jalma badag sarta ekspektasi ka geus heavier whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka eta nu manéhna sempet ditempo malaikat bearing bier-Na bareng jeung maranehna.
THE Panghampura Abu LUBABAH
Sababaraha poé sanggeusna, euy saméméh solat subuh nalika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di imah tina Lady Ummu Salamah, manéhna ka dirina yén anjeunna ngalaman narima warta anu Abu Lubabah geus dihampura. Ieu warta éndah jeung Lady Ummu Salamah ieu dibéré idin pikeun nepikeun eta ka manehna. Langsung,Lady Ummu Salamah indit ka panto kamar nya nu dibuka ka Masjid jeung disebut Abu Lubabah nyebutkeun, "Abu Lubabah, warta alus, Allah geus relented ka arah anjeun."
Sababaraha lalaki geus geus dikumpulkeun di Masjid ka await nu solat subuh, basa aranjeunna ngadéngé warta alus maranéhanana raced ka arah manéhna untie tali, tapi Abu Lubabah dieureunkeun eta nyebutkeun, "Ulah untie kuring, hayu Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) susunan papanggih bébas jeung leungeun sorangan. " LamunNabi (salla Allahu alihi wa sallam) asup ka Masjid Abu Lubabah ka manéhna yén anjeunna wished méré hiji katilu sipat di sedekah ka atone for action-Na. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditarima jeung loosened tali nu kabeungkeut manéhna jeung harta nya éta dibikeun ka nu miskin.
PutraABDULLAH ATEEQ sarta Yahudi THE, Shalom Putra abi AL-HUQAIQ
Putra Yahudi, Shalom tina Abi Al-Huqaiq anu leuwih dipikawanoh Abu Rafi cicing di bénténg di Khaybar jeung geus kacida aktipna belanja pakaya-Na dina supply leungeun jeung enlisting pangrojong suku naek nepi gelut jeung ngalawan Muslim. Manéhna ogé sempet diwangun ngahinakeun, sajak ngahina ngeunaan Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam).
Dina Dhul Qa'dah 5H. Putra Abdullah Ateeq sarta lima muslim séjénna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ditaros upami ieu diijinkeun pikeun ka neangan manehna kaluar jeung sono ka manéhna dina akun tina ngarugikeun tremendous anjeunna ngalaman disababkeun. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk, tapi hasil jentre pisannu teu awewe atawa barudak kudu ditelasan di narajang maranéhanana.
Abdullah jeung para sahabatna kenca pikeun Khaybar jeung sabab datang dina tetempoan nu bénténg Abu Rafi sacara Abdullah ka para sahabatna ka conceal sorangan. Samentara éta, di urang dimimitian pikeun mulang ka bénténg ti toil maranéhanana dina orchards jadi Abdullah dibungkus dirina di cloak nya kitu salaku tetepundetected jeung nyamar ka ngajawab telepon alam. Abdullah waited pikeun moment katuhu. Sakali momen katuhu anjog manéhna dicampurkeun jeung jelema jeung gapura panangtu sakuduna manéhna jadi salah sahijina.
Pas Abdullah meunang di jero bénténg nu manéhna katingali keur tempat pikeun nyumputkeun jeung waited nepi ka nightfall. Lamun ieu poék jeung pangeusi ngalaman Isro ka bed, Abdullah dijieun jalan ka tempatna Abu Rafi sarta stealthily ari dirina di. Sedengkeun urusan rumah tangga Abu Rafi sacara angon, Abdullah asup kamar Abu Rafi sacarajeung diserang manéhna tanpa arousing rumah tangga, tapi ieu unsure lamun manéhna paéh.
Dina rurusuhan pikeun nyieun mundur gancang dina gelap ti bénténg nu, Abdullah murag jeung peupeus leg-Na. Nya ieu di nyeri gede jeung kabeungkeut leg-Na tightly ngarojong eta mangka nyeret dirina nya sumputkeun-kaluar jeung waited nepi ka isuk nyieun alus ngewa-Na. Abdullah ngagabung para sahabatna di luar bénténg nujeung waited bari nepi ka maranehna ngadéngé cingcin Engko kaluar ti bénténg nu Shalom, putra Abi Huqaiq sacara ieu memang paéh.
Sanggeus maranéhanana mulang ka Madinah maranéhanana indit lempeng ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun nginpokeun manéhna tina prestasi maranéhanana. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) nempo leg pegat Abdullah sacara manéhna nunda leungeun ka sakuliah eta jeung supplicated whereupon ieu healed langsung.
$ BAB 95 THE KORAYSH dagang
Dina Jumada Al-Ula 6H warta nepi Madinah nu hiji Koraysh dagang richly sarat ieu homeward kabeungkeut ti Syria. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar tina warta manéhna ditempatkeun Zayd, putra Haritha di paréntah tina kavaleri hiji ratus tujuh puluh tur dikirim eta sanggeus.
Ekspedisi ieu suksés jeung sambarangan Koraysh nyita, kaasup pérak nu belonged ka Safwan. Aya éta ogé captives, tapi sababaraha junun kabur antarana saha ieu Al-Sakumaha, putra-di-hukum Nabi nu (salla Allahu alihi wa sallam).
Teu lila sanggeus patepungan teh, Al-Salaku nu leungiteun sadayana, dijieun jalan ka Madinah mana, pamajikan estranged-Na, Lady Zaynab cicing jeung putri maranéhanana Umama. Al-Salaku waited nepi ka sadaya masih di Kota Tasikmalaya jeung dina panutup peuting dijieun jalan ka imah Lady Zaynab urang.
Lady Zaynab ieu memang reuwas ningali manéhna sanggeus saperti lila jeung ngondang manéhna kana imah nya. A bari sanggeus, Bilal jengkar pikeun nélépon percaya ka solat jeung saterusna Lady Zaynab kenca Al-Salaku jeung Umama di imah whilst manéhna indit ka solat. Sanggeus Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi Maha Agung Allah,maranéhanana ieu pause ringkes jeung Lady Zaynab ngumumkeun pikeun sadaya ngadangu, "O urang mah, geus dibikeun panangtayungan ka Al-Sakumaha, putra Rabiulawal urang." Saterusna manéhna ngagabung jamaah dina solat.
THE Perlindungan WEAKEST nyaéta beungkeutan
Dina kacindekan tina solat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditanya jamaah, "Naha anjeun ngadangu naon mah kadéngé? Ku Anjeunna di nu leungeun nyaeta jiwa mah, kuring terang nanaon ieu nepi ka ayeuna. Nu perlindungan komo weakest Muslim ieu mengikat kana sakumna umat Islam nu sejenna. " Saterusna Nabi (salla Allahualihi wa sallam) indit ka putri-Na sangkan nya pikeun ngubaran salaki estranged nya honorably tapi teu ngidinan manéhna hak salaki, sabab manéhna henteu acan, dina rupa, percaya a.
THE Karakter menak hiji salaki Lady ZAYNAB nu
Lady Zaynab ka bapana nu Al-Sakumaha, anu salah sahiji lalaki nu paling dipercaya Mekah, ngalaman Isro ka Suriah atas nama sababaraha Koraysh dagang maranehna jeung ieu deeply troubled alatan manéhna leungiteun eta sadayana. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditilik maranéhanana anu geus nyita trusts-Na nyebutkeun,"Manusa ieu patali ka urang, jeung harta dipercayakeun-Na geus datang ka anjeun. Lamun anjeun hoyong balik ka manéhna nu bakal sila kuring, tapi mun anjeun milih teu, mangka bounty nu Allah geus dibikeun anjeun jeung anjeun kudu hak leuwih alus kitu. " Taya nu Sahabat milih tetep sambarangan jeung sagalanaieu dibikeun deui ka manéhna, kaasup heubeul cai-skins, sababaraha botol kulit leutik jeung sababaraha potongan kai.
A Standar TO EMULATE
Ayeuna nu sagalana geus balik salah sahiji Sahabat ditanya manéhna, "Naha teu asup Islam jeung ngajaga hal ieu pikeun diri;! Maranéhanana mangrupakeun hak milik idolaters" Tapi Al-Salaku ngawaler, "Lamun kuring teu hal saperti hiji mangka lawang kana Islam teu bakal alus sarta mah tangtu geus betrayed kapercayaan mah."
Teu lila afterward, Al-Salaku nyandak ninggalkeun ti kulawargana tur nyetel off ka Mekah. Kana ngahontal Mekah, Al-Salaku wasted waktu teu jeung sebaran kapercayaan-Na whilst nanyakeun everyone lamun dianggap maranéhanana geus ditarima iuran maranéhanana. Dulur ieu di kasapukan nu sagalana ieu dina pilihan whereupon manéhna balik ka Madinahakur Islam sarta reunited sakali leuwih jeung pamajikanana jeung putri.
$ BAB 96 bangsa MUSTALIK
Gunana pikeun ngomong, razia suksés ngalawan dagang Syrian ieu Thorn di sisi Koraysh. Sawatara waktu saméméhna, nu Koraysh geus Sekutu sorangan jeung bangsa Mustalik, cabang ti basa Khuzah nu wewengkon iklas sapanjang basisir Laut Beureum. Nu Koraysh ayeuna ditilik nu Mustalik urgingeta pikeun nyerang Madinah kalawan harepan nu suku kindred maranéhanana bakal ngarojong maranéhna. Tapi, Koraysh geus teu sadar yen kaom séjénna condong leuwih ka muslim ti maranehna ka arah sorangan jeung ieu teu lila nepi ka warta nepi Madinah tina serangan dimaksud.
Nu Mustalik éta unaware tina kanyataan yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terang nanaon tina rencana maranéhanana ngarah nyempetkeun maranéhanana saméméh komo dimimitian nyiapkeun diri pikeun patepungan teh. Samentara éta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mutuskeun teu ngadagoan ka anu mimiti nyieundipindahkeun ku anjeun sarta maréntahkeun gaya pikeun Maret nepi ka wewengkon Mustalik. Nu patepungan forthcoming ieu teu disangka jadi bahaya pisan jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diidinan Ladies Ayesha jeung Ummu Salamah ka marengan manéhna. Dalapan poé saterusna manéhna nepi ka di wewengkon Mustalik jeung, nu teu dipikanyaho kaMustalik, struck camp deukeut liang watering.
Unsur kejutan ieu kaunggulan gede jeung ieu teu lila nepi ka maranehna éta bisa sabudeureun tempat padumukan Mustalik. Sababaraha Galau Mustalik ngangkat leungeun jeung perang, sapuluh ditelasan kitu, aya saeutik pisan lalawanan, sarta ngan hiji Muslim ieu syahid. Nu spoils perang éta considerable,ngan dina dua ratus kulawarga dicandak captive, jeung herds badag dua rebu onta jeung lima rebu domba jeung embé anu nyita.
Di antarana maranéhanana anu geus ridden kaluar jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) éta munafik. Tembok teu gering-disposed ngagabung manéhna dina akun tina brevity tina Maret jeung harepan tina ganjaran keur usaha minimal maranéhanana. Tapi, maranéhanana resented kanyataan yén maranéhanana bakal wajib pikeun ngabagikeunnu spoils jeung impoverished Muhajirin anu sipatna dianggap intruders, sarta éta tina pamadegan nu sagala spoils kudu milik kaom of Aws jeung Khazraj.
Dua poé sanggeus patepungan teh, hiji sengketa ngaliwatan kapamilikan ember bitu antara dua séké basisir, hiji ti Ghifar jeung sejenna tina Juhaynah. Omar geus hired layanan nu tribesman ti Ghifar nu wrongfully diteundeun ngaku ka LIPI jeung struck boga, tapi, manéhna ambekankaluar ka Muhajirin kanggo bantuan nu whilst nu tribesman Juhaynah disebut kana sekutu lila-nya waktu ti Khazraj ngarojong anjeunna. Boh Ansar jeung Muhajirin datang ngajalankeun, pedang anu dicokot sarta kungsi teu geus pikeun campur tangan gancang Sahabat deukeut Nabawi, perkara nu bisa jadi geus meunang kaluarleungeun.
Dina bagian nu lian dina camp teh, Abdullah, putra Ubayy Kang, nu munafik nu persistently usaha ngabalukarkeun dissension antara Muslim linggih jeung sababaraha babaturan deukeut diangkat jadi gangguan nu aya deui sarta nanya salah sahijina aing jeung sia manggihan ngeunaan hal éta. Pendamping-Na balik jeung ka manéhna nu gangguan nugeus digagas ku manusa Omar sarta ieu ditambahkeun salajengna jadi hina Abdullah urang. Abdullah, ieu hiji manusa reueus jeung karasa yén kakawasaan uran kudu geus fallen kana leungeun sarta resented ayana Nabawi di antara maranehna.
Teu lila saméméh, anjeunna tos ditempo sekutu Yahudi-Na, nu betrayed Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) salila patepungan pangnembena di bagean lombang, Ngahukum jeung ayeuna kajadian ieu geus lumangsung. Manéhna nampik tumut kana akun eta kajadian geus netep anu cukup jeung disregarded kanyataan ngadegkeunyen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi bakal ngahibur hal nu teu adil, euweuh urusan naha complainants éta Muslim atawa henteu. Sanggeus sanggeus listened ka pendamping-Na manéhna jadi enraged jeung ngadesek, "méakkeun euweuh dina maranéhanana anu turutan Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka maranehnageus dispersed! "Tuluy exclaimed," Lamun urang mulang ka Kota, nu kuat bakal ngaluarkeun leuwih dihina! "
Zayd, putra Arkam sacara, a nonoman Khazraj, overheard Abdullah jeung nyebut demi boh pamanna atawa Omar nu ngalaporkeun perkawis ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Displeasure Nabawi ieu jelas kana beungeutna sarta manéhna disebut pikeun Zayd malikan deui naon anu manéhna ngadéngé. Saterusna manéhna dikirim pikeun Abdullah jeungsahabatna tapi nolak ngeunaan miboga ceuk éta jeung swore sumpah yen maranehna geus henteu dipigawé kitu. Zayd ieu stricken jeung marabahaya, siga nu manéhna geus kungsi dirasakeun saméméhna, jadi manéhna hated jadi pikiran yen anjeunna bisa ngabohong ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), jadi lamun manéhna balik ka imah manéhna dipasrahkeun dirinaka imahna.
Geura-giru sanggeus maranéhanana mulang ka Madinah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) narima Wahyu anyar exonerating Zayd:
Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih
"Lamun munafik datang ka anjeun maranéhanana nyebutkeun:
'Kami tega saksi, yen Anjeun teh utusan Allah'.
Allah weruh yén anjeun (Rosul SAW) nu memang Rasul,
jeung Allah ngasuh saksi anu munafik anu sabenerna liars!
Maranéhanana geus nyokot Sumpah maranéhanana salaku panutup sarta diwatesan batur ti Path Allah.
Jahat anu naon maranéhanana dipigawé. Éta sabab dipercaya, mangka disbelieved,
sabab ieu cap hiji geus diatur kana hate maranéhanana
jadi maranehna teu bisa ngartos.
Lamun anjeun nempo eta awakna sila anjeun,
tapi basa aranjeunna ngomong jeung nu ngadangukeun sayings maranéhanana sipatna kawas kayu propped-up.
Unggal gembar (maranéhanana ngadéngé) maranéhanana nyokot ka bisa ngalawan ka maranehna.
Maranehna musuh - jadi waspada eta. Allah maéhan maranehna!
Kumaha perverse maranehna! Nu keur ceuk maranehna,
'Hayu, utusan Allah bakal ménta hampura pikeun maraneh,'
maranéhanana ngahurungkeun huluna maranéhanana di sombong jeung anjeun ningali eta dileungitkeun.
Hal nu sarua keur maranehna yen Anjeun ménta panghampura maranéhanana
atawa anjeun teu ménta panghampura maranéhanana,
Allah moal ngahampura maranehna.
Allah teu pituduh evildoers.
Eta nyaeta maranehna nu ngomong, 'méakkeun euweuh dina maranéhanana anu nuturkeun
Rasul Allah nepi ka maranehna bubarkeun. '
Tapi ka Allah milik nu treasuries langit jeung bumi,
tapi munafik teu ngartos.
Maranéhanana ngomong, 'Lamun urang mulang ka Kota, nu kuat bakal ngaluarkeun dihina.'
Tapi bisa jadi éta milik Allah, jeung Rasul jeung mu'min,
tapi munafik teu nyaho.
Mu'min, teu ngantep boh possessions Anjeun
atawa barudak Anjeun mindahkeun anjeun ti zikir Allah.
Jalma anu teu nu bakal jadi losers.
Jadi méakkeun éta jeung nu Urang geus disadiakeun Anjeun
saméméh maot asalna kana naon anjeun jeung anjeunna tuluy nyebutkeun:
'O Gusti mah, lamun ngan Geus tangtu defer kuring istilah deukeut,
kitu mah bisa méré di zakat jeung dipimilik ku alus-doers. '
Tapi Allah moal defer jiwa nu mana wae nu lamun istilah anak asalna.
Allah anu Sadar tina naon eusina. "
Koran Bab 63
Whereupon Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) recited ka Zayd sarta ngandika, "O Zayd, Allah geus dikonfirmasi pernyataan anjeun!" Jeung Zayd jadi nu paling bahagia sakabéh Muslim.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut pikeun Abdullah jeung para sahabatna ambéh maranéhanana bisa ménta Allah ampun, tapi dina kaadigungan maranéhanana ditolak na tos diaktipkeun jauh.
$ BAB 97 THE kongkorong OF Lady Ayesha
Dina Panonpoé Tilelep, sababaraha poé sanggeus patepungan tina Mustalik, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut pikeun lalaki pikeun halt pikeun nawarkeun solat magrib. Onta Lady Ayesha sacara dijieun pikeun kneel jeung salaku manéhna dismounted nu clasp ngaruksak tina kongkorong adina nya Asma anu saum nya datang undone jeung kongkorong numurag off. Manéhna teu mere nyaho ieu leungit pikeun sometime tapi lamun manéhna teu manéhna jadi sedih pisan.
Panonpoé geus diatur jeung ieu teu mungkin keur manggihan eta sanajan manéhna usaha pisan teuas. Eta geus aya niat Nabawi teu cicing lila di halt minangka aya no cai pikeun mil kira-kira jeung aya cai saeutik pisan ditinggalkeun di maranéhanana cai-skins, tapi nyaho kumaha kesel Lady Ayesha ieu manéhna méré ordonu bakal tetep aya peuting éta.
News tina leungitna kongkorong Lady Ayesha sacara medar di antarana para sahabat jeung dina akun tina kakurangan cai aya loba patalina jeung masalah ngeunaan kamampuan maranéhna pikeun nawarkeun solat subuh isuk di handap ieu. Maranéhanana wondered lamun maranehna bakal mibanda reureuh nyebutkeun solat sabab bakal diperlukeun for everyoneka renew wudhu maranéhanana. Sababaraha tina Sahabat Teluh ka Abu Bakar ngeunaan putri sarta manéhna indit ka dirina jeung spoke harshly ka dirina dina akun tina predicament maranéhanana ayeuna kapanggih dina diri. Peuting Eta, Allah dina Mercy-Na dikirim hiji Wahyu anyar nu spoke hiji cara séjén di nu hiji bisa jadinyieun wudhu lamun cai ieu sadia:
"Lamun keur gering atawa dina lalampahan, atawa lamun nu mana wae nu anjeun asalna ti toilet
atawa anjeun geus keuna kana (geus sapatemon jeung) awewe, sarta anjeun teu bisa manggihan cai,
jadi toél lebu murni jeung ngusap rupa jeung leungeun Anjeun.
Allah nyaeta Pardoner, nu Forgiver. "
Koran 4:43
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) recited ayat anyar pengikut sarta nunjukkeun kumaha nyieun jenis garing tina wudhu, tayamun, jeung murni, lebu unpolluted pihak Muslim rejoiced di teu ngabogaan reureuh solat Subuh.
Ieu daybreak, solat geus ditawarkeun jeung aya masih no tanda kongkorong teh. Ieu waktu dipindahkeun ku anjeun sarta salaku onta Lady Ayesha sacara bangun, aya, jeung bohong underneath eta iklas kongkorong teh.
Sanggeus sanggeus kadéngé Wahyu ieu, Usayd indit ka Abu Bakar sangkan percaya yén ieu teu kahiji kalina berkah anu ditarima dina akun kulawargana.
RasTHE
Sabab journeyed deui ka Madinah Muslim datang di sakuliah hiji lebak nu ieu mutuskeun pikeun camp jeung dua anjir Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nya éta erected sababaraha jarak jauh ti batur.
Lady Ayesha, saha ieu ngora sarta pinuh tanaga, ngondang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ras ka jeung nya salaku anjeunna ngalaman dipigawé di Mekah samemeh hijrah, sarta ngarah raced ku karana. Waktu ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) meunang balap whereupon cenah, "Ieu for nu lain jadibalapan, hiji dimana anjeun basa eta juara. "Engké, Lady Ayesha ngécéskeun yén hiji poé, nalika manéhna saeutik, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) indit ka nganjang bapana jeung nempo manéhna geus hal di leungeun nya. Manéhna ditanya nya pikeun mawa eta ka manehna, tapi dina playfulness nya manéhna bakal teu sarta kungsi ngaji diriti manehna whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyamar pikeun ngajalankeun sanggeus nya, tapi ari nya meunangkeun jauh.
THE Tahap pamungkas perjalanan THE
Madinah ieu tapi sababaraha eureun jauh lamun Urutan ka halt ieu dibikeun. Sakali deui, salila periode sesa maranéhanana, nu clasp tina kongkorong Lady Ayesha sacara datang undone jeung slipped ti nya tanpa aya bewara.
Waktu kungsi datang ka neruskeun Maret, tapi ngan saméméh manéhna dipasang howdah nya manéhna ngarasa kudu ngangkat télépon alam jeung slipped jauh jauh ti tetempoan dulur urang. Lamun manéhna balik, Lady Ummu Salamah jeung sorangan seated di jero diri howdahs individu maranéhanana jeung Drew nu curtains kira-kira etasabab waited maranehna ka diangkat nepi asup pikeun balik ti onta maranéhanana. Pikeun alarem gede nya, sakumaha Lady Ayesha ieu nyieun sorangan teu nyaman manéhna nyadar kongkorong kungsi slipped kitu deui nu sanesna jeung saterusna manéhna kenca howdah nya aing jeung sia kasampak for eta. Dulur ieu riweuh jeung urusan sorangan jeung taya sahijieun noticed nyaninggalkeun howdah teh. Whilst manéhna searched pikeun kongkorong nu howdahs anu dipasang onto nu onta, sarta dina akun tina physique ramping nya teu aya anu sadar yén manéhna teu jero, sarta Urutan nepi ka Maret ieu dibikeun.
Lady Ayesha kapanggih kongkorong tapi lamun manéhna balik everyone nu ditinggalkeun. Manéhna teu nyaho naon nu kudu pikeun pangalusna jadi manéhna mikir lamun manéhna tetep mana howdah nya geus, tuluy, sooner atawa saterusna, batur bakal yakin ka perhatikeun manéhna teu sareng maranehna jeung nyadar yén manéhna geus ditinggalkeun balik di anu pamungkashalt, jeung sabagé manéhna waited manéhna ieu nungkulan ku tiredness jeung murag disada sare.
Safwan, putra Muattal sacara ieu dipikawanoh pikeun uprightness jeung kajujuran-Na, jeung geus ditunjuk ka jalan satapak balik tentara nu aya dina garis kasampak kaluar keur unggal anceman mungkin ti pungkur jeung pikeun meunangkeun nu mana wae nu item nu mungkin geus boh geus ditinggalkeun balik atawa putus salaku tentara nyerbu ka payun.
Jam diliwatan ku tur salaku Safwan Drew deukeut ka camp pamungkas manéhna noticed tokoh sare di pasir jeung mutuskeun pikeun nalungtik. Lamun manéhna nepi ka tempat manéhna dismounted ti onta sarta indit leuwih ti ka sleeper teh.
Pas Safwan direalisasikeun saha jalma keur sare ieu manéhna exclaimed, "Mémang urang pikeun Allah, sarta Anjeunna we balik. Ieu téh mangrupa istri nu Rasul Allah, (salla Allahu alihi wa sallam)!" Manéhna anu geus bisa ngakuan nu jalmi saré ieu salaku anjeunna ngalaman ditempo nya jeung istri Nabi (sallaAllahu alihi wa sallam) saméméh maranéhanana wajib maké jilbab. Nepi ka momen nu Lady Ayesha geus tetep saré, tapi sanggeus pamariksaan sora-Na manéhna woke up. Biasana ieu bungangang nempo manéhna jeung Safwan ditawarkeun nya onta sarta walked dina suku manéhna dipingpin onta dina ka halt saterusna.
Dina halt saterusna, nu howdahs geus diangkat ti onta tur nyetel turun kana pasir. Lamun Lady Ayesha teu kaluar ti howdah nya eta ieu disangka manéhna kudu fallen saré, jeung teu aya anu mikir deui ngeunaan hal éta. Ieu ampir waktu pikeun ngahanca Maret, lamun ka astonishment dulur urang Safwan asupcamp nu ngarah Lady Ayesha tunggang dina onta-Na.
Sanes kang Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) atawa para sahabat mikir deui ngeunaan kajadian, maranéhanana éta gumbira manéhna aman jeung sora, tapi tongues tina munafik diwanohkeun ku Abdullah, putra Ubayy Kang, putra Salul nu anu sok néangan cara ka ngarugikeun kulawarga suci, mitembeyan concoctngampar slanderous ngeunaan Lady Ayesha jeung Safwan.
Hiji bisa ngelingan aya ogé sempet geus kasempetan sejen lamun nona Muslim kuat ngora sarta éndah, anu di antara nu kahiji akur Islam, pakakas kaluar sorangan ka Madinah ka ngumpulkeun deui salakina ti saha manéhna geus dipisahkeun ku kafir. Salaku manéhna journeyed sorangan ngaliwatan gurun Othman nempo dirina,saterusna akun bahan perhatian sarta miara nona manéhna dikawal nya ka Madinah.
Nona nu taya lian ti Ummu Salamah nu nona nu, dina mangsa salajengna sanggeus pupusna salakina, ieu jadi pamajikan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Eta ayakeun nyerang ka pamingpin munafik Abdullah, putra Ubayy sarta para sahabatna, ka ngarampog Ummu Salamah tina reputasi nyasabab manéhna ngan hiji wanoja biasa. Tapi, lamun datang ka Lady Ayesha keur dikawal ku Safwan anu dipercanten kawas Othman jeung geus ditunjuk ka jalan satapak balik tentara nu aya dina garis kasampak kaluar keur unggal bahaya mungkin atawa nyokotna nu mana wae nu item nu bisa geus ditinggalkeun balik atawa turun, nu munafiknyita kana kasempetan defame nu Kulawarga Suci jeung ngampar galak maranéhanana.
Lady Ayesha geus pangaweruh Islam leuwih gede ti Lady Ummu Salama utamana dina fiqih jeung tina Wahyu teh. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nikah nya lamun manéhna ngora jeung disusun jeung dipercanten nya teu ngan pikeun ngirimkeun Islam tapi oge ka empower awewe jeung pangaweruh jeung moral nuogé bakal ngaktifkeun awewe maot dina tradisi jeung judgments di kali kesempitan.
Di antara mangpaat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nikah nya dina umur ngora ieu manéhna, kalawan pangaweruh langsung manéhna meunang ti Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu sanggup aman guarding bangsa di kali kesempitan sanggeus lulus-Na. Times of kesempitan sapertimaranéhanana nalika munafik ditelasan Khalifah Omar, Khalifah Othman, Khalifah Ali, Imam Husain jeung diracun Imam Hasan. Nu munafik éta ogé tanggung jawab killing loba para sahabat foremost jeung iwal hiji kabéh turunan jalu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), ogé loba diajarlalaki, tapi maranehna teu maehan awewe, saprak aksi saperti ieu unacceptable. Saperti ieu extent tina atrocities nu ibn Abbas ditutup panto imah sarta kakonci dirina jauh ti masarakat.
Lady Ayesha cicing salila genep puluh taun sanggeus lulus Nabi, (salla Allahu alihi ieu sallam), sarta bakal ngomong kabuka sepanjang waktos salaku manéhna terus ka sasak tradisi suratna ka kaperluan kiwari hirup sapopoé. Manéhna kungsi sakali takwa nu munafik.
Nu onslaught karak nya ieu reborn 900 taun ka tukang ku warga Safawi Persia Kakaisaran nu innovated nu teologi Syiah. Onslaught nu persists ayeuna sabab narration tina Lady Ayesha nyaéta bukti doktrin flawed maranéhanana.
Ghumari sacara Hadits Data Gudang nunjukeun yen 14.000 ngulang sayings Prophetic (hadits) kabéjakeun ku Lady Ayesha jeung kilir kacatet dina 385 depositories pamancar.
$ BAB 98 THE galak bohong
Geura-giru sanggeus maranéhanana mulang, Lady Ayesha dicandak gering jeung mangsa waktu éta ngampar slanderous nu kungsi pikeun paling bagian contrived jeung digagas ku Abdullah, putra Ubayy sarta munafik séjén mimiti ngiderkeun sapanjang Kota. Mayoritas muslim nampik pikeun nampa atawa komo ngadangukeun kana éta hal,kitu, aya sababaraha kaasup dulur misan Lady Ayesha sorangan, Mistah, nu dipercaya jeung mantuan nyebarkeun gosip teh.
Najan kanyataan boga dulur di Madinah terang ngeunaan rumor, Lady Ayesha tetep lengkep unaware, sarta lamun geringna nya jadi goréng silih musuhan manéhna dipénta idin Nabawi pikeun mulang ka indungna jadi manéhna bisa jadi kasampak sanggeus nya jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk.
Dua puluh poé sanggeus manéhna ngalaman Isro cicing jeung indung nya, nu gering nya abated. Hiji peuting, teu lila saterusna, saperti manéhna leumpang jeung si bibi paternal nya, basa Mistah Kang, suku si bibi nya sacara jadi entangled di gown nya jeung disababkeun nya ka titajong, whereupon manéhna kaget Lady Ayesha jeung exclamation nya, "SepMistah titajong! "Lady Ayesha exclaimed," Allah! Hartina teu aya hal nu sae pikeun nyebutkeun ngeunaan Muhajirin nu perang di Badar! "Tuluy eta dawned kana si bibi nya nu Lady Ayesha terang nanaon tina rumor jeung ditanya," Dupi anjeun teu kadéngé naon keur ceuk? "Lady Ayesha ieu puzzled jeung jawab manéhna teu boga pamanggihieu anu mana manéhna disebut, whereupon si bibi nya ngéléhkeun warta tina galak perenahna nu munafik jeung putra nya anu nyebarkeun ngeunaan nya.
Lady Ayesha teu bisa percaya Ceuli nya jeung exclaimed, "Bisa ieu jadi!" jeung kalawan jero kaduhung si bibi nya swore ku Allah yén ieu. Lady Ayesha burst kana lawon sarta malik deui imah sobbing jadi loba anu saterusna dina manéhna ceuk manéhna takwa ati nya bakal dibeulah. Lamun manéhna nepi ka imah manéhna indit lempeng ka dirinaibu nyebutkeun, "Sep Allah ngahampura anjeun, omongan batur, tacan Anjeun nu teu ngabejaan kuring nanaon eta!" Indungna teu pangalusna nya ka kanyamanan nya tapi teu nganggur alleviate duka gede jeung menyakiti manéhna dirasakeun minangka manéhna iklas ngahudangkeun sakabeh peuting sobbing ngora, jantung polos nya kaluar.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) terang Lady Ayesha jadi polos tina biaya tapi geus ngadagoan Wahyu ka dikirim ka handap nu bakal exonerate nya saméméh dulur. Samentara éta manéhna ditilik istri sarta dipénta pamadegan maranéhna dirina ku kituna ka confound nu whisperings tina Iblis.Tanpa iwal sadaya muji Lady Ayesha nyebutkeun yén maranéhanana ngan terang hal alus ngeunaan nya.
Nu isuk di handap ieu nalika Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu di Masjid manéhna naek mimbar, muji Allah lajeng ngadawuh, "O urang, naon anu anjeun nyebutkeun tina lalaki anu neangan ka menyakiti kuring jeung hal ka kulawarga mah ku nyebarkeun untruths ngeunaan eta? Demi Allah, kuring nyaho nanaon tapi alus ngeunaan rumah tangga mah,jeung sia tapi alus ngeunaan manusa maranéhanana nyebut anu geus kungsi asup hiji imah milik urang iwal ti nu ieu jeung manéhna. "Minangka geura-giru salaku kecap nu ditinggalkeun sungut Nabawi, Usayd ucul nepi sarta ngandika," O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), lamun maranehna ti Aws, urang bakal nungkulan maranéhna; tapilamun maranehna ti baraya Khazraj urang mangka parentah urang -! maranéhanana kudu ditelasan "antarana palaku kapala lian ti Mistah, jeung Abdullah, putra Ubayy sacara, nya éta Hamnah, jeung Hasan, putra Thabit sacara ti Khazraj Lamun Sa'ad, kadéngé. kecap Usayd sacara manéhna exclaimed, "Anjeun moal maehan eta, sareng teu bisa anjeun. Manehteu bakal diucapkeun saperti kieu lamun maranehna geus urang Anjeun! A argumentasi dipanaskeun aya deui salaku Usayd ngadawuh, "Kami bakal maehan maranehna, sarta anjeun munafik pikeun nyokot sisi maranéhanana! Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diintervensi jeung quieted eta ka handap sarta maranéhanana ninggalkeun Masjid di tentrem.

Hiji jalma oge intentioned mikir Lady Ayesha bakal comforted lamun manéhna diajar tina kecap nanaon nya ko-istri anu ceuk ngeunaan nya lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquired ngeunaan nya. Tapi, lamun manéhna ngadéngé naon anu geus ditanya eta disababkeun marabahaya nya leuwih gede salaku manéhna mimiti heran nahamanéhna sempet ditanya eta alatan manéhna distrusted nya. Sempet manéhna ogé geus ka ngeunaan kajadian di Masjid manéhna bakal kabiruyungan disebutkeun tapi manéhna tetep unaware.
Lady Ayesha wept mayeng salila dua poé jeung peuting salila waktu salah sahiji Ladies ti Ansar datang ka nganjang nya manehna teuing diuk jeung wept jeung nya. A bari saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) datang ka nganjang nya jeung diuk turun jeung Yesus, "Kaula tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwalAllah, "mangka terangna kaayaan ka dirina nyebutkeun compassionately," O Ayesha mah, geus kadéngé éta jeung hal saperti hiji ngeunaan anjeun. Allah pasti bakal dibewarakeun di innocence tina polos. Kudu eta jadi Anjeun tos rengse hiji hal anu salah, mangka tobat ka Allah, pikeun Allah nyaeta panarima tobat. "Lamun Lady Ayesha kadéngé kecap manéhna dieureunkeun nangis sarta nanya bapana ngomong atas nama nya, tapi cenah, "Kuring henteu weruh kumaha ngawalon." Manéhna nanya ka indungna ka lakonan hal nu sarua, tapi kawas salakina manéhna teu nyaho kumaha diwalon. Lady Ayesha, nu masih pisan distressed, jawab jeung pangalusnangawalon ngalawan slanderers jeung dikutip kecap Nabi Yakub geus uttered lamun baraya Joseph sacara ngaku ajag hiji geus devoured manéhna:
"... 'Tapi datang kasabaran amis!
Bantuan Allah sok aya ka neangan
ngalawan nu nu (sababaraha) nu ngagambarkeun. '"
Koran 12:18
mangka manéhna indit jeung neundeun turun kana dipan nya, hoping kabéh sedengkeun anu Allah bakal netelakeun zat teh. Saperti ieu humility nya manéhna teu nyangka atawa ngahibur hasil diajar anu manéhna bisa jadi pantes hiji Wahyu keur dikirim ka handap pikeun ngumumkeun innocence nya, tapi manéhna ngaharepkeun yén Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) bakal ningali hiji visi nu bakal exonerate nya.
Teu lila sanggeus Lady Ayesha geus neundeun turun Allah dikirim Jibril jeung Wahyu tina exoneration ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) whereupon manéhna disebut nya jeung kabagjaan gede, "O Ayesha, muji ka Allah, pikeun Anjeunna geus ngumumkeun innocence Anjeun."
"... Maranéhanana anu datang sareng fitnah éta jumlah anjeun.
Ulah hal eta jahat keur anjeun, rada geus alus pikeun anjeun.
Unggal jalma di antarana kudu boga dosa nu manéhna geus earned muatan manéhna.
Sedengkeun pikeun manéhna anu nyokot kana dirina bagian leuwih gede aya hukuman mightier. "
Koran 24:11
Wahyu Nu spoke teu ngan tina innocence Lady Ayesha, tapi siksa maranéhanana anu fitnah awewe polos.
Ayat Allah dikirim ka handap ngeunaan siksa slanderers berbunyi:
"Maranéhanana anu nuduh awewe chaste jeung teu bisa ngahasilkeun opat saksi,
Anjeun kudu lash poto eta sareng dalapan puluh sesah.
Jeung kungsi narima kasaksian, contona maranehna evildoers,
iwal ti maranéhanana di antara maranehna anu afterwards tobat jeung mend cara maranéhanana.
Allah téh Forgiving, Maha Asih. "
Koran 24: 4-5
Jeung saterusna dina patuh kana Firman Allah, maranéhanana anu ngaku nyokot bagian dina fitnah éta dihukum. Sedengkeun pikeun anak Abdullah Ubayy sarta nu munafik séjén, maranehna teu ngaku bagian maranéhanana, jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kenca eta sorangan committing selingkuhan maranéhna pikeun Allah.
Saméméh slandering, éta geus jadi adat Abu Bakar méré keponakan-Na, Mistah, nu miskin, hiji sangu. Ayeuna nu mischief Mistah sacara geus wangsit manéhna swore ku Allah kungsi méré manéhna nanaon deui dina akun tina ngarugikeun Mistah geus disababkeun. Tapi, nu teu dipikanyaho ka Abu Bakar dina waktu éta, Allah geusdikirim ka handap ayat sejen anu instructs:
"Ulah ingkeun maranéhanana anjeun nu mibanda bounty jeung nyatu
sumpah teu méré kinsmen jeung nu miskin
saha jalma anu emigrate di Jalan Allah.
Anggap eta hampura jeung ngahampura.
Teu yearn nu Allah forgives Anjeun?
Jeung Allah nyaeta Forgiver, Nu Maha Asih. "
Koran 24:22
Lamun ayat ieu recited ka Abu Bakar manéhna exclaimed, "Mémang mah yearn nu Allah forgives kuring," jeung indit ka Mistah méré manéhna nyebutkeun sangu-Na, "Kuring sumpah mah bakal kungsi deui withhold eta ti manehna!"
$ BAB 99 THE MUSTALIK SPOILS perang
Sanggeus maranéhanana mulang ka Madinah nu spoils perang anu sebaran sacara rata di antarana maranéhanana anu geus dicokot bagian dina kampanye. Di antara maranéhanana dicokot captive ieu Juwairiyah, putri Harith, kapala tina Mustalik. Juwairiyah geus dibikeun ka hiji Ansar nu megatkeun pikeun ménta hiji Mekah luhur pikeun siaran nya dina akuntina rank bapana urang.
Juwairiyah ieu troubled ku harga jadi manéhna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), anu tinggal di kamar Lady Ayesha poé éta, nyuhunkeun manéhna dihalangan atas nama nya.
Samentara éta, bapana Juwairiyah sacara diajar tina posisi putri-Na sarta diatur off jeung putra-Na ka Madinah kalawan herd denda onta ka Mekah nya. Tapi, waktu anjeunna nepi ka di lebak tina Atik sunda nya ku dua onta pisan rupa ditanya manéhna tetep jeung teu nawarkeun eta salaku bagian ti Mekah, ku kitunamanéhna hid sareng hajat tina dimeunangkeun sanggeus sanggeus aman release putri-Na urang.
Lamun Harith nepi Madinah anjeunna indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ditawiskeun teh onta, tapi loba astonishment sarta nu of putra-Na, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) inquired, "Di mana aya nu onta séjén? " Saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) proceeded kangabejaan ka Harith tempat nu pasti mana maranéhanana disumputkeun di lebak tina Atik. Harith jeung putra-Na anu lengkep nungkulan, pikeun no hiji iwal tilu terang naon anu maranéhanana dipigawé atawa can mana maranéhanana geus ghaib nu onta. Harith jeung putra-Na exclaimed, "Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Alloh, jeungMuhammad utusan Allah! "Dua onta nya fetched jeung dibikeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Juwairiyah ieu balik ka bapana, sarta kawas bapana, manéhna teuing nganut Islam.
Dasi Tribal geus strengthened enormously ngaliwatan beungkeutan pertikahan Nabawi jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diusulkeun nikah ka Juwairiyah. Juwairiyah ditarima jeung di Shaban 6H maranéhanana éta nikah jeung hiji kamar ieu ditambahkeun ka maranéhanana dirina ko-istri.
Lamun Ansar jeung Muhajirin diajar Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu bade nyandak Lady Juwairiyah jadi pamajikanana maranéhanana dileupaskeun kabéh captives unransomed, tina saha aya kurang leuwih saratus kulawarga, jeung Lady Ayesha ieu kadéngé ka nyebutkeun tina Lady Juwairiyah, "Kuring nyaho teu awéwé,nu jadi berkah leuwih gede ka suku nya ti dirina. "
THE Pupusna Abdullah UBAYD, Putra JAHSH
A bulan atawa jadi saméméh Ramadan, warta nepi Madinah nu Abdullah Ubayd putra Jahsh geus maot. Saméméh ngarobah Abdullah sacara manéhna geus Kristen tapi lamun manéhna jeung pamajikanana Ummu Habibah, putri Abu Sufyan sacara asup Islam, maranéhanana geus di antara maranéhanana anu hijrah ka Abyssinia kabur kasusah.Tapi, salaki Ummu Habibah sacara ieu kungsi nempo Mekah deui jeung ngaluluskeun jauh di Abyssinia ..
$ BAB 100 THE PRELUDE TO bubuka Mekah
"Kahiji House kungsi jadi diwangun pikeun jalma ieu di Bakkah (Mekah)
Maha Agung jeung hidayah pikeun alam.
Di jerona aya tanda jelas; stasion mana Abraham pinunjul.
Saha asup kana eta mugi Gusti salamet.
Ziarah ka Déwan nyaéta kawajiban pikeun Allah
Keur sakabeh anu bisa nyieun perjalanan.
Jeung whosoever disbelieves,
Allah téh Beunghar, bebas tina sakabéh alam. "
Koran 3: 96-97
Hal ieu pamikiran anu ieu di 6H sanggeus bulan barakah Ramadan geus datang jeung Isro yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kadatangan di mana manéhna nempo dirina jeung shaven sirah-Na jeung konci dina leungeun nuliskeun Ka'bah. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) ka Sahabat nya kuvisi elation gede sumebar di antarana mayoritas lamun anjeunna ngumumkeun karsa pikeun mingpin éta kontak dina ibadah haji ka Haram House. Tapi, aya sababaraha munafik nu mutuskeun teu bakal balik jeung anakna dina akun tina fakta nu aya bakal teu spoils perang pikeun mawa imah.
Eta geus sababaraha taun saprak bakal-jadi jamaah haji anu geus bisa nganjang DPR Allah. Hate maranéhanana yearned pikeun nawarkeun solat maranéhanana di Ka'bah sakali beuki jadi olahan commenced jeung robes bodas jarah keur dilakukeun siap jeung tujuh puluh onta kurban keur dibeuli nuanu bisa ditawarkeun kana nu parantosan tina ibadah haji.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nu disusun dirina mangka jeung kavling anu tuang nempo mana dina istri-Na kudu marengan manéhna jeung loba nu murag dina ni'mat Lady Ummu Salamah. Dina henteuna-Na manéhna ditunjuk anak Ummu Makhtum hadir ka urusan umat Islam anu tetep balik.
Sanajan jarah ieu lumangsung dina bulan suci, bulan di mana sadaya bentuk karusuhan nu ketat haram, putra Sa'ad Ubadah sarta Omar éta tina pamadegan yén maranéhanana kudu, Tapi, buka pinuh angkatan ka ngajaga diri saukur dina kasus nu Koraysh kudu ngamangpaatkeun maranéhananakerentanan, sarta nyoba narajang maranehna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu teu agreeable ka saran jeung nyatakeun, "Kuring moal mawa leungeun mah, balik ngan ka nawarkeun munggah haji."

Lamun poé anjog, hiji rebu, opat ratus jamaah haji ditinggalkeun Madinah ka Mekah diasah di attire teratur. Dina halt kahiji di lelewek Dhi Hulaifa Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ménta salah sahiji onta kurban ka dibawa ka manéhna. Salaku onta nu ngadeg samemeh manehna manéhna nyieunniat berkorban, terus, adorned eta jeung garlands kira-kira beuheung anak, nu satutasna manéhna ditandaan eta dina sisi katuhu sarta ka jamaah haji anu sakuduna maranehna ngalakukeun Kitu ogé.
Sanggeus kumawula tina onta loba jamaah haji diasah diri di robes bodas maranéhanana di préparasi nyieun hajat diri pikeun nawarkeun jarah maranéhanana. Sanajan kitu, sababaraha nyangsang sabab dimaksudkeun pikeun moro salaku sakali haji a nyimpen dina robes jarah-Na moro geus teu anéh permissible manéhnanepi ka parantosan tina ibadah haji.
Maranéhanana ayeuna diasah di robes haji sacara dituturkeun conto Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyebutkeun, "Labbayk Allahumma Labbayk," nu hartina, "Di dieu Kami O Allah, taat ka Anjeun jeung kabagjaan," hiji supplication anu geus dijieun ku unggal haji saprak jaman Nabi Ibrahim anuparéntah ku Allah pikeun ngalakukeun telepon ieu. Mimitina mah ieu supados umat manusa datang jeung ngalaksanakeun ibadah haji.
Teu lila sanggeus kumawula tina onta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim hiji manusa ti suku Khuzah - cabang pamingpin bangsa Ka'b - nengetan réaksi nu Koraysh.
THE KORAYSH diajar OF haji dimaksudkeun
Pas kecap nepi ka Mekah tina hajat Muslim pikeun nawarkeun jarah maranéhanana di Ka'bah maranéhanana gripped dina kaayaan panik. Kanyataan yén maranéhanana anu dilaporkeun pendekatan maranéhanana ka eta nu maranéhanana bore no leungeun, nyéta, iwal sababaraha mawa knives moro sheathed maranéhanana, nu bisateu, ku cara maké mana wae, dicokot minangka anceman ngalawan eta, teu mantuan zat teh. Teu lila sanggeus pendekatan maranéhanana geus diumumkeun, nu chieftains Koraysh disebut keur pasamoan tina urgency utmost di DPR Rapat ka ngadegkeun tangtu tindakan maranéhanana kudu dicokot.
FaktorTWO
Aya dua faktor di stake; saprak jaman, nabi Ibrahim jeung Ismail, nu Ka'bah anu sok geus tempat jamaah haji ti sakumna Arabia jeung leuwih geus Luncat ka datang ka nawarkeun jarah maranéhanana. Nu Koraysh geus, saprak poe pisan awal, jadi pangawal Ka'bah jeung kungsi disajarah Mekah geus haji hiji geus dicegah ti nuliskeun Kota. Hal nu geus sok geus kasus, maranéhanana geus tampi jeung afforded nu silaturahmi tradisional dahareun jeung cai nu ieu hiji ngahargaan fardhu kana kaom tina Koraysh.
Masalah ayeuna presenting sorangan ieu lamun Koraysh nampik pikeun diturutan Muslim pikeun nawarkeun jarah maranéhanana, honor maranéhanana loba coveted bakal di stake, sarta geura-giru sadaya Arabia bakal diajar ngeunaan refusal maranéhanana ngaku jamaah haji Muslim. Di sisi séjén lamun maranehna sasambat ka Muslim nuliskeun Mekah eta bakal canmeunangna sejen moral pikeun muslim utamana dina cahya usaha maranéhanana anyar gagal menaklukkan Madinah.
Sanggeus musyawarah gede ieu sapuk nu sanajan kaayaan maranéhanana, dina teu akun bakal maranéhanana ngidinan eta nuliskeun Mekah, jeung saterusna Khalid - anu geus mingpin Koraysh ngalawan muslim di Uhud - jeung Pasukan Kuda dua ratus ieu dispatched keur mencegah Muslim ti nuliskeun Kota.
@ Usaha Khalid ka blokade Muslim ti ngasupkeun Mekah
Nu Khuzah Suluh rejoined sasama jamaah haji-na di lelewek Usfan jeung patali beja tina blokade Khalid sacara dimaksudkeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Kana diajar rencana maranéhanana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) enlisted bantuan haji hiji ti suku Aslam, nu terangwewengkon sumur, mingpin sahijina ngaliwatan gunung terjal pas jauh ti Khalid terus turun kana Mekah.
Teu nepi ka ieu telat nu Khalid nempo hiji awan lebu dina jarak nu manehna sadar Muslim nu dicokot rute gunung, hiji rute ampir mustahil pikeun manéhna jeung lalaki pikeun ngudag, sahingga jeung sagala rurusuhan manéhna melesat deui ka Mekah ngingetkeun nu Koraysh tina pendekatan maranéhanana ngaliwatan gunung.
Perjalanan ngaliwatan gunung kabukti boh tiring jeung arduous, sanajan kitu ieu teu boga perhatian pikeun jamaah haji. Sabot maranéhanana ngancik gampang rupa bumi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) tos ka haji jeung ka eta pikeun supplicate nyebutkeun, "Kami menta Allah ngahampura urang jeung urang tobat ka Anjeunna",jeung jeung hate hina jamaah haji supplicated.
HUDAYBIYAH
Kana ngahontal lelewek Hudaybiyah, nu perenahna teu jauh ti Mekah dina wates tanah suci, onta paporit Nabawi, Kaswa - nu onta anjeunna ngalaman ridden salila hijrah pikeun Madinah sababaraha taun samemeh - ujug knelt handap sarta nampik balik nu mana wae nu salajengna. Awalna jamaah hajimikir manéhna kudu capé atawa sugan saeutik nekad, tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka aranjeunna, "Sarua daya nu dicegah gajah ti ngasupkeun Mekah ayeuna nyegah urang," whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam ) méré intruksi ka jurus camp.
THE Babah caina
Salaku jamaah haji diatur ngeunaan ngahalangan camp, sababaraha indit dina pilarian cai. Pamustunganana maranéhanana datang di sakuliah hiji oge kitu, nya ieu garing ngarah balik pikeun nginpokeun Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) whereupon manéhna indit sareng maranehna ka sumur. Kana ngahontal eta manehna diuk turun di gigireun, terus disebut pikeun wadahtina cai jeung dijieun wudhu. Saterusna manéhna rinsed sungut sarta supplicated, tuluy dituang cai sésana kana sumur. Miraculously, cai gushed mudik jeung jamaah haji kaeusi maranéhanana cai-skins jeung watered sato maranéhanana.

Lamun kudu for deui jal jengkar, sawatara jamaah haji indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun nginpokeun eta tina kaayaan maranéhanana. Sabab ditilik maranéhanana nempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) completing wudhu-Na cai nu geus dituang kana wadah a. Sanggeus anjeunna jadiSahabat-Na ka manéhna yén maranéhanana teu boga deui cai sarta yén cai wudhu nya ieu sagala rupa nu tetep. Kana dédéngéan ieu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipped leungeun-Na kana bejana jeung cai mimitian ngalir ti ramo-Na, kawas cinyusu, jadi loba sahingga perlu unggal jeung unggalhaji ieu wareg.
KasinugrahanTHE CHIEFTAIN nu
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus dibikeun kado sababaraha onta jeung domba ku dua chieftains Badui ti suku Khuzah jeung saterusna sato anu dibantai jeung jamaah haji ate eusian maranéhanana. Bangsa Khuzah geus teu sakabéhna asup melu Islam sanajan maranéhanana condong ka arahjadi teu suku cabang maranéhanana tina Aslam, Mustalik jeung Ka'b kitu, maranehna geus Sekutu diri ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Satru teu ngan benefited Muslim tapi ogé Khuzah sabab kitu, salila sababaraha taun, adversaries geus ti Bani Bakar anu geus strengthened posisi ku cara allying diri jeung Koraysh. Alliances ieu nya, dina jarak nu tangtu tina waktu singget, Linggarjati ka maénkeun peran krusial antaraMuslim jeung Koraysh.
THE Tentram cara THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam)
A man ku ngaran Budayl jeung para sahabatna anu condong ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kajadian jadi di Mekah antukna ngarah kenca Mekah jeung dijieun jalan ka Hudaybiyah pikeun nginpokeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam ) tina atmosfir mumusuhan. Sabot maranéhanana ngancikmanéhna maranéhanana ka manéhna, "Éta swearing ku Allah maranehna moal ninggalkeun cara muka antara anjeun jeung House nepi ka sadaya Galau maranéhanana tempatna paéh!" Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ka Budayl, "Kami teu datang ka dieu tarung, urang datang ngan ka nawarkeun circumambulation kira-kira House. Whosoevernyoba pikeun nyegah urang, urang bakal ngalawan, tapi kuring bakal mere eta kali nyieun arrangements maranéhanana ninggalkeun cara unhindered pikeun urang. "
Dina hiji usaha pikeun nyapih, Budayl jeung para sahabatna balik ka Mekah ngan ka jadi shunned ku loba. Maranéhanana ditilik Ikrimah, putra hina Abu Jahal jeung usaha bisaeun eta tina posisi Nabawi, tapi manehna nolak ngadangukeun. Tapi, Safwan jeung Urwah kajadian jadi ayeuna jeung ka Ikrimah nu-Nadangong ieu alesan whereupon Safwan ditanya Budayl bejakeun ka manéhna naon anu transpired di Hudaybiyah. Budayl ka eta nu hajat Nabawi taya lian ti tentrem, sarta manéhna disusun méré Koraysh waktu cukup pikeun nyiapkeun diri pikeun lawang maranéhanana.
Urwah ieu tina pamadegan nu proposal ieu adil jeung nu lamun teu ditarima eta bakal ngarugikeun maranehna. Manéhna saterusna disarankeun manéhna baris indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), boh salaku utusan jeung sabagé Suluh hiji, nalungtik keur dirina dangong jamaah haji, mulang, jeung méré eta pamadegan-Na.Proposal nya éta ditarima jeung Urwah kenca pikeun Hudaybiyah.
THE MISCALCULATED hinaan
Samentara éta, nu Koraysh, nu geus Sekutu diri jeung bangsa tina Ahabish, ngajak salah sahiji chieftains anak ngaranna Hulays, ti suku Al Harith, cabang ti basa Kinanah, ke oge aing jeung sia nalungtik. Hulays geus dicokot bagian dina patepungan di Uhud tapi geus appalled ku mutilation nu Koraysh sacaratina awak Muslim fallen; manéhna ogé dipikawanoh jadi lalaki anu dimangfaatkeun rites agama. Salaku Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nempo manéhna approaching, manéhna ka jamaah haji, nu mungkinkeun nu onta kurban kiih kalawan bébas nuju manéhna jeung maranehna ieu teu. Lamun Hulays nempo onta Garland datang ka arahmanéhna, hal éta téh cukup ngayakinkeun manehna hajat ieu memang damai jeung saterusna manéhna balik ka Mekah.
Sanggeus-Na mulang manéhna méré eta pamadegan-Na kitu, Koraysh ditegor manéhna harshly, sarta disebut manéhna salaku mahluk henteu mampuh tina assessing kaayaan nyebutkeun manéhna teu leuwih ti hiji Badui, nu terang saeutik rupa-bagian éta urusan. Nya ieu nu ngahina miscalculated. Jeung otoritas Hulays direspon, "Jalmatina Koraysh, ku Allah, acan for ieu nu urang Sekutu diri urang sorangan jeung anjeun, ayakeun urang sareng anjeun di patalina jeung masalah ieu. Sawaktos sasaurang asalna bisa ngahargaan DPR Allah kudu maranéhanana jadi diwatesan ti dinya? Ku Anjeunna di nu leungeun ieu jiwa, anjeun boh ari Muhammad naon maneh geus manéhna datang ka maneh, atawa, kuring baris mundurunggal jeung unggal manusa tina Ahabish! "The Koraysh geus teu reckoned kana response Hulays 'jeung ayeuna pleaded sareng anjeunna reureuh ngalakukeun aksi nepi ka maranehna geus kasempetan ngagambar nepi watesan ditarima ka boh pihak.
@ Panongton URWAH nu mibanda THE NABI (salla Allahu alihi wa sallam)
Ku ayeuna, Urwah geus kahontal camp Nabawi jeung dijieun lempeng pikeun tenda-Na. Urwah dijieun wilujeng sumping jeung sabab diuk babarengan Urwah kajawab Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) di tingkat sorangan jeung grasped nyekel janggot Nabawi. Mughirah, anu nangtung deukeut Nabi (salla Allahuwa alihi sallam) disadap leungeun Urwah sacara gently jeung datar tina pedang sheathed diangkat jadi gera jeung Urwah dipiceun leungeun-Na. Paguneman nu ieu cukup lengthy jeung Urwah poho dirina deui jeung sakali deui nyandak nyekel janggot Nabawi whereupon Mughirah disadap manéhna saeutik harder tapi ieu ayeuna ngomong,"Candak leungeun anjeun ti Rasul janggot Allah bari masih Hormat pikeun nyokot!" Urwah dipiceun leungeun-Na geura jeung teu poho tata krama nya kitu deui.
HOW ALL Muslim jeung non-muslim teh kudu Hormat jeung ngahargaan NABI (salla Allahu alihi wa sallam)
Urwah ieu terus dina hansip-Na pikeun tanda mumusuhan disumputkeun, kitu, manéhna manggihan nanaon jeung sama sekali jeung ieu pisan impressed ku cara nu Muslim dimangfaatkeun jeung ngahormatan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Sanggeus-Na mulang ka Mekah manéhna kajawab nu nyebutkeun Koraysh, "Kuring geus dikirim jadi hijiutusan ka raja; ka Chosroes jeung ka Negus, tapi kuring geus kungsi katempo hiji raja nu subjék ngahormatan nu mana wae nu salah sahijina salaku pengikut Muhammad ngahargaan Muhammad. Lamun manéhna pemesanan nanaon maranéhanana vie ku karana pikeun minuhan éta. Lamun manéhna ngajadikeun wudhu-Na maranéhanana ampir ngalawan narima cai sésana.Lamun manéhna speaks, maranéhanana jadi tenang jeung refrain ti nempo manéhna lempeng dina raray, rada, maranéhanana handap panon maranéhanana di humility samemeh manehna. Manéhna geus ditawarkeun urang hiji kompromi adil, jadi narima eta ti manehna. "
@ Perlakuan IKRIMAH ngeunaan KHIRASH
Whilst Urwah ieu di camp Nabawi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi dikirim can utusan sejen, dina onta-deui, ku ngaran Khirash ti suku Ka'b ka Mekah. Khirash ieu papanggih ku Ikrimah nu wasted waktu no killing onta sarta ieu ngeunaan ngahurungkeun Khirash lamun Hulays jeung sababarahasahiji séké sélér nempo naon kajadian jeung kaampeuh Ikrimah nuntut nu Khirash diidinan mulang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
OTHMAN NEGOTIATES jeung KORAYSH
Kana Khirash sacara mulang ka camp manéhna indit langsung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna naon anu kajadian mangka disarankan manéhna nyebutkeun, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), ngirim batur kana éta hal anu leuwih ngamangfaatkeun ti kuring sorangan. " Nabi (salla Allahu alihi wasallam) ditarima nasihat hina sarta disebut kana Omar, tapi Omar ngingetkeun manéhna yén Koraysh éta pisan mumusuhan ka arah manéhna jeung aya no hiji di suku sorangan cukup kuat pikeun nginjeumkeun pangrojong-Na. Omar mangka disarankeun nu Othman, putra Affan Kang, kudu indit dina akun tina kanyataan manéhna teu ngan kacidangamangfaatkeun di antarana loba sahiji séké maranéhanana tapi ogé wijaksana. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk jeung Othman dijieun jalan ka Mekah ka alesan jeung Koraysh.
Poe disarengan ku, jeung jamaah haji waited sabar pikeun mulang Othman urang. Unggal poé maranéhanana kokotéténgan anxiously nya mulang nepi ka maranehna mimiti sieun hal jahat geus befallen manéhna.

THE Sumpah kasatiaan
Ieu antukna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut pengikut-Na kira-kira manéhna dina hiji tangkal akasia sarta nanya ka renew sumpah maranéhanana tina kasatiaan.
Kahiji méré sumpah nya ieu Sinan ti suku Khuzaimah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngalegaan leungeun kénca sarta dilaksanakeun kalayan leungeun nya kan nyebutkeun, "Kuring jangji kasatiaan mah Othman", mangka, hiji-hiji Muslim renewed sumpah maranéhanana tina kasatiaan.
"Pikeun Allah milik nu tentara ti langit jeung bumi.
Allah nyaeta Maha jeung Wise.
Urang geus dikirim Anjeun (Rosul SAW) salaku saksi
jeung salaku bearer tina tidings gumbira jeung warning,
ku kituna anjeun percaya Allah jeung Rasul
jeung nu ngarojong manéhna, revere manéhna, jeung exalt Anjeunna,
subuh jeung Atang.
Maranéhanana anu sumpah kasatiaan ka anjeun sumpah kasatiaan ka Allah.
Nu Hand of Allah anu luhur leungeun maranéhanana.
Manéhna nu ngarecah sumpah-Na ngarecah eta ngalawan sorangan-Na,
tapi keur manéhna nu ngajaga covenant-Na dijieun kalayan Allah,
Allah bakal mere manéhna upah perkasa.
Badui nu lagged balik bakal nyebutkeun ka anjeun:
'Kami di jajah jeung possessions jeung kulawarga urang,
jadi ménta Allah ngahampura urang. '
Tapi maranehna ngomong jeung tongues maranéhanana naon anu maranehna teu mean dina hate maranéhanana.
Ucapkeun, 'Saha anu bisa mantuan Anjeun ngalawan Allah lamun eta nu Manéhna Wills ngarugikeun pikeun anjeun
atawa kahayang kauntungan pikeun anjeun?
Allah anu Sadar tina naon eusina. '
Teu aya, Anjeun ngira yén utusan jeung percaya
bakal kungsi mulang ka kulawarga maranéhanana,
jeung ieu dijieun pikeun sigana adil dina hate Anjeun jadi Anjeun harbored pikiran jahat,
jeung saterusna anjeun bangsa ancur.
Tapi whosoever disbelieves di Allah jeung Rasul,
Urang geus disiapkeun Blazing Fire pikeun kafir.
Pikeun Allah milik Karajaan langit jeung bumi.
Manéhna forgives saha Anjeunna baris jeung punishes saha Anjeunna baris.
Allah téh Forgiving jeung Maha Asih.
Koran 48: 4-14
@ OTHMAN nu Hormat Pikeun NABI THE (salla Allahu alihi wa sallam)
Teu lila sanggeus Othman pledging balik unharmed. Manéhna kungsi narima oge tapi paménta Nabawi geus ditampik, kumaha manéhna geus dibéré kasempetan pikeun nawarkeun jarah pribadi sorangan tapi keur nembongkeun hormat pikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna turun.
THE Rencana THWARTED
Samentara éta, sawatara Koraysh diatur kaluar ti Mekah jeung hajat tina initiating serangan heran kana Muslim. Tapi, rencana maranéhanana anu thwarted jeung aggressors dibawa saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), nu justly dileupaskeun eta sanggeus maranéhanana méré jangji maranéhanana kungsi pikeun nyerangMuslim deui.
$ BAB 101 Pajangjian HUDAYBIYAH
Teu lila sanggeus usaha gagal, hiji delegasi ti Mekah anjog di Hudaybiyah. Maranéhanana dirawat jeung budi jeung kapanggih inangna maranéhanana jadi amenable jeung geura-giru hungkul antara Koraysh jeung Muslim dijalankeun.
Dina bulan Zul Qa'da 6 taun sanggeus hijrah nu hungkul lisan ngabalukarkeun hiji pajangjian karapihan sapuluh taun antara maranehna. Tapi, salaku token tina alus bakal ieu sapuk yen muslim teh bakal forego jarah maranéhanana taun éta, tapi, ieu sapuk nu saterusna maranéhanana bakal diijinkeun pikeun nawarkeun maranéhananamunggah haji unggal taun di Ka'bah salila tilu poé salila waktu Koraysh bakal ninggalkeun Kota.
THE Bantahan OF SUHAYL
Masalah A jengkar lamun datang ka nulis turun istilah jeung kaayaan tina pajangjian ieu. Nu Korayshi, Suhayl, putra ngirut Kang, objected lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mimiti ngarahkeunnana ka Ali frasa, "Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih" jeung ngomong, "Tulis, 'Dina anjeun namiAllah. ' Kuring henteu weruh Anjeunna, nu Maha Asih, Nu Maha Asih. "Nyadiakeun aya no cilaka, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sok nyokot tangtu tengah jeung ditarima jeung saterusna Ali wrote," Dina Ngaran anjeun Allah ".
Suhayl objected masih salajengna lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terus dikte-Na jeung kecap, "perjangjian ieu aya di antara Muhammad, utusan Allah (salla Allahu alihi wa sallam), sarta Suhayl, putra ngirut Kang," nyebutkeun, " teu kapercayaan mah, yen Anjeun teh utusan Allah, lamuneta éta pamadegan mah saterusna mah moal ngalawan anjeun! "
THE Tentrem, pendekatan wijaksana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)
Ali anu geus ditulis kecap "Rasul Allah" jeung teu bisa mawa dirina ka jurus kecap kaluar ti pajangjian ieu, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), nyokot dokumén dirina jeung erased kecap asal pajangjian ieu. Ieu hiji waktu hikmah, jeung saterusna Nabi (salla Allahualihi wa sallam) sapuk nu perjangjian kudu direkam gantina salaku, "putra Muhammad, Abdullah urang." Lamun Omar kadéngé manéhna cried kaluar jeung indignation, "Naha teu Rasul Allah, sarta henteu urang Muslim! Kudu we narima ieu, we lamun aya di katuhu sarta maranehna dina salah, jalma bakal scoffdi Agama urang! "Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dijieun no comment pikeun manéhna wijaksana jeung Signing tina perjangjian ieu menyimpulkan tanpa kajadian salajengna.
Omar ieu masih pohara kesel jeung nyebut demi Abu Bakar ka nyaritakeun parasaan-Na. Manéhna terus-terusan naon anu cenah ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), whereupon Abu Bakar direspon ampir persis cara nu sarua ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Omar jadi tenang jeung ditarima dina sieunanjeunna tos diucapkeun kaluar ti turn.
THE Kaayaan pajangjian
Ditambahkeun kana perjangjian karapihan sapuluh taun ieu kadua pihak sapuk maranéhanana ngayakeun bakal ngali silih atawa can indulge di treachery nanaon nu aya. Perjangjian ogé dikandung ku kaayaan nu muslim forcefully ditahan di Mekah jeung maranéhanana Mekah inclining ka arah Islam bakal saterusna jadi diijinkeun pikeunngagabung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) di Madinah, nyadiakeun idin ieu teges ku pangawal maranéhanana. Ieu ogé sapuk yén dina acara nu mana wae nu kudu ninggalkeun tanpa idin maranéhanana bakal mulang. Kasapukan ieu bulak balik jeung saha di Madinah nu wished ngagabung ka Koraysh ieu bébaspikeun ngalakukeunana dina istilah nu sarua.
Nu signatories ka perjangjian nya éta Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Ali, Abu Bakar, Omar, Abdur Rahman, putra Awf, Mahmood, putra Maslamah, jeung Abdullah, putra para kokolot tina Suhayl.
ABU JANDAL
Pikeun sababaraha waktu ka putra Suhayl Kang, Abu Jandal, geus longed ngagabung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sagampil lanceukna geus rengse, sarta kungsi dipirig ramana jeung niat ngahijikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) di Hudaybiyah . Ayeuna nu klausa anu jadi bagian ti pajangjian ieu,Abu Jandal terang ramana kungsi bakal diturutan ngagabung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung lamun manéhna usaha ngiluan manéhna, anjeunna bakal balik ka Mekah. Abu Jandal ieu deeply kesel, peupeus handap, jeung wept, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) consoled manéhna nyebutkeun, "Kudu sabar AbuJandal, Allah bakal mantuan Anjeun jeung manggihan cara pikeun anjeun jeung sajabana kawas anjeun. "
THE Komitmen OF THE suku OF KHUZAH AND Bakar
Di antara maranéhanana hadir salila gambar-up tina perjangjian nya éta séké kasohor ti suku Khuzah Sekutu ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung inohong ti suku Bakar Sekutu ka Koraysh. Nu inohong ti Khuzah ngumumkeun maranéhanana teuing wished kaasup pajangjiannyebutkeun, "Kami jeung Muhammad dina beungkeut jeung perjangjian-Na." Wawakil ti suku Bakar ogé nerangkeun yén ieu kahayang maranéhanana ogé bisa kaasup tapi nu maranéhanana ngadeg jeung Koraysh boh beungkeut jeung perjangjian maranéhanana. Zat ieu saterusna dicokot ka chieftains maranéhanana anu aya agreeable jeung saterusnamaranéhanana jadi pihak ka istilah jeung kaayaan jaman gencatan senjata teh.
THE DISAPPOINTMENT OF THE jamaah haji
Nguciwakeun Tremendous jeung rasa sumebar numbness antara jamaah haji sabab diajar maranéhanana teu kamana pikeun bisa nawarkeun jarah maranéhanana taun nu kitu, maranéhanana heartened diajar bakal bisa ngalakukeunana dina taun saterusna.
KurbanTHE AND buluna SHAVEN
Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) maréntahkeun cukur tina huluna maranéhanana jeung kurban tina onta di Hudaybiyah, jeung henteu di tempat tradisional ordained, jamaah haji éta aya sababaraha hal anu bewildered jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kapaksa malikan ordo dua kali, tapijamaah haji tetep saolah-olah beku, uncomprehending.
EAGERNESS Nuturkeun naon NABI (salla Allahu alihi wa sallam) teu sarta ngomong
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik ka tenda sarta ka Lady Ummu Salamah naon anu transpired jeung mangsa paguneman eta ieu panginten pangalusna nu manéhna kudu indit kaluar tapi teu ngomong ka saha nepi ka manéhna sempet berkurban onta-Na. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kenca tenda sartaindit ka onta anjeunna ngalaman dedicated pikeun kurban jeung dina sora jelas memproklamirkan, "Bismillah, Allahu Akbar," jeung dibantai onta teh. Langsung kaayaan numbed tina jamaah haji wibawa sabab raced ku karana pikeun nawarkeun kurban maranéhanana di eagerness taat Nabi tercinta maranéhanana (sallaAllahu alihi wa sallam). Saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut Khirash jeung ka manéhna nyukur sirah-Na whereupon lolobana jamaah haji dituturkeun conto Nabawi jeung dicukur huluna maranéhanana.
Saperti anu geus minat maranéhna pikeun nyukur nu Lady Ummu Salamah ngomong sababaraha waktu kadieunakeun manéhna takwa maranéhanana bisa sacara serius injure sorangan. Aya kitu, sababaraha batur nu teu nyukur huluna maranéhanana sapinuhna, preferring ngan pikeun neukteuk eta pondok salaku katelah nu ieu teuing nyaéta ditarima.

Whilst cukur ieu di kamajuan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) balik ka tenda-Na jeung Khirash jeung datang kaluar teu lila afterwards jeung supplicated, "Sep Allah geus rahmat dina maranéhanana anu dicukur huluna maranéhanana." Nu tukang exclaimed, "Jeung sanggeus nu shavers rambut teh, O Rasul Allah (sallaAllahu alihi wa sallam)? "Tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngulang supplication nya kitu deui, nu papanggih ku hiji outcry komo leuwih gede jeung manéhna terus-terusan supplication-Na can katilu kalina, tapi ayeuna manéhna ditambahkeun," Jeung shavers rambut! "Lamun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieuditanya naha anjeunna ngalaman supplicated ngan pikeun maranéhanana anu geus dicukur huluna maranéhanana anjeunna ngawaler, "Ku sabab maranehna teu ragu." Ngadadak aya gust kuat angin, sarta bulu nu lay strewn di sakuliah camp ieu diangkat nepi kana hawa sarta ditiup ka arah Mekah.
PREPARATIONS Pikeun mulang ka Madinah
Ieu ayeuna waktuna ngabongkar nu anjir di kesiapan pikeun perjalanan mulang ka Madinah. Loba geus kahontal tapi masih disappointment jero teu sanggeus geus bisa nawarkeun jarah maranéhanana di Ka'bah ditimbang beurat kana nu hate tina jamaah haji.
@ Omar nu REMORSE
Omar deeply regretted outburst uncontrolled-Na salila tulisan tina pajangjian ieu, pikeun manéhna terang yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diturut Allah, sarta yén anjeunna kudu ngayakeun geus questioned kawenangan atawa can hikmah Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam). Manéhna ogé dirasakeun-Naoutburst ieu reprehensible jeung saterusna manéhna rode gancang nepi ka manéhna tertangkap nepi ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kitu, ieu preoccupied jeung urusan nu sejen tur teu mayar loba perhatian ka Omar jeung manéhna ngarasa komo parah whereupon Omar rode dihareupeun mutteringka dirina, "Hayu ibu mah milu sedih pikeun putra nya Omar!"
Salaku Omar rode dina sorangan takwa-Na overwhelmed manéhna jeung manéhna deeply troubled nu mreun nya bisa jadi subyek Wahyu a. Immersed di rido kaduhung, Omar teu ngadéngé pounding kuda hooves nepi ka rider anak bray nepi ka manéhna. Rider Nu bore hiji talatah ti Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) nanyakeun manéhna pikeun mulang ka manéhna. Obediently, Omar tos Gunung-Na kira-kira jeung rode ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Salaku manéhna ditilik, takwa Omar sacara anu waylaid salaku manéhna nempo Nabawi beungeut aglow jeung kabagjaan. Salaku Omar Drew barengan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam),manéhna ka Omar manéhna nampa hiji Wahyu nu ieu dearer manéhna ti nanaon sejenna dina panonpoé. Ieu bab Alfat-h; Nu Bubuka, nu dimimitian ku ayat-ayat nu:
"Mémang, Kami geus dibuka keur anjeun (Rosul SAW) hiji lawang jelas,
nu Allah forgives katukang Anjeun sareng dosa nu bakal datang,
jeung nyampurnakeun sorangan-Na ka anjeun, jeung nungtun anjeun dina Path lempeng,
jeung nu Allah mantuan Anjeun ku pitulung perkasa ... "
Koran 48: 1-3
Surah ogé spoke tina kasatiaan dibikeun ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina kaayaan nu nyebutkeun tangkal:
"Allah ieu pleased jeung percaya
basa aranjeunna swore kasatiaan ka anjeun handapeun tangkal
jeung Anjeunna terang naon ieu di hate maranéhanana.
Ku alatan éta, Anjeunna dikirim ka handap tranquility kana eta
jeung diganjar poto eta sareng hiji meunangna deukeut ku ".
Koran 48:18
Pangalaman nu ditanya Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) pikeun nyieun munggah haji ka Mekah ogé diucapkeun ku nu marojéngja:
"Mémang, Allah dina bebeneran, geus direalisasikeun visi Rasul urang.
Anjeun kudu ngasupkeun Masjid Haram di kaamanan lamun Allah Wills,
jeung shaven bulu atawa neukteuk pondok jeung tanpa sieun.
Manéhna terang naon teu nyaho jeung teges Anjeun hiji meunangna deukeut. "
Koran 48:27
Jauh ka elation tina jamaah haji, Nabi maranéhanana tercinta (salla Allahu alihi wa sallam) ka eta nu Allah geus ditarima jarah maranéhanana dina akun niat maranéhanana.
$ BAB 102 THE ESCAPEES ti Mekah
Lamun jamaah haji balik imah ka Madinah beja tina perjangjian karapihan ieu disambut jeung rejoicing gede ku maranéhanana teu bisa marengan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nu prospek of keur bisa nawarkeun jarah maranéhanana taun saterusna tanpa sieun aksi mumusuhan ieu memang berkah.
Teu lila sanggeus maranéhanana mulang, Abu Basir, hiji tribesman ngora ti Thakif anjog di Madinah. Abu Basir geus asup Islam tapi lamun Mekah kapanggih ngarobah-Na maranehna kitu, saperti ieu kasus loba Islam, dipenjara manéhna kitu, Abu Basir junun kabur.
Kana ngahontal Madinah, Abu Basir indit ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna tina kaayaan, tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu kabeungkeut ku watesan perjangjian jeung ka manéhna yén anjeunna kudu mulang, tapi comforted manéhna nyebutkeun yen Allah bakal geura-giru muka jalan pikeun manéhna.
Ngewa Abu Basir sacara geus teu Isro unnoticed di Mekah jeung geura-giru tribesman hiji dikirim ku Koraysh babarengan jeung budak-Na dibébaskeun, Kawthar, menta mulang saharita-Na. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngahormatan jeung abided ku ayana watesan pajangjian ieu, jeung saterusna Abu Basir ieu balik ka maranehna.
Abu Basir loathed nu dipinkanyaho balik jeung rencanana bisa leupas dirina dua séké dina lalampahan maranéhanana deui ka Mekah. Dina halt munggaran, Abu Basir nyita pedang dina mangsa Korayshi sarta ditelasan manéhna, whilst Kawthar ngungsi di teror deui ka Madinah mana manehna nyieun lempeng pikeun Masjid. Salaku Kawthar asup manéhnanempo Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), raced leuwih manéhna jeung threw dirina turun di suku-Na, whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ceuk jeung garapan, "manusa ieu geus disaksian hiji hal goreng teuing." Sanggeus Kawthar kungsi kasempetan pikeun ngumpulkeun napas-Na manéhna ka Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) naon anu transpired jeung teu lila afterwards, Abu Basir anjog jeung pedang-Na masih dicokot.
Abu Basir miharep onta jeung pakarang lalaki paéh pikeun dibagi nurutkeun distribusi spoils perang kitu, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditolak nyebutkeun, "Lamun kuring teu hiji hal saperti eta bakal jadi pikiran mah geus teu katahan istilah Pajangjian mah geus disumpah ka jaga. " Terusmanéhna ngahurungkeun ka Kawthar sarta ngandika, "Nu spoils dicokot ku abdi ieu patalina jeung masalah Anjeun, mulang eta jeung manusa ieu ka salah saurang anu dikirim ku anjeun." Kawthar ieu shaken ku instruksi Nabawi jeung di sieun for jeung hirupna disebut kanyataan yén manéhna ngan hiji jalmi, sarta pohara hoream mawa Abu Basir deui ka Mekah.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi abided ku perjangjian, tapi ayeuna Kawthar, wawakil Koraysh, nampik pikeun mulang jeung Abu Basir anjeunna tos rengse sagala rupa nu ieu perlu di bagian sarta Abu Basir kenca Madinah pikeun désa basisir Saif Al-Bahr.
THE Luput OF Ummu KULTHUM
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) narima Wahyu anyar nu forbade nu mulang tina percanten awewe ka geus kafir, jadi lamun Ummu Kulthum, satengah adina ka Othman, lolos ka Madinah manéhna geus sagemblengna dina panyalindungan anak. Teu lila sanggeus datangna nya, baraya getih full Ummu Kulthum sacara anjog ka nyokot nyadeui ka Mekah, tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nampik jeung baraya nya ditarima sabab sapuk yén awéwé geus teu bisa disebutkeun dina pajangjian ieu.
Ummu Kulthum geus memang dipintonkeun kawani gede jeung geura-giru manggihan yén manéhna geus sababaraha suitors, nyaéta Zayd, Abdur Rahman putra Awf jeung Zubair. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nyarankeun yen manéhna nikah Zayd, Ummu Kulthum consented jeung maranéhanana nikah teu lila afterwards.
THE Muslim Mekah diajar Abu BASIR
Omar dijieun eta tugas pikeun manggihan dimana Abu Basir geus netep jeung iraha wae séké basisir datang ka Madinah manéhna baris inquire lamun maranehna geus katempo manéhna terus junun meunangkeun kecap tina kaayaan Abu Basir nepi ka Muslim ditahan di Mekah. Lamun Abu Jandal diajar tina exploits Abu Basir, anjeunna barengjeung sababaraha nonoman séjén, di antarana saha ieu Waleed, lanceukna tina Khalid anu geus maénkeun peran utama dina karusuhan ngalawan Muslim, mutuskeun kabur jeung ngiluan manéhna.
Saperti waktu kaliwat, tujuh puluh Islam junun nyieun alus ngewa maranéhanana ngagabung jeung Abu Basir anu tadi ku ayeuna ngadegkeun dirina dina jarak nu keuna tina rute dagang kalér ka Suriah frequented ku Koraysh. Ayeuna nu maranéhanana éta kuat maranéhanana nyokot ka harassing jeung mindeng plundered nu caravans Korayshdina kalang pikeun sipat nyita, sarta ngarugikeun maranéhanana geus ngalaman saukur sabab Hyang Widi Allah sorangan.
$ BAB 103 THE WAIVING klausa
Nu ngalawan serangan ti Abu Basir jeung para sahabatna éta hal nu Koraysh bisa ngalakukeun tanpa. Nu ngalawan serangan kaganggu dagang maranéhanana jeung dijieun journeys maranéhanana hésé jeung hasilna nu Koraysh megatkeun pikeun waive klausa nyegah maranéhanana anu wished ngagabung ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ti ngahijikeunmanéhna.
Ayeuna nu klausa geus waived, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim kecap ka Abu Basir jeung warga séjénna nu maranéhanana éta Luncat ka ngiluan manéhna di Madinah. Tapi, Abu Basir geus dicokot gering sacara serius tapi cicing ngan cukup lila maca hurup Nabawi jeung ngaluluskeun jauh jeung éta dina leungeun-Nadina pangaweruh nu sahabatna bakal geura-giru jadi jeung Nabi tercinta maranéhanana (salla Allahu alihi wa sallam) di Madinah. Saméméh para sahabatna diatur off ka Madinah maranéhanana diteundeun Abu Basir istirahat jeung diwangun hiji masjid basajan leuwih astana-Na.
THE Pupusna WALEED
Poe panjang ditunggu deukeut ieu di leungeun. Saperti para Abu Basir sacara nepi ka di dataran lava nu iklas di wates Madinah, onta Waleed sacara tripped ngabalukarkeun manéhna turun jeung gash ramo-Na dina batu. Ramo jadi katépa jeung Waleed tumuwuh leuwih lemah unggal poé jeung maot geura-giru sanggeus.
@ Hurup WALEED ka Khalid
Saméméh para malaikat maot pamustunganana nyandak jauh jiwa Waleed sacara manéhna kasempetan nulis surat ka lanceukna Khalid di mana manéhna wanti manéhna pikeun ngarobah ka Islam. Dina hurup manéhna ka manéhna yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi aya kalana inquired ngeunaan Karaharjaan sarta commented, "LamunKhalid éta ka alihan kakuatan-Na di sisi Islam ngalawan idolaters eta bakal leuwih alus keur manehna, urang bakal leuwih milih manéhna ka batur. "Waleed menyimpulkan hurup pamungkas pikeun lanceukna jeung kecap," Tuh, adi kuring naon anjeun leungit! "
$ BAB 104 THE BLOWERS kana KNOTS
Meunangna Muslim di patepungan pangnembena di bagean lombang jeung Pajangjian leuwih anyar antara Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Koraysh ninggalkeun rasa pisan pait dina mouths Yahudi sésana di Madinah jeung tempat lain. Nu likelihood tina ngéléhkeun Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) ieu ayeuna pisan jauh jeung resentment lumpat jero.
SORCERYJEWISH
Di antarana Yahudi sésana di Madinah ieu hiji manusa heubeul ngaranna Labid anak Asim jeung awéwé-Na. Saméméh waktu Musa, Yahudi geus jadi magicians ahli sarta diliwatan prakték maranéhanana tumurun ti hiji generasi ka nu salajengna, jeung saterusna ieu nu Labid jadi di antara maranéhanana pohara terampil dina seni jeungleuwih taun manéhna diajar maranéhanana lila-ka awéwé-Na. Hiji poe, hiji urang Yahudi ti Khaybar ditilik Labid jeung tawaran hiji ganjaran pisan ganteng lamun manéhna bakal dirumuskeun mantra tina babandingan deadly ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Labid ditarima jeung contrived cara acquiresababaraha untaian rambut Nabawi vital pikeun kasuksésan sorcery-Na.
Dina poé nu dituturkeun Labid junun acquire cukup untaian rambut Nabawi tur nyetel ngeunaan karya jahat-Na. Manéhna disimpen dina untaian samemeh manehna, sarta dihijikeun sabelas knots jeung kana unggal tying awéwé-Na bakal ngambekan kana eta jeung utter incantations devilish. Ayeuna yen knots geus dihijikeun jeungnu incantations dijieun, Labid napel hiji twig jeung sari tina palem tanggal jalu ka bulu sareng tuang sia kana sumur jero cai tina Zharwan, jeung ka teu aya hiji kana nu oge anjeunna tos tuang twig teh. Hiji-hijina jalan pikeun ngabatalkeun wickedness ieu ka untie unggal knots nu kahiji bakal kudu pulihti bojong anu katangén ogé.
PROTECTION Ti jahat
Salaku sorcery mimiti gawe, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) mimiti ngarasa hiji kalemahan indefinable di awakna tapi ieu teu bisa discern naon ailed manéhna. Lamun manéhna ditawarkeun dahareun manéhna teu boga kahayang for eta jeung kaayaan-Na mudun gancang, manehna jadi supplicated ka Allah for cageur. Sigamanéhna angon manéhna jadi sadar ayana dua malaikat, hiji diuk di sirah sarta séjénna di suku saha informed manéhna tina alesan geringna sarta disebutkeun ngaran sumur nu nangtung rambut napel twig nya éta jadi Disalin jeung undone. Teu lila sanggeus Jibril datang ka manéhnajeung diverifikasi zat jeung méré manéhna dua bab pondok pikeun ngadugikeun ngandung ayat sabelas:
"Ucapkeun: 'Kuring nyokot ngungsi jeung Gusti tina Daybreak
ti jahat naon geus nyiptakeun,
ti jahat tina gelap lamun gathers
ti jahat tina blowers dina knots;
ti jahat tina envier sabot envies. '"
Koran Bab 113
"Ucapkeun: 'Kuring nyokot ngungsi jeung Gusti jalma
Raja urang
Allah jalma,
ti jahat tina whisperer slinking
nu whispers dina chests jalma
boh jin jeung urang. '"
Koran Bab 114
Sanggeus recitation Nabawi unggal ayat salah sahiji knots jadi untied jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) regained kakuatan-Na.
ParipolahTHE Nabi ka arah LABID
Sedengkeun pikeun Labid, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) némbongkeun teu anger jeung disebut pikeun manéhna tapi nyandak no action salajengna sabot confessed anjeunna ngalaman dicokot nyogok di tukeran pikeun sorcery-Na. Geura-giru sanggeus, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) méré parentah for alusna ka dieusi dina jeung nu anyarngali di deukeutna anak.
$ BAB 105 A Waktu keur sedih, A Waktu keur REJOICING
Teu lila sanggeus Hudaybiyah, basa Lady Ayesha Kang, Ummu Ruman, pamajikan Abu Bakar, dicandak gering jeung Linggarjati kungsi cageur. Lamun datang waktu astana nya, manéhna ieu diteundeun istirahat di Baki, astana, nu anggota kulawarga Nabawi geus dikubur, barengan loba Sahabat. Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) do'a pikeun Ummu Ruman nu satutasna manéhna naek turun kana alam kubur nya saméméh kakubur nya.
Ummu Ruman geus putra sejen ngaranna Abdul Ka'bah anu geus sided jeung Koraysh salila patepungan di Uhud. Najan ditampa indungna-Na sarta sadulur Islam manéhna dilawan, tapi salaku waktu diliwatan jantungna softened.
Butuh waktu bari pikeun warta tina maot indungna pikeun ngahontal manéhna salaku imahna ieu di Mekah tapi basa éta teu manéhna deeply dijamah ku sikep Nabawi jeung pikiran-Na tos deeper nuju Islam. A bari saeutik sanggeus Abdul Ka'bah journeyed ka Madinah mana manéhna disambut ku Nabi (salla Allahualihi wa sallam) jeung aya manéhna asup Islam, ngarobah ngaran pikeun Abdur Rahman.
$ BAB 106 Perkawinan ANTARA THE NABI jeung Lady Ummu HABIBAH
Ieu ayeuna Muharram 7H jeung opat bulan geus diliwatan saprak pupusna Abdullah Ubayd, putra Jahsh sarta randa-Na, Ramlah, putra Abu Sufyan, anu leuwih dipikawanoh Ummu Habibah, tetep di Abyssinia. Hiji poe, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim utusan jeung surat ka As-hamah, nu Negustina Abyssina nanyakeun manéhna nangtung proxy pikeun manéhna dina nikah antara dirina jeung Lady Ummu Habibah.
Peuting samemeh huruf nepi ka di Negus, Lady Ummu Habibah kadatangan nu manéhna geus kajawab salaku "Basa teh perkara nu percaya", hiji judul dibikeun ngan ka istri Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), sarta kituna teu heran lamun utusan datang ti Negus di handap ieupoé jeung warta tina proposal Nabawi. Lady Ummu Habibah dikirim kecap ka Negus manéhna ditarima jeung méré nya relatif, Khalid, putra Sa'id, kakawasaan Pangacara meta kana nama nya. Nu Negus ieu manusa berehan jeung disiapkeun salametan nikah lavish pikeun Lady Ummu Habibah jeung méré nya di nikahka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Aksara ka Negus bore teu ngan nyuhunkeun leungeun Lady Ummu Habibah di nikah tapi ogé hiji uleman ka Muslim migran sésana pikeun mulang ka Arabia mana bakal bisa hirup jeung sasama muslim maranéhanana dina kaamanan Madinah. Ieu poé Muslim nu sagala geus nungguanjeung geura-giru kaduh maranéhanana anu dipakétkeun jeung dieusian siap lalampahan mulang lila maranéhanana. Salaku kado parting, nu Negus méré Muslim dua kapal betah pameuntasan maranéhanana.
Samentara éta, wangunan ieu dijalankeun di Madinah imah anyar Lady Ummu Habibah sacara nu adjoined nu imahna di leuwih ti istri Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu geus diwangun onto sisi Masjid.
$ BAB 107 Yahudi OF KHAYBAR
Yahudi tina Khaybar geus salila sababaraha taun geus mumusuhan ka arah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na. Ngan bulan samemeh eta geus séké maranéhanana anu geus ngagabung Huyay ti suku Hiji-Nadir jeung incited nu Koraysh naek nepi ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).Teras deui, dina usaha pikeun mastikeun meunangna Koraysh di karusuhan tina lombang maranéhanana geus bribed kaom Ghatfan jeung katilu tanggal maranéhanana panén di mulang for nu ngadukung, sarta leuwih anyar procured layanan Labid dina usaha rajapati nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).
Lamun warta nepi eta tina Signing tina perjangjian karapihan sapuluh taun antara Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Koraysh, Yahudi anu devastated pikeun maranéhanana terang nu Koraysh bakal henteu deui ngudag atawa mantuan maranéhanana dina gawang maranéhna pikeun mawa ngeunaan downfall Nabawi.
Yahudi tina Khaybar anu dipikawanoh jadi utamana jegud jeung kaayaan maranéhanana geus ditingkatkeun kamampuhna masih salajengna kana datangna baraya maranéhanana dipiceun ti suku Hiji-Nadir. Ieu di sorangan dibere sumber bahaya kana ayana Muslim salaku Yahudi geus geus dipintonkeun kabisa maranéhananajeung kahayang ngagunakeun harta maranéhanana ngalawan maranehna.
Pikeun mastikeun kasalametan kahareup Muslim ieu bukti yen hal kapaksa dipigawé ngeunaan Khaybar, nyoba hirup peacefully jeung Yahudi ngaliwatan alliances geus dicokot nepi, sapuk kana, tuluy ngejat ku Yahudi jeung tossed ka angin; aya ngan hiji tangtu kenca kabuka ka Muslim jeung nuieu quell lalawanan maranéhanana.
THOSE WHO tetep balik
Bab dikirim ka handap salila perjalanan mulang ti Hudaybiyah geus diucapkeun tina spoils nu bakal geura-giru datang ka leungeun. Ogé disebutkeun kondisi maranéhanana anu tetep di Madinah tinimbang ngahijikeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung sasama umat Islam maranéhanana dina ibadah haji maranéhanana ka Mekahdina akun tina fakta nu aya anu geus teu prospek tina gaining nu mana wae nu spoils.
Nu Wahyu ogé spoke kumaha ieu urang bakal geura-giru datang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ngabela jeung anakna pikeun ngidinan eta pikeun nyandak bagian dina papacangan saterusna basa aranjeunna direalisasikeun aya bakal pakaya considerable hoyong bagikeun. Tapi, di Wahyu sarua, Nabi (salla Allahu alihiwa sallam) meunang instruksi sejen nu ieu nu teu kudu diijinkeun pikeun nyokot bagian dina patepungan saterusna, kitu, basa aranjeunna datang ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nanyakeun ijin pikeun marengan Muslim ka Khaybar ieu ditolak. Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)ka eta maranehna bakal diijinkeun pikeun nyokot bagian saterusna:
"Lamun anjeun diatur ka nyokot spoils,
maranéhanana badui nu lagged balik bakal nyebutkeun:
'Marilah urang nuturkeun anjeun.'
Maranéhanana ngaharepkeun ka ngarobah kalimah Allah.
Ucapkeun, 'Anjeun teu kudu nuturkeun Kami. Allah geus ngomong kitu saméméh. '
Maranehna bakal ngawalon, 'Teu aya, anjeun sirik urang.'
Mending, maranéhanana geus ngan dipikaharti saeutik!
Ucapkeun di Arab nu lagged balik,
'Anjeun kudu disebut kana tarung hiji bangsa perkasa, kacuali maranéhanana memeluk Islam.
Mun anjeun taat Anjeun kudu narima upah anu alus ti Allah.
Tapi, lamun Anjeun munggahan jauh, kawas nu tos bék Anjeun saencan,
Manéhna bakal ngahukum Anjeun sareng hiji hukuman nyeri. '
Koran 48: 15-16
PoeTHREE saméméh Maret nepi ka KHAYBAR
Tilu poé saméméh Maret Nabawi ka Khaybar, manéhna dikirim salah sahiji nonoman-Na ngaranna Rabah jeung herdsman ka embung cai Dhu Qarad, hiji poé sacara numpak ti Madinah, ka kandang domba onta-Na. Samentara éta, Salamah, putra Al-Akwa sacara injeuman kuda tina Talha jeung geus dipigawé sarua jeung onta-Na.
Subuh poé di handap ieu kafir Abdur Rahman Al-Fazari jeung séké sélér nempo onta, crept nepi kana herdsman Rabah Kang, ditelasan manéhna jeung disita nu onta. Salamah cried kaluar ka Rabah sangkan manéhna mawa kuda Talha sarta numpak gancang balik ka Madinah jeung nginpokeun Rasul Allah (sallaAllahu alihi wa sallam) tina serangan. Salamah mangka chased sanggeus kafir sorangan shooting di poto eta sareng ruku jeung panah-Na.
Kafir anu disetir jadi gorge sempit, trapped antara dua gunung whereupon Salamah naek ka gunung sarta ngalungkeun batu turun kana eta jeung pecat panah-Na. Salamah terus serangan sarta reclaimed kabéh onta salaku marauders ngungsi casting turun lances jeung koper nyieun maranéhananahasty meunang-jauh. Ayeuna yen marauders geus ngungsi, Salamah naek turun gunung teras nahan mark dina batu sahingga nalika Rasul Allah, (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na anjog bakal ngawujudkeun naon iklas saméméh antarana nya éta spoils perang.
Opat kafir geus dijieun ngewa maranéhna pikeun lebak teu jauh. Salmah nempo eta jeung naek ka gunung jeung diuk turun kana salah sahiji ledges anak. Ngan mangka kafir nempo Salmah jeung dimimitian climbing nepi ka arah manéhna. Salmah ambekan kaluar, "Naha anjeun teu ngakuan kuring?" Maranéhanana ngawaler, "Teu, anuAnjeun? "Anjeunna ngawaler," I am Salamah, putra Al Akwa, kuring bisa maehan saha anjeun, tapi anjeun teu bisa maehan kuring! "
Ngan mangka Salmah nempo horsemen tina Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), Akhram, Abu Qatadah, jeung Al Miqdad, putra Al-Aswad sacara tunggang swiftly ngaliwatan tangkal. Akhram aktipitas Abdur Rahman Al Fazari tapi Abdur Rahman speared manéhna jeung lance sarta ditelasan manéhna. Abdur Rahman ucul kanaKuda Akhram sacara whereupon Abu Qatadah aktipitas Abdur Rahman di ngempur galak jeung diurus manéhna hiji niup parna.
Sesa kafir ngungsi tapi Salmah terus ngudag sanggeus éta kontak dina leumpang. Panonpoé ieu kakara kira pikeun nyetél lamun kafir nepi ka cinyusu tina Dhu Qarad jeung dieureunkeun pikeun nyokot inuman, tapi basa aranjeunna Salmah datang maranéhanana rode off.
Sometime saterusna Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung Sahabat-Na nepi Salamah anu ménta manéhna, nu mungkinkeun manéhna boga ratus Muslim numpang sanggeus marauders jeung nunda heula ahir ka maranehna. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler, "Putra Al-Akwa, anjeun geus nyokot cukup jeung ayeuna kudujadi berehan, jeung ku ayeuna maranéhanana baris geus nepi ka di taneuh tribal tina Ghatfan. "Tuluy Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngomong," Dinten ieu horseman pangalusna urang nyaéta Abu Qatadah jeung suku prajurit pangalusna urang nyaeta Salamah. "Saterusna manéhna sebaran nu spoils perang jeung méré Salamah dua biasa, salah sahiji horseman hiji jeungséjénna di hiji prajurit leumpang. Lamun datang waktuna mulang ka Madinah, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngondang Salamah numpang pillion balik manéhna dina Al-Adba, nya manéhna-onta.
$ BAB 108 THE Maret nepi ka KHAYBAR
Mimitina mah ieu kawijakan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi ka divulge rencana-Na nepi ka momen panungtungan ambéh maranéhanana bisa ngaropéa hiji unsur reuwas. Tapi, waktu ieu warta nepi ka di Koraysh tina Maret impending ngalawan Yahudi tina Khaybar sarta mayar perhatian deukeut ka adeganayeuna kira ka bentang dina harepan yen suku tina Khaybar bakal sukses mana maranéhanana geus gagal.
Nu benteng erected saméméh Advent Islam di sakuliah Khaybar éta exceptionally kuat jadi lamun urang Yahudi diajar tina serangan ngadagoan status maranéhanana teu utamana perturbed jeung potongan kamungkinan keur routed. Tapi, maranehna kontak brethren maranéhanana di Wadi al-Kura anu ogé sempet diwangunfortresses jeung sapuk pikeun ngarojong hiji sejen kudu perlu hudang.
Nu bareng jeung chieftains Khaybar ieu saperti nu maranehna teu jadi perhatian diri kalayan bothering sekutu Arab maranéhanana tina Ghatfan for nu ngadukung nepi ka menit pisan pamungkas, lamun salah sahiji chieftains maranéhanana, ngaranna Kinanah, diajar yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung tentara-Na geus diatur kaluarti Madinah. Sakali deui Yahudi ditawarkeun kaom Ghatfan hiji nyogok ganteng jeung opat rebu ti Ghatfan nyiapkeun diri di kesiapan ka nginjeumkeun pangrojong maranéhanana ka geus sapuluh rebu tentara Yahudi kuat ngalawan tentara relatif leutik kakara hiji rebu, genep ratus Muslim.
THE CLOAK Abu ABS
Kamiskinan ieu lumrah di antara Muslim, sarta maranéhanana anu geus dipirig Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina ibadah haji ditunda geus spent loba dina onta kurban maranéhanana jeung robes. Teu lila saméméh Muslim alatan naek kapal dina Maret maranéhanana, Abu ABS ti suku Aws indit kaNabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna tina plight-Na. Manéhna anu geus bisa ngamankeun onta tapi baju-Na aya di tatters sarta manéhna teu boga duit ninggalkeun jeung kulawargana keur dahareun atawa can meuli dibekelan pikeun perjalanan.
Mimitina mah ieu adat Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi pikeun ngajaga hadiah manéhna geus dibikeun, rada, manehna tangtu ngadistribusikaeun naon bae datang jalan ka malarat sarta jadi kajadian yén anjeunna ngalaman geus dirumuskeun hiji cloak rupa jadi manéhna méré ka Abu ABS. Abu ABS ieu delighted, tapi tinimbang ngajaga etamanéhna dijual eta jeung jeung proceeds anak meuli cloak hiji kualitas Lesser, sababaraha dahareun keur kulawarga jeung lalampahan-Na.
Salaku muslim rode ka Khaybar, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) chanced nempo Abu ABS maké cloak anyar nya kitu manéhna inquired naon anu manéhna dipigawé kalawan cloak anjeunna ngalaman dibikeun manéhna. Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi wa sallam) diajar aksi Abu ABS 'manéhna ogé pleased jeung ka manéhna yén lamunmondok cukup lila manéhna memang bakal mibanda leuwih ti cukup pikeun suffice kabutuhan-Na, memang, manéhna ka manéhna, yén manéhna bakal mibanda jadi loba teu bakal alus keur manehna!
THE Sajak anak AAMIR AL AKWA nu
Salaku perjalanan ngembang, pendamping hiji ditanya putra Aamir, Al-Akwas didugikeun sababaraha sajak-Na. Aamir dismounted jeung mingpin onta, reciting dina sora amis:
"Allah, iwal Anjeun Kami tangtu kungsi geus terpimpin,
atawa can dibikeun amal, atawa do'a doa Anjeun.
Mangga ngahampura urang keur nu nu geus we dipigawé
jeung mugi urang sadayana aya jadi berkurban pikeun Cukang lantaranana anjeun
jeung ngirim ka urang tranquility
nyieun sungut suku urang lamun urang papanggih musuh urang,
jeung lamun maranehna nelepon urang nuju hiji zat adil, urang bakal nampik.
Kafir geus disebut kana batur kanggo bantuan nu ngalawan ka urang. "
Nu onta ogé ngarasakeun dédéngéan sora amis sarta direspon ku ngajalankeun gancang.
Saterusna dina waktu Aamir réngsé recitation-Na Nabi, (salla Allahu alihi wa sallam) supplicated pikeun manéhna nyebutkeun, "Sep Allah geus rahmat dina anjeun." Whereupon hiji manusa ngomong, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam) geus martyrdom geus ordained pikeun manéhna? Bakal yén urang bisa ngarasakeun pausahaan-Na deui."
Saterusna dina basa aranjeunna keur urang Yahudi ti Khaybar Aamir aimed pedang-na di leg tina Yahudi, tapi ieu pondok jeung sabeulah seukeut anak slipped jeung luka parah dengkul Aamir sorangan jeung manéhna maot. Sababaraha Sahabat dirasakeun hanjelu nu Aamir geus maot dina manner saperti hiji jeung pamikiran anjeunna geus dicabut tina ganjaran-Na.Basa keur Rasullullah (salla Allahu alihi ieu sallam) nempo beungeut saddened tina Salamah lanceukna, tuluy nanya naon ieu troubling manéhna sarta manéhna ka manéhna naon ieu keur cenah. Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) comforted manéhna nyebutkeun, "Whosoever nyebutkeun kitu nu salah kaprah, Aamir teh geus ditarima hiji ganjaran ganda,manéhna persevered dina ngabalukarkeun Allah jeung aya tapi sababaraha Arab nu kahontal naon Aamir teu. "
THE Lebak nyanghareup KHAYBAR
Salaku Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) jeung Sahabat-Na naek luhur hiji lebak nyanghareup Khaybar maranéhanana mimitian pikeun ngangkat voices maranéhanana nyebutkeun, "Allahu Akbar, Allahu Akbar!" Whereupon Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ka eta teu pikeun ngangkat sora maranéhanana nyebutkeun, "Anjeun nélépon nu ngayakeunka batur anu pireu atawa hiji absentee. Mending anjeun nelepon nu Hearer anu deukeut jeung kalayan anjeun "Abdullah, putra Qays 'anu tunggang balik Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ieu nyebutkeun quietly," Teu aya kakawasaan atawa bisa jadi iwal ku Allah -. La Hawla wala quwata illa billah "jeung Nabi(Salla Allahu alihi ieu sallam) overheard manéhna sarta ngandika, "Kami mah bisaeun Anjeun kecap nu rék nu mangrupa salah sahiji khasanah of Paradise?" Abdullah anxiously ngawaler, "Mémang, O Rasul Allah (salla Allahu alihi ieu sallam)!" Cenah, "Teu aya kakawasaan atawa bisa jadi iwal ku Allah."

Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) terus Maret lulus gunung Isra nepi ka manéhna nepi ka di lebak tina Ar-Paraji mana anjeunna struck camp jeung pasukan leutik-Na. Encampment Nya éta hiji perkara strategi sabab iklas antara Yahudi tina Khaybar jeung sekutu maranéhanana nu Ghatfan jeung ieu alat blockingkontak antara dua.
THE Ngarawat
Di antara maranéhanana dibéré bareng jeung tentara nya éta sababaraha Ladies nu hajat ieu si Eneng nu wounded. Maranéhanana Lady Ummu Salamah, Safiya, adina tina syahid Hamza, Ummu Ayman, nu di sorang budak leutik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam), Nusaybah jeung Ummu Sulaym boh tina saha anu tended ka woundedsalila karusuhan di Uhud.
THE Tanggal GROVES OF KHAYBAR
Dua jeung poé satengah geus ayeuna lulus, jeung salaku peuting ditilik Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) disebut kana panduan pikeun nyokot manéhna nearer ka benteng, for kan ieu rencana pikeun posisi tentara-Na antara pangeusi tina fortresses jeung nu Ghatfan nu datangna ieu diantisipasi.
Peuting ieu poék jeung sadaya masih balik ramparts; teu aya anu kauninga ayana Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) jeung pituduh-Na ngarah éta bisa ngahontal clearing nu iklas di hareup ramparts, tuluy mulang undetected ka camp teh.
Salaku Subuh ditilik, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na ditawarkeun solat maranéhanana sarta minangka panonpoé sumebar sinar anak, maranéhanana nempo widang sareng kaping groves leuwih nu iklas nu fortresses.
Geura-giru sanggeus, patani datang kaluar ti fortresses ka condong groves jeung widang, sarta anu panik stricken sabab bray tetempoan tina tentara Nabawi. Para patani turun pakakas maranéhanana jeung ngungsi deui ka fortresses pikeun ngangkat alarm whereupon Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) Maha AgungAllah, nyebutkeun, "Allah nyaeta Greatest, Khaybar ieu crushed!" Saterusna manéhna recited:
"Lamun eta descends kana courtyards maranéhanana,
jahat bakal isuk maranéhanana forewarned. "
Koran 37: 177
$ BAB 109 kajadian KHAYBAR
Ieu ayeuna 7H sanggeus hijrah jeung salaku alarem raat kaluar, chieftains Yahudi papanggih hastily keur ngabahas tangtu maranéhanana aksi. Sadaya kajaba hiji dirasakeun fortresses maranéhanana éta cukup kuat ngusir Muslim. Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terang oge tina Wahyu saméméhna,nu sanajan angka maranéhanana, hate maranéhanana bakal dibagi. Nu Wahyu ieu kaeusi kitu deui nu sanesna salaku saban pihak milih pikeun membela diri di grup individu.
"Sieun maranéhanana anjeun dina hate maranéhanana anu leuwih gede ti sieun maranéhanana Allah;
nu ieu sabab sipatna jalma anu teu ngarti.
Maranéhanana henteu kungsi bakal tarung ngalawan sadaya babarengan
iwal ti desa ngarupakeun pertahanan atawa ti tukangeun tembok.
Kawani nyéta gede antara diri;
rasa anjeun ka ngahiji, tacan hate maranéhanana teu ngahiji.
Éta sabab aya hiji jalma nu teu boga rasa. "
Koran 59: 13-14
Di luar benteng, tentara Muslim leutik ngadeg salaku hiji di kesiapan jeung jantung, pikiran, awak jeung jiwa, trusting, asih jeung fearing Allah rada tibatan terrified ku naon bakal mucunghul ka unbeliever minangka hiji tentara daunting tina archers kahiji-rate dilindungan ku benteng pohara kuat.
Urutan ieu dijelaskeun jeung narajang munggaran diwangun kana bénténg nu pangcaketna pikeun maranehna. Yahudi tetep balik tembok bénténg, sababaraha busied sorangan strengthening bagian nya lemah whilst sésana aktipitas sorangan showering bevies tina panah ka handap kana Muslim ti ramparts. Teu kungsisaméméh geus Muslim Nyanghareupan ferocity saperti, jeung Ladies jompo nu dibéré bareng jeung eta anu terus riweuh tending nu wounded.
THE Spy
Nu karusuhan raged pikeun lima poé jeung sia salaku can geus miboga. Hiji peuting salila paréntah Omar Kang, nenjo hiji infiltrated camp Muslim sarta bray, tuluy dibawa saméméh Omar. Waktu manusa takwa for hirupna jeung ditawarkeun méré katerangan Omar lamun manéhna bakal luang manéhna. Omar ditarima jeung Yahudi kamanéhna nu aya bénténg sejen kurang well-dijaga ti hiji maranéhanana narajang jeung nu strongholds anak housed hiji Arsenal pakarang, di antarana nu éta maranéhanana dipaké pikeun breach dinding fortresses.
Poé saterusna, Omar dibuka hiji serangan dina bénténg kurang well-dijaga jeung Allah rahayu Muslim jeung kasuksésan, jeung bénténg nu murag.
Sabab searched strongholds bénténg, sarta cellars para sahabat kapanggih informasi maranéhanana geus dibikeun ka jadi akurat minangka panon maranéhanana murag kana teu ngan hiji Arsenal pakarang leungeun tapi catapult badag cukup kuat ka hurl batu beurat di tembok bénténg sarta dua lila , shields kuat dinanu sababaraha lalaki bisa leumpang jeung akibatna meunangkeun deukeut jeung tembok bénténg tanpa keur harmed.
THE GHATFAN
Nu opat rebu suku bangsa nu kuat tina Ghatfan geus diatur kaluar kana Maret maranéhna pikeun Khaybar intending ngarojong sekutu Yahudi maranéhanana. Dina nightfall, sanggeus Maret poe kahiji maranéhanana sacara, maranéhanana struck camp jeung netep sorangan ka handap pikeun sare, gaang geus saeutik sesa sabab salila peuting hiji aneh, sora urgentieu kadéngé nelepon kana éta hal nyebutkeun, "Jelema anjeun, urang Anjeun, urang anjeun!" Maranéhanana startled jeung kokotéténgan kira-kira eta tapi éta teu bisa ngadeteksi naha sora datang ti langit atawa bumi. Sadaya rupa pikiran raced ngaliwatan pikiran maranéhanana, tapi pamikiran Cangkuang maranéhanana ieu nu kulawarga maranéhanana étadi sababaraha nurun bahaya, ngarah balik imah.
Sabot maranéhanana ngancik imah kulawarga maranéhanana éta pisan reuwas ningali eta, kabéh ieu oge jeung teu ngarugikeun kungsi datang ka maranehna. Tapi, Ghatfan éta horéam pikeun nyetél kaluar deui sabab takwa nu sugan ngarugikeun ieu dina cara, sarta saterusna deui, nya ieu di pamadegan maranéhna, lolobana dipikaresep lamun maranehna diatur kaluar maranéhananabakal anjog kasep.
THE Bénténg OF NA'IM
Jeung jang nyokot gambar tina Arsenal nu datang titik balik ti patepungan teh. Di antarana Arsenal nu Muslim kapanggih Yahudi geus dirarancang sarta diwangun bak kungsi kahiji dijieun tina kai nu ayeuna ieu ayeuna nunda kana pake ku urang Muslim, sarta hiji ku hiji fortresses mimiti turun. Tapi, aya teteplima fortresses kuat, sababaraha di antarana nya alus dilengkepan jeung leuwih gede dina kakawasaan manusa ti counterparts maranéhanana.
Na'im heula ieu teh tina lima jadi sasaran, teu saperti nu fortresses séjén, prajurit anak datang luar pindingna, tarung jeung Muslim Nyanghareupan lalawanan kuat nu kapaksa eta pikeun samentara mundur. Peuting éta, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngumumkeun, "Isukan, kuring baris méré spandukka batur saha Allah, sarta asih Rasul. Dina leungeun-Na Allah bakal méré urang meunangna - anjeuna mah teu hiji jalma pikeun ngahurungkeun jauh jeung kabur ".
Poé saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dipénta Ali, whereupon manéhna informed nu panon Ali sacara anu troubling manéhna. Tapi, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ménta manéhna datang jeung kana ningali soreness panon, manéhna rubbed sababaraha ciduh ka sakuliah eta jeung supplicatedpikeun recovery-Na. Panon Ali sacara pulih geura jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dibikeun manéhna hiji banner hideung badag anu dijieun ti cloak nu sakali belonged ka Lady Ayesha. Saterusna, Ali ditanya, "O Rasul Allah (salla Allahu alihi wa sallam), bakal I ngalawan eta nepi ka maranehna jadi jeung kami?" Sakalideui alam saukur Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu katempona di walonan-Na, "Teruskeun nepi ka Anjeun ngahontal, teras ngajak ka Islam jeung nerangkeun kawajiban teh maranéhna pikeun Allah. Lamun ngan hiji jalma nu geus pituduh ku Allah ngaliwatan yén bakal leuwih hade keur anjeun ti hiji herd tina onta beureum. "
Salaku pasukan leutik, tapi valiant diserang, Zubair jeung Abu Dujanah, recognizable ku sorban beureum-Na, perang jeung zeal rongkah sarua jeung maranehna dipintonkeun di Uhud. Ali dipingpin serangan ahir nu disababkeun musuh nepi ka mundur. Sababaraha Yahudi nyandak ngungsi di benteng, tapi loba lolos ngaliwatan panto asup deuika fortresses tatangga. Tapi, paling dijieun jalan ka bénténg disebut "Zubair", nu ieu ku jauh nu paling formidable opat sésana jeung geus diwangun dina gawir luhur nu disadiakeun hiji pertahanan alam.
Samentara éta, pasukan Muslim nyandak kadali kana lawang utama bénténg tina Na'im.
THE Bénténg OF ZUBAIR
Ngan fortresses tina Zubair, Kamus jeung dua batur tetep. Pikeun nu boga tilu poe Muslim pekat usaha maranéhanana dina bénténg tina Zubair, tapi pertahanan alami nya bareng jeung prajurit tambahan nya dijieun hal nu rumit.
Saterusna, urang Yahudi fearing for jeung hirupna, kulawarga jeung harta, dijieun jalan di rusiah Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung ka manéhna manéhna baris nyingkab informasi vital di mulang pikeun kaamanan kulawarga jeung possessions réncang - Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sapuk.
Yahudi informed manéhna bénténg miboga hiji catu jero taneuh cai seger sanggup sustaining sahijina keur salami maranéhanana hayang tahan kaluar. Tapi, aya hiji tempat di luar bénténg nu mana Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bisa ngali jeung mindahkeun saluran anu jadi teu aya cai flowed kanabénténg. Informan salajengna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina akun tina pasokan konstan cai seger, tentara kungsi teu paduli diri kalayan neundeun anak.
Digawe rék dipaké jang mindahkeun cai ieu geura-giru dina jalan jeung lamun urang Yahudi direalisasikeun stream maranéhanana geus diverted maranéhanana datang turun ti bénténg maranéhanana jeung patepungan pisan sengit sejen ensued nu Yahudi ngalaman eleh.
THE Bénténg OF KAMUS
Bénténg tina Kamus belonged ka richest sakabéh kulawarga Khaybar, kulawarga Kinanah. Kinanah belonged ka bangsa Hiji-Nadir sarta nikah jeung Safiya, putra Huyay. Kawas batur dina suku, manéhna geus di antarana maranéhanana dipiceun ti Madinah pikeun treachery maranéhanana anu, sabab kenca, tauntedMuslim impoverished ku maké jeung flaunting pakaya jeung fineries kaleuleuwihan maranéhanana sabab rode kaluar ti Kota.
Ménténg terus tahan kaluar salila dua minggu ku sorangan jeung Kinanah teu bisa fathom kaluar naha nu Ghatfan geus teu datang ka bantuan maranéhanana, tapi ayeuna realisasi nu disetél di nu bantuan ekspektasi kungsi bakal datang sarta jeung pangaweruh pinuh ku istilah nyerah, Kinanah dikirim kecap manéhna wished nyerah.
TERMS OF Karep
Salaku fortresses murag maranéhanana geus surrendered, jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi disebut kana Abu Bakar, Ali, Zubair jeung Omar jeung sapuluh Yahudi ka saksian istilah nyerah. Istilah nyerah éta nu maranéhanana total pakaya, harta karun, gudang senjata jeung possessions éta jadi nyita, nunanaon kudu concealed, sarta sanggeus complied jeung ieu teu bakal dicokot captive; Yahudi ditarima.
Teu aya niat Nabawi pikeun nyimpen Yahudi pati rada ieu ka saukur ngajabel kabeungharan maranéhanana geus amassed ngaliwatan riba jeung korupsi jeung kawas kawas éta maranéhanana geus persistently dipaké dina usaha nefarious maranéhna pikeun nyegah sarta ngancurkeun pesen manéhna dibawa.
THE Khasanah CONCEALED ku KINANAH
Bénténg tina Kamus geus pamikiran nu bénténg safest ka imah nu womenfolk Yahudi jeung ngarah anu tetep aya sapanjang karusuhan. Samemeh karusuhan Kinanah geus cicingeun dikubur nu khasanah tina suku di dua tempat salah sahiji nu ieu di wewengkon deserted jeung nu lainna sababarahaJarak jauh di kalapa tangkal korma fallen.
Muslim inget sumur pintonan kaleuleuwihan opulence bangsa Hiji-Nadir dijieun basa aranjeunna kenca Madinah, sarta éta gancang sadar, sakumaha teu sababaraha urang Yahudi, nu kabeungharan ayeuna keur nyatakeun salaku mahluk pakaya total maranéhanana ieu tapi mangrupa pecahan mere . Sababaraha Yahudi nyandak Kinanah ka hiji sisi jeung ngingetkeunmanéhna nu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ieu teu jelema anu bisa deceived jeung nu aya no mamang tempat nyumputkeun-Na bakal kapanggih.
Lamun Kinanah ieu questioned ngeunaan extent harta, manéhna ngaku loba eta geus spent leuwih taun jeung sia leuwih tetep. Kinanah ieu jadi yakin tempat nyumputkeun-Na bakal kungsi kapanggih anu tanpa paksaan manéhna sapuk lamun nu mana wae nu nu kapanggih manéhna baris forfeit hirupna jeung kulawargana étaka dicokot salaku captives. Tempat nyumputkeun Kinanah sacara kapanggih tapi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) milih teu mawa hirupna, rada, manéhna dibikeun ka Muhammad, putra Maslmah alatan manéhna geus ditelasan lanceukna Mahmood.
THE Karep ahir
Dua fortresses sésana surrendered tanpa karusuhan salajengna jeung ditarima istilah jeung kaayaan nu sarua. Loba urang Yahudi éta patani jeung terang kumaha pangalusna Fedi kabeungharan tanah Arab maranéhanana geus netep di. Ku ieu dina pikiran maranéhanana dikirim deputation ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam)nyebutkeun yén lamun manéhna bakal ngidinan eta pikeun terus salaku saméméh jeung hirup di imahna, bakal di mulang condong lahan jeung mayar nyewa satengah panén nya saban taun. Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) ditarima kitu, manéhna ditangtayungan hak kana ngaluarkeun eta iraha wae lamun maranehna teu hirup peacefully.
THE Domba diracun
Nu Word Allah geus kaeusi, sedengkeun pita tina iman nyandak sesa well-earned saméméh Maret victorious maranéhanana deui ka Madinah.
A Yahudi ku ngaran Shalom, putra Mishkam sacara, nu geus dibantuan Abu Sufyan di Madinah, geus ditelasan salila karusuhan jeung pamajikanana Zaynab, putra Al-Harith sought pikeun nyokot dendam.
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi nampik ondangan saha, euweuh urusan anu sipatna éta, jadi lamun pamajikan Shalom sacara ngondang manéhna jeung Sahabat pikeun makan hiji uleman ieu graciously ditarima. Dina préparasi pamajikan Shalom makan sacara geus domba hiji dibantai, tuluy, kawas manéhna nu disusuneta manéhna ladled eta jeung racun, Mayar perhatian husus ka taktak salaku manéhna sempet ngadéngé yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) liked bagian daging.
Lamun domba ieu siap manéhna nyetél éta turun di hareup Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu nyandak ngeunaan kacamatan daging teh. Saméméh manéhna kasempetan pikeun ngelek eta, taktak nu spoke jeung informed manéhna nu daging geus diracun whereupon manéhna spat kaluar jeung ka Sahabat nya teu dahar deui. Bishr, Bara sacaraputra, nu linggih di gigireun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) kungsi geus swallowed sapotong daging jeung ieu kapangaruhan ku racun.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim for jeung pamajikan Shalom sarta ditanya naha manéhna geus diracun domba teh, whereupon manéhna ditanya anu geus informed manéhna eta geus diracun; Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngawaler: ". taktak Nu"
Dina walonan keur hal-Na manéhna ka manéhna yén anjeunna geus kudu nyaho alesan pangna manéhna geus diracun domba teh. Tapi, manéhna terus nyebutkeun yén ieu dina akun tina salaki paéh nya, bapa jeung pamanna. Manéhna saterusna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) manéhna geus mikir lamun manéhna raja manéhna bakalleuwih alus off tanpa manéhna, tapi di sisi séjén, lamun manéhna nabi mangka racun bakal nginpokeun manéhna.
Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) geus rahmat kana awéwé jeung pardoned nya pikeun usaha manéhna geus dijieun ngalawan manéhna. Tapi, kaayaan Bishr sacara terus deteriorate dina poe nu dituturkeun sarta manéhna lulus jauh whereupon demi kaadilan Jewess ieu dibikeun ka kulawargana jeungmaranéhanana nunda nya nepi ka pupusna.
Dina waktu nu sarua unggal taun saterusna, Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) bakal kakurangan dina akun tina bit ménél racun anjeunna ngalaman swallowed.
THE Yahudi OF TAIMA '
News nepi ka di Yahudi tina Taima 'tina tumiba Khaybar saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nepi ka wewengkon maranéhanana. Kana datangna Muslim Yahudi némbongkeun daya tahan sarta nyandak prakarsa rék kaluar jeung minuhan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) sarta asup perjangjian jeungmanéhna nu bakal di mulang mayar hiji pajeg keu sareng nampa panangtayungan tentara Muslim.
THE Oasis OF FADAK
News ngelehkeun Khaybar sacara geura-giru nepi ka di oasis milik Yahudi Fadak jeung eta rumor yén Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maksud kalibet maranehna. Teu wishing sangsara nasib brethren maranéhanana, maranéhanana dikirim kecap ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) maranéhanana wished nyerah kanaistilah jeung kaayaan ditawarkeun di Khaybar sarua. Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ditarima alatan manéhna sepanjang waktos nabi tina tentrem.
$ BAB 110 Lady SAFIYA, putra HUYAY
THE Karakter orientasi tegak OF SAFIYA
Safiya ieu putri Huyay ti suku Yahudi Hiji-Nadir jeung turunan Nabi Harun. Biasana ieu cukup kawas bapana jeung saprak PAUD geus tumuwuh di kaagamaan sarta jadi hiji nona ngora orientasi tegak dina pilarian bebeneran teh. Salila budak leutik nya manéhna ngadéngé carita ngeunaan datang ekspektasitina nabi anyar jeung diajar alesan naha karuhun nya geus netep di Yathrib, sakumaha Madinah ieu saterusna disebut, ieu sabab prophecies foretold manéhna baris mucunghul di sakuriling nu sarta unggal suku ngaharepkeun ngahargaan bakal milik suku sorangan.
Lady Safiya inget sumur poé, lamun manéhna, minangka gadis ngora, geus kadéngé ti padagang balik ti Mekah tina manusa meunangkeun jadi nabi jeung nu manéhna denounced ibadah idola jeung diajarkeun ku nu Oneness Allah. Manéhna ogé inget kumaha eta geus disababkeun upheaval saperti di masarakat nya salaku Nabi(Salla Allahu alihi wa sallam) ieu hiji Arab, hiji turunan Ismail jeung teu urang Yahudi, sanajan Ismail jeung Isaac éta boths putra Ibrahim. Tapi ras Yahudi teu ti ngawitan Ibrahim, eta mecenghul ti waktu putu Ibrahim sacara Israeel. Ku sabab éta téh hiji misconception lamun Yahudi ngaklaimnu Abraham atawa Isaac éta Yahudi. Verifikasi ieu kapanggih dina Qur'an:
"Teuing, Abraham ieu ayakeun hiji Yahudi atawa Kristen.
Anjeunna iman murni, submitter a.
Anjeunna kungsi tina idolaters. "3:67
Safiya geus paporit antara kulawarga jeung baraya nya, dulur dicinta nya jeung tampi nya jeung kungsi tos nya jauh. Manéhna ogé inget kumaha, dina yuswa sapuluh, manéhna geus katempo boh bapa na mamang nya Ubayy lalampahan ti Madinah ngabuktikeun ka sorangan yen rumor nabi anu mucunghul dina taunRas Arab mana unfounded. Duanana terang karakteristik tina nabi ekspektasi ogé tanda pikeun néangan sabab anu kacatet dina kitab suci maranéhanana. Oge, datangna-Na ekspektasi ieu sok topik konstan pikeun tempat ngadu di antarana Yahudi.
Sanggeus bapana sarta mulang Mamang sacara ti Mekah Safiya geus teu bisa ngarti réaksi maranéhanana jeung malah leuwih ti kitu state maranéhanana depresi. Dina purity jantung nya, manéhna geus ekspektasi eta boh balik jeung warta anu manéhna boh kaeusi atawa teu minuhan kaayaan dina kitab suci,tapi éta modeu jempe jeung tiiseun maranéhanana geus puzzled nya. Lady Safiya ngomong, "Saterusna kuring overheard Mamang mah Abu Yasir ménta Ubayy jeung Huyay," Is, bener manéhna (Nabi)? "Huyay ngawaler," Eta manéhna, sumpah ku Allah! "" Éta nu bisa ngakuan manéhna? "dipénta Abu Yasir, Huyay ngawaler," Enya, jeung jantung mah ngadurukjeung hatred ka arah manéhna! "
Teu lila saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) nangtukeun kaluar pikeun Khaybar. Huyay geus kawin teh Safiya ayeuna heubeul tujuh bélas taun ka Kinanah putra Ar Rabi'a. Pikeun onlooker nu éta bakal geus mucunghul nikah ieu sadaya gadis ngora kungsi bisa asa dina akun harta jeung ngadeg Kinanah urang.Tapi, manéhna hiji panganten awewe horéam jeung jauh ti senang.
THE VISI OF SAFIYA
Hiji peuting Safiya kadatangan nu manéhna nempo bulan ditunda leuwih kota, nu manéhna terang jadi Madinah. Dina visi nya manéhna nempo drift bulan ka arah Khaybar jeung lamun nepi ka kota eta kungsi datang ka beristirahat di kuir nya. Innocently, Safiya ka Kinanah tina whereupon visi nya, dina uncontrollableburst ku amarah, Kinanah struck nya rongkah kana beungeut nya nyebutkeun, "Ieu bisa mean tapi hiji hal, Anjeun mikahayang Muhammad Raja Hijaz!"
Sanggeus tumiba Khaybar Safiya dibawa saméméh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) anu noticed nya panon parah bruised sarta nanya nya ngeunaan eta whereupon manéhna ka manéhna tina visi nya jeung kumaha sanggeus manéhna sempet patali ka salakina anjeunna ngalaman struck nya .
Safiya dirangkul nikah Islam jeung Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) diusulkeun ka dirina jeung tanpa ragu manéhna ditarima. Sedengkeun pikeun mas kawin nya, Safiya geus pledged salaku captive ku Kinanah lamun pakaya nya éta kapanggih jadi Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dileupaskeun nya jeung mas kawin nya ieuMekah nya.
Lamun waktu datang pikeun muslim ninggalkeun Khaybar, Lady Safiya kenca jeung Ladies jeung Ummu Sulaim diasah nya salaku befits hiji panganten awewe tur dikirim nya ka Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) peuting éta. Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) ditanya, "Whosoever ngabogaan mana wae dahareun kudu bawa ka" jeungSahabat dibawa naon anu maranehna kitu, mangka manéhna sumebar kaluar hiji lambar kulit jeung hari raya pernikahan maranéhanana ieu tina kaping jeung clarified mentega.
THE Warta WADI L-KURA
Sedengkeun pikeun urang Yahudi ti Wadi l-Kura, nu ngarojong tina Khaybarites, maranéhanana teu kabur. Pikeun nu boga tilu poé saméméh Nabawi mulang ka Madinah maranéhanana perang ngalawan manéhna sarta pamustunganana surrendered dina istilah sarua jeung brethren maranéhanana di Khaybar.
$ BAB 111 THE VICTORIOUS datangna di Madinah
Eta geus tujuh minggu saprak Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung pengikut-Na kenca pikeun Khaybar jeung dina mangsa éta Sahabat-Na ti Abyssinia anjog di Madinah jeung sareng maranehna panganten awewe anyar Nabawi, Lady Ummu Habibah.
Ieu hiji waktu sukur, rejoicing jeung reuni. Ladies Sawdah jeung Ummu Salamah geus babaturan deukeut Lady Ummu Habibah di Abyssinia jeung éta happy nempo nya sakali deui. Kamar nya adjoining Masjid geus réngsé jeung kana mulang Nabawi hiji hari raya nikah kadua disusun dina dirinangahargaan.
$ BAB 112 nabi aksara INVITING pamingpin TO ISLAM
Dina patepungan tina lombang lamun para sahabat anu digging maranéhanana anu geus teu bisa mindahkeun batu gede sarta disebut kana bantuan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam). Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) struck batu gede tilu kali jeung kana nu neunggeul katilu eta disintegrated kana tihang hijikeusik. Tapi, unggal waktu batu gede nu geus struck eta emitted lampu cemerlang, jadi caang nu cahayana nepi tilu jauh kota. Kahiji stretched sajauh nu istana Siria, kadua sajauh Madian di Persia jeung lampu katilu cahayana nepi Yaman. Cahya Ieu reminiscent cahaya nuemitted ti Lady Aminah lamun manéhna teu katimu terus deui lamun manéhna ngababarkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).

On rekening mujijat ieu Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) terang nu Islam bakal sumebar ka ieu kota gede jeung leuwih ka sadaya séjénna gede kota, kacamatan jeung desa di dunya, sarta jadi ieu antara 6H jeung awal dina 7H nu manehna nulis aksara ka sababaraha pamingpin inviting eta akurIslam.
THE Ondangan pikeun HERACLIUS, Caesar, Kaisar Roma
Nabi Muhammad (salla Allahu alihi wa sallam) dikirim utusan-Na, Dihyah Al Kalbi, jeung surat ka Heraclius Emperor of Roma inviting manéhna ka Islam.
Saméméh Dihyah anjog jeung uleman ti Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) Heraclius kungsi ngimpi jentre pisan, hiji visi nu manehna teu bisa ngabubarkeun. Dina visi manéhna ka nu nabi geus mucunghul di antara maranéhanana anu anu disunat. Heraclius ieu soleh jeung sadar tina nubuat Yesus nunabi anyar bakal dikirim:
"Jeung lamun Yesus, putra Maryam ngomong, 'Bani Israil,
Kuring keur dikirim ka anjeun ku Allah ka ngeceskeun Taurat nu ieu samemeh kuring,
jeung méré warta tina Rasul (Rosul SAW) anu bakal datang sanggeus kuring "
(Koran 61: 6).
Heraclius ditanya maranéhanana deukeut jeung manehna lamun terang nu mana wae nu practiced sunat tapi jawab anu ngan leuwih maranéhanana terang éta Yahudi. Ayeuna yén anjeunna ngalaman narima hurup ti Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam) Heraclius ieu memang melang ka maca eta:
Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih.
Ti: Nu Rasul Allah
Kanggo: Heraclius, nu greatest tina Rum
"Peace jadi kana maranéhanana anu nuturkeun hidayah Ilahi. Ku lantaran kitu, ngajak Anjeun akur Islam. Karep ka Allah jeung cicing di tentrem. Allah doubly bakal ganjaran anjeun, tapi lamun Anjeun munggahan jauh, dosa nu 'Arisiyin (maranéhanana tina Heraclius' kakawasaan) bakal beristirahat kana anjeun. " Saterusna Nabi (salla Allahu alihi ieu sallam)ayat dikutip ti Qur'an:
'Ucapkeun: Urang Kitab! (Yahudi, Nazarenes jeung Nasrani).
Marilah urang datang ka hiji kecap ilahar antara urang jeung anjeun,
yén urang bade ibadah nanaon iwal ti Allah,
yén urang bakal ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna,
jeung nu ngaping urang nyokot batur keur lords gigireun Allah. '
Lamun ngahurungkeun jauh, ngomong, 'Bear Nyaksikeun yen urang Islam.' Koran 3:64
Ngabogaan maca surat, Heraclius inquired tina Dihyah naha ieu adat, pikeun Nabi jeung Muslim prakna sunatan, whereupon Anjeuna ngawaler dina satuju jeung Heraclius confided nu manéhna dipercaya jeung méré Dihyah hadiah rupa salaku token hormat-Na saméméh manéhna balik ka Madinah.
Visi jeung ayeuna hurup geus kawas dampak badag dina Heraclius anjeunna dispatched surat ka babaturan saha ieu ogé boga pangaweruh tina kitab suci sangkan manéhna berita. Babaturan-Na jawab nyebutkeun manéhna di kasapukan jeung nyimpulkeun Heraclius 'nu nabi anu memang geus dikirim.
PanongtonABU Sufyan nu mibanda HERACLIUS
A perjangjian karapihan ieu di pangaruh antara Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung suku mumusuhan tina Koraysh. Abu Sufyan, chieftain anak anu ogé ngarupakeun salasahiji ti musuh paling pait Islam dina waktu éta, terang nu dina akun tina perjangjian karapihan manéhna bisa ngandelkeun kana nu petikan aman tina dagang pikeundagang di jauh Syria (Ash-syam) nu ieu bagian ti Kakaisaran Romawi.
Lamun Heraclius diajar hiji dagang Koraysh ti Mekah ieu ayeuna di sakuriling, manéhna dikirim rider hiji ku talatah nu ka caravaners nyebutkeun manéhna wished ka marengan rider-Na deui ka bénténg nya kitu anjeunna bisa nyarita maké maranehna.
Kana datangna maranéhanana, Heraclius ditanya Abu Sufyan jeung para sahabatna anu di antarana eta ieu pangdeukeutna ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) dina kekerabatan. Abu Sufyan jawab yén ieu dirina jeung informed Heraclius yen Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) hailed ti lineage mulya. Saterusna, Heracliusngahurungkeun ka para sahabatna Abu Sufyan sarta ngadawuh, "Lamun manéhna nyebutkeun hiji hal nyaho jadi kontradiktif, Anjeun kudu ngomong."
Patarosan Heraclius 'éta langsung, manéhna ménta Abu Sufyan lamun salah sahiji suku-Na geus kungsi saméméh ngaku jadi nabi whereupon Abu Sufyan jawab nanaon geus. Heraclius commented, "Sadaya nabi datang ti kulawarga mulya, kuring nanya Anjeun upami saha samemeh manehna ti suku Anjeun ngaku jadi nabi jeung Anjeunwalonan ieu no. Lamun walonan Anjeun geus affirmed eta mangka mah tangtu geus deduced manéhna mimicking manusa éta. "
Saterusna Heraclius ditaros upami salah sahiji karuhun-Na geus raja jeung Abu Sufyan jawab maranéhanana geus henteu. Heraclius commented, "kuring nanya lamun salah sahiji karuhun anjeun geus raja, Anjeun jawab maranéhanana geus henteu. Lamun jawaban Anjeun geus disebutkeun mah tangtu geus dianggap manéhna hayang reclaim karajaan ancestral-Na."
Heraclius ieu museurkeun nyaho naon jenis jalma dituturkeun Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung lamun nomer maranéhanana anu beuki atawa nurunna. Abu Sufyan jawab maranéhanana éta jelema miskin jeung nomer maranéhanana anu beuki. Heraclius commented, "kuring nanya lamun pengikut-Na anu beuki atawa nurunna,Anjeun jawab ngaronjatkeun; ieu téh kursus kapercayaan bener. "
Saterusna, Heraclius ditaros upami anjeunna terang saha nu pengikut-Na geus Malikkeun ka agama heubeul, sarta Abu Sufyan jawab manéhna terang tina nanaon. Heraclius commented, "kuring nanya lamun aya saha, sanggeus embracing Islam recanted sarta anjeun jawab Anjeun terang tina nanaon; ieu téh tanda nu lian dina kapercayaan sabab asupjantung. "
Ngarujuk kana karakter Nabawi, Heraclius ditanya Abu Sufyan lamun manéhna geus kungsi dipikawanoh Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) ngabohong, atawa lamun manéhna geus kungsi betrayed atawa ngejat kecap-Na, whereupon Abu Sufyan jawab teu ka sadaya diitung. Saterusna, ngarujuk kana dimungkinkeun teh, Abu Sufyan commented dina bahasa sunda na resentment,"Kami boga perjangjian jeung manéhna, tapi urang teu nyaho naon anu bakal manéhna pigawé." Heraclius commented, "Kapan kuring nanya lamun manéhna lied, Anjeun jawab manéhna henteu, kuring jadi wondered kumaha hiji jalmi nu teu ngabohong kungsi bisa nyaritakeun hiji bohong ngeunaan Allah. Lamun kuring nanya Anjeun lamun manéhna geus kungsi geus dipikawanoh ngahianat, Anjeun jawab nu manéhna teu; ieunya éta ku cara sakabeh nabi. "
Heraclius saterusna dipénta lamun maranehna geus kungsi perang ngalawan Nabi (salla Allahu alihi wa sallam) jeung lamun jadi ka bisaeun manéhna ngeunaan hasilna. Abu Sufyan jawab nu maranéhanana geus perang; sakapeung maranéhanana anu geus victorious jeung kana meunangna kali séjén belonged ka Nabi (salla Allahu alihi wa sallam).