en-su-What is Islam

Kecap basa Arab 'Allah' nyaeta kecap barang nu ditangtoskeun tina Maha Nyipta
Kecap basa Arab hartina 'Islam' dina basa Inggris 'kaluman' pikeun Allah
www.Allah.com
www.Muhammad.com
Dina Ngaran Allah, nu Maha Asih, Nu Maha Asih
Naon Islam
Ahmad Darwish
Teu aya hak cipta
|
Ngaran Allah,
Nu Maha Asih, Nu Maha Asih
|
Ti Muhammad Rasul Allah
TO HERACLIUS: THE GREATEST OF Romawi.
|
Peace jadi kana maranéhanana anu nuturkeun hidayah Ilahi. Ku lantaran kitu ngajak Anjeun akur Islam, nyerah ka Allah jadi di tentrem. Allah doubly bakal ganjaran anjeun, tapi lamun Anjeun munggahan jauh dosa nu Arians bakal beristirahat kana anjeun.
|
â € œâ € ~People tina Kitab, (Yahudi jeung Nasrani), hayu urang datang ka hiji kecap ilahar antara urang jeung yén urang bade ibadah nanaon iwal ti Allah, nu bakal ngahubungkeun nanaon jeung Anjeunna, sarta nu ngaping urang nyokot batur pikeun lords sagigireun Allah.â € ™ Lamun maranéhanana ngahurungkeun jauh, nyebutkeun: â saksi € ~Bear nu urang Islam (maranéhananageus surrendered ka Anjeunna) € â ™ .â € ?? Koran 3:64
|
Nu nabi Allah disebutkeun dina Qur'an Suci
Muhammad, Yesus, John, Zachariah, Elisha, Ellias, Yunus, Ezekiel, proyék, Solomon, David, Harun, Musa, Shuaib, Joseph, Yakub, Ishak, Ismail, Lot, Ibrahim, Salih, Hood, Idris, Nuh jeung Adam
|
Pikeun nu maca:
|
Kahiji sakabeh urang hoyong hatur nuhun pikeun nyokot waktu meunangkeun hiji pamahaman anu leuwih alus Islam nu ageman kaluman mutlak ka Maha Nyipta tina umat manusa jeung nabi nu sapuk, Allah.
|
Urang tulus ngaharepkeun nu bakal nguntungkeun ti perkenalan otentik ieu ka Islam, jeung nu bisa deepen pangaweruh jeung ngaronjatkeun minat Anjeun.
|
Jalma saperti sorangan jeung inquiring pikiran invariably geus kulawarga jeung babaturan ti inclination sarupa, sarta urang ngajak Anjeun pikeun méré eta salinan booklet ieu.
|
Masjid tim Internet
|
Wilujeng sumping!
|
Sagala jigana bisa ngahurungkeun tibalik turun poé ieu. Hal Crazy nu lumangsung di seluruh dunya, urang fed gaduh leuwih seueur inpo parsial, misinformation jeung saterusna, nu loba urang manggihan diri urang sorangan dina kaayaan jahiliyah kompléks, nu urang goblog yen urang goblog jeung teu apal kana sakabeh bebeneranngaliwatan teu lepat urang sorangan, sarta urang ngabentuk opini urang nu sasuai.
|
Booklet ringkes ieu presents Islam dina bentuk bener sarta we stress yén éta téh teu aya nu tina kultus Wahabi Saudi fanatik, tanggung jawab, sabab lahirna pikeun aksi teror jeung rajapati jalma loba polos ogé Muslim. Tindakan nu disebut sagemblengna ngalawan kepala sekolah Islam jeung Islam rejectsjeung condemns lampah maranéhanana. Islam mangrupa agama nu salam, brotherhood, jeung teu toleran ko-ayana antara sakabeh umat manusa, teu saukur di antarana pengikut anak.
|
Nu pokok foremost Islam nyaéta kapercayaan di Oneness Allah, nu Maha Nyipta sadaya, anu aya boga lainna, saha nu ngirim tina nabi ka saha manéhna méré hidayah-Na, anu nu ngirim tina nabi pamungkas, Nabi Muhammad nu dikirim pikeun sakabéh umat manusa jeung mun teu salah bangsa salaku éta nu misiku para nabi saméméhna. Puji jeung perdamaian jadi kana sagala nabi Allah.
|
Loba jalma nu boga kahayang alamiah pikeun hidayah. Sanajan kitu, dina, mindahkeun gancang masarakat téhnologis pajeulit ieu, Pace hirup anu jadi consuming nu hiji ieu geura-giru kacau ti-Na / Pilarian nya. Agama anyar lahir ampir unggal poé ngan ka diudar kana oblivion geura-giru sanggeus.
|
Loba urang nyoba ngalakukeun alus, tapi sabaraha kali geus eta tétéla jadi nu sabalikna? Urang geus sagala kadéngé frasa, jalan ka naraka ieu diaspal jeung niat hade. Jadi naon urang atuh? Tanpa hidayah bener urang bade tetep ragrag kana waktu kasalahan sarua jeung waktu deui.
|
Islam alamat unggal jeung unggal aspék kahirupan urang ti konsépsi pati. Ieu téh hiji agama lengkep, boh rohani jeung materialistically nu nembongkeun urang jalur katuhu pikeun nyokot, jeung Allah, kecap sulur Arab pikeun Allah, confirms ieu dina ayat muka ti surah dua di Book Suci-Na, Qur'an â € œThatnyaeta (Suci) Book, di mana aya mamang no. Ieu téh hiji hidayah pikeun cautious.â € ??
|
Umat ​​Islam aya no di mamang yen Arab Koran recited ayeuna sarua jeung ieu lamun munggaran wangsit ka Nabi Muhammad alatan Allah dina Mercy-Na janji dina Qur'an pikeun ngalindungan ieu, Firman Final Nya ti alteration. Qur'an ngandung hidayah keur unggal umur nepi nepi ka ahir waktu sarta ngandungtanda miraculous nu await kapanggihna dina abad hade. Hiji tanda saperti nu ditunggu kapanggihna ieu tahap developmental tina fétus dina rahim. Prosés ieu ngan jadi dipikawanoh ahli médis anyar, loba abad sanggeus wahyu Qur'an, jeung teu mustahil nu ngalakukeunanageus dipikawanoh dina waktu nu ngirim turun tina Qur'an Suci.
|
Qur'an kapanggih di todayâ € ™ s toko buku bisa dibandingkeun jeung salinan kahiji kungsi ditulis handap, saperti hiji di Bukhara, USSR, teu aya bédana antara maranehna. Ieu di sorangan mangrupa hiji kaajaiban salaku rabi jeung imam nu sapuk ngaku buku maranéhanana geus, pikeun hiji alesan atawa lain, subjected ka alterationjeung / atawa bagian dihapus ngaliwatan petikan tina waktu. Allah nujul kana alterations di Qur'an nyebutkeun: â € œSome Yahudi tampered jeung kecap (altering) tempat maranéhanana nyebutkeun: â € ~We kadéngé urang henteu patuh, â € ™ jeung â € ~hear, tanpa dédéngéan, â € ™ jeung â € ~observe AS twisting € ™ jeung tongues maranéhanana traducing agamaâ € |.â € ?? Koran 4:46
|
Injil dibikeun ka Nabi Isa ku Allah geus teu anéh kapanggih dina Perjanjian Anyar, naon tetep, pikeun bagian paling, nu ajaran Paul anu ieu mah nabi.
|
Islam teu agama anyar. Ieu téh mangrupa parantosan tina ajaran nabi Ibrahim, Musa jeung Isa, sakabéh saha diajarkeun ku yen Allah teh Hiji jeung teu boga lainna. Ieu téh teu toleran jeung hormat sakabeh agama sawarga nu sejen tur pengikut maranéhanana anu ngabagikeun kapercayaan di Hiji sarta ngan Allah. Qur'an Suciteaches:.. "Teu aya paksaan dina perkara agama amal saleh ayeuna béda ti kasalahan Anjeunna nu disbelieves di idola jeung percaya Allah geus grasped dasi firmest nu kungsi bakal beulah, Allah nu dédéngéan, Knowing.â € ?? Koran 2: 256
|
Hartina ISLAM
|
Ieu téh palsu pikeun nelepon Islam Muhammadanism, sakumaha geus dipigawé jadi remen di Kulon. Urang geus nuding kaluar nu Umat Islam percaya yén Islam nyaéta talatah langgeng nu Allah dikirim ka sadaya nabi, aman damai jadi kana eta, ti subuh umat manusa, sarta teu kapercayaan anyar nu dimimitian ku Nabi Muhammad(Muji jeung perdamaian jadi kana manéhna)
|
Muslim nelepon agama maranéhanana Islam, jeung kecap basa Arab â € œIslamâ € ?? ngakibatkeun nu attainment tina karapihan ngaliwatan kaluman ka Allah. Kecap â € œMuslimâ € ?? mangrupa hiji kecap sipat diturunkeun tina kecap barang Islam, jeung ngakibatkeun hiji anu ngabogaan karapihan dina dirina ti pangajuan pikeun Allah.
|
Umat ​​Islam percaya di Hiji, langgeng Allah, anu nyiptakeun langit jeung bumi jeung sagala rupa nu aya. Dina basa Arab, Allah disebut Allah.
|
Aya kacida teu beda antara Allah jeung Allah Ibrahim, Musa jeung Isa. Muslim teu percaya Nabi Muhammad ieu ngan nabi; rada maranehna percaya pisan anjeunna teh ahir nabi Heubeul jeung New Testaments. Qur'an Suci nyaéta Kitab Suci anu kaungkap jeung suciIslam, sarta teaches: "Ucapkeun (Muslim O), â € ~We percaya Allah jeung anu dikirim ka handap pikeun urang, sarta dina naon dikirim ka handap pikeun Ibrahim, Ismail, Ishak, Yakub jeung suku; ka Musa jeung Yesus jeung nabi Alloh, Gusti maranéhanana. Kami henteu kalan antara di antarana, jeung ka Anjeunna urang patuh(Muslim.) Â € ?? Koran 2: 136.
|
Sababaraha aqidah dasar ISLAM
Konsep anu paling dasar nyaéta Islam jeung fountainhead sakabeh prinsip jeung prakték séjénna nya éta Oneness Allah. Islam nyaéta tauhid dina bentuk anak purest, jeung logika tauhid murni nyaéta thread nu ngalir ngaliwatan sakumna lawon tina cara Islam hirup.
|
Islam teaches béda fundamental antara Allah, nu Maha Nyipta jeung nu nu geus Manéhna dijieun. Langit, bulan, béntang, tengtrem jeung kasampurnaan alam dunya, rahmat jeung kaéndahan awak manusa jeung kaunggulan tina pikiran manusa, alternation tina beurang jeung peuting, parobahannu musim, jeung misteri hirup jeung pati sadaya titik ka hiji hal di luar, leuwih gede batan sorangan.
|
Pikeun percaya nu ieu sadaya tanda Allah. Islam teaches nu Allah teu aya Samalah naon bae anu Manéhna geus dijieun. Manéhna nyaéta Allâ € "taméng,
Sadaya-nyaho; Manéhna nyaéta leuwih imperfection mana wae, sarta minuhan sagala kasampurnaan. Manéhna teu hiji zat, sareng teu aya Manéhna kawas nu mana wae nu mahluk-Na. Allah teu jauh jeung Allah jauh, sareng Anjeunna unapproachable idéal. Manéhna nyaéta Sadaya-welas, Sadaya Maha Asih, jeung Turner tina hate.
|
Islam teaches nu Allah anu langgeng. Manéhna teu Dirina lahir, sareng geus Manéhna fathered putra atawa putri a. Islam rejects konsep titisan Allah, nu kapanggih di Hindu, Kristen, sarta agama séjén, jeung percaya eta konsep teh titisan watesan konsép Allah jeung ngancurkeundmana nu percaya ngeunaan nu activeness jeung kasampurnaan Allah.
|
Qur'an ngagambarkeun Alloh keur sampurna jeung aktif:. "Allah, teu aya nu disembah iwal Anjeunna Nu Living, nu langgeng Sanes kang dozing atawa sare overtakes Anjeunna Pikeun Anjeunna milik sagala rupa nu aya di langit jeung bumi Saha manéhna nu bakal... intercede jeung Anjeunna iwal ku idin-Na? Manéhna weruh naon anu bakal jadisaméméh leungeun maranéhna jeung naon ieu balik maranehna, sarta maranehna teu ngarti nanaon kanyaho-Na iwal ti naon Manéhna willed. Kursi-Na embraces langit jeung bumi, jeung preserving di antarana teu weary Anjeunna. Manéhna nya éta High, Tembok "Koran 2:. 255.
|
Islam rejects anggapan yen Yesus, aman damai jadi kana manéhna, ieu putra Allah. Mending eta honors jeung ngahormat manéhna minangka salah sahiji utusan gede jeung nabi Allah ka barudak Israel. Islam rejects konsép Pauline tina trinitas jeung ngemutan eta hiji kontradiksi tina tauhid murni. Ogé rejectsargumen sababaraha Kristen yen Allah dijieun Dirina incarnate Yesus, aman damai jadi kana manéhna, sahingga Allah bisa dipikawanoh ku lalaki, sarta ogé rejects argumen yen Isa, aman damai jadi kana manéhna, maot dina cross dosa umat manusa urang.
|
Pikeun dimimitian ku, Islam percaya yén manusa bisa datang ka nyaho Allah jeung ngarasa deukeut ka Anjeunna ku cara maké solat ditangtoskeun, puasa, zakat, haji, jeung amal soleh bener. Pisan praktek Islam anu dimaksud ka purify jiwa nu percaya sarta pikeun mawa manéhna / nya ngadeukeutan ka Allah. Jeung hal ka Yesus dying keur urangdosa, Islam teaches nu teu mahluk manusa bisa nanggung beungbeurat tanggung jawab sejen urang.
|
Allah téh sadar pisan kelemahan manusa urang jeung imperfection. Manéhna teu ngahukum urang sabab urang imperfect; rada Manéhna nungtun urang pikeun timer kasampurnaan jeung Anjeunna forgives urang jeung pancuran Mercy-Na kana urang nalika urang gagal terus tulus ménta hampura Na.
|
Umat ​​Islam percaya di asal Illahi dina Kitab Suci sanajan Muslim ragu kaaslian historis sababaraha bagian tina heubeul jeung New Testaments jeung teu percaya maranehna jadi representations pasti naon Allah asalna wangsit.
|
Qur'an upheld pintonan ieu téks Heubeul jeung New Testaments ratusan taun ka tukang, sarta dina taun anyar, ieu pintonan geus upheld ku studi tékstual ulama Alkitabiah. Umat ​​Islam percaya di Malaikat Allah, jeung nabi-Na, aman damai jadi kana maranehna. Maranéhanana percaya dina jadian tina paéhdi ahir dunya; maranehna percaya dina datang tina Poé Judgement jeung hirup langgeng di Paradise atawa Apan.
|
Sanajan Umat Islam percaya yén Allah téh Sadaya-taméng jeung maintains kontrol lengkep leuwih nyiptakeun-Na, maranéhanana ogé percaya yén Allah geus nyiptakeun manusa jeung bakal bébas sarta pangabisa milih jeung Ajip Rosidi, jeung nu Allah mah sakadar dina nyieun manusa morally tanggung jawab naon teu salila / waktu hirup nya-Na. Ieu téh palsubisa disebutkeun yen Islam teaches pengikut -na pikeun mundur meekly jeung passively ka nasib atawa takdir maranéhanana. Mending, Islam tantangan nu percaya tarung ngalawan nu salah jeung penindasan jeung narékahan pikeun ngadegna amal saleh jeung kaadilan.
|
IMAN dina aksi
Iman tanpa aksi surat paéh. Islam teaches urang nu iman ku sorangan teu cukup nepika disulap jadi aksi.
|
Nabi Muhammad ceuk; "Iman teu gumantung kana raising amoy, tapi mangrupakeun hiji hal nu sing kuat ngadegkeun di jantung jeung kasaksian ku aksi. Mémang, aya jalma anu geus deceived ku amoy maranéhanana, ambéh maranéhanana pamustunganana ninggalkeun ieu dunya tanpa istighfar. Maranéhanana dipaké pikeun nyebutkeun, 'Kami geus alusekspektasi tina Allah. ' Tapi maranéhanana ngan deceived sorangan. Pikeun anu maranéhanana sabenerna disimpen ekspektasi alus di Allah, maranéhanana bakal excelled di amal soleh. "
|
Unggal Muslim diajar nu manéhna / baé pribadi tanggung jawab / tindakan nya sorangan-Na. Islam teaches nu unggal individu kudu mawa tanggung jawab / tindakan nya sorangan sarta teu saurang ogé bisa mawa nu beungbeurat keur maranehna.
|
THE posisi awewe di ISLAM
Islam teaches nu awéwé teu inherently inferior ka manusa nu Umum; rada manusa jeung awéwé nu alam nu sarua. Duanana sarua dina kapasitas intelektual jeung rohani. Saterusna, maranéhanana duanana sarua tanggung jawab éléh maranéhanana saméméh Allah.
|
Éta ogé bener nu Islam Wasalam awéwé minangka gaduh Peran utamana pikeun maén di konstitusi jeung ngajalankeun kulawarga. Saperti anu pentingna peran keibuan nu Nabi Muhammad informed urang nu Paradise perenahna dina kaayaan suku ti basa, nyaéta dina basa sejen hiji kudu diaji, honor jeungjadi alus pikeun oneâ € ™ s ibu. Lamun Anjeun ngadatangan hiji imah Muslim bakal jadi pohara noticeable kumaha sakabéh pivots kulawarga kira-kira nya jeung eta pisan jarang di nagara Muslim ngadenge hiji ibu atawa bapa keur farmed off jadi imah asuhan basa aranjeunna keur aya manula.
|
Islam tempat tekenan gede dina peran Wanoja Muslim salaku pamajikan hiji jeung utamana salaku ibu, sarta Muslim mindeng tina pamadegan yén posisi pangalusna pikeun awéwé nu aya dina imah jeung barudak nya jeung kulawarga. Tapi, awéwé Muslim teu dilarang tina ninggalkeun imah nya ka ngudag atikan,karir, atawa gol worthwhile jeung konstruktif séjén nu kauntungan teu ngan nya tapi masarakat ogé. Qur'an establishes nu sarua rohani jeung tanggung jawab silih manusa jeung Wanoja di ayat saperti di handap ieu: "Tapi whosoever teu karya nu hade amal soleh, naha maranéhanana jadi jalu percantenatawa bikang, kudu nuliskeun Paradise, jeung teu bisa wronged tanda pit tina € tanggal stone.â ?? Koran 4: 124.
|
"Jeung memang Gusti maranéhanana Dijawab ku maranehna, 'teu runtah nu tanaga gawé nu mana wae nu labors diantara anjeun, jalu atawa bikang, anjeun ti saban other.â € ?? Koran 3: 195.
|
Hubungan salaki Muslim ka pamajikanana geus teu boga tina master ka budak. Mending sakabéh tanggung jawab pangrojong ékonomi ieu disimpen dina pundak nu salaki sorangan. Manéhna teu bisa pamenta istri nu manéhna ogé jadi ékonomis produktif pikeun ngarojong kulawarga, sanajan manéhna téh bisangalakonan ieu lamun manéhna hawa nafsu.
|
Qur'an ngécéskeun tanggung jawab ieu lalaki ka awéwé di ayat di handap: "Lalaki nu maintainers awéwé pikeun nu Allah geus dipilih di bounty salah sahijina ngaliwatan séjén, sarta pikeun nu maranéhanana geus spent pakaya maranéhanana awewe bener anu taat, guarding. di rusiah anu Allah geus dijaga. "Koran 4:34.
|
Titik penting nu kudu dilakukeun nyaeta yen agama Islam geus aya kaitannana gede pikeun Wanoja milik. Teu ngajarkeun nu baé tanpa jiwa atawa nu manéhna mangrupakeun akar sagala jahat, ayakeun teu eta ngartikeun hiji awewe salaku mahluk inferior sarta kudu dijaga dina seclusion jeung subjugation.
|
Urang mindeng ditanya naha awewe Muslim maké hideung sagemblengna veiled. Prakték ieu téh nationalistic jeung teu ti Islam. Nu attire tina wanoja Muslim nyaeta tina modesty, di mana inohong nya teu semu pihak luar, teu of veiling, kumaha scarf ngarupakeun kabutuhan a. Dina poé ieu jeung umur hususnamana perkosa nyaeta Nu ilahar di kulon manéhna manggih pakean modest jadi panyalindungan tina kamajuan unwarranted ku lawan jenis. Oge, pakean modest geus anyar geus advocated ku ahli médis kanker salaku wangun panyalindungan ngalawan sinar ngabahayakeun nu sunâ € ™ s nu ngabalukarkeun kanker melanoma, kulit.
.
Boh Yahudi jeung Kristen preach nu tumiba Adam ti Taman Eden ieu lepat sumber Hawa jeung salaku wanoja saperti anu ka ngalepatkeun. Hal ieu teu ngajarkeun Islam, Qur'an ngarahkeun sadaya tanggung jawab ka Adam sorangan, bari nambahan yén Allah tos ka Adam dina rahmat jeung forgave manéhna dosa-Na.Ku alatan éta, dosa Adam eureun jeung Adam sorangan, jeung Allah teu tahan umat manusa nanggung jawab kana dosa Adam jeung rejects konsép dosa asli.
|
Urang teu bisa mungkir yén kaayaan awewe geus di kali geus regrettable di dunya Muslim, tapi sarua ogé bisa ceuk tina sesa dunya buron. Urang keukeuh teu menerkeun kaayaan aturan ieu, tapi ngan nepi ka dijieun titik nu maranehna teu originate ti ajaran Islam sorangan. Radamaranehna hasil sightedness pondok, jahiliah jeung kagagalan manusa. Maranéhanana awewe percanten nu anu unjustly diperlakukeun bakal recompensed pikeun kasabaran maranéhanana di akhirat alatan Allah geus Ngan sarta teu bogoh ka hal nu teu adil.
|
BROTHERHOOD AND sarua ngeunaan umat manusa
Islam teaches nu kulawarga manusa nu salah, nu teu aya kakuatan bodas leuwih hideung atawa hideung leuwih bodas. Islam rejects radikal sadaya notions tina prasangka ras jeung teaches nu hijina dasar Béda antara manusa anu kapercayaan maranéhanana jeung qualities moral individu.
|
Konsep brotherhood Islam mibanda dua dimensi primér; hubungan Muslim ka Muslim jeung hubungan Muslim ka non-Muslim. Sedengkeun pikeun kategori kahiji, Islam teaches yén brotherhood antara sakabeh umat Islam jadi mutlak jeung total. Nu Arab teu boga statusna leuwih non Arab,jeung, saprak aya pendeta atawa priesthood di Islam, sakabeh umat Islam anu dasarna sarua, ti luhur ka handap, ti beunghar goréng, ti diajar ka uneducated.
|
Sedengkeun pikeun hubungan antara Muslim jeung non-Muslim, teh, ajaran Islam nyaeta ieu téh jadi hubungan silih hormat jeung utamana tina kasabaran. Ieu téh leuwih hade nu Muslim jeung non-Muslim hirup di salam, nangtayungan nu séjén, jeung cooperate ku karana. Salaku Qur'an nyebutkeun: "Ayaaya paksaan dina perkara agama "Koran 2: 256 jeung" Ka anjeun agama Anjeun, tur ka kuring religion.â mah € ?? Koran 109: 6
|
Alesan
Muslim mertimbangkeun agama maranéhanana jadi pohara rasional jeung konsisten jeung dictates tina percanten jeung nalar pikiran.
|
Saterusna, Qur'an teaches nu dosen rasional mangrupa salah sahiji hadiah greatest Allah ka manusa, jeung encourages urang ngagunakeun sarta ngamekarkeun dosen ieu. Islam teu ménta pengikut -na pikeun percaya teras turutan sagalana ambing jeung unquestioningly. Qur'an nyebutkeun, misalna: "Lamun anjeun aya dina mamangnaon Urang (1) geus ngutus ka handap pikeun worshiper kami (Rosul SAW), ngahasilkeun surah comparable ka dinya. Telepon kana helpers Anjeun, lian ti Allah, pikeun mantuan Anjeun, upami anjeun bener. "Koran 2:23
|
(1) Lamun Kata ganti nu capitalized maranéhanana ningali ka Maha Nyipta, Allah. Contona: Anjeun, Manehna, Anjeunna,-Na jeung, sorangan bari Kata ganti saperti Kami, Ours, Us jeung Urang denote nu hebat pisan Nya teu pluralitas.
|
Islam encourages penalaran, pamikiran jeung pamadegan pribadi. Nabi ngadawuh: "Bedana pamadegan di antara diajar tina pengikut mah rahmat Allah." Islam ngabogaan kaitannana gede keur élmu belajar jeung éksplorasi manusa tina Rahasia alam jeung proses penciptaan. Komo Allah tantangan manusadina loba kali dina Qur'an pikeun deepen Islam ka, pangaweruh, jeung wisdom ti ulikan jeung contemplation di alam dunya, harmoni anak, simetri, sarta kageulisan. Contona: â € œ (Geus He) anu nyiptakeun tujuh langit, hiji di luhur séjénna. Anjeun teu tiasa nempo inconsistency mana wae di kreasi nu Maha Asih.Teras mulang gaze Anjeun sakali beuki deui nu sanesna, gaze Anjeun asalna deui ka Anjeun dazzled, jeung tired.â € ?? Koran 67: 3-4.
|
Nu Kamampuh individu jeung abilities unik jalma anu kurnia Allah, nepi ka bisa dimekarkeun, perfected, jeung nu dipake keur kapentingan manusa. Islam teu nyoba naksir nu individuality tina iman, tapi rada pikeun panduan unggal percaya ka kasampurnaan jeung purify uniqueness sorangan.
|
Ieu multiplicity tina personalities éksprésif jeung mekarkeun enriches masarakat jeung tempat eta dina tingkat nu leuwih luhur, kawas kaéndahan hiji arabesque intricate tapi hasil ngahijikeun Tatar.
|
Dangong Islam Nuju perang
Dina panon sababaraha koméntator dina Islam di Jawa Barat, Islam geus portrayed salaku agama militan, hiji agama getih, seuneu, jeung pedang. Urang geus usaha ngagambar perhatian ka patalina jeung masalah dasar Islam pikeun kasabaran jeung kabebasan agama, sarta ogé geus commented kana nu réa Islamtempat dina karapihan jeung gawé babarengan di antara umat manusa. Tapi, Islam nyaeta agama praktis, hiji agama nu kungsi ignores for jurus tunggal nu complexities jeung tungtutan ti realities kasar jeung fakta kahirupan. Islam nyaéta fundamentally merhatikeun jeung ngadegkeun masyarakat nu hak kabebasankapercayaan, hak asasi manusa, jeung perlindungan kahirupan, harkat, jeung harta nu aman ti kadua ancaman internal jeung éksternal.
|
Ku alatan éta, komo salaku Islam teaches pengikut anak jadi welas asih jeung condong ka arah panghampura jeung perdamaian komo di jaman perang, eta kungsi teaches ka giliran macana séjénna. Nu falsafah ngeunaan "ngarobah nu macana séjén" bisa jadi dipake keur individu swasta jeung day- leutik ka poé urusan kitu,eta mantra bunuh diri sosial lamun dilaksanakeun ku masarakat minangka hiji nilai mutlak.
|
Ku kituna Islam stipulates prinsip nu muslim nu nuturkeun samemeh, nalika jeung sanggeus perang. Peace nyaéta pikeun ngadegkeun dina dasar kaadilan. Muslim teu jadi agrésif atawa mun ngalanggar perjangjian maranéhanana geus menyimpulkan jeung batur, tapi perang téh jadi waged dina mertahankeun masarakat Muslim jeung naoneta nangtung pikeun. Hal ieu dilarang keur umat Islam jadi initiators perang atawa kagiatan téroris.
|
Salila perang, killing tina warga sipil jeung maranéhanana anu henteu milu langsung di perang mastikeun dilarang. Tahanan anu jadi diperlakukeun humanely. Karuksakan lemahna, tangkal buah, sato, jeung kacamatan jeung desa ogé dilarang mana avoidable. Umat ​​Islam aya ka lamping ka karapihan lamun musuh geus truthfullycondong ka salam, jeung nyieun perjangjian jeung pasatujuan pikeun ngawétkeun karapihan nu terus nalungtik maranéhanana perjangjian salami musuh observes maranehna. Konsep "jihad" mangrupa salah sahiji konsep pangluhurna di Islam. Istilah geus di kali geus ditarjamahkeun salaku "Perang Suci". Tapi, panarjamahan ieu téh teu lengkeppikeun jihad ogé hartina ku basa "berjuang." Ieu téh hiji konsép anu réa tempat gede dina perjuangan muka diri jeung temptations tina Iblis; ulah alus sarta kurban.
|
Nabi Muhammad disebutkeun, yen nu jihad greatest nyaéta striving tina Muslim ka purify sorangan.
|
Jihad ngawengku sakabeh striving nu Muslim teu dina kahirupan luar, zakat, hirup jeung meta bener-Na, usaha konstan pikeun ngahontal Path nu Katuhu di dealings-Na jeung sasama lalaki-Na. Ieu bener striving di Jalan Allah.
|
Rukun ISLAM
Islam susunan turun lima tugas prinsip anu fardhu kana sadaya Muslim, sarta ngabentuk struktur, atawa pilar, ti / hirupna nya.
Maranéhna nyaéta:
|
1. kapercayaan di Oneness Allah, jeung bearing tina saksi ka kapercayaan ieu kalawan kalimah: "Kuring tega Nyaksikeun yen teu aya nu disembah iwal Alloh, jeung yen Muhammad nyaéta Nabi jeung Rasul."
|
2. Solat lima waktu subuh, beurang, sore, Wayah Panonpoé Tilelep jeung nightfall. Ieu Solat lima waktu mantuan hiji ka ngamekarkeun Allah eling di / kahirupan sapopoe nya-Na. Pentingna ieu teu bisa leuwih ti emphasized. Sipatna panginget konstan ka worshiper tina Ayana jeung daya Allah jeungmantuan worshiper pikeun tetep-Na / sorangan ti deviating ti Path nu Katuhu.
|
3. bestowal amal dina sasama manusa hiji urang. Islam tempat tekenan gede dina generosity jeung amal minangka sarana ngamurnikeun jiwa hiji sarta menggambar ngadeukeutan ka Allah. Nu Muslim ieu enjoined méré sukarela iraha wae manéhna / manéhna bisa; kitu, manéhna / manéhna moderator unggal taun lunar mayar hiji amal anu wajibpajeg 2 ½% tina / tabungan-Na taunan nya. Sedekah fardhu ieu terus dibikeun ka yatim, nu malarat jeung nu miskin. Nu Zakat, nu hartina sedekah fardhu, nyandak masarakat Muslim keur ngurus sadaya anggota sarta insures mana teu saurang ogé bakal dicabut tina / katuhu manusa-Na nya dasar ka aya.
|
4. Buka Puasa salila bulan kasalapan tina taun lunar disebut "Ramadan." Ieu gancang ieu enjoined kana muslimin kaséhatan alus sarta awak sora nu tos attained umur kematangan fisik jeung teu dicegah ti ngajalankeun puasa rupa-rupa kaayaan kawas indit gawe, panyakit, nu gering méntal, atawa hususdina kasus wanoja, kareseban, atawa ngalahirkeun. Puasa Ramadan dimimitian subuh jeung lasts nepi ka Panonpoé Tilelep. Salila periode ieu Muslim abstains ti dahar, jeung minum, aktivitas seksual jeung udud. Puasa teaches disiplin diri jeung kontrol, sedengkeun ngamurnikeun jiwa jeung awak jeung strengtheningeling hiji ngeunaan Allah.
|
5. Nu munggah haji ka Mekah. Munggah Haji anu diperlukeun sadaya Muslim saeutikna sakali salila waktu hirup maranéhanana, lamun éta hasil boga sarana finansial. Haji taunan ka Mekah mangrupa salah sahiji kajadian greatest tina dunya Muslim, uniting Muslim ti unggal bangsa jeung ti unggal sudut dunya. Ieu mangrupapangalaman gede dina kahirupan Muslim nu bisa nyandak manéhna / nya ngagambar ngadeukeutan ka Allah. Ridho greatest tina jalan, haji ialah nu dosa sakabeh oneâ € ™ s saméméhna nu musnah jauh jeung jarah mulih deui salaku murni salaku poe manehna / manéhna lahir. Urang hoyong pikeun ngingetkeun maca nu Masjid Sucidi Mekah diwangun ku Nabi Ibrahim jeung putrana, Nabi Ishmail.
|
WHO IS Muslim?
Saprak aya priesthood di Islam, taya pendeta jeung no lembaga agama resmi, sagala hiji geus ngalakonan jadi hiji Muslim geus jadi pribadi yakin tina kabeneran ajaran Islam jeung tega Nyaksikeun yen "Teu aya nu disembah iwal ti Allah, jeung nu Muhammad nyaéta Nabi-Na. "
|
Salah sahiji beauties gede Islam nyaéta kesederhanaan anak, naturalness, sarta kurangna formalities. Islam mangrupa agama Adam jeung tina umat manusa di hambalan na pangheubeulna jeung paling maju pangwangunan. Allah nyebutkeun dina Qur'an Suci: "Ku sabab diatur ramo Anjeun pikeun kaagamaan murni, nu nyiptakeun orientasi tegak kana nuManéhna asalna urang. Teu aya parobahan kreasi Allah. Ieu agama berharga, sanajan lolobana nu teu know.â € ?? Koran 30:30.
|
Pertanyaan pamikiran PROVOKING
Allah nanyakeun anjeun, â € œDid Anjeun mikir yén Kami geus nyiptakeun anjeun ngan for teu ulin, tur yen Anjeun bakal kungsi jadi balik ka Kami? Koran 23: 115. Dupi anjeun kantos dieureunkeun sarta nanya sorangan naon ieu kahirupan sadaya ngeunaan, naon tujuan keur di dieu, kaperluan nyiptakeun anjeun? Jawaban nu bener keur hal ieunyaeta anu neangan bebeneran teh, ibadah Allah waé, ngalakukeun amal hade for kang keur aya ganjaran greatest, pahala hirup eternally di Paradise.
|
Kauntungan EMBRACING ISLAM
Di antara lobana mangpaat tina embracing Islam aya nu boga sakali Anjeun tega saksi yen: "Teu aya nu disembah iwal ti Allah, sareng Nabi Muhammad éta Nabi-Na," sadaya dosa nu mangsa katukang anjeun dihampura sarta disulap jadi merits kalawan ganjaran pisan awaiting anjeun Paradise! Sajaba ti éta, Anjeun narima pahala percantenagama Nabi Isa, lamun Anjeun aya Kristen, atawa Nabi Musa, upami anjeun urang Yahudi, jeung agama Nabi Muhammad, nu ngandung harti yén anjeun narima dua ganjaran gede pisan, jeung sing saha nu Allah mikanyaah ka Anjeun alatan Manéhna dipandu Anjeun ka Anjeunna.